Tékozló Homár

Adósazonosítás telefonon

2006.10.31. 14:32 | jackyll | 1 komment

Másoktól is hallottuk már, de õk nem szeretnek írni, Adrienn viszont átküldte, milyen vicces, amikor a bankok rácsörögnek adósaikra, hogy kicsit terrorizálják õket. De ugye biztosra kell menni, ezért elõbb megpróbálják végigpörgetni a személyes adatokat:

3 éve vettem egy autót, és a finanszírozást az Erste Leasing segítségével oldottam meg. Minden hónap 20.-a körül küldik a csekket, aminek a határideje kb. 26. Mivel nem szeretek 2x postára járni, következõ hónap elején szoktam befizetni a többi kötelezettségemmel együtt. Teljesen természetes, hogy ezért némi késedelmi kamatot számolnak fel, amit nem tartok viszont természetesnek, az a tájékoztatás módja. Az alábbi beszélgetés ma hangzott el:

- Hallo, tessék X. Y. vagyok. - Kiss Henriett vagyok az Erste Leasingtõl.(nem emlékszem a hölgy nevére, ez csak példa) - Parancsoljon - Kérem, adja meg a születési dátumát! - Hölgyem, ön hívott engem… - Igen, de hivatalos ügyben telefonálok, és ehhez be kell önt azonosítanom - Hölgyem, ha a telefonszámomat tudja, akkor nyilván azt is tudja, hogy ki vagyok - Akkor mondja meg az édesanyja nevét - Nem mondom - Akkor megmondom én az édesanyja nevét, és mondja meg ön a születési dátumát - Hölgyem, én tudom az édesanyám nevét… … És ebben a stílusban még eltársalogtunk egy darabig, majd amikor egy vadidegen (általam beazonosíthatatlan) személynek nem igazoltam magam, megsértõdve letette a telefont.

Nem ez volt az elsõ eset. Másfél hete eljátszottuk ugyanezt, csak akkor még megmondtam a születési dátumomat…

Elég sok kérdést felvet bennem ez a fajta eljárás… - milyen alapon igazoltat engem valaki, aki nem igazolja magát - ha én elhiszem, hogy õ honnan hív, õ miért nem hiszi el, hogy tényleg én beszélek a vonal másik végén - azt hiszi üzletet köthet velem, ha õ is ad egy kis info-t és én is - miért nem írják meg levélben, hogy mi a problémájuk, ha ennyire nem bíznak a nekik megadott adataim hitelességében (telefonszám) esetleg a postacímemen is lehet, hogy nem én lakom?

Szerintem Bennetek is merülnek fel aggályok az eljárás tisztaságát és tisztességességét illetõen.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.09.09. 06:09:16

kezd el szeretni postara jarni, egyekent meg igazuk van
süti beállítások módosítása