Tékozló Homár

A kisstílû Államkincstár és a begerjedt olvasó

MÁK/boríték

2006.12.22. 10:15 | szily | Szólj hozzá!

Gázártámogatás forever: R.-nél azért szakadt el a cérna, mert ugyan ingyen lehet feladni a Postán az adatlapot, de ha ajánlottan tesszük, az alapdíjat is bevasalják érte. Olvasson epés kifakadást alant férfi nemi szervvel ékesítve!

Bizonyára elõtted sem ismeretlen a MÁK. Na nem a karácsonyi bejglitöltelékrõl van itt szó, hanem a Magyar Államkincstárról. Amennyiben Te is gázzal fûtesz, avagy a távhõszolgáltatót szereted, meg kellett kapnod a jövõ évi támogatás igényléséhez benyújtandó (egyébként halálgagyi) adatlapot. Az más kérdés, hogy az összes vállalkozó, akinek az IQ-szintje eléri a minimum mínusz 100-at, arcbõrének vastagsága pedig a milliméter ezredrészével nagyobb a bérbõl és fizetésbõl élõkénél, az röhögve 0 forint havi nettó jövedelmet vall be az elõzõ három hónapra (minden hazai szakember egyetért, hogy ez ellenõrizhetetlen) és majd mi fizethetjük az õ támogatását is, de a legjobb az egészben az adatlap visszaküldése!

Adnak hozzá egy szép borítékot, melyre rányomtatták: Belföldre bérmentesítés nélkül feladható, az esedékes díjat a címzett (MÁK) fizeti.

Ez gyönyörûséges lenne. De! Hivatalos iratoknál az ember eleve bizalmatlan, hiszen a Magyar Királyi Posta a legcsekélyebb erõlködés nélkül képes a leghetõ legfontosabb küldeményeket elhagyni (példa rá millió), tehát nosza! Adjuk fel ajánlva, így legalább lesz valami bizonyíték a kezünkben, hogy mi tényleg megpróbáltuk eljuttatni a küldeményt. (Persze az ajánlott szelvény megléte sem biztos, hogy kizökkenti a postát a magyarázkodásból, ha tényleg elveszne valami - úgysem lesz meg sohasem.) Én naivan szintén ezt tettem, mármint ajánlva adtam fel MÁKunknak a cuccot, meg még két karácsonyi lapot.

Postáskisasszony mondja: háromszázvalahány forint. Én meg elhûltem: mi a férfinemiszerv van? (Bocs!) Csak nem lett hirtelen ilyen drága két képeslap?! Mire postáskisasszony felvilágosít: ha ajánlva adom fel, akkor nemhogy a (simához mért) különbözetet, de a feladás összes díját nekem kell fizetni! Na, itt öntött el a vörös köd, de neveltetésem megakadályozott benne, hogy több tíz várokozó embertársam arcára elhûlt és megdöbbent kifejezéseket varázsoljak. Persze visszakérni a levelet és simán feladni, azt már nem lehetett. Úgyhogy per pillanat nálam a MÁK viszi el a pálmát a címben megjelölt rangsor esetén.

R.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása