Tékozló Homár

Becsapás-e a napi 5 óra lovaglással kecsegtető lovastábor?

2009.07.27. 14:15 | szily | 347 komment


Első blikkre egyértelműnek tűnt a sztori, aztán közelebbről megkapargatva sokat kerekedett a kép egy olyan ügyben, ahol bárki könnyedén "csaló lovastanyát" kiáltott volna. Gábor levelével indult a vágta:

Lovastáborban akartam nyaralni. Ki is választottam a sok közül ezt:  napi 5 óra lovaglással 45e-ért. Kicsit azért gyanakodtam, hogy valami félrecsúszott, mert mások ebben az árkategóriában többnyire csak 2-3 órát ígérnek, ezért felhívtam a hapsit, és rákérdeztem, mondta, hogy de ez ennyi, küldjek 5e HUF előleget ha jönni akarok. Elküldtem, szabit szerveztem, a megfelelő időben elbumliztam a helyszínre, és csak ott bökték ki, hogy az öt órából kettő az "elméleti foglalkozás", a maradék háromban pedig felváltva lehet lovagolni párokban, vagyis az 5 óra az valójában max napi másfél, ha ugyan a fel- és lenyergelést bele nem számítják, mert akkor már csak max napi egy. No de ez már nem derült ki, mert kövér gázzal hazahúztam a nagy faluba. Buktam 5e HUF-ot, az utiköltséget, és a várva várt nyaralásom... imádom ezt az országot, a kedves és becsületes lakóival. :-(

Pá,

Gábor

Először is rákattintottam az ugróhivatkozásra, és a lovasok.hu oldalon termettem, ahol az Állatorvos válaszol rovat legjobb  (állításba burkolt) kérdése az, hogy "Nemrégiben vettem egy lovat. Odamegy az etető vödréhez, ráharap, erősen húzni kezdi, közben büfögő hangot adva". A fent látható kis táblázat is itt szerepel. Aztán megnéztem az ősmagyar stílusú ménes és lovarda saját weboldalát is, majd felhívtam Cseppentő Attila tulajdonost. A lovászmester a vádakkal szembesülve azt mondta, hogy nem véletlenül szerepel a "lovaglás jellege" kategóriánál a "lovasfoglalkozás" kifejezés. Ugyanis nem 3+2 órányi folyamatos terep- vagy karámbéli szóló lovaglásról van szó, hanem délelőtt 3 óra, páronként egy-egy lóval történő edzésről, délután pedig 2 órában a lóval való bánásmódot gyakorolják: a kurzus 10 résztvevője elé vezetnek 3 lovat, ezeken mutatják be a velük való kommunikáció és bánásmód trükkjeit.

A tulajdonos nem is érti, hogyan merülhetett fel a Naiv Ügyfélben az 5 óra lovaglás gondolata, amikor a cég weboldaláról is kiderül, hogy egy óra lovagoltatás itt 1800-2200 forintba kerül, ennek az intenzív tábornak az egy napra jutó költsége viszont szállással és étkezéssel kábé 7200 forint. A lovászmester emlékezett az ügyfélre, aki a délutáni megérkezés után, meg sem várva a másnap reggel kezdődő edzéseket, viharos sebességgel lelépett.

Hogy mi a tanulság? A lovasok.hu-n kétségkívül azt lehet kihüvelyezni a táblázatféleségből, hogy napi 5 óra lovaglás várható, a "lovasfoglalkozás" kifejezés pedig így elmagyarázva ugyan egyértelmű, magamtól viszont nem biztos, hogy pont erre gondoltam volna. A ménes szájtján egyébként nem bajlódnak a lovaglással töltött órák megadásával. Lehet azt mondani, hogy az ügyfél, ha minimálisan utánaszámol, nem képzelhette, hogy ennyiért ennyit kap. És azt is lehet mondani, hogy napi 5 órát - egészen profikat kivéve - gyakorlatilag fizikai képtelenség lelolvagolni, akár egyszer is, nehogy egy egész héten át minden nap. De közben az is igaz, hogy egy szolgáltatás nyújtójának mindig a leghülyébb ügyféllel kell kalkulálnia, és abszolúte félreérthetetlenül közölni a feltételeket.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ofélia . 2009.07.27. 21:15:40

T homár ez a dolog arra emlékeztet, hogy mikor az M.H.SZ.- nél elmentem repülni akkor volt 6 fiu és két szép lány.

Naná, hogy mi lapátoltuk a szenet a reptér kazánjába hetekig és csutakoltuk a góbékat hetekig de az, hogy mindig a lányok repültek........

Ja és én csak a repüléselméletet tanultam és az életben fel nem vittek(pedig még szakállam is volt) ezt nem felejtem el:)))

Impega 2009.07.27. 21:17:47

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: most csak esett egy kicsit, egy oran at. De amugy itt az iden tobbet esik az eso, mint sutne a Nap.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.27. 21:18:45

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
dehogyis
de katona ancinak igaz nem volt tul szep a feje
de buvaruszo volt
es a mellei meg a teste volt maga a tokely
innen is udvozlom

Ofélia . 2009.07.27. 21:19:55

@hagyma:" en voltam uttoo es epitotaborban is
egyiket se szerettm"

Én imádtam igaz, hogy stúdiósnak születtem(volt magnóm és egy marsalom 1969 és sok piát vittem be.(nem érdekelt az oda vissza 3 kilóméter)(baja)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.27. 21:22:41

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
ja
aki diszkos volt
de engem reggel 6-kor koltottek es mentunk gombaszni meg ilyenek
epitoben meg a csajok cimereztek
legkisebb gondjuk volt hogy egy alacsony szoke sraccal dugjanak utana
azota megnottem

Ofélia . 2009.07.27. 21:24:09

@Impega: Örülj neki itt holnaptol megint 35 felett lessz a hőfok. miután a koromra való tekintettel 32 nap szabadságom van így itthon maradok mert légkondi(lehet irigykedni) és péntekig ki sem lépek a lakásbol csak bevásárolni kora reggel:))

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.27. 21:26:54

@hagyma: "a csajok cimereztek" jaj én is,de utáltam,de most akkor én is csaj lennék,megnézem::::))))) nem vok :)megnyugszik:))

Megdobbent 2009.07.27. 21:27:37

@hagyma: Nekem viszont pont ugy passzolna, hogy mondjuk 1 ora lovaglas az annyi, hogy kimegyek, leparkolok, odamegyek a teliverhez, megpaskolom, osszehaverkodunk, aztan ovatosan kb. oracskat kocogok vele, aztan pask-pask, vissza haza, ledolni, mint egy tusko urbanizalt pocs. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.27. 21:27:46

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
na ezert tart itt az orszag
Mary most hozott ossze 2 hetet
ebben benne van a vacation day
a sick day
a 4 nap off
es egykoru veled

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.27. 21:29:29

@Megdobbent: kockacukrot ne vigyél neki,hizlal és rontja a fogát,inkább egy jó nagy sárgarépát, az egészséges:))))

É2I 2009.07.27. 21:29:57

@hagyma:
Nem azt mondom, hogy nem a balf.sz melós/ok a hibás/ok, hanem azt, hogy nem lesz feljebb semmi retorzió. Pedig kellene, sőt a tervezőt, a kivitelezőt a műszaki ellenőrt, stb. is meg kellene bügyörgészni. Már hogy ne legyenek olyan fene nagy flegmasággal az ilyen helyeken.
Több milliárdos beruházások, majd bevételek és arra már nem telik, hogy szakképzett embereket fizessenek meg. Odafigyeljenek, hogy a legkisebb legyen a baj lehetősége.
Mondom ezt azért, mert amióta megnyílt az a fürdőhely sorozatosak a panaszok, mind a lenyúlások, mind a flegmaságok, mind a sérülések terén. Azaz valami ott nagyon nem stimmel.

Ofélia . 2009.07.27. 21:30:18

@hagyma: Miért nem festetted vörhenyesra.
Az alacsony ír srácokért is megőröltek a lányok!!!

Nem csak a digók arattak ám:)))

Amúgy a napi munkát mi is megcsináltuk és jól is esett a mozgás.

De hogy a fél tanári kar fejenkénz fizetett 20 forintot azért, hogy a zsötemet ebben az életben mégegyszer ne játszam le (az egyik vegyésztechnológiát tanított) hát az nem volt semmi:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.27. 21:30:52

@Megdobbent:
hat ja
en mar elev nem isigen rajongok az idegen lovon lovagolasert
de ha mar igen
azzal kontaktot kell talalani
adni egy almat
beszelgetni
kicsit vezetni
hagyni hogy szokjon
a vegen csutakolni
vizet adni
kajat
es elbucsuzni
ez 5 ora
ez van
jovore akarunk venni egyet Maryvel, de meg nem biztos hogy megtehetjuk

Ofélia . 2009.07.27. 21:31:28

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Ezt nem tudom kinek írtad és miért de EDD MEG TE:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.27. 21:32:13

@É2I:
igen igazad van
de sokszor csak a trehany melos a hibas hidd el
na ezt kell eldonteni

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.27. 21:32:42

@É2I: csak tudnám 2-vel lejjebb miért van erre nyitott post,ott több értelme lett volna,de értjük,ennyi erővel mosogépszerelő, volt már ma :)))

Szódás Lova 2009.07.27. 21:33:51

Megvót a sajtos técta. Igen jó vót, nem lószerszámmal kavarva.


Jóccakát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.27. 21:35:34

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
ofi en szerettem is meg nem is ez teny
en lyan konfortabke vagyok
mindig volt egy szobam es oda az jott be akit akartam
az ilyen kollegiumos satoros
nekem nem jott be
ennek ellenere rengetegszer voltam magamtol 1 halozsakkal a balatonnal stb.
de ott nem ugatott senki
vagy ha igen elkuldtem a jo.... nenikejebe

NICKTELEN 2009.07.27. 21:36:37

@hagyma: Csutakolja a lovászfiú, ha én a lovaglásért fizetek. Ha meg arra ez a pénz kevés, akkor emelje fel az árat lovat nézni az Állatkertben is lehet. És ott van elefánt is.
Oda van írva: Lovaglás: naponta hányszor? 5x, lovaglás időtartama összesen kb? 5 óra, Lovaglás jellege - délután 2 óra lovasfoglalkozás.
Milyen lovaglás jellegű lovasfoglalkozás a ganajászás?

Helyesen. Lóval való találkozások száma napi 5x. Ebből lovaglás 3 órán keresztül a többiekkel felváltva. A fennmaradó időben a lovat bemutatják az etikett szabályai szerint, és aki akarja, csutakolhatja is.

Ofélia . 2009.07.27. 21:37:35

@Megdobbent: Az odamenés stimt.

A paskolás stimt

A haverkodás stimt

Ha ezek után ráülsz és lerúg a hátárol akkor meg minek??

Erröl az jut az eszembe, hogy pécsen a lánykollégium ablakábol(első em) zuhantam a rózsabokorba:))

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.27. 21:39:38

@NICKTELEN: "Időtartama naponta összesen kb." itt a kb-n van a lényeg, tág fogalom, alótol függ mennyi kedve van, kb mikor ér rá, kb mikor nem :)))

rózsarózsa (törölt) 2009.07.27. 21:43:21

@hagyma:


Ne húzd fel magad!

Minden információt megadtam.

A rádióműsor elérhetőségét is.

rózsarózsa (törölt) 2009.07.27. 21:46:10

@É2I:

Én meg szinte Tudjukkit sajnáltam meg annyira,hogy majdnem elkezdtek potyogni a könyveim.

De aztán rájöttem,hogy csak az évente szokásos könyvportalanítást végzem.

Ofélia . 2009.07.27. 21:47:07

@hagyma: Sztem egyívásuak vagyuk mivel én is abszolút szeretem a megszokott dolgokat(így 57 évesen meg a kényelmet is)

Na ezért nem megyek már kempingezni de az vesse rám az utolsó követ aki nem volt trabantal. sátorral, búvárfelszereléssel kétszer fennt a keleti tengernél(NDK) és nem lakott focipályán eg sátorban úgy, hogy melegvíz akkor volt mikor megjavítottam a villanyboylert és aki nem csinált sarajevóban motorgenerált 40 fokban:))))

rózsarózsa (törölt) 2009.07.27. 21:50:15

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:


Én is voltam építőtáborban.

Szőlőt kapáltam,meg sárgabarackot szedtem.

Meg fiúkkal ismerkedtem.

Stupido_Girl 2009.07.27. 21:54:27

A "...lovakkal való kommunikécióra orientált, sokoldalú lovasképzés." + a "lovasfoglalkozás" egyértelműen jelzi, hogy itt nem csak arról van szó, hogy itt a ló, ülj rá, menj napi 5 órát.

Hogy egy kezdő lovas naponta hány órát tud 1 héten keresztül lovagolni, azt nem tudhatom, de előttem már írtak róla a témában nálam tájékozottabbak.

A "kommunikéció" szó jelentésével ugyan nem vagyok tisztában, de a táborban biztos ezt is megtanítják.

Ofélia . 2009.07.27. 21:56:54

@NICKTELEN: Igazad van de nekem még nem mutattak be lovat az etikett szabályai szerint:)))

Most nem tudom, hogy ő hajol meg vagy nekem kell és a kéz, pata csókokkal is gondjaim vannak:)))

Az sem tudom, hogy ha nem kalgonnal csutakolom akkor vízkövesedik e a veséje:))

Ofélia . 2009.07.27. 21:59:51

@jesszum: Na ez így helyes de kár, hogy elmúlt!!!

Sztem ez mindenkinek jó volt még a tsz-nek is mi legalábbis legalább kárt nem okoztunk azért a mai ombumanosokat nem ereszeném rá az almatáblára.

Hogy miért??.....

NICKTELEN 2009.07.27. 22:00:03

@Stupido_Girl: Erre sem tudok mást írni. A lovaglás jellege lovasfoglalkozás. Az ember lóhátról nem kommunikál a lóval?

Azt hittem legalább a Homár fórumozói túl vannak azon, hogy úgy kell neki, miért nem számolt utána, és miért nem silabizálgatja, értelmezi órákon át az apró betűs részt a hülye kuncsaft.

É2I 2009.07.27. 22:01:23

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
Mer' ott már senki nemvan. :)
De, lóvan, löklj a padlóla dulván, mint tudjukki a mosógépleszlőt.
;P

@jesszum:
Én meg erdészetben kergettem a fireflytokat és a jányokat. Igaz kapányi kellet vóna, de aztat mellőztem, az derogált :D

NICKTELEN 2009.07.27. 22:04:38

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Cillit Bang az mindenre jó. Gondolom a szemét nyári szélvédőmosóval kell, attól szépen csillog. A bemutatkozásnál egy a lényeg, Neked meg kell várnod, hogy ő megmondja a nevét :)

oldspieler 2009.07.27. 22:12:30

Aranyos sztori:
Akit érdekel olvassa el!
Nem vagyok nagy lovas , imádok lovagolni. A lányom az nagy lovas, Ő tud lovagolni.
Az ügyeletes fiújával,
Keszthelyen béreltek lovastanyát,és lovakat 6-7 éve . Jöttek a fizetőképes Fritzek, Svábok, Pomeránok. Jöttek az Oszik is lovagolni, az egyik rövidgatyában . Kérdezem a magabiztos szandálos Oszit: /Lange hose/ Hosszú nadrág ? Tudsz te lovagolni?
Természetesen. - Volt a válasz.
Jó, próbáljuk meg. A lépésnél semmi gond. Oly lazán tartotta a szárat, mint Gojkó Mitic. Oké, probíren trapp. Sikítós hang: Halt, halt, hilfe!
A zötykölődés az nem ment.
De ,te azt mondtad tudsz lovagolni, akkor mi a baj?
Én láttam Winnetout, akkor azt hittem ez nekem is megy. - volt a válasz.
Én pedig áldottam a jó Istent, hogy a legszelídebb öreg kancát adtam a nagyszájú Oszi alá.
Na, jó cakát!

Ofélia . 2009.07.27. 22:15:43

@Stupido_Girl: A dolog alapvetően rosszul van kommunikálva.

Egy profi lovas is ritkán ül a lovon napi 5 órát mivel a profi segg is kevés hogy ne törje fel.

Maga a rendszer sztem így jó mivel arra hajaz, hogy a tanuló megismerje magát a lovat az etetését a karbantartását és az utánna való takarítást is.

Erröl az a szintársulat jut az eszembe aki felmegy a normafához mercivel.

Mikor kiszállnak a kocsi fellélegzik a család súlya alol és emberért kiált.

Namost a díszcsalád elbattyog az első étteremig(közben többször anyázza a várost a fehér csúszós micsoda miatt) ott kisgömböcre zabálják magukat(persze szidják az éttermet a sroganoff bélszin hiánya miatt) ÉS NEM ADNAK BORRAVALÓT.

Visszafelé a kocsihoz még leszólnak két hajléktalant, felrúgnak egy bicajost és a dagi kölök elgáncsol egy sízőt.

És mindezek után otthon a lopott áram fényénél és az áfás számlára vett elegáns ital kortyolgatása mellett megjegyzik:

Vazze ma jót kirándultunk:))

2009.07.27. 22:20:24

Oszt mi van akkor, ha a postoló elméletben már profi, fizikailag is felkészült? Meg egyáltalán, azért azt különböztessük már meg, ha a postoló a saját nyápicsága miatt nem tudja kihasználni a hirdetésben felkínált és általa kifizetett napi 5 órát, meg azt, ha az öt óra az nem is öt óra, hanem csak valójában másfél, mert szerintem ez azért nem ugyanaz! Ki ne látott volna olyan éttermet, ami azzal hirdeti magát, hogy "x000 Ft-ért annyit ehet, amennyit csak akar"? Gondold el, hogy bemész egy ilyenbe jó éhesen, és a várt roskadozó asztal helyett eléd raknak egy szánalmas lágytojást, mondván, hogy többet úgysem érdemes enned, mert csak elrontanád vele a gyomrodat, de majd ha megetted, felolvasnak neked a szakácskönyvből. :)
Nem is értem, hogy Cseppentő bácsi miért nem mindjárt azt írta be, hogy "lovasfoglalkozás napi 24 óra", hiszen állítólag még éccaka is lehet hallani a lódobogást a jurtában. :)

2009.07.27. 22:25:29

@Stupido_Girl: "A kommunikéció szó jelentésével ugyan nem vagyok tisztában, de a táborban biztos ezt is megtanítják" - Persze, megtanítják őket nyeríteni. :) heti 45e-ért. :)

2009.07.27. 22:30:22

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: "itt a kb-n van a lényeg, tág fogalom, alótol függ mennyi kedve van, kb mikor ér rá, kb mikor nem :)))" - mármint kicsoda, a fizető vendég, vagy a fizetett vendéglátó? ;-)

Ofélia . 2009.07.27. 22:31:10

@csernaja obca: Mint fent rosszul van kommunikálva vagy nem.

Mint a ránctalanítókrém amitöl a ráncok nem múlnak el viszont egy vagyonért okoz allergiát.

De amíg a hirdetések és nem a gondolkozás országa vagyunk(az az úúútálatos fizika és kémia) addig csak a verebek szaporodnak és persze a lószar is de mindig lineálisan a kereslet függvényében:))))

Ofélia . 2009.07.27. 22:39:12

@oldspieler: Régen röhögtem ekkorát:DD

Abszolút nem tudok lovagolni még nagy pénzért se:))

Ofélia . 2009.07.27. 22:43:55

@oldspieler: Erre egyszer hagyma mondta mikor elejtette at árbócot, hogy onnan tudta a kupánvert nemzetiségét, hogy úgy sikított HÍÍÍÍÍLFE:))))

istvand 2009.07.27. 22:51:10

Mindenesetre akit kezdő létére 2 óra tanítás után terepre visznek, az kezdjen aggódni már az induláskor.

Ki lehet próbálni, bringával 40-45 km/h órás sebességgel úgy száguldani, hogy közben 1,8 m- ről fejre essen egy akár "alkalmas" pillanatban.

Én sajna nem tudok napi 5 órát lovagolni egy héten át. Idén mindenképen szeretném legalább egyszer kipróbálni egy napon át. :)

2009.07.27. 22:57:38

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Én azért azt hiszem, hogy ha egy hirdetésben "lovaglás" róvat van megadva, és minden szolgáltató azt az időt írja be, amit a kundcsaft nyeregben tölthet, akkor Cseppentő úrnak ide azt kellett volna írnia, hogy "napi 1,5 óra délelőtt." Vagy lehet, hogy akkor a kutya se jelentkezett volna csövezni a jurtába, gyertyafénynél vakulni, meg fabudiba szarni napi 7500 Ft-ért, hanem inkább elmentek volna a legközelebbi lovardába ahol 2000 egy óra?
No meg mi van azzal, hogy a postoló állítólag felhívta a pasast, rákérdezett, és az "elfelejtette" elmondani a részleteket? Nekem olybá tűnik, mintha arra játszott volna a gazda, hogy aki már kiírta a szabiját, bepakolta a motyóját és odament, azzal úgyis bármit meg lehet csinálni, legfeljebb majd kicsit bosszankodik az illető és legközelebb nem jön vissza. De bebukta, mert a postoló felkapta a vizet, és postolta.

2009.07.27. 23:09:31

@istvand: vezetett lovon, valami jó öregen, lépésben, ki lehet vinni bárkit, aki nem fél, és meg tudja már állítani az állatot. Ezt szokták csinálni a lovardások, hogy egy kis sikerélményhez juttassák a kundcsaftot. Mert ha azt mondod egy felnőtt embernek, hogy öreg, akkor most ötven-hatvan óráig csak ülsz az álló lovon, és az inaidat nyújtjuk és mozgáskoordinációs meg egyensúlygyakorlatokat végzünk, akkor többet a közeledbe sem jön, az tuti. Ez egyébként egy nagyon nagy dilemma a bérlovagoltatásban. Ezért van annyi szájtépő, puffogó "hobbilovas", akinek se ülése, se egyensúlya, és azt hiszi magáról, hogy nagy spíler, mert tud egy óra hosszat körbe kocogni a karámba, és nem esik le vágtában sem.

Megdobbent 2009.07.28. 02:24:45

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Ehehe, csak nem valami szemrevalo ferfinep utan nyujtogattad a nyakad? ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 03:55:39

@Megdobbent:
most az ejjel kozepen lebuzizod ofeliat?
nem lesz boldog

Don Bolesz 2009.07.28. 05:26:35

ez már a hétvégi post?

É2I 2009.07.28. 07:19:54

Jóóó reggelt!!!

Nem volt éjféli poszt? Micsoda skandallum!!!!

.lll. 2009.07.28. 07:41:39

a lóbalzsamozás,az is lovasfoglalkozás?

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:03:38

@Impega: jó reggelt.
én is számolom a napokat! már csak hatot kell aludni és végre megint hétfő!! :)

É2I 2009.07.28. 08:09:52

@1éÖ:
Ahh, most esett le hogy Te is rövidítettél :)

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:11:21

@É2I: egyszerűen nem bírtam elviselni, hogy csak a tiéd lett rövid. J

Impega 2009.07.28. 08:13:02

@1éÖ: de szuper. A sziesztazas beleszamit? Mert akkor még gyorsabban eljon. :)
Kulonben meg kit erdekel? Akkorra mar reg szabin leszek. 3 het! EZ FONTOSCH

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 08:14:38

Felhívom a tisztelt úri közönség figyelmét,hogy egy hét múlva eljön augusztus 4.napja,a netezők által üldözött VEndéglátó SZent EDE = VESZEDE napja.

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:15:29

@Impega: életemben összesen nem voltam 3 hét szabin... :D

Impega 2009.07.28. 08:17:49

@1éÖ: tuod, van aki megerdemli es van aki nem. En azert megyek, mert megerdemlem.

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:19:12

@Impega: ez eddig sem volt kérdéses!
én sajnos nem érdemlem meg, de azt mondták, ha jól viselkedek, 2020-ban korengedménnyel szabadulok.J

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 08:21:33

@1éÖ:

Túl fiatal vagy még arra.

Hátulgombolós.

J

Impega 2009.07.28. 08:22:18

@1éÖ: Akkor mar csak 4015-öt kell aludnod. De neked a szieszta nem szamit bele (ezt is ki kell erdemelni)

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 08:23:31

Vannak,akik már azt sem értik,mi az,hogy hátulgombolós.

.lll. 2009.07.28. 08:29:30

télleg,mi a hátulgombolós?

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:29:35

@Impega: az még csak elviselhető, de 4015 zuhanyzás is hátra van még. J

@jesszum: ha nagyon korán kelek, akkor szoktam hátulgombolós lenni, de az asszony mindig szól, hogy fordítva vettem fel az ingem. J

Szódás Lova 2009.07.28. 08:51:04

Lóreggelt, homárlakók.

Jelzem, a kedd nem sokkal jobb a hétfőnél, főleg, mert egy ocsmányul depresszív szerda jön utána.

É2I 2009.07.28. 08:51:44

Alulgombolós. Na?

É2I 2009.07.28. 08:56:10

@jesszum:
Kersztbe gombolós. No?

Impega 2009.07.28. 08:56:13

Push the button, don't push the button

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:57:14

@jesszum: én nem látom a hirdetésen a programok között a sulyokvetést

a sulykot nem az őszi szántás után vetik?
J

EÖ (törölt) 2009.07.28. 08:58:30

@É2I: legombolós, hö?

EÖ (törölt) 2009.07.28. 09:05:16

@É2I: váratlan fordulat! :D

széjjelgombolós? E!?

É2I 2009.07.28. 09:13:08

@1éÖ:
Hát jöhetnének az igekötők szépen sorban, de inkább új poszt kellene már ;)
Tényleg lovardás poszt volt már? Tudok egyet:

homar.blog.hu/2009/07/27/becsapas_e_a_napi_5_ora_lovaglassal_kecsegteto_lovastabor

;P

.lll. 2009.07.28. 09:13:27

lego gombolos

na???

.lll. 2009.07.28. 09:15:18

lehetne pl.:ötaóra lovaglás pámélaánderszonnal vagy kiszeltündével

EÖ (törölt) 2009.07.28. 09:17:25

@É2I: a kérdőszavak hamarabb elfogynának, mint az igekötők, nemdebár?
J

EÖ (törölt) 2009.07.28. 09:18:34

@É2I: ja, és kösz a linket, onnan jövök! :)

Impega 2009.07.28. 09:22:58

A mercit hogyan hoztak ki?

EÖ (törölt) 2009.07.28. 09:25:28

@Impega: egy mosógépszervízes segített lecsutakolni és utána a szörfmedencén át Tulok Marian egy görgővel kitolta

2009.07.28. 09:35:40

na belevakkantok:

Az a helyzet hogy a szarrá kényeztetett városi kölkök (meg a sznob szüleik) nem mennének/küldenék lovas táborba, ha konkrétan kiírnák, hogy napi 1 óra szar takarítás, 2 óra ló pucolás, 4 óra lovakra várakozás és csellengés továbbá 1 óra valódi lovagolás egy ilyen tábor napirendje.
Ez a vérvalóság, aki mást állít az hazudik vagy festi magát.

Impega 2009.07.28. 09:35:54

@1éÖ: kircsi, erre nem is gondoltunk, pedig gondolhattunk voltva.
De lehet hogy gondoltuk, csak nem irtuk le, mert ezen gondolkodva gondolataink mas fele kezdtek el szarnyalni es kozbe elfelejtettuk hogy min is gondolkodunk, illetve gondolkodtunk.
Arrol nem is beszelve, hogyha erre netan nem gondoltunk (amit ugye mostmar nem tudhatunk meg, mert elfelejtettuk, hogy esetleg golndoltunk e ra), szoval ha erre nem gondoltunk, akkor ezzel a tettel megadtuk annak az eselyet hogy megis gondoljunk ra.

EÖ (törölt) 2009.07.28. 10:27:07

@Impega: asszem tényleg megérdemelten mész pihenni :DDD

istvand 2009.07.28. 11:03:38

@Kulics: Sem nem hazudok, sem nem festem magam, a helye válogatja.
Napi rend a júl 4 táborban:
7,00 ébresztő
7,30 reggeli torna
7,45 lóápolás
8,00 reggeli
8,30 lovas foglalkozás
1 óra lovaglás vagy 25 perc futószár
11,30 lovardai alakzatok, szerszám ismeret
12-12,30 ebéd
- 14,00 csendes pihenő
- 15,00 esés oktatás a gyakorlatban,
- 18,00 lovaglás terepen 1-2,5 óra, képzettségtől függően, közben uzsonna
18,00 vacsora, utána
- kártya, bringa, asztali foci, séta, foci, ijjászat, társasjáték
22,00 lámpa oltás

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 11:37:59

@istvand:

Reggeli torna?

Utoljára a KISZ-táborban volt.

Akkor is utáltam.

Egy lovastáborban mozognak anélkül is eleget,nem?

istvand 2009.07.28. 13:12:30

@jesszum:
Minden sportban van bemelegítés és a kezdet előtt felkészülés, a lovas sportban is. :))

Nem bántanék meg senkit, de még otthon is jót tesz, mielőtt munkába indulna az ember.

Megdobbent 2009.07.28. 18:39:21

Nah, akkor tiszta a dolog :) A budos eletben nem megyek lovazni, mert telleg semmi kedvem takaritani oket (ha mar fizetek). Az siman belefer, hogy pask-pask, cimborasag, esetleg leallok vele pajtizni, amikor kilogatja azt a vagany fejet a karambol, de telleg ez a max.
Mondom ezt olyankent, aki kifejezetten a varosi let baratja a megfelelo lustasaggal :)
Ugyhogy verbeli lovasgazdak, ilyenre is tessen keszulni, jonnek majd a finnyas varosiak, de hozzak a penzuket is. Viszont igy nyilvan alkalmazni kell 1-2 legenyt is, akik a jarulekos melot vegzik, de ez vele jar a meloval.

2009.07.28. 20:47:02

Eh, normális helyen nem is kell ganajászni, pucolgatni, arra tartják a lovászfiút! No persze ha a k. ügyfél örömét leli benne, akkor nevezett nem nagyon szokta akadályozni... ;-) De egy átlagos lovardában 2500/órért kapod a felnyergelt lovat, az "elméleti oktatás" meg, ha igényed van rá, söralapon megy az óra előtt vagy után. Vagy elolvasol egy könyvet, mondjuk ezt: fedeleslovarda.hu/cont/fedeleslovarda.doc
Ilyesmiért egyszerűen nem szokás pénzt kérni, s főleg nem szokás a "lovaglás" című róvatban feltüntetni.

istvand 2009.07.29. 10:28:33

@csernaja obca: Nem is értem minek angol tanuláshoz az angoltanár egyeseknek, ott a nyelvkönyv meg a szótár, van hangkazetta azt be van fejezve. A társastánc tanulásról nem is beszélve. :)))

Lehet és kell is olvasni a lovas oktatás mellé, de a kezdők még az ott használt fogalmakat és nyelvezetet sem értik, így meg elég bajos.

Egy felnyergelt ló átadása ez esetben hasonlatként megfelel egy hegedű birtoklásának, ha kézbe kapja, abból még nem lesz élvezhető szóló játék. :)

2009.07.29. 15:46:27

És azt szerinted angol tanításnak lehet nevezni, ha a tanár a kezedbe nyom egy angol szöveget, hogy szótárazd ki, és aztán kedvesen nézi egy órán keresztül? Mert én ezt pénzkidobásnak nevezem. Tanítás nélküli angolóra, ló nélküli lovaglás, se füle se farka az egésznek!

nyertes1111 2009.08.03. 08:43:04

Ha maradtál volna neked nagyon tecet volna mert én is voltam a lovas táborban és nagyon jó volt mindenki aki odt maradt mindenkinek nagyon tetszet ugy hogy nagyon jó volt.

sb656 2009.10.09. 08:54:14

Nem azért, de te sem gondoltad komolyan, hogy 5 órán át lovagolsz egy lovastáborban...

Amúgy meg nem 5 óra lovaglás, hanem 5 óra lovasfoglalkozás van meghirdetve. Járj utána a dolgoknak, mielőtt beleugrasz valamibe és aztán jogtalanul panaszkodsz.

todi40 2010.05.19. 08:13:29

látogassátok meg az "újra lecsapott a mosógépszerelő.hu oldalt! www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mososgepszereles.eu http://www.mosogépszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu
Válasz erre
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Mégsem
Szólj hozzá!

todi40 2010.05.26. 08:47:37

www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mosogepszereles.eu www.mososgepszereles.eu http://www.mosogépszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eumosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszerelés.eu mosógepszerele.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu mosogepszereles.eu
süti beállítások módosítása