Tékozló Homár

Nem, nem nyertél sem mobilt, sem okosórát a Telekomtól

2019.07.31. 10:00 | Homár Rezső | komment

A legnagyobb magyar portálok is megírták, így az Index is, hogy a hétvégén egészpályás adathalász támadás indult a magyar neten. A csalók a legnagyobb magyar szolgáltatók nyereményjátékának álcázott popup üzenetekben próbáltak adatokat kicsalni a naiv netezőkből. Van UPC-s is, mi egy Telekomosba futottunk bele, csináltunk is róla néhány printscreent, hogy lássátok, mire számíthattok. 

Elég a tökéletes magenta árnyalat, egy megfelelő számú pöttyel körített T betű és már mindent elhiszel, hiszen egy ismert szolgáltató, a Telekom mondja? Biztos van, aki azt sem kérdőjelezi meg, hogy egy nyereményhez minek megadni a bankártya adatokat, az adathalászok meg boldogan halászgatnak tovább. 

Olvasson tovább!

Amerikában sincs kolbászból az autóbérlés

2019.07.30. 12:48 | Homár Rezső | komment

avis.jpg

Attilláék nagy útra készültek, mindent jól kitaláltak, és még itthonról, a Wizzair oldalán béreltek autót Los Angeles-be az AVIS-nál. Végül egy igazi ügyfélszolgálatos bénázásba botlottak, ráadásul május óta nem is reagálnak az utólag is benyújtott panaszra. Jó sokat buktak a sztorin, aztán elküldték nekünk a levelüket, hogy lássuk: máshol sem megy ez másképp és ott sincs mindenkinek a bőre alatt GPS!

Tisztelt ügyfélszolgálat! 

A fenti bérlésemmel kapcsolatos elégtelen ügyfélkezelést szeretném jelenteni az AVIS részéről.

2019.05.16-án többször  telefonon hívtam az ügyfélszolgálatukat az általuk megadott telefonszámokon (1-888-897-8448, 1-800-354-2847). A problémám az volt, hogy a bérelt autó csomagtartójába záródott a kulcs, és az autót nem lehetett kinyitni. Az eset a kölcsönző helyszínétől nem túl messze, kb 20 percnyire történt. Kértem őket, hogy küldjenek valakit aki kinyitja nekem az autót.

Olvasson tovább!

Rámenős adategyeztetés, vagy egyszerű spam?

2019.07.29. 10:00 | Homár Rezső | komment

spam.jpg

Ádám nem járult hozzá ahhoz, hogy az E.ON reklám céljából is megkeresse őt, ezért a cég most más irányból támad. Az adatkezelési tájékoztatás hasznos információ, tehát nem reklám, de gyakori elküldésével hátha egyszer eljön az a pillanat, amikor megadja az adatait és beleegyezik a reklámokba?

Az E.ON marketingesei ördögi tervet találtak ki a reklám célú megkeresésekhez hozzá nem járuló renitensek jutalmazására. Két hetente az alábbi "Frissítse adatait" tárgyú levéllel spameli azokat, akik nem engedélyezték adataik marketing célú felhasználását. 

Két dologra ad a levél lehetőséget: "Igen, szeretnék nyilatkozni" és "Igen, megadom az adataimat". Milyen kedves. "Leiratkozás", "Nem szeretnék több ilyen tárgyú levelet kapni" vagy "Továbbra sem nyilatkozok" gomb természetesen nincs. 

Olvasson tovább!

Saját seggel tesztel széket a webáruház, de meddig?

2019.07.26. 10:00 | Homár Rezső | komment

via GIPHY

Az ülőmunka jó szék nélkül öngyilkosság, jól tudja ezt Viktor gondoskodó barátnője is. Épp ezért meglepte Viktort egy jó kis irodaszékkel, ami sajnos pár hét után magától leliftezett. Szerviz széket rendbe hoz, szék hazakerül, Viktor örül. Szék újra leereszt. A sztori végén meg kiderül, hogy a robotok nem is veszik el a munkánkat.

Párom 2018. augusztus végén úgy döntött a névnapomra egy székkel lep meg. Sajnálatos módon úgy döntött, ezt a PCX webáruházából fogja megvásárolni. Egy RAIDMAX DRAKON széket választott, ami picit több mint 50 ezer forintba kerül. Szeptember elején meg is kaptam a széket nagyon szép, megbízhatónak tűnő darab. Itt megjegyzem az összeszereléshez semmilyen útmutatást nem kaptunk, egy YouTube videó alapján raktuk össze.

Olvasson tovább!

Bankkártyás happy end, rossz szájízzel

2019.07.25. 11:00 | Homár Rezső | komment

100px-edwardsad.jpg

Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával sem. Amiért aztán fizethetett egy csomó pénzt, amit azért végül visszakapott, de ő sem érti, mire volt ez a sok szívatás?

Tankolás után szerettem volna fizetni érintéssel, jó szokás szerint 10000 Ft-os összeg, pin kód beüt, hibás pin miatt elutasít. Újabb próba, már érintő nélkül régi módon, pin kód hiba. Ekkor úgy voltam vele, hogy elcsattogok a kb. 50 méterre lévő ATM-be és veszek fel készpénzt. Az automata elsőre elfogadta a pint, második körben összeg kiválasztás után pedig elnyelte a kártyámat hibás pinre hivatkozva. Hozzáteszem 2. éve ugyanazt a pin kódot használtam, és ezt megelőző nap sikeresen vettem fel pénzt vele. Szerencsére volt közelben ismerős, kifizettük.

Olvasson tovább!

Fekete lyuk nyelte el a Praktikeres megrendelést?

2019.07.24. 11:00 | Homár Rezső | komment

black-hole_1.jpg

A Praktiker, a szállító és a fuvarozó között valahogy elkallódott olvasónk három megrendelt terméke, majd ebből hosszas könyörgés után kettő mégis előkerült. De hol lehet a harmadik?

Rendeltem 3 terméket a webáruházon keresztül, amihez házhoz szállítást is kértem. A termékeket és a szállítást is mind a vásárlás idején maradéktalanul kifizettem. Ez történt 2019.07.02-án. A szállítást 2-6 nap alatt végzik el. Legalábbis ez az amit írnak. Nyilvánvalóan ez mind csak kamu. 

Az első meglepetés akkor ért minket, amikor 07.09-re kaptunk egy sms-t, hogy érkezik az áru. Az egy dolog, hogy ez nekünk egy egész napos készenlétet kell, hogy jelentsen, hiszen a Praktiker és a fuvarozó társaság még csak egy időintervallumot se ad arra, hogy mikor érkezik. A meglepetés mégis akkor ért minket, amikor nem szállítottak. 

Olvasson tovább!

Lopott mobil webshopból, fóliázva, számlával? Ez az igazi gondoltad volna!

2019.07.23. 11:00 | Homár Hilda | komment

via GIPHY

Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer elmondani: legyünk extraóvatosak a neten, mert a legnagyobb körültekintés mellett is beleszaladhatunk egy nem várt pofonba.

Kedves Homár,

Egy tanulságos történet a netről vásárolt mobilokkal kapcsolatban.

2017. őszén vásároltam a Digipartner.hu oldalon keresztül egy vadonatúj, kártyafüggetlenként meghirdetett Samsung S8-as mobiltelefont, 176 ezer forintért. A telefont bontatlan dobozban, számlával, és garancialevéllel kaptam meg a cégtől.

A készüléket egészen több mitn egy évig használtam, majd a egy napon a reggeli bekapcsolásnál „a telefon nem engedélyezett, csak segélyhívásra” üzenet volt rajta látható.

Bementem jelenlegi szolgáltatómhoz (Telenor), akik az IMEI szám lekérése után azt az információt adták, hogy a telefont a Vodafone lopott készülék címén letiltatta.. Ezt a tényt a Vodafone némi átfutási idő után meg is erősítette.

Olvasson tovább!

A csalódott vásárolónál csak az Extreme Digital volt kitartóbb

2019.07.22. 11:00 | Homár Rezső | komment

edigital-e1447242897302-1024x575.jpg

Olvasónk belefutott abba a helyzetbe, amikor egy kereskedő más áron kínál valamit, mint amennyiért adni szeretné. A vásárló fizet és vár, az Extreme Digital szerint viszont elírás történt, ezért nem tehetnek semmit. 

2019.07.05-én rendeltem egy Asus Lyra mini 3 darabos mesh routert online. Nagyon megörültem Neki, mivel pont erre a termékre volt szükségem, hogy a lakásunkban megoldjam a jó wifi lefedettséget, továbbá egész kedvező áron volt kapható a termék. Mivel ennek a terméknek van 1 és 2 darabos kiszerelése is, ezért a rendelés után fel is hívtam a figyelmüket e-mailben, hogy nekem mindenképpen a rendelt 3 darabos kiszerelésre van szükségem. Az e-mailemre válasz nem érkezett, ugyanakkor a terméket a futárszolgálat 2019.07.09 kedden kiszállította. Feltételeztem, mivel nem jelezték, hogy nem a rendelt terméket kapom, akkor nem lehet probléma. Sajnos a csomag átvétele és kibontása után szembesültem, hogy nem a rendelt terméket kaptam meg, hanem az 1 darabos változatot.

Olvasson tovább!

A kiemelt csirkehús és a valóság esete a KFC szendvicsének tekintetében

2019.07.19. 10:00 | Homár Rezső | komment


longer.jpg

A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem mondták, hogy a kupac alatt is van rizs meg csirke és úgy sejtjük, itt is valami hasonló lehet. A fenti képen a csirkehús csak ki van emelve, hogy Péter jobban lássa, de Péter ahelyett hogy megköszönné ezt, még is szomorú és éhes is.

Egy kifejezetten nem hosszú, és nem őrületesen nagy problémát taglaló posztnak valóval jelentkezem. A KFC Longer szendvicse az alany, már nem először tapasztalom, hogy olyan, amilyen, és ez nem egy étteremre korlátozódik, három különbözőben is ugyanezt tapasztaltam. Mégpedig azt, hogy a szendvicsben a hús nevetségesen kicsi.

Olvasson tovább!

Havi 500 euró helyett 700 euró mínusszal végződött a nyári munka - UPDATE!

2019.07.18. 11:00 | Homár Rezső | komment

 gorogszallas1.jpg

N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás. Amikor reklamált, a válasz annyi volt: ne várjon luxust. A magyar cég nem tudott segíteni, a helyi pedig nem akart. Pedig N. igazán nem vágyott sokra: csak élhető állapotokra és egy felmosóvödörre, de utóbbira is hiába. A havi 500 Euró bevétel helyett 700 Euró mínusszal zárta a kalandot, amit megírt nekünk azért, hogy más ne járjon így. Ti mit tettetek volna?


Görögország, Kos szigetén animátor munka a hotelanimation.hu közvetítésével. A kinti, Görög cég a Remarc, velük kötöttem a szerződést. A szerződésem eredetileg június 1-től október 31-ig szólt volna, heti 6 munkanap és 1 szabadnap. A fizetés havi 600 €, melyből minden hónapban 500 €-t  fizetnek ki és az 5 hónap elteltével a maradék havi 100 €-kat oda adják egy összegben hazainduláskor, tehát 500 € / 5 hónap. Plusz hozzájárulnak a repjegyhez 200 €-val, ami az oda-vissza útra vonatkozik. Ingyen reggeli, ebed, vacsora az adott hotelben, illetve normális szállás a hotel közelében, ahol az animátor dolgozik. Ez volt az eredeti terv. 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása