Tékozló Homár

Hűtőleolvasztás 8000-ért

2008.02.29. 09:58 | jackyll | 120 komment
Mennyire naiv az az ügyfél, aki hagyja, hogy a szakemberek javítás gyanánt leolvasszák a hűtőgépét? Bizony, hájtek "no frost" eszköz is meg tud hibásodni, a leolvasztás pedig az ellen nem véd:
Elromlott a no frost hűtőm, 7 után. Egyszerűen elfelejt hűteni. Aminek lett is egy eredménye - lefagyott. Sajnos kihívtam az AAB szervizt, akik egy órás késéssel meg is érekztek. Leolvasztották a hűtőmet a hajszárítómmal és melegvízzel. Hogy ezt a tippet nekem miért nem mondták a telefonba - talán nem is akkora rejtély, nyilván nekik is élni kell valamiből. A leolvasztás után a hűtő hűtött. Megkérdeztem, hogy de ugye ez holnap is így lesz. Ó persze. Kérésemre adtak munkalapot és számlát.

Persze ahogy lennie kell, másnap reggel a mélyhűtőben már -7 fok volt a -18 helyett, a hűtőben meg 7, egyáltalán nem hűtött egyik sem. Kikapcsolás - bekapcsolás után újra felébredt Csipkerózsika álmából, és elkezdett dolgozni, de kényelmes vagyok, nem tetszett ez a megoldás, és felhívtam a szervizt, hogy köszönöm hogy leolvasztották, de az eredeti hibajelenség továbbra is fennáll,  és szeretném, ha sürgősen kijönnének, és megcsinálnák azt, amire vállalkoztak.

Az én fogalmaim szerint ugyanis a leolvasztás nem egyenlő a hűtőjavítással. Ezek után egy jó 15 perces szócsata következett a szerviz alkalmazottjával, Sz. Gáborral, aki szerint ezzel ők megjavították a hűtőt, hiszen odatették a  kezemet, hogy nézzem, meg hogy tényleg hűt! Elismételtem (volna, ha hagyott volna beszélni!) hogy ezzel kezdtem, hogy valóban leolvasztás után működött a hűtő, de ezzel sajnos az eredeti hibajelenséget nem hárították el.

Sz. Gábor ezek után azt mondta, hogy tán azt szeretném, hogy ott aludjanak a szerelők? Ekkor már 15 perce próbáltam meggyőzni őt arról, hogy szerintem ezzel ők nem javították meg a hűtőt, és garanciális meg kell hogy oldják.  Úgyhogy az ottalvós jóopfa megjegyzése után elküldtem a kurva anyjába, amire persze megsértődött. Az hogy előtte 15 percig alázott, az teljesen rendben van.

Tudom, megoldás a Bratz papucs, tértvivevényes ajánlott levél féltéglára gumizva, hogy el ne vigye a szél, tulajdonképpen mit verem magam a földhöz rongyos 8 rugó miatt. Végül is ez Magyaroszág, nem?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gumidomino 2008.02.29. 10:43:17

úrilány,
sajnos (?) az internet használatakor is olvasni-értelmezni a sorrend.

7 után. 1 óra múlva. ott is aludjanak?

ha még mindig nem érted, ne válaszolj nekem. ;)

Terveüdekszi 2008.02.29. 10:44:15

Az LG nekünk is produkált érdekességeket, így nem feltétlenül kell AAB-t venni ha valaki szart akar. Az LG randomlag kiválaszt napokat az adott hónapból, amikor nem hajlandó hűteni. Ha szerencsénk van, akkor otthon vagyunk és észrevesszük, restart-tal orvosoljuk a hibát. Ha nincs szerencsénk, akkor épp nem vagyunk otthon (akár néhány napig is), ilyenkor egyszerre kell minden élelmiszert "nem romlottra" cserélni. A szervizes arc azt mondta, hogy a beépítés miatt van, nem szellőzik rendesen a hűtő. Megjegyzem, minden irányban 5 centivel nagyobb hely van, mint az előírt minimum. Felül pedig nyitott. Ezután kiállított egy 12kFt-os számlát, mert nem garanciális hiba miatt hívtuk ki. A nevetésemet félreértette, mert azt hitte röhögve ki fogom fizetni. Csalódnia kellett, mert sajátkezüleg hajítottam ki a lakásból. Most megy a huzavona, hogy akkor mi is van. Addig meg gyűjtögetjük a vásárolt élelmiszerek számláit.... :-SSSS

Sun 2008.02.29. 10:49:00

Ezt nevezik szolgáltatásnak magyarországon... :(

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.29. 10:55:48

anno amikor hűtőt vettem én is néztem, hogy van 1 kompresszoros, 2 kompresszoros, no frost satöbbi. Aztán az egyik kereskedő jó fej volt, és mondta, hogy 1 komresszor fele akkora valószínűséggel romlik el, mint 2 kompresszor közül az egyik. A nofrostra meg azt mondta, hogy többet is fogyaszt, és amúgy is vagy 40e -drágább. Meggyőzött. Megvettem a legolcsóbb Whirpoolt.

tokomtelevan 2008.02.29. 10:56:00

T. Hűtőtulajdonos!

A hűtőjének ez a tulajdonsága csak egyre rosszabb lesz, a kompresszor folyamatosan működni, fog, ellenben nem fog hűteni tisztességgel.

A kibaszott nagy környezetvédelmű hűtőknél ez előfordul.
Ha csak a gáz szökne, akkor feltöltik, de ha belül a kapillárisoknál ereszt, akkor bizony csere lesz a vége.

Eme hibajelenség leginkább az olasz gyártmányú szaroknál fordul elő (pl indesit)
És gyakran nem is a gáz szökik el, hanem, annyira el van vékonyítva a csőrendszer, hogy bármi apró szartól eltömődik.
Mivel a szemetet semmivel nem lehet eltávolítani, ezért x db. feltöltés (ami odébb viszi a szemetet), ujra el fog dugulni.

Ha garanciás a készülék, ragaszkodjon a cseréhez!!!!!!!!!!!
Ha olasz a készülék, akkor igyekezzen a pénzt visszaszerezni, s más típust venni, mert lejár a garancia, s még el is fog rozsdálni a készüléke.

Van rálátásom műszaki termékekre, s tapasztalatom is, de egy biztos!
Olasz műszaki termék nem kerülhet be a lakásomba.
Még a török gyártmányúak is klasszisokkal jobbak!


Sok sikert, s kitartást a hűtőcseréhez!
Bárminemű javítási kísérlet csak időleges megoldást hozhat, viszont az ételei megromlanak, az áramszámlája kissé magas lesz!

Emiceha 2008.02.29. 11:03:37

Mi az a hűtőszekrény? A sör szobahőmérsékleten is fogyasztható, a pizzát meg melegen hozza a futár, nem?

Secnir 2008.02.29. 11:05:08

nemtom, nekem hűtő is fagyasztó is bosch.
az egyik 10 a másik 7 éves.
a fagyasztó egyszer játszotta el, hogy nem fagyasztott, leolvadt magától meg ilyenek (egy költözés után kezdte). leültem, behunytam a szemem, és logikusan elkezdtem végiggondolni, mi változott meg a környezetében a költözés után.
rájöttem.
elvonszoltam a radiátor mellől, be a spejzba, azóta semmi gond.
és mindez egy sörömbe került magamnak

tüpptürüpp 2008.02.29. 11:12:37

újépítésű ház? elektromos vezetékek rendben?

mad823 2008.02.29. 11:13:51

akinek nem tűnik fel, hogy le kéne olvasztani a hűtőjét, az simán megérdemel -8000Ft-ot...

keke80 2008.02.29. 11:16:20

Egészségedre, Secnir...

Sanyi 2008.02.29. 11:24:03

Electrolux Santo, titan edition. :)
Megy mint az álom, ajánlani tudom, szép is, digitális display-e is van, nem jegesedik, 5 év gari, mi kell még?

Sanyi 2008.02.29. 11:25:54

Aműgy nekem tegnap a szerelő a mosógépemet eldugító kéteurost halászta ki és kért érte 76.50-et... viszont visszaadta az érmét szoval így csak 74.50 volt... Morrrrrrr

Nyerj! - Egészséget (törölt) · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.02.29. 11:27:18

Én csinálnák egy számlát a szervíz részére valamilyen ilyen szöveggel:
Hajszárító bérleti díj: 8000 Ft

keke80 2008.02.29. 11:29:47

Mi is nemrég fektettünk be egy hájtek masinériába. Egyetlen "hátránya", hogy nem visít, ha nincs benne tej-vaj-egyebek. Minek, ha kinyitod ugyis látod...

Sun 2008.02.29. 11:33:11

Esetlegesen fel kéne hívni egy másik helyi szervizt, hogy hárítsák el a hibát.
De most már kérdezd meg előre, hogy javítható-e hajszárítóval a hiba:)

Spec, mintha olvastam volna a saját no frost hűtőnk használati útmutatójában, hogy hajszárítóval nem szabad leolvasztani a fagyasztó részt. Nem részletezték miért, de valszeg a műanyag részek nem hőállóak, elvégre fagyasztó:))))

tüpptürüpp 2008.02.29. 11:38:00

gratulálok, sanyi. legalább a szűrőjében volt? mert akkor fél perces meló. :)

érdemes amúgy a www.elektronline.hu/wwwboard/ oldalt látogatni, ha háztartási géppel van gondunk, sokszor megspórolhatjuk vele a szerelőt.

The Good Boy 2008.02.29. 11:42:40

Én kb. 8 éve vettem a jelenlegi hűtőt, ami Whirpool, sima 1 kompresszoros. Azért választottam ezt, mert világmárka (gondoltam én), mégsem veszek "gagyi" Zanussit. Otthon a kicsomagolás és az ajtó kinyitása után sembe találtam magamat a polc helyére ragasztott jótállási könyvvel, annak is a gyártási pairt tartalmazó oldalával. Na ott rájöttem, hogy tényleg világmárkát vettem, mert azon a papiroson nagy betűkkel viritott a Made in Romania felirat...
A hütő még mindig működik, igaz első perctől csillingel(!!!) időnként, meg érdekes szuszogó hangot ad ki, de feladatát tökéletesen ellátja ettől függetlenül. Kb. 2 hónapja játszott olyat, hogy hirtelen minden előzmény nélkül olyan csattogó hangot adott ki, mint amikor egy ventillátorlapát nekiütődik valaminek. Pánikszerűen kihúztam a konnektorból, majd kinyitottam az ajtaját, beledugtam kicsi fejemet a hűtőtérbe, ami kb. melegebb volt, mint a fütőtt lakás.
5 perc múlva újra bedugtam, azóta probléma nélkül üzemel.
Már nagyon várom, hogy mikor megy tönkre, mert kiváncsi vagyok mit tettek bele ebbe a szerkezetbe román barátaink (sicc!).
Lehet, hogy egy komplett combino került beépitésre?

Vidocq001 2008.02.29. 11:48:36

Akurvaanyját az ilyen szervízeseknek! Apropó: Lefagyott számítógépek lelovasztását vállalom 6.500.- +ÁFA-ért. Vista felár +1.000.- +ÁFA

tüpptürüpp 2008.02.29. 11:53:04

Vidocq, ez tetszett! :) Esetleg társulhatnál temetkezési vállakozóval, aki kék halál után kedvezményes áron elhantolja a gépet.

Vidocq001 2008.02.29. 11:53:57

A régi HAJDU az vót ám a tuti. A többbi, mint minden ami a globalizáció ege alatt lát napvilágot egy ócska szar!

Vidocq001 2008.02.29. 11:56:18

remete bá, ez nem rossz ötlet. Persze akkor már kiterjesztem a tevékenységi körömet az egymástól elhidegült házastársak békítésére. A megfagyott energiáket meg begyűjtöm és meleg bárokban, szórom szét, a 3. kerületi polgármester és a MIÉP legnagyobb örömére (újrahasznosítás) :D

Tajparaszt 2008.02.29. 11:59:04

Mint szervizes mondom: a szervizbevételek jelentős százalékát a hülye ügyfél teszi ki:) Persze nem azt kell elvárni, hogy mindenki értsen az elektromos kütyükhöz, de nem árt ha fogalmakkal tisztában vagyunk. Kifizette a pénzt? Igen. Fennáll a hiba? Igen. Akkor garanciában kiszállni tessék mégegyszer. Persze az üzletpolitika leginkább a górét foglalkoztatja. A nem megfizettett segéderő leginkább a "Nincs kedvem kimenni" szindrómában szenved:)

Akarom mondani:
Ná megyek, mert lefágyott á trágyaszóró gépem és át kell hínom a szomszéd lókupecet, hogy itálozás keretében kipucójjá:)

V.A.Lacky 2008.02.29. 12:08:49

Nekem még amolyan jó orosz hűtőm volt régen, hogy a szomszéd házban is hallani lehetett, amikor ráindított, de baja soha nem volt, hűtött is, mint a fene, csak ha nekiment a mosógépem, ami centrifugálás közben rendszeresen elsétált a konyhába, és olyankor összeverekedtek, amit több horpadás bizonyított. Biztos azért, mert a mosógépem NDK volt, de nem a levehető ajtós. Azt azonban soha nem értettem, az oroszok miért csinálnak jó hűtőt? Nekik az minek?

És valaki magyarázza már el nekem, minek a digitális kijelző a hűtőre? Ott mennek a sörreklámok, hogy több kedved legyen elővenni? Vagy a pontos idő miatt?

EBL 2008.02.29. 12:13:30

Egy hűtőgépbe egy hőkapcsolón és egy ajtónyitásra kapcsoló lámpán kivül bármiféle vezérlést beletenni bűn, és növeli a hibalehetőségek számát. Mégha ingyen lenne, akkor is inkább egy hagyományosat vinnék haza a bótból, mint egy digitális vezérlésűt.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.02.29. 12:20:49

A vogonok ingyé leolvasztották volna... Máskülönben: fagyasztóvédelem!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.29. 12:23:25

Kakit vesz az ember, garanciában kakihuszárok ideiglenesen javítják a problémát.Ez mindennél így van.A garanciális szervíz eljátsza még párszor majd egyszer kérheted a cseréjét.Aki olcsó dolgokat vesz az így jár.Vagy majd a vásárló kedvéért űrkutatást megszégyenítő aparátussal kivonulnak? :D Az autószerelőhőz is visszaviszed vagy százszor a kocsit, ez van.Vegyél olyat aminek a következő részletét nem a szervizbe kell befizetned.

=Ford Prefect= 2008.02.29. 12:36:24

Moderálva leszek-e?

Különben is. Hol a kupec?

linne 2008.02.29. 12:47:41

az én hűtöm meg morog. A szomszédtól vettem használtan olcsóér. De azért hűt.

Corruptor 2008.02.29. 12:53:39

Van egy 10 éves Gorenje hűtőm. Oda vissza lett költöztetve, szétszerelve (nem fért be az ajtón :-))))) oszt mégis rendben műxik. Pár havonta leolvasztom, mert a nyitogatástól jegesedik, de ennyi.
A olasz meg nem feltétlenül sz@r. Ariston mikróm és mosogatógépem van. Parádés mindegyik. Vagy az Ariston nem olasz?

ruprecht 2008.02.29. 12:58:28

Elelctrolux hűtőnk már a beüzemelés napján gyanús hangokat hallatott, mindamellett törött ajtóval, és deformált fiókkal érkezett házhoz. A hanghatásaira a feleségem találta meg a legjobb szinonímát: baromfiudvar. Volt ott minden, nyögés, szuszogás, szötymörgés, búgás, sivítás, stb. Másnap ment a levél a forgalmazónak, hogy kérem a cserét. Mondták, hogy kell két hét, amig "beáll" a rendszer. Nem állt be, ellenben kamikaze repülőgépek lezuhanását, és óriás mutáns szúnyogok zümmögését imitáló hangokkal bővült a lista. Többszöri nekifutásra a kapott információmorzsákból kiderült, hogy típushibásnak mondható a teljes sorozat, és jobban járok ha a szerviz elviszi a gépet, átmossák, feltöltik gázzal, és úgy hozzák (kicserélt ajtóval) vissza. (Vagy kérhetem vissza a vételárat...ennek felajánlása mindenképpen korrektnek mondható). A hűtőnket egy hét után visszakaptuk - addig kaptunk cserekészüléket - és azóta halknak mondható. Most már csak a menet közben valahol "véletlenül" eltűnt garanciafüzetet kell visszaszereznem a szerviztől..... :-)

BiG_ 2008.02.29. 13:18:06

Sanyi 2008.02.29. 11:25:54

Aki pénzmosással foglalkozik... :-)))


"Jégből vagyok,
talán fel se olvadok.
Hát nyisd ki hűtődet,
olvaszd fel jégszívemet..." :-)))

Egyébként a saját no frost hűtőjét fejreállítással szokta javítani egy volt kollegám.

Nekünk van egy régi Lehelünk a telken, még 1 *-os. Kissé zajos már, meg egyszer leégett a kompresszora még régen, az megtekercselték, azóta üzemel. Idestova 33 éve. Mit mondjak, nem egy mai darab, kicsit többet is fogyaszt, viszont a tej megfagyott benne, úgy tud hűteni.

Üdv!

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.29. 13:23:01

A Whirpoolnál én is voltam hülye ügyfél egyszer, szerencsére még garanciába ment - végülis kiderült, hogy én voltam hülye - végülis assziszem adtam egy kétezrest a szerelőnek, hogy kijött.
Történt, hogy a legnagyobb kánikulába tönkrement a régi hűtő, én pedig még aznap megvettem egy Whirpoolt, amit másnap kiszállítottak, harmadnapra pedig a fagyasztórésze olvadni kezdett - nem hagytam nyitva az ajtót, amikor vádolni kezdtek.
Szerelő amikor kijött, annyit mondott csak, hogy 38 fokos kánikulában ne tekerjem fel a hűtést maximumra annak okán, hogy ha a normál hűtőrészben az indikátor szerint nincs meg az a hideg, ami az élelmiszereknek kell miután gyakran nyitogatom az ajtót. Letekertem a minimumra, azóta jól hűt.
A tűzhelyem egyébként indesit, meg vagyok vele elégedve.

elwood 2008.02.29. 13:24:37

egyébként a no frost az jó. Nekünk 8 év alatt kétszer volt leengedve. Ebből egyszer nyitva hagytuk a fagyasztó ajtaját és mire észrevettük 6cm -es jég borította belülről.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.29. 13:27:12

"Egyébként a saját no frost hűtőjét fejreállítással szokta javítani egy volt kollegám."

nekem azt mondták a szállítók miután kihozták, miután beállították a helyére, várjak 24 órát, hogy a gáz visszafollyon a tartályba. A szállítás miatt ugyanis onnan kifolyt a csövekbe. Ha ezt elmulasztom, és emiatt meghibásodik, akkor garanciavesztés.

nikii 2008.02.29. 14:02:04

"Egy hűtőgépbe egy hőkapcsolón és egy ajtónyitásra kapcsoló lámpán kivül bármiféle vezérlést beletenni bűn."

Talán még ennyi is sok.

Berlinben Stirlitz bemegy egy ház kapuján. Néhány lépés után egy lépcsősorra bukkan. Stirlitz felmegy a lépcsőn, majd balra fordul. Talál egy lengőajtót. Stirlitz átmegy a lengőajtón, majd egy másikon is. Szeme felcsillan, mert egy újabb csukott ajtót vesz észre. Stirlitz kinyitja az ajtót és bent kigyullad a villany. Stirlitz becsukja az ajtót, és a villany kialszik. Stirlitz újra kinyitja az ajtót, a villany újra kigyullad. Becsukja az ajtót és a villany ismét kialszik.
- Hűtőszekrény - gondolja Stirlitz.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.29. 14:07:37

elwood 2008.02.29. 13:24:37 - a technológia jóságával nem vitatkozom. De az vásárlásnál az is szempont szerintem, hogy mit kap az ember a plussz pénzért?

normál hűtő-fagyasztómat évente 1 -szer (legfeljebb 2x) szoktam leolvasztani, nem nagy fáradtság szerintem - én ilyenkor egy füst alatt ki is szoktam nedves rongyal mosni. No-frostos hűtőnél ezt is meg tudod csinálni leolvasztás nélkül?

Mosogépeknél is van hagyományos programtárcsás, illetve jóval drágább elektronikus vezérlésű. Ott is az a helyzet, hogy a programtárcsa még mindig jóval olcsóbb, és megbízhatóbb, nem valószínű, hogy húsz éven belül meghibásodik. Következésképp minek venni olyat, aminek digitális kijelzője van, mutatja az időt, hogy hány perc van még hátra a mosásból stb?

A sok digitális vezérlésű készüléket érdemes megfontolni. Ha az összes elektromos készülékdednek lenne standby funckiója: mosógép, mosogatógép, tűzhely, mikro, kávéfőzőgép, kenyérsütőgép, fritőz, video, dvd, hifi, tv, műholdvevő, vezetéknélküli telefon, adsl modem, router, riasztó, garázskapu, kertkapunyitó, mozgásérzékelős lámpa - éves szinten simán soktízezer Ft-ot kifizetsz a semmiért.

moli 2008.02.29. 14:12:33

"""Leolvasztották a hűtőmet a hajszárítómmal"""

itt ugrott a garanciad. ez tobbe lesz, mint 8000.

Yoda mester 2008.02.29. 14:34:18

RohanóPatak · szarhegyi.myminicity.com/ 2008.02.29. 12:56:47
Egyedülálló nő vagy?így már értem.
szarhegyi.myminicity.com/

Ilyen posztokkal mit akarsz? Google SEO? LOL már. Azért erre vannak jobb módszerek, mint mindenféle néven regisztrálni rakat fórumra, blogra, csak hogy egy tőmondat után beírhasd.
Ja igen, legalább ne ÍRNÁD be minden egyes alkalommal, szerintem vérciki :)

Kérni fogom a moderálását az url-nek.
Így fognak kinézni a posztjaid: "_MODERÁLVA_.com" :))

Az majd jó lesz?

Hm. Amúgy meg büdös van. Vki a kollégák közül szerintem extra cipőkenőcsbe lépett az utcán.

Ja, nincs párhuzam...

Amúgy meg 4 éve elégedett Indesit-felhasználó vagyok. Nem rajongó, csak felhasználó. Én pl. tuti ajánlom, annak ellenére, hogy olyan sok helyről hallom, hogy azt NE.
Hát de.

Yoda mester 2008.02.29. 14:39:25

RohanóPatak:
Jó, bocs, ha ebből élsz, sorry.
Azért nem szeretnélek megfosztani a kenyeredtől.

Nekem se jött még meg az étkezési utalványom. Érdekes módon más osztályokon kaptak... mindegy, majd csinálok egy myminicity oldalt én is, és majd jó sokszor meghirdetem itt :D

májgeriberi 2008.02.29. 14:52:50

azért Yoda mert erő veled van :)

fogatlan provokátor (törölt) 2008.02.29. 15:39:11

Már az se szimpatikus a honlapjukon, hogy az elérhetőségnél csak telefonszámok vannak, telephely ("földrajzi" elérhetőség nincs!
Az ilyen kókler szervíznek minél több helyen kell elhelyezni a rossz reklámot, teljes névvel, adatokkal!

Csak így lehet elejét venni az országszerte terjedő kontároknak!

Stress Testing As A Service 2008.02.29. 16:26:00

"Végül is ez Magyaroszág, nem?"

Ezzel kellett volna kezdeni.

jesszumpepi (törölt) 2008.02.29. 16:29:39

Nekünk egy Minszk típusú hűtőnk van.Tökéletesen működik 20-30 éve.A családban örököltük,a rokonság már nem is emlékszik rá,hogy eredetileg ki vette,és mikor.Illetve több variációban mesélik.
Remélem még sokáig működni fog.Nincs kedvem a legújabb hűtőgépcsodák közt választani.

lionking 2008.02.29. 16:30:20

Úúúúh emberek!!!!
Fejreállítani annó a kompresszor nélküli hűtőket kellett, mert el tudott dugulni...
A gáz meg - mint a nevében is van- nem tud folyni, ami folyik a hűtőben, az az olaj, ami a kompresszor kenésére szolgál. Azért kell bárni szállítás után egy kicsit !!! és nem egy napot... hogy az esetleg kifolyt olaj visszacsorogjon a motorba, mivel ha olaj nélkül, vagy kevesebb olajjal kezdi valaki üzemeltetni, akkor az autó motorjához hasonló módon tönkre tud ám menni hamar.
Ha nem is egyből, de károsodhat, ami a szép hosszanti élethez nem vezet el...
Az AAB szervíz meg úgy tűnik dilettáns bunkók egylete...

Okádó Mikádó 2008.02.29. 16:38:49

Ez a degenerált várhegyiminicityt mostmár tényleg pofán verhetné valaki.

öccá · http://dogsigns.blog.hu 2008.02.29. 17:13:06

A mi régi Lehelünk akkor adta meg magát 20 év után, amikor öcsém talált valahol egy "Elnézést kérünk, a berendezés nem üzemel" mágnest, és rátette az ajtóra. Másnap meghalt.

Azóta Zanussi, ennek csak a belső részei gagyik, minden ajtópolc tört már többször, pedig nem vagyunk dúvadok...

öccá · http://dogsigns.blog.hu 2008.02.29. 17:14:19

Mármint a hűtő halt meg, nem az öcsém. :D

(A Lehel bosszúja III. :) )

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.29. 17:27:22

lionking 2008.02.29. 16:30:20

a hűtőgépeszerelő nekem nem ezt mondta.

Szóval gáz (ammónia) akármilyen hihetetlenül is hangzik, de a kondenzátorban folyékony halmazállapotban van jelen. Innen egy kis folytószelepből jut át az elpárologtatóba, ahonnan a kompresszor már gáz halmazálapotot szeretne kiszivattyúzni.
Amikor a hűtőszekrényt kikapcsolt állapotban a feje tetejére állítod, akkor a folyadék a folytószelepen keresztül átfolyik az elpárologtatóba, így ha ebben az állapotban kapcsolod be, akkor a kompresszor nem gázt, hanem folyadékot próbál meg összenyomni - sikertelenül ebbe rokkan bele.
Azért kell 24 órát várni, mert a folytószelepen gravitációs úton sok idő, amígy visszafolyik az összes folyadék a kondenzátorba, illetve a kondenzátorban lévő gáz visszamegy az elpárologtatóba.

Mondjuk lehet, hogy nem így van, és a hűtőszerelő tévedett, de én inkább neki hiszek, mint neked - remélem nem haragszol.

azekezetnelkulitelseolvasom 2008.02.29. 17:45:53

A Minszk, Szaratov és általában a matuzsálemi hűtőkkel az a baj hogy sokat fogyasztanak.
Viszont az olaszokról sem lehet anblokk azt mondani hogy mind szar. A megfelelő topicban az Indesitről tényleg nem sok jót írtak, de pl. a Candy-val semmi gond.

Kifordított kacagány 2008.02.29. 18:41:41

jól beperelni őket a trehány munkájukért

Vladimir Harkonnen 2008.02.29. 19:08:03

Van a garázsban egy 53 éves Szaratov, javíva/töltve még nem volt, még kilincses változat. Nyáron bulikkor sörhűtésre használjuk, összvissz egy rekesz fér bele. Olyan hangja van mint egy szovjet traktornak, de ha kettesnél feljebb állítom lefagyaszt mindent!
A konyhában meg a 4 éves, légkeringetős LG-t már orvosolnom kellett. Igaz csak a ventillátor szűrőjéből kellett kiporszívózni a porcicákat, de akkor is!

Vladimir Harkonnen 2008.02.29. 19:09:42

Várhegyi! Téged minden héten másképp hívnak? Amikor még repulziv (vagy hasonló) voltál megígérted, hogy jógyerek leszel!

o_tee 2008.02.29. 19:49:32

Nekünk a jótállás letelte után 3 héttel romlott el a hűtőnk. Felhívtuk a márkaszervízt, aki szerint biztos csak egy panel romlott benne. Kérdeztük, mennyi? Azt mondták, semmiség, potom 40000 FT + szervízdíj, kiszállás... Oké, hívtunk ismerős szerelőt, ő is azt mondta, hogy a panel tényleg ennyi. Ha viszont kicseréljük, akkor utána havonta lesz benne cserélnivaló ("nem egyszerre kopnak ki"). Ő viszont a rossz hűtőnket átveszi 20000-ér'...

eMM2 2008.02.29. 19:54:02

Nekem tavaly halt meg az 5 éves Snagié (litvámn csoda de bosch kompresszorral na nem is az romlott el hanem szökött belőle a gáz de a szerelő szerint nem volt értelme töltögetni mert ezt a típust már nem lehet) na milyet vegyek helyette.
Elnéztem az árakat hát egy no frosztos árából vettem 2 db normál nonémet. Megnyugtattott a szerelő hogy cirka 5 év múlva az is bekrepál de legalább drágább.
Egyszerűen ezeket az új vackokat így méretezik tök mindegy hogy márkás vagy nem éss akkkor már legyen olcsó,kidobni jó lesz az is.
Azóta a nonémek (Haier tipusú) remekül szuperálnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.29. 20:55:00

Mi a fasznak a hűtő? Hogy nyáron fűtse a konyhát vagy a spájzot? Le kell engedni a kaját + a sört az ásott kútba, ott pont jól hűl le.
Akinek meg nincs ásott kútja, hiába jár Batz papucsban, nem lehet sikeres ember!
Palkovicsné már megígérte, hogy ásott kutakat is fog kisorsolni.

Nepnevelo 2008.02.29. 20:55:18


fejelsztő cégnél dolgozok.

irányelv, hogy a termék a jótállás lejárta után menjen tönkre.
egyébként nem tudnjuk eladni az új terméket.

Agicer 2008.02.29. 20:57:35

Kérdés milyen készülék, Samsungban tudok segíteni a többihez tippet tudok adni...
Egy biztos a régi Lehel és korai Zanussi-Lehel gépek melyek még a bosch licenc-el készültek nehezen fogjak tartósságba bármilyen hűtők fagyasztók megközelíteni, bár volt néhány elcseszett konstrukció, de alapjába véve tartósak és használhatóak voltak.

Egyébként egy tipp ha panel hibát mond a szerelő: elöször a hálózatot kellene megnézni mert 70%-ban ott a bibi...

Az hogy Whirpool, meg Electrolux, az csak parasztvakítás, az Electrolux 90%-ban Zanussi, csak csicsásabb, még az alkatrészek is csereszabatosak, csak nem mindegy, hogy Zanussi-hoz rendeled (pl.8 ezer) vagy Electrolux-hoz (31 ezer) amugy ugyanazt emelik le a polcrol, csak épp attol fugg, hogy mit kértél, úgy számlázzák. A Whirpoolrol meg az a véleményem, hogy szép és jó, de nem tervezték, hogy javítani kellejen, mert évekig nem is lehetett hozzá alkatrészt kapn. Most ugyan van, de 30-50%-al drágább. És ugyanúgy elromlik, mint bármi más. Egyébként a Whirpool hűtőket mintha nem erre a klímára készítették volna, mert amint 25 foknál melegebb van, használhatatlanok.

Agicer 2008.02.29. 21:22:16

További észrevételek:

Telefonos távdiagnózis: Vagy lusta a szerelő (cégnél alkalmazott, vagy szimplán hülye, de akkor hamar éhen hal) vagy tényleg elég gáz a hűtő, bár ez utóbbi kétséges a tapasztalatok alapján. Főleg ha lehet hozzá alkatrészt szerezni... meg kell csinálni, persze ha megéri.(80 ezres hűtőnél nyilván nem éri meg 40 ezret rákölteni) Az hogy utána ez meg az megy tönkre, azt nem értem, mert a hűtők elég egyszerű szerkenytűk. Egy javításnak, ha szakszerű, nem feltételen velejárója, hogy utána 1-2 évente kell javítgatni.

Hogy 8 ezer volt egy leolvasztás az egy dolog. Az ügyfél ezt látja, hogy leolvaszják. Az viszont a szerviz sara, hogy amit csináltak vele, nem lett jó. Általában egy jegesedésnek oka van, amit nagyrészt leolvaszát után egyszerűen lehet orvosolni. Amennyiben ez nem sikerült (nem találták meg az okát, vagy csak azt hitték de tévedtek) akkor természetesen vállalniuk kellett volna a következményeket. De itt üt vissza, hogy alkalmazottak... Sz@rnak bele az egészbe. Ezért én ha hívok szerelőt, véletlenül se céget keresek fel, hanem maszek iparost, lehetőleg olyat akit ajánlottak. Ha kell körbekérdezek az ismerősök között, rászánok 1-2 órát.

A mostani hűtőkben (de régiekben sem nagyon volt már) nem amonia van, hanem izobután ill freon a 90-es évek elöttiekben utána is freon, csak klórmnentes. Véleményem szerint azért mondják a fuvarosok, meg az eladók, hogy min 24 óra, hogy a három napos cseréből máris elmegy 1 nap azzal hogy csak ott állt... :) a második napon úgysem veszed észre... úgyis kell még idő amig lehűt. A harmadik napon kezdesz gyanakodni, de a 4. napon amikor bizonyossá válik, hogy rossz, akkor meg már nem az üzlet sara...


Fejreállítás: Anno a fűtőpatronos, ammonias hűtőket szokták, de sajnos az is tévhit, bár néha bevállt. Mégpedig a buborékszivattyó szokott eltömődni... De inkább rázogatni, rázni kellene, mert van egy tartály a rendszer alján, és abban az évtizedes (mert ezek a hűtők akár 20-30 évet is ledolgoztak) szutyok összegyűlik és ha fejreállítják, nagy eséllyel visszakerül a rendszerbe az egész, esetleg egy része. bár ha nem jó a hűtő, akkor sem veszit semmit vele, de ha jó lett volna (pl. türelmetlen, esetleg nem volt szintben!) akkor valszeg többet nem lesz jó...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.29. 21:36:19

Meg kell próbálni a hajszárítós szerelőt fejre állítani, és addig rázogatni,rugdosni, amíg le nem fagy!

kisera 2008.02.29. 21:38:10

Hűtőben a "gagyi" Zanussi-Lehel szerintem nagyon is megbízható. Minek az a sok digitális, elektronikus marhaság. A legtöbbjét úgysem használjuk semmire. Most vettünk mosógépet, nem adtunk ugynanazért a gépért 10 rugóval többet, hogy digitálisan kiírja mikor végez. Majd végzett, ha megállt. Nem kell ezt túlbonyolítani. Tudjátok: fogyassz, szenvedj...

Attee 2008.02.29. 22:05:40

Egy szó: FOGYASZTÓVÉDELEM...

Attee 2008.02.29. 22:06:44

és nem fagyasztóvédelem:)

Tessék hozzájuk fordulni, megrendeltél egy szolgáltatást, kifizetted, cserébe nem kaptál semmit.

eMM2 2008.02.29. 22:09:21

Kitalátor, a rántott csirkét is az ásott kútban áztatod,meg a margarint is?

Attee 2008.02.29. 22:39:45

Tartós hűtő?Fekvőkompresszoros Szaratov. Nagyszülőnél 1968 (!!!) óta FOLYAMATOSAN, hiba nélkül megy...

eMM2 2008.02.29. 22:44:31

Naja ezekben a régi orosz vasakban még van anyag.

Vladimir Harkonnen 2008.02.29. 22:44:56

eMM2 2008.02.29. 22:09:21
Kitalátor, a rántott csirkét is az ásott kútban áztatod,meg a margarint is?

Nem kell a vízbe lógatni, csak leengedni egy-két méterre!

A rántott csirkét nem kell hűteni egy-két napot simán kibír, a margarint se nagyon, bár régen inkább csak vaj volt, az meg a kamrában is elállt.

Ez a mánia a sokkoló hűtéssel csak a mai szar alapanyagoknak, és technológiáknak a hozadéka.

Példa: a lesütött hús saját zsírjában, ha nem éri levegő hónapok múlva is fogyasztható.

A 30 éve nem voltak hűtőládák, hűtőszekrény se mindenhol, és mégis elállt minden. A régi, energiát nem igénylő tartósító módszerektől egy mai tisztiorvos ledobná a láncot!

eMM2 2008.02.29. 22:50:32

Azért én inkább mégis hűtőben fogom tartani a husit.
Kivéve a lesózott parasztsonkát mert az elvan a hűvösön is.És milyen finom!

ojio 2008.02.29. 23:06:43

Electrolux hűtő tönkrement az első napon. Kicserélték egy ugyanolyanra. Az meg bírja, semmi baja. Ki érti ezt?

Fíldödi Ferenc 2008.02.29. 23:13:08

Figyu, tulképp mit vered magad rongyos 8 rugóér a fődhön ?
E Magyarország, nem ?!?!

jesszumpepi (törölt) 2008.03.01. 08:13:09

A mi Minszk márkájú hűtőnk nem fogyaszt sok áramot,és csendes is.

Grafit Macska 2008.03.01. 09:34:32

Jesszum! nekem is Minszk hűtőm van, semmi baja, hűt is, de szerintem sokat fogyaszt.
A kerti házunkban egy 35 éves Lehel dolgozik, hibátlanul. Azért mégis azt mondom, a mai konstrukciók energiaügyileg jobbak, de tartósságban már fel sem vehetik a versenyt a régi darabokkal.

Nepnevelo 2008.03.01. 11:14:04


Még jóhogy nem, dehát ki csodálkozik ezen?

A jótállási időre tervezik az élettartamot ma már minden fogyasztói terméknél...

szajberpiraty 2008.03.01. 16:35:21

Szervizbe bemenni, és végigverni a bandát tömbjeggyel!

földönjáró 2008.03.01. 18:30:26

Látom itt sok a Hűtőszereléshez értő ember.Én nem ismerem az AAB_t,de az biztos addig nem szokásom itélkezni amig meg nem ismerem a másik fél álláspontját!!
Én is éltem szolgáltatásból és sok "idiótával" találkoztam munkám során...(kurvaanyázás,elég primitiv)
Nekem az oldaluk tetszik,ham megnézitek akkor minden levan irva(árak),garanciát is adnak(gondolom beépitett alk) tehát leolvasztásnál milyen garanciát akartok,ha nincs felhasznált alkatrész?..
Ja és mégvalami egy szaki barátomtol megkérdeztem és a no frost-os hütők elpárját elöbb ki kell szabaditani a jégpáncélból,ti mivel tennétek bárddal? :(

Ábelesz-kobelesz 2008.03.01. 20:35:35

Örülj neki, hogy hajszárítóval olvasztotta.
Én tüzet raktam volna 10000+ÁFÁ-ért.

Mylady 2008.03.01. 22:32:05

Őszintén szólva én sosem értettem ezt a dolgot a mosógéppel.
Az tényleg olyan nagy szám, hogy kiírja, mikor fog végezni?
Basszus, én az első használatkor lemértem, mennyi idő alatt végez (benne volt a használati útmutatóban is, de ellenőrizni akartam), azóta meg ha bekapcsolom, rápillantok az órára és a pontos időhöz hozzáadom a menetidőt.
Mondjuk én a 4o nm-en amúgy sem tudok annyira eltávolodni a géptől, hogy ne vegyem észre, ha megállt.
Persze biztos vannak sikeresebb emberek is...

Briguszka 2008.03.01. 23:15:24

A kedvenc hűtőgépszerelős történetem: elromlott a hűtő, hívtam szerelőt, aki érkezett kb 3 óra múlva.
Szerelő: Mi baj a hűtővel?
Én: Hát nem hűt? (ezen kívül még mi lehetne, amiért szerelőt hívok?)
Szerelő: Mióta?
Én: Hát nem mindegy, hogy mióta?
Szerelő: Tulajdonképpen mindegy.
Fél óra szöszmötölés, nézegelődés után a Szerelő: Kell bele egy új motor!
Én: Mennyibe kerül?
Szerelő: 27 ezer ft+munkadíj+kiszállás.
Én: Akkor inkább veszek egy új hűtőt.
Szerelő: Akkor most csak 8 ezer.
Én: Aztán mire 8.
Szerelő: kiszállásra+ szerelésre.
Én: Hiszen nem is szerelt semmit?
Szerelő: Akkor kiszállási dijra.

Ezt követően, egy ismerős srác kb 2ooo ft-ból rendbehozta a hűtőt, én meg csak átkoztam magam, hogy ilyen birka voltam

Marvan 2008.03.02. 14:25:39

Na és rajtam kívül kinek van még Liebherr hűtője? :))) Igen, igen, ilyen márkájú markolókat látni szerte-szana építkezéseken. :)))
Amúgy tökéletesen működik, eddig még nem volt neki semmiféle óhaja-sóhaja-hasfájása. Fagyasztó rész nincs benne, fagyasztani van egy jó kis Gorenje (nem, nem a 80-as évekből való) fagyasztószekrényke.

zoli bp 2008.03.03. 00:29:56

Nekem nincs,de egy jó cimbora nyert 1 éve egyet a nestlétöl, brutál az a hütő bár annyiért nem venném meg,nekünk egy 3éves zanussi van,azt ajánlom mindenkinek (bár 3év még nem sok idö).

Azért nem butaság az elektronikus kijelző,mert,ha vmi hiba van,pl eldugult,vagy nem kap vizet azt kijelzi, nem vagyok egy nagy szervzelö szóval nekem hasznos ez a funkció,meg,ha gyorsan szárítani kell,le lehet ugorni a boltba,ha látod,h 10perc mire végezz. De ezen kivül semmi funkció ez tény :)))

Kinek van még indesit? Tényleg ilyen rossz márka? Mondjuk apámnak volt annak idején 1 fiat,hát igen,az bizony tényleg szar volt :))

lionking 2008.03.03. 07:35:55

Bástya Elvtárs
Nem zavar, de téged se zavarjon, hogy 15 évig aktív hűtőgépszerelő voltam a megboldogult Gelkánál (RIP)
3 hűtős szakvizsgám van (még ma is érvényesek)
Tehát ha valaki hülye az nem én vagyok
A hűtőgáz nevében benne van, hogy gáz.
Az bizony csak akkor lesz csappfolyós, ha a kompresszor összenyomja a kondenzátorban, az a fekete rács ott hátul, ami meleg szok lenni ha megy a gép.
Aztán egy szűk és hosszú csövön kapillárisnak hívják, de lehet ujabban egy szelep is, bespriccel az ellpárologtatóba, aholis valóban elpárolog, és ott kitágulva lesz ujra gáz halmazállapotú.
A kompresszorba meg úgy kerül, hogy az a szívó oldalon beszívja mint légnmű gáz.
Sajna azt veszem észre, hogy egyre kevesebb a hozzáértő szervizes, igaz a mostani világban nem is a javítás az elsőrendű, inkább vegyen újat az ügyfél. Meghát a nagyfokú integráltság sem segíti a javíthatóságot.
Ha többre is kiváncsi lennél állok rendelkezésre

lionking 2008.03.03. 07:37:06

Cappfolyós= cseppfolyós
bocs..

moli 2008.03.03. 10:53:15

Mylady
"""Őszintén szólva én sosem értettem ezt a dolgot a mosógéppel. Az tényleg olyan nagy szám, hogy kiírja, mikor fog végezni?"""

a mosogep allandoan nezi, hogy sikerult-e valamelyik muvelet, modosit a programjan, intelligens. (pl centrifugalaskor ez nagyon feltuno, ha van benne egy oriasi takaro, amit nehezen forgat, akkor a centrifugalas 15 perc helyett lehet 30 perc is akar)

egyebkent az, hogy kiirja ezt az idot, kb 50000ft plusz fejlesztesi koltsegebe kerult a gyartonak, es gepenkent kb 0ft plusz koltseget jelent a gyartaskor, mivel amugy is van benne kijelzo es "szamitogep" (muhaha)

eszembejutottvalami 2008.03.03. 12:52:29

Olvasom van itt több szakértő is, hát kihasználom.Van egy Gorenje hűtőládánk (a 80's korosztály Ausztriából)ami csaknem folyamatosan megy ,mármint a kompresszora berreg, bár néha azért leáll.Hogyan lehetne a hatásfokát javítani,hogy ne fogyasszon olyan sokat.
Leolvasztás, tisztítás megvolt.Vagy ki kell dobni és vegyek újat?

lionking 2008.03.03. 13:34:27

eszembejutottvalami

ha csaknem folyamatosan megy a gép, annak többféle oka lehet, az egyik, hogy némileg elszökött a gáz belőle, így nem képes arra a teljesítményre, amire be volt erdetilag állítva a hőfokszab éltal.
A másik ha nagyon el van jegesedve a jég mint jó hőszigetelő működik, ugyanez a témakör, ha a hőmérsékletérzékelő kis csöve nincs a helyén rendesen.
Még lehet rossz hőszigetlés, általában ha a szigetlő hab elndevesdk, átengdi a hideget-meleget.
Szerintem kéne egy szlőt hívni,detalán NE az AAB-Től:)

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.03. 13:58:30

lionking 2008.03.03. 07:35:55

akkor bocsánat. én valamiért úgy gondoltam, hogy a töltet mennyisége legalább annyi, hogy mindkét halmazállapot jelen legyen.
A kenőolaj az nem a hűtőközeggel van keverve? A kenés itt hasonlóan megy, mint a trabinál. Amikor a kompresszor beindul az összekeveri az olajat a hűtőközeggel - és megtörténik a kenés.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.03. 14:00:43

ha szerelő vagy. tudnál segíteni? múlt héten leolvasztáskor találtam a fagyasztóban egy szürke ragacsos izét, miután kidobtam, akkor vettem észre, hogy a fojtószelepet védte. Mivel tudom ezt pótolni? Miért esett le?

IQ-srac 2008.03.03. 14:58:41

Eloszor erdeklodni, sokat kerdezni es utana hivni a szervizt. Megerdemled.

lionking 2008.03.03. 17:55:15

Bástya Elvtárs
a szürke ragacs, az gumigyurma, tömíteni hivatott a réseknél a hűtőteret, hogy ne szökjön el a hideg.
Lehet ilyen szürke ragacsot kapni barkácsáruházakban, töbnyire a konyhapultba besűllyesztett mosogatók tömítésére, ahhoz lehet pótlást kapni.
Amúgy a hűtőgáz és az olaj úgy működik, hogy az olaj felmegy egy kis részben a csöveken, és vissza is csorog, a kompresszor kenése viszont kényszerolajozás, a motor tengelye belecsap a köcsög alján összegyűlt olajba. Ezért fontos, hogy lecsorogjon, mert ha nincs ott elég mennyiség, akkor nem lesz, vagy csekély lesz az olajozás mértéke.
Na most már mindenki szakértő lesz :))
Ettől függetlenül az AAB szervizese nem járt el helyesen, mert leolvasztás után kellett volna ujra vizsgálni a gépet. A jeges és a leolvadt állapot már jelentősen megkönnyítheti a hibamegállapítását.

cso zsi 2008.03.03. 18:20:09

A hétvégén Jászberényben jártam egy szeretetotthonban.
A hűtőt valószínűleg a néhai Lehel gyárból kaphatták.
Kb. 40 (negyven) típusjelzés volt ráragasztva az ajtóra, ebből 2-3 Lehel, a többi meg olyan világmárka, amit mindenki istenít, vagy épp szid.
Aristontól - Zanussiig. És olyan nevek is, amiről sosem hallottam.

A nagy elektronikai áruházakat járva az egymás mellett álló készülékeken szemre is látni a típusazonosságot. De találkoztam olyan mosogatógéppel, aminek a típustábláján több ismert márka is szerepelt, csak az ajtaján volt az "olcsóbb", vagy a "drágább" márkajelzés.

Attee 2008.03.03. 21:10:07

eszembejutottvalami:

Nézd meg a profilgumit, ha tönkre van, nem zár rendesen az ajtó.

Attee 2008.03.03. 21:26:21

Zoli: Az igaz, hogy kijelzi, viszont gyakran éppen valamelyik elektronikus kütyü szarik be rajta...Vagy pl. egy vízhőfokérzékelő, vagy a motorszabályzó elektronika vagy esetleg maga a vezérlőpanel:)

Attee 2008.03.03. 21:31:16

Földönjáró:
Én is dolgoztam szervizben, ismerem a dörgést. Nem csak a beépített alkatrészre vállaltunk garanciát, hanem a kijavított hibára is. Persze, csak ha javítási hiányosság miatt keletkezett/maradt meg a hiba.
(tudom, tudom...bizonyítsd be...De mégis működött, és senki nem anyázott sem internetes fórumon, sem a fogyasztóvédelemnél...)

Bocs a kissé pongyola fogalmazásért.

Attee 2008.03.03. 22:07:50

Egyébként tény, hogy tartós fogyasztási cikk nem létezik. Illetve létezik, csak győzd megfizetni.Ezekre ún. élettartam-garanciát ad a gyártó. Annyi pénzért...
Létezik a "beépített élettartam", pl egy TV tápegységében a 3 év alatt kiszáradó kondenzátor, aminek következtében a táp "megfut", és védelem híján viszi az egész készüléket.

Régen valóban tartós fogyasztási cikkeket gyártottak, márkától függetlenül 10-20-30 évig elment egy TV, hűtő, mosógép, stb. Bár nem is tudtad megvenni őket egy-két havi fizetésből...Legfeljebb az oroszoktól a radugát, a szaratovot 3 Trapper farmerért...:)

zoli bp 2008.03.03. 22:34:23

Valszeg tönkre fog menni,föleg azért,mert kínában készült,de sajnos nem volt több cash,még ezt a 45ezret sem szívesen adtam ki érte,pedig szívesen vettem volna én is vmi jó electroluxot.De mosni kell,mondjuk amúgy nem rossz kis gép... csak az a made in china felirat ne lenn ott.. :))

eszembejutottvalami 2008.03.04. 14:11:52

Lionking és Attee!

Köszönöm! Utánanézek a tanácsaitoknak. Ha nem változik, hívok szerelőt.

yomsisi 2011.02.16. 14:30:55

Hozzám ki sem jön az AAB szerviz! Tőlem 1 km-re lévő városig, viszont igen.
Lehet, hogy szerencsém van? :-D

2015.07.24. 18:24:16

@Grafit Macska: "a mai konstrukciók energiaügyileg jobbak"

A mi új hűtőnk olyan energiatakarékos, hogycsak na. Ritkán kapcsol be, keveset megy, tényleg nincs rá etéren panasz, csak éppen nem hűt. Amióta lepasszoltuk a régi energiazabáló, -egyébként azóta is kiválóan működő- békebeli hűtőnket, azóta nem tudtam inni egy jó hideg kólát, mert 12 foknál nem volt még hidegebb a hűtőszekrényben, ezt is csak jobb napokon hozza, egyébként ezeken a dögmeleg napokon inkább 15++ fok az átlag. Minden kaja pikkpakk tönkremegy benne, minden vizes benne, minden éppenhogycsak hűvösebb, mintha az árnyékban raknám le. De energiatakarékos, és ez a lényeg.
süti beállítások módosítása