Tékozló Homár

Így trükköznek az árleszállítással a Kennet Street üzletében

2020.02.28. 10:00 | Homár Rezső | komment

via GIPHY

Nem lehet elégszer elismételni a kellékszavatossági jogokat, vagyis azt, hogy ha hibás a cucc, amit vettünk, milyen lehetőségeink vannak és mire nem kötelezhetnek.

Ha a hibát a kereskedő is elismeri, első lépésben jön a javítás, vagy a csere. A csere itt teljesen ugyanolyan, de hibátlan terméket jelent, tehát ha nem kell más termék, nem vagy köteles elfogadni. A következő lehetőség az ún. ellenszolgáltatás arányos leszállítása, vagy a szerződéstől való elállás, tehát az, hogy visszakapod a pénzed. 

Az a levásárlás, amikor valami egészen más dolgot veszünk meg, nem lehet kötelezettség. Erre a kerekedő nem kötelezhet, de ha neked jó, elfogadhatod. Ekkor úgy lehet eljárni, ahogy mindkét félnek megfelel, erre már nem vonatkozik jogszabály. 

Olvasónk hibás kabátját vitte vissza Kennet Street üzletbe, ahol a többi kabátnak is ugyanaz volt a baja, így a csere nem volt opció. Felajánlották neki a levásárlást, aminek viszont elég ronda átverés lett a vége. Ilyen inkorrekt trükközéssel rég találkoztunk.shopinn_promo_2048x1072ks.jpg

November végén vásároltam egy télikabátot a biatorbágyi Premier Outlet Kennet Street üzletében, 40 százalékos árengedménnyel 30 ezer forintért. A kabát szövet része két nap hordás után már erősen bolyhosodott, de gondoltam, eltávolítom a bolyhokat. Pár napja ki kellett mosnom a halványszürke kabátot. A mosási útmutatónak megfelelően jártam el, a kabát remekül bírta, megőrizte a formáját, nagyon elégedett lettem volna, ha a legfelső patentja körül nem jelenik meg egy folt, amit vizesen rozsdának véltem, mikor megszáradt egy piros perem volt a halványszürke szöveten a patent körül.

Olvasson tovább!

Ventilátor hibával ment, rossz aksival jött a szervizből a HP laptop

2020.02.27. 11:00 | Homár Rezső | komment

laptop.jpg

Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az ügyfélszolgálatos ugyanis pontosan tudta: a garancia lejárt, Attila pedig hiába mondja, hogy az aksi a szervizelés előtt tökéletes volt, ezt nem elég ha mondja,  bizonyítania is kell. De hogyan?

3 éve vásároltam egy HP laptopot az Extreme Digital-tól és szerencsére minden rendben volt vele. Az utóbbi időben azonban elkezdett daráló hangot kiadni, ami néha megszűnt, néha ismét előjött. Az utóbbi időben egyre gyakrabban jelentkezett a hiba, ezért körülnéztem, hogy hol lehetne javítani. Akkor jutott eszembe a 3 éves garancia, és majdnem az utolsó napon be is jelentettem a javítási igényt. November 14-én meg is rendelték a futárt és elvitték a laptopot javításra. Január 2-án érkezett vissza a futárral, hogy kijavították a hibát: kicserélték a hibás ventilátort. 

Olvasson tovább!

Összekeveredett öltözőszekrények és ideges személyzet a Dagályban

2020.02.26. 11:00 | Homár Rezső | komment

20731306_ef49e7023cf74c7a1aacc7cfd5c53bc9_x.jpg

Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két szekrény volt az órájához rendelve. A megoldás az lett volna, ha zárásig ott ül, de neki érthetően ehhez nem volt sok kedve és a sarkára állt. Na innen kezdődött a vita, amibe más vendégek is beszálltak és megerősítették: ők is jártak már így. Olvasónk a kerületi önkormányzathoz küldött levele:

2020. február 23-án 18 óra 25-kor távozáskor a proxi órám nem nyitotta az öltözőszekrényemet. A személyzet a számítógépes rendszerben 2 másik (!!) öltözőszekrényt látott az órámhoz rendelve. Kinyitották: az egyik üres volt, a másikban egy másik vendég holmija volt. A személyzet nem volt hajlandó az általam megnevezett (harmadik) szekrényt kinyitni és minősíthetetlen hangnemben arra utasított, hogy várjak ott zárásig, majd akkor kinyitják a megnevezett szekrényt.

Olvasson tovább!

Horror a bugyiboltban: otthon derült ki, hogy gyanús folt van a fehérneműn UPDATE

2020.02.25. 11:00 | Homár Rezső | komment

body.jpg

Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a bugyit nem mi vettük használatba, hanem otthon derül ki, hogy már eleve használtan vettük?? Olvasónk nem nézett be a higiéniás matrica alá (nézett már be oda valaki?), úgyhogy csak otthon szembesült vele, hogy a body legkényesebb részén egy gyanús folt van. A bolt pedig nem hajlandó a cserére. Hajtás után megtekinthető a folt is, mi pedig írtunk a Woman'secret-nek, várjuk a választ. Bocs, kicsit gyomorforgató hetünk van.

Update 02.26: Olvasónk örömmel adott hírt róla, hogy a Women'Secret márkaképviselete tőlünk függetlenül megkereste, nagyon sajnálták a történteket és biztosították róla, hogy kezelik a problémát, végül vissza is utalták a pénzét. 

A mai napon rohanva vettem egy body-t a Mammut Bevásárlóközpontban lévő Woman’secret fehérneműboltban. A próba után jeleztem a leányzónak, hogy a hasán láttam arra utaló jeleket, hogy nem én próbálom nemhogy először, huszadszor sem, de sietségem okán – utolsó darab lévén, elhoztam. Majd hazaérve, amikor levettem a gondosan ráapplikált higiéniás matricát (ki az, aki bugyi nélkül próbál ilyesmit?!) látom, hogy kedves kis menstruációs foltokkal van extra díszítve a fehérnemű. 

Olvasson tovább!

Gondozatlan vizeldére emlékeztető szagú sertéshús az Instersparból

2020.02.24. 12:00 | Homár Rezső | komment

smiling-faces-funny-pig-couple.jpg

Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként jelentkező két összetevőre, egy domináns, gondozatlan vizeldére emlékeztető, és egy diszkrétebb, „keserű” típusú szagélményre bontható".Őszintén bevalljuk, először találkozunk ezzel a problémával, talán homárként kevés sertéshúst fogyasztunk, vagy csak szerencsénk volt? Ki tudja. Segítsetek olvasónknak, hol vásároljon, hogy elkerülje ez a problémát?

Második alkalommal fordul elő velem, hogy gyanútlanul sertéshúst vásárolok és csak főzéskor derül ki, hogy a hús ehetetlen. Az első alkalommal nem volt veszélyes, de most január 20-án a diósdi Intersparban közel 2 kg darált sertéslapockánál sajnos ráfáztam. Rögtön lefagyasztottam, a blokkot persze kidobtam és következő héten próbáltam megfőzni, és ekkor derült ki, hogy brutálisan büdös. Aki már érzett kanszagú húst tudja miről beszélek.

Olvasson tovább!

Az eladó véleménye még nem bizonyíték

2020.02.21. 11:00 | Homár Rezső | komment

win-xp-bliss-of-death.jpg

Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy merevlemezt vásárolt és amiről kiderült, hogy hibás, a kereskedő viszont nem hajlandó a cserére. A csomagolás ép volt, a dobozban küldött másik merevlemez rendben működik azóta is, a vásárló pedig szomorú, mert a merevlemezt nem kidobni szerette volna, hanem használni. 

2020. január 8-án összesen 178.116 Ft értékben online rendeltem számítástechnikai eszközöket a BE-VA CHIP Kft.-től, melyet online bankkártyás fizetéssel egyenlítettem ki. A rendelés feldolgozásáról, 2020. január 8-án értesítőt is kaptam.  Január 10-én azt az információt kaptam a BE-VA  Kft.-től, hogy a rendelés pillanatában a honlapon feltüntetett információkkal ellentétben az egyik termék mégsem szerezhető be, helyette ugyanolyan paraméterekkel rendelkező 5.910 Ft-al drágább termék vásárlásában egyeztünk meg, melyről hibás névvel, de proforma számlát is kaptam.

Az árkülönbözetből álló összeget, aznap online bankkártyás fizetéssel kiegyenlítettem, melyről visszaigazolást is kaptam. Január 14-én értesítést kaptam, hogy a rendelésemet átvehetem, 16-án arról kaptam értesítést, hogy rendelésemet feladták és lezárták.

Január 16-án kiderült, hogy egy másik termék sincs készleten az eredeti rendelésből, e helyett is megegyeztünk egy drágább, hasonló paraméterekkel rendelkező termék vásárlásában.

Olvasson tovább!

Állatkínzó akváriumot árulnak az állatbarát kereskedők

2020.02.20. 10:00 | Homár Rezső | komment

via GIPHY

sadfish.jpgNagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek. 

Olvasónk a VitalPetnek írt levelében arra a jogszabályra hivatkozik, ami szerint gerinces állatot tilos 30 liternél kisebb űrtartalmú térben tartani, a kereskedő pedig azt mondja, hogy tud róla, de 1: hát más is árulja, mit tehetne, 2: az az állattartóra és forgalmazóra vonatkozik, nem rá, 3: ő is állatbarát, egyetért, ezért nem is ajánlja és erre fel is hívja a vásárlók figyelmét (na ezt a felhívást mi meg sem találtuk). Fantasztikus érvek. Szakértőinknek is megvan a véleménye a dologról.

akvarium1.jpg

Olvasson tovább!

Az ingyenhitel sincs ingyen

2020.02.19. 12:00 | Homár Rezső | komment

via GIPHY

Tamás kazáncserére adta a fejét, ami önmagában épp elég stresszt jelent, a költségről nem is beszélve. A szükséges összeghez az MFB hitelprogramján keresztül szeretett volna hozzájutni. Hosszú hónapok alatt meglett a hitelhez megfelelő kivitelező és a szükséges dokumentumok is, úgy tűnt, végre sínen van a dolog. Ám ekkor derült égből megjelentek a pluszköltségek, amik ráadásul még változtak is: a közjegyzői okirat elkészítése volt 15 ezer körüli és 100 ezer körüli összeg is, majd végül 40-nél megállt, de Tamás szerint mivel erről hónapokon át nem tájékoztatták, ez így sehogy sem kerek.

Tisztelt Tékozló Homár!

Szeretném megosztani negatív tapasztalatom az MFB LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI HITELPROGRAM kapcsán. A történet röviden az MFB-nél tett panaszlevelem tartalmazza, melyre az MFB reakciója, hogy minden rendben van így max. pereskedjek ha szeretnék. 

Olvasson tovább!

Aki csak véleményt kért, de drága szervizelés kapott

2020.02.18. 10:00 | Homár Rezső | komment

sad-cat.jpg

Edina egy félresikerült szervizelés után döntött úgy, hogy egy másik céggel ellenőrizteti a javítást, de ismét nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna. A telefont bevizsgálták, aztán meg is javították, jó pénzért. A végeredmény egy működő telefon, a kényszerszervizelés viszont nem tűnik túl korrektnek. De mit mond erről a szakértő?

Elvittem egy telefonszervizbe a készülékem, ahol kértem, hogy vizsgálják be és állapítsák meg, hogy a másik szervizben követtek-e el valamilyen olyan hibát a kijelző-csere közben, aminek következtében nem működött az első kamera, a hátsó kamera, valamint a zseblámpa funkció sem.

Másnap a szervizben azzal fogadtak, hogy jó a telefon, mert kicserélték az első és a hátsó kamerát 40 000 Ft-ért. Kicsit megnyúlt az arcom, lévén, hogy nem egyeztettünk a javításról és nekem ez a kiadás nem volt betervezve. Elkeseredettségemet látva felajánlották, hogy nem írnak számlát, és akkor csak 30 000 Ft-ot kell fizetnem. Garanciajegyet adtak.

Olvasson tovább!

Izgalmas titkot rejtett a Fundamenta szerződés

2020.02.14. 11:00 | Homár Rezső | komment

2710_9347_42691141_566699827082533_5780146456346248241_n.jpg

Kriszta meglepődve látta, hogy hiába járt le a Fundamenta futamideje, a csoportos beszedési megbízás a szerződött 49 hónap után is pörgött tovább. A plusz két hónap után is csak azért tudta leállítani, mert utánanézett a banki utalásainak. Most attól fél, hogy mivel ez szerződésen kívüli összegnek minősül, se kamat, se támogatás nem jár rá. Szerencsére szakértőink egész más véleményen vannak.

9 évvel ezelőtt felvettem egy lakáshitelt az Unicredit Banknál (na ők is megérnének egy külön esszét, de most nem erről lesz szó). Mivel nem terveztem kitölteni a 25 éves futamidőt, ezért már előtte és közben is OTP lakáskasszába gyűjtöttük férjemmel a megtakarításainkat, és mivel a szüleink is be szerettek volna segíteni, ezért ők is gyűjtögettek külön, hogy adott alkalommal besegíthessenek az előtörlesztésben. Ennek következményeként  8 év alatt 3-szor játszottuk el a kiutaltatás/előtörlesztés folyamatát, így mondhatni már eléggé ismertem a rendszert és a feltételeket.

Viszont elkövettem életem baklövését, mégpedig azt hogy az első OTP Lakáskassza lejárta után, az Unicredites hölgy unszolására megkötöttünk ott helyben náluk egy Fundamenta szerződést a magam és férjem nevére is. 49 hónap, 3 hónap kiutalási idő, csoportos beszedési megbízás ezek már mind ismerősen csengtek, aláírtuk a szerződést és mindenki ment a maga dolgára. 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása