Tékozló Homár

Ottfelejtve Santorinin

2010.07.14. 08:23 | jackyll | 357 komment

Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt?

2010 tavaszán határoztam el a családommal, hogy júniusban Krétára megyünk nyaralni. Az utazási irodák ajánlatai közül a korábbi pozitív tapasztalataim alapján 40 magyar sorstársammal együtt az Anubis Travel egyébként nem olcsó ajánlatát fogadtam el - szerencsétlenségünkre. A felhőtlennek vélt nyaralásra magammal rángattam gyanútlan szüleimet, négyéves ikergyermekeimet és szerető férjemet is. A rémálom június 19-én, szombaton kezdődött, amikor megérkeztünk Krétára. A korábbi ígéretekkel ellentétben a szüleim szobájában nem volt hűtőszekrény, (rövid ügyintézést követően alig 2 nap alatt sikerült szerezni egyet), de legalább a kipakolással nem telt el sok idő, mivel a szekrényben nem voltak polcok. A prospektusban szereplő 3 csillagot így csak az idegeskedéstől láttuk.

Minden akadály leküzdése után, kedd reggel indultunk el a férjemmel az iroda által szervezett, eredetileg 4 órásra tervezett fakultatív kirándulásra álmaim szigetére, Santorinire. A viharos tengeren a hajó és az utasok nagy része is HÁNYkolódott, az utazási iroda idegenvezetője pedig eltűnt, mondván, hogy ő mindig tengeribeteg:D Már csak hab volt a tortán, hogy a hajó Santorini helyett Ios szigetén tudott kikötni, ahol közölték, hogy a háromórás szabadprogram után megmondják, hogy mi lesz velünk. Később természetesen nem mondtak semmit, idegenvezetőnk csak közel másfél óra várakozás után újságolta nagy boldogan (szó szerint: „ki szeret táncolni?” felkiáltással), hogy az éjszakát Santorini szigetén töltjük szállással és vacsorával.

A megmentésünkre küldött kompra a csoporton átgázolva az idegenvezetőnk szállt fel először, aki ezt követően görög barátaival vihorászott, s a legnagyobb nyugalommal figyelte, amint a csoportja – jegyek híján – félreállítva, megalázva várta, hogy utolsóként feljuthasson a hajóra. A szálláson közölte, hogy vacsoránkról önállóan kell gondoskodnunk és reggelit sem kapunk. Szerencsére egyik utastársunk kiharcolta, hogy reggelit biztosítsanak számunkra. Mivel a kirándulást megtartják így a pénzt sem kapjuk vissza és örülhetünk, hogy Santorini szigetén alhatunk – mondta vidáman drága idegenvezetőnk, aki a másnapi kirándulás végén közölte, hogy a magyarok közül 23-an hazautaznak a többiek, 14 utas – akik nem fértek fel a hajóra – ott maradnak. Természetesen ő is utazik a 23 szerencséssel, tudtuk meg, majd amikor idegesen kérdőre vontuk – hiszen két napja nem láttuk a gyermekeinket, akiket nagyszüleik nem győztek vigasztalni –, ránk hívta a rendőrséget.

Szerencsére a rendőrök megértőbben reagáltak az esetre sőt, megígérték, hogy megpróbálnak segíteni. Az idegenvezetőnk búcsúzóul mosolyogva hozzátette, hogy ha akarja, elintézheti, hogy akár még 1 hétig maradnunk kelljen Santorinin. Az oroszok idegenvezetője ezután magyar kollégája helyett elszállásolta a maradék magyar csoportot és elintézte, hogy vacsorát is kapjunk, ráadásul neki sikerült azt is elintézni, hogy hajnalban jöjjön értünk egy hajó és visszatérjünk Kréta szigetére. Kérdem én, ezt nem a mi, magyar idegenvezetőnknek kellett volna elintéznie?

Itt volt az a pont, amikor azt gondoltam, hogy esetünk nem maradhat szó nélkül. A fenti történettel június 21-én, még Krétáról az Anubis Travel budapesti irodáját is megkerestük, ám ők a mai napig semmilyen választ nem adtak nekünk arra vonatkozóan, hogyan kívánják megtéríteni a bennünket ért anyagi és erkölcsi kárt, a plusz kiadásainkat (pl. all inclusive ellátásra fizettünk be, a vacsorát az első este Santorinin mégis mi fizettük) és hogyan szándékoznak kárpótolni amiatt, hogy tönkrement a családi nyaralásunk, amely alatt 7 napból 3-at nem tölthettem a gyerekeimmel és szüleimmel. 13 utastársammal együtt továbbra is várjuk a választ…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyád barátja 2010.07.14. 08:30:38

Nyaralni csak Pécelen.Ott nincs víz,nem fogsz okádni a tengeribetegségtől.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.14. 08:31:16

Kap egy orbitális kirándulást a beígért 4 órás helyett, és még panaszkodik. Van aki semminek nem tud örülni.

esef 2010.07.14. 08:32:44

Görögbe menni egy magyar utazási irodával... Nooormális?

Terézágyú 2010.07.14. 08:36:07

Még egy nyaralós topikban sem tűnnek fel a fűszoknyás lányok?? Hallatlan...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 08:39:52

Az oroszok idegenvezetője ezután magyar kollégája helyett elszállásolta a maradék magyar csoportot ..."

Pffff, és még tovaris konyec....

Jó hajnalt!

pizsama 2010.07.14. 08:42:56

A tanároknak meg már krétára sem telik...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 08:43:32

@esef:
Egyáltalán utazási irodával

Sose ertettem ezt a "csordaszellemet"
Irtoztam mindig a kotelező indulás-program-stb-töl
Ház elött autóba/motorra fel és indulok amikor akarok, érkezek amikor akarok

dr. Aullah 2010.07.14. 08:45:34

Én sosem fogom megérteni ezt az utazási irodás cuccot. Szerintem tök felesleges. Ki kell nézni egy jó szállodát ott, esetleg tapasztalatból valamelyik ismerős ajánlhatna egyet. Aztán megvenni az odavissza rep jegyeket. Ott meg oda mentek ahova akartok. Ha megcsináljátok azt, amit ők szerveznek, mindenképpen olcsóbban jöttök ki. Ráadásul nincs az a tömött érzés, a sok turista-kolléga mellett. Meg nincsenek ilyen "kötelező programok". Na mindegy. Aki szeret szívni, menjen csak velük.

@nális coitus 2010.07.14. 08:47:37

Valóban, plusz fakultatív programot kaptatok álmaid szigetére és még fel vagytok háborodva?
Mennyit csngettetek ki ezért a nyaralásért? 2 gyerek+4 felnőtt, szerintem legalább egy mikulás, nem?
Akkor mondok jobbat: veszel 6 db Malév közvetlen jegyet Ciprusra (4x30e=120e) + kibérelsz egy medencés házat a tengerpart közelében (650ejró=183950 Ft), sőt bérelsz mellé egy autót, kb 50-60 e egy hétre, tehát ha bőven megszámítom, 400-ért hat ember egy háromszobás, saját medencés házban, bérelt autóval egy hétig kint lehet Cipruson. Elnézést, az étkezést kihagytam, de arra menjen el mondjuk 100e.

Anyád barátja 2010.07.14. 08:47:43

Meg még vacsorát is kaptak.
Én meg asse tudom mi legyen az ebéd?:(

Layosh 2010.07.14. 08:51:25

Na, most nézegetem a nyaralásokat, akkor az Anubis Travel kilőve, velük biztosan nem fogok menni! Szarjanak sünt!

cemeteryman 2010.07.14. 08:51:37

Én ezt az idegenvezetőt gyakorlatilag agyonvertem volna.

esef 2010.07.14. 08:51:43

@horex:
Görögbe simán el lehet menni autóval, családilag. Mondjuk szülők, ikrek, nagyszülők az már két kocsi vagy egy nagyobbacska egyterű. (Anyám+apám Skoda 120L-el járta meg anno, egy hónapig, elindultak, aztán menet közben tervezték az utat...) Nem is értem miért kellett utazási irodán keresztül. Szállás van, a görögök örülnek, hogy valaki pénzt visz hozzájuk.
Mondjuk aki a Homárnak be tud küldeni a történtekről egy posztot (mert gondolom olvassa a Homárt, nem most találta gugliban...) az meg is érdemli. Ahogy mondani szoktam, így járt...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 08:54:03

Bezzeg a svédeknél ez nem így működik!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 08:54:50

@pizsama:
Éppen azért mentek volna oda, hogy letörjenek 1db. krétát
De mi lenne ha mindenki letörne belölel 1db-ot és hazahozná?

pingpong 2010.07.14. 08:56:39

Nem semmi a diktátor-idegenvezető...más szóval: hű de laza...

dr. Aullah 2010.07.14. 09:03:15

Mi volt itt régebben, amikor még nem voltak ilyen irodák? Akkor nem nyaraltak az emberek? pff. nem is értem.

elwood 2010.07.14. 09:13:14

Szegény poszter most hallgathatja a sok Kőrösi Csoma Sándort, hogy utat egyedül kell szervezni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 09:14:55

@Aullah:
Az IBUSZ, az igen, az megbizható kádári cég volt
Igaz, akkor is maradtak kinnt turistak
:)

elwood 2010.07.14. 09:18:03

@Aullah: ha egyedül megy ki annyi lett volna a különbség, hogy nem tudott volna hűtőt szerezni, és az orosz idegenvezető sem szállásolta volna el.

É2I 2010.07.14. 09:19:07

Ilyenek ezek a Goa'uldok. Még szerencséd, hogy szimbiótát nem kaptál.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 09:20:06

már megint nem értem miért a poszttolót baszogatjátok
bazz befizetett egy útra, mert neki így volt kényelmes.
szerintem meg az nem komplett, aki autóval indul neki görögnek... pláne kisgyerekekkel...
magyar utazási irodával? éééésakkkoooorrr mivan???
szervezett út baromság? dehogy... ha kicsit kúpál az ember a neten, egész olcsó utakat lehet találni, és nem kell szervezkedni, meg napokat tölteni a repjegyvadászással, szálláskereséssel, foglalással, stb...
cipruson házat bérelni? és szarozni a reggeli/ebéd/vacsival? anya ott is kenje a kenyeret a családnak? meg főzzön? egy frászt. ha nem tudom megfizetni, hogy elém tegyék napjában 2x a kaját el sem indulok.
szervezett "birka" programok? egyik sem kötelező, irodás úttal is lehet teljesen függetleníteni magunkat a többi utastól, akiket amúgy is különböző helyen tesz ki a transzfer...
a legtöbb esetben a szervezett út az utazás, transzfer, szállás, fél/teljespanzió, vagy all inclusive szolgáltatásokat tartalmazza, az ott töltött idő beosztásáról mindig az utas dönt, ők csak kínálják a lehetőségeket...
poszttolónak teljesen igaza van, basztassa az irodát, és kérjen kártérítést!
ti meg köszönjétek szépen meg neki, hogy mostmár tudjátok, hogy ez az iroda szar, nem szabad vele szóbaállni.

Miss Marple 2010.07.14. 09:28:07

Anu(bi)s Travel

Az idegenvezetőt simán a hajó után kellett volna kötni. Nem elég nagy a munkanélküliség?!

Mi az, hogy az utazási irodából nem válaszolnak? Nyaralnak? Vagy a többi, a különböző görög szigeteken szanaszét elszórt utas leltárán dolgoznak?!

Fogyasztóvédelem?

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 09:28:57

az ilyen szervezett utak praktikusak. minden részlet le van zsírozva, nem kell vele vesződni. ha egyénileg keresgélsz, jobbára listaáron kapsz szállást, és repjegy is mák alapon megy jó áron. ha iroda szervezi, ő eleve olcsóbban kapja a szállást, és saját hasznával lesz annyi, mintha Te önállóan keresgélsz.
arról nem is szólva, hogy van a neten egy pár olyan oldal, ahol folyamatosan 30-50%-al olcsóbban hirdetnek utakat kül,- és belföldre egyaránt, tehát olcsóbb mint gondolnátok.
kalandtúrára amúgy négyévesekkel nem megy az ember. ilyenkor a leszervezés, és a minnél magasabb szintű ellátás igénylése az észszerű. valszeg a pihenés az elsődleges cél, nem a rafting...

Grandpa Gee 2010.07.14. 09:29:52

Mikor tanuljuk mar meg, hogy utazni utazasi irodaval csak a legvegsobb esetben szabad?

Grandpa Gee 2010.07.14. 09:32:42

@elwood: Ha hiszed ha nem, egy kis esszel menne mindenkinek. De ha persze a lustasag es kenyelem mindenek elott, akkor ne reklamaljunk.

Láda Dáma 2010.07.14. 09:33:16

Már megint a sok okostóni!

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 09:35:26

@Grandpa Gee: ez nem ész kérdése kérlekalásan. még csak nem is lustaság.
gixer pedig akkor is bejöhet, ha magad gondoskodsz mindenről.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 09:39:38

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!:
nem értem miért a poszttolót baszogatjátok"

Jéééé, egy új olvtárs!!
:)

Abdab 2010.07.14. 09:42:55

A számomra ez a leghajmeresztőbb a történetben:

"Az idegenvezetőnk búcsúzóul mosolyogva hozzátette, hogy ha akarja, elintézheti, hogy akár még 1 hétig maradnunk kelljen Santorinin."

Sün, ez szerintem maximálisan a te hatásköröd.

Secnir 2010.07.14. 09:43:26

és nem volt egy erős férfi (vagy egy karakteres nő) a csoportban, aki szájonvágta volna az idegenvezetőt?
többször egymásután, már úgy értem.
hirtelen elkezdett volna érdeklődni a csoport hangulata iránt, az biztos...

Énbagoly 2010.07.14. 09:44:30

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Na, egyetértek veled. :)
Ha így akartak utazni, akkor az az ő dolguk. Az meg rohadt nagy kibaszás, hogy sok pénzért szart kaptak. Pereljenek, mert nem szabad annyiban hagyni.

Ja, a sok magaszervezőtől megkérdezném, hogy az ilyen utakon ki szokott főzni? Mert az kurvára nem nyaralás a nőnek, hogyha mindennap etetnie kell a családot.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 09:44:40

@horex: nem új, régi, csak nem szoktam beszállni a humordömpingbe, ha nincs tartalmi hozzáfűznivalóm a témához :)

Énbagoly 2010.07.14. 09:46:38

@Secnir: erős megoldás, de hatásos lehet:)
Bár szerintem, ha az a 14 ember szorosan körülveszi, és azt mondja, vagy mindenki, vagy ő sem, akkor is eszébe jutott volna valami.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 09:48:00

@esef: ja, a Jorgos Travel mennyivel jobb, igaz?

Kréta repcsivel 45 perc, kocsival-kompozással szted jobb?

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 09:48:22

@Énbagoly: úgyvan
főzzön a nyaralás alatt akinek Imre volt az anyja...
a barátnőm 130 000-ért volt egy hétig cipruson, repcsi oda-vissza, transzfer, reggeli, vacsora, 4* szálloda (kényelem a köbön) ezer medencével, egy egynapos szervezett kirándulás, ami azt mondja (és a képek is arról tanuskodnak), baromi jó volt, Istennő volt a telepített idegenvezető, szóval ha ezt mind összevetjük, nem volt drága, és bakker jó volt...
persze a homárra nyilván az elcseszett eset kerül fel, de azért ugye mindenki tisztában van vele, hogy kurva sokan választják a családi üdülés ezen formáját (pláne ha már gyerekek is vannak...), akik elégedettek mindennel...

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 09:49:17

@Rosszindulatú Vászka: azon ritka esetek egyike, mikor bólogatok :)

Semper Fidelis 2010.07.14. 09:57:09

New Yorkba is magánúton mentem, százszor jobb, mint a szervezett utazások.

Utazási iroda - SOHA!

Énbagoly 2010.07.14. 10:00:18

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: most de szívesen mennék, ha megtehetném. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 10:02:06

@Semper Fidelis: mostmár tudjuk, hogy voltál nyújorkba. éjjen.
egyébként olyan távolságba érdemesebb a magánszerveződés talán. de monnyuk ezek az ejrópai divat-egyen-úticél nyaralások anyagilag, és tehermentesítéssel praktikusabbak.
én eddig így voltam, sosem volt semmi gond. mindig azt kaptam amit ígértek, (utazás, ellátás, szállás) az ott töltött idő pedig teljesen egyéni volt, autót béreltünk, és usgyi. de volt szervezett progi is egyszer-kétszer, az is jó volt, semmi gáz...
bár gyanús, mert eddig utána mindig gubancot hagytam magam után.
egyszer hazajövetelt követő másnap ott földrengés
másszor hazajövetelt követő 2. napon becsődölt az iroda
stb.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 10:03:17

@Énbagoly: én is. utazni a legjobb... má a bőrönd-résznél imádom :)

esef 2010.07.14. 10:05:49

@Rosszindulatú Vászka:
Kréta 45 perc repülővel? Budapestről? Milyen gép repül, Blackbird???

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 10:09:16

@Énbagoly:
Mert az kurvára nem nyaralás a nőnek, hogyha mindennap etetnie kell a családot. "
Tévecc
Most voltam 1 hetet et Lake-Balaton és b.nőm nagy lelkesedéssel főzte a pörkölt-nokelli-ubisalátát
Viszonzásul reggel a kávét és vajaskenyérkét én ágyba viszem
:)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:10:42

Amúgy meg klassz ez a sok okosság, hogy csak magánuton kell menni, csak nem mindig működik. egy csomó nyaralóhejre vagy nem lehet egyénibe foglalni, vagy drágábban, mint utazási irodával.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:11:58

@esef: Flanker. Gyorsabb, mint a Skoda120L.

