Tékozló Homár

Torkonakadt Csütörtök - Több mint duplájára emelte árait a Rolling Rock

2008.02.08. 13:41 | jackyll | 235 komment
Kevés annál szarrágóbb dolog van, mint árengedmény idején árat emelni. Olyat viszont még nem látott a Homár, hogy 50%-os kedvezmény előtt, több mint duplájára "korrigálja" valaki étlapját. A Torkos Csütörtökok történetének eddigi legparasztabb vendéglátóipari egysége címet MLaci levele illetve az étlapokról készült fotói alapján ítéljük a Rolling Rock Cafénak:
Torkos csütörtökre foglaltunk asztalt a Rolling Rock Cafe-ba (a Feneketlen tónál), 8 főre. 20.30-ra szólt az asztal foglalás, pontosan érkeztünk. Rögtön gyanús lett, hogy a hely tömve van. A pincérektől való tudakozódásból hamarosan kiderült, hogy a tulaj kérésére a lefoglalt asztalokat is kiadták az utcáról betérő vendégeknek, akik meglepő módon nem akarnak felállni és elmenni... Már ez megalapozta a jó hangulatot, de mint kiderült, ez csak az előjáték volt.

Félórás könyörgés/reklamálás/kötekedés/tulaj-odahívás, stb után szerencsére fizetett egy nagyobb társaság, és leültünk. Egy pincértől - a biztonság kedvéért - megkérdeztük, hogy "ugye az ital is féláron van?". Hamár azt mondták a telefonos foglaláskor, hogy igen. A srác természetesen jelezte, hogy nem, az teljes árú... Az étlapra nézve szembesültünk azzal, hogy a leleményes tulajdonos alaposan megemelte az árakat ma estére a honlapon szereplő, és amúgy szokásos áraikhoz képest. (Lásd képek) Volt olyan fogás, amit csak 10%-al, és volt, ami háromszorosára emelkedett a mai napra... Az itallapot sajna nem fotóztuk le, pedig azt is megemelték szépen annak ellenére, hogy még 50%-ot sem adtak belőle. Az már csak apró adalék, hogy az asztalunkon lévő két itallapon sem ugyanannyiba került 1-2 koktél.

Azért volt ez jó, mert mindenhol azt olvastam, hogy tavaly ugyan voltak ilyen visszaélések, de idén már nem kell erre számítani... A sluszpoén ezután jött: negyed órás folyamatos leszólítgatás után végre odajött egy pincér felvenni a rendelést. Azzal kezdte mondandóját, hogy negyed órát várni kell a rendelés felvételére, mert úszik a konyha. Ekkor álltunk fel, kedvesen elbeszélgettünk vele, majd a főpincérrel az ét- és itallap furcsaságairól (először adták a hülyét, aztán azzal védekeztek, hogy nem ők találták ki, nem az övék a hely, stb.), és átmentünk a közeli, mindenki által ismert pizzériába, ahol bár nem féláron, de legalább jóllaktunk.

Az a baj, hogy annyira jó helyen van az étterem, hogy nem fog tönkremenni, pedig nagyon megérdemelné...
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coupe 2008.02.08. 23:26:24

De most komolyan, mi a faszt vársz a magyar testvéredtől éppen a vendéglátóiparban? Olyan köcsög, mint ami a csövön kifér. Magyar, baszod! Mégis mi a lófaszt gondoltál eddig róla? Hogy majd azért lesz, mert ez a szakma a szívügye és szereti? Hülye vagy te? Eleve vendéglát a Kárpát-medencében, tehát utálja a vendéget. Mivel gasztronómiával foglalkozik Magyarországon, ezért értelemszerűen képtelen élvezhető ételeket kreálni és előállítani, így tarvíziói üdüléséből merít ötletet az étlapot illetően. Azt viszont kurva drágának találja, tehát csalni fog, eleve szarból gyúrja a tatárbífszteket, viszont két tojás sárgáját ad hozzá, hogy az olyan silány tahók, mint te, úgy gondolják, hogy jó helyre jöttek. És mindez ellenére neked hiányérzeted van, akkor rárak egy lapáttal, örülj neki, hogy nem veretett meg. Ha ennyire hülye és tudatlan vagy, hogy egyáltalán egy magyar vendéglátós szemétdombjára kíváncsi vagy, sőt még rájuk telefonálsz és érdeklődsz, hogy mire képes, akkor nálad nagyobb lúzer nincs is, meg a hozzád hasonlónál. Öreg, ha budapesti vagy, Esztergomnál átmész a hídon, azt jó sört iszol, normális ételt eszel. Ha gyulai vagy, akkor bátran Románia felé, ha délebbi, akkor ott van Szerbia, tulajdonképpen csak a magyar közbeszéd meg a kurucinfo szerint faszkalap itt mindenki a környékünkön meg az egész földön, közben meg még egy ilyen tapló ország nincs azok között, ahol vezetékes áram van, és ez a népségének köszönhető, maga termeli a politikusait is, szóval nyugat felé meg bárhova, ott ehető élelmiszerrel és klasszikus vendéglátással találkozol, csak a zsenik országa ekkora gyökér, ha még nem vetted észre, hogy ez egy élhetetlen, tahó, kultúrálatlan ország, akkor várd csak a jövő évi proletár csütörtököt.

alicecsodaorszagban 2008.02.08. 23:29:06

szerintem ez a torkos csütörtök az emberek nagy részének azon tulajdonságára alapszik, hogy "ha ingyen van - vagy akciós, a szar is kell".

részemről sajnálom a lóvét, hogy étteremben kajáljunk, de ha kirándulunk, vagy nyaralunk, akkor mi is megyünk étterembe. de én nem zsúfolódnék be azért, ezen a napon valahová, hogy féláron zabálhassak. ha nincs rá pénzem, inkább nem megyek.

rossz nézni, ha valahol svédasztal, vagy ilyesmi van, az emberek többször fordulnak, telerakják a zsebüket, és a fülükön jön ki, de megsezik, mert ingyen van, vagy minél többhöz hozzájussanak azért a fix lóvéért, amit befizettek.

tisztelet a kivételenek.

mint, amikor az elektrovörld, vagy melyik nyitott, és 200 Ft volt egy kávéfőző, minygyá vettek tizet, mert csak kétszáz forint.

szervusz kedves Rák! örülök, hogy látlak.

Hagymát látta valaki? hónapok óta nincs meg.

fogatlan provokátor (törölt) 2008.02.08. 23:51:43

Az alábbi hsz-t a Hová ne menjünk vacsorázni Budapesten c. topicból másolom be ide:
NGyurka válasz | megnéz | könyvjelző 2007.08.06 13:25:20 © (2257)
Mielőtt a XI. Kerületi, Bartók Béla úti Rolling Rockban ennétek, okvetlenül sétáljatok el a Fadrusz utcában az étterem mögötti zöld vasajtóig. Közben megtekinthető a konyha ablak, mely mocskossága már visszataszító, aztán a raktár környékén egy szippantás garantált öklendezés…. Szerencsés esetben látható, amint szállításkor a kiborult anyagokat szedegetik a földről.

forumuser 2008.02.09. 00:02:13

Ez de szánalmas... Ezek nem gondolkodnak előre?! Elvadítják a vendégeket, és hosszútávon ők is szívnak... Vagy naiv vagyok, és a magyarok minden szart megesznek?

Különben mi a Trófea Grill Étteremben voltunk, itt olyan "egyszer befizeted a zsét, és annyit eszel-iszol, amennyit akarsz" módszer van. Nos, nem tudom, belebrunyáltak-e a levesbe, mindenesetre nagyon finom volt minden (és persze mindenki gurult a végére, nem az óccsóságból kifolyólag, hanem mert szeretünk enni).

úrilány 2008.02.09. 00:21:27

a magyar nép furfangos egy fajta....

Vlad - 001 2008.02.09. 00:26:20Én is! Énis! Jajj de jó hozzászólok. :) Én pl. egészen jó ötletnek tartom a tcs-öt. Inkább nekem adják féláron a kaját, mint ennek az összegnek az x-szeresét valami szarukeretes szemüvegű metroszexuális reklám kreatívnak, hogy ráokádjak a plakátjára amivel szennyezi az agyam. Jó reklám ez, semmi baj nincs ezzel, ki kell fogni a jó helyet! Okos vagyok mi? :)

úrilány 2008.02.09. 00:31:01

"Vlad - 001 2008.02.09. 00:26:20
Okos vagyok mi? :)"

Egy zseni veszett el benned....

Kisangyal 2008.02.09. 00:33:59

Torok ide, csütörtök oda, amelyik étteremnek rossz az üzletpolitikája, ugy is marad. Amelyik felszolgálo bunyik, nem fog megváltozni egy nap alatt. Kiprobálom és ha nem tetszik, nem megyek oda többet. Ha tetszik, megyek és ajánlom másoknak is. Persze izlések és pofonok, mindenkinek más tetszik és nyilván pénztárcafüggö is a dolog. De a legjobb helyeken sem nézik joszemmel, ha a földrehamuzunk ugye...

Tom Taylor 2008.02.09. 00:34:34

Milyen érdekes!? Kecskemét Szabadság tér 2. Liberté Étterem, Torkos csütörtök. Minden aszal foglalt, egy tűt sem lehet leejteni. Minden pincér nyugott, teszi a dolgát. A megrendelt étel gyorsan megjön, friss, forró! Úgy tűnik ez itt normális, hogy akkor is mindenki tudja a dolgát, ha telt ház van. FIGYELEM!!! A LIBERTÉBEN FEBRUÁRBAN MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN LEHET TORKOSKODNI!!!! A mediterrán csirét ki ne hagyd! Csak így tovább!

Tom Taylor 2008.02.09. 00:39:11

Mediterrén csirke :)

Tom Taylor 2008.02.09. 00:41:02

Na még egyszer! Mediterrán csirke. Mindenkinek ajánlom az éttermet. Nagyon sok remek étel, szép borok.

besz@rok 2008.02.09. 00:50:13

'gregor', persze, hogy magamra ismertem, de nem a nyamvadt Rolling Rock miatt, hiszen lovesem sincs errol a helyrol, igazabol nem is erdekel, ugy, ahogy a Te magasztos, 'leszarjuk a prolikat' stilusod se fog meg. Csak az a bosszanto hogy vannak olyanok (tobbek kozott sznob gregorok), akik a tobbseg altal pozitivan fogadott kezdemenyezeseket ugy huggyozzak le magasrol, hogy azt hiszik ezzel a tarsadalmi rangletra olyan fokara kerulhetnek, ahol mar oket senki le nem huggyozhatja.
Remelem baratom egyszer meg hugyos kabatot fogsz olteni es rajossz, hogy a budos proli, nem is olyan budos, azert meg foleg nem, mert szeretne O is az altalad lenezett szinvonalat elerni es abban a budos proli eletben egyszer egy jot enni. Csak egy magyar konyhaban!
Egy - neked - budos proli, aki Bela es remeli, hogy a free range csirke a torkodon akad...

jesszumpepi (törölt) 2008.02.09. 00:54:36

Hej,Rák Attantam!
Jó,hogy megjelentél újra.

taknyos 2008.02.09. 00:56:24

Nesze nektek Budapest! erre vagytok buszkek? Atbaszasok nagytestvere...

Demonax (törölt) 2008.02.09. 01:15:53

Szerintem az egész magyar vendéglátóipart újra kéne kezdeni. Az alapoktól. Mint Tunézia. A néhai Karthago.

gregor gysi 2008.02.09. 01:30:06

Öreg, ne átkozódj mint egy bárcás roma öregasszony, mert az visszaszáll rád kegyetlenül.Ez csak egy jó tanács!

A húgyos kabátot és a proliságot ne keverd.Mert én, ha egyszer húgyos kabátot öltök, akkor se leszek olyan "büdös proli" mint te.

És te, hiába nyernél a lottón és lenne pénzed, te ugyanolyan ostoba, buta proli maradnál, és akkor is a Rolling Rock-ba mennél, ha rendes helyet is ki tudnál fizetni.

A proliságot nem tudod lemosni csak úgy magadról, az része a jellemednek.
A tanulás, az olvasás, más kultúrák, nyelvek, ízek,nyitottság a világra az lemossa rólad, de a pénz, meg a "Rolling Rock", ami álmaid tárgya, az soha.

Ezért lennék én, még húgyosan is "sznob" és te esetleg pénzesen is ugyanolyan proli, igénytelen senkiházi, mint ahogy az az írásaidból kiderül.Zéro nyitottság,zéró homorérzék, csak a büdös nagy magyar irígység és agresszív egód.De sebaj, elszórakoztatsz.Csak az átkozódást fejezd be, mert magadnak ártassz vele!

gregor gysi 2008.02.09. 01:38:06

És egyébként "Torkos Csütörtök"...

Szerintetek ez mire jó?

A Valentin nap mire jó?

Egy minden hájjal megkent kufár kitalálta, hogy jól megkopasszon.

"...többség által pozitívan fogadott kezdeményezés..." mint a reformok nem?

Megcsináltuk.Igen...Igen..., hogy dalra ne fakadjak.

dr nmate 2008.02.09. 01:44:33

Györ, Marcal étterem... ennyit mondok...
(sokszoros tapasztalat)

Peter NYC 2008.02.09. 01:51:06

Proliland. 5 eve elek az USA-ban es tobbet utaztam orszagon belul mint az amerikaiak 80%-a. Rengeteg mindenfele kulonbozo helyeken ettem, az olcso mexikoi kifozdektol a top-end New York-i (LA, San Francisco, Miami stb.)ettermekben, de el kell mondanom, SOHA de SOHA nem fordult elo, hogy az arral megprobaltak volna manipulalni igy vagy ugy. SOHA.

Az viszont gyakran megesik, meg fancy helyeken is (talan ott meg inkabb), hogy a kiszolgalas minosege nincs aranyban az osszeggel amit fizetsz. Pincer elfelejt ezt-azt hozni, ha egyeni kivansagod van a kaja elkesziteset illetoen, neha elfelejtik. De meg mindig azt mondom: barcsak kis hazamban is ez lenne az egyetlen kifogas...

gregor gysi 2008.02.09. 02:13:37

Peter NYC: Szóról szóra ez a véleményem nekem is, annyit még hozzáfűznék az USA-val kapcsolatban,hogy Las Vegas-ban, ahol a hotelek aljában gyakorlatilag üzemi étkeztetés folyik, pár dollárért annyit veszel az első osztályú ételekből, amennyit akarsz, süteményből repetázhatsz.T.i. ők elhitték, illetve rájöttek, hogy az ember gyomrának is van egy "maximális befogadó űrtartalma":) és csak az szed többet a tányérjára, aki először eszik ott, aztán szépen mindenki csak annyit vesz el ami még jólesik. A jó érzés megvan, annyit ehettem amennyit akartam, olcsón, jót.A szállodás persze a félkarú rablónál elszedi a pénzed, de csak ha te is akarod.És milyen az ember? Amit kaján megspórol, azt valószínűleg felteszi a Black Jack asztalra.VALÓSZÍNŰLEG, de nem feltétlenül.
Nem kopasztanak meg, ha te effektíve nem nyitod meg a pénztárcádat.Rád van bízva.Csak magadat okolhatod.
Na itt a különbség!!!!!!Mert itthon, még az illatszer mintákat is árulják a boltban, pedig öles betűkkel rá van írva "TEST", "Not for Sale", de az ilyen szerencsétlenek, mint Béla, örül, hogy kevesebbet, hígabbat vehet, de olcsón, és abban az illúzióban ringatja magát, hogy ő ezt a parfümöt használja.De nem.

Kisangyal 2008.02.09. 04:07:11

gregor gysi,

Én értem mit akarsz mondani, de a stilusod tényleg bicskanyitogato, mégha viccnek is szántad eredetileg. Ezért nem is hiszem, hogy ne lennél Te is "proli".

gregor gysi 2008.02.09. 06:05:43

Köszönjük Emese!
Hívd fel a Rolling Rock-os górét!:)))))

Pepe135 2008.02.09. 07:08:22

A rolling Rocknál ez a szokásos "vendégbarát" eljárás!
A nyáron beültünk a teraszra, majd az ezt követő kb 20 percben háromszor szóltunk a pincérnek - jelzem kb tízen voltak az egész helyen - de semmi sem történ!
Ezután inkább átmentünk a Hemingway-be, ahol szuper kiszolgálás volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!

geusz 2008.02.09. 07:19:06

A Signoban (XIII. ker, Pozsonyi utca) az év első 3 hónapjában minden vasárnap féláron van az összes étel. Hát, így is lehet... Ezek szerint nekik megéri. És nem emelik duplájára az árakat szombat éjfélkor...

Csak egy kérdés: Ha a vendéglátóiparban az ételek esetében az Eladási ár=anyag x 3 képlet alapján működik, akkor a TCS miért "ráfizetés" egy helynek??? És a 3 a minimum, a trendi helyek 4-5-ös szorzóval mennek!!! Egy 12-15 dekás hússzeletet tartalmazó étel másképpen nem kerülhetne ezeken a helyeken alsó hangon 3-4000 forintba...

jesszumpepi (törölt) 2008.02.09. 07:36:08

A Torkos Csütörtök eredete megtalálható a Google-ban Kövércsütörtök néven.

Kisangyal 2008.02.09. 07:40:58

gregor gysi,

Téged elvarázsoltak, vagy az olvasás nem müxik?

solo 2008.02.09. 08:01:09

Nem is tudom mit vártok ettől és az ilyen jellegű akcióktól!
Nem vásároltatok (v nézelődtetek) még a nagy leárazások idején (január,augustus) v az outletekben?
Pontosn ez a lehúzósdi megy sok helyen.Pontosabban a pofátlan hülyének nézés.
Persze kizárólag magyaro.on.
Azt sem értem,h mikor beesik az ember az étterembe a -50%os torkos csütörtökön és kézbe veszi az étlapot,akkor nem tűnik fel,h 3000Ft egy adag kaja az 50%os akcióban!?(Tehát egész áron 6000 lenne.)
Sztem az a szomorú,h tele van hülyítéssel a világ,elég sok napvilágra is kerül és be is bizonyosodik az ilyen jellegű mesterkedésekből és mégis mindíg akad aki befalja a dolgokat.Csak ezért életképesek ezek, semmi másért.
(Ez pont olyan,mint a mostanában divatos körlevél,….regisztrálj és akkor csak választanod kell,h melyiket szeretnéd a 200 ezer ft-os játékkonzolt,v a 20 ezer ftos telefont…ha nem lenne a sok naív emebr,aki elhiszi,h x ezer(v millió) regisztráló mind kap egy játékkonzolt (v esetleg azt is elhiszi,h van aki a 20E ft-os telefont választja a 200E-s konzol helyett),tehát,ha nem lennének az ilyen naív (v buta ) emberek,akkor ez a körlevél mizéria se lenne életképes és akkor nem b.tatnák az embert örökké ilyen szarokkal sem)
Tehát,ha hülyének is adjuk magunkat,akkor nem kell csodálkozni,h hülyének is néznek, legyen a tárgy torkos csütörtök v p.outlet v épp körlevélben reklámozott mennyei manna.
Amúgy meg egy fentebbi hozászólásban vki jól eltelálta:
Ne spórolni járj étterembe,hanem enni!

Peter NYC 2008.02.09. 08:10:09

A lenyeg az, hogy szereny kis hazankban megprobalnak atverni ahol csak lehet. Es valami furcsa oknal fogva nem hiszik el, hogy masik ut is letezik, mindenki megelegedesere...

Peter NYC 2008.02.09. 08:16:51

Ja, meg annyi, hogy a vilagnak eme felen ha akcio van az csak annyit jelent, hogy olcsobban kapod meg amire meghirdetik az akciot. Ruha, telefon elofizetes vagy vacsora, tokmindegy. Az, hogy felaron adjak nem azt jelenti, hogy fele (vagy meg kevesebb) minoseget kapsz. Pontosan azt, amit akkor kapnal, ha a teljes arat fizetned. Abbol szereznek tobb penzt, hogy nagyobb a forgalom es meg akkor is van profit, ha olcsobban adjak a cikket vagy szolgaltatast.
Es nem tudom miert fikazzatok gregor gisy-t. Annyi a pontatlansag az o velemenyeben, hogy par $-ert mar nem kapsz svedasztalt, de annyiert, amennyit koltenel egy normal etteremben igen. Es a valasztek tenyleg elkepeszto. Szoval jobban kifizetodik mint egy etterembe menni. Sajnos itt NYC-ben nemigen tudok ilyen helyekrol... ez Vegase.

Kisangyal 2008.02.09. 08:25:04

Csak a stilusával van gond, de azzal nagyon.

Mlaci 2008.02.09. 08:30:39

Hali!

Na, szerzőként még hozzáfűzném:

-A sztorit elküldtem a Magyar Turizmus Rt-nek, két fogy.védelmi társaságnak.
A homár linkjét meg a Rolling Rock Café-nak:)

-valóban el kellett volna jönni az első pillanatban, csak az éhdég nagy úr, és nem akartunk lődörögve éttermet keresgélkni, amikor valszeg minden tömve van. Reménykedtünk...

Kisangyal 2008.02.09. 08:35:59

Mlaci,

Ez jo ötlet. :)
Rolling meg monnyon le! Bár nem biztos, hogy végigolvassa, de hátha mégis.

Amugy a rolling az zrt e?

Tibeerius 2008.02.09. 08:57:38

Ave!
Itt az Oului piacon épp most találkoztam, a románokkal akik a hideg ellenére Batz-papucsba árulják a népnek, a Lókolbászt marinált zőldségekkel, és pestoval, ROLLINGROCK-os pólóban!Van-e egybeesés?

Gobbi Hinta 2008.02.09. 09:01:45

Hát én erre csak annyit tudok mondani, hogy Ouluban kora reggel lókolbászt árulni baccpapucsban ráadásul Rolling Rock-os pólóban; ősi román szokás... kérem kapcsojjaki

nigh5 2008.02.09. 09:04:52

Hát mi más is lenne várható ettől a köcsög néptől? Átba**ni próbálkozni, az megy, más nem. Balkán mindig is Bécs kapújáig tartott. Akinek van esze, lelép innen.

summarygloss 2008.02.09. 09:08:13

Hát, ha jól tudom, kedvenc helyeink egyike sem csatlakozott a torkos csütörtökhöz, de attól függetlenül szeretünk járni a Szépvölgyi úton a Szépvölgyibe (olyan isteni túrós palacsinta a világon nincs még egy!), az Árpád híd környékén a Harapó Mókusba (udvarias, meghitt, hatalmas adagok), és szerettünk (ott volt az esküvőnk is) a XII. kerületi Panorámát, de már megint bezárt, pedig nagyon kulturált hely volt. Az alacsonyabb árfekvésre is mondok: Pronto pizzeria a Jászai Mari tér kis mellékutcájában, a Hollán Ernőben. Évek óta ugyanaz a kaja, ugyanaz a minőség, sehol máshol nem ettem még olyan jó bolognai ragut. És ők főzik, mert egyszer egy babérlevelet találtam a pizzámon. Egyáltalán nem bántam!
Rossz tapasztalat az Aranymókus az Orbán téren (koszos, mócsingos), a Jókai klub a Hollós úton minősíthetetlen, inkább főztem volna otthon, gyorsabb is lett volna, meg jobb is, rossz és drága a Diós árokban lévő étterem, már a nevére sem emlékszem, pedig nagyon adják a bankot.
Egy adalék a szépvölgyihez: egyszer az uborkasalátában találtunk egy ilyen kicsi éjjeli lepkét (ami belerepül a rovaírtó lámpába és meghal). Azután esett bele, hogy kiszedték a salátát, nem lepődtünk meg, mert nyár volt és az étterem fele ilyenkor nyitott. Szóltunk a pincérnőnek, aki elsápadt, ebből vágtam, hogy ilyen nem sűrűn fordul elő vele, térült-fordult, új uborkasalátával jött vissza, és mondta, hogy a tulaj meghív minket desszertre. Na, ezt nevezem vendéglős hozzáállásnak!

