Tékozló Homár

Gondoskodó önkormányzat: megfelezték a parkolóhelyek számát a lakók érdekében

2009.10.27. 00:07 | szily | 47 komment

Az ember azt képzelné, hogy egy utca parkolóhelyeit fizetőssé alakítani nem extra bonyolult logisztikai feladat. Kell egy parkolóóra- és közlekedésitábla-állító brigád meg egy festőcsapat, néhány nap, és kész az egész. A feladat Magyarországon ehhez képest meghaladja mind az önkormányzati, mind a magántulajdonú parkolócégek képességeit. A Homár lakóhelyén jó előre bejelentették, szépen kiplakátolva, hogy szeptember elejétől fizetős lesz a kizárólag helyiek által látogatott környék. Október végén néhol van tábla, néhol nincs, parkolóórák pedig egyáltalán nem tűntek fel. Mindez azonban kismiska Attila soproni élményeihez képest. Belvárosközeli utcáját, a bennszülöttek életét megkönnyítendő, fizetőssé tették, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az utca egyik oldalán megtiltották a parkolást, de órákat azóta sem álllítottak fel, így az ember vagy messzebb áll le és gyalogol, vagy megbüntetik.

Érdekes dolgok történnek az én utcámban manapság. Soproni lakos lévén, eddig csak nevetve olvastam a fővárosi parkolós sztorikat. De idén a mi utcánkat is kezdi elérni a téboly, még itt vidéken is. Egy mondhatni belváros közeli csendesebb mellékutcában lakom a családommal.  Az év folyamán valamiért úgy döntöttek valahol, hogy annak érdekében, hogy könnyebb legyen parkolni a környéken lakóknak (legalábbis én ezt az okot hallottam a miértre... ) elhatározták, hogy bevezetik a fizető parkolót, és egyirányú lesz minden.
Ezzel nem is lett volna gond, de természetesen mindezt jó magyarosan sikerült eddig kivitelezni. A parkoló helyek felfestésénél már sejlett, hogy valami nem egészen gömbölyű, ugyanis csak az utca egyik oldalára lettek elhelyezve, és azok is valami EU kamion szabvány alapján, ahova eddig 4 autó bepréselte magát, oda most 2 helyet tettek (útfelújítás természetesen nem volt, szóval bele a kátyúkba mindent). Később kiderült, hogy miért is, ugyanis az utca másik oldalán, innentől tilos parkolni. Összegezve, eddig kétirányú volt az utca, és mindkét oldalon parkolhatott az ember, most egyirányú és csak az egyik oldalon lehet parkolni, másik oldalra meg kikerült egy szép parkolni tilos tábla. Abban sem vagyok biztos, hogy a lakóknak akkor lenne így az utcában elég parkoló hely, ha bevezették volna a fizetős rendszert, és a híres soproni mélygarázsba kényszerítették volna az itt parkoló (általában külföldi) autótulajdonosokat. De a fizető parkolós rendszer nem lett bevezetve (és ha be is lenne, külföldön nem kapnák meg a büntetést úgysem...), az utca tele „idegen” autókkal. A lakók meg nem tudnak már megállni az utcában, sőt a szomszéd utcákban sem, hisz ott is ez a rendszer lett bevezetve. Kínálja magát a lehetőség, hogy mint az utóbbi 2000 évben, most is az utca másik oldalára parkoljon az ember, ahol hely van bőven, de parkolni mégsem szabad. Ezzel a lehetőséggel általában élnek is az emberek, a rendőrök (vagy nem tudom kik... ) meg röhögve végig büntetik naponta az egész utcát. Nekem van egy garázsom, oda bejárok már minden nap amint hazaérek, mivel az előtt is már parkolni tilos van, ahol a Ladánk az utóbbi 23 évben parkolt...
Szóval, ha már ilyen jól ellehetetlenítették a parkolást az utcánkban, legalább a lakókat nem kéne végig büntetni naponta, amíg nincs kész a fizető parkolós rendszer, ami talán elriasztja az utcánkból a turistákat... Ha mást nem is érek el ezzel, remélem legalább pár kárörvendős pillanatot szereztem a levéllel a homár olvasóknak.

Attila

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.10.27. 00:11:34

Kedves Attila! Néha érdemes nézegetni a KRESZ rendelkezéseit - amelyek ugyan elavultak és régik, de jelenleg is ez az irányadó törvény.
"40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.
(2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad."

Libelle · http://penzeszsak.blog.hu/ 2009.10.27. 00:13:14

Hja. Az "én" belvárosomban is van egyirányú utca, sőt, kétirányú is, olyan parkolókkal, hogy két autónyi parkoló felváltva egyszer az egyik, másszor a másik oldalon van kijelölve. Közötte csigáznak az autók. De legalább van parkoló. Még ha aranyárat kell is fizetni érte.

kispista2 2009.10.27. 00:39:42

Nem engedik hog y a járdán parkoljatok? ez felháborító!

csikóhalacska 2009.10.27. 01:22:57

@Lesley: A Postoló azt írta eddig két irányú volt és mindkét oldalán lehetett parkolni... ahogy elképzelem bele kell férnie. De lehet tévedek.

Bartoki 2009.10.27. 01:34:01

Mit lehet ilyenkor tenni:
1) Megválasztott önkormányzati képviselődet felelősségre vonni
2) A reakciójától függően szükség esetén leszavazni

Bartoki 2009.10.27. 01:39:41

"legalább a lakókat nem kéne végig büntetni naponta, amíg nincs kész a fizető parkolós rendszer, ami talán elriasztja az utcánkból a turistákat..."

Azért ezt a fajta gondolkodásmódot nem kéne terjeszteni... Bármilyen furcsa, de "az utcámban" nincs semmivel több jogom a közterülethez mint bárki másnak.

Pontosan emiatt a "lakóknak nehogymár, de persze a turisták szívjanak" gondolkodásmód miatt tud minket kijátszani egymás ellen a parkolómaffia. :(

Mert ahova Te mész, ott majd Te leszel a szivatandó turista...

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.10.27. 01:41:49

@Lesley: Neked meg lehet, hogy a postot kellene olvasgatni és nem próbálni osztani az észt, függetlenül attól, hogy mit ír és mit nem ír a KRESZ. :-)

Nem mellesleg kb 8 millió olyan utcát tudnék mondani neked, csak itt Budapesten, amelyik egyirányú, mégis szabályosan lehet parkolni mind a két oldalán...

Forest (törölt) 2009.10.27. 02:02:47

Nem nehéz észrevenni, hogy az autós társadalom ellen folyamatos kiszorító hadjárat folyik. Nem elég hogy fizeted a súlyadót, a benzinben duplán adózol, ha vállalkozó vagy fizeted a cégautó adót, + TB-t az autód után b@zmeg! folyamatosan lehetetlenítik el a közlekedést. Nem tudom mikor jut el oda, mondjuk a Magyar Autóklub, hogy a bringásokhoz és a melegekhez hasonlóan valami harcos jogvédő szervezetbe tömörítsenek egy két befolyásosabb "sztárügyvédet" akik feltennék szépen az "illetékes elvtársaknak" törvényi felelősségrevonás mellett azokat a kérdéseket, amik nagyjából arról szólnak, hogy miért lehetetlenítik el módszeresen az autózást Magyarországon.
És itt fel lehetne sorolni több tucat hülye példát, kezdve a 2*2-es utak 2*1-essé sorvasztásától a parkolási tilalmakig (miközben parkolóhely nincs biztosítva) folytatva egészen a gyermekded kerékpáros bohóckodásig, az autózható (és ezzel minden téren többszörös gazdasági hasznot hozó) útpályák kárára.
Tényleg a D.A.S.-hoz nem lehetne címezni az ilyen bődületes túlkapásokat? Egy próbát megérne. Hátha a menőzés és a szavazatszerzési lendület ellenére az illetékesek gondolkodnának is egy picit.
A képlet egyszerű, autóból nem lesz kevesebb még a dugódíj hatására sem, viszont ha lassabban érnek át a városon, azt csoportosan megszivja mindenki (aztán lehet huhogni miket mutatnak a légszennyezést mérő műszerek)
- Amúgy szép lett a Haller is, csak éppen használhatatlan -

kicsimancs 2009.10.27. 07:05:59

@Lesley: @csikóhalacska: "most egyirányú és csak az egyik oldalon lehet parkolni, másik oldalra meg kikerült egy szép parkolni tilos tábla" Talán ezért nem lehet a másik oldalon parkolni.

@Forest: "ha vállalkozó vagy fizeted a cégautó adót, + TB-t az autód után" Nem kötelező a vállalkozásba megvenni a személygépkocsit (teherautó után nem kell cégautóadót fizetni). Tb-t (pontosabban szja-t és eho-t) már idestova 8 hónapja nem fizetsz az autó után, a cégautóadó azóta tételes.

Nick Leeson 2009.10.27. 07:36:19

Sehova nem vezet az autósok szopatása. Ahol megnehezítik a pakolást, ott kevesebb ember fordul meg. Az üzletek tönkre mennek, a szolgáltatók kevesebb bevétellel számolhatnak, stb.

Ha csak nincs nagyon jó tömegközlekedés kialakítva. Mint tudjuk ilyen hely nem nagyon van az országban. :(

Lakó pihenő övezetben ez még jó is lehet, mindenhol máshol káros.

kicsimancs 2009.10.27. 07:42:25

@az aki: az én véleményem az, hogy nagyon elkényelmesedtünk. A mi vidéki városunkban pl. néhányan terepjáróval viszik a 200 méterre lévő iskolába a gyerekeket, autóval mennek a 100 méterre levő boltba, sorolhatnám. Szerintem senkinek nem ártana egy kis séta, mozgás, kerékpározás, stb. Az egészségünknek és a levegőnek is jót tenne.

smokedoc 2009.10.27. 07:44:31

Egyértelmű!!
Nálatok is kell a pénz a pártkampányra.

köztudottan pártpénzek lesznek ezekből, mert útfelújítás biztos nem.

rendörségi várakozási engedély +nyomikártya+betegszállítás tábla+ cserélhető rendszám.
ezekkel lehet védekezni.

FORTPERFECT 2009.10.27. 08:05:17

egy utcával lakom a posztiro mellett.nálunk még 2irányu. eddig azért mindenki igyekezett ugy megállni mindkettő oldalon,hogy h ne vigyék le a tükrét és az egymással szembe jövők éppen elfértek egymás mellett.na most már itt is csak az egyik oldalon szabad parkolni és ugy festették fel hogy a fele uttestet elfoglalja a rublika ahova most sokan csak ugy lazán lerakják a kocsit a padkátol fél méterre.
igy már 2 szembol érkező nemigen tud normálisan elférni.pedig itt nem lesz egyirányu az utca.szélesiteni brobáltak hát szukebb lett és veszélyesebb.ja és buszok is járnak erre.nagyon gáz .sorrz a fogalmazási és a tobbi hibákért.szépnapot

S-1-5-7 2009.10.27. 08:06:31

én kiplakátolnám a környéket azok névsorával, akinek ezt köszönheted, nehogy rájuk szavazzon még egyszer valaki

FORTPERFECT 2009.10.27. 08:10:23

ja és a 20centi mély gödröket is lefestették,és kinevezték hivatalos parkolohelynek.áááá foto kéne

hatesz 2009.10.27. 08:17:04

"ami talán elriasztja az utcánkból a turistákat... " na ezért tart itt Sopron. Régen kedvelt turistacélpont volt...
Az utca meg nem a Tiéd kedves posztoló, ha meg van garázsod, akkor minek sír a szád???
"mint az utóbbi 2000 évben, most is az utca másik oldalára parkoljon...." Csak már nem az ökörfogattal...

hatesz 2009.10.27. 08:19:51

"ami talán elriasztja az utcánkból a turistákat... " na ezért tart itt Sopron. Régen kedvelt turistacélpont volt...
Az utca meg nem a Tiéd kedves posztoló, ha meg van garázsod, akkor minek sír a szád???
"mint az utóbbi 2000 évben, most is az utca másik oldalára parkoljon...." Csak már nem az ökörfogattal...

Nyomek 2009.10.27. 08:35:18

A "parkolni tilos" tábla az milyen?
Egyébként azt szoktam szeretni, amikor a kapukihajtók elé (a kerítésre) egy megállni tilos plexilapot raknak.
Kérdem: minek? Aztán ha az ember megáll, a tulaj meg magyaráz, hogy "nem ismeri a KRESZt?", vagy eccerűen "ne álljon a házam elé" (értsd: nem a kapuja elé, a háza elé se!).
Ezeknek kár magyarázni, mi a közterület, a kapubehajtó előtt pedig csak _várakozni_ tilos, megállni szabad.

Tudom, hogy nem tartozik a poszthoz szorosan, de ez ugrott be, amikor elolvastam.

Eric_Cartman 2009.10.27. 08:39:56

Már egy napja nem tudunk semmit arról, hogy mi a helyzet Veszprémben parkolásügyben. Valaki ... ?

szárnyati géza 2009.10.27. 08:54:03

Akkora taj-paraszt fasz a polgármesterünk, a mélyen tisztelt Fodor úr!
Olyan részt tett fizetőssé, ahol a lakosok szoktak parkolni, nem a turisták. Nem hiszem, hogy soproni lakos fog venni 90ezerért éves bérletet akármelyik parkolóházba. Pláne, ha az két kilométerrel odébb van.
A képlet egyszerű. Aki eddig ott parkolt, az most egy utcával kintebb parkol, ahol még nem fizetős.

Értelme mi volt a rendelkezésnek? Semmi.

Ha meg nem a kurva osztrákok végett csinálták, akkor mi a magyarázata, hogy 18-08-ig ingyenes a parkolás?????

Remélem jövőre leváltjuk ezt a vén bunkó polgármestert!!!

Akinek bajsza van, attól az ember sok jót nem várhat....

fda 2009.10.27. 09:06:58

@Bartoki:
"az utcámban" nincs semmivel több jogom a közterülethez mint bárki másnak.

Jogilag bizonyára igazad van, de azért az az ember, aki belvárosi területen lakik, nehogy már ne állhasson meg a saját háza előtt.

OK én családi házas övezetben lakom, de igen meg lennék sértődve, ha a saját házam elé nem parkolhatnék mert 1. fizetni kell 2. nincs hely.
Mondjuk, azért is nem költöznék sose be egy zsúfolt belvárosi utcába.

Grigorij 2009.10.27. 09:11:44

Azért sok ostoba van itt...
Miért az autósok ellen folyik hadjárat?
Ha az angyalföldi komcsi polgármester üzleti negyedet támogat a kerületben és a tucatjával épülő irodaházak munkatársai és ügyfélköre miatt hirtelen tízszeresére nő az autóforgalom, parkolási igény, akkor miért a helyi lakosokat kell megbüntetni????

Ha ugyanabban a kerületben ugyanez a kommunista polgármester a családi házas negyedeket lebontatja és helyükre 16-24 lakásos panel társasházakat építtet, akkor az addig csendes kisutcákban lakókat kell megbüntetni? Mert a korábban pár autóra méretezett kiskeny utcácskákban hirtelen félszáz autó keres parkolóhelyet? Tehát tegyük ezt is fizetőssé?
Vagy egy fő tér átépítése után, ahol hirtelen sok száz új lakás, tucatszámra bankfiókok stb. épültek, nyíltak, EGYETLEN parkolóhely sem létesült, ott vezessük be a fizetést?
Nem, nem az autósok ellen van mindez, hanem a helyi lakosok ellen! Sopronban a soproniak, Budapesten a budapestiek ellen!
És persze a kozmopolita politikai elitünk zsebremutyizása végett!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.10.27. 09:46:52

@Bartoki: Nincs a lófauszt!
Önerősen aszfaltoztattuk le. Ha megpróbál az önkormányzat ott is harácsot szedni, visszapereljük az árát, kamatostul.
Ja, hogy a bélvárosiak mindent készen kaptak (2000 éve!?)? Így jártak, fizessenek.

karolyist 2009.10.27. 10:34:34

Vegyél garázst, vagy fizess garázsbérletet!

Minden pénzbe kerül, az aszfaltdarab is, 23 évig az autód alatt.

Ha nem tetszik, el lehet menni...

Dr. Cica75 2009.10.27. 10:34:42

Sopronban a kozlekedes egy fostaliga, tehetsegtelen parasztok probaljak megoldani, minimalis sikerrel. Azt hiszik, attol, hogy soproniak, mindenhez ertenek.
egy ex-soproni.

hatesz 2009.10.27. 11:12:54

@szárnyati géza: a "kurva osztrákoknak" köszönheted, hogy régebben (és még talán most is) Sopron olyan gazdag volt. Mert hogy a "kurva osztrákok" hozták a pénzt, ott vásaroltak/mentek fodrászhoz-fogorvoshoz/kajáltak stb. Ja az persze jó, hogy a pénzt odahozzák, de meg ne álljanak már a "te utcádban"

Amúgy meg nem tudom, hogy az ottlakók nem kaphatnak ingyenes parkolóbérletet?

hatesz 2009.10.27. 11:16:12

@Cica75: ja, az milyen már hogy az eddig egyirányú várkert kétirányúsították? Eddig tök egyedi volt, de most...

plony 2009.10.27. 11:20:03

@ericcartman - Tékozló Komár:
Hát Veszprémben is fizetni kell a parkolásért, holott azért szavaztunk a jelenlegi pógármesterre, mert azt ígérte (többek között), hogy ha őrá szavazunk, akkor ingyenes lesz a parkolás Veszprémben a veszprémieknek.

És nem lett az!!!!
Pedig ennek már három éve. Azóta csak várunk, várunk és fizetünk.
Hallatlan!

Pógármester Úr!
Mikor tetszik betartani az ígéretét?

Nomante 2.0 2009.10.27. 11:39:49

sikeres ember helikopterrel jár [Kóka]. posztoló nem sikeres ember - föleg egy ladával.

egyébként én mindig az ALDI-ban parkolok.

szárnyati géza 2009.10.27. 11:47:05

@hatesz:
Sopron most is kurva gazdag város.
Azért annyira ne legyünk oda a labancokért, főleg ne mostanság, mikor mi majdnem jobban élünk itt, mint ők.
Azt azért szintén ne felejtsd el, hogy itt a fél város Ausztriában dolgozik, és mi is derekasan fogyasztunk itthon, és fogyasztottunk is 10-15 évvel ezelőtt is.
Tehát a köszönet nem csak az osztráké.

Továbbá:
Az nem az én utcám, én csak ott lakok.

Nekem az a problémám, hogy ész nélkül jelölik ki a fizetős zónákat, közlekedési lámpákat állítanak, holott Sopronban már sok helyen bebizonyosodott, hogy jobb a körforgalom, mélygarázst építenek, de kinek.

A soproniak sem parkolhatnak ingyen, vehetsz asszem 1500/évért parkolójegyet, de az csak bizonyos kijelölt zónákra érvényes, ahol meg esélyed sincs megállni, ha este jössz haza, mert mint mondottam, este 6 után ingyenes a dolog...

hatesz 2009.10.27. 11:56:37

@szárnyati géza: Azért érted miért zavar a "kurva osztrák" szavajárásod?
Éltem jópár évet Sopronban, nem kell bemutatnod. Amugy szerintem Sopron pár éve haldoklik, legalábbis mostanában amikor ott jártam már nem tetszett.
A mélygarázs egy röhely, Sopron szégyene. De mondjuk mit várhat az ember egy ilyen városvezetéstöl.
Bár a Deák-téren meglepödtem, az speciel tetszett. Csak a régi Sopron-feeling elveszett valahol

szárnyati géza 2009.10.27. 12:02:39

@hatesz:
Ja, persze, vágom, mire gondolsz.
A régi Sopron feeling? Az eredeti az azért kezd visszatérni. Szerintem te a 90-es évekre gondolsz. Az volt a deviáns. Sok turista, helyi gengszterek stb.
Most kezdünk egy kicsit visszatérni a gyökerekhez, egyfajta kultúrvárossá fejlődünk, ami jó, mert megerősíti bennünk, soproniakban, hogy "Igenis, mi szarjuk a spanyolviaszt!"
Egyébként szerencsés vagyok, sokat utazok, és nézem a magyar városokat, szépek, érdekesek, de évekkel le vannak maradva tőlünk. Persze azért van kivétel, de nagyon kevés.
Talán ami itt hozzátesz, az az embereknek a hülye fennhéjázása. Lenézzük a többi város lakóit. Viszont az érdekes meg az, hogy ők meg afféle csodabogárnak tekintik a sopronit. PEdig nem kéne. Vagyis de, mert azért jó érzés:-)

Dr. Cica75 2009.10.27. 12:12:33

Sopron mint kulturvaros? Ne viccelj... Soha nem volt az, legfeljebb szeretett volna lenni. Rossz értelemben vett konzervatív, kispolgári porfeszek. Sajnos ez van.

hatesz 2009.10.27. 12:14:45

@szárnyati géza: Az utolsó bekezdésed telitalálat. Na ezért utáltam meg Sopront. A röhejes nagyképü gyakran semmirekellö "Új BMW-m van naés hogy a Jerevánon lakom? A John Bullban az nem látszik..."-félék...
A 90es években sok város sokkal jobban le volt maradva, na akkor még élt talán valóban ez a csodabogár-érzés. A helyi "gengszterek" nem tüntek el, és ne mondd, hogy nem volt jó, hogy sok volt a turista...

2009.10.27. 13:18:37

@kicsimancs: ez most nagyon demagóg szöveg volt és köze sincs a tárgyhoz.
Vagy akkor beszélhetünk a makákói majmok táplálékszerzési módszereink eldurvulásáról is. például.

hatesz 2009.10.27. 16:30:21

@Cica75: hát kultúrvárosabb (de szép szó) mint a nem is olyan távolti Savaria (Szombathely), ahol a mai napig nincs pl egy színház...

T2006 2009.10.27. 20:51:16

Nálunk szerencsére még nem fizetős a parkolás! (kopp-kopp) De, hogy a belvárosban lehessen parkolni azt találták ki, hogy az írószer boltban kapható papír órát kell kitenni az autó ablakába. Arra az időre állítva amikor megálltál! Innentől számítva 2 órát parkolhatsz! Az elv nem rossz, mert nagyon sokan az üzletek előtt parkoltak egész nap, így elvéve a helyet a vásárlók elől. A gond az, hogy ezt egy kiegészítő tábla jelzi, amiről az idegeneknek fogalmuk sincs mit jelent! Turista jön, megáll! Vagy megbüntetik mert nincs órája, vagy valahonnan megtudja, hogy ilyen óra kell és keres egy papír boltot!!! Sajnos, azt nem fogadják el, ha kiírod egy papírra a megállás idejét! Az elv nem rossz, de a kivitelezés szörnyű. Bár még mindig jobb mint fizetni!

Vladimir Harkonnen 2009.10.27. 21:48:22

1.) Fogjatok össze és vágjátok pofán a képviselőtöket!
2.) Fogjatok össze, és vágjátok ki a megállni tilos táblát, majd az éj leple alatt fessétek fel a másik oldalon is a parkoló helyeket! Ezzel az akcióval minimum egy fél évre kavicsot dobtok az önkormányzat gépezetébe! Közben eljön a kampányidőszak, és csak arra adjátok a voksokat, aki visszaállítja a régi rendet!

Vladimir Harkonnen 2009.10.27. 21:53:24

Ez a fizető parkolósdi csak duma, hogy a lakók érdekében! Ha a lakók érdekében történne, később megkérdeznék, hogy jó-e így? Ha nem, akkor vissza a régi módit!

Más: A múltkor Baján jártam,és akartam dobni a parkoló órába pénzt. Akkor vettm észre, hogy nincs is parkoló óra! Kérdezősködtem a járókelőktől, hogy akkor most hogyan kell fizetnem? Kiderült, hogy megszüntették a parkolási díjat! Láss csodát, pont annyi hely volt, mint akkor, amikor még fizetős volt a parkolás! Lehet így is!

Vladimir Harkonnen 2009.10.27. 21:54:58

Ez a fizető parkolósdi csak duma, hogy a lakók érdekében! Ha a lakók érdekében történne, később megkérdeznék, hogy jó-e így? Ha nem, akkor vissza a régi módit!

Más: A múltkor Baján jártam,és akartam dobni a parkoló órába pénzt. Akkor vettm észre, hogy nincs is parkoló óra! Kérdezősködtem a járókelőktől, hogy akkor most hogyan kell fizetnem? Kiderült, hogy megszüntették a parkolási díjat! Láss csodát, pont annyi hely volt, mint akkor, amikor még fizetős volt a parkolás! Lehet így is!

Vladimir Harkonnen 2009.10.27. 22:17:22

Ez a fizető parkolósdi csak duma, hogy a lakók érdekében! Ha a lakók érdekében történne, később megkérdeznék, hogy jó-e így? Ha nem, akkor vissza a régi módit!

Más: A múltkor Baján jártam,és akartam dobni a parkoló órába pénzt. Akkor vettm észre, hogy nincs is parkoló óra! Kérdezősködtem a járókelőktől, hogy akkor most hogyan kell fizetnem? Kiderült, hogy megszüntették a parkolási díjat! Láss csodát, pont annyi hely volt, mint akkor, amikor még fizetős volt a parkolás! Lehet így is!

Vladimir Harkonnen 2009.10.27. 22:18:20

Bocs! Először "internal server error", most meg triplán megjelenik!

kopaszsop 2009.10.28. 10:33:45

1. nincs john bull sopronban
2. a lakóknak (a gk. tulajdonosa vagy üzembentartója _állandó_ soproni lakos) kedvezményes a parkolás a házuk, ill. lakásuk előtti utcában. ha másik zónában is meg szeretnél állni, akkor kombinált bérletet válthatsz.
3. olvass, értelmezd: www.sopronholding.hu/szolg_parkolas.php

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.10.28. 13:39:36

Szoval röhögtél a bp-i autósokon.
Hááát, most megdöglött a te tehened is

És hátradőlök kényelmesen....

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.10.28. 13:41:23

@T2006: Pedig ez a modszer anno kulföldön ismert volt és becsuletbeli modon be is vált
süti beállítások módosítása