Tékozló Homár

6 hét helyett 4 hónap a kiszállítás

2008.12.09. 14:55 | ge | 118 komment

Még meleg nyár volt, amikor MB megrendelte és leelőlegezte az új konyhabútorát. Azóta eltelt 4 hónap, de most pénteken bár ajtók nélkül, de végre megkapja a bútort. Mivel a bútoráruház a szerződést dátum nélkül adta ki, így a szállítási határidőért hiába reklamált. Igaz, hogy így az egész megrendelés nem érvényes, de mivel előleget mégsem adtak vissza, nincs más választása, mint várni.

2008 augusztusában betévedtem a pécsi Retz Bútor áruházba, ahol kedvesen rendelkezésemre állt egy eladó hölgy, megnéztem a kínálatot, rögtön megtetszett egy konyhabútor, és a rákövetkező napokban megrendeltük. Lakásunk felújítás alatt állt, a régi konyhabútort eladtuk, bízva abban, hogy 2-3 héten belül megérkezik az új. (A felújítás miatt amúgy is el kellett távolítani.) Először a 6-8 hetes szállítási határidőn lepődtem meg, elvégre ez egy 110 cm hosszúságú lapra szerelt konyhaszekrény lenne. Ám legyen, kifizettük az előleget. Akkor még nem is sejtettem, mennyire fog hiányozni az életemből és a lakásból ez a bútordarab.

A rettenetes 6. hét is elmúlt. Telefonáltam, egy kevésbé kedves hölgy vette fel a telefont, és közölte, hogy nincs, és nem is lesz, a szállítás ideje amúgy is 8- 10 hét, de telefonon majd értesítenek. Kezdtem bosszús lenni, de nincs mit tenni, várok.

A letelt 12. héten ismét telefonáltam, már kissé indulatosan, a válasz kedvezőbb volt, hatalmasat haladt előre az ügy, sikerült a konyhabútor lapok egy részét Budapestről szállítaniuk, akár el is vihetném, igaz, ajtók nélkül. Amúgy majd telefonálnak, ha az is megjött. Ekkor fordult meg a fejemben először az abortusz gondolata. De sajnos ahhoz már túl késő volt.

A 4. hónapba léptem, december 4-én tettem egy látogatást az áruházba, és szerettem volna a szabálytalanul megkötött szerződés felbontásával visszakérni az előleget, és elfelejteni ezt az egészet, de nem lehetett.

Az adásvételi szerződésen köteles a szolgáltató feltűntetni a teljesítés dátumát, annak egy példányát a vevő számára átnyújtani. Ez nem történt meg, a szerződésen semmiféle dátum nem szerepelt a teljesítés idejét illetően, még a 6-8, illetve a 8-10 hét sem. Ezért a vonatkozó jogszabályra hivatkozva akartam érvényteleníteni a megrendelést, és az előleget hiánytalanul visszakapni ((2) Semmis az a fogyasztási kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza
a) a szerződés tárgyát képező áru vagy szolgáltatás meghatározását,
b) a szerződés alapján fizetendő ellenszolgáltatás meghatározását,
c) a tulajdonjog átszállásának időpontját és feltételeit, stb.)

Mint az várható volt, nem jártunk sikerrel, de arra nem számítottam, hogy egy-két béka helyett egy békafarmot tolnak le a torkomon. Találkoztam hát végre a kevésbé kedves kolleganővel, aki olyan mértékű szemtelenséget, és lenéző, semmibe vevő magatartást tanúsított, hogy az példátlan egy szolgáltató esetében. Vagy példátlannak kellene lennie, bár lehet, hogy túl naiv vagyok, hogy a pénzemért elvárok valamit, ha mást nem, Karácsony előtt 3 héttel konyhabútor nélkül, 4 hónap várakozás után valamennyi megértést, magyarázatot és bocsánatkérést. Minősíthetetlen módon bánt velünk a hölgy, közölte, hogy én vagyok a hibás, ő telefonált, lehetett volna már konyhabútorunk pár hete is, a szállítás amúgy is 8-10 hét, a 12. héten megjött, és az a plusz két hét még belefér. Majd ismételt kérésünkre, hogy szeretnénk beszélni az áruházvezetővel, az orrunk előtt flegmán közölte a helyzetet felettesével, amolyan „jaj, csak egy vásárlói reklamáció, tudod, majd mesélek”- stílusban. Mindezek után hozzám vágja a gépből kinyomtatott szerződés azon példányát (lap alján a nyomtatás dátuma december 4), melyen rögzítve van a teljesítés határideje, a 8-10 hét, mondván, hogy azt a megrendelés után ők gépbe vitték, itt van a példányom. Köszönöm szépen.

Másnap az áruházvezető hölgy fogadta páromat, és annyit mondott, a budapesti címre a kommunikációs igazgatóhoz juttassuk el a panaszunkat, ők majd kivizsgálják, jogos-e. De ha elfogadjuk, ingyen házhoz szállítják. Ami egyébként 6000 forint lenne.

Sajnos belementünk ajtók nélkül is ebbe a vásárba, és pénteken, december 13-án, 17 héttel a megrendelés után kapok egy lapra szerelt bútort a ház elé, mert az emeletre már nem hozzák fel. Ennyi pénzért, ennyi várakozás után sem rugalmasak annyira, hogy elnézést kérjenek, és felajánlják kárpótlásul a beszerelést és a házhozszállítást, nem a szó szoros értelmében.

Az idő malmai lassan őrölnek, és nem állt meg az óramutatóm sem, kíváncsian várom, a hiányzó ajtók vajon megérkeznek-e még ebben az évben. A türelmem sajnos elfogyott, és megfogadtam, ahol és amilyen fórumon csak tudom, elmesélem, hogyan születik meg egy konyhabútor, és hány hónap kell hozzá a Retznél.

Tisztelettel: MB

(Idézet a Retznek írt levélből:
….Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a 2008. 08. 04-én megkötött megrendelői szerződést egy magas fényű wenge konyhabútorra felbontani, a befizetett előleg teljes összegét kifizetni szíveskedjenek.
Indokaim a következőek:
1.    A szerződés felbontása indokolt, a teljesítés határideje nem szerepel a megrendelői lapon. Az erről rendelkező papírt december 4-én kaptam kézhez.
2.    Ennek függvényében a megrendelés teljesítésének idejétől való eltérés feltűntetése érvényét veszti, hiszen nincs mitől eltérni, azaz a megrendelő türelmére van bízva, meddig vár az adott árura.
3.    A ma élő fogyasztóvédelmi jogszabályok alapján ez a szerződés a fenti okokból érvénytelennek minősül, annak felbontása a fogyasztóra semmilyen hátrányos következménnyel nem jár, tehát az előleg teljes összege visszaszolgáltatható.
4.    A vonatkozó jogszabályokat mellékeltem.
5.    A bútorral kapcsolatban telefonon én érdeklődtem először, a letelt 10. hét után.
6.    A bútor 16 hét elteltével sem áll rendelkezésemre hiánytalanul.

Sajnos nem áll módomban tovább várni, semmilyen körülmények között. Ezért kérem, hogy az amúgy érvénytelen szerződéstől tekintsenek el, az előleget visszaadni szíveskedjenek.”
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jusztlacika 2008.12.09. 15:15:12

Én egyszer telefingottam a Retz bútor áruházat, igaz akkkor még csak ovodás voltam.

Retz szarjon sünt és hányjon drótkerítést. VAGY fordítva.

Féltégla ajtóra rákötöz és ablakon bekúr!
Ha van kérdés akkor adjátok meg EDE kontaktját neki.

Thule 2008.12.09. 15:16:10

Nelson Mandula:

abból a borítékból meg úgyis kilopják a csavart :P

Amea 2008.12.09. 15:17:12

Hejjdeszépez.

a.) nem adnak igazat - 4 hónap után még pár hét szívás, ajtók nélkül
b.) igazat adnak - 4 hónap után még jópár hét szívás, konyhabútor nélkül

Gumidomino 2008.12.09. 15:17:22

Egy ismerősöm szekrényt rendelt mikor az éjszakai műszakja után kihozták elkezdte összerakni, órákkal később már csak a fiókok fogantyúját kellett felszerelni amikor eszébe jutott hogy bakker ő nem is fiókosat rendelt!

Azóta is folyton röhögünk ha eszünkbe jut.

szóval jó észnél lenni.

maincoon © 2008.12.09. 15:20:00

@Pepin bácsi 2008.12.09. 15:14:03
maincoon 2008.12.09. 15:11:37
"kötélhágcsó ? Két éve ?"

:D ááá, beton. fa burkolat készül rá. és korlát. alárúgok a hegyes orrú csizmácskámmal, ha nem lesz ott ez a lúzer mire haza megyek.

Dakota74 2008.12.09. 15:20:44

Ember!Hogy akarod most már az előleget,mikor átvetted a konyhabútort?
Vagy ha megkapod a lóvét,vissza is szállítod?
Nagy okosság!

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:22:30

A budaörsi Ikeában, ha kiszállítást kérsz be kell mondani a termék kódját, a kocsi márkáját és a kiszállítást felvevő személy séróból vágja, hogy befér-e a kocsiba a cucc. Meg se próbál fuvart ajánlani.
Befért, meg még én is, csak a két gyerekkel voltam bajban, hogy hova tegyem őket:) De összehajtogatva, ők is befértek:)

Dakota74 2008.12.09. 15:22:36

Vagy én értettem valamit félre?Heeeeeeeelp!!!!

Dakota74 2008.12.09. 15:24:05

De összehajtogatva, ők is befértek:)
DDDDDDDDDD:)
Lapraszerelve?

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:25:04

Dakota, én sem értem, hogy most ajtó nélkül beszerelték vagy hogyan.

Dakota74 2008.12.09. 15:25:58

Na,mind1.Ez is zavaros sztori.

2008.12.09. 15:26:16

vazz ki olvas el egy ilyne kurvahosszú postot ? megrendelte - nem szállitották, pénzt vissz anem adnak. ez default, hol az újdonság :(

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:27:13

Hát az egyik úgy ült, hogy a hátsó ülést előre döntöttük és az ajtó és a kanapés doboz közt szorongott, kicsit átlógva a csomagtartó részbe, a másik az anyós ülésen. Olyan fél-fél helyen:)

Pepin bácsi 2008.12.09. 15:28:38

ne olvasd el Kulics.
A rövidített változat kinn van az indexen.

Balance Of Power 2008.12.09. 15:28:42

Miert ne lehetne ajto nelkul beszerelni egy konyhabutort? Vittek volna vissza vagy hagytak volna ott becsomagolva?

bokacsizma 2008.12.09. 15:30:36

Üdv, a levelet és a megrendelést is én adtam fel. Kénytelen voltam utánanézni, azért lettem kicsit tapasztaltabb jogi kérdésekben, mire megírtam a levelet. A 12. hétig nem is tudtam volna mit csinálni, hiszen telefonon "értesítettek". Sajnos nem volt kellő rutinom a bútorvásárlásban, egyedül és naivan vágtam bele, és gyorsan kellett leadni a rendelést, nem tudtam körülnézni, nem ismertem a boltokat, egy-két helyen jártam csak, árban nem ígértek alá ennek, ez viszont nagyon tetszett. Nem is a várakozás a bosszantó az egészben, bár fürdőszobában mosogatni, és általában hideg kaját enni még elviseli valahogy az ember. De a pökhendiséget és a pofátlanságot már nem. Egyébként tanulhatnának a Kikától, ott egy kb 20 ezres tételnél fordult elő hasonló, 2 hét helyett 6 hét alatt jött meg és hibásan, szó nélkül visszaadták a teljes összeget, de előtte három lehetőségből választhattunk volna. Ott rögzítve voltak a feltételek, és semmi probléma nem volt a reklamációnál.

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:30:54

Balance, az a kérdés, hogyha visszakérték a pénzt, akkor ajtó nélkül beszerelték-e vagy még ott áll dobozban.
Amúgy - kérdésedre válaszolva -,valóban be lehet szerelni ajtó nélkül.

Dakota74 2008.12.09. 15:32:43

Na,a Kikát inkább hagyjuk,a kritikán aluli bútoraikkal.Az ágyuk csak alvásra nem jó,a székük ülésre...stb.
Fos az egész.

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:33:27

Bokacsizma, biztos bosszantó, főleg a modoruk, de miért kellett hideget étkezni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.09. 15:34:41

Az ajtókat biztos baccpapuccsal tépték le!
Valószínű azért mert nem pont megfelelő méretű volt az ajtó! Illetve nem pontosan 14.00-kor értek oda! Ez FONTOS!!!!


Francba, annyi meló van ma hogy még Homárkodni sincs időm.

Dakota74 2008.12.09. 15:36:00

Bokacsízma!
Még mindíg nem vágom,hogy ajtóval vagy anélkül(tök mind1)beszerelted,de még igényt tartasz az előlegre?
Nem világos nékem a dolog.

anarch 2008.12.09. 15:38:53

Unbiased, valószínű a négy hónap alatt volt ideje a szükséges jogi ismeretetek elsajátítására. Amit a probléma nélkül amúgy nem tett volna meg...

bokacsizma 2008.12.09. 15:40:43

Dakota, még mindig nincs nálam a bútor, pénteken, 12-én szállítják a ház elé, és még mindig ajtó nélkül. A megrendelést egy hete, 4-én akartam felbontani, mert nem 4 hónapról volt szó.
Hideget azért ettünk, mert egy garzon fürdőjében nem nagyon jó mosogatni. Persze megteszem, nincs más választásom.

PR32 (törölt) 2008.12.09. 15:42:00

"tehát az előleg teljes összege visszaszolgáltatható"

Kedvenc szavam: visszaszolgáltatHATó. Há' má' hogy a pék búbánatos vertveres f.szába ne adná vissza a Recc, ha egyszer nem kötelező (ami egyébként kereskedő, nem szolgáltató, de ez most mindegy).

elwood 2008.12.09. 15:42:09

szerintem mostmár ne vedd át

bogec 2008.12.09. 15:43:04

Majd amikor 2009-ben kihozzák az eltérő színű ajtót, és felfúrják ferdén...

...majd amikor elvárják, hogy ennek Te örülj...


...aztán utánajársz, hogy cseréljék ki...


...nyáron el is viszik a rosszat, és azt mondják, hogy kicsit várnod kell...

...aztán hipp-hopp 2010-re meglesz az a konyhabútor, minden a megfelelő színben méretben, vízszintesen...

...de az már nem fog érdekelni...


...hisz a pszichiátrián minden olyan nyugtatóan fehér lesz...


...és hideg...

bokacsizma 2008.12.09. 15:43:08

És már nem az előlegre tartanék igényt, hanem arra, hogy elnézést kérjenek, és az a minimum, hogy ne a ház elé dobják le nekem a lapokat.
Ameát idézném:

a.) nem adnak igazat - 4 hónap után még pár hét szívás, ajtók nélkül
b.) igazat adnak - 4 hónap után még jópár hét szívás, konyhabútor nélkül

jusztlacika 2008.12.09. 15:43:10

én azért beleszarnék a szekrénybe és úgy küldeném vissza, vagy monnnyjuk telefinganám, az a minimum! :)

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:43:15

Értem, így világos.
De amikor a pénzt átvették (az előleget), arról nem adtak egy külön papírt dátummal? Csak a szerződést adták oda dátum nélkül?

PR32 (törölt) 2008.12.09. 15:44:08

bokacsizma: küldd el a dátum nélküli számlát az APEH-nak, biztos értékelni fogják, mint ember. ;)

bogec 2008.12.09. 15:44:15

Ez EDE Retztenetes bosszúja!!!!

bokacsizma 2008.12.09. 15:45:02

Elwood, nincs más választásom. Karácsony előtt, még egy hónapot konyhaszekrény nélkül, nem.

PR32 (törölt) 2008.12.09. 15:46:17

már csak 2 hét van karácsonyig :)

isitchristmas.com/

bokacsizma 2008.12.09. 15:47:11

Atala, igen, a szerződésen a teljesítés dátuma hiányzott, az előleges számlán volt dátum, annyi eszük volt. De így is érvénytelennek minősül a szerződés.

Dakota74 2008.12.09. 15:47:37

Bocsánat,az nem lesz.Borítékolhatod.

Pepin bácsi 2008.12.09. 15:48:04

Nekünk sem volt rögtön konyhabútorunk, amikor beköltöztünk a házunkba. De ebből nem következik egyenesen, hogy hideget kell enni.
Tányérok, edények az asztalonés dobozokban voltak, míg el nem készült a bútor.
Az asszony meg, mily' meglepő, gáztűzhelyen főzött. => A konyhabútor hiánya nem zárja ki a meleg házikoszt meglétét.

Szerintem Te nem szeretsz és/vagy nem tudsz főzni kedves bokacsizma.
Akkor meg minek a konyha ?

Meklén és Tamara 2008.12.09. 15:49:26

a Retz Bútor kezdhet sűrün bocsánatot kérni a post írótól.

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:49:50

Ok, rendben.
De akkor mit mondanak mire vették át a pénzt, ha nem egy megrendelt bútorra? Csak úgy? nem okoskodom, csak próbálom a Te lehetőségeidet tágítani. Nics egy jogász a családban, aki segítene, hogy legalább 20 % körüli összeget vissza tudj szerezni. Mert minimum ennyi lehetne a kártérítés.

PR32 (törölt) 2008.12.09. 15:50:07

bokacsizma: namármost: van egy számlád, rajta a dátum. Meg van egy szerződésed, azon van szállítási idő?

Pepin bácsi 2008.12.09. 15:52:14

Sokorai_Atala 2008.12.09. 15:49:50

a lányom jogász, történetesen Pécsett

bokacsizma 2008.12.09. 15:52:23

Pepin bácsi, ügyesek vagytok. De szeretek, csak egy 27 nm-es lakásról van szó, ahol a konyhában semmi nincs, mosogatni a fürdőben lehet, ami, a lakás méretéből következően iszonyat pici, a mosdót nem edények mosogatására tettük be, le is jött a zománc róla itt-ott. Az edények dobozokban voltak, ezzel nem is volt gond, azért köszi a tippet. Egy nagyobb lakásban bizonyára elviselhetőbb a konyhabútor hiánya.

bokacsizma 2008.12.09. 15:54:59

Atala, már nincs szerintem, mert kifizettük tegnap, és pénteken ledobják a ház elé. Mondjuk példát vehetne a Retz pl a Kikáról. Pepin bácsi, az asztalt onnan rendeltük, tehát egy ideig az sem volt, minimális tételről van szó, mégis visszatérítették, mert késve is szállítottak ők is, és hibás volt a cucc.

esef 2008.12.09. 15:56:18

Mi tavaly ilyenkor a svéd bútoráruházban vettünk egy kanapét. Kifzettem, számlával a kezemben megyek az árukiadóba ahol közlik, hogy csak a fele van raktáron, a többire várni kell. (Az osztályon az eladó számítógépe több darabot mutatott készleten...) Vissza a vevőszolgálatra, ahol mindenáron vissza akarták adni a pénzt. Mondom nekem a kanapé kell. Nem tudja mikor lesz megint. Mondom nem érdekel. 2 hét múlva telefonon hívtak, hogy megérkezett, természetesen ingyen kihozzák, csak mondjak egy olyan időpontot amikor nekem jó. Ott voltak... (A régi kanapét is "svédek" vitték el, csak a másik fajtából.)

Pepin bácsi 2008.12.09. 15:56:25

27nm ??? Elfér ott egy 110 cm-es konyhapult ???

A főzésért meg én kérek bocsánatot :)

Hubika 2008.12.09. 15:56:39

Látod, látod!!! Ha tőlem rendelsz bútort, már rég megkaptad volna tölgyfa ajtókkal. :) Akinek kell tölgyfa bútorajtó szóljon!!!!

bokacsizma 2008.12.09. 16:04:03

Elfér, mert hosszú, keskeny a konyha. Csak egy nagyobb lábos nem fér be a mosdó alá... :(

elwood 2008.12.09. 16:08:00

"
Szerintem Te nem szeretsz és/vagy nem tudsz főzni kedves bokacsizma"

Ez az, cseszegessük végre a posztolót.

elwood 2008.12.09. 16:10:21

mondjuk 27 m2-en jobb ajtó nélkül mert úgysem lehet kinyitni őket.

Pepin bácsi 2008.12.09. 16:10:44

Sásdon van egy jó étterem. Nyugodt szívvel tudom javasolni.
Közel van, nem drága, nagy adagok vannak. Azt nem tudom, hogy királyrákfarok van-e homármártással ?
De legalább meleg ételt esztek.

.Adrián. 2008.12.09. 16:11:37

Aki egy ket hetnel tobbet kepes varni egy konyhabutorra, nem lehet sikeres.

Pepin bácsi 2008.12.09. 16:12:44

elwood 2008.12.09. 16:08:00

pár kommenttel lejjebb megkövettem a hölgyet

jusztlacika 2008.12.09. 16:13:59

@Elwood

homar rule no.1
ha szar a post akár sünszarásra, vagy drótkerítés hányásra is kényszeríthetjük a postolót.

Ez egy gyenge post, csatlakozom hozzád Elwood. Lehet basztatni.

De inkább én arra buzdítanám bokacsizmát, hogy ezt az egész homárt kinyomtat, több példányban és retz bejárat előtt osztogat lefűzöttbe. Amíg vissza nem adják az összeg felét.

aztán meg BEÍR A VÁSÁRLÓK KÖNYVÉBE
aztán elküld mindenkit onnan, aki beakar menni az ajtón.

ennyi, ha nem így tesz megérdemli, hogy fehér ajtaja legyen a lakásnak bükk a konyhának és a fürdökád ajtaja is minimum wenge legyen.

bokacsizma 2008.12.09. 16:17:19

Papagály, mint fentebb írta valaki, az átlagos szállítási idő amúgy 4-6 hét. Főleg "vidékre". Akkor most senki nem sikeres? Tapasztalatlanság játszott nagyon, de akkor sem 4 hónapról volt szó, és nem pofátlan viselkedésről.
Köszi a tippet, Pepin bácsi...de azt sem lehet 4 hónapig.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.09. 16:19:27

Igen! Cseszegessük a posztolót, de jó ötlet!
Na: akinek ilyen lehetetlen méretű konyhája van, annak minek egyáltalán konyhabútor?
És miért pont a Retztől? Miért nem faragja ki maga?
Azé mer nincs a konyhabútorán ajtó, nem kell rögtön a filipbe menni homárszószra, aztán cseszegetni a tulajt, mert hozzért a kabátjához! Elképesztő emberek vannak...

bokacsizma 2008.12.09. 16:21:45

Lacika, ha gyenge, ne olvasd. Egyébként igazad van a teendőket illetően. Ennek első lépcsőfoka volt a Homár. Írtam, megjelent. Ennyi.

elwood 2008.12.09. 16:21:54

én ironizáltam. a posztoló nem pökhendi, bár kicsit teszetosza, dehát hónapok óta parizeren él, én együttérzek vele.

innen adnék lelkierőt és bátorítást, hogy amikor leborítják az ajtókat is a ház elé akkor borítsa a szállítókra a jelenlegi készletét, gyújtsa fel, táncoljon a romokon, aztán menjen a Retzbe és tegye ugyanezt ha nem adják vissza a pénzét.

bokacsizma 2008.12.09. 16:23:29

:) Ok Mandula, gyerünk még...

Balance Of Power 2008.12.09. 16:52:12

Egyaltalan nem gyenge a poszt, az abortuszos reszen magam is felrohogtem, mint korabban valaki. Babarek es a feltoltokartyas ujsagirono peldaul siman elmehetnek kapalni.

DaM 2008.12.09. 17:07:32

Én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az eddigi Homár posztok alapján már elég régóta látom, hogy bútoráruháztól "egyedit" nem szabad rendelni, vagy előre anyázni mindenkire, mert úgyis rá fognak szolgálni.

A szállítási idő valóban nem tűnik vészesnek, amennyiben ők is olyan konyhabútort árulnak, amin nem sorozatgyártású (pl. a munkalap méretezése vagy más dolgok miatt). Privát illetve kis cégek is ennyi időre vállalják egy komplett cucc elkészítését.

Abban is biztos vagyok, hogy kamerás mobillal a nyakamban kezdek bele minden nagyobb értékű és/vagy szerződést igénylő konzumálásba. Hihetetlen, hogy minden sz*patásba torkollik kicsiny hazánkban. Vagy lehet, hogy nem szabad az árból kiindulni? Mert bizony egy konyhabútor az ilyen süntenyészőknél szerintem észrevehetően olcsóbb. És szinte mindig megtudjuk a Homártól, hogy milyen áron.

Minden esetre a flegma nő minimum egy orra alá pukkantást érdemelt volna. Csak hogy átérezze a kialakult helyzet valóját.

nem várt fordulat 2008.12.09. 17:10:59

hát akkor ezt most jól megszopta a retz, ugyanis pont náluk néztem ki a neten egy étkezőt, ugyanis nálam most fejeződött be a felújítás. ezek után a lábam be nem teszem oda, elmegyek inkább máshova. -1 potenciális ügyfél.

power of homár.

Secnir 2008.12.09. 17:13:18

lépcső? asztalostól? egy ÉV?
hrrrrrrr.
mérőszalag. papír. ceruza.
egy asztalosműhelybe elbattyogsz, elmondod mit akarsz, milyen fából.
méretrevágatni.
lakk. ecset.
1 napig száradjon a napon (kertben, pincében, padláson, szabadon választott)
6-os fafúró, 6-os betonfúró, 6-os dübel, kapupántcsavar (vagy facsavar+ díszborítás), fúrógép (lehetőleg ütve is)
deszkák kifúr. felpróbál, bejelöl.
lukak kifúr, tipli bele.
csavarbehajtó kereszthornyú fejjel (ha kínai, akkor 4 db fej)
ez így kb 3 nap önerőből.

konyhabútor (és úgy általában mindenféle bútor):
az a cég, amely adott helyre bútort készít méretre ÚGY, hogy nem megy ki és méri le személyesen, az felejtős.

elwood 2008.12.09. 17:23:08

Secnir, a dübel nem jó ám, csak a tipli.

nem várt fordulat 2008.12.09. 17:24:19

Sencir:
munka, hajtás, időhiány, emberiszony, nincs mérőszalag. mégis elmondom milyen fából kell, hazajuttatást, felcipekedést megold. lakkozást elbasz + megfullad.
tégla építésű ház, lyukba fúrsz, gipszelhetsz, 6-es fúróval 8-os lyukat fúrsz mert szar a vakolat, kapásból elengedi a tiplit, véletlen átfúr egy elektromos vezetéket, áram nem bassza meg, de vésni kell.

deszkát kifúr, megcsúszik, szétfúrja két ujját, informatikus lévén munkából egy hétre kiesik.

zseniális.

értem amit mondasz, a nővéremék konyhabútorát is apámmal raktuk fel, de nem mindenki ácsceruzával a füle mögött születik meg.

Secnir 2008.12.09. 17:39:06

elwood:
tipli téglába, dübel betonba

Secnir 2008.12.09. 17:41:42

karacsi maci:
mielőtt valaki nekiáll ilyen munkának, előtte számolja meg a jobb és bal kezeinek számát, ha az eredmény 1:1, akkor még talán, de ha 2:0 a balnak, akkor ne kezdjen bele.
ha viszont 2:0 a jobbnak, akkor meg hajrá.
viszont ha csak 1:0 a szám, akkor kérjen telefonos segítséget...

bokacsizma 2008.12.09. 17:43:27

Secnir, beszéltem asztalossal is előtte, de mint fentebb írtam, árban nem ígértek alá a retzesnek, pedig az is bútorlap lett volna. Szintén 4-6 hetet mondtak, és olyan színekkel dolgoztak, ami nekem nem jött be. Persze lehetett volna tenni pár zarándoklatot máshova is, de 3-4 hely után döntöttem. Rosszul.
És nem egyedi bútorról van szó. Bár ennyi idő alatt, azt hiszem, már egyedivé is faraghatják az ajtókat.
A poén, hogy házhozszállítás ugye 6000, emeletenként 1000, az asztalos órabére, aki bevágná a munkalapba a mosogatótálcát, stb, 3600ft. Persze nem kérünk a segítségéből, ugye a garancia bánja.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.12.09. 17:45:27

Ha bútort veszek csak akkor fizetem ki amikor már kifelé jövök vele...

Na jó, volt egy franciaágy amit szállítókkal kellett hozatnom és 3. emeleti liftnélküli lakásban lakván mikor csengetett az ember mondtam, hogy hozza fel, 15-ös lakás, köszönöm... Adtam neki egy kávét meg 1-1ezrest azt hittem nekik lakáshoz kell hozni... Később mondták szomszédok, hogy az áruház emberei csak hivatalosan lebatzák a panel elé, jattért felhozzák, de az több sokkal mint én adtam...

nem várt fordulat 2008.12.09. 17:47:58

viszont ha csak 1:0 a szám, akkor kérjen telefonos segítséget...

báz, de melyik kezével, a mardékkal, vagy ami nincs? :)

bokacsizma 2008.12.09. 17:51:07

Sambalabamm...te nagyon erős lehetsz... :) És szerencsés is, hogy amit veszel, mindig van raktáron.

Secnir 2008.12.09. 17:55:22

mint a viccben:
40-es hölgy nagy természetű szexpartnert keres.
csöngetnek.
kinéz, egy nyomorék kéz és láb nélkül üldögél az ajtó előtt
-jónapot, a szexhirdetésre jöttem..
-maga???? de én egy nagytermészetű partnert keresek...
-mit gondol hölgyem, hogy csöngettem?

nem várt fordulat 2008.12.09. 18:04:34

OFF:

erről eszembe jutott nekem is egy:
két haver találkozik. Az egyiknél van egy ásó, egy gázmaszk, meg egy kiló porcukor.

spanja megkérdi:
- Hát Te hova mész?
- Húú, megyek találkozom a csajommal, kefélünk egy hatalmasat.
- Hülye vagy, ezekkel a szerkókkal? Minek az a hülye lapát?
- Hát tudod üöregem, az van, hogy a csajom kicsit púpos, ezért ások egy gödröt, így pont a púpja belefér oda, így egyenesen fekszik.
- Bazz, és a cukor mire van?
- Tudod kicsit büdös a pinája, de ezzel meg szoktam szórni, és akkor már is nem annyira gáz, ha pl. nyalom.
- Na szép, de áruld el kérlek, hogy mire való a gázpalack?
- Jah, az csak azért van, hogy ha fingik, akkor ne menjen a pofámba a porcukor.

Dakota74 2008.12.09. 18:09:55

ez nagyon jóóóóóó!

egymilliopicikrisztus 2008.12.09. 18:39:03

A következőt kell tenni. Az áruháznak, a késés időtartamára be kell nyújtani éttermi számlát! Minden bíróság elfogadja kártérítésként.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.09. 19:16:59

karacsi_maci · indexkocsog.blog.hu 2008.12.09. 18:04:34

ezen is csak te tudsz röhögni....ez szar volt! :)

Kisangyal 2008.12.09. 19:26:12

Van valakinek tapasztalata Ikea vidéki házhozszállítás (200km)+ 4.emelet hogy müxik?
Felejtős, vagy bátran bele?

Secnir 2008.12.09. 19:52:49

kisangyal:
5000 forint az ikeában egy jóembernek, 4000 a szállítóknak, azok oda pakolják ahová kéred. ha 7.-ik emelet, akkor oda.

É2I 2008.12.09. 19:53:03

Gázmaszk lesz aza gázpalack ;)
De most mivan átmentünk vicclap.hu-ra? Vagy mi a szösz?

A szösz olyan kis....

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.09. 19:56:33

ÉnmegénmegazIrén 2008.12.09. 19:53:03

na gázmaszban tényleg jó a vicc! ezt, hogy bírta így elírni! biztos bőőőcsééésze a lelkem :)

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.12.09. 21:17:50

ez a post mar hosszabb, mint a konyhabutor...

szerintem konyhabutort kizarolag konyhabutor boltbol szabad venni. nekunk a helyszini felmerestol kezdve az utolso foggantyu felcsavarozasaig 4 het telt el, pedig olasz-magyar keverek. profi asztalosok szereltek ossze, a 2. gyerek csung a fiokokon, es meg csaK nem is kellett utanahuzni a csavarokat. ahol vagtak, profin elfoliaztak/siliconoztak mindent.

vércica 2008.12.09. 22:22:56

vannak még türelmes emberek :-D

Koli 2008.12.09. 22:26:56

Amúgy nekem is volt a Retzzel kalandom. Nappaliban bútorcsere, és a nejem pont ettől a cégtől nézte ki. Persze raktáron nincs, 8-10 hét amíg megjön. Belefér, addig ott a régi.
Négy hét után a telefon csörög, megjött.
Kiszállították, este elkezdtem összerakni, és a négy bútorból, egyiknek nem stimmelt a színe...
Na, újabb 8-10 hét...

Ez volt a Retznél a második vásárlásom.
Az első és az utolsó.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.12.09. 23:02:39

A bútorasztalos cégekről (a sarkitól a Retz-ig) annyit, hogy túl kevesen vannak. És így túl sokat engedhetnek meg maguknak. Sajnos én is ezt tapasztalom, amióta elköltöztem, és be kell bútoroznom az új lakást. A szállítási határidők irreálisak, azt sem tartják be, egyéni igényekre fütyülnek, csak azt hajlandók megcsinálni, amin 3mp alatt átszalad a gép, és nekem kell utánafutkosni, hogy hol tartanak, kész van-e bizonyos munkafázis, no meg negyedszer adom le a tel.számomat, mert mindig elveszítik és nem tudnak felhívni.
Azóta azt fontolgatom, hogy bútorlapszabászatot nyitok. Tuti biznisz.

polgár jenő (törölt) 2008.12.09. 23:03:21

e retz még a kikánál is gagyibbnak tűnik, ránézésre,
de úgyláccik az is....


retzska

Ofélia . 2008.12.10. 07:21:34

Eszem fa@szom megáll.

Nem tudom mi ez a retz de egyet bizton vallok, ha egy cég csak rendelésre szállít akkor ott BÁRMILLYEN határidőt simán el lehet felejteni mivel se raktára se logisztikája semmilye nincs.

A főnöknek viszont van mercije.

Ez nekem a "nagyon kedvező ár" cimü alapbol gagyicégre emlékeztet

Fairy Girl 2008.12.10. 08:23:16

Fogyasztóvédelemnek írtál-e?

s.o.v.i.e.t 2008.12.10. 10:24:20

csak igazodik a Recc az építés kivitelezői tempóhoz. nem úgy van az, hogy a helyrajzi számra kiviszik a lapraszereltet csavarhúzókkal a kézben, meg fúróval,.. és ott derül ki, hogy nincs ház, nincs fal, amire felfúrják a konyha szettet.
most majd jön valaki azzal, hogy akkor ott áll Recces overálban és tartja ameddig meg nem épül a fal...

amúgy aki csak beszalad, és nincs ideje és szerződik valamire, azt átverhetik nem törvényszerű, de azért önmagán is elgondolkodhat

Balance Of Power 2008.12.10. 10:28:28

töltötolltintatartó 2008.12.09. 21:17:50

Ketszer annyiba is kerul. Valljuk be, nem mindenki engedhet meg maganak 6-800 ezres konyhabutort.
Mondjuk mi is megterveztettuk, kihoztak netto 850-re. Leszedettunk par dekorbiszbaszt, meg fiokot, hirtelen 400 ala ment. Szoval ezt sem ertem. Atrajzolgatja a dolgokat a csaj a tervezoprogiban, megmutatja, mondjuk ez jo es igy akkor mennyi lesz? Hat azt nem lehet igy megmondani.
Aztan gepekkel egyutt 580-ra kihoztak, a 8. heten jottek szerelni, de tenyleg olyan, hogy megszolal. Kb. 4x ment vissza az asszony aprosagokat ujratargyalni, de ma mar azt mondom, megerte minden veszodes. Az nem tetszett, hogy a gepek garanciaja utan nekunk kellett szaladgalni es 9 ezerert uzemelte be a sutot a Zanussi embere.

bokacsizma 2008.12.10. 11:07:16

Írtam bizony, a fogyasztóvédelemnek is....De lehet, hogy soha nem lesz rajta ajtó...mindenesetre tényleg kezd hosszabb lenni, mint a bútor lesz :D

Pepin bácsi 2008.12.10. 11:56:04

bokacsizma: voltál-e Sásdon kajálni ? :)

bokacsizma 2008.12.10. 14:49:01

s.o.v.i.e.t, nem csak beszaladtam. Fentebb írtam, hogy kb 4 helyen voltam már előtte, árban uannyi volt, ez pedig tetszett. A többi nem. Csak szerettem volna egy olyat, ami klasszul néz ki, mert imádok a konyhában lenni. Most már arra vágyom inkább, hogy használható legyen....
Pepin bácsi, még nem, de ígérem, megnézzük egyszer....

Mittu Domain 2008.12.13. 12:47:23

Így jár az aki előleget fizet. Én nem szoktam rohanni a pénzem után, van másik bolt ahol kinyalják a seggemet a pénzemért, majd ott fizetek.

Bútort különben se boltból kell rendelni, hanem asztalostól. Mi úgy csináltuk a konyha és nappali bútorozást, hogy boltban kinéztük, otthon fénykép alapján (újra) megterveztük, majd a megadott méretű lapokat legyártattuk asztalossal, üvegessel. Aztán összeszereltük házilag. 4 kilóból kijött a boltban 2 milkás bútor (+ pár hétvége ráment az összeszerelésre). Garantáltan nem basz át senki, csak azért fizetek ami a kezemben van, és még olcsóbb is. Sikeres vagyok-e? :)

bokacsizma 2008.12.13. 23:51:25

Aztalostól ugyanannyi lett volna. Ott is kértek előleget v foglalót. Ne légy ilyen okos kérlek. És nekem nem volt 4 kilóm, a kéró sem olyan nagy. Máshol biztosan másképp van, itt így intéztük, "vidéken". Ennyi. Rendelésre 4-6 hét mindenhol. Itt hónapokkal csúsztak. Nem is ez annyira a gáz, hanem a pofátlanság. Ismétlem Az asztalosnál is ugyanannyi. És nem lett volna gyorsabb. Amelyik gyorsabb, jóval drágább. Ennyi.

ciucia 2009.10.01. 02:03:46

hah, en butorgyarto vagyok, ha egy hetet kesek, akkor mar nem gyozok bocsanatot kerni, meg ingyè' kiszàllitàs meg stb. valamit nagyon rosszul csinalok... :))))))))))))))))
süti beállítások módosítása