Tékozló Homár

Garnitúra-macera a Bricostore-ban

2010.03.16. 07:37 | ge | 132 komment

Lyl sajnos idén tavasszal nem tudja kirakni a kertbe azt a két széket, amit tavaly ősszel próbált megvenni a Bricostore-ban, de nem azért mert más megvette, hanem mert egy kis rugalmatlanság miatt a székek szépen visszakerültek inkább a gyártóhoz. De vajon hol volt mindenközben a garnitúra többi része?

Tavaly nyáron vásároltam A Soroksári Bricostore-ban egy kerti asztal+6 szék szettet. Amúgy általában kedvesek, jófejek, szeretünk oda járni. Ősszel, a nagy akciózások idején eszembe ötlött hogy jó lenne még 2 szék a garnitúrához. Elballagtam a már említett kereskedelmi egységbe, és bevetettem magam a kertibútor kiárusításba. Eléggé későn kaptam észbe, a kínálat már megfelelően lerabolt hatást keltett, de mit tesz a jó szerencse egy sarokban árválkododott pont az én asztalomhoz illő 2 szék!

Megörültem, röpke 15 perces kutatás után szereztem is egy Szakértőt. Szakártőnek mondom, hogy szeretném ezt a 2 széket elvinni de nem látom az árát. Mondja hogy utánanéz. Jön vissza rövidesen, nyomában másik (Főnök) Szakértő. (Elnézést ha hosszadalmas leszek de a beszélgetés fonalának abszurd vígjátéki szépsége a párbeszédekben mérhető leginkább)

Szakértők: Igen, ez látszólag valóban az a két szék, de ezeket nem lehet elvinni, mert de ez nem két szék hanem GRANITÚRA.
Én: De én csak két széket látok.
Szakértők: Igen, mert a többi részt elvitték.
Én: Nagyszerű-ujjongtam-, nekem úgyis csak 2 székre van szükségem. Elvinném ezeket, mennyibe kerülnek.
Szakértők: Ezeket nem lehet elvinni csak GARNITÚRÁBAN. A garnitúra értéke ... forint.
Én: Tudom, én is ilyet vettem nyáron, de itt nem látok többi részt.
Szakértők: Mert valaki elvitte.
Én: Akkor mégis el lehet vinni, meg lehet bontani a garnitúrát?
Szakértők: Nem lehet.
Én: Én miért nem vihetem el a maradékot, és mindenki boldog lenne?!
Szakértők: Hát az lehet, de ezeket akkor sem lehet elvinni. Esetleg ha kifizetem a garnitúra teljes árát, akkor elvihető. (Közben csatlakozott 3. számú szakértő is)
Én: Ne vicceljenek, nem gondolják komolyan hogy teljes garnitúra árat adok két székért! Mondja meg mennyi a két szék ára.
Szakértők: Nem tudjuk. Ezeket így nem lehet elvinni, mert a garnitúrának van kódja, a székeknek külön nincs.
Én-még mindig naivan: dehát csináljanak neki kódot, adjanak neki egy árat, ez egy kiárusítás, a darabok pedig itt vannak, tehát gondolom eladók.
Szakértők: De ezek így nem eladók.
Én: De ha én nem veszem meg mit csinálnak vele?
Szakértők:Természetesen visszavisszük a raktárba.
Én(egyre fáradtabban): Dehát nem lehet beárazni őket és én boldogan elvinném, és nem kerülne vissza a raktárba, Önöknek pedig nem lenne veszteségük?
Szakértők: Nem, sajnos ezt így nem tudjuk eladni.
Én(reménykedve): Akkor esteleg van önállóan hasonló szék? Aminek tudják az árát és az alapján kiszámolnánk.
Szakértők: Sajnos nincs. Ezt nem lehet.
Én: Összefoglalom: tehát itt ez a  két szék, ami itt van a kiárusításon, én kifizetném, elvinném, de mivel Önök ezt csak garnitúrában tudják értékesíteni, ez a két szék valószínűleg visszakerül a gyártóhoz, mint hibás darab. És senki nem lát egy fillért sem, nekem nem lesz székem, Önök meg nem tudják eladni és ezt az egészet nem lehet megoldani egy darab papírral.
Szakértők: Sajnos ez így van.

Szégyen, nem szégyen, ekkor simán beletörődtem a Nagy Magyar Valóságba és szék nélkül távoztam.
Az egész annyira abszurd volt hogy még tiltakozni is elfelejtettem.
 
Most eljött a tavasz, székem még mindig nincs, de kellene...kicsit félek...
 
 
Lyl 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.16. 09:48:57

@krj: nálad a pont. Nyilván a belsős dolgozók akarták lenyúlni a szajrét. Olyan mint amikor a CBA-s eladó beleharap az utolsó krémesbe, hogy a vevő ne vihesse el.
Nehezen kapcsolt a posztoló.

Lyl 2010.03.16. 09:51:34

@Kulics: Ó igen, legközelebb gyúrok a megfelelô válaszra:
Ja bocs fiúk, ééértem... már itt sem vagyok:D

De akkor miért nem dugták el?

Mylady 2010.03.16. 09:52:04

Én azt is el tudom képzelni, hogy felmerült bennük: aki elvitte a garnitúra másik felét, az előbb-utóbb jelentkezni fog a maradékért is. Mert lehet, hogy tévedésből vitt el 6 szék helyett 4-et. És akkor gondban lesznek, hogy eladták a másik kettőt. És akkor azért születik Homár-poszt, mert az a szemét áruház eladta, pedig a vevő csak ottfelejtette.
Persze ezt megemlíthették volna.

Másrészt: valószínűleg a Tescoban sem adnak oda a 4-es csomag joghurtból kettőt. Akkor sem, ha a másik kettőt valaki már elvitte. Mert az úgy együtt számít egy terméknek.
(Az Aldiban nem tudom.)

2010.03.16. 09:52:19

@Tökös Veréb: a másik felét is belsős dolgozók lopták el, hogy ne lehessen a megbontott garnitúra miatt eladni a székeket és akkor azokat is hazalophassák az asztal mellé. Simán érthető.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 09:52:32

@Lyl: nem a bizonyíték a lényeg. mitöbb, mint mondtam bizonyító ereje nulla, tehát akár egy rúzzsal is tehetsz úgy, mintha fényképeznél.
lélektanról beszéltem... ott és akkor.
ehhez pedig valóban nem kell véresszájúnak lenni, elég ha talpraesett az ember. ;)

MosoMasa 2010.03.16. 09:54:24

Ha garnitúra többi részét elvitték, akkor azt hogyan? Vagy valaki olyan ökör, hogy azt mondja kifizeti de ezt a két széket nem viszi el?
Vagy nem értem akkor mit vittek el.

2010.03.16. 09:55:03

@Lyl: mert a vezető döntése (papírja) kellett ahhoz hogy leselejtezzék és a bizti őr kiengedje "lopni" a cuccot.

Ferlategla (törölt) 2010.03.16. 09:57:32

@Mylady: ez esetben az volna a logikus, ha nem is tartanák az árusító térben, hanem betennék mondjuk a raktárba

@salapapa: ki nem sz*rja le? ennyit tényleg nem ér az egész

akikaztmondjákni 2010.03.16. 09:57:50

Hűűű micsoda posztlavina!
( gondolom, ennyi a hétre:) )

Lefotoztam az EDE lakot:)
Nincs jo helyen...

Lyl 2010.03.16. 09:59:29

@Mylady: Írtam az elején: Bricostore-ral nincs bajom, azóta is voltam ott, nyilván ez egyedi eset. Ennyibôl nem általánosítok. Lehet hogy igazad van, de amikor megkérdeztem hogy miért nincs ott a cucc többi része, csak bánatos bociszemekkel vonogatták a vállukat hogy ôk nem tudják. Ilyenkor gondolom kellne jegyzôkönyv vagy ilyesmi, aminek nyoma van. Vagy a cuccot bevinni a raktárba, és nem az eladótérben hagyni hányódni.

salapapa: Fejlôdnöm kell fifikában, asszem:D

Ferlategla (törölt) 2010.03.16. 10:01:19

@Kulics: és a másik részét hogy lopták ki? akkor még teljes volt a szett és a kiárusítás is épp csak elkezdődött...egyébként szerintem is ez lehet a dologban, úgyhogy tulajdonképpen csak tippeket kérek :)

labi 2010.03.16. 10:02:06

Akkor én elvinném ingyen, hiszen a teljes garnutúra árát már valaki kifizette. :)

Ferlategla (törölt) 2010.03.16. 10:03:30

@labi: azt aztán biztos nem, mert a Tibi viszi el ingyen ;)

Mylady 2010.03.16. 10:04:05

@Lyl: Nekem sincs bajom velük, sosem jártam ott :)
Egyszerűen csak ez is egy verzió.

Hogy miért nem vitték ki az eladótérből? Passz. Lehet, hogy akkor vették észre és a reakcióidő tekintetében még kihívásokkal küzdenek.

Nanemá 2010.03.16. 10:04:47

@Mylady: "valószínűleg a Tescoban sem adnak oda a 4-es csomag joghurtból kettőt. Akkor sem, ha a másik kettőt valaki már elvitte." - Ebben miért vagy ennyire biztos? Pont a Tesco-ban lehet rendszeresen kapni leértékelt, lejárat közeli tejtermékeket(is). Ebben az esetben pl. a Tesco a 4-es csomagból megmaradt 2 db-ot leértékel(het)né a 4 db-os ár 40-50%-ára, és máris mindenki jól járt.

anarch 2010.03.16. 10:05:25

IKEA-ban éltem át egy hasonló helyzetet, találtam egy szettet, amiből már hiányzott. A történet befejezése azonban más. Az ember fogott egy matricát - a saját kezével - ráragasztotta a dobozra és ráírta a szett árának a FELÉT. A pénztárnál ezt beütötték, én kifizettem, mindenki boldog volt :).

Ilyenkor hol van Bicycle Repairman :).
www.youtube.com/watch?v=U01xasUtlvw

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 10:07:49

@Ferlategla: valóban, igazad van!
ha van egy adott garniturád és ahhoz szeretnél csak 2db széket, végülis vehetsz akármilyet... az, hogy nem passzol az kit érdekel? le van szarva! :D
vagy ha épp olyat szeretnél de nem látsz ilyen-olyan okból... ugyanmár, kit érdekel? :D

mitöbb! ha véletlenül látsz valahol, még a fejedet is elfordítod, hogy rá ne reppenj és nehogymár boldog lehess a 8 székkel.
ezt komolyan gondoltad? 8)

mindennek megvan a maga ára, csak meg kell találni a közös nevezőt. én is kereskedek...
nem, az alkalmazott valóban nincs felhatalmazva árazási joggal de az üzletvezető igen.

hacsak persze nem Kulicsnak van igaza mert ez is bennevan a pakliban:
homar.blog.hu/2010/03/16/garnitura_macera_a_bricostore_ban/fullcommentlist/1#c9086948

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.03.16. 10:08:35

Minek a hóba kerti garnitura :) na a viccet félretéve, amegoldás a következő, valaki a 6 székes garniturábol-hely hiányában- 4 széket kért , de kifizette az egész garniturát(nagy marha volt), tehát ott áll a boltban2 kifizetett szék, s ahogy ismerem a boltosokat idén üsszel megint kint lesz a végkiárusitáson, persze árcimke nélkül.
Ui. ajánlat: menj be a boltba, válasz egy neked megfelelő -lehetleg székről- árcimkét ,majd a két székkel menj a kassához, s mond azt a szakértő azt mondta ennyibe kerül(utolsó darab ár), a pénztárosnak egy vonalkód kell, neki mindegy garnitura vagy darabszék.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 10:08:55

@Lyl: erre próbáltam rávilágítani. :)

Lyl 2010.03.16. 10:11:09

@anarch: Ügyes:DDD Áááá, én nagyon lúzer vagyok, a buszon hacsak rágondolok hogy nem lyukasztok jegyet, jön az ellenôr:D nem is tudom hogy maradtam eddig életben:DDD

Ferlategla (törölt) 2010.03.16. 10:16:35

@salapapa: tudok nagyon kitartó lenni, ha valamit mindenképp el akarok intézni (és igazam van) és a hat egyforma mellett a két különböző szék valóban irtó drámaian hangzik, de ezt ... konkrétan ... még mindig ...leszarnám! remélem, meg tudsz bocsájtani :D

don't 2010.03.16. 10:21:01

Ezt kár volt végigolvasni,vártam a végén valami eszmei mondanivalót,csattanót,de semmi...

frew 2010.03.16. 10:22:20

Ki volt aznap a szakértő? Neve pozíciója?

Politikai Kattintóbalett · http://kapja.be/ 2010.03.16. 10:30:35

Az van, hogy a garnitúrához mondjuk érkezhet "pótlás" a gyártótól. Minek kell rugózni ezen? Tényleg nem az eladó tehet róla, hogy nem viheted el, hanem a rendszer. Majd télen rájönnek, hogy megmaradt, és nem tudnak mit kezdeni vele. Akkor majd 1 Ft/kg áron elviheted.

plony 2010.03.16. 10:30:45

Ez nem a Nagy Magyar valóság.
Ez a Nagy Multi Valóság.

A magyar embernek ennél több esze van (pl. vásárló), csak belenevelték a szolgalelkűséget (eladó, szakértő).

Lyl 2010.03.16. 10:31:44

@Háromujjú: Már írtam hogy nem tudom, ott volt 2 eladó meg az osztályvezetô. De ennek így tényleg nagyobb a füstje mint a lángja. Ez csak egy vicces történet...

Egyéves Önkéntes 2010.03.16. 10:32:20

@anarch: Ez a zorrós videó vagyon odaver. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 10:32:29

@Ferlategla: igen, meg tudok bocsáLYtani, de csak az érdektelenségnek. a "J"-nek nem. ;)

hidd el, van akinek probléma ha a szépérzéke nincs kielégítve. 8)

Leadfoot 2010.03.16. 10:33:08

Két szék közt a pad alá...

Egyéves Önkéntes 2010.03.16. 10:35:16

Ha nincs szék, hová teszi a posztoló a videómagnóját?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.16. 10:39:54

A szabályokat a külföldi tulajdonos/központ hozza.

Központi beszerzés/értékesítés van.

A magyar alkalmazottaknak csak egy lehetősége van: betartani a központi utasításokat, mégha nincs is értelme.

Nem tudom mi ebben a bonyolult...

juhaszvik 2010.03.16. 10:40:35

egyébként halmazokkal ábrázolva vígjáték eleme a drámának (kisiskolás nyelven minden vígjáték dráma, de nem minden dráma vígjáték), már ha írott anyagról vagy színpadi műről van szó, és nem mondjuk egy filmről.

témához: egy multinál a rugalmasság sokkal kevesebb pénzt hoz, mint a minimalizált management, ezért teljesen érthető a történet. vannak olyan megoldások, amikkel ez elkerülhető lett volna, de az is lehet, hogy egy dobozt takartak el, amiben volt egy...

...videomagnó :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 10:43:27

ha a garnitúrát már eladták egyszer (ez csak feltételezés, és valamiért ott maradt a két szék), akkor valószínűleg még egyszer nem tudják eladni, mert nem engedné a rendszer. Akkor viszont nem kellett volna kint hagyni a maradék két széket.

Ha viszont még nem volt eladva a garnitúra, akkor az áruházvezető leárazhatta volna valami észszerű árra és a vásárló boldogan elvihette volna.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.03.16. 10:44:43

@Rékuc: Nem a garnitúrát adták el. Megbontották, és a két szék maradt. Nem azt mondom hogy értem, csak ez jön le belőle.

renz 2010.03.16. 10:47:22

Van tucatnyi barátom aki ikeában dolgozik, ott meg minden tizedik ember nem akarja megérteni, hogy a kiállított darabot nem vehetik meg. Persze hívatnak osztályvezetőt, igazgatót, jóistent, de akkor sem kapják meg. Mert ez a szabály. Ilyen poszt még nem volt? :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 10:55:24

@atpijkamo: na de ha a többi rész eltűnt, azokat csak eladták valakinek? :)

(kezdek belezavarodni)

Secnir 2010.03.16. 11:01:16

igen, itt az merül fel, hogy ki vitte el a GRANITÚRA másik felét, négy székkel...

...lehet, hogy azt kellett volna csinálni, hogy félóra múlva asszony bemegy, és azt mondja: vettem itt egy GRANITÚRÁT, de ittfelejtettem két széket, elvihetem őket, ugye?

Secnir 2010.03.16. 11:02:12

amúgy a GRANITÚRA és a GRÁNITTÚRA között van valami összefüggés? vagy ez csak a GRANITTÚRÁRA igaz?

elwood 2010.03.16. 11:07:55

poszter bemegy a Tescoba:

- vennék egy túró rudi - csomagolópapírt.
- azt nem lehet csak egész túrórudit
- de itt van a polcon, valaki már megette a belsejét
- akkor sem lehet
- nekem csak a papír kéne, de nem akarom a belsejét is kifizetni, mert az már nincs benne, adja ide olcsóbban
- nem lehet csak egészet
- komolyan sajnálja rá az időt, hogy beárazza, bevigye az árnyilvántartásba, és adjon nekem egy új külön vonalkódot amivel ki tudom vinni a pénztáron ?
- igen. én itt minmálbérért dolgozom nem ez a munkám, és nem árazhatom be ezt a hiányos terméket
- nahát, ide sem jövök többet, megyek inkább svédországba
-

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2010.03.16. 11:09:43

aki a garnitúra többi részét elvitte, vajon mennyit fizetett? ha a teljes garnitúra árát, akkor miért hagyott volna ott két széket? ebben az esetben a posztoló ingyen vihetné az ottmaradt székeket.
ha viszont meg lett bontva, akkor egyszerűen a garnitúra árából le kell vonni a már kifizetett pénzt, és posztoló a különbözetet fizetve vihetné a székeket.
szakértők nem kereskedők, de akkor egy kereskedelmi árukázban vajon mihez szakértenek?

Egyéves Önkéntes 2010.03.16. 11:11:02

@elwood: ez nagyon találó, én pont egy ilyen miatt költöztem svédországba :)

hatesz 2010.03.16. 11:16:19

@Nanemá: egyszerüen mondom hogy megértsd:
Kinn volt az ára a 2 széknek?
nem
Akkor meg nincs a 2 széknek (a redszerben) külön ára.
Mivel hiányos a szett, nem adható el. Ez nem egy piac, hogy nekiállsz a kofával alkudozni.
Igen, megy vissza a gyártónak (nagykernek) vagy akármi is lesz vele, így a garnitúra hiányos, darabonként nem értékesíthetö. ha a Metróban megbontod a 6os dezodorcsomagot, hogy neked csak 2db kell, azt sem tudod megvenni.
Amugy elég rég a kereskedelemben dolgozom. Árudl már el, a boltvezetö zsebébe nyomtál volna 5ezer Ft-ot hogy elvihesd? Mert a rendszerükben nincs ilyen szék ergo nem tud árat hozzárendelni.

Secnir 2010.03.16. 11:18:49

különben is, ha valaminek nincs kint az ára, akkor az ingyen van.

mondjuk ezt mondták az uborkalopó cig*nyok is :)

További magyar hang 2010.03.16. 11:20:10

Két efogadható áru szimplán is vásárolható székről vonalkódot kézzel átragaszt, pénztárnál kifizet, hazavisz, ül, boldog.
Leltárt meg oldják meg a fafejű Bricostore-osok.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.16. 11:20:28

@hatesz: bevihetné a rendszerbe ideiglenes árucikk címen és kiárusítási áron, hogy vigyék. a legtöbb helyen nem szeretik az elfekvő raktárkészletet, a megmaradt áruk ideoda fuvarozására meg még kényesebbek :)

mortalwombat 2010.03.16. 11:20:47

1. Otthagyni a francba.
2. Keresni egy "részlegvezetőt", akinek tényleg van joga selejtezni, akciózni, árleszállítani.
3. Emberbarátabb kerti hipermarketben a sérült csomagolású, hiányos felszereltségű (nem volt hozzá kilincs) beltéri ajtót 85.000 helyett ott helyben, kérésünkre leárazták 60.000-ra, mindenki boldog, és nem rimánkodtunk a homáron.

Nanemá 2010.03.16. 11:27:51

Adva van egy probléma. A vásárló vásárolna, de a "rencer" nem engedi neki. A problémához két féle módon lehet hozzáálni:
1.: A problémára koncentrálunk. Ekkor szépen elmagyarázzuk neki (mint ahogyan azt a fenti kommentelők nagy része is tette), hogy miért nem lehetséges teljesíteni azt a vágyát, hogy nálunk hagyhassa a pénzét.
2.: A megoldásra koncentrálunk. Ebben az esetben máris meg van az (egyik) lehetséges megoldás, amit "Ma Ő, holnap Te vagy Én ? 2010.03.16. 10:08:35" is javasolt - csakhogy, ha a vevőnek van ennyi esze, akkor a "kereskedő"nek is lehetne, tehát nyugodtan eladhatták volna a két széket valamelyik másik két szék vonalkódjával. Így pénzt kaptak volna két olyan székért, ami a nyilvántartás szerint nem is létezik, másrészt a leltárkor keletkezett volna két db szék többletük. (Legalább ellensúlyozta volna a többi hiányt). És mindenki boldog. Na persze, ahol kereskedők helyett "kereskedelmi dolgozók" vannak... A kereskedelem is egy szakma. Nem betanított munka. Rá kéne jönni végre.

Nanemá 2010.03.16. 11:30:11

@További magyar hang: Most látom, hogy már te is rájöttél a megoldásra.

Secnir 2010.03.16. 11:30:42

szerintem ötezer zsebbe, és került volna rá megfelelő matrica azonnal a másik zsebből...

hatesz 2010.03.16. 11:33:10

@Rékuc: Rersze lehetett volna más megoldás is, de ha egyszer nekem azt mondják, hogy valami nem eladó, akkor nem eladó. Nem állok neki pattogni. 8szor mondták el a leirtak alapján, hogy NEM ELADÓAK.
Azt meg hogy ki meg hova vitte a szett többi részét, nem tökmindegy?
Lehülyéztem e miatt posztolót, hirtelen nem jutott jobb az eszembe. Értetlen?

Nanemá 2010.03.16. 11:37:50

@Secnir & hatesz: Ébresztő! Már meghalt a Kádár, és vele halt a hiánygazdaság is. A "zsebbe 5ezer" a Keravill-os folklór része volt hajdanán-de mára már régen be is csődölt a keravill is.

hatesz 2010.03.16. 11:47:26

@Nanemá: nem értelek, én mikor mondtam hogy zsebbe kellett volna fizetnie? Olvass aztán magyarázz nekem.
"Árudl már el, a boltvezetö zsebébe nyomtál volna 5ezer Ft-ot hogy elvihesd?" egyrészt ez egy kérdés volt, másrészt ezt akarta kieröszakolni lyl a pattogásával (vagy mivel nincs meg a többi része, ingyen hazavinni)
Jössz itt nekem Kádárral...

2010.03.16. 11:57:41

@EÖ: Én lázas voltam és ezért költöztem svédországba. Az ottani hideg jót tesz nekem. MEg az is klassz hogy délelőtt 10-délután 3ig van világos. Szeretek aludni.

Nanemá 2010.03.16. 11:57:57

@hatesz: Neked, és Secnir-nek egyszerre válaszoltam-ami nem inged, ne vedd magadra. Ami a közös bennetek, hogy úgy látom, fogalmatok sincs a piacgazdaság lényegéről, illetve arról, hogy a VEVŐ az, akinek a seggét ki szokás nyalni, nem pedig a kereskedő.

Secnir 2010.03.16. 12:03:41

@Nanemá:
"Ami a közös bennetek, hogy úgy látom, fogalmatok sincs a piacgazdaság lényegéről,"

háháhá, khmm, khmmmm.

"hogy a VEVŐ az, akinek a seggét ki szokás nyalni, nem pedig a kereskedő."
ööö...
...ezt még egyszer lehet?

Nanemá 2010.03.16. 12:13:27

@Secnir: Ha nem érted, én ugyan el nem magyarázom. Esetleg menj ki - legalább életedben egyszer - Bécsbe egy tanulmányútra.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 12:17:36

@Ferlategla: megsúgom: egyik sem helyes! ;) a bocsát szó nem tartalmaz sem "j" sem "ly" betűt. 8)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 12:19:56

@renz: ez mind rendben. de itt most épp egy leértékelt kupacról van szó. tudod, olyan eksönféle...
ezért nem értem többedmagammal az egészet.

labi 2010.03.16. 12:26:00

Megjegyzem én börtönbe záratnám a székaladhatóság-tagadókat...

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.03.16. 12:29:09

A vásárló nem érti a multik működési rendszerét.

Ferlategla (törölt) 2010.03.16. 12:29:12

@salapapa:

ne untassuk a többieket (és engem) szóval, utoljára válaszolok

mindkettő helyes, a bocsájt az archaikus változat, nem olyan szép, mint a bocsát, de attól még helyes. ugyanaz a helyzet, mint az ezzel, illetve evvel szavunk esetében.

hatesz 2010.03.16. 12:31:26

@Nanemá: Csak én ismerem a magyar valóságot, ahol (ha nem tudnád) a vevö le van szarva? Te hol élsz?!?
Mondjuk én már kissé nyugatabbra, de pl. mégis meg tudom magyarul fogalmazni a mondanivalómat.

labi 2010.03.16. 12:32:48

Azért az ugye megvan, hogy a Brikóban a "Kétszeres árgarancia" (azaz ha máshol olcsóbb akkor duplán fizetik vissza a különbözetet) csak a többi multibarkácsáruház kínálatára vonatkozik? És ez cseppet sem véletlen...

Éppen a hétvégén akartam volna hülyére keresni magam azzal, hogy láttam náluk egy fűkaszát ami náluk 130e, máshol meg 105e... No de elhajtottak, hogy ez nem így van. :)
No persze a többi barkácsmultiban ugyenez 150e volt, szóval azokhoz képest tényleg olcsóbb. :)

Nanemá 2010.03.16. 12:40:37

@hatesz: Te nyelvészkedni jársz egy fogyasztóvédő fórumra? Akkor eltévedtél. Nem nekünk kell alkalmazkodnunk a "magyar valósághoz", hanem ki kell követelnünk, hogy mi is megkapjuk ugyanazt itthon a pénzünkért, amit "tőlünk nyugatabbra". És csodálkozom, hogy te, aki állítólag már "kissé nyugatabbra" élsz, mégsem változtattál még ezen a birka mentalitásodon.

Nanemá 2010.03.16. 12:44:56

@hatesz: "...mégis meg tudom magyarul fogalmazni a mondanivalómat." - Esetleg kifejtenéd, hogy ezt mire értetted?

vernarancs 2010.03.16. 12:47:08

Nem szekes egy haz!

Szeket csak az ikeabol a svedektol :)

Nanemá 2010.03.16. 12:55:07

Hoppá, ezt csak most olvastam el:" hatesz 2010.03.16. 11:16:19":
1. "Mivel hiányos a szett, nem adható el." - nagyon tévedsz. A hiányos szett eladására a megoldást már fentebb többen leírtuk, most nem ismételem.
2. "Ez nem egy piac, hogy nekiállsz a kofával alkudozni" - Megint tévedsz. Ha tudnád, én már hányszor alkudoztam sikeresen áruházlánc üzletében, meglepődnél.
3. "Amugy elég rég a kereskedelemben dolgozom." - Na, itt a lényeg. Te magad ismerted ezzel be, hogy bár kereskedelmi dolgozó vagy, de nem vagy kereskedő. Ez ki is derül a hozzászólásaidból.
4. Fentebb erről is írtam. Nem a problémát kell keresni, hanem a megoldást. Persze, kell hozzá némi kreativitás és probléma megoldó képesség, de ez nincs mindenkinek, sajnos.

yxcvbnma 2010.03.16. 13:39:13

Miért nem mondta azt a posztoló, hogy ő felejtette elvinni múltkor ezt a két széket.

Bizonyítani is tudja, hogy nála van a garnitúra másik fele, asztal és pár szék:))

Vihette volna tehát ingyen is.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.16. 14:13:13

@renz: Pedig Svédországban ez úgy van, hogy kinézed a megfelelő széket, hazamész, és otthon már fűszoknyás lányok várnak téged, szexisen szétvetett lábakkal ülve a székekben.

elwood 2010.03.16. 15:48:25

svédországban az ikeában akárhány széket lehet venni

a szereld össze magad, fesd a kedvenc színedre módszert a tökélyre fejlesztették:
a vevő kap köcsönbe egy fejszét és kiküldik az áruház mögött található ártéri erdőbe, ahol kiválasztja széket, kivágja és hazaviszi, ahol kedvenc méretére vágja, kedvenc simaságúra polírozza, és lefesti.

Az ártéri erdőben a környezetvédőknek megfelelésképpen lápos területet alakítottak ki.

AlexWolf 2010.03.16. 15:49:30

@akikaztmondjákni: MI AZ HOGY NINCS YO HELYEN??? MŰEMLÉKI KÖRNYEZETBEN!!! EZ FONTOSCH!!!

@Your browser may not support display of this image: Asszem már indulok is Svédországba. Viszlát!

hatesz 2010.03.16. 15:52:29

@Nanemá:
1. Honnan ismered a hiányos készlet hasznosítására vonatkozó szabályzatot a fent említett áruházban?
2. Én cask megemlítettem, hogy a dolgozó ha elösször azt mondta hogy a cucc nem eladó, akkor nem állok le alkudozni.
3. Tudod nem mindenki aki a kereskedelemben dolgozik egyúttal kereskedö (eladó) is. Képzeld, a kereskedelmen dolgozók halmazában belül van a kereskedö. Lovagolj okoska a szavakon.
4. Vevö pofátlan volt (egyszer megmondták hogy nem eladó, de még 7szer megkérdezi...), a stílusából egyböl lejön ("Szakértö" gúnyos elnevezése, lenézö viselkedés) hogy nagyon egyoldalú a sztori.

Egyéves Önkéntes 2010.03.16. 15:53:36

@elwood: sőt svédország nagyon nyugati részén már a fejszét sem kapod meg az IKEÁ-s dolgozóktól, hanem törsz magadnak egy ágat és az ikea mögötti ártéri erdő mögötti vasércbányában kovácsolhatsz rá baltafejet.

Nanemá 2010.03.16. 16:23:56

@hatesz:
1. A legfőbb szabály: a kereskedő abból él, amit elad, nem pedig valamiféle szabályzatból.
2. Te egy megalkuvó balfasz vagy, más pedig nem.
3. Ugyanerről pofázok már régóta én is, erre most még te is megerősítesz.
4. Ja. a vevő volt a pofátlan, mert ott szerette volna hagyni a pénzét, amiből a hozzád hasonló, ugyan a mentalitásuk miatt kereskedőnek nem nevezhető, de mindenesetre a kereskedelemben dolgozók a fizetésüket kapják. Az, hogy egy áruházban eladásra kínált árut a végén mégsem engednek megvenni, számomra is annyira szürreális, hogy lehet, hogy én is 7x rákérdeznék. Egy szakértő nem sértődik meg azon, ha szakértőnek nevezik. De persze, ha ő is tudja magáról, hogy egy balfasz, akkor igen.

Lyl 2010.03.16. 16:57:51

@hatesz: Ó jaj, minő harc lett ebből a kis széksztoriból:)

1. Én sem ismerem a készlet kezelésére vonatkozó szabályokat, ezért is hagytam annyiban a dolgot, mivel látszott hogy szerencsétlenek tényleg nem tudnak mit tenni.

2. Nem alkudoztam, kedvesen, udvariasan, leginkább kétségbeesetten próbáltam kiutat javasolni ebből a furcsa és hihetetlen helyzetből. Nem anyáztam őket, kultúráltan kérdezgettem ők meg kedvesen és udvariasan válaszoltak. Azt nem tagadom hogy van bennem némi eredendő cinizmus, mondjuk merem remélni hogy a derűsebb fajtából - de az vesse rám az első követ akiben ezután nem lenne.

4. Az hogy itt a posztban Szakértőnek nevezem őket, és meg merem kérdezni többször hogy a kipakolt áru miért nem eledó?! Nyilván pszichológus vagy hogy ezek alapján messzemenő következtetést vonsz le a jellememről, és nyilván jelen is voltál, hogy a beszélgetés hangnemét is megítéled. Sajnálom, de ez úgy érzem nem engem minősít.

szita szita péntek 2010.03.16. 17:00:41

@Nanemá: "kereskedő abból él, amit elad, nem pedig valamiféle szabályzatból" - ebben nincs teljesen igazad. Egy szatócsboltban magával a tulajjal találkozol, vagy olyannal, akit a tulaj jól ismer és megbízik benne. Ezért maguk alakítják a szabályaikat. Egy multinál - ahol az alkalmazottakkal szembeni ismeretség és így a bizalom is szükségképpen hiányos - azért van mindenféle az értékesítésre vonatkozó szabály, hogy az alkalmazott NE dönthessen. Igaz, így a "szabályok" alkalmazásával fura döntések születnek, de valószínűleg azért van ez így, mert a tulajdonosi körnek így az olcsóbb. Szóval a multiban lévő szabályok költségmegtakarítást eredményeznek (nehezebb lopni, nem kell kvalifikált munkaerőt alkalmazni, kevésbbé kell kiépíteni a döntési hiererchia rendszert) - szóval itt e "kereskedő" részben a szabályokból is él...

szita szita péntek 2010.03.16. 17:02:10

@Nanemá: "kereskedő abból él, amit elad, nem pedig valamiféle szabályzatból" - ebben nincs teljesen igazad. Egy szatócsboltban magával a tulajjal találkozol, vagy olyannal, akit a tulaj jól ismer és megbízik benne. Ezért maguk alakítják a szabályaikat. Egy multinál - ahol az alkalmazottakkal szembeni ismeretség és így a bizalom is szükségképpen hiányos - azért van mindenféle az értékesítésre vonatkozó szabály, hogy az alkalmazott NE dönthessen. Igaz, így a "szabályok" alkalmazásával fura döntések születnek, de valószínűleg azért van ez így, mert a tulajdonosi körnek így az olcsóbb. Szóval a multiban lévő szabályok költségmegtakarítást eredményeznek (nehezebb lopni, nem kell kvalifikált munkaerőt alkalmazni, kevésbbé kell kiépíteni a döntési hiererchia rendszert) - szóval itt e "kereskedő" részben a szabályokból is él...

Nanemá 2010.03.16. 17:12:16

@szita szita péntek:
Akkor egyet magyarázz el nekem: Miért van az, hogy amint bemész ugyanannak a multinak egy, a Lajtán túli áruházába, akkor rögtön meg tudják oldani az ehhez hasonló eseteket a vevő legnagyobb megelégedésére? (Volt pár hasonló pozitív élménybeszámoló már itt a Homáron a közelmúltban is.)Nekem van erre egy tippem: bár a multi ugyanaz itt is, mint tőlünk nyugatabbra, de a felső- és főleg a középvezetők magyarok, és ők még az "átkosban" tanulták a kereskedelmet (már, ha egyáltalán...) - és ez meglátszik a vevőkkel való bánásmódban is. Biztos vagyok benne, hogy az áruház vezetőjének, sőt, még a műszakvezetőnek is lett volna lehetősége rá, hogy eladja a vevőnek a 2 db széket, de vagy nem jutott el hozzá az ügy, vagy sz*rt bele.

Nanemá 2010.03.16. 17:17:46

@szita szita péntek: Olvastad a "Tesco titkok" c. könyvet? Szerintem megvilágosodnál tőle... A multiknál is bármit meg tudnak oldani a dolgozók, ha a saját érdekük, vagy a haver érdeke megkívánja. De a VEVŐ kedvéért nem mindíg strapálják magukat.

hatesz 2010.03.16. 17:19:46

1. Büfögöd itt fel nekem ezeket az okoskodásaidat. A kereskedö a saját árukészletét árulja. A bolti dolgozó-árufeltöltö abból él amit a munkájáért kap (fizetés). Ha nem jól végzi a dolgát jön a levonás, fegyelmi stb. Tehát ö már rég nem az általad szajkózott "kereskedö".
Bolti árufeltöltö, pénztáros, osztályvezetö stb.

2. Nem ereszkedem le a szintedre de tartózkodj a személyeskedéstöl. Látom mivel elfogytak az érveid, jöhet a "balfaszozás"

3. Attól még hozzászólhatok, hogy nem vagyok bolti eladó, hanem (ezt nem nagyképüségböl mondom) feljebb vagyok a ranglétrán. Amúgy pontosan ismerem a bolti elaói munkakört, nem kell kioktass kereskedelemböl...
4. Állj már le. "Az, hogy egy áruházban eladásra kínált árut a végén mégsem engednek megvenni" Ha nem vennéd észre az elejétöl fogva nem volt eladó a 2 szék...
Egy áruházban az az eladó áru, ami mellett pontosan beazonosítható árcimke is szerepel. Ha ez hiányzik, mégis kiváncsiak vagyunk arra, hogy valami eladó-e vagy sem, megkérdezünk egy bolti dolgozót. Eddig oké is a sztori. Az eladó meg mondta, hogy mivel nincs meg a teljes készlet és külön a széket nem tudja eladni, szerintem a 2-7. "de eladó?" kérdés már nem helyénvaló.

Bocs lyl, de ha 7szer nem érted meg hogy valami csak garnitúrában eladó, külön a 2 szék nem, na akkor nem tudom mit gondoljak. Persze tudom hogy jó lett volna még 2 szék az otthoni szetthez, arrébb vittél 2 széket és bepróbálkoztál ezzel a csellel, hátha odaadják. Mi lett volna, ha egyszerüen az idegesitö 7szeri ELADÒ A 2 SZÉK??? helyett elmondtad volna, hogy pont ilyen 2 széket keresel és lenne-e mód arra, hogy ha már ugyis ittmaradt ez a 2 szék, szivesen megvennéd? Ha a bolti dolgozók nem akarják (nem merik) így eladni, kérd nyugodtan az áruházigazgatót, majd ha nem tetszett az ö válasza sem, akkor panaszkönyv... Próbálj meg szerintem visszamenni és normális stílusban felvázolni hogy láttad múltkor az a 2 széket, megvennéd ha lehet, kivel tudnál ezügyben beszélni?

Alikam 2010.03.16. 17:27:41

Én csak azt nem értem, hogy akkor aki megbontotta a garnitúrát annak miért nem vágták le ezt az okosságot?

És akkor annak meg már volt kódja?

Érthetetlen....

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.16. 17:55:11

@Ferlategla: biztosan igazad van, bár én nem így látom. használd csak, én pedig majd mindig sírok egyet az olvasásakor.
forum.rpg.hu/lofiversion/index.php/t1845.html

különben az "avval" számomra nagyon érdekes, mert tőszóként olyan mint "av" nem ismerek, max az AudioVideo rövidítéseként.
nnaLYó, nem foJtatom. 8)

Nanemá 2010.03.16. 18:37:09

@hatesz: Gratulálik. Engem jól leosztasz, majd - mostmár "lyl"-nek válaszolva - feltalálod a melegvizet, vagyis kb. ugyanazt javasolod neki, amiről eddig én (és más is) ugattunk itt, de szerinted eddíg hülyeséget beszéltünk. Valahonnan ismerős nekem ez a módszer - de hagyjuk, mert az már politika lenne, és már nem akarok MaSZoPni.

Lyl 2010.03.16. 20:32:44

@hatesz: Ennyit tényleg nem ér az egész:, légyszíves ne szajkózd itt századszor(és ez is legalább annyira idegesítő) hogyazt ismételgeted: én hányszor mondtam el, szintén idegesítően hogy eladó ez a két szék??? Idézlek: "arrébb vittél 2 széket és bepróbálkoztál ezzel a csellel, hátha odaadják. Mi lett volna, ha egyszerüen az idegesitö 7szeri ELADÒ A 2 SZÉK??? helyett elmondtad volna, hogy pont ilyen 2 széket keresel és lenne-e mód arra, hogy ha már ugyis ittmaradt ez a 2 szék, szivesen megvennéd? "
Légyszíves olvasd el amit írtam. A tények kedvéért: Nem vittem arrébb semmilyen 2 széket, ezek az utolsó darabok voltak. Plusz kultúrált módon lényegében arról érdeklődtem, amit te írtál: pont ilyen 2 széket keresek, és ha már úgyis ittmaradt szívesen megvenném...de erre nem volt lehetőség. Nem értem, Te mit olvastál eddig????????

Ennyi voltam, én itt befejeztem a kommentelést, további szép napokat

viharboszorka 2010.03.16. 22:21:30

Gyártót kideríteni, telefonon felhívni, finoman érdeklődni és lehet, hogy mégis lesz széked.

renugard 2010.03.17. 06:38:01

@Secnir: Mutasson egy számlát és viheti a két széket. :)

renugard 2010.03.17. 06:44:01

Egy kapcsolódó sztori a sokat szídott Tecsóból: Úgy adódott, hogy azonnal kellett nekem egy femosóvödör. A Tecsóban csak szettben árultak felmosót. A kirakott szettben a nyél törött volt. Mondtam az eladónak, hogy nekem csak a vödör kell, úgyhogy a nyelet nyugodtan tartsák meg. Jött a boltvezető. A sérült nyelet megvizsgálva közölte, hogy a szett sérült, így 30% kedvezményért elvihetem a szettet(a 30% kb fedezte a nyél árát). Csináltak neki egy új vonalkódot a csökkentett árról és elvihettem a sérült szettet. A nyelet kidobtam az első konténerbe és hazasétáltam a vödörrel. Ez az én amerikai sikersztorim :))

renugard 2010.03.17. 06:45:53

Átgondolva nem is fedezte a 30%, hanem jóval meg is haladta a nyél árát(99 Ft). Sikeresnek érzem magam. Egy boldog ügyfélnek :)

renugard 2010.03.17. 06:47:20

@Nanemá: Érdekes, ez nekem máshonnan is ismerős stratégia. És nem balról, de tényleg ne politizáljunk.
süti beállítások módosítása