Tékozló Homár

Bizarr tortaszörny nászajándékba a Sugar Shoptól

2008.10.30. 13:30 | ge | 226 komment

A Homárnak régen volt már esküvője, egy ekkora torta manapság 62ezer forint? Persze ha a Sugar Shop olyanokat ír, hogy "Merész gondolatunk támadt: mi lenne, ha a jól megszokott formákat újraterveznénk, hogy ne mindig ugyanaz a háromszög nézzen velünk szembe a tányérról?", akkor már mindent értünk. Mónika nászajándékba szánta a Reménység fantázia nevű tortát, ami legalább biztosan emlékezetes volt az ifjú párnak.

Kedves Homár, a lentebb olvasható levelet múlt héten küldtem el a Sugar Shop cukrászda vezetőjének. Nem írtam volna nektek, ha legalább annyit válaszolnak, hogy bocs. De még ennyit sem tettek. Hátha majd ezek után... Annyit fűznék hozzá a levélhez, hogy a torta kiszállítással együtt 62.000 ft volt, a csokiszökőkút pedig 30.000. Csatolva küldöm a képet, kiváncsi lennék a véleményetekre: szerintetek ebben mi a design? Egy ilyen tortaborítást (vagy mit) még egy kezdő cukrász is össze tud dobni. A műanyag szalagokat pedig még én is szebben rá tudtam volna dobálni.

Tisztelt SugarShop, 

húgom esküvőjére - amely október 4-én volt- önöktől rendeltem meg az esküvői tortát és egy csokoládé szökőkutat is.

A problémáim a következőek: 

A torta egyátalán nem úgy nézett ki, mint a honlapjukon szereplő képen, noha ottjártunkkor szóban is megerősítették, hogy ugyanolyan torát készítenek a számunkra. A fehér műanyag szalagok szinte láthatatlanná tették a  marcipán kálákat, amiket direkt kértünk, mivel minden kálával volt díszítve az esküvő során.  Egy kicsit kevesebb szalag (ahogy az a honlapon lévő képen is van) talán ebben az esetben is elég lett volna. A torta színe (a marcipánborításé) világosbarna volt, pedig a rendelést felvevővel fehérben egyeztünk meg, még meg is mutatta egy egy marcipánlapkán, hogy mi a különbség a két szín között. A számlán színtén fehér szín szerepel és nem világosbarna. (Mivel a rajta lévő, első pillantásra láthatatlan apró kálák is fehérek voltak a rendést felvevővel közösen abban maradunk, hogy fehéren jobban mutat majd a torta és a kála együtt.) Mellékelve elküldöm a torta képét, össze sem lehet hasonlítani a honlapjukon szereplével. 

A kiszállítás időpontját 12 és 15 óra között beszéltük meg. 15 óra után kétszer is telefonáltam, megígérték, hogy utánanéznek és visszahívnak. Nem hívtak, én hívtam vissza önöket újból és újból. Végül 15.45-kor érkezett meg a kiszállító, aki a megbeszéltekkel ellentétben nem szerelte össze a szökőkutat. Elmondása szerint azért nem, mert nem volt az alkalomhoz illően öltözve. A vendéglátóhely dolgozója először nem is tudta összeszerelni, mert ilyen típusú szökőkúttal még nem találkozott. Újabb 3-4 telefonomba került megoldani ezt a problémát. A polgári esküvő 16 órakor kezdődött, így előtte már szóba sem jöhetett a szökőkút elindítása, noha ezt pont a vendégvárás idejére szántuk és nem pedig a vacsorát közvetlenül megelőző időszakra. 

A torta amúgy nagyon finom volt. 

Párommal a tortát és a csokiszökőkutat nászajándéknak szántuk. Nem éppen úgy alakult, ahogyan terveztük. Többet vártunk ettől a cukrászdától.  A saját esküvőmre mindenesetre nem ilyen tortát szeretnék kapni.

Mónika

egy nem túl elégedett vevő
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.o.v.i.e.t 2008.10.30. 20:46:42

Secnir!

Ha már khm, akkor nézd meg a sugarshop.hu/kinalatunk/tortak/eskuvoi.html
oldalon a tortákat és keress olyat, aminek a kódja lehet a jobb felső, megreklamált dzsuva.
ehem...

DonLover 2008.10.30. 20:55:24

Secnir!

Nem lehet, hogy a rendelés lett elszúrva, mert amikor beszéltem telefonon a cukrászdával váltig állították, hogy bizony ez a szín a fehér. (És, hogy a Homár csak azért találta ki ezt a sztorit, mert nem volt semmi egyéb amiről írhatott volna. Még olyan ügyfélre sem emlékeztek akinek lett volna reklamációja.)
Mellesleg aki ezt hiszi fehérnek, az egész biztos nagyon sötét lehet. De szerintem ő is tudta, hogy ez nem fehér, csak próbálta menteni a menthetetlent. És ha nem keresnek egy tortányit havonta akkor mi van?! Kalasnyikovval kényszerítették őket oda csecsen terroristák vagy arról van szó, hogy képtelenek jobb munkát elvégezni?! (Amúgy a tanulság szerint ezt is.) Mindenestre a telefonkezelő az adottságaival felválthatná Daróci Dávidot a pozíciójában. (Aki nem is Dávid hanem Joci.) Akkor azért fizetnék, hogy bizonygassa, hogy a fehér fekete, a fekete pedig fehér.

csibenyussz 2008.10.30. 21:26:25

Secnir 2008.10.30. 20:40:50

huhh, már hogy hasonlitana? ...
ujra csak ezt tudom irni: nagyitó elővesz 10 különbség megkeres, megfejtéseket a szerkesztőségbe plíz :P

csibenyussz 2008.10.30. 21:27:37

DonLover 2008.10.30. 20:55:24

ez a csecsenes ez jó volt...
valahogy a legtöbb postnál előjön ez a téma hogy ki mennyit keres és mennyiért vette meg ezt meg azt... végre egy korrekt válasz! :)

Briguszka 2008.10.30. 22:11:02

Jól esne egy kis marcipános torta, nem kéri meg valaki a kezem ? Lehet barna is ( mármint a torta)

Jegkoko 2008.10.30. 22:13:03

Nem igazán értem, hogy mi a fene olyan nagy szám ebben a csoki szökőkútban?Szerintem smemi értelme, csak ilyen nagyzolás, hogy fú csokiszökőkút húha.

Briguszka 2008.10.30. 22:17:49

Egyébként meg nem a külcsín számít, hanem a belbecs, már a nagymamám is megmondta.
Ha jó volt, akkor ért 62 ezret, ha nem volt jó, akkor meg követeld vissza az árát, ennyi és pont.

DonLover 2008.10.30. 22:24:42

Amúgy a Sugar Shopról sokat elárul, hogy a cikk megjelenése óta lapítanak mint bélsár a gyomnövények közt. Pedig biztos, hogy tudnak a megjelent írásról, mert személyesen hívtam fel rá a figyelmüket. (Telefonon és e-mailben is.) Egy korrekt cég már csak a PR kedvéért is szabadkozni kezd hasonló helyzetben. Ha legalább egy elnézést kérő levelet írtak volna az ügyfélnek, akkor ő nem küldte volna el a panaszát a Homárnak és mi nem tudtuk volna meg, hogy melyik ajtón ne nyissunk be sose.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.10.31. 00:19:15

Hehe, azt ugye mindenki tudja, hogy azok a zöldségek, gyümölcsök, a kávé a habbal, a csoki és gyakorlatilag szinte minden, ami a tévéreklámokban, sajtófotókon megjelennek, nem ehetőek? Bizony, szépen megcsinálják őket a food-designerek, fake cseppeket raknak rájuk (az nem víz, ami a harmatos-zamatos paradicsomon van), a kávé habja csak akkor bírja ki a hőt, a hosszú fényképezést és procedúrát, ha mondjuk borotvahabból van, és még lehetne sorolni.
De a posztoló problémáját már Michael Douglas is szóvá tette a gyorséttermi kiszolgálónak az Összeomlásban.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.10.31. 00:20:42

DonLover: lehet hogy ők is látták az Összeomlást, azért lapítanak :). Várják, mikor töri rájuk az elégedetlen ügyfél az ajtót egy sporttáskányi lőfegyverrel.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.10.31. 00:23:53

Jegkoko 2008.10.30. 22:13:03
"Nem igazán értem, hogy mi a fene olyan nagy szám ebben a csoki szökőkútban?Szerintem smemi értelme, csak ilyen nagyzolás, hogy fú csokiszökőkút húha."

Nem tudom, volt-e már szerencséd csoki szökőkúthoz. Nem ér annyit, amennyit kérnek érte, de azt meg kell hagyni, hogy a csoki a kirakott marcipánkuglikra csorgatva, és beleforgatva fahéjba, csilibe vagy gyömbérbe (netán mindháromba) elég kellemes élményt tud hagyni az emberben.

Megdobbent 2008.10.31. 01:26:06

Csokiszokokut?! Hubazze, bazi oreg vagyok mar... Amugy a postolonak tanulsag: nem 1 oraval, hanem 12-24 oraval elobbre rendelunk, hutogepre futja azert, es ha gikszer van: boven jut ido a rendbehozatalra, vagy egy cukraszda felgyujtasara.
A panasz jogos, a Sugar meg szar. Hat evvan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.31. 02:18:39

aze nem mindegy mekkora a hutto es van e bogratsch

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.31. 04:42:47

Az se semmi hogy először azt hittem szőrös a torta.

Mondjuk nem hajnali 3-kor kellett volna megnézni, egy atom szar horror után...
Hiába, a munkahelyen sem szabad unatkozni :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.31. 04:44:05

Mármint előtte feltelepítettem vagy 3 windózt, ez magáben elég sokkoló volt...

Egyébként egész jól néz ki az a torta. Megkóstolnám.

Ofélia . 2008.10.31. 06:14:56

Méghogy jól néz ki.
Utoljára ilyen szörnyet az alfa holdbázisban láttam.

Amikor utoljára lagziban voltam kb. 10 éve
a tortának látszó tárgyak valóban torták voltak igaz ezeket vidéki kellemesen göbbölyü asszonyok csinálták hagyományos receptek szerint.

Igaz ott is volt egy ilyen cégtöl rendelt emeletes szarság viszont nem ette meg senki mivel az íze is alappol volt pocsék.

BGy · http://babosi.blog.hu 2008.10.31. 07:10:08

Gyerekek! A nylon szalagok a szélén elektrosztatikusan feltöltődtek és egymást taszítva szerte-széjjel állnak. Semmi különös nincs ebben. Ha kapcsolt volna ott valaki, akkor egy 5 perces Mindentudás Egyeteme keretében kellett volna felszelni a tortát némi szikráztatással egybekötve.

Ofélia . 2008.10.31. 07:30:27

Már értem miért állt fel a menyasszony hajaszála és minden szőre.

A torta statikusan feltöltött törött plexiasztalon állt kicsi faszenesen előmelegítve közben vérnyulak harapdáltálták a násznép lábujját a zenekar laptopján meg kicsi volt az adsl.

A sarokban ede nyalta a szája szélét mivel ő szervezte a lagzit.

EÖ (törölt) 2008.10.31. 08:04:05

a mi esküvőnkön nem akart működni a csokiszökőkút, szerencsére jött egy júpiszis szerelő, aki először nem akarta bekábelezni, de kapott egy kupica "ágáncsos kólát" oszt mingyá nekiált kábelezni. Mondjuk el is fúrt egy kábelt, amire az inlaos passomat szoktam felakasztani

Ofélia . 2008.10.31. 08:10:20

s.o.v.i.e.t. belenéztem a választékukba.

Totár amerikai"bocs hagyma" barbis eszement giccses rémálom.

Alien kevésbé horrorisztikus, ebbe a csöpögő szörnyike is belefér.

Tisztességes vőfély feldogná a botját a látványtol.

EÖ (törölt) 2008.10.31. 08:10:27

Kulics

és kitt vettél el, Terry Blacket? :)

EÖ (törölt) 2008.10.31. 08:15:18

ja én meg olyan lagziban voltam, ahol miután befaltuk a bazinagy tortát, kiderült, hogy volt benne egy táncoslány :)

jesszumpepi (törölt) 2008.10.31. 08:32:45

Egyéves!

Vezeklésül elmehetnél egyéves önkéntes remeteségbe...

Impega 2008.10.31. 08:34:15

Jo reggelt! Ez a remseg meg mindig itt van? Latom cukraszda meg mindig lapit.

jesszumpepi (törölt) 2008.10.31. 08:41:50

Hej,Homár!

Alszol?

Küldjek valami rákkeltőt?
Cigaretta?Odaégetett pirítós?Valami kínai tejporos étel?

staropramen 2008.10.31. 08:56:07

Ez a poszt csendben kimúlt.Most beszéltem ráckevén Pósalaki bácsival (most kabinos a strandon) és azt üzeni, hogy UGORGYUNK!

EÖ (törölt) 2008.10.31. 08:56:26

jesszum

jelenleg egy dubai hotelben vagyok remete :)

wwddrr 2008.10.31. 09:06:44

tiszta szar ez a torta? ezt megvettetek?

Impega 2008.10.31. 09:08:01

Egyéves Önkéntes 2008.10.31. 08:56:26

Nem mondod? Es Dolgozol?

s.o.v.i.e.t 2008.10.31. 09:16:14

ófélia

csak jeleztem Secnirnek, hogy nincs a kínálaton nejlon-tuning szörnysült.
Arról szó sem volt, hogy bármelyikre leadott rendelés esetén fel ne merülne Lipótmező, mint kiszállítási cím.

EÖ (törölt) 2008.10.31. 09:29:44

Impegna

aki dolgozik az nem lehet sikeres ember :)

egyébként meg nagy l..faszt vagyok én Dubaiban. Itt rohadok Rióban...

@nális coitus 2008.10.31. 09:48:47

Én többet kértem volna érte, nem csak 62-őt és 30-at.

MosoMasa 2008.10.31. 10:03:29

Hát tényleg marhanagy probléma ez a torta ügy!
Először is hogy lehet olyat állítani, hogy te is tudnál olyat - akkor miért nem oldottad meg úgy?
Ha nem pont ugyanolyan mint a képen, akkor miért nem a képet tetted az asztalra? Basszus, a boltban a kajákon is van fénykép, ha nem olyan amit készítesz belőle, akkor hisztizel?
Miért nem rendelsz szép marcipánrózsásat, azzal biztos meg lennél elégedve. nincs annak a tortának semmi baja...

Impega 2008.10.31. 10:09:31

hahahahhah, ok, na jo, errol enyit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.31. 10:22:40

ofelia
en oszt nem vedem amerikat, de gyet giffyek ek, mivel szinte minden 7 vegen eskuvon vagyok, igen izleses szep tortakat csinalnak nem ilyen fospunpat
emeletesnek emeletes, de elvetve latok ilyen giccses szart
jo volt olyan a melyiken rajta volta a basebaloso volegeny es a soccerezo menyasszony
de ritka

s.o.v.i.e.t 2008.10.31. 10:38:56

jött válasz a boltból:

"Sajnálom, hogy csak egy oldalról mutatják meg a storyt. Az, hogy a vendégragaszkodott ehhez a bevonó anyaghoz, az nem számít..."

maincoon © 2008.10.31. 10:55:21

Itt a lehetőség, írják meg az ő verziójukat.

Én még csak ma olvastam a postot, de amikor láttam a hozzászólások számát, meg hogy tájékoztatva lettek erről a blogról, akkor azt hittem, hogy jöttek és írtak az esetről a cukrászda részéről is. De most értem a végére és látom, hogy semmi...
Vajon miért????

Off: mi kis városunkban olyan történt, hogy a menyasszonyi sofőr dugta meg a menyasszonyt éjfélkor, amikor haza vitte átöltözni. Aki ráismer erre a sztorira, az jelezze, hogy ő is ebből a városból írogat :DD

u.epops 2008.10.31. 11:08:12

Sziasztok, én lennék, aki a tortát rendelte, csak most láttam a posztot.
Válaszolnék néhány kommentre:
Az esküvő vidéki, fűthető sátoros lagzi volt, köze nem volt a felső 10000-hez.
Ha nem ezt, akkor pénzt adtunk volna nászajándékba (építkeznek a tesómék) és úgy gondoltuk ez emlékezetesebb. Tényleg az lett.
A torta árát középkategóriásnak mondanám. Több cukrászdában is voltunk, és egy 100 szeletes tortára volt 30-100 ezer forintig ajánlat.
Nem vártam, hogy ugyanolyan lesz, mint a képen, de azt sem, hogy a két torta összvissz az alakjában lesz hasonló.
A cukrászdából írtak tegnap, hogy elindították a belső vizsgálatot, majd szólnak.

marsellus wallas (törölt) 2008.10.31. 11:11:11

mi a fasz az a kála....???

az esküvő ezek miatt ijjjen na ygbiznisz...fasság

maincoon © 2008.10.31. 11:25:01

"u.epops 2008.10.31. 11:08:12
A cukrászdából írtak tegnap, hogy elindították a belső vizsgálatot, majd szólnak."

Kíváncsian várjuk, majd írd meg!

elwood 2008.10.31. 11:34:15

marsellus, olvass vissza és kielégítenek botanikailag

EÖ (törölt) 2008.10.31. 12:39:43

hagyma

dugtál már cukrászdában botanikust?

v1k · http://www.v1k.eu 2008.10.31. 12:57:58

elég ronda torta ez 60 ropiért :o

kamala 2008.10.31. 13:00:17

Sugar űberdizájn cukrászda a mi rendelésünket is el...öööö...rontotta nagyon alaposan. A honlapjuk és a cukrászdai kóstolás alapján sokkal-sokkal-sokkal többet várna tőlük az ember. Egyébként érdemes visszamenni személyesen reklamálni, mi egy csomó pénzt visszaszereztünk tőlük.

MosoMasa 2008.10.31. 13:16:04

sátoros lagzihoz nem jó ez a torta? De máshová is... mi baja?

2008.10.31. 14:31:42

epops,

és előre ki kellett fizetni? Ha nem, akkor elzavarhattad volna a futárt a tortával, és a nálad lévő pénzt még mindig odaadhattad volna a párnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.10.31. 18:04:27

1 eves
csak bolcseszt a vaci botanikus kertben

DonLover 2008.10.31. 19:22:29

Megtisztelt a Sugar Shop Mr. Wolfja* válaszlevelével. Nem cc.-zem be, mert tekintettel vagyok a szerzői jogaira, de a neki írt válaszomat mellékelem, abból is lehet következtetni a tartalomra:

Szia G.!

Egy tanács: ne hívjátok fehérnek azt amit a köznyelv drappként emleget. Lehet minden cukrász tudja, hogy marcipánban ez a fehér, de gondolom a heti több száz tortát nem kizárólag cukrászoknak sütitek. Az ügyféltől ne várjátok el, hogy ismerje a szakmai kifejezéseket. Mivel az ügyfél azt is mondta, hogy "kála" színűt szeretne, ebből is rádöbbenhettetek volna, hogy nem a "marcipánfehérre" gondolt, hanem arra amire 10.000.000 Magyar emberből 9.999.000- en gondolnak ezen kifejezés hallatán.

Mivel azóta is kitartotok amellett, hogy ez a torta fehér, így az a vicc jut eszembe amikor egy ember az autópályán szemben megy a forgalommal és a rádión azt hallja: "Vigyázzanak, egy ember szembe megy az autópályán!" Mire az ő reakciója: Egy?! Mind!

Remélem érted az analógiát. Mi a sok hülye - Homár olvasók, - akik még azt sem tudjuk, hogy milyen a fehér szín! Ebben az országban a fehér titkának ismerete mindössze néhány beavatott cukrász kiváltsága. Nézzétek kérlek el nekünk, hogy ilyen ostobák vagyunk mi mind, ha másért nem, hát azért mert belőlünk éltek. És ha ezért lenéztek minket akkor ne csodálkozzatok azon, hogy nem tőletek vásárolunk, hanem azon cukrászoknál, akikkel egy nyelvet beszélünk.

Üdvözlettel:

Don

*Pulp Fiction problémamegoldója

jesszumpepi (törölt) 2008.10.31. 20:28:35

Hát,aki szerint ez megfelelő torta,annak azt kívánom,hogy ezen ülve nézze végig kedvenc filmjét,élete álompárjának társaságában.
Utána a maradványokat igény és gusztus szerint el lehet fogyasztani.
Jó étvágyat hozzá!

jesszumpepi (törölt) 2008.10.31. 20:33:43

Emlékezetes esküvő volt.
A tortára visszagondolva néhányan mérgesek lesznek,és lesz,aki röhögőgörcsöt kap.
Vérmérséklet dolga.
Vajon bekerül-e a tortáról készült fénykép a fotóalbumba?
Még a leendő unokáknak is meglehet mutatni a tortaszörnyet.

