Tékozló Homár

Ön mit tenne a zaklató vállalkozásfejlesztőkkel?

2007.08.13. 12:01 | jackyll | 90 komment
Andrást önjelölt vállalkozásfeljesztők zaklatják lassan fél éve, úgyhogy most Önök szavazhatják meg bekiabálással, hogy mit csináljon velük:
Az alábbi helyzetre keresnék jó megoldási javaslatot. Egy kisvállalkozás nevében írok. Lassan fél éve, hogy heti rendszerességgel hívogatják cégünket telefonon a "Vállalkozásfejlesztési irodától". Van, hogy naponta, vagy naponta akár többször is, most pl. fél órán belül kétszer. Csak, hogy pontosítsuk: Vállalkozásfejlesztési iroda _KFT_. "Segíteni" akarnak... pályázattal, ajánlatokkal, meg ilyenekkel. De nem segítenek, csak hátráltatnak! Fél éve -egyre emelkedő hangon- mindig elmondjuk, hogy nem érdekel minket a szolgáltatásuk és legyenek szívesek minket kihúzni a listáról, és legyenek szívesek ne hívjanak többet! ... de nem... hívogatnak, hívogatnak.

A vezető nem elérhető, nem ismerik a számát, nem adhatják meg a számát,  nem tudják kapcsolni, ugyanakkor a mi cégünknél csak a vezetővel hajlandóak beszélni, csak őt keresik. Akik hivogatnak azok persze sajnálják (a szokásos "kiabálás" után), de semmit nem tudnak tenni, a listából nem tudnak kihúzni merthogy arról nincs lista, hogy kit hívtak, csak, hogy kiket lehet hívni (az legális, vették ... és erről persze megy az automata betanított szöveg ha kell). Egyetlen elérhető lépés, hogy felírnak és visszahívnak. Egyszer már vissza is hívtak és igértek.... persze eredmény nulla, mert azóta is hívogatnak, hívogatnak, hívogatnak.
 
Pereljek, verekedjek ... vagy én is telefonálgassak? :)
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jude (törölt) 2007.08.13. 12:07:37

rhiannon

Elsőzni a nem sikeres emberek szoktak.
Nem tudtad?

Jude (törölt) 2007.08.13. 12:08:57

Én egyébként már a vonalas telefont fel sem merem venni, a céges mobilon meg még nem zaklatnak érdekes módon.

greggrant 2007.08.13. 12:12:03

nem lehet letiltani ezt a számot? :) vagy nem felvenni, mondjuk egy hívószámkijelzős telefon segítségével?

2007.08.13. 12:17:06

számot lecserélni!
ajtót letépni...

gyepetto baggio 2007.08.13. 12:18:36

hazudni, hogy érdeklel, személyes találkozót kérni, ravaltalra helyezni, ajtót letépni

Secnir 2007.08.13. 12:22:45

Nem értelek, ott a weboldalon a térképük. Egyszer elmész, bekopogsz, majd keresel ott valakit, aki tud érdemben intézkedni. Ha nincs, addig ütöd (az asztalt) amíg előkerül.
Amúgy egy jó tipp:
ez a telefonon hívogatás -ha nem rendelted meg- spammelésnek minősül. A törvény bünteti. A magyar is. Egy levél nekik, amivel lemondod az "ajánlkozós szolgáltatásukat", amit ügyvéd küld el. kb 3e forintért. Ha ezek után kapsz még egy hívást tőlük, ügyvéd, per stb, többszázezer forintot kaszálhatsz. Akár zaklatás címén is írhatsz nekik.

Secnir 2007.08.13. 12:25:47

vagy ott az emailcimük: info@vfti.eu ilyenkor rá kell áldozni egy negyedórát, hogy szex- és warezoldalakon (amiből így hirtelen nem tudok párszázat fejből felsorolni) megrendelsz hírleveleket erre az emailcímre. vagy beregisztrálod magad ilyen jóféle fizetős jamba szolgáltatásra arra a telfonszámra, amiről hívogatnak (ha mobil és kiírja) más ötlet kell még?

Tiko 2007.08.13. 12:29:04

nekem otthonra erkezik a "telefonSPAM".

mindig nyerek vmit..

pizsama 2007.08.13. 12:29:16

1. Hívószámkijelzős telefon
2. Bejelenteni a szolgáltatónál
3. Feljelentést tenni a rendőrségen

としあき 2007.08.13. 12:29:36

Léteznek olyan telefonkészülékek amelyekben programozható filter van. A zaklatók hívószámairól érkező hívásokat így automatikusan el lehet küldeni foglaltba. Továbbá a szolgáltatót is meg lehet kérni ilyen szűrő beállítására a vonalunkra.
Kis probléma lehet akkor, ha titkos telefonszámról zaklatnak, de a szolgáltató ilyenkor is segíthet, ha bizonyíthatóan rosszindulatúak a hívások.

rhiannon 2007.08.13. 12:30:18

Nos sokszor a főnököm át van irányítva hozzám és sokszor jut nekem is a hasonló telefonból, hogy ő a főnököt (tudja a nevét) keresi. Hát egyből: át van irányítva és hagyjon üzit. De nem nem hagy, adjam a főnököt. Mondom neki, hogy nem tudom adni mert valószínüleg tárgyal, de mondja meg miért kereste és átadom. Nos ha nem hagy üzit akkor esélytelen szerencsétlennek, mert soha nem fogja elérni. Ha hagy üzit akkor megkérdek tőle mindent és nem hajtom el a francba én nem vagyok olyan személy aki ezt el tudja dönteni, hogy fontos vagy sem ekkor szoktam még azt mondani, hogy a főnök szeret számokat látni és nem csak egy felhívást ezért faxon vagy e-mailban küldjön tájékoztatót. Amúgy a cégvezetőknek javaslom a "küldjön egy tájékoztatót" és azzal el van intézve ezen része. Hogy a ne hívják fel a céget az kiszűrhetetlen. Egyik munkaköröm a marketinghez kapcsolódik és ha hiszik, ha nem olyan adatbázis is van ahol nyilvános cégadatokat lehet megtudni és akkor már nem nagy kunszt telcsiszámot szerezni. A marketingesek előszeretettel keresik a cégvezetőt aki lehet, hogy ebben a témában nem is kompetens. Nálunk az a bevett szokás, hogy nem vagyunk teljes elutasítóak ezért volt olyan, hogy egy emberhez kellett irányítanom az ilyen fajta érdeklődést. Javaslom ezt is.

hunluigi 2007.08.13. 12:30:19

Velem (Egy Bt. tulajdonoda vagyok) pedig mindenfajta reklámcégek, és internetes kereső oldal üzletkötői játszák ugyanezt... Bár ők a honlapunkról szedik az elérhetőségeinket, ígyaztán nem sok mindent tudok kezdeni velük... A telefonomra callblocker került :) lassan-lassan nem fognak tudni felhívni egyik bohóccégtől sem...

Secnir 2007.08.13. 12:34:53

a kedvencem az, amikor este nyolckor felhívnak, hogy érdeklődjenek az utazási szokásaim felől, meg hogy tudom-e hogy nyertem egy majdnem utat? Először dühöngve tettem le mindig, de mostanában már azt csinálom, hogy persze, hadd beszéljen, nézem a tévét, duruzsol a fülembe, néha benyögök egy "aha", vagy "ühüm" meg "igen, persze"-t, aztán mikor már a telefonszámlája jó vaskos, tehát legalább húsz perce beszélgetünk, meg jön a filmben a szünet, amikor lehet menni bagózni, akkor benyögöm, hogy "sajnos ez engem most nem érdekel, híívjon máskor" és leteszem.

asdf 2007.08.13. 12:40:02

4. beprogramozni azt a szamot amirol hivnak a telefonkozpontba, hogy vakmellekre fusson a hivas ;)

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.08.13. 12:41:29

Be kell menni az irodájukba és lehordani őket a picsába! Kifelé ajtót letépni.

Viktor · www.vikiszava.blogspot.com 2007.08.13. 12:42:19

Amikor nálunk a cégvezetőt keresik, mindig azt szoktam mondani, hogy ő most éppen Kenyában van elefántvadászaton, 3 hónap múlva kellene keresni. De mondtam már azt is, hogy előzetes letartóztatásban van, és bizonytalan, hogy mikor lesz újra elérhető. Meg van, hogy direkt szívatjuk, és mikor kéri a cégvezetőt, odaadom a kolegámnak, ő meg úgy veszi fel, hogy "tessék, porta", aztán adogatjuk egymásnak, és mindenki mást mond, "tessék, pénzügy", "tessék, vevőszolgálat", stb. Aztán ötödikre mondja valaki, hogy elnézést, beszart a telefonközpontunk, nem tudjuk kapcsolni a főnököt.
Persze van, amikor nincs türelme, kedve meg ideje az embernek ilyesmire.

2007.08.13. 12:42:19

Háááát, vacak ügy...
Böngészd az adatvédelmi törvényt, írásban kérd a zaklatótól az adataid törlését az adatbázisukból és kérj a törlés megtörténtéről írásos értesítést, majd fenyegesd meg őket, hogy ha ezt nem teszik, adatvédelmi biztoshoz fordulsz.
Én speciel nem fűzök nagy reményeket a módszer sikeréhez, de a tippet még egy tanárom adta, aki élénk kapcsolatban ált az aktuális adatvédelmi biztossal.
Egyszer már majdnem elszántam magam, hogy a gyakorlatban kivitelezem a módszert, de a telefonos mumus cégről, aki zaklatott, semmi infót nem találtam a neten... (Meglepő?) Viszont rendszeresen hivogattak mindenféle beetető vacsorákra, hogy rámtukmálják a kacatjaikat.
Remélem, a forradalom ezeket az ősi román cégeket is a falhoz állítja, akik nem átallanak békés honpolgárokat zaklatni a baromságaikkal.

Beaujolais 2007.08.13. 12:44:55

Velünk(6 fős cég) is mindenki ezt játsza, koldusok, pályázat segítők, tudakozó, kisokos, mittomén ki!
Rosszabb mint a spam, komolyan, ezt meg kell hallgatni, a spam meg csak delete!

Tiko 2007.08.13. 12:47:05

Vmikor Budaorson laktam, ahol a vonalas telonak a szama, egy szammal kulonbozott a korzeti dokietol.. Gondolhatjatok.. Ejjel-nappal jottek a hivasok. Aztan Secnir-fele modszerrel probalkoztam en is.. Eloszor felvettem, hogy BM, Nemzetvedelmi Hivatal, Interpol stb, de mind-mind hatastalannak bizonyult. Aztan megtalaltam a kulcsot..: Hallo tessek, szexual-pszichiatria.. Ment a nagy kuss a vonal vegen, de igy is csak nemi csokkenest sikerult elernem:)

Frank Black (törölt) 2007.08.13. 12:57:37

Ezek nem szcientológusok? Mert nagyon gyanúsak...

dr. _mmm_ 2007.08.13. 13:00:42

Próbálj ki egy egyszerű mailbomb programot!
Meggoldolják magukat ha kapnak xezer levelet.

blind · http://blog.coramonde.hu 2007.08.13. 13:01:15

Tény, hogy rettenetesen idegesítőek ezek a cégek, akár telefonálnak, akár email-ben zaklatnak, mindenképpen spamnak minősül, bűntethető.

Az idegesít a legjobban, hogy feliratnak minden listára és ha nem kész a hirlevelükből, még te iratkozz le. Hát ki a rossebb kérte, hogy felírjanak?

Mindenki megérdemel egy batz papucsot az arcába!

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 13:01:39

Szolid ajtóletépéssel nyitni, ollé felkiáltással a telefonos hp-nek addig verni a fejét az asztalba, amig nem rendel valamit az ottokatalógusból, utána a telefonkönyvet megetetni vele. Ha tovább okoskodik, argentin focimezes békávé ellenört hivni, az majd megadja a kegyelemdöfést a nyüvessének.

Sol 2007.08.13. 13:01:58

lehet hogy szcientologusok

moderátor 2007.08.13. 13:10:17

Ha egy cégtől kapod a hívásokat, van esély, hogy némi ráhatásra abbahagyják (a már említett módokon). Általában viszont vegyes a zaklatók köre. Mivel szűrni nem lehet őket, így a megoldás a helyzet minél megfelelőbb lezárása. Feltünően bunkózni viszont nem szabad, ha szolgáltatónál dolgozol. Én a következő módon rázom le a telszpemmereket:

-Koldusok / éhes gyerekek: a főnök idén már adakozott, próbálkozzon jövőre
-Kedvező telefon ajánlat: éppen most váltottunk szolgáltatót, egy év múlva értékeljük a helyzetet
-Vállalkozásfejlesztés: mi szintén kapjuk, a főnök elérhetetlen (persze elérhető, de azt mondta, hogy ha egy ilyet is bekapcsolok, letépi a kezemet + az ajtómat...)
-Marketing-ajánlatok: szintén a kimerült idei keret - trükk (kicsit vicces jan 6-án alkalmazni...), már reklámozunk máshol stb.

A legkönnyebben akkor rázom le őket, ha már az elején közlöm, hogy ajánlatukért csak és kizárólag barterrel tudunk fizetni. Ettől úgy megijed a betanult szöveget diktáló majom, hogy általában visszahívást igér (ami persze elmarad)

kovácspéterke 2007.08.13. 13:10:32

Ha a kérésetek ellenére is megkeresnek az törvénytelen. Igenis vezetniük kéne a listát arról is, aki nem vette igénybe a szolgáltatást. Ha meglobogtatjátok, hogy jogi útra terelitek, mert kéretlen reklám vagy kereskedelmi tevékenységet folytatnak, nem tudom, hogy pontosan hogy nevezik ezt, akkor nem fognak többet zaklatni. Írassatok levelet egy ügyvéddel, és abbahagyják.

TCM 2007.08.13. 13:15:03

Egyszerűen neked kell elkezdened kérdezgetni. Hogy hívják, hány éves, mióta van a szakmában, szereti-e a munkáját, hogy hívták az oviban a pajtását, szokott-e dohányozni, stb stb stb.

stichus 2007.08.13. 13:16:24

elvileg a matvávnál le lehet tiltani, hogy az elérhetőségeket marketing célra eladhassák és akkor kis § jelet kap a neve mellé. elméletben akkor nem lehet marketing célú hívásokra használni. ezek a faszok alapesetben az egész adatbázist úgy adják el, ahoyg nem szégyellik

Tiko 2007.08.13. 13:23:57

Tobben irjatok, hogy ugyveddel irasson papirt. Az a gaz vele, hogy nem csak egy ilyen ceg letezik. Az meg sokszor, sok penzt jelent, plussz utanajarast miegymast.

További magyar hang 2007.08.13. 13:39:02

Amikor az ilyen díjcsomag- és üdülésijog-dílerek legelőször hívnak már az is spam-nek minősül vagy csak akkor spam, ha miután elmondtam neki a szokásos szövegemet - "ajánlata nem érdekel, kérem töröljön az adatbázisából" - újra felhív?

Céadaoin (user ID 44540) 2007.08.13. 13:42:56

Üdv!

Hadd legyek az ördög ügyvédje - van az ismerőseim közt olyan emberke, aki ezzel a rabszolgamunkával keresgeti meg a betevő tesco gazdaságos májkrémre valót - másra ebből nemigen jut.

Én tehát ilyenkor csöndben megragadom az alkalmat és hálát adok, hogy nekem nem ez a munkám, és még az elején KEDVESEN közlöm a belefásult szerencsétlennel, hogy sajnálom, köszönöm, nem. (És még némi emberbaráti sajnálkozás is kél bennem: ebből sem lesz neki batz papucs.)

SzigMa 2007.08.13. 13:43:18

Miért mindig 32 foggal mosolygó szőke germán szépségek szinesítik a füles-fejhallgatós telemarketinges cikkeket?

blind · http://blog.coramonde.hu 2007.08.13. 13:48:32

SzigMa, jobban szeretnéd, ha foghíjas, otthonkás nyugdíjas nagymamák lennének a képen? :)

Taurusz 2007.08.13. 13:49:20

Engem is hívogatott egy hasonló cég, csak tonnereket akart eladni. Aztán felfogta. Vhogy igy:
- Jó napot kívánok, XY vagyok a H. Tonner ....
- Hat.
- Mi hat?
- Hatodjára keresnek, és még mindig nem érdekel, köszönöm.
- Öööö elnézést, nem tudtam, bla-bla-bla.
Várom a következőt.

Csak leírtam, hogy minden cégnél vannak ilyen droidok, akik kapnak egy listát, hogy kiktől remélhető egy kis kp. Gondolkodni meg nem szeretnek, kihúzni meg nem mernek.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.13. 13:51:04

Köszönöm az eddigi kommenteket, a Kenyás elefántvadászat nagyon tetszik:)

Hívószámkijelzés: a készülék meg az isdn nt doboz nem szeretik egymást, ezért nem megy.
Ajtóletépés: áh.
Írásban kérés: a spamre vonatkozó előírás szerint nekik kellene előzetes hozzájárulással rendelkezni, nem nekem utólgosan ügyvédet keresni, fizetni. Amúgy bármi amikor az elmúlt tíz éveben aha-moztam egy telefonos megkeresésre, hogy tényleg az a cím és ingyért (hát persze) megjeleníthetik a céget hozzájárulásnak számít.

moderator irta, hogy koldus/gyerek témára jó válasz, hogy most adtunk, igen ez igy van. DE! volt aki visszahívott, hogy mi rendesek voltunk, adtunk fél éve, adnánk-e most nekik...
Erre amúgy szokásos válasz, amire nehezen lépnek (és igaz is!!), hogy mi számlára dolgozunk és rendesen fizetünk adót, abból van a kezelés azon fele amit a TB áll, a másik felét tessék már azoktól kérni akik feketén dolgozgatnak.

kedvező telefonajánlat. Másik kedvenc. "A matávtól vagyok, isdn / adsl ajánlatom lenne.." ... honnan van? matáv? és a matáv nem tudja, hogy ezek itt évek óta bekötött szolgáltatások?:) na hagyjon békén. agyrém.

SzigMa 2007.08.13. 13:53:58

By the way, most jutott eszembe, hogy legközelebb nem hagyom ki a globálizáció adta személyesadattal-visszaélés lehetőségeket és az alábbiak szerint járok el:
1. "JónapotkívánokKocsisBeátavagyok, azt szeretném megkérdezni, hogy hallott-e az ajánlatunkról, ami szerint csak most blablabal..."
2. Internet, IWIW bekapcsol, név kikeres, azonosít, majd:
"Szia, Bea, ne haragudj, hogy kérdezem, de Sanyival együtt vagy még? Csak mert a csíkos blúzodban olyan jók a melleid..."

papugaja 2007.08.13. 13:59:13

Mit kell ezen ennyit görcsölni?
Felveszed, meghallod ki az, bontod a vonalat. Kész.

Süsündér 2007.08.13. 14:00:25

a d&b-nek is van egy ilyen listája, 50.000 cég van benne ha jól emlékszem olyan adatokkal, mint teaor szám stb stb. aranybánya marketingeseknek. cégvezető neve minden feltüntetve.... lehet hogy ilyenbe futottál bele

báró Csekonics 2007.08.13. 14:01:25

Gondolom az a legális lista a telefonkönyv...
Amúgy én egyszer jártam úgy, hogy (akkor még nem privát számon) hívtak otthon - már nem emlékszem miért de épp otthon voltam - a szokásos 'ingyen' üdülési ajánlattal.
Ráértem, úgyhogy szépen hagytam, hadd mondja végig a hölgyike, aztán mikor odaért hogy na akkor kérem-e és mik az adataim akkor elmondtam, hogy nem és nem is vennék semmit telemarketingtől, de ahányszor felhívnak és utol is érnek persze, annyiszor végigmondatom velül potyára, hadd pörögjön a telelfonszámlájuk. Nem hívtak azóta sem többet...

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.13. 14:01:56

SzigMa: jól hangzik, de nem működőképes. wiw -> Kocsis Beáta -> 30 db, de simán lehet, hogy köztük sincs.

From Magyarisztán with Love 2007.08.13. 14:05:44

Anyámék a köv. képpen oldják meg:anyám vezet egy táblázatot,h kinek adományoztunk,kik kerestek meg, kinek mi volt a válasz.Így max. 3 katt után lehet közölni velük a frankót.Mellesleg van egy okos,szép, és szerény leányuk,aki konyít valamit a joghoz,és húzósabb esetben átveszem a kagylót, hogy "Jónapot,ittdrXX."Mire anya kitölti a kávét, már le is tettem a telefont.;)

bismillah 2007.08.13. 14:12:07

Adott egy figura, aki heti rendszerességgel kapta az Árkádtól a soha-meg-nem-rendelt hírlevelet sms-ben, telefonálgat ügyfélszolgálatra, hogy lemondja, mindhiába. aztán eccercsak elégvolt neki:

Árkád: "Kedves izé, örömmel értesítjük, óriási akciók, bla bla."

válasz sms: "még egy ilyen üzenet, és a ravatalon bszm meg anyádat."

5 perc, és:- "Ön sikeresen leíratkozott Hírlevél szolgáltatásunkról"

Rák Attantam 2007.08.13. 14:28:52

Megoldások:

1. "A főnököt? Jelenleg nincs bent, de megadom a közvetlen számát: 06-90...."

2. "Elnézést, kit? Milyen céget hívott? Neeem, már megszűnt, ez magánlakás." (Ez egy spontán reakcióm volt anno és már vagy egy tucat ilyen kullancs cégnél bejött! Többet nem hívtak!)

3. Megvárni, míg végez a mondókájával, majd "sípolni" egyet és jöhet a mi szövegünk: "Köszönjük, hogy az X.Y. telemarketing szolgáltatásait használja! Hívásával megrendelte az '1000 háztartási ötlet hetente telefonon' - nevű szolgáltatásunkat. Kérjük, most tegye le a kagylót, kollégánk pár percen belül visszahívja önt az első háztartási ötlettel! Viszont hallásra!" és letenni. Ha egyáltalán eljutsz idáig.

4. "Ki? Kicsoda?" (újra bemutatkozik, pl. Kiss Ágnes) "Ági, te vagy az? A francba, hogy került a számom arra a nyüves listára? Már megint tréfálkozik odabent valaki? Mondd meg nekik, hogy hagyják abba, különben kirúgás lesz a vége! Már nem vicces! És húzd ki azt a rohadt számot a listádról! Meg a többiekéről is! A picsábamán! Szervusz!" és letenni.

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 14:37:20

Esetleg finoman lehetne érdeklödni a telemarketinges kooléga rendszeres nemi élethez való viszonyáról. Lehet, hogy ennek hiánya okozza azt, hogy ö most egy ilyen cégnél vállalt munkát, és zaklatja a t.kuncsaftokat.

grigorij (törölt) 2007.08.13. 14:55:37

Úgy érzem, hogy azok, akik könnyedén fogják fel a dolgot, azok valójában még nem jártak így! Én háromnegyed év után kapcsoltattam ki a magántelefonomat, mert napi 4-5 kéretlen hívás érkezett (marketing, politikusok stb.) ami ráadásul (SMS küldés a mobilra, saját költségen) még meg is károsított! A gond az, hogy nincs rá törvényi szabályozás, hogy ki, kit miért hívhat fel! Hiába a rejtett szám, tárcsázóprogrammal próbálkoznak, ha kicsöng és felveszik (vagy üz.rögz.) akkor máris indul a duma - sokszor felvételről! Tehát senki se vegye ezt félvállról! A hívó bármikor zaklathat bennünket letiltott számról is, a szolgáltató őket védi, valamilyen adatbiztosi ajánlás alapján! Nincs kit elkapni, nincs hol tiltakozni!

Secnir 2007.08.13. 15:07:55

mit köll tenni a zaklatókkal? naon egyszerű, be köll menni az irodába, megkeresni azt a szőkét, aki a képen van jobbra, oszt hátúról köll jól meg...zaklatni.

Kalimera/Huncut Nyalókás Kislány 2007.08.13. 15:09:57

az én főnökömet is megkeresték már. továbbítottam neki a dolgot, kíváncsi lett, megkereste őket, de nem volt neki szimpatikus a fejetlenség, amit talált, senki nem volt tisztában egy csomó mindennel. na itt megköszönte a lehetőséget.

mics 2007.08.13. 15:13:28

grigorij, megertem hogy zavaro, de erre a legjobb megoldas a 2 telefon! nem a leg olcsobb, de nekem evek ota ez van.

van egy magan, ami CSAK magan, haverok tudjak, csalad, meg az akinek megadom.
spam=0.

a masik telefon a rendes, azt adom meg mindenutt. erre jon boven minden, de delutan kikapcsolom, vagy aktivalom a hivasszurest.
Egy kedves szoveg van az uzenetrogziton:
Az On telefonszama nem szerepel a hivott fel telefonkonyveben es ennek hianyaban a hivasa nem fogdhato. Kerem kuldjon egy smst mobilszamaval, es probaljom meg kesobb felhivni arrol a szamrol!

egy sms-t sem kaptam, es a spammek kopnak!

Cardamon 2007.08.13. 15:37:09

Végig sem hallgatva :
Köszönöm . Nem kérek semmit .Nem utazom .Vonal bontás.
Eddig a sokból kétszer hívott újra vissza valamelyik,hogy hallgassam végig.
Azzal közöltem, hogy megkapta az udvarias változatott akarja -e a durvát.
A kettőből egy akarta .
Menj a jó k.... anyádba és keress valaki mást akit b....t telefonon.
Vonal bontás . Nme hívott újra.
A cégnél ha elkapnak ott mindenre azt mondom, hogy már vettünk . Igénybe vettük. Folyamatosan tárgyalunk róla.
Úgy örülnek neki.

MonitorArc 2007.08.13. 15:48:58

Én azt szeretem, mikor felhívnak, hogy most járt le az ingyenes regisztrációm a nemtommilyen szolgáltatásra, és mostmár ugye fizetnem kéne. Persze nem is hallottam eddig a dologról.
100-ból 1-2-szer lehet, hogy bejön, és akkor már talán meg is éri...

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2007.08.13. 15:56:30

Monitorarc: erre legalább van mit mondani... minap kezdi, hogy ha van időm beszélne az akármilyen nyilvántartási szolgáltatásról... Mondom a hölgynek: "várjon, gyors leszek: nem fizetünk semmiért, az adatokban nincs változás" erre a nő nevetve "ez tényleg gyors volt, köszönöm" aztán letettük:)

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.13. 16:22:13

A helyes válaszok:

1. Nem érek rá,
2. Nincs pénzem,
x. Nem szeretem a telefonszexet, ne b@szogasson,

viszhall.


Oszt jónapot.

grigorij (törölt) 2007.08.13. 16:38:21

mics: persze! Csak a zaklatók - elmesélte egy bizt.ügynök - szándékosan lekapcsolt számról dolgoznak! Magyarán nincs kit megkeresni, nincs JEL!!! És a hívó is automata a leggyakrabban! Tehát csak annyi van a rögzítőn, hogy 1 (2,3,4 stb) nem fogadott hívás, a hívószám ismeretlen... És nem adtam ki a számom, állítólag a matávtól lehetett venni péézért (hiába a marketingtiltás, kiadták...) Sajna nincs más mód, mind kikapcsolni - mert a törvény a zaklatókat védi! (érdekes a spam-ek ellen már fellépnek...)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.08.13. 16:53:17

szerencsére engem nem hívogatnak, de

mikor még 6 számjegyűek voltak a számok, pont az volt a számom mint a szombathelyi pannon képviseleté csak ugye az enyimé 20as az meg 96 :)

akinek ott volt dolga a pannonnal, beütötte a mobiljába, azt nálam csörgött :DD

egyszer meguntam, azt pár hétre átirányítottam a számom a rendőrségére :DDD

utána nem volt hívogatás... nekik meg a hívó számát adja a rendszer, nem az átirányítóét xD

Armador 2007.08.13. 16:59:53

Hello,

1. Hasonló helyen dolgozom, igaz, mi csak adatot egyeztetünk, kicsi az adatbázis, semmi marketingcélja nincs a dolognak és mondhatom, h az emberek nagy része elég, sőt, túl készséges (persze sokan csak azután, hogy megtudták, ez nem kerül semmi pénzükbe). Sztem azért lehet piaca a sok szar telemarketingnek, mert sokan önként és dalolva megadnak midnenféle adatokat, ha kedves hangon szól hozzájuk az ember.. mi csak alapadatokkal dolgozunk, de néha az az érzésem, hogy ha azt kérném, h rajzolják körbe a lakáskulcsukat és faxolják el, azt is megtennék. A reklámnál is úgyvan, hogy ha csak 1-2%ban sikeres, már megérte, vsz a telemarketingnél is ez a helyzet.

2.Van egy ismerősöm, akit zaklat egy idióta telefonon. Olyan szinten ostoba, h még a hívószámkijelzést sem kapcsolta ki. Az lenne a kérésem, h aki tud, mondjon már ilyen sms-hírleveles oldalakat, ahova felirathatnám. Meg telemarketinges céges adatbázist is, ahova beregelhetném..
előre is thx

milu1 2007.08.13. 17:19:58

Van egy nagyon jó módszerem. Kis utánajárást igényel, de nagyon hatékony lehet, és még pénzt is kereshetsz vele. Kell igényelni egy nagyon súlyos emelt díjas telefonszámot, ami x-ezer FT/hívás áron működik. Kell továbbá egy alibi szám, amit átirányíthatunk erre a vélhetően 06-90nel, vagy egyéb a szokásostól eltérő módon kezdődő számra. Ha hívás érkezik a gaz spammertől, meg kell adni neki a másik számot, hogy a főnök azon érhető el, és aztán csak hadd beszéljen :-) majd mikor megkapják az aktuális havi számlát, csak kihúzzák a számot a persze hogy nem is létező listáról

Nvidia 2007.08.13. 17:41:57

Ebbe a csőbe sajnos én is belefutottam. Valamiért szimpatikus lett nekik a számom, elkezdtek hívogatni a "szuper" ajánlataikkal, tanácsaikkal. Kultúremberekkel az ember kultúrált hangon társalog - de az n+1 edik alkalommal úgy döntöttem, jelen esetben sem a "kultúrált", sem az "ember" szó nem rendelkezik olyan jelentéssel, mely irányukban alkalmazható lenne, így a reakcióm a következőképpen kezdődött: "Te r... sz... g... k..." tovább nem idézném, szerintem az altest szinonímáinak tekintélyes listáját vezettem elő a köpni-nyelni nem tudó kis ribancnak (igen, nem elírás: ribancnak, mivel aki önként vállalkozik akár testi, akár verbális prostitúcióra, annak nem áll jogában megsértődni foglalkozása nevén nevezésén!)
A lényeg: azóta "el vagyok felejtve"! Ajánlom mindenkinek: "Rómában élj úgy, mint a rómaiak!"

Bunkó Béla 2007.08.13. 17:59:18

milu1 kis tévedésben vagy, ugyanis ha a saját számodról átirányítod más számra a hívásokat, akkor annak a különbözetét Te fizeted.
Emberek tegyük tisztába pár dolgot.
Ha bármelyik spamer (levél, telefon, e-mail) arra hivatkozik hogy a neten nézte ki az adatod vagy egy nyilvános adatbázisból szedte, akkor is törvénytelen. Minden adatod (e-mail cím, telefonszám, lakáscím, céged adatai illetve címe stb...) saját tulajdonod illetve saját adatod még akkor is ha Buta László a neved és okosgeza@sdfsfd.ro a cím amit választottál. Nem küldhető az írásos belegyezésed nélkül spam illetve nem kaphatsz telefonhívást vagy postai levelet. Hivatkozhatnak az élő Istenre, akkor sem.
Ellenben mivel Magyarisztánban élünk az adatainkat kezelő hatóság pénzért eladja bárkinek mindaddig amíg mi magunk le nem tiltatjuk. Így van ez pl. a belső szerveid felhasználási jogával is szervátültetés esetében mikor balesetben vagy egyéb okból kifolyólag beadod az unalmast. Tehát neked kell letiltatni ha nem járulsz hozzá, nem pedig engedélyeztetni ha akarod. Ez van, ez Magyarisztán!
Amúgy meg ha zaklatnak csak küldj levelet a fentebb leírt címekre a zaklató cég adataival és a többit ők intézik (e-mail esetében kell a levél fejléce és tartalma is). Sok esetben tettem én is ezt, persze a végén már jó Magyarisztános módra azt írták, hogy ne zaklassam már öket mindig spam vizsgálat kérésével mert nincs idejük mindig az én spamjelentéseimmel foglalkozni. Persze kérdezem én hogy akkor felszólítás helyett nem pénzbírságolni kellene a spamolokat de úgy hogy többet ne legyen kedvük spamolni?
Magyarisztán!

nyekk 2007.08.13. 18:28:11

Nekem egy Bútorüzlet rendszeresen küldött a lakás telefonomra ajánló faxot. Ez még nem lett volna baj, de gondolom automatáról küldözgette, az automata meg rendre éjjel kettőkor hívott fel. A 4. alarm után másnap elszámoltam magamban ezerig, és felhívtam az üzletet. Barátságosan megkértem őket, hogy ne tegyék ezt velem. És azóta tényleg nem zaklatnak.

lionking 2007.08.13. 19:24:47

Én mindenkit szépen kikérdezek, cég neve, székhelye, adószáma, telefonszáma, (ez ugye kell, mert honnan is tudhatná a naiv ügyfél, hogy valós cég-e) aztán ha minden adat megvan, akkor megemlítem a telefonálónak, hogy ha még 1x az Ő cégüktől felhív bárki, akkor zaklatás miatt feljelentem a rendőrségen. Mivel elötte minden adatát rögzítettem (elvileg...legalábbis a túlvégén úgy tudja) így vihargyorsan töröltetik (gondolom) a listából a számom, mert ezek nem is hívnak újra.

AMúgy az a baj, hogy pl. annó nekem nem küldtek nyilatkozatot, hogy engedélyezem-e a telszámom direkt marketing céljára, és azzal a kiszólással (mondta teltársaság képviselője) hogy a számom nem titkos, mert benne van a telefonkönyvbe, így... éppcsak nem küldtem vissza az anyukája hasába... aztán a főnökével 10 perc alatt (mindenféle írásos kérelem nélkül!! ) elintéztem ezt is örökre, kihúzták a számom a dm listából.

Cocu 2007.08.13. 22:06:00

True story. Hallottam egy remek hangfelvételt, amit egy zaklatott készített: hívta őt a telemarketinges, emberünk pedig előadta, h ő egy gyilkossági nyomozó, és egy gyilkosság helyszínén van, a hívott váérbe fagyva fekszik. És ezzel szépen átveszi az irányítást: ki maga? honnan hívta? honnan ismeri az áldozatot? mikor látta utoljára? És szépen alakul a beszélgetés. A telemarketinges először magyarázkodni próbál, mikor ez nem megy, adná a főnökét, meg letenné, de a "nyomozó" nem hagyja. És mivel már az elején kiderítette, honnan telefonálnak, imitálja, hogy utasít valakit, hogy küldjenek egy rendőrt emberünkért, aki teljesen be van szarva. Nagyon tetszett! Sajna az ember nevére nem emlékszem, nem linkelné be vki?! (jah, majd elfelejtettem, ez amerikai sztori, nem magyar - de ki kéne próbálni! ;o))

Tamas81 2007.08.13. 22:18:42

Egy építész irodában dolgoztam nyári gyakorlaton. Telefon csöng : vezető tervező építész (főnök) felveszi). -Halló. 2 perc csönd. - Nem hölgyem, én csak egészséges embereket támogatok. A viszont hallásra. többet nem telefonáltak.

Tamas81 2007.08.13. 22:33:39

Cocu 2007.08.13. 22:06:00
Ez zseniális megoldás...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.08.13. 22:52:49

viszont amerikaban siman letiltottak torvenyileg, talan mult evben, addig nekem is csorgott allandoan, azota semmi
nagyon ritkan valami batortalan kiserlet

rcgames.ro · http://rcgames.ro 2007.08.14. 02:15:22

Nekem 2 dolog jott be anno:

1) "Hallo, nemibeteg-gondozo!" szoveggel vettem fel a telefont
2) "Milyen ceg? XXX kft? Hu, koszonom, hogy hivott, van egy szuper nevjegykartya-ajanlatunk (tortenetesen azt keszitettem) az onok szamara, adna egy faxhangot, kerem?"

A lenyeg, hogy atvedd az iranyitast.

+1: az akarmilyen toner kft-tol a szaztizenhuszadik telefonhivas utan kertem valami mintacumot (vagy lehet, hogy mastol?) es mikor kijott nem vettem at. Buktak egy futarkoltseget de tobbet nem telefonaltak.

Ordibalni nincs miert, az ellen nem ved.

Leonard Zelig 2007.08.14. 10:04:34

Asszem idevág:
1. Felhív a Capital Broker Kft. ügynöke. Kezdi mondani. Mondom neki nem érdekel.
Honnan tudja, hogy nem érdekli ? - kérdi.
Hát, csak tudom, mi érdekel - mondom.
De hadd mondja el, hogy... - mondja.
Ne mondja el - mondom.
Akkor minek van benne a telefonkönyvben ? - kérdi.
Azért, bazmeg, hogy te felhívhassál - mondom.
Kikérem magamnak ezt a hangot - és leteszi.
2. Csodaporszívó-ügynök felhív.
- Ingyen kitakarítunk magánál... - kezdi a mantrát.
- Köszike, nem érdekel.
- Megkérdezhetem, hogy miért nem ?
- Megkérdezheti, de nem fogok válaszolni.
Erre leteszi.

OftF 2007.08.14. 10:39:56

Én csak simán melléteszem, aztán megyek vissza a dolgomra. 5 percenként belehallgatok, ha letette, én is visszateszem. Ez így nekem a legkevesebb idő, neki a legtöbb pénz.

DonCiccio 2007.08.14. 10:45:07

Nálam ilyen a rendszer:

- azonosító nélküli számot nem veszek fel soha, van rögzítőm, üzenjen ha fontos (csak azok üzennek, akik ismerik az embert)
- azonosítós számokat csak akkor, ha ismerem (benne van a telafon memóriájában névvel)
Hozzáteszem, hogy mindenkinek elmondom akinek megadom a számomat, hogy ha akar tőlem valamit, küldjön sms-t ha először keres és nem ismerem még a számát, visszahívom.

Én is így jelentkezem be. Sms: "Jó napot, zavarhatom most?" mindenki válaszol.

Működik.

kob2 2007.08.14. 10:55:43

Ha nálunk keresik a főnököt, akkor megmondom hogy én vagyok a főnök. Vagy ha a beszerzés főnökét keresik, akkor az is én vagyok. Meg az informatikai felelős is. Meg a maerketinges is. Aztán jelzem, hogy nincs szükségem a szolgáltatásukra. Megelepően gyorsan elhúznak...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2007.08.14. 11:08:18

1. ajtóletépés
2. telefon lerakása

struc 2007.08.14. 11:13:41

Nekem volt szerencsém/szerencsétlenségem hívónak és hívottnak is lenni már: dolgoztam ilyen helyen, mármint ilyen hívogatóson - salynos- de nem sokáig :)!
A baj az, hogy vannak cégek, akik adatbázist adnak el, ők rakják össze.
Ha regisztrálsz a neten, benne vagy a telkönyvben, tökmindegy, ők beválogatnak a listába, és nem hiszem, hogy 1 embert csak 1 listába tesznek bele. Innentől kezdve 1 adott cég hiába nem hív többet, majd hív a másik, aki megveszi (kökemény magyar forintokért) az adatbázist!
Nincs mese: le kell rakni a telefont!

moli 2007.08.14. 12:25:47

sajnos jelenleg nem lehet letiltani semmilyen bejovo hivast vagy smst RENDORSEGI VEGZES nelkul. ahhoz pedig zaklatas szukseges. tovabbi erdekesseg, hogy jelenleg zaklatni elektronikus eszkozon es tavolrol nem lehetseges (csak szemelyesen), mert a torveny szerint az nem az.

en is le akartam tiltatni valakit a telefonomrol, akkor derult ki mindez.

viszont spamelesert lehet feljelenteni nhh-nal: spam-bejelentes@nhh.hu cimre kell kuldeni egy formamailt, ami fent van a nhh.hu-n. epp ma is kuldtem egyet egy sms miatt, amugy en minden magyar spamet elkuldok nekik, es mindet ki is vizsgaljak, kapok ajanlott postai valaszt mindre az elmarasztalassal. (mas kerdes, hogy utana tortenik-e erdemi birsagolas)

moli 2007.08.14. 12:29:33

egyebkent engem legutobb az OTP hivott fel, 2 hettel miutan elhoztam a szamlam, bankkartyam, mindenem, hogy van egy ajanlatuk a szamomra. ugy elkuldtem a kurva anyjaba a not, de tenyleg SZO SZERINT, hogy tobbet nem hivtak.
erdekes, amint elhoztam a penzem, akkor mar hirtelen mar szukseg van ra, mi?!

moli 2007.08.14. 12:37:01

"""Ellenben mivel Magyarisztánban élünk az adatainkat kezelő hatóság pénzért eladja bárkinek mindaddig amíg mi magunk le nem tiltatjuk."""

valoban igy van, de a letiltas csak nehany percet vesz igenybe, online meg lehet tenni ha jol emlekszem az ugyfelkapun. ajanlom mindenkinek.

Rák Attantam 2007.08.14. 12:37:35

Vazz, ez mekkora ötlet! Akkor lehet felnyomni az APEH-et meg az önkormányzatot is az NHH-nál, amikor mindig zargatnak az adóbevallásos leveleikkel?
Ujjé! Már írom is a mailt! :DDDD

Riffato 2007.08.14. 13:21:06

Én már szóltam a kolléganőknek a földszinten hogy semmit nem veszünk és nem érdekel úgyhogy hajtsanak el mindenkit! Erre pár napja faszi nagyon erősködött, el akarták hajtani, de nem hagyta magát, hát jó is volt mert T-com-tól ADSLre olcsóbb és gyorsabb újraszerződést ajánlott. :D :D :D
Másrészről van már olyan zaklató is aki idetelefonál és miután elhajtottuk, személyesen eljön a címünkre a köcsög!
Gyűlölöm az összes irodaszeres és tintapatronos céget, minden nap hív minket egy legalább!

Batzilus 2007.08.14. 13:51:53

Sziasztok! Mindig olvaslak benneteket, most regiztem is...
Ha minden igaz, az ilyen cégek hiperszuper ügyfélmanager progikat használnak, és az ügyfeleket kategorizálják... Ha így van, akkor te most a "Batyogassuk telefonon" kategóriába tartozol, ha kérsz tájékoztatót, vagy kicsit előrelépsz, akkor "személyesen batyogatós" kategóriába kerülhetsz, majd onnan el lehet jutni a "nem érdekes" kategóriába. kérdés persze, hogy ezek aztán a nem érdekeseket visszatolják-e az első kategóriába... engem most a sok "majdmegmondommicsináljapénzeddel" cég keres meg állandóan, el szoktam beszélgetni velük néha 20 percet is, aztán odébb állnak...

Kisgenyó 2007.08.14. 14:00:49

Arra még nem gondoltál hogy abból a számból állandó faxvonalat csináljatok? Jó hangosat mert az kellemetes a fülnek!!

mikimaus (törölt) 2007.08.14. 16:24:38

Szervusztok!

(Be kell valljam, ezt a hosszú komment-sort nem olvastam el, ezért előre is elnézést ha bárkit ismételnék!)


Abban az esetben ha a zaklatott Előfizető száma teljesen nyílt adatkezelésű, tehát nem szerepel a sokak számára nem e tárgykörben úgy érzem nem kellően ismert paragrafus jeles bejegyzés a tudakozói adatbáztisban, akkor azt a telefonszolgáltatónál azonnal (!) érdemes megváltoztatni: ez amarketing célú felhasználást tiltja meg, és aki ezt a tiltást megszegi, már komoly kártérítéssel és akár büntetőjogi következményekkel is számolhat.

Ennek ellenére a változtatásról írásban (!) értesíteni kellene a hívó felet is azzal, hogy a következő zaklató telefonhívásuktól minden egyes hívást regisztálni fog (lehet ez kamu is!) és azonnal jogi (polgári és büntető peres) útra tereli az ügyet.

Nem kell hivatkozni jogszabályokra sem, ennyi szvsz elég első körben.


No, de ha erre sem állnak meg?!

Akkor meg kel keresni a HÍVÓ TELEFONSZOLGÁLTATÓJÁT azzal, hogy Előfizetője rosszhiszeműen hazsnálja a berendezéseit és amennyiben nem intézkedik adekvát műszaki és/vagy egyéb módszerekkel Szolgáltató, hogy Előfizetője eme cselekedetével felhagyjon, úgy Szolgáltatót is felelőssé teszi a történtekért és nagy összegű kártérítést fog követelni (na ide már kellhet, bár nem kötelező jogszabályi hivatkozás).

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

Maus Róbert Péter
(Robi)
hírközlési szakértő,
ágazatjogi referens

ria13 2007.08.15. 10:51:20

1. behackelni a számítógépes rendszerükbe
2. megkeresni az adatbázist, amiben a cég adatai szerepelnek
3. nyomni egy delete gombot
4. könnyes búcsú jeléűl otthagyni egy kis Trójait
Bónusz: feliratni őket valami hírlevélre

Egy darabig biztos nem fognak szórakozni és ráadásul rengeteg másik cég is megszabadul a tetvektől >> adatbázis törlése és a falovacska jóvoltából:D:D:D

báró Csekonics 2007.08.15. 11:33:18

moli 2007.08.14. 12:29:33

Hát nyilván csak azután tűnt fel nekik, hogy mekkora szükség van a pénzedre, mikor elvitted - tudod, minden akkor fontos igazán, ha elveszíted...
:-D

Ezot Erika 2007.08.15. 18:12:57

Csaknem 10 éves irodavezetői tapasztalattal a hátam megett egy-két ötlet:

Alap: "a főnök nincs, nem is lesz, én vagyok a titkára, rajtam nem lehet átjutni" tudatosítása!

1. boros cég termékbemutatójára: a főnök sörös. bónuszként, esetleg ajándékozásra nem vennénk-e: sohasem ajándékozunk.
2. pályázatírás (vállalkozásfejlesztés), egyéb tanácsadás: mi magunk is ezzel foglalkozunk/mi magunk is foglalkozunk ezzel.
3. telefon díjcsomag váltás: a) most váltottunk; b) számlánk havi 6-8 ezer, ezen nem akarnánk faragni.
4. megjelenés üzleti tudakozóban: nem érdekünk megjelenni. visszahőkölt/csodálkozó "miért"-re: speciális területen, fix ügyfélkörrel dolgozunk, nem jelent üzleti előnyt a megjelenés. (bónusz: ráadásul ne zaklassanak más cégek az "ajánlataikkal :-)
5. jótékonyság: már lekötöttük az erre a célra fordítható keretünket.

és így tovább... :-)

u.i.: ha rossz kedvem van, akkor "köszönjük a megkeresést, NEM ÉRDEKEL bennünket"!!! :-D

Jazzzer 2007.12.13. 13:55:52

Nekem úgy tűnik, a hívóautomaták mindig 6 csörgést várnak, aztán leteszik. Amit a hetedikre veszek fel, az már nem ügynök.
süti beállítások módosítása