Tékozló Homár

Szentlélek a CBA-ban

2007.12.24. 11:40 | jackyll | 152 komment
Az atya és a fiú mellett kispadra szorult szentlélek időről-időre azért megmutatja magát, hátha valaki belezúg. Legutóbb egy CBA-ban látták, ahol a személyzet megvadult zombiként támadt a kekszét naivan vállalati bankkártyával fizető Zsoltra:
A karácsonyi bevásárlás utolsó, lecsengő mozzanatát végeztem, két elfelejtett apróságért mentem az István út és Dózsa György út sarkánt lévő CBA-ba. Az üzlettel kapcsolatban az udvariasság, előzékenység, üzleti szellem kifejezéseket talán soha senki nem vette szájára. Egy közismerten ingerült rossz hangulatú bolt. Ha hiányzik mondjuk egy liter tej, vagy sütőpor, arra jó, de csak jó hangulatban, különben megviselthet egy kósza, meggondolatlan vásárlás. Slendriánságomban beugrottam egy liter tejért, és egy zacskó Korpovit kekszért. A sikátorszerű, nyomasztó helysiégben kivártam szépen a soromat, és a pénztárnál a bankkártyámat nyújtottam. A pénztáros ingerülten elvette, majd elém csapta a terminált. Éppen be akartam ütni a kódot, amikor elkapta előlem, és oldalt, maga mellett egy csengőszerű gombot (amolyan vészjelzőt, riasztót) kezdett vadul nyomkodni. Kérdeztem, mi van, mire gyanakvóan (és még ingerültebben) közölte, hogy ez nem az én kártyám.

Mondtam, hogy ez céges kártya, bizonyára látott már ilyet, de ő csak nyomkodta a csengőt, ami, mint kiderült, a boltvezetőt riasztotta. Közben ott állt a a pénztár másik oldalán egy raktáros forma alacsonyabb fickó. Olyan huszonöt lehetett. Odalépett, és elkezdte nézegtni a kártyát. Megkérdeztem tőle, miért nézegeti, mire a következő párbeszéd zajlott le:
- Miért, ki vagy te? He?
- A kártya tulajdonosa, mondtam.
- Közöd? Nem nézhetem meg?
- Mit nézegetsz rajta?
- Nem mindegy az neked. Ki vagy te? Valami vállalati köcsög?

Eközben megérkezett az üzletvezető helyettes. Kérdőre vontam, mi ez a megszólítás. Ő egy szót sem szólt, nem kérdezte meg, mi történt pontosan, csak állt bambán, értetlenül, és szó nélkül elvitte a kártyát.

A kártya húsz másodperc múlva visszatért, fogalmam sincs mit csinált vele. Talán megsétáltatta a parizeres pult előtt. Ezalatt két különös alak jött elő a rakátrból, talpig kék, illetve fekete mackó-szerelésben. Karbatett kézel odaálltak a pénztár emllé, és ők is elkezdtek nézni az üzletvezető-helyettessel együtt. Az alacsony ezalatt további szidalmak közepette visszahúzódott. Szerencsére találtam készpénzt, így azzal fizettem. Mint egy civil köcsög. Majd lesújtva távoztam.

Bár az imbecilizmus határát súrolja az eset, a vezetőnek a szeme sem rebbent. Talán azért, mert a kollektíva valószínűleg ebben a szellemben élheti meg a dolgos hétköznapjait. Nem tudom máshol is ennyire háklisak-e a bankkártyára, de az biztos, ha férfi név lett volna a kártyán simán fizethettem volna. Legfeljebb megúszom egy kis ingerültséggel. Arra a statisztikára viszont kíváncsi lennék, milyen termékek vásárláskor szoktak leggyakrabban lebukni a kártyatolvjok? Lehet, hogy a korpovittal?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.12.24. 14:45:21

A kártya használata azért totálisan elfogadható, mert létezik. Azért van, hogy használd. Mi az már, hogy valaki fintorog érte? Kurva anyját, akkor csukja be a boltot, vagy írja ki, hogy itt aranytallérral lehet fizetni. A boltos pénze az én pénzemből van, aki nem vevőbarát, annak őszintén kívánom, hogy rokkanjon bele a vállalkozásába, és kápéval fizesse majd a gyógyszereit.

Efshariot 2007.12.24. 15:01:04

"Amúgy milyen idióta az aki nem tart magánál készpénzt?! "

Te meg mókás vagy, ember!!! Néztél naptárat mostanában?? 2008 jön, nem 1008. KP-t azért veszek fel 1 hónapban egyszer, mert a bérletet nem tudom kártyával fizetni. Nekem alap, hogy lehessen kártyával fizetni.

Amúgy vannak olyan céges kártyák, amiket csak XY jogosultsággal rendelekzők használhatnak, nincs rajta név. Ezek általában korlátlan vagy magas összegű fizetési korláttal rendelkeznek, és bármit lehet vele fizetni Ha van rajta név, az jellemzően benzin kártya, vagy alacsonyabb limites kártya, amit meghatározott körbenlehet használni.

Condottiere 2007.12.24. 15:07:39

Na akkor azoktól kérdezem, akik szerint ilyenkor rendőrt kell hívni, ez egy reális párbeszéd:
- Jónapot kívánok, bejelentést szeretnék tenni!
- Jónapot, tessék hallgatom!
- Az István út és Dózsa György út sarkánt lévő CBA-ban, a boltvezető elvette a bankkártyámat.
-Értem, azonnal küldünk valakit! Szolgálunk és védünk!

Namost komolyan??? Szerintetek ezért kijönnek a rendőrök az őrsről. Ha meg ki is jönnek, majd 5-en tanúsítják, hogy önszántadból, adtad oda a kártyát nem pedig fenyegetés hatására. És a rendőrök is téged fognak lebaszni, hogy miért hivogatod őket feleslegesen. (persze biztos van olyan körzet, ahol nem ez a szellemiség uralkodik, sok sikert.)

szkaccsotjeggel 2007.12.24. 15:08:37

megadjam a Tesco elitalakulat számát?
szolj bátran.

Natura 2007.12.24. 15:12:38

Szép példái vagytok annak, hogy lesz egy liter tejből+kekszből lelkes nácizázás pro és kontra. :)
Ciklon B volt a bejgliben, vagy mitől vagytok ilyen kis frusztráltak karácsonykor?

A posthoz; valószínűleg én a fejüket leordítottam volna, aztán példabeszéd a helyes kereskedői magatartásról, reklám az ismerőseim között, panaszkönyv, akármi. Már ha ráérek, általában egyszerűbb elintézni egy sima 'kurvaanyátok'-kal, és otthagyni a cuccot. (személy szerint egyébként azért is leüvöltöm a fejét, ha le mer tegezni, nem őriztünk egymás mellett disznót.)

Egyébként nem tudom mi a fenét képzel magáról újabban minden betanítottmunkás kisköcsög? Mi köze hozzá, kié a kártya? Ő megkapja a fillérkéjét, jó kis droid módjára tegye azt, amiért a pénztárgép mögé építették, és ne gondolkodjon, nem azért van ott.

Botrányos, komolyan.

Amúgy meg járjatok matchba meg kaisersbe. Olcsóbb mint ezek, tiszta, van rendes választék, és az alkalmazottak is tudnak viselkedni.