Orizatriznyák 2008.11.01. 09:05:27

Már csak azt nem értem, ha a második kép a "cukrászfehér", akkor az első képen milyen színű a tort? Mozdonyszőke? Vissza a torta árát, mert egyértelmű a kamuzás és a fotosopp. Fotó alapján rendeltek, nem olyan lett. Mi ezen a vitáznivaló "kedves" cukrászbácsi?
Ez a szörny rt. most ezzel nem csak a panaszos további megrendelésétől esett el, de az itt egybegyűltekétől is szerintem. Megérte?
Voltam szülinapon, ahol az ő tortájuk volt szervírozva. Nem csokiztam magam alá tőle. Magyarán: jó szar is és jó randa is volt.

csibenyussz 2008.11.01. 10:23:07

fotózzon le már valaki egy fehér marcipánt!!

DonLover 2008.11.01. 11:29:58

Ha nincs olyan, akkor nem kell rá rendelést sem felvenni ... ez a tanulság, jól értem?!

u.epops 2008.11.01. 11:56:33

DonLover,
akkor elmondom hogy történt a szín megbeszélése. Mondtam, hogy fehéret szeretnénk,. Erre a fickó: Milyen fehéret? Mert két féle van. Erre kihúzta az előtte lévő fiókot és kivett belőle 2 nejlonba csomagolt kör alakú marcipánt (vagy mostmár nem is tudom mi a neve), hogy megmutassa, hogy mi a különbség köztük. Az egyik hófehér volt, a másik világosbarna. Ő mondta, hogy szerinte legyen a hófehér, mert a fehér kála mellett jobban néz ki a fehér borítás. A rendelésfelvevő papírra/számlára is fehér van írva.
Amúgy köszi a telefont, emailt, én telefonon nem is próbálkoztam, már eleve esélytelennek gondoltam a dolgot. Az árát előre ki kellett fizetni. A cukrászda részéről nem szólt a kiszállító, hogy megérkezett, csak a pincér szólt, hogy már megjött. Szóval, ha akartam volna sem tudtam volna reklamálni, mert nem voltam ott, amikor meghozták a tortát.

DonLover 2008.11.01. 12:07:09

A fehér marcipán rejtély megoldódni látszik!

Kép a fehér színű marcipán, megbízható forrásból: www.szamosmarcipan.hu/flash/index.swf Termékek Marcipán massza Gyurmarci 1/2

Szerintem az alsó a fehér. Szerintetek?

Még több fehér marcipán ugyanitt az ígéretes című Marcipán massza (150g) menüpontban. 1/12

jesszumpepi (törölt) 2008.11.01. 12:20:05

A kiszállító tudta,hogy baj van,hamar le is lépett.Ez a rosszhiszeműség bizonyítéka.

Kár volt előre fizetni.Jobb helyeken előleget kérnek,és a teljes vételárat a teljesítéskor kell kifizetni.

DonLover 2008.11.01. 12:24:12

Köszi a pontosítást de számomra az eddig leírtakból is nyilvánvaló volt, hogy így történt az eset.
Én meg azt köszönöm, hogy megosztottad ezt az infót a közzel. Az esküvő fontos, ritka és megismételhetetlen esemény – jó esetben – ezért jó tudni kihez lehet fordulni.
Az aktivitásomat pedig a Sugar Shop hozzáállása dagasztotta, mert folyamatosan azt bizonygatták, hogy a vendég a hibás, mert fehéret kért és főleg azért, hogy mindezt megírta a Homárnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.01. 19:01:43

az eskuvo valoban az , most is megyek egyre
ez stressz nekunk is
minden hetvegen

csibenyussz 2008.11.01. 19:41:17

DonLover 2008.11.01. 12:07:09

no igen. van itt hófehér marcipán... magyarul kamu volt az "ilyen a fehér marcipán" szöveg.
mondjuk lehetett sejteni hogy csak kimosakodás az egész.
szerintem levonhatjuk a konklutziot:

a torta közel sem olyan mint a képen, és mivel egy ilyen eseményen nem csak az íz számit hanem a kinézet is a post irója megszivta. nem kicsit, nagyon. :((
cuki részéről meg nem korrekt hogy nem tudnak kinyögni egy: "bocs, ezt elk*rtuk" - ot, vagy meghivni őket egy ingyér tortázásra... legalább.
nem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.01. 21:12:28

csibe
a lenyeg hogy amenyasszonyt -lehetoseg szerint a ferje- megkuficrolta az ejjel
es a torta meg jo is volt
az elet szep

csibenyussz 2008.11.01. 21:55:12

hagyma 2008.11.01. 21:12:28

csak nem a másik oldalról látom a dolgot?
végülis... ha igy nézzük, egy kis kufirc mindent megold :D
reméljük a post irónak is jutott azóta búfelejtő...

Parasite 2008.11.01. 22:47:37

sugarshop rakás kaka, eddig minden ismerősöm tortáját eltoszták, amikor utoljára ott jártam, egy málé szerencsétlen srác vette fel a rendelést, 50szer kérdezett vissza, lehet be volt szívva rendesen, persze a torta nem lett készen időben, nem nézett ki úgy ahogy kellett volna, nem abból készült amit rendeltünk és még nekik állt feljebb. trágya.

zsüber 2008.11.02. 01:11:01

Lehet, hogy erős a fantáziám, de mivel a kis képek elég gyengék, nekem úgy tűnik, mintha sok kis spermium támadta volna meg a három kocka alakú petesejtet. A másik képen egy néger petesejtjét lehet látni...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.11.02. 07:30:24

úgyis elválnak.. akkor meg mire a nagy cécó

jesszumpepi (törölt) 2008.11.02. 08:27:02

Pont azért!Legalább az esküvő legyen szép emlék!

Nem?
De!

jesszumpepi (törölt) 2008.11.02. 08:35:04

Mondjuk,én nem vagyok a nagy felhajtás híve.Legszívesebben két tanúval mentem volna az anyakönyvi hivatalba az egyik kosztümömben.
Aztán a család kedvéért egy igen szerény esküvő volt.Csak a legszűkebb család,házilag készített hidegtálak és torta otthon.(Eper- és mandulatorta.)Nem volt meghívó sem.Olyan közel laktunk az önkormányzathoz,hogy odasétáltunk.Zene,tánc nem volt.A ruhámat a sógornőm varrta.Hosszú,fehér selyemruha volt,tülldíszítéssel.A kölcsönzői ár töredékéért.A fényképeket a rokonok készítették.

Miért döntöttem így?
Mert a bátyám sátoros lagzijára egy évig spóroltunk,aztán elváltak.Megfogadtam,hogy ennek nem teszem ki a családomat.
De nem is hiányzott a nagy lagzi.
Mindenki jól érezte magát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.02. 12:15:55

a mienk az elso ok normalis volt ,omgyuk 60 ezerbe se kerult az egesz, persze 83-ban az meg mas volt
a masodik Maryvel jeansben 2 tanuval
es qrwa boldogok vagyunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.02. 17:42:53

meg csokiszokokut se volt, pedig gondolkodtam rajta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.02. 17:45:30

persze a'merikaban 2 csokiszokokut van az asztal 2 felen az egyik olyan rendes csokit szokokutal a masik feheret
/ez tenyleg igaz, de csak azert irtam, hatha kapok megint hosszu levelet, mer szeretem a leveleket, de tenyleg, olyan jo olvasni milyen vagyok/

Mylady 2008.11.02. 23:22:46

A mi (távoli) rokonságunkban néhány éve volt egy gyors válással végződő esküvő.

A fiú és a lány családja nagyon eltérő anyagi helyzetben volt. Az esküvő előtt hatalmas cirkusz volt a két család között a méretekről és a költségek megosztásáról.
A szegényebbek kisebb lagzit akartak, hagyományos ételekkel (tyúkhúsleges, pörkölt bográcsban, házi sütemény), a gazdagabbak óriásit, flancosat.
Nem tudtak megegyezni. A vége az lett, hogy a két család külön készült, külön ételekkel, külön sütikkel, külön ültetve a vendégeket és külön fizetve mindenért.
Egészen komikus lehetett (nem voltam ott), amikor rácsaptak Mari néni kezére, hogy "abból a sütiből ne egyen, az a másik családé".
A két család vitája kihatott a fiatalok kapcsolatára is. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy a lagziról az ifjú pár külön ment haza (mindenki a saját családjához) és rövidúton elváltak.

Szóval vigyázni azzal az esküvővel!

papugaja 2008.11.03. 10:17:35

Csokiszökőkút... Ó bazmeg!

Ettől függetlenül a panasz morcosan jogos, nem is értem, hogy a kedves levélíró hölgy miért nem ütött meg határozottabb, keményebb hangot.

"A torta amúgy nagyon finom volt."

Kit érdekel? Kibasztak veletek? Ki. Kellemetlenséget okoztak? Igen. Te idegeskedtél a hülyeségük miatt? Igen.
Földbe kell döngölni őket, nem lehet ilyen "jajj, bocsi hogy szólok, kicsit még benyalok nehogy nagyon megharagudjatok" stílusban reklamálni.

Tessék keménynek lenni! Nekik van vaj a fejükön, ki kell őket rugdosni a napra.

csibenyussz 2008.11.03. 11:02:41

ez a tortaszörny annyira lenyügöz, hogy néha muszáj vagyok ide visszatérni! :P

Répalaki Edömér 2008.11.03. 14:20:19

Banyek. Van média oldaluk a honlapon, de a "rólunk írták" rovatban még nincs kint a homár.
Szóljatok már rájuk, hogy ez igen is jó reklám, mert engem annyira felcsigázott a kínálat, hogy majd alkalom adtán a bejáratott parfétorta helyett rendelek tőlük valami finomságot!

Répalaki Edömér 2008.11.03. 14:23:57

Most nézem a boltról készült képeket.
Tuti, hogy nevet(tet)ős sütit is árulnak. Vagy csak simán be volt tépve a designerük. Esetleg Willy Wonka a megbízott ügyvezető.

moli 2008.11.03. 14:45:07

en nem tudom, mi a bajotok a csokiszokokuttal, en AKAROK egyet otthonra.

ex-Zep 2008.11.03. 15:57:11

Rendelj a norbitól! Ápdéjtes, viszont fosat.

csibenyussz 2008.11.03. 18:05:08

csokiszökőkutra van valami lejárati idő?
és ha én azt akarom hogy franciadrazsék essenek belőle?

damogran_ 2008.11.03. 19:02:46

Hát hogy én ezekhez soha be nem teszem a lábam, az biztos.

damogran_ 2008.11.03. 19:08:14

Nem tudom bemásolta-e már valaki ezt a rizsát, érdemes elolvasni, ezek után arcpirító:

"Legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy cukrászatunkkal ne csak egy piaci rés betöltésére, egy célcsoport elérésére és kiszolgálására legyünk alkalmasak. A süteményeink, édességeink mögött kirajzolódó világ határozott arculatot, s ezzel együtt teljes életérzést kínál -mindenkinek. A SUGAR! célja, mely a régi bölcselet szerint alapvető tulajdonságában is rejlik, hogy megédesítse mindennapjainkat. Ehhez szavatoljuk Neked termékeink, szolgáltatásaink állandó minőségét, és ezért keressük folyamatosan az örömszerzés új s újabb formákba önthető finomságait!"

Az a baj, hogy nem csak szövegelni kéne, egy rendes kereskedő nem engedte volna ki a kezei közül azt a barna förmedvényt. De ha már megtörtént, egy rendes kárpótlás az alap.

papugaja 2008.11.04. 10:36:05

Ezt nem ők írták. Valaki írta nekik, pénzért.

Hajlé Szelasszié (törölt) 2008.11.04. 15:15:59

Na gyerekek, akkor elmondom én nektek, hogy ki is a tulaj. A Hírtv-n Borbás Mária készített vele riportot a Liftban c. műsorában.Láttam, mert szakmailag érdekelt.
A csaj divattervező, apuka és anyuka csinálják évek óta a cukrászdát. Kicsi lány elment világot látni és amit csak tudott koppintani a világból azt elhozta ide.
Na már most: van hiányos weblapjuk cukormázas kamu dumával, külföldi cukrászok sütijeinek képével és a külvárosban lévő cukrászdát ki kellett pofozni
új színek új dizájn
a régi dolgozók maradtak...
A csaj nem tudom hol jár, de egy bizos: egy ilyen kaliberű üzletben kő keményen ott kell lenni a tulajnak
ellenőrizni a minőséget és a maximumot adni.
Ha odateszek egy fotót, hogy ilyen lesz akkor milliméterre olyan legyen, ehhez viszont nincs Magyarországon ilyen dísz alapanyag, ezért jön a felcsíkozott nejlonszatyor.Hajam égnek állt tőle.
Ha ez nincs meg akkor történik az, hogy 62 ezerért egy ilyen minősíthetelen munkát adjanak ki a kezükből.
A szakma szégyene! Felháborodik az ember, nagyapám cukrász volt a családunk mai napig féltve őrzi a recepteskönyvét. Megvannak a fotóink a régi cukrászversenyeikről, azok a képek, azok a munkák ma is ámulatba ejtőek.
A SUGAR szégyent hoz a tisztességes cukrászok fejére.
Egyébként egy ilyen tortáért ennyi pénzt elkérni rablás!
A másik: a hajó elment, ezt nem lehet helyrehozni ingyen sütivel...Az esküvő egyszeri, megismételhetetlen...
Egy üzletet nem csak elindítani, de vinni kell!!!

bovaryne 2008.11.04. 15:52:56

Nekünk augusztusban volt az esküvőnk. Az elsők között voltunk, akik áprilisban - a nyitáskor - esküvői tortát rendeltünk tőlünk. Minden stimmelt. A szín, a kép alapján elkészített torta, az ízek - a rokonok azóta is a narancsos csokitortát kérik karácsonyra. Udvariasak, figyelmesek voltak, és pontosak. Semmi kivetnivalót nem tudok említeni - a tulajdonos Horváth Eszter már bizonyítot a divatvilágban, és fantasztikus dolog a Sugar Shop. Én drukkolok neki, hogy tényleg országos hálózata legyen.

moli 2008.11.04. 17:20:23

Hajlé Szelasszié: volt vele interju az indexen...... ...

nekem o valaszolt az emailemre, de nem kijavitani akarta a hibat, hanem megmagyarazni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.04. 19:18:41

utalom a tortat
iszom is egy sort
es meg olcsobb is

Hajlé Szelasszié (törölt) 2008.11.04. 21:01:24

moli

Megmagyarázni???
Kifogyott a fehér marcipán???
Elmérték az arányokat???
A szintek közé légüres terek kerültek???
Merthogy az eredeti hófehér lenne, ugye.
Meg aztán a 3 emelet aránya és mérete teljesen más, mint a fotón.
És hogy-hogy nem ez egy másfajta tartószerkezet, ha megfigyeled. Az eredeti tortán nincs hézag a szintek között...
A nylon fű és a virágok a közelébe sincsenek az eredetinek...

Csibenyussznak van igaza néha be kell ide nézni, mert ez egyszerűen hihetetlen.

És ami engem a legjobban frusztrál: 62 000 Ft ?????? Mi volt benne arany? Ne vicceljetek már. Ha a legminőségibb anyagokból készítek kalkulációt akkor is a bekerülési értéke töredéke a 62 000-nek. Ja, a ruhakreációknál is az eszmei értéket kell megfizetni, meg a tervező szellemi munkáját stb. De ez a torta minden, csak nem kreáció...

Kíváncsi voltam a SUGARra, lehet, hogy csinálnak sok jó dolgot, de ezt akkor sem lehet megengedni, főleg nem ilyen áron. Úgyhogy meghagyom bovarynénak.
Ja, ha torta kell megcsinálom. Ettől szebbet tudok - mondjuk az nem nagy kunszt - és az nincs tele szinezékkel, mert az ugyan trendi, de nem egészséges.
Aki meg szereti, nyalja a mesterséges szinezéket. Úgyis annyi szart megetetnek velünk az élelmiszerekben, hogy az a kis festék már igazán nem számít.

moli 2008.11.04. 21:28:07

en a sutik miatt panaszkodtam. a valasz:

"""először is köszönöm a leveled, az ilyen leveleknek mindig nagyon örülök.
A sütik állandó recept alapján készülnek, ezért elviekben nem lehet más az íze, mint a megszokott. Biztos május 13-át akartál írni március helyett, az történhetett, hogy egyedül a Royal csokis tortánál kellett egy kicsit módosítani a csokikrémet, mert a sok csokitól állandóan szétfolyt a torta, és nem tudták normálisan felszeletelni, de tudtommal más receptet nem cseréltünk le. Sajnos én is ki vagyok téve a cukrászoknak, és mivel ők csinálják a receptjeimet, sajna nem tudok mindig ott lenni mellettük és ellenőrizni. De mindenképp utána nézek ennek, és mégegyszer köszönöm az észrevételt."""

a baj nem a valasszal van, hanem azota eltelt 5 honapban ugyanolyan SZAR maradt a minoseg, mint a kifogasolt volt.

ciluvagyok 2008.11.04. 23:28:14

Ennél ocsmányabb és ízléstelenebb tortát még sosem láttam. A postírónak sincs túl sok ízlése, ha tudtával és beleegyezésével műanyag lebernyegeket tűzködnek egy süteménybe. A kudarc eleve borítékolva volt. Másrészt sosem adnék ajándékba megbeszélés nélkül olyasmit, amit esetleg egyeztetni kellett volna az Ifjú Párral, pl ilyen lett volna a torta is, meg ugye menyasszonyi ruhát sem veszünk ajcsiba...
Aki 62 ezret ad egy sz@r tortáért, sikeres ember nem lehet. Vacak tortát szállító fejére kell borítani, és a 62 ezer forintjáért a Zserbóban azonnal kap valami minőségi fehér csiricsáré tortát, ha az tetszik neki.

u.epops 2008.11.05. 09:06:31

ciluvagyok,

a torta egyeztetve volt az ifjú párral, az ízesítést is ők választották ki, a kálát is a húgom szerette volna.
A torta amúgy 47 ezer ft. volt, 15 volt a kiszállítás.
Pont azért választottam őket, mert elhittem/úgy gondoltam, hogy egy design cukrászdában designos sütit csinálnak.

Hajlé Szelasszié (törölt) 2008.11.05. 13:53:01

u.epops

Én együtt érzek veled! Ez egy szemét munka volt és nem tudtad kivédeni. Egy esküvőn nem ugrálok a háttérmunkáknál, mert azért fizetek különböző cégeket, hogy a vállalásuk szerint elvégezzék a feladataikat. A lehető-leg-tökéletesebben!!! Sajnos ebben az országban még mindig azt hiszik a kereskedők, vendéglátósok, szolgáltatók, hogy megtehetnek ilyesmit a fogyasztóval. Tisztelet a kivételnek. Ők azt igérték olyan lesz a torta, amilyen a képen van, időre vállalták a szállítást. Ezekből nem jött be semmi. Ez tény. Te megbíztál bennük ők meg cserébe adtak egy minősíthetetlen árut és szolgáltatást arányaiban sok pénzért. A fogyasztó megfizeti a minőséget, de ez egy vérlázító hozzáállás.
Sajnos az ilyen cég a papírforma szerint reagált a prpoblémádra. És az a baj, hogy ez mindig így lesz, ha hagyjuk. Igenis vannak a fogyasztónak is jogai és ne legyünk már birkák, hogy mindent eltűrünk a pénzünkért!!!
Én bojkottálom a SUGART. Legalább vékony maradok.
Sajnálom moli, hogy a közeledben csak eza szr cukrászda van... :(

moli 2008.11.05. 16:41:23

nem csak ez van, egyebkent a sugar atlagos, nagy magyar atlagnal picit jobb (5.5/10), csak az arahoz kepest szar, de ahhoz kepest kibaszottul (1.5/10)

u.epops 2008.11.08. 17:59:56

Mindenki:

Ezúton tudatom, hogy az ügyet megnyugtatóan lezártam a cukrászdával -- kaptam tőlük kárpótlást és ígéretet hogy a jövőben jobban odafigyelnek, hogy ne fordulhassanak elő ilyen bakik.

jesszumpepi (törölt) 2008.11.08. 20:35:50

Milyen kárpótlást kaptál?

u.epops 2008.11.09. 10:39:47

Visszaadták a rendelés teljes összegét.

Torta · http://www.eskuvoi-torta.hu 2010.09.07. 08:55:12

...egyébként már létezik társoldala is... esetleges fotós csalódások elkerülésére;-) <a href="http://www.eskuvoi-foto.eu">www.eskuvoi-foto.eu</a>

Torta · http://www.eskuvoi-torta.hu 2010.09.07. 08:57:25

...egyébként már létezik társoldala is... esetleges fotós csalódások elkerülésére;-) www.eskuvoi-foto.eu
süti beállítások módosítása