Tékozló Homár

Börtön ötezerér

2007.12.21. 13:50 | jackyll | komment
A Homár már hallott olyanról, amikor a rendőrség egy néhány hónappal korábban befizetett bírságot próbált börtönnel fenyegtve újra behajtani (fogalmuk sincs, mi van), de ez azért viccesebb. Helgához ugyanis reggel 5-kor csengetett be két kolléga, hogy akkor most mehet letölteni az addig sosemhallott 5000 forintos tartozását:
Egyik hajnalon csöngettek a lakásom ajtaján. Ránéztem az órára, hajnali 5 óra, biztos valamelyik szomszéd nyomta meg véletlenül a gombot. Még egyszer csöngetnek, most már hosszabban. Ez nem lehet véletlen, megkérdezem, ki az! Rendőrség! A lábamból is kiment a vér, valamelyik családtagommal baj történt! Kinyitom az ajtót – előtte rács (hála Istennek) – ott áll két rendőr (azt nem mondanám, hogy egyenruhában). Megkérdezték a nevem és felszólítottak, hogy adjam oda a személyimet! Megkérdeztem, hogy miről lenne szó, mire annyit közöltek, hogy bevisznek a Pálhalmai börtönbe 22 napra. Hajnali 5kor ebből az információ halomból semmi nem jött át, így rákérdeztem mégegyszer – remélve, az előbb rosszul értettem a mondatot. Közölték, hogy nem fizettem be ’valami’ 5,000 (és most jól látja mindenki, Ötezer) Forintot és ezt kell leülnöm a börtönben.

Itt azért már eléggé megrémültem, egyedülálló nőként csak pislogtam, de biztonság kedvéért megkértem őket, igazolják magukat. Na ezt nem kellett volna, mert megsértődtek, beletolták az arcomba az igazolványukat és megkérdezték kicsit cinkelve, hogy na mi mást mutassanak még? Én próbáltam magam menteni a helyzetből, hogy rendes adófizető ’polgár’ lévén nem gyakran visznek el hajnalban a rendőrök börtönbe, de nem hatotta meg őket, viszont rám kiabáltak, hogy most már siessek, mert nekik még dolguk van. Annyit engedtek, hogy felvegyek egy nadrág-poló-kabát előadást, fogmosás-fésülködés nuku és pakolni sem pakolhattam össze semmit. Közben még próbáltam kideríteni,hogy miről lehet szó és hogy az normális-e, hogy 5,000Ft miatt börtönbe akarnak zárni – miközben mrd-okat sikkasztók, gyilkosok, stb rohangálnak az utcákon -, de csak annyit mondtak, most bevisznek az őrsre, reggel jön az előadó és vele megbeszélem. Itt megnyugodtam, nem megyek börtönbe!

Az őrsre beérve kipakoltatták a táskám, közölték, hogy elveszik a telefonom – azért még eközben félkézzel segélykérő sms a családnak, hogy hol vagyok és hogy segítsenek – és kikapcsolják, kivették az övemet a nadrágból (majd 5,000Ft miatt fogom felkötni magam????) és betessékeltek egy 1,5m * 2m-es fogdába (méretéből kifolyólag elég gyorsan elfogyott a levegő…). Én nyugodtan vártam az előadót, családomból tulajdonképpen senkivel nem történt nagy baj és 8kor megjön a kollega, majd biztos tisztázzuk a helyzetet és már megyek is haza.

Háromnegyed 8körül hallottam, ahogy a rendőrök kint beszélgetnek, hogy hova is kell vinni az egyesből a nőt? Pálhalmára? Igen, oda! Ok, mert mindjárt itt a busz!

Na itt szakadt el a fonal, itt nem lesz semmilyen előadó, hanem megyek Pálhalmára, ahol hajhálóban fogom a kaját osztani a többieknek, délután meg gyúrok vagy jogot tanulok a börtönkönyvtárban és éjszakánként pedig alagutat fúrok majd a hajcsattommal! Ööööööööööö, help me!!!!!!!

Nem nyílt az ajtó, csak fél10 körül, amikorra már a családom mindenkit felhívott és az ügyvédek ill a nővérem rohangált fel-alá, kifizetett ’valamilyen’ büntetést – még mindig nem tudjuk, miért! – és kiszabadított!

Azóta kiderült, hogy

-          a rendőröknek úgy kellett volna megjelenniük, hogy hoznak magukkal egy csekket hajnalban és felajánlják, hogy kifizetem vagy leülöm

-          az egész ügyről 1 db levelet-értesítést-felszólítást-tértivevényes levélről szóló szelvényt, semmit nem kaptam (azóta sem)

-          önkormányzatnál szerettem volna érdeklődni, hogy mégis mi az a borzasztóan nagy bűn, amit elkövettem, de telefonon nem adtak információt. Majd megkérdeztem, mikor van ügyfélszolgálat, készségesen közölték, hogy egyik napon 8-11,30ig, másik napon 8,00-13,40ig és hétfőn 18 óráig. Dolgozó ember lévén logikusan a hétfőit választottam, munkából előbb eljöttem és negyed6kor már kíváncsiságtól fűtve ott step-eltem, de kiderült, hogy 17 órakor adják ki mindig az utolsó sorszámot. No comment!

Egy életre szóló élmény volt, de azt gondolom, hogy mások sem ilyen típusúra vágynak…
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doszy 2007.12.21. 13:54:13

Nem hiszem el! Első lettem! Ide a Palkovicsné laptopot!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 13:57:37

hat az amerikaiak ilyen hulyek
ja, hogy ez otthon tortent?
azannya

vomit 2007.12.21. 14:01:32

miert is nem kell akkor ott lakni, ahol az allamhatalomnak bejelentetted magadat? sot az autot sem azon a cimen tarolni, ahova a forgalmija szol.
yodat is el akarta kapni az nwo, csak nem tudtak hol huzta meg magat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 14:02:39

amugy emlekeim szerint tenyleg van ilyen, barmekkora is az osszeg
egyszer a sorozmbe bejott ejjel 2 rendor, hogy igazoltattak egy sracot az utcan es az en soroskorsom volt nala
fel-e akarom jelenteni
en meg tok ideg voltam es mondtam fel
aztan jo honap mulva kaptam hatarozatot, marmint annak masolatat, hogy x osszeg, vagy x nap a sracnak
hat remelem kifizette
gondolom Te nem loptal soroskorsot, de bizon ha valamit nem fizetsz ki atmegy letoltendobe
az persze vicc, hogy nem rendezheted rogton
aze' szar lehetett telleg

Freechild 2007.12.21. 14:03:10

hujj de jo lenne ha egyszer valaki egy ilyenért perelne és megitélnének neki pár millát a lelkén esett csorbáért...

Amugy a golyoit kéne kilapitani azoknak akik ilyenekkel szorakoznak...

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2007.12.21. 14:05:14


Azt beszélik, Zsanett sem fizette be időben az ötezer forintos bírságot, ezért erőszakolták meg a rendőrök.
Szóval, Te még jól jártál, meg is izélhettek volna.

Mária 2007.12.21. 14:08:55

Elképesztő.

Én egészen biztosan sorban nyitogatnám a topikokat minden témába vágó fórumon. A jogi fórumokon leginkább.

És nem titkolnám el az önkormányzat nevét, az önkormányzat címét, az ügyintéző nevét, a rendőrök nevét, a fogda címét, a rendőrségi ügyintéző nevét sem.

És mindezekhez mailcímeket és telefonszámokat is írnék az általam sorra nyitott topikokban.

Natura 2007.12.21. 14:13:07

Mária, oszt' majd jól megbírságolnának érte, te meg lehetnél leülni. :D

Mária 2007.12.21. 14:14:26

Elsőre a cím alapján azt hittem, hogy ez valami kalandtúra és ötezerért be lehet vonulni egy napra, teljes ellátással és szórakoztató programok reményében :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 14:19:11

Maria
ha telleg tartozik valamiert otezerrel es nem fizette, hidd el hogy le kell uli
barmilyen vicces, hogy pl. a leules majd 64 ezer forintba kerul az allamnak
itt amerikaban akit megbuntetnek es nem fizet az kozmunka
megy ki az autopalya melle takaritani
mar ilyen piti ugyekben

Pilatus 2007.12.21. 14:22:59

Új Magyarország. Hányinger.

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:23:50

Ezt nem hiszem el!!!!Ilyen tényleg van?Ráadásul nem is tudja,hogy miért csukják be!Ez nem normális dolog,és tárgyalás végzés minden nélkül?!!Így senkit nem lehet lecsukni!Vagy mégis!?

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:25:00

Miért a régi is ilyen volt!Nem szoktál még hozzá?

Natura 2007.12.21. 14:25:08

Izé, akarom írni, mehetnél.
De ez amúgy tényleg gáz. Megtérítette a rendőrség teszem azt, az ügyvéd költségét? És egyáltalán, miért bírságoltak? Meg ha már, akkor mi a lótökért nem adták oda behajtócégnek, mint az összes többi rendösböcsületes rablóbanda?

Be kéne őket perelni valamiért. Mondjuk megfélemlítésért, vagy nem tudom. Bár azért talán nem is lehet... múltkor cigánynéni mindenképpen ki akarta szedni a kezemből a tárcámat, elhessegettem nagy nehezen... ecammogott, pár perc múlva jött arra két rendőr, megörültem, elmondtam mi történt... hát azt a flegma vállvonogatást, meg pofákat, amit elsőre kaptam... aztán azért megígérték, hogy majd jól meresztgetik a szemüket, látnak-e hasonló nénit a közelben. (jól leírtam, alacsony, kövéskés, nagyszoknyás, taknyos orrú gyerek lóg róla, szerintem láttak azóta vagy háromszáz olyat).

Nekem meg megfordult a fejemben hogy nem kéne adózni, mert minek. Költhetném inkább gázsprayra, bár ha használom, azért is büntetnek. Majd mérlegelem előtte, melyik olcsóbb, a bírság, vagy odaadni a brifkót.

WatchFun 2007.12.21. 14:28:17

Ami a történetből lejött: önkormányzati ügyben kiszabtak 5000Ft-ot, amit nem fizettél be. Ezt átváltoztatták elzárásra (22nap), a rendőr elővezetett.
Elővezetés jogszerűségéért az azt elrendelő (jelen esetben az önkormányzat) felel. A rendőr csak végrehajtja azt.
A "nem kaptam meg a levelet" már nem jó duma, az állandó bejelentett lakcímre kiküldött 2. értesítés postaládába dobása pillanatában a levél kézbesítettnek tekintendő. Ahogy korábban leírták, tessék oda bejelentkezni ahol meghúzod magad és máris nincs ilyen gond. Kevesen tudják, de az utolsó lakhely szerint illetékes önkormányzat hirdetőtáblájára 14 napig kitett értesítés is kézbesítettnek számít. Te mikor néztél el arra utoljára?
Ha a rendőr az elővezetéshez az önkormányzattól nem kap csekket, akkor nincs neki. Sőt, hitelkártyát sem fogad el és el sem fog vinni a postára-önkormányzatra, hogy befizethesd, tudniillik nem taxi hanem rendőrség, ezekért ne ő legyen már a hibás... Tessék jogkövető magatartást tanúsítani, akkor eleve nem fognak megbírságolni.
Ja, az elővezetésnek is lesz költsége, minimum 3200Ft, de van valami 180Ft-os km-díj is, majd számíts rá. Ha nem fizeted be, megint mész Pálhalmára...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.12.21. 14:29:08

Miért olyat lehet, hogy elkapnak, levernek, bevisznek, majd hajnalban szólnak, hogy összekevertek valakivel mehetsz haza? Igen, szóval erről ennyit.
Gusztustalan.

Pepin bácsi 2007.12.21. 14:29:43

egyszer nagyapámhoz is kijöttek hajnalbam a rendőrök, őt nem vitték el, csak mindent, ami az üzletében volt (óra-ékszer). igaz, ez '53-ban történt. akkor próbált volna kommentelni az öreg.... homár sem volt, csak a tengerben

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:29:56

Majd biztos kiadnak egy közleményt,hogy minden törvényes volt és elő szednek egy 1665-ös évi törvényt,hogy annak megfelelően jártak el.Amúgy attól függ mennyi van a brifkódba!

Natura 2007.12.21. 14:30:44

zsandár; apátok faszát. Már bocs.

pleasantry 2007.12.21. 14:31:52

zsandár, szerintem mindenki neveben koszonhetem meg, hogy elmagyaraztad, hogy ez igy normalis.

Natura 2007.12.21. 14:33:42

fenébe, ma nem kommentelek többet, mind teli van hibával. :(

KKoppany 2007.12.21. 14:35:52

Csatlakozom Hagymához!

Engem pl. egy hónapja megbírságoltak a rendőrök, mert vasárnap délelőtt 11 órakor szabálytalanul várakoztam a Karinthy u. sarkán. (Gyermekágyas feleségemre vártam, akit nem akartam a hidegben megsétáltatni, parkolóhely nem volt, forgalom szintén nem, két hónapos fiam benn a kocsiban...) A rendőrök XI. kerületiek voltak. Olyan stílusban beszéltek velem, mint utoljára amikor március 15-én leverték a vesémet az őrszobán.
A csekket eltettem, és nem fogom befizetni!
Nem csak azért, mert azóta vagy 10 fotót csináltam hasonlóan utca sarkán (megkülönböztető jelzés nélkül) várakozó rendőrautókról, de a stílus miatt sem. Nem akarok senkit sem terhelni a rendőrállam és a diktatúra újraéledéséről vallott nézeteimről, ennek a topicnak a lényege: a bírság helyett közmunka és a bírság összegének leülése választható (napi 1.000 forintjával).
Én pl. közmunkára megyek, és boldogan fogok két napig kutyakakit pucolni. Annak sokkal több értelme van, mint hogy további 10.000 forinttal gazdagítsak valami cuslágot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 14:35:59

zsandarnak igaza van, hogy az nem letezik, hogy valakit megbuntetnek 5 rugora es nem tud rola
ha viszont nem buntettek meg, mert tevedtek, akkor perelni
es igen tessek jogkoveto magatartast tanusitani
mondjuk Vacon Viciannak en sem voltam bejelentve mikor hetvegeken dolgoztam neki...
hat ez ilyen

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:36:24

Nincs tartozásod ezért nem tudsz róla,és ha nem tudsz róla(mivel nincs)akkor nem jogkövető a magatartásod?Ez egy kicsit így nem normális,amúgy tök jó ,hogy a hajnali túráért is kérnek pénzt,nem olcsóbb a taxi?

Lord_Cica (törölt) 2007.12.21. 14:39:45

Átjöhetne néhány jogász a Zugügyvédtől, mert szerintem tuti hogy van egy minimális összeg, ami alatt nem csinálhatnak ilyet.

Az persze meg mindenképpen szabálytalan hogy semmilyen értesítést nem kapott előtte.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.12.21. 14:41:01

Ez azért durva !

Pláne, hogy tudomásom szerint 10e Ft értékig az még csak szabálysértés amiért ejnye-bejnye jár csak felette lehet, hogy van valami. Pl. bolti lopásoknál biztosan ez van eddig az összegig jegyzőkönyvet írnak csak. Haver biztonságis egy áruházban... volt egy kisebbség akinél abból a 100 ft-os rágóból 35e Ft-nyit találtak...

Más kézről meg asszem rám rámtörték volna az ajtót, mert addig el sem mozdultam volna amíg ott nincs egy ügyvéd meg némi családtag, nemérdekel, hogy nekik dolguk van. Meg biztos kandi kamera, láttam én már olyat, hogy volt minden (egyenruha, papír, rendőrautó) oszt mégis átverés volt. Leinternetezném a kerület telefonszámát, hogy igaz-e tényleg... Addig meg álljanak kint nyugodtan, vagy bontsák a vasrácsot lángvágóval.. ahogy tetszik. A kutya is éhes szokott lenni ilyenkor.. Ha mégis menni kell, akkor tuti nem önszántamból mennék..
Aztán a rendőrautót ott hugyoznám össze ahol tudom, lehet megvernének, de akkor látlelet fotók a rokonok által, bármi, de ha nekem nem jó valami, akkor nehogy már nekik legyen. Ráfognám, hogy a stressztől van. Mindent megtenni, hogy afféle polgári engedetlenséget érjek el, vitetném magam mindenhová.

Ha esetleg kiderül, hogy mi történt asszem az a minimum, hogy a kedves ügyintézőt aki leadta az ügyet jól megkeresni és adni neki egy-két alapos okot arra, hogy legközelebb körültekintőbben járjon el.

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:42:28

Biztos van minimális és max összeg is,ami felett már nem így viselkednek veled.Mi lett volna ha a delikvens szívrohamot kap?!

harcimaci 2007.12.21. 14:43:33

Ez magyarorszagi valosag ..lopj,csalj de csak nagyban mert akkor osszebratyizhatsz a megnagyobb csalokkal a parlamentben es kimoshatod magad minden szarbol.Ha meg becsuletes allampolgarkent eled az eleted mar 5000 forintert is sittre vagnak teljesen mindegy,hogy ertesitettek rola vagy nem. Ez is olyan tipikus magyar valosag.:-))))

testlife 2007.12.21. 14:45:36

Zsandár, bazmeg, ha amit leírsz, igaz, és egyben te ezt az embertelen, értelmetlen állami szarhalmazt büszkén vágod embertársad pofájába mint a jogkövető magatartás erkölcsi alapjainak előmozdítását - akkor nem vagy normális.

Az egymás baszó, ölő, szopató és kínzó vilgárendet pontosan ugyanazok a hatalmi csomócskák kalapálják ki, akinek a törvényeivel szemben jogjkövető magatartásra buzdítasz.

Gondolkozzál is.

goes 2007.12.21. 14:45:39

zsandár te mekkora faszkalap vagy. Gondolom a neved a munkád, sajnos látszik.

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:46:35

A rendőröket védi a miniszter,a minisztert a jogszabályok amit a politikusok hozznak meg ők pedig egymás fenekét védik meg.Minket ki véd meg?Nekünk aztán a legjobb!

Jogging 2007.12.21. 14:47:10

A levélíró kamuzik. És buta. a Homár pedig megint asszisztál.

A rendőrök általában hajnalban vezetnek elő. Ezen van aki csodálkozik?!

Zsandár pedig nem azt magyarázta el, hogy ez így normális, hanem pl. azt, hogy hogyan is fordulhat ez elő. Törvényesen. (Ami nem feltétlen az igazságról szól.)

A T. állampolgárok túlnyomó többségének fogalma sincs arról, hogy mi az a kézbesítési vélelem. Ami ettől függetlenül beállhat. Nézzen utána, mielőtt visít a Homáron!!!

Ja, nem mondom, hogy nem fordult még elő, hogy álrendőrök jöttek ki, de ha az öreg néniknek állandóan magyarázzák a médijában, hogy nézzék meg az azonosítót, telefonáljanak,stb., akóóó a levélírónak nincs annyi esze, hogy...

Navarone 2007.12.21. 14:47:45

Szerintem indíts kártérítési pert!

Artie 2007.12.21. 14:49:00

Nyilván mindig a rendőrök a hülyék. Meg zsandár, akinek teljesen igaza van.

Ez Magyarország. Ha megbasz a rendőr, a rendőr a tetűköcsögfaszszopó, nem én, hogy tiltott helyen parkoltam. Ha megbasz az APEH, akkor az APEH a tetűköcsögfaszszopó, nem én, hogy nem fizettem adót.

szőkekapitányné 2007.12.21. 14:50:44

Szerintem mindenki most okos,de ha nála zörgetnek hajnalban biztos semmi okos nem jut az eszükbe,vagy te zsandár azonnal elmész velük,gondolkodás nélkül?Végülis ez is egy jogkövető magatartás!

saq 2007.12.21. 14:51:49

zsandárnak igaza van! ne higgyétek már, hogy csak úgy megszeghetitek a törvényeket, aztán hisztizhettek a fórumokon!

Natura 2007.12.21. 14:54:21

Kezd megvilágosodni a hülyerendőr viccek kiváltó oka.. meg hogy miért van belőle ennyi.

Meg hogy belőletek is miért van ennyi?....

bazd meg 2007.12.21. 14:55:20

Tisztelt zsandar ur, olyat hallottal mar hogy valakinek kikuldtek a felszolitast de mivel az onkormanyzat felujitta az adott lakast addig egy masik keroba helyeztek el a csaladot. Mivel tobb honapig tartott (persze a leveleket nem iranyitottak at )ezert nem is tudhatott rola es amikor vissza koltozott egy szep hajnalon jottek erte a zsaruk. Ez megtortent a batyammal es ez a okos magyarok nem engedtek hogy kapcsolatba lepjen barkivel. Amikor ket nap utan nem talalta senki en tudtam hogy hol kell keresni az eltunt embereket, bementem a gyorskocsiba es kivaltottam. Igazad van a rendor csak a munkalyat vegzi, csak lehetne embersegesen is, szerinted fajt volna a rendornek ha udvarjas es esetleg megenged neki egy-ket telefont?? Kevesebb lesz e a fizetese ez miatt?? Nem, es nem, sokaig maradunk mi meg a balkanon mert mi magunk csinaljuk igy.

KKoppany 2007.12.21. 14:55:21

No.

Akkor nézzük kicsit jogászi szemmel. Tehát reggel 8 és este 8 között lehet szabálysértési ügyekben előállítani a delikvenst. Reggel 5-kor csak bűnügyben, vagy tettenérés esetén (tehát pl. ha kihívják a szomszédok a közeget, mert túl hangosan pofozom a feleségem).
A pénzbírság összege itt 5.000 forint volt. A pénzbírság összegét napi 1.000 forinttal lehet szabadságvesztésre (elzárásra) váltani. Tehát 22 nap az 22.000 forintos tartozás esetén lehetséges.
A cikkbeli rendőrök elég sok szabálytalanságot követtek el.
Csatlakozva sambalabambummbumm kollégához (remélem, nevét jól írtam), egy-két jótanács:
1. a rendőr - ha csak nincs érvényes házkutatási parancsa, amit bíróság, vagy ügyézség ad ki, tehát reggel 5-kor elég életszerűtlen, hogy legyen neki - nem léphet be a lakásba a benne tartózkodó engedélye nélkül.
2. ha előállítottak, a rendőrségnek kötelessége saját költségén felajánlani, hogy egy családtagot és a jogi képviselőt értesíthesse az előállított.

De még egyszer: ettől a rendőrségtől sokat nem lehet várni, ha valakinél megjelennek reggel (vagy bármikor), zárjon be ajtót-ablakot, hívjon azonnal ügyvédet, rokont, és ha esetleg van ilyen ismerőse, akkor sajtót, de maga is készítsen fényképfelvételt, vagy ha erre alkalmas a mobilja, akkor videózza le az eljárást. Ettől a kettőstől azért félnek, mint ördög a tömjénfüsttől, a bulvármédia meg kajálja.
Nagyon szomorú, de a kommunista rendőrség sokkal korrektebb volt. Kimentem március 15-én tüntetni, bevittek, megvertek, aztán felhívhattam az anyukámat, hogy értem jöjjön, és még zsebkendőt is kaptam, hogy letöröljem az orrom vérét. Ez van.

Lord_Cica (törölt) 2007.12.21. 14:55:59

Jogging 2007.12.21. 14:47:10

Már emlékszem. Régebben is előjött ez a kézbesítési vélelem valahol.
Ez egy nagyon gáz törvény, már régen el kellett volna törölni.

Natura 2007.12.21. 14:58:15

Asszem veszek egy kutyát.

büdösbanya 2007.12.21. 14:58:55

Azért ez nekem nem kerek. A rendőr senkit nem magától visz be büntetést letölteni. Erről van egy határozat, sőt arról is, hogy a pénzbírságot átváltoztatták letöltendőre. Ezen rajta van többek között a név, a lakcím, meg egyebek, a rendőr azt viszi be, akinek a személyazonossága megegyezik a határozaton szereplő adatokkal. Azt meg, hogy miért érte a főszereplőt mindez, nem biztos, hogy a rendőrség tudja megválaszolni, aki adott esetben csak az elővezetés végrehajtója. Ezeket a lyukakat be kellene tömködni a történetben!

Lord_Cica (törölt) 2007.12.21. 14:59:55

KKoppany 2007.12.21. 14:55:21

Szerintem a házkutatási paranccsal kapcsolatban tévedsz. Egyszer írták ügyvédek a Zugügyvéd blogon, hogy ilyen nem kell a rendőröknek ahhoz, hogy jogosan belépjenek egy lakásba.
Ha nem angeded be őket, akkor meg hivatalos személy korlátozása vagy mi van.

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:02:05

Ez egy oltári szar törvény,csak azt védi aki feladja,és mindig a hivatolok élnek vele.az nem baj ha olyan címre küldik ki ahol már rég nem laksz és ezt be is jelented nekik,na ilyenkor jön a rendszerhiba duma!

KKoppany 2007.12.21. 15:02:55

Lord_Cica/Origonal! Nézz utána még egyszer! A rendőr sajnos/szerencsére nem léphet be a magánterületre a fenti kivételektől eltekintve (bűnügy, tettenérés, folyamatban lévő cselekmény megakadályozása). Ezek persze csak a jogállami keretek, rajtunk múlik, hogy betartják-e.

Tajparaszt 2007.12.21. 15:03:55

Na, akkor mint paraszt elmondom. A rendőrnek azért jó, mert van pisztolya és szegényt védi a minisztérium, és sírhat szabadon, ha agyerekek otthon a fregoli alatt zokognak és beleléphet mások szájába is, meg élvezheti a nép verését is. Nekünk meg azért szar mert ugyan úgy nem tudjuk a jogainkat és kötelességeinket, ahogyan a rendőrök sem. Szerintetek miért van az, hogy bármilyen esetnél az egyik állandóan telefonál? Mert fogalma sincs mit kell tenni. Nagybátyám rendőr volt 43 évig. A szomszéd kiscsaj szintén rendőr. Őket becsültem mindig is, csak az interneten írogató nagypofájú gennygócokat nem bírom. És csak azért nem küldöm el a francba őket, mert akkor én is ilyen lennék. Szóval nekem kötelességem alávetni magamat az intézkedésnek. Az már megint más kérdés, hogy személy szerint még a kutyaszaros utcánál is jobban rühellem a rendőröket. Nekem meg ehhez van jogom. Legfeljebb egyszer addig vernek, amíg meg nem szeretem őket. Mert megtehetik. Még. :)

2007.12.21. 15:04:09

5 ezerért 22 nap? istenem, aki ilyet kitalál, annál csak az nagyobb barom, aki lehozza. egyébként az eset megeshet, de 5k-ért nem 22 nap jár.

Tajparaszt 2007.12.21. 15:06:04

Ápropóóóóó. Rendőrvicc. Én csak egyet ismerek. Azt hiszem a többi sajnos mind igaz...:)

AvgDvl 2007.12.21. 15:06:17

Ezért valakit nagyon meg kéne baccni ipari faccal,

a két köcsög rendőrt is, meg az öszes felettesüket, meg úgy általában mindenki szopjon lovat :)

vernarancs 2007.12.21. 15:06:36

zsandár 2007.12.21. 14:28:17

Minden rendor ilyen hulye? Azert embernek lenni nem olyan nehez dolog. Jogkoveto meg egyeb f@szsag. Ha eccer nem kapta kezhez a felszolitast akkor miert nem lehet helyben tisztazni a dolgot? A rendor agya addig er, hogy azt csinalja amit parancsolnak neki, gondolkodni meg luxus.

2007.12.21. 15:07:54

arról nem is beszélve, h a fogdában is ki lehet fizetni a büntetést.

ohmyFgod 2007.12.21. 15:13:24

Okos országban élünk emberek! Egy elítélt napi 6000 forintjába kerül az államnak -és persze az adófizetőknek- (börtönpszichón ezt mondták,de utána lehet nézni), így teljesen logikus, hogy 5k-ért 22 napot üljön az illető. Hát nem? :)

Ráadásul nekem valami olyan is rémlik, hogy az összeget, ha nem fizeti be az illető, akkor le lehet ülni, méghozzá napi 3000-5000 forintért. A bírósági ítélettől függ. Szóval sehogy sem értem ezt az egészet.

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:14:36

Egyszer a szemem előtt verték meg a haverom,majd bevitték fogdába,bementük volna utána,kopogtunk a nagy ajtón(éjszaka volt),kinézett egy rendőr mondom neki :most hozták be a haverom,jól van?válasz:ide senkit nem hoztak be.mondatm neki ott verték meg a szemem előtt,tudom hogy itt van.válasz erre:oltári nagy röhögés és flegmán:jobb ha ti is hazamentek,mert ti is bejöttök!Ennyit arról.hogy mindig törvényszerűen járnak el rendőrök

bazd meg 2007.12.21. 15:15:20

Tajparaszt csak azt ne mond hogy ez a tortenet igy ahogy van NORMALIS ?? Esetleg egy par embernek, de ez nem jo. A paraszt rendornek kotelessege tudni a torveny es be is kell tartania, csak sajnos sok az aberalt koztuk, ugy kb 99%-a;^)

Lord_Cica (törölt) 2007.12.21. 15:16:06

Egyébként nem értem, hogy miért erre a blogra és nem a Zugügyvédre került a poszt. Itt inkább szolgáltatásokkal kapcsolatos témákat vár az ember.
Vagy a hajnali elővezetés is szolgáltatás? :)

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:16:54

Az a mi problémánk,hogy nem tudjuk a törvényt,de az is a mi problémánk,hogy ők se tudják!

Napalm 2007.12.21. 15:18:18

@ zsandár

Igaz nem rendőrségi, de államigazgatással kapcsolatos tapasztalatom.

Több mint 1 éve elköltöztem régi lakhelyemről, amit annak rendje, módja szerint be is jelentettem az önkormányzatnál. Kb. 1 hónapja a munkahelyemen szólnak, hogy letiltás érkezett a fizetésemre. Én erre köpni nyelni nem tudtam, mivel halvány fogalmam sem volt arról mi is lehet az oka.
Másnap sikerült kiderítenem, hogy egy 2003-as bírósági ügy kapcsán kell (sajnos más helyett) fizetnem, csak éppen az értesítést még a régi lakhelyemre küldték, és így természetesen esélyem sem volt befizetni. Mikor rákérdeztem hogy miért is nem a mostani lakcímemre jött az értesítés, közölték hogy egyszerűbb a munkáltatót megkeresniük. Amit nagyon nem értek, hogy miért is egyszerűbb a munkáltatót kideríteni, mint a (gondolom létező) adatbázisukban megnézni hová is van lejelentve a lakcímem.
Szóval tiszteltetem az ügyintéző hölgyet, és kívánok neki hasonló kellemes meglepetéseket, pl. a nőgyogyászati leleteit nyílt blogon, esetleg a városban kiplakátolva közölje vele a kezelőorvosa, stb…

WatchFun 2007.12.21. 15:18:39

A sok önkéntes jogtudósnak javaslom, hogy nézzen utána a hatályos jogszabályokban, mi az amit lehet és mi az amit nem...
A rendőr jelen esetben nem házkutatott (amihez parancs csak az amerikai filmekben kell, látszik ki honnan tanulja a jogot), hanem elővezetést hajtott végre. Azért ment hajnalban, mert vélhetőleg olyankor otthon van a delikvens...
Emberségben nem volt hiány, a mobiltelefont a cikkírónál hagyták, SMS-ezni tudott is rajta. Az előállítóba már persze nem vihette be, de ez általános szabály, nem csak rá vonatkozik. A derékszíj elvétele szintén nem személyes ügy, meglepődnétek ha tudnátok mennyi minden miatt lehet egy ember öngyilkos, az 5000 Ft már van, akinek elég indok erre, a rendőr meg nem ismerhet mindenkit.
A pénzbírságot elzárásra átváltoztatni be nem fizetés esetén lehet, napi tétele 100 (száz!) Forint és ha jól emlékszem 10.000Ft között bármit megszabhat, az azt átváltó előadó.
Érdekes, hogy a történet vége hiányzik, nevezetesen szívesen olvastam volna, hogy az 5000Ft bírság NEM VOLT JOGOS - node ezzel még tartozik nekünk a cikkíró.
Persze az is lehet, hogy a történetnek fele sem igaz, tényleg engem megaláznának, meghurcolnának, de hát ha nincs félfogadás az önkormányzatnál akkor nincs mit tenni, akkor már nem is érdekel... Ugye, milyen életszerű?

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:19:00

Ha azt kéred ,akkor igen.Lehet ez az új rendőrség,nem lehet hogy csak dolgozni akarták elvinni és valamit félre értett!?

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:21:35

Lehet azóta nem volt még ügyfélfogadás az önkormányzatnál?!

2007.12.21. 15:23:46

az eset nem életszerű ebben a formában, aláírom, de zsandár, baszomalássan, miért nem ajánlották fel, h kifizetheti az elállításkor illetve a fogdában a büntetést? miért nem viselkednek normálisan hétköznapi emberekkel, akik furcsa, idegen és félelmetes helyzetbe kerülnek? miért kell turhó parasztnak lenni???

Teru 2007.12.21. 15:25:48

Mmmgen, itt a parasztsággal van a legnagyobb gond.

Tony Almeida 2007.12.21. 15:27:46

Én a kurucinfóra küldtem volna el, nem ide...persze nevekkel, telefonszámokkal szigorúan ellátva :)

ohmyFgod 2007.12.21. 15:28:03

A házkutatásra a nyomozó hatóságok jogosultak: a rendőrség, vám - és pénzügyőrség (pl. az adó-, társadalombiztosítási csalás, a visszaélés jövedékkel, a csempészet és a vámorgazdaság ügyében), a határőrség, valamint az ügyészség. Más hatóságok, hivatalos személyek nem jogosultak házkutatásra. A házkutatás formai feltétele a házkutatást elrendelő hatósági vagy bírói határozat. Határozat hiányában is köteles eleget tenni a hatósági felszólításnak az érintett, mivel a határozat nélküli házkutatás feltételeinek fennállását nem mérlegelheti, az a hatóság privilégiuma.

Halaszthatatlan nyomozati cselekményként a házkutatást határozat nélkül indokolt és halasztást nem tűrő esetben nyomban elvégezheti az ügyész és a nyomozóhatóság. A határozatot utóbb kötelezően pótolni kell, a jegyzőkönyvben feltüntetve a halaszthatatlanság tényét és az azt megalapozó körülményeket. A határozat nélküli eljárás feltételeit az eljárás alanya nem vitathatja.

A hatósággal szembeni engedetlenség, illetve tevőleges védekezés csak abban az esetben jogszerű, ha a hatóság eljárása nyilvánvalóan, nyíltan és durván jogsértő módon megy végbe.

www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/kenyszercsel20051026/hazkutatas20060627.html/ugyleirasjogi

AP (törölt) 2007.12.21. 15:28:06

nekem is volt már hasonló "ügyem", én békésen sétálgattam, 3 perc után pedig megbilincselve száguldottam egy szirénázó rendőrautóban az örsre, aholis rabosítani akartak..

magyarország :(

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.12.21. 15:29:55

engem 3000ért akartak lecsukni (szabálytalan parkolás) meg egy másik ilyen is!

a két papírt ugyanaz a rendőrbíró írta alá, ugyanakkor ugyanott!

és a többiben is ott az ugyan szócska!

-ugyan oda kellett volna bevonulni (baracska)
-ugyan aznap
-ugyan abban az időben
-akkor duplán számít, ha egy időre 2 meghívóm is van? :))

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.12.21. 15:30:14

Engem sem hagytak telefonálni előállításkor... Pedig még nagykorú sem voltam...

"Ez nem ámerika baz+, mit képzelsz!"

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:31:21

A sztori lényege akkor az,hogy a rend őrei minent meg tehetnek,vagy pedig az hogy mától kezdve mindenki a törvénykönyvel fekszik és kel?!

TPZ 2007.12.21. 15:32:17

Kedves zsandár,

Neked ugye a kurva anyád? Úgy jogilag?

The Good Boy 2007.12.21. 15:32:19

KKoppany 2007.12.21. 14:55:21

Jogászi szemmel az ember nem ír ilyen baromságokat, hogy házkutatási parancs, mert olyan csak külföldön, meg a filmekben van. Magyarországon határozat házkutatásról van, de ez sem kell halaszthatatlan nyomozati cselekményeknél (már egy pár tocsikban erről irtak hozzáértők, igaz nem jogászi szemmel).
Egyébként meg szerintem nics sehova leirva, hogy a rendőr reggel 8 és este 8 között mehet ki. Elővezetésnél, pont azért mennek hajnalban, hogy az usert otthon találják.
A tocsikinditónak pedig annyit, hogy az önkormányzatnál kellene az asztalt verni (ha tényleg nem tudja miért kapta a büntit), a rendőr meg max szakszerütlenül intézkedett, de nem törvénytelenül. Az igaz, hogy lehetett volna kicsit emberibb is.

WatchFun 2007.12.21. 15:33:20

avman: azért nem ajánlották fel, mert nem a rendőrség rendelte el az elővezetést - ennél egyszerűbben nem tudom leírni! Ha egyszer nincs csekk de még számlaszám sem amire befizethet a polgár, akkor a rendőr mit tehet, illetve szerinted mit kellett volna tennie?
Na és miért turhó paraszt aki a munkáját végzi? Sanyargatta, ütötte-verte a szegény elővezetettet? Volt egy rossz szava hozzá? Ha volt, a cikkíró miért nem emelte ki a sztoriban?
Értem én, hogy divat leparasztozni a rendőrt, sőt meg is szoktam de jelen esetben nem látom az okát...
A helyzet addig furcsa és idegen, amíg még egyszer nem lép ebbe a pocsolyába a delikvens, onnantól már rutin...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.12.21. 15:33:34

emberibb rendőr? max temetőben :DD

Grege 2007.12.21. 15:34:42

zsandár, jogkövető magatartás? ezt most mint rendőr mondod? ne viccelj már

The Good Boy 2007.12.21. 15:35:37

Ja és mégvalami (jogászi szemmel).
Szabálysértés miatt kiszabott bírságot is át lehet váltani letöltendőre, igaz abban a pillanatban, hogyha rendezve van a "tartozás", megszünik a büntetés. (ha jól emlékszem Farkasházy Teddy is 10.000.- Ft miatt ment nagy mellénnyel, meg tv stábbal letölteni az átváltott büntit, aztán egy nap múlva sirva jött ki és inkább fizetett)

WatchFun 2007.12.21. 15:37:46

TPZ: hű de bátor vagy, azta! Hogy meg mered mondani nekem, nahát...
A témához is hozzá tudsz szólni, vagy csak a nicknevemig jutottál?

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 15:38:01

EGyik kedvenc bloggeremet a tavasszal vitték be a rendőrök, mert tavaly meghartrapta egy kutya és nem kapta meg az önkormánzyat idézését.
A nő végigjárta az önjkormányzatot, a rendőrséget, az országgyűlési képviselőjét, az ombudmant.
Az ombudsman annyit tett, hogy megállíptotta, a rendőrök jogellenesen,e gy BREFK rendelet alapján bilincselték meg, holott a magasabb rendű jogszabály ezt nem írja elő. Annyit tesz, hogy szól a BRFK-nak, hogy hasonló esetekben ne bilincseljenek és ne basszák be a fgdába a delikvenst.
a BRFK-nmak, tehát csak Budapesten, Miskolcon meg zalaegerszegen továbbra is lehet bilincsben eklővezetni a nyomorultat az önkormányzathoz.
igen érdekes történet, a nő teljesen kikészült bele.
Még a főügyész vagy ki is foglalkoztt már az ügyével, az meg azt állapította meg, hogy az önkormányzat jogellenesen vezettette elő.
Oylasmiről azonban, hogy a rendőr például aláírathatná vele az idézést és ha ezután sem jelenik meg vezethetnék elő, senki eg ykurva szót sem szól, holott az teljesen normális lenne. Mág a börtönbe be nem vonult bűnözöknél is vna olyan lehetőség, hgoy a rendőr csak ellenőrzi, hogy elindult-e a börtön felé, esetleg kiviszi a vasótállomásra, ezt a szerencsétlent meg pár órára bevágták eg yszarszagú cellába.
Érdekes a történet, estére, ha több időm lesz, előkeresem az egyes posztokat, egész nyáron és még az ősszel is tartott a sztori. Szegény nő telejsen kikészült, már el akar innen menni és azt kell modnanom, hgoy igaza van.
itt kezdődik a történet:
href.hu/x/481k

Willie 2007.12.21. 15:38:57

nomost nekem aztatat magyarazza el valaki, aki itten a kezbesitesi vagy mijafranc velelmrol beszel, hogyha a levelet nem tudjak a rendes cimre kikuldeni (mert ugye nem ismerik), akkor a rendort hogyan tudjak oda kuldeni elovezetni?

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:39:26

Azt gondolom mindenki csak addig tartja normálisnak azt ahogyan a rendőrők viselkednek,amig meg nem tapasztalja a saját börén!Vagy neked zsandár elég ha felmutatod az igazolványod?És ha nincs nálad?

WatchFun 2007.12.21. 15:39:32

Egyébként rövidesen megoldódnak az ilyenek, ha tényleg az APEH fogja behajtani a be nem fizetett szabálysértési büntetéseket, az egyszerű polgár csak annyit fog észrevenni, hogy hoppá, kevesebb fizut kapott/eltűnt a számláról a bünti összege. Na akkor kinek az anyját?

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 15:41:57

Zsandár, anyiban nincs igazad, hogy a rendőrségnek nem az a dolga, hogy ötezer forintos csekkek meg félhülye önkormányzati ügyintézpk miatt izmozzon és szívassa az állampolgárt, hanem az, hgoy fenntartsa a rendet - mint az a nevében is szerepel.
Azzal, hogy egy tilosban parkolónak hajnali ötkor nem engedik felhívni az ügyvédjét nem ez utóbbi célt szolgálják, csupán hatalmaskodnak - és még finom voltam.

WatchFun 2007.12.21. 15:43:19

szőkekapitányné: ha nicket váltok, mibe kötsz majd bele?
Még egyszer leírom, hogy az is megértse aki eddig nem értette.

Az elővezetés jogszerűségéért az elővezetést elrendelő felel. NEM A RENDŐR.

A rendőrnek tehát NINCS mérlegelési lehetősége, hogy jogos-e a bünti, megkapta-e a levelet, stb.

TPZ 2007.12.21. 15:44:45

Kedves zsandár,

Én szívesen hozzászóltam volna már elsőre is, de nem úgy tapasztalom, hogy akár egy szavát is értenéd annak, amit mondanék. De legyen, megpróbálom: szóval hol is hibáztak a rend feddhetetlen őrei. Egy: nem mutatkoztak be, nem igazolták magukat, nem mondták meg, hogy milyen ügyben jöttek. Kettő: tiszteletlenül viselkedtek az előállítandó személlyel ("na mi mást mutassanak még?"). Erre mondjuk konkrétan lett volna válaszom. Három: hazudtak (nem jött ügyintéző). Négy: tajparasztok voltak. Tipikus kissebbségi komplexusos tanulatlan tahó viselkedés, amit produkáltak. Sajnos. Ennyi így elég lesz?

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:47:06

A sztoriból hiányzik,de nem kell ilyenkor valami papirt mutatni,hogy mi alapján vezetik elő?Mert akkor ez elővezetés volt,ezt ugye tisztáztuk,többször is!

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 15:47:43

Zsandár:
A rendőrnek tehát NINCS mérlegelési lehetősége, hogy jogos-e a bünti, megkapta-e a levelet, stb.

Hát pont ez az.
Midnenféle önkormányzati mucuskák gondolnak egyet, aztán kiadják az elővezetést. A rendőrnek nyilván meg kell csinálni, de nem mindegy hogyan. Egy önkormányzati ügyben miért kell a delikvenstúl elvenni a telefont meg az övet, miért kell fogdába csukni??
Minden rendőrségen van előtér, van kapus, tessék szépen megkérni, hogy üljön le oszt várjon, amig elviszik az önkornmányzatra. Úgysem fog a papírjai nélköl elmennni, de nehogy már egy ötezres csekk miatt olyan fogdában kellessen ülnie amit előtte egy részeg kurva telehányt a stricije meg a sarkába szart!

WatchFun 2007.12.21. 15:48:18

rozsinante: hidd el, sok mindent nem ért a rendőr sem, miért az a dolga. Elég annyi, hogy az elővezetés végrehajtása jelenleg a rendőrség jogszabályban rögzített joga illetve kötelessége.
(Mivel a sok ideírogató tizenegy-két éves hős kommentelő abszolút járatos a jogban, nem írom ide, mi a módja, ha az egyszerű állampolgár nem ért egyet egy hatályos jogszabállyal, hisz ők már tudják, mi a teendőjük, kihez kell fordulniuk ha változtatni akarnak.)

fatfuck 2007.12.21. 15:49:28

-Miért bújik el el Kohn bácsi?
-Hát, mert a gróf úrék medvére mennek az erdőben.
-Dehát maga nem medve...
-Hja, de mire én azt ezeknek elmagyarázom...

ancsams 2007.12.21. 15:50:20

Kézbesitési vélelem: valóban két kézbesitetlen levél után a hivatal kézbesitettnek tekinti a határozatot. Az önkormányzat faliujságján kitüzött határozat nem játszik a fenti esetben de az is egy lehetséges kézbesitési mód egyes eljárásokban (pl. végrehajtási árverés).
Ahhoz, hogy egy birságot átváltsanak elzárásra, az elmarasztaló határozatban kell rendelkezni (amit ugyebár nem kapott meg a fenti eset alanya). De a mérték nagyon megkérdőjelezi a hitelességet, mert 22 napos átváltást súlyosan visszaeső esetben biróság szab ki elrettentő hatással, önkormányzat nem tud (5000/22=227,27 Ft nem igazán kerek, az átváltás egész 100 Ft-os összeggel számolandó).
A rendörök csak a munkájukat végezték, s a fenti esetben nem előállitás történt (pl. egy birósági tárgyalásra), hanem körözés általi elfogás, mivel nem jelent meg a börtönbehivóra, melyet a ki nem fizetett birság miatti átváltási határozat után küldtek. (na persze ezt is bedobták a postaládába, s átvettnek tekintették). Ez utóbbi esetben akkor kapják el a körözött delikvenst, amikor akarják, tehát hajnali 5-kor is, és nem kell házkutatási parancs sem, mert körözött bünözöket elfogásuk elött nem kérdezik meg, hogy bemehetünk-e a lákásába.
A rendörségi fogdából a lehető leghamarabb büntetésvégrehajtási intézetbe szállitják a delikvenseket. A "lehető leghamarabb" elött lefolytatják a rendőrségi eljárást. PBH-ás (pénzbirság helyett szabadságvesztés) esetben a rendőrségi eljárás csak a rabositásból áll (fénykép, aláirás 5-ször, ujjlenyomat), és utána már szállitható vagy, de nem a végleges intézetbe, hanem elsőbb a Gyüjtöbe. A Gyüjtöből minden hétfőn van országos szállitás. (Tehát az eset itt is sántit, mert nem visznek a rendörségi fogdából egyböl Pálhalmára)
A rendőrségen nem, de a BV intézetben bármikor ki tudod magad fizetni, ha van nálad pénzletét, azaz elfogásodkor volt nálad nem büncselekményből származó pénz. A fenti esetben a zsebébe tehette volna a birságot, de csak Gyüjtöben tudta volna magát kifizetni, s nem is ment volna Pálhalmára.
Egyébként Pálhalmán a BV országos mosodája van, a kajaosztó már "csókos állás".

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:50:30

Ja amúgy ha előbb jön a busz, akkor már Pálhalmáról kell kiszabadítani a csajszit?És akkor sem hívhatott ügyvédet,vagy igen?

Szerver · http://www.hostoffice.hu/ 2007.12.21. 15:50:30

"Zsandár, bazmeg, ha amit leírsz, igaz, és egyben te ezt az embertelen, értelmetlen állami szarhalmazt büszkén vágod embertársad pofájába mint a jogkövető magatartás erkölcsi alapjainak előmozdítását - akkor nem vagy normális."

Asszem idáig a legjobb megfogalmazás.

sörci 2007.12.21. 15:51:10

Több évvel ezelőtt bűnbe estem. Közokirat hamisítás bűnébe. Egy autó adásvételiről volt szó, amit el is ismertem. (lejárt a határidő, és a haverokkal írtunk egy újat). Az előzmények miatt (hosszú) hozzátársítottak egy betörő bandához, én voltam a 16. rendű vádlott. Voltam vagy négy tárgyaláson, de mindig valaki hiányzott, rendre elnapolták a tárgyalást. Egyszer csak megtörtént velem ugyanaz, mint a cikkben, csak hajnali 2-kor. Öltözzek, visznek, mert nem jelentem meg az előző tárgyaláson. Hurrá. Fogda reggelig, aztán 9-re bíróság. Persze végig bilincsben, rabszállító, stb. Kezdődik a tárgyalás, névsorolvasás, mikor én következtem, fájdalmamnak adtam hangot, hogy miért kellett fogdában aludnom, és bilincsben közlekednem. A válasz az volt, hogy miért nem jöttem el az előző tárgyalásra, most nem kellett volna előállítani. Mondtam, hogy valószínűleg azért, mert nem kaptam idézést. Erre a bírónő átlapozott egy pár iratot, majd elhúzta a száját, és azt mondta, hogy én akkor most elmehetek. Mondtam, hogy nem megyek sehova, végre mindenki itt van ügyvédestől, tárgyaljuk már meg a dolgomat, ne kelljen még hónapokig ide mászkálnom. Az volt a válasz, hogy mivel én nem kaptam idézést, velem nem tárgyal. És kizavartak a tárgyalóteremből.

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2007.12.21. 15:51:49

Sajnos a történetből lényegi elemek hiányoznak, de vélelmezzük, hogy vmilyen szabálysértés történt.

1999. LXIX. tv. részlet:
78. § (2) Ha az eljárás alá vont személy a szabályszerűen kézbesített felhívás ellenére a pénzbírságot helyettesítő elzárás végrehajtására a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetben a megjelölt határnapon nem jelenik meg és a pénzbírságot sem fizeti meg, a szabálysértési hatóság elővezetését rendeli el.
(3) A (2) bekezdés esetében az elővezetést elrendelő határozatnak tartalmaznia kell, hogy amennyiben az eljárás alá vont személy a pénzbírságot az elővezetés megkezdésekor vagy annak foganatosítása alatt hiánytalanul megfizeti és ezt igazolja, akkor mentesül az elővezetés foganatosítása, illetőleg az elzárás végrehajtása alól.

OftF 2007.12.21. 15:52:36

Ugyan már, nincs ebben a történetben semmi különös. Még csak be se dugták a szervüket a rácson. Bár mondjuk akkor se lenne.

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 15:53:10

Zsandár, brünnhilde (a blogger, akit belinkeltem) végigjárta, egészen az ombudsmanig. Semmi esélye a közigazgatásban és a rendőrségnél uralkodó fafejűkkel szemben, semmi esélye, ezért is adta fel. Ő szegény még védte is a rendőröket, pedig be kellett volna oerelnie az egész bagázst, mucuskástul, zsarustul, sőt, szertintem most már ombdsmanostul meg főügyészestül együtt.

Bocs, mennem kell, estére összekeresem az egyes posztokat, nagyon érdekes történet, szépen megmutatja, mennyire ragaszkodnak az egyes hatalmi szintek a saját kis szemétdombjukhoz.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2007.12.21. 15:53:32

Zsandár Te Retardált Barom,

Remélem jól írtam a neved, látod használtam nagybetűket is. Remélem azokat eltudod olvasni.

Örülök, hogy Te rendőr lettél (te barom). A szolgálni és védeni beállítottságodat semmi nem bizonyítja jobban (rendkívül egyszerű beírásodon kívül te retardált) mint rendkívül szellemesen választott nicked.

Javasolhatnék még pár nicket amire ugyanolyan büszke lehetnél és méltán hirdetné szellemi fölényedet azok felett (te véglény)akik az adóforintjaikból eltartanak téged és semmirekellő családodat (te szerencsétlen). Na most jönnek a nickek, kapaszkodj lehet, hogy némelyikhez idegen szavak szótára kell. Tudod idegen szó mint pl. kóvboj, bádigárd, swarcaneggerbéla, kommandósjjenő, grínberét, pólíszgáj, pijedóne, zsanklődvandám.
Többet ötletet nem írok, mert szerencsétlen nyomorult kis idegszálaidat nem akarom nagyon összekuszálni, a végén csak rendőrnek leszel jó.

Jaj bocs elfelejtettem, hogy már az vagy.

Sajnos nincs sok időm, de röviden azért leírom ami rólad és korrupt, tehetségtelen, amatőr, naív hatalmi túltengésben szenvedő, jellemtelen, rosszindulatú, gyomorbajos, sótlan, csak pinamellkukiszar vicceket ismerő, iskolázatlan fajtádról hirtelen eszembejut.

Részeg rendőrök autós balesetei, korrupt rendőrök lebukásai, részeg rendőr hivatal lepisálási ügyei menedzsertabletta miatt, részeg rendőr alteregója karambolozik miután elkötötte részeg rendőr autóját, 5 rendőr megerőszakol egy nőt (bocs elfelejtettem, hogy a nő magát erőszakolta meg), rendőr mellbelövi a társát a teve utcában szolgálat után, rendőr lenyúl 800000 Ft-ot a Széna téri OTP fiókból, rendőrök agyonverik szórakozóhelyen a nekik nem tetsző vendéget (akkor focista volt),

még sorolhatnám, de nekem dolgoznom kell.
Próbálnám elmagyarázni mint jelent a munka szó de úgysem értenéd. Csak nyavajogni tudsz, hogy kevés a fizetésed.

Ja? Tanulni kellett volna kisfiam.

jesszumpepi (törölt) 2007.12.21. 15:54:07

Nem a Homárra való téma,de máskor is tettek fel hasonlót.
Odadobják a gumicsontot a kommentezőknek.
Aztán jót szórakoznak rajtunk?
Kezd elbulvárosodni a zindex.

szőkekapitányné 2007.12.21. 15:54:24

Amúgy nem 11-12 éves vagyok sőt szerintem a többiek sem,az a bajom ahogy viselkednek az esetek nagyrészében,nem az amit tenniük kell,nyilván ezért vannak,szogálnak és védenek,csak nem tudom kit!

WatchFun 2007.12.21. 15:56:48

TPZ: (alakul a stílusod, jól van!) A rendőr ha egyenruhában van, nem kell bemutatkozzon az intézkedés megkezdésekor, sőt külön igazolnia sem kell magát. A jogszabály ugyanis úgy rendelkezik, hogy az egyenruhás rendőrt az egyenruhája igazolja. Külön kérésre az intézkedés UTÁN köteles megmutatnia az igazolványát, valamint közölni szolgálati helyét és azonosítójának számát. A "mit mutassak még?" kérdés sem alaptalan, volt olyan, hogy idős nénike kérte, álljanak az ablaka alá a rendőrautóval és szirénázzanak valamint villogjanak vele, akkor elhiszi, hogy rendőrök (éjjel fél kettő volt). Volt, hogy az állampolgár a szolgálati fegyvert akarta látni mindenáron, szóval széles a skála.
Egyébként valóban, ha hozzám hajnal ötkor becsengetnének, én meg tisztességes állampolgár vagyok tehát sem adósa, sem haragosa nem vagyok senkinek, olajügyekkel sem foglalkozom, egyenruhás rendőrt látva mindjárt jelmezbálra gondolok, meg kandikamerára. Tényleg sokkal gyakoribb, mint az igazi rendőr.
Az ügyintéző tényleg jött reggel 8-ra, hisz a hozzátartozók valahonnan szereztek csekket amit befizettek és kiszabadították a szörnyű rabságból a kommentelőt.
Hol voltak a rendőrök tajparasztok, jelöld már meg légy szíves! Mert én többször is elolvastam a topikindító bejegyzést, de speciel erre még a topik indítója sem panaszkodott.

Napalm 2007.12.21. 15:57:15

A rendőr elhatározza, hogy lékből akar horgászni, neki is kezd a csákánnyal.
Egyszer csak felülről megszólal egy hang:
- Nincs a jég alatt hal.
De a rendőr csak csákányoz tovább, mire a hang másodszor is megszólal:
- Mondom, hogy nincs a jég alatt hal!
A rendőrt nem érdekli a hang, ő csak szorgalmasan csákányoz tovább.
- Hidd már el cimbora, hogy a jég alatt nincsen hal!
Mire a rendőr:
- Ki vagy te, hogy beleszólsz? Én rendőr vagyok!!!
- Én meg a műjégpálya hangosbemondója.

daroci07 2007.12.21. 15:59:25

Egy haver csinálja jól. Vidéken azért tudja az ember hogy az adott "körzeti megbízott" civilben hol lakik, stb.. Nem egyet taposott már meg mint bika a domboldalt, mert mindenfélével basztatták.. azóta nem basztatják..

WatchFun 2007.12.21. 16:00:49

dörgedelem béla, ez szép volt. Köszönöm, felnyitottad a szemem, most már tudom hol a helyem a világban...

waces · http://blog.waces.hu 2007.12.21. 16:01:40

Azert ez nem teljesen igy mukodik, hogy kikuldunk 1-2 levelet valahova es utana lesittelik az embert. Egy allitolagos tilosban parkolas ugyen jartam ugy, hogy jott az elso level, a masodik, aztan a harmadik s vegul a negyedik, amely hatarozat volt arrol, hogy a 6.000 Ft-ot ~5 nap alatt leulhetem. De meg abban a levelben is szerepelt szamlaszam, ahol befizethetem az osszeget. Sot, ha elvittek volna, mit durvan sulyos bunozot, akkor a kapitanysagon is vagy kesobb a fogdaban is lett volna lehetosegem kifizetni a fenallo tartozast. (En nyul modjara a hatarozat kezbekapasakor befizettem, mert nem szerettem volna 2006.12.26-2007.01.02 kozott fogdaban lenni).
Tehat lehet, hogy a rendori eljaras jogos volt, csak kihagytak azon aprosagokat, mint pl a tajekoztatas.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.12.21. 16:03:09

Nincsenek ellenségeid akiknek van rendőr haverja? Szerintem megszopattak.

waces · http://blog.waces.hu 2007.12.21. 16:03:18

"A rendőr ha egyenruhában van, nem kell bemutatkozzon az intézkedés megkezdésekor, sőt külön igazolnia sem kell magát. A jogszabály ugyanis úgy rendelkezik, hogy az egyenruhás rendőrt az egyenruhája igazolja."

Lofaxt, mar megbocsass. A rendort az azonositoszama es/vagy a jelvenyszama igazolja es nem az egyenruhaja. Eppen a sok alrendoros lehuzas utan hirdette a BRFK, hogy minden alkalommal kerje el az intezkedes ala vont szemely min. a jelvenyszamot.

szőkekapitányné 2007.12.21. 16:04:00

az abaj ebben az országban,hogy itt mindenki vissza él mindennel!A rendőrők például azzal,hogy hozzájuk ugysem mernek nyúlni!könnyű annak aki mindent tud,nyilván én is kitudnék oktatni mindenkit a saját szakmámmal kapcsolatban,bár lehet nem ilyen lekezelően tenném!

moonclown 2007.12.21. 16:05:41

Szvsz az egesz erosen kamuszagu...

Előállíthat, de nem mehet be.Ismerős elfelejtette befizetnia 3x ezer ft-s büntiét.Rendőr reggel ment asszony közölte nincs otthon.Rendőr el, ember rohan postára befizet, majd rendőrségre csekk lead.Ennyi nem több...

A vélelemzett kézbesítéshez meg ugye kell min. kettő tértivevény amivel bizonyitja ő kiküldte az "érvényes" címre, de nem vették át.

Nem feltétlen rossz szabály ez, hiszen sokan mondhatják nem kaptam semmit.De a tértivevény visszajöttéről van igazolás.

A többiről nincs (ld. parkolócégek, okos reklámújság szintű levelei)

sörci 2007.12.21. 16:06:00

És nem volt rajtuk egyenruha...

TPZ 2007.12.21. 16:06:34

Zsandár, többször is elolvastad? Tényleg? Biztos?

Akkor figyelmedbe ajánlanám a 6-7. sort. Imígyen szóla: "(azt nem mondanám, hogy egyenruhában)".

És akkor ezzel szertintem le is zártuk a vitát. Vidám karácsonyt!

WatchFun 2007.12.21. 16:06:58

waces: jól mondod, min. a jelvényszámot! Nem nevet, jelvényszámot. Ami egyébként az általam említett azonosító.
Egyébként más a lehúzás meg más az elővezetés. Ha az út szélén egy rendőrruhás személy (szándékosan nem írtam rendőrt) valami mondvacsinált indokkal mondjuk pénzt kérne, esetleg _ismétlem_ esetleg gyanakodnék De egy éjjeli becsengetésnél, ahol nem is engedik, hogy fizessek? Hát, nem tudom.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2007.12.21. 16:09:32

Én most azért megijedtem! Érdekes ez a kézbesítési vélelmes dolog. Úgy gondolom, jelen esetben sem kimondottan a rendőri elővezetés volt a legnagyobb probléma, hanem az, hogy esetleg tudomásod nélkül "születik" olyan követelés feléd, amely rendőri intézkedést is szülhet, mivel tudomás hiányában értelemszerűen nem rendezted a dolgot. Jogászi szemmel írjatok már arról a részéről is a dolognak, hogy BÁRMILYEN ügyintéző által feltárt adóssághoz milyen értesítési kötelezettség van előírva? Ugyanis nem egy esetben jártam úgy, hogy pl. önkormányzati előadó hanyagsága folytán - !saját hiba és bármilyen fizetési kötelezettség nélkül! - keletkezett az ök. szerint adósságunk, mondjuk éveken keresztül. Legközelebb, ha valaki nem vezeti ki, hogy eladtuk az autót, bejelentettük, átírták, stb., akkor majd a mulasztása miatt jön a rendőrség hajnalban???? Értesítés nélkül??? Ezt szeretném tudni.

moonclown 2007.12.21. 16:10:21

" A vélelem nem más, mint a körülmények alapján levonható következtetésnek a bizonyosság szintjére való emelése mindaddig, amíg azt tényeken nyugvó ellenbizonyítás meg nem ingatja. A bírósági eljárásban érvényesülő kézbesítési vélelem lényege tehát, hogy a postai úton megküldött bírósági iratokat a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni akkor is, ha a címzett az átvételt megtagadta. Ha a kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett az iratot nem vette át, vagyis a küldemény a bírósághoz "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza, akkor azt az ellenkező bizonyításáig a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. Kivétel a kézbesítési vélelem érvényesülése alól az az eset, amikor a kézbesítés helyettes átvevő részére történik, és a helyettes átvevő az adott ügy tekintetében ellenérdekűnek minősül."

TPZ 2007.12.21. 16:12:36

Szerintem ez az ember szórakozik, és annyira rendőr, mint én.

"A rendőröket egyenruhájuk (jelvénnyel), illetve szolgálati igazolványuk és azonosító számmal ellátott jelvényük igazolja. A valódi rendőrigazolványon látható a tulajdonos arcképe, neve, és rendfokozata."

Forrás: www.police.hu/magyarendorseg/rendor20070518

WatchFun 2007.12.21. 16:12:50

Hát, kedves PTZ, amikor én felszereltem, próbáltam volna csak azt mondani a parancsnokomnak, hogy "főnök, kimennék Mustang farmerben, fekete bőrdzsekiben meg papírsimléderes bézbólsapiban szolgálatba", hát a gumibotot meghajlította volna rajtam:) Most meg ez van előírva.
A "nem mondanám, hogy egyenruhában"-t nem tudom értelmezni. Kétféle szolgálati öltözetet tudok elképzelni:
1. egyenruha, ez olyan amilyen. Most megint cserélni akarják (ezért is mi leszünk a hibásak), a tervezetét már láttam, épp csak a csörgősipka hiányzik róla (pl. egyik válla kék, másik fehér stb.)
2. Polgári öltözet, ez ugye civilt jelent. Ha polgári öltözetben voltak, akkor igazolvány felmutatásával KELL kezdeni.
Nekem úgy tűnt, hogy az egyenruhás verzió volt. Javaslom, kérdezzük meg a topikindítót!

Hattory Hanzo 2007.12.21. 16:16:00

Nem lehetett könnyű az 5 rugó ellentételezéseként a 22 napot megállapítani, mivel az 5.000 nem osztható 22-vel.

szőkekapitányné 2007.12.21. 16:19:58

Nálunk magyarországon osztható és kész!Amúgy a rendőrök sosem szereték a viccet,mindig komolyan kellett őket venni!

szőkekapitányné 2007.12.21. 16:21:23

Még nem válaszoltatok,hogy nem kellett volna valami papirt mutatniuk,hogy mi alapján állitják elő?

fatfuck 2007.12.21. 16:21:40

Jobban meggondolva az jut eszembe, hogy milyen jó lett volna megdugni Milla Jovovichot amíg még fiatal volt. erre most már semmi remény.

WatchFun 2007.12.21. 16:27:42

TPZ, szó szerint így hangzik:

1994. évi XXXIV.tv. 20. § (1) A rendőrt az intézkedés során az egyenruhája és az azonosító jelvénye vagy a szolgálati igazolványa igazolja.

Tehát a törvény szövegében nem _illetve_ , hanem _vagy_ van.

Ugyane törvény 34.§-a szól az elővezetésről.

Ha valaki nem hisz, de sokat keresgélni sem akar: www.complex.hu/kzldat/t9400034.htm/t9400034_0.htm

Szar-vas 2007.12.21. 16:29:55

h´t bazzeg, bombát a a jó kuva írodájukba. Hogy rohadjon meg az paraszt rendör ahol van. Dögöljön meg.

nimonic 2007.12.21. 16:32:10

Azt gondolom, hogy eljutottunk arra pontra, amikor jelentéktelen részletté vált az alaptörténet valóságtartalmának vizsgálata.
Hála Zsandárnak. Akinek színrelépésével már egy gondolkodásmód viszgálata kerülhetett napirendre.Illetve a gondolkodásnak a hiánya, előtérbe helyezve e refelexszerű, ám jogosnak vélt ökörséget.Ízelítőt kaphattunk abból, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnénk állampolgárként, akkor miféle magatartásra számíthatnánk./"Szolgálunk és védünk" oooh/ Talán mi szopatunk, ti meg féljetek!
Mert valóban félelmetes, hogy milyen perpektívát látunk , ha neaggyisten' hasonló helyzetbe kerülünk.
Azt a blablát senki ne vegye komolyan, hogy bekelljelentkezniazújcímre, megnemkellsemmitcsinálniésnemleszbajod, stb, ugyanis a magyar közigazgatási állapotok siralmasak. Ezek folyamodványaként bizony simán bárki kerülhet olyan szituba, mikor tényleg fogalma sincs arról, hogy miért baszogatják. Ezt még egy hülye rendőrnek is tudnia kéne, bár itt meg belép az az ellentmondás, hogy ha lenne ennyi esze, akkor nem lenne zsandár.
Na mindegy, feltételezve de meg nem engedve legyen az, hogy mégsem mind ennyire állat, mégiscsak eszébe juthatna az intézjedő közegnek, hogy a vázolt körülmények között lenne helye valami empátiának, még a Szent Szolgálati Szabályzat kereteinek feszegetése nélkül is.
Köszönjük Zsandár, tanulságos volt reakciód , melyben anyatigris módjára keltél falkatársaid védelmére! Természetesen a köszönet nem a lojalitásodnak szól, hanem annak, hogy segítettél leszámolni egy illúzióval.
Azzal a fajtával, amelyet hosszú évek fáradtságos munkájával alakíthatnátok ki elcsépelt szlogenetek szellemében!
Azonban a magadfajták segítenek a tisztánlátásban.
Mellesleg ez pontosan illeszkedik abba a divatba jövő, kitekert jogértelmezésbe, miszerint "Mindannyian bűnözők vagytok, ha nem tetszik bizonyítsátok az ellenkezőjét!"
Még , hogy szolgáltok és védtek...
Mi a lófaszt? Legfeljebb egymást.

WatchFun 2007.12.21. 16:32:23

Szar-vas dögölj meg te is! Hogy miért? Hát mert miért ne?

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2007.12.21. 16:32:46


Értem egyszer hajnali 4 órakor jött ki a XV.ker.kapitányságról két rendőr. Én nem tartózkodtam anyám lakásában. Onnan kb 300 kilométerre tartózkodtam éppen.
Szóval,csengettek, anyám nem engedte be őket, és telefonon beszólt a rendőrségre hogy itt áll két alak, azt mondják rendőrök. A kapitányságról visszaszóltak neki hogy nyugodtan engedje be őket, tényleg rendőrök.
A két rendőr mondta hogy engem keresnek, ha nem találnak akkor reggel nyolc órától kiadják ellenem a kőrözést. Anyám kérdezte hogy ugyan mégis miért, mondták hogy nem adnak felvilágosítást. Mutter kétségbeesve hívott, mondtam neki nem kell beszarni.
Másnap reggel ezer telefon után kiderítettem, hogy egy 5000 forintos büntetés miatt keresnek, amit valóban nem fizettem be, mert nem tudtam róla. Igaz, nem ott laktam ahová be voltam jelentve. Nagy nehezen elintéződött, hogy a mutter bemehessen,csekk ide csekk oda, kifizette a büntetést, aminek a végösszege 20000 forint lett.

A rendőrök a muterral nagyon normálisak voltak, mondjuk szerencséjükre.
De mi van ha otthon vagyok, és meglátva a nagy kopasz fejemet, kapásból rámlőnek?!
Vagy megcsinálják a valagamat?!
Vagy anyám valagát csinálják meg?!

De, minden lezajlott békében, a rendőrök és az én szerencsémre.

Sabeszre sapka, farkamra kalap 2007.12.21. 16:39:41

Az ismerősömet 4ezer valahányszáz forintért el is vitték, két napig ült, mert az első nap, mire a felesége beért a csekkel (délután 3 és 4 között), már nem volt ügyfélfogadás/ügyintézés a rendőrségen, így senki sem tudta "szabadlábra" helyezni. A hatalom, a hatalmasok bármit megtehetnek veled, de Te, a civil, csak szophatsz. Liberális város, ahogy Demszky diadalmasan üvöltötte, na csak ma: a 4-6 os bedöglött, kerültem metróval két átszállással. Megérkezem a Blahára, de sem a piros hetes, sem a piros 173-as nem jött vagy húsz percig, míg azután többen is visszamentünk az alujáróba, megint metró, újabb kerülő. Örs vezér téren, a 82-es troli lefagyott, kettőből csináltak egyet, persze azt írta ki, hogy 232-es. Liberális város? A szájba baszott kurva szdszes anyátok!

TPZ 2007.12.21. 16:42:26

Ugye ti is észrevettétek, hogy tétova teve hozzászólásai egyszercsak zsandár hozzászólásaivá változtak?

Hoppá, mi?

szőkekapitányné 2007.12.21. 16:43:20

szerintem felesleges vitatkozni ezen,a rendőrők nem változnak meg sose,az emberek pedig sose fogják őket szeretni,bárki bármilyen jogszabályt mutat,akkor is vissza élnek a hatalmukkal és ez nem fo megváltozni!

2007.12.21. 16:46:59

tétova teve, ha adott esetben kimész, mert be kell vinned valakit szaros 5k-ért, mégis mi a jó kurva anyádért nem vagy képes elmagyarázni neki, h mi a nagy büdös harci helyzet? h az egész délutánra tisztázható? h mindent meg fogunk tenni, ami erőnkből telik, h ne kelljen bevonulnia ilyen félreértés miatt (hiszen látható, h 5-10-20k önnek nem okoz akkora problémát, ellenben az életvitelét teheti tönkre ilyesmi. ha már minket kárhoztatott arra az ég, h ezt tegyük, mert nem tehetünk mást. és nem csak mondani kell, hanem megtenni, mert bassza meg az isten, de az én adóból fizetik a tehetlen kék tömeget. akkor tiszteljenek már, mint állampolgárt, ha nem vagyok egy kurva apagyilkos.
mégis mi a picsáért kell lélektelen darab szarnak lenni és folyton azt szajkózni, jajj, hiszen én csak azt tehetem, ami mondanak nekem egyébként meg az egész le van szarva, dögölj meg, ahol vagy.
keresd meg bazmeg a szótárban mi a túrós faszt jelent az, empátia, emberség meg hasonló, számodra értelmetlen fasságok. de még tán a szakmunkásképzőtökben is tanítak cihológiát.

szőkekapitányné 2007.12.21. 16:47:20

Amúgy ha a rendőrők hibáznak,soha nincs felelős,csak vállvonogatás!

WatchFun 2007.12.21. 16:48:55

Úgy látom, még mindig nem értitek. A rendőrnek nincs lehetősége a mérlegelésre, bármennyire is empatikus mondjuk magánemberként. Az elővezetési papíron csak egy ügyszám van, az elővezetést kérő nem közli, milyen jogsértésért vagy mulasztásért kéri az elővezetéstm, így aztán azt a rendőr nem is tudja - de az elővezetéshez nincs is rá szüksége.

Úgy látom, tényleg másodlagos, hogy igaz-e a történet. Másodlagos, hogy a topikindítóra kirótt pénzbírság jogos volt-e. Másodlagos, sőt harmadlagos, hogy a rendőri intézkedés jogszerű volt-e. Egy a lényeg: a köcsög tajparaszt rendőröket már megint lehet fikázni valamiért. (Meglepődnétek amúgy ha tudnátok, hány főiskolát, egyetemet végzett ember szolgál a rendőrségben, még egyenruhásként is.)
Úgy látszik a Homár-ra írogatók többségének elég a "köcsög rendőrök", a fospunpa, a Palkovicsné, a baccpapucs és az ősi románozás. További jó szórakozást, és persze az én k. anyámat továbbra is...
Azért, ha valamelyikteknek a hátán b*sszák seggbe a saját fiát a tulajdon nappalijában az adófizető betörők, nehogy egy köcsög tajparaszt ingyenélő tanulatlan rendőrt hívjatok ám! Lehet, nem lesz elég empatikus, vagy udvarias, vagy tudomisén.

fatfuck 2007.12.21. 16:51:58

nem értem zsandár egyik hozzászólását. "egyenruhája és az azonosító jelvénye vagy a szolgálati igazolványa" azt jelenti, hogy VAGY egyenruhája és azonosító jelvénye VAGY egyenruhája és szolgálati igazolványa, nem? ez az egyenruhában intézkedő rendőrre vonatkozik. amúgy intézkedés előtt szóbeli közlés, majd esetleg - ha az intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - szolgálati igazolvány felmutatása (ahogy a tárgyalt esetben történt). az intézkedés befejezése után pedig az intézkedés alá vont személy kérésére a rendőr köteles az azonosító jelvényének számát közölni vagy szolgálati igazolványát felmutatni
és a nevét és a szolgálati helyét megjelölni. Milla Jovovich pedig még mindig jó nő, de azért régen sokkal jobb volt (pedig már elég korán illetve volt - de ez persze csak vélelem). világbéke4 jogkövető magatartás!

marsellus wallas (törölt) 2007.12.21. 16:53:37

mi f*sznak nyitottad ki a rácsot...?

...

monden rendőr= f*sz

1ébként meg

marsellus wallas (törölt) 2007.12.21. 16:55:45

zsandár te meg huzz a qrv**nyádba..
innen...

ennyi is...
hahahehe

2007.12.21. 16:56:08

rohaggyak meg, de az elébb még tétova teve alatt mentek a zsandáros hozzászólás.

WatchFun 2007.12.21. 16:56:32

fatfuck: nem. ami a "vagy" után kövekezik, az a civil (polgári) ruhás esetre vonatkozik. Az egyenruha a szolgálati jelvénnyel együtt elegendő.

luciferc 2007.12.21. 16:58:00

zsandár: "Meglepődnétek amúgy ha tudnátok, hány főiskolát, egyetemet végzett ember szolgál a rendőrségben, még egyenruhásként is."

Ó bazdmeg ezt a szánalmas szöveget! Meglepődnél ha tudnád, hogy a diplomások 90%-ára egy marék kavicsot nem lehet rábízni (lásd pl a malévos poszt kommentjei is, vagy csak nézz szét a világban)! Arra vagy ilyen büszke, hogy ilyen kreténekkel van tele a rendőrség is? Nem is csoda hogy így működik ahogy.

Már bocs, de ha valakinek értelmes diplomája van és hozzá tudása is (!), az elvétve megy rendőrnek. Van ilyen persze, de a rendőrnek álló diplomások 99%-a egyszerűen alibidiplomával (értsd szart sem ér se a diploma se a delikvens "tudása") rendelkezik.

2007.12.21. 16:59:54

zsndár says:
"Úgy látom, még mindig nem értitek. A rendőrnek nincs lehetősége a mérlegelésre, bármennyire is empatikus mondjuk magánemberként. Az elővezetési papíron csak egy ügyszám van, az elővezetést kérő nem közli, milyen jogsértésért vagy mulasztásért kéri az elővezetéstm, így aztán azt a rendőr nem is tudja - de az elővezetéshez nincs is rá szüksége."
így van, az elővezetéshez kb. egy szociopata 70-es iq-jára van szükség. így már érthető, h a kékek nagy része miért is nem képes emberi módon kezelni a dolgokat. csak egy darab szar droid. pedig ugye lehetne ezt máshogy.

fatfuck 2007.12.21. 17:00:00

bementem a mekibe, jó mélyen a csajszi szemébe néztem a... pultnál (?) - egész jó bőr volt, nem egy FIATAL Milla Jovovich, de mondjuk ...szóval azért egy jó bőr volt - és azt mondtam neki: "ne haragudjon Kisasszony, de mondták már Magának azt, hogy mennyibe kerül két sajtburger egy mekfarm szendviccsel?"

Lord_Cica (törölt) 2007.12.21. 17:00:30

Rendőrnek lenni ősi román szokás.

nimonic 2007.12.21. 17:00:47

Zsandár!
Értem én amit te mondasz.Mondjuk, meg nem értem, de az most mindegy is.
1.- Ha olyan helyen dolgoznék, ahol azt mondanák, hogy " Vagy ilyen köcsög leszel, vagy pedig ki vagy rúgva", akkor inkább magamtól elköszönnék a Testülettől. Annyi hiányszakma van, tanulj ki egyet bátran! Sok köztük olyan, hogy aztán még amiatt se kell sírnod, hogy meg sem fizetnek.
2.- Elképzelhető, hogy ez neked tetszik ebben a formában, talán még élvezed is.
Ez esetben elnézésedet kérem, mert igaz hogy egyenfasz vagy ahogy kell, de legalább következetes egyenfasz.
Azonban ha mégsem az van, hogy perverz módon imádod baszogatni a polgárt, akkor akár azt is írhattad volna, hogy mondjuk:
" Baszátok meg, ez így tényleg nagyon durvának tűnik, de mi a picsát csináljunk, a hülye szabályaink nem teszik lehetővé, hogy emberek is legyünk! Nekünk se tetszik, és elismerem, hogy jogos a felháborodásotok!"
Persze a lényegen nem változtatna, azonban jobban jöttél volna ki belőle.
Nyilván ez sem nagyon érdekel téged, viszont akkor meg nem értem, hogy minek magyarázod a magyarázhatatlant.
Van olyan hogy normális gondolkodás, meg olyan hogy egyenruhás.
Onnan nézve biztosan furcsa az előbbi, de innen nézve meg az utóbbi az. Meg aztán mi vagyunk többen.
Egyébként meg hívjon benneteket a faszom,ha valami baj van, Úgy vagyok már veletek, mint az egészségüggyel. Vagy meg bírom fizetni aki meggyógyít, vagy megdöglök. Úgyhogy intézem én egyedül a dolgaimat ezentúl is. Úgysem értek egy kalap szart sem.

Night_ 2007.12.21. 17:02:11

Egyetlen kérdésem volna az elejétől kezdve, amire azért nem találom a választ, mert mindkét verziónak voltak már "hívei".
Most akkor van-e joga annak az embernek befizetni az állítólagos tartozását börtönbe vonulás helyett "az intézkedés megkezdésekor" vagy nincs..?
Mert ugye az idézett törvény szerint igen, a rendőr szerint nem, és hát hajnal ötkor persze amúgy is kevés posta tart nyitva, csekk híján meg valóban még nehezebb megoldani a dolgot.
Úgyhogy most akkor mi a túró van..??
Vagy ez megint egy amolyan "joga ugyan van, de lehetősége csakazérsincs" típusú magyaros cucc?
Engem ez speciel nagyon érdekelne, lehetőleg valami hazzáértőtől, aki nem elfogult egyik irányba sem.

WatchFun 2007.12.21. 17:03:20

luciferc: jogi diplomások jönnek most tömegével, mert az ügyvédi pálya kezd megtelni, az ügyvédek mellett már lassan fizetni kell, hogy beállhasson hozzá segédnek. Úgyhogy jönnek a doktor urak szépen sorban, tudok olyan 28 fős kerületi osztályról, ahol több a jogi diplomás, mint a felsőfokút nem végzett...

Mondjuk azt nem értem, hogy az a sokezer határőr aki január 1-től egy csapásra rendőr lesz, hogy fog ilyen hirtelen hozzánk butulni... Lehet, tajparasztképző kurzusokat kell indítani nekik, hogy lenőjenek hozzánk, ki tudja?

Taurusz 2007.12.21. 17:03:31

Zsandár!

Te .... nem inkább nem írok jelzőket, a nevezett állatok tuti, hogy beperelnének. Tudud, hogy kivel szórakozz? Na, akkor húzzál oda. És hogy miért? "nehogy egy köcsög tajparaszt ingyenélő tanulatlan rendőrt hívjatok ám!"

1. Van másfajta is? És csak most mondod?
2. Én egyszer tényleg bajba kerültem, mert a vonaton félálomban egy féreg szétrúgta a fejem, később megerőszakolta a kallernőt? És hogy ehhez mi közöd? Hát tudod, a kedves kollégáid ki lettek oda hívva, de BASZTAK KIJÖNNI! Na, innen nagyon elástátok magatokat előttem, csak arra vagytok jók, hogy sikeresen megbírságoljátok azt, aki mercinél roszabb kocsival jár. Mert aki mercivel jár, azt sem meritek megállítani. Úgyhogy menj haza, és nyugodt szívvel ásd el magad. Legfeljebb a családod fog hiányolni, de tényleg nem kár érted. Dolgozni úgyse dolgoztál, ha megmurdelsz, hátha a következőnek kettővel több lesz iq pontból...

Netuddki. 2007.12.21. 17:04:54

zsandár 2007.12.21. 16:12:50
"1. egyenruha, ez olyan amilyen. Most megint cserélni akarják (ezért is mi leszünk a hibásak)"

Szerintem meg aki eldöntötte, annak varrodája van.

Lord_Cica (törölt) 2007.12.21. 17:05:54

A másik oldalról vizsgálva ahelyzetet, most képzeljük el hogy van egy cégünk, és tartozik nekünk valaki 5000 forinttal, és szarik visszaadni.
Ugye nem hagyhatjuk rá, mert akkor ezt másik 200 ember is megtenné. Mivel még jogi huzaona után sem fizetett, ezért természetesnek vennénk ha a rendőrség intézkedne.
Úgyhogy szerintem csak azzal van a baj ha valaki egyáltalán nem lett értesítve arról hogy tartozása van, és hogy törlessze.
Ezt a kézbesítési vélelem törvényt tényleg el kéne törölni.
Nem alkotányellenes egyébként?

luciferc 2007.12.21. 17:07:34

Igen bizony, arra sok-sok seggfej, tudás nélküli jogi diplomásra gondoltam, akinek a diplomája szart sem ér (ja bocs, van egy ingyen dr. a neve előtt, naplopók...), tudása meg semmi (néznétek bele az indexükbe, kegyelem kettesek meg hármasok tömege). Azért állnak rendőrnek, mert nem kellenek sehol máshol. Ugyanis jogi diplomával nem csak ügyvéd lehet valaki, persze a versenyszférában elhelyezkedéshez több kell mint egy szart sem érő papír meg egy dr. előtag. Tudás kellene. De az nincs, hát elmennek rendőrnek. Mi meg szívunk. Kurva jó.

2007.12.21. 17:09:55

ja és az összeskurvaannyát annak a kis mocsok hivatali ügyintézőnek, aki egy telefon elengedése nélkül egy ilyet elrendel. vagy legalább megpróbálja utolérni a delikvenst. mert mintha annyi kurva sok dolga lenne kibaszott közalkalmazottjának és tönkremenne az a szájbavert önkormányzat, hivatal ilyen miatt.

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2007.12.21. 17:10:32

Az a legröhejesebb az egészben, hogy engem szaros 5000 forint be nem fizetése miatt simán előállítottak volna.
Viszont, amikor 150 kilométeres sebességgel megfogtak a Nagykőrösi úton, vagy amikor olyan részegen autóztam hogy majdnem lehánytam az igazoltató rendőrt, akkor el lehetett intézni pillanatok alatt a dolgot, némi készpénzzel. Pedig ezekben az esetekben kellett volna előállítani vagy jól picsán rúgni engem.

WatchFun 2007.12.21. 17:11:33

Night: az elővezetéshez már nem adnak csekket. Azért van elővezetés, mert nem fizette be... Úgyhogy joga volna, csak módja nem nagyon.
avman: hidd el, tényleg elég lenne a 70-es IQ. Sokkal jobb, ha nem érződik különbség az intézkedő és az intézkedés alá vont között, úgy jobban megértik egymást.
Valóban meg kellene próbálni, miközben a polgár hajnali fél ötkor rántja magára a kitérdelt nadrágját a fingszagú hálószobájában, majd szóbahozzuk neki a reneszánsz festészetet, vagy szavalunk valamit. Jó lesz így? Esetleg gyököt vonunk fejben valami nagy számból, hogy lássák, ehhez is értünk...

nimonic 2007.12.21. 17:13:43

Rendőrnek lenni jó.
Szabadjegyed van a türelmi zónába, de ha azon kívül támad kedved egy kis gruppenre, akkor abból is jól ki lehet jönni.
Alapszolgáltatásként királykodhatsz, amit egyébként korlátozott képességeid miatt nem csinálhatnál egyenruha nélkül.
Végül meg elmehetsz nyugdíjba 43 évesen, ami alapból nem nagy kár , mert addig sem csináltál semmit, csak épp egy másik ingyenélőt felvesznek a helyedre.
Ezt a korhatárt pedig békében megérheted, feltéve, hogy megfelelő autókat állítasz meg, és megfelelő polgárokat inzultálsz.

Night_ 2007.12.21. 17:13:44

Oké, Zsandár, akkor újfent feldughatja magának mindenki a jogait.
Miért van az, hogy már meg sem lepődöm..?
És szerinted ez valóban így normális? (Ezt már csak puszta kiváncsiságból kérdem.)

WatchFun 2007.12.21. 17:15:25

Taurusz, Te voltál félálomban, vgy a féreg aki szétrúgta a fejed? Mert nem mindegy.

Lord_Cica: ha a kézbesítési vélelmet eltörölnék, véleményem szerint összeomlana minden, ami átvételtlől számított határidőhöz van kötve, elég lenne annyit mondani, hogy nem kaptam meg/nem vettem át. Még a példabeli esetedben is.

2007.12.21. 17:15:33

zsandár. mondtam, fajtád jellegzetes, lélektelen szociopata képviselője vagy. az ilyeneknek hiába is magyaráz az ember, úgysem fogja fel, mire is akarunk mi kilyukadni. tökfelesleges.

fatfuck 2007.12.21. 17:17:57

ja, egyébként nem tudom világos volt-e, de a vagyos kommentemet "törvény betűje" típusú viccnek szántam. mondanék olyan viccet is ami a Törvény Szellemét (a kis patetikus!) kísérli meg nevetségessé tenni, de hirtelen semmi nem jut eszembe ami miatt érdemes lenne ilyesmivel próbálkoznom. szerintem ezen a nyomon kéne elindulni, nem?

trewq 2007.12.21. 17:18:26

Rengetegen vannak, akik szarnak a büntetésre és nem fizetik be. Aztán csodálkoznak, ha jönnek értük a rendőrök.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.21. 17:19:10

Kedves jogi végzettségűek, két kérdésem lenne hozzátok:
1./ Mi van akkor, ha nem élek bűnöző életmódot, ezért aztán úgy döntök, hogy hajnali ötkor nem hogy nem megyek el a rendőrökkel, de be sem engedem őket a kapun, sőt még az ajtót is kulcsra zárom, hívom a családom meg az ügyvéd ismerősöm, aztán amikor megérkeznek, mindent szépen videóra vetetek, aztán magamtól semmit alá nem írok, passzív ellenállást folytatok, az ügyintézést meg az ügyvédre bízom stb.?

Ebben az esetben milyen extra büntetési tételre számíthatok? Vagy esetleg jönnek értem a kommandósok? Meg hívják az igazságügyi lakatost? Mi ilyenkor az eljárás?

2./ A második kérdés egyszerűbb: mi az a "beállás"? Közlekedési ügyben egyszer tanúskodnom kellett volna vidéken, ehelyett elküldtem a tárgyalást vezető bírónőnek címezve a kézzel írt tanúvallomásom, miszerint a baleset pillanatában 500 m-rel arrébb voltam és nem láttam semmit. Erre a baromarcúak küldtek megint egy felszólítást, hogy ha nem megyek el a következő tárgyalásra, akkor előállítanak. Gondoltam: ennek a fele se tréfa, erre jött megint egy levél, hogy a tárgyalás elmarad, mert az ügy beállt. Azóta se jött tőlük szerencsére semmi, én viszont hülyén fogok meghalni, ha el nem mondjátok, hogy mi az, hogy "beállt", meg azt, hogy mi a faszért kell az állampolgárral szakzsargonban levelezni?

Netuddki. 2007.12.21. 17:20:00

"Lord_Cica / Original 2007.12.21. 17:05:54
A másik oldalról vizsgálva ahelyzetet, most képzeljük el hogy van egy cégünk, és tartozik nekünk valaki 5000 forinttal, és szarik visszaadni."

Csak egy cégnek azzal nem lesz 5000Ft-ja, ha az adós inkább leüli.
Ha az adós meg egy másik cég, akkor meg leülni sem tudja. Vagy hány cégvezetőről hallottunk akit becsuktak?
Na ezért lehet ennyi körbetartozás is. Valakiknek ez is nagy biznic, amit büntetlenül csinálhatnak.

nimonic 2007.12.21. 17:20:54

Zsandár!
Azt még értettem, mikor arra hivatkoztál, hogy azért vagytok köcsögök, mert muszáj.
De ne gyere már a hülye törvények védelmével!
A csóró USA-ban meg tudják oldani, hogy az a a hivatalos irat számít kézbesítettnek, amit kézbesítettek.
Úgyis piszokul ráértek, első lépésben talán kezdhetnétek azzal, hogy kiviszitek a papírt, és a kezébe nyomjátok.
Biztos láttál már ilyet filmen.
Most ne gyere azzal újra, hogy "de nálunk nem ez van", mert pont arról csevegünk, hogy a törvény jó-e!

fatfuck 2007.12.21. 17:21:53

ha valaki leveszi az övem, az nekem is minimum ötezer forintomba' szokott fájni

Night_ 2007.12.21. 17:22:21

kovi1970, nem csinálhatják büntetlenül. Bárki felszámoltathat egy céget akár 100 forint tartozás miatt is bármikor. (Persze pénze akkor sem lesz, csak gondolom, az erkölcsi dicsőség vagy mi.:-))

bazalt 2007.12.21. 17:23:54

Zsandár 2007.12.21. 16:48:55:
"ha valamelyikteknek a hátán b*sszák seggbe a saját fiát a tulajdon nappalijában az adófizető betörők, nehogy egy" ... "rendőrt hívjatok ám"

Hát ne is! A következők miatt:
1. Fölösleges: kiröhögnek, leszarnak, és ez még a jobbik eset, ui. alapértelmezésben fel se veszik a telefont. Ha baromi türelmes vagy, és lehetőséged van arra hogy félórát tartsd a vonalat, akkor talán felveszi Mancika, majd közli hogy milyen másik számot hívjál (újabb félóra)...
2. Ha valami csoda folytán kijön valaki és elkapja a betörőt, mi lesz? Na mi? Másnap kiengedik. Ha netán meg is ölt valakit a T. Betörő Úr, akkor két nap múlva. Persze ha valaki ötezer kemény magyar forintot nem fizet be, akkor azt a társadalomra hihhetetlenül súlyos cselekménye miatt abbszolút jogosan és érthetően sittelik le.
3. Ha nem jog- hanem értelemszerűen jársz el, azaz a fa testápolóval meggyőzöd a T. Betörő Urat, vagy esetleg a kisbaltát beleállítod a buksi fejecskéjébe, akkor meg aztán pláne egészségtelen rendőrt hívni. Sőt, ha csak elkapod a betörőt, mindenféle fatestápoló nélkül, akkor is: személyes szabadság megsértése, könnyű/súlyos testi sértés, stb.

WatchFun 2007.12.21. 17:25:50

avman, igazad van. Kár a betűért. Tudod mit? Ne is írj többet!
De tudod mit? nincs igazad. Megváltoztattál, hidd el! Ezentúl ha mondjuk tolvajt fogok, megkérdezem van-e gyereke és van - mondjuk 3-nál több - hát empatikus leszek és elengedem.
Aki meg gyorsan hajt, megkérdezem, nem beteg édesanyjához siet-e a kórházba. És ha igen - gázoljon el bár egy tucat óvodást - empatikus leszek és elengedem. Kocsmai verekedésnél sem állok majd az emberek közé, hisz biztosan rossz napjuk volt, különben is kinek árt egy kis testmozgás? Én bizony nem lépek közbe, nem fojtom el a demokráciát, nem én... Bizony, ilyen empatikus leszek. Esetleg szájharmonikázom hozzá, vagy pánsípon játszom.
Senki sem tökéletes, a rendőrök sem azok. Ti sem, de ez most egy anonim fórum, úghogy játékból Ti igen. Csak azt nem értem, hogy egy önkormányzati dolgozó, dolgát végezve kiad egy elővezetést. Ezt az elővezetést a mérlegelés legkisebb lehetősége nélkül megkapja a rendőrség. A rendőr kimegy, végrehajtja, majd (8-kor kezdtek a rokonok ügyintézni, fél 10-kor nyílt a cellaajtó) az ügy összesen 4.5 óra alatt - ugye 5-kor kezdték, fél 10-kor végződött lezárul. Hát akkor? Hol hibás a rendőr? De őszintén.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.12.21. 17:27:40

Nabammeg. Ez de murva. Rohadna le a pöcse a két gyíknak. Parasztok.

WatchFun 2007.12.21. 17:28:26

nimonic: az USA-ban a rendőr behajítja a levelet az ajtón/kocsi ablakán és az kézbesített. Kész.
Nálunk meg a madárnak bemutatod a tértit a saját aláírásával és a szemedbe letagadja. Mikor írásszakértőt kérsz rá, aki kihozza, hogy bizony ő írt alá a gacsos kezével, akkor jön a "nem emlékszem".

Night_ 2007.12.21. 17:28:36

Ott, kedves zsandár, hogy például lehet azt mondani a hölgynek hajnal ötkor, hogy hát ez van, neked ez a dolgod, de hívja fel a családját, akik jöjjenek majd ekkor és ekkor ide és ide ennyi meg ennyi pénzzel és akkor kábé ekkor és ekkor el fogják engedni.
Nem pedig hazudozni összevissza reggel nyolcról meg előadóról és elkobozni a telefont.
OTT HIBÁZOTT A RENDŐR.
De kurva nagyot.
(És akkor a faszkalap törvényeket ezúttal mind figyelmen kívül hagytuk, jó?)

Night_ 2007.12.21. 17:28:36

Ott, kedves zsandár, hogy például lehet azt mondani a hölgynek hajnal ötkor, hogy hát ez van, neked ez a dolgod, de hívja fel a családját, akik jöjjenek majd ekkor és ekkor ide és ide ennyi meg ennyi pénzzel és akkor kábé ekkor és ekkor el fogják engedni.
Nem pedig hazudozni összevissza reggel nyolcról meg előadóról és elkobozni a telefont.
OTT HIBÁZOTT A RENDŐR.
De kurva nagyot.
(És akkor a faszkalap törvényeket ezúttal mind figyelmen kívül hagytuk, jó?)

Netuddki. 2007.12.21. 17:29:20

Night_ 2007.12.21. 17:22:21
Ja! Nagy büntetés a felszámolás, ha közben már a soronkövetkező ötödik cégbe mentették át a vagyont.
Ott is csak azt tudják szopatni aki nem akar fizetni.

Amúgy én sem értem ezt a sztorit. Ok, hogy nem fizetett. OK, hogy azt hitték értesítették. De a rendőr előtt nem a végrehajtó szokott előbb megjelenni?

magyar ökör 2007.12.21. 17:29:40

Ez az egész sztori pont olyan, amit magunknak köszönhetünk. az illetékes szervek ajtaja letép, disznózsírral beken, palkovicsnét elpapucsol; Mert ha így haladunk ez ősi magyar szokás lesz. Ha még nem az.

Netuddki. 2007.12.21. 17:30:47

kovi1970 2007.12.21. 17:29:20
Helyesen:
Ott is csak azt NEM tudják szopatni aki nem akar fizetni.

Night_ 2007.12.21. 17:30:56

Bocs, nem akartam ám kétszer.:-)

WatchFun 2007.12.21. 17:31:12

Night: szerinted nem mondta el? Hát akkor a kommentelő honnan tudta? És ha nem hagyott az intézkedő rendőr senki rokont értesíteni, akkor a rokonság honnan tudta kinek, hol és mennyit kell befizetni, szerinted megálmodta?

malkavita 2007.12.21. 17:32:49

A lényeg annyi, hogy a rendőrök nem szolgálnak és nem védenek, hanem szopatnak és szétvernek. A 80%-ukért nem adnék egy darab szart se. Vannak normálisak is, csak őket nehezebb észrevenni, olyan kevesen vannak.

WatchFun 2007.12.21. 17:32:57

kovi1970: végrehajtó csak polgári peres ügyben megy. Büntető és szabálysértési ügyben (pénzbüntetés, pénzbírság) elővezetés van.
A végrehajtó egyébként néha sokkal durvább, tudnék mesélni.

nimonic 2007.12.21. 17:33:28

Zsandár!
Lehet persze előjönni azzal, hogy nálunk az egész társadalom egy szarkupacra emlékeztet leginkább, /még igaz is/, azonban az ne legyen már, hogy mi úgyis gyökerebbek vagyunk az amerikainknál, oszt úgyis letagadjuk! Ha mást nem, hát azért , mert ez marhaság. Az, hogy te már hallottál ilyenről, nem jelenti azt, hogy általánosan jellemző lenne.
17 évig találkoztam nap mint nap tértivevényes hivatalos iratokkal, és egy olyan esetre sem emlékszem, amikor bárki letagadta volna a szignóját.
Olyanra viszont sokra, mikor a hivatal trehány volt. Az azonban mindegy, mert a polgár majd kimagyarázza magát a sitten.
Érdekes hozzáállás.

retter 2007.12.21. 17:33:46

Látom megy a fricskázás rendesen itt :)
Ilyen esetben az emberke aki egyébként nem fizette be a bírságot még adott esetben 5-10.000 Ft-ot vesz ki "valakinek" (és itt az állampolgárok befizetet adóit értem) a zsebéből a szállítási költség és egyebek miatt, sőt azt ki fizeti meg, hogy a rendőr adott esetben reggel 8-ig dolgozik és mondjuk 12 óra szolgálat után még 2 óra túlórát kell lehúznia de nem fizetik ki neki, hanem megy a levesbe? És ez az miatt, mert ugye a jófej állampolgár nem fizeti ki a csekket, és még ő van megsértődve. A bírság leülése elött egyébként egy hosszabb folyamat zajlik le figyelmeztetéssel, ami akkor indul el, ha nem fizetik be a bírságot. A blog készítőjének nem biztos, hogy itt anyira ugrálnia, pampognia kellene, blog-ot indítani és a rendőrökre köpködni, a többieknek meg beállnia sorba. Sok hozzászólónak meg fogalma sincs, hogy mi a helyzet és hogy a készítő részben a saját zsebükből és avman zsebéből is vesz ki pénzt, csak az a lényeg, hogy tudják köpködni a rendőröket. Ott tartunk, hogy mindenért a rendőrök a faszfejek, még akkor is ha az állampolgár nem fizeti be a bírságot és ez miatt felelnie kellene. Avman, majd ha te rendesen végzed a munkádat és egyszer csak az ügyészségen találod magadat, mert az ingyenes és névtelen zöld számon jött egy bejelentés, hogy te itt és ekkor csináltál valamit és nézel hülyén hogy mi van, meghurcolnak, ügyészségre mész, csak azért mert egy fasz állampolgárt mondjuk megbüntettél jogszerüen és ő bosszúból megvádol valamivel, ami nem igaz és EZT Ő NÉVTELENÜL MEGTEHETI. Akkor miről beszélünk? A meghurcoltatásokért és azért, hogy egy ilyen büdös paraszt miatt veszélybe kerülhet az ember állása, megélhetése ki felel? Avman keresd meg a szótárban, hogy ilyen esetben mi van. És ez csak a jéghegy csúcsa, amit nem sokkal egy gyárban, soron dolgozó munkás fizetéséért, akinek az a munkája, hogy az egyik kábelt össze dugja a másikkal. Kívánom, hogy az ilyen fricskázó embereknek legyen egy éttermük, ahova zárás elött 1 percel bemehetek és kávéskanállal megehetek 2 órán keresztűl egy nagy tányér levest és fizetés nélkül lelépek, majd azt mondhatom, hogy te egy köcsög vagy ás felnyomlak mert nem adtál számlát. EZ LENNE A NAGY IGAZSÁG? Ilyenkor majd mosolyogjatok.

Night_ 2007.12.21. 17:34:06

"de csak annyit mondtak, most bevisznek az őrsre, reggel jön az előadó és vele megbeszélem. Itt megnyugodtam, nem megyek börtönbe!

Az őrsre beérve kipakoltatták a táskám, közölték, hogy elveszik a telefonom – azért még eközben félkézzel segélykérő sms a családnak, hogy hol vagyok és hogy segítsenek"

...valamelyikünknek szövegértelmezési problémái vannak, kedves zsandár.

Night_ 2007.12.21. 17:35:12

Az, hogy a posztot nem "kommentelő" írta, aprócska eltérés, de muszáj pontosítanom, én kérek elnézést.

WatchFun 2007.12.21. 17:35:14

malkavita: ahogy a kommenteket visszanézem, 19%ot javultunk, nem rossz:)

Alf (törölt) 2007.12.21. 17:35:45

KŐKEMÉNY PÁSZMEK.


engem is büntettek már meg közterületen való alkoholfogyasztásért 5000-re. amit a blahán az indexnek szabad, azt nekem 200m-rel arréb, egy másik kerületben már nem. És kaptam egy levelet a jegyzőtől, hogy a tett társadalomra való veszélyességének fokát ebben az összegben állapítja meg.
Nyeletnék vele egy hordó meleg fost.

pardon

bazalt 2007.12.21. 17:37:46

Zsandár 2007.12.21. 17:25:50
"Hol hibás a rendőr? De őszintén."

Pölö ott, hogy NEM GONDOLKODIK. Persze tudom, aki nem tud attól nem lehet elvárni, de: 5k-t nem fizetett be a ficere. Ez azért elég messze van az általad felsorolt tolvaj, óvodásgázoló, kocsmaibunyó esetétől. Ezt még egy IQ70 egyén is fel tudná mérni. De azzal hogy így bunkóznak mindenkivel, csak azt érik el hogy még az is utálni fogja őket, aki egyébként törvénytisztelő. Ugyanis az egész kommentsorozatból az jött le, hogy ezek után ha hajnalban csöngetnek, akkor a következő a megoldás:

1. ZÁRT ajtón keresztül megkérdezem hogy ki az (azaz nem nézem meg).
2. Ha azt mondja magáról hogy fakabát, elküldöm a vérbe, mondván hogy dugja fel a kandikameráját.
3. Mivel nem láttam, így nem igazolhatta magát, így jogszerűen küldhetem el a jó édes anyjába.

Ez a cél? Hogy mindenki direkt köcsög legyen a rendőrrel? Mert ha igen, akkor baromi jó úton haladtok!!!

Taurusz 2007.12.21. 17:38:41

Zsandár!

"Én bizony nem lépek közbe, nem fojtom el a demokráciát, nem én..."
Na, pont erről beszélek. Eddig ugye túltengett benned a tettvágy, de a mai naptól aztán nem csinálsz semmit... Na most mondhatnám, hogy meglepődtem, de nem fogok össze-vissza beszélni, mint egyesek.
Ja, és kérdésere felelve természetesen én voltam félálomban. Milyen meglepő, mi? Vagy ha aki szétrúgta a fejem volt félálomban, az enyhítő körülmény? Tudod nekem nincs jogász diplomám, csak egy kevés eszem, amit még nem ittam el.

WatchFun 2007.12.21. 17:38:45

Night: a pontosítást elfogadom, inkább én kérek elnézést, ha lehet...

Szerintem ha nem azt mondták volna, hogy reggel jön az előadó, még most is ott huzakodnának. Nem szép dolog a hazudás, de akár még félreértés is lehet. Valaki végül mégiscsak beszélt azzal az előadóval 8-kor, még ha nem az előállított is.

A telefont tehát csak az előállítóban vették el tőle, ugye? Akkor egészen addig nála volt, akár használhatta is, nem? Sőt használta is, hisz ügyvéd, rokon, mindenki támadásba lendült.

avatartalan 2007.12.21. 17:40:32

hát ez fura
szerintem én tuti nem nyitom ki a vasrácsot,mit csinálnak?leflexelik???
a lakásbol felhivom az ügyvédem,odahivom és ha már odaért és tiszta hogy nem megyünk sehova(pláne börtönbe!!!) akkor open sesame,addig várjanak....vagy mennyenek a dolgukra...vagy én vagyok tul 1xü?

WatchFun 2007.12.21. 17:40:51

Taurusz: igen, jól látod. Eddig bennem volt a tettvágy, de rájöttem, nemutolsósorban az itt olvasottak hatására, hogy mekkora egy állat voltam (hogy milyen, azt nem írták le, állítólag az a bizonoys állat perelne). Rájöttem a Homár hatására, hogy a baccpapucs és a Palkovicsné, meg az empátia a fontos. Na ezért a pálfordulásom.

Night_ 2007.12.21. 17:41:00

A "félkézzel sms" nálam nem ezt jelenti.

Egy JÓ rendőr az én világomban azzal kezdi, hogy ez van, hívja fel a családját (mert tisztán látszik, hogy nem egy útszéli kurva és egy megrögzött bűnöző, akit ugye vinni KELL) és jöjjön velünk, ide meg ide visszük, ahol XY ügyintézőnél tud intézkedni ekkor és ekkor a família.
És nem hadovál előadóról meg nyolc óráról, nem hazudik.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.21. 17:41:04

RE: bazalt 2007.12.21. 17:37:46

Ide kapcsolódik a kérdésem, amit föntebb tettem fel, de még nem válaszolt rá senki, ezért engedelmetekkel újra bemásolom:

1./ Mi van akkor, ha nem élek bűnöző életmódot, ezért aztán úgy döntök, hogy hajnali ötkor nem hogy nem megyek el a rendőrökkel, de be sem engedem őket a kapun, sőt még az ajtót is kulcsra zárom, hívom a családom meg az ügyvéd ismerősöm, aztán amikor megérkeznek, mindent szépen videóra vetetek, aztán magamtól semmit alá nem írok, passzív ellenállást folytatok, az ügyintézést meg az ügyvédre bízom stb.?

Ebben az esetben milyen extra büntetési tételre számíthatok? Vagy esetleg jönnek értem a kommandósok? Meg hívják az igazságügyi lakatost? Mi ilyenkor az eljárás?

2./ A második kérdés egyszerűbb: mi az a "beállás"? Közlekedési ügyben egyszer tanúskodnom kellett volna vidéken, ehelyett elküldtem a tárgyalást vezető bírónőnek címezve a kézzel írt tanúvallomásom, miszerint a baleset pillanatában 500 m-rel arrébb voltam és nem láttam semmit. Erre a baromarcúak küldtek megint egy felszólítást, hogy ha nem megyek el a következő tárgyalásra, akkor előállítanak. Gondoltam: ennek a fele se tréfa, erre jött megint egy levél, hogy a tárgyalás elmarad, mert az ügy beállt. Azóta se jött tőlük szerencsére semmi, én viszont hülyén fogok meghalni, ha el nem mondjátok, hogy mi az, hogy "beállt", meg azt, hogy mi a faszért kell az állampolgárral szakzsargonban levelezni?

WatchFun 2007.12.21. 17:43:22

bazalt: jaja. Aki 5k-t nem fizetett be, az otthon maradhat. Aki 10k-t azt azért a sarokig elvisszük, csak hogy érezze a törődést. A 15k-t be nem fizető az aztán már tényleg izé, azt elvisszük mondjuk kétsaroknyira, de aki 20k-t nem fizetett be, ott már nincs irgalom, azt egészen bevisszük. Vagy hogy?

WatchFun 2007.12.21. 17:45:24

Night: speciel útszéli kurva lehet, önkormányzati szabálysértés és 5k körül van a tarifája...
De félre a tréfával: az elővezetésen NINCS rajta, hogy miért. Csak az összeg és az eljáró szerv.

Night_ 2007.12.21. 17:48:59

Zsandár, ezt már elsőre is értettem.
A törvény szar, ezt viszont sokakkal ellentétben nem rajtatok kértem számon.
Azt viszont mégiscsak egy rendőrnek kéne tudnia, hogy mi az ilyen esetben a megszokott eljárás, és neki kellene korrekt módon tájékoztatni a delikvenst, valamint lehetővé tenni - és nem megnehezíteni!! - számára a segítségkérést.
Ugyanis ha nem neki, akkor mégis ki a nyavalyának kellene ezt megtenni ott, abban a pillanatban..?
("Szolgálunk és védünk", hm.)

tipar 2007.12.21. 17:51:55

Csak egy apró hozzáfűzni valóm lenne:

Botrány, hogy ebben az országban folyamatosan védekeznie kell az embernek valamivel, vagy valakivel szemben.

Én most épp a bírósággal küzdök, mert állítólag valami ember miattam ment neki valami szalagkorlátnak, amitől megkarcolódot az autója eleje. Namost én erről akkor szereztem tudomást, amikor kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy írjam le mi történt. Leírtam, hogy nem tudom miről beszélnek, mert az adott időben nem voltam ott (és a kocsim sem), hanem egy üzleti megbeszélésen vettem részt a város másik felén. Reménykedtem benne, hogy ez azért nem egy elhanyagolható tény (pláne, hogy vagy 8-an tudják ezt tanúsítani), meg abban is, hogy a rendőrség az ÉN adómból nem aszisztál ahhoz, hogy valami görény az én kötelezőmre csináltathassa meg az autóját, csak azért mert valahol felírta a rendszámomat. Rosszul tettem. Már hogy reménykedtem... Aztán meg amikor megemlítettem valami kis előadócskának, hogy ő maga a bizonyíték a rendőri rekrutáció és a kontraszelekció kapcsolatára, akkor meg nézett bután, mert nem értette, hogy mit beszélek. De ahhoz persze volt agya, hogy hónapokra lehetetlenné tegye a munkámat azzal, hogy bevonja a jogsimat valamiért, amit nem tettem. Most abban bízom, hogy talán a bíróságon találok egy embert, akinek több esze van egy jól fejlett mongúznál...

Persze tudom, hogy az én hibám ez is. Nem kellett volna hazaköltöznöm ebbe a trágya országba, meg nem kellett volna feltűnő színű sportkocsit vennem, és akkor talán nem érezné minden ostoba csinovnyik, hogy rajtam kell kiélnie az elcseszett életének minden frusztrációját. Na mindegy. Tulajdonképpen már az is eredmény, hogy nem erőszakoltak meg a rendőrörsön.

A hölgynek pedig szurkolok, hogy be tudja bizonyítani az igazát.

Ja igen, ÉLJEN KAFKA!!!!!!

Ps: Attól a kedves kommentezőtől, akinek meg véletlenül elküldtem a hozzászólásom előző változatát elnézést kérek. Nem neki szántam, csak félrenyomtam a gombot.:)

hoseman 2007.12.21. 17:55:45

Mi lett a sztori vééége??..a rohadt életbe már de felidegesít az ilyen!!..Most akkor miért szabták ki azt a tetves 5 rugót??
Tisztelt egyedülálló nő! Nehezedre esett volna még egy kurva mondatot hozzácsapni a történethez,amiből megtudjuk ki volt a hunyó??

fatfuck 2007.12.21. 17:58:07

dark future! extra büntetésként "különleges vallatásnak" vetnek alá. ez rendszerint vízpróba és lényegében abból áll, hogy tölcsért tesznek a szádba és beleöntenek tizenegy liter vizet. ezután nyilvános vezeklés következik (fél font súlyú viaszgyertyával a kezedben) a Mátyás-templom előtt (ahová kordéban, mezitláb, kötéllel a nyakadban szállítanak). itt bocsánatot kérsz Istentől (és mindenkitől akit mondanak - de ez már alapvetően opcionális) - majd az erre a célra emelt vérpadon levágják a fejed, elégetik a tested és hamvaidat szétszórják a levegőbe.
vagy kifizeti valakid az ötezer forintot (plusz a költségek) ami lássuk be még 2007 decemberében is minimum 5000Ft. Ez olyan nagy összeg, hogy nem kevesebb, mint 6.666 röszliburgert vehetsz belőle a mekiben (a töredékburger extra szósz formájában adható ki - a pontos számítási módot sajnos nem ismerem).

Secnir 2007.12.21. 18:00:10

Zsandár:
nem vagyok rendőr, de te teljesen logikusan látod a dolgokat. és igazad van.

többiek:
Látszik, hogy nehéz a felfogásotok, ezért lassan írom:
1. önkormányzati faszjancsi elrendelte
2. rendőr bevitte
3. cikkiró várt
4. cikkíró nővére kifizette
5. cikkíró balra el

1.- az önk. előadó (vagy bárki más), aki elrendelte az előállítást, annak FOGALMA sem volt arról, hogy ez hogy néz ki és mit jelent. különösképpen nem is érdekelte. neki fasz a fülébe.

2.- rendőr NEM tudja, MIÉRT viszik be a delikvenst. a papíron nem szerepel. ő csak egy végrehajtó személy. tökmindegy civilben vagy egyenruhában megy-e az áldozatért - az ő szemszögéből lehet bárki, akár egy sorozatgyilkos, akár egy adócsaló (most Kulcsárnak hívják, vagy Tocsiknak, vagy Ambrusnak neki tökmindegy), ez a munkája.
Ő legfeljebb csak MÉRLEGELHET, az előállítás közben, az adott személy viselkedése alapján, hogy most vajon meg fog-e szökni, vagy felakasztja magát?

3.- várakozás a cellában. hát igen. ezért szvsz nem az előállító közeget kell fikázni, és nem az őrt, hanem a belügyminisztert. van e-mail címe, neki lehet panaszkodni. azon sem kell csodálkozni, ha ajtódörömbölésre csak 10 perc múlva jelenik meg; egyrészt nem egy személy van egyszerre a zárkákban, másrészt neki mindeféle fityfiritty papírokat is ki kell töltenie közben (mert BÜR-o-KráCIA nevű istenséget imádják még mindig a közigazgatásban).

4.- kifizették a büntetést. ok.

5.- cikkíró balra el. helyesen.


én vártam volna még azt is, hogy
1. miért kapta azt a bizonyos büntit?
2. az előadó, aki kirótta rá az alapbüntit, megtett-e mindent azért, hogy a felszólító levelei utolérjék a cikkírót? (ha nem, akkor őt lehet baszogatni újra)
3. miért az önkormányzatnál érdeklődött a cikkíró? van egy felettes szerv, a POLGÁRMESTER, ha odamegy, és elmondja a baját, sokkal gyorsabban kiderül a vita tárgya, és ez esetben várható egy írásbeli lebaszás, illetve egy írásbeli bocsánatkérés is. legálábbis vidéken.

szumma szummárum : a homározók nag része nem látja át a dolgokat kis részében, csak az egészből von le egy elfuserált közetkeztetést.

KKoppany 2007.12.21. 18:00:24

Végigolvastam a kommenteket - néha jókat derültem -, a történet jogi hátterét ancsams 2007.12.21. 15:50:20 hozzászólása foglalja jól össze, egy kicsi szépséghibával: elővezetésről van szó, nem előállításról, tehát NEM léphet be az intézkedő rendőr a lakásba. De ez a topic szempontjából lényegtelen.

Ahogy itt halad előre a kommentelés, egyre egyértelműbb a helyzet. Hiába Zsandár testvér egyébként higgadt, és láthatóan a gyakorlati életből hozott érvelése, sajnos mindenkinek van olyan élménye - és a többségnek sajnos testközeli -, ami egyértelműen negatív, és az intézkedő rendőrökre nézve terhes.

Az elején én is egy ilyennel kezdtem.

A hal - ugye - a fejétől bűzlik. A rendőrség az államapparátus részre. Az államapparátus feje - jelenleg - egy olyan ember, akit azért nem lehet a jól megérdemelt börtönbe dugni, mert a cselekedete elévült, mit várjunk a szerencsétlen rendőröktől? A többségük szerintem is próbál tisztességesen és jól dolgozni, de elég néhány barom - és ilyenből sajnos egyre több van, és az sem menti őket, hogy jogi diplomájuk van -, hogy mindenkinek legyen egy rossz élménye.

És azért ne felejtsétek el: 2006 októberében a rendőrök fegyvert fogtak a saját testvérük, apjuk-anyjuk ellen, szerencse, hogy senkinek az életébe nem került az az őrült ámokfutás, amit csináltak. Ez egy tudatos provokáció (TV-ostrom) következménye volt, lélektanilag az akkori állati magatartás még indokolható is, de azóta én sem bízom a rendőrökben, és ha meglátok egyet, félrefordítom a fejem, mert a gyűlölet süt a szememből.

Pedig abban az "állam" által elrendelt - és aztán kitüntetésekkel jutalmazott - terrortámadásban csak néhány száz rendőr vett részt, de az egész testület - egyébként is ingatag - tekintélye veszett oda nagyon hosszú időre.

Ezért van az kedves Zsandár, hogy itt mindenki fújjol, és nincs higgadt érvelés, nincs semmi. A kedélyeket néhány fotó nyugtatná meg, ahol nem a tévében sztárvendégként, hanem a rács mögött csíkos ruhában pózol a rendőrkapitány, a miniszterelnök, a (volt) gazdasági miniszter, és még sorolhatnám.

Kedves Zsandár! Egyet tehetsz: szerelj le!

bazalt 2007.12.21. 18:01:01

Zsandár 2007.12.21. 17:43:22

Nem azt mondtam hogy teljesen békén hagyni. Azt mondtam - bár tudom hogy iába írom le mégegyszer - GONDOLKODNI. Ha ezt írja elő a törvény akkor elő kell állítani - de rohadtul nem mindegy hogy hogy és mikor. Olyankor, amikor ilyen tiszta az eset, nem biztos hogy ugyanolyan köcsögnek kell lenni mint egy rablógyilkossal.

BTW, az én muteromat is hívta fel egyszer egy Mancika hogy letartóztat mert nem mentem tanúskodni egy tárgyalásra. Az az apróság, hogy összvissz EGY értesítőt küldött ki ez ügyben, illetve hogy azt a bizonyos értesítőt a telefonálása UTÁNI napon kaptam meg, nem számított. De mostmár látom hogy hálásnak kellett volna lennem hogy nem rabosítottak egyből. Pont mint a régi Lenin-viccben (közéjük is lövethetett volna). Sőt, Mancika még utána is nézett(!) hogy jé tényleg, nincs visszaigazolva hogy átvettem az értesítést (bár ezt a telefonálás _előtt_ is megtehette volna), mitöbb, elnézést is kért(!!!). És megbeszéltük telefonon az új időpontot. Azaz ha hibázott is, utána tudott EMBERKÉNT viselkedni, és nem a magas lóról leugatni. Roppant komplikált dolog ez, tudom.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.21. 18:04:36

RE: fatfuck 2007.12.21. 17:58:07

Nem ezt kérdeztem. Hanem azt, hogy amennyiben tudom magamról, hogy nem követtem el bűnt (pl. néhány ezer Ft be nem fizetését nem tartom annak, főként ha nem is tudok róla előzetesen), ezért nem vagyok hajlandó autókázni a rendőrökkel a hajnalban, akkor annak mi lehet a jogi következménye ill. a bűntetési tétele, másrészt milyen intézkedéseket foganatosíthatnak ellenem, ha az ügyvéd megérkezéséig kulcsra zárom az ajtót és eltorlaszolom egy szekrénnyel?

Tudom, nézzek utána a btk-ban vagy kérdezzem meg az ügyvédem, de azért mégis valaki válaszolhatna érdemben, mert lehet, hogy mást is érdekelne.

fatfuck 2007.12.21. 18:04:49

vagy egyszerűen csak levágnak és feldarabolnak (egyes testrészeid az önkormányzat különböző ügyintézőihez kerüljenek! - hátha valaki el akar majd temetni és fizet értük!) De talán megúszod és csak eladnak rabszolgának a Tiberisen túlra (most jut eszembe, hogy annak idején "legis actio per ANUS iniectionem"-et mondtam manus helyett. baszki, miért nem szólt SENKI? mik múlnak egy betűn...

Secnir 2007.12.21. 18:06:49

közetkeztetés=következtetés

Netuddki. 2007.12.21. 18:07:25

KKoppany 2007.12.21. 18:00:24
"egy olyan ember, akit azért nem lehet a jól megérdemelt börtönbe dugni, mert a cselekedete elévült"

Most kire gondolsz? Mit csinált? Tököm kivan attól, hogy mindenki ilyen sejtelmesen fogalmaz. :)))

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2007.12.21. 18:09:50

Nem egy mai dolog ez, erről már egy bizonyos Kafka is írt... Abszurd, de ebben az országban minden lehetséges.

Netuddki. 2007.12.21. 18:10:48

dark future 2007.12.21. 18:04:36
Szerintem, ha hajnali ötkor felkelted az ügyvédedet, ő is azt mondja menjél. Esetleg még azt: Mennyé má... !

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.21. 18:10:49

RE: fatfuck 2007.12.21. 18:04:49

Kurva vicces vagy.

bazalt 2007.12.21. 18:11:15

Secnir 2007.12.21. 18:00:10
"1. önkormányzati faszjancsi elrendelte"
Ezt a megállapítást senki sem vitatja, ezért nem is beszél senki róla.

"2. rendőr bevitte"
Ó igen. Nyilván nem várható el rendőréktől hogy limuzint küldjenek, de azért egy 5k-s benemfizetett bünti nem olyan dolog ami miatt _ilyen tapló módon_ kell eljárni.

"3. cikkiró várt"
Naja. Mennyit is? Kb. 5-től kb. fél10-ig. 4.5 óra. Bakfitty. Végülis a betörők meg a bicskázók is kábé ennyi ideig (se) szoktak benn lenni...

"4. cikkíró nővére kifizette"
Ha már a törvény előírja hogy beszállítsák és azért nem lehetett a helyszínen rendezni, akkor miért is nem lehetett az örsön a cikkíró által? Ja mert majd az ügyintéző fél10-kor foglalkozik vele, addig meg a seggét vakarja? Így kell ezt!

"5. cikkíró balra el"
Igen. Halleluja. Hiszen meg is dughatták volna. Sikeres ember.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.21. 18:15:41

RE: kovi1970 2007.12.21. 18:10:48

No épp ez az: szépen megvárnám eltorlaszolt ajtóval, hogy felébredjen :-)

Komolyra fordítva: mi van akkor, ha egyszerűen kibaszott módon megalázónak tartom azt, hogy indoklás nélkül bevágjanak egy cellába, ezért egyszerűen nem engedelmeskedem? Akkor sem, ha tudom, hogy ezzel akadályozom a rendőrség munkáját blablaba. Ha ezért megbüntettnek mondjuk 30 eFt-ra, akkor inkább kifizetem, de engem ne vigyenek a rendőrök sehova.

KKoppany 2007.12.21. 18:17:41

kovi1970 2007.12.21. 18:07:25
Gyurcsány Ferencnek hívják, ő ma Magyarország miniszterelnöke. 1990-ben úgy vásárolt állami tulajdont, hogy az adásvételi szerződésben vállalt vételárral megegyező összeggel vállalta az állami tulajdonos a megvásárolt ingatlan bérletét az adásvétel után. Az ügyben feljelentés - sajnos - csak 2005-ben történt. A jogerős ügyészségi végzés szerint az ügyben a nyomozást megszüntették, mivel megállapítható, hogy bűncselekmény történt, de annak büntethetősége elévült.

Csak azért ezt a példát hoztam, mert ez az, ahol hivatalos "szerv" mondta ki, hogy a kormányfő a bűncselekményt elkövette.

De ez már nagyon offtopic.

nyekk 2007.12.21. 18:18:02

Zsandár! A korrekt és választékos stilusod mögül süt a rendőrség testületi sötétsége. "Az operációtökéletesen sikerült, csak a beteg meghalt". Annál nagyobb baj, ha minden szabályosan történik, mégis meg lehet meghurcolni valakit.
Kikérem, magamnak, hogy amíg nem tisztázódik valakiről, hogy bűnöző (nem szabálysértő)-márpedig ez a jogerős ítéletig nem tisztázódik-, addig a rendőrnek kutya kötelessége, hogy tisztességesen beszéljen vele.
Amúgy meg a sok sunyi, gyáva fakabát imád ilyen piti ügyekben intézkedni, a tisztességes állampolgárral rambózni. Az igazi bűnözőket meg azt sem tudja hogy kerülje a sok bátor hekus, mert az esetleg pofán vágja. Ilyenkor aztán tele van a szogálati alsónadrág.
Ha úgy érzed, hogy szörnyen alulfizetett a rendőr, akkor nem szarul kell dolgozni, hanem el kell menni jobb állásba. Ha meg nem megy, akkor kussolni, és örülni, hogy van munkád, és azt rendesen elvégezni.

Taedium 2007.12.21. 18:20:27

A probléma a rendőrökkel a következö: átlagos állampolgár 3 esetben találkozik rendőrrel:bámészkodás helyszínelésnél, igazoltatás, kandi kamera de ezt ők a jelek szerint nem tudják.Azok akik keményebben (bűnöző) életmódot élnek közülük azok:gyalogos átkelésnél nem mindíg veszik figyelembe a lámpát és még arra is képesek, hogy a megengedettnél gyosabban hajtsanak.Ez egy átlagos állampolgár úgy nagyjából. Az adóforintjaikon fizetett rendőröktől joggal várná el az átlagos polgár ,hogyha ilyen tuti módon megtanulta a jogszabályokat akkor alkalmasint ő is részesülhessen ezen jótétemény áldásos részében,pl.:mit csinálnak és miért is egy kicsit részletesebben elmagyarázva mint Magda Marinkónak(nem kell megijedni az átlag állampolgár nem ránt fegyvert ,nem szökik, nem áll ellen ,DE MEGLEPŐDIK ,esetleg meg is ijed),esetleg szólni ,hogy be nem fizetett csekk van ezért sittre kéne menni de nem kell aggódni mert a helyszínen 5k-t kifizetve probléma megoldva.A rendőr is ember csak a viselkedésén ez nem mindíg látszik ez a baj.Ha egy sebész olyan körultekintő lenne a munkájában mint egy rendőr ,élő ember ki csak ritkán kerülne a műtőből,pl.:nem nézek utána mi a baja ,a tüdőt így kell kivenni és kész. Miért nem tud a rendőr kulömbséget tenni egy egy kigyúrt maffiozó és egy átlagember között?Zsandár? Ötletek?

koshinae 2007.12.21. 18:26:09

Én tavaly úsztam át a Tiszát Tokajnál, visszafele akasztottak le 15k-ra.
Csekk mellé kaptam kis tájékoztató fecnit, amin az állt, hogy befizetem postán 30 napon belül, ha nem, akkor átalakul közmunkára (1.000(egyezer) Ft / nap), majd ha oda se megyek el, akkor 5.000(ötezer) Ft / nap elzárás.
Tehát előszöris kapnia kellett volna értesítést, majd behívót közmunkára (lakhely szerint illetékes önkormányzattól) 2x, majd behívót az elzárásra (ugye ezt is 2x).
Tehát 5kHUF után 5 nap közmunka VAGY 1(egy) nap elzárás (és nem 22...).

Netuddki. 2007.12.21. 18:27:07

KKoppany 2007.12.21. 18:17:41
Ba..ki! Azt hittem idáig Orbán Viktor a miniszterelnök. A TV-ben is mindíg igy szólítják. :)))

Komolyra fordítva a szót, ebből is látszik nem a rendőrt kell szidni, mégcsak nem is Mancikát aki "elfelejtette" kiküldeni az értesítést.
Az a hunyó aki nem tesz végre rendet ebben a k. országban, már 17 éve. És az is aki ebben megakadályozza, csakmert akkor nem lesz költségtérítés, vagy mert nem ők nyerik akkor a következő választásokat.

Secnir 2007.12.21. 18:32:22

bazalt:
akkor úgy látszik, nem fogtad az adást.

"1. önkormányzati faszjancsi elrendelte"
Ezt a megállapítást senki sem vitatja, ezért nem is beszél senki róla.
Pedig erről kéellene, mert ez volt az oka az egésznek. cikkíró sem beszélt róla.

"2. rendőr bevitte"
Ó igen. Nyilván nem várható el rendőréktől hogy limuzint küldjenek, de azért egy 5k-s benemfizetett bünti nem olyan dolog...
Ezt is leírtam, de nyilván szövegértési problémáid vannak, amivel gyógypedagógushoz kell menni, nem itt hülyeségeket beszélni. a közeg NEM TUDJA, hogy miért kell bevinni a delikvenseket, ez csak egy egyedi eset lehet, honnan tudja azt ő, hogy ezt most egy bíró rendelte-e el, vagy egy faszjancsi?

"3. cikkiró várt"
Naja. Mennyit is? Kb. 5-től kb. fél10-ig. 4.5 óra
alapprobléma: ha faszjancsi ügyintéző hajlandó volna felemelni a seggét időben és bejárni az önk.-ra reggel 1/2 8-ra, akkor 8-kor lehetett volna kezdeni. ne beszélj félre, tudom, dolgoztam iskolában, határőrségnél, önkormányzaton mint informatikus, és a portások mindig meglepve tapasztalták, hogy én vagyok az, aki a kötelező munkaidő előtt félórával beérkezik. kérdezték is mindig, hogy mikor fogok errő a gyakorlatról leszokni? mert a beérkezés az a munkaidő kezdete utáni 1 óra!

"4. cikkíró nővére kifizette"
mi a baj ezzel?

"5. cikkíró balra el"
Igen. Halleluja. Hiszen meg is dughatták volna.
korrekt, logikus hozzászólás. ilyeneket várunk a t homárra.

feketefityma (törölt) 2007.12.21. 18:35:54

A kurva anyját az összes bürokrata csinovnyiknak, hogy rohadjanak szét darabokra, most!

utépékábel 2007.12.21. 18:43:19

eh, sok demagógnak ható dolgokat írhatnék, minősíthetném a tisztelt rendőröket, de nem teszem, mert feleslegesen puffognék és csak felszabnám magam.
de!

5000 Ft vs. 22 nap?!
nah ezt bazmeg...nah ezt hogy sikerült?
be kell sz.rni a seggnek.

Dom77 (törölt) 2007.12.21. 18:44:43

A társadalom hanyatlásának főbűnösei nem a színpadi szereplők. Csak mértékkel haragudjunk egymásra így ismeretlenül....

csakazértse 2007.12.21. 18:45:14

Nyár,kopasz nagydarab jetski tilosban.
Rendőr:bírság 10.000 helyszini.
Kopasz: itt van 20.000 mert holnap is jövök.
Szép volt.

feketefityma (törölt) 2007.12.21. 18:47:47

Hogy a rongyosfaszú seggberakott öregördög trombitaszájú kóborbuzi lova verné belé azt a rézzelcifrázott kóchengeres ráncos huncut rongybatekert karibütykös faszát a földönfutó ingyenkurva határbocos kalózkurva öregannyának abba a kankós bús picsájába hogy készítsen neki panírozott forró lúdfosból hamburgert!

a kertész tömlővel 2007.12.21. 18:48:28

melyik tv adon láttad magad azota?

feketefityma (törölt) 2007.12.21. 18:52:09

De hogy a témát is érintsük: Melyik mongol törzsi jurtatáborban történt mindez?

Otiska 2007.12.21. 18:56:38

feketefityma 2007.12.21. 18:47:47

Na, ez szép volt!

Egyébként hasonló helyzetben a 153 centimmel meg a 40 kilómmal én is összetojnám magam, pláne reggel ötkor, és annak is örülnek, ha egy értelmes gondolat eszembe jutna, nemhogy még kiküldött levelekre emlékezzek, meg rendőröktől igazolványt kérjek stb. Úgyhogy bátorságdíjat érte. Ezt üzenem zsandárnak meg az összes többinek, test- és agyméretben biztosan.

Secnir 2007.12.21. 18:57:33

"Háromnegyed 8körül hallottam, ahogy a rendőrök kint beszélgetnek, hogy hova is kell vinni az egyesből a nőt? Pálhalmára? Igen, oda! Ok, mert mindjárt itt a busz!"

ezzel sincs gond, megszokott dolog, hogy az előzetesben lévőket pszichológiai nyomás alá vetik (igen, a naiv homározók az ámerikái filmekből ismerhetik a józsaru-rosszzsaru leosztást). nem ütlegelték. nem szopatták (legalábis nem írja).

fingucca 2007.12.21. 19:02:06

No akkor ki is a hülye?Ismerősömmel történt:Hajnal fél 5-kor csöngettek nála a zsandárok.-Ön Gipsz József
-Ööö igen.
-Akkor öltözzön,velünk kell jönnie.
-Ööö miért is?
-Itt az előállitási határozat,valami tartozást nem fizetett be.
-Ööö megnézhetném azt a papirt?
-Persze.
-Ööö izé,itt az áll,hogy Gipsz József születési ideje 1936,én 1956-ban születtem,és az anyám neve sem ez.
-Jééé tényleg,maga sokkal fiatalabbnak tünik...,akkor bocs a zavarásért.Viszlát.

qqri 2007.12.21. 19:03:45

ilyen velem is volt :) 6800Ft-ért.
kb hajnal 4:20perc
állítólag záróvonal-átlépés :P
de a megoldás az az volt:
eszement csengetés-
"kiaz?"--
"rendőrség"--
"mit óhajtanak?"---
"x.y.-ért jöttünk"---
"nem itt lakik, hanem az élettársával, csak még nem jelentkezett ki. én meg nem engedhetem be a lakásba, mert csak bérlő vagyok"----

ennyi volt.
délelőtt telefon a kapitányságra, hogy mi a franc volt ez...
megmondták...
6800Ft
DE!!! nem lehet csak olyan egyszerűen befizetni, menjek be kapitányságra, ott kapok csekket, és rendőri kíséretet a postára meg vissza.

ez is történt :LOL:

közben azon gondolkodtam, hogy ez a manőver mennyi pénzébe került a kapitányságnak, mert szerintem tuti több mint 6800Ft.

gratulálok Magyarország, még egy kis ideig...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 19:04:12

feketefityma
latod ettol egyszerubb itt az elet
erre amrikai azt mondja:
fuck

Pandamacy (törölt) · http://szanalmas.hu 2007.12.21. 19:30:20

A kommunizmus taknya olyan mértékben rászáradt erre a tetves bürokrata demagóg államra és a őt körülvevő-kiszolgáló rendszerekre, hogy még évtizedek kellhetnek, hogy normálisan működő kormány/képviselőtestület/közigazgatás/rendőrség stb. lehessen. Mindenkiben még a régi diktatúra férgei élősködnek, vagy megpróbálnak lehúzni, vagy megfenyegetnek, ha ez se megy, akkor m@gbasznak. Igazából a rendőr is csak egy báb aki felülről yostickkal irányítanak, és a működésbe maximum a felesége szól bele, ha esetleg nem visz eleget haza a kosztra, akkor kissé berángatja erre-arra, amiből még akár baj is lehet ha nem vigyáz. Nem irigylem azokat akik ilyesmit átélnek, és nem irigylem saját magamat sem, mert ebben az impotens országban bármi is előfordulhat az ember fiával, a török átok még mindig vidáman működik, a magyar akármit csinál megszívja. Ha rendőr vagy azért, ha bűnöző vagy azért. Most ezért etiópiába fogok disszidálni, mert az éhezést hosszútávon meg lehet szokni, ami viszont ebben az országban zajlik, soha.

KomplexSokaság 2007.12.21. 19:34:12

Én örülők, hogy Zsandárral legalább értelmesen lehet vitatkozni. Az anyázás a megoldás, ha mindenkinek van vaj a fején? Ha beszopjuk a hazugságokat, akkor csodálkozunk, hogy korrupt gazemberek irányitják az országot (minimum 17 éve)? Ha a képébe röhögünk az ellenőrnek a villamoson, meg a gyorshajtásért járó büntinek ("nem én vezettem"), akkor mit csodálkozunk, hogy kommandósók jönnek behajtani? Ha elcsaljuk az adót, akkor mit csodálkozunk, hogy a közalkalmazottak zöme nem Lovász László? Talán ha anyázás helyett szóba állnánk egymással, párszáz év múlva jobb lenne.

PS. Semmi közöm a rendőrőkhöz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 19:44:34

vacon volt egy bortonorno
de komolyan
egy kocsmaba jartunk
hosszulepest ivott
hat olyan didkoi voltak, hogy ki szelesitettek a pultot
de lehet ezt mar meseltem

bjela szila 2007.12.21. 19:55:43

be kell perelni minden eljárásban hibázó genyát , rendőr előadó stb. lassú de biztos pénz . túlbuzgó rendőr rabló , lincselő cigányhorda láttán úgy húzna el és hagyna szarban , ahogy 5000-ért pálhalmára visz . mocsokország , weimar előtti állapotok . remélem a fordulat is hasonló lesz !

Stefun626 2007.12.21. 20:16:45

Ezek a rendőrök télleg gyökerke voltek, de ne általánosítsunk. Csomó jófej, normális rendőrt ismerek, sőt sztem ebből kezd több lenni.
Tessék panaszt tenni. Ha ez a sztori igaz, akkor írd bele a sztoriba az azonosítójukat vagy valami. Simán perelhetsz egybként.

PÍSZ

Zsolt1 2007.12.21. 20:43:53

Nekem meg a következő a véleményem:

Miért kell így fikázni a rendőröket? Okosok: Gondolkoztatok már azon, hogy mi lenne ha nem lenne az a "sok köcsög" rendőr?
Ti nem hibáztatok még a munkátok során?
Ha a ti főnökötök ad ki egy hülye utasítást, akkor ti vagytok a hülyék, vagy a főnök?
Gondoljatok már egy kicsit arra is hogy a rendőr is ember, ráadásul elég nehéz munkát végez.

Mindemellett nyilván én sem örülnék ha hajnal ötkor csöngetnének, és mindenféle tájékoztatás nélkül bevinnének, de ez kicsit olyan mint amikor a bank, vagy az áram/víz/akármilyen szolgáltató tévedésből kiküld egy hatalmas nagy számlát, te felhivod az ügyintézőt, és leüvöltöd a fejét. Hát tehet ő róla?

És végül (félre ne értse senki, nem sértésnek szánom): A parasztbácsinak, aki búzát, kukoricát termel számunkra, állatokat tart mennyi az IQ-ja? A kőműves/segedmunkásnak aki a házunkat építi mennyi az IQ-ja? Ők sem feltétlenül művelt, diplomás emberek, mégis nélkülük el lennénk veszve, mert megnézném én, amint a 3 diplomás nagyokos vet, arat, trágyázik, betont kever, téglát, cementet cipel, stb.

Egyszónak is száz a vége: a cikkírónak lehet hogy igaza van, de attól még nem kell általánosítani, fikázni a rendőröket.

Zsolt

antiavh 2007.12.21. 20:51:28

1.Milyen törvény,miszerint kézbesítettnek tekintendő,akár átvetted,akár nem?A bolsevik diktatúra legsötétebb időszakának,az ötvenes éveknek a törvénye.Ezeknek rendben,az "OKÉ".De Orbánéknak is jó volt és most sem ígérik,hogy megváltoztatják,ha hatalomra kerülnek.Vajh,miért?!Miért nem kérdezzük meg,mi birkák,hogy is van ez,hogy is lesz ez?Erről miért nem lesz népszavazás?Meg arról,hogy egy önkormányzat,meg bármilyen állami alkalmazott,milyen feltételekkel vethet egy állampolgárt tömlöcbe?
2.zsandár nem igaz,hogy nem érted!A bunkósággal van a baj!Az állampolgár fölötti basáskodás stílusával,ami az ÁVH-ból maradat rajtatok, ami demokráciában még a hétpróbás bűnözővel szemben sem megengedett.Mi az, hogy megsértődik,ha az igazolványát kérik?!Tán szégyelli. - Persze, ezek után megértem...
3.Tényleg el kell menni ebből az országból!B@sztassák csak egymást a bunkók!

utépékábel 2007.12.21. 20:57:10

#Zsolt1

miért kell?
mert az esetek (nagy) többségében beszari, fölényesködő, palcsintázgató, zsebre dolgozó kényurak.

most nézd meg. a zanyátok közben most akarják elvezetni nováklacit, mert levert egy sallert vkinek. (elszabta, miért nyitott ajtót?)
hol itt az igazság?
mi lesz az igazi bűnözőkkel?

free nováklaci.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.21. 20:58:26

szaz szonak is egy a vege
amugy OK
bar Viciannak, aki komuves, igenis magas IQ-ja volt

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 21:08:29

Zsandár!
Azt írod, hogy a rendőrnek semmiféle mérlegelési joga nincs.
Egyébként van, de oké, fogadjuk el, hogy nincs.
Megkérdezem; szája sincs, és szakmai fórumaik sincsenek, amivel és ahol elmondhatnák, hogy álljon méár meg a fáklyásmenet,nem azért vagyunk zsaruk, hogy hajnali ötkor csipás fiatal nőket ugrasszunk ki az ágyból mert elfelejtettek befizetni ötezer forintot vagy nem kaptak meg valami fasz önkormányzati levelet és nem jelentek meg a méltóságos Mucuska színe előtt?
Soha, egyetlen fejes zsarunak sem tünt még fel, hogy azokan a bizonyos ötezer forintos csekkeknek a behajtásda a rendőrségnek tízezer foirintjába kerül?
Ha nincs mérlegelési jogotok, miért nem kértek?? Miért nem követelitek ki, hogy a baszos ügyintéző írja már rá arra az idézésre, hogy miről van szó, mert ha csak egy ötezer forintos csekkről, akkor nem leletározzátok fel a delikvens táskáját, nem szerelitek szét a mobiltelefonját, nem veszitek el a bankkártyáját hanem szépen leültetitek valahol amig jön a méltóságos ügyintéző, hogy vele intézze el a mulasztásait.
Tök komyolan kérdem, miért nem szirénáztok, hogy a kézbesítési vélelem úgy szar ahogy van, mert tényleg vannak helyzetek, amikor valaki nem kap meg egy levelet? Miért nem ordítotok, hogy nektek, a rendőröknek megalázó hajnalok hajnalán ötezer forint tartozás miatt felverni embereket? Miért nem javasoljátok a törvényalkotóknak, hgoy ezt gondolják át, és ha már tyzévre elítált rablógyilkosnál megengedi a törvény, hogy csak felrakd a Vácra vagy Kalocsára induló vonatra, akkor a tanúnak beidézetteknél és a szabálysértési adósoknál is legyen lehetőség átvetetni vele az idézést vagy a csekket és szigorúan megmondani neki, hogy ha most sem csinálja amit a nagyságos önkormányzati mucuska kér tőle, akkor legközelebb már tényleg viszitek??
Basszus, ha tényleg annyi jogász van köztetek, egy sem akad, aki észrevenné, hgoy itt valami hibázik, de leginkább egy lépcsőfok hiányzik ahhoz, hogy a testület tényleg szolgáljon és védejen és ne szopasson és móresre tanítson?
Komolyan kérdem, nem bántani akarlak, egyszerűen azt látom, hogy itt valami kibaszott nagy joghézag van és senki sincs, aki észrevenné és próbálná betömni. És ez a testületnek is rossz, mert rajtatok csapódik le, hát miért nem próbáltok valamit tenni ellene? Ez a hülye kézbesítsi vélelem már jó pár éves, hát nem hiszem el, hgoy ne lett volna valami lehetőség arra, hogy jelezzétek a hibát.

feketefityma (törölt) 2007.12.21. 21:10:52

Ha a reggeli 5 órához hozzáadjuk a 22 napot, az 27. Ötezer forint, az 5, 5 meg 27 az 32, ami megfordítva HUSZONHÁROM!!! OMG!!!
23!!!
De egy hülye film volt...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2007.12.21. 21:17:06

egy mai rendőrnek nem kellene a zsandár aliast használnia. A mai rendőrséget a régi csendőrséggel összehasonlítani sértés a csendőrségre nézve.

Mr.Brooks 2007.12.21. 21:20:34

"...amint a 3 diplomás nagyokos vet, arat, trágyázik, betont kever, téglát, cementet cipel, stb."

3 diplomás NAGYOKOS? Hmm jól érzem hogy Te nem tartozol a diplomások táborához??! (Hozzánk...)
Gyere ki a szőlőmbe, nézd ahogy kapálok, ások, szüretelek. Gyere ki a családi házamhoz, nézd, hogy építem a szakemberekkel együtt a házamat(Igen, betont keverek, cementet cipelek, festek) . Lehet hogy nagyokos vagyok, de ugyanúgy elvégzem a piszkos munkát is. Amúgy meg visszasül a fegyver, megfogalmazásoddal épp Te degradálod az említett foglalkozású embereket...
Ennyit rólad!:)

Secnir 2007.12.21. 21:21:16

ööö
sok sört ittam meg az uccsó bejegyzésem óta, ezért pár dolgot fel kell újra fognom...

tehát.
tahót.

ha x.y. rendőrt utasítja a felettese, hogy z.c.-t be kell hoznia, azért miért x.y. a bunkó? erre még senki sem válaszolt.

ha b.i. önk. előadó kitalálja, hogy ötezer (5.000.-, infosok kedvéért 1001110001000) forintért valakit HATÓSÁGILAG! elő kell állítani, azért miért a x.y. rendőr a bunkó? he?

ha l.m. belügyminiszter és a t.o. szarik a hatályos rendelkezések normalizálására, és ahelyett az egymás fenekében való kurkászásra koncentrálnak, azért miért x.y. közrendőr a felelős?

ha f.g. cégvezető (munkanélküli, cégvezető, zenész, újságíró, labdarúgóedző stb.) mtv székházat gyújtogat, és x.y. rendőr törvényi kötelessége megvédeni azt, azért miért x.y. rendőr a felelős?
nem az állampolgárok (beleértve a nagypofájú kommentezőket is) dolga volna ezt megváltoztatni? a demokrácia erről szól t. barátaim! elmész a képviselődhöz fogadóórában, és elmondod, mi nem tetszik. azt is elmondod, ha nem tud változtatni, legközelebb nem őt választod meg. pont. ennyi.
ha SENKI nem megy el, minden marad a régiben. ha viszont egy bizonyos párt képviselőjéről van szó, és nemcsak hozzá mennek el az emberek, hanem más, ugyanolyan pártállású képviselőkhöz is, akkor a 'párt' alláspontja is megváltozhat (legközelebb is bent akrnak maradni a prlamenten gy.k.).
ehhez azonban nem elég a homárra való írogatás. azt leszarják.

legalábbis itt vidéken. pesten nemtom hogy megy a dolog.

Mr.Brooks 2007.12.21. 21:22:19

Amit az imént írtam -már csak a baráti körömből példát véve- a diplomások jó 80%-ára igaz. Na mindegy...

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 21:24:59

Jah, és még valami; mindnekinek, akivel valaha ilyesmi történt javaslom, hogy tegyen panaszt az ombudsmannál. nyilván idegesítő egy procedura, de egy idő után csak fel fog tünni nekik, hogy szar van a palacsintában és kitalálnak valami törvényi megoldást. Vagy azt, hogy a meg nem kapott leveleket és csekkeket a rendőrök előbb kényszerkézbesítsék és csak utána lehessen elővezettetni valakit, vagy azt, hogy ilyen pitiáner esetekben, ha már elő kell vezetni, az ne járjon azzal, hogy az állampolgárt fogdába csukják, homijaitól megfosztják, megbilincselve vezegetik midenhova. EGyáltalán, ha valaki megy a rendőrökkel, akkor mijafaszért kell bilincset rakni rá?? Ehhez sincs joga, hogy ezt mérlegelje?? Ha nincs, miért nem követeli ki magának?? A rendőrben miért nincs annyi öntudat, hogy kikövetelje a jogalkotóktól, hogy megbízzanak a szaktudásában?? Nehogy már egy ÜTI ne tudja eldönteni, hogy az ötezer forint tartozásért elővezetet 45 kilós kis nő meg akar-e majd szökni vagy marad a seggén addig, amig a hivatal kinyit. Ennyit nem hogy egy ÜTI, de egy közrendőr is el tud dönteni, ha hagyják neki.

Secnir 2007.12.21. 21:26:14

más:
ismerek olyan kétdiplomást, aki éhbérért dolgodzik. reggel 7-től este 7-ig. nem egyet.

más2:
rozsinante:
1. rendőr és rendőr között van különbség
2. a rendőr az rendőr de nem hülye.
3. a rendőrség az egy végrehajtó szervezet.
ma
normális államokba a rendőrség az erőszakszervezet.
de
ezgyik esetben sem jogalkotó szervezet.

tehát

nem hozhatnak normális törvényeket
(lásd malévos hozzászólásom, amikor is a userek nem tudják normálisan elmondani mi kell nekik)

rozsinante · http://szembejutott.blog.hu/ 2007.12.21. 21:33:54

Secnir, persze hogy nem ők a törvényalkotók, ez világos. Viszont egyrészt a készülő törvényeket véleményezik, másrészt, vannak, vagy legalábbis kéne hogy legyenek szakmai fórumaik, ahol ilyen témákat kivesézhetnek és ahol olyna anyagok készülhetnek, amiket a törvényalkotók figyelmébe lehet ajánlani. Ők a végrehajtók, ugyanúgy a saját bőrükön érzik ha egy törvény rossz, nekik is érdekük, hogy megváltozzon. Én sem gondolnám, hogy minden zsaru tuskó, sőt, állítom, a legtöbbjük tisztességes és segítőkész ember és hogy egy méltóságteljesen viselkedő állampolgárral szemben kivétel nélkül minden rendőr normálisan fog eljárni.
Egyszerűen csak azt vetettem fel, hogy a zsaruknak is kell látni, ha valami szakmai szempontból szar, hát tegyenek ellene, megvannak a tövényes csatornáik arra, hogy visszacsatolásokat küldjenek a törvényalkotóknak.

Vittorio 2007.12.21. 21:34:44

Hasonló történetem van 8 eFt-ról. Nem kaptam semmit, csak egy vidéki bírósági határozat jött, hogy vonuljak be egy még vidékibb intézménybe talán 8 napra. Ekkor kétségbeesett nyomozás, hogy miről van szó. Előző munkahely céges autója tilosban parkolt 2005-ben, és a cég leadta, hogy én vezettem, méghozzá olyan lakcímadatokkal, amelyik tíz éve nem igaz. (Gecik#1) Engem senki nem kérdezett, vagy, ha igen, akkor a 10 évvel korábbi címen nyilván nem találtak, csak kirótták a büntit. (Gecik #2) Mivel azt nem fizettem ki, a helyi bíróság mindenféle ellenőrzés nélkül, hogy egyáltalán illetékesek-e az ügyben, hogy valóban ottani lakos vagyok-e vagy hasonlók, kirótta az elzárást. (Gecik#3) Az ügy feloldása annyi, hogy a bevonulás hétfője előtti pénteken du-ra leadtam az igazolást a vidéki rendőrségen a következő munkahelytől, hogy én akkor, amikor elvileg a céges autóval tilosban parkoltam, már két éve nyilvánvalóan nem dolgoztam ott, úgyhogy valami tévedés lesz. A szolgálaton kívüli jóindulatú rendőrnő becsszóra megígérte, hogy hétfőn átadja az illetékesnek a papírt, megmondja, hogy az illetékes szóljon a helyi bíróságnak, hogy állítsák le az ügyet, és azt mondta, ne vonuljak be hétfőn. Azóta semmi hír.

Viszont az egészről eszembe jutott, hogy kb. 25 hónapja novemberben Kiskunhalason megbüntetett két rendőr 2000 Ft-ra, mert a ködös időben, amikor beléptem a lakott területre, nem kapcsoltam ki a ködlámpákat. (A huzavona közben, amikor elmondtam, hogy a nekem sok millióval tartozókat kellene inkább baszogatni, röhögve azt válaszolták, ők pikk-pakk behajtják, ha megadom az adatokat, és fizetek százalékot.) No, a lényeg a lényeg: most foshatok, hogy a ki/be nem fizetett 2000 Ft miatt mikor fognak megtalálni? (Mert hogy annyira aljasnak találtam a dolgot, hogy nem fizettem be.)

szőkekapitányné 2007.12.21. 21:47:58

Én csak azt nem értem,miért kell bezárni egy cellába valakit aki nem követett el semmilyen büncselekményt.

szkaccsotjeggel 2007.12.21. 22:01:58

szombati BLIKK cimlapon:
XY.Mária aki megerőszakolt 2 rendőrt előállítás közben. mindezt 5000ft-ért...

egyéPként meg ez a story nemis igaz...
több heJen is sántít.
sztem legalábbis.

nyekk 2007.12.21. 22:02:44

Az is jellemző (ha tényleg így van, ahogy itt valaki írja) hogy nem tudja a rendőr, hogy miért kell előállítania valakit. Nem tudom, a pöcs főnökeik (mert ők nyílván tudják) szerint ugyanúgy kell kimenni egy piti szabálysértőért, mint fegyveres pszichopata gyilkosért? Aki ilyen szarságokért (mint egy szabálysértés) két rendőrt kocsival kiküld kifizettetném az intézkedés összes költségét, meg a közterheit.

Vladimir Harkonnen 2007.12.21. 22:10:02

Gondolom nem meglepő, de a bíróság akár pl. tanú esetében is elrendelhet elővezettetést, ha az nem jelent meg az idézésre! Az eljárás hasonló: reggel 5-kor kimennek érte, leültetik a fogdán, majd adott időre átszállítják a bíróságra.
A büfében, vagy társalgóban nem tudják leültetni, mert a legtöbb helyen ilyen nincs is. Fogda van, már ahol van, oda meg úgy küldik be ahogy elő van írva. (lásd fenntebb)

A hasonló esetekre:
Csengetnek:
-Ki az?
-Rendőrség!
Ajtó ki, rács marad,igazolvány megnézés.
-Papír van?
Papír elolvasás, kis türelmet kérni öltözködés miatt, ajtó be, telefon ahova kell, (anyuka, apuka, ügyvéd, haver, stb...) fésülködés, fogmosás, tiszta bugyi, (közben néha csengetnek kicsit) kp. bankkártya bekészít, innivaló+olvasni való kistáskába, gyors szendvics. Ez max 10 perc, ajtó ki: mehetünk!
Nyugi nem törik be az ajtót, legfeljebb kisé türelmetlenkednek!

bazalt 2007.12.21. 22:14:09

Secnir 2007.12.21. 18:32:22
"1. Pedig erről kéellene, mert ez volt az oka az egésznek."
Ez legfeljebb az EGYIK oka volt. A másik a rendőrök tapló viselkedése.

"2. Ezt is leírtam, de nyilván szövegértési problémáid vannak, amivel gyógypedagógushoz kell menni, nem itt hülyeségeket beszélni. a közeg NEM TUDJA, hogy miért kell bevinni a delikvenseket, ez csak egy egyedi eset lehet, honnan tudja azt ő, hogy ezt most egy bíró rendelte-e el, vagy egy faszjancsi?"

Akkor most idézek, autentikus forrásból:

"Zsandár 2007.12.21. 17:45:24
az elővezetésen NINCS rajta, hogy miért. Csak az összeg és az eljáró szerv."

Vagyis az ÖSSZEG rajta van. Most akkor kinek van szövegértési meg GYP problémája?

"3. ne beszélj félre, tudom, dolgoztam iskolában, határőrségnél, önkormányzaton mint informatikus"
Én nem dolgoztam, hanem jártam oda. Érdekes módon 8-kor nyitott. És érdekes módon addigra ott volt mindenki. Úgyhogy meg lehet csinálni.

"5. korrekt, logikus hozzászólás. ilyeneket várunk a t homárra."
Miért, szerinted a t. rendőrurak dicséretet érdemelnek a korrekt, udvarias eljárásért? Másrészt olyat hogy irónia még életedben nem hallottál?

"ha x.y. rendőrt utasítja a felettese, hogy z.c.-t be kell hoznia, azért miért x.y. a bunkó? erre még senki sem válaszolt."
Ó dehogynem. Csak valakinek itt bizonyos problémái vannak (2. pont). Leírom n+1-edszer: azért (és nem másért) bunkó, mert bunkó módon viselkedett.

"azért miért a x.y. rendőr a bunkó? he?"
Ld. fentebb.

Pema 2007.12.21. 22:22:15

Zsandár,

Az USA megjegyzésedre engedd meg, hogy helyesbítsek.

Itt egy biztos, nem dobálnak semmilyen levelet.

Ha valamilyen hivatalos levelet nem nagyon akarsz átvenni akkor alkalmazzák a kézbesítőket amivel egyébként egész jól lehet keresni.

Az addig követ amíg alkalma nincs odaadni a kezedbe a levelet, majd közli veled " You have been SERVED !!! " és utána már sajnos nem mondhatod, hogy hát nem is én vagyok láttam, stb.

Thor61 2007.12.21. 22:30:24

Én inkább arra lennék kiváncsi, hová tüntek a fizetési felszólítások!
Több mint 15 éve lakom egy helyen, de még egyetlen ajánlott levelet sem tudott a "kiváló" magyar posta kézbesíteni részemre.

Secnir 2007.12.21. 22:36:43

bazalt:
(izé. elmédet tekintve kőszikla)

"1. Pedig erről kéellene, mert ez volt az oka az egésznek."
Ez legfeljebb az EGYIK oka volt. A másik a rendőrök tapló viselkedése.
mert bevitték?

"3. ne beszélj félre, tudom, dolgoztam iskolában, határőrségnél, önkormányzaton mint informatikus"
Én nem dolgoztam, hanem jártam oda. Érdekes módon 8-kor nyitott. És érdekes módon addigra ott volt mindenki."

ez melyik volt? csak hogy felterjesszem a Kiváló Dolgozók Érdemrendjére

"Akkor most idézek, autentikus forrásból:
"Zsandár 2007.12.21. 17:45:24
az elővezetésen NINCS rajta, hogy miért. Csak az összeg és az eljáró szerv."
Vagyis az ÖSSZEG rajta van. Most akkor kinek van szövegértési meg GYP problémája?"
én ezt írtam:
"a közeg NEM TUDJA, hogy miért kell bevinni a delikvenseket, ez csak egy egyedi eset lehet,.."
tehát neked vannak szövegértési problémáid, ezzel fordulj légyszíves az általános iskolai magyartanárodhoz...

"Miért, szerinted a t. rendőrurak dicséretet érdemelnek a korrekt, udvarias eljárásért?"
igen.sőt
IGEN
de legalábbis tiszteletet, mint Európában mindenhol.
kivéve balkán jobb 2 sikátorban, ahol laksz.

ennyi elég bazalt, belédfáradtam.
megyek aludni, remélam a holnapi naponn jobb lesz (nélküled)


kívánom neked azt, ha egyszer egy rendőr intézkedik a TE ügyedben, ahol TE vagy a vétlen fél, messzemenőleg úgy intézkedjen, hogy a fent emítetteket még csak metszőleg se tudd elmondani róluk.
és akkor fogd fel, hogy kikről nyilatkoztál.

jóéjszakát

Jaguar 2007.12.21. 22:41:52

A (most még a szigorítás előtti)szabálysértési -mert nyilván szabályséártésről van szó - törvény szerint
A bírságot először
1. letiltás útján, ha nem megy mert nem dolgozol (csak élősködöl)
2. adók módjára történő behajtás (viszik a tévét) útján kísérelik meg behajtani, ha ez nem megy
3 közérdekú munkára változtatják át,ha vállalod (egy nap k.munka=5.000,-Ft)
4. ha nem tudják behajtani, akkor a bíróság átváltoztatja elzárásra (1 nap = 1.000 - 3.000,-Ft)egy napi elzárásnak 1.000 -től 3.000,-Ft-ig terjedő pénzbírság felel meg.
5. Az átváltoztatott elzárást fogházban, vagy rendőrségi fogdában kell letölteni, tehát nem börtönben!!! Pálhalma ? Brühühü:)))
6. Mindig mindenről értesítenek. Az mégis előfordulhat, hogy nem kapod meg, ha a bejelentett!!!!! címedről azzal megy vissza a levél, hogy nem kerested (ui. a postás értesítőt helyez el) 15 nap után úgy tekintik, hogy akkor "átvetted". Halkan jegyzem meg, hogy neked kell bejelentkezned. Ha ezt elmulasztod viseld a következményeit. Ha bejelentkezel és mégis a régi címedről megy vissza a levél, h nem kerested akkor nyert ügyed van.
Összegezve: Biztos, hogy 5.000,-Ft-ért nem vittek (és ne is vihettel al 22!!!!!!! napra a pálhalma-i börtön!!!!!!-be. ergo: HAZUCCCCCC!!! és fasz vagy

szkaccsotjeggel 2007.12.21. 22:59:47

bazalt: "ha x.y. rendőrt utasítja a felettese, hogy z.c.-t be kell hoznia, azért miért x.y. a bunkó? erre még senki sem válaszolt."


z.c az zalatnai cini-e?

fghjk12345 2007.12.21. 23:21:44

Jaguár, az elzárás büntetés-végrehajtási intézetben, illetőleg rendőrségi fogdában hajtható végre. Tehát lehet Pálhalma. Egyébként fogház ott is van.

Ez az 5000 Ft = 22 nap viszont képtelenség. Először is, ugye 1 nap = 1000-3000,- Ft, tehát max. 5 nap lehetett volna, másrészt teljesen abszurd, hogy valaki nem egész számban határozza meg az átváltoztatási kulcsot, hanem 227,272727-ben. Szóval nehezen hihető.

doktor.dikhed 2007.12.21. 23:28:10

"Kockás rabruhát ölt Nagy Éva, playmate
2005. november 21., hétfő 9:46

Nagy Éva, az egykori playmate hétfőn vonul be a győri büntetés-végrehajtási intézetből a pálhalmi börtönbe. A hatéves börtönbüntetésre ítélt nő 350 millió forintot sikkasztott egy bankból, ahol dolgozott."

Pálhalmi börtön? Nocsak, nocsak...micsoda véletlen egybeesés :D

bazalt 2007.12.21. 23:54:10

Secnir 2007.12.21. 22:36:43

"mert bevitték?"
_ahogyan_ bevitték.

"ez melyik volt?"
Önkormányzat az egyik bp-i kerületben.

"én ezt írtam:"
Nem körülötted forog ám a világ! Én nem a tiédre, hanem másra írtam, és ezt:
"de azért egy 5k-s benemfizetett bünti nem olyan dolog"

Most pedig idézet tőled 1x:
"tehát neked vannak szövegértési problémáid, ezzel fordulj légyszíves az általános iskolai magyartanárodhoz..."
idézet tőled 2x:
"korrekt, logikus hozzászólás. ilyeneket várunk a t homárra."
No comment.

"de legalábbis tiszteletet, mint Európában mindenhol."
Ja. Majd ha úgy is VISELKEDNEK "mint Európában mindenhol", akkor majd kapnak tiszteletet. Addig amíg hatalommal visszaélő taplókként viselkednek, addig mit tiszteljek rajtuk? Hogy nekik nagyobb a botjuk?

"kivéve balkán jobb 2 sikátorban, ahol laksz."
idézet tőled 3x:
"korrekt, logikus hozzászólás. ilyeneket várunk a t homárra."

"kívánom neked azt..."
Én is kívánok valamit...
Illetve inkább mégsem.
Kívánom hogy SOHA ne legyen szükséged arra hogy BÁRMILYEN kapcsolatba kerülj rendőrrel. És nem azért mert mind tapló (mert nem mind!). Hanem mert rendőrrel kapcsolatba kerülni általában azt jelenti hogy sz*rban vagy.

"és akkor fogd fel, hogy kikről nyilatkoztál"
Fogom én: két tapló rendőrről akik kiskirálynak érezték magukat. Nem mind ilyen, de ez a kettő ilyen volt. Pont. Az hogy ez a kettő bunkó, nem jelenti azt hogy a többi is. Bár a többi között is elég sok van (sajnos) aki mindent megtesz azért hogy Átlag Béla azt higgye hogy mégis.

És FYI, én NAGYON örülnék ha nem ilyen lenne a rendőrség megítélése. De ebben nem csak a média a felelős, a rendőrök is igencsak kivették a részüket belőle!
Továbbá volt már ügyem rendőrrel, tőlem is loptak már ugyanis. Tippelhetsz hogy mi volt az eredmény. Itt nem taplók voltak, csak nemtörődöm módon tojtak a fejemre. Természetesen a törvény betűit maradéktalanul betartva. Na ott jöttem rá hogy legközelebb akkor fogok hívni rendőrt ha félretárcsázok véletlenül.


szkaccsotjeggel 2007.12.21. 22:59:47
"z.c az zalatnai cini-e?"

Secnirt kérdezd, tőle idéztem.

ruggiero 2007.12.22. 00:13:34

Zsandár!

Érvelésed gyengéje, hogy nem igaz, amit leírsz. mi az, hogy végrehajtó csak polgári peres eljárásban van? Pl. egy adótartózást ki hajt be szerinted? Vagy a szabálysértési bírságok behajtására is szerződhetnek önálló bírósági végrehajtóval, ez tipikus pl. az önkormányzatoknál, mert a bírságok egy %-a önkormányzati bevétel. Nem baj, h te ezekről nem tudsz, csak az ilyen hsz-aiddal nem teszel sokat hozzá a témához.

timecopo 2007.12.22. 00:19:13

Sziasztok!

Kicsit kései a komment,de azért is: a történet zavaros! Túlreagált, érhetetlen, inkább illik a bulvárba, mint ide. Zsanett-ügy2. A rendőrök sem hülyék. Minek csinálnának maguknak extra munkát, ha sokkal egyszerűbben is el lehet intézni az ügyet?legfeljebb a statisztikai szemlélet és az aktuálisan eljáró személyek tapasztalatlansága lehet erre magyarázat.(ugye, némely túlbuzgó parancsnok ezt is eredményes elfogásként könyvelhette el.)
Adott esetben egy pici empátiával simán meg lehetett volna oldani a dolgot!Nem egy olyan rendőrt ismerek, akik mindent elkövettek azért, hogy az ilyen szerencsétlen helyzetbe került civil a lehető leghamarabb és leghumánusabb módon vészelje át a kalandot. Főleg azért, mert az emberek többsége a hatósággal ilyen közelről csak ritkán találkozik és akkor jobb, ha a benyomás pozitív, mint fordítva. Mivel a rendőrök is találkozhatnak adott esetben ugyan ezzel a civillel és lehet, hogy pont az ő segítségére lesz szükségük!!!

Vladimir Harkonnen 2007.12.22. 00:38:34

Már többedszer írom le:
A postás az ajánlott levelet simán bedobhatja a zárható postaládába a megadott címen, és beírja a kézbesítést! Csak a saját kézbe, vagy a tértivevényes, az amit át kell vetetni! A sima ajánlott, amit mindenki használ csak könyvelt küldemény!( forrás: www.posta.hu//kepek/upload/2007-09/%c3%9cSZ%200916.pdf) Így tűnhetnek el a felszólítások! Nem beszélve aról, hogy pl. felénk az önkormányzat nem használja a postát! A saját emberük dobálja be lezáratlan boritékban a helyi adókról szóló végzéseket, és a csekkeket! Ha meg elfújja a szél jön a felszólítás a fenntebb leírt módon, aztán a zsaru hajnalban!

Kmg42 2007.12.22. 01:01:04

A büdös búval megáltalkodott, redvás mindenit!

Akkor most én is félhetek? Ugyanis pár hete egy jóra való zsandár megbírságolt mert szerinte rossz helyen álltam (betorkolló úttal szembe, KRESZ engedi, mindig ott állok nincs is baj belőle. Ezt az egyet leszámítva). Lényeg hogy én közbe elköltöztem és a "szabálysértés" után kb egy héttel jelentettem át a kocsit is (így kaptam időpontot). Namostan lehet hogy addigra már kiküldték a leveleket, nem tudom, viszont most várhatom a rendőröket hogy mikor visznek el?? Basszus ez abszurdum. Rongyos kis 5000-ért elvisznek?! Mi ma már ez az összeg? Semmi!

Ráadásúl bemenni sem tudok elintézni mert mikor a kaputelefonjukba elmondom a bajom, mindig azt mondják hogy majd küldik az értesítést. Viszont ha nem kapom meg akkor hogyan fellebezem meg? Mert meg fogom! Már ha előbb el nem visznek :-/

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.12.22. 01:10:25

Vegig olvastam a commentek nagyreszet.. 22eves vagyok.. a feribacsi megmondta.. el lehet menni. Nap mint nap latok erosen es termeszetesen barna boru embereket 27millios autokban pedig azt ranezesre elarulom nem hogy diplomaja nincs, de szerintem a kocsiban ulo 5 emberbol 1 tud csak olvasni. Sosem kaptam az orszagtol SEMMIT! kiskoromban elbuktuk a szociali segelyeket 100forinton.. Most havonta csak az adom 300+ es meg most sem kapok erte semmit csak szivatast. Valaki szopat, valaki feljelent a bkv ellenor nem hagy utazni az agip kuton lehuznak.. Konyorgom mar most varom azt a pillanatot amikor felszallhatok a repulore vagy buszra sot lassan stoppal elindulok es tobbet ebbe a lepusztult gettoba nem jovok visza. A mondatom minden reszet kiveseztek mar mashol de mindosze enyi jut eszembe a bekuldott cikkrol es a sok kommentrol, ahol azonos nemzet lako egymast bantjak.. Rendor, allampolgar, pititolvaj.. ugytudtam mind magyarok vagyunk.. bocs tevedtem.. Ezaz baszogassuk egymast halalig vagy huzzunk el ebbol a csoves pocegodorbol mert sosem lesz jobb.
Reszvetem a cikk ironak.. A hivatalos intezkedesek miatt nem jelentettem be eddig az uj lakcimem ;) Kimeljenek a hatosagokat amugy teljesen legit eletet elek.

udv mindenkinek..

lolcode · http://isten.aldja.szalaiannamari.at 2007.12.22. 01:13:15

nem nyitok ajtot senkinek :)

elozetes mobilos ertekezes eseten de

jesszumpepi (törölt) 2007.12.22. 01:17:37

Pénteken ezt az egy sztorit dobta fel a Homár.Tudták,hogy ez olyan téma,ami felkorbácsolja az indulatokat,aztán a kommentelők elrágódnak egy pár napig.Érkezik párszáz hozzászólás,ők meg pihenhetnek,intézhetik a karácsonyi dolgaikat,stb.
"Jó mulatság,férfimunka volt."

eMM2 2007.12.22. 01:55:22

Vladimir Harkonnen!
Csak szólok hogy hiába viszel magaddal a fogdára enni/inni/olvasnivalót meg ilyen okosságokat marhára nem érsz vele semmit.Mert éberék nem engedik be, leadatják veled mielőtt rádzárják a rácsot.A mobiloddal meg az összes holmiddal együtt.Nehogymár jól érezd magad meg esetleg kulturáltabban el tudd tölteni azt aki tudja mennyi időt.Mindezt teljesen törvényesen.
Az EU meg röhög(ne) rajtunk ha érdekelné hogy itt mik mennek.

gendermember 2007.12.22. 02:11:22

Ehhez hasonló nekem is volt: hajnali 10kor ébresztett egy páros, hogy menjek velük, vagy legalább szignózzam az orrom alá tolt papirost, hogy elismerem a tartozásom X bank felé. Nevezett banknak soha nem voltam és nem leszek ügyfele. Ezt közlöm velük, mire ők lefagynak, türelmes mosolyra válaszul kisvártatva ajánlanak alternatívát: ha nem ismerem el a tartozást, menjek velük. Miért, maguk kicsodák. Hogyhogy kik, sértődnek be, hát a bigyó cég által megbízott izé bt. Na akkor viszhallás. Azt nem lehet, menjek velük. Kérem a nevüket, számukat, de nem adják, mert az TITKOS információ. Jó, akkor telefonáljunk a főnöknek. Azt nem lehet, mert őt nem zavarjuk nettó 200,000 (!) alatt. Ok, akkor tűnjenek a jó büdös, erre benyögi, hogy ne erőzzek a rácsos ajtón túl, mert nála vipera van. Közlöm, hogy az illegális. Ezt meccsezzük még egy darabig, aztán váratlanul fölteszem a kérdést, hogy mégis kit keresnek. (ez szerencsére nem titkos) Hát nem maga az XY-né? Nem. Mutassák a papírt így én, erre jön a meglepetés: nevem egy része stimmel, az utcanév stimmel, a kerület nem, a házszám nem, az emelet/ajtó megint stimmel, de a banknak továbbra sem vagyok ügyfele. Hibrid.
Szerintem el lehet távozni, szerintük menjek velük tisztázni, bár már vacog a talpam a huzatban. Fölvetem, hogy rendőrt hívok, de erre úgy el kezdenek röhögni, meg csapdosni egymás hátát és könnyeiket törölgetni, hogy tényleg megijedek. Arra hivatkozva, hogy magamra kapok valamit pill, visszahúzódok és tényleg hívom a zsarukat. Sok kapcsolás után eljutok egy illetékesig, fölvázolom, kiröhög, mégis segítséget kérek, mire közli, hogy gazdasági ügyletekben ők nem adnak védelmet. Naccerű.
Viszza az ajtóhoz. Ha aláírom/elismerem a 11 forintos tartozást, nem kell velük mennem? Nem. Aláírom. A nevem ezesetben Triszmegisztosz, de nem nézik. Ők el, én vissza aludni, délután kinyomozom a nő telszámát, aki valóban tartozik, vázolom a helyzetet, ő meg közli, hogy nála 3 éve ki van kapcsolva a csengő. Ja? Hogy ez ilyen egyszerű.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.22. 02:46:37

Harmadszor is megpróbálkozom, hátha kapok rá választ :-)

Mi van akkor, ha nem élek bűnöző életmódot, ezért aztán úgy döntök, hogy hajnali ötkor nem hogy nem megyek el a rendőrökkel, de be sem engedem őket a kapun, sőt még az ajtót is kulcsra zárom, hívom a családom meg az ügyvéd ismerősöm, aztán amikor megérkeznek, mindent szépen videóra vetetek, aztán magamtól semmit alá nem írok, passzív ellenállást folytatok, az ügyintézést meg az ügyvédre bízom stb.?

Ebben az esetben milyen büntetésre számíthatok (a fenti cselekedetemért)? Jönnek értem a kommandósok? Rámtörik az ajtót? Mi ilyenkor az eljárás?

bazd meg 2007.12.22. 03:08:23

En nyolc eve eljottem az orszagbol, honvagyam az van, nem tagadom, de az ilyen hirek hallatan mindig megfogadom hogy soha tobbe nem megyek haza. Nem hiszem hogy erdekelne valakit csak ugy melebufogtem az eterbe.

bazd meg 2007.12.22. 03:12:04

dark future............... miert van kenyszer erzetetek hogy csongetesre ki kell nyitni az ajtot, es a telefont felvenni?? Ez annyira primitivnek hallatszik.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.22. 03:23:14

RE: bazd meg 2007.12.22. 03:12:04

Éppen ez az, nem kívánom nekik kinyitni a kaput (kimenni viszont kimennék, mert az érdekelne, hogy miért jöttek (nem feltétlenül azért, hogy elvigyenek)).

szbszig 2007.12.22. 03:30:39

Aztakurva... Olvastam itt már cifra dolgokat, de ennél momentán meg se tudok szólalni...

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.22. 03:36:08

Meg azt sem értem, hogy ha annyi baromságot megtanítanak az oskolában, jogi ismereteket miért nem? Az életszerű, hogy a népek otthon a btk-t olvasgatják? (max. a sitten :-))

Én eddig spec. nem tudtam, hogy öt rugóért bevághatnak a hűvösre különösebb procedúra nélkül is. Idióta egy ország vagyunk, no.

(Demagógia ON: ahol egyébként meg a milliárdos sikkasztások/csalások tettesei szabadon, büntetlenül mászkálhatnak.)

bazd meg 2007.12.22. 03:44:11

Szerinted ki a franc fog keresni hajnali otkor????

bazd meg 2007.12.22. 03:47:07

Ne hogy man felkeljek hajnali otkor, nem beszelve hogy meg csicskaztasson az aki keres azzal hogy kinyitom az ajtot mint a birka;^)

bazd meg 2007.12.22. 03:50:13

Verebek vagytok okos magyarok;^)

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.22. 03:51:49

Volt már olyan, hogy éjjel 11 után kerestek: arrébb kellene mennem az autómmal, mert szabályos helyen áll ugyan, de hátráltatja a csőtörés miatti kárelhárítást.

Blog_szerkesztő · www.napihamika.blog.hu 2007.12.22. 06:54:42

Csak a rendőrségről pár szó!

Leesett a hó és néhányan egy kb. 2 hektáros parkolóban gyakorolták a téli ellenkormányzás technika rejtelmeit.

A mi szép kis rendőrségünk az egyik utcában elbújva azt leste mikor kezd el valamelyik autó csúszni ekkor villogóval be a parkolóba. Autós kiszed. Megbűntet. Kis utcába vissza.
Majd ezt ismételték jópárszor.

Hát igen kedves rendőrök itt kell ezt kezdeni...

Üdv.P

eMM2 2007.12.22. 07:29:36

dark future!
Ez is még ha úgy texxik az átkos öröksége.Persze hogy nem tanítják az állampolgári ismereteket! Nanehogymá tudja a polgár hogy mihez van joga kis hazánkban! Hát hogy is nézne az már ki?
Nehezebben tudnának velünk basáskodni a mi drága bürokratáink, meg fakabátaink.

p!
Már az is bűn ha megcsúszol az autóddal?

Boo 2007.12.22. 08:17:20

Sziasztok Homárlakók.

Csak azért írok, mert Zsandár kicsit félrebeszél, vagy álzsandár.Senkit nem akarok cáfolni, de:

1. önkormányzati faszjancsi elrendelte
Más idézte a bírságok végrehajtását, ezért nem írom újra le, csak kiegészítem. Az elővezetés elrendelése az ügyészség törvényességi jóváhagyásával történik (értsd: átbogarasszák az ügyiratot, megnézik a levelek kézbesítését, a kötelezően előírt határidőket, stb. Ha minden OK, áldást adnak rá)
2. rendőr bevitte
Ez a dolga. (Farkasházy T. előállítása nagyon tetszett) Azonban a helyszínen át kell adni az elővezetési határozat egy példányát, aminek indokolása úgy kezdődik: gipsz Jakab elkövetőt xx számú határozattal, akármilyen cselekmény elkövetése miatt ennyire birságolta valaki. (lehet, hogy pont rendőr pl:5000FT helyszíni bírságot kaptál és nem fizetted be).Ha van nyitvatartó posta, akkor kérheted, hogy oda vigyenek, mert kurvára szeretnéd befizetni a bírságot.

Megjegyzem helyszíni bírság esetén is minimum 3 tértivevényes levelet kaptál, vagy dobtak be neked min 6. postai értesítőt, amit szartál átvenni a postán (olvass vissza a kommentek között megtalálod a hivatalos irat kézbesítését). Ha kicsit megerőltetted volna magad, akkor nyugodtan aludhattál volna reggel. Így azonban fogsz még egy másik csekket is kapni, ami minimum 3200Ft. Ez ugyanis a bütyköstaxi számla, amiért fuvaroztak. Ha elvisznek Pálhalmára akkor 200Ft/km-es retúr tarifával számolhattál volna.
A 22 napod meg egyszerűen kamu, mert ahhoz minimum 22000Ft bírságot kellett volna kapnod.

És végül: Minden Kedves Homárosnak Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!
Fa alá minden jót, a bacc papucstól, a letépett ajtón át, a lapkovicsné féle laptopig.:-D

redriot77 2007.12.22. 08:27:08

"az eset nem életszerű ebben a formában, aláírom, de zsandár, baszomalássan, miért nem ajánlották fel, h kifizetheti az elállításkor illetve a fogdában a büntetést? miért nem viselkednek normálisan hétköznapi emberekkel, akik furcsa, idegen és félelmetes helyzetbe kerülnek? miért kell turhó parasztnak lenni???"

Miért nem lehet EMBERSÉGESEN viselkedni? Egy 5000ftos bírság miatt miért bánnak úgy az emberrel mint egy bűnözővel? Legalább tették volna lehetővé, hogy befizesse a bírságot, akár büntető-kamatostól is.

Van egy régi Biztottság szám, 15 éve nem hallottam, de az utóbbi időkben gyakran eszembe jut:

"Brutális és ostoba dolgokat látok
brutális és ostoba leszek ettől"

Egy volt kollegával több éve Kaposváron történt hasonló. Hajnalban elvitték a rendőrök, de neki nem mondták meg hogy miért! A fogdában meditálhatott úgy 11-ig, utána kiengedték. Utólag kiderült, hogy tartalékosként kellett volna jelentkeznie vagy vmi ilyesmi.

Derék rendőreink, ha ilyesmiről van szó, buzgón cselekednek, de ha a cigánygaleri körbevesz valakit az utcán, nem is lassít a járőrautó, a gyalogos rendőrök meg átmennek a másik járdára. De hát hülye vagyok, 120ér' mit várok el mégis, he?

Az én lakásomnak is volt 270ezres ELMÜ tartozása. Még az előző tulaj révén. Ezért mi járna? Helyszíni tarkólövés?

Czigler Zsolt 2007.12.22. 09:01:16

Kafka
Orwell
Valóság
Értem is eljöttek mikor hajnalban megtámadtak az utcán ,levertek ,tettesek elfogva rögtön ,mentő>sebészet>haza pénzért,mert csak így készülhet látlelet> ,végre otthon ,arc alapján két hét szobafogság ,aztán este 11-kor két rendőr ,hogy akkor 3 perc ,és már megyünk is a sittre. Nehezen megértették,hogy én vagyok az áldozat,persze csak bizonyíték után,még elhangzott egy kérdés:akkó' meg kik űnek a zárdába'?-Gondolom a tettesek. és még egy szép:Mé nem zárja a lakásajtót,bajba akar kerűni? -nem ,köszönöm

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.22. 09:04:36

Elképesztőnek találom az esetet. Ötezer forintért valakinek már priusza is lehet?

aranyhaj.blogspot.com

The Green Manalishi (törölt) 2007.12.22. 09:13:25

Hát, nem túl felemelő topik...
Sajnos az indítója megkímélt minket néhány részlettől.
Valamit azonban nem árt tisztázni: az, hogy minden rendőr, bunkó, korrupt, csaló, stb. szerintem egyszerűen nem igaz. Sokaknak van itt olyan története, amely ezen véleményemet hivatott cáfolni. Természetesen ugyanezek tudják, hogy soha, egyetlen rendőr sem foglakozik, száll szembe igazi bűnözőkkel, stb.
1. Nem vagyok rendőr, sohasem voltam, de a munkám révén mindennapos a kapcsolat velül. Lehet, hogy sokak számára hihetetlen, de ilyen is, olyan is van közöttük. De ha általánosítunk, folytassuk: minden ügyvéd hazug, haszonleső, lelkiismeretlen szar, az orvosok csak megölik a gyermekedet egy mandulaműtétnél, valamennyi vállakozó, cégtulajdonos tolvaj és kizsigereli az alkalmazottait, az össze melós mindig mindent csak elbasz és lenyúl, és persze fokozzuk, minden zsidó hazaáruló, stb., egyáltalán, elég ide a Slipknot szám: people=shit. (Szerencsére vannak kivételek: az itt kommentelők többsége egy-egy grál lovag, kik sohasem keresték a kiskapukat, munkájukat nagy odaadással, hibátlanul, kötelességtudattal végzik és soha, semmilyen szabályt nem szegtek meg...arról már nem is szólva, hogy a legmagasabb etikai/erkölcsi mércéknek is megfelelnek, no és persze zseniálisak, intelligensek, stb.)
Arról, hogy a rendőrök a bűnözőkkel soha nem szállnak szembe talán (most demagóg leszek) a "rendőrárvák" és özvegyek, illetve szolgálatteljesítés közben megnyomorodott rendőrök is tudnának beszélni, de kár ebbe belemenni.
Igen és tudom, tavaly októberben állatok voltak a rendőrök (valóban azok voltak), tehát a rendőrség monnyon le, innetől senki nem tartozik nekik semmivel, mert így minden jobb lesz...
De mindez tulajdonképpen OFF, maradjunk a konkrét esetnél!
2. A kézbesítési vélelem nem a rendőrség találmánya, az a Pp.-ben van. Ha nem tetszik, lehet menni hőbörögni: Kossuth tér 1-3.
3. Lehetséges, hogy a rendőrök fellépése nem volt szakszerű, udvarias. Ebben az esetben a T. állampolgár panasszal élhet, ennek még bírósági felülvizsgálata is lehet. Tett panaszt a topikindító? Vagy az igazsága csak annyira fontos, hogy itt névtelenül hőbörögjön? Utánajárt, hogy pl. az önkormányzat szabályosan értesítette-e? Valóban rendben volt minden határozat? stb.
Valójában még mindig nem derült ki pontosan, azon kívül, hogy nem kínálták kávéval-szendviccsel milyen jogszabálysértést követett el itt a rendőrség.
Egyvalami biztos: mindenfajta előzetes értesítés nélkül, úgy, hogy az állampolgár is mindent úgy tett, ahogy köll, elenyésző annak az esélye, hogy valaki "börtönbe kerüljön".
S még valami: sajnos az nem nagyon megy úgy, hogy a rendőr a helyszínen elkezd mérlegelni: "igaz ugyan, hogy itt egy elővezetést elrendelő határozat, de hát a hölgy nem úgy néz ki, úgyhogy inkább hagyjuk..." (Legyen erős mindenki: a bűnözők elenyésző százaléka kopasz-kigyúrt-aranyláncos fazon...)
Szóval, még egyszer: A hölgy nem került fogházba, telefonálhatott, az ügy viszonylag gyorsan rendeződött. Talán annyi sejlik fel, hogy a rendőrök reggel udvariatlanok voltak, semmit nem tudunk magáról a szab.sértésről és arról, hogy a hölgy később próbált-e valamilyen jogoorvoslatot, panaszt, stb.
Mi az isten lova kurva véreres fasza van hát?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2007.12.22. 09:26:05

Kurvaország, Abszurdisztán salala kérem. Anyátokat. Eddig sem bíztam se a rendőrökben, se egyéb szervekben, ez tovább fokozódik. Elképesztő mik vannak ebben az országban. Hülye rendőrök, barom vezetőik, korrupt, hülye politikusok, idióta polgármesterek, bár az állampolgéraink számottevő része is elég sötét.

Monjuk az illető hölgyet sajnálom, de rendesen. Hát ha valaki hozzám becsöngetne hajnali 5-kor, hogy viszünk börtönbe, max. egy kedélyes "mi a jó kurvaanyátokat akartok" beszólás jutna eszembe. Érdekes lépés lenne, ha perele a hölgy, mert van rá esély, hogy ezért valaki fizetne. Ha minden kötél szakad akkor pofán kell verni az illetőt, aki ezt a lavinát elindította.

The Green Manalishi (törölt) 2007.12.22. 09:30:11

És mire perel a hölgy? Jelöjjön má' meg valaki valami jogalapot meg tényállást!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2007.12.22. 09:31:21

"Tett panaszt a topikindító?"

Ja persze, azt is kihozták, hogy a "tömegoszlatások" szakszerűek és törvényesek voltak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2007.12.22. 09:34:46

Valami BIZONYÍTÉK, hogy ugyan már miért is akarták LECSKUNI?

Bezzeg a kis fasz pénzügyminiszternket meg a kis szaros miniszterelnököt nem vinnék el, pedig TÉNY, hogy mindkettő közönséges fehérgalléros bűnöző, csak elévült a tettük. HÁNY demokráciának van BŰNÖZŐ miniszterelnöke?? Mienk a dicsőség hölgyeim és uraim. Erre elvisznek egy nőt. Gratulálok.
Talán a fenti két barmot kéne elvinni, vagy zongorázhatnának egy kicsit az ő bordáikon is a Rebiszesek.

The Green Manalishi (törölt) 2007.12.22. 09:47:36

molnibalage, én teljes szívvel egyetértek veled abban, hogy a fenti két barmot (is) el kellene vinni jó messzire.
De meg kellen már érteni: ha valami ér a hatalom részéről, legalább meg köll próbálni a törvényes utat. (tavalyi tüntetőket is mentettek már fel szép számmal másodfokon, most már folyamatban vannak a kártérítési perek és hidd el, fizetni fog a yard, mert bukja majd a pereket.
Ha sokszor, sokan tesznek (MEGALAPOZOTT) panaszt, perelnek, előbb-utóbb talán lesz valami változás. Amitól nem lesz, az az, hogy: bunkó rendőrök, dögöjjön meg mind...

Boo 2007.12.22. 09:59:44

"Valami BIZONYÍTÉK, hogy ugyan már miért is akarták LECSKUNI?"

Nem fizetett, érted? ÉÉÉRTED?

És különben is a tűzhelyem meg azonnal monnyon le, mert ellenkezőjét csinálja mint a hűtőm. Ráadásul ugyanabban a helyiségben. Ez elfogadhatatlan. Gratulálok, csak ennyire tellik a XXI.században Mo.-on És mindezek mellé oda teszik a mikrohullámú sütőt is. Esz felhábojítóóó!!!

Na kb ennyit ért az örjöngésed.

kopcos 2007.12.22. 10:02:32

Háj!
Elmondok egy két kulisszatitkot,hogy működnek a dolgok.
Ennél a szervezetnél parancsuralmi rendszer van, a beosztott nem kérdez, nem gondolkodik..beosztástól függetlenül!! Ugyanis mindenkinek van egy főnöke..
Az itt dolgozók nagy része kiégett agyatlan droid, gondolkodni nem mer,mert minek,azt csinálja amit mondanak.Ez az eset nem egyedi .
Itt nem mérlegel senki,mert senkit nem érdekel mit miért, oda van írva,van hozzá papír is be kö hozni!!
Ennyi.Darab-darab amit odaírtak megoldották,kérem a következőt.
Sajnos senkit nem érdekel hogy kit,miért,mikor,hogyan..
Oda van írva,főnök azt mondta..

Yeto 2007.12.22. 10:15:20

Ez az 5E ft / 22 nap nagyon nem stimmel...

szőkekapitányné 2007.12.22. 10:18:03

Az a baj,hogy ezt így csak kis emberekkel merik megcsinálni.Gondolom milliós vagyon és ismertségnél már egy kicsit más az eljárás.Mert azt senki nem vitatja hogy ha adós vagy akkor fizess,de reggel 5-kor és börtön!!!Ez így nonszesz!Szerintem!

psz21 2007.12.22. 10:19:22

Szerintem 2 dolognak kéne történnie:

1. A cikk szenvedő alanya részéről egy levél a belügyminiszternek (ajánlott küldeményként, hogy le ne tagadhassák az átvételt), rávilágítva, hogy egy efféle eljárás egyrészt a normális lakosság rendőrségbe vetett (még maradék) bizalmát erősen csorbítja, másrészt tudakozódva affelől, hogy mennyire költséghatékony módszer egy 5000Ft-os büntetés behajtása céljából 2 rendőrt kivezényelni, és ezt az egész procedúrát végigcsinálni. Nem beszélve arról, hogy a szóban forgó 2 rendőr ehelyett esetleg más, nagyobb jelentőségű törvénytelenséget akadályozhatott volna meg / büntetést hajthatott volna végre.
A levélben felvetett problémákra pedig választ kell kérni. Amennyiben ez nem történik meg / nem kielégítő, úgy tovább folytatni, és magasabb szinthez + emberi jogi szervezetekhez fordulni.

2. A polgármester részéről az elővezetési határozatot elrendelő önkormányzati illetékest azonnali hatállyal elbocsátani, valami olyasmi indokkal, hogy intézkedése különösen aránytalan volt a szabálysértés mértékéhez képest, és ezzel az elszenvedőt felesleges és elkerülhető meghurcolásnak tette ki (emberi jogi, vagy valami hasonló törvényben csak van valami ilyesmi - remélem).

Egy fecske nem csinál nyarat, de ha minden ember, akivel ilyesmi történik, hasonlóan cselekedne, valamit reagálniuk kellene az illetékeseknek. Legalábbis valódi demokráciában.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2007.12.22. 10:24:20

#csabatb. Te idióta, ha SEMMI nem jön, hogy fizessek és NYOMA SINCS HIVATALOSAN, hogy küldtek nekem ilyet, akkor én vagyok a hibás? Takarodj te is a jó büdös francba az akkora barmokkal együtt akik ezt kitalálták.

szőkekapitányné 2007.12.22. 10:25:10

Az a baj ,hogy senki nem mer semmit csinélni,azt hiszem még mindig belénk van ívodva a régi félsz.Ez olyan mint az orvosi műhibák,amióta egy kiderült és pereltek,azóta szinte mindennapos,hogy orvos elcsesz valamit illetve valakit.

2007.12.22. 10:36:02

>>> Secnir 2007.12.21. 18:57:33
"Háromnegyed 8körül hallottam, ahogy a rendőrök kint beszélgetnek, hogy hova is kell vinni az egyesből a nőt? Pálhalmára? Igen, oda! Ok, mert mindjárt itt a busz!"

ezzel sincs gond, megszokott dolog, hogy az előzetesben lévőket pszichológiai nyomás alá vetik (igen, a naiv homározók az ámerikái filmekből ismerhetik a józsaru-rosszzsaru leosztást). nem ütlegelték. nem szopatták (legalábis nem írja).

Boo 2007.12.22. 10:36:44

Én azért arra kiváncsi lennék, mit követett el a szerencsétlen. Remélem nem bolti szarka védelmében alakult a topic. Ugye 20000Ft érték ellopásáig csak szabálysértésről van szó.

Psz21: annyira nem értesz hozzá, hogy az már fáj. Elővezetést nem a szabálysértés miatt rendelik el, hanem mert a szabálysértés miatt kapott pénzbüntetést nem fizette be, jövedelméből nem lehetett letíltani,közmunkát nem vállalt, pálhalmára önként nem vonult be.

A polgármester meg akkor rugdalhat ki embereket, ha nem azt teszik a mi a törvényben le van írva.Ez meg le van, kötelező eljárásként. Ha bankár bácsi sem vonul be önként a börtönbe, akkor őt is elővezetik. A közös mindkettőben, hogy van jogerős határozat/ítélet.

Na uccsó hozzászólás volt részemről. Marék Karácsonyt még1x

szőkekapitányné 2007.12.22. 10:37:14

Most akkor normális dolog az hogy 5000ft-ért így meghurcolnak?Mert szerintem nem!Amúgy jó klipp TorpedÓ!

2007.12.22. 10:37:39

>> Secnir 2007.12.21. 18:57:33
"Háromnegyed 8körül hallottam, ahogy a rendőrök kint beszélgetnek, hogy hova is kell vinni az egyesből a nőt? Pálhalmára? Igen, oda! Ok, mert mindjárt itt a busz!"

ezzel sincs gond, megszokott dolog, hogy az előzetesben lévőket pszichológiai nyomás alá vetik (igen, a naiv homározók az ámerikái filmekből ismerhetik a józsaru-rosszzsaru leosztást). nem ütlegelték. nem szopatták (legalábis nem írja).

2007.12.22. 10:38:48

secnir, h te mekkora nagy isteverte szardarab faszparittya vagy, ha ezt nem poénból írtad

TiZ 2007.12.22. 10:44:15

A rendőrök bunkók. De azért arra is emlékszik az ember, hogy valamiért, valamikor megbüntették 5000-re.
1. Ha megbüntették, miért nem fizetett?
2. Ha nem, pereljen.
Ennyi

szőkekapitányné 2007.12.22. 10:44:24

Szerintem elég volt az a pszichológiai nyomás hogy reggel 5-kor beállit két zsaru,nem kell még ez a buszos verzíó is.Vagy akkor már minden mindegy alapon mentAmúgy miért kellett nyomás alatt tartani?Volt még valami bűne?

tj 2007.12.22. 10:46:31

zsandár: új évi jó kívánságnak kívánom, hogy a jövő évben veled havonta történjen meg veled ilyen sztori. Csak hogy a jogkövető magatartásodat bemutathasd.

szőkekapitányné 2007.12.22. 10:48:56

Amúgy itt valaki bolhából csinált elefántot.Ez kicsit olyan ,mint a"többe került a leves mint a hús",most komolyan mennyibe került ez nekünk adó fizetőknek,hogy kimentek,bevitték,zárkába tartották...stb

Badbitie 2007.12.22. 10:58:02

Jajj, hát ilyen nekünk is volt. Nejem egy gyárban dolgozik. Egyszer csak jött a főnöke, hogy menjen be az irodájába mert keresik a rendőrök. Asszony nem beszari típus szóval ment is. Rendőr első kérdése hogy a neve x.y.? Feleségem gondolkodik mondja, hogy hát tulajdonképpen nem. :D Rendőr itt picit ideges lett, és elkezdte firtatni hogy mi az, hogy tulajdonképpen nem. A tulajdonképpen nem azt jelentette, hogy z-né x.y nejem, akkor már fél éve, és be is jelentgette szépen mindenhova, meg is lett az összes papírja is (tb,adóazonosító jel, minden). Na rendőrök megnyugodtak, mutasson papírt mutatott. Kiderült, hogy x.y sori munkás, lementek és őt vitték el. Persze szintén ilyen komoly 5 ezer forint miatt. Mondani se kell, hogy az elnézést egyszer sem hangzott el, és a főnökének se mondták el, hogy tulajdonképpen mit akartak a nejemtől, csak ő magyarázkodhatott, hogy nem vitték el, tehát logikusan nem csinált semmit. Szóval lehetne ezt kultúráltabban is valóban.

Bettyno 2007.12.22. 11:02:44

Ez a zsandár egy akkora gyökér, legalább akkora, mint a többi agyatlan retardált falkatársa.
Annyira utálom a hülye rendőreinket, azokkal a hülye, tarkopaszra borotvált, törpefaszú, kisebbrendűségi komplexussal küzdő, 75ös iqju, idióta, barom, állat polgári védelmisekkel együtt. Ezek a gyökerek (zsaruk + a "polisok") minden pénteken hajnalig "buliznak" az ablakunk alatt. ORDÍT a szar, gusztustalan, ezer éve kiment a divatból tuc-tucc teknó. Ha az ember szól nekik, hogy itt lakóházak vannak (mindenhol körben! és csak és kizárólag lakóházak!) és jó lenne, ha reggel 4-kor már lehetne aludni, akkor ők a tőlük elvárható hangnemben felelnek: "Mé mi a faszt csinálsz bazdmeg? Kihívod a rendőröket? HÖ-hö-hö!" Mondom neki, egy kicsit lejebb lehetne venni. Erre, a kiművelt seggfej azt mondja, hogy hívjam ki a zajmérőket, mondott egy összeget, hogy mennyi, meghogy délután érnek rá höhöhöhö! (A horda persze megint felröhögött, hogy a részeg állatja milyen faszán megmondta nekem.)
Ebből az országból el kell menni, nem a pénz miatt, hanem az ilyen tapló, mutyizós, zsebredolgozós, hatalomraéhes, szemétláda gyökerek miatt.

szőkekapitányné 2007.12.22. 11:02:55

Nyilván azért nem kérnek elnézést,mert akkor elismernék vele azt,hogy tévedtek,na olyan meg hát ugye nem lehet,legalábbis rendőréknél,mert hibázni csak az állampolgár hibázhat.Szerintük!

szőkekapitányné 2007.12.22. 11:04:48

Inkább változtani kellenne nem elmenni,menjenek ők el,ők a szemetek.

blr 2007.12.22. 11:11:17

Kézbesítésről csak annyit, hogy volt már példa arra, hogy fizetési meghagyást kaptam, mellette a "bizonyítékok": kétszer is kiküldték a felszólítást tértivevényes levélben (az ajánlott nem megfelelő ilyen célra, pont mert az átvétel nem igazolható), az elsőt "átvettem", csak nem az én aláírásom szerepelt rajta, a másikat nem kerestem. Igaz, értesítő sem volt a postaládámban, és az is igaz, hogy napi 24 órában talált volna valakit a lakásban a postás, ha becsönget, mert egy egyhetes gyerekkel nem nagyon járkál el otthonról az ember...

The Green Manalishi (törölt) 2007.12.22. 11:14:09

Az adófizetőknek nagyjából ugyanannyiba van, a két rendőr illetményét mindenképpen kell utalni, a gépkocsi is annyit fut amennyit, más kérdés, hogy esetleg lehetne fontosabb rendőri munkát is végezni. (hogy ez mi, azt egyelőre nem az állampolgárok döntik el közvetlenül, de ez biztos nem így van az imádott ejrópában.)
Az, hogy nem "gazdaságos" nem lehet itt érv, mert pl. börtön helyett bizonyára olcsóbb lenne levágni a tolvajok kezét, de hát azért az mégsem megy, sok feladata van az államnak, ami nem feltétlenül a nyereség miatt van. (ugyanilyen pl. amikor rendőrök kísérik előzetesből tárgyalásra a terheltet és ott ülnek egy napot a bíróságon - ezalatt lehetne mást is csinálniuk. De ez nem azt jelenti, hogy akkor csupán elegendő felkérni K. zsigmond terheltet, hogy jelenjen meg a tárgyaláson, oszt bízzunk benne, hogy ott lesz.)

tj 2007.12.22. 11:20:57

Jaguar:
Szerintem nem hazudik. Figyelem, többszörös tanulság következik! :)
Igaz pár éve volt, de.
A Kikötői úton (Bp Csepel, 2x2 sávos út, kilométerekig nincs kereszteződés) autóztam kicsit 70 alatt, mint mindenki. Trafipax, hónap múlva jött a levél hogy 4800 HUF vagy 20 nap zárka a sebesség másfélszeres túllépéséért. Leperkáltuk a pénzt, persze. Mire befizettük, addigra kitették a 70es táblát az egész szakaszra. Erre mondja valamelyik rendőr nagyokos közületek, hogy az ilyen intézkedés TÁRSADALOM érdekét szolgálta. Ahogy az egész államnak ez lenne a célja, vagy mi.

ohrana 2007.12.22. 11:34:26

Sajnos amit ma rendőrségnek nevezünk a kádári szervezetnek egy erősen elkorcsosodott formája. Pedig az sem volt egy tisztességes banda.
Nekem szomszédom rabló volt, kb. 8 év sittel a háta mögött, és körözték, mert nem vonult be a bünti letöltésére. A rendőrök SOHA nem jöttek fel az emeletre, SOHA nem várták meg a kapuban, de engem és afeleségemet rendszeresen zaklattak, hogy láttuk-e ezt az embert, mert úgy tudják itt lakik. Mondtuk, akkor miért nem mennek fel megnézni?
Mikor baleset okán kórházba kerültem, a feleségemet a következőképpen értesítették ezek a geciládák: délután ötkor becsöngettek. Maga xné. Igen. Hol a férje? Feleségem erre kicsit rosszul lett, babával a hasában. Mondta, hogy valahol a Dunántúlon. Erre mondják, igen. De hol van, mit csinál, mit tud róla? És így ebben a stílusban fél órán keresztül csesztették, és csak a végén mondták, ja, az ... kórházban van, most veszik ki a fejéből az autót.
Amúgy a rendőrök nevét érdemes lenne megtudni. Soha nem lehet tudni, mikor jön be az ügyeletre egy rendőr, hogy a lába, a keze. Ott aztán majd eldől, hog ymeg lehet-e menteni azt az ujjat, vagy bokát.

The Green Manalishi (törölt) 2007.12.22. 11:36:17

blr, ha nem a te aláírásod volt, akkor mi a gond? Ezt nyilván tisztázhattad. Egyébként sem értem, mi a lófasznak kézbesített volna fmh-t a bíróság másodjára (ez a második volt a "nem kereste", ugyebár), hiszen ha az elsőt átvette a címen valaki, az fmh-t nem fogja a bíróság újra kiküldeni. (Hiszen ha nem mondasz ellent, 15 nap oszt jogerős. Ha ellentmondol, akkor másodjára nem küld.) Hazudol, szerintem, vagy rosszul emlékszel.

siraso 2007.12.22. 11:37:50

Szolgalunk es vedunk mi? Ennyit a magyar rendorsegrol :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.22. 11:43:21

eszewmbe jutott
bar tudom kutyat nem erdekli
elso evem volt amerikaban es negyen laktunk egytt, volt egy amerikai baratunk aki feljott, kicsit piaztunk es a hulye eloadott egy Al Pacino filmet, vagyis abbol egy reszletet, de tobbszor mer sikere volt
ma' nem emlekszem pontosan kabitoszerhegyek, meg fenyegetes volt benne
masnap kijott 2 rendor, hogy itt vvalami tortent
a szomszed bejelentette vazze aszitte elobe megy
mondjuk a rendorok azzal kezdtek, hogy bejohetnek-e?
aztan jot rohogtunk

arnew 2007.12.22. 11:48:33

éjjel és hajnalban visznek el mindenkit, ez a szoci bevett szokás, akkor még kevésbé tud reagálni

szőkekapitányné 2007.12.22. 11:48:58

Érdekes amit írtál Ohrana,amikor öcsém úgy gondolta világot lát,neki indult vonattal,anyám azt hitte koleszba van.Egyszercsk csöngetnek,civil ruhás nyomozó,kérdések ugyanígy mint nejednek,akkor már ők tudták öcsém éppen világot lát,anyám meg majd szívinfarktust kapott,aztán nagy nehezen,többszöri kérdés után kinyögte t nyomozó nem kell aggódni már hozzák vissza Győrből csak be kell menni az őrsre érte.Mondjuk utána rendesek voltak,mert vettek neki egy pizzát,csak ha anyám infarktust kap cseszhettük volna a pizzát nem?!

Alf (törölt) 2007.12.22. 12:17:22

Lehet ugatni a végtelenségig, de van egy egyszerű megoldás:

A parlament olyan törvényt kell alkosson, ahol a rendőrségnek köztelező ajánlott küldeményben kiküldenie a felszólítást, és ahol a rendőrnek nyugta ellenében kifizethető az összeg.

Azért fizetjük a parlamenti dolgozókat, hogy ezt minnél hamarabb végrehajtsák.

Nem tudom, olvasnak e Homárt a Honatyák...

Észtországban van egy internetes kormányzati portál, ahol bárki javasolhat törvényeket, egyéb javaslatokat tehet, és megfelelő számú igény esetén foglalkoznak vele.

Ha mindenki egy tíz percet elgondolkozna azon, hogy hogy mi az ő dolga, és tényleg arra koncentrálna, ami a dolga, akkor lenne remény.

szőkekapitányné 2007.12.22. 12:38:27

Azt mondták fentebb egy páran hogy ne általánositsunmert nem minden rendőr sötét,de ők megtehetik,hogy mindenkit bűnözőként kezelnek?Nem azt mondja a jog hogy mindenki ártatlan amig be nem bizonyitják az ellenkezőjét?!Tehát megint:nekik szabad mert nekik az a dolguk,nekünk meg marad a jogkövető magatartás

zombi 2007.12.22. 12:42:27

Engem is 5 órakkor keltettek a rendőrök, szintén előállítási paranccsal. Gyerek feleség ágyból ki... a kutyát lelőjjük, ha nem hallgattatja el...
Őrsre be... 10,30-ig semmit nem mondtak, akkor viszont ujra rendőrautóba tuszkolás... (két rendőr beszélgetése vezetés közben: "na húzzá gyorsan azon a zebrán, mert négy gumival mászok rád" ... röhögés...
Érkezés a Markó u-ba, ahol egy tárgyalásra becipelnek... igazoltatás...
Azért citáltak be, mert hozzám betörtek és megtalálták a tettest de az előző idézésre nem mentem be, igaz hogy a régi lakcímre küldték, amit nem kaptam meg... a tárgyalás után nekem kellett volna befizetni az előállítási költséget... mondtam a bírónak, hogy pereljen be érte ... nem tette... vajon miért??
Akkor hol is élünk? mi is az az erőszakszervezet...???
Mindent lehet

szőkekapitányné 2007.12.22. 12:44:46

Ez se semmi,szerintetek miért van az,hogy nem nagyon mesél pozitív dolgot a rendőrökel kapcsolatba?Talán nem nagyon van ilyen?!vagy mi

Santman 2007.12.22. 13:06:20

Csöngessenek annál hajnali 5-kor a rendőrök aki szerint ilyen nem történik. Aztán majd meglátjuk mire képes az élet. (persze a véleményére is kiváncsi lennék utána)

ctrl 2007.12.22. 13:12:05

a legjobb barátom rendőr
zsandár legalább a jogszabályoknak megfelelőn próbálta leírni a dolgokat de sokan nem látnak túl az általánosítás ködén
az én egyik legjobb haverom rendőr,érdekes,még nem láttam csecsemőt enni

akik meg még a tavalyi tévés szittyaostrot is felhozták, azoknak külön gratula(a cikk írójának különösen ,hogy félinformációval próbálja meg hergelni az arra fogékony lobotómiásokat)

Primavera 2007.12.22. 13:25:19

Nekem éjnek évadján csöngethet(né)nek. Fel nem ébredek, ha ébren vagyok ajtót nem nyitok. Nappal se nagyon szoktam ajtót nyitni, akit beengednék úgyis előbb felhív telón.
A rendőröknek csak addig nagy a szájuk - tapasztalat - ameddig meg nem kérdezed a hivatkozott jogszabályhelyet. Ergo addig amíg leesik nekik, h nem egy analfagammával van dolguk, hanem ők a szellemi kissebbség.

qcoo 2007.12.22. 14:11:30

Te tudsz irni rib@nc!

Irjál még!!!

Attosz 2007.12.22. 14:16:48

Talán komolyabb iskoláztatás kellene egyes rendőröknek és tisztában kellene lenni az eljárási szabájzattal ami persze törvénybe van iktatva és akkor nem fordulna elő ennyi tévedés a tisztelt rendőrök között...
Hozzáteszem ekkora fa..ságot nem mond egy rendőri vezető sem hogy reggel ötkor ötezer forintért hozzanak be valakit...

Attosz 2007.12.22. 14:17:56

Ja és nem kell ajtót nyitni, meg kell mondani hozzanak írásos parancsot.

bazd meg 2007.12.22. 14:31:36

ctrl eleg naivacska lehetsz, en ismerek egy papot, mindig olyan szepen beszel vasarnaponkent mindenki tiszteli. Aztan eltelt egy par ev es kepzeld el kiderult rola hogy pedofil. Pedig olyan sarmos volt, mindig elore koszont,^)

-=Ger=- 2007.12.22. 14:45:09

Én is azt gondolom a rendőrökről amit az előző komment közvetít, ezek a parasztok egy köcsög gennyládák voltak, no de a rendőrök nélkül sehol nem lennénk. Egyszerűen a rendszer áldozatává válhat az ember bizonyos százalékban és ez bárkivel megtörténhet.
De ha választhatok aközött hogy mondjuk 100 rablást megakadályoznak, viszont egy embert valamilyen inkorrekt bántalom ér, vagy 100 embert kirabolnak viszont senkit sem ér sérelem, akkor én -ha teljes társadalom érdekeit tartom szem előtt és nem csak a sajátomat- mégiscsak az előbbire szavaznák.
A gond szerintem elsősorban ott van hogy el vannak pofátlanodva.

rockstopper 2007.12.22. 15:19:41

Fúú. Benne akarok én is lenni a hozzászólás-rekordban.

Jaguar 2007.12.22. 15:26:45

AZTAKURVA!

Lehet itt Orwel-ezni, meg Kaffka-zni, csak egyvalamit ne felejtsünk el. Minderre azért került (pontosabban kerülhetett volna - már ha igaz lenne) sor, mert NEM FIZETTE BE AZT A TETVES BÍRSÁGOT!

Mindenki azon nyíg, sípol, hogy rongyos ötezerér' ez van? Igen bazmeg! Ez van! FIZESD BE oszt' akkó' nem kell utólag fogni a fejed, meg siránkozni, meg a rendőröket basztatni. Amikor le kellet volna róni, akkor nem "rongyos ötezer" volt?

Van még egy lehetőség: Ne kövess el szabálytalanágot. ...és ne gyere azzal, hogy óhatatlanul becsúszik, bla-bla-bla. Ha nem jogos a büntetés, élj jogorvoslattal - csak jogerős bírságot lehet átváltoztatni. Ha meg jogerős FIZESS.

Nem tudsz fizetni?: Kérj részletfizetést, halasztást.

Az elzárás az utolsó, megismétlem: UTOLSÓ mozzanat.

Azaz: 1. Ne szabálytalankodj! 2. Ha szabálytalankodtál és megbüntettek: fizess. 3. Ha nem fizetsz viseld a következményeit, és ne mindenki másra próbáld kenni a saját szarodat.
+1: Ne hazudj!
OFF
Faszomat!

(A tanú előállítása, meg a rendőrök viselkedéskultúrája más tészta, arról, majd máskor.)

nyisz 2007.12.22. 16:01:12

Besz@rok a kommentek többségén. Egy ekkora hazugságot, mint a cikk milyen sokan besz@pnak, elképesztő.

Káposztakukac 2007.12.22. 17:15:29

na várjunk csak, nincs előttem a szabálysértési törvény, de tudtommal a pénzbüntetéseket csak egy meghatározott sablon szerint lehet fogdára átváltoztani. ha jól emlékszem 5000ft/nap, vagy valami ilyesmi. 22 nap 5 ezer forintért? hülyeség.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.22. 17:20:59

Nem hazugság.

A szomszédommal ugyanez történt, a szemem láttára, csak akkor éjfélkor jöttek zörgetni a rendőrök. A nagy kutyaugatásra riadtam fel, megyek ki, szomszédom háza előtt rendőrautó és két rendőr.
Kérdem, mi történt, segíthetek-e. Azt mondták nem, mert a szomszédhoz jöttek.
Ballag is ki egy szál gatyába, félálomban.
Mondják neki, hogy van egy be nem fizetett 12e Ft-os bírsága, és vagy befizeti most, vagy viszik reggel a börtönbe.
A srác alig volt még magánál, és rohadtul nem értette, mert semmilyen bírságról nem kapott értesítést.
A rendőröket ez persze nem érdekelte, de rendesek voltak, felajánlották, ha most velük jön, beviszik a Fogarasi útra, ahol van egy éjjel-nappali posta, ott szépen befizeti, aztán mehet isten hírével.
Mit tehetett, elbúcsúzott a rémült asszonytól, meg a bömbölő féléves gyerektől, akit a rendőrök felriasztottak, aztán beült a kocsijukba, és elvitték befizetni.
Biztos nagyon megéri az államnak 12e Ft-ért elautóztatni két rendőrt Budaőrsről Telkibe, aztán Telkiből Budapestre a Fogarasi útra, majd vissza Telkibe, aztán onnan Budaőrsre.
Ja, és hogy közben az a két rendőr meg a járőrkocsi le volt kötve, és fontosabb dologra nem lehetett használni?
Fő, hogy ne higgye a pógár, hogy nyugodtan aludhat, ha sara van.

Egyébként másnap utánanéztek a postán: semmiféle ajánlott küldeményt nem kézbesítettek neki, tehát a bírság tényéről valóban nem tudhatott.

Jaguar 2007.12.22. 18:12:38

Brühühü. Szipp-szipp. Ne haragudj, de annyira meghatódtam. Fél éves bömbölő gyermek:( .....(pityergés).
Persze semmiről sem tudott. Ártatlanok vére száll rád Takács Albert!

Ööö. Izé figyelj csak! Ha nem volt semmiféle bírság (mert ugye a postán utánanézett- mér' a postán? mér' nem a rendőrségi iratokban- mellékszál)akkor mi a faszomért fizetett be
12.000,-Ft-ot???
Ráadásul éjszaka???
És ezek után nem is tett panaszt??

Ha tett panaszt írd már meg mi lett az ügy vége, mert addig lerágom az összes körmöm. Amíg meg nem írod, addig azonban hagy higgyem már azt, hogy khm.. legalábbis nem bontod ki az igazság minden szeletét.

doki 2007.12.22. 18:13:49

Ger ! Ne nevezd parasztnak a rendőrt!
A magyar parasztság a nemzet megtartó ereje ezer éve, tudja mikor kell vetni, aratni ( na jó blokádozni de ez belefér).
Mindezt tudja saját magától és még soha nem sikerült senkinek sem kipusztitani, pedig volt sok próbálkozó.
Vedd el a rendőrtől a szolgálati igazolványát és aztán nézd meg mi maradt ott. Egy nagy rakás semmi. Elég ilyent láttam. Életemben soha nem láttam olyan gyorsan leamortizálódó figurákat, mint a kirúgott rendőröket.

Jaguar 2007.12.22. 18:17:08

Különben meg mindenkinek van egy szomszédja, unokatesója, kolitársa, stb. akivel kísértetiesen hasonló dolgok történtek. Annyira COOL, hogy mindig csak MÁSSAL történik ilyen.

Halló! Valaki írjon már - igazat - amikor elvitték éjszaka a rendőrök egy nem is létező bírság miatt és - mert azt nem állítom, hogy soha nemlehet hiba a Mátrixban - panaszt tett és nem lett eredménye.

Üdv: Mindenki Szomszédja

Jaguar 2007.12.22. 18:26:38

Doki!

Kívánom, hogy amikor rendőrre van szükséged,pont előtte "vegyék el a rendelkezésre álló rendőr szolgálati igazolványát".

Persze vannak tahó rendőrök, (meg tahó tanárok, pékek, színészek, orvosok, CNC marósok, könyvtárosok, elektroműszerészek, stb. is) de ez a túlzott rendőrellenesség mintha a Kádár rendszerből maradt volna rajtunk.

Nehogy sírjak már, mert valaki azt hiszi, hogy rá nem vonatkoznak a törvények és szarik befizetni a bírságot, amikor meg végrehajtásra kerül a sor, akkor maga alá pisil félelmében és/vagy azt szeretné, hogy luxuslimuzinon alázatos szolgák érkezzenek hozzá.

Igaza van zsandárnak: a rendőr teljesíti a parancsot. Fingja sincs, hogy ki, mit követett el, vagy miért, a parancs az, hogy elő kell állítani valakit, akkor nem lehet mérlegelni, hogy juj itt egy fél éves gyerek sír, á akkor inkább mégse visszük be aput (aki szart megfizetni a bírságot, mert olyan fasza csávó) Ha apu nem szart megfizetni a bírságot, hanem télleg valaki hibázott, akkor azt ki kell deríteni és helyre kell hozni a hibát. Mert azért szabálysértésben nem szokták agyonlőni az embert, tehát a hiba orvosolható.

gergocike 2007.12.22. 18:49:31

Ma reggel vezetés közben lezuztam 2 táblát egyik körforgalom közepén egyiken fenakadt a kocsim.
Rendőrök kijöttek: kiderült lejárt ajogsim és a biztositást se fizetem.
Most eljárást inditottak ellenem.
Pedig még ittas sem voltam.
RENDŐRÁLLAM!!!
:-))

Secnir 2007.12.22. 19:34:17

gergocike:

örülj, hogy a táblákat nem fizettették ki veled :D

Joepardy 2007.12.22. 19:34:55

Teljesen hasonló dolog történt egyetemista fiammal, kivéve, hogy világ életében tudott dumálni, úgyhogy délelőtt 10 kor már újra itthon volt. A történet: hajnali 5 óra csöngetnek, a kapuban két rendőr egyenruhában, amíg végigmentem az 50 lépést a kapuig megállt a szívem a félelemtől, hogy történt vele valami (éjjel jött haza és én már aludtam), mikor kiderült, hogy "csak" be akarják vinni, egész megkönnyebbültem, hogy jól van. Ő rutinosabb volt mert amikor megtudta, hogy előállítják, egy könyvet lekapott a polcomról ( azóta is nevetek rajta: 2 szovjet kisregény) és úgy ment el. Kiderült, be nem fizetett parkolásai bírság (kb. 5000 Ft) és át nem vett ajánlot levelek a bűn amiért bűnhődni kell. A fogdába vitték, hogy reggel előállíták a bíróságon. EGYÉBKÉNT NEM DOBJA BE A POSTÁS AZ AJÁNLOTT LEVELET, SŐT CSAK EGYSZER HOZZA KI.

Mondom ő kidumálta magát (reggel indult erdélybe a barátaival).

Ennyi

2007.12.22. 19:41:36

Jaguar, most mi a faszé nem tudod felfogni, h mi van akkor, ha a rendszer szar, vagy szar kerül a palacsintába? h teljesen értelmetlen 5k-ért (főleg amit valami fostos önkormányzati elsőfogú hatósegg szab ki) előállogatni az adófizetőt? miért nem lehet ezt alapjaiban megregulázni, közadók módján, késedelmi kamatokkal behajtani, vagy behajtatni viszünk-foglalunkkal.
vagy miért nem lehet a szabályokat betartva, nem éjfélkor, nem bevinni, csak útnak indítani grand piti ügyekben, h fizesse már be a nyomorú szaros pár ezer forintot. miért nem lehet, ha már így alakult emberi módon viselkedni MINDIG. ne az legyen már kivétel és becsülendő, ha vki normálisan, elvárható módon viselkedik ilyen helyzetben, hanem legyen természetes.
én értem, h téged azért szart anyád a világra, h jó birkaként bégessél a mindenkori hatalom örömére, de azért mást még nem biztos.

Boo 2007.12.22. 19:43:54

Röhögnöm kell. Mindenki azon van kiakadva, hogy 5000Ft-ért két rendőr ment ki és mibe kerül az államnak. Hát nem mindegy? Az elővezetés költségeit az állja, akit elvisznek. Hallod Helga kapsz másik csekket is. Főleg, ha bolti lopásért kaptad a bírságot:-DDDD

Amúgy az sok "én velem is történt ilyen" emberke nagy láma lehet. Ha jogtalanul elvinne a rendőrség, akkora kártérítést perelnék ki, hogy meggazdagodnék. Közületek, hányan nyertek polgári perben kártérítést? Amilyen lama bekiabálások voltak itt, sztem senki. És igazatok van minden rendőr, ügyintéző paraszt, ezért légyszi ne mászkáljatok a nyakunkra a csip-csup ügyeitekkel, ha kár ért. Aki meg érdekel azitt olvashat róla, hogy mi ez. Javaslom a 111.§ tanulmányozását www.jogositvany.hu.hu/j69-1999.htm

Jaguar 2007.12.22. 20:12:33

Kedves Avman!

"miért nem lehet ezt alapjaiban megregulázni, közadók módján, késedelmi kamatokkal behajtani, vagy behajtatni viszünk-foglalunkkal." Ebből is látszik, hogy csak a szád jár, de ahhoz már lusta és/vagy buta vagy, hogy utána is nézz a dolgoknak: 1999. évi LXIX. (ideírom, hogy ez azt jelenti: 69., hátha nem ismered a római számokat)tv. a szabálysértésekről 111.§ (ez jelenti azt, hogy paragrafus, ...áh, hagyjuk). Szóval, mint fentebb is leírtam (az alábbiak SORREND-et jelentenek!!!):

1. először letiltanak (ha van munkád)
2. Adók módjára foglalnak (tudod: kimegyünk foglalunk - ha van miből)
3. Ha méltóztatik vállani a Tisztelt Szabályszegő, akkor közmunkára átváltoztatják (5.000,-Ft=1 nap)
4. Ha nem méltóztatott vállani, vagy igen, de baszott megjelenni, akkor a BÍRÓSÁG átváltoztatja elzárásra (1.000-3.000,-FT=1 nap)
Ennyi. Fönntartom a fentieket.

Ami a beírásod utolsó bekezdését illeti: Van egy szint ami alá még én (!!) se megyek.

Boldog Karácsonyt!


Te fasz! (Bocs de nem tudtam kihagyni)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.22. 20:13:31

doki
ne rohogtess mar a nemzet megtarto erjevel, marmint, hogy a parasztsag
hehe
most nem tudom hogy van de regen tenyleg valami parszaz forint volt amit eloirtak naponta, marminthogy annyit szamoltak be

Jaguar 2007.12.22. 20:19:07

Kedves Joepardy!

"EGYÉBKÉNT NEM DOBJA BE A POSTÁS AZ AJÁNLOTT LEVELET, SŐT CSAK EGYSZER HOZZA KI."
Pontosan így van.


Csakhogy a szabálysértésben (de polgári és büntetőügyekeben is) mindent, figyelsz?: MINDENT tértivevényesen kell kézbesíteni.
Azaz a posta kétszer megkísérli kézbesíteni, mindkét alkalommal értesítőt hagy hátra, ha nincs reagálás, "nem kereste" akkor a méásodik kézbesítési kísérletet követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. (Ez a hírhedt kézbesítési vélelem, ami egyébként megdönthatő, azaz bizonyítható, hogy nem is lakott ott, a kézbesítés szabálytalan volt, stb.)
Csak és kizárólag ezután kerülhet sor UGYANANNAK a levélnek az ajánlott kézbesítésére, amit télleg' csak eccer' dobnak be.

Örülök, hogy segíthettem.

Boldog Karácsonyt!

Agent Cooper 2007.12.22. 20:26:07

Sziasztok!

Kétszer történt meg velem majdnem hasonló eset, mindkétszer tilosban parkolásért, de nem ez a lényeg. A 8. kerületben laktam, a postás pedig sem az ajánlott levél céduláit, sem pedig a leveleket nem dobta be a postaládába, pedig azon kint volt a nevem. Az első esetben kijöttek a rendőrök, mint az írónál, szerencsére csekkel, de így is kurva kellemetlen volt a dolog.
A második esetben a lépcsőházi közös postaszekrény tetején láttam meg egy levelet, gondoltam megnézem kié, hát nekem jött, a második felszólítás volt, gyorsan be tudtam fizetni. Ha nem fizettem volna be, ugyanez lett volna.

Azóta panaszt tettem a postán, gondolom semmit nem ért, azóta semmit nem kaptam a dologról. Inkább átírattam magam vissza vidékre, anyámékhoz, itt van rendes posta. Erről ennyit.

Jaguar 2007.12.22. 20:31:45

Agent Cooper!

Ez tipikus példája annak, mikor hiba van a Mátrixban.

De ugye nem a rendőrség tehet arról, hogy a Posta szarul, szabálytalanul kézbesített? (Nem. A rendőrség sem szent, az is hibázhat, de itt ugye nem ők a hunyók?)

Ha ebből károd származott (kiesett munkabér, tényleges kár, nem vagyoni kár) érvényesítheted a Postával szemben (szerintem).

Agent Cooper 2007.12.22. 20:42:34

Ennek az egész eljárásnak egy fontos alapfeltétele lenne, hogy a Magyar Posta rendesen működjön.
Ha bevittek volna, akkor aztán mondhattam volna a rendőröknek, hogy nem kaptam levelet. Gondolom mindenki ezt mondja nekik, maximum egy jót röhögtek volna.

Bunkó Béla 2007.12.22. 21:11:56

Szutyokarcú zsaruk megint leírták magukat, azt nem értem hogy ettől mélyebbre már hogy tudják leásni a "tekintélyüket". Van valami Dózsás dal erről nem ismerem mélyen de ide való.
Facccópóóó faccfejség, köcsög magyar rendőrség! stb... stb...

Tajparaszt 2007.12.22. 21:13:58

HAHAHAHAHAAAAAAAAAA. És akkor most elmegyek bankot rabolni, meg ékszert lopni, meg kocikat feltörni és aztán majd ügyelek arra, hogy napközben ne vegyek át semmit, éjjel meg úgy sem jönnek értem...
Na, neeeeee mááááááár. Bármit megúszhatok , ha nem veszem át a levelet? Egyébként mikor jöjjenek, ha nem akkor, amikor valószínű, hogy otthon vagy. És igen, rád fogják rugni az ajtót. A helyi lázadást mindig leverik. Az más kérdés, hogy utólag reklamálhatsz. Egy jótanács, ha ilyen történik a jegyzőkönyvet addig nem írod alá, amíg minden benne nincs, amit akarsz. Mást nem tehetsz. Az is jogkövetés, ha kihúznak a lakásból. Mégis csak a jog után mész.
Amúgy egyszer mi is voltunk bűnösök. kocsival mentünk és elment mellettünk egy rendőrautó, rá volt írva BŰNMEGELŐZÉS. Szóval egy kicsit bűn voltunk, de hamar megelőztek:)

Jaguar 2007.12.22. 21:15:38

Kedves Tajparaszt!

Ha-ha -ha :)))

Jaguar 2007.12.22. 21:21:32

Kedves/Tisztelt Agent Cooper!

"Ennek az egész eljárásnak egy fontos alapfeltétele lenne, hogy a Magyar Posta rendesen működjön. "
Pontosan. Ehhez nincs mit hozzáfűznöm, ha csak azt nem,hogy a többi szervezetnek (rendőrség, önkormányzat, bíróság) is szabályszerűen kell működnie.

Szabályszegő: FIZESS!

Na jóccakát és Boldog Karácsonyt mindenkinek! (Még neked is Avman):)
www.youtube.com/watch?v=NrAwK9juhhY

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.22. 21:31:24

hat ez az
nem kell szabalyserteni, tilosban parkolni, meg mittudomen
aztan azon ragozni, hogy a posta barom volt
erthetetlen

dhole 2007.12.22. 21:38:29

Jaguár,Zsandár,és kedves barátaik!
Igen,biztos vannak kedvesaranyos rendőrök is,meg parancsra is cselekszenek(másnak önállóan is megy)de lássuk be 5000ért keménykednek,és valahogy mindig a kisemberrel.Milyen lelkivilága lehet egy olyan embernek aki mások baszogatására tette fel az életét?A parancs az erkölcs alól is fölment?Mert téged is összevernek ám parancsra ha tüntetsz a hatalom ellen!Még ha ők is szarul élnek.Gumigerinc.A nnagykutyákkal mért nem ilyen kemények akik az ő zsebükből is kilopják a pénzt?Ez akkora ügy,hogy így meg kell alázni valakit?
Nem emiatt nem működik a rendszer.Császár Előd mennyit is kapott?Ez nincs arányban.

doki 2007.12.22. 21:38:46

Jaguár ! Ha az elmult 50 évben nem kértem rendőri segitséget, akkor a következő 50 évet majd csak kibirom nélkülük.
Lányom kért multkor, amikor betörtek hozzá.
Mindja a zsaru, nem látunk nyomot, biztos önbetörés
Lányom: Amit elloptak az a saját tulajdomom és nincs biztositásom.
Zsaru: Attól még lehet önbetörés.
Lányom: Na akkor húzzatok máshova nyomot keresni.
Gyorsan el is húztak és nem erőltették magukat tovább.

garázda 2007.12.22. 21:40:35

Nekem csak levél jött , hogy nem fizettem meg a bíróság által kiszabott rendszám letépésért kirótt 100000.- forintot és hogy vonuljak be 400 valahánynapra valahová vagy fizessem ki!
Olyan szívinfarktus közeli állapotba kerültem, és hívtam az ügyvédet!

A bíróságtól még az ítéletkor kértem részletfizetés amit meg is adtak, csak a POSTÁS volt olyan bunkó hogy a tértivevényes levélre ráírta hogy nem kerestem , pedig mindig volt otthon valaki , de POSTÁS az nem hozott semmi ilyet!

Mellesleg egy köcsög fazon miatt történt a dolog akit garázdaságért el is ítéltek, de hát az ember hogy a muki meg ne lépjen letépi a rendszámát mert feldúlt állapotban nem biztos hogy megtudtam volna jegyezni!

De hát a rendszám egy olyan dolog amit ilyen, sőt semmilyen okból nem lehet eltávolítani a" TISZTELT BÍRÓSÁG "álláspontja szerint!!???

Szóval repültem befizetni az egészet egybe, törlesztés helyett!

Ezúton is köszönöm a helyi "tisztelt"
NŐI postás kisasszonynak( női írás volt a tértivevényen!!!) holott nálunk férfi a POSTÁS sőt még a helyettese is manus!!!???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.22. 22:03:33

en vedem a rendoroket mert renpasrti vagyok
de egyszer regen, vagy 15 eve betortek a sorozombe
vittek ezt azt
rendorok jottek somolygova
nem mondtak ki, de latszot rajtuk, onbetores
vittek el computert is
es csodak csodaja, meglett
ugyanaz a rendor adta vissza es somolyogva naugye milyen jok vagyunk
aze a betores hajnalan szivesen szajbaqrtam volna mikor celozgatott
ahh
haggyuk is
megyek vacsorazni

dhole 2007.12.22. 22:10:32

Persze védjed.Okos vagy.L O G I K A!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.22. 22:24:24

okos vagyok tudom
de hatarozott, kemeny renormalis rendorsegre szukseg van
persze ha nem az akkor baj
hobagoly is mindig eerol beszel
Ot s e szerettem annak idejen
mostmeg igaza van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.22. 22:26:37

es en belatom hogy igaza van
mennyit rohogtunk rajta annak idejen
es igaza van
tehat nekem nem volt igazam
ez van

Sir Zet 2007.12.22. 22:37:34

Faxomba, már többen megkérdezték előttem, de egyik okostojás se válaszolt, hogy mi van akkor, ha a csukott ajtó mögül megkérdezem, ki az, én meg baszok kinyitni az ajtót. Vagy ahogy írta a postoló, kinyíitom az ajtót, de rács van rajta, és azt nem nyitom ki. Hívják a SWAT -kommandót és betörik faltörőkossal, vagy mi a fax lesz akkor?
A másik pedig, hogy akkor ezek szerint nem kell házkutatási határozat soha, mert simán hivatkozhatnak arra, hogy ez vmi halaszthatatlanul sűrgős dolog? Akkor odaáll 2 faszkalap egyenruhának látszó cuccban, rajta vmi kamu számmal, hogy most aztán nagyonsűrgősen házkutatunk, én meg köteles vagyok beengedni őket?! Na neee... Valaki magyarázza már el ezt! Zsandár úr erre vonatkozóan miért nem mond semmit?!

Mikrobi 2007.12.22. 22:45:43

A rendőrök és az ügyeletes tiszt nevét, jelvényszámát feltenni a kuruc.infóra, előbb-utóbb meglesz a fényképük, lakáscímük, telefonszámuk, e-mail-címük is. Az ilyen állatokkal nem lehet máshogy beszélni.

Mikrobi 2007.12.22. 22:52:58

Ja, és Jaguár:
azért maradt meg a rendőrellenesség a Kádár-rendszerből, mert most is Kádár-rendszer van, csak a nagyfőnököt Gyurcsánynak hívják. A rendőrség pedig bizonyos szempontból rosszabb is, mint a Kádár-rendszerben! A rendszerváltás óta még nem utáltam úgy a zsernyákokat, mint most! Pedig nem járok focimeccsre, nem volt soha rendőrségi ügyem!

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2007.12.22. 22:55:37

300 felett vagyunk.
Hát akkor, Shalom!

Az igazi Trebics 2007.12.22. 22:56:11

Ha legközelebb kiakadok, mennyire távol járnak a jogászok a mai magyar valóságtól, eszembe fog jutni ez a cikk, mert ez a másik véglet.

Nem az a nagyobb baj, hogy alapvető jogi ismeretei nincsenek egyeseknek, hanem az, hogy páran leírták, miről szól a történet, egyesek mégis hajtogatják az eszement hülyeségeiket.

professszor 2007.12.22. 23:10:39

boo, te büdős geci zsaru! anyádat vigyék be meg a ringyódat! szeretnél rendőrállamot, mi? rohadj meg az egyenruhádban te szemét! az ilyen mocskok mint te, meg a zsanettet megbaszók, meg a zsebre dolgozók meg a többi sutyó miatt, hiszed, hogy nagyfiú vagy, de legalább úgy utálnak titeket, mint a kokerókat! ez tuti szarzsák!
jelentkezem, értettem nyald ki a seggem!

professszor 2007.12.22. 23:20:58

jaguár te másik fasszopó! mi vagy te baszad meg szent? szerintem mocsodék zsernyák vagy, rohadjál meg! kis buzi köcsögök vagytok mind! feltörték az autómat a 13-ban betelefonáltam mi legyen, az ügyeletes lebeszélt a feljelentésről, azzal, hogy sok a macera és úgyse lesz meg, és most is rengetegen vannak a kapitányságon, hosszú órák mire sorra kerülök! ezek vagytok ti faszjankók! a húggyos alteregós tábornok szarral együtt!

guderian 2007.12.22. 23:35:04

Ki kell kukucskálni és nem kell kinyitni.
Bátyámat anno a katonai rendészet és a rendőrség kereste többször is, mert szerette volna bevonultatni. Kinézett, majd visszafeküdt aludni.
Soha nem vonult be, ellenben a hülye öcsivel...

Jaguar 2007.12.22. 23:38:23

Kedves Garázda!
"hogy a muki meg ne lépjen letépi a rendszámát mert feldúlt állapotban nem biztos hogy megtudtam volna jegyezni!" és "De hát a rendszám egy olyan dolog amit ilyen, sőt semmilyen okból nem lehet eltávolítani a" TISZTELT BÍRÓSÁG "álláspontja szerint!!???"
ÚRISTEN. BA...MEG! Ezt nem hiszem el! (Pedig már lefekvéshez készülődtem, mégis írnom kell)
Te tényleg ennyire hülye vagy? Nem tudsz megjegyezni három betűt, meg három számot? Inkább letéped? Aztán meg csodálkozol, hogy megbüntetnek?

Hihihihbruhahaha.

Vazze, ehhez nincs mit hozzáfűznöm.

Jaguar 2007.12.22. 23:47:27

Kedves Professszor! (miért három sss?)

"az ügyeletes lebeszélt a feljelentésről," mi az, hogy LEBESZÉL???? ennyire nem lehetsz lúzer.

Mivel itt a karácsony, teljesen ingyen kapsz tőlem egy tanácsot. Ilyenkor szépen higgadtan (tudod mit jelent ez a szó?) elismétled, hogy : én megértem uram/hölgyem, hogy sok a dolga mégis szeretném, ha rögzítené, hogy.... .

Ha ez sem válik be, - egye fene egyszer van karácsony - itt a a varázsszó/k: Ki a főnöke?

De ha valami miatt még ez sem jön össze: ÍRJÁL (már ha tudsz írni és a hozzászólásodat nem a kishúgoddal gépeltetetted be)arra kénytelenek valamit lépni. Az írást ajánlott levélben add fel. Ha nem tudod, hogy kell ajánlott levelet feladni, a postán bitosan szívesen segít valaki.:)

Örülök, hogy segíthettem.

Boldog Karácsonyt!

Ja! Máskor ne hagyd magad "lebeszélni" bruhahahasszzissh (ilyen egy balféket)

ohmyFgod 2007.12.22. 23:47:56

Ez a Jaguár kiakasztott. Nem modnom, hogy nincs igaza 1-2 dologban, de mégis furcsa az egész, ahogyan előadja.

Az jut róla eszembe, mikor a Görgényi gusztustalanul és pofátlan módon belehazudja a kamerába, hogy "a rendőrség nem használt viperákat, tessék nekem mutatni egyet..". Emlékeztek?
Ha valaki úgy nézte volna azt az adást, hogy fogalma sincs a magyar viszonyokról, sosem látott viperás rendőröket, akkor biztosan el is hiszi a vasprefektusnak, és azt veszi alapnak amit tőle hallott. Hiszen mégiscsak egy felelős személyiség szájából származik az állítás, néhány rendbontóéval ellentétben. Talán éppen ezért ugyanilyen okoskodó módon elkezdene vitatkozni azzal is, akit szarrá vertek viperával. "biztos gumibot volt, csak nem tudtad megkülönböztetni, mert ahhoz is buta vagy..." Sőt, itt is kommentelhetne távolról, hogy ugyan már ilyen nem történt. Vannak rendőr haverjaim, és nincs viperájuk, esküszöm.
Jaguár és a többiek egyértelműnek vennék, hogy az áldozat csak azért sérelmezi a viperát, hogy magát tisztára mossa. Legalábbis pl Jaguár hozzászólásainak ilyen szaga van. Remélem értitek mire gondolok. Ez nyilván csak egy példa volt.

ohmyFgod 2007.12.22. 23:55:14

Jah, és többeknél azok közül, akik leoltják a cikkírót -vagy azt aki egyetért vele- kibújik a szög a zsákból: (Boo-tól idézek) "Amilyen lama bekiabálások voltak itt, sztem senki. És igazatok van minden rendőr, ügyintéző paraszt, ezért légyszi ne mászkáljatok a NYAKUNKRA a csip-csup ügyeitekkel, ha kár ért."
A lényeget átírtam nagybetűkkel. Itt is olyan érzésem volt, hogy csak a mundér becsületét védi.

Jaguar 2007.12.23. 00:19:16

Kedves ohmyFgod!

Tudod mit? Oké igazad van. Vitatható a stílus. Sorry, ha off.

Akkor vitatkozzunk értelmesen.

Össz: Aki szabályt szegett és rajtakapták (mert mindannyian követünk el kisebb-nagyobb szabálytalanságot, pl.mobiltelefon, biztonsági öv, gyorshajtás) az fizessen.

Ha gyorshajtásért, vagy tilosban parkolásért megbírságoltak - mert volt ilyen párszor - meg sem fordult a fejemben, hogy "kibekkeljem" valahogy. Hibáztam, fizettem. Megjegyzem: saját tapasztalatom, hogy a bírság és a végrehajtási cselekmények - végül is az elzárással fenyegetés - között kb. 4-6 hónap telik el. Ennyi idő alatt nem jut eszébe valakinek, hogy sara van? Na ne etess már!

Ha nem fizet viselje a következményeket. Természetesen előfordulhat, hogy hiba csúszik be (szablálytalan kézbesítés, névcsere, elírás, stb.) de itt - ti. a vitandítóban -nem arról van szó. hangsúlyozom, én most - és végig - a vitaindító helyzetről beszéltem.

Egyébként a fentebb érdemben írtakat fenntartom.

Végül: "Ma egy szalmapapucs, holnap az egész világ?" (Monthy Python, John Cleese):)

ohmyFgod 2007.12.23. 00:51:39

Egyetértek. Ha jogos a bírság fizess.
Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell nyelnie az embernek mindent, de tudom hogy nem erre célóztál. (Más viszont ilyet is mondott)
Azt viszotn írtad, hogy a vitaindító helyzetről beszéltél. Szerintem viszont mégsem ezen van a hangsúly ennél az írásnál. Lehet vitatkozni azon, hogy bunkók voltak-e a rendőrök, hogy jogos volt-e a bírság, hogy hibázott-e a posta. Ám én mégis úgy látom, hogy egy olyan szomorú jelenségről olvashattunk, ami bármelyikőnkkel megeshet, aki követett el kisebb vétséget. És most kérem tényleg csak abba gondoljunk bele, hogy egy kisebb rendű dolog elkövetése után -amiről általában maximum azt várod, hogy hozza a postás a büntetést- átlagpolgár számára milyen érzés lehet, hogy hajnalban csönget a rendőrség azzal, h visz a börtönbe.
Kérek midnenkit, hogy annyira álszent ne legyen, hogy azt mondja: akkor is befizetné a büntetést, ha arról semmiféle értesítést nem kapott. Sztem a többség innentől kezdve nem is gondolna rá, így kicsit durva lehet a börtönös riogatás. Miért ne hihetnénk el, hogy nem volt tudomása róla? Elárulom, hogy velem is történt már olyan, hogy a postás/posta jóvoltából szívtam. Az modnjuk nem büntetés volt, de az mindegy.

Jó éjszakát mindenkinek!

Jaguar 2007.12.23. 01:04:26

Kedves ohmyFgod!

Elismétlem- ki tudja hányadszor (már én is unom, hát még más) - előfordulhat, hogy télleg' nem kapsz semmit. De (!) ennek a valószínűsége kb: 1000:1-hez, vagy még kisebb. Ez másik blog témája lehetne.

Amiről ITT szó van: Ha nem fizetsz akkor hosszú procedúra (5-6 levél) után visznek.

..és ha visznek akkor ne várd el, hogy porcukros mézbonbonnal, meg harmatos nektárral keltsenek.

Hangsúlyozom: ITT az átlagos esetekről van szó! Minden más eset külön megfontolást igényel. És szerintem ez az átlagos, nem pedig az ellenkezője.

Azt nem vitatom, hogy egy KIRÍVÓ esetben nagy trauma ha télleg' ártatlanul csengetik ki az embert hajnalban, de nem ez a tömeges ugye? Görgényivel szólva (ha már voltál szíves Hozzá hasonlítani): Ahol fát vágnak, hullik a forgács is.

KomplexSokaság 2007.12.23. 01:04:38

Akik azt irják, hogy nem költséghatékony a rendőri fellépés: a teljes költséget úgyis leverik majd az ügyfélen.

Netuddki. 2007.12.23. 01:43:40

drummerman 2007.12.22. 22:37:34

Mi van, Te is óvatos duhaj vagy? Csak akkor szegülnél ellen, ha ezt büntetés nélkül megtehetnéd? Ha úgysem tettél semmit, akkor nyilván odabent lehet tisztázni a félreértést, aztán perelni. Ha meg mégis, akkor meg csak rontasz a helyzeteden. Nem így logikus?

Netuddki. 2007.12.23. 01:49:34

Jaguar 2007.12.23. 01:04:26
"Ahol fát vágnak, hullik a forgács is."

Ezt más mondta. Most éppen nem jut eszembe a neve. Valami hordókészítő, vagy mi volt. :)))

bazd meg 2007.12.23. 01:51:28

Jaguar baratom hany eves vagy???

Jaguar 2007.12.23. 01:59:28

Kedves Kovi1970!
Ja. :))))

Kedves bazd meg! (jó név, pszichológus mit szólt hozzá?)

Mer'?

ben2 2007.12.23. 03:17:31

Egy olyan országban, ahol ellenzéki képviselőt eszméletlenre verhet azonosító szám nélküli, magát rendőrségnek kiadó bűnőző csoport, amikor a sértett éppen igazolni akarja magát, majd ezen kedélyesen elviccelődhet egy kormánypárti frakcióvezető, nos egy olyan országban bizony megtörténhet, hogy az átlagpolárt bármilyen légbőlkapott indokkal elviheti a magyar demokratikus AVH, miközben a milliárdokat sikkasztó maffiózók szabadon furikázhatnak a városban - mert azután, hogy majdnem egy év kellett a kiadatásukhoz, állítólag a szökésüktől nem kell tartani. Elég egyértelmű, hogy ebben az országban azzal bánik európai módon a rendőrség, akinek haverja a "Gyurcsányi". A többi pármillió meg örüljön, ha nem lövik ki a szemét.

Road Runner 2007.12.23. 05:17:18

A magyar rendorseg es az eljarasaik roszabb mint egy rossz vicc, mer' ezen /bar talan kuncogni, de/ rohogni nem lehet.

ctrl 2007.12.23. 06:53:44

ben2
én most komolyan megijedtem esküszöm

te meddig voltál kómában ,hogy ilyenekt írsz?

szabálysértési eljárás során kiszabott pénzbírásgról és elővezetésről szólt a téma te szerencsétlen

jesszumpepi (törölt) 2007.12.23. 07:27:33

Jaguar 2007.12.23. 01:04:26


"Ahol fát vágnak,ott hullik a forgács is."-mondta Nagy Imre az 56-os forradalom kezdetén,amikor kiderült,hogdy már halottak is vannak.

kriszo 2007.12.23. 08:27:54

Sziasztok!

Én a posta felöl szeretném megközelíteni a dolgot. 13 hónapig dolgoztam postán, mert nem találtam más állást. És elmondhatom Nektek, hogy a postánál butább, szemetebb helyet még nem láttam.

Előszöris a posta egy átjáróház lett. Senki nem tudja, h. mit és hogyan kell csinálni. Olyan nagy a fluktuáció.

Az összes bp-i levelet kszállítják Budaörsre, ott szortírozzák, aztán vissza BP-re. Ebben a qrva korszerű levélelosztóban olyan emberek dolgoznak, akiknek nincs 8 általánosuk sem.

Ebből kifolyólag rengeteg levél elveszik, mert már meg sem érkezik a kézbesítő postahivatalhoz, vagy egy kezdő kézbesítő kapja meg, aki számára ismeretlen az a szó, hogy munkaerkölcs és rohadtul nem fog értesítőt írni, mert fázik vagy melege van és gyorsan akar végezni a munkával. Persze a levél úgy lesz visszajelentve, hogy a kézbesített "nem kereste". Vagyis nem ment be érte a postahivatalba.

Gondolom abban egyetérthetünk, hogy ez egy rohadt veszélyes állapot ebben az országban. Én simán elhiszem, hogy a beküldő hölgy tényleg nem kapott értesítőt.

Amit tehetünk: A házszámunkat nagybetükkel mindenhová tegyük ki, amennyiben kertesházban lakunk. Kicseszett nagy postaládánk jól zárható legyen és nagyon nagy. A postaládán ríkító betűkkel tüntessük fel nevünket, címünket. Így van rá esély, h. mégiscsak megkapjuk a levelünket, mert a hülye is látja, hogy hová kell dobni a leveleket, nem kell gondolkodni rajta egy percig sem.

Világba Kiabálok 2007.12.23. 09:00:38

Fel kell jelenteni a rendőrséget! Az a baj, hogy a magyar ember nagytöbbsége fél a rendőr láttán. Hála Isten kivétel vagyok! Múltkor jött velem egyirányu utcába, annyira kiabáltam vele, ők meg nem tudták mire vélni, elhúztak!
Nem szabad megijdeni tőlük! Olyan emberek mint te meg én. SŐt, rosszabb.
TANULSÁG: NE IJEDJ MEG!

Világba Kiabálok 2007.12.23. 09:02:14

velem szembe. ezt akartam írni. Jött velem szembe az egyirányu utcába kék lámpa nélkül, lassan járőrözve.NAGY FORGALOMBA!!!

tanár úr 2007.12.23. 09:53:33

Remélem azért megkúrták a zenekari lotyót a Zsanettet? weheheheh

garázda 2007.12.23. 10:07:24

Jaguárka!

Csak azt kívánom neked, hogy te éld át azt amit én!!

Ezt jegyezd meg köcsög!!!

garázda 2007.12.23. 10:12:48

Amúgy tényleg igaz a történet hogyha bármi történik velünk és betelefonálunk a yardra , ott komoly határozottsággal lebeszélnek minket egy esetleges feljelentésről, neaggy isten helyszínelésről, mert annyi a munkájuk, meg úgyse lesz meg a tettes!


Maradjunk annyiban hogy aki rendőrnek megy annak vagy nincs agya vagy agymosott lessz!!

Nincsenek kivételek!

Szohi 2007.12.23. 10:48:30

Nálunk (kisváros, kb 35000 lakos) megtörtént hogy kiraboltak jópár házat a kertvárosi részben. Ezután az egyik tulaj bement a rendőrségre, hogy nem-e kijönnének a helyszinelők, nyomrögzítés miatt. Erre azt kapta hogy nincs pénz rá. Ezután megkérdezte hogy lenne-e rá lehetőség hogy a rendőrök valamivel többet járőrözzenek a város ezen részén, erre nincs pénz rá.
És ekkor kérdezem én: A járőrözéshez miért kell pénz? A rendőrnek is van két szép lába amin tud sétálni, és igenis sétáljon ha elfurikázza a kilométerkorlátot. Vagy ha már nem akar sétálni, igényeljen egy biciklit. A biciklit be tudják szerezni olyan 100 000 forintból, ezekután a fenntartási költsége minimális. Biztos vagyok benne hogy az önkormányzat támogatna ilyen elképzelést! (Szomszéd hasonló méretű városban vettek bicikliket a rendőröknek, a rongálók elfogása miatt).
És igenis, lehet a rendőr emberséges, mert már olyannal is találkoztam.

porthosz 2007.12.23. 11:34:45

Nekem erről a rendőrös ügyről az volt a kedvencem mikor a tavalyi tüntetés/szétverés után beperelték a rendőrőket túlkapás miatt, majd az eljárás végén az egyik ügyvéd ismertette a tényeket:
-az adott személyeknek eltört a kezük és egyéb fizikai sérüléséket szenvedtek (orvos igazolja)
-Az illetök kezén bilincs volt és a 1-2 napot töltöttek fogdába
-a rendőrparancsnokok szerint egy alárendeltjük sem látta ezeket az embereket soha
-és soha nem is kerültek velük kapcsolatba sem a tüntetésen sem máshol

Összegezve: az áldozatok eltörték egymás kezét, majd rendőrségi bilincsel megbilincselték egymást (közben agyonverték egymást), ezután ismeretlen módón bekerültek xy rendőrségi fogdába, ahol magukra zárták a rácsajtót és két napig ott tartozkodtak önszántukból...

Ez halál komoly igy olvasta fel az ügyvéd, a tévében is benne volt. Aztán feltette a kérdést a kamerák keresztüzében hogy akkor ez igy vajon mennyire hihető...?

Harpagon 2007.12.23. 13:13:42

Benzinkutas Brigi!

Szétsírtam az agyam,annyit röhögtem a hozzászólásodon!
Köszi,csináltál nekem egy jó napot!

ctrl 2007.12.23. 13:52:23

garázda

Szerintem pont a te hozzászólásod az alapja, hogy az ilyen embereket mint te, ne vegyék komolyan .

Általánosítasz mert buta vagy, nem találkoztál olyan rendőrrel aki valóban segített volna neked nehéz helyzetben.

Én találkoztam,nem büntetett meg pedig szabályt szegtem de mérlegelt és egy figyelmeztetéssel elengedett.

Haver meg kiakadt mert ugyanazon szabályszegésért 10 ezer forintra megvágták(ja, nem ő volt a hibás persze hanem a zsernyák aki rossz helyen volt ugye).

A garázda nick is mutatja, hogy alapvetően jogkövető állampolgár lehetsz, aki szarik a normákra amelyeknek megfelelően kellene élnie

A kocsmában biztosan mérvadó a véleményed két sör után,de vajon az élet más területén mennyire vagy ilyen sikeres?
lol

bambanyuszi 2007.12.23. 14:11:04

Háát, biztosan vannak ilyen rendőrök is, meg másmilyenek is, de Garázdának valami komoly baja van az biztos...

garázda 2007.12.23. 16:04:00

Akkor hívjatok meg egy rendőrt karácsonyra!

Ctrl további jó szabályszegést!

Bambi: ezt biztos azért írod mert ismersz!

garázda 2007.12.23. 16:07:35

Miért ctrl, mert akinek a nickneve garázda az garázda?

Gondolom akkor te "Ctrl" gomb vagy valahol egy billentyűzeten!

Miért nem az alapsztoriról írsz butuskám!!!!???

black_man 2007.12.23. 16:24:58

Idén szilveszter dec. 31-re esik!!

2007.12.23. 16:48:46

kedves jaguár, bátyád s anyád szerelemgyereke.
a gyakorlat az mutatja, h az önkormányzat nem foglalkozik olyan apróságokkal, h behajtás, mivel közvetlen letiltást nem bocsáthat ki, lévén nem fér hozzá az illető adataihoz, számlaszámát nem tudja (apehnél működik inkasszó szintjén a dolog), ergo közvetlen letiltásra nincs lehetősége. szintén mérlegelhet, h adók módjára be akarja-e hajtani (elárulom, nem akarja, mert több ideig várhat a pénzre illetve a dolog kétséges, lásd fentebb: nem tudja lefogni sehonnan. mi marad az egyetlen megoldás? na mi?
szóval felesleges pofázni nagy arccal, mert fingod sincs a rendszerről.
ezt vesd össze azzal, h a posta működése kaotikus, nem találja meg a gazdáját a levél, kézbesítési vélelem van, majd menjél vissza anyádba addig, míg ember nem lesz belőled, mert a 9 hónap kevés volt.

Taedium 2007.12.23. 17:10:54

Jaguár Próbálj meg 5db 7-es BMW-ben ülő kopasz ukrán maffiózóval rambózni csesztetni őket izzókészletért +nem a stoptáblánál álltak meg hanem 15 centivel utána+ nem 50-nel ment hanem 57-tel, és akkor majd azt mondom ,hogy a rendőrség mindenkivel egyformán bánik.De a rendőr ehhez gyáva mert ilyet még nem láttam és nem is hallottam ilyenről, ezért csak a sima civilekkel rambóznak ,mert itt tudják hogy nincs nála fegyver ,nem veri be a pofáját a rendőrnek stb,stb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.23. 17:57:59

black man
igen mert szokoev lesz jovore

abandi 2007.12.23. 18:00:50

Az alaphistória (ha igaz) , számomra több, mint egy fogyasztóvédelmi hehehe...Tehát: jog-blog eset!!! Amúgy: lófasz a rendőrhatóság seggébe!!! (Telefon előtt nem nyitunk ajtót a gáz/elektromos/önkényuralmi hatóságszerű lényeknek)...Szerintem...akibaszottkúrvaistenit!!!
Amúgy: Boldog Karácsonyt!!!

black_man 2007.12.23. 18:49:44

téllleg 2008 szökőév!! köszi!

garázda 2007.12.23. 19:46:48

avman

Boldog Karácsonyt! :-))

szkaccsotjeggel 2007.12.23. 19:55:35

majdelfelejtettem: a TESCO elit alakulat tépkedte-e az ajtódat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.23. 20:45:11

mindig az olimpia eve
es akkor ugy esik
31-re
a 29

avatartalan 2007.12.23. 21:40:14

lyalya 2008 fura év lesz,husvét hétfö is keddre esik...

abandi 2007.12.23. 22:38:58

Hülye, hülyébb, leghülyébb...
RENDŐR, POSTÁS, vasutas!!!
Meg a cikkindító...meg mi...,hogy ....ehhh...

hombarfej 2007.12.24. 03:43:36

Jaguár szerint mindenki paréj. Ha az unatkozó rendőr lebeszéli a feljelentésről az embert, akkor is a telefonáló a hülye. Szép dolog a mundért védelmezni, de túlzásokba ne essünk.

2007.12.24. 06:38:45

1. Most lehetne baccpapucsozni, meg ajtóletépni, de ez annál keményebb téma. Má' megin' a kőagyú fakabátok... És gondolom megint megmagyarázzák majd, már ha veszik a fáradtságot, hogy magyarázkodjanak, mert azt nekik egyébként nem kell, hogy miért is nem tartották be a szabályokat. Egyébként valószinűleg nem is ismerik a szabályokat.
2. Megjegyzem, hogy van valami olyasmi törvénybe foglalva, hogy a törvények nem ismerés nem mentesít azok hatálya alól.
3. Ha én nem ismerem a munkám szabályait és elkúrok valamit, akkor páros lábbal rugnak ki miatta. Ez fakabátéknál miért nincs így?
4. Jellemző a hülyéire: már megint a kisemberrel keménykednek. Bezzeg ha a sarkon a Lákátos Gázsi valakit bicskával fenyegetne, vagy Surmó Dezső a nyugdíjas mamára dudálna a zebrán a 7-es bmwből, akkor behúznák a farkukat és arrébb somfordálnának a nagy vagány fakabátok.
5. Mi az, hogy homárfaktor csak 4,9??? Ezek szerint van valaki, aki szerint a fent leírt esettel minden rendben van?

hairybottler 2007.12.24. 12:40:55

Nem vágom, mit kell ezen ennyit picsogni: utána kell nézni, ki és miért küldte ki a fakabátokat. Ha alaptalan volt a dolog, ügyvéddel, a TASZ-al, mittomén addig kell arénázni az önkormányzaton, míg meg nem lesz a felelős, mert valakit meghurcoltak. Mindenkinek van felettese, addig kell menni a dolog után, míg olyat nem talál az ember, akinek sokkal komolyabb kárt okoz, ha az ügy sokáig a felszínen van, mintha elintézi, hogy kibasszák Gizikét, aki a zsernyákokat küldte anélkül, hogy utánanézett volna az ügynek, pedig ezért kapja a pénzét. Mellesleg simán kifizettetném egy teljes napi munkabéremet, plusz a pszichológus három-négy-hat havi díját az önkormányzattal, mert ugye a dolog úgy kikészített, hogy feltétlen orvosi segítségre volt szükségem, amit az orvos szívesen igazol - gondolom. Ja és a perköltséget is természetesen, hogy az ügyvéd se dolgozzon ingyen.
Az önkormányzatnak meg kéne térítenie az indokolatlan rendőri intézkedés költségeit is. Normálisan ebből akkora számla lenne, hogy Gizike széke ugyancsak billegne, ha meg nem, akkor már a polgármesteré is.

A fakabátokat pedig addig kell basztatni, amíg meg nem tanulják ebben az országban is, hogy mindig, minden körülmények között maximális empátiával, segítőkészséggel és udvariassággal KELL eljárniuk, úgy KÖTELESEK beszélni a delikvensekkel, mintha az illemtankönyvből idéznének, ahogy két civil nem is beszél soha, mert a rendőr a hatalom képviselője, nála a stukker, meg a bilincs is, ha ezzel visszaél az háromszor olyan bűn, mint egy civil cselekmény. Mivel pedig a fizetések miatt nyilvánvalóan nem az ország színe-java megy rendőrnek, éppen ezért a mindenkori rendőri vezetés felelőssége, hogy az állomány akkor is a lehető legjobb képet alakítsa ki magáról, ha olyan, amilyen, mert ők vannak értünk és nem fordítva. Elő kell írni nekik baszki, hogy adott szituban mit kell mondani, hogy kell viselkedni, tréningre kell járatni őket, stb. Soha ne mondhassa egyetlen rendőr se többé, hogy "ez nem amerika, kisköcsög", amikor valaki a jogai iránt érdeklődik. Olyan szabályokat kell életre hívni, amik biztosítják minden ember alanyi jogait, és ez a mindenkori rendőri vezetés felelőssége, kötelessége, ez a munkájuk része. Ha kiderül, hogy panasz volt, mégis jutalmat osztottak, akkor tessék felelősségre vonni azt, aki osztott. Tessék már odaültetni valakit, aki felügyeli az ilyen ügyeket, és ha kiderülnek dolgok, akkor ne idétlen vihorászás, vállvonogatás legyen a reakció, hanem konkrét következmények: felfüggesztés, pénzelvonás, megrovás, fegyelmi, stb. Hát miafaszt csinálnak az illetékes minisztériumban a bürokraták? Meg kell szüntetni 10 íróasztalt, és létrehozni kettőt dupla fizetéssel, de felelőst, működőt.

Ha nincs alkalmas rendőri vezető ebben az országban, akkor tessenek kiküldeni egy fiatal csapatot valamely neves külföldi intézetbe, hogy tanuljanak.

Minderre persze az a reakció, hogy álmodsz öcsém, soha nem lesz ez nálunk így, és éppen ez a lényeg: 17 év kevés volt, hogy kiépítsük ezt a mechanizmust, inkább vakon anyázunk. Nincs olyan bíróság ma Magyarországon, ami a fent említett kártérítéseket megítélné, de olyan van, ami szakértői véleményeket simán nem vesz figyelembe, és kb. a tárgyalás előtt fél perccel eldönti mi lesz az ítélet, és nem számonkérhető. Mert nem vonják felelősségre azt (a bírót), aki hibázott, vagy hanyag volt, esetleg visszaélt a hatalmával, vagy olyan ítéletet hozott, miszerint a közös nyájban csak a felperes birkái szaporodtak hét éven át, a többi nem. Az ilyn bíró marad akkor is, ha fény derül az ügyre, pedig NEM MARADHATNA AZ, ha azt szeretnénk, hogy működjön az ország. Egyáltalán nagyon úgy tűnik, semmiért nem vonnak felelősségre senkit, és ezért kurva ritka dolog, hogy nálunk valaki értene a munkához, amit végez. Mindenki kacsintgat, sógor-koma tákol, büszkén vigyorog, h nálunk beza így megy ez, milyen tökös dolog, milyen laza gyerekek vagyunk, közben csak trehány, link, igénytelen és BUTA a társaság. 17 év alatt egy szánalmas putrit tudott csak összetákolni önerejéből, egy koszlott, büdös hajléktalanszállót, paraszt-barokk kovácsoltvas ráccsal a kápószoba ablakán, ha nem vennétek észre. Az egyik ok, amiért még mindig itt tartunk, az éppen az, hogy a gyakorlatban lófasz sem történik, az ilyen ügyek mindennaposak, és mindenféle következmény nélkül ismétlődhetnek, ti meg itt fossátok az értelmetlen szót. Nincsenek változások, mert nincs társadalmi nyomás, mert ilyen maga a társadalom, amiben élünk. Az emberek nagy hévvel, ész nélkül szidják egymást, mindent és mindenkit, közben kacsintgatnak, és somolyognak, ha nekik azért csurran-csöppen, a szar meg nem közvetlenül az ő medencéjükbe ömlik. A szaggal egyáltalán nincs bajuk, azt már megszokták, hiszen születésüktől fogva ebben élnek. Az csak azokat zavarja, akik pár évet külföldön töltöttek, mert ott nincs ez a bűz. Ott másik van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.24. 15:56:20

normalis torvenyeket kell hozni
ez azokat be kell tartani
es tartattni
ettol elek en "rendorallamban" es nekem ez igy jo

Jaguar 2007.12.26. 22:41:45

Kedves Avman!

Neked hiába segít az ember de teszek még egy próbát és ismételten figyelmedbe ajánlom az 1999. LXIX tv-t, különös tekintettel a 111.§-ra.

Ha vetted volna a fáradságot és utánanéztél volna, tisztában lennél azzal, hogy a leírt sorrend betartása KÖTELEZŐ és nem véletlenül van az, hogy nem a bírságot kiszabó hatóság, hanem - az eredménytelen behajtást követően!- a bíróság változtatja át elzárásra a bírságot, aki "mellesleg" azt is ellenőrzi, hogy előtte minden rendben volt-e, törvényes volt-e.
Így ha tanácsomra hallgattál volna, nem írtál volna** akkora hülyeségeket, amiből kiderül, hogy fingod sincs az egészről, csak hőbörögni tudsz.

A rendőrök viselkedéskultúrája - mint azt fentebb is írtam - külön téma, nem a bunkó rendőröket védem, hanem az alaptalan hőbörgéstől kapok agybajt, meg attól, ha néhány hőbörgő "eldönti", hogy minden rendőr hülye.

**
"...a meg a gyakorlat az mutatja, h az önkormányzat nem foglalkozik olyan apróságokkal, h behajtás, mivel közvetlen letiltást nem bocsáthat ki, lévén nem fér hozzá az illető adataihoz (????má'mé'ne férne', amúgy a T.Üfél is megadhatja azt, a hatóság nem köteles kutatni utána. Bazmeg megbüntették! Ha nem fizet számoljon a köv.el, ha van adat oké, ha nincs ű baja, megj: Jaguar), számlaszámát nem tudja (apehnél működik inkasszó szintjén a dolog), ergo közvetlen letiltásra nincs lehetősége. szintén mérlegelhet (nem mérlegelhet! kötelező megkísérelni!, megj: Jaguar), h adók módjára be akarja-e hajtani (elárulom, nem akarja, mert több ideig várhat a pénzre illetve a dolog kétséges, lásd fentebb: nem tudja lefogni sehonnan. mi marad az egyetlen megoldás? na mi? (Az bazmeg, hogy ekkor még akár közmunkára is át lehetne változtatni!megj.: Jaguar)
szóval felesleges pofázni nagy arccal, mert fingod sincs a rendszerről (NNa okostojás, akkor, hogy is van ez? megj: Jaguar)."

Kedves Avman! OLVASS, TÁJÉKOZÓDJ és utána okoskoggy'!

kujoon 2007.12.29. 02:33:27

Harrybottler egész jól összefoglalta a frankót; gyakorlatilag 17 éve sem volt rendszerváltás,csak olyan őszirózsás féle, ezért vannak ott azok az emberek azokban a pozíciókban, akik ahol, meg ezért ilyen az általános felfogás többek közt a rendőrségről is.Én is rühellem őket, a 90 százalékuk egy tajparasz, csak falkában erősek, csak a kispóógárt tudják baszogfatni, de ezt már sokan leírták...bár kétségtelen, találkoztam egy-két korrekt zsaruval is.És én is tudnék sztorikat mesélni saját forrásból ,nem az ismerős ismerősének az ismerősééből.
Ezért lázadok mindenféle módon a rohadék hatalom ellen, bármi fizetnivaló jön, alapból nem fizetek (büntetés, bírság), minden eszközzel húzom az időt, had dolgozzanak, ha vmit akarnak, rohadjanak meg...!

subotei 2007.12.29. 14:59:49

Lehet, hogy ezt már senki nem olvassa el, de akkor sem bírom ki.

Előrebocsátva: nem vagyok rendőr, nem is voltam, és nem is terveztem soha, hogy az leszek. Gyerekkori rossz tapasztalataim miatt a mai napig tartok az egyenruhásoktól, pedig nem vagyok egy ifjú titán. Ennek ellenére a józan észnek is illene biztosítani néhány sort.

Érthetetlen számomra, hogy hogyan gondolják még ma is ennyien, hogy a rendőrség a kommunisták utolsó bástyája. Számoljatok: 17,5 éve volt olyan rendszerváltás-féle. Akik akkor kezdtek 22 évesen, azok most kezdik a negyvenet. 57 évesen mennek nyugdíjba, hát LEGALÁBB A FELE már statisztikailag sem a szoci rendőrségen kezdett! Aztán azóta arról nyafog az összes fegyveres testület, hogy jajj, eemennek a szakembereik, ne hagyják! Ja, se pénz, se presztízs, szar munka, bunkó főnöknek kiszolgáltatva - mert az akkor tényleg öröklődött az átkosból -, naná hogy hullámokban húztak el tömegesen, mint a vadlibák. A BM/RM meg sír, hogy ha az összes 32 és 47 közötti embere felszáll egy várbuszra, akkor mindnek jut ülőhely. Ha tévén nézted, ha ott voltál velük szemben az utcán, ugyan, hány ötvenes kriptomunkásőrt láttál köztük? A legidősebbek, akik ott előhúzták a viperát, az Antaljózsibácsi miniszterelnököt véletlenül látták óvoda után otthon a tévében, amikor várták, hogy kezdődjön az Esti mese! A kissernő-féle agyvelőrózsákat meg egy emberöltő alatt rendesen kiselejtezte a hülyeség, az alkohol meg a gerontológia.

Tényleg azt hiszed, hogy a rendőr olyan kiborg, amit titkos földalatti gyárakban állít elő a komcsi ármány a demokrácia felszámolására? Fenét, együtt fociztál vele az iskolában, és alttad lakik a lakótelepen. Egy találomra kiválasztott rendőr pont olyan bunkó, műveletlen és erkölcstelen, mint akárki más, akit ugyanúgy találomra választanak ki. Csak feltűnőbb, mert nála van a gumibot. Mert azt, hogy ha a szülészorvosnak nem jattolsz előre, akkor asszony magára hagyva szüli meg a gyereked egy félreeső ágyon, a pincér beleköp a levesedbe, ha szóvá teszed, hogy mocskos a villa, a tanár speciel rejtvényt fejt órán és a gyereked hülye marad, a politikusnak pedig "dokumentumok" kellenek ahhoz, hogy a vállalkozásod megkapja azt, ami törvény szerint jár, az meg úgy belefér a nagy büdös demokráciába. Ébresztő! Az egész szar! És nem tudom, mitől ne maradna az.

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2007.12.29. 18:09:26

Garázda, ha női írást látsz az értesítőn, akkor a postás még azt sem vitte ki. A mi postásunk is pont ugyanezt csinálta. Pontosan tudja, hogy ki az, aki soha nincs otthon, úgyhogy élből csak az értesítőt hozta, bedobta a levelesbe a földszinten, és távozott. Aztán amikor itthonról kezdtem dolgozni, a harmadik után panaszt tettem e-mail-ben a postánál. Legközelebb még neki állt feljebb, jött lobogtatni a papírt, hogy vonjam vissza a panaszt, különben elveszik a prémiumát. Magyaráztam, de nem fogta fel, hogy neki a prémiuma, másnak meg kicsit nagyobb horderejű dolog múlhat rajta, ha nem végzi a munkáját.

Jaguar 2007.12.30. 18:06:51

Nem jól végzi a munkáját - (és rájönnek)?: Fizessen!
Másnak kárt okoz (és ez bebizonyosodik?)?: Fizessen!
Szabályt szegett - (és rajtakapták,jogerősen megbüntették)?: Fizessen!

Mindenki - a pógár, a postás, a rendőr, a hentes, a börtönőr, a taxis, a biztonsági őr, ... - csináljon mindent tőle telhetően a legjobban és nincs baj!

Szeretet és béke. Tigris együtt legel az őzzel. Mék láv not wár.
Hajrá Magyarország! Hajrá mindenki! Hare Krisna! Shalom! Áldás és békesség!

ARK-9 (törölt) 2007.12.30. 18:58:21

subotei 2007.12.29. 14:59:49 :

Teljes mértékben egyetértek Veled.

e-Vita · http://e-vita.blog.hu 2008.01.01. 18:18:06

Ha nem igaz a fenti történet, akkor is megtörténhetett volna. Amióta én szenvedő alanya voltam/vagyok egy abszurd jogi katyvasznak, én bármilyen hihetetlent hinni tudok. Hogy egy ingyenélő pedofil, és egy vidéki város rendőrsége, ügyészsége, bírósága karöltve fog engem a sötét nyócker mélyén kifosztani - soha nem hinném el, ha nem velem történt volna.
e-vita.blog.hu/2007/11/04/jog_ki_szolgaltatas

Jaguar 2008.01.02. 18:27:45

Kedves e-Vita!

A két eset nem azonos.

Privát üzentem.

e-Vita · http://e-vita.blog.hu 2008.01.13. 12:20:45

Jaguár!
Hálámat nem tudom eléggé kifejezni. Válaszlevél ment. (ritkánt nézem meg ezt a fiókomat...)

Nem is mondtam, hogy a két eset azonos lenne. De van bennük, ami közös: a rendszerrel van a baj. Az egész jogalkotás-jogszolgáltatás rendszerével. Cakk-pakk. Az esetem ennek (is) iskolapéldája - lásd még: orvosi ló.

Mint ahogy az egész közigazgatás rendszerét újjá kéne építeni, szervezni, alapoktól a kéményig. Hogy valóban rend-szer legyen, ne csak egy agyon toldott-foldott, elszuvasodott, az ügyintézés minden mozzanata millió (fekete/elnyelő) lukat tartalmazó, roggyant viskó.

Csak hát az ilyen poltikai klíma, ahol a győztesek 4 évente söprik le az asztalról azt, amit a vesztesek még csak épp makettezni próbáltak, ill. a vesztes még idáig se engedi 4 (vagy akár 8) év alatt eljutni a győztest - egyszerűen reménytelen. Egy ilyen rendes átszervezéshez nem elég 4 év, de még 8 se igen. Még akkor se, ha nincs ilyen kegyetlenül erős ellenszél.

namo 2008.01.19. 13:23:16

Szerintem se hazudj!

A novella szép csak a valóságtartalma kevés, vagy rendkívül hiányos!

Előzményei biztos voltak -talán rossz helyen sticheltél, vagy valami hasonló!

Megbüntettek, te meg szartál az egészre, azt hitted te vagy a jani, neked nem kell fizetni.

Igy jártál!
Ha maradtál volna, akkor megtanultad volna azt is, hogy kell sajátneműekkel szeretkezni. ----- 5000-ért.

Alikam 2008.06.03. 16:27:20

Én meg NBH-s vagyok és a rendőröket szoktam baszogatni.

Mindig van erősebb, ez egy ilyen játék, van akinek bejön, van akinek nem.

Leslie75 2009.04.21. 23:08:19

Ettől már csak az lett volna durvább, ha bilincset is tesznek a hölgyre. Bár ezt is el tudom képzelni, csak nem tett róla említést.
süti beállítások módosítása