Lili007 2008.02.09. 09:41:39

Az említett étteremben egyszer kaptam egy igen furcsa állagú tatárt, ami büdös volt, pedig rendesen befűszerezték és akkora húscsomók voltak benne, hogy iszonyat. Szóltam a pincérnek, aki azt mondta, hogy azért vannak benne a húscsomók, mert náluk látszik mi van az ételben. De hátraviszi és rendbeteszik. Gondolom beleköpnek, belehánynak. Na mindegy, mondtam neki, hogy ne tegyék rendbe, bár nem tudom pontosan mit takart náluk ez a kifejezés, de jobb is. Természetesen nem fizettem ki az ételt, de nem ettem náluk semmit és nem is fogok soha többet, másnak is csak ezt tudom ajánlani.

summarygloss 2008.02.09. 09:47:25

Az itt folyó prosztó-sznob vitához annyit fűznék hozzá, ez nem kereset kérdése, nem szegény-gazdag ellentét. Pont az a baj ezzel az országgal, hogy a szocializmus után még az eredeti tőkefelhaslmozásnál tartunk (már aki, mfha, én örülök, ha megélek.)
A sok köcsög újgazdag paraszt mit sem tud a társadalmi felelősévállalásról, példamutatásról, közérdekről, adakozásról. Hazánk virágorában a kiegyezés után a sok generációra visszatekintő, nagy múltú arisztokrata családok vitték előre az országot, mert 1) már nem csak magunak akartak mindent, generációk óta megvolt a létbiztonságuk 2) ezt a viselkedést tanulták a szüleiktől, akiknek szintén megvolt. Ma még csak elsőgenerációs, önző, kulturálatlan gazdagok vannak. Az ő unokáik már majd normálisak lesznek. Talán.
A sok köcsög csóró meg azt hiszi, mintent el lehet intézni azzal, hogy neki nem jut. Kérem szépen, a bunkóságot, tanulatlanságot, az igénytelenséget nem lehet. Apám-anyám sose keresett sokat, évente egyszer mentünk étterembe, de ha nem szolgálták ki őket megfelelően, úgy tudtak felállni, hogy abban volt méltóság. Igen, lerítt rólunk, hogy nem telik minden nap étteremre: de ha valahová bemegyek, VENDÉG vagyok.
Az más kérdés, hogy nekem is ennek megfelelően kell viselkedni. Ez megint nem pénzkérdés.
Blogba normális hangnemben beírogatni megint nem pénzkérdés.

summarygloss 2008.02.09. 09:49:03

Szóval ha valakit itten lekezelnek azért, mert bunkó, akkor ne fogja arra, hogy a szegénységét nézik le! Legfeljebb a lelki szegénységét!

Briguszka 2008.02.09. 10:02:20

"Coupe 2008.02.08. 23:26:24
De most komolyan, mi a faszt vársz a magyar testvéredtől éppen a vendéglátóiparban? Olyan köcsög, mint ami a csövön kifér. Magyar, baszod! Mégis mi a lófaszt gondoltál eddig róla? "

Kíváncsi lennék, Te honnan jöttél.

Ha nem tetszik a magyar ellátás, költözz ki Amerikába, és egyél 3-4 dolcsiért mexikói bevándorló által sütött hamburgert, attól majd talán boldogabb leszel.
Ha ennyire nem tetszik a magyarság, akkor miért írsz egyáltalán magyarul?

Szerintem egy-két bunkó miatt nem kéne általánosítani.

Ritkán megyek étterembe, de akkor megválogatom hova teszem be a lábam. Sokszor az egyszerű útszéli csárdákban sokkal jobb az ellátás, mint a flancos éttermekben. Ezt viszont előbb ki kell tapasztalni.
Sajnos van néha buktató is ( a világ minden táján van bunkó pincér, és rossz étel, és hazánkban is vannak jó éttermek remek koszttal és kiszolálással) Szerintem !!

bacilus 2008.02.09. 10:03:16

A Szépvölgyiben Unicumot ittam és a pohár alján kis kupak darab nézegetett. Szóltam a pincérnek, aki elnézést kérve újabb tele pohár italt hozott. A számlán nem szerepelt egy Unikum sem.

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2008.02.09. 10:22:04

A gond a torkoscsütörtök nevezetű akcióval, hogy pont az ellenkezőjét éri el a céljának. Minél több vendéglátóipari egység akar hozzá csatlakozni, magyar fifikáoz illően, úgy gondolva, hogy most még nagyobb lehúzást lehet megvalósítani. Nem a pénz a lényeg, hanem a mentalitás. Ha azt akarja egy vendéglős, hogy többen járjanak hozzá, legyen nála normális kiszolgálás, és normális/ehető, finom étel. Ha valami akciós, akkor ott tuti, hogy valami lehúzás lesz. (tisztelet a kivételnek, ők értik miről is szólna ez az egész)

Színes Géza 2008.02.09. 10:23:10

A magyarországi éttermek túlnyomó többségében irreálisan magas árakkal, szar minőséggel, cigarettafüsttel és tahó pincérekkel lehet találkozni. Az árak meghaladják a párizsi, milánói, bécsi éttermek árait.
Üdítő kivételek: Iguána, Mosselein, TGIF, Árnyas, Leroy.
Nem tud valaki ajánlani egy jó tatárbifsztekező helyet Bp-en?

Tamita 2008.02.09. 10:33:11

A mai emberiség tragédiája, hogy egymást hülyének tartjuk.(Tisztelet a kivételnek!)..És, persze ezt sokan az iskolában tanulják....Pedig, már Napóleon is megmondta: Olyan van, hogy valakit mindig hülyének lehet nézni, még olyan is van, hogy néha mindenkit, de olyan, hogy mindig mindenkit, olyan nem létezik!...

Rák Attantam 2008.02.09. 10:41:29

alice, jesszumpepi, üdv néktek!
Ja, jöttem volna egy kis tudást felcsipegetni, hogy hová lenne érdemes falatozni járni, de ugye a Homáron csak azt tudja meg az ember, hogy hová ne...

Végülis ez is egyfajta infó. De inkább a széppel és a jóval legyen tele a noteszem, ne a sz*rral és a mocsokkal.

Tényleg, nincs a neten valami magyar éttermekkel foglalkozó oldal, ilyen kommentelős, ahol pl. lehetne szavazni, véleményt mondani, esetleg tulajnak reagálni, stb. ? Nem ilyen Homáros "bekenem-szarral-mert-megérdemli" stílusúra gondolok, hanem olyanra, ahol azt is megmondják, ha valami jó.

Mackie 2008.02.09. 10:42:07

A torkos csütörtök még OK (a magyarok árérzékenyek), velünk pedig jól kb*sztak, mert a MOM Parkban kollégáimmal az egyik étterembe se tudtunk beülni egy menüre, amit pofátlanságnak tartok.

Egyébként valaki csekkolta, hogy a Rolling Stones árai torkos csütörtök után szépen valóban visszaestek az eredeti árra?

Szerintem a Torkos csütörtök szervezőjének (Magyar Turizmus Zrt?) kellene felvállalnia, hogy fogyasztói panasz esetén megfelelő jogi eszközökkel befenyíti az ilyen éttermeket. Csak azért nem adok tippeket, hogy az ott ülő jogászok is (egyszer) megdolgozzanak a pénzükért.

Rák Attantam 2008.02.09. 10:51:40

Hogy is volt a Mekk Elek mesében? Mindig, amikor elcseszett valamit, jöttek az elégedetlen népek és leverték az aktuális cégérét.

Na, asszem a Rolling Rock védjegy is hamarosan porba hull. Legalábbis a védjegy tulajdonos által.

Sebaj, majd átnevezik Görgő Sziklára és minden megy tovább...

2008.02.09. 11:08:44

Tipikus tosszuk át egymást, aztán legközelebb majd Én baszok át alkalomadtán valakit és ha velem csinállják ezt majd JÓL felháborodok?!?!Mikor vesszük már észre ha átverek valaki magamat verem át.Vagy ha én teszem ezt az más?nem. UGYANAZ! Tényleg kellene egy LUMNITZER NŐVÉREK oldal.

TCSA · http://make.blog.hu 2008.02.09. 11:13:22

A Double is alakított. (www.double.hu)
Egy ilyen proli helyen levő étterem eleve gyanús, nameg a 'festői kilátás' a Vörösvári-Bécsi kereszteződésre is megérne egy misét.
Szóval:
- étlapon az árak nettóban (ez sehol nem volt leírva a lapok alján)
- mozzarella helyett trappista
- camambert helyett trappista
- bélszín helyett hátszín (ezzel szerintem az emberek 50-60%-t át is verik)
- tiramisu valami felismerhetetlen 'generál' sütemény, csokiszósszal leöntve
- félár=féladag? bármikor máskor jóllakom egy fogással, most nem, érdekes.
Érdekes kis infó, mindenki oda teszi ahova. Csütörtök délelőtt a budakalászi METROban vásároltam, ilyenkor szoktam egy hónapra összeszedni a nagyobb dolgokat, mosó és öblítőszerek, cukros löttyök, stb. A nagyker pénztáraknál sorban álltak a rakodós kocsik. "Ilyenétterem, olyancafé, kártya lesz..." Hoppá. Elég sok ARO-s dobozt láttam ott kimenni.

Brunhilda 2008.02.09. 11:22:34

Mi a kedvenc helyünkön szerettünk volna elmenni TCS-re, hogy végre hülyére zabálhassuk magunka libamájjal és rákkal amire a szorgos és szürke hétköznapokban nem mindig van anyagi lehetőségünk. Megjegyezném, hogy heti két alkalommal azért ott vagyunk szóval ismernek minket. Sajnos későn kaptunk észbe és már nem volt hely. Ezért nekünk (10 fős társaság) a tulaj Torkos Pénteket tartott és minden (borok,sörök) fél áron volt. Ja, és az étlap ugyanaz maradt nem nyomtattak újat. Szóval vannak még csodák! :)
Én jópofának tartom az ötletet amennyiben a vendéglátók komolyan vennék és nem néznék hülyének a vendégeket. De aki hagyja magát az meg is érdemli.

Benikuty 2008.02.09. 11:23:35

A Rolling Rock gazdája gondolom nőnemű orientált.
A kezében a legderekabb fasz is szarrá változik:(

riderfree 2008.02.09. 11:53:59

Javaslatom: Falafel nevű salátázó/falafeles a Paulay Ede utcában (Nagymező - Paulay Ede sarkánál).

Mindig friss alapanyagok svédasztalos rendszerben korrekt áron.

Nem egy puccos hely, de mindig arra jutunk a barátnőmmel, hogy a legjobb ár-érték arányú hely!

Gega 2008.02.09. 12:11:00

Én Komlón voltam a Vadvirád
g KisÉtteremben, és ott minden héten csütörtökön "Torkos Csütörtök" van.
Nagyon jó a kaja, és jó a kiszolgálás, és jók az árak is. Érdemes betérni!

Alf (törölt) 2008.02.09. 12:33:25

az semmi, én tegnap voltam a Take Five jazz klubban, gondoltam, megnézem a Kaltenecker Triót. 9-re volt kiírva,odaértünk fél 9re, hogy lehgyen hely. Az edelweiss ekkor 500 ft volt, és iszonyú lassan szolgált ki két amatőr csaposlány, akik nem voltak hajlandók szóbaálni gyakorlatilag egy vendéggel sem, mindenki csak nézett, hogy mi van.

10 óra körül, amikor még mindig semmi nem történt, gondoltam, megkérdem, mi van a koncerttel.

Azt mondták, 11kor kezdődik, mert most még egy DJ van. az nem zavarta őket, hogy sem a weboldalukon, sem a pestiestben nem volt ez feltüntetve.

tehát miután kifizettem 1000 ft belépőt a bejáratnál, amiről semmilyen bizonylatot nem kaptam, gonddoltam, várok, és iszok még egy sört.

az edelweiss ekkor már 550 volt és meleg.

Ekkora az infláció, hogy egy este alatt 10%-ot nőnek az árak?

mfc 2008.02.09. 12:48:16

Nekünk semmi gondunk nem volt csürtökön. A Gold Hotel Buda Karát Éttermében ebédeltünk és minden korrekten fél áron volt, ételek is és italok is. Mindenkinek ajánlom.

reveszandi 2008.02.09. 13:14:30

Minden nap torkos vagyok. Ezért inkább főzök itthon. A férjem nem eszik menzát,gyorskajákat: akkor most proli, vagy sznob? Itthon tudja, mi kerül bele, nem érheti meglepetés. Nem azért nem jár étterembe, mert nem engedheti meg magának, hanem mert finnyás. A pénzt így is elveri, csak másra. Ott is átverik, nincs ok panaszra. Mindenki lop, van, aki nem teszi a kirakatba..

tanár úr 2008.02.09. 13:43:20

Kellett nekünk kapitalizmus..?:))))kizsákmányolnak méga torkos csütörtököt is kitalálják csakhogy levehessenek...szemét profitéhes kapitalisták! Jó lenne má megint egy kis szocialaizmus se ORBÁN nélkül:))))

G Zoli · http://twitter.com/garamiz 2008.02.09. 14:01:17

Hát ez nagyon kemény tényleg! Régi balatoni vendéglátós időket idézi meg!!

padre 2008.02.09. 14:11:25

Kapja be az ilyen vendéglátós! Mert a pozitív hireket teljesen maga alá nyomja! Mi a Boston étteremben voltunk, hibátlan volt! Ez a genya meg az egyébként jó ötletet csak sározza!

bacilus 2008.02.09. 14:32:10

Váosligeti Bagolyvár.
Először tették a fejüket, mondván nem jelentkeztünk be. Majd, mégis akadt hely. Ottlétünk alatt legalább 5 asztal üresen állt.Renszeresen járunk oda, ezért meglepett a számla, máskor ugyanazt esszük, ugyanannyit fizetünk.
Oda nem megyek többet, bár jó a kaja és kedvesek, de utálom, ha trükköznek.

New Bori 2008.02.09. 14:40:47

Nah ilyen a vérbeli magyar tahó agya! A kezdeményezésnek elsősorban nem az aznapi haszon a lényege hanem hogy kialakuljon hazánkban egy éttermi kultúra és az emberek ne idegenkedjenek egy spontán éttermi vacsitól. De hát nálunk még él a 90-s évekból jól ismert a szarból várat építeni akaró simlis adókerülő tuskó, autókereskedő cigicsempész piacos olajszőkítő garnitúra. Az idő azért lassan eltakarítja az X5-ből kikandikáló suttyó fejüket! (remélem)

aronadam 2008.02.09. 14:50:36

Szóval...Rolling Rock...feneketlen tó: Pár évvel ezelőtt ott muzsikáltam a zenekarommal. Megérkezésemkor tudtam meg, hogy promóciós buli lesz, tehát aznap gázsi nincs, ha tetszünk jöhetünk. (csak mellékesen jegyzem meg, hogy budapest zenekarainak létszáma alapján egy évre be tudja biztosítani magának a hely a hozzánk hasonló balekok ottani csörömpölését) Na de ami a muzsika után jött: lekavartam háromszor 3/4 órás blokkot, majd gondoltam, hogy kifizetem egy nyomorék pohárnyi borom, (azt sem fizették), és a pincér közölte, mivel este élőzene volt, az italokra öt százalék felárat még ráraknak. Kérdeztem, nem tűnt-e fel neki, hogy egész este az orra alatt húztam a virgát, kissé furcsa lenne, hogy fizessek, mert zenéltem. Mire ő: hát ez akkor is érvényes, és elmondta a bemagolt szöveget. Én azóta be nem tettem oda a lábam...vajon miért is?

subabubba 2008.02.09. 15:32:06

Egyszer dumáltam egy amerikai albérlőtársammal erről a fogyasztóvédelmi "kultúrális különbségről" amit ő is meg én is fájón érzékeltünk hazáink közt. Azt mondta, hogy az USA-ban a vásárlók nagyon komolyan szankcionálják az ilyen helyet, külön kiadványaik vannak, amikben ismertetik az ilyen köcsög helyeket. Úgyhogy hajrá Homár! Váráslók: legyetek kíméletlenek!

GGG77 2008.02.09. 15:50:08

Életemben egyszer voltam abban a Roling Rockban, kb 20 percet vártunk a két sörre, majd a fizetésnél a pincér közölte, hogy az az ár, ami az étlapon van nem jó, hanem magasabb. Felálltunk és kimentünk, persze próbált visszatartani, de addigra már ott voltak a haverok, nem ketten voltunk, esélyei elszálltak... :))
Soha, senkinek sem ajánlom, szemét, sz@r hely, eddig bárki ezt mesélte, aki ott volt az ismerőseim közül.

gregor gysi 2008.02.09. 18:30:20

Summarygloss azt írta csak le, kevésbé bicskanyitogató stílusban, mint amit én, de mivel ez a vita messzebbre mutat, mint ahogy ő is utal erre, feltolulnak bennem azok az érzések, amivel viseltetek, azon "polgártársaink" iránt, akik miatt, most "torkosan" szopunk mindannyian az élet, mostmár majdnem minden területén.NEM A PÉNZ hiánya tesz valakit prolivá és szimbólikusan "Rolling Rock" törzsvendéggé, hanem a tudatlanság és a lelki szegénység, az a tény,hogyha szorult belém annyi, egy normális polgár attitűdjéből,akkor nem megyek be egy olyan helyre, ahol életnagyságú ízléstelen, papírmasé bábu(talán egy afro-amerikai kosaras meg Elvis)csalogat az igénytelenül összeeszkábált portál előtt, aminek a penetráns zöld fénye, beragyogja az egész kereszteződést.Ebből azért már lehet arra következtetni, milyen emberek várnak belül és milyen a kiszolgálás.Én bár itt vagyok tőle öt méterre egyetlen egyszer ültem be, még amikor megnyitott, akkor még nem volt bábu, zöld fény, egy egyszerű kajáldának tűnt.22 órakor estem be, egy hétköznap, közölték, konyha nincs már, csak italt tudnak hozni.Mondtam,jó, akkor kérek magamnak narancslevet, a barátnőmnek egy "light kólát".Nem volt se narancslé, se light kóla!!!!!!!!!!Érted?Ásványvizet ittunk, de abból se volt olyan amilyet kértünk volna.Egyedül ültünk az étteremben 15 percet vártunk.Kizárt, hogy a főnök ezekről tudna.Viszont azóta lett papírmasé bábu, élő zene, amit senkinek nem kívánok-bocs a zenész srácnak- és nézhetsz ha jól láttam focimeccseket, meg bokszot?
Szóval klassz igényes hely ez, hogy már csak ne a levegőbe beszéljek itt.
Ha én lennék a főnök, lehet hogy én is így csinálnám, mert úgy tűnik, bejöttek az újitások.Tömegesen érkeznek vendégek Csepelről, az Illatos útról,a Kelenföldi lakótelepről és Budaörs és Érd perem vidékeiről.Ide 11. kerületi lakos, be nem teszi a lábát, az fix.De így is mindig tele van.Tehát akinek tetszik, váljék egészségére.

gregor gysi 2008.02.09. 18:44:39

Na jó,Kelenföld is 11. kerület.Meg is köszönte nekik Molnár képviselő úr, hogy behúzták.Gratulálok ezúton is.
Kiváncsi leszek mit hoz magával a Kaisers helyén épülő játékterem és Mozi komplexum.Sok Rolling Rock vendéget és pénzt Molnár úrnak az OK, ezt mindenki sejtette.Mi jöhet még?

tki (törölt) 2008.02.09. 19:04:46

Mi jöhet? Por és sár, amíg a földmunkák folynak. Bizonyos irányokban olyan a környék, mint régen Kecskemét egy kiadós homokvihar meg frontbetörés után... Autó kétnaponta eltűnik a kosz alatt.

tilosradio 2008.02.09. 19:26:23

A rollingrock amúgy is egy xar hely. én egyszer 35 percen keresztül nem kaptam meg a számlámat, pedig csak egy sörre ugrottam be egy találkozó előtt, s már 3-4szer szóltam a pincérnek, sőt a pulthoz is odamentem (mivel siettem a találkozóra). Végül az ajtóból szóltam oda az egyiküknek, h az asztalon hagytam egy ötszázast. Egyetértek, zárják ki a helyet az akcióból. Szánalmas.

Spermahajder 2008.02.09. 19:37:52

Gregor-gysi, hozzászólásaidból kiderül, magad egy tahó vagy. Egyébként az eredeti Rolling Rock témához, tipikus magyar tahó hozzáállás, 1 nap alatt kell megszedni magunkat, majd utánunk a vízözön.

jorda 2008.02.09. 19:59:40

Primitív,bunkó vendéglősök! Otthon harmadannyi pénzből különlegességeket
készítek !A főzés egyébként is kreatív
tevékenység,mindenkinek ajánlom!

gregor gysi 2008.02.09. 20:46:28

Nem, csak szeretnék élhető helyen lakni.Inkább leköltöznék vidékre, csak ne kelljen végignéznem, hogy a kerületet ahol lakom, ellepik a tahók, mert nyílt egy hely, ahol ugyanolyan türhők járnak mint ők.Torkig vagyok a Red Bull-os dobozokkal teledobált, kotonos, injekciós tűs, tesco szatyorral teledobált parkkal és tóval, elegem van a 12 éves ittas kültelki prostituáltnak öltözött mocskos szájú, pénzt és cigit tarháló lotyókból, akik itt melegítenek be hétvégenként, a városba befelé tartva a péntek esti cirkuszhoz, amit itt művelnek, abban a kerületben, ahol a gyerekeimet akartam volna felnevelni, de még a kutyámat se vihetem le sétáltatni, mert valamelyik türhő, amelyiknek éppen születésnapja van, tüzijátékot rendelt, a fentebb említett vendéglátóipari egységben és halálra ilyeszt embert, állatot és az autóinkat beriasztja, mert neki tüzijáték jár ahhoz, hogy megünnepelje, hogy hány éve rontja a levegőt.

gregor gysi 2008.02.09. 20:50:24

Akarom mondani "ijeszt" nem "ilyeszt".Jesszusom.
Tessék!!!Már én is kezdek leépülni.

besz@rok 2008.02.09. 23:25:11

gregor gysi 2008.02.09. 20:46:28
Asszem kibujt a szeg a zsakjabol, bar nem fogom folytatni a proli-sznob vitat, hisz azzal csak alapot adnek a szorakozasodnak, leven komolytalan vagy, ha nagy darab is, de azt eszrevettem, hogy ezt az egesz torkos csutortokot altalanositottad egy altalad nagyon nem preferalt vendeglatohelyhez. Es mint tudjuk, e szoban forgo kezdemenyezes nem egy helyrol szol! Szar ugy, tenyleg el kell koltoznod.
Igaz sosem beszeltem ilyen csatornakon senkinek (nem is tervezem) az anyagi helyzetemrol, az iskolai vegzettsegemrol, es egyeb kepzettsegeimrol, mert ezzel azt a szintet utnem, amit te hozol. Irasaidbol feltetelezem, hogy egy magasan kepzett, tobb nyelven beszelo, olvasott, mas kulturakat alaposan ismero egyennel talalom szemben magam e virtualis vilagban. Inkabb legyel halas a sorsnak, hogy ez neked megadatottt, szemben azokkal, akiknek ha volt is akaratuk, de lehetoseg hijan nem tudtak elni vele.
Igy nekik csak a torkos csutortok maradt, amit egy-nehanyan probalnak tonkretenni!
Reszemrol befejezettnek tekintem e temat es javaslom probalj meg nem leepulni, hisz az epito jellegu kritikaidra mindig szukseg lesz!
Udvozlettel, Bela

gregor gysi 2008.02.10. 03:15:03

Hogy mondjak valamit, amit teljesen komolyan gondolok és szakítsak a szerepjátékkal, amit itt játszunk, mert ez, hidd el nem több,hisz azért te sem ebben a stílusban kezdted a dialógust.Tehát...

Az önálló gondolkodás képessége mindenkinek megadatik.Az, hogy ezzel ki él és ki nem, azt mindenki maga döntheti el.Az, hogy azzal ki él vissza, hogy néhányan, önként és dalolva állnak sorban a birkanyírásnál, az megint más kérdés és nem sok befolyásunk van rá, a karikírozáson kívül, ezért bocsásd meg nekem, ha a Rolling Rock főnöke nekem sokkal szimpatikusabb, mint az, akiket megkopaszt, mert kopasztók, amióta a világ, világ, mindig voltak és lesznek, de birkának lenni egyszerűen nem muszáj!!!De bizonyára a könnyebb út és valahogy én mindig azt látom "prolinak", aki a nyájat követi.
Üdv
Gergő

besz@rok 2008.02.10. 10:56:32

Nem erted, isten lassa lelkem, nem erted! Na megecccccer, utoljara
Ez a csatorna (a homar.., a forum..., a topikok...) nem a - engedd meg, hogy teged idezzelek - megkopasztott, nyajkoveto prolikrol szol, hanem a kopaszto, nyajtkoveto prolikat atb@szo, vadkapitalista isten barmairol (akar szimpatikusak, akar nem), akik nehany forint plussz haszon fejeben a csofadt lelkuket is eladnak az ordognek, csak hogy tobb haszonra tehessenek szert.
Na szoval, ha Te azon az oldalon allsz, akkor keress olyan forumot, ahol a megkopasztott, nyajkoveto prolikat irjak le a te stilusodban. Itt meg azok a megkopasztott, nyajkoveto prolik irnak, akik ki nem allhatjak a kopaszto, nyajtkoveto prolikat atb@szo, vadkapitalista isten barmait.
Abban valoban igazad van, hogy nem kell beallni a sorba ahol a birkakat nyirjak es hulyenek lenni, de ha mar valaki beallt es az lett, adja isten ezt pedig a tobbiek tudomasara szeretne hozni, hogy nehogy masok is igy jarjanak, nem feltetlenul elitelendo proli szokas!
Elnezest, de mennem kell dolgozni. Ezek a vadkapitalista barmok vasarnap is elvarjak, hogy profitot termeljek nekik. Bar en vagyok a hibas, miert vagyok birka?
Udv, Bela

kocek 2008.02.10. 11:01:52

Mi Pécsen a Várfal fogadóban voltunk. Itt ugyan nem emelték duplájára az árakat az 50 % engedmény előtt, de párszáz Ft-tal magasabbra állították, majd csak annak vonták le a felét.
Pl. a honlapon taláható étlapon a harcsapörkölt túróscsuszával 1.390,-Ft, a torkos csütörtöki akcióban levő, éttermi étlapon, a helyszínen pedig 1.890 áthúzva és leárazva 990,-re.
Így valójában nem 50%-ot, csak kb 28%-ot engedtek.
Ettől függetlenül azért ettünk ott, mert az ár és kajaérték aránya azért megfelelt.
Mivel ezt megelőzően még sosem ettünk ott, azt nem tudom megmondani, hogy az adagok méretét variálták-e. (Gábor egy étellel [sertéskaraj velővel] nem lakott jól..)

Joschka Phisher (törölt) 2008.02.10. 12:59:50

"Na itt a különbség!!!!!!Mert itthon, még az illatszer mintákat is árulják a boltban, pedig öles betűkkel rá van írva "TEST", "Not for Sale""

az hagyjan. en pesten az ocean wave-ben lattam kirakva, felarazva olyan billabong hatizsakot 15 rugoert, amire a gyarto kivulrol rairta feher alkoholos filccel, hogy SAMPLE.

mindegy, milyen tahosagokkal talalkozol a nagyvilagban, keresel egy magyar kereskedot, es lazan überelni tudja.

shiiva 2008.02.10. 13:22:25

kedves gregor!

egyetértek Veled abban, hogy az ember ne hagyja, hogy hülyének nézzék, ne legyen birka.
ha mondjuk veszel egy cipőt, egyből láthatod rajta, hogy gagyi, hogy hamisított, stb - vagyis ha látod és mégis megveszed, aztán rinyálsz, hogy 2 hét alatt tönkremegy - megérdemled.

DE HA egy szolgáltatást veszel igénybe, ergo pl beülsz egy étterembe, akkor valamelyest ki vagy szolgáltatva annak, hogy előbb kapod a szolgáltatást, aztán fizetned kell, és ha szart kaptál, nem tudod olyan egyszerűen "visszaadni"!

Vagyük ezt a mostani konkrét példát: Beülsz a barátaiddal vacsizni egy helyre, hogy lesz egy klassz estétek. Jó kedvetek van dumcsiztok, és mivel nem vagytok proli suttyó barmok, kezdetben rendkívül elnézőek vagytok a pincérekkel, pl. azért, mert kurvára nincs kedvetek a hidegbe kimenni és hirtelenjében egy másik helyet keresni, ahová pont egy ilyen napom még lesz is hely egy nagy baráti társaságnak.

Ha egyedül ültél volna be, persze, simán felállhatnál és ott hagyhatnád őket a francba. De jelen esetben ott a teljes társaság aki szeretne egy klassz estét.
A végére jöttek csak rá, hogy nem érte meg kedvesnek lenni, nem érte meg elnézőnek lenni, nem érte meg megérteni őket, hogy tele vannak, stb.
És akkor már igenis kurva dühös az ember, hogy ő emberi módon viselkedik, és ezt cserébe maximálisan kihasználják...

Igenis jó, ha ezt leírja egy ilyen fórumon, mert én pl. nem ismertem a helyet, de hétszentség, hogy soha az életbe be nem teszem oda a lábam.
Én köszönöm a sztori íróinak, hogy vették a fáradságot,hogy megosszák ezt velünk.

És hidd el, pl. én sem proli, sem birka nem vagyok, hanem újságolvasó, közélet iránt érdeklődő, diplomás, 2 nyelvvizsgás értelmiségi vagyok és hiszek abban, hogy érdemes és lehet harcolni azért, hogy valóban olyan színvonalú szolgáltatásokat kapjunk, amiért nem sajnálunk pénzt kiadni...

Joschka Phisher (törölt) 2008.02.10. 13:50:31

"De hát nálunk még él a 90-s évekból jól ismert a szarból várat építeni akaró simlis adókerülő tuskó, autókereskedő cigicsempész piacos olajszőkítő garnitúra."

az meg hagyjan, de a parlament is tulnyomoreszt ilyen arcokbol all - parttol fuggetlenul.

Petra25 2008.02.10. 14:02:49

Sziasztok! Én mar közel 4 éve járok a Rolling Rockba , és furcsallva olvasom amiket irtok! en is ott voltam a torkos csütörtökön egy nagyobb társasággal,es mi meg voltunk elegedve! Az igaz ,hogy nagyon sokan, söt tul sokan voltak...de ez sztem mindenhol várható volt ezen a napon..
Árakkal kapcsolatban... en mikor elkezdtem jarni(4 éve!!!) akkor voltak azok az árak amiket a cikk iroja bescennelt!nem hiszem hogy ezen kéne fenn akadni....MINDEN DRÁGUL!!!!! es sztem a rolling egyáltalán nem drága hely, a többi ilyen étteremhez viszonyitva! Amugy meg mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy megnézze az étlapot és eldöntse ,hogy ez megfelel-e neki vagy sem...ha nem felel meg , fogom es kimegyek. Ennyi!
Lehet ,hogy én azért nem latom ilyen tragikusan ezt a dolgot,mert tényleg nagyon szeretem ezt a helyet, nekem csak pozitiv elmenyem volt! Remélem igy is marad!

Petra25 2008.02.10. 14:18:06

Amugy meg mar ne is haragudjatok,de nem tudom hogy hogyan lehet egy 4 evvel ezelötti etlapot összehasonlitani a mostanival! Kicsit sem szánt szándékos ez a cikk...!És ha mégis olyan de olyan nagyon szar és proli ez az étterem...miert álltak sorban azért hogy vacsorazhassanak?

truck 2008.02.10. 15:10:40

Gregor,abszolut egyet értek a mondani valóddal, de felháborodásod tetőfokán néha tényleg keményen fogalmazol.
Tájékoztatnálak arról, hogy mi kisstílű, kisemberek vagyunk a Rolling Rock egyik tulajdonosához képest. ( gondolja Ő )

Nem árulok el titkot, de amíg a kiélt tulajdonosnő, a XI. kerületi Polgármesteri Hivatal közalkalmazottja,addig nem tudsz mit tenni!!!!!!!!!!!
Petra 25 saját üzletedben elhiszem, hogy jól érezted magad !!!!!!!!!Rajtad kívül senki más!!!!!!!

Joschka Phisher (törölt) 2008.02.10. 15:31:02

kedves Petra25, szolj legyszi a webdesignerednek, hogy a hatterben szolo szar zenet szedje le, mert baromi idegesito:
www.caferollingrock.hu

(arrol nem beszelve, hogy jogdijat sem fizettel utana.)

Joschka Phisher (törölt) 2008.02.10. 15:32:26

"Nem árulok el titkot, de amíg a kiélt tulajdonosnő, a XI. kerületi Polgármesteri Hivatal közalkalmazottja,addig nem tudsz mit tenni!"

dehogynem - nem mesz oda. meg ha szemelyesen o is az atyauristen, akkor sem fogja tudni bevetel nelkul fenntartani a helyet.

shiiva 2008.02.10. 16:31:48

kedves petra25!

ad1. akkor miért vannak mind a mai napig azok az árak a Rolling Rock oldalán? nézd csak meg...

ad2. a sztoribeli társaság egyből észrevette a csalást, rá is kérdeztek, és válaszolt is nekik a pincér, hogy a tulajdonos döntött így... ergo full elismerték az átbaszást...

úh a "4évvel ezelőtti" árakról ennyit...

truck 2008.02.10. 17:13:18

shiiva, kár erőlködni nekünk! Mi vagyunk a hülyék, hogy megnyitjuk a honlapot,...... és szezám tárulj ! A hatalom nagy Úr egy olyan piti vendéggel szemben, mint mi vagyunk!

gregor gysi 2008.02.10. 18:03:53

Truck:Igazad van, a kemény fogalmazás, amint már mondtam a szerepjátékom része.Ez egészen addig a pillanatig tart, amíg nem jön, egy normális hozzászólás.Ami a hőbörgésen kívül, legalább valami eredeti tartalmat is hoz.Ezt most megtetted.

Beszarok:Ha neked egy fórumos hozzászólás világítja meg azt, hogy egy hely szar és azt a nagyon ordító külsőségekből és a bent ülő emberek ábrázatából nem tudod kiolvasni,akkor mondom, nem akartalak megsérteni, de sajnálni sem tudlak, ha felnőtt ember létedre az elmúlt 6 év nem volt elég az élet iskolájából.

Visszatérve Truckhoz:
Igen, valahogy sejtettem ezt a dolgot, amit írsz, mert gyakorlatilag kizárt, hogy egy ilyen helyet, politikai hátszél nélkül, ennyi ideig büntetlenül működtetni lehet.(mindegy melyik oldal)Annyi minden disznóság van a rovásukon, a csendháborítástól kezdve a környezetrendezésig és még sorolhatnám, hogy attól tartok már szerveződnek símaszkos különítmények, akik ezt a dolgot helyre fogják rakni.:))A rendőrség mintha nem is venne tudomást a feljelentésekről, de ugyanez a helyzet Molnár, Szilvassy és Baja úr teniszklubjával, ahol 600000 forintért lehetsz tag egy évben.A teniszpályával szemben lakók akik 30-40 millióért vették meg a lakásukat, nem értik, hogy most a park, Feneketlen Tó panoráma helyett egy nagy fehér buborékot látnak, ha kinéznek az ablakon és hogy még klasszabb legyen, tíz óra után is hallani, hogy a drága politikusainknak mikor van "bréklabdája" és kinek a "kurvaanyja", amikor out-ot ütnek.
Arról már ne is ejtsünk szót, hogy ők, akik a parkolásért kemény pénzeket szednek saját zsebre(Kupper), (szigorúan lakóövezetről beszélünk!!!) közben ingyen parkolnak a klubban, ahol egy laza szauna után, befáradnak a "Rolling Rockba" vagy a "Hemingway"-be, ami mondjuk jó speciel, de az már megint vérlázító, hogy amikor ezeknek a férgeknek szülinapja van, akkor félórás tüzijátékkal sokkolják a polgári értelmiséget, akik nem repesnek annyira a vásári mulatságért.
Hát ez van srácok.Lágymányos hagyományosan a polgári értelmiség helye, akár tetszik akár nem.Csak annak köszönhető ez az így is túl hosszúra nyúlt "tolerancia éra", mert itt ilyen emberek laknak.De ennek is vége szakad egyszer.Időben abba kéne hagyni.

truck 2008.02.10. 18:45:10

Nem lep meg amit írsz, a tulajdonosnő ( nem h. írási hiba, nem érdemel többet )több éven át próbálta becserkészni magát a teniszpálya tulajdonosi körébe, de erre is alkalmatlan volt!

Miután hatalmat kapott, ki tudja mire volt képes, erőn felül.

Minden elrendeződik körülötte, hiszen a XI. kerület Polgármesteri Hivatal alkalmazottja, mindent megtehet.( gondolja ő )
Törvény ezt nem tiltja ?

gregor gysi 2008.02.10. 19:15:15

Na, ezeknek a bejegyzéseknek van értelme.Hogy egy étteremben megkopasztanak?Na és?Amióta a világ világ ez így van, ha nem vagy észnél és nem szorult beléd civil kurázsi.

De az ilyen infók olyanok, mintha hájjal kenegetnének.
Azt hiszem Magyarország az egyetlen olyan hely Dél-Amerikán és Afrikán kívül, ahol gyakorlatilag a legvadabb konspirációs elméletekről is kiderül, hogy enyhe leképezései a valóságnak.
Köszönjük Truck!Üdv

Johnsmith000 2008.02.11. 03:20:57

ne próbáljunk meg már mindenhova okoskodni és lihegni, én is kártam usaban mégsem magasztalom, én is tudom milyen a magyar helyzet mégsem köpködöm, nem fogom kiverni a faszomat arra, hogy én bizony kijutottam ebből az országban, csa kushadj nagyon mélyen hogy te nem itt vagy és örülj, ne fröcsögj a hatalmas egóddal, és pláne ne kezdd el magyarázni, hogy neked nincs is mert van

ennyi

múvemáccsó 2008.02.11. 14:25:33

sejtettem én is hogy a "torki csüti" egy nagy lehúzás lesz, így a piacon bevásároltam 3000Ft-ért (kb) és csináltam egy arab torkicsütit:

hummusz
tahini
tabulleh
provanci-joghurtos ubisali
krutonok

italok

4n 4 napig azt ettük, m olyan sok lett :)

torki csütit a konyhába!

Mlaci 2008.02.11. 21:29:28

Csak egy utolsó adalék, mintegy összegezve a Rolling Rockot:

A honlapjukon már nincs fenn a megtekinthető árlistás étlap. Ennyit bírtak elkövetni, hogy leszedték.

Érdekes, a levelemre nem böffentettek vissza semmit. Na mind1, nem is vártam mást.

Rák Attantam 2008.02.11. 22:24:48

délelőtt még fent volt az étlap...

Rák Attantam 2008.02.11. 22:30:28

Elég schlendrián munka, mindössze kikommentezték a html-ből a linket.
(Laikusoknak: belekulminálták a vinklibe a szimmeringet.)

Szóval itt az étlap, he: www.winfield.hu/igmt/popup/parts/etlap.pdf

Webmastert kirúgni. Új webmasternek megmondani, hogy amit törölni kell, azt törölje is!

Rák Attantam 2008.02.11. 22:39:17

De sok időm van, wazze...

Tehát, ha viszont mindazonáltal feltéve de meg nem engedve, de mégiscsak bepillantunk ide ( www.winfield.hu/igmt/popup/parts/ ), ahol magát az étlapot találtam, akkor mégiscsak kiderül, hogy a szerverre 2004. dec. 08-án került.

1. Persze, dátumot állítgatni akárki akármikor tud.
2. Mindez mit sem számít, ha Torkos Csütörtök előtti Normális Szerdán még a fenti árak voltak érvényben.

Na, asszem péppé vertük ezt a döglött lovat is. Bocs, Lókupec.

Rák Attantam 2008.02.11. 22:49:54

Azaz mégegyet csak rúgnék még bele (hiszen mintha megmozdult volna az a ló kicsit...):

Szóval nézegetve a fenti .../parts/ -könyvtár tartalmát, szinte mindegyik fájl jó régi. 2004-5-6-7. Egyetlen 2008-as fájl van, de az most érdektelen.

Viszont az étlapot MA tették elérhetetlenné, tehát a fájl listában az étlapra vonatkozó html fájlnak MAI dátumúnak kellene lennie (ma változtatták meg, ugye), de nem, az maradt 2005-ös.
Azaz a fő honlap nem ebből a könyvtárból indul, csak átvesz bizonyos elemeket. Például az étlapot is.

De ha ez egy "ugyammá, rég lejárt" étlap, akkor miért veszi át a nyilvánvalóan megújult honlap? Talán mégsem járt le?

Esetleg-e nem-e nyomokat-e akarnak-e eltüntetni-e egy-e esetleges-e vizsgálat-e ellőtt-e?

"Hogy kérem, nem is vót fent semmilyen étlap senem!"

E ?

Na, mostmár végképp lexarom a témát. :)

pcmed.hu · http://pcmed.hu/ 2008.02.12. 08:11:23

Az ilyen férgeket, be kellene záratni!
Az érintett jelezte a Fogyasztóvédőknél az esetet, az lenne ám az igazi.

Judy Dhara 2008.02.13. 00:04:22

És ez még csak nem is az az étlap, ami a vendég orra elé kerül, csak részleteiben hasonlít rá, és nem minden ár az, ami az éttermi étlapon szerepel...

new see 2008.02.17. 23:14:03

Wow, respect a cikkírónak :P

A hely góréja ritka egy nagy sóher görény. Gyakorlatilag neki már totálisan elment az esze a kapzsiságtól, fogalmam nincs hogy mitől van az hogy dolgoznak még neki emberek..
Igen, a kosz! Hát igen érdekes esettanulmány lehetne az ántsz-nek..
Ráférne egy kis szorongatás, de mivel elég nagy kutya, nem tudom erre mekkora esély van.

süti beállítások módosítása