Amúgy igazad van, Korfu volt nekem 45 perc tupoljevvel. Persze a modernebb Boeingek meg Airbusok lassabbak.

2010.07.14. 10:12:19

Az összes nyaralós bekaphassa, vettem egy medencét, ki.aszott meleg a víz, ól inkusív (kenyér, vaj lekvár, zsír, este sütögetés), gyalog 3 perc a pecótól és még a bariköztöt is látom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 10:14:43

@Abdab:
Kéhrlekalássan, nekem is olybá tűnik.

@esef:
A naaaaaagy vízen túl már engedélyezték a repülő-autó kombót. Szerintem arra gondolt a kolléga.

borso 2010.07.14. 10:15:22

ütöttem már meg egyiptomban magyar indegenvezetőt hasonló viselkedésért, előszőr rendőrt akart hívni, mondtam neki, ha élve akar hazajutni akkor nem tenném a helyébe, onnantól kezdve 3 lépés távolság és tisztelet megadása. hozzáteszem, birka türelmű ember vagyok, többször illedelmesen szóltam neki, hogy ezt vagy azt nem így kéne, és ha lehet ne felejtse már el, hogy nem én vagyok érte, hanem ő értem. a harmadik lekezelő leugatásnál kapta a sallert.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 10:15:57

@horex: nője, és esete válogatja
akinek már 5-10 éve azzal telik az élete, hogy élelmezi a családot, este meló után főz, meg hétvégén, stb., annak nem olyan örömmámot, ha a nyaralása alatt is ott áll a lábas mellett, míg a kis család a medencében hűsöl...

Énbagoly 2010.07.14. 10:17:44

@horex: ott a kulcsszó, hogy a barátnőd! :) Akkor még be lehet adni a nőknek azt a baromságot, hogy nekik kurvajó 35 fokban főzőcskézni. :)

esef 2010.07.14. 10:19:49

@Rosszindulatú Vászka:
45 perc alatt egy Tupoljev max. sebességen kb. 700 km-t megy. Utazósebességen még kevesebbet. Azért Kréta ennél messzebb van Budapesttől... Nem?

esef 2010.07.14. 10:20:53

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
A Harry Potterben volt a repülő Ford Anglia. Azzal mekkora lenne nyaralni menni...

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:21:23

@esef: kicsit olvass vissza. Köcce. Amúgy megy a TU-154 900-al is, ha akar.

elwood 2010.07.14. 10:23:58

egy kis munkával sokkal olcsóbban kijön a kaja ha otthon főzöl. a sok hülye meg étterembe jár. ki érti ezt .

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:24:48

@elwood: sőt, a sok barom koncertre jár, mikor otthon ingyér lehet rádiót halgatni. Az sokkal kényelmesebb is.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 10:30:28

@elwood: akkor főzz otthon.
én meg fizetek félpanziót, és válogatok a svédasztalról, árban olcsóbb mintha boltból vadásznám össze a hozzávalókat, a választékról nem is szólva. napközben peig egy hambi/sali, egyéb megteszi...
a másik gyönyörű, amikor kifizeti X a külföldi utat, villog vele, de otthonról viszi a teszkó gazdaságos kolbászt, meg tömlős sajtot... hahaha... és indul a reggel, tálalj, főzz teát, pakol össze, mosogass, hűtőbe mindent, morzsás maradt az asztal, tegnapi kávé van még, jóaz, igyad, halaggyá, anya, unom a szalámiszsemlét, kéne egy tej, ugorj le fiam, nem, ez nem forint, ez euro (jobb esetben), na jó, lemegyek én, apát keltsd fel, mert kihül a rántotta, hagydcsak, felkeltem a hagymaszagra...
megtelt konzervdobozzal a kuka, vigyük le lefelemenet!
éljen, nyaralunk!!!

Бабаяга 2010.07.14. 10:33:19

Én mondjuk örültem volna, ha egyszer legalább egy-két éjszakát a férjemmel kettesben tölthettem volna a nyaralások alatt.

Amúgy a posztoló az idegenvezető miatt jogosan van kiakadva.

Én se vagyok híve a szervezett utaknak, de a magánszervezésnek előfeltétele a nyelvismeret. Sokak még mindig nem beszélnek nyelveket. Tapasztalatból tudom, hogy az angol sokszor magában kevés, nem árt hozzá valami más is, helytől függően.

Xezs 2010.07.14. 10:34:27

Tessék már elfelejteni ezeket a csillagokat a hoteleknél. Minden országban más a követelményrendszer, ez nem valami nemzetközi megegyezésen alapul. A görögöknél meg pláne az kapja a több csillagot, aki többet tejel, az egész országuk így működik.

HÁNYkolódásnál meg célszerű a tengert nézni, hogy összhangban legyen a szem által látott kép és a vesztibuláris rendszer által érzékelt mozgás. A tengeribetegség ugyanis e kettő által érzékelt, egymástól eltérő jelek miatt alakul ki (ha pl. a fedélközben tartózkodsz).

Természetesen az idegenvezető szarjon sünt, de én meg sem lepődök a sztorin. Magyarok imádnak magyarokat szivatni, külföldön meg végképp.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:39:22

A csoportos veszényszóra fobbra néz-balra néz kirándulásokat én sem értem. Na az télleg drágább többnyire, mint egyedibe és mindég van benne valami elpre lezsírozott üresjáratos túristaszopató.

@Xezs: tele kell zabálni magát a júzernek, ha feszül a hasfal, nincs hányinger. Ősi matróztrükk.

esef 2010.07.14. 10:42:19

@Rosszindulatú Vászka:
A 900 km/h-val megy, még akkor is 700 km alatt járunk 3/4 óra alatt, és akkor még se fel nem szállt, se nem landolt. :)
Éjjel megy komp? Csak mert azon lehet aludni...
Miért is olvassak vissza? Nem vagyok sem arab, sem zsidó. :)
De jó volt egy kicsit reggel kötekedni, most már jó hangulattal várok egy értelmes posztot.

@Бабаяга:
Ha mindenki komolyan vette volna az orosz tanulást, akkor most kb. 6-7 millióan beszélnének idegen nyelvet a magyaron kívül.

pizsama 2010.07.14. 10:43:01

@horex:
elektronikus toll interaktív táblához jó drágán?

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:47:51

@esef: pedig sok éve, mikor Tu-154-esekkel járt a MALÉV, 45 perc alatt voltunk Korfun. Arra most már nem emléxek, hogy ebbe a landolás-felszállás benne volt-e, mer félek a repülőn és már Ferihegyen leszedáltam magam.

Ejrópa boldogabbik felén az orosztudással nem lehet boldogulni, bár tényvalóság, hogy a ruszki turpista, onan lehet megismerni őket, hogy bunkóbbak, mint a magyarok meg németek együtt :)

Бабаяга 2010.07.14. 10:48:50

@esef: Emlékeim szerint a tu154 megy akár 1000-rel is, legalább is ezt mondták anno Mockba-ból haza felé.
Nos az orosz is jó valamire, például ha valaki tényleg jól tud, akkor nagy segítség Horvátországban is. (Én két kekec rendőrt győztem meg, hogy talán mégse perkálnánk csak úgy 50 kunát neki, mikor nincs is igaza. Alapvetően magyarokra utaztak, pénzbeszedés céljából.) Lám, ha úgy visznek ilyen problémája sincs az embernek. Szóval tényleg praktikusabb sokaknak a szervezett út, bár a magam részéről maradok a jó öreg sátor + autó megoldásnál a családdal. Ami a kaját illeti: nyaralni megyek és nem zabálni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 10:51:16

@Énbagoly: Ha tudnád mióta a b.nőm, nem igy gondolnád
Viszont nem élünk együtt és igy a jó
:))
Humor nélkül, nyaraláson,ha magánút is , étterem, max hideg kaja
Ne szenvedjen azért egy nő, legalább akkor

Бабаяга 2010.07.14. 10:51:28

@Rosszindulatú Vászka: Talán az orosz turista csak az angolhoz hasonlítható. A német rtl-n láttam egy riportot arról, miként nyaral az orosz újgazdag népség. Rémisztő volt. Kempingbe pedig nem nagyon merészkedik, ott ha nincsenek magyarok meg angolok akkor béke, csend és nyugalom és csak néhány lépés a tenger.

Xezs 2010.07.14. 10:52:14

@Бабаяга: Majdnem, Wikipedián 950 km/h-t írnak.

Бабаяга 2010.07.14. 10:54:16

@Xezs: pilóta bácsik nagyzoltak, de akkoriban ez természetes volt. :-)

elwood 2010.07.14. 10:55:46

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: no problem. nekem akkor jó a nyaralás, ha reggel este ott a svédasztal.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 10:56:17

@Бабаяга: bizony. Ha lácc a bícsen kitérdelt fecskében üvöltve telcsizni pókhasú rosszarcút, akkor az tuti orosz. Esetleg magyar. Meg valami döbenet, hogy zabálnak. Monnyuk ebbe a gallok meg a burkusok meg szittyák is erősek. Meg a holland prolik is félelmetesek.

Mink pont azért megyünk mindég osztrák utazási irodával, mert akkor alig van magyar, meg olcsóbb is.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 10:57:57

@elwood: hát akkor ha jól nézem, tök egy véleményen vagyunk. :)

Papichulo 2010.07.14. 10:58:42

Malev Hungarian Airlines Flight MA232 on a Boeing 737 (jet) in coach class
(meal)
Departs Budapest, Hungary (BUD) Mon, Aug 23 12:45p 2 hrs 0 min
Arrives Athens, Greece (ATH) 3:45p

Es innen meg odebb van Athen.
ps: utazni kizarolag magamban, engem ne zaklasson a sok masik hulyet.
ps2: nem kell fozni igy sem, etterem mindenhol van :)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:00:26

kitérdelt fecske? az hogy?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.14. 11:00:59

@esef: Stewardess a mikrofonba:
- Kedves utasaink, tájékoztatjuk Önöket,
hogy gépünkkel most értük el az óránkénti
900 km-es utazósebességünket, csak egy
apróbb műszaki hiba miatt nem tudunk felemelkedni!

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:02:19

@Papichulo:

engem nem szoktak zaklatni.
jobban zaklat a napos út, az elgémberedett láb, a sok hülye az úton...
étteremben naponta minimum kétszer, na arra nem elég az átlag magyar fizu... de aki megengedheti magának...

Бабаяга 2010.07.14. 11:04:42

@Papichulo: "etterem mindenhol van :) "
Igen és az igazán jó helyiek által látogatott kis vendéglőknél nincs is jobb. Utálom az egyen kajákat, ha már elmegyek valahová, akkor szeretném azt enni, amit ők. Mondjuk az arabvilágban és egyéb egzotikus helyeken hanyagolnám a dolgot, Taskentben mondjuk a szállodai kaját se nagyon ettem meg.

bekbórd! 2010.07.14. 11:06:09

"Az idegenvezetőnk búcsúzóul mosolyogva hozzátette, hogy ha akarja, elintézheti, hogy akár még 1 hétig maradnunk kelljen Santorinin."
Na itt mondtam volna a parasztjának, hogy tényleg úgy járna jól, mert ha visszaértünk, kurvára meg lesz verve.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:07:18

@Бабаяга: általában a félpanziós ellátás mellett (reggeli, vacsora) az ebéd így is fakultatíve, tehát lehet helyi kaját kóstolgatni.
all inclusive esetén pedig a kontinentális kaja mellett mindig van bőséges választék a helyi kajákból is.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:09:31

@Papichulo: esetleg közvetlen járatot kéne nézni. Jahogy az csarter és csak utazási irodánál foglalható szállással együtt? Monnyanakle.

Énbagoly 2010.07.14. 11:11:09

@szépjuhászné: igazságszerint én bármikor. :)

@horex: elhiszem, hogy nem vagy szadista. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 11:12:57

@Бабаяга:
Üdv VasorrúBába!
Megvagy még jól?

Lépek is , kicsit melózni

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:13:09

@Бабаяга: hát nem. Vagy én vagyok finnyás. Máltát nagyon beszoptuk, bitang rossz brit gyarmatos konyha volt, még a vendéglőkbe is ízetlen volt a kaja, amiket megpróbáltunk. A mekibe meg a pizzahátba jártunk ízeket érezni :)

szépjuhászné 2010.07.14. 11:13:47

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Csak nem Bellatours? Mi kétszer voltunk velük Rodoszon, a harmadik évben nem mentünk, akkor csődbe mentek.

szépjuhászné 2010.07.14. 11:16:02

@horex: Majd ha a barátnőd kb. 15-20-25 éve főz naponta 1-2-3-4 gyerekre és rád, már biztosan nem lesz annyira lelkes.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:17:23

@szépjuhászné: Nem, az Eurotours volt anno... És az utolsó nyaralás épp Rhodos volt... Pedig baromi jó kis iroda volt, én háromszor mentem velük. Az idegenvezetőjük egy belevaló, filigrán csaj volt, mindenben segített, rendelkezésre állt, közvetlen volt, kente vágta a dolgokat. Sajnáltam nagyon :(

Papichulo 2010.07.14. 11:18:40

@Rosszindulatú Vászka: Nem azon van a szo, hogy charter vagy nem, hanem a tavolsagon. Ha mar Athen-ig 2 ora az ut, akkor logikusan Kretara tobb.

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: En eletemben egyszer voltam hasonlo uton, olyan 20 eve, rettenet volt. Bar en csak a kiutazasra hasznaltam, mert igy is olcsobb volt, mint a menetrendszerinti, de mar azon a buszuton is amiket lattam, soha tobbet.

Mondjuk en Del-Amerikaban elek, ezert nem igazan ismerem a magyar viszonyokat, de az emberekbol kiindulva, nem hiszom, hogy sokat javult azota. Nem mintha a latinokkal szivesebben utaznek :)

Бабаяга 2010.07.14. 11:18:46

@Rosszindulatú Vászka: Mondjuk tengerparton halat, tengergyümölcseit eszünk. Az általában mindenhol ehető pl. grillezve. De az angol kaja tényleg rémes.

@horex: lám valaki nem csak bambult az oroszórákon! :-))

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:19:14

@szépjuhászné: Ja, még annyit, hogy sosem mentem be az utazási irodába, mindent neten, és utalással bonyolítottam. Azt sem tudom helyileg hol voltak :)
@Rosszindulatú Vászka: és sátorral, májkrémeskonzervvel, túracipőben, hálózsákkal! (stoppolva...)
aki nem így megy, az egy kretén. :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:19:58

@szépjuhászné: mink párszor voltunk jorgosz travellel, szerencsére csak utánunk csődöltek be :)

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: erdőtűz, meg repülőtéri robbantás ér?

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:22:05

@Бабаяга: az angol kaja tök rendben van, a máltai az nem. Takarmánykrumpli főzve, megahitvány zőccségek, meg vízben főtt hal meg ijeneket attak enni. herekntyűket nem eszek.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:22:44

@Papichulo: Drágám, az már tényleg alap, hogy busszal sehová. Az még az autóval 10-12-24 órás zötykölődésnél is elviselhetetlenebb... Görnyedés, fasírtszag, fingszag, lábszag, horkolás, bepisilsz, izzadsz, fázol, huzat van, nincs huzat, gyerekzsibongás, öregkrahácsolás, áááá soha... :)
Délamerika? Irigyellek! Van vuvuzelád? Fújod? :)
Ésszel ki lehet itt fogni a dolgokat, hogy minden okés legyen. Szar meg mindenhol becsúszhat, az nem hely meg népfüggő.

Mr.Treeger 2010.07.14. 11:22:50

Szálloda magam foglal (pl booking.com), repülőjegy magam vesz, fapad megfelel.
Utazási irodát messzire elkerülöm már, csak rossz tapasztalatom van.
De mediterrán térségbe 4 csillag alatt nem szabad menni, mert az nagyon-nagyon fapad. All-inclusive 3 csillagban nem igazán szokott lenni.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:23:46

@Rosszindulatú Vászka: fakultatíve, igény szerint, előre fizetve!

szépjuhászné 2010.07.14. 11:24:45

@Énbagoly: Meggyőztél! Mennnnnyünk!:)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:27:01

@szépjuhászné: vigyeteeek!
nekem most nem lesz pár évig külföld, anyegin beintett...

Бабаяга 2010.07.14. 11:27:08

@Rosszindulatú Vászka: Pedig egy kis grillezett tintahalat most is megennék, persze csak ha friss halból készül, mert a mirelit, amit pl.: általában a horvátok adnak, az sajna rágós. De a kagyló is remek, meg a scampi is a kedvenceim között van. De ízlések és pofonok, mint tudjuk...
Legrosszabb esetben marad a gyümölcs, egy hétig fügén is elvagyok.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:28:41

@Mr.Treeger: de. A szarabb szállcsikat próbájják úgy eladni. Csilagügybe meg utána kell olvasni a szállodának a német meg angol fikafórumokba.

@Papichulo: a menetidő attol is függ, hogy kap a gép légteret. És a közvetlen járat gyorsabb, mint az átszálós. Sokkal. Nomeg mióta drága a kerozin, lassabban is mennek a repcsik.

Énbagoly 2010.07.14. 11:29:17

@szépjuhászné: ha fizeted! :)) Ja, meg ahogy látom @Dr. Körömlakk ® - SZIA!: -nak is. :)

szépjuhászné 2010.07.14. 11:30:54

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Én először a Campusba mentem, az hirtelen felindulás volt, a férjemet akartam valahová gyorsan elcipelni, hadd pihenjen végre. Ott derült ki, hogy a Bella útját közvetítik, másodszorra egyenesen oda mentem. Neten csak azóta.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:31:05

@Бабаяга: nem fogyasztok nyers gyümölcsöt :)

Papichulo 2010.07.14. 11:31:22

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Ebben a bizonyos szornyu esetben ez volt az egyeduli megoldas, raadasul elotte meg nem buszoztam ennyit, mindig vonattal vagy repulovel mentem.

Europan kivul sokszor nincs igazan alternativaja a busznak, foleg ha tobb helyet akarsz meglatogatni.

Vuvuzela az inkabb Del-Afrikara jellemzo. Nem keversz te valamit? Ez Del-AMERIKA...

spulni 2010.07.14. 11:32:40

A Tupoljeveket mifelénk már igen régen lekukázták. Egyébként Madridból hátszéllel ezerrel jöttünk, és ez tuti, mert a pilótafülkében ültem. Egyébként gépe válogatta. Volt amelyik örült, hogy fent maradt, volt amelyik nagyon jó volt. Már amennyire egy orosz csoda jó tudott lenni. :o) Persze a maga nemében jók voltak. De ez már nagyon a múlt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 11:32:41

@esef:
Én a Nimbus 2000-rel mennék inkább.
Annak azért van egy fílingje.

szépjuhászné 2010.07.14. 11:33:12

@Énbagoly: Megnéztem a számlaegyenlegem, sajnos most nem megy, különben is, a férjeket is kéne vinni, de mihelyt nyerek a lottón, azonnal küldöm az értesítést!:))

szépjuhászné 2010.07.14. 11:35:42

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Neked is megy az értesítés a fenti környülállás esetén!

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:36:41

@Papichulo: jajj télleg :) tökhülye vagyok :)
az utóbbi napokban otthon beszédtéma volt dél-amerika is sokszor, más dolog okán, meg itt volt a VB. már annyit dumáltunk róla, hogy megzakkantam :) vuvuzela visszavonva :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.07.14. 11:37:31

Felejtsétek már el az irodákat. Két kommentelés közben lehet találni olcsó repülőjegyet és szállást dögivel. Oda mész ahova akarsz, magadnak szervezed a programot stb.
Ja, hogy így kicsit melós? És ha elcseszted, csak magadat szidhatod, azt meg nem hozza le a homár?

5perc 2010.07.14. 11:38:16

Gondolom valójában nem is idegenvezető volt, hanem csak egy nyeszlett utaskísérő, vezetési jog nélkül. Neki kellett volna a sört kínálni a hajón. Szánalmas magyar irodák mindig ezt csinálják. "most bújjunk el a turisztikai rendőrség elől, mert nekem nincs igazolványom" vagy "hallgassuk a szlovák idegenvezetőt, mert a szlovák társ utazásiiroda nem sajnálta kifizetni az idegenvezetési jogosultságot" vagy "intézzék el maguknak a hibásan lefoglalt szállást, mert én délután 5kor már nem tudok átmenni a 23 km széles sziget másik oldalára". "Nem, a hajón nincs vezetés, én csak ott fogom virítani a csupasz seggemet és jól elleszek a kapitánnyal, akivel igazán jó arányban sikerült osztozkodni a bevételből" "Nem, nem beszélek görögül/törökül/tájul..., csak angolul gagyogok valamit, de >>ezek<< azt úgysem értik"

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:39:08

@spulni: nono! Jók a ruszki gépek! Jók Tu 154-ek, csak nem eukomformok és sokat fogyasztanak. Bűr a CCCP felbomlásával gondolom a repülőgépiparuk is erodálódott. Sajét korukban ezek mind csudagépek voltak.

Papichulo 2010.07.14. 11:39:18

@Rosszindulatú Vászka: Eleg sokat utazom repulon, lassan millio kilometer korul leszek, tisztaban vagyok a legikozlekedes finomsagaival.
Viszont azt jol ertem, hogy azt probalod bizonyitani, hogy a BUD-HER tavolsag az kevesebb, mint 1 ora??? Mar csak az ATH-HER 50 perc...:
Lufthansa Airlines Flight LH5954 on an Airbus A321 (jet) in coach class
(operated by Aegean Airlines as Flight A3 611)
(meal)
Departs Athens, Greece (ATH) Mon, Aug 30 7:30p 50 min
Arrives Heraklion, Greece (HER) 8:20p

A BUD-ATH tavolsagot meg mar megneztuk.
Itt a legvonalbeli tavolsag:
www.mapcrow.info/cgi-bin/cities_distance_airpt2.cgi?city3=-1266034%2CB&city4=-1200446%2CH

Mint tudjuk a repulok nem legvonalban repulnek, de vegyuk, hogy igen.
1400 km, 45 perc alatt, az kb 2 MACH
Realisan tartod ezt barmelyik ebben a relacioban kozlekedo geptol. Es akkor meg a fel-leszallas, megkozelites benne sincs. Get Real!

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 11:40:11

@szépjuhászné: előre is köszönöm :) addig a vetillátor előtt várok. :)

Magg (törölt) 2010.07.14. 11:44:20

@@nális coitus: fél milla 1 hét nyaralásért? :-o

Hát te aztán rendesen el lehetsz eresztve anyagilag!

Énbagoly 2010.07.14. 11:46:26

@szépjuhászné: Az én férjemet nem. :) Bár a barátom jöhetne. :))
De aztán át ne verj, nehogy hiába drukkoljak a lottóötösért. :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:47:52

@Papichulo: nem Krétaáról, Korfuról beszéltem, de inkább haggyuk, bocs igazad van, tévedtem.

Magg (törölt) 2010.07.14. 11:50:41

@horex: és szerinted akkor is nagy lelkesedéssel fog főzni rád nyaralás és pihenés helyett, amikor már x éve a feleséged és van 2-3 gyereketek?

Tipikus hímsoviniszta hozzáállás!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 11:56:38

Tengeralattjáróval kell menni, az nem potyog le!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 11:59:01

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): csak mifelénk kicsit több repülőtér van, mint u-boot kikötő. Persz most, hogy végre felszabadultunk, megint lesz saját tengerünk.

mojoking77 2010.07.14. 12:02:36

@Rosszindulatú Vászka: Budapest Kreta legvonalban 1500 km. Leszallas-felszallas eleve minimum 40 perc (a ketto egyutt persze), a legjobb indulattal is max 500 km. A maradek 1000 akarhogy is vesszuk jo egy ora. Az eredmeny lathatoan 1 ora 45 perc.
Semmi gond, de azert celszeru egy picit szamolni, mielott loditunk a forumba.
(Grippennel menne annyi ido alatt, csak annak tudtommal nincs akkora hatotavolsaga).
Nem baj, nem szamit, azert aranyos volt.
Amugy ma is toljak meg azert rendesen. Meglepo modon a kicsi B 737-800-as Malev (pl:AMS-BUD), gond nelkul megy vegig 900 felett. A nagy gepek kozul, legnagyobb meglepetesemre a klasszikus "jumbo" (nem egy mai konstrukcio) B 747-400-al taposta egyszer 1100-nal valamivel gyorsabban az Ausztral sivatag felett.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 12:04:09

@mojoking77: utojjára írom ide és abbafejeztem KORFUUUUU nem Kréta.

Papichulo 2010.07.14. 12:07:27

@mojoking77: A szeliranytol is fugg. Lattam en mar 200kmh hatszelet TATL jaraton. Meg 1100kmh sebesseget kiirva, ha jol emlekszem 773-ason.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 12:12:13

kanyaroggyunk vissza a poszhó, az idegenvezető egy tarack, az iroda pedig keresse a módot, hogy a csalódott utas nyaralását tönkretéve hogyan tudná kárpótolni. ja, és az idegenvezetőt (?) bassza ki gyorsan, mert rontja a bótot.
ha ez így nem megy elsőre, felettes szervnek panasztétel azonnal, nem annyiba hagyni.

mojoking77 2010.07.14. 12:20:46

@Papichulo: Egy ideje GPS-el megy a rendszer, es nem torzit. Multkor kiprobaltam, az ablak mellett latta a holdakat a sajat GPS-em, es kilometerre ugyanazt mutatta, mint a belso kijelzo...

passenger 2010.07.14. 12:22:22

No de miért nem vitték a nagyszülőket és a gyerekeket is?Akkor nem kellett volna idegeskedni, élvezhették volna együtt Santorinit. Amúgy Krétáról egynapos kirándulásra semmi értelme átmenni Santorinire, mert drága, és alig látsz valamit. Sőt, amint a fenti példa is mutatja, még be is szophatod nagyon, ha viharos a tenger. Utazási irodával meg nem utazunk, ha lehet. Mi is pont egy hasonlóan kretén idegenvezető miatt, szintén Krétán felejtettük el örökre az utazási irodákat.

Hyberoid 2010.07.14. 12:22:42

Ismerem a posztoló típusát. Az a fajta, aki képes a saját és az egész családja nyaralását elrontani néhány apró körülmény miatt. Egyik utunkon kedves magyar útitársaink azzal dicsekedtek, hogy eddig még minden utazási irodát bepereltek. Az ilyen nem azért megy nyaralni, hogy jól érezze magát.

Hozzá kell tennem, hogy rossz idő miatt nekem is volt szerencsém a heraklioni kikötőben 2 napot várni arra, hogy Santorinire jussak, tehát tudom miről beszélek.

Aki kicsit is utánajár, az tudja, hogy a görög szigetvilágban a hajók nem járnak mindig, csak amikor az idő megengedi. A Kréta-Santorini közötti katamarán gyorsjárat még kicsit hullámosabb tenger esetén is a kikötőben marad.

Kérdem én, milyen szülő az, aki nem képes felmérni az időjárási kockázatot, hátrahagyja a gyerekeit, rohan "álmai szigetére" aztán az utazási irodán kéri számon azt hogy az időjárás miatt az "álmai szigetén" rekedt?

Nem spórolni kell a gyerekeken, hanem magaddal vinni. Vagy az "álmaid szigetét" el kell napolni.

Az idegenvezető indulatát (ha egyáltalán igaz) részben meg tudom érteni. A posztolóhoz hasonló embereknél mindenki hibás és mindenki felelős a kialakult helyzetért, csak ő maga nem.
Van repülőjárat Santorini és Kréta között. Ha annyira fontos a család, bele kellett volna nyúlni a pénztárcába.
Valamiért én még mindig csak segítőkész idegenvezetővel találkoztam, bár ennek biztos köze van ahhoz, hogy nem sikítva megyek rá az alulfizetett alkalmazottra azzal, hogy "te vagy a felelős, most azonnal válaszd ketté a tengert, hogy hazagyalogolhassak".

Persze a posztolóhoz hasonló utitársaknak és nem az irodáknak köszönhető, hogy az utóbbi pár évben csak magam által szervezett utakra megyek. De legalább csak magamat szidhatom...

waces · http://blog.waces.hu 2010.07.14. 12:29:43

@lokoszt: azert van, amikor az utazasi iroda gyorsabb/kenyelmesebb (voltam szervezett uton is es szerveztem magunkank is). nyilvan ha van ido/affinitas, akkor parades egyenileg szervezett utat lehet csinalni, de azert ne az legyen mar a default, hogy ha szervezett uttal mesz, akkor szopassanak, ahol ernek (erdekes modon azok az irodak, akikkel szervezetten voltam 1 kivetelevel maximalisan korrektek voltak. es megszuntek. kiveve az inkorrektet).
raadasul a postolo irta, hogy kisgyerekekkel megy, ahol nyilvan kenyelmesebb, ha szervezett az ut es nem neki kell mindent leszervezni (es igen, egy nyaralas legyen kenyelmes. mar a megszervezese is. van penz - iroda - elmondom mit akarnak - kinyaljak a seggem - utazas - a helyszinen is - hazautazas)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 12:33:53

@Hyberoid:
szerintem nem az volt a baj, hogy nem mehettek vissza (elsősorban), hanem a hányaveti hozzáállás, a nemtörődömség, mert ugye a másik idegenvezető puszta emberségből elintézte azokat a dolgokat, amiket az ő idegenvezetőjük nem tudott/akart.
a másik: két négyéves rohadtul nem kíváncsi anya és apa álomszigetére, húzni vonni őket nagyon nem okos dolog, sokkal jobban élvezik a pancsilokást a nagyival és a papával, és a szülők se vétenek az erkölcs ellen, ha a 7 napos családi nyaralásból egyet kettesben töltenek, a gyerekek nélkül, akik a nagyszülőkkel kölcsönösen így járnak jobban, mert a nagyszülők általában megvesznek az unokákért, és vica versa. illetve az unokák és az öreges se valószínű, hogy odavannak a napos kirándulásért... nem értem miért olyan nagy baj ez. sőt...

spulni 2010.07.14. 12:35:50

@Rosszindulatú Vászka: Jók, a saját elvárható paramétereiken belül. De az 154-esek csillaga leáldozott, hogy költői legyek. :o) . Bár még sokan használják. A ma gyártottak már feleannyit sem bírnak, mint azok. ON

gonosztojás (törölt) 2010.07.14. 12:40:43

Azt nem értem hogy nem tanulnak az értelmes emberek az évről évre ismétlődő ilyen esetekből..
Elmennek több ezer kilométerre egy noname biszibaszi utazási irodával, aztán sírnak-rínak hogy átbaxták őket...
Tessék komoly, neves utazási irodákkal utazni, semmivel nem drágább ha a végeredményeket nézzük. Amúgy sokszor egy Bécsben befizetett út olcsóbb mint az itthoni. ja hogy ahhoz nyelvet is kell tudni...bár az élelmes osztrákok már magyarul tudó kísérőket is biztosítanak.

Papichulo 2010.07.14. 12:41:01

@mojoking77: Persze, elhiszem. Csak azt akartam mondani, hogy 773-assal is mentem mar 1100 kmh korul...

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 12:41:44

@spulni: bizony. Bár Tupoljevet még nem vezettem, csak Hornetet, Flankert, meg Tie Fightert :)

Xezs 2010.07.14. 12:43:57

Én is afelé hajlok amit Körömlakk ír. Én úgy tartottam volna emberségesnek a dolgot, ha az idegenvezető ottmarad a szigeten, amíg az utolsó általa vezetett idegen is elhagyja a szigetet. A feszültségek 2 dologból szoktak születni:

- emberség hiánya
- információhiány

Gondolom itt mindkettő közrejátszott.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 12:46:04

@Xezs: én is rühellem, ha az előre kifizetett szolgáltatást csak korlátozottan kapom meg.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 12:47:27

@Xezs:
így van.
meg mondjuk elintézi az étkezést, elmagyarázza rendesen a kialakult helyzetet, nem flegmázik, a munkáját rendesen elvégzi, és az utasokkal foglalkozik, nem eltűnöget, meg vigyorog itt-ott...
sztem a poszttoló sem azt várta, hogy kinyalják a seggét, de a helyzethez képest több intézkedést, és lényegesen emberibb modort. ez azért nem olyan nagy elvárás...

Hyberoid 2010.07.14. 12:48:42

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!:

A posztoló azt írta: "hogyan szándékoznak kárpótolni amiatt, hogy tönkrement a családi nyaralásunk, amely alatt 7 napból 3-at nem tölthettem a gyerekeimmel és szüleimmel?".

Miért kéne őt bárkinek is kárpótolnia emiatt?
1. tudnia kellett volna, hogy mekkora az esélye, hogy Santorinin ragad,
2. vihette volna a családot, vagy maradhatott volna a fenekén. 3 hét is kevés Krétára, minek elfecsérelni 1 napot a hétből Santorinire?
3. ha a négyéves nem kíváncsi anya álomszigetére, akkor nem kíváncsi Krétára se... menjen a nagyszülőkkel pancsolni a Balatonban, a szülők meg mindjárt nem is EGY hanem HÉT napot kapnak kettesben - ez még jó is valamire, mert egy egynapos Santorini kirándulás alatt úgysem lehet szexuálni.

A posztolónak egyedül az a felvetése jogos, hogy miért nem kapta meg az all-inclusive ellátást Santorinin, miért kellett neki fizetnie. Persze ez is csak akkor jogos, ha elolvasta a szerződés havaria fejezetét és az nem zárja ki ezt az esetet. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 12:55:14

@Hyberoid: én úgy gondolom, hogy azt ne osszuk már be, hogy ki mennyi pénzért hová menjen, hol érzi jól magát. ha van annyi pénze, vigye a kölköket a tengerhez, az azért összehasonlíthatatlanul jobb mint a balaton, bármerről nézzük.
igazad van, tényleg azt nyafogta, hogy 3 napig a gyerekek nélkül... stb
viszont úgy érzem, ha az idegenvezető azt mondja:

Kedves vendégeink, sajnos az a helzet állt elő, hogy a szeles-viharos (tökömtudja) időjárás miatt sajnos nem a tervezett időben tudunk visszamenni Krétára, ezért szíves elnézésüket kérjük, mindent megteszek az Önök kényelméért. Holnap jön egy hajó, mindannyian nem tudunk elmenni vele, kérem beszélkük meg, ki az akinek nem gond ha itt marad még egy éjszakát, és ki az aki mindenképpen vissza kell menjen. Én természetesen itt maradok, majd az utolsó fuvarral megyek vissza. Krétán egy kollégám várja az első visszaérkezőket.
bla bla bla.
ha így történik, és végig így kommunikál a kishőgy, nincs háborgás. sztem.

passenger 2010.07.14. 12:55:58

@Hyberoid: Mélyen egyetértek, kivéve az AI ellátással kapcsolatban. Azt a krétai nyaralás idejére fizették be, a fakultatív kirándulás alatt nyilván nem vették igénybe, de ez nem az iroda bűne. Mindettől függetelenül az idegenvezető eljárását mélységesen elítélem.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.07.14. 12:59:11

@Papichulo:
Görögország az pont egy óra időeltolódásban van. Azért ment Vászka 3/4 óra alatt, mert az igazából 105 perc volt.

Hazafelé meg 165 perc :)

Hyberoid 2010.07.14. 13:01:34

@Rosszindulatú Vászka:
Az én tapasztalatom szerint a feszültségek a következőből születnek:

Adva vagyon egy magyar turista, aki esetleg már járt saját szervezésben az Adrián, de jó esetben még ott sem.
A 'tolerancia' szóról azt tudja, hogy valami köze van a vallásokhoz meg a feketékhez.
Egész életében egy helyen lakik - a változás, költözés, utazás nem az ő világa, ahogy a váratlan helyzetek sem.
Teljesen életidegen tőle az az elgondolás, hogy a váratlan helyzetben is találd meg a szépséget, vagy a lehetőséget.

Elmegy külföldre, és valami nem pontosan úgy történik, ahogy ő a rózsaszín álmában vizionálta.
Azonnal a plafonon van, ő a hangadó a csoportban és felhergeli az egész csoportot az idegenvezető ellen.
Adva van az idegenvezető, akivel hipp-hopp szembe kerül 30 dühös magyar, akiből 28-nak az egyetlen oka arra hogy dühös legyen az, hogy felhergelte őket az ANYUKA.
Van aki tudja kezelni ezt a helyzetet, de (ha hinni lehet anyukának) ez az idegenvezető óvodás játékba kezdett. Vagy csak ANYUKA érezékelte ezt így az eldurrant agyán keresztül (ezt sosem tudjuk meg).

Sok-sok példát láttam - olyan is volt egy egyiptomi szállodában, hogy amikor védelmembe vettem az idegenvezetőt, mondván nem ő tehet arról, hogy egy egyiptomi 4*-os szálloda nem olyan higiéniai szintet jelent mint egy magyar 4*-os, ANYUKÁhoz hasonló útitársak engem neveztek igénytelennek.
Szóval ANYUKA talán maradjon meg kis hazája és saját elméje korlátai között.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 13:10:34

@Hyberoid: bizony. A legmurisabb élményem ijesmiben egy olasz buszos út volt. Volt egy öregsajt, az mindenért hisztizett, de mikor hazafele megállt a busz a tarvizioi bőrpiacon, soppolt két üveg vermutot olcsóért, meg török farmert és hirtelen rátört a világbéke, merhogy menynire jól járt.

tasavallan presidentti yön 2010.07.14. 13:16:14

Rosszindulatú Vászka
"Kréta repcsivel 45 perc"

Concorde ugye már nem repül, és ezen a járaton nem is repült soha, de még azzal is több lett volna.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 13:18:57

@tasavallan presidentti yön: esetleg, ha visszaolvasntál volna, akkor ezt most nem írrtad volna.

Hyberoid 2010.07.14. 13:23:28

@Rosszindulatú Vászka:
Igen. Könyvet írhatnék a témáról a következő címmel: "Nagy magyarjaink kűfődön".

Sajnos minden 30-50 fős csoportba keveredik legalább 1-2 db ember, aki intoleráns, vagy tájékozatlan, vagy ostoba, vagy kötözködő - de leginkább ezeknek kombinációja.
Nekem az utazás minden esetben élmény volt, még ilyen emberek társaságában is, de azért az utóbbi időben csak magam szervezem az útjainkat. :)

Voltam olyan Karthago Toursos úton, ahol erdélyi magyar idegenvezetővel fele magyar, fele román társaság keveredett össze. Na ott aztán volt hiszti - jól megtorolta mindenki Trianont oda-vissza. Ha egy román késett 5 percet az egyik megállónál, akkor a következő megállónál egy magyar már direkt késett 10-et és még fennhangon hangoztatta is - a többiek meg próbáltak jó képet vágni hozzá.
Persze nem voltam ott, de sejtem, hogy ANYUKÁnak is jókora szerepe volt a sztori kialakulásában...

szarfej 2010.07.14. 13:26:08

mi ezzel a brigáddal mentünk jordániába. ott semmi gáz nem volt

Howl101 2010.07.14. 13:30:20

Utazási irodával nem azért utazik az ember, mert önállóan nem lehetne leszervezni...(nyilván van akinek nehezebb, van akinek könnyebb a weben böngészve mindent összerakni, de tény: le lehet egyedül is szervezni a legtöbb utat)Ha viszont utazási irodával utazol, akkor kapsz valamit, amit egyedül, hááát...nem biztos. Jogsegély. Van egy aláírt utazási szerződésed, ha valami nem stimmelt, akkor ez alapján jogosult vagy kártérítésre. Hogy ez most mennyire macerás, vagy végrehajtható azt hagyjuk, nyilván mindenki tud rengeteg példát, amikor nehézkes, vagy kivitelezhetetlen. Ezzel együtt, a legtöbb esetben, még pereskedés előtt megoldható a probléma. Ha egyedül foglalsz a neten, akkor ez egy kicsit másként fest. Nyilván sokan közületek nemzetközi jogász diplomával, ügyvédi iroda tulajdonosaként utazik, de aki nem, attól nem irigylem, ha mondjuk a thaiföldi Amari Hiltonnal kell pereskednie, mert valami nem tetszett a szolgáltatással kapcsolatban...Félretéve az extrém és szélsőséges eseteket, a képlet egyszerű: egy szolgáltató (légitársaság, szálloda stb.) hamarabb fog szóba állni egy évente 2-3000 vendégéjszakát foglaló és eladó utazási irodával ha probléma van, mint Kovács Józsival Kazincbarcikáról, aki amúgy mindent faszán lefoglalt a neten...
Ez van. Az már persze egy más kérdés, hogy egy-egy problémás esetén mennyit tud elvenni, vagy hozzátenni az adott iroda hozzáállása a probléma kezeléséhez, de hát ezért vannak az ilyen oldalak, ahol lehet tájékozódni..
Remélem - egyszer - megszületik majd az az iroda, ahol listázva minősítik az irodákat, és akkor nem kell ezer millió hozzászólásból kisakkozni, hogy érdemes-e az Anubis-al utazni, vagy sem...(a név megvan???? mikor adnál a cégednek nevet a halottak istenéről???)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 13:33:56

@Howl101: ja, Oníl ezredes meg Denieldzsekson meg Tilk meg Samanta Karter tőle mentették meg a Taurit. Nagy genya volt.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 13:39:47

@Howl101: az én utazási irodám a Dzsuker Sukár nevet kapná, és csak Salgótarjánba, és Mátészalkára szervezne utat. Ott nem lenne hiszti.

Stupidella 2010.07.14. 13:40:11

Ugyanezzel az irodával voltam tavaly Kairóban és ott minden szép és jó volt, szuper szervezés, álomszállás, tökjófej idegenvezető csajjal és kisbusz-sofőrrel.

Pedig nem is fizettem érte, mivel nyertem az utazást.

frsh 2010.07.14. 13:42:07

Krétára csakis autóval + komppal + magánszállás, hehe. 2* megcsináltuk. Egyrészt kaland, másrészt nem drágább, mint repülővel, ha hozzáveszed, hogy nem kell autót bérelned. Ráadásul találtunk nyugat Krétán, Plataniasban egy magánapartmant, közvetlen a parton, saját stranddal, ingyen napággyal. Egy német-görög idősebb házaspár a tulaj, 72 óta élnek a szigeten, az öreg németorzságban dolgozott, perfekt német ős is. Érkezéskor 1 üveg házibor, és 1 üveg olivaolaj. Az útról annyit, hogy Szerbia, Macedonia, és úgy Görögország. Athénig 1600km, ha jól csinálod éjfélkor elindulsz, estére a komp indulására ott is vagy. Komp naponta többször megy Krétára, olyan, mint a buszjárat. Neten lehet jegyet venni. Előszőr normál komppal mentünk, tatjeggyel (ami azt jelenti, ott alszol ahol akarsz - hálózsák, takaró javasolt :)), az út 9 óra. Másodjára már gyors kommpal mentünk 4 órás utazási idő, belűlről úgy néz ki mint bármelyik repülő, csak kicsit több a szék. Árban + 20% az lassúhoz képest, megéri. Görögország belseje egyébként meg gyönyörű. Kajs? Mindenütt lehet jó kis éttermeket találni, olcsón, csak ne a tengerparton, vagy a főút mentén, mert az rablás. A leglepukkantabb helyeken is kiszolgálnak ám, ahol a helyi öregek üldögélnek, az a tuti. Ráadásul ismerkedhetsz is.

szépjuhászné 2010.07.14. 13:42:47

@lokoszt: Persze, hogy lehet, csak én már jobb szeretem, ha letesznek valahol,legyen zuhany, hűtőszekrény és egy kis konyharész, a többit elintézzük. Görögországban csakis a helyi kajákat vagyok hajlandó enni, még csirkét sem, az van itthon is.

Stupidella 2010.07.14. 13:43:09

@Hyberoid: ebben van valami, én biztos nem vettem volna zokon, ha 1 hétre Santorinin (nekem is álmom oda eljutni) ragadok. A gyerekekre vigyáztak a nagyszülők, ezt a helyzetet ki is lehetett volna élvezni idegbajoskodás helyett.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 13:43:15

@Бабаяга: Engem még a vészívó elnyomó Kádár rencer tanitott , nem a MagyarValentin szisztem szerint
:)

Howl101 2010.07.14. 13:44:00

@Rosszindulatú Vászka: ja, hát végül is mondhatják, hogy ők jelezték előre, hogy miben utaznak:)

szépjuhászné 2010.07.14. 13:44:14

@Énbagoly: Lottó megvan, a többi már nem rajtam múlik!

Csirke72 2010.07.14. 13:49:27

Gyerekek,

Itt mindenki ennyire naiv?????
Ki a f...sz foglal magyar utazási irodán keresztül nyaralást????? Na meg nem gyanus az olcsóóóó???
Olcsó manapság nem létezik, csak normál áron elfogadható. Olcsó húsnak híg a leve...
Jómagam minden évben min. 2 hetet töltök családommal a francia riviérán.
Tuti tipp, igényes, normál árfekvés söt kedvezöbb a magyar áraknál.Rossz hely nincsen, nem véletlen hogy a tehetösek csak idejárnak:)
Az egyetlen kifogástalan hely ahol zavartalanul eltölthetsz 2 hetet 800.000 Ft-ból.
Ha nincsen ennyid akkor menj 1 hétre 500.000 Ft de ez persze utiköltséggel és költöpénzzel együtt.

Ha meg ennyid sincs, maradj otthon:(

szépjuhászné 2010.07.14. 13:51:56

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Nagyon szívesen, most én is várok! (Most éppen Balatonbogláron, a teraszon.) (bocs!)

vizitücsök 2010.07.14. 13:52:20

Ha eltervezek egy utat, amiért fizetek, akkor elvárom, hogy a szolgáltató, (ideg vezető!!!) a dolgát tegye, amiért a fizetését kapja tőlem is!!!! Tudom vannak hisztis utasok is, de ha nem képes kezelni a váratlan helyzeteket, menjen kapálni. Sokan először, pénzüket kuporgatva jutnak el ilyen helyre, és nagyon el tudja rontani egy ilyen szitu a nyaralást!

Macropus Rufus 2010.07.14. 13:53:10

Ami a távolságokat illeti: Bp - Athén kb. 1490km. Kérta ennél azért messzebb van, de legyen ugyan ennyi.
A wiki szertin max. 950-el tud repűlni ezzel kb. másfél óra alatt letudná az Athénig tartó utat. De nem repűl 950-el. Ez a max. seb. Az utazó sebességről a wiki-n nincs adat. A 737-300-asa 795-el tud max. repűlni, ezzel azért jóval tovább tart az út ui. a Tupoljevnek kb. ennyi az utazó sebessége. Szóval 45 perc alatt nem lehet eljutni oda. Budapest-München kb. 1 óra...

Szori: hasonló volt. 2 saller. Probléma letudva. Egész hétre. Aztán be az utazásiba és ott is anyázás, ha ne legyen neki olyan jó.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 13:55:45

@Macropus Rufus: vissza kéne olvasni kicsit. A vikire hivatkozni meg sújtalan.

Inimma 2010.07.14. 14:02:26

AZ IDEGENVEZETŐ IMÁJA

Mennyei Atyánk, tekints le a Te gyarló gyermekedre!

Add, hogy a repülőgép pontos legyen!
Add, hogy mindenkinek a csomagja megérkezzék!
Add, hogy a busz ne kapjon defektet!
Add, hogy a hátul ülők ne kívánkozzanak előre!
Add, hogy ahol megállunk, tiszta legyen a WC, olcsó a sör, a kóla - és a
magunkkal hozott szendvicset is megehessük!
Add, hogy a tengerparti szállodában minden ablak a tengerre nyíljon!
Add, hogy a vacsorában a bor is benne foglaltassék!
Add, hogy az összes múzeum, templom és látnivaló nyitva legyen, amikor
odaérünk!
Add, hogy a nap úgy süssön, ahogy a fényképezéshez jó!
Add, hogy ne essen az eső, ne legyen se meleg, se hideg!
Add, hogy a vásárláshoz legyen elég idő, és mindenkinek elegendő pénze is!
Add, hogy a házastársak csak egymással foglalkozzanak!
Add, hogy hazatéréskor a vámosok elnézőek és megértőek legyenek!

És végül add, hogy az utasok ne írjanak panaszlevelet mindenért, ami
előfordult, és azért is, ami nem fordult elő!

László Erika: Így utazunk mi - Egy idegenvezető naplójából, Bp.,
Magyar Könyvklub, 1997 ISBN 963 548 473 9

frsh 2010.07.14. 14:04:37

@Macropus Rufus: 7-ből 5-szőr repülővel voltam Krétán, legtöbsször 2 óra volt az út, néha 1:50 perc.

himpellér 2010.07.14. 14:06:17

Ezen bugrisok miatt megyek én mindíg saját magam által szervezett helyekre, szállásra, utazási kókler irodákat, és ribi idegenvezetőket mellőzve. A saját magamnak nyújtott szolgáltatással tökéletesen meg vagyok elégedve.

nikkelpuding 2010.07.14. 14:07:21

Mért nem úsztál vissza, wazze.

Így jár, aki utazási irodára bízza magát. Nyet. Vegyél jegyet, foglalj szállást, oszt kalap.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 14:07:56

@Csirke72: óóbazmeg
vegyél már visszább, azt inkább húzz el a francia riviérára. arcoskodni vagyunk itt elegen...

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 14:08:57

@szépjuhászné:
mázlista :)
mi füreden voltunk 2 hete. akkor még hideg volt a balcsi... gondolom most főtt angolnákkal van tele.:)

elwood 2010.07.14. 14:10:24

@Csirke72: "ahol zavartalanul eltölthetsz 2 hetet 800.000 Ft-ból.
...

Ha meg ennyid sincs, maradj otthon:( "

egyszer nézz körül Magyarországon is

Macropus Rufus 2010.07.14. 14:15:02

Csirke72 2010.07.14. 13:49:27:

hmm.. tehát szerinted aki nem tud fél millát kicsengetni a nyaralásra az maradjon otthon.
Na itt ül melletem egy spanom aki üzeni neked, hogy milla/kopf/éj.
Ez Dubai. Ott az igazi a pihi.
ÉS biztos vagyok benne, hogy mind a ketőtöket tudja űberelni egy valaki aki ennél sokkal többet kőlt el nyaralásra, de itt a lényeg akkor is az, hogy az idegen vezető tapló volt, ami meg nem pénz függő. Vagy te úgy dolgozol, hogy a jól megfizetnek akkor jól dolgozol egyébként meg nem dolgozol?
Nem hinném. És ha még is, akkor sem vagy bunkó, sztem bár nem ismerlek.

Szóval visszatérve a hsz-odhoz: akkor a magyar családok kb. 90%-a maradjon otthon.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 14:17:30

@Macropus Rufus: Dubáj tökre nem trendi. majd pont azért menek külhonba, hogy magyar celebribancokat szoptassak mi? Ezzel az erővel itthon is maradhatok.

A gall riviéra meg ciki, igénytele prolyknak való, akik beszopják a mislencsollagos séfekről szóló hirdetéseket.

Bezzeg a hélóták mijen kedves emberek már, hát nem?

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.14. 14:17:41

@Csirke72:

"Itt mindenki ennyire naiv?????
Ki a f...sz foglal magyar utazási irodán keresztül nyaralást?????"

az, aki pl. pontosan ugyanabba a szállodába akar elmenni ugyanannyi időre, csak egy csak egy kicsit olcsóbban, mint te.

amúgy igazad van.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 14:22:01

@Inimma: ez aranyos :) az érem másik oldala :)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 14:26:54

egy nyaralásra vagy 800 000, vagy semennyi.
ez idiotizmus, és sznobizmus. azaz nem, de kérkedni vele viszont őstaplóság.

tasavallan presidentti yön 2010.07.14. 14:30:18

@Rosszindulatú Vászka:
Korfu sem lehetