Tékozló Homár

Leszállt az utas, a busz meg elhúzott a csomagjával

2009.11.20. 00:22 | szily | 87 komment

Ritka ügyfél K.L. ugyanis azzal kezdi a levelét, hogy évek óta elégedett a Volán szolgáltatásával a Budapest-Györgyös vonalon. Most talán elbizonytalanodott, az egyik csütörtöki járat sofőrje ugyanis annyira sietett, hogy őt és sok társát egyszerűen nem hagyta leszállni. De ez semmi volt ahhoz képest, hogy egy lány leszállt a buszról, és vette volna ki a csomagját a raktérből, amikor ideges emberünk a gázra lépett és elhajtott.

A mai napon olyan történt velem, amilyen még eddig soha, pedig elég gyakran utazok Gyöngyös és Budapest között (gyöngyösi vagyok, de Pesten vagyok főiskolás, így 2-3 hetente járok haza és vissza). Eddig teljes mértékig elégedett voltam a Volán társaságok szolgáltatásának színvonalával, áldom is az eget, hogy nem kell vonattal közlekednem. Ma azonban egy érdekes sofőrrel hozott össze a "szerencse".

November 19-én (csütörtök) a 15:45-ös busszal jöttem haza Gyöngyösre Budapestről a Stadionok állomásról. A buszon (egy elég régi típusról van szó) közel sem voltak annyian, mint mondjuk egy pénteki rohamkor, nem sokan maradtak állva, de azért akadtak páran. Tudom, hogy elvileg távolsági buszoknál nem köteles a sofőr felengedni az utasokat, ha azok csak állva férnek már fel, mert balesetveszélyes, így ez a sofőr 15:45-kor becsukta az ajtót, a lent várakozóknak pedig annyit vetett oda (elég bunkó módon), hogy őt nem érdekli, megy a busz és kész. Ezek után a külsőbb pesti megállókban azért még felvett pár utast (természetesen már csak állva fértek fel).

Az út szépen telt is, a sofőr elég gyorsan hajtott a pályán (két nagyobb gépjárművet simán megelőzött). Menetrend szerint pontosan lekanyarodott a pályáról, beért Gyöngyösre. Ekkor a város külső megállója, a Toronyház felé közeledve jó 15-en már kezdtünk készülődni, hogy leszálljunk. Az tudva levő, hogy elég szűkös volt a hely a buszon, a jelző gomb pedig az ajtó felett van, ami egy alacsonyabb ember számára elég elérhetetlen. Sebaj, a sofőr megállt, elől kinyitotta az ajtót, ahol egy fiatal lány leszállt, hátul pedig nem nyitott ki semmit, holott amikor bent álltunk, akkor már világított a jelző az ajtó felett. Közben a lány leszállás után vette volna ki a csomagját, de ezt sem várta meg a sofőr, becsukta gyorsan az ajtót, és elindult a busszal. (Onnan tudom, hogy lent mi történt, mert édesapám lent várt a busznál, mert elég sok csomagom volt).

A sofőr pedig elég arrogáns hangvételben annyit mondott, hogy jelezni kellett volna, most már mindegy (ekkor még simán visszatolathatott volna, sőt még ha az ajtót kinyitotta volna is biztonságban leszállhattunk volna). Ezek után mi felháborodtunk, előreszóltam neki, hogy azért mit képzel magáról, mi le szerettünk volna szállni, elég láthatóan sokan sorakoztunk az ajtónál. Erre azonban a sofőr már csak lapított, én pedig elejtettem egy csípős megjegyzést, hogy sebaj, legalább egyenesen a panasziroda felé visz minket. Leszállás után első utam a Mátra Volán Zrt. forgalmi irodájába vezetett, ahol a hölgy nagyon készséges volt, elképedt, hogy mi történt, de sajnos nem tudott segíteni, mivel a járat az Agria Voláné. Adott egy telefonszámot, amit fel is hívtam és panaszt tettem (ugyan nem hivatalos formában, mivel azt írásban kéne megtenni).

Szerintem a sofőr viselkedése felháborító. Én elhiszem, hogy sietős a dolga, de szerintem az ilyen viselkedés rombolja a társaságról esetlegesen kialakult jó képet. Ezt mind arra értem, amit csinált, mind arra ahogyan beszélt az utasokkal. Apám szerint, ha a lány már hozzáért volna a buszhoz (nem sok hiányzott hozzá), simán elsodorhatta volna. Arról nem is beszélve, hogy több utastársammal gyalogolhattunk haza cuccokkal felpakolva, valamint szegény lánynak bent maradt a csomagja a busz rakterében (azt nem tudom, hogy végül sikerült-e a csomagját visszaszereznie).

Remélem egy illetékes is olvassa a panaszomat, ilyen sofőrökre szerintem SENKINEK nincs szüksége.

Üdv: K.L.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispista2 2009.11.20. 00:25:56

Ha a végállomáson voltatok, miért nem vertétek meg a sofőrt?

Chaby 2009.11.20. 00:28:37

Gondolod attól megértette volna, hogy ő most bunkó volt?

Darth Revan 2009.11.20. 00:44:54

@kispista2:
Ha Agria Volan volt, akkor gondolom nem Gyongyoson volt a vegallomas, hanem Egerben.

Megdobbent 2009.11.20. 00:57:26

Televolt jegynelkuli menetdijakkal a sofor zsebe, mogotte meg a kontrolkocsik kozeledtek. Jo, hogy sietosse valt... Magyarorszag, napjainkban.

bukott vezérigazgató 2009.11.20. 01:04:24

Mit csinált a csaj? Futott a toronyháztól a busz pu-ig a busz után?
Ez elég érdekes, meg az is, hogy nem lincseltétek meg az ürgét. Szerintem nem volt magánál a sofőr. Ilyen régi fajta busz én úgy tudtam már nem is jár Pest-Eger között, ki tudja honnan szalasztották azt a hülyét a buszával együtt.

PureSoul89 2009.11.20. 01:36:36

én vagyok K.L. apukám szólt a csajnak, hogy szálljon fel a buszra, ami mögöttünk jött és szintén bement a pályaudvarra, szóval gondolom meglett a csomagja, ugyanis a busz még bent állt egy darabig (ment ugye tovább egerbe)

2009.11.20. 02:37:15

Kedves K. L.!
Teljesen igazad van a leveled utolsó mondatában. Semmi szükség nincs ilyen buszsofőrökre.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2009.11.20. 05:51:53

Ha menetrend szerint érkezett, akkor valószínűleg annyira nem sietett a pályán.....

Ezt viszont nem értem.
"Arról nem is beszélve, hogy több utastársammal gyalogolhattunk haza cuccokkal felpakolva"
Meg volt beszélve, hogy egyébként házhoz visz?
Azt, hogy elvitte a csaj csomagját, egyenesen polgári perrel büntetném, ha igaz. Ha Te a buszon voltál,akkor honnan tudod, hogy a csaj akart e valamit a csomagtartóból? Ilyenkor leszálláskor szólok a sofőrnek, hogy majd csomagom is van.
Ha meg nem adta ki, akkor megyek a rendőrségre, hogy kérem 5 millió forintot szállítottam benne, hova lett?

Eric_Cartman 2009.11.20. 05:52:13

Mégis, mi folyik Gyöngyösön ???
És az "elejtett csípős megjegyzés" fent maradt-e a buszon ?
Mind nagyon fontos kérdés.

alternat 2009.11.20. 06:28:02

Honnét tudod, hogy a két nagyobb jármű mekkora sebességel ment? gyorshajtás nem egyenlő az előzéssel.

Miért ide irkálsz?
Tedd meg a panaszodat írásban.

netán csak kitaláltad az egészet???

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2009.11.20. 06:30:53

Nyaron Bp-rol Siofokra mentem. Mikor teljes jegyarat fizettem meg a sofor is csodalkozott... Mindenki diak nyugdijas stb "kedvezmennyel ment".
Visszafele az emberek tolakodtak a felszallaskor. Gondoltam miert tolakodjak csak jut hely ha mar teljes arat fizetek... persze jutott allohely. 1.30 perces utat vegig alltunk mint a szardinnyas doboz es persze megint teljes jegyar..

Csore60 2009.11.20. 07:03:36

Meg kell mondanom, én is áldom az eget, mert nem MÁV-val, hanem a Volán távolsági járataival tudok utazni. Eddig a sofőrökkel és a szolgáltatással kapcsolatban csak pozitív tapasztalataim voltak.
Az utasok kicsit nehezebb esetek. Minden útra dukál szinte egy büdöske, akinek ugyebár joga van utazni.:)
A pálmát szerintem az az utastársam viszi, akinek egy köztes megállóban az útjában volt a csomagom, ezért kitette busz mellé, de vissza nem rakta. Még jó, hogy akadt egy rendes fiatal hölgy, aki szaladt és mutogatott a sofőrnek, hogy gond van.

Csak halkan jegyzem meg 2009.11.20. 07:06:47

Ez szerintem fake!
Az minimum rendőrségi feljelentés, hogy a csomagot elviszi, és ezzel a sofőr kirúgatja magát. Tehát a leszálló csaj nem szólt, hogy van csomagja. ÉS miután leszállt, miért kellett volna ott várakoznia a busznak, tehát elindult. A többiek meg nem jeleztek, azért nem nyitott ajtót. Persze vannak bunkó sofőrök. Én egyszer vidéken úgy jártam, hogy az adott helyi Volántársaság kitalálta, hogy az első ajtón csak felszállni lehet, leszálnni hátul. Mivel tömve volt a busz, én meg csak 1 megállót mentem, az első ajtónál akartam leszállni, mivel eleve az ajtóhoz voltam préselve. A sofőr megállt ugyan a megállóban, de az első ajtót nem nyitotta ki, mivel felszálló nem volt, hanem azt mondta, hogy menjek a hátsó ajtóhoz. Kérdeztem, hogy most viccel? Ő meg kötötte magát, hogy leszállás a hátsó ajtón. Én meg közöltem, hogy ha azonnal nem nyitja ki az ajtót, feljelentem személyes szabadság korlátozásáért és azonnal rendőrt hívok, tanú is van elég. Kinyitotta. Aztán írásban tértivevényesen panaszt tettem ellene.

Coligny 2009.11.20. 07:49:18

@ertekelem: mi gyorsan mehetett az a busz, hogy másfél perc alatt Pesten volt...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.20. 07:49:46

@Csak halkan jegyzem meg: és eredménye mi lett a panasznak? gondolom nem sok...

citrix 2009.11.20. 07:53:02

A MÁV és a Volán igazi szocialista ősmaradvány,annak minden rossz tulajdonságával.A jegyárakat a nagy központi árhivatal (pártunk és kormányunk) szabja meg amihez állami támogatásként évi 300 milliárdot is hozzácsapnak.A színvonal vegyes,vannak egészen jó és borzasztóan lepukkant járművek egyaránt.Ami megkeseríti az utazást,az két dolog:az utastársak "minősége" és mennyisége valamint a jegyek árképzése.Kissé érdekes és dühítő tud lenni amikor 10 emberkéből 9 ingyen vagy 90%-os kedvezménnyel száll fel,1 balek fizet teljesárú jegyet.A kettő közötti különbség nem csekély.Hogy-hogy nem,már szinte egyáltalán nem kérek a tömegközlekedés szépségeiből és áraiból,sokkal inkább beülök a szép aranyos kis autómba és kevesebb pénzért háztól-házig kényelmesen utazok.Buszozzon teljes árért az akinek hét anyja van.

tarkanyuszi 2009.11.20. 08:06:58

@Csore60: Teljesen igaz.
Időben kell jelezni. A sofőr nem gondolatolvasó.

antiszociálisCDtok 2009.11.20. 08:09:42

Ahogy már írottam, ZACSKÓ VIZET az ilyen nyakába...

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.11.20. 08:16:23

Te Jóisten, nekem ez visszatérő rémálmom és most megvalósulni látom. Jó, persze hogy nem a vezető hibája, de azt nem hiszem el, hogy ha nem viszi magával valaki, akkor azt nem lehet leadni a talált tárgyaknál.

Montezuma 2009.11.20. 08:19:40

@Csak halkan jegyzem meg:

"ÉS miután leszállt, miért kellett volna ott várakoznia a busznak, tehát elindult."

Nem is tudom. Talán mert távolsági buszoknál az emberek a csomagjaikat a csomagtartóba szokták tenni? Ebből következik, hogy azokat a csomagokat ki is szokták venni a csomagtartóból. Így már talán érthető, hogy miért kellett volna várakoznia a busznak még kb kemény 2 percet amíg kiszedi a csaj a csomagjait. Birom az ilyen mindent jobban tudókat...

Énbagoly 2009.11.20. 08:25:11

Oké, a sofőr hót bunkó volt. Örülj, hogy eddig nem találkoztál ilyennel.
De miért hagytátok annyiban akkor a dolgot? A sofőr miért úszhatta meg ilyen könnyen?

Picsasereghajtó 2009.11.20. 08:26:26

@ertekelem: Melyik busz ér 1.30 perc, azaz egy perc 18 másodperc alatt Budapestről Siófokra? Én szívesen utaznék azzal, még ha állni is kell, mert a másfél óra ülve is kurvaszar.

Picsasereghajtó 2009.11.20. 08:28:55

@ertekelem: Egyébként miért gondolod, hogy a teljesárú jegy egyben helyjegy is? Ez nem intercity, baszod...

kborzy 2009.11.20. 08:36:54

Hogy fake vagy nem azt nem tudom de elég életszerű...

Hangsúlyozom nem mindenkire és nem minden esetre igaz de amikor még diák voltam (majd 20 éve) akkor előfordult ugyan ilyen.
Annyi volt a szerencse, hogy akkor mi ismertük egymást és a csomagot visszaadtuk.
Természetesen mert középiskolás diákok voltunk nem pampogtunk egy felnőttel - akkor még nem volt divat, meg úgyse lett volna igazunk a tapasztalat szerint... - de végül is nem lett belőle gáz. Az érdekesebb volt viszont amikor a csuklós busz hátsó lökhárítójára felakadt egy táska és vagy 500 méteren át húzta magával....
ugye annak kitér a vége a kanyarokban. egyszer az egyik társam ment át a zebrán és nem jól számolta ki. ő még el tudott ugrani - amúgy kapott volna egy maflást a csuklós végétől - de a táskáját kikapta a kezéből...

Kis Hableány 2009.11.20. 08:45:43

Nem megverni kellett volna hanem kihívni a rendőrséget veszélyeztetés miatt.Vagy feljelenteni veszélyeztetésért.

scavengario 2009.11.20. 08:45:52

@Csak halkan jegyzem meg: Na figyelj, öcskös! Távolsági buszon a csomagot általában a csomagtartóban tartják. a busz alján. Csak akkor lehet kiszedni, ha leszállsz hozzá. Nem kell külön szólni se a sofőrnek.

A másik:
"A sofőr megállt ugyan a megállóban, de az első ajtót nem nyitotta ki, mivel felszálló nem volt, hanem azt mondta, hogy menjek a hátsó ajtóhoz."

Igaza is volt, kiscsillag. Nem korlátozta a személyes szabadságod, hiszen nyitva voltak a hátsó ajtók, ha akarsz, leszállhatsz. Ráadásul felhasználási feltételekben is benne van a volán honlapján. Az agyam eldurran, hogy még te háborodsz fel...

Csurmur 2009.11.20. 08:49:31

Sajnos vannak nagyon bunkó sofőrök... Fősulira járva hetente kétszer utaztam Budapest-Jászberény között, ami több, mint másfél óra. Egyik szép eset: Február, csikorgó mínuszok, átfagyott utasok és egy csilli-villi új busz, amin kb. 5 fokkal volt melegebb, mint kint. A kedves buszvezető befűtött magának elöl, az utasok meg fagyjanak meg nyugodtan. Csak akkor kapcsolta be a fűtést, amikor szóltam neki, hogy lefagyott a lábam, ami egy új, alig használt buszon nem normális... Normális sofőrök (van belőlük jópár-szerencsére) már az indulás előtt befűtik a buszt, úgy állnak be a megállóba.
Mérni kellene az utasok elégedettségét, és ez alapján kirúgni a bunkókat a cégtől... De sajna ez csak egy vágyálom...

PureSoul89 2009.11.20. 09:02:09

Nah, tisztázzunk pár dolgot.
Nem fake, megtörtént :) Azt, hogy a csaj mit csinált lent onnan tudom, hogy édesapám várt lent, látta mi történt, és mint utóbb megtudtam ő javasolta a lánynak, hogy pattanjon fel egy következő buszra, ami beviszi az állomásra. A sofőrnek azért nem lett volna szabad elindulnia, mert a csaj már hajolt le a csomagtartó nyitásához, csak még nem ért hozzá a buszhoz (szerencsére). A sofőrnek van visszapillantója, látnia kell, néznie kell mi történik lent.
Azt, hogy nagy sebességgel ment azért említettem meg, hogy érzékeltessem, hogy sietett a sofőr, Pestről kifele kicsit nehézkesen mentünk, így a pályán igencsak beletaposott a gázba.
Az hogy gyalogolhattunk haza meg úgy értettem, hogy nem mindegy, hogy kell 2 perc sétát tenned a megállótól a házadig, vagy fél órát végigcaplatva a fél városon... Szerintem :)
A "csípős megjegyzésem" pedig elég hangosan mondtam, míg ment a busz, hallhatta mindenki (sokan derültek is rajta) :)

Bowie 2009.11.20. 09:04:18

Magam és feleségem is rendszeres ingázók vagyunk, nagy általánosságban elégedettek vagyunk a szolgáltatásokkal és a járművezetőkkel is.
Az Agria Volánnál is több, nagyon rendes úriember van köztük (pl. KGY, és váltótársa).
Nekünk a Color Tours-sal (VOLÁN BUSZ alvállalkozója)gyűlt meg a bajunk. Mintegy 5 hete a Gyöngyösről indult 05.30-as járat még a megállóba történt beálláshoz készült, ami tele volt utassal, akik a beszállásra vártak. Odapattant a járműhöz egy néni, aki kinyitotta az oldalsó csomagtartót, betette a csomagját de nem csukta le azt, a busz így nyitott csomagtartótetővel indult el és lekaszált a tömegből 2 főt, köztük a nejem. (Aki látott már ilyet az tudja, hogy a nyitott cs.tető gyakorlatilag fejmagasságban lengedez ilyenkor.)
Nagy riadalom, a sérülteket felsegítik a buszra, felháborodás, az egész busz ezt beszéli, de úgy néz ki nem kell mentőt hívni. A nejem a munkahelyén Pesten rosszul lesz, beviszik a kórházba agyrázkódással, több hétig ezt követően otthon van. Hogy üzemi balesetként számolják el (a munkába történő és a hazautazás annak minősül) egy jegyzőkönyv kell az esetről (így a táppénz nem 50, hanem 90%), de a sofőr nem hajlandó elismerni az esetet, azt mondja a főnöke arra utasította ne írjon alá semmit. (Azon utasok többsége sem akar tanúskodni, akinek 5 cm-re ment el a fejétől és a nejem mellett állt az eset bekövetkeztekor, mert nem akar összetűzésbe kerülni a sofőrrel!!!) Szerencsére ketten hajlandóak tanúként aláírni. Közben mintegy elmegy egy levél és telefonos bejelentés a Volánnak és a Color Tours-nak a dologról, azóta egy mukkanás se róla, se válasz, se telefon.
Ügyvédhez fordultunk, az írt felszólító levelet a Volánnak (mivel az ő hivatalos járata volt), de ők lepasszoltak, hogy semmi közük hozzá. Most ez megismétlődik a nemes és nemzetes King Long kínai buszokat közlekedtető Color Tours-sal (ugye hallottunk hogy kaphattak ezek a buszok hatósági engedélyt). Nem akartunk elsőre perelni, csak a táppénz miatt kértük a jegyzőkönyv kiállítását, de erre az aljas viselkedésre nem lehet másképp reagálni. Perelünk ami belefér, mivel az esetnek több (egészségügyi és anyagi) vonzata is van ránk nézve. Ha ez kell nekik!!!!!!

NICKTELEN 2009.11.20. 09:07:35

Talán rendőrségi feljelentés nem játszik az ügyben, hisz a sofőrnek lehet, hogy illenék, de nem feltétlenül tudja, hogy ki, mikor, mit rakott be a csomagtartóba, főként, mert a beszálláskor elég nagy lehetett a tumultus. Nyuszinak szólnia kellett volna, hogy neki még van elintézni valója a csomagjával. Szóból ért a magyar.
A postból ha első olvasatra nem is, de figyelmesen újra értelmeze kiderül, hogy a postoló alacsony emberke lehet, mert lehetetlen volt számára a gomb elérése. A sofőr ki szokta nyitni az ajtót, ha látja a tükörben, hogy páran felállnak és a hátsó ajtó körül kezdenek csoportosulni, akkor is, ha egyik sem nyom gombot. Egyébként ácsorgó emberek között erősen gondolni az ajtó nyitására nem elég, vagy nem volt a szolgálati gondolatolvasó sisak a sofőrön.

Az egészből egyébként az jön le, hogy paraszt a sofőr, mert nem tudja, hogy mit akarnak az utasok, akik egyébként a terveiket gondosan titokban tartják előtte. Amikor meg a jelzés elmaradása ellenére csípős megjegyzésekkel bombázzák, akkor nyilván nem fog megalázkodni, pláne nem visszatolatni a batárral a 3-as főúton.

mirage8 2009.11.20. 09:09:58

"...rombolja a társaságról esetlegesen kialakult jó képet..."
vicces :-)

Nomante 2.0 2009.11.20. 09:11:09

Mi folyik itt gyöngyösön kérem!? Mi folyik itt gyöngyösön!

PureSoul89 2009.11.20. 09:16:55

Én jómagam magas fiatalember volnék, csakhogy az ajtó közelébe nem jutottam oda. És szerintem annyi emberség lehetett volna a sofőrben, hogy ha látja, hogy a csaj hajolna le a csomagért, akkor nem hajt el. Ugyanis általában a buszsofőrök várnak a leszállás után egy másfél percet, mert pl. aki hátul van lehet, hogy nem tud szólni, de csomagja esetleg van. Arról nem is beszélve, hogy elég látható jel szerintem a sofőr számára is, ha hátul állunk kabátban táskában sokan, nyilván leszállni szeretnénk. A megjegyzésem meg nem akkor ejtettem el, mikor még bent volt a megállóban a busz, akkor csak kértük volna a sofőrt, hogy álljon meg, de nem tette. Ezek után szóltam be :)

ZöldszemM 2009.11.20. 09:20:10

@Kis Hableány: Azt is írta ,hogy tele volt a busz és egy megállót ment csak

hard 2009.11.20. 09:20:13

Lehet csak neki is megszűnik a járata januártól, mert arra felé is csoda vonat lesz csak (mint pl Győr), és már ebben a kis időben szarik az egészre.

ZöldszemM 2009.11.20. 09:21:54

@scavengario: Ez neked szólt volna, felületesen olvasol !!

hbe 2009.11.20. 09:22:48

Tegyél panaszt ajánlott levélben, kivizsgálják.
Akinek van olyan menetrendje, nézze meg, hogy a Toronyháznál van-e hivatalosan csomagkezelés.

betépett felhasználó 2009.11.20. 09:25:00

en taxival jartam igy, harom utcanyit szaladtam utana mire megtalaltam es rekupiztam a csomitarto tartalmat.
ja, smeg borravalot is adtam ezert.
elore...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.20. 09:49:05

@kispista2: azert bazzeg mert kozfeladatot elvegzo szemely elleni eroszakot elvileg - ha nem cigany a tamado - a btk igen sulyosan buntetni.

csak ezert.

Mellesleg ez a panasz sem fog kivizsgalasra kerulni. Velem hasonlo tortent, mar megirtam a volanos blogba, talan elso harom iras kozott van...

nah, ott is marhara elkepedtek a panaszirodaban, es megkaptuk meg az atyauristennek a szamat is, de persze senki nem tehetett semmit, mert ott a sofor nem hivatasos, hanem besegito vagy milyen statuszu volt.

szoval a volan majdnem olyan fasza mint a mac...

Őslakos Székely 2009.11.20. 09:49:20

Én felszálááskor jártam úgy távolsági busznál, hogy jött az egyik hivatalos köztes megállóba (időben, tehát nem sietett és 5 embernél nem volt több a buszon) megáll, mi vagy 10-en megyünk, hogy szálljunk fel és amikor az első nyitotta volna ki az ajtót az autóbusz elindult. Pár másodpercen múlt, hogy nem lett baleset.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.20. 09:54:12

"a jelző gomb pedig az ajtó felett van, ami egy alacsonyabb ember számára elég elérhetetlen"

Buszsofőrtöl kell kérni olyan kissámlit, kötelessége adni, ott van a pótkerék mellett

staropramen 2009.11.20. 09:54:28

Sztrovacsekek!
A sofőrök általában akkor viselkednek ilyen alpári módon, ha nem a saját járatukat viszik, hanem műszaki hiba miatt, vagy egyéb okból be kell ugraniuk más vonalra.
Ilyenkor dúlnak-fúlnak, és dühüket az utasokon vezetik le.
Elesnek ugyanis a saját járatukon bejáratott jegy nyista-pénz a zsebbe bevételtől, az új vonalon meg ismeretlenként nem mernek üzletelni.
Szerintem itt is valami ilyesmi történhetett.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.20. 10:02:08

Így már én is jártam :((

wagabound 2009.11.20. 10:04:23

staropramen: látom, hozzám hasonlóan te is szakmabéli vagy! :-))

EMU 2009.11.20. 10:08:51

A sofőr nyilván nem magyar volt, mert a magyar buszsofőr készséges, csinos és okos is. Ez valami komcsi zsidó meleg cigány lehetett. Azt kizárhatjuk, hogy derék magyar ember volt a sofőr, mert a megyar emberbe genetikailag kódolva van az ő körültekintő figyelmesség, a becsületesség, a tisztesség és a páratlan ész.

jandihu 2009.11.20. 10:11:38

Hali mindenkinek!

Nem igazán értem miért kell mindenre rámondani, hogy fake. Valószínűleg aki ezt mondta az soha életében nem utazott VOLÁN-nal.
A vezetőnek onnan kellett volna tudnia, hogy várnia kell, hogy kötelessége. Mivel felszálláskor igenis látnia kellett, hogy pakoltak be csomagokat. Neked nem dolgod, hogy szóljál, hogy van bent csomagod. Neki dolga, hogy megálljon és várjon. Ez így működik. Ő a szolgáltató és őneki kell ezeket a dolgokat ellátnia, nem neked még könyörögnöd, hogy légyszi várjál már egy kicsit, hogy kivehessem a cuccomat.
Én Zalaegerszegről utaztam nagyon sokat Budapestre és ilyen szempontból szerencsésnek mondhattam magam, mert nagyon sok sofőr még ki is száll és segít odaadni neked a csomagodat. De nálunk is előfordult egyszer hasonló eset.
És az emberek azért nem jelentik fel, azt nem tudom, valószínűleg (ha szabad ilyet írni) gyávaságból. De valahol őket is meg lehet érteni. (legalábbis aki sokat utazik volánnal az megérti).

Amúgy egyszer velem is történt ilyen, pedig akkor csak Zalaegerszegről mentem volna egy környező faluba és az orrunk előtt csukta be a sofőr az ajtót. Mindenki ki volt akadva. Bementem panaszt tenni, és kirúgták. Szóval megéri panaszt tenni mindenképp!!!

Montezuma 2009.11.20. 10:16:57

@jandihu:

"Bementem panaszt tenni, és kirúgták. Szóval megéri panaszt tenni mindenképp!!!"

Na ezt kár volt ide írnod:) Mindjárt jönnek a hozzászólások, hogy rohadt szemét vagy mert kirúgattál egy embert és most biztos munkanélküli azóta is és ez a te lelkeden szárad.

wagabound 2009.11.20. 10:24:54

Montezuma: azért nem eszik olyan forrón a kását. EGY panasz miatt nem rúgnak ki sofőrt, de ha összeszed néhányat, akkor bizony sanszosan annyi neki. És akkor meg is érdemli!

jandihu 2009.11.20. 10:28:35

Oké, jogos. Rosszul fogalmaztam. De akkor is. Az orrunk előtt záródott be konkrétan, tehát még láttuk amikor csukódik. Ránknézett és utána gyorsan a tükörbe és tolatás...azért ez nem teljesen kóser...
És ha velünk megcsinálta, akkor simán mással is. Gondolom, hogy egy panasz miatt nem rúgnak ki senkit, de ezek alapján nem én voltam az egyetlen. Nem mellesleg egy tényleg bunkó pasasról volt szó.

Deuce Bigalow 2009.11.20. 10:36:58

"elejtettem egy csípős megjegyzést, hogy sebaj, legalább egyenesen a panasziroda felé visz minket"
húúú de hardcore vagy eccsém! :)
többen le akarnak szállni, a busz továbbrobog, és a csak egyetlen egy van, a legbátrabb, az is csupán elejt egy "csípős megjegyzést"??? ennyi? tényleg?
egyszerűen nem értem, tényleg ennyire birkák az emberek itthon??
abszurdisztán ez itt...

staropramen 2009.11.20. 10:38:26

@wagabound:
Nem vagyok szakmabeli, csak sokat utazom a Kunság volánnal, és némi emberismeretet is összeszedtem az évek során.

Montezuma 2009.11.20. 10:57:34

@wagabound:

Egyetértünk ember:) Valamit nagyon félreértettél. Én is azt mondom, hogy az ilyen gyökér sofőröket rugják ki.

Professzore · http://ekonyvolvaso.blog.hu 2009.11.20. 10:58:42

Idény nyáron volt az a "nagy" volán Budapest--Mátra(nemtudommi) járatán, hogy Mátraszentistvánban a csomagok kivétele után, de még a csomagtérajtó lezárása előtt elindult a busz. Utánanyúltam és lendületből lecsaptam, de ha az nyitva marad és a vezető kettévág vele valakit, évekre lesittelik.

Sajnos sűrűn előfordul hasonló eset, itt én mindig igyekszek arra törekedni, hogy a lehető legjobban "segítsem" azokat, akik a munkájukat végzik, nyilván ésszerű kereteken belül.

histar007 2009.11.20. 10:59:48

Sokan hiszik azt, hogy a vezető dolga csak nyomni a pedált. Hát nem!
Hiába vezetett le 1milló km-t, ha egy tuskó. Ő nem sofőr, hanem buszközlekedési szolgáltató. Ebben benne van, hogyha megáll akkor megvárja amíg leszállnak és felszállnak, nyitogatja a csomagtartót, és ha egy öreg botos néni közelít, akkor nem rákiált hogy "pörögjé' mama", hanem leszáll, felsegíti, és még ülőhelyet is szervál.
A baj velünk, utazókkal ott van, hogy ezt mi nem vesszük észre. Nem dicsérjük meg őket sem itt, sem máshol, a munkáltató meg pláne szarik rá. Pedig ha nettó 20 papírt kapna mondjuk a hónap legjobb fej sofőrje... Talán nem lenne ilyen.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.11.20. 11:04:03

Konstruktív javaslat:
"csomagom van" gomb bevezetése a leszállásjelző mellé.

Ajtónyitáskor villogna és sípolna egészen addig amíg ki nem nyitják a csomagtartó ajtaját vagy nem nyugtázza egy gombbal (a vicces utasok ellen akik minden megállónál megnyomnák)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.11.20. 11:08:51

@histar007:
A "balkánon" (horvát o.) van egy olyan személy, hogy utaskísérő. Feladata
ellenőrizni a jegyet,
megakadályozni a busz rongálását,
rendet tartani,
segíteni a babakocsist/nagy csomagút stb.

Annyi munkanélküli van, könnyen lehet hogy (a sofőréhez képest) kevesebb pénzért ki tudnának gazdálkodni egy ilyen pozíció fenntartását a távolsági és/vagy éjszakai járatokon.

Szerintem minőségjavító lenne az intézkedés...

staropramen 2009.11.20. 11:10:49

@sambalabammbumbumm:
Sztrovacsek4
a technika jelenlegi fejelettsége alapján a gomb benyomása után megszólalhatna egy 110 kilós öblös férfihang, hogy " Sofőrkém, csomagom van, el ne indulj mig ki nem szedem különben......(szabadon választott szöveg)

staropramen 2009.11.20. 11:13:02

@sambalabammbumbumm:
Ezt a balkánozást azért Horvátországban ne nagyon erőltesd!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.11.20. 11:29:48

"ahol a hölgy nagyon készséges volt, elképedt, hogy mi történt, de sajnos nem tudott segíteni, mivel a járat az Agria Voláné."

Ez visz mindent!

randomburvi 2009.11.20. 12:04:58

...nem buszoztatok még Máltán..ahhoz képest a BKV, a Volán meg a MÁV tiszta Hawai.:)
Ott konkrétan ha a buszsofőrnek úgy tartja kedve kihagy egy járatot,más útvonalon megy, nem áll meg a megállóban, és menet közben ha erős vagy és ügyes, akkor csak szálldosol a kanyarokban a kapaszkodóba függeszkedve...ha kicsi vagy és gyenge, akkor egyik oldalról a másikra csapódsz, mint turmixgépben a gyümölcs.
Ja, és leszállás jelző gomb az nincs,ezt egy, a busz plafonján végigfutó madzaggal, és rajta egy csengővel helyettesítik..ami ha elszakad, akkor nincs más megoldás, mint Tarzanosat játszani..üvölt, ugrál, mutogat, és ha meghallja a sofőr, akkor "indáról-indára" átküzdöd magad a busz elejébe.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.11.20. 12:22:01

Mar nagyon sz@rnia kellett a sofornek, egy kis empatia lehetne bennetek, mindennap azert nem teszi meg:D
Tudom, tudom, a "miert pont velem" az ami idegesit..

Trójai 2009.11.20. 14:10:43

Már megint mindenki a posztolót fikázza.
:)
Homár, én így szeretlek!

Amúgy a buszsofőrnek meg egy hatalmas sünt. Én nem hiszem h a posztoló hazudik, sajna ilyenek megtörténthetnek manapság...

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.20. 14:17:08

Tavasszal utaztam arrafelé két aprólékkal és egy (idegen) nyugdíjasklubbal. Kellett helyjegy, a kölköket csak nem fogom kézbe két órát. Stadionoknál nem tudtak egymás mellé adni, mondom érdekes lesz majd megoldjuk. Hátbazmeg! Az ingyenutazó vérmamikkal a sofőr alig tudott megegyezni, hogy egy dupla ülést átengedjenek, mert egy egyéves és egy hároméves nem tud magába ücsörögni, mert minden fékezésnél beesnének az ülés alá. Köszönöm azóta is a belevaló sofőrnek a segítséget. (én biztos csúnya verekedést rendeztem volna :))

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.11.20. 15:10:35

Valaki itt él Magyarországon, mégis kételkedik a sztori valódiságában? Nocsak.
Ennél hajmeresztőbb dolgok is megszokottak már (sajnos).
Bocs, a posztoló nyilván megint HÜLYE.

KecskeDotyi 2009.11.20. 16:15:30

@Bowie: Én is rendszeres ingázó vagyok, vagy agria volán vagy borsod volán (mikor melyik indítja a járatot). Egy tuti: a sofőrök azt hiszik h heves és borsod Szibériában van, mert rövidujjúban is izzadok a buszon. És a sofőr válltig állítja, h ki van kapcsolva a fűtés. Na akkor képzeld el azokat, akik állnak és még a kabátot sincs lehetőségük levenni.
És persze szép, új buszok, AMIKEN NEM LEHET KINYITNI AZ ABLAKOT!

