Tékozló Homár

Elrabolta a bérletet, gyalázkodott és ráncigált az ellenőrnő

2008.06.02. 00:05 | szily | 334 komment

Bruhaha, az alanti vérfagyasztó sztoriban az a legviccesebb, hogy a megalázott utas pont ahhoz a Regőczi Miklóshoz, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyetteséhez fordul, aki annyira torz gondolkodású alak, hogy nemrég még a kar nélküli embert baszkuráló ellenőröket is megvédette a nyilvánosság előtt. Regőczinek nyilván kifejezetten tetszik, hogy emberei fényes nappal nőket terrorizálnak, gyaláznak és ráncigálnak. A sztori szokásosan dermesztő: az utas nyilvánvalóan hibázott, hiszen a bérletén szereplő sorszám nem egyezett meg a bérletigazolványa számával. Ez azonban - kivéve a Regőczi-féle fickókat - senki szemében nem jogosíthatja fel az ellenőröket olyasmikre, amikről Eszter beszámol. Eleve bájos, hogy a szori azzal kezdődik, hogy az ellenőr - teljesen törvénytelenül - kirántja a bérletet az utas tárcájából.


Regőczi Miklós
Kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettes

BKV Zrt.

Budapest, Akácfa utca 15.

Tisztelt Vezérigazgató-helyettes úr!

2008. május 16-án 15 órakor az M3-as metróvonal nyugati-téri állomásán a mozgólépcsőn az aluljáró szintjére érve, mielőtt még elhagytam volna az állomás területét a BKV Zrt. Jegy és Bérletellenőrzési Szakszolgálatának munkatársai a 83/2007. (XII.28) Főv. Kgy. Rendeletet több pontjában is súlyosan megsértve ellenőrizték a bérletemet, majd pedig megbírságoltak. Mivel a hangosbemondóban bejelentették, hogy a kijáratnál ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket, a bérletemet időben előkészítettem, hogy felmutathassam az ellenőröknek. A BKV Zrt. szolgáltatását egy 2008. január 1.-től december 31-ig érvényes, a nevemre szóló éves bérlettel vettem igénybe, melyet a munkáltatóm, a Közép Magyarországi .....................bocsátott rendelkezésemre. A tárcámból a bérletigazolványom csak félig lógott ki, a fényképet nem lehetett látni.

Mikor az ellenőrökhöz értem, kérés nélkül felmutattam a tárcámat benne a bérletigazolványommal, azonban a helyszínen tartózkodó R. E., 199-es számú BKV ellenőr kirántotta a kezemben lévő tárcából az onnan kilógó bérletigazolványt. A BKV Zrt. viteldíjait és azok alkalmazási feltételeit szabályozó 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 1. bekezdése értelmében az utasoknak a jegyet, bérletet, bérletigazolványt stb. a BKV. Zrt. arra feljogosított személyei részére ellenőrzés céljából fel kell mutatni, és kérés esetén át kell adni. A hivatkozott paragrafus értelmében a BKV intézkedő munkatársa felszólíthatott volna az igazolvány átadására (melyet nem tagadhattam volna meg, de amennyiben mégis, úgy a 7. bekezdés értelmében az intézkedő ellenőrnek lehetősége lett volna rendőrt hívni ), de semmiképp sem ránthatta volna ki azt a kezemben lévő tárcámból.

Ezt követően R. E. BKV munkatárs a bérletigazolványomból kivette az éves bérletemet, az igazolványszelvényt visszaadta és felszólított, hogy adjam át számára a személyi igazolványomat. Elmondása szerint a bérleten szereplő szám és a bérletigazolvány száma nem egyezett. (2008. január 18-án a régi igazolványomat annak elhasználódása miatt egy újra cseréltem. A bérletemen még a régi igazolványom sorszáma szerepelt, ezt nem javítottam át az új igazolvány számára.)

Mivel a személyi igazolványomat nem voltam hajlandó átadni az ellenőr részére, és rendőrt kívántam hívni, az ellenőr közölte, hogy elkobozza az éves bérletemet és berakta azt, mindenféle átvételi elismervény vagy jegyzőkönyv kitöltése nélkül az övtáskájába. Miután nem adtam át a személyi igazolványomat, az ellenőr a bérletemmel együtt elindult a helyszínről. Felhívom tisztelt Vezérigazgató-úr figyelmét arra, hogy a hivatkozott jogszabály nem rendelkezik a leginkább az ötvenes éveket idéző kobzás intézményéről. Az 5. § 3. bekezdése értelmében az ellenőrzésre feljogosított munkatárs csak és kizárólag elismervény ellenében jogosult a bérletigazolvány, az értékszelvény vagy a jegy bevonására (és nem elkobzására), ha többek között a bérleten lévő szám és a bérletigazolvány sorszáma nem egyezik.

Mivel nem sikerült rendőrt hívnom, és az eljáró R. E. BKV-munkatárshoz a helyszínen lévő többi ellenőr is csatlakozott, és minősíthetetlen, valamint egy fogyasztóorientált és marketingvezérelt szolgáltató vállalatnál megengedhetetlen hangnemben szidalmaztak, továbbá semmi esély sem mutatkozott arra, hogy valamilyen írásos nyoma maradjon annak, hogy az ellenőr elvette az éves bérletemet, végső elkeseredésemben átadtam a 199-es számú ellenőrnek a személyigazolványomat. Az ellenőr ekkor, a személyi igazolványom adatai alapján kitöltött egy pótdíjfolyamati jelentést és átadott egy 12.000 HUF-ról szóló csekket.

Az 5. § 6. és 7. bekezdései értelmében az ellenőr csupán arra jogosult, hogy megkérje az utastól annak személyazonosító adatait, és amennyiben az utas megtagadja az adatainak a megadását, úgy az ellenőrnek lehetősége van rendőrt hívni. Vagyis az ellenőr nem igazoltathat és nem szólíthatja fel az utast az okmányai átadására (főleg nem azzal zsarolva az utast, hogy átvételi elismervény nélkül elveszi az éves bérletét).

Ezt követően durva hangvételű vita bontakozott ki köztem és az ellenőrök között a bírság mértékéről, melynek végén végső elkeseredésemben összetéptem a pótdíjfolyamati jelentést és elindultam a felszín felé, majd megpróbáltam felszállni az éppen a nyugati-téri megállójában várakozó 6-os villamosra. Az ellenőrök azonban utánam szaladtak és fizikai erőszakot alkalmazva lerángattak a villamosról. A felfordulást látva a helyszínre érkezett a VI. kerületi Rendőrkapitányság Készenléti Csoportjának rendőrjárőre is.

A rendőrjárőrnek az ellenőrök azt állították, hogy egy személyi igazolvánnyal egyenértékű okiratot téptem össze, ami 300 ezer HUF(!) bírsággal jár. A rendőr - személyes ismertségük okán- az ellenőröknek adott igazat, és az én álláspontomat meg sem hallgatva asszisztált az ellenőrök jogsértő magatartásához. Mivel az intézkedő rendőrjárőr kilátásba helyezte, hogy előállíttat, amennyiben nem teszem azt, amit az ellenőrök mondanak, R. E. felszólítására kénytelen voltam átadni az éves bérletszelvényemet. A BKV munkatárs a bérletszelvény ellenében egy ún. kobzási elismervényt és egy hatezer forintról szóló csekket adott át.

Ezután - dacára annak, hogy az intézkedő rendőrjárőrrel közöltem, hogy feljelentést kívánok tenni az ügyben- az inzultusban részt vevő BKV ellenőrök és a rendőrjárőr, rám mit sem vetve, közösen elhagyták a helyszínt.

Hosszas telefonálás és utánjárás eredményeképp, még azon a napon este sikerült a Bérletellenőrzési Szakszolgálat tThököly úti hivatalos helyiségében a hatezer forintos bírság megfizetését, valamint az elkobzott éves bérletre vonatkozó tulajdonjogom igazolását követően visszakapnom a bérletszelvényemet.

A fentiek alapján kérem Vezérigazgató-úr válaszát, hogy miként kerülhetett sor a Bérletellenőrzési Szakszolgálat munkatársainak alábbi jogsértéseire:


- A 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 1. és 7. bekezdéseiben foglaltakkal ellentétben milyen jogszabály alapján tépte ki a kezemből a bérletemet a 199-es számú ellenőr?

- A 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 3. bekezdésével szemben milyen jogszabály alapján „kobozta” el az ellenőr a bérletemet mindenféle átvételi elismervény nélkül?

- A 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 6. és 7. bekezdéseit megsértve miért követelte tőlem az ellenőr a személyi okmányaim átadását?

- Mivel a Bérletellenőrzési Szakszolgálat hivatalos helyiségében egyértelműen igazolni tudtam, hogy az éves bérletszelvény a tulajdonom, ill. a régi bérletigazolványomat is be tudtam mutatni (amelyik sorszáma szerepelt a bérleten), miért a 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendelet 5. §-ának 3. és 4. bekezdése alapján szabták ki rám a bírságot, és miért nem a 9. bekezdésben foglaltak szerint?

Kérem továbbá, hogy a munkakörük kereteit szabályozó 83/2007. (XII.28.) sz. Főv. Kgy. Rendeletet több pontjában is súlyosan megsértő 199-es számú ellenőr munkatárssal szemben a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felhívom még Vezérigazgató-helyettes úr figyelmét az alárendeltségébe tartozó szervezeti egységek vezetőinek, kiemelten Tóth Sándor szakszolgálat vezetőnek és Kotuják Tamás főosztályvezetőnek az ügy tisztázását folyamatosan hátráltató, a szükséges felvilágosítást megtagadó, és egy szolgáltatást nyújtó vállalat működésével összeegyeztethetetlen magatartására.

Tájékoztatom, hogy jelen levelet a BKV Zrt.-nek történő megküldésével egy időben a Tékozló Homár, valamint a BKV-figyelő internet portáloknak is megküldöm.

Budapest, 2008. május 25.


Tisztelettel:
O. Eszter
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herk 2008.06.02. 00:14:22

Így ELSŐre elég durván hangzik..

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.06.02. 00:35:39

Huhh, ez tényleg odabasz! Jogász, vagy mellette dolgozik kedves Eszter? Azért az egyszerűség kedvéért jobb lenne, ha a jogszabályokat hivatkozással is ellátta volna - így nem kellene keresgetnem.

Ami kimaradt: a rendőr ellen nem tett feljelentést?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.02. 00:52:10

hat alig hiszem el hogy ilyen lehetseges
nem,nem ketelkedem, csak nem akarom hinni
otthon mindenki meghulyult?

mizrolist 2008.06.02. 01:06:28

hagyma, ez szinte már normálisnak számít :-/

Stress Testing As A Service 2008.06.02. 01:09:26

hagyma nem hülyült meg senki, eddig is hülye volt mindenki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.02. 01:17:39

tenyleg nem ertem
itt is sok hulye van, bemegy lelo 23 embert aztan vagy Ot is vagy magat O oszt kesz
a rendor minden szarert megbilincselhet
nade hogy ilyen izek hancurozzanak
hihetetlen

Jano Labs · http://janolabs.blog.hu/ 2008.06.02. 01:44:30

A kép fotosopp, ugye?
Na, végre nyertem egy éves Homár előfizetést...

jesszumpepi (törölt) 2008.06.02. 04:57:34

Nem is tudtam,hogy BKV-bérlet személyi okmánnyal egyenértékű okirat.
Úgy tippelem,ebből rekordszámú komment lesz.Persze ez azon is múlik,hogy Homárék milyen posztokat tesznek fel ezután.Az meg mitől függ?

Szily ma éjszaka a szokásosnál is vitriolosabb.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.06.02. 06:03:58

Valaki csapkodja már meg ezeket az ellenőröket egy beáztatott strandpapuccsal :D

tokomtelevan 2008.06.02. 06:07:11

1.

Rengeteg a köcsög módra viselkedő ellenőr.

2.
Neked sem kéne ugrálnod, mert nem egyezett az igazolvány száma a szelvényen szereplővel!
Az nem megoldás, hogy átjavítod, hanem kezelési költség megfizetése mellett ki kell cseréltetni a szelvényt egy újra, s arra írni a megfelelő számot.

Az meg, hogy január 18 óta ezt nem tetted meg?!

Te hülye voltál, az ellenőr eljárása pedig minősíthetetlen.
Udvarias formáben elismervény adása mellett kellet volna bevonnia, majd neked pedig tisztázni az igazolványcserét.

Megdobbent 2008.06.02. 06:13:33

Ez itten kerem magyarorszag. Ha csak alulrol csapkodnank a nagy kalimpalasban a BALKANt, akkor lenne dupla ilyen elheto ez a szenny.

Secnir 2008.06.02. 06:22:17

Szeretnék egy ilyet is olvasni a homáron:

Tisz telt bé ká vé.

Lakatos Kolompár vagyok, és panaszt szeretnék tenni a zellenőrök ellen. merthogy kérték a bérletem, de nem volt és akkor a zellenőr kidobo tta metró-ból.
annyira fáj ez nekem így pcihólugijajilag hogy lefogytam 130 kilórul 128-ra meg a sze-mé-ji-sé-gi jogaim is sérültek ugyebár.
Tessék a panaszomnak helyet adni, és büntessék meg aztat az ellenűrt is.

Lakatos "kancigány" Kolempár.


De ilyet sem láttam még a színes rövid hírek között:
" Fekete Lászlóba belekötött négy ellenőr a metrón, és ráncigálták a kabátjánál fogva"

puncipöcögtető 2008.06.02. 06:31:26

az, hogy az utas hulye volt, nem jogositja fel ezeket a droidokat erre
golyot nekik!

Secnir 2008.06.02. 06:34:28

...vagy
"A Ferencváros-Baktalórántháza meccs után a B-közép tagjait egyesével ellenőrizték le a metrólejáróban"

imittto 2008.06.02. 06:40:00

Nem értem...nem egyezett a szelvényen ill. a bérleten található szám. Egy darab éves bérlettel-e jár-e az egész család-e? Mert akkor nem ugrálnék, csendben meghúznám magam.

ddd.dino 2008.06.02. 07:03:15

Hát igen, már elhangzott, de belőlem is kikívánkozik:
1. Ha tényleg így történt, akkor minimum 10 év főbelövés az ellenőröknek.
2. Örülök, ha valaki ismeri a rá vonatkozó törvényeket.
3. Sajnos a bérletigazolvány, valamint a hozzá tartozó szelvény kitöltésére vonatkozó szabályt elfelejtette a kedves post író megtanulni, pedig valahogy abból indult ki az egész ramazuri. Én nem tudok ennyire jól mandínerből jogszabályokat idézgetni (hálistennek ritkán kell), viszont megboldogult iskolás koromban első bérletemnél megtanultam, hogy a bérletszelvényre a bérletigazolvány számát tintával, olvashatóan rá kell írni, mert az olvashatatlan, hiányosan kitöltött, illetve a kitöltetlen bérletszelvény érvénytelen. Olyasmire akkor gondolni sem mertek, hogy a bérletszelvényen más szám szerepeljen. Én anno az 1987-ben kiállított bérletigazolványomat tizenvalahány évig használtam, és kizárólag autóvásárlás miatt nem használom már egy ideje. A bérlet még megvan és használható lenne (bár a fénykép már csak jó adag nosztalgiával azonosítható velem). Kíváncsi lennék, hogy kedves Eszter mit művelt a bérletével, hogy az tönkrement, de a sokkal szerényebb papírra nyomott bérletszelvény megmaradt, illetve miért is nem jutott eszébe a szelvény cseréje, mikor igazolványt váltott?
És mivel innentől kételkedem a teljes valóságtartalomban, a sztori maradékát is fenntartásokkal fogadom...
UI.: Ettől még minden ellenőr (BKV és Centrum) szarjon sünt!

váj mí 2008.06.02. 07:03:23

DrBadár
Ha már ilyem empatikus vagy, kívánok neked hasonló bánásmódot, amikor valami hasonló "főbenjáró" vérséget követsz el. De akkor ne sírjon a szád sem a Homáron, sem máshol (otthon anyunak/apunak sem) :P

Vagy veled ilyen nem fordulhat elő, mert rendőrökkel bratyizó bkv-e ellenőr-e vagy-e?

váj mí 2008.06.02. 07:14:30

Különben meg
ad1. A posztíró figyelmetlen/hanyag/mittomén mi volt, ha emiatt bírságot szabnak ki rá, akkor azt bizony be kell nyelnie

DE
ad2 A BKV ellenőr nincs mit keressen a táskámban, a tárcámban és más személyes holmimban. A bérletet kérésre átadom én is, de ha a személyes holmimat piszkálja, az nagyon nem oké.

A minősíthetetlen viselkedés és az utassal való bánásmód meg magasan veri ki a biztosítékot. Akkor is így lenne, ha jegy vagy bérlet nélkül utazó, bliccelőről lenne szó.
A rendőrséggel való cinkos összekacsintás meg már a non plus ultra ...

Sünt, de egy raklappal ...!

sirarcheer 2008.06.02. 07:18:39

Jó reggelt!
Érdekes sztori.
Nekem mindig megköszönik, amikor felmutatom a bérletet, előtte köszönni is szoktak.
Igaz nekem azonos a szám a bérleten meg az igazolványon is. A bérletem érvényes.
Értem hogy nem megoldás az erőszak, de ha valaki "meglopja a bkv-t" az ne háborodjon már fel.
Apeh is visszadobja az adóbevallásod, ha valami nem stimmel, ha későn érkezik be meg is büntet. Azért miért nem panaszkodik senki.

Üdv
SirArcheer

váj mí 2008.06.02. 07:25:07

sirarcheer

Először is, a meglopás tényét a szóbanforgó BKV ellenőr nem tudhatta minden kétséget kizáróan ott, a helyszínen bebizonyítani ... Legfeljebb a gyanú merülhetett fel

Másodszor meg, az APEH nem kobozza el a házad/gépkocsid/feleséged, ha valami nem stimmel az adóbevallásodban. De ha mégis, akkor legalább ad elismervényt róla ;)

váj mí 2008.06.02. 07:28:11

Egyébként nekem is meg szokták köszönni a bérlet felmutatását, és köszönni is szoktak ... Igaz, én is köszönök és mosolygok ... Ja, és a számok is egyeznek ;)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.06.02. 07:29:00

De még ennél is van lentebb:

Késsel fenyegettel, betörték egyikőjük orrát a másikat pedig megpofozták. A kiérkező mentők rendőrt hívtak, akik kihallgatták a buszvezetőt aki "Nem Látott semmit".

bkvfigyelo.blog.hu/2008/06/02/kessel_fenyegetnek_es_verekednek_a_biztonsagiak_az_ejszakai_buszon

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.06.02. 07:30:43

"hogy a megalázott utas pont ahhoz a Regőczi Miklóshoz, a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyetteséhez fordul, aki annyira torz gondolkodású alak, hogy nemrég még a kar nélküli embert baszkuráló ellenőröket is megvédette"

Tévedés, ugyanis a Regőczi nem nyilatkozott. Épp ebből volt cikk a Kötött p. is, hogy ő lenne ezért a felelős, mégsem ő áll a kamerák elé.

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2008.06.02. 07:39:06

Cigiző · cigi.blog.hu/ 2008.06.02. 00:35:39
még a végén a nyakába varják, hogy megerőszakolta a rendőröket meg az ellenőröket.

Taurusz 2008.06.02. 07:50:32

Most igazán nem kötözködésképpen, de ha már ennyire mennek a jogszabályok, a rendőr(ök) miért nem lett(ek) feljelentve? Vagy miért nem merült fel a bűszövetkezetben elkövetett rablás minősített esete?
Egyébként ezt sem értem: "végső elkeseredésemben átadtam a 199-es számú ellenőrnek a személyigazolványomat" Miért? Miért nem próbált meg tolvajt kiabálva rendőrt hívni? Tudom, kivülről könnyű okosnak lenni, de ha már ennyire mennek a jogszabályok, miért csak egy része? Ráadásul az enyhébbik része?
- Csak gondolkodtam... -

kiskicsicsiga 2008.06.02. 08:05:21

nagyon undorító ez a kép, nem hiszem,hogy ennyire bántották a nőt,miért kellett pont ezt berakni?vááá...

Jim Raynor 2008.06.02. 08:16:22

bérlet helyett borsspray + vipera, oszt jónapot....

Én lennék terrorista! 2008.06.02. 08:25:44

Valaki azt mondja meg, hogy a kiérkező rendőr odaadhatja-e az adataim a helyszínen az ellenőrnek, avagy sem? Szerintem nem, a trékávé csak kikérheti tőlük, úgy tudom.
Amúgy pedig gázt az ellenőr kurvának és az ellenőr striciknek is!

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.02. 08:30:55

Most mi fog következni?
Lőfegyverrel kell be és kijutni a metróból, sűrűn lövöldözve, hogy az érvényes jeggyel/bérlettel utazót ne alázzák, vagy verjék meg?
Ocsmányország!

sirarcheer 2008.06.02. 08:34:03

Én lennék terrorista!

"Elvileg" a rendőr nem adhatja ki 3dik félnek az adataid.

malar 2008.06.02. 08:35:26

Most akkor mi van? Elkobozta és elrakta a bérletet, aztán az mágikus módon visszakerült az üf-hez, hogy a rendőr kérésére újra átadhassa?

Nem mondom, hogy minden ponton világos a sztori.

Amúgy pedig mindenki azt ír amit akar, attól, mert egy levelet formálisan ír meg az ember és teletűzdel értelmetlen hivatkozásokkal a különböző rendeletekre és szabályokra, nos ettől még nem válik hirtelen sikeresebbé.

A szitu az, hogy ha volt tanu, és effektive a bírságon felül megkárosította az üf-et a BKV, akkor ki kell verni belőlük a dolgot, ha meg nincs tanu és/vagy csak egy az üf szerint indokolatlan összegű bírság lett a végén kifizettetve (+ a meghurcoltatás persze), akkor szvsz nem sok mindent lehet tenni.

Don Quijote lelkek persze mehetnek harcolni a szélmalom ellen. Sok sikert.

ui: feltételezem ha lett volna tanu, akkor az ellenőrök sem szivatnak ilyen lelkesen. Szóval IJ.

nemethsanyi 2008.06.02. 08:40:42

Én azt nem értem, hogy amikor feltehetőleg egy jól szituált hölgyet rángatnak az ellenőrök a tömegben nincs egy vérbeli férfi aki a segítségére siethetett volna? (Ha másnem lelki támaszként, ugyanis sokat számít az embernek ilyenkor ha mellette áll valaki)Ez megy ma. Jellemző! Mindenkinek nagy a szája, anyáznak egymásra az emberek, de fényes nappal bárkit megruházhatnak, és a többiek csak aszisztálnak hozzá. Emberek!!! Ébresztő!!! Tényleg ennyire utáljuk egymást?
Én biztos, hogy feljelentést tennék, mind az "intézkedő" rendőr, mind az ellenőrők ellen.

torma99 2008.06.02. 08:40:49

A rengeteg bkv-s posztból kitűnik,h az eseteg többségében(természetesen olvastunk itt ellenpéldát is, sőt még Miskolcról is) a problémás utast ráncigálják, ordítják le , verik orrba.

miNimAL 2008.06.02. 08:41:32

Remélem legközelebb valaki harcművészbe kötnek bele, aki majd jól összecsomagolja őket, és a többi utas majd tanusítja, hogy önvédelemből tette!!! :)

Berix 2008.06.02. 08:43:58

Mi az, hogy az ellenőr kivesz bármit a tárcájából?? Vagy csak úgy zsebretesz bármit, átvételi elismervény nélkül?? Mindig van lejjebb...

mijazma!? 2008.06.02. 08:49:20

Csak ismételni tudom magam, remélhetőleg működnek a darwini elvek és a debilszkit harmadszor megválasztó populáció megfelelő rostáláson esik által. A témához: hápersze, hogy 50 joxabáj idézése helyett 1et kellett volna ismerni: a bérletszelvényen és a bérletigazolványon ugyanannak a számnak kell lenni. (erős tippem van rá, hogy átruházás estének van itt komoly fennforgása) Ettől függetlenül éljenek a negatívan említettek a második legbefolyásosabb kisebbséggel nagyon szoros szomszédságban.

simon1 2008.06.02. 08:50:24

Azt nem értem, hogy ilyen esetben amikor elvesz valaki (pl. bkv ellenőr) egy értékkel bíró tárgyat (pl. bérlet)azt miért nem jelentik fel lopás vagy -ha erőszakosan elkövetve- rablás bcs. miatt? Aztán lehet szépíteni csoportosan elkövetettel vagy legalább pszichikai bűnsegédekkel. Hátha a PKKB kiszűrné az ilyeneket a BKV soraiból ha már a személyzeti osztálynak nem sikerül.

bttfbttf 2008.06.02. 08:51:51

nem a rendőrök állították meg a villamost véletlenül és ők szállították le a _kedves_ utast, mert ellopta az ellenőr összes cuccát?

HgGina 2008.06.02. 08:52:20

Elektrosokkolót az összes ilyen szemétnek. Szerdán lesz is egy kis szabad időm venni egyet.
RESZKESSETEK SZEMÉT KALLEREK!
Rázós napok elé néztek.

Lófő (törölt) 2008.06.02. 08:53:51

ilyen még Bukarestbe,sőt még Tiranába se történhet.

HgGina 2008.06.02. 08:54:01

popej, először a BKV személyzeti osztályát kéne kiszűrni. Láthatóan alkalmatlanok.

2008.06.02. 08:54:33

Hogy megvédhessem magam a BKV-tól és a rendőrtől, követelem a fegyverviselés jogát!

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.06.02. 08:54:57

Gromek. Rendőrállam helyett lesz nekünk BKVállam.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.06.02. 08:55:12

malar: olvasd át még egyszer és rájössz a titok nyitjára.

A szám nem egyezett ez kérem csúnya dolog, meg kellett volna tenni a megfelelő lépéseket, viszont minősíthetetlen az ellenőrök viselkedése. Ha megpróbálna hozzányúlni a tárcámhoz, ahol a bérletemet tartom, más személyes holmimmal egyetemben, valószínűleg orrbavágnám. Aztán ráncigálhatnának a haverjai, de van egy olyan érzésem, hogy gigantikus tömegverekedés törne ki :D

A tanulság: a számok egyezzenek, mosolyogj, legyél magabiztos és minden rendben lesz. Vagy nem kell a számoknak megegyezni, ha méreteid egy ezüsthátú alfahím gorilláéval vetekednek. Persze a magabiztosság itt sem árt :)

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 08:55:45

Ha nem lett volna dolgom BKV-ellenőrökkel, azaz metró-ellenőrökkel, nem hinném el a sztorit.

Azért vannak a modern szórakoztató elektronikának előnyei...

Én ritkán BKV-zom, és még ritkábban keveredem ellenőrökkel vitába. Viszont, mikor előfordult (két alkalommal), mindig a vita elején bekapcsoltam a mobiltelefonom hangrögzítőjét, rámondtam a helyszínt, időpontot, a BKV-s ellenőr azonosítóját, és megkérdeztem az illetőről, hogy ugye nincs kifogása ellene, ha hivatalos tárgyalásunkat rögzítem. Volt, de meg sem mert szólalni.

Második alkalommal erőszakosabb volt az ellenőr, itt a kamerát kapcsoltam be az elején.

Én is kihívtam a rendőrséget, akik azt mondták, jöjjek be a másik bejáraton, addig ők szóval tartják az ellenőröket. Ők sem mertek összevitatkozni velük...

Apropo, az intézkedő rendőröknek nincs meg az azonosító száma? Mikor kétes értékű intézkedést tapasztalok rendőröktől, tőlük is fennhangon meg szoktam kérdezni: Ugye, jól látom, hogy a xxxx számú jelvényt viseli?

Egyébként meg az volt a barom, aki az egyforintos-bedobós kapukat nem korszerűsítette, hanem jegylyukasztóra cserélte, amihez nélkülözhetetlen tartozék a droid. Nem kéne kicserélni a be- és kiengedő droidokat alacsonyabb fogyasztású és kevésbé primitív gépekre?

gabcigirl 2008.06.02. 08:56:18

Nők, gyerekek, öregek csesztetése...Na, ehhez ért a BKV:(((((

n-n-n (törölt) 2008.06.02. 08:56:40

Ennek az egész BKV átalakulásnak határozottan kezd DOOM jelleg lenni. Az a baj csak, hogy a szörnyekkel szemben mi utasok teljesen fegyver nélkül állunk szembe, ez így nagyos reménytelen. Legalább valami önvédelmi fegyvere, vagy valami gázspray-e lenne az embernek.

hattyú 2008.06.02. 09:02:32

A BKV undorító, az ellenőrei pedig valóban csúcsprimitívek, főleg a metróban. Ez tény. Viszont szerintetek lenne rá esély, hogy okosabb, műveltebb, nyelvet beszélő, pszichológiailag alkalmasabb emberekkel töltsék fel ezeket az állásokat? Szerintem az-az emberréteg aki ellenőrnek, biztonsági őrnek megy ma Magyarországon az kb. ilyen színvonalú. Ne áltassuk magunkat...

PioDVD 2008.06.02. 09:06:05

Az ellenőr tuskó volt.
A szerző meg az az okoskodó, kekeckedő hülye, akiktől herótom van, de nagyon.

nemethsanyi 2008.06.02. 09:06:16

EnZsolt kedves hozzászólónak abban egyértelműen igaza van, hogy a magabiztosság, a határozott, laza viselkedés sosem gyanús!
Én sosem írom rá a bérletszelvényre a számot, de még senki sem kötött bele. (mázli is lehet persze)
Reggelente hangosan előre "jóreggelttel" köszönök, mintha ismerős lennék, délután pedig ezerre zenét hallgatok és lazán, magabiztosan mosolygok. (Persze ha felszólít rá hogy írjam rá a szükséges számot, ráírom, jó pofát vágok és csá)

azize 2008.06.02. 09:09:15

Szép kerek levél. Elteszem talonba, jól jönnek még a paragrafusok, mert bár soha nem bliccelek, és mindig van helyes bérletigazolvány szám a bérletemen, úgy tűnik, előbb-utóbb én is sorra kerülhetek... :( :(

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 09:09:29

Igaz, Londonban is, úgy tizenöt éve, a legsuttyóbb ember, akivel találkoztam, a metróellenőr volt. Élvezte, hogy végre ő is beletaposhat egy nála kiszolgáltatottabb emberbe. Ez voltam én, a turista, aki ugyanazon az állomáson akart kijönni a jegyével, ahol bement, mert az állomáson, ahol négy vonal találkozott, eltévesztettem a vonalat.

Londonban pedig kifelé is és befelé is ellenőrzi a jegyet egy sokkal intelligensebb, következetesebb és alacsonyabb fogyasztású, de hatékonyabb lény, mint az ellenőr. Ezt "AUTOMATÁNAK" hívják. Ha megakad, na akkor kerül csak elő a komplexusos droid, aki miután belémtörölte élvezettel a védőruhaként viselt bakancsát, persze szigorúan képletesen, kinyitotta a kaput, és kiengedett.

Tényleg, miért jegylyukasztók vannak Budapesten a metróban, miért nem kapuk?

T2006 2008.06.02. 09:16:33

Azt hiszem a múlt heti kompetencia mérés szövegértési feladatain a kommentezők felének igen gyatra eredménye lett volna! Még szerencse, hogy csak 10. osztályig kell megírni! A bérlet szám igaz hogy nem egyezett, de utána bizonyítani tudta, hogy az Ő saját igazolványának a száma! Azért cserélte, mert tönkrement! Persze kérhetett volna szelvénycserét stb, de a lényeg nem változik: az utazás költsége rendezve volt!

füredi (törölt) 2008.06.02. 09:18:37

1.)A BKV-sok ne verekedjenek.

2.) Miért nem voltál hajlnadó átadni a személyi?
Hibáztál, nem, nem szállhattál volna fel a buszra. Ez így marha egyszerű, szabálytalankodunk, aztán nem hagyjuk hogy szankcionáljanak.

3.) Igen, ezt már más is írta: 1990 óta utazom BKV-n, mindig minden ellenőr kedves velem, köszön, megköszöni a felmutatást, hogy a fenébe lehet ez. Csak nem úgy, hogy 99,99 %-ban szabályos bérletem, amit mindig jól láthatóan felmutatok, miután köszöntem az ellenőrnek? csak nem úgy, hogy a fennmaradó 0,01 %-ban, amikor valami miatt otthon maradt a bérlet, magam megyek oda az ellenőrhöz, elnézést kérek, azonnal átadom a személyimet, lakcímkártyámat, hiszen hibáztam, és 5 éves korom óta tudom, hogy ilyenkor vállani kell a felelősséget? Vagy valami más, rejtélyes oka lehet?

4.) A BKV-sok ne verekedjenek.

Mutant · http://nagykovacsi.net 2008.06.02. 09:18:51

A jó tetves nénikéjüket BKV-snak kiemelten a rendőrnek úgyszintén! INDEX remélem ennek utánamentek?!

Veesa 2008.06.02. 09:19:26

O. Eszter:
Azért küldd már el Tóth Gábor Úr, Budapest rendőrfőkapitánya részére is...

Túl sok a korrupt rendőr úgyis, egy csomagolhat.

Lalikiraly 2008.06.02. 09:19:32

Az ellenőrökkel, meg a BKV vezérekkel már nem is tudom mit kéne csinálni. Minimum szibéria.

szgyula 2008.06.02. 09:21:26

Arra is felhivnam a figyelmet, hogy ilyenkor azonnal tessek hivni a 266-5730 budapesti szamot, ami az ugyeszseg ugyelete. Ez varazslatosan tud hati a rendorok mentalitasara. Igy utolag ugyeszsegi feljelentest kell tenni az intezkedo rendor ellen. Ugyanis minimum koteles lett volna igazoltatni az ellenort, annak nevet es foglalkozasat ott a helyszinen megadni (tobbit utolag lehet kikerni), stb. Szoval irany a Belgrad rakpart 5, ahol azonnal feljelentest kell tenni.

=Ford Prefect= 2008.06.02. 09:24:15

Bécsben voltunk Pünkösd-kor a családdal.
Az esti órákban szerettük volna ígénybe venni a bécsi metrót, ezért megkérdeztem az ügyeletest (pénztárak zárva voltak), hogy mesélje már el, hogyan működik a rendszer, hogy megfelelő módon tudjak jegyet venni 6 felnőtt és egy gyermek számára. Vigyázat! Sokkoló válasz következik:
Ne vegyek semmiféle jegyet, ugyanis a mai napon adnak át egy új metró szakaszt, ezért az egész városban ingyenes a tömegközlekedés. kaptunk 6 db ingyenes napi bérletet (mondanom se kell, hogy jelentős összeget spóroltunk meg ezzel), amivel egész este ingyen közlekedtünk.
Az alkalmazott udvarias, kedves volt, meg sem fordult a fejében , hogy saját zsebére dolgozva megvetesse velünk a jegyeket. Ellenőrökkel nem találkoztunk, a metró és a villamosok tágasak, kényelmesek, tiszták voltak.

Demszki (dekurvaliberálisvagyok)Gábor figyelmébe ajánlva...

petyo 2008.06.02. 09:26:59

Nekem a rendőr tetszett. Kétszer fordult már elő velem, hogy határozottan kértem egy rendőrt, hogy vegyünk fel jegyzőkönyvet illetve feljelentéssel szeretnék élni. Mndkétszer egyszerűen hátat fordítottak és elmentek. Rohadt bűnpártoló/bűnöző banda. Az én pénzemen.

(Az egyik est az volt, hogy a szomszédom kertjébe betört egy brigád és elkezdett fákat kivágni, a másik eset, az volt hogy Princz Gábor a sajkodi természetvédelmi területen potorcsónakázott.)
Utálom a rendőröket. Rohadt lusta zsaroló banda.

Tesco4you (törölt) 2008.06.02. 09:28:46

Hagyma!

En azt szoktam csinalni, hogy ha honvagyam van feljovok a homar oldalara es korulnezek valami BKV-s vagy Rendor-os cikk korul. Aztan mar jol is erzem magam es minden honvagyam elmulik hirtelen!

Valahogy nem tartom furcsanak azt hogy ropke 3 ev alatt elmult a para belolem a rendorok irant.

Kulfoldon ha jonnek mogotted, akkor nem fognak megallitani azert hogy elszedjek a penzed zsebbe, amikor autozol.

Az egesz rendszer korrupt. Ezenkivul ott ulnek a regi vezetoknek a kis fiacskai, akik pont ugy sz@rnak arra hogy mi folyik az utcan az emberekkel, mint ahogy a papa elotte sz@rt ra.
A lenyeg hogy megvan a f@sza fizetes.

Ez sajnos igaz mindenhol.....

T2006 2008.06.02. 09:29:51

"Miért nem voltál hajlandó átadni a személyi?"
Már miért kéne!? Te mindenkinek odaadod?
Az ellenőr nem hatósági személy!
Mindenkivel előfordulhat, hogy gondja adódik akár figyelmetlenségből, akár önhibáján kívül! Akivel még nem, azzal majd fog! De nem az a jó hozzáállás, hogy én egy senki vagyok, befogom pofám, lépjetek rám, csak nehogy valaki csúnyán nézzen rám! A kötelességek mellett vannak jogok is! De amíg nem állunk ki saját magunkért, addig ne várjuk mástól, hogy tisztelni fogja a jogainkat!

target · http://blogtarget.freeblog.hu/ 2008.06.02. 09:31:45

És hogy fogod rá(juk) bizonyítani, hogy jogos a panaszod? Vagy azt, hogy egyáltalán megtörtént az egész. Ez a legbosszantóbb az egészben, alig lehet bebizonyítani az igazad. Hogyan? Elmesélés/levélírás alapján?
Természetesen nem úgy történt, ahogy Te írod, hanem egész máshogy. Ha egyáltalán nem kitalált dolog az egész, akkor is Te erőszakoskodtál az ellenőrrel, úgy, hogy rendőri beavatkozás kellett az ügy lerendezéséhez. És az ellenőr(ök) ráadásul természetesen hozzád sem ért(ek). Tárcáról meg senki nem is hallott. Persze mindez BKV-értelmezésben. Dudus-66 nagyon jól csinálta, ott van (lett volna) bizonyíték, de hát nem mindig áll épp rendelkezésre a megfelelő technikai háttér, minimum bemikrofonozva kellene járnia mindenkinek, de a legjobb azért egy vállra vagy homlokra szerelt mikrokamera lenne. Ezért ilyen bátrak, mert úgysem jöhetnek ki belőle rosszul, mindig megússzák. Nincs bizonyíték, nem lehet rájuk verni a dolgot.
Persze a nem azonos azonosító szám számmal azért te is alapot adtál az egészhez, de ez ebben az esetben azt hiszem, hogy a kisebbik gond (főleg, hogy amikor a tárcádból kihúzta a szelvényt, akkor még nem is tudta, hogy nem jó a szám).

sleepy 2008.06.02. 09:33:05

Megoldaskent napi rotacioban az ellenorok melle rendoroket lehetne kirendelni a minden civilizalt orszagban megtalahato belepteto kapuk felszerelese helyett a latens munkanelkuliseg eme nemes formajanak a tovabbiakban folytatodo megmentese erdekeben.

Layosh 2008.06.02. 09:33:53

A BKV szar szemét cég. Kíváncsi leszek, hogy az utasok meddig tűrik a biztonságiőr-ellenőrök ámokfutását. Jól elkell gyepálni a genyókat. Bát ezeknek is van esze, egy 30 fős kopasz társaságtól biztos nem kérik a jegyet...

eorike 2008.06.02. 09:35:38

Kedves Eszter! A címzetes igazgató-helyettestől ne számítson tisztességes intézkedésre, hiszen ő és a tisztesség nem együtt járnak, hanem ellentétesen... (személyes tapasztalat)

SevenDeadlySins (törölt) 2008.06.02. 09:35:53

SzvSz Egyszerűbb lenne a munkanélküli bölcsészeket kondiba hozni és felhízlalni, mint a securitiseket kikupálni a munkára.

Több nyelven beszélő diplomás ellenőröket!

offtopic: szerintetek a blog.hu-nak adható permaengedély a NoScript alatt?

shark2 2008.06.02. 09:38:54

Egyszerűen undorító ahogy viselkednek, ahogy napjában többször elállják az ember útját. Sok léhűtő, szutyok. Ezek béréből a londoni metro mintájára itt is meglehetne csinálni a beléptető, chipkártyás kapukat.De akkor mi lesz a kissebbséggel? Hogy közlekednek? Mert azoktól ugye nem merik elkérni azt ami amúgy sincs nekik.
Ez még mindíg a balkán, bár állítólag európában vagyunk.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 09:39:38

szarjon már sünt mindenki, aki szerencsétlen postolót basztatja, mert "meglopja" a BKV-t ez a szemétláda büdös tolvaj... normálisak vagytok? komolyan, ilyen egy fikázó, alja banda, hihetetlen, hogy rángatna benneket két 120 kilós REBISZ-es a seggetekbe dugott tomfánál fogva végig a Nyugati téren!

Jóemberek, egy kibaszott szám nem stimmelt a bérletén! Nem lopott, nem csalt, nem hazudott, hanem figyelmetlen volt, és azt el is ismerte! "Meglopja" a BKV-t... ekkora faszfejeket...

T2006 2008.06.02. 09:39:52

Target: sajnos teljesen igazad van! De akkor sem szabad fülét farkát behúzva engedelmesen kussolni! Attól csak vérszemet kapnak! Legalább ennyit meg kellett tenni! Persze minden posztra jön olyan reakció, hogy ez minek meg miért itt, stb. de ennyi erővel végleg megfőzhetnénk, a homárt mer' minek?!

Menroting 2008.06.02. 09:41:17

Egyet nem értek miért nem volt hajlandó igazolni magát legalább a panaszos ha már hanyagságból nem volt képes fél éven keresztül bérletigazolványát lerendezni miért kellett mindenáron a ellenőrbe belekötni ???

Iceman1976 2008.06.02. 09:41:29

A probléma kezelése rendkívül egyszerű.

A megoldást asszem az '56-os forradalomról készült dokumentumfilmben láttam. Kicibálni a bkvdroidot a felszínre, és a lábánál fogna felkötni az első fára, valamint egy táblát a nyakába, hogy "kérlek köpj le, békávé ellenőr vagyok!"

Ha ott lettem volna, és látom, hogy egy nőt ráncigál, illetve nem megfelelő hangnemben beszél a droid, nem törődtem volna a következményekkel, hanem eltörtem volna a kezét!!!!

Kedves Károsult!!! Hiányolom az intézkedő fakabát elleni feljelentést én is. Nyilvánvalóan a szerv vétett a személéyiségi jogok ellen...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.06.02. 09:43:32

Mit vársz? Ki megy el ellenőrnek?

mr.molkor 2008.06.02. 09:43:46

Eszter ha ez valamennyire vigasztal - bár gondolom nem - szombat este a válogatott meccsről hazafelé a 3-as metrón a ria-ria-hungária,valamint a szép volt fiúk skandátumot 2 gyökér bkv ellenőr fellszálásával felválltotta a mocskos bkv sa-la-la-la...valamint az ingyen utazunk sa-la-la-la...kezdetű nóták, amelybe szívesen csatlakoztam be én is mivel a multkor hasonlóképpen jártam mint Te, csak ezúttal az ellenőröknek meg sem fordult a fejükben semmi féle "ellenőrzés" vagy "bérletkobzás" csak rezignált vörös fejjel néztek ki a hülye fejükből és tudták hogy itt bizony az égvilágon semmit sem tehetnek:)

Zoltika 2008.06.02. 09:44:22

Az egész történetben - és a hasonlókban - figyelemre méltó a civil kurázsi hiánya a környezetben. Biztosan voltak ugyanis tanui a történetnek, aki vsz. fejüket félrefordítva sunnyogtak el a kellemetlen szituáció közeléből. Pedig - több alkalommal voltam tanuja - az utazóközönség figyelme és érdeklődése pillanatok alatt megszelídíti a legvadabb ellenőrt vagy biztonsági őrt is!

Epokit Drive 2008.06.02. 09:46:21

Épül-szépül a lista, aminek alapján Ovi elkezdheti a befagyasztásokat. :)
- BKV,
- Centrum,
- 4-es metró,
- néhány autópálya,
- rendőrség (a bunkóbarom része),
- politikai pártok (összes),
- országgyűlés.

Ed

gatyi 2008.06.02. 09:46:25

Azért sokan nem nagyon figyeltek a szöveg elejére. Az ellenőr kikapta a tárcából a bérletet! Miért is?? Mert bunkó! Ha szépen megkéri, hogy kérem hölgyem mutassa meg a bérletét, mert nem látom teljesen, akkor meg kell mutatni... De ez az eljárás nem eljárás volt! Szimplán suttyúság! És az a baj, hogy ez biztos nem egyedi eset. Régen is történtek hasonlók, és még biztos fognak is! Az ok meg nagyon egyszerű! A BKV Monopol helyzetben van, azt csinál amit akar, ugyanis ha el akarsz jutni valahová, úgy is felszállsz a mocskos, büdös, lassú, rossz állapotú "járműveikre" és úgy is megbasznak, ha éppen olyan kedve van a kallernak!!
Én ha lehet soha nem békávézok. Inkább gyalogolok, vagy autóval illetve robogóval járom a várost. Egy fillért nem adok ennek a trágyafos cégnek!

A megoldást mindenki ismeri, még a bkv vezér is, csak az egyszeri nagy kiadás lenne és utánna ki kéne rugni az ellenőrök nagy részét, hiszen az automaták hatákonyabban és udvariasabban oldanák meg a feladatukat!

jabloko 2008.06.02. 09:48:18

Sok éve én is jártam hasonló módon. A bérletemen nem volt rajta a nevem - Szegeden kiadott bérlet volt, arra rá kellett írni a nevet és diákkal együtt volt érvényes - ezért az ellenőrök meg akartak büntetni. (A bérlet egyébként ingyenes volt - illetve az egyetem fizette -, tehát nem tudtam megcsapolni az SZKT-t a diákom nálam volt, a személyazonosságomat is igazolni tudtam.) De nem is vitattam a bírságot, elfogadtam, hogy érvénytelen jeggyel utaztam. Akkor ez nem volt olyan vészes összeg. Viszont mégis úgy jártam, mint Eszter. Az ellenőr fogta és kitépte a kezemből a bérletemet, majd eltette. Persze, hogy ebből összeszólalkozás lett, aztán ment panaszkodni az SZTK-nak, hogy egy utas azzal fenyegette, hogy kirúgja a műfogsorát. Azon túl, hogy kifizettem a lényegében jogos bírságot, még hosszasan kellett utánajárnom, hogy visszakapjam a jogtalanul elvett bérletemet. (Ezért aztán Eszter történetében nem az a lényeg, hogy trükközött a bérlettel - ami nem kizárt - hanem az ellenőrök hatáskörüket túllépő eljárása.)

SevenDeadlySins (törölt) 2008.06.02. 09:48:21

A BKV ellenőrök nemzettségének legközelebbi rokonai a skót felföldön élnek. A pesti mélyföldben lakó rokonok és távoli kelták leszármazottai sok közös vonást tudhatnak magukénak:

1)A Skót felföld lakói ha harcba indulnak, arcukat kékre festik, míg a Pesti Mélyföldet benépesítők ruhájukon hordozzák e harci színeket
2)mindkét nép tagjai között túlteng a parasztság
3)Kedvenc taktikájuk az elkülönített ellenfél lesből történő kiegyelése.
4) Egyik sem beszél folyékonyan magyarul
5) A végén mindegyikük sorsa a felnégyelés.

Így váljék valóra.

SdS

bratan 2008.06.02. 09:49:32

bringázz, ne békávézz.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 09:50:55

Menroting · menroting.blogspot.com/ 2008.06.02. 09:41:17

"Egyet nem értek miért nem volt hajlandó igazolni magát legalább a panaszos ha már hanyagságból nem volt képes fél éven keresztül bérletigazolványát lerendezni miért kellett mindenáron a ellenőrbe belekötni ???"

Nem én vagyok megszólítva, de ha jól értettem, erre két indítéka volt:

1.) Az ellenőr helyből bunkó volt, mikor jogtalanul és főleg tahó módon kirángatta a bérletét az utas tárcájából.

2.) Miután az udvariasság kérdéseit ezúton tisztázták, az utas nyilván a jogszabályi formákhoz igazodott önvédelemből.

Kedves Ellenőr-Védóő Olvtársak!

Nem írtam le azt a 123.645.234 esetet, mikor az ellenőr rendes, normális, udvarias volt, ez a dolga. Csak arra a kettőre emlékszem, mikor tahó volt, és fenyegetően lépett fel.

Meg arra a harmadikra, sok-sok évvel korábbról, mikor megbüntetett egy ellenőr (udvariasan), majd a következő átszállásnál, miután ugyanarra a járműre szálltunk, mosolyogva mondta, hogy lejárt a szolgálati ideje, és egyszer már úgyis megbüntetett, most meghív egy utazásra. Aztán a trolin elmesélte, hogy van olyan kollégája, aki majd' minden nap törött szemüveggel jön be a központba. Igaz, ez a kollégája igen elismert munkaerő, ő szedi be a legtöbb bírságot, és nagy valószínűséggel nem fog a nyugdíja sokba kerülni...

G.T. 2008.06.02. 09:51:05

Nem kamu ellenőrök voltak kamu rendőrrel?
..erre kíváncsi lennék...

Tényleg, ha ellopják/elvesztem/kimosom a bérletemet, akkor hogyan lehet újat kérni??? Hogyan tudom igazolni, hogy megvettem a jogosultságot az utazásra arra a hónapra?

...akár külön kezelési költséggel is, mivel egy bérlet nem pár 100 forint, és frankón vásárlás után 3 nappal sikerült elhagynom/vagy ellopták, úgy is minenki látja, hogy hova teszem, hiszen fel kell mutatni az összes metróállomáson, így a bérletlopásra szakosodott tolvajok jól járhattak...

veny 2008.06.02. 09:51:18

Egymást megérdemlő emberek egymás közt, példaértékű. :)

Az hogy van, hogy én 30 éve napi 2-10 utat gond nélkül teljesítek ugyanezeken a vonalakon, pl. a nevezett helyen átszállva is? Esküszöm pedig, hogy nem járok gyúrni...

gatyi 2008.06.02. 09:53:39

Menroting!

Azután már én sem mutogattam volna a személyimet, miután kikapja a tárcámból a bérletet és zsarolni próbál az elkobzott bérletigazolvánnyal!
Amúgy meg tényleg semmi köze a személyiben található adatokhoz az ellenőrnek. Azt maximum bediktálhatod neki. És a rendőrök nem adhatják ki az adataidat, ha mégis megteszik fel is lehet jelenteni őket. Bár lehet, hogy tévedek... Valami jogtudor leírhatná, hogy ez igaz-e.

Az viszont biztos, hogy az EMBEREK kicsit odafigyelnének a másikra, akkor nem itt tartanánk!!

banhegyig 2008.06.02. 09:54:30

Parasztok. Nekem is volt már dolgom ilyen kulturált közegekkel.

Egyszer a kökin egy lány megmutatta a diákigazolványát, utána pedig az egyik ellenőr megkérdezte a másiktól, hogy melyik iskolába jár. Ezt még a lány hallotta, válaszolt, hogy az Iparművészeti Egyetemre, erre kaller: "Hát, én is jól megfomáznám."

Persze vannak normálisabbak is köztük. Egyébként az ellenőrök színvonala pontosan megfelel a döglődő bkv színvonalának.

T2006 2008.06.02. 09:57:19

veny: nyugi, egyszer minden sorozat megszakad! :)

miss berger 2008.06.02. 09:57:55

Szerintem nem igaz, hogy csak azokkal kekecek, akikkel probléma van. Általában 10-es gyűjtőjegyem van, mert ritkán BKV-zom, és pár hete velem is bunkó volt egy ellenőrnéni, pusztán mert mikor felszálltam, nem tudtam rögtön lyukasztani, mert egy pasi ott bénázott az aktatáskájával a lyukasztónál, és hát nyilván nem lököm félre. Megvártam, amíg végez, és kb egyszerre értem oda a lyukasztóhoz az ellenőrrel, és elég paraszt volt, emelt hangon kételkedett abban, hogy én akartam-e lyukasztani egyáltalán. Merthogy ő itt ült, és látta, hogy csak most jövök a géphez. Pedig ha ott ült, nyilván az aktatáskást is látnia kellett. No mindegy, nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki, de elég fura szitu volt, utóljára 20 éve az áltisis takarítónéni beszélt ilyen hagon velem, mert kiborítottam a menzán a levest.
Egyáltalán nem az a kérdés, hogy kivel beszélnek ilyen hangon. Akár bliccelő, akár nem a delikvens, talán mégiscsak kétszer meg kéne gondolni a hangnemet. Ha meg úgy érzi, hogy stresszes a melója, és ezért ordibál, lehet másik munkát keresni. Ide meg vegyenek fel olyanokat, akiknek jobb a stressz- és egyéb-tűrő képessége.

veny 2008.06.02. 09:57:57

Dudus: Persze, finoman szólva nem a társadalom krémje megy ellenőrnek.

Ugyanakkor kevés átlátszóbb sumákolási kísérlet (= közvetlen sértés, ugyebár) ismeretes a témában, mint a félig eltakart bérlet "felmutatása".

csoki71 2008.06.02. 09:59:03

Nem állítom, hogy az ellenőrök az Angol lovagok közé tartoznak, de valamit nem értek.
Abban igazat adok, hogy nem szabad kitépni senki kezéből az igazolványt sőt!
De miért nem adta át a személyit, ha nem volt mitől félni? Akkor kapott volna egy elismervényt és azzal nyugodtan lehetett volna reklamálni és elmondani a történetet az illetékes helyen. Szerintem, ha nyugodtan emberi hangnemben lett volna az ügy elintézve akkor mindenki jól járt volna. Persze a jogok felsorolásából valahol kimaradtak a kötelezségek nem? Nem utazunk érvénytelen jeggyel és nem mi vagyunk felháborodva ha a saját hibánkból megbukunk. Én csak meghúznám magam ha valami hülyeséget csináltam. Érdekes a többi utas miért nem érvénytelen vagy olyan bérlettel utazik aminek más a sorszáma. Ők át tudják javíttatni a számot ha gond van nem? Vagy Nem szállunk fel a villamosra akkor sem ha tudjuk, hogy nem volt jó a bérletünk. Hozzáteszem az ellenőröknek is kellene valamiféle empátiát elsajátítani!!

SevenDeadlySins (törölt) 2008.06.02. 09:59:48

veny,
1) pl nem vagy nő
2) méltányosság elvéről van szó. Az akció-reakció kb olyan, mint amikor valaki megbotlik s ezért tarkón lövik.
3) a fentiektől függetlenül az ellenőrnek utasítása van, hogy hogyan kell eljárnia, amelyet sorozatosan nem tartatnak be. Félrenéznek, szankcionálatlanul hagyják az ilyen önkényeskedéseket. S ez már tovább mutat mint az egyszerű atrocitás.

+1 van arról hírünk hogy valakit megfegyelmeztek volna utazói panasz miatt? Ha igen az is index címlapos lesz vagy azt kiszorítja a Krisztus második eljöveteléről szóló cikk, kb. akkor lesz ilyen, Ha, egyáltalán.

Sics68 2008.06.02. 10:00:18

Üdv!

Csak Füredi fórumtársunk soraira reagálnék.

Ha nem adom át a BKV-ellenőr felszóllítására a bérletemet vagy személyi igazolványomat, akkor onnantól kezdve szerintem két verzió van.

A: a BKV-s rendőrt hív, és megpróbálnak elkapni, hogy a kilétemet megtudhassa a BKV és kiküldhessék a bírságról pontosabban pótdíjfizetési kötelezettségről szóló értesítésüket a címemre. Ez ellen sokat nem tehetek, esetleg fürgén futhatok :) ... ami ugyan nem jogkövető magatartás, de nem tudom mit tehet ellene törvényesen a BKV.4

B: Ha az ellenőr megkísérli kivenni a tárcámból bérletet (nem várja meg hogy önként átadjam azt) vagy a táskámba nyúl, onnantól fogva egy másik törénet kezdődik.

B1. Megbízom az igazságszolgáltatásban (a rendőrségben + a független magyar bíróságban) és feljelentem őket csoportosan elkövetett rablásért. Remélem Te elítélnéd ilyenkor az ellenőröket!

B2.
Nem bízom a jogban. EKkor pillanatnyi hangulatomtól függően vagy a helyszínen eltöröm két-három ujját annak aki a cucciomba nyúlkát, vagy egyből két ujjal ütök a szemére ... vagy más hasonló technika is eszembe juthat. Attól függ, mennyire ilyedek meg. Én ezt ugyanis csoportos rablásnak fogom nézni, sértetti szemszögből, és védekezni fogok.

Amúgy érvényes bérlettel szokásom járni, de ha valaki a táskámba nyúlkál, akkor arra adekvát választ igyekszem majd adni.

bye
Sics

Menroting 2008.06.02. 10:01:05

" A tárcámból a bérletigazolványom csak félig lógott ki, a fényképet nem lehetett látni."

Miért nem vette ki rendesen miért kell mindig ütközőpontot hagyni ???
Ha rendesen látszódott volna a bérlet nem is figyeltek volna föl rá igy viszont persze hogy ráharaptak hisz úgy látszódott hogy valami szabálytalanságot takargathat aki csak a felét mutogatja !!Ami igaz is volt !
S ha nem durcáskodik ezek után s igazolta volna magát talán még tovább is engedik retorzió nélkül..

target · http://blogtarget.freeblog.hu/ 2008.06.02. 10:01:18

T2006: Félreértesz, egy szóval sem írtam, hogy fölösleges az efféle levélírás, az meg pláne nem, hogy így ki is kerül (hála a felületnek). Isten ments, hogy egy ilyen után valaki bekussoljon, meghúzódjon, csak őrülten dühít, hogy sehol nem lehet megfogni őket, mindig kicsúsznak. Idegel, hogy akárki jogosan megírhatja a levelét, azt' írt egy levelet.
Az ellenőr meg röhög, sőt, gondolom még magabiztosabb lesz, burokban van, megvédik. (Valaki írjon már egy olyat is, amikor valami mocskos nagyot koppant a kaller!)

lonicera 2008.06.02. 10:06:36

ja, az ellenőrök meg a rendőr is monnyon le. DE : valaki itt aztán qrvára tisztában van vele, h mik a jogai. Viszont érdekes, hogy nem próbálta szinkronba hozni a bérletet az új igazolvánnyal. Ha már ilyen törvény-buzi. Mért kéne az ellenőrnek elhinni, h nem lopta az évesbérletet? Annyi kamás használja a BKV-t... Szóval az első hibát a poszt beküldője követte el. És utána ne tessék ilyen sztorit beküldeni, ahol a sértett sem ártatlan.

SunnyBoy 2008.06.02. 10:07:10

Két dolgot nem értek:

1) Akit teszemazt rablásért, gyilkosságért letartóztatnak, arra vonatkozik a megalázó bánásmód tilalma. Akinek nem stimmel egy szám a bérletén (nem azért, mert másét használja, hanem mert új igazolványa van!!!), arra nem?
Amit a cikkben írt ellenőr elkövetett (ukmukfukk elrak egy 80.000 forintos bérletet), azt a Btk. szerint szépen be lehet minősíteni (szerintem egyszerűen lopás, de ezt meghagyom a büntetőjoghoz értőknek).
Egyébként ha esetleg megtagadom az irataim átadását egy ujjal nem érhet hozzám, a személyes szabadságot bármilyen módon korlátozni rendőrnek van joga. Az ellenőrnek akkor sincs joga, ha heten vannak még vele.

2) Miért van az, hogy velem, aki 201 centi vagyok és több, mint 100 kiló, még soha nem lökdösődtek az ellenőrök? Ugyanakkor miért van az, hogy a barátnőmet le merik rángatni (a fentebb leírthoz hasonlóan) a metróról, jóllehet felmutatta az érvényes bérletét?

Tetszik vagy sem, a BKV egy SZOLGÁLTATÁS, méghozzá igen drága. Hasonlítsuk össze: rángattak-e már meg bárkit az eladók hordában üvoltözve a McDonald's ban, egy moziban, bankban, vagy akár egy bálásimport-üzletben? Valószínűleg nem. Miért nem? Mert ha megteszik, a jobbik esetben a kedves vevő lezavar egy hatalmas pofont, józanítólag. Rosszabbik esetben odacsődíti a rendőrséget, a fogyasztóvédelmet, a Helyi Hírharsonát, végül a főnököt, aki azonnal kirúgja a hepciás alkalmazottat.
A BKV az egyetlen cég, ahol ezt még meg is védik. Meg tudom érteni azokat, akik dühösek. Vagy legyenek határok és felelősségrevonások, vagy ha ököljog van a BKV-n, tessék szépen ezt bejelenteni. Majd a mozgólépcsőn mindenki talál valaki gyengébbet, akit megvéd fönt a hordától, szerintem működne.
"Kérjük készítsék elő boxereiket és baseball-ütőiket, a kijáratnál ellenőrzést végzünk!"

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.02. 10:07:51

nonemá. Mi van veletek?
Olvassátok már el rendesen a postot.
hihetetlen és megdöbbentő hogy a kommentek felében itt simán a postoló a fura.
Mi van veletek? Azzal kezdi hogy hibázott! Igaz ha jól értem pusztán annyit hogy elhasználódott, és cserélt...de pénzt költött, nem két fillér egy nyomorult bérlet!
De és akkor mi van? Kézből -pénztárcából kirángatás, minősíthetetlen hang, elkobzás, villamosról lerángatás, rendőrrel fenyegetés, majd valódi fenyegetés. (amúgy a rendőrök is elmennek a retkes faszba amiért nem képrsek megnyugtatóan fellépni!!! mi a faszért fizetjük őket?)
Szóval itt van egy honleány, akit megaláznak. És ti rajta köszörülitek a nyelveteket???? De tényleg veletek mi a fasz van??? Hát nem arról van szó hogy évek óta szalad az ellenőrök elöl, most elkapták és neki áll feljebb. Bár az az igazság, hogy akkor is marhára nem az ő dolguk igazságot osztani. És akkor is egy céget képvieselnek, amit a mi kis adóforintjainkból tartanak fenn. Meg abból a pár bérletesből. POnt fura hogy őket vegzálják így. Csak az a baj, hogy ez nem fegyelmi kérdés, hanem azonnali kivizsgálás, és felmondás. Rángatni, kobozni zsarolni?
Jól felhúztam magam...de főleg rajtatok. Nem értem. A kommentelők fele szarjon sünt partiban az ellenőrrel.
A többieknek sziasztok...-)

veny 2008.06.02. 10:08:27

SDS:
1.) Honnan veszed? :)
2.) A hölgy elég nyílvánvalóan sáros. Az én költségemen senki ne legyen vele méltányos.
3.) Persze, durvák voltak, ami csúnya dolog, ez nem vita tárgya. Ráadásul adott esetben, ha korrekt és udvarias ügymenet során bírságolják szarrá ezt a derék csaló pógártársat, azt tán még megalázóbb is, mert nincs miről regélnie a saját dicsőségén kívül.

Persze a 3. pont vége egy normális országról szólna, ahogy egy asztaltársaságból az adócsalót fogják kiutálni, és nem a fizetőt kiröhögni. Vegyük észre, hogy se a t. ügyfél, se az ellenőrember nem ilyen helyről való.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 10:08:58

veny 2008.06.02. 09:57:57

A BKV-ellenőrnek az a feladata, hogy munkáltatója, a BKV érdekeit képviselje és védje, munkaköri leírásának és a cég poklitikájának megfelelően. Eszerint egyrészt meg kell akadályoznia a BKV bevétel-kiesését eredményező "bliccelést", bár kizárólag törvényes, méltányos és arányos eszközökkel. Másrészt nyilván tisztában van vele mind a munkáltató, mind a munkavállaló (ellenőr), hogy ő a cég arca, vele találkozik az utazóközönség, és nem az igazgató úrral, de még csak nem is a metróvezetővel.

A probléma ott kezdődik, mikor az ellenőr kilép a szerepéből, erre vagy arra. Vagyis: Vagy szabadon ereszti személyiségzavarait a feledetköre ernyője alá bújva (az ilyenre mondják, hogy nem fizetett hülye, hanem született hülye), vagy istennek, az Igazság Felkent Védőangyalának gondolja magát, és összekeveri a rablógyilkost a hanyag utassal, aki lusta átjavítani a befizetett bérletén a számot.

A BKV- ellenőrnek alapvetően jóindulatúan kell minden utashoz hzzáállnia, és csak a barátságtalan lépésre szabad (ismétlem) törvényes, méltányos és arányos válaszlépést tennie.

Persze, mindenkivel előfordul, hogy rossz napja van. Velem is, mint utassal előfordulhat, hogy belekötök az ellenőrbe, mert velem meg az asszony kötözködött.

Erre a legjobb megoldás az AUTOMATA KAPU...

veny 2008.06.02. 10:13:06

Legelőse: Te egy irigylésreméltóan naív alak vagyol. :)

gatyi 2008.06.02. 10:14:19

Kedves Menroting!

Látom Te is gyakorlott lógó vagy! :D Egy rutinos lógós a lehetőségekhet mérten rendkívül segítőkész, mindent megmutat, hogy lássák Ő becsületes, pedig... ;) A kishölgynek lehet, hogy nem is jutott eszébe teljesen kihúzni, nem elég rutinos a lógásban, de most már megtanulta a leckét az biztos!
Amúgy ha kicsi vaj van is a füle mögött, akkor is a kallerek voltak a hibásak, hiszen nekik "tanítanak ügyfélkezelést", szóval tudnia kellett volna emberi módon kezelni a helyzetet! Ez a munkája!

Menroting 2008.06.02. 10:16:03

Gatyi! Azt hogy kikapta nem olyan biztos ezt csak a panaszos elbeszéléséből ismerjük ..Nem kell mindent készpénznek venni amit ő ír!

lonicera 2008.06.02. 10:16:11

bocs, de a munkahelyén kapta a bérletet, amit mondjuk így sem szabad elvenni az ellenőrnek, de nem ő csengette ki az árát. attól még tahóság és utálom az ilyet, de én pl sikeresen megoldottam , h passzoljon a bérletem az igazolványhoz. pont azért mert büntettek meg hasonló esetben és nem pofáztam vissza. az igaz, h nem rángattak, de ha vki szabályokra hivatkozik, legyen biztos benne, h ő maga legalább tisztán játszik.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 10:17:06

veny, te idióta, ki akar a te költségedre méltányos lenni? Tudsz olvasni, ember? Van neki éves bérlete, ki van fizetve, előre egy évre minden BKV-s utazása! Figyelmetlen volt, adminisztratív hibát vétett, és kész volt vállalni ennek a következményeit, mondjuk egy bíráságot, de nem azt, hogy ÁVH-t idéző módszerekkel nyilvánosan megszégyenítsék egy emberekkel teli közterületen.

Idet 2008.06.02. 10:17:20

Tényleg szabálykövetőnek kellene lenni, már csak a saját jól felfogott érdekünkben is, de:
1. Az ellenőrökkel empatikusak és Eszter történetét kétségbevonók szerintem 90%-ban férfiak. (Biztos megérdemelte a hülye p.-szindróma)
2. Az ellenőr NEM, ismétlem,NEM hatóság, a személyi okmányainktól nekik coki!
3. Akik szerint Eszter nem állt a helyzet magaslatán, azoknak üzenem, nem tudom ugyan Eszter testméreteit, de át tudom érezni,sőt tapasztaltam is, milyen az, ha három baromméretű,büdös, mosdatlan szájú pacák a nyilvánosság előtt üvöltve aláz egy náluk több számmal kisebb nőt/férfit/gyereket/öreget.
4. Hasonló térfogatú bűnökre javaslom a következő büntetési tételeket: Kézlevágás a helyszínen (saríja 1.§) Nőket hajuknál fogva, férfiakat a töküknél fogva körbevonszolni a peronon.
Több bűnös esetén pofozzák föl egymást, természetesen még kézlevágás előtt.
Térden állva könyörögni a szentséges BKV és az ő prófétái (ld. ellenőr)előtt, hogy ne teljes vagyonelkobzással büntessenek, valamint a nyilvános kerékbe törés előtt elbúcsúzhass szeretteidtől és töredelmesen megbánhasd a Nagy BKV ellen elkövetett hallatlan vétkedet.
Ennyi talán a szervilis, civil kurázsit és egymás iránti együttérzést tökéletesen nélkülöző rendpártiakat is kielégíti.

gatyi 2008.06.02. 10:18:29

Menroting!
A saját tapasztalatomból tudom, hogy az ellenőrök szeretnek kapkodni!! Szóval simán elhiszem a postolónak! Ők már csak ilyenek! Kicsi hatalmuk van és vissza is élnek vele!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.02. 10:19:01

hát komolyan nem értem...ha hibázott, ha nem, pont ugyan úgy a szabélyoknak megfelelően, udvariasan, és normálisan kell eljárnia.
Mindenkinek joga van hibázni! És nyugodtan írnia utána postot, mert ki kell hogy derüljenek az ilyesmik.
Annyira meglep egyébként néhány kommentelő érzelmi sivársága és az empátia teljes hiánya...ilyenek lehetett az a pár ellenőr is. De az egészben az a legszomorúbb, hogy egy csomó ellenőr normáklisan végzi a munkáját, csak az ilyen makákók miatt rájuk is furán néz az ember...ezt nem érti a bkv vezetés. HA az ilyeneken példát statuálnának, akkor a mosolygó ellenőröknek meg örülnénk. Hát nem olyan bonyolult ez...

veny- azzal kezdi a cikket hogy hibázott. Nem csalt, nem számdékosan. Egy normális országban a Te nickneved szánalom. Komolyan sajnállak. Ez a pógártárs fizetett, csak egy kurva számban hibázott. De biztos így van, egy normális országban rángatni kell. A rángatást nem mindenkitől tűröm el. Valakitől viszont kérem is..::-)

veny 2008.06.02. 10:20:56

Dudus: Az automata kapu az jó, nekem is tetszene. Mondjuk nem olcsó játék, megfelelő áteresztőképességhez sok helyen alagutat is kéne faragni, plusz új jegyrendszer meg minden... Szóval jópár milliárd beruházás, ami ráadásul munkahelyeket szüntet meg ezrével. Tíz éven belül politikus erre nem nyom igent.

Nem tudom, ki emlékszik még, mióta vannak ennyi ellenőrök a metrónál. Nem régi a sztori, csináltak egy-két tesztnapot, majd nekiálltak egyre több kontrollert kiküldeni a terepre, ugyanis egyszerűen nem tudtak annyi ellenőrt felvenni, hogy az az közvetlen és azonnali bevételnövekedésben ne térülne meg...

tszabo 2008.06.02. 10:21:12

Mi van akkor, ha tegyük fel bliccelek és nem vagyok hajlandó megállni az ellenőrnek illetve megvárni vele a kiérkező rendőrt? Van joga ott tartani? Gondolom nincs. Akkor ezt kell csinálni-e. Senki ne vegyen bérletet a csőcselék ellenőrbrigád meg szarjon sünt.

nemethsanyi 2008.06.02. 10:21:17

Ez az egész egy szemét szarházi eset!
1. nem lehet így bánni senkivel, aki csak ennyit vétett. Ha már így történt, A FELJELENTÉS A MINIMUM!
2. Nem minden ellenőr szarházi szemét! Többször találkoztam már inteligens, jó modorú és toleráns ellenőrrel is.
3. A dolog tanulsága, hogy figyeljünk egymásra. (Álljunk ki egymás mellett ha kell mi utasok is)

npisti 2008.06.02. 10:23:52

hali engem egyszer a klinikáknál próbált meg egy ellenör megfogni szilánkosra törtem az orrát és fogom is nincs joga engem ott tartani remélem olvassa egy-két ellenör is!!pofátlan csicskák.nem érdekel hogy ilyen paragrafus meg olyan paragrafus.a személyi igazolványát meg aki odaadja az is megérdemli.motozzon meg a görény ha tud:):)mehet ortopédushoz műkézért.ha normálisan megszólít az aluliskolázott paraszt oké legyen lógtam,viszem a balhét,de a legtöbb egy undorító csicska!!hiába írja bárki hogy az erőszak nem megoldás meg hogy én is ilyen vagyok le szarom annak fogdossa csak a családtagjait,és beszéljen nyugodtan vele ugy az ellenőr ahogy akar!megérdemli!!hali

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.02. 10:24:22

nemethsanyi meg peace, és legalább te meg tudod fogalmazni 3 pontban, amit én legalább 15 mondatban. Ott a pont...a negyedik.

Menroting 2008.06.02. 10:26:06

Gatyi elismerem az is voltam amíg nem járt munkakörömből kifolyólag ingyenesen s voltam már pandur is bár már nagyon régen és előfordul hogy időnként hasznosítom mindkétirányú tapasztalataimat ha nagynéha otthonfelejtem :-)

Chrom 2008.06.02. 10:27:01

Sziasztok! Kicsit meseszagú a sztori, alapból itt nem az ellenőrök hibáztak, hanem O.Eszter, mert saját leírásából is úgy tűnik, hogy tisztában volt vele, hogy nem egyezik a szám, ezért megpróbálta elrejteni... A Hölgy nálam egy jól behatárolható típushoz tartozik, aki alapból hisztis, de ha rajtakpaják valamin, akkora patáliát rendez, amekkorát csak bír. Anno ügyfélszolgálatosként volt szerencsém pár hasonló viselkedésű emberkéhez. Ha az ellenőrök valóban megtették, ami elregélésre került, nagyot hibáztak. Én is nehezen tűrném, hogy hozzányúljanak a holmimhoz. Sajnos tényleg nem lehet sok jogorvoslatra számítani. De mondom, ezt most nem ők kezdték:) Mint az oviban... Sajnos az ellenőrök és rendőrök (és O. Eszterek) között valóban nem ér el mindenki kultúráltnak mondható mércét sem viselkedésben, sem magatartásban, sem egyéb emberi értékekben. Meglepő módon én többször találkozom azért köszönni és megköszöni képes, teljesen korrektül viselkedő ellenőrökkel. Azért van egy dolog, ami Eszter panaszában zavar: úgy kezel bizonyos embereket(rendőrök, ellenőrök stb.) mintha a pórnép lennének O.Eszter királyságában. Kedves Eszter, bizonyára Te olyan lehetőségekkel indultál neki az életnek, ahol eszedbe sem kellett hogy jusson, hogy munkát végezz, ami a társadalom által sajnos lenézett. Gondolkozz el alapból ki hibázott. Az a szám volt a bérleteden ami kellett? Nem. Megpróbáltad elrejteni? Meg. Akkor meg?:)

gatyi 2008.06.02. 10:27:24

Menroting! :D Éreztem!! Ettől mentalista vagyok-e?

lonicera 2008.06.02. 10:27:47

én sajnálom, h megalázták, ellopták a bérletét meg minden, mert ez tényleg minősíthetetlen , csak az nem tetszett, h idecitál minden paragrafust, h mit nem lett volna szabad az ellenőrnek, de a saját mulasztása, ami miatt végülis az egész incidens történt, eléggé elhalványul a sztori végére.
így kezdi: "A tárcámból a bérletigazolványom csak félig lógott ki, a fényképet nem lehetett látni."
aztán ez jön: "Mivel a hangosbemondóban bejelentették, hogy a kijáratnál ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket, a bérletemet időben előkészítettem, hogy felmutathassam az ellenőröknek" Szóval bocs, nem védem én az ellenőrt, de a bérlet felmutatása úgy történik, h látszik az egész cucc, fényképpel meg mindennel... Állítom, h nem lett volna ideje szórakozni a többi utas miatt, ha látja a fotót. A számot úgysem látja, abba csak azért kötött bele gondolom, h legyen oka gecizni. Na mindegy, tényleg sajnálom a meghurcoltatás miatt, de legközelebb figyeljen jobban oda:) Én is véletlenül úhy mutattam egyszer a bérletemet , h az egyik ujjam takarta az érvényesítő matricát, volt is probléma belőle, azóta odafigyelek:)

veny 2008.06.02. 10:29:10

herodes: Te vajon mit kompenzálsz ezzel a kültelki kondipincés dumával? Milyen szinű kipufogója van a trolinak, he? :)

Amúgy normális társadalomban éppenhogy sokkal inkább megszégyenül az ilyen "hibázó" (Al Capone is szimpla adminisztrációs hibáért ült anno), mint itt, ahol mindjárt nemzeti hőssé avatjátok...

Még egyszer, lassan meg egyszerűen: az ellenőr tahó volt, ezt nem vitatja senki.

Az ávózó faXságaidat megg vidd a békési roma gárdistákhoz, ott tuti bevágódsz ezzel, mint padödönek a tanga. :)

zahor103 2008.06.02. 10:32:28

ezt végigolvasta valaki?? már golyózott a szemem a paragrafusoktól. :(
amúgy meg ott kezdtem el szakadni a röhögéstől, amikor a végén megláttam, hogy elküldöm a Homárnak is.. Ettől aztán be fog ijedni a békávé :D lol

Manyizga (törölt) 2008.06.02. 10:33:06

1, Mi a fenének kell bérletigazolvány egyáltalán??
2, Mi a fenének kell a bérletigazolvány számát ráírni a bérletszelvényre?

Ja, hogy utólag be lehessen mutatni?? NA EZT kellene megszüntetni. És akkor egy bérlet jó lehet bárkinek a családban/melóhelyen taxi helyett. Egyszerre csak egy ember tudja használni úgyis.

gatyi 2008.06.02. 10:33:26

Eszter is hibázott... lehet, sőt, biztos! Én nem is védem, mert tényleg rossz szám volt a bérletén, de ettől még az ellenőr hibázott!! Ő indította rosszúl az egészet azzal, hogy kikapta a bérletét! Így nem viselkedhet senkivel! Emberek vagyunk, európába tartunk... állítólag.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 10:35:53

veny 2008.06.02. 10:20:56

Nem értem, miért nem emberek húzzák a metrót... A motoros vonat beruházása sok éva alatt sem térült meg, továbbá mennyi munkahely elveszett ezáltal, hogy csak egy metróvezető nyonmogatja a gombokat a mozdonyban...

Javasolnám, hogy politikusok vonszolják a metrót.Egyik párt jobbról, másik balról vonszolja. Nem hiszem, hogy valaha elindulna akár egyetlen szerelvény is, mert egyiket sem érdekelné a közérdek, csak a saját jövedelme és imidzse, de legalább több kárt nem csinálnának...

lonicera 2008.06.02. 10:36:56

manyizga: erre úgyis azt válaszolnák, h az ilyen alkalmi estekre van kitalálva a JEGY:)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.02. 10:37:05

lehet hogy velem van a baj. De az utasnak joga van hisztisnek is lennie. Sőt az ő választása hogy mennyit mutat a bérletből. Ha felszólítják, akkor mutassa meg. Nem értitek hogy tényleg. EZ EGY SZOLGÁLTATÁS? és nem avatja senki nekzeti hőssé, de ha valaki sikeres akar lenni mint szolgáltató, akkor az utast minden percben nemzeti hőssé avatja!! ez ennyire egyszerű! ezen már csak ront az hogy mennyire gáz amit csináltak az ellenőrök. Dehát nem mindegy hogy mit csinált a postoló? Komolyan? nem azt kérte tőlünk hogy igazságot tegyünk. Pusztán nyilváosságot kért. Kivéncsi lennék veny, ha téged például egy tévedés miatt ártatlanul basztatna bérmilyen hatóság, akkor örülnél-e annak hogy akik hibáznak azokkal szemben több is belefér. Nem fér bele.
Mindenki hibázik életében.

bacondesign 2008.06.02. 10:37:55

190magas és 90kilós vagyok, így annyira nem kötözködnek velem amiatt, hogy 6éve nem töltöm ki a bérletemet pusztán lustaságból. Viszont azt nem tartom helyesnek, hogy a könnyebb célpontokat így alázzák a f*szparaszt, unatkozó, naplopó ellenőrök és hogy a BKV vezetése ilyen nagy ívben szarik mindenkire... Inkább járok bringával...

veny 2008.06.02. 10:39:49

Jóvan Duduska, nagyot mondtál. :)

Épp azt mondom, hogy szerintem is jó lenne az avtomat, csak a mindenféle kicsinyes populista seggek miatt semmi ilyesmi fejlődés nem várható középtávon se, erre izomból ráhajtasz a populista segg szálra, hát gratula... :-P

Thyb 2008.06.02. 10:40:45

Nos, végig olvastam a levelet, a postok nagyrészét.
1.Aki lecseréliu a bérletét és ilyen szinten tud a paragrafusokkal dobálózni (amihez minden elismerésem), annak tisztában kell lennie, hogy bérletnél a két számnak azonosnak kell lennie, mert csak abban az esetben érvényes (ezt már irták korábban).
2.Nem tudom milyen a bérlet amivel Eszter rendelkezik, de nekem a felső sarokban van a fénykép. Nos, ha a levéltárcából kicsusztatva csak a bérlet látszott,de a fénykép nem, az azt jelenti, hogy a tárca nyitott oldalát tartotta az ellenőrök felé(méghozzá valszeg lefelé döntve), vagy fejtetővel mutatta meg azt.
a.) a levél, pénztárcát (ÉN LEGALÁBB IS) sosem forditom ugy egy számomra ismeretlen valaki felé, hogy annak zsebei számára elérhetőek legyenek
b.) ha valakinek felmutatok valamit akkor azt ugy teszem, hogy az az illető számára olvasható legyen és ne fejtetővel álljon
3. Az ellenőrök sok esetben valóban nem ütik meg a szolgáltatáshoz tartozó minimális hozzáállást, viselkedést -ez tény, amit már tapasztaltam én is, ugyanakkor vannak közöttük udvarias, segitőkész, és kulturált munkatársak is, igy az általánositást itt sem szivesen látom (azért mert valaki ellenőr, még nem rosszabb másoknál. Az utasokhoz való hozzáállás, az udvarias magatartás ott sem mindenki számára ismeretlen)
4. A BKV vezetésnek fel kellene ismernie, hogy az elmult hónapok sorn történt incidensek (amenyiben ezeknek csak 50% valós is) sulyos problémákat jelentenek BIZONYOS munkatársak viselkedési, magatartási formájában, ahol vagy továbbképzésre, vagy más megoldásra lenne sürgőssen szükség
5. A személy igazolványt valóban nem kérheti el egy jegy ellenőr (ez az utas saját döntése, hogy felmutatja-e), legalább is az utas nem köteles magát igazolnia. Ehez joga van, s ha élni akar ezzel akkor megteheti. Ami érdekes, hogy az ellenőr számát a dulakodás ellenére, valamint mindazonáltal, hogy bérlet ide-oda vándorolt megjegyezte, mig a rendőrét (akinek ugyanugy jól látható helyen van az azonositója nem. A másik dolog, hogy egy olyan személy aki ilyen (minden elismerésem) módon dobálódzik a jogszabályokkal, számomra nagyon fura mód összetép egy irásos bizonyitékot és az el is dobja. Lehet, hogy ez csak számomra furcsa?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.02. 10:43:45

zahor - érdemes is megijednie. ugyanis akik a homárt olvassák - azok a fogyasztók, utasok, csupa nagy betűvel...én nme örülnék ha a cégem a homárra kerülne, mert az azt jelentené hogy nagyon nem tudtunk emberi hangot találni egy partnerünkkel..ennél rosszabb pedig már csak az apehbünti ami egy céggel történhet...

veny 2008.06.02. 10:44:50

Legelőse: maga a panaszos mondja, hogy hallotta a felszólítást (a hangosdumálóból), és hogy ennek tudatában mutatta csak félig a bérletet.

Na ez az a pont, ahonnan nem a szolgáltatási, hanem a hibakezelési ágon találod magad a céggel lehetséges számos interakciók széles palettáján. Ez az ág kevésbé szokott bársonyos lenni a másikakhoz képest, és a magam részirül ezt maximálisan helyeslem.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 10:45:36

veny 2008.06.02. 10:39:49

Egészségedre a szellentést! :o)

Úgy értettelek, hogy véded a droidkaput az "avtomatával" szemben.

És nyilván én vagyok a populista, mert kigúnyolom azt, ha valaki fölösleges munkahelyek fenntartásával indokolja a napi szintű inzultust.

Meg azért is populista vagyok, mert megemlítem, hogy a politikusokkal jobbról-balról elegem van, mikor csak kárt tesznek ebben az országban és városban, pártállástól függetlenül.

Nos, akkor éljenek a droidok, és vonogassuk a vállunkat tovább, hogy istenem alulfizetett, meg a felesége is ráncba szedte munkábaindulás előtt, hát mit várjunk tőle, nincs megoldás... Ez nem populizmus.

nemethsanyi 2008.06.02. 10:49:33

Kedves bacondesign!

Én kb 180 cm és 67 kg, tehát elég cingár gyerek vagyok, de velem sem kötekedtek még hogy nem írtam rá a számot.
De velem (lekopogom) általában minden ember normális.
Hozzáteszem, sosem sunnyogok! Ami a szívemen az a számon és általában véve jó kedvű gyerek vagyok!
Ismétlem magam!
Én minden reggel nagyot KÖSZÖNÖK az ellenőröknek mondván ők is emberek, és amúgyis naponta 30.000 ember néz át rajtuk esetleg arcot vágnak rájuk, jól esehet néha egy jókedélyű "Jó reggelt!"... Én nem szégyellem hogy nagyot köszönök mint biztos sokan...!

Dehát...Én javíthatatlan idealista és álmodozó vagyok!
"Thats all folks" :)

Chrom 2008.06.02. 10:49:57

Legelő Őse: szolgáltatást csak annak lehet nyújtani, aki vevő rá...tény, hogy ez nem szolgáltatás, de nem is mindenki vevő rá, mint pl. Bacondesign. Tipikus megközelítés: minden szar, súlyból és erőből intézem az ügyeket. Ahogy a szolgáltatónak, úgy a szolgáltatást igénybe vevőnek sincsen joga ehhez.
Amúgy meg nem a saját döntése mennyit mutat meg belőle, bemondták a hangosban, innét logikus, hogy ha ott áll az ellenőr, akkor megmutatod nem? Én megveszem, ráírom ,felmutatom és soha nem kötözködnek...mennyire érdekes is ez:) Vagy Te mit vársz Ősök legelője? Hogy amikor felér AZ ÜGYFÉL a metróból, a hordszéken, amit a BKV hatdiplomás, kilenc nyelven beszélő, fekete öves karatés őrei hoznak fel, kamerák és vakkuk kereszttüzében, akkor ott álljon egy hasonló képzettségű ellenőr (karate helyett magyar doktorival) és a következőket mondja:
Kedves ÜGYFELÜNK, kérem mutassa fel arcképes bérletét, a hozzá tartozó érvényes és helyesen kitöltött bérletszelvényével úgy, hogy megtekinthessem, valamint kérném a személyi igazolványa egyidejű felmutatását is. Köszönöm szépen a megértését, a türelmét, fogyasszon egy kis frissítőt, majd nemzeti hőssé avatjuk. Kívánsága szerint bármelyik nemzet bármelyik hősévé...
HÁT NEM!!! Megveszed, kitöltöd, ha hallod, hogy Jegyeketbérleteket... felmutatod, ha kell a több iratodat is, aztán kész:) Pavlovi reflex.

Bianconero 2008.06.02. 10:50:45

Hát sztem meg a BKV nagy ívben ejt a Homárra meg az egész indexre. Meg az egész városra is. :)

SevenDeadlySins (törölt) 2008.06.02. 10:50:48

veny!
1) lásd: Idet 2008.06.02. 10:17:20
1. Az ellenőrökkel empatikusak és Eszter történetét kétségbevonók szerintem 90%-ban férfiak. (Biztos megérdemelte a hülye p.-szindróma)
Bár a zsanett ügy óta - függetlenül a tényálástól- már semmiben sem lehet az ember biztos
2) Volt méltányos módja a büntetésnek a tahóság teljesen felesleges volt, :)

a szabályzat pusztán részletes volta miatt is kifejezetten tiltja az ellenőr számára a mérlegelés lehetőségét. Nem véletlenül. Nem lehet kitenni embereket egy arra kiképzetlen - és mint láthatjuk - alkalmatlan személy önkényének.

3 )Kiszámítható, következmények egyenlő és szakszerű elbírálás pontosan meghatározott jogok és kötelességek alapján.

Ezek közül melyik teljesült a fenti történetben? Egy civil attól lesz demokrata, ha megvédi a törvénybe foglalt jogok akkor is, ha Ő maga nem szenved azok felszámolása miatt.

Ez. egy. alapelv. Az élet megannyi területén egyenlők és megkülönböztethetetlenek vagyunk. Amikor egy ellenőr vagy bárki más kontroll nélkül önkényesen basáskodik, nem csak Esztert, a nőket, a gyöngéket, vagy a vétkeseket károsítja, hanem mindannyiunkat akik a tisztességes bánásmód ernyője alatt élünk. Mindenki egy kicsit védtelenebb lesz minden alkalommal amikor a szabályokat tovább lazítják és lazítják míg végül átlátszóságukban csak súlytalan papír marad, mint szovjetek közt az alkotmány.

S nehogy azt hidd hogy csak a jogaikat védők, ám kötelességükről tudomást sem vevők táborába tartozom. Épp ellenkezőleg. Amikor azt mondom 'Jog' annak mindkét oldalára gondolok, arra is amit az egyik fél elvárhat s arra is amivel tartozik, s ekként a másik jussát képezi. De nem tudom nem észrevenni, hogy ez esetben a Vállalat van erőfölényben, nem Ő az, akit most kellene félteni.

Tisztelettel,

SdS

miss berger 2008.06.02. 10:52:06

Chrom,
ha üfszolis voltál, pontosan tudod, hogy ilyen hangot nem enged meg magának az, aki a szolgáltatót képviseli, mert kirakják, mint macskát sz@rni. Másrészt, ha Eszter olyan határtalan lehetőségekkel indult volna neki az életnek, nyilván nem akarna metrózni...csak úgy hangosan gondolkodtam.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 10:52:59

veny,

Amúgy érteni vélem a jószándékodat meg a határokat...

Ebben az esetben az ellenőröket kéne arra a szintre felhozni, egyrészt oktatással, másrészt megfelelő motiválással (mézeskalács és szögeskorbács), hogy alkalmasak legyenek, a jegyellenőrzés felett, hatékonyan és törvényesen kezelni a konfliktusokat.

Mindjárt kiderülne, hogy az automata nem is olyn drága...

Eszembe jut, mikor 15 évvel ezelőtt még mind a légkondi, mind a számítógép-szerver úri huncutság volt. A cégem kizárólag a szerverszobába szereltetett légkondit, mert a szerver megállt volna a melegben. Mi, droidok, sokkal olcsóbban működtünk.

Egy darabig...

veny 2008.06.02. 10:53:56

Duduskám, ha megtanulnál magyar szöveget értelmesen olvasni, az neked is sokat segítene, meg engem se baXtatnál feleslegesen. :)

Nem, nem az én véleményem az, ami úgy kezdődik, hogy ezért és ezért nem szabad kaput csinálni. Az én véleményem az, mégpedig legalább 15 éve, hogy kéne avtomat.

2008.06.02. 10:54:47

Én mindig érvényes bérlettel utazom, kitöltve, minden, mégis eddig négyszer kötöttek belém 8 év alatt, amiből kétszer meg is büntettek (persze nem fizettem, feljelentettem, nyertem).

Én azt tudom javasolni, kössetek "Jogvédelmi biztosítást" (akit érdekel, azt is megmondom, hol éri meg...) én havi 2000-et fizetek (évi 24 ezer, azért olcsóbb mint egy ügyvéd egyszeri díja) és ha valami bajom van, felhívom őket, és 15 percen belül ott egy ügyvéd - ingyen. (Mármint nem ingyen, mert fizetem a havi 2000-et, de tőlem nem kér plusz pénzt). Én azért kötöttem, mert rég megtanultam, minden zsaru korrupt, de egy ügyvéddel szembe nem fordíthatnak hátat, mikor feljelentést akarok tenni egy cigánybanda ellen, aki a nyugati aluljáróban fényes nappal kirabolt. (Megtörtént eset, kb. 6 éve, hívom a rendőrt: ja, sejtjük kik azok és elmentek, se jegyzőkönyv sem semmi...)

SevenDeadlySins (törölt) 2008.06.02. 10:55:37

off: megyek emberi tőkét szaporítani. khm termelni. Csak este olvasok, az anyázós leveleket e-mailben, kösssssssz

Chrom 2008.06.02. 10:56:21

bagger kérlek olvass alaposabban és ne gondolkodj hangosan:)

1. én soha nem engedtem meg magamnak azt a hangot, de nem minden esetben az a király aki mondja. Ügyfél akkor király, ha hasonló szabályok szerint játszunk.

2. A metró nem a szegénység jele...

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 10:57:29

veny 2008.06.02. 10:53:56

:-)

vujicsics trutymo 2008.06.02. 11:02:52

Örülj, hogy a rendőr nem REBISZ-es volt. Az fejbe lőtt volna egy tomfával, megrugdosott volna és végül erőszak miatt zárkában kötöttél volna ki, egy jó kis muffmotozás után.

veny 2008.06.02. 11:03:44

SDS: Hát ritka egy szexista módon nézed a világot, miközben láthatóan gyűlölöd az ilyesmit, nem semmi...

Pl. azt észrevetted-e, hogy a post címe szerint a tahó ellenőr is NŐ volt? :)

2008.06.02. 11:05:42

Ja, és lehet szegény Eszter baszogatni, de vegyétek észre, ADMINISZTRATÍV HIBÁT VÉTETT, NEM LOPOTT, mint pl. az az ellenőr, aki benyúl, kivesz, eltesz...

Amúgy azoknak, akik rögtön Esztert húzzák elő: hibázott, ok, de biztos vagyok benne, hogy csak azért jár a szátok, mert előjön a biztos hülye p.cs effektus (igen SdS, igazad van!)

Ellenben ha még egy ellenőr a metrón megdícséri a seggem, vagy megkér, hogy elégítsem ki orálisan, levelet fogok írni a mittudoménkimostavezetőnek, hogy mostantól fizethet nekem a BKV, mert a seggem stírölése 150 Ft/alkalom, a beszólások 300 Ft, ebből összejön havi 6000 Ft, a diákbérlet kevesebb, a különbséget fizessék ki, akár számlát is adok:)

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 11:06:48

veny, az iszonyatos dühöt kompenzálom ezzel a kültelki stílussal, ami azért tört fel belőlem, mert olyan emberek papolnak itt nagy hangon meg demagóg stílusban türelem- és toleranciaszerű dolgokról, akik pitiáner, huszadrangú, voltaképpen adminisztrációból fakadó szabálysértést úgy apasztrofálnak, hogy "meglopta a BKV", meg hogy "az én káromra ne méltányoskodjanak vele".
Nem érzed, hogy itt legalábbis arányossági problémák állnak fenn, hm?
Mindketten tudjuk, hogy a BKV ellenőrök között nem kis számban fordulnak elő olyanok, akiknek nem lenne szabad emberekkel dolgozni. És vegyük hozzá azt is, hogy ezeknek a dürhő parasztoknak az alkalmatlanságára pont ilyen esetekben derül fény.
Vegyük már észre, hogy az az ellenőr, aki ilyen helyzetben tahó mód viselkedik, a munkájának mindösszesen a 99%-át nem képes rendesen elvégezni. Ő ugyanis hivatalból "keresi a konfliktust", hisz az a munkája, hogy kiszűrje a szabálytalanul utazókat. Ha pont velük nem tud professzionálisan bánni, viselkedni, mi a rákot keres ott?
Csak árt az ügynek, mert Eszterek mindig lesznek, és most teljesen irreleváns ebből a szempontból, hogy a mi szerünk hisztiző hülyepicsa, vagy egyébként egy normális ember, aki tényleg véletlenül hibázott. Az ilyen ellenőri viselkedés sokkal jobban gerjeszti az npistis-orrbaverős viselkedést, mintsem a normális utazóközönséget ösztönzi a szabályoknak megfelelő tömegközlekedésre.
A kaller az, akinek ilyenkor a konfliktushelyzetet normális mederben kell tartania kulturált és határozott fellépéssel, és nem az utastól kell elvárni, hogy meghunyászkodjon. Miért? Mert egy ilyen metrólépcsős diskurzusban az egyik ember állítólag a munkáját végzi, a hivatását gyakorolja, a másik meg bliccel. Mennyire életszerű már elvárni egy ilyen helyzetben minden rantakapott utastól a minden szempontból korrekt hozzáállást? Semennyire, mert az utas nincs naponta többször ilyen helyzetben, szemben az ellenőrrel, akitől viszont elvárható lenne, hogy rutinosan járjon el és kezelje az ilyen helyzeteket, és ne úgy bánjon a szerencstélen Bérletigazolványszámotelíró Eszterrel, mintha anyagyilkos lenne.

W Joe 2008.06.02. 11:07:16

Volt már tüntetés a BKV ellenőrök/biztonsági őrök ellen?

Pendely-tengely 2008.06.02. 11:08:38

Időszerű lenne szervezni egy demonstrációt a bunkóparszt ellenőrök ellen...

davpete 2008.06.02. 11:08:42

A munkahelyem minden évben megveszi nekem a bérletet. Az egyik ellenőr a Nyugati kijáratánál azt állította, hogy a bérlet hamis, el akarta venni, az erőszakosságomnak és gyorsaságomnak köszönhetően tudtam a helyszínt gyorsan elhagyni, miután nincs időm vitákra, utánajárásra.
A bérletszelvényt a BKV-nál vásárolta a cég, az igazolvány is érvényes, az azonosító szám is stimmel.

Pendely-tengely 2008.06.02. 11:09:41

bocs, ezt nem olvastam még, de egykerékre jár az agyunk
Jövő hétfőn du. pl. ráérek.

Sics68 2008.06.02. 11:14:13

Üdv!

Herodes, Legelő Őse stb:

Szerintem is hibázott a poszt írója: rá kellett volna írnia az új igazolványa számát, ki kellett volna cseréltetnie stb. Hogy ezt nem tette meg, annak a lehetséges következménye cca. 6000 Ft pótdíj befizetésének kötelezettsége. A BKV ha akar eltekinthet a pótdíjtól. Persze nem szokott akarni, pedig ez az eset pont olyan, amikor el kéne gondolkodni rajta. Hisz a pótdíj alapvetően a bliccelők visszaszorítását célozná, azt akarná elérni hogy ne érje meg bliccelni. Ebben az esetben viszont úgy tűnik, nem bliccelési szándék állt fenn, csak hanyagság, felelőtlenség, nemtörődömség. Azt, hogy a poszt írója csalni/trüjkközni próbált volna, nem akarom feltételezni. Ugyanakkor az is tény, hogy nem kevesen csalnak/trükköznek avval, hogy nem írják rá a számot a bérletjegyre, és többen használnak egy bérletet ... Ez ellen a jelenség ellen indokolt, hogy a lehető legszigorúbban lépjen fel a BKV ... és ha valaki a saját hülyesége miatt figyelmetlenségből elkövet valamit, ami súlyos dolognak tűnik, akkor szerintem nem másokat kéne hibáztasson amiatt, hogy őt is olyannak tekintik/úgy kezelik, mint a súlyosabb dolog elkövetésével gyanusított illetőket.

Ugyanakkor az, hogy a "súlyosabb dolog" elkövetésével gyanusított illetőkkel hogy is kell bánni, azt törvény szabályozza. Az pld, hogy tőlük bármit is erőszakkal vegyenek el, nincs benne a pakliban.

Az ellenőr hívhat rendőrt, ennyi.

Ami az igazi gondot jelenti, arra a tszabo nickű idióta levele világít rá a legjobban:

> tszabo2008.06.02. 10:21:12
> Mi van akkor, ha bliccelek és nem vagyok hajlandó
> megállni az ellen rnek illetve megvárni vele a kiérkező
> rendőrt? Van joga ott tartani? Gondolom nincs.
> Akkor ezt kell csinálni-e.
> Senki ne vegyen bérletet a cs cselék ellenőrbrigád meg szarjon sünt

Na ide figyelj Te baromarcú hülyegyerek.

Mit gondolsz te kis idióta taknyos, ha mindenki azt csinálná, amit fent írsz, akkor ki szarna sünt a végén ?!

Te meg a hozzád hasonlók. Mer ha senki nem fizetne azért, hogy a BKV-n utazik, akkor nem lenne BKV, akkor meg járhatnál gyalog, biciklivel vagy gépkocsival ... csak hát gyalog kicsit nagyok a távolságok itt a fővárosban, biciklizni sem annyira jó erre már Pekingben is kezdenek rázizzenni, gépkocsi meg egyszerűen nem férne el annyi az utakon ... ha nem lenne tömegközlekedés, akkor a főváros sőt minden egy-kétszázezer főnál nagyobb nagyváros élhetetlenné és lakhatatlanná vállna.

Az általad javasolt modell ide vezetne, te baromarcú ökörállat.

De pofázni azt tudsz, csak épp gondolkodni nem tanítottak meg az édes jó szerető szüleid meg tanáraid.

Szóval hogy van-e joga a BKV-ellenőrnek feltartóztatni a renitens utast a rendőrjárőr kiérkezéséig?

Vagy van, vagy kéne hogy legyen nekik ... semmi másra, csak a tolvaj/csaló utas feltartóztatására. Aztán ha rendőr kijön, a többi már az ő dolga.

- Delikvensnél állítása szerint nincsenek iratok -> kétséges a személyazono--ssága, tehát először is, azt meg kell állapítani. Ez történhetne mondjuk egy őrizetbevétellel, ami olyan 48-72 óra a fogdán ... ismerősök behívása, hogy azonosítsák az illetőt hogy tényleg ő ez az, akinek mondja magát. Aztán a 2-3 nap fogvatartás után szabadon engedni csak. Ja, és ekkor a kezébe nyomni egy bíráságcédulát azért, hogy a személyi okmányait nem tartotta magánál, vagy kitalálni valami más hosonlót... de olyan 40 k HUF bírság + 2-3 napos fogvatarás ilyenkor szerintem indokolt lenne


- Ellenőrök: a fent vázolt helyzetben csoportos rablás, ez viszont leülendő ... letöltendő szabadságvesztés lenne szerintem. Esetleg , ha első eset és eddig büntetlen előéletűek akkor felfüggesztett, plusz nem vagyoni kár okozásért komolyabb pénzbünti nekik + a BKV-nek is, amit az utas kapna ... aztán meg az ellenőröknek foglalkozástól való eltiltás ( biztonsági őri és ellenőri tevékenységtől is) úgy 5 évre, hisz nyilvánvalóan alkalmatlanok arra amit csinálnak.

Tüntetéssel egyetértek, mikor megyünk ?

bye
Sics

midnight coder 2008.06.02. 11:14:55

Nos, idáig velem minden BKV ellenőr nagyon udvarias volt. De az első ilyen húzás után megszüntetném a BKV támogatását és a WC-re is autóval mennék, még akkor is ha lassabb valamivel a dugóban mint a BKV. Mert amúgy a benzinköltség és a BKV-jegy kb. egálban vannak (legalábbis abban a viszonylatban ahol általában járni szoktam), az állami támogatás + a tömegközlekedés energiahatékonysága pedig elmegy a sok bunkó BKV dolgozó fenntartására.

Hadess 2008.06.02. 11:17:46

Az ellenorok kozott sok paraszt van de meg tobb van az utasok kozott. Tenyleg semmi nem igazolja azt hogy tettlegessegig fajuljon a dolog de baszki csinaljatok ti ezt a szar melot 80 ezer forintert ugy hogy kozben mindenki mocskolodik. Az a baj hogy a sok tirpak budapesti ( akinek nem inge ne vegye magara ) nem tudja levetkozni azt a szocialista mentalitast hogy ami kozossegi annak nincs erteke es "ingye van vazze". Most hogy a BKV bekemenyitett meg mindenkinek sir a szaja hogy jaj a csunya ellenorok igy meg ugy. Amugy pl a dolog pozitiv oldala hogy miota total ellenorzes van a metroban a hajlektalanok meg a koldusok kivannak zarva. A szerzo meg legkozelebb inkabb irja at a szamat es akkor megkimeli magat a BKV terrortol.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.02. 11:17:59

Unom a békávés posztokat...
Heti 5 nap tömegközlekedem kies fővárosunkban, oda-vissza napi 6 vonalat veszek igenybe. Naponta minimum háromszor találkozom ellenőrökkel. Van bérletem. Egyeznek a számok. Ha kérik, megmutatom, úgy hogy látni is lehessen. (Nem a tárcámból félig kilógatva himbálom.:)
Az ellenőrök többnyire köszönnek és 90%-ban megköszönik a bérlet felmutatását.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a posztolónak nincs igaza, csak nagy általánosságban unom a "lőjük főbe az ellenőrt" tipusú kommenteket.

midnight coder 2008.06.02. 11:18:17

>Te meg a hozzád hasonlók.
>Mer ha senki nem fizetne azért, hogy a
>BKV-n utazik, akkor nem lenne BKV,
>akkor meg járhatnál gyalog, biciklivel
>vagy gépkocsival ...

Ha azt az állami támogatást amit a BKV kap évente (beleértve a 4-es metróra szánt pénzt is) zárható, olcsón bérelhető biciklitárolók építésére fordítanák + bevezetnék a dugódíjat a belvárosban + buszsávok helyett kerékpársávok lennének akkor kissé megváltozna a helyzet.

magyar ökör 2008.06.02. 11:19:10

ha ez a levél igaz, akkor legalább 500 ember volt 50 méteres körzetben, aki nem rúgta hátba a kallert. Na ez a szégyen.

Jinn 2008.06.02. 11:21:11

Furcsa módon ez kezd hasonlítani az iskolára, ahol már a gyerek bármennyit szemtelenkedhet, akármit csinálhat, a tanár keze meg van kötve, pedig néha kellene a pofon a gyereknek... illetve a tudat hogy "kaphat pofont", ténylegesen nem kell kiosztani. Nagyon jól tudják, hogy nem tehet a tanár semmit.
A bkv-val szemben ugyanez a helyzet, és ahogy a tanárok is néha "törvénytelenül" cselekszenek, a bkv esetében is előfordul. Vagyis itt a törvénnyel van a gond elsősorban, illetve jogosultságokkal. Nincs eszközük az ilyen esetek törvényes keretek közti megoldására.
A levélíró a fogyasztói társadalom egy szánalmas végterméke, aki csal a szolgáltatással, nem fizeti ki, és még pattog is, bár a törvény értelmében igaza lehet, de szégyenérzete biztos nincs hogy még közzé is teszi.

midnight coder 2008.06.02. 11:21:36

>nem tudja levetkozni azt a szocialista
>mentalitast hogy ami kozossegi annak
>nincs erteke es "ingye van vazze".
Ingyé van ? Te nem vagy magadnál! Vagy diák vagy... Nézd már meg mibe kerül egy szar villamosjegy, egy havibérletről nem is szólva. És ez ha jól tudom úgy 20%-a a BKV bevételének, a többit állam bácsi teszi hozzá - amit végül szintén én fizetek ki az adómban. Az olyan finomságokról mint a 400 milliárdos 4-es metró beruházás nem is szólva.

alumi 2008.06.02. 11:25:05

Fene se tudja...
az tuti, hogy addig a szintig nem hagynék elfajulni egy ilyen ügyet, hogy a villamosról kelljen lerángatniuk az ellenőröknek. nem hiszem el, hogy nem lehet rákérdezni kultúráltan, hogy hogyan lehet ezt rendezni? és a fenébe is, lehet, hogy szemjogsértés, de ha sietek, és én b..tam el (mert nem jó a szám a bérleten) akkor odaadom azt a személyi igazolványt, hiszen semmibe sem kerül. Az egész megalázó cécót megspórolhatta volna a hölgy. Aki ilyen összeszedett a paragrafusokban, és ilyen kultúráltan tud levelet írni, az hogy a fenébe nem tudta ott a helyszínen a szitut európai módra lerendezni? már bocs, de nincs az bunkó, tahó ellenőr, akit higgadt hozzáállással, normális hangvétellel ne lehetne kordában tartani. (ha viszont mégsem, na akkor jöhet a jogorvoslat) A dolog már ott meghalt, hogy a hölgy hibázott. Innentől kezdve hiába a hangzatos paragrafusok, a körmondatokban megírt levél....tojni fognak rá magas ívben, és valahol meg is lehet érteni! Meg kéne végre tanulni, hogy akkor panaszkodjunk, ha tényleg igazunk van, és bizonyíthatóan semmi hibát nem követtünk el!

Hozzáteszem, amiket olvasni lehet mostanában a BKV őrök viselkedéséről az alapján azt gondolom, hogy a személyzeti politika van valahol nagyon elcseszve a rendszerben. Már megint fejétől bűzlik a hal, de ez nem is fog változni, max. szuper végkielégítéssel megint elküldenek egy "súlyos beteg" vezetőt, aztán jöhet a következő delikvens...

midnight coder 2008.06.02. 11:25:28

>Vagyis itt a törvénnyel van a gond
>elsősorban, illetve jogosultságokkal.
>Nincs eszközük az ilyen esetek
>törvényes keretek közti megoldására.
Dehogynincs. A gond ott van hogy arra semmi garancia hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő utassal szemben a bunkó BKV-s ne azt tegye amit csak akar. Egy megoldás lenne erre: ahol BKV ellenőrzés van (legalább a metróban) ott biztonsági kamera is legyen hang rögzítéssel és a felvételt a BKV köteles legyen legalább egy hétig megőrizni és az utas kérésére másolatot adni.

veny 2008.06.02. 11:27:18

Sics: Szerintem kizárt, hogy jogilag megállna, hogy ezt rablás.

2008.06.02. 11:29:34

Az áljogász petíciózástól megfordult a reggeli a gyomromban.

Mit vár levélíró Regőczitől? Egy kis paternalista közbenjárást? Az igazgató úr jó - az ellenőrök gonoszak.

Egy kis seggnyalásért majd megalázza Regőczi az egyik kutyáját, hogy az utazóközönség apaként tisztelhesse?

AZso · http://www.azso.hu 2008.06.02. 11:29:39

Jó kis sztori, ami ugyebár nem fordulhatott volna elő a "sértettel", ha méltóztatik rendben tartani a bérletét. Az összes jogszabályt kivülről fújja, de széttépi a csekket... Hát... Erre szoktam mondani, hogy mindig kettőn áll a vásár.

Az persze ugyancsak szép történet (persze ezt nem O. Esztertől kellene feltétlenül autentikusnak elfogadni), hogy hogyan is zajlott ez a villamosról lerángatós, rendőrös eksön.

Láttam már ilyet.
Sajnos a mai magyar kamudemokrácia nem bírja el az interperszonális relációkat, tehát igenis be kellene vezetni azt, amit fejlettebb demokráciákban is évtizedek óta alkalmaznak; ha nincs jegyed/nem érvényes/rosszul olvasható/sérült/részeg vagy/tetves csumpesz stb. nem mész be a metróba, ha az életed múlik rajta, akkor sem. Nincs harag, de nem vagy jogosult.

Aztán onnan kintről lehet hőbörögni. Amíg a BKV nem önt tiszta vizet a pohárba, mindennaposak lesznek az éhbérért alkalmazott iq-hiányos ellenőrök vs. utas sztorik.

veny 2008.06.02. 11:30:11

midnight coder: Ja, bicaj rulez, szeretem én is, de 60+ éves anyám már nem igazán szeretné megtanulni a kerekezést.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.02. 11:36:21

Nincs kedvem végigolvasni a hozzászólásokat, de:
- a rendőri korrupció gyanúja (összjátszás BKV-ellenőrökkel) hivatalból üldözendő eljárás-e? Mert ha igen, akkor az esetről alsó hangon a Legfőbb Szügyészt kellene tájékoztatni!
- A rendszeresen potyázó, tehát tolvaj, embertársait, utastársait meglopó (mert a közlekedési vállalatot nem éri kár (tarifaemeléssel és támogatás-szerzéssel úgyis behajtják vezetőik a százmilliós végkielégítések felvétele előtt)rendszeresen bliccelő gazembereket valami másfajta büntetésben kellene részesíteni. A kezüket levágni nem jó, mert akkor nem fognak tudni sem kapaszkodni, sem dolgozni.

A rendszeresen bliccelőket inkább ivartalanítani kellene, és akkor legalább nem szaporodnának!
(A BKV üzemi konyháin meg állandóan lenne herepörkölt. Meg rántott petefészek tartárral.)

2008.06.02. 11:40:04

...és tényleg: szégyellje magát, aki nem ment oda a vilin segíteni. Engem sztem megerőszakolhatnánk a bkv ellenőrök a nyugatiba, akkor sem jönnének segíteni, pedig elég hangos tudok lenni, ha kell:)))

Sics68 2008.06.02. 11:41:41

Üdv!

Herodes, Legelő Őse stb:

Szerintem is hibázott a poszt írója: rá kellett volna írnia az új igazolványa számát, ki kellett volna cseréltetnie stb. Hogy ezt nem tette meg, annak a lehetséges következménye cca. 6000 Ft pótdíj befizetésének kötelezettsége. A BKV ha akar eltekinthet a pótdíjtól. Persze nem szokott akarni, pedig ez az eset pont olyan, amikor el kéne gondolkodni rajta. Hisz a pótdíj alapvetően a bliccelők visszaszorítását célozná, azt akarná elérni hogy ne érje meg bliccelni. Ebben az esetben viszont úgy tűnik, nem bliccelési szándék állt fenn, csak hanyagság, felelőtlenség, nemtörődömség. Azt, hogy a poszt írója csalni/trüjkközni próbált volna, nem akarom feltételezni. Ugyanakkor az is tény, hogy nem kevesen csalnak/trükköznek avval, hogy nem írják rá a számot a bérletjegyre, és többen használnak egy bérletet ... Ez ellen a jelenség ellen indokolt, hogy a lehető legszigorúbban lépjen fel a BKV ... és ha valaki a saját hülyesége miatt figyelmetlenségből elkövet valamit, ami súlyos dolognak tűnik, akkor szerintem nem másokat kéne hibáztasson amiatt, hogy őt is olyannak tekintik/úgy kezelik, mint a súlyosabb dolog elkövetésével gyanusított illetőket.

Ugyanakkor az, hogy a "súlyosabb dolog" elkövetésével gyanusított illetőkkel hogy is kell bánni, azt törvény szabályozza. Az pld, hogy tőlük bármit is erőszakkal vegyenek el, nincs benne a pakliban.

Az ellenőr hívhat rendőrt, ennyi.

Ami az igazi gondot jelenti, arra a tszabo nickű idióta levele világít rá a legjobban:

> tszabo2008.06.02. 10:21:12
> Mi van akkor, ha bliccelek és nem vagyok hajlandó
> megállni az ellen rnek illetve megvárni vele a kiérkező
> rendőrt? Van joga ott tartani? Gondolom nincs.
> Akkor ezt kell csinálni-e.
> Senki ne vegyen bérletet a cs cselék ellenőrbrigád meg szarjon sünt

Na ide figyelj Te baromarcú hülyegyerek.

Mit gondolsz te kis idióta taknyos, ha mindenki azt csinálná, amit fent írsz, akkor ki szarna sünt a végén ?!

Te meg a hozzád hasonlók. Mer ha senki nem fizetne azért, hogy a BKV-n utazik, akkor nem lenne BKV, akkor meg járhatnál gyalog, biciklivel vagy gépkocsival ... csak hát gyalog kicsit nagyok a távolságok itt a fővárosban, biciklizni sem annyira jó erre már Pekingben is kezdenek rázizzenni, gépkocsi meg egyszerűen nem férne el annyi az utakon ... ha nem lenne tömegközlekedés, akkor a főváros sőt minden egy-kétszázezer főnál nagyobb nagyváros élhetetlenné és lakhatatlanná vállna.

Az általad javasolt modell ide vezetne, te baromarcú ökörállat.

De pofázni azt tudsz, csak épp gondolkodni nem tanítottak meg az édes jó szerető szüleid meg tanáraid.

Szóval hogy van-e joga a BKV-ellenőrnek feltartóztatni a renitens utast a rendőrjárőr kiérkezéséig?

Vagy van, vagy kéne hogy legyen nekik ... semmi másra, csak a tolvaj/csaló utas feltartóztatására. Aztán ha rendőr kijön, a többi már az ő dolga.

- Delikvensnél állítása szerint nincsenek iratok -> kétséges a személyazono--ssága, tehát először is, azt meg kell állapítani. Ez történhetne mondjuk egy őrizetbevétellel, ami olyan 48-72 óra a fogdán ... ismerősök behívása, hogy azonosítsák az illetőt hogy tényleg ő ez az, akinek mondja magát. Aztán a 2-3 nap fogvatartás után szabadon engedni csak. Ja, és ekkor a kezébe nyomni egy bíráságcédulát azért, hogy a személyi okmányait nem tartotta magánál, vagy kitalálni valami más hosonlót... de olyan 40 k HUF bírság + 2-3 napos fogvatarás ilyenkor szerintem indokolt lenne


- Ellenőrök: a fent vázolt helyzetben csoportos rablás, ez viszont leülendő ... letöltendő szabadságvesztés lenne szerintem. Esetleg , ha első eset és eddig büntetlen előéletűek akkor felfüggesztett, plusz nem vagyoni kár okozásért komolyabb pénzbünti nekik + a BKV-nek is, amit az utas kapna ... aztán meg az ellenőröknek foglalkozástól való eltiltás ( biztonsági őri és ellenőri tevékenységtől is) úgy 5 évre, hisz nyilvánvalóan alkalmatlanok arra amit csinálnak.

Tüntetéssel egyetértek, mikor megyünk ?

bye
Sics

nemethsanyi 2008.06.02. 11:42:21

Kitalátor feljegyzete!

Elég brutális megközelítés a tiéd! :) Valahogy nem futott össze a számban a nyál.... :)

Tajparaszt 2008.06.02. 11:42:59

Már megint ez a sírás.
Nem stímmelt a szám. A régi bérletből óvatosan kivágod és átragasztod, vagy beviszed kicseréletni.
Az ellenőr meg olvasgassa a jogait és kötelességeit.

Jim Raynor 2008.06.02. 11:43:51

Hadess 2008.06.02. 11:17:46

1. kétlem, hogy az utasok között több paraszt lenne, mint az orkok között, egyébként meg ha nem állat módjára lennének utaztatva, akkor nyilván az utasok között is kevesebb lenne a bunkó.

2. nem kötelező ellenőrnek lenni,és van ennél szarabb munka is (hozzátéve, hogy a metróban az ellenőrök egész nap szotyoláznak és a töküket vakargatják, marha nehéz meló, mondhatom)

3. mint budapesti fizető utas (évesbérlet) mondom, nem a "közösségi" közlekedésnek nincs értéke általánosságban, hanem a BKV szolgáltatásának. egy szar fos az egész, kosz, mocsok, tömeg, bunkó ellenőrök stb....

4. a hajléktalanok meg a koldusok ki vannak zárva? mikor utaztál ultoljára metrón?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.02. 11:44:47

7777777,

azt akarod ezzel mondani, hogy jól nézel ki, tetszel az ellenőröknek is és hangos vagy szex közben? :D

Sics68 2008.06.02. 11:46:34

Veny: szerintem ki kéne próbálni. Mármint azt, hogy megáll-e, hogy rablás.

Szerintem olyasmit vett el erőszakkal, amit nincs joga ilyen módon elvenni.

Érdekes helyzet, elismerem, ki kéne próbálni bíróság mit mond rá. ( Van egy olyan gyanúm, hogy valahol a bizt. őrök működését szabályozó törvénynél lesz ott a megoldás. )

nemethsanyi 2008.06.02. 11:47:50

7777777 2008.06.02. 11:40:04

Abban biztos lehetsz, hogy erőszak esetén ÉN kérdés nélkül fejberugnám az első 2 ember. A többi talán elgondolkozna. Egyszerűen az a herótom ha gyerekkel, nővel időssel erőszakoskodnak, és akár milyen cingár gyerek vagyok ha elszáll az agyam akkor mint Jeckil és hyde.... :) De sajnos kevés az aki segítene.

2008.06.02. 11:49:17

Nelson:

Jól nézek ki, vagy sem, egy tahó ellenőr akkor is beszól, mert jó a seggem a sportolás miatt. Ellenben ha sikítozok, hogy segítség, segítség, mindenki szarik rám, meg mindenkire, aki épp segítségre szorul stb. (lásd elős bejegyzésem, mi volt hat éve).

Bunkók az ellnőrök, ja, de ha minden 5. ilyen eset után egy pár utas odamenne és betörné az ellenőr orrát, sokkal töbebt hatna, mint egy tüntetés - amit egyébként támogatnék:) Érdekes, ha valami baj van, én odamegyek, pedig nem vagyok egy súlycsoportban velük:)

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 11:50:35

SZABAD VADÁSZATI IDÉNY HANYAG BKV-UTASOKRA!

A mai naptól minden BKV-utasra, aki bármilyen módon elmulasztotta szabályszerű állapotban tartani és tartalommal ellátni utazásra ily módon nem alkalmas dokumentumait, és ennek ellenére megkísérli az utazást a pótdíj előzetes befizetése nélkül,

SZABAD KILÖVÉST RENDELÜNK EL.

A kilövés módja:

- Az okmányt ki kell rángatni az utas tárcájából. Ha már eltette, akkor a zsebéből. Ha nem hozzáférhető, helyben levetkőztetendő az illető.

- Az illetőt a megfélemlítés céljából a magyar nyelv kifejezőerejét is demonstráló változatos sértésekkel kell illetni, illetve visszaszólás esetén testi fenyítést kell kilátásba helyezni. Ha ez nem elég, a testi fegnyítést meg kell kezdeni.

- A szabad vadászati idényre a BKV bérletet, menetjegyet, valamint bármilyen gyűrött papírdarabot "közokirattá" kell nyilvánítani, a polgárbarát rendőrséggel való előzetes egyeztetés alapján.

- A büntetés pénzben kifejezett mértékét is a szájalás és a préda által felsorakoztatott paragrafusok száma alapján kell megállapítani.

váj mí 2008.06.02. 11:51:50

No, akkor most olyat is írok, amire biztos sokan ugranak.
Ha droidnak nézed a BKV-ellenőröket (Tecsó árufeltöltőket, parkolóőröket, rendőröket, pultosokat, pincéreket, polgárőröket, bolti eladókat, biztonsági őröket éstébé), akkor ne csodálkozz a reakciójukon. Mert lehet, nem olyan okosak, mint te vagy, de a lekezelést csalhatatlanul felismerik, és reagálnak.
Soha, semmilyen hivatalos/félhivatalos szervvel nem volt problémám ... és nem azért, mert hűűű - de-milyen-szabálytisztelő vagyok...
Szerintem inkább azért, mert köszönök, mosolygok, udvarias vagyok ... alapvető dolgok ezek, feleim az Úrban.
Velem is fordult elő, hogy a BKV bérletemre nem írtam rá az azonosító számokat, egyszer sem büntettek meg meg vagy kapták ki a kezemből, hanem, szóltak, hogy jó lenne ráírni az utazás alatt, mert lehet a Deákon a kollegák nem értékelik a feledékenységet ...;)

nemethsanyi 2008.06.02. 11:54:13

finisz!!!

Köszönöm!!! Egy hullámhosszon vagyunk asszem!

Mike36 2008.06.02. 11:58:54

nem levelet kell irni, hanem feljelentést tenmni a BKV és a rendőrjárőr ellen

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.02. 12:00:04

Jim Raynor,
"kétlem, hogy az utasok között több paraszt lenne, mint az orkok között"

Az utasok között a nagy számok törvénye alapján egész biztosan több a bunkó, hiszen jóval többen vannak mint az ellenőrök.

"ha nem állat módjára lennének utaztatva, akkor nyilván az utasok között is kevesebb lenne a bunkó."

Ja, ezért udvarias, előzékeny és veletlenül sem bunkó a magyar, ha gyalogol vagy autózik. Olyan megnyugtató a gondolat, hogy alapvetően kedvesek és udvarisak vagyunk, csakhát a békávé... az b@sz csak oda a nagy lelkünknek.

Ettől persze a békávé szolgáltatása ratyi, de az ember már csak olyan, hogy ettől függetlenül kulturált vagy bunkó.

2008.06.02. 12:01:43

"A bérletemen még a régi igazolványom sorszáma szerepelt, ezt nem javítottam át az új igazolvány számára."

Ezt úgy híjják, hogy érvénytelen bérlet.

A nyugati téren posztoló ellenőr pedig nem köteles bizonyítási eljárást lefolytatni arra nézve, hogy neked azért érvénytelen-e a bérleted, mert a bérletigazolvány épp beleesett a pöcegödörbe, amikor a nagyinál segítettetek felásni a veteményest a hétvégén Baktalórántházán, vagy szimplán csak azért, mert otthon azzal svindlizik a csálád, hogy vesz 3 bérletigazolványt meg egy bérletet, oszt akinek épp le kell mennie cigiért a közértbe, az majd belerakja az igazolványba.

Objektíve felelsz azért, hogy legyen nálad egy ÉRVÉNYES jegy/bérlet akkor, amikor felszállsz egy tömegközlekedési eszközre.

Az meg már egyenesen a közröhej kategória, hogy miután bármiféle utazásra feljogosító irat nélkül fogod magad és felszállsz a 6-os villamosra, nagy nyilvánosság előtt azon vajákolsz, hogy az ellenőr lerángatott a villamosról. Remélem, ezért a beismerő vallomásodért - érdemeid elismerése mellett - BKV-s barátaidtól még egy csekket kapsz majd a postaládádba.

Félreértés ne essék.

Ha ez a sztori arról szólt volna, hogy egy ellenőr egy utast bántalmaz, akkor én lennék a legelső, akinek felkelted az empátiáját. Még akkor is, ha gyakorlatilag egy bliccelő vagy.

Itt viszont nem látok mást, mint hogy egy tah,ó balkáni ellenőr belebotlott a saját inverzébe, a tahó balkáni utasba, aki érvényes bérlet nélkül felszáll a metróra, utána picipcsával még a 6-os villamosra is, majd méltatlankodik, hogy a gaz rendőrállam bkv-ellenőre lerángatja a villamosról.

Nevetséges.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 12:02:03

finisz 2008.06.02. 11:51:50

Én is általában udvarias vagyok, és ritkán van gondom hatósággal, vagy szolgáltató ellenőrével, ügyfélszolgálatossal, stb. Amikor van, az általában azért van, mert nem én nézem droidnak az lletőt, hanem ő saját magát. Vagyis: végrehajt, bármi áron.

Nem tapasztaltál méhg ilyet? Szerencsés ember vagy. De hidd el, minden kezdet nehéz... Mindenesetre, bár a lélektelen BKV-ellenőr fikázással sem lehet egyetérteni, már a nagy számok törvénye (ez nem az ellenőrök fizetésére vonatkozik:)) alapján is előfordul sültbunkó az ellenőrök között. És hidd el, ha az egyik balhézni kezd, a többi, közelben tartózkodó ellenőr (rendőr, vasutas, ügyfélszolis, stb.) is azonnal droiddá változik.

Nem kívánok neked egy ilyen kellemetle, ám tanulságos élményt...

2008.06.02. 12:03:49

Alulról harmadik sor:

pici helyett puci

váj mí 2008.06.02. 12:04:00

nemethsanyi

Bár többen lehetnénk ebben a klubban... de azért én optimista vagyok :)

Mike36 2008.06.02. 12:04:39

csoki
azért nem adod át a személyidet, mert az ellenőr nem hatósági közeg, és ma még - bár szeretnék - nincs joguk téged igazoltatni
mint ahogy a bérletedet sincs joga elvenni

és tudom, gerinces ember a magyar, azért nem kell titkos szavazás sem (ugye, még a háború előtt)

Fokhagymástejfölös 2008.06.02. 12:05:27

automata kaput, automata kaput akarunk!:)

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 12:07:17

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 12:01:43

"Ezt úgy híjják, hogy érvénytelen bérlet.

A nyugati téren posztoló ellenőr pedig nem köteles bizonyítási eljárást lefolytatni arra nézve, hogy neked azért érvénytelen-e a bérleted..."

Nos, ezt hívják droidizmusnak: Nem köteles, hát nem is érdekli, hogy kifizette-e, vagy csak hibázott.

A_program_veegrehajtandoo_beep_beep

Februar18 (törölt) 2008.06.02. 12:11:48

Ebben a rendőr a legdurvább. Őt nem kéne följelenteni?

Mike36 2008.06.02. 12:13:27

ha a budaoestiek közül senki sem fizetne a BKV-nak, nagy úgy, nem történne semmi
akkor nem évi 100 milliárdot kéne beletömni, hanem 140-et, ami abból az évi 3000 mrd-ből kifutja, amit a budapestiek szja-ként befizetnek

és már ne haragudjon a viláág, de legyenek zónák, legyen chipkártyás fizetés, időre fizess, vagy kilométerre
ma ugyanannyiba kerül 100 méter mint 10 km
és már ne haragudjon a világ, de nem fogok egy megállóra jegyet váltani, ha van érvényes havi bérletem 8250 forintért, akkor nem vagyok hajlandó 3000 forint pótdiijat fizetni, ha otthon hagyom véletlen
a BKV jelenleg visszaél a monopolhelyzetéből adódó erőfölényével
és már bocsáénat a rendőrt sem vagyok köteles megvárni, főleg úgy nem, hogy BKV ellenőrök mellett asszisztálni a rend éber őrei perceken belül megérkeznek (vagy nem) de mondjuk helyszinelni másfél óra alatt

iagaza volt Smidth-nek (bár rühelelm a pofáját) legyen budapest igazolvány, a BKV nevü szent tehenet meg vágjuk le
legyen nyilt a tömegklözlekedési szolgáltatás, sok szereplővel, de egységes felülettel az ügyfelek felé

váj mí 2008.06.02. 12:13:35

Dudus
Szerencsére én még ilyenbe nem futottam bele .. illetve egyszer mégis, a Szigeten egy In-Kal szekuritisba ;)
De én akkor is mosolyogtam, amikor az anyázás határán állt a srác. Nem üvöltöttem, nem hivatkoztam a szervwezőkre .. csak mosolyogtam. A vita abból adódott, hogy a hetijegyet jelentő Szigetes karkötőm megsérült .. azaz félig beszakadt , a HÉV-en beakadt egy kiálló részbe ;) Hívtam a szervezőket, mondtam, mi az ábra, mondták, ha a biztonsági őrök nem engednének be, hívjam őket a kaputól/hídtól. Hát .. puff .. belefutottam egy überfrusztrált alakba (van ilyen). Elkezdett keménykedni .. sőt, az ordibálásig vitte.. a crescendót akkor érte el, amikor a szervezőket hívtam ... végül az In-Kálosok Szigetre kirendelt főnöke kísért be és kért elnézést (kommunikációs problémák ;) ), amit én "nagylelkűen elfogadtam. A hangomat egyszer sem emeltem fel, nem anyáztam, nem káromkodtam ... Sikeres-e vagyok-e?

NorbiGO 2008.06.02. 12:22:30

na, én ezért járok kocsival. nem kell a lúzer ellenőr meg az agresszor biztonsági fejét látnom. férgek mind.

2008.06.02. 12:22:52

Dudus:

"Nem köteles, hát nem is érdekli, hogy kifizette-e, vagy csak hibázott."

Miért, majd sátrat állít a nyugati téren és minden egyes kérdéses utasnál tárgyalást tart és bizonyítási eljárást folytat le tanúkkal, szakértőkkel, szemletárgyakkal, okiratokkal (külföldieknél természetesen tolmáccsal) arra nézve, hogy az utas vétkes volt-e abban, hogy érvénytelen a bérlete? Ilyet még egy országban sem láttam.

A BKV egyértelműen szarul szervezi meg a bérletárusítást akkor, amikor nem kötelezi a pénztárost arra, hogy bérletkiadáskor ő maga töltse ki az igazolványszám rubrikát. Koppenhágában ez pl. magától értetődik.

De egy nem éppen tökéletes szabály még nem ok arra, hogy ne tartsák be. Ez utóbbi szemlélet ugyanis legalább annyira balkáni, mint az ellenőr eljárása.

Andrzei 2008.06.02. 12:23:48

Miért van az, hogy ha itt valami megjelenik, akkor mindig azt van, hogy: "mocskosul átvertek, megaláztak, stb stb. Persze mellékesen először én hibáztam, vagy szándékosan csaltam." Tök jó amikor a fő sáros pampog, hogy illetlenül kezelik az ügyét. Nyilván az ellenőr is sáros, mert bármekkora kóklerral áll szemben, akkor sem vesztheti el a fejét. Ebben igazat adok. De ne olyan fikázza, aki maga egy bliccelő. Ez nem hiteles, és még visszataszító is.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 12:26:28

finisz 2008.06.02. 12:13:35

Szerencsés ember vagy: Vagy nem lehet téged soha kihozni a sodrodból, vagy pont akkor voltál kiváló mentális állapotbn, mikor más nem.

Mint írtam, velem is előfordul, hogy bal lábbal kelek fel, és belekötök a BKV-ellenőrbe, vagy ha nem találkozom vele, akkor az élő fába. Előfordul, csak ilyenkor nem kell a bunkóságomat normális viselkedésnek tekinteni. Különösen, ha az a dolgom, hogy udvarias legyek.

Persze, megint önellentmondásba keveredtem. Többször hangoztattam, hogy azért nem szeretem a Távol-keleti mentalitást, mert az ázsiaiak általában nagyon udvariasak, mosolygósak, és mindent megtesznek érted - amit kifizettél. Aztán lejár a hivatali idejük, és átgázolnak rajtad. A magyar, de általában az európai ember fordítva van bekötve: Utálja a munkáját, és nagyon pokróc, mikor a hivatali ablak mögött ül. Öt perc múlva viszont készséggel ad felvilágosítást magánemberként, és messzeföldön híres vendégszerető...

Tessék kiiagzodni ebben a zűrzavarban!

Én az automata kapu híve vagyok. Már csak azért is, mert nehéz komolyan venni olyan embert, aki bunkónak tart egy gépet, ha az orrbavágja, mert nem jó a jegye. Ugyanakkor egy ellenőrre ez a jelző igencsak llene....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.06.02. 12:27:59

Az ellenőrtől egyenes ágon az igazgatóig minden felettes szarjon sünt. Meg a Karola is.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 12:28:02

Mike36 2008.06.02. 12:19:44

Igen lelkes bólogató vagy. Úriemberségem tiltja, hogy bebizonyítsam, milyen könnyű valakit, téged is kihozni a sodrodból. Csak a kulcsot kell megtalálni a "sodor-ajtódhoz", hogy kihozhassam.

Fogadjunk? :P

A.Erika 2008.06.02. 12:28:21

Eszter!
Ez nem semmi! Csak tátom a szám! Ez fantasztikus volt! Ez a kiállás, határozottság, lenyügőző!

Sajnálom, ami történt, választ pedig ne remélj!

Üdvözlettel: A. Erika

Mike36 2008.06.02. 12:29:19

Sunnyboy!

nagyon találó amit irtál:

"Hasonlítsuk össze: rángattak-e már meg bárkit az eladók hordában üvoltözve a McDonald's ban, egy moziban, bankban, vagy akár egy bálásimport-üzletben? Valószínűleg nem. "

2008.06.02. 12:29:56

"Nyilván az ellenőr is sáros, mert bármekkora kóklerral áll szemben, akkor sem vesztheti el a fejét. Ebben igazat adok. De ne olyan fikázza, aki maga egy bliccelő."

Ott a pont.

Oké, vannak korlátok, tényleg ne emeljen kezet egy bliccerőre sem, stb stb. De az, hogy a csaj ezek után még jegy nélkül fel is akar szállni egy villamosra végképp kivágja a biztosítékot.

Mike36 2008.06.02. 12:32:18

Dudus! én csak arra válaszoltam, sikeres ember-e? és mivel elintézte, lett újra karszalagja, stb, sikeres ember

negem is ki lehet hozni a sodromból, persze
de akkor én nem levelet irogatok a homárra hanem feljeletést teszek

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 12:37:18

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 12:22:52

- Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre!

- Tessék, itt van.

- Nem látoma fényképet. Ha megmutatná...

- Tessék.

- Hölgyem, más a száma az igazolványának és a bérletének. Ez szabálytalan, de akár visszaélés gyanujára is alapot adhat...

- Megrongálódott az igazolványom, ezért kicseréltem, és jaj, nem írtam át számot...! Tudja, annyi mindenre figyyelnem kellett, pont a bérlet...

a) - Hölgyem, ez a figyelmetlenség bizony pénzbe kerül. Most felírom az adatait, ön pedig, ha igaz, amit elmondott, befárad az Akácfa utcába, és bemutatja az okmányait. Így az ügyintézésért fel fognak számolni valamennyi pótdíjat, de ezt, sajnos, a figyelmetlenségének köszönheti...

b) - Hölgyem, ez a figyelmetlenség pénzbe is kerülhet. Kérem, a mai napon javíttassa ki a bérletét. A legjobb volna ah itt, a forgalmi irodában elkezdené az ügyintézést.

c) droid_vagyok_beep_buentetek_beep_mert_eepp_erre_vagyok_programozva_beep_beep

saq 2008.06.02. 12:40:10

igaza van a csajnak!
megkell baszni az ellenőrőket fasszal.

velem érdekes módon sosem keménykednek. csajokkal gondolom könnyebb..

Mike36 2008.06.02. 12:42:33

így van Dudus, ez a normális

2008.06.02. 12:44:31

Dudus:

az a) és b) pont semmire sem megoldás, mert - pontosan a mi balkáni viszonyaink között - akkor mindenki azzal fog szórakozni, hogy kölcsönkéri apu-anyu-nagyi-béla bérletét, aztán használja, amíg bele nem ütközik egy ellenőrbe, ott meg majd prüntyög valamit, hogy jaaajhátnemistehetekróla, aztán egy enyhe különeljárási díjjal el is van intézve.

Dániában a legalja proli is tudja, hogy ha vesz egy vonatjegyet a pénztárban, akkor NEKI kell ellenőriznie, hogy az megfelelően lett-e kiadva és az adott viszonylaton érvényes-e. Ha ennek ellenére érvénytelen jeggyel száll föl a vonatra, akkor tudja hogy magára vethet.

Nálunk egy feltehetően jogvégzett utasnak még annak a megértése is problémát okoz, hogy miért rángatják le a 6-os villamosról, amikor bármiféle jegy/bérlet nélkül felszáll rá.

Nekem ez is Balkán, nemcsak a tahó ellenőr.

váj mí 2008.06.02. 12:46:12

Mike36
Köszi, igyekszem .. :)

Dudus
Ne bántsd Miket, én tényleg igyekszem .. akkor is, ha elaludtam, és nincs időm meginni a reggeli kávét. Pedig az szerintem olyan érv, ami még a bíróság előtt is megállná a helyét hirtelen felindulásból elkövetett emberölés esetén ;)
Szóval, persze, mindenkit ki lehet hozni a sodrából, engem is. De én valahogy még olyankor is mérlegelek (tudat alatt.. vajmi ;) ), hogy megéri-e? Nem egyszerűbb-e mosolyogni, és (ha nem állít vérlázítóan nagy hüjjjeséget), ráhagyíni és további jó napot kívánni? És általában jobban megéri ;)

veny 2008.06.02. 12:47:57

Tavaly nyáron voltam Brüsszelben, aztán kérdezgettem a kinn élő/dolgozó ismerőst mindenféléről, pl. ellenőrösdi is szóba került.

Másfél év alatt egyszer látott ellenőrt, de az se biztos, hogy az volt. De minek is ellenőr, az a kérdés. Mert hát miért is utazna bárki érvényes jegy nélkül? Fura egy világ az... :)

REPARATUR 2008.06.02. 12:53:16

ez olyan hossszú így kora reggel, hogy el sem bírom olvasni. De a BKV egy gané akkor is.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 12:54:57

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 12:44:31

Ez az ország, ez a város akkor és attól "balkáni", hogy olyanná tesszük. Mi, vagyis utasok, ellenőrök, rendőrök és békávé-menedzserek együtt.

Valahol meg kell szakítani... Többen jelezték, hogy még sohasem érte őket inzultus ellenőr részéről mivel (mivel!) ők is udvariasan viselkednek általában az ellenőrrel.

Persze, fenntarthatjuk a balkánt is, csak balkáni módon kell mindannyiunknak viselkednünk.

Abba egyébként nem is mennék bele, hogy aki egy szoros, következetes, szigrú, ám udvarias és méltányos ellenőrzés mellett napi szinten hajlandó energiát pazarolni (energiát pazarolni!) arra, hogy bújkáljon, meneküljön, és kockáztassa a lebukást-megszégyenülést a normális, emberies ellenőrök előtt, a normális-emberies utasok szeme láttára, az egy idő után megérdemelne egy inygyen-bérletet, méltányolandó a heroikus erőfeszítéseit...

váj mí 2008.06.02. 12:58:01

Hmmm .. azért fura ez a balkánozás, és az én szempontból röhejes is. PLáné annak fényében, hogy sokan itt kizárólag Ny-európai példákkal élnek...

Brassóban nőttem fel.. jelentős időt éltem Bukarestben .. de ilyen horrorsztorikat csak a BKV (na jó még Miskolc is befigyel ;) ) kapcsán olvastam. Pedig Romániában is vannak hasonló (fogyasztóvédelmi) fórumok/blogok, ahol mennek az anyázások. Hmm .. hol is kezdődik a Balkán.. vajmi? .. hmm .. hmmm.

Ozmodiar 2008.06.02. 12:58:11

Szia!

Villám Géza ezt jobban kifejezi.
www.deffifilm.hu/villamtelcsi/vg_bkvellenor.mp3

tanulságos, mint az inkál.

sokallok · http://sokallok.blog.hu 2008.06.02. 12:59:49

Egészen elképesztő.
Amúgy meddig mehet ez el? Röpke 1 hét alatt, ez kb 3-4. ilyen sztori...
Vajon meddig kell várni, hogy történjen valami? Meg kell haljon egy fizető utas?

2008.06.02. 13:00:10

LoL bazeg:

"durva hangvételű vita bontakozott ki köztem és az ellenőrök között a bírság mértékéről, melynek végén végső elkeseredésemben összetéptem a pótdíjfolyamati jelentést"

Madjarpitsa felszáll a metróra érvényes bérlet nélkül, sokallja a bérlet árának kétszeresét sem kitevő 12000 Ft-os büntetést, a mérték túlzottságát -feltehetően jogvégzett emberként sem - tudja semmilyen jogszabályhellyel alátámasztani, de mivel nem tetszik a 12000 HUF, ordibálva összetépi a pótdíjfolyamati jelentést.

Ez bazeg micsoda, ha nem Balkán???

váj mí 2008.06.02. 13:03:15

Majompásztor :DDDD
OFF
Már úgy hiányzott a madjarpitsázásod! :) Hova tűntél a Szakítósról?

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:05:42

finisz 2008.06.02. 12:58:01

Ha Brassóban nőttél fel, akkor nem biztos, hogy tudod, hogy a balkán, az nem egy földrajzi hely, hanem egy mentalitás. Jellemzője a zűrzavar, a mocsok, a "kéz kezet mos" illetve "az erősebb kutya utazik BKV-n" vagy valami ilyesmi.

A "balkán" amúgy ellentéte az "ámerikának", ami ugyancsak nem földrajzi hely, legalábbis nem horizontális, hanem vertikális módon lokálható csak be...

Elnézést a "balkánozásért" - hosszú körmondatokat lehet megspórolni vele. De persze, igazad van.

5perc 2008.06.02. 13:06:45

Monopóliumban levő cég. Meg sem fognak mozdulni, mert nem lehet mit tenni velük.
De csak egyszer lehessen majd szolgáltatót választani a tömegközlekedésben...

A vezérigazgatóhelyettesűrf..omp..ajankó így is úgy is megkapja a fizetését, a jutalmát, most még 2%ot spórolnak hozzá a "költségekből" - vagyis a szolgáltatásból -, elég jól megél belőle, belőlünk, mit is várhatnánk tőle?

És amúgy is, miért nem kapnak pisztolyt a tetves ellenőrök, meg hivatalos személyes papírt, hogy végre maguk intézhessék a dolguk. Főleg a metró mozgólépcsőnél "feladatukat" ellátó emberszabásúakon látszik, milyen jó a problémamegoldó képességük.

És nem igaz, hogy tisztelet a kivételnek, mert aki ilyen csapatba beáll dolgozni, az onnantól nem ember. Inkább éhendöglenék a gyerekeimmel, minthogy ilyen szarkupacokkal szívjak egy légteret.

együttműködő 2008.06.02. 13:06:52

Nem volt türelmem végigolvasni a méltatlankodó hölgy levelét, sem az összes kommentet, de első és remélem utolsó bejelentkezésemre csak annyit tudok leírni, hogy ha történetesen nem csak úgy odaemeli a hölgy a tárcáját az abból alig kikandikáló bérletével az ellenőr orra elé, amit az ellenőr joggal érezhet úgy kis hazánkban, mint a flegma hányavetiségnek álcázott csalási szándék egyértelmű megnyilvánulását, akkor talán nem fordult volna elő ez a csúnya eset. Érdekes módon nekem soha nincs konfliktusom az ellenőrökkel, igaz, én úgy mutatom meg nekik a bérletemet (amin minden stimmel), hogy lássák is, mi van rajta. Szeintem ez a jogkövető magatartás, és nem a szabályzat felháborodott idézgetése azt követően, hogy valaki a saját figyelmetlenségből konfliktust idéz elő.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:07:29

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 13:00:10

Úgy tűnik, különböznek a fogalmaink a jogszerűségről, méltányosságról.

marosy 2008.06.02. 13:10:06

Kár a dumáért. Ha hibázol, fizetsz wazze. Ez így van rendjén.

Sics68 2008.06.02. 13:14:28

Az utas hibázása nem menti a BKV-s ellenőr/biztonsági őr tahóságát, bűncselekményét.

Az utas hibázásának ára: a pótdíj.

De a BKV-s fószerek itt bizony sokkal súlyosabb dolgot(dolgokat) követtek el. Szerintem, meg ha minden úgy történt ahogy azt a postoló leírta.

váj mí 2008.06.02. 13:16:56

Dudus
Én a Balkán fogalmával (ilyen értelemben, azaza, ami nem földrajzi) addig nem is találkoztam, mint olyan, amíg nem költözött a család Szatmár megyébe ... mármint a romániaiba .. és akkor nagyon jót röhögtem rajta ;)
Különben a "kéz-kezet-mos" motívum ismerős ... "dâmboviţa"-i politizálás (értsd, mindennapi ország-ügyvitel) címszó alatt.
Különben meg a földrajzi Balkán egy faxa kis világ .. turistaként/érdeklődőként/nyitott emberként nagyon érdemes felkeresni ;)

Chrom 2008.06.02. 13:18:11

5 perc remélem nem komolyan beszélsz?
Fegyvert az ellenőrknek? Minek?!?
Azon kívül nem kívánom, mert még a gondolat is borzaszt, ugye nem gondolod komolyan, hogy a gyerek szemébe tudsz nézni: nem eszünk mert, inkább éhendöglünk "minthogy ilyen szarkupacokkal szívjak egy légteret."
Azon kívül qrva nagy tüdőd lehet, ha "légteret" tudsz szívni...omgLoL...
Az ilyen szánalmas megnyilvánulásoktól ráz ki a hideg...

Labancz 2008.06.02. 13:19:27

Így jár az, aki Békávézik! Nem kell ráülni a villamosra, metróra.
Utazzatook Volánbusszal inkább! Ravatalra a Békávéval!
Gyáva népnek nincs hazája!
Előre!

BigBada 2008.06.02. 13:22:20

Én soha nem írom rá a számot a bérletre - miért nem:
Teljesárú bérletet veszek (cégem nem fizeti) 8250 forint kipengetése után én már nem írkálok semmit se (rajtam kívül más nem használja), mert nem és kész, ha beszólnak max ráírom. Írták többen, hogy mosolyog meg jónapot meg ilyenek, hát én nem, hogy miért nem mert a pitbullra sem mosolygok, utálom a kallereket, én egy büdös bunkó aluliskolázott droidra, akinek valami csoda (negatív) folytán "hatalom" került a kezébe nem fogok vigyorogni, odatolom a bérletem azt mehet az anyjába.
Fizetek 2x (mert adózom is rendesen), retekben, dzsuvában, szánalmasan lassan közlekedem, baxtatnak akallerek és még örüljek is neki, hát nem.
Igen lehet kövezni ha tehetem még be is szólok nekik, direkt lassan vaszem elő a bérletem ha ráérek stb...részemről ennyi majd ha javul a szolgáltatás akkor vigyorgok...

Ui.:
Ha étteremben jön a pincér és elétek baxa a kihűlt, romlott, drága ételt és még borravalót is kér ti biztos vigyorogva kéritek a repetát.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:27:01

finisz 2008.06.02. 13:16:56

"Senki nem emlékszik Párizsra, édes,
Senk nem tudja, miről van szó,
Senkit sem érdekel, mert itt mindenki -
Mert itt mindenki sportoló.

A metróban is sportolók ülnek,
Sportolnak a buszvezetők
Párizsnak végképp vége,
Mert senkinek nem elég.

Pekingi ősz, orosz tél,
Magyar nyár prágai tavasz..."

(Balaton vagy Trabant, szóval Víghmisi meg Hunyadikarcsi)

2008.06.02. 13:27:14

finisz:

vizsgaidőszak van... most is csak egy percre ugrottam be.

Amúgy nem prédikálni akarok, mert egyrészt nekem is megvan a véleményem a bkv-ról, másrészt én sem vagyok makulátlan bkv-ügyben. De bassza meg, ha lebukom és megbüntetnek, akkor legyen bennem annyi gerinc, hogy vállalom a következményeit és nem azzal kezdem, hogy "mérrángatottleazellenőra6osvillamosról" meg "T. Homár, rohadjon meg a békávé".

Persze, ha kezet emelne rám (vagy tette volna a csajjal), másképp ítélném meg a dolgot. De amit írt, az így ebben a formában csak a saját emberi törpeségéről és pofátlanságáról árulkodik. Pláne, hogy bizonyítani sem tudja azt, amit itt összeprüntyög.

Dudus:

"különböznek a fogalmaink a jogszerűségről"

Dudus, az én kis kőbaltás fogalmaim szerint jogszerű az olyan magatartás, ami a jogszabályoknak megfelel és jogszerűtlen az olyan, amely nem.

A pofátlanság egy más dimenzió.

A jelen sztoriban az ellenőrök eljárása részben jogellenes és részben pofátlan, a csaj eljárása pedig 100%-ban jogellenes és 100%-ban pofátlan.

Ezért a nagy egész megítélésében a csajt semmivel sem tartom különbnek az ellenőröknél, akik még minden primitívségükkel együtt is többet tartottak be a rájuk vonatkozó szabályokból mint ez a csaj.

De ez már a szituációnak nem a jogi, hanem az emberi megítélése.

A punter 2008.06.02. 13:28:34

Hmm,nekem csak Pékázéertés tapasztalataim vannak,bár mondjuk egy faj végülis.A legrosszabb talán az volt,mikor épp megvettem a bérletet és nem írtam rá rögtön az ig. számot.Persze jöttek a ellenőrök, annyit mondott az egyik,h "Akkor adnék egy tollat mielőtt azt mondanám, hogy 500 forint". Meg aztán volt olyan is, h hozzám oda se jöttek.

Deviáns 2008.06.02. 13:33:25

A cikkíró szerintem is simlis, az ellenőr meg bunkó, de!
Ma már mindenki MP3 lejátszóval mászkál, a hangfelvétel lehetősége be van építve. Néhány gombnyomás... Ha valaki ilyen szitut lát, hangfelvétel be, közel állni, aztán a sértettnek felajánlani a felvételt, hogy érvényesíthesse jogait.

váj mí 2008.06.02. 13:38:24

Majompásztor
OFF
Azért néha lazízhatnál vizsgaisőszak közben is .... Péntek? Parázs? Hmmm .. mit szólsz?

ON
A BKV-val is csak az van szvsz, ami a többi sziolgáltatóval ... hogy, hogyan viszomyulsz a képviselőihez ....

2008.06.02. 13:38:28

"Ha valaki ilyen szitut lát, hangfelvétel be, közel állni, aztán a sértettnek felajánlani a felvételt, hogy érvényesíthesse jogait."

Nem néztem utána, de erős a gyanúm, hogy ez - az ellenőr hozzájárulása nélkül, ami ugye nem túl valószínű - jogellenesen szerzett bizonyíték lenne, tehát segíteni ilyenkor csak úgy lehet, ha végignézi és utána tanúskodik.

iBKV 2008.06.02. 13:39:20

Felesleges azon lovagolni, hogy Eszter hibazott.

1. nem tepunk ki senkinek a kezebol semmit,
2. Eszter nem a 12.000 ft miatt tepte szet a csekket, hanem ahogy viselkedtek vele
3. Hogy mikor lesz ennek vege? Ha egyszer ketszer jol elvernek par ilyen ellenort...
4. Mi az hogy lefoglalja a berletet, nekivag egy csekket es eltakarodik a helyszinrol? Ennyi erovel a penzemet kiveszi a tarcambol, szembekop, lekurvaanyaz es elmegy a helyszinrol... Sarkallatos pelda, de mar csak egy hajszal valasztja el a szituaciokat!

/*Ha ilyet tesz velem, ott a helyszinen vagom torkon (nemtol, kopaszsagtol, kigyurtsagtol fuggetlenul) rugom tokon es uvoltozok.*/

De itt az osszes resztvevonek be kell irni az elegtelent.
Eszternek a hiba miatt, az ellenoroknek PARASZTSAGUK miatt, a rendornek "annyi esze van mint egy doglott hintalonak" effektus miatt es a villamoson, az ajtoban allo hulye embereknek, akik vegignezik, hogy egy holgyet lecibalnak es megalaznak emberi meltosagaban fenyes nappal... Az lett volna a minimum, hogy odaall ket harom ember, hogy mit csinalsz bazeg? Mit kepzelsz magadrol? Ki vagy Te itt? es meltosagaban megvedeni a holgyet,

De itt is ragaszkodtok ahhoz, hogy Eszter hibazott stb stb. Egy korabbi posztban, ahol a babakocsit akarta odazarni a vezeto, itt ez a lerancigalas, legkozelebb egy allapotos holgyet fognak hasbarugni, mert "nemjo a berleted

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2008.06.02. 13:39:31

Elég sok okosságot olvastam itt. A kommentezők egy része ugy csinál, mintha nem ebben az országban élne.
pl. tényleg lenne értelme feljelenteni egy rendőrt? szerintem az lenne vele mint a zsanett üggyel (elkennék), harcol az igazadért pl. bíróság előtt (a mult héten olvastam az indexen -a minősítő intézet nem jut eszembe-, hogy felmérésük szerint sokszor rossz és egymásnak elentmonó itéletek születnek.
stb. sorolhatnám. tapasztalatom szerint a történet totál lehet valós, a BKV-t meg hagyjuk elég sok a botrány körülöttük e cikk nélkül is.

2008.06.02. 13:40:05

OFF

finisz, nem valószínű - az elmúlt napokat túl lazára vettem :(

ON

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:40:29

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 13:27:14

A hölyg viselkedésére én inkább a "gondatlan, jóhiszemű szabályszegő" jelzőt alkalmaznám, már amennyiben igaz a történet, amit leírt. Jóhiszemű, mert a díjat befizette (befizették számára) és ezzel az éves bérlettel (állítása szerint) csak ő járt.

Az ellenőrre pedig több jelzőt is tudok találni. Legelőször is az "arrogáns", "hatalmi helyzetével visszaélő", "méltánytalan", az "erőszakos" jelzőket, végül pedig a "csaló" jelzőt, amennyiben a jogos büntetés dupláját próbálta első körön ráerőszakolni a hibázó utasra.

Amellett, hogy az ellenőr reakciója törvénytelen, méltánytalan és aránytalan volt, vagyis a negatív mérleg döngve billen arra az oldalra, akkor is a BKV-s lenne inkább elmarasztalandó, ha az utas bunkóbb lett volna, vagy ha szándékosan csalna. Két okból: Egyrészt hivatalban van az ellenőr, másrészt neki kell ismernie a szabályokat. Tehát nem élhet vissza erőfölényével.

Ha egy autós elüt egy gyalogost, első fokon automatikusan az autóst marasztalják el az esetek túlnyomó többségében. Ha más okból nem megy, a KREDZ 173/c alapján. Vajon miért? Tudod a választ?

váj mí 2008.06.02. 13:41:25

MP
Hümm .. azt nemtom pontosan, hogy a magyar törvények hogyan rendelkeznek e tekintetben .. de eddigi tanulmányaim alapján, aki közterületen tartózkodik, az szabadon fotózható ...

váj mí 2008.06.02. 13:44:47

Majompásztor

OFF
Pedig szívesen megismernélek .. node egyszer a szesszió is véget ér , tapasztalataim szerint ;)
A Szakítós alapján, érdekes lenne veled beszélgetni, bővebben .. nem olyan aranyhajasan ;)

ON

iBKV 2008.06.02. 13:45:37

Bigdada egyetertek...

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:46:02

finisz 2008.06.02. 13:41:25

A közterület fotózható. Ha valakit nyilvánvalóan szándékosan fotózol, engedélyt kell tőle kérni.

Én ezt tettem: Kép+hang: "Ugye, nincs ellenére, ha a hivatalos beszélegtésünket mostantól rögzítem?"

2008.06.02. 13:47:47


"Mit kepzelsz magadrol? Ki vagy Te itt? es meltosagaban megvedeni a holgyet,"

Eszternek meg az átlagos káeurópai pitsának biztos imponálna az ilyesmi, de mielőtt lenyomod ezt a képmutató, egyoldalú, kötekedősen bevágódós benyalószöveget, győzödj meg arról, hogy Eszter véletlenül nem valami 200 kg-os zsírdisznó-e in real life? :)

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.06.02. 13:47:50

Vannak itt akik jól látják a lényeget. Ami az, hogy nem szükséges meglepődni.

Abban az országban ugyanis, ahol a lakosság jó része a „REND” nevében jóváhagyta, sőt védte azt ami a kormány ill. a rendőrség részről 2006 október 23-án történt, az efféle önkényesség logikusan következik, és ugyanúgy „normális”.

nemethsanyi 2008.06.02. 13:48:29

Kedves Bigbada és minden egyetértő!

És most kérek elnézést mindenkitől de elsősorban tőletek!
Valószínűleg egy tahó, izomagyú hülyegyerek veszett el bennetek, akiknek egy majomketrecben lenne a helye nem pedig civilizált világban.
Én sem tűröm a szivatást, de nem is provokálom.
Ha belerugdosol az emberekbe ne csodálkozz ha többen rugnak beléd is! Ez nem viselkedés!
Ami pedig az ui.-t illeti, te pedig az a fajta ember lehetsz aki elvárná 200 Ft-ért hogy kinyalják a seggét, és megsértődik a kurvára ha nem tudja felállítani a faszát.
Mégegyszer bocs

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 13:51:50

A Nép Te vagy 2008.06.02. 13:47:50

hüje

2008.06.02. 13:54:27

"gondatlan, jóhiszemű szabályszegő"

Tudtommal a jegynek is meg a bérletnek is oda van írva a hátuljára, hogy érvényesíteni kell / rá kell írni a számot.

Tehát nem igazán vágom, hogy hol van itt a jóhiszeműség.

A gondatlanság meg itt megint nem játszik, mert nem vétkességi alapon, hanem objektíve felel azért, hogy érvényes jeggyel utazzon. Úgy ugyanis nem lehet ellenőrizni, hogy majd minden egyes bliccelőnél bizonyítást folytatnak le arra, hogy azért nincs-e érvényes jegye, mert késett az uzsonna az oviban, vagy azért mert reggel darabos és szokatlanul fekete volt a széklete vagy azért mert, jé, tényleg egy egész család használ egy bérletet.

váj mí 2008.06.02. 13:55:38

Dudus

Én elsősorban a (közterületi) fotóra céloztam .... bármikor lefotózható az egyén, akár Bors/Blikk címlapjára kell (dugahtod fel a személyiségi jogaidat ... ), akár célzott (belegyezett) fotóként.

A hangfelvétel az más .. arróűl (elvileg) tudnia kell annak is, akiről készül...

Mondom, elvileg .. (szemforgatós szmájli)

kérdések órája 2008.06.02. 13:59:21

remélem az ellenőrnél áttétes mellrákot diagnosztizálnak az onkológián, ha tényleg így volt az eset.

Budapest.Világváros.Nincs még egy ilyen város!Liberális város. Prolik!Szavazzátok meg legközelebb is a demszkit! Mert különben jönnek vissza a fasisztarasszistanépnemzetihorthysták, tuggyátoooook!

lonicera 2008.06.02. 13:59:41

a hangfelvételt nem is bizonyító erejű dolog, ha jól tudom. Mert akár hamisítani is lehet, ezért nem is tekintenek ráperdöntő bizonyítékként, de javítson ki, aki jogot végzett

váj mí 2008.06.02. 14:01:53

Te Nép, te
M?ijafax köze van ennek egy ünnephez és vadhajtásaihoz?
Szövegértés = 0
Empátia = 0
Intelligencia = 0

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:02:58

majompásztor · mezeijoghallgato.blog.hu 2008.06.02. 13:54:27

Leírtam, mit értek jóhiszeműség alatt: Ki lett fizetve a bérlete, és (ha igaz, amit a hölgy ír) nem élt vissza vele oly módon, hogy egy megvásárolt bérletet többen is használnak felváltva.

A számot ugyanis ezért kell ráírni a bérletre.

A jóhiszeműség allatt tehát azt értem, hogy nem állt szándékában megkárosítania a BKV-t és nem is okoztt kárt.

Ennyit az emberi (méltányossági) oldalról.

A BKV-droidnak meg nem az a dolga, hogy méltányossági szempontokat vegyen figyelembe, hanem az, hogy betartsa a szabályokat, végrehajtsa a programot.

Ezért droid, vagyis nem tévesztendő össze azzal az ellenőrrel, aki ember.

De a droidizmus és a törvénytelen erőszakosság között, vagyis hogy kicibálja a bérletet a hölgy tácájából, nem tennék egyenlőség-jelet. Ha a BKV "hivatalos hangjainak" hinni lehet, ez nem a szoftver része, még csak nem is programhiba, hanem egyszerűen selejtes hardver droidnál. Ki kellett volna szűrni a meósnak, mielőtt üzembe helyezték.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:03:14

Az egész köcsög BKV bekaphatja! Sorbaállítani minden egyes dógozójuka, oszt megbaszatni egy talicska bőgőmajommal!

Ez attól függetlenül érvényes, hogy fenti levél igaz avagy hamis!
Mindenki ismeri a bökövöt, szemét tróger igénytelen cég, minden fos járművet összevásárolnak, és az utasokkal fizettetik meg, az ellenőrök pedig nem intelligensebbek, mint egy kupac fos, és ez alól kivétel márpedig nincs. Ha valaki tud is ilyenről, nem érdekel!

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:06:39

lonicera 2008.06.02. 13:59:41

Nem vagyok jogvégzett, de a tapasztalatom pl. az e-maillel, ami szintén nem tekinthető "írásbeliségnek", hogy polgári peres ügyekben a bíróság elfogadja írásos kommunikációnak, ha nem lóg ki nagyon a hamisítás lólába, vagy annak, hogy bármely fél szándékosan visszaél vele (pl. elküldi, de úgy, hogy a címzett ne, vagy csak késve kapja meg).

A hangfelvételnél is először megkérdezik az érintetteket, hogy elismerik-e. Ha komoly az ügy, és vita van, lehet ellenőrizni - az ügy súlyához mért költséggel, nyilván.

Mike36 2008.06.02. 14:09:43

egyet ne felejtsetek el: ma a BKV visszaél a piaci erőfölényével

simán bíróságon megtámadható lenne a birság mértéke
illetve kezdeményezhetsz eljárást a Versenyhivatalnál

váj mí 2008.06.02. 14:10:33

lonicera
Sőt, a videóval, kézikamerával,, telefonnal, fényképezőgléppel készült felvlétel sem perdöntőek ... hacsak súlyos pénzekért nem bizonyítod (ha erre éleződik a vád vagy védelem), hogy eredeti vágatlan felvételek (Megjegyzem zárójelben ez a románjogrend, DE a vádlónak is ugyanakkora a vbizonyítása kötelezettsége .. tehát ha áldozat/alperes vagy, direkt jó neked, kisebb szabálysértések esetében .. mert a fax fog foglalkozni mondjuk a II. kerületi bukaresti rendőrségen azzal, hogy nem egészen 2000 forintért pereskedjen és bíróságra járjon veled)

Chrom 2008.06.02. 14:11:38

Eljutott megint oda, hogy semmi köze az egésznek az eredeti posthoz két hozzászóló jóvoltából...
1. Ennek az egésznek semmi köze 2006. fostóber 23-ához, amikor az a csőcselék randalírozott, aki állítása szerint az országot akarja jobbá tenni. (vagy szélsőjobbá...)
2. Ennek az egésznek semmi köze a liberalizmushoz. Az aki leírja, hogy prolik, az alig húsz éve még maga is abban a környezetben élt, és azt csinálta amit mondtak neki, de legalábbis a szülei biztos.

attnyc 2008.06.02. 14:11:44

Szerintem meg mindenki tartsa be a torvenyt es elsosorban az elenor, mert ez a dolga es ezert fizetik! Vannak szabajok amik rajuk is vonatkoznak nem csak az utasra, atol fugetlenul, hogy bunko az elenor vagy sem! Mint ahogy ezt az illeto holgy leirta a mindenfele jogszabalyok alapjan es emberileg, igen is a holgy-nek volt igaza , nem is ertem a hozzaszolokat min is vitatkoznak . A torvenytelen intezkedes es torvenytelen tetlegesseg az nem a elintezesi formaja ennek az ugynek! Nekunk meg igen is az allampolgari kotelessegunk hogy megvedjuk az allampolgar tarsunkat az ilyen es mas helyzetekben es kulonosen ha az gyengebb es plane, hogy igaza is van!

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:12:30

Javasolnék egy áthidalló megoldást: Nem-e lehetne-e BKV-ellenőrök számára-e határozatlan idejű gördülő sztrájkot szervezni-e...?

váj mí 2008.06.02. 14:14:56

Chrom
Ezt én sem értem, mi köze a bináris kódnak az olívabogyó-ültetvényhez?
Szerinted?

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:20:00

Az meg külön szégyen, hogy a tisztelt utastársak basztak segíteni, ennyire sok tulibunkó közlekedik nap, mint nap Pesten? Persze aztán egész nap ezen csámcsog mindenki, aki szemtanúja volt az egésznek, aztán lehet anyázni a zismerősöknek, meg a kollegáknak, hogy "Fú, bazeg! Mit láttam ma a metró!" Aztán ennyi! Segíteni? Lófaszt! Pofázni? Azt igen! Azt kurvára tud mindenki!
A BKV egy köcsög, az utasok meg birka beszari népség!

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:20:29

Chrom 2008.06.02. 14:11:38

OFF

Át kell siklani fölöttük. Tudod, mint a viccben: Van, akinek akármilyen ábrát mutathatsz, mindenről csak "az" jut az eszébe... Megjegyzem, hogy a következő kormány gyaníthatóan keményebben, tökösebben fogja bevetni a radikálisokkal szemben a rendőrséget, mint ez a mostani, töketlen, de ez nem tarotik ide, másrészt fölösleges is mantrázni, majd meglátják-megérzik a bátormókusok, ha nem szaladnak haza idejében...

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 14:21:53

azzal a logikával, hogy a szabályszegők ne kritizálják az ellenőrt, az a baj, hogy az ellenőr ilyesfajta helyzetbe majdnem kizárólag szabályszegőkkel kerül.
Ha őket mind kivennénk azok közül, akiknek jogában áll reklamálni a BKV ellenőrök munkáját illetően, akkor a BKV ellenőröket gyakorlatilag nem érhetné legitim kritika.

Kérem, amint már korábban is írtam, vegyük már figyelembe, hogy nem egy maffiavezérről beszélünk, aki napi rendszerességgel milliókkal károsítja meg szent közlekedési vállatunkat a kitöltetlen -sőt, inkább: rosszul kitöltött- bérletével, hanem egy figyelmetlen nőről.

kérdések órája 2008.06.02. 14:23:17

No már jön a huhogás a fasisztaveszélyről, mikor valaki kritizálja a liberális förtelembe süllyesztett Budapestet, hihihi.

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:24:26

herodes 2008.06.02. 14:21:53

Egyetértek. Erre próbálom direkt módon a "méltányosság" kifejezéssel rávezetni az olvtársakat, indirekt módon meg a "droidozással", továbbá a "szabad vadászati idény" kezdetű kisszínesemmel... De nem megy, mer' a szabál, a'sszabál...

pipacsaripacspapucs 2008.06.02. 14:25:29

kérdések órája 2008.06.02. 14:23:17

nagyonhüje

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:25:49

Akkó' mán békaphatják a liberálisok is meg a libériások is, meg ha mán itten tartunk Demszky elvtárs is, hogy verje seggbe a kombínó!

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.02. 14:27:26

Na! Holnaptól egy héten át sztrájkoljon minden utas, szolidaritásból bészálhatnak a MÁV rajongók is!

Chrom 2008.06.02. 14:28:27

Finisz!

Kábé annyi, mint a piros (értsd "vörös") metrónak a "kék" metróhoz. :)

Na akkor az analógia: a sárga metró a Fityesz, mert ugyan gyorsnak tűnik, de nem túl mélyen szaladgál, igyekszik frissnek fiatalosnak tűnni, de állomásai a régi időkről szólnak. De ugyanolyan büdös és koszos mint a többi.

A kék metró az Esszdéeszz, mert a kettő között van, és mindehonnan összeszed embereket:)Közepes állapotban van, olyan pontokat köt össze, amik jó messze esnek egymástól. Sosem lesz igazi metró belőle:)

A piros metró az "Emeszpép" a legmélyebben van és a legszarabb állapotban, ugyanakkor legmegszokottabb, sokan megszokásból használják, minden második állomása a nemrégmúlt nagy tanúja. Vannak modern állomásai, de igazán senki nem szereti:)

ájdonszinkszó 2008.06.02. 14:30:17

*Majomizé*

Most már tudjuk, hogy Dániában (nem itt a Balkánon) éltél és gratulálunk hozzá :-)

Túlságosan mereven gondolkodsz bizonyos szempontból.
Dudus álláspontjához áll legközelebb az enyém.
Te erkölcsi alapokról vitatkozol, amiben van is igazságod, DE, a rohadt életbe:

ne alkalmazzon abuzív magatartást egy kibaszott vállalat munkatársa, ez a vállalat lehet egy nagyobb is, pl. az állam (--> rendőrség).
Itt a vége, fuss el véle!

Ez elfogadhatatlan! Függetlenül attól, hogy az ellenőrök 95 %-a leginkább börtöntöltelékre emlékeztet, lehetne jogi diplomájuk is b+, nem ez a lényeg!

Ha lyukak vannak a jogaikban, az nem az ő dolguk, hanem a jogalkotóké! Ne partizánkodjanak a k. életbe, verbális ás testi fenyegetéssel, se nő, se 2 méteres ffi, se gyerek, se senki kárára.
Ha nincs joga feltartóztatni, és nem jön a rendőr, akkor engedje el, KÉSZ! És írjon jegyzőkönyvet róla, és továbbítsa, hátha a vezetők elgondolkodnak! Többet nem tud tenni és tilos is lenne tennie!

Úgy látom, te is kicsit "droid" vagy, csak jobb verbális (és nyilván intellektuális) képességekkel.
Én nem balkánoznám le a levélírót, ugyanabba a kategóriába sorolva, mint ezeket a szerencsétlen szutykokat, csak mert horribile dictu ELFELEJTETTE átírni azt a k. számot, a felmutatás kötülményeit meg ne próbáljuk már kitalálni (nyegle volt-e, vagy lekezelő, jelentkezzen közületek, aki ott volt és látta).

attnyc 2008.06.02. 14:31:17

kuruc.info/r/2/24651/

Kar nélküli embertől követeltek rokkantigazolványt a BKV suttyó ellenőrei
2008-05-09. 07:29


Döbbenten nézték végig az 56-os villamos utasai, ahogy két BKV-ellenőr rokkantsági igazolást követelt Simon Csabától, akinek vállból hiányzik mindkét karja - számolt be az esetről a Népszabadság. A törvény szerint ingyen utazhatna, még kísérőjének sem kell jegyet vennie. A BKV szerint az ellenőrök még rendesek is voltak, hiszen csak a kísérőt bírságolták meg.

Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenőrök az 56-os villamoson. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elő, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

Simon Csaba 28 éve csonkán született. Így nevelkedett, vállból hiányzó karját lábaival helyettesíti. Képes írni, sőt évek óta egy cégnél informatikusként dolgozik. Tavaly a Balatont is átúszta. "A BKV-t kéne sajnálni inkább, amiért az én hatezer forintos büntetésemre szorul" - mondta a lapnak a fiatalember, akit megbüntettek az 56-os villamoson, illetve nem őt, hanem rá való tekintettel a kísérőjét.

A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatják, sőt, még kísérőjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérő segítségére szorul. Mivel "állandó testőrt" nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

De most Simont és kísérőjét is meg akarták büntetni a BKV suttyó ellenőrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérőjét bírságolják meg.

A Népszabadság megkeresésére a BKV elismerte, hogy ellenőrei intézkedtek egy mozgássérült utassal szemben, "akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt". A cég hivatalos álláspontja szerint az ellenőrök "eltekintettek" a megbírságolásától, de kísérőjét, akinek szintén nem volt díjmentes utazásra jogosító igazolványa - mivel ilyenje nem is lehet - megbírságolták.

Persze ilyen eset is csak Proliországban fordulhat elő, ahol a parazita zsidók a szükséges iratok bemutatása nélkül vehetik fel az összesen több milliárd forintos jóvátételt a meg sem történt holokausztért, a közpénzből élősködő parlamenti politikusok meg számla nélkül, bemondásra kapják a több százezres "költségtérítést", míg a karok nélkül nyomorgó rokkanttól büntetés terhe mellett szigorúan megkövetelik a rokkantságot igazoló okmányt. Mert lehet - gondolja az iskolázatlan ellenőr -, hogy nem is rokkant az a szemét, csak úgy le van vágva mindkét karja.

A BKV szerint helyesen jártak el írni és olvasni éppencsak alig tudó, hat kisegítőt végzett ellenőreik. "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el" - állították a több milliárdos hiányt termelő cég milliós fizetésekben részesülő vezetői a történtek után.

kérdések órája 2008.06.02. 14:33:41

az persze nem zavar liberáliskáim,hová rohasztották demszkiék és gyurcsányék a fővárost,illetve az országot.
vagy provokátorok vagytok vagy konvergenciaprogrammal butított hülyék.

Chrom 2008.06.02. 14:39:48

Kérdések órája, kérlek vezesd le, megint mihez szóltál hozzá ?:)))

Házi feladat: értelmezd a provokátor, valamint a konvergencia szavakat, min. 5 max. 10 mondatban.
Alternatív házi feladat: értelmezd az alternatív fogalmát
Sima egyszerű mezei házi feladat: gyakorold a kis- és nagybetűk használatát, a tulajdonnevek helyesírását. :D

kérdések órája 2008.06.02. 14:42:29

Chrom,ez nagyon gyenge liberális nyávogás. A Jobbikot nagybetűvel írom,látod?

Chrom 2008.06.02. 14:52:39

Kedves kérdések órája:
A saját nevedet is kisbetűvel írod. Nem érdekel, hogy a Jobbikot mekkorával írod, mert tulajdonnév és én is úgy írom. Az sem érdekel, hogy melyik ideológiát követed, legfeljebb nem értek Veled egyet.
Azonkívül nem tudom, hogy értelemezési és helyesírási feladat, ami azon kívül, hogy egy vicc volt, hogyan kapcsolható össze "gyenge liberális nyavajgással". Mindenesetre úgy látom nincs kész a házid, de ülj le kegyelemkettes, mert a Jobbikot ügyesen le tudtad írni a pici kis kezecskéddel.

iBKV 2008.06.02. 14:54:49

Majompasztor:

Erdekes felvetes, de nem seggnyalas, hanem zsigerbol valo utalat a nagykepu, okoskodo, hulye parasztok fele...

Azt gondolom, Teged sem foglak szeretni...

Osszefoglalva ismet: Nem igy kellett volna rendezni az ellenornek a helyzetet.

Chrom 2008.06.02. 14:55:36

...és mindenkitől elnézést, hogy offolok:)

kérdések órája 2008.06.02. 14:59:32

Kedves Chrom:azért a nyavajgást helyesen úgy írjuk,hogy :nyavalygás. Ha már kifogásoltad az helyesírásom.

fordp01 2008.06.02. 15:03:33

ha mondvacsinált okból akarnak megbüntetni, ki kell hívni a rendőrt. ha a megjelenő rendőr mutyizik az ellenőrrel, hívni kell egy másikat. persze, idő meg ideg meg minden, de ne hagyjátok már kihúzni a pénzt a zsebetekből... múlt héten az ellenőrökkel együtt szálltam fel a hévre, és mivel a zsebbenhordott, gyűrött jegyim közül egyet se tudtam addigra kilyukasztani, mire odaértek, be akarták bizonyítani, hogy nincs érvényes jegyem és már legalább a múlt hét óta ülök abban a kocsiban. aztán amikor megkérdeztem az utasokat, hogy szerintük hol szálltam fel, meg mikor mondtam, hogy akkor nosza, nekem is van három tanúm, ők is hárman vannak, hívjunk rendőrt, akkor már annyira nem akartak. persze így is leszállítottak meg üvöltöztünk egymással öt percet, de 6000 HUF bírság helyett tizenöt perc késés... átszámítva 24000 HUF-os órabérrel idegeskedtem, szóval szerintem érdemes szájalni.

Chrom 2008.06.02. 15:07:00

Kedves kérdések órája,

Igazad van. Most Jobb?::D:D:D

Na offolás vége, nem süllyedek/süjjedek/sülyjedek/süjlyedek lejjebb/lellyebb/lelyjebb/lejlyebb, vissza/visza a témához.

soseleszekelső 2008.06.02. 15:13:09

Én egy évben max egyszer-kétszer utazok BKV-n, így nem vagyok egy reprezentatív példa.
De legutoljára a Ferenciek terén szálltam fel a metróra.
Ellenőr udvariasan kérte, majd megköszönte a bérletem. Előttem egy néni volt, aki ránézésre ingyen-utas korosztály volt, ő kapott egy 'Jó egészséget!', meg egy mosolyt.
A sok homár olvasás után nem hittem a szememnek. De azért úgy látszik néha ilyen is van.
Az ellenőr figura pedig valami külföldi srác volt (nem fehér), bár nem tudnám megmondani, hogy a világ melyik tájáról származott.

soseleszekelső 2008.06.02. 15:18:01

Hoppá.
Természetesen nem vagyok hülye, hogy egy-két alkalomra bérletet vegyek. A jegyemet kérték és köszönték meg...

attnyc 2008.06.02. 15:22:03

Kar nélküli embertől követeltek rokkantigazolványt a BKV suttyó ellenőrei
2008-05-09. 07:29


Döbbenten nézték végig az 56-os villamos utasai, ahogy két BKV-ellenőr rokkantsági igazolást követelt Simon Csabától, akinek vállból hiányzik mindkét karja - számolt be az esetről a Népszabadság. A törvény szerint ingyen utazhatna, még kísérőjének sem kell jegyet vennie. A BKV szerint az ellenőrök még rendesek is voltak, hiszen csak a kísérőt bírságolták meg.

Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenőrök az 56-os villamoson. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elő, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

Simon Csaba 28 éve csonkán született. Így nevelkedett, vállból hiányzó karját lábaival helyettesíti. Képes írni, sőt évek óta egy cégnél informatikusként dolgozik. Tavaly a Balatont is átúszta. "A BKV-t kéne sajnálni inkább, amiért az én hatezer forintos büntetésemre szorul" - mondta a lapnak a fiatalember, akit megbüntettek az 56-os villamoson, illetve nem őt, hanem rá való tekintettel a kísérőjét.

A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatják, sőt, még kísérőjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérő segítségére szorul. Mivel "állandó testőrt" nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

De most Simont és kísérőjét is meg akarták büntetni a BKV suttyó ellenőrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérőjét bírságolják meg.

A Népszabadság megkeresésére a BKV elismerte, hogy ellenőrei intézkedtek egy mozgássérült utassal szemben, "akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt". A cég hivatalos álláspontja szerint az ellenőrök "eltekintettek" a megbírságolásától, de kísérőjét, akinek szintén nem volt díjmentes utazásra jogosító igazolványa - mivel ilyenje nem is lehet - megbírságolták.

Persze ilyen eset is csak Proliországban fordulhat elő, ahol a parazita zsidók a szükséges iratok bemutatása nélkül vehetik fel az összesen több milliárd forintos jóvátételt a meg sem történt holokausztért, a közpénzből élősködő parlamenti politikusok meg számla nélkül, bemondásra kapják a több százezres "költségtérítést", míg a karok nélkül nyomorgó rokkanttól büntetés terhe mellett szigorúan megkövetelik a rokkantságot igazoló okmányt. Mert lehet - gondolja az iskolázatlan ellenőr -, hogy nem is rokkant az a szemét, csak úgy le van vágva mindkét karja.

A BKV szerint helyesen jártak el írni és olvasni éppencsak alig tudó, hat kisegítőt végzett ellenőreik. "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el" - állították a több milliárdos hiányt termelő cég milliós fizetésekben részesülő vezetői a történtek után.
kuruc.info/r/2/24651/

ájdonszinkszó 2008.06.02. 15:24:00

soseleszek:

TERMÉSZETESEN, vannak normálisak is, de az, hogy - nemcsak világkultúrország-sztenderdhez viszonyítva - ijesztőek az egyetlen budapesti tömegközlekedési vállalat (hmm, esetleg reprezentatív külföldi vendégeink számára, az ország fővárosa és a magyarság bizonyítványául) alkalmazottai (nem azért, mert nem beszélnek nyelveket, NYELVET sem sokan!), megjelenésükben, tökvakarós szotyolázásukban, stb., szerintem a vállalat, az ország szégyene, áhhh.

2008.06.02. 15:26:31

"egyet ne felejtsetek el: ma a BKV visszaél a piaci erőfölényével"

Akik a sokszereplős tömegközlekedési piacról beszélnek, azoknak némi árnyalásképp elmondom, hogy fontolják meg az alábbiakat is (nem kívánva védeni a BKV-maffiát):

1. Attól még, hogy egyszerre több szolgáltató lesz (illetve már van) Budapesten, nem fog bekövetkezni az, hogy Neked, az utasnak a kegyeiért közvetlenük versenyezenek.

2. Annak a politikusok által távirányított szervezetnek (remélhetőleg egy fővárosi közlekedési szövetségnek) a kegyeiért kell majd versengeniük, akik meghatározzák a tarifát, a szerződéses feltételeket és lefolytatják a pályáztatást-kiválasztást.

3. Reméljük ez a pályáztatás szolgáltatás-megrendelésre irányuló közbeszerzési eljárás lesz.

4. Ettől azonban még senki se várjon színvonal javulást, hatékonyságnövekedést stb. ugyanis példának okáért az autópályaépítés sem monopolizált tevékenység, mégis működhet Mo-n két-háromszoros túlárazással.

5. Tehát ha a BKV-t közpénzek kiszivattyúzására és lenyúlására használják bizonyos érdekcsoportok, akkor ez sajnos ugyanúgy megtörténhet a BKV helyébe lépő, pályáztatásnak alávetett kismillió céggel is.

6. Van egy ötletem arra, hogy ezt hogyan lehet megfelelő jogalkotással kiküszöbölni, de azt itt nem írom meg, mert szakdolgozati lesz :), másrészt meg úgyis csak elméleti fejtegetés maradna, hiszen:

7. olyat Madjarland Népgyűlése sose fog megszavazni, mert azzal a saját magának kinyitott kiskapukat zárná be a közpénzlenyúlási buliban.

Úgyhogy, noha alapvetően én is a közösségi közlekedés liberalizáiója mellett vagyok, szeretnék lehűteni mindenkit atekintetben, hogy ettől érdemi ár/értékarányjavulást várjon.

Ha a BKV-t "szakértői" cégeken és ki tudja milyen egyéb alvállalkozókon keresztül közpénzlenyúlásra használják fel, akkor ez ugyanúgy megtörténhet majd egy többszereplős piacon is több, kisebb megrendelésre éhes magáncégen keresztül is.

Vagyis a közbeszerzési és egyéb versenyeztetési szabályokba is radikálisan bele kellene nyúlni ahhoz, hogy a liberalizáció bármit is érjen,de van egy fogadásom arra, hogy ezt Mo-n sose fogják meglépni, mert hamar vége lenne a havajnak.

BigBada 2008.06.02. 15:27:54

Kedves Nemethsanyi,

Nem vagyok sem izomagyú, sem bunkó, csak rohadttúl felbaxa az agyamat, hogy a semmiért-mert valjuk be, hogy a BKV szolgáltatása szinte az-fizetek, és még baxtatnak is. Erre még jöttök ezzel az álszent, jófiú, meg hiper jogkövető magatartás dumával.

200Ft-ért nem várom el, hogy kinyalják a seggem, de ez a rakás fos amit szolgáltatásnak neveznek NEM 200 Ft. Akkor most, hogy jön ide a hasonlatod, már én kérek elnézést. Ennyire nem lehetsz elvakúlt BKV fan.

Most lehet arról vitatkozni, hogy ki kezdte mint az oviban. DE elhiheted, hogy nem zsigerből rühellem a kaller bagázst, 20+ éve járok BKV-val elhiszed, hogy van tapasztalatom?

Kibe ki rugdos az meg viszonyítás kérdése. Mellesleg miért is személyeskedsz, először előadod itt a szamaritánust aztán meg ez, ha te vagy a példa, akkor ezt a példát kihagyom már bocs.

2008.06.02. 15:29:09

akarom mondani: "közvetlenül versenyezzenek"

ájdonszinkszó 2008.06.02. 15:34:03

majompasteur

Szépen felvázoltad, aztán le is döfted az elméleted, és sajnos szomorú, hogy ebben az országban nem a szakértelem, hanem az egyéni mohóság és erkölcstelenség van az előtérben. Más országokban legalább profi módon zsákmányolnak ki.

Chrom 2008.06.02. 15:34:31

Kedves Majompásztor, jók a meglátásaid, de én azért javíthatatlan vagyok, szerintem ennél csak jobb lehet. Nem számítok arra, hogy választhatok fapados és limuzin villamosok közül, hogy az elsőre 100 forint lesz a jegy, a másikra pedig 500 Ft.
Mert ugye itt nem kell annyira versenyezni az utasért mint más ágazatokban. De én azt gondolom, hogy a BKV is jobban járna, ha versenyeztetni tudná az alvállalkozókat.
Amúgy azon gondolkodtam, hogy ha meglesz a négyes metró, az mennyire lesz más. Remélem ott már valami beléptető rendszerre terveznek!

atomanti 2008.06.02. 15:36:45

LEHET, HOGY VOLT MÁR, DE HOGY VETTÉK EL A CSAJTÓL 2X A BÉRLETÉT (szöveg szerint) ?

w800 2008.06.02. 15:41:30

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a bérlet megvolt vásárolva. És egy bérlettel egyszerre csak egy ember utazhat! Szerintem nagy marhaság ez a számírósdi dolog. A leghelyesebb dolog az lett volna, ha felszólítják hogy mielőbb orvosolja a problémát és kap valami jelképes csekket!
Nem?

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.06.02. 15:45:30

Szerintem egy helyes megoldás az ilyen szituációk elkerülésére a "nem hoztam magammal a személyi igazolványom" tartalmú kismonológ előadása. De te "becsületes" leszel, és mivel nem akarsz balhét, bediktálod az adataidat. Mivel nincs nálad a személyid, ezen a ponton azt mondasz, amit akarsz. Max. sosem kapod meg a felszólítást, hogy "mostmáraztán télleg tessékám fizetni irgumburgum".
Én amúgy sem hordom magammal a személyim (csak ha konkrétan szükség van rá), az adataimat tudom fejből, a rendőrnek el tudom mondani, le tud ellenőrizni, az ellenőröknek meg nem adhatja át az infót, ha erre felszólítod (nem járulok hozzá az adataim kiszolgáltatásához). De ha tévednék, hogy ez működhet (elméletben), szóljatok :).
Én a posztok hatására döntöttem el, hogy soha nem leszek ezekkel becsületes. Bérletet mindig megveszem, de ha elfelejteném, akkor sem fogok 3000 Ft-ért bemutatózni az Akácfában, inkább letagadom az adataimat.

Chrom 2008.06.02. 15:46:27

Atomanti, amikor futkároztak fel alá a Nyugati és a hatos villamos között:)
Amúgy először bérletét, másodszor a bérletszelvényét vették el...

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.06.02. 15:47:20

300.-ik!!!
Na, ezt überelje valaki!!!!

Chrom 2008.06.02. 15:48:33

Repülő Majom, az irataidat kötelességed magadnál hordanod, mert a járőrnek bármilyen adatot bemondhatsz, képet nem lát Rólad. Ha nincs nálad irat, elvben elő is állíthatnak.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2008.06.02. 15:50:55

Azért van egy két dolog, amit nem értek.

Megy a folyamatos panaszkodás, hogy semmire nincsen pénz, a Főváros nem ad támogatást, nincs pénz az államkasszából BKV probléma megoldására.

Megy a folytonos vita a szakszervezettel, közben milliárdok mennek el a BKV(?) pénztárából, de mondhatnánk, hogy az adófizetők zsebéből, különféle mondvacsinált pályázatokra, melyeket a BKV ír ki.

Ezeket kellett volna már réges-régen ellenőrizni. Nem magántulajdonban van a BKV, hogy azt csinálhassanak, amit csak akarnak a köz pénzéből, közben nem tudják finanszírozni a gépjárművek takarítását, nincs rendes beléptető-rendszer és még sorolhatnám.

Hogy van ez? Ebek harmincadja...

renugard 2008.06.02. 16:14:06

Látom egyes klubfasiszták hozzák a színvonalat :) szinte fogadni mertem volna, hogy kérdések órája hozzá fog szólni...:D
Attnyc: az idézett cikk minden médiában benne volt. Mé pont a kurucinfo?

C10H12O6 2008.06.02. 16:17:56

Kedves Feleim!

Itt vagyok újra köztetek, hogy leosszak pár csoportot.

BKV-s történelem
Egyszer még régen Demszky "Trendi" Gábor töröltette el a kapus rendszert, hogy az milyen egy aljas, alávaló, szemét mocskos kommunista karámrendszer.

Kellett jó drágán egy új. Egy gond van vele. Sehol a világon nem működik ez a szisztéma.
Ugyanis legyen bármilyen becsületes is az ország, nem így megy az ügy sem
Tokióban, Londonban, sem New Yorkban. Dehát ugye jó dolog a KÖZbeszerzésből visszacsurranó cseppecske akkor is és most is. Gáborunk mindig metróban utazott, csak régebben kisebb volt a tétel...

A nagy liberális Gábor elérte, hogy roma-aluliskolázott-agresszív alakok (tisztára mint a fasiszta-nyilas-kommunista időkben) hatalmat kapnak és vegzálják, rettegésben tartják az állampolgárok jelentős részét. Gábor! Ez neked a liberalizmus? Ez neked a fejlődés? Eddig soha nem lehetett venni bérletet
Gábor a pénztárakon kívül! És lám-lám csak jó volt egy alvállakozó cég... Ne vonogasd a vállad minderre, mert te vagy a kenyéradó gazdaszervezet feje, aki adja a pénzt mindehez. Jobb lenne, ha nem az AAM-s haverokkal seftelnél, hanem a munkád végeznéd.


Kedves Tarlós "Hozentráger" Pista és Gy. Németh "Bözsi" Erzsébet, Schmidt "Nem tudom, mennyi a jegyára" Pál, Katona "Leisztingertől Van A Lóvé" Kálmán, Rogán "Jó arc akarok lenni, és az asszony nagycsöcsű" Antal!
Ti mi a f*aszomat csináltok egész nap? Miért nem ugattok, demonstráltok mindez ellen. Bezzeg, amikor választás van, akkor okos mindegyik. Rögtön tudtok biciglizni, mert pampogni, hogy mi nem jó. Miért nem utaztok BKV-n??? K*rv* szátokat forró ólommal kéne mosni.

Utastársnak néhány szó
Kedves Utastársam! A jó büdös k*rv* any*d*rt nem tudsz kibaszott rendet rakni abban a kis kibaszott trendimendi táskádban és irattartópénzátrcádban, ahol a KTV-MULTI-K*rv*lkodási pénzed is tartod. Igen szívem, ha a szolibérletre rá tudod vezetni a neved, akkor bizony a bérletedre is vezesd rá. Ha meg baszkurálnak, akkor ne verd magad a földhöz. Otthon apucinak elmondhatod, hogy ma este azért nem kap pin*t, mert fáradt vagy és fáj a fejed, de a metrón senkinek nem tudod beadni ezt a hülye dumát. Ha annyira okos vagy, akkor figyelsz a részletekre. Ugye nem vagy valami NB3-as adminisztrátor, vagy marketinges valahol? Mert ha ott is ilyen precíz vagy, kib*szn*k, és hiába sz*pod végig a karácsonyi partin az egész vezet*séget a budiban... Tudod kedveském, ha csak ennyit tudsz, nemsokára egy animalszex filmben leszel statiszta, ha így folytatod (Film címe: Jumbo, az elefánt).
Jobb lenne, ha nem a paragrafusokat nyomatatnád az ügyvéddel (akit gondolom előbb tisztára kellett nyalnod, és itt nem a tányérjára gondolok, mert azt a főnöködnél van.), hanem emberien beszélnél embertársaddal, még akkor is ha tufából van az agya.

BKV ellenőröknek
Kedves Jóravaló Böszme Barátom!
Sajnos írnom kell, de legszívesebben kiabálnám a dolgot, mert még szájról sem tudsz olvasni...
Az, hogy téged mindenki megvert az iskolában, és senki nem választott be a sorversenybe a csapatába tornaórán még nem jelenti azt, hogy most hatalmat kaptál, te vagy az isteni kiválasztott.

Tanulj meg köszönni, fogat mosni, MOSOLYOGNI, rendesen tűrd be az inged (ami tiszta), és lányeg, hogy tiszta legyen a cipőd. Ne cigizz, de stíröld a nőket, ne hozd a prolidumát, az a dolgod, hogy kiszűrd azt aki bliccel.

Viselkedj. Ugyanis, hamár ízléstelenül öltözöl, és zsíros a hajad, legalább a viselkedésed mutassa azt, hogy közénk tartozol. Ha nem tudsz viselkedni, egyszer majd anyád méhét kitépi valaki és lenyomja a szádon, hogy ha születésed előtt nem folytott meg a méhlepény, akkor talán most igen...

BKV menedzsment - igazgatóság, PR és sajtó osztály, HR
Tehetségtelen F*sszopó Banda!
Tanítsátok meg a munkásaitokat köszönni, fogat mosni, MOSOLYOGNI, rendesen inget betűrni, tiszta cipőt húzni. MUnkahelyen nem keretlegény módjára viselkedni, se kanos kutya módjára nézni a nőket.

Tehetségtelenek vagytok(te kis buzi BKV-s ne búj a többes szám mögé, Te is az vagy). Tudom, hogy nehéz ezt leplezni, de sajnos itt annyira látszik, hogy nem értetek a munkátokhoz, hogy ne csodálkozzatok, ha egyszer majd valaki leckét adnak nektek és a családotoknak, hogy jobban és szervezetebben dolgozzatok (matematikai alapműveletek: ha apának egy végtaggal, és a huginak egy méhszájjal kevesebb, mert szétk*rták a romák, akkor mennyi lesz a segély?).

Ne gondoljátok azt, hogy a gyereketektől nem kérdik meg, hogy apád anyád mi? BKV-s? Jaaa, BKV-s felső vezető. Mindjárt mindent értek. Ha pld. lányod van, rögtön eggyel több ok lesz majd arra, hogy az osztálytársai partibavágják. Jót fog neki tenni, hidd el...

Magamnak
Mi a jó b*d*s f*szert nem dolgozol, ahelyett, hogy ezt a sok barmot szórakoztatod?

Kedves barátaim! Hát így esett a dolog a XXI. században.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 16:23:41

Repülő Majom, tényleg tévedsz, a személyi azonosító irataidból ismereteim szerint legalább egyet magadnál kell tartanod, ha rendőr kéri, meg kell mutatnod, ha nincs nálad egy érvényes sem, bevihet mint sicc.

De ez már a másik véglete a dolognak, mert ez már rosszindulat, és tudatosan csalásra törekvő magatartás.

Mi lett volna, ha Eszter története mondjuk így:

-.. elnézést hölgyem, nem látom a bérletét rendesen a tokjában, megmutatná, kérem?
- Tessék.
- Ezen nem stimmel a bérletigazolvány száma. Kérem, most javítsa ki rajta, ellenkező esetben meg kell bírságolnom. Köszönöm, további jó utat.

Olyan kurva nehéz lett volna a kallertől ez három mondat?

Mike36 2008.06.02. 16:26:14

herodes, ha a rendőrnek nem tudod magad igazolni, előállithat, így van

NkrisszA 2008.06.02. 16:29:06

Ezért nem kell a szaros tömegközlekedéssel járni.Inkább vegyél a bringádra egy fasza láncot.Amúgy engem egyszer 3-an vettek körbe és azzal fenyegetőztek hogy hívják a zsarukat meg leszállnak és hazáig követnek.Mondom a kurva anyátokat és 2 megálló után leszálltam.Hát persze hogy nem jöttek utánnam és nem is hívtak semmilyen zsarut.

Mikrobi 2008.06.02. 16:36:03

Na ezért kell az ellenőröket ott szívatni, ahol csak lehet. Pl. csak akkor felmutatni a bérletet, amikor már azzal fenyegetőzik, hogy rendőrt hív, akkor viszont a képébe röhögni. Ezalatt jó pár bliccelő elmegy a háta mögött, erre még külön felhívni a figyelmét és közölni vele, hogy reméled, hogy mielőbb csődbe megy a munkáltatója és mehet a híd alá lakni. A BKV-ellenőri munkánál ugyanis már nincs lejjebb.

2008.06.02. 16:46:23

Mikrobi: oké csak tudd, hogy amilyen az adjonisten olyan lesz a fogadjisten. Ha te a dzsungelharcot szereted, akkor veled meg is fog történni, hogy szopatnak az ellenőrök.

2008.06.02. 16:59:15


atomanti 2008.06.02. 15:36:45

Na ez nekem is feltűnt!

Beztoss fanatikus jogkövető állampolgár, oszt két bérlettel békávázik. :))

2008.06.02. 17:08:29

Amúgy - nem tudom hallottátok-e - azt csiripelik a madarak itt a fővárosban, hogy a békávé a 8 mrd HUF-os állami támogatásra irányuló követelését 6 mrd-ért eladta egy faktorcégnek.

Vágjátok, hogy ez mit jelent? :)

Egy állami (önkormányzati) cég egy állammal szembeni, 100% biztosan behajtható követelést odabasz egy noname magáncégnek; mondhatnánk úgyis, hogy állami támogatása egynegyedét, kétmilliárd forintot ajándékba adja "valakinek".

Persze a magyar sajtó egyelőre hallgat erről mint szar a gazban és ehelyett csak az x milliós szakértői díjakkal foglalkoznak, ami - noha vlszg szintén korrupció - ehhez képest azért nagyságrendileg bugyiügy...

predi 2008.06.02. 17:14:03

Érdekes, hogy az összes bkv-s sztorinál van valami apróság, ami miatt az egész dolog kipattan, a múltkor az, hogy a csávóka beszólt az ellenőrnek, hogy "ne tegezz" vagy mi, most meg hogy félig lógott csak ki a bérlet a pénztárcából. Ha kivette volna a kiscsaj és úgy dugja a parasztja orra alá, senki nem szólt volna rá, lévén hogy a békávésok nem is nézik valójában a szelvényeket (nincs az a villámszem, aki többezer szelvény érvényességét felismeri úgy, hogy elrántják az orra alatt), hanem az ilyen esetekre várnak, hiszen a 30 IQ-s barmának egyszer megmondták, hogy kikre kell vigyázni, és ő ezt csinálja. Nem érdemes velük vitatkozni, nincs agyuk ugyanis. Ugyanez vonatkozik azon bejegyzésekre, hogy "kidobtak a szemét securitysek, pedig mondtam nekik, hogy..." Egy secussal nem lehet beszélgetni, nem lehet szót érteni, azt kell csinálni amit mond, különben megver. Ez egy ilyen világ sajnos. Ha normálisan viselkedik valaki, akkor nem lökdösik a bkvsok, és a secusok sem verik meg. Igen, birkanép, de a birka sem köt bele a farkasba, mert annál okosabb.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.02. 17:19:51

"Egy secussal nem lehet beszélgetni, nem lehet szót érteni, azt kell csinálni amit mond, különben megver. Ez egy ilyen világ sajnos."
Nem. Az a világ állítólag elmúlt, a secusok továbbmenetek nyugatabbra, kivéve Mucuskát, aki úgy kémlelte ki kormányunk titkait, hogy mindenkivel dugott, aki nem buzi. A koalíciót fel lehet mondani, de a luksógorság örök.

atomanti 2008.06.02. 17:42:56

Ok, majompásztor, akkor nem egyedül nézek bambán a témában.

Ami viszont összességében:

HÜLYE PICSA !
Én ezek alapján, még gumibotot vagy sokkolót is rendszeresítenék az ellenőröknek.
Milyen már, hogy NYÍLVÁNVALÓAN nem tudja igazolni helyszínen, hogy az az ő bérlete, még hepciáskodik, hogy ez feltűnt az ellenőrnek az eltérő számok miat. Persze gondolom, már ott a helyszínen is adta a nagyokost, meg a jogait. Ezek után széttépi a büntit, hogyhergelje tovább a közeget, hisz ő egy sztárjogász, akinek pont a jogkövetés derogál. Ezek után még lenne pofája nem tisztázott bérletével újra felszállni, peresze megint az ellenőrök előtt. Majd csodálkozik, hogy a rendőr is hülyének nézi.
Az az előállítás, egy este fogdával használt volna pedig.

atomanti 2008.06.02. 17:49:08

És persze becumizza az egészet a Tékozló Homár, mert mi volt a főoldalon:
"Lerángatták az ellenőrök"
Még szép, az előzmények után.
Ezúton tanácsolom, hogy Okoska tegyen feljelentést, és a bíróságon papírt is kap róla ítélet formájában, mennyire hülye volt.

Jegkoko 2008.06.02. 18:13:06

Milyen furcsa, hogy ilyen velem sose fordult elő, sőt a metrónál még ha egy wc papírt mutatok fel, akkor is tovább engednek.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 19:08:42

Számomra rendkívül elszomorító, hogy egy szarul kitöltött bérlet, meg egy talán meg sem történt hisztiskedés miatt egy csapat jegyellenőr úgy léphet fel egy utassal szemben, mint a csendőrök a Horthy korszakban.
És ezt itt, a Tékozló Homáron 2008 tavaszán 10 emberből minimum 5 teljesen normálisnak tartja.
Jó reggelt, Magyarország...

ájdonszinkszó 2008.06.02. 19:12:08

herodes:

teljesen egyetértek

C10 H12 O6: neked elment a józan eszed b+?

Ezt az Esztert gusztustalanabbul anyáztad (melyik nőre ennyire haragszol életed korábbi szakaszából ennyire?), mint a söpredék férgeket a karszalaggal.

ájdonszinkszó 2008.06.02. 19:14:06

az első "ennyire" persze kihúzva

Azt sem tudod mi történt, hogy történt, szépen rekonstruálod a sztorit az előítéletes agyaddal és itt megmondasz, baszki? :-(

ájdonszinkszó 2008.06.02. 19:20:21

Atomanti, a másik mindentudó:

Ha csak "gondolod", akkor ne alkossál kész ítéletet b+, Uramisten.....

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.06.02. 19:48:35

Amilyen az utasközönség, olyan a BKV is.
Én inkább BMW-vel járok.

atomanti 2008.06.02. 19:51:56

ájdon !

Saját maga leírta, hogy a szám nem stimmelt. Ellenőr gondolta utánajár, és nini tényleg nem. Ezek után nem az jött, hogy elnézést hülye vagyok, fél éve nem korrigáltam, jogos az ellenőri észrevétel, hanem hiszti.

És nézd meg, hogy nem egyértelmű mikor is vették el tőle a bérletet, mert Eszter szerint 2X, és másodjára már van kobzási is. Ez most így hogy ???????

Viszont az ellenőröknek nyilvánvalóan nem hiteles bérlettel, amit Eszter is elimert, az ellenőrök szeme előtt újra felszállni SZÁNDÉKOS POFÁTLANSÁG. ÉS ezt nem gondoltam, hanem Eszter írta. Meg a bünti széttépése is fölösleges volt, csak hergelésnek jó, mert, ha nem jogos, akkor később széttépés nélkül is törlik. (Csak NEM AKKORA POFÁVAL KELLENE HOZZÁÁLNI)
Ezért írom én is, hogy nyugodtan jelentsen fel mindenkit, mert az összes részlettel együtt kap egy papírt, hogy milyen hülyén csinálta.

2008.06.02. 20:29:16

Herodes LoL

Bazeg, ha Te Horthy-rendszert vizionálsz, amikor egy érvényes jegy nélkül felszálló embert levakar az ellenőr a villamosról, akkor ottan súlyos problémák vannak. Fejben, úgymond.

Ha egy eszterszabású Koppenhágában kezdene el érvényes jegy nélkül kötekedni az ellenőrrel az S-togon, akkor nem az ellenőr, de a saját utastársai kúrták volna ki úgy a vonatból, hogy Győrnél beméri a légvédelmi radar.

Ez "háméfizessekértemikóegyhatárszarazegész" egy tipikusan káerópai proligondolkodás.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 21:09:47

majompásztor, ha Koppenhágában egy ellenőr egy utas tárcájából kérdezés nélkül kikapná a bérletét, mert nem láta jól a fényképet, mi történne ott?
én nem éltem ott, tényleg nem tudom, de kérlek, világosíts fel.

herodes · http://www.gamblers.hu 2008.06.02. 21:23:09

rágódtok ezen a "kétszer vette el a bérletét, hátezmeghogylehet" dolgon.
mik a lehetőségek?
pl ez: hazudik! csalárd nőszemély, megbukott a kitalált sztorija ezen a momentumon, hehehe!
ez is egy lehetőség.

ahogy pl az is, hogy amikor végülis odaadta a flepnit a kallernak, a 12 rugós csekkel együtt visszakapta a bérletét is, csak ezt egyszerűen kifelejtette a sztoriból.

de nyilván én vagyok a geci a kültelki stílusommal, míg azok, akik a fenti két lehetőség közül gondolkodás nélkül az elsőt valószínűsítik, a tolerancia meg a jószándék fedettpályás bajnokai.

majompásztor, te, meg a hozzád hasonlók azok, akik miatt a köcsög ellenőrök, a tahó boltosok, meg a többi, szolgáltatást emberek felé történő közvetítésre teljességgel alkalmatlan ember még mindig meg tud élni pályán. haragszom rátok, rohadtul, mert ez a húzdbefüledfarkadhajótakarsz meg kussoljhacsakegycseppvajisvanafejeden mentalitás az, ami miatt sokszor engem sem vesznek emberszámba, pedig én veled ellentétben akkor is igényt tartanék rá, ha elbaszom az igazolványszámot a bérletemen.

Perillustris 2008.06.02. 21:29:04

Ahogy múlik az idő, ahogy egyre régebb óta bicajjal közlekedem, úgy válnak egyre homályosabbá a BKV-s emlékek, bár igazán necces szitum nem volt a 25 év alat, amíg napont utaztam a járművein.

Pont emiatt sokkol, amikor havonta egyszer-kétszer metrózom vagy buszozom. Hogy ne legyek igazságtalan: általában nem a BKV okoz traumát, hanem az aluljárók népsége. Nem vagyok félős gyerek, de néhány hete, amikor a Nyugati felé vitt a sors, szedtem a lábaimat, hogy minél hamarabb kinn legyek.

Perillustris 2008.06.02. 21:53:21

alatt és naponta - kötözködőknek :P

dimitrij 2008.06.03. 08:03:09

"..SZÁNDÉKOS POFÁTLANSÁG.."

ez polgári jogi, vagy büntető jogi tényállás? :)

dimitrij 2008.06.03. 08:07:55

lehet érdemes lesz kivárni, hogy mi lesz az eset vége, milyen eredménnyel zárul a vizsgálat, annak hiányában pálcát törni valaki feje fölött dőre dolog.

viszont egy dolog elvitathatlan, van egy tendencia, ami arra utal, hogy valóban gondok vannak a bkv környékén, részint a bérletek és jegyek ellenőrzése körül, részint az ellenőri feladatokat is ellátó biztonságiak körül. ha maga a történet egyesek számára meg is kérdőjelezhető, a tendencia elvitathatatlan...

...még ha egyesek szerint Koppenhágában önbíráskodó utasok vannak, ami egyébként egy méretes kamunak tűnik. :)

renugard 2008.06.03. 08:31:42

Azért megnézném a bringásokat január 10-én egy erős olvadás utáni köruti közlekedés után, ha mondjuk be kell érni időre a hivatalba (természetesen öltönyben). :)))Inkább a BKV.

nemethsanyi 2008.06.03. 10:15:31

Kedves Bigbada! (BigBada 2008.06.02. 15:27:54 )

Tartok tőle, hogy már nem olvasod amit írok, de megadom az esélyt és némiképp reagálnék a válaszodra.
1. Nem vagyok szamaritánus, nem is voltam soha, de uszítani sem uszítok senkit utálatra.
2. Igazad van. Nem olcsó a BKV, de általában véve, a közlekedés sem az.
3. Rohadtul elégedetlen lehet mindenki, biztosan meg is van az oka rá a szolgáltatással, de én arra hajaztam volna, hogy az ellenőri munka is csak egy munka. Emberek végzik. Éreznek,lélegeznek, szükségleteik vannak, szar napjuk van, megjött nekik, és néha amikor az embernek olyan hyper ba..ott sz.r napja van, jól eshet az ha emberként bánnak vele nem egy kiba..ott autómataként.
A kiba..ott járműveket pedig mi tetves, neveletlen, kiskö..ög barmok tesszük olyanná amilyenné.(mert mindenki leszarja a másikat és a másikét)
5. Ha olvastad a korábbi írásaimat akkor azt is látod, hogy teljes mértékben elítélem a postban leírt viselkedést.
6. Én csak 15 éve BKV-zom. Biztosan kisebb a tapasztalatom mint a tied. Ezen nem vitatkozom.
Végül
Sajnos abban is igazad van, hogy nem a megfelelő hangnemben írtam neked, ez úton kérek érte elnézés.
Igazából nem ellened szólt, hanem a gondolkodási forma ellen amit többen is képviseltek. (utálkozzunk, gyűlölködjünk mert az milyen fa..a, nyírjunk ki mindent magunk körül, mert nekünk olyan sz.r, hogy miért ne legyen másnak is sz.r)

kérdések órája 2008.06.03. 10:37:39

Hihetetlen mennyi cinikus, ostoba,vagy provokátor ember van itt. Kíváncsi lennék,ha az ő anyukáját/gyermekét/kedvesét stb. inzultálta volna egy ilyen demszki-droid,akkor is így írogatnának-e. A "polgárbarát" rendőrségünk is domborított, én tudnék nekik munkát adni egypár "frekventált" kerületben,meg településen, de hát portás-proliországban vagyunk...

Chrom 2008.06.03. 15:36:31

Nem is lepődtem meg, hogy kérdések órája már megint nagyot mond. Szelíden kérdezném, Te érted amit leírsz? Megfigyeltem, hogy Te és a hozzád hasonló, fóbiákkal küzdő kebelbarátaidnak mániája ez a névadogatás. demszki-droid, meg proliportás:) Komolyan mondom szánalmasak vagytok...de hát ilyen az amikor valaki nem tud mit kezdeni a gyerekkori frusztrációkkal. Tényleg komolyan veszed magas kis jibbi-jobbikos?:D:D:D Vagy talán árpisávi-girdi-gárdista vagy? :D:D:D
Tudod mit mondok? Félig péppé verve és magad alá hugyozva te is csak vinnyogni tudnál.

Pendely-tengely 2008.06.03. 17:55:54

A BKV ellenőr elkérheti az igazolványodat. A sarki virágboltos is elkérheti.
De te nem vagy köteles átadni.

Ha rendőrt hív, akkor a RENDŐR igazoltathat, de NEM ADHAT ÁT rólad semmilyen adatot a BKV-nak!

safsea 2008.06.04. 00:21:22

Secnir: az első kommentek egyikében általad írt viccelődőnek szánt fiktív panasz igencsak rasszista, s ez elrontotta alapvetően jó hangulatom, és fáj; kérlek, ne csinálj ilyeneket

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.06.04. 06:09:10

Én még mindig azt mondom hogy felkészületlenek az ellenőrők, nem képesek kezelni a helyzeteket, így aztán agresszíó és tetlegesség meg fenyegetőzés a vége.
Lehet szakszerűen is végezni azt a munkát mégha szar napja is van az embernek, mindig lesznek bliccelők, figyelmetlenek vagy arogáns bunkók.De lesz tévedő utas, figyelmetlen utazó is akit nem feltétlen kell egy kalap alá venni a késsel hadonászó napbarnította vandállal.Alapjában minden utasnak jár a normális hangnem, a tájékoztatás mert ez is egy szolgáltatás.

kérdések órája 2008.06.04. 14:37:24

Chrom te miről beszélsz? kicsit mintha ki lennél borulva. A mellébeszélés az ócska libsi fajtádra persze tipikusan jellemző.
remélem áttétes rákod van

A kaszás 2008.06.04. 22:20:20

Szerintem az lenne a leg megfelelőbb mindenki számára hogyha taxival járnál.Nem lennének hasonló problémáid
süti beállítások módosítása