., (törölt) 2007.12.24. 15:15:08

Nem vagyok jogtudós, de ez olyan, mintha a pénztáros elszaladt volna a pénztárcámmal, hogy biztos tele van hamis pénzzel
Ezt nem tehetik, mert adott szituációban akár rablásnak is nevezhetjük.
Lehet velük közölni, hogy az adott időpontban, valakik levettek egy millát a szánláról.
Azonnal rendőrt hívni, és jegyzőkönyveztetni kellet volna az esetet.
Cimborámba 1x belekötöttek a MOM park-nál. Azonnal elkezdett üvölteni, hogy segítség! ' milla van nálam, ki akarnak rabolni! El is tüntek azonnal a kötözködők.
Nos a pénztárnál is ezt kellet volna.A többiek előtt kiabálni, hogy segítség, ellopják a kártyámat! Aztán tanuk, rendőrök.

Condottiere 2007.12.24. 15:20:08

Natura

Neked is van egy lelkivilágod ecsém. Elég mélyről küzdhetted "fel" magad, hogy most ekkora az arcod. Gondolom a disznópesztrálást végző vállalkozásod szépen felvirágozhtott.

Amúgy ez nem mentesíti az említett dolgozókat, akik ugyanolyan tuskók, mint Natura.

LiberAll 2007.12.24. 15:27:39

Én speciel leugattam volna a fejét az egész csapatnak, ha meg keménykednek, be kell mosni, csak az a lényeg, hogy ne te üss elsőnek. :D
Amúgy Kellemes Karácsonyt, vagy Kellemesebbet ??

emzéperiksz 2007.12.24. 15:27:45

Minimalist, álljál csak hozzá hülye középkori haladásellenes köcsög módjára a vevőhöz, csak ne sipítozz, ha tönkre mégy. Mert én már csak elvből sem fizetek kp-val, még ha van nálam, akkor sem.

Hanyes 2007.12.24. 15:31:08

@John42:
"Ha a vásárláshoz automatából kell felvenni a pénzt, annak is költsége van ám!"
Ezzel tisztában vagyok. Személy szerint a készpénzt preferálom, régimódi vagyok, 10 éve van kártyám, de még egyszersem fizettem vele, boltba pedig mindig úgy megyek, hogy van nálam annyi, amennyi kell. Nekem csak azokkal a bankártyás fizetőkkel van bajom, akik nem tudják használni, és indokolatlanul feltartják a másikat. Tapasztaltam már én is, hogy van amikor fél perc sincs, de van amikor 5 percbe is beletelik, mire valaki kártyával végre fizetni tud.

Tajparaszt 2007.12.24. 15:31:40

HAHAHAHAAAA. Ott már én is vásároltam, a stílus stimmel:) Bár engem szét idegel, ha valaki 2-300 Ft-értékbe kártyát használ. (Szana-széjjel b@sz) DE! Reggel mikor elindulok 3 sáv van arra felé. Jobb oldalra esik a CBA amelyik sávban megáll a teherautójuk. Bal oldalt azok, állnak meg, akik a kisboltba és henteshez pakolnak. Marad egy sáv, amit meg azok szoktak lezárni, akik a tíltó tábla ellenére jobbra akarnak fordulni és pont úgy állnak meg, hogy a következő kocsi elzárja a sávot. Ezt még meg lehet fejelni a trolival, ha nem fér el. És a gyümölcseik is mindig csofadtak, de ez már egy másik történet:)

sikitomi 2007.12.24. 15:32:04

dXtr: én vagyok a szürke marha? a te fajtád miatt kell állandóan várnom, mert állandóan szar a kártyás rendszer, akárhol vásárlok... szal akkor nem lenne vele bajom, ha amcsiban élnénk, mert ott 10mp alatt megvan az egész tranzakció... itt meg! amúgy ha jól látom méretes marha vagy, képes vagy az ilyen miatt ölre menni? részvétem...

Natura 2007.12.24. 15:32:37

Condottiere, csak nem kártyalopkodós pénztárosdroid vagy? :) Vagy miért érintett ennyire mélyen a véleményem?

No, csak hogy okulj; nem vagyok "fent", láttam belőle annyit, hogy ne is vágyjak rá nagyon, bár ezt te nem értheted.
Viszont, ha fent lennék, sosem tisztelnélek meg azzal, hogy az orrodra kötöm a véleményemet, pláne nem anélkül, hogy a magadfajták számára is emészthetően tálaljam... nevezetesen ami nem birizgálja a pici defektes lelkedet, nem áll túl sok, misztikus és követehetetlen tagmondatból, etc.
Tudod, sajnálom rá az energiát, rossz szokás, de ez van. Vagy elviseled, vagy egy szép napon felkötöd magad, legalább rád sem kell pocsékolni a nyugdíjat.

A lényeg; a dolgokat úgy kell elintézni, ahogy el lehet intézni. Aki állat módjára viselkedik, azzal állatként kell bánni, és egy életre elvenni a kedvét attól, hogy még egyszer eszébe jusson bárhogy másként végezni a munkáját, mint kedvesen, udvariasan és alázatosan, valamint amxximálisan teljesítve azt, amiért a fizetését kapja. A fenti esetben ez nem történt meg.

Ezt pedig elvárom, ha tetszik neked, ha nem.
Sőt, mindenki más is elvárja, hogy ő van zavarban egy alantas féreg előtt, hogy nehogy már udvariatlan legyen a hülyetahójával, az más kérdés.

Ideje lenne tudomásul vennetek, hogy nem engedhettek meg magatoknak bármit. Sőt, semmit azon kívül, amiért elméletileg ott vagytok.

sikitomi 2007.12.24. 15:33:36

emzéperiksz: sosem álltam a haladás útjába, de amíg itt mo.-n ilyen szar a rendszer, akkor addig azt nem lehet haladásnak hívni! abba belegondoltál már, hogy a már jópár éve elavult modemes rendszerrel működik még iszonyat sok terminál? ez haladás?! nem hinném...

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2007.12.24. 15:47:12

Én szolidaritásból nem vásárolok Karácsonykor. Oké, a bolt úgyis nyitva van, de azért képzeld el, neked mennyi kedved lenne dolgozni.
Ha női név volt a kártyán, akkor a pénztárost - boltvezetőt felelősség terheli. Ha a női név feljelentést tesz, hogy ellopták a kártyáját, panaszt tehet, hogy a tolvaj használhatta a boltban. Tudom, tiltassa le.
Pár száz forintos tételnél szerintem is túlzás kártyával fizetni. Nálam általában van 3-4 ezer Ft, ha ennél drágább dolgot veszek, csak akkor gondolok a kártyára. Annak a 300 forintos tétel elkönyvelésével kb 5 embernek adtál tennivalót, amihez persze jogod van.

Natura 2007.12.24. 15:56:17

Így van, tiltassa le.
Sőt, az is tiltassa le, akinek elviszik a kárytáját 'sétáltatni a parizeres pult előtt'... ki tudja, merre járt még közben, meg mi történt vele.
Ezek bármire képesek. De persze mi meg hagyjuk, úgy hogy megérdemeljük.

Máraki.
Mondjuk annak meg beugatnak, hogy ugyanmár, mégis hogy mert megvédeni magát. :D

Natura 2007.12.24. 15:58:03

+aki nem,

(ez kimaradt)

Condottiere 2007.12.24. 16:04:57

Natura drága!

Neked nagyon komoly kisebbségi komplexusod van, remélem tisztában vagy vele. :D :D :D

Abban nem látok kivetnivalót, hogy azokat a gyökereket, akiket a panaszát elénk táró említett, le kell ordítani. Ezzel nincs semmi probléma, én is ezt tenném.

Ellenben az, hogy ilyen szinten megveted azokat, akik a tiednél általad alantasabbnak vélt munkával keresik a kenyerüket, alighanem annak a jele, hogy még mindig félsz, hogy téged is egy kalap alá veszenk velük.

"nem vagyok "fent", láttam belőle annyit, hogy ne is vágyjak rá nagyon, bár ezt te nem értheted."

Oh a megcsömörlött remete.

Amúgy meglepődnél, ha például tudnád hány doktorandusz hallgató végez alantasabbnál lanatasabb munkát.

(Nem, nem vagyok doktorandusz sem találgass még egy kicsit, derék kispolgár) :D :D :D

maccar 2007.12.24. 16:07:39

milyen édes ellentmondás, a cba támogatja a kossuth térieket, közben meg a másik csapatban is játszik...

portré 2007.12.24. 16:15:51

Gratulálok!
Karácsonykor ilyen baromságról vitatkozni!Kártyás vagy nem kártyás,ti mind pöcsök vagytok!!!!

Natura 2007.12.24. 16:16:03

Condóm, nekem a fajtádból van elegem. Igaz, annyira még mindig nem, hogy néha megpróbáljak veletek értelmesen beszélni, de azért éppen eléggé. Mindegy, ez van, ti is emberek vagytok, jogaitok vannak, és ebből tiszteletben kell tartani annyit, amennyire mentek vele, ez tudomásul van véve.

Nem feltételeztem, hogy doktorandusz lennél, bár... namindegy, ez nem ide tartozik:)

Ha gondolod, nyugodtan filozofálgass azon, mit gondolok rólad, kit vetek meg, és ugyan miért, stb, miben vagy te a különb, jó kis karácsonyi program lesz, remélem feldobja a napodat.

Leülhetsz, jövőre újra találkozunk (talán). :)

pacorro 2007.12.24. 16:21:48

Igen, az István úti CBA-k (Dózsa György úti, Nefelejcs utcai sarkok) valóban a leghitványabb fajtából valók, jó ideje nem is vásárlok bennük, még véletlenül sem.

- többször voltak koszosak belülről a boltok
- túlzsúfoltak
- a személyzet sokszor ütött meg kritikán aluli stílust
- előfordult, hogy a kiírt árnál drágábban ütöttek be valamit
- előfordult, hogy nem fogadtak el érvényes bankjegyet, valamilyen hibára hivatkozva
- többször vásároltam romlott élelmiszert (tej, felvágott).

Igazság szerint szégyennek tartom, hogy Magyarországon ilyen üzletek üzemelhetnek, bármelyik sarki kisbolt jobb választékban, árban, udvariasságban, kiszolgálásban és tisztaságban is. Én is ismerek színvonalas CBA-kat, de ezen üzletek miatt más CBA sem megyek nyugodt szívvel, csak ha valamit nagyon muszáj megvennem.

pacorro 2007.12.24. 16:24:50

Nem akarok igazságtalan lenni, annyit mindenképpen hozzátennék, hogy mindkét üzletben találkoztam lelkiismeretes dolgozókkal is (a bunkók mellett), valószínűleg a boltvezetők a ludasak abban, hogy a két üzlet úgy néz ki, ahogy.

Szumi 2007.12.24. 16:27:53

Boldog Karácsonyt - alább a magánvéleményem:
SENKI, SOHA NE HASZNÁLJON SEMMILYEN RÜHÖS BANKKÁRTYÁT!!! Éljen a CASH! (Kivéve Hagyma, mert Ő kiszolgáltatott helyzetben van az amerikai megvalósult gazdasági kommunizmusban)Kell az neked, hogy majd néhány év múlva az APEH egy vagyonosodási vizsgálaton a fejedre olvassa, hogy Te 2007 december 24.-én korpovitot és tejet vásároltál??? Ha még akkor is ez a kormányumk lesz, akkor még arra is találnak szakértői véleményt, hogy ezekkel az államrend megdöntésére készültél! Csak KÉSZPÉNZ, mindig KÉSZPÉNZ, soha CSEKK, soha BANKKÁRTYA!!!

lOc (a pasztafáriánus) 2007.12.24. 17:00:27

A történetből nem derül ki egyértelműen hogy a kártya most visszakerült e a tulajdonosához vagy sem. Ezt csak sejteni lehet. Most mi történt amikor visszaadták a kártyát? Mondtak valamit hogy jó e vagy nem jó? Gondolom nem kértek elnézést, de valamit csak mondtak. A készpénzt pedig csak úgy elővetted miután visszahozták a kártyát? Szó nélkül? A sértegetések után. Érdekes ez az egész story. Most vagy hiányzik a fele a történetnek, vagy nem igaz vagy egy ritka nagy balek vagy.

Paó 2007.12.24. 18:05:55

Hasonszőrüen jártam én is.
cba-ban vásároltam, a kártyám használatakor kiírta a gép h. "hívja a bankot-telefonszám" . rögtön pattogni kezdett a pénztáros h. eztet mostan aztán vissza nem adja mer' biztosan lopott.
mondtam h. nekem a vásárlás nem annyira lényeges de ha nem akarja visszadni az én kártyámat akkor sajnos át kell nyúlnom érte a pulton, és az rossz lesz mindenkinek.
rendszerhiba volt, persze náluk,
a srác pedig mondta h. FEJPénzt Kapnak azért ha lopott kártyát fognak, a banktól.
jobb a kártya, nem nyúlnak le olyankor pénzel, mint ha autómatából venném fel.
a sok rinya boltoskisasszony meg cserélyen velem, én 12 órázom a gyárban, áldanám az ő munkaidejüket.
Kellemes Karácsonyt

praad · http://www.pranczek.hu 2007.12.24. 18:20:36

Én sem szeretem a kp-s fizetést:
- mindig megmarad nálam egy halom apró
- álandóan számolgatni kell
- itt látom egyből, hogy mennyit vesznek le a kártyámról, nem kell félnem, hogy rosszul adnak vissza
- sőt még kamatozik is a pénzem
- ha valami váratlan dolog jön közbe azt is meg tudom venni mert a kártyámon van pénz:-)

Minimalistnak:
ha normális kártyás vásárlóközönség van, akkor le fogják cserélni a a modemes régi szar terminálokat, hogy ne tartsa fel a sort.
Illetve a hozzád hasonlóktól el fognak pártolni a vevők, ha nem teszed lehetővé a kártyás fizetést ez a véleményem!

praad · http://www.pranczek.hu 2007.12.24. 18:28:14

Mondjuk Szuminak is van igazsága:
- a nagy dolgokat tényleg jobb ha kp-ba veszi az ember, főleg ha adócsalásból van az a pénz:-)
- ha jól tudom a vagyonosodási vizsgálatnál úgyis körbenéznek az ember házába szóval valószínüleg ott is kiszúrják a "drága" dolgokat, és kérik a számlát szóval mindegy!
pl: lcd tv, meg ilyenek:-)

sattis 2007.12.24. 20:22:12

Hi. HA jogosult vagyok a kártya használatára, akkor melyik döglött kutyát kell, hogy érdekelje hogy én mit veszek és mennyiért, ha a bolt vállalta, hogy elfogad kártyás fizetést akkor kutyakötelessége elfogadni a kártyát, nem hiszem hogy a bankkal szerződésben kikötötték, hogy 100 ft alatt már nem fogadjuk el. Kit érdekel hogy a bolt fizet e banknak n+1 ftot, akkor ne vállalja.Ennyi

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2007.12.24. 20:23:53


A CBA-ban lehet kapni sóletkonzervet, gerslit, meg libazsírt is.
A Rotschildnál viszont nem lehet kapni Szittyakürt című újságot.

bugger · http://buggersbugging.blogspot.com/ 2007.12.24. 20:26:01

Jó lenne fel/bejelentést tenni, mert különben ha lehúzták a mágnescsíkot, vagy (neten rendeléshez pl használható kártya esetében) a kártyaszámot elég, ha leírták, komolyan leemelhetik/elkölthetik a pénzét a szerencsétlennek. Mindkettő nagyon-nagyon gyorsan megtehető.

avatartalan 2007.12.24. 20:29:33

bugger tud valamit ;-)

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2007.12.24. 20:55:01

Mi az, hogy XY Kft-nek hívnak? Anyád ivott amikor elnevezett? :D
Ez nem is a Te kártyád!

K.r.i.s.z.t.i. · www.forumshopsblog.com 2007.12.24. 21:06:43

Nekem Coop-os sztorim van. Szerencsére már a kerület közelébe se járok, a Klinikáknál a szemészeti klinikával szemben van, az utca neve nem jut eszembe, pedig 4 évet húztam le ott :/ szóval oda ne menjen az ember, ha jó kedve van, mert egész napra tönkre tudják ott tenni. Na meg a tisztaság se mindennapi, láttam már csótányt a hűtőpultnál. Szóval konkrét esetek közt volt olyan, hogy kértem a felvágottat, ketten álltak a pult mögött és arról csevegtek, hogy mennyire elegük van már a vevőkből. De könyörgöm, pont egy vevő előtt, a másik meg, ha nem tetszik (meg lett mondva) el lehet menni!
én is azért hagytam ott a vendéglátós főiskolát, mert a gyakorlat folyamán világossá vált számomra, hogy nem bírom a vendégeket... :)

ibuka 2007.12.24. 21:28:52

Én is sokszor vásároltam ott. Az utóbbi egy évben romlott el valami a fejekben.

A "raktáros" akiről írtál, tényleg ilyen majom. Ismerem.

A panaszkönyvről sokan írták, hogy tele kell írni. Ha ideadják... Nekem egy ügyemben simán nem adták ide. Pontosan abban a boltban, amiről írtál.

Az ügy azóta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság előtt van. (Ha valakit érdekel, kitehetem ide is azt a balhét.)

Ennyit akartam írni a Zsoltnak, és úgy általánosságban.

Egyébként megdöbbent, hogy a netezők között is sokan - nem pont itt, hanem általában - a kártyával fizetőkhez állnak. Az pedig egyenesen hajmeresztő, hogy boltos is van ezek között...

A szóbanforgó bolt környékén van négy étterem. Olyan 300 méteres körzeten belül. 1 kínai, 1 szír, 2 magyar. Megtippelnétek, melyik az a 2, ahol tudok kártyával fizetni?

És igen... Külföldön 1 kávét is fizethetek kártyával... Tudjátok, egy olyan világban, ahová úgy vágyunk. Nyugaton. (és lassan Kelet, Dél, Észak...)

Amúgy mindenkinek Boldog Karácsonyt.

Lova 2007.12.24. 21:39:17

Saukoo, ez baromság: attól, h. céges kártyával veszel valamit magáncélra még nem vagy adócsaló, maximum ha a számlát elszámolod költségként.
A kettő közt lényeges különbség van!
Nem hallottál még olyanról, hogy a céges kártyát sajátodként használhatod, csak fiz. hat. előtt utald át a hiányzó összeget?

Tesco4you (törölt) 2007.12.24. 22:01:17

Ezt a sok kotekedest ocsem, hanynom kell tole!!!!!!!!!!!

kisherceg74 2007.12.24. 22:40:33

nem akarnók senkit megbántani,de:
ugyan miért fáj az nektek ha valaki kártyával fizet? megértem, hogy a"isboltost"idegesíti hiszen csak napokkal késve kapja meg a pénzt,ráadásul meg is jelenik mint bevétel, de ez van ha valaki boltot nyit:-)
csendben jegyzem meg a másik oldalon háborgóknak, hogy a bankok bizonyos havi forgalom alatt ki sem helyeznek terminált egy boltba
ennyi jogászt és adószakértőt,jajj!
a közértes nem vonhatja be és nem is viheti el a kártyádat.
vannak céges kártyák amin nem szerepel privát nén
ha esetleg evás vállalkozó,akkor ugye nem is kell rá haragudni,mert nem csal adód és nem számolja el a kexet költségként
a szolgáltatóipar-tisztelet a kivételnek-néha hatóságként próbál kis hazánkban viselkedni, én speciel nem megyek oda ahol parasztok a vevőkkel, főleg nem életmentő tejért és kexért:-)
uff és béke!

herzl_tivi 2007.12.24. 23:06:24

én lennék az a bunkó "raktáros"...
elnézését kérem Zsolt,és a többi vásárlótól is akit eddigi CBA-s "pályafutásom" alatt megbántottam, illetve ha tiszteletlen voltam...így, karácsony alkalmával talán bűnbocsánatot nyerek ettől a rengeteg embertől
(talán van aki már nem is él)

Nagyorrú,nagyfülű Mici nénitől is elnézést kérek a 2. emeletről,mert le büdöszsidóztam,amikor kérdőre vont,hogy miért nincs pászka,so sorry

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.12.24. 23:24:55

A céges kártyán is rajta van a kártyabirtokos neve.
Valszeg Zsoltén nem férfi név volt.
Tehát nem az ő kártyája volt.
Tehát elmehet Zsóti a picsába.

Különben is, Korpovit kekszet férfi nem vesz, már ha heteroszexuális.

herzl_tivi 2007.12.24. 23:43:32

RAMBO,korpovit kekszet a következő 2 fajta ember vásárol:nyugdíjas illetve homoszexuális egyén,tehát nincs igazad.

a nyugdíjas azért,mert általában ezzel a "segédeszközzel" veszi be ezerféle gyógyszerét (erős gyógyszerek esetén az orvos javallja)
a homoszexuálisok,közekeletűbben a BUZIK pedig azért,hogy megőrizzék formás(?) alakjukat,illetve ha AIDS-esek,és gyógyszert szednek, akkor az első variáció is életképes...

ModalSplit 2007.12.24. 23:50:15

NEM MINDEN CBA ILYEN! Én nagyon meg vagyok elégedve a közeli CBA-val. A CBA nem egy lánc, minden boltnak van saját főnöke, tulajdonosa, a CBA csak beszerzési lánc, az egyes boltok olyanok, amilyenek.

Preston · http://www.prestonline.hu 2007.12.24. 23:50:32

hát, megy a szentesti anyázás, boltosok vs kártyatulajok. jókat nevettem, cserébe elmesélem hogy megy ez máshol. reggel benézek a tescoba 1 db csokis croissantért és két fürt szőlőért és igen, mind a 2 font 88 pennyt nem is bank, de hitelkártyával fizetem (nem feltétlenül pénztárosnéninél, mert van erre önkiszolgáló pult, ahol lehuzom a vonalkódot és kiírja mennyit fizessek - na ez se lenne működőképes otthon...) és majd a bank jól levonja a számlámról a pénzt nagyjából egy hónapra rá.

egy fillér költséget, kamatot ezért nem számítanak fel. azért se ha automatából veszek ki pénzt. képtelen vagyok belegondolni hogy mo-n meg kell nézni hogy a saját bankod automatáját használod-e, ha nem akarjátok hogy lenyúljanak titeket x100 forintra.

hogy a visszajárót meg kell számolni. hogy aszerint választotok boltot a kiflivásárláshoz hogy mi a cégtulajdonos politikai nézete. hogy bármi a téma, 10 komment után átmegy egymás anyázásába. hála isten már nem is kell belegondolnom, most is csak hobbiból próbálkozom.

szép karácsonyt fiúklányok, csak így tovább :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.12.25. 00:01:15

praad kollégával értek egyet...

Natura, veled meg nem lehet értelmesen beszélni, szóval ne próbálkozz azzal, hogy ezt itt elhiteted bárkivel, hogy lealacsonyodsz a "fajtánkkal" "értelmesen" "beszélni".

Egyszerűen vérprimitív vagy, menthetetlenül és mint olyan, sosem fogod ezt észrevenni és belátni.

A droid akinek leüvöltöd a fejét pedig ugyanúgy hivatott (az is a munkája, segítek) megvédeni azt a kártyatulajdonost, aki lehet, hogy életében soha nem is akart CBA-ba menni vásárolni, de a kártyáját ott használná valami okostojás. Ha tudnád, hányan próbálkoznak a feleség/férj, családtag kártyájával fizetni...

Hogy hápognál, hogy rúgják ki az értelmi fogyatékos droidot, mert hagyta, hogy az elvált feleséged/férjed(?) használja a kártyádat...

The Good Boy 2007.12.25. 01:07:25

"... Az üzlettel kapcsolatban az udvariasság, előzékenység, üzleti szellem kifejezéseket talán soha senki nem vette szájára. Egy közismerten ingerült rossz hangulatú bolt..."
Ilyen esetben miért kell újra és újra oda bemenni???? Ez nem egy kis falu egyetlen üzlete, azért ott a legkedvencebb fővárosomban elég nagy az egy utcára eső boltok száma. El lehet kerülni, a másikba be lehet menni, és akkor nem lesz naiv ügyfél. Ennyi.
A másik: én is minden vásárlást kártyával bonyolitok le. Inkább a bolt fizesse a tranzakciók utáni 3 %-os kezelési költséget, mint én a pénzfelvételért. Azért van kártyám.
A gyorsaságról meg annyit, hogy Mari néni kp-s fizetése sem gyorsabb, amikor a farhát árát a felhalmozott apróval próbálja kifizetni, úgy, hogy a szemüvegét otthon hagyta, és perceking túrkál a tárcájában. Ha én ezt tudom (mert tudom!!!) tolerálni, akkor mástól is elvárom, hogy az én kártyás vásárlásomat tolerálja (egyébként meg vagy chip-es kártyát használok amihez nem kell aláirni általában, vagy fényképeset, ahova meg nem kell pin kód). Én ennyivel gyorsitom a fizetésemet.
Egyébként pedig amelyik bolt nem favorizálja a kártyával fizetést, vagy sokatja a 3 % tranzakciós költséget, az ne üzemeltessen terminált. Aztán csak lehuzza a rolót idővel.

Nash vs. Keynes 2007.12.25. 01:19:54

A más kártyáját használó vélelmezhetően "adóoptimalizáló" honpolgártárs rátalált a hozzá illő bolti személyzetre.

Mind a kettő jól jellemzi azt hogy hol tart ez az ország..

Csorfab 2007.12.25. 01:38:58

Azt azért érdemes tudni, hogy a CBA egy franchise rendszerben működő dolog, szóval egy bolt példájából nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az egész áruházláncra.

eMM2 2007.12.25. 02:14:52

101 kiskutya!

Igen CBA és CBA közt óriási különbségek vannak még árban is.(kivéve az egész láncra szóló akciós termékeket de ilyen elég kevés van)
Nálunk még a két ugyanolyan tulaj kezében levő CBA is más, más az egyik csak tahó,a másik meg vértahó.
Rendszeresen nem kiírt árak elfogyott áru,vonalkód nyista mert beütögetős pénztárgép van a mai világban(!) és egyébként is drága.
Aztán pár km-el arébb egy LIDL-el szembeni CBA meg tud normális lenni meg nem drága nemhiába ott van melette a konkurrencia.Itt mondjuk más a tulaj.
Szóval ezért is vicces amikor a HírTV-n nyomatják az idegesítő reklámjukat a Margókámmal mintha egy olyan láncról lenne szó mint mondjuk a tuskó ahol a különböző üzletekben minden ár tényleg egyforma,kivéve a helyi akciókat de akkor az meg olcsóbb nem drágább.(max nincs a meghirdetett akciós termék de ugyan már ez Londonban is így volt,de CSAK a tuskóban! Bár az igaz hogy ott nem volt auchan....De volt ASDA na az igen arra azt mondtam hogy lámlám azért létezik normális szupermarket is a földön,ugyan egyszer ott is kifogtunk egy tahó pénztárost de nem az volt a jellemző)

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.12.25. 02:41:16

Hihi szep indulatok..

3bankkartyam van 2 bankszamlahoz ebbol 2 visa es bizony a nagyhelyzet, hogy kene egy 4. kartya egy 3. szamlan a deviza fizetesek erdekeben. Persze ez biztos van akinek huha vagy gazdag vagy a kurv@ anyjat mert azert.
Eloszor is az elso kartyarol penzt olcso felvenni a masikkal neten fizetek (dombornyomott) de nem nagyon szabad kiadni infokat mert megterhelhetik akik hozzafernek es persze van masik visa azert. mert ingyenes rola a vasarlas tokmind1 hol (kiveve persze deviza atvatlatok). Ezert akarmilyen kis oszeg ha nincs kp nalam (aminek felveteleert fizetnem kell nehol nem is keveset) akkor 100ft-ot is kifizetek rola mert nemerdekel nekem mind1. A boltos meg vegezze a munkajat en sem tepem a szam ha dolgoznom kell.
Amugy en rendszeresen vasarlok a bajcsyn levo cba-ban es leszamitva a magyar kisbolt feelinget meg semmi bajom nem volt veluk. Sot jobban szeretem mint a nagy multikat.

A cikk iroval meg egyet ertek melysegesen. A raktarosnak marhara semmi koze a kartyahoz az meg ha igy viselkednek valakivel akarhol is azonnal huzzon el onnan a legcsekelyebb gondolkodas nelkulozese mellett. Fel nem tarthatnak ugye szabadsag jog vagy mifene a tobbi meg az o gondjuk ;) Ja es tobbet nem viszamenni.

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.12.25. 02:44:35

Ja elfelejtettem, ha a ceges kartya dombornyomott volt, akkor 20masodpercre elveszteni sem szabad a szemed elol sot! nem szabad hagyni nagyon nezegetni ugyanis ha lehuzzak a terminal blokkjan rajtvan a kartya szam lejarat nev szoval minden csak a hatuljan levo ccv ellenorzo szamot kell megjegyeznie a penztarosnak (3-4 szamjegy) es azt vasarol a kartyadrol amit akar neten.

peace

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.25. 03:00:17

Szumi
en alig latok dollarr
bar jo lenne jo sokat
meg a 2 dollaros mintsemet is kartyan huzom
meg a sultcsirkemet a sorrel
ki a turot erdekli h ha vagyonosadosi vizgalatba kezdenek, ha megvettem egy egesz sultcsurket

Stress Testing As A Service 2007.12.25. 03:12:15

Kedves Natura!

Gondolom karácsonyi jókedvből álltál le vitatkozni a baráttal, és nem mondok újat azzal, hogy fölösleges magyaráznod neki. Az okos lenézi a hülyét, a hülye meg utálja az okosat, szimplán ilyen birka a magyar ember. Ahogyan a The Black Flame-ben írják: " utálom azokat az embereket akik megölik a dolgokat amik jobbak mint ők".

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.25. 04:06:08

Boldog karácsonyt!

Én Londonban élek és itt szinte mindenhol lehet kártyával fizetni. Sok helyen viszont ki van írva, hogy csak például 5 fontos összeg felett vagy hogy kártyás fizetésnél levesznek még fél fontot a költségekre. Nem tudom erre megvan-e Magyarországon a jogi keret, de talán ezt is bevezethetnék azok, akik nem vevőbarát boltot akarnak üzemeltetni.

A név kérdését pedig szerintem félreértettétek. Úgy is érthette a cikk írója, hogy női volt a kártyán. Az ő saját neve. Vagyis, ha férfi lenne, akkor nem néznék hülyének és nem mernének ilyen stílusban kötekedni vele. Lehet hogy nemi diszkriminációra célzott. Nekem legalábbis ez jött le, de talán tévedek.

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.12.25. 07:19:33

Ejnye bejnye egyebkent en is a Corvin Mozi melletti CBA-ban kapott viselkedes miatt hoztam letre az alabbi oldalt

www.ertekelem.hu/search-3.php?category=ANY&firmname=CBA&business=&address=D%C3%B3zsa+Gy%C3%B6rgy+&zip=&phone=&fax=&mobile=&im=&manager=&mail=&www=&reserved_1=&reserved_2=&reserved_3=&filterbyday=ANY&loc_one=&loc_two=&loc_three=&loc_four=&regbut=Keres%C3%A9s

Tortent ugyanis hogy a ket egymas melletti felvagott pult mogott allo kiszolgalokat eppem mertem zavarni es felvagottat kerni mikozben ujsagot olvasgattak munka kozben.
hosszu tortenet es talan mar ott sincsenek az alkalmazottak.. legalabbis remlemem mert akinek nem tettszik a munkaja az ne dolgozzon es bunkozzon. Van mas aki jobban megbecsuli a munkat...

punpa 2007.12.25. 08:16:57

Értékelem, Subba már élesíti a szerszámát!

avatartalan 2007.12.25. 08:34:37

Igen nyáron Londonban én is ledöbbentem az ASDA gyorspénztáránál.Max.5 cikkel(ha jol emléxem) odamész lehúzod magadnak a kódját,fizetsz vagy kp vagy kártya és mész.
1 biztonségi őr se akar kibelezni és nem nézegetik hogy mit pakoltál és mit fizettél...egyszóval pecekig néztem az egyre fogyó sort és belegondoltam hogy magyarisztánban ez működne e?...asszem igen...talán 150 év múlva

punpa 2007.12.25. 08:43:28

Amíg egy bankkártyás cikkből is nácizás kerekedik, addig biztosan nem...

Szumi 2007.12.25. 09:02:33

Félre a tréfával: Nem az APEH miatt, hanem saját intim-szférám biztosításának céljából megvetem a bankkártyás fizetési módot. Orwell nem is álmodott ilyen mértékű megfigyelésről, mint amit lehetővé tesz egy ilyen nyavalyás plasztik lapocska. Oké, vegyenek az emberek nagy dolgokat bankkártyával, pl. autót, tévét, gépeket, bútort...na de Korpovit kexet, parizert, Mackó sajtot? Meg tankoláskor felét kp, felét kártyával fizetni,aztán meg hőbörögni a Homáron.....Akinek csak a bankkártya lapul a zsebében, annak bizony ÜRES a zsebe, mert a bankok és különféle terminálok kegyeire van bízva az, hogy van pénze, vagy mégsincs. Jó kis zizegős bankók legyenek begyűrva a zsebbe bőviben és mindjárt nem lesz miről írni itt.

punpa 2007.12.25. 09:42:25

És mi történik, ha megtudja a nagytestvér, hogy parizert vásároltál? Az óvatosság nem árt, de ne essünk a ló másik oldalára...

Abban viszont egyetértek, hogy igencsak felelőtlen az, aki nem hord magánál bizonyos mennyiségű készpénzt. És nem a parizer miatt. Egy autómentőt pl. hogy fizet ki az ember egy kártyával? Arról nem is beszélve, hogy a kártyánk megsérülhet, a banki kommunikáció leállhat és akkor ott vagyunk egy buznyák nélkül. Szóval érdemes megtalálni a komprumisszumot.

Szumi 2007.12.25. 10:04:52

Lehet, hogy semmi sem történik, DE NE TUDJA! My Life, My Parizer.....

Shagrath 2007.12.25. 10:20:27

Amúgy persze az is igaz, hogy ha bankkártyával fizetsz az eladó fizeti a tranzakciós költséget, nem is keveset, de ez is azért van, mert itthon a kormány mindent megenged a bankoknak, ahol lakom egy kisvárosban semmi nincs a főtéren csak vagy 5 bank. Magyarországon sokkal nagyobb a bankoknak a profit iránti elvárásuk, mint máshol európában, erről is lehetne egy homár post...

punpa 2007.12.25. 11:26:39

Igaz, hogy van tranzakciós költség (nálunk 2.7%), nem is mondható alacsonynak, cserébe viszont ezt a pénzt már nem vihetik el a rablók illetve a készpénzszállítás sem olcsó...

marsellus wallas (törölt) 2007.12.25. 11:59:42

imbecilizmus...

ilyen köcsögségeket honna szeccc....b+...?űű.sd.

herzl_tivi 2007.12.25. 13:46:53

vki felvetette,hogy vaj'h miért az ütögetős pénztárgépeket használják sok retek CBA-ban...

hát most elmondom miért.a következő miatt:nem akarnak annyi adót fizetni ezek a derék MAGYAR kereskedő pajtások.általában ha 2 kassza működik egy egységben,akkor ott 4 van (a másik 2 amit ideiglenesen nem használnak,általában a dolgozók öltözőszekrényének tetejére rejtve)

hogy miért van 4 vagy több?na találgassatok...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.25. 13:59:02

punpa
itt az autoemtosnek is lehet kartyat adni
tranazakcios koltseg pedig zero
a taxisnak is
van egy ket rednek kisikocsma/tudom hogy nem jol irtamle/
ahol kiirjak, hogy csak kp
hat emiatt nem fogok kp-t tartani
egyetlen egy miatt kell par dollar
amikor hozzak a pizzt/itt szigoruan bejgli nelkul/ na a pizzafutarnak nem tudok kartyaval tipselni

galicius 2007.12.25. 14:22:40

Na az ilyenek miatt nem érjük utol Amerikát.Momentán én nem is akarom utolérni.Kátyával fizetni?Micsoda hülyeség.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.25. 15:08:32

nem gyurodik pl
nem kell az aproval bajlodnom, hogy hova tegyem
megha lehuzhatom barhol mi a turonak kp.
amugy persze itt is van
mint mondtam pl egy pizzafutarnak bejgli nelkul, vagy egy olyan mint a fiam most annak nem adhatsz kartyat
meg a csorok amugyis jobban szeretik a kp-t
en akkor vagyok mindig bajban, ha keregetok kernek penzt es tenyleg nincs, es nem tudom elhiszik-e
a kartyamat meg nem adhatom oda

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.12.25. 15:20:11

hogy egy korábbi klasszikust idézzek, hol húzzák le a szerencsétlen magyar csinovnyikok a kártyát, talán a seggükön?

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.25. 17:23:53

Itt a pizza és egyéb ételek házhozszállítása is megoldott kártyás fizetéssel...
Miközben otthon még a bérleted sem tudod kártyával megvenni, ha jól tudod.
Amúgy itt pl a bérletet is fel tudod tölteni neten keresztül.

pernyekergető 2007.12.25. 21:49:35

A Cba egy nagy rakás ganyé..Induljunk csak ki a 13. Petneházy utcai üzletükből..

scat 2007.12.26. 01:13:45

Jó dolog a kártya, nem kell sok kp-t hordani. De hogy 1 csomag kekszet kártyával fizessen valaki...na attól nálam is megy fel a pumpa, mikor állok a kasszánál kígyózó sorban, és veszik elő a kártyájukat 200 forintos tételre, és megy a szöszmötölés, kódütögetés, aláírás, stb. CBA-ból rossz tapasztalatom a Lázár tesók kőbányai üzletével van, de ott dögivel. Bunkók, csalnak, a felvágottba tuti közé tesznek minimum 1 szelet dögszínűt vagy a végét.Mindig!Már nem lehetek annyira megszorulva, hogy oda bemenjek vásárolni, de nélkülem is jól elvannak.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2007.12.26. 01:25:15

Jó tanács:
azonnal nézd meg a netbankon a megbízásokat! Előfordul ugyanis, hogy a kártya valamiért nem kéri a pin kódot (jártam így, bár rendes vásárlásnál), ez esetben a vásárlási limit és pos zárolás óvjon!
Úgyhogy: kártyát nem odaadni senkinek, akárcsak a személyit! Kivéve persze az eladót, aki lehúzza, de utána visszakérni, vagy ollóval ketté vágatni...

puncipöcögtető 2007.12.26. 01:41:21

Kiakadok, az a DM-es cikk, meg most ez is.
Subba, elmesz te a jo k*rva anyadba. Olyan postokat teszel ki csak, amiben valamifele balladai homaly van? Nem lehet igazan eldonteni kinek is van igaza, mert nem tudunk meg mindent.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.26. 09:06:27

scat
vazze itt gyorsabban fizetek vele mint penzzel, lehuzom oszt kesz
olyan 2 masodperc

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.26. 09:40:25

Valami igazság van abban, hogy legalább feltünt nekik, hogy nem a tiéd a kártya. Ez azért abban az esetben, pld. ha ellopnak tőled egy kártyát, pozitívum. Neked is jó lenne, ha nem vásárolgatnának orba szájba az eltünt cardal:)))
A stílusuk viszont...
Hát, nem vagyok benne biztos, hogy a Vásárlók könyve nem gazdagodott volna egy bejegyzéssel, ha velem esik meg a dolog.
És panaszával fordulhat egyéb szervekhez is.

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 11:22:40

Még egy kis adalék a külföldi kártyahasználatról. Itt nem is igazán vehetik el a kártyádat. Az eladó sem. Van egy olyan kis szerkezet, mint amibe a pinkódot kell beleütni. Azt odaadja Neked, amibe berakod a kártyád és a kódot is beírhatod. Ennyi. Nem kerül más kezébe.

cockney 2007.12.26. 13:30:14

ez a "nem fizetek kártyával amíg lassú" dolog pont ugyanolyan mint a "nem fizetek érte amíg szar a BKV"...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.26. 15:19:17

foreigner
nem adjaoda itt van a cassan egy 10x10centis ize
es lehuzom rajta
ha debitet huzok le akkor kell kod
hat negy szamot beutni nem egy etvasz
ha creditet haswznalok, akkor van ahol ala kell irni
ez is 5 masdodperc

Sarawak 2007.12.26. 16:39:59

Na és mi van olyankor, ha egy noname kártyával akarok fizetni, amin nincs se személy neve, se cégnév, csak a kártya száma? Akkor mit ellenőrizgetnek?
Esetleg egy ilyen noname kártya átnyújtásakor végtelen ciklusba kerül a pénztáros faszi agya és lefagy? :-)))

Nem kell messzire menni, az EU-n belül van olyan ország, ahol bármelyik sarki trafikban lehet prepaid, eldobhatós (nem feltölthető) VISA Electron vagy Maestro noname kártyát kapni max. 500 EUR-ra feltöltve. Ezek használhatók bárhol a világon KP felvételre vagy POS fizetésre, ahol a megfelelő logók kint vannak. Most a CBA-s arcok mit lépnének egy ilyen kártyára, roppant kíváncsi lennék!!! :o)

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 17:43:48

Sarawak!
hehe, jó kérdés :-)
Itt is reklámoznak ilyen kártyákat. Azokon név sincs? Azt hittem, azt azért rárakják.

Sarawak 2007.12.26. 18:00:10

Semmilyen név nincs rajtuk. Az előregyártott kártyát lezárt borítékban kapod meg bármelyik trafikban, a vásárláskor a boríték külsején levő kód alapján az eladó aktiválja a kártyát egy online rendszerben az általad megjelölt összegre 30 és 500 EUR között. A kibocsájtó bank által üzemeltetett oldalon online lekérheted az egyenleged a kártyaszám és a CCV kód alapján és a vásárlásnál semmilyen azonosítót nem kérnek tőled.

Ja és jó netes fizetésre is bármilyen weboldalon, itt akármilyen kártyatulaj kamu nevet és címet megadva visszaigazolja a bank a netes vásárlást! :o)

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 18:17:20

Sarawak!
Kösz az információt:-)

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2007.12.27. 01:06:41

Az valószínűleg elkerülte a boltos figyelmét, hogy a kártyával nem tűnhet el a tulajdonos szeme elől. Szerintem a banknak ehhez volna egy-két szava.

theutat villám 2007.12.27. 09:52:36

Azért én azt is hozzátenném, hogy elég bátor dolog akár 20 mp-re kiadni egy kártyát a kezünkből. Hogy miért? Mert egy dombornyomott kártya számát nekem kb. ennyi időbe telik memorizálni CVC2-vel és tulajdonos nevével együtt, onnan meg csak a jószándékom állhat az utamba, hogy ne fosszam le a kártyát a következő alkalommal, ha internet közelébe kerülök... Épp ezért mulatságosak azok az emberek is, akik például boltban fizetés előtt lóbálgatják a kártyájukat, amiről szintén könnyedén leolvashatók a fent említett adatok, így anélkül, hogy egy másodpercre is a kezembe adná, már az "enyém" a kártyája... Ezt sose feldjétek.

Sir Zet 2007.12.27. 14:37:41

Hát nemtom, ez a sztori kissé hiányosnak tűnik nekem... (Amúgy a kártyának a használója az nem a tulajdonosa, csak birtokosa, a kártya tulajdonosa a bank.)

Dr Borivoje Surdilovics 2007.12.28. 19:18:44

Én is csatlakozom azokhoz,akik nem sajnálják a hostozót. Szerintem is egy közönséges adócsalóval van dolgunk, aki olyan piti alak, hogy azt a ki.aszott tejét meg a (heteroszexuálisokra csakugyan nem jellemző)kekszét is elszámoltatja a cégre.Az olyan kommentezők akik meg azt állítják hogy addig nem csal amig a számlát le nem könyvelik,mert kifizetheti meghatározott időn belül a kölcsönt mondom:a bankforgakom könyvelése a kivonat alapján történik,tételről-tételre,nem pedig mazsolázás tárgya mit kell lekönyvelni és mit nem.

Dr Borivoje Surdilovics 2007.12.28. 19:21:20

A kártyaelvételről: fizettetek már étterembe kártyával? (belföldön vagy külfödön)Odavisznek az asztalhoz egy terminált?

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.28. 20:02:29

A bankkártyától - pláne ha nem saját - nem lett volna szabad megválni a tulajdonosának.
Főleg mivel úgyis készpénzzel kellett fizetnie végül.

aranyhaj.blogspot.com

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.28. 21:15:10

Surdi
elviszik
beleteszem egy konyvbe es elviszik
sot meg a tipset is kesobb irom ra, tehat meg rendszrerben cagyok
de ki kockaztatna meg mondjuk 100 dollarert 12 evet?
ugyhogy nyugodt vagyok

Tara 2007.12.29. 22:35:40

Én például fizettem már étteremben Mo-n úgy, hogy odahoztak egy mini terminált. Amerika meg más kérdés, ott minden erre épül, akkor néznek rád furcsán a boltban, ha kp-vel fizetsz. És mindenki, aki a párnája alatt tartogatja kis vagyonát, ideje felébredni, ez 2008(na jó még egy nap)!A kp-t mindig lenyúlhatják, míg jó esetben ha a kártyáddal próbálkoznak, azt visszakapod..mondjuk Mo-on még ez sem biztos, sajnos.

LyukasBogrács 2007.12.31. 08:19:09

A CBA egy tipikusan szutyok kóceráj, csak szárazáruért érdemes bemenni.

Az alkalmazottak meg egyszerűen egyszerűek és prosztók. Nem csoda a hozzáállásuk úgy mindenhez, beleértve saját magukat is.

Szerintem a raktáros fiú irt ide a Homárra a múltkor, hogy küldjenek neki csekket, mert a banki átutalás neki nem megy.

Higgyétek el nekem, a jobb helyek arról ismerszenek meg, hogy bankkártyát elfogadnak.

ezer526 2007.12.31. 11:21:24

Érdekes,hogy csak a CBA-ban a leglassúbb a terminál,akár 5 percig is eltarthat a tranzakció, de ez is csak annyi idő amíg Mari néni apróval fizeti a kenyeret,meg a lecsókolbászt.A mögöttes sor mindkét műveletnél ugyanolyan hosszú ideig várakozik.A kártyát azért nem szereti a CBA mert a terminálnak díja van,a forgalom után...
A " balkáni" Horvátországban 3x annyi bankkártya van forgalomban,mint nálunk és ott is van CBA. Az ottani Mari néni is bankkártyával veszi meg a kis tételt,meg a turista is,csk ott természetes,hogy azzal fizetsz,még a CBA-ban is.

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2007.12.31. 14:39:01

"két elfelejtett apróságért mentem az István út és Dózsa György út sarkán lévő CBA-ba"

Sajnos, lemaradt (már megint) hogy melyik településen történt az eset! Hódmezővásárhely? Kiskunfélegyháza? Nógrádpispeki vagy Tiszaszederkény? Vagy... csak nem? =)

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2007.12.31. 14:41:44

A szentlelkezést már meg sem említem, azt má' írték előttem is - különben is, a Zindex szemlátomást ezt mint kiapadhatatlan humorforrást tartja számon...

h1ghlander 2007.12.31. 16:02:23

Mert kell 1 liter tejet kartyaval fizetni????Mindig is utaltam az ilyen parasztokat, akik nem kepesek elmenni a bankba penzt felvenni es ezert az en idomet raboljak amikor orakig pocsolnek azzal, hogy a liter tejet meg 100 forintos szar virslit kifizessek a kartyajukkal.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2007.12.31. 18:56:17

h1ghlander, neked is boldog új évet.

Legközelebb direk le is fogom ejteni a kártyát, megzavarom a terminál jelét, és csak harmadszorra fogok jó pin kódot beütni mielőtt kifizetném a 40 forintos pogácsát.

Oszt aztán te se ülj kocsiba, ha csak 5 km-es útra indulsz, mert feltartod a forgalmat és dugót okozol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.01.02. 00:47:46

hat most megint elastok
lehuzom
beutom a kodot
a negyedik szam szinte be sem ert es dobja ki a szamlat

h1ghlander 2008.01.02. 08:05:43

Pofan is b..szlak ha 40 forintos pogacsadat megveszed kartyaval.Ellehet faradni az automatahoz es felvenni azta nyomorult parezerer forintot ami szukseges a hetkoznapok tulelesehez. Es meg veletlenul sem ugy van,h beutod azt kesz. Eloszor elcseszed 2szer a kodot, aztan a rendszer cseszodik el, aztan csak a felet vonja le ez kb igy szokott mukodni meghozza azert mert a suhogonadagos paraszt nem kepes elmenni a szar automataig, ugyanis most aza `meno`.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.01.02. 14:25:50

Pofan is b..szlak ha 5 km miatt kocsiba ulsz.Ellehet faradni az jegypenztarba es megvenni azta nyomorult gyujtojegyet ami szukseges a hetkoznapok tulelesehez. Es meg veletlenul sem ugy van,h rendesen vezetsz azt kesz. Eloszor elcseszed 2szer a savvaltast, aztan a jelzolampa cseszodik el, aztan ket parkolohelyet elfoglalsz ez kb igy szokott mukodni meghozza azert mert a suhogonadagos paraszt nem kepes elmenni a szar buszmegalloba, ugyanis most aza `meno`.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.01.02. 14:55:35

Haha én is ott lakom a környéken, igyekszem nem ott vásárolni, de nem mindig sikerül. A vevőket is gyűlölik, a kártyásokat azon belül külön is... mert több vele a macera. Ennek ellenére mindig tömeg van.
süti beállítások módosítása