Tékozló Homár

Két cég, két szállítás, egy címirat, nulla tűzhely

2019.12.03. 10:00 | Homár Rezső | komment

shutterstock_230045593.jpg

Márta és a két tűzhely, na meg a címirat mind mind egy kommunikációs fekete lyukban keringenek hetek óta. A Posta és az Euronics nem tudja megoldani a helyzetet, szóval nem tudni, min rotyog majd a karácsonyi töltött káposzta, de a jelenlegi állás nem biztató. 

Szükségünk volt egy kombinált tűzhelyre. Az Euronicstól rendeltem meg, mert 2-4 munkanapos ingyenes házhozszállítást és a régi tűzhely elszállítását is vállalták. Október 31-én küldtem el a rendelést, ki is fizettem és jeleztem, hogy kérjük a régi készülék elszállítását is. Válaszoltak, hogy rendben van.

November 12-én reggel küldött SMS-t a Posta, hogy aznap szállítják a csomagot. (Ez azért nem 2-4 nap). Gyors telefon a Postának: legalább annyit mondjanak, melyik napszakban várható a szállítás vagy adják meg a kézbesítő számát, hogy egyeztethessünk. Válasz: nem. Annyit tudnak tenni, hogy az érkezés előtt egy órával fölhívnak.

A honlapjuk szerint 17 óráig szállítanak, ezért miután addig nem jelentkeztek, gondoltuk, ebből ma már nem lesz semmi. Végül 17.40-kor hívtak, hogy nemsokára érkeznek a tűzhellyel, de akkor már nem tudtuk fogadni. A kézbesítő azt is mondta, hogy a használt készülék elszállításával gond lesz, mert hiányzik egy ún. címirat, ami ehhez szükséges.

Másnap reggel hívott a Posta ügyfélszolgálata, hogy kérjek egy ilyen címiratot az Euronicstól (miért én??). Telefon az Euronicshoz: kérek címiratot. Válasz: ja, ez lemaradt, de akkor inkább ők megoldják a régi tűzhely elszállítását (ez pár napon belül meg is történt), az újat meg kihozza a posta. De csak nem hozta, ezért újabb telefon a Postának: kiderült, hogy ők még mindig a címiratot várják.

Mondtam, hogy az Euronics már megoldotta a használt tűzhely elszállítását, erre azt válaszolta a postai ügyintéző, hogy rendben, akkor 1-2 napon belül szállítják az újat.

Ennek kb két hete. Azóta  hívogatom mindkét céget, mindennap megígérik, hogy utánanéznek, visszahívnak, de ez még egyszer sem történt meg. Az Euronics azt mondja, a Postától nem kapnak választ, a Posta azt mondja, a Bázisról nem kap választ.

Mondtam az Euronicsnak, hogy utalják vissza a pénzt, és veszek egy másik tűzhelyet, de azt válaszolták, hogy csak akkor utalhatják vissza a vételárat, ha visszaküldöm a készüléket. Amivel az a legnagyobb probléma, hogy még nem érkezett meg.

Igazán nem tudom, mit tehetnék még, kb. két hete semmilyen tűzhelyünk nincs, kifizettünk kb. 80000 Ft-ot, eltelefonáltam a havi keretemet, és semmi sem történik.

UPDATE dec.5.

A posztra az alábbi reakció érkezett az Euronics-tól.

Az Euronics évről-évre azon dolgozik, hogy szolgáltatásait folyamatosan fejlessze, és a témaindító bejegyzésben olvasható kellemetlenségektől mentesítse a fogyasztókat. Több futárszolgálattal is dolgozunk, sajnálatos módon néha előfordul, hogy hiba csúszik a gépezetbe. A helyzet azóta szerencsésen megoldódott, a vásárló megkapta a kiválasztott tűzhelyt. A kellemetlenségekért alvállalkozónk nevében is elnézését kérjük, és mindenkit arra biztatunk, hogy bármilyen rendellenességet tapasztal a vásárlási folyamat, vagy a kiszállítás során, vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, hogy segíthessünk mielőbb megoldani a felmerült nehézségeket.

Euronics

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtélyes 2019.12.04. 13:30:10

Chargeback es jon a penzed :)

Vercsi V 2019.12.04. 13:38:48

jaj.... a tűzhely egy párhuzamos univerzumban jár éppen. Nekem most az volt, hogy megrendelt csomag késett pár napot, gondoltam semmi baj majd amikor már küldtek értesítést, hogy a november 25-re ütemezett csomag csak december 12-én érkezik meg, akkor kicsit berágtam. Annál is inkább, mert a csomagkövetés szerint a depóban dekkolt a csomag Németországban. Nem értettem miért kell ehhez ennyi idő, hogy ki is szállítsák?? Ügyfélszolgálat felhív, sajna-bajna ez van. Várni kell. Mondtam, hogy az nem úgy van, ez ajándék és nézzenek már utána miért kell ehhez még két hét?
Jó meglátják mit tehetnek, mindenesetre visszatérítik a posta költséget.
És láss csodát, egy óra múlva az asztalomon volt a csomag!! Kétlem, hogy teleport is játszik már a futárszolgálatoknál. Mindenesetre a csomagstátuszom a rendszerben még mindig az, hogy december 12-ig kapom meg :-)

KaTe 2019.12.04. 16:11:17

Tehát elvitték a régi -valószínűleg még működő- tüzhelyed, miközben az új még nem volt ott? És te ezt hagytad? Na szép!

Amúgy, ez pont olyan szituáció, hogy egyesek egyik (hó)napról a másikra élnek. Tudom, én könnyen beszélek, de nehogy már ne legyen legalább 1-2 hónapra elegendő megtakarítása valakinek.

Ha van pénzed, akkor köhögd ki az új tüzhely árát egy másik kereskedőnél, az euronicsnak pedig írásban jelezd, hogy nem tartasz igényt a tüzhelyre a késedelmes szállítás miatt. (elállsz a vásárlástól) A pénzedet pedig maximum 30 napon belül várod vissza, különben felnyomod őket az illetékes hatóságnál, plusz a bankodon keresztül elindítasz egy követelést ellenük.

Ha nincs pénzed, akkor marad a fenyegetőzés. Sokat segít és a telefonszámlád is csökkenti, ha bemész valamelyik euronics üzletbe (már ha van a közelben) és ott adod elő a problémád.

juhaszvik 2019.12.04. 16:25:14

az lehet, hogy ma reggel ezt a posztot nem láttam a főoldalon?

Nick-son 2019.12.04. 17:23:23

A régi elvitele komoly szolgáltatás

Terézágyú 2019.12.04. 17:25:23

"akkor inkább ők megoldják a régi tűzhely elszállítását (ez pár napon belül meg is történt), az újat meg kihozza a posta."

Itt rontottad el... :(
Ha már kijönnek hogy leszerelik és elszállítsák a régit, akkor hozzák ők az újat és szereljék is be.

Péter 2 2019.12.04. 17:57:43

@KaTe: Nagyon pofás vélemény, csak éppen pont ma (!) jelent meg a sajtóban, hogy az ország 36 százalékának egy hónapnyi tartaléka sincsen, további 29-nek meg max 1-2 hónap. Szóval, ez a "egyesek" kicsit hamisan cseng.

FDToth 2019.12.04. 18:20:30

nem értem az euronic hozzállásást. nem az lenne a normális, hogy elnézés tkérnek és egy másik tűzhelyet azon nyomban, másnrpar exprrsszi kiviszenk azátn majd ők lemeccselik a postával? Mi köze az elállásnak ahhoz, hogy a postanál van vagy istetuggya hol a készülék?
meg postával küdnei tűzhelyet??? azt meg h???

Opportunista mikroba 2019.12.04. 18:32:17

Szerintem sem kellett volna idejekorán elszállíttatni a régit. Egyébként sincs értelme ennek a szolgáltatásnak. Ha megjött az új, a régit felrakod névleges árért a Facebookra vagy a Jófogásra. Egy kis pénzt is keresel, és még jót is teszel valakivel. (Seperc alatt el fog kelni.)

KaTe 2019.12.04. 18:36:33

@Péter 2: Kérdezd meg attól a 36+29 százaléktól, hogy közülük hányan vettek fel az elmúlt 5 évben szabadfelhasználsú hitelt és mire költötték. Meglepő számokat fogsz kapni. Nem megtakarításból van kevés, hanem pénzügyi tudatosságból. És ez tök független az euronics meg az mpl szerencsétlenkedésétől.

Homo Homini Lupus 2019.12.04. 18:51:30

@KaTe: Képyeld, vannak olyanok ma Magyarországon, akiknek 80 ropi kifizetése 2x egy hónapban nehézséget okoz... Illetékes hatóságnál felnyomni? Ugyan kinél? Fogyasztóvédelem nincs, a GVH éppen nem ér rá. Mondd T Magyarországon élsz?

Homo Homini Lupus 2019.12.04. 18:55:55

@KaTe: Osztod itt rendesen! Belbudáról mondod a tutit? A posztolón az nem segít, hogy vannak pénzügyileg alulműveltek is. Őt a Posta és az Euronics szívatja és nem igazán ő tehet róla.

kopaszsop 2019.12.04. 19:00:39

az nem úgy van, hogy gázt nem hagyunk szabadon? vagy kijött a gázos, és leplombálta a csonkot/csapot? vagy gázpalackos a tűzhely?

ekat 2019.12.04. 19:02:02

@FDToth: Az AQUA is a postával küldte a tévénket... ha tudtam volna, hogy az MPL név őket takarja, kétszer meggondolom a rendelést. De mindenképpen házhozszállítás kellett volna, mert az autóba nem fért volna be.
Szintén egyszer csak jött egy mail, hogy másnap jönnek mondjuk 8 és 17 h között (na szuper!), 7:15.kor hívtak, hogy lent állnak az ajtó előtt a tévével.....

ekat 2019.12.04. 19:06:35

@Opportunista mikroba: Én egyszer feltettem egy kétszemélyes teljesen használható ROTTEX-matracot a Facebook-ra az ingyen elvihetőbe. Olyan emberek jelentkeztek, hogy arra szavakat sem találok. Ha legközelebb bármi ilyen van, összetörjük, összehasítjuk, akármi, és részletekben megy a kukába.

Opportunista mikroba 2019.12.04. 19:14:39

@ekat: Nem mindegy, milyen emberek? Nem akarok velük összeköltözni :)) Vigyék, és kész. Én minden fölösleges cuccomtól így szabadultam meg, soha semmi gondom nem volt. Pedig emeletről kell levinni, lift nincs, és minden hirdetésben jelzem, hogy semmit nem tudunk segíteni a szállításban. Matracot is vittek már, nem volt semmi gond.

FDToth 2019.12.04. 19:21:44

@ekat: a posta ilyen. En ezert ha postai szallitast valasztok, postara kerem nem hazhoz igy akkor megyek erte amikor akarok, nem kell otthon dekkolni. Es igen, van h 7-kor ott alltak. Sot! Van az e-ertesites kezbesitesrol sms-ben. Ezt korabban a posta a kezbesitest koveto napon hajnal 4-kor kuldte, ha feladtam 4-5-ot, akkor egymas utan pittyegett/rezgett. Iratm nekik h azert ez eleg korai. Talan nem is ennek hatasara de azota csak 6 utan jon minden...

ekat 2019.12.04. 19:46:56

@Opportunista mikroba:
Nem, nem szívesen engedtem volna be se termetes roma asszonyságot, se félanalfabéta plázacica-kinézetű lányt, se hivatásos lomist a lakásba. :) Amúgy ez is lift nélküli 3.

havrilla 2019.12.05. 05:38:43

@ekat:
A Rózsadombról ritkán jönnek jómegjelenésű főorvosok ingyen matracért.
Amúgy jelentkeznek telefonon pl, hogy jön , akkor kirakod az ajtód elé. 20 perc alatt csak nem fázik meg az a matrac.

ekat 2019.12.05. 09:12:13

@havrilla: Sajnos az ajtónk és a kitevés között 3 emelet van lift nélkül. És nem gondoltam volna, hogy olyan emberek fentvannak a Facebook-on, mint amilyenek írtak. A félanalfabéta sem túlzás volt, én úgy írni embert még nem láttam soha, és azóta sem. (Konkrétan csak az ien szóra emlékszem.) A rózsadombi főorvosok és ezek között azért még akad egy-két társadalmi réteg.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2019.12.05. 09:17:54

Nem tudom megérteni, hogy emberek előre fizetnek valamiért...

CCnick 2019.12.05. 09:22:26

@ekat: "És nem gondoltam volna, hogy olyan emberek fentvannak a Facebook-on, mint amilyenek írtak"

Ezen egy picit elmosolyodtam azért. Nagyon bezárhattad magad egy buborékba :)

CCnick 2019.12.05. 09:28:55

"Az Euronicstól rendeltem meg, mert 2-4 munkanapos ingyenes házhozszállítást"

euronics.hu/aszf

"A szerződés hatálybalépésétől számított 2-30 munkanapon belül vállaljuk a termék kiszállítását. (A szállítási határidő a magyarországi márkaforgalmazók készletétől és saját raktárkészlettől függően változhat.)"

KaTe 2019.12.05. 10:00:00

@CCnick: Az kemény. :) A tüzhely terméklapján most is 3-6 munkanap szerepel. Akkor ez mi, ha nem a fogyasztók megtévesztése?

@Homo Homini Lupus: Oké, akkor fizessen utánvéttel.

ekat 2019.12.05. 11:05:11

@CCnick: Hát akkor szeretnék ott is maradni. :)

Opportunista mikroba 2019.12.05. 11:55:17

@ekat: Még mindig nem értem, mi jelentősége van a vevő társadalmi státuszának... Legyen két erős keze, amivel ki tudja vinni az adott dolgot a lakásból, és kész. Más képességére nincs szükség.

kétszerkettes 2019.12.05. 12:07:59

@KaTe: Te úgy vennél még egy tűzhelyet, hogy még nem kaptad vissza a régi árát? Na, szép!

ekat 2019.12.05. 12:42:11

@Opportunista mikroba: Logikailag igazad van, de Neked ezek szerint mindegy, hogy kivel kell beszélgetned / kit engedsz be a lakásba, nekem meg nem. De ezzel szerintem semmi baj nincs.

KisIst 2019.12.05. 12:54:48

@CCnick: ez az általánosan érvényes kiszállítási idő, a cég saját vállalásban ettől szűkebb határidőt is vállalhat...

KisIst 2019.12.05. 12:57:34

@FDToth: és a tűzhelyet hogy hozod el a postáról?? Azt a postai ügyintézőt is megnézem aki átemeli az ügyfélnek a pulton... Másrészt ilyen esetben személyes átvétel v. házhoz szállítás az opció, postai átvétel nincs...

FDToth 2019.12.05. 13:08:03

@KisIst: altalanosagrol,beszelunk, tuzhelyet nem ks lehet postara kerni...

Opportunista mikroba 2019.12.05. 14:04:58

@ekat: Mire valók a férfiak? :)) Felvigyázónak mindig kiállítom a férjem, legyen valami haszna is :)

hir6kommentár 2019.12.05. 14:50:48

Rendőrségi feljelentés lopás alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - rögtön előkerülne :)

GatyaPityu 2019.12.05. 14:51:56

@ekat:

Az ilyen adok-veszek fészbúk csoportokban a legalja (általában kisebbségi) emberek szoktak seftelni. Apróhirdetéses oldalak (Jófogás, Startapró) általában célravezetőbb.

GatyaPityu 2019.12.05. 14:56:26

Az Euronics-ot meg kell fenyegetni, hogy amennyiben nem szállítanak, vagy nem fizetnek, akkor rendőrségi feljelentést tesz a vevő.
Vagy ahogy fentebb is írta valaki, kártyás fizetés esetén chargeback - csak ennek a módját én nem ismerem, szerencsére nem volt még rá eddig sosem szükségem.
Aki meg azon rugózik, hogy miért vitette el előbb a régi tűzhelyet mielőtt megjön az új, azoknak azt mondanám, mert nyilván jóhiszemű volt a vásárló és alapból nem ezt a lehetetlen szituációt vizionálta előre, mert az ember abból indul ki, hogy az Euronics egy komoly(nak tűnő) cég, ahol ilyen nem fordul(hatna) elő. Ja, és az is lehet, hogy kis garzonlakásban lakik, ahol nem tudna tárolni egy rossz tűhelyet napokig, illetve nyilván nincs saját fuvareszköze sem, amivel ezt a problémát már régen át lehetett volna hidalni.

ekat 2019.12.05. 15:17:05

@Opportunista mikroba: Ő se szeretett volna társadalmi kapcsolatba kerülni a képeken látható jelentkezőkkel. :D

Opportunista mikroba 2019.12.05. 15:20:10

@GatyaPityu: Ez nem így van, a saját tapasztalatomból mondom. Régen csak a Jófogáson hirdettem, de nagyon leromlott. Van, hogy fél nap késéssel küld e-mailt arról, hogy üzenetet kaptam a Jófogáson, volt, hogy napokba telt, mire elbírálták a hirdetésem stb. Most hirdetek a Jófogáson IS, és a FB-os Marketplace-en is (nem csoportban), és az a tapasztalatom, hogy 10-ből 9-szer sokkal hamarabb kel el a Marketplace-on, mint a Jófogáson. Pedig tök ugyanazt a hirdetést teszem mindkét helyre.

ekat 2019.12.05. 15:21:36

@GatyaPityu: Ez 'ingyen elvihető' volt.

Opportunista mikroba 2019.12.05. 15:22:02

@ekat: Én is sznob vagyok, de azért ennyire nem :)

FDToth 2019.12.05. 20:27:53

Érdekes az Euronics reakicója, szokásosan semmiitmondó, és ordas nagy kamu, panaszkezelés és ügymegoldás nulla. Posta mint alvállkozó? vmit magára is adó cég a postával nem szezrődik,

CCnick 2019.12.06. 07:24:21

@FDToth: "vmit magára is adó cég a postával nem szezrődik, " hanem kivel aki jobb? Tegnapra ígérte a GLS 12h-ig a csomagpontba lerakást amiről értesitést küld. Csomagpont 16h-ig van nyitva. Nyomkövetés szerint a termék kiszállítás alatt reggel 7től. 19.45-kor jön a mail meg az sms és frissül a nyomkövetés, hogy 10.45kor a csomag letéve a csomagponton, átvehetem a terméket.

Egri2 2019.12.06. 09:32:08

@GatyaPityu: ezt nagyon sürgősen szívd vissza.

Permetező 2019.12.06. 10:57:25

@Egri2: ne má!! há megfulladhat tőle bástya!!!

ekat 2019.12.06. 13:49:48

@Opportunista mikroba:
:D
Bevallom, igen nehezen viselem a rossz szagokat, az igénytelen megjelenést és a kb. 115 IQ alattiakkal folytatott eszmecserét. Hogy a pozítiv oldalt is nézzük: bőrszín, felekezet, nemzeti hovatartozás viszont abszolút nem érdekel. :)

Opportunista mikroba 2019.12.06. 13:54:57

@ekat: A saját IQ-dat mennyinek tartod? :)

ekat 2019.12.06. 14:40:45

@Opportunista mikroba:
Nem tartom, hanem tudom, hogy legalábbis 15-20 éve 128 körül volt. Ami amúgy nem egy nagy etwas, csak egy normálisan értelmes ember. De nem ez a lényeg, a 115-öt csak úgy saccoltam az alapján, hogy ugye az átlag 100-ról azt mondják / írják, hogy az még nagyon nem egy észlény, úgyhogy csak hasraütve megemeltem.

Opportunista mikroba 2019.12.06. 17:48:47

@ekat: Nekem az a gondom az IQ-val és az ezt mérő IQ-tesztekkel, hogy típusfeladatokból épülnek fel, azaz "tanulható." Megcsináltam anno egy-két tesztet, kijött X eredmény. Aztán csináltam még utána egy csomót, rájöttem, hogy milyen típusú feladatok vannak, és utána már sokkal magasabb eredmény jött ki. Egy hét alatt megnőtt volna az IQ-m? Aligha hiszem...

ekat 2019.12.06. 18:26:39

@Opportunista mikroba: Ez amúgy így van, persze. Messze nem minden az IQ(-teszt), de azért valamit jelez. :)

CCnick 2019.12.07. 08:06:19

@Opportunista mikroba: nem lehetett túl magas az eredeti szám ha erre így rácsodálkoztál

naggy 2019.12.07. 11:11:00

@FDToth: Nekünk a sérült cserepek cseréjét a gyártó postával küldte és nem 1-2db-ról volt szó, hanem fél raklapnyiról. Először mikor megkaptam az értesítést azt hittem kamu, de aztán kiderült nem az.

szappanfőző 2019.12.07. 15:14:59

Betolyok.... mán az ALDI is árul gáztűzhejt. Ma láttam.

PartyMikee 2019.12.08. 18:45:14

A mai telefon előfizetések mellett felnőtt embernek még van havi kerete????

CCnick 2019.12.13. 08:49:34

@PartyMikee: 2019 végén van még akit érdekel a beszédhívás percdíja és kerete?

Szubrina 2020.02.10. 00:50:06

A postánál imádom a nyomonkövetést. Feladja a cég a csomagomat és hozzácsatol egy linket e-mailben, h ezen a linken nyomonkövethetem a feladott terméket. Van, h napokig hiába frissítgetem és bizonyítom, a jelzőlámpákra kattintva, hogy NEM VAGYOK ROBOT, a rendszerbe csak nem kerül be a termék. Aztán egyszer csak váratlanul valami elkezd látszani. A legutóbbi alaklomig abból úgy nagyjából ki tudtam silabizálni, h ma vagy holnap valszeg reggel 8 és este 5 között megjön a cucc. Viszont nemrég az történt, h az egyik csomagommal bevárták a másikat, míly praktikus, de mindkét csomag nyomonkövetésén az látszott, h még nem került feladásra, már itt volt a kezemben átvéve a csomag, amikor is még mindig nem volt látható a nyomonkövetésben, h szállítás alatt áll a cucc...pfff...aztán utólag beírták köszi...
A Gls legalább ad egy 3 órás időintervallumot és egy telszámot, a posta semmit, csak, h a nap folyamán valamikor...
Rohadt kényelmes rendelni, csak aztán az ember úgy érzi, mintha szobafogságban lenne.
süti beállítások módosítása