PureSoul89 2009.11.20. 17:39:20

Nyilván kamuzok, nincs jobb dolgom mint az Agriának telefonálgatni meg a Homárba írni :) És hülye is vagyok, hogy normális szolgáltatást várok el. Persze egy versenyhelyzetben lévő vállalat esetén ilyen elképzelhetetlen lenne (valóban éles verseny esetén), mert egyszerűen egy jobb cég ilyet nem engedhetne meg magának...

csillagház 2009.11.21. 00:44:06

Budapest, de nem BKV, hanem az alvállalkozója: Nógrád Volán. Azt a pálócos anyját annak, aki ezeket idehozta! A mi régi buszvezetőink a szaladókat megvárták (ha látta a tükörben), nem vágta rá az utasra az ajtót, amikor leszállt, jegyzőkönyveztette, ha leesett a lépcsőn stb. Ezek meg? Hogy figyelmetlenek, az a legkevesebb, pökhendik, nem tud kihajtani a megállóból hosszú percekig, de se idősnek, se gyereknek nem nyit újra ajtót, tetejében átlag hetente háromszor eltéved. Nem sorolom: elegem a Nógrád Volán Budapesten közlekedő buszaiból.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 11:21:59

@Megszívtuk-waze: olvasd újra a panaszt, csak most figyelmesebben! ;)
mindenre van válasz.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 11:30:24

amikor olvasom ezeket a cikkeket és kommenteket, elkezd kinyílni a bugylibicska a zsebemben...
én autóval közlekedek. fizetem az útadót, a súlyadót, a benzint, a vizsgáztatást, a ződkártyát, a járművem esetleges meghibásodásakor a szervízt.
SENKI NEM TÁMOGAT.
akik a tk eszközökkel utaznak, azok kifizetik a jegyárat. jaaaa... azt is nagyrészt kedvezményesen, mert mindenhol van 1-1 kisebb-nagyobb kedveskedés a cégektől.
OK.
de ezeket a kedveskedéseket később szépen vissza is kérik az állambácsitól, "különben csődölünk!" felkiáltással.
a támogatást megkapják. miből is? az egész ország adójából! vagyis az én adómból-pénzemből IS. én meg hiába fordulok támogatásért szarnak a fejemre.

hol itt a Zigasság?

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 11:32:19

@Dariengo: tedd hozzá, hogy a mamócák inggyé' utaznak, azoknak oszt télleg töknyóc hová teszik a seggüket.

Trójai 2009.11.22. 11:51:36

@salapapa: Csak halkan jegyzem meg, h nem kötelező kocsit tartani...Főleg ha nem telik rá...:)

Szerintem amúgy a busztársaságok nem a kedvezményes jegyek miatt csődölnek be, ne legyél már naiv...A nagy pénzek mindig legfelül mozognak! (sikkasztás? korrupció? Ugyan, kis hazánkban ilyesmi elő sem fordulhat)

A buszon meg a nyakadba lihegnek. Várni kell a hideg megállóban hosszú perceket, a meleg váróterem tele van nyáladzó csövesekkel. Hiába voltál ott hamar, minimum 30 pofátlan ember elédtolakszik, persze nem hagynád, de belédkönyökölnek, arrébblöknek, stb.

Na szeretnél még busszal utazni?

Amúgy poén hogy két felnőtt vonatjegy drágább mint kocsival utazni.

Tudom az nem busz. De akkoris.

Trójai 2009.11.22. 11:52:59

@salapapa: jaés

Igen, a "luxus"-t meg kell fizetni. Sajna a kocsi annak számít kis hazánkban. Máshol nem.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 12:43:51

@Trojai: boccs, minggyá eladom a Zasszonyét is meg a sjátomat is. ;)

miről beszélsz? milyen korrupcióról? moss azonnal fogat! ilyen kis hazánkban nincs! 8)
emellett ha kívülállóként nézed, be kell lásd némi iagzság van mondataimban. különben nem én találtam ki, csak idevetettem.

látod, ezért nem járok békávével. amikor szervizelték az autómat mert olyan baja volt ami nem az én posztom, akkor inkább kifizettem az 5ezret naponta a taxira (be és hazajövet), mint a mosdatlan bunkókat szagoljam.

jól mondod: csak idehaza luxusdolog a saját jármű. :S

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 12:48:27

@Trojai: hopp, ez lemaratt:
anno rengeteget utaztam debrecenbe. ugyan akkor még drágább volt az autó mint a 2 jegy (mert ugye nekem semmjilyen kedvezmény nem jár!), viszont azt, hogy nem kell lesétálni a buszhoz, várni, bemenni a nyugatiba, várni, elérni debrecenig, várni, felszállni a buszra majd elsétálni a házig, megérte a különbséget.
akkor indulok amikor akarok, olyan tempóban megyek (másfél órás út volt háztól házig, amikor még csak gyöngyösig volt sztráda) ahogy akarok, akkor menek el otthonról és oda amikor és ahová akarok...
igen. de szerintem ez járna mindenkinek, nem kellene kiváltságnak lennie.

Trójai 2009.11.22. 12:49:23

@salapapa: Nem azt írtam, h add el, de akkor ne panaszkodj, h sokba kerül. :))
Meramúgy sokba kerül, tényleg.
Havi egy 10-es, még ha nem is mentél vele egy métert se. Meg közben csak öregszik ugye. :D

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 14:21:32

@Trojai: jammááár! minggyá sünt kiáltok! :D
értem én. fogjam be a lepénylesőmet és utazzak én is békávén, de ne rinyájjak hogy én belőlem is fizetik az arra jogosultak kedvezményeit.
jówanna... befogom a pofám. 8)

ha megyek, akkor kéthetente tankolás + negyedévente a kötelező + éves súlyadó + vizsga + ződkártya csak az én autómra éves szinten 270-290ezres mert nem megyek sokat és nem kell szervizbe járnom.
ha nem megyek 1 métert sem, akkor lejön az éves brenyamennyiség, akkor "csak" évi ~30ropiért áll a ház előtt.
igen, igazad van... +az amortizáció.
sírok és eszem sünt ha akarod. :D

Trójai 2009.11.22. 14:39:37

@salapapa: "fogjam be a lepénylesőmet és utazzak én is békávén, de ne rinyájjak hogy én belőlem is fizetik az arra jogosultak kedvezményeit.
jówanna... befogom a pofám. 8)"

Nem ezt írtam, félreértettél.
Addig amíg kocsira, ne panaszkodj. Sokan a bkv- máv jegyet is úgy spórolják ki, mert valahogy el kell jutni a melóhelyre...és igen, nem napi 5000ft-ért taxival. Bár sztem inkább mennének ők is taxival, mint szagolják a sok "büdös bunkót" csak sajna nem engedhetik meg maguknak.
:))

Amúgy egy cég kedvezmény adással is lehetne sikeres és nem termel veszteséget. Azért az durva, hogy más országokban ugyanilyen jegyárakért milyen szolgáltatást kapsz...
És ott mégis nyereségesek.
Hopsz!

Szóval ne a kedvezménnyel utazókra haragudj emiatt, hanem a busztrásaságok szar szakembereire, meg a sikkasztó felsővezetésére...

Csak ennyit kartam.

Peace
:)

Trójai 2009.11.22. 14:41:08

@salapapa: kimaradt egy +telik szócska a második mondatomból.
bocs
:)

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.22. 19:59:43

@Trojai: úgylátom, folyamatosan félreértesz.. nem baj. talán én vagyok érthetetlen. ;)

nem a felhasználókra, utasokra haraxom. nem is értem, ezt melyik mondatomból szűrted le? :O
én magára a cégekre haraxom, akik ilyen-olyan hivatkozásokkal visszaigénylik azokat az összegeket az országtól, amiket a felhasználóknak odaadnak.
én is szívesen szerelnék 20ezeré' riasztókat, ha a jelenlegi áraim és a 20as közti különbséget visszakapnám pl az államtól. vagy bárkitől.
könnyű úgy "ajándékot" adni, hogy úgyis visszakapják, vagyis nekik semmibe sem fáj.

Trójai 2009.11.23. 15:59:55

@salapapa: nem nem ertettelek felre sztem. Haragudtal a szolgaltatokra, hogy miert adnak kedvezmenyeket az utasoknak. :) Aztan meg hiany van...es kuncsorognak penzt allambacsitol.

En csak ravilagitottam, hogy a veszteseg nem amiatt van, hogy kedvezmenyeket adnak egyes embercsoportoknak...hanem masmiatt.

A masik hogy nem ertemm miert akarsz kedvezmenyt a kocsidra? Egyik orszagban sem adnak kedvezmenyeket az autoval rendelkezo allampolgaroknak, csak azert mert ok autoval jarnak. Sot, a tomegkozlekedesr hasznaloknak adnak kedvezmenyt mas orszagokban, ezzel szorgalmazva, h tobben hasznaljanak tomegkozlekedest es kevesbe legyen szennyezve a kornyezet.

Nem ertem miert talalod ezt nem fer dolognak, h a buszozok kapnak kedvezmenyt te meg nem.

Nekik nincs kocsijuk, neked van. Vagy fenntartod, vagy nem. Tudom draga, de sokaknak meg teljes aru buszberletre sem telik ezert van kedvezmenyuk. TE nem voltal diak?

salapapa · http://salapapa.hu 2009.11.26. 14:16:39

"A masik hogy nem ertemm miert akarsz kedvezmenyt a kocsidra? Egyik orszagban sem adnak kedvezmenyeket az autoval rendelkezo allampolgaroknak, csak azert mert ok autoval jarnak"

azért, mert én magam tartom fenn a járműveinket, mert én magam fizetek mindent, ezért nekem nem jár semmi?
sztem meg a tönegközlekedési vállalatok ne adjanak olyan kedvezményeket, amit nem a SAJÁT büdzséjükből finanszíroznak, hanem az államtól, így a többek közt TŐLEM IS vont adókból.
én a magam által kreált üzletpolitikával fenntratom a műhelyemet, a vállakozásomat és a családomat. én is adok kedvezményeket az arra érdemes ügyfeleimnek és nem kérek kölcsön senkitől.
működik.
akkor a békávé miért ad kedvezményeket, aztán meg kéri a segélyt az államtól?
ezt nme értem. süncsalád a békávé seggébe.
is. meg a mávéba is...

Bowie 2009.11.27. 08:33:57

Angliából is egy példa:
2005. csoportosan (12 fő) átmegyünk Bornemouthból egy átszállássalPortmouthba város és a kikötőlátogatásra, múzeumnézésre. Előre megveszzük a visszajegyet az átszállástól Bornemouthig, amik mint leg megbízhatóbbnál nálam vannak. Portmouth csodálatos, egész nap kiváló programok, jól érezzük magunkat. Hogy nehogy lekéssük félúton a cstlakozást, megegyezünk, hogy az utcsó előtti busszal indulunk Porstmuthból. 1/2 óra még a busz indulásáig, ott ácsorgunk a buszmegállóban. 5 m-re van egy Sony márkabolt, beugrok körülnézni. Kb 10 percet töltök ott, kijövök, a buszmegben senki. Hívom a csapatot, kiderül már 5 perce elindultak (25 perccel a menetrendben írtak előtt), hiába szóltak a sofőrnek a többiek, az nem állt meg. Az utcsó busz menetrend szerint 1 óra mulva indul, el nem mozdulok a buszmegből (még jó mivel ez is 15 perccel a menetrendi idő előtt indul). Leszállok félúton meglátom a csoportom ahogy egy buszról kászsálódnak le (gyakorlatilag egyidőben értünk az átszállási helyre). Mint kiderült a járatuk Portmouth után 5 km-re leállt, mert kifogyott az üzemanyag. Precíz Anglia!!!!!!
süti beállítások módosítása