Tékozló Homár

A Nokia lenyelte az áfacsökkentést?

2006.01.05. 12:31 | jackyll | komment

Országszerte beindultak a civil áfakommandók, hogy kiderítsék, hol nem vették vissza az árakat az áfacsökkentés ellenére. Már a Homár is találkozott olyan étteremmel, ahol közölték, valamikor januárban megoldják a 20%-os áfa számlázását, de vannak olyanok is, aki megpróbálnak tartósan luxusprofithoz jutni. Az elsõ elbukott multi a Nokia. Két olvasónk is jelezte, a vezetõ telefongyártó titokban "épp annyival" emelt, mint amennyivel csökkennie kellett volna áraiknak.

update: A Nokia nem hivatalosan nem nyilatkozta, hogy szerintük a szolgáltatók képezték az idei árakat. A Pannon szintén nem mondta, de szerintük még nincsenek idei árak, viszont ha azok nem csökkennek, az a készülékek gyártói miatt lesz.

update: A Nokia hivatalos közleménye: "A Nokia nem emelte a szolgáltatók fele a nettó árait."

Elsõ olvasónk levele:

Esedékessé vált már a mobilom lecserélése, meg is kérdeztem a Pannon áfával együtt. Gondoltam nem várom végig a karácsonyi bevásárlások miatt feltorlódott sorokat, inkább megveszem majd januárban, s még olcsóbb is lesz néhány százalékkal. Sajnos azonban - mint ahogy azt a Pannon GSM-tõl megtudtam - a "Nokia éppen annyival emelte a készülék nettó árát, mint amennyivel egyébként az áfa-kulcs csökkenése miatt az kevesebbe kerülne", tehát most is 90.500 Ft áfával együtt. Micsoda véletlen?!

Illetve a második észlelés pillanatai:

Csak egy csöpp adalékkal szeretnék hozzájárulni az országunkban beköszöntött "EU-konform" áfa-csökkentés mizériának. Mobiltelefonhoz ragadtságomból kifolyólag sikerült nyomon követnem hazánk vezetõ mobil szolgáltatójának "árversenyét" az elmúlt öt napban. Az gondoltam, hogy nem érdemes decemberben telefont venni, mert talán az 5% jelent majd valamit január elsején. Sajna nem így történt. Az egyik általam kiszemelt Nokia-készülék ára a csökkentés hatására 20 azaz húsz forinttal lett olcsóbb. Kérdezem én: mi ez, ha nem burkolt áremelés és jogtalan haszonszerzés? Annak ellenére, hogy megbújó sajtóhírek arról szólnak, hogy a beszélgetés költségeit viszont redukálták. Remélem ettõl függetlenül sem fogja ez a multi megkapni a kormány elismerõ matricáját...

Olvasóinkat arra kérjük, figyeljék tovább az árakat, hogy aztán a Homár is matricázhasson.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása