Tékozló Homár

Egy busz elég egy megállóba

2008.08.26. 08:52 | jackyll | 34 komment

Isti szüleit augusztus 20.-án szivatta meg a Volán. Az utolsó budapesti járat pont akkor ért a kiskunlacházi megállóba, amikor egy helyi járat parkolt ott, úgyhogy a sofőr úgy gondolta, hogy elég lesz oda egy busz is:

A következő levelet ugyan elküldtem a volánnak is, de természetesen nem válaszoltak:
"Tegnap, azaz 2008.08.20-án, szüleim nálunk töltötték az ünnepet, majd probáltak hazajutni Kiskunlacházáról, egész pontosan Kk.lacháza, Miska Csárda megállóból Budapestre. A 19:33-as 36-os járatszámú buszhoz mentek ki, ez volt az utolsó busz. Időben ott voltak a megállóban és beállt egy helyiközi  busz a megállóba. Amíg az utasok le és fel szálltak a buszra, az említett  Budapesti járat lassítás nélkül elhaladt a megálló mellett,  nyílván a buszvezető röntgen szemeivel látta, hogy abban a megállóban  ahol már áll egy busz, senki nem akar felszállni az ő buszára, meg egyébként is Augusztus 20-án az utolsó  budapesti busszal ugyan  ki menne haza? Hát a szüleim, és még másik 6 utasjelölt aki  szintén arra a buszra várt.

Nem kívánom részletezni, hogy milyen úton-módon sikerült találnom valakit aki hazavitte őket, szerencsére csak a benzinpézt kellett kifizetnem, ami jóval több volt a menetjegy áránál, illetve mindez éjfélre sikerül, úgyhogy az egyikük, aki hajnal fél-5-re ment dolgozni, nagyon ki tudta magát pihenni.

Kérdésem, hogy mit kívánnak tenni, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő? Miért kell így kib... kiszúrni az emberekkel? A monopol helyzet még nem jogosítja fel ilyen dolgokra közvetve se a közlekedési vállalatot. Nyílván, illetve remélem, hogy nem ez a protokoll része amit a buszvezetőnek alkalmazni kell egy megállónál, ahol áll egy másik busz is.

Mielöbbi válaszukat kíváncsian várom!"

Ezzel szinte egyidőben az is kiderült, hogy egy nappal később akkor sincs semmi, ha időben állnak a megállóba, ugyanis a Volánnál is változott a menetrend, amit viszont viccből nem raktak fel a netre:

A Volán amellett, hogy augusztus 21-én még az eddiginél is rosszabb irányba megváltoztatta a menetrendet sok helyen (esetemben a Cinkota - Nagytarcsa vonalról beszélek), minderről még el is felejtett szólni azoknak, akik az interneten tájékozódnának a menetrendről. Már pedig egyre többen vagyunk így ezzel szerintem...  A volan.hu (illetve menetrendek.hu - n) közel egy hete nincs frissítve, így aki innen tájékozódva, az nem kicsit jár rosszul...

Csak két példa:
a régi menetrend szerint (ami a neten még mindig így szerepel) van egy járat 19.15-kor. Ezt az új szerint kivették, most már csak 20.00-kor van busz...
még rosszabbul jár, aki a netes tájékoztató szerint a 20.15-ös buszhoz megy ki, ugyanis az előző buszt már lekési (ami 20.00-kor megy), legközelebb 21.30-kor jut haza. Mindezt a Cinkota autóbusz-garázs szomszédságában végig várni iPod / mp3 lejátszó nélkül (de még azzal is!) munkából fáradtan hazafelé... el lehet képzelni. Egyébként csak jelzem, hogy a távolság kb 6 km, gyalog úgy 1 óra alatt lehet hazaérni.
és ezt a sor még hosszasan lehetne folytatni

Még jó, hogy a globális felmelegedésre gondolván még a jogsit sem tettem le, inkább megpróbálok mindent tömegközlekedéssel megoldani, de nemhogy könnyítenék a helyzetünket, egyre jobban ellehetetlenítik.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurkada 2008.08.26. 08:57:39

bakker enyém a bronzos.

JohnnyB 2008.08.26. 09:05:48

Amúgy hogy lehetett sokkal több a benzinpénz a buszjegy áránál? Ha nyugdíjasok, akkor ok, de hihetetlen módon kb. ugyanannyi 2 ember teljes árú jegye, mint egy oda-vissza benzinpénz.

gabor2 2008.08.26. 09:18:48

Elbocsajtani mindenkit, lerombolni mindent, felszantani a helyet, varni egy evet, gazdag kizsakmanyolokat hivni, megkerni csinaljanak egy jo tavolsagi autóbuszhalozatot kulfoldi dolgozokkal.

peticske 2008.08.26. 09:24:16

A post irójának figyelmébe: www.volanbusz.hu/akcio.php?id=387
Nézd meg a hír dátumát! Nem mindig a szolgáltató a figyelmetlen...

Dr. Kix 2008.08.26. 09:26:25

Emailben egyeztettED-E a menetrendet előtte? Mert, ha nem, akkor te vagy a hibás! :) (Na meg Gyurcsány)

Egyébként meg tényleg: FREE XENU!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.08.26. 09:26:49

Nem is értem, miért nem válaszolnak egy ilyen levélre, talán, ha normálisan megfogalmazod amit szeretnél, káromkodás nélkül, akkor kaphattál volna egy szép, neked nincs igazad, a sofőr azt mondta, hogy megállt és nem volt ott senki, és különben is ki fityfene vagy te levelet. De így? Ugyan...

Én lennék terrorista! 2008.08.26. 09:45:51

bikafity!

Szerintem pedig magyarsziget.hu/
ha már mindenáron reklámozunk...

Bugreport 2008.08.26. 10:19:39

Kecskeméten a buszsofőrök részegen mennek melózni :D Konklúió: több helyen megállnak ahol nem kéne. Robogósokon, útmenti fákban, árokban etc.. :D

Pron · http://pron.blog.hu 2008.08.26. 10:36:10

én kiszámoltam kisfogyszatású autóm van 35 kmről járok be pestre minden hétköznap dolgozni én is a párom is és nem éri meg bérletet venni ha minden bérletet becsülettel megveszek volán+bkv ugyananyit fizetek mintha benzin+kötelezöt számolnék...
hát igy jártam szarok a globális felmelegedésre hiszen szarik rá a bkv meg a volán is hehe

zurhajos · http://zurhajos.wordpress.com 2008.08.26. 10:48:14

Az ilyesmi rendszeresen előfordul, sajnos. Bár nem értem ha már látták a buszt, miért nem próbáltak meg jelezni neki valahogy, vagy a bent álló busz elé vagy mögé állni.Így talán a sofőr is láthatta volna, hogy van utas, ki utazni kíván.

Fairy Girl 2008.08.26. 11:03:48

Van egy járat, amelynek a megállói között szerepel egy megálló, ahol én le akartam szállni még tavaly, és kiderült, hogy nem hogy nem áll meg, nem is ARRA megy (kikerüli azt a falut), tehát ha akarna, sem tudna ott lerakni a sofőr. Választhattam, vagy egy faluval előbb, vagy később szállok le. A neten azóta is azzal a megállóval van fent a járat, nem tudom, hányan szívnak még ezzel, de hiába írtam meg kétszer is a volánnak, nem méltattak válaszra se. A sofőr szerint kb 5 vagy 6 éve már, hogy nem arra jár a busz. No comment...

Bugreport 2008.08.26. 11:05:29

A következő történet kecskeméten esett meg. Nem koholmány, nem valami ecseszett űberelés akar lenni, sajna ez a valóság. 2007 december tájékán utazok kecskeméten a 12-es busszal. erről a buszról annyit kell tudni, hogy átlagban zsúfolásig van idős idejüket a temetőben eltöltős mamikával (mert a temetőhöz visz a busz ki) Kecskemét egyszem aranyfalat női buszsofőre feltételezhetően nem kapot előzőnap fact, vagy talán túlsokat is kapott, de a lényeg, hogy mindenképpen emberségből és illemtől szarul ált. Elindultunk tehát a zsúfolásig öregekkel tömött busszal, majd ez ahogy lenni szokott a temetőnél műszakváltás öregek le - öregek fel a buszra. A busz elindult, és két megállóval utánna a buszöbölhöz szemlátomást is már-már futó idősnéni botja lengetésével jelezte a puncze sofőr részére a felszállási szándékát. Mivel elől ültem, ezt én is nagyon jól láttam többed magammal. A sofőr hiba nélkül lassítani is kezdett. A néni beéírt a busz farához majd mint a százméteres gátfutók a rohamtempóból kicsit alább vett amikor látta, hogy közel a finish. (Miért nem nyitotta ki neki a hátsóajtót az-az IQ light?!) Mikor a mami már előről számolva a második ajtónál járt, embereü.. khm khm lelketlen állatunk fogta magát és elindult. Többen visítani kezdtünk a buszon, hogy micsoda rohadt nagy tahóság ez? Erre a megállótól kb 150-200m-re újfent megált. Természetesen ide már nem követte a buszt az a szerencsétlen asszony. Ez ma magyarországon a szolgáltatás...

Hjaaaah: Azt hagy ne említsem, hogy ugyanez a női buszsofőr lenézően is beszél az öregekkel, kedvenc sportja a hírtelen gyorsítás, lassítás és az őregekre az ajtó rácsukása. Aki kecskeméten jár, és a helyi tömegközlekedést választja ajánlom figyelmébe eme gyöngyszemet, és talán...ha belefér nyomjunk az arcába, egy jó mélyről felköhögött zöld turhát (by: C-lexikon) Telefonáltam a kunságvolánnak aznap, hogy ez mégis milyen munka már? Ez nem pest, hogy 2 percenként jöjjön egy másik busz... Mély sajnálkozással gyakorlatilag elküldtek a picsába. Hát ennyi...

Lecsóka 2008.08.26. 11:11:26

Kiskunlacházáról megy vonat is Budapestre 19.47-kor és 20.44-kor. Gondolom, olcsóbb lett volna mint a "benzinpénz" és nem kellett volna annyit szervezkedni, idegeskedni. Persze ettől még iszonyat nagy szívás lehetett.

Neménvótam 2008.08.26. 14:53:50

Várakozás közben meg lehet főzni egy bográcsot.

VonalZoo 2008.08.26. 14:59:07

Baszki lecsóka, vidéken a vasútállomás a falun kívül szokott lenni, esetünkben a Csárdától a vonatállomás 5,6 km...

Gumidomino 2008.08.26. 15:00:38

VonalZoo
pont rosszkor jöttél

azize 2008.08.26. 15:41:25

Ha mást nem is, egy alapvető helyesírási kérdésre a választ igazán megtanulhatnád a poszt beküldőjétől: augusztus 20-án!!!!!

SLacc 2008.08.26. 15:57:32

Oszt a röntgensugár át-e megy-e a buszon-e? Ja, a régi Trabanton igen, bár azon sem mindenütt. Jut eszembe: a WTC mekkora szopás volt Superman-nek, amíg állt.
Ennyit a röntgenszemről. Én is vettem már észre ilyen buszos ügyeskedést, hogy nem állok meg, ha a másik megállt, de azok a buszosok tudták, hogy ha nem állnak meg, akkor is tudja az utasokat a másik busz szállítani a megfelelő megállóba.

SLacc 2008.08.26. 15:58:32

Vajon Majmász jön-e a hatos szabállyal?

SLacc 2008.08.26. 16:05:45

Még egy dolog:

Ha már van autónk, minek járjunk busszal?
1. A buszsofőrök egy része nem illedelmes.
2. Ketten fele annyit fizetünk a benzinért-olajért-amortizációért, mint a buszbérlet.
3. A munkáltató harmadannyit fizet.
4. Mindig van ülőhely.
5. Háztól munkahelyig (és vissza) visz.
6. Időtényező.

Biztos van több, de vidéken kisszuzukival így jobb.

futó gondolat 2008.08.26. 20:22:11

"Mindezt a Cinkota autóbusz-garázs szomszédságában végig várni iPod / mp3 lejátszó nélkül (de még azzal is!) munkából fáradtan hazafelé... el lehet képzelni."

OLVASÁS közben jobban megy az idő. Tapasztalatból tudom! A minap félóra várakozásra kényszerültem...
Node nem kötözködöm... utsó buszt lekésni attól még nem jobb.

(deazé mp3... pff de biztos annak kulturált hallgatását hiányolom csupán)

Vladimir Harkonnen 2008.08.26. 21:33:28

A kecskeméti történethez:

Aki integet az búcsúzik! Aki fut az sportol! Az az utas, aki a megállóban áll!
(régi buszos bölcsesség)

A Tyne folyó déli partja 2008.08.27. 14:15:21

errefele meg ugy mukodik a dolog, hogy le kell inteni a buszt. mar, ha a tobb beallotol latod, hogy a tied jon...en ugy jartam, hogy bent allt vagy harom (sikolabna dolgoztam, ezek a sulijaratok voltak) a suli miatt korlat, hogy a buszhoz odarohanni se lehetett nagyon, nem lattam, hogy jon, nem tudtam neki integetni, s szart megallni...biztos o is ugy gondolta, van itt harom masik, menjenek a tanarok is az diakbusszal. csak az nem arra ment, amire nekem kellett volna...arrol nem is beszelve, hogy itt ugy mukodik, hogy megveszem reggel a return jegyet, es azzal kizarolag arra a busztarsasagra szallhatok fel, nincs olyan, hogy jon egy masik ket perc mulva, es ugyanoda megy. azaz jon, csak epp felszallni nem lehet ra, ha nem az o tarsasagukra van jegyed.

leon, a proli 2008.08.28. 20:22:48

augusztus 20-án, pont nélkül. bunkók! :DDDD
süti beállítások módosítása