Tékozló Homár

Titokzatos felirat nem gastroyalos, hanem Norbis húson

2008.06.19. 12:04 | szily | 152 komment


Gondolhatják, hogy igazán tapasztalt tízlábúak vagyunk, de összefirkált rántotthússal még sosem akadtunk össze karrierünk során. Geffry kollégái rendelték, mármint nem kérték kifejezetten a feliratot, de jött vele. Viszont ki tudja kisasolni, hogy mi van ráírva? A mi kocsányos lógó teleszkópszemünk erre alkalmatlan. (Bónuszfotó hajtás után.)

Update: Teljesen alaptalanul gondoltuk azt, hogy a Gastroyal rántotthúsával bármi gond lehet, ugyanis Geffry újra írt nekünk:

 

Lesütött szemmel írok a gastroyalos hússal kapcsolatban... Kedves munkatársam aki szabadságon volt, visszatérése után közölte hogy itt tévedés ténye áll fent, ugyanis Norbi Update kajáról van szó és nem Gastroyalról.


Olvasson tovább!

Prolilakásban húzza meg magát a világbajnok magyar bokszoló?

2008.06.19. 11:51 | szily | 97 komment


Íme eddigi történetünk betűméretre legnagyobb backdoor kommunikációs üzenete. Zitbug fotózta munka közben Tatán, el sem merjük képzelni, mi lehet a melója. Madár a jelek szerint tényleg eléggé elmaradhatott a közös költséggel, dehát mindig sejtettük, hogy Fritz Sdunek mester ide vagy oda, az Universumnál sem fenékig izomlazítókrém az élet. Még egy kép hajtás után.

Olvasson tovább!

Burkolt UPC-díjemelés

2008.06.18. 11:06 | jackyll | 96 komment
Asdf vette észre teljesen véletlenül, amit Áronka már egy számla hátulján talált meg: a UPC ismét árat emelt, ezúttal a papíralapú számla kerül 96 forintba. A Homár kérdése a szokásos: ha ennyire aggódnak az esőerdőkért, miért nem lehet automatikusan átállni mindenkinél elektronikus számlára, vagy előzetes egyeztetés után, vagy az új online - csomagmódosításon kívül szinte semmire nem használható zseniális kezelőfelületen.
Szolgáltatóm, a UPC telekom (leánykori nevén Monortel), majd később az anyacég, a UPC weboldalát is böngészve az alábbi érdekes ÁSZF változásra bukkantam:

„A szolgáltató a havi, féléves, valamint éves gyakorisággal kiküldött előfizetési számla (papír alapú számla) kiállításáért úgynevezett papír alapú számla díj-at számít fel számlánként, valamennyi szolgáltatásra és előfizetői kategóriára vonatkozóan, melyet a havi, féléves vagy éves előfizetési számla tartalmaz, és melynek megfizetése a tárgyidőszakban esedékes. Elektronikus számla küldése esetén az előfizető mentesül a papír alapú számla díj fizetése alól. A számla kiállítási díj összegét a 4. számú melléklet tartalmazza.
Olvasson tovább!

A Bricostore durvábban csal a hipermarketeknél is

2008.06.18. 09:12 | szily | 127 komment
Világcsúcs! De legalábbis magyar rekord, hogy az ismert barkácsáruház mintegy hazai pályán, a kamu árleszállítós akciók területén nemhogy megverte a Versenyhivatal által folyamatosan milliókra büntetett hipereket, hanem laposra, bucira, gyurcsányistára verte őket. A Bricostore-trükk lényege, hogy nem egyszerűen meghirdetek valamit irtó olcsón, ami persze sosem járt a boltjaimban, hanem utána előrendelés címén kifizettetem az árát a hülye törzsvásárlóimmal, majd nem persze szállítom le nekik az árut. Bravó, a következő fokozat az lehet, hogy overallos szakembereim kimennek a vevő címére, megverik és elveszik a pénztárcáját. Sergeant rekorder sztorija alant. Figyeljenek arra az elemre, hogy Sergeant egy SMS-reklámnak dőlt be, és vonják le a megfelelő következtetést.
Olvasson tovább!

Újabb próbaper a parkolócégek ellen

2008.06.17. 13:54 | jackyll | 115 komment
ElColmo írta a Homárnak, hogy egy újabb próbaperrel kóstolja be kedvenc parkolótársaságainkat, ami talán segítségére lehet másoknak is később:
A 40.P. 874.07/2008 ügyszámon egy peres eljárás van folyamatban a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a BÖP Kft ellen. Ez egy ún. próbaper, arra irányul, hogy bizonyítást nyerjen, a parkoló társaságok elmulasztották kötelességüket, amikor nem készítettek az elmúlt kb. 10 év alatt Általános Szerződési Feltételeket, amely mint szolgáltatók, törvényi kötelességük lett volna. Ez minden parkolási perben hivatkozási alap lehet, ahol pedig a BÖP Kft a felperes, ott - bírótól/bíróságtól függően - az eljárás felfüggesztésének is okaként szolgálhat.
Ennek hiánya komoly gond, ugyanis az ÁSZF hiányában a fogyasztó (aka: parkoló) nem tud(hat)ja, milyen feltételekkel veszi igénybe a szolgáltatást (vagy adott esetben hogyan élhet jogorvoslattal).

Leszállította a buszról az utast, mert üdítő volt nála

2008.06.17. 01:28 | szily | 102 komment

Az alanti sztoriban a legjobb XY levelének subjectje volt: "Alba Volán Parasztkodása az üdítőkkel Dunaújvárosban". Kiváló cím lenne egy 4,5-szer 6 méteres olajfestménynek is. A történet amúgy köznapi, mármint a szó portáskommunista értelmében: a portáslelkű sofőr nem hagyta, hogy olvasónk felszálljon a helyi járatra, mert két darab félliteres üdítő volt nála. Kérdéseink: miért kettő és nem lehet-e, hogy túlcukrozott levek voltak, a vezető meg csak a fogai épségét akarta megvédeni? Teljes sztori alant.

Olvasson tovább!

Vendéglátósok foglalták be a Halászbástyát

2008.06.16. 12:48 | jackyll | 304 komment
Éseztígyhogy-rovatunk mai nyertese R., aki a megtépázott Várban fedezett fel egy újabb érdekes anomáliát. Szerencsétlen Halászbástyát kapták el megint, ezúttal egy vendéglátóipari egység foglalta el az alsó szintjét székpakolgató turistáknak álcázva:
A Lebontották a Budai Vár védett falát című íráson felbuzdulva küldöm nektek legutóbbi felháborodásom tárgyát, szintén a Budai Várból. Számomra újdonság volt a vendéglátósok által befoglalt Halászbástya. Micsoda szemétség! Nem elég, hogy évek óta pénzt szednek a Halászbástya magasabb szintjeiért, most már az alsó, ingyenes részből sem csodálhatod a pesti panorámát, ha nem iszol minimum egy kólát. Mellékelek képeket.

Olvasson tovább!

Reklám vs valóság

2008.06.16. 12:19 | jackyll | 90 komment

A minden reklám hazudik tételt igen kézenfekvő koncepcióval futotta körbe a Pundo3000 projekt. Bevásároltak egy közértben és lefotózták az első 100 terméket csomagolással, majd anélkül. A termékfotók természetesen minden esetben kozmetikázottak voltak, de voltak kiugró esetek, mint ez a hal, ahol nagyon megszaladt a Photoshop. Még egy kedvcsináló klippet is gyártottak neki, ez alább élvezhető Youtube-minőségben:
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása