Tékozló Homár

Rakd ki a közterületre a kukát, de fizesd ki, ha ellopják

2019.12.30. 10:00 | Homár Rezső | komment

fkf.jpg

Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az FKF szerint viszont ez az ő hibája.

Az FKF GYIK is így szól:

34. Mi történik akkor, ha ellopják a kukákat?

A hulladékgyűjtő tartályok épségéért és meglétéért az ingatlantulajdonosok felelősek, azok eltulajdonítása esetén az FKF-et értesíteni kell és a gyűjtőtartály értékét meg kell téríteni a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló tartályokhoz hasonlóan.

Járt már így valaki? Van erre megoldás? Segítsetek Bélának.

A történet ami engem nagyon kiakasztott a következő. A Fővárosi önkormányzat 2013-ban elrendelte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Ez nagyon jó, de én nagyon megszívtam vele.

A szelektív hulladékgyűjtés kötelező, tehát az edényeket is kötelező átvenni. Ha nem teszem, büntethető vagyok. Az FKF az akkor kiadott tájékoztatóban azt írta hogy az  edényeket az elszállítás napján reggel 5-ig vagy előző nap este kell a közterületre kirakni. Én ennek eleget téve kiraktam az edényeket, melyekből egy darabot ismeretlen tettes eltulajdonított.

Olvasson tovább!

Elég sokba került a Líra ingyenes szállítása

2019.12.23. 12:00 | Homár Rezső | komment

arculati_elem01.png

Decemberben is bőven találkozunk még olyanokkal, akiket megszívattak a Black Friday alkalmából és még nem zárult le az ügyük. Ani a hónap elején írt nekünk, aztán frissítette a sztorit, de az igazi megoldást a szakértőinktől kaptuk.

2019 november végén úgy gondoltam, hogy ideje kipróbálni a Black Friday akciókat. Kaptam egy emailt a líra.hu-tol, miszerint Black Friday alatt ingyenes kiszállítást biztosítanak 3000 Ft feletti vásárlás esetén. Na én kaptam is az alkalmon, mivel Angliában élek, rendelek. Rendelésem végösszege közel 50.000 Ft volt. Kifizettem paypallal, a rendelés megtörtént, visszaigazoló email megjött. Kb 1 héttel később kaptam 2 db emailt tőlük, miszerint:

Olvasson tovább!

A cipő szétesik, a kereskedő lapít, a vásárló szomorú

2019.12.20. 10:00 | Homár Rezső | komment

cipohom2.jpg

Balázs cipőjének talpáról kisebb darabok távoztak, ami egy 2 hónapos, teremben használt cipőnél elég korainak tűnik. Ám hiába küldte vissza a cipőt a kereskedőnek, az lefagyott a feladattól és lassan 2 hónapja nem tudja megoldani a problémát.

Vásároltam egy cipőt a grosbasket.hu webáruházban 2019. szeptember 7-én. Október végén észrevettem, hogy a cipő talpáról darabok hiányoznak. Október 27-én jeleztem a grosbasket.hu-nak a problémát, fotókkal, számlamásolattal. Kérték küldjem vissza a cipőt, október 30-án fel is adtam postán.

Olvasson tovább!

Túl olcsón adta az Eurowings a jegyet, megbánta

2019.12.18. 10:00 | Homár Rezső | komment

ew.jpg

Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért.

Egy hete én, a feleségem és öt barátunk elhatároztuk, hogy a májusban lévő szülinapomat Toscanában töltjük. Rövid keresgélés után az Eurowings Budapest-Firenze járatára vettük meg a retúr jegyet. Ma kaptunk e-mailt, hogy törlik a jegyünket mert idézem őket “kiemelkedően olcsó” volt.

Olvasson tovább!

Már gyülekeznek a Mobilexpo.hu dühös károsultjai

2019.12.17. 10:00 | Homár Rezső | komment

mobilexpo_webaruhaz.png

Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak.

A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot arról, hogy bár a Mobilexpo szerint ők a hivatalos csomagszállító partner, nincs köztük szerződés, nem is állnak velük semmilyen kapcsolatban. A vásárlási feltételeknél a Brindisi System Kft van feltüntetve, mint tulajdonos, de róluk nem sokat tudni, a tulajdonos személyi adatain kívül. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy aki innen rendelt, az bebukta, de azért elküldjük nekik ezt a posztot és úgy várjuk a választ, mint a karácsonyt.

Sajnos webáruházas átverés áldozata lettem. Az Mobilexpo üzlet nagy valószínűséggel scam és csak beszedi a pénzt, majd hamarosan eltűnik.  

Engem az Árukereső értékelése győzött meg a vásárlásról, már nekik is írtam, hogy talán itt az ideje levenni a Megbízható Bolt hitelesítést az üzletről. Nem tudom kérdezhetlek-e titeket hogy ebben az ügyben mi a legjobb, amit tehetek: utánvéttel elutaltam 144900 Ft-ot egy OTP-s bankszámlára december 6-án. Ritkán vásárolok online, tapasztalat híján alakult sajnos ez így. 

Július óta szereljük a tévét, majd csak lesz valami, ne tessék hívogatni!

2019.12.16. 10:00 | Homár Rezső | komment

no.jpg

Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség. 

2019 július 18-án (csütörtök) telefonon bejelentettem egy kerületemben lévő szervizbe a hibás Tv készülékemet. (Samsung UE55KV6179U típusú.) A cég ingyenes szállítást, és javítás esetén ingyenes bevizsgálást ígér.

Még aznap kijöttek és elszállították. Másnap délelőtt (19-e péntek) visszaszállították 25 ezer Ft ellenében, hogy a Tv működik. Fél óra használat után a készülék ugyanúgy viselkedett, mint a javítás előtt, azaz kikapcsolt, elsötétült a képernyő és újra visszakapcsolt. Ez ismétlődött ezután, csak egyre sűrűbben, utoljára 5 percenként.

Olvasson tovább!

Hogy adhatod el szabályosan a karácsonyi ajándékot online?

2019.12.13. 10:00 | Homár Rezső | komment

vatera_1.png

Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem is létezik. Olvasónk hirdetését viszont most épp emiatt törölte a Vatera, mivel ezek szerint ha őket használod, akkor szabályellenes máshol hirdetni. 

Egy olyan terméket hirdettem meg a Vaterán, amit más oldalakon is hirdetek. A potenciális vásárló figyelmét is felhívtam "Más oldalakon is hirdetem, leütés előtt érdeklődj" szöveggel. A Vatera emiatt letiltotta a hirdetésemet, azzal, hogy ez szabályzat ellenes.

Olvasson tovább!

A soha meg nem érkező nyereménybútor

2019.12.12. 10:00 | Homár Rezső | komment

sad_dog.jpg

Tamás kitartó, lassan egy éve várja a tévés játékon nyert bútort, ami csak nem akar megérkezni. Egy részét állítólag még gyártják, de ami raktáron van, az sem bír felkerülni egy teherautóra. Pedig ami jár, az jár.

2019. elején édesanyám valamelyik TV csatorna telefonos játékán nyert egy 25.000,- Ft értékű bútorvásárlási utalványt, melyet a FROSHOP.hu oldalon tud érvényesíteni. 2019. február 1-én választottunk egy TV állványt és egy egyszerű puffot. Kicsivel több volt az érték, de ráfizetéssel ment a dolog. Utánvételes rendelés lett volna.

Olvasson tovább!

Kettőt fizet egyet kap akció az eDigitalnál

2019.12.11. 10:00 | Homár Rezső | komment

extreme_digital_1.jpg

Zoltán telefonszáma megváltozott, ám erről hiába tájékoztatta az ügyfélszolgálatot, az akciós mosógép első kiszállításának lehetőségéről így sajnos lemaradt. És a helyzet később sem lett jobb, rettenetes ügyfélkezelés, kétszer kifizetett ár, mosógép meg sehol.

Történetünk kezdetén egy lelkét kilehelő mosógép és egy magabiztos fiatal pár áll akik - kis netes keresgélés után - a 21. század adta lehetőséggel élve, mondhatni kényelmesen, de online rendelték meg az utódot még aznap az eDigital weblapjáról ki is fizetve azt. Utólag mondhatom nagy hiba volt. 

A történet kezdő dátuma november 9. napja. Mivel korábban vásároltam már erről a platformról, és időközben megváltozott a számom, így kiemelten (ahova lehetett) jeleztem az új számomat amin kereshettek. A weblapon nagybetűkkel és lelkesen szerepel 3-6 nap kiszállítási időt amely leteltével ismét élvezhetjük a mosógép adta keleti kényelmet. 

Olvasson tovább!

Ki dönti el egy márkás vintage cuccról, hogy eredeti, vagy másolat?

2019.12.10. 10:00 | Homár Rezső | komment

screenshot_2017-02-07_14_34_05.png

BB régóta használja a Jófogást, így elég sokszor belefutott abba, hogy a hirdetéseket néha visszadobják. Az indok változó, de a leggyakrabban vagy adminisztrációs hibára hivatkoznak, vagy arra, hogy a termék kamu. Tudjátok, a 2000 Ft-os LV táska, meg a 4000 Ft-os Martens bakancsról biztosan tudni, hogy nem jó fogás, hanem másolat, amit árulni bizony illegális. De akkor miért van tele mégis replika hirdetéssel a Jófogás? És ki dönti el és mi alapján, hogy valami csak másolat? És főleg hogy bizonyíthatjuk egy turiban vett vintage DG táskáról, hogy eredeti? 

Az eltelt évek során nem először, és valami azt súgja, hogy nem is utoljára okoznak nem kis bosszússágot a következetlen és megmagyarázhatatlan hozzáállásukkal! Otthon sok olyan cucc halmozódott fel, amiket már nem használok (vagy nem is használtam soha), ezért eladás útján szeretném leredukálni a felesleget. Sajnos kénytelen vagyok a Jófogás.hu oldalt is használni, mivel már más lehetőség nemigazán van.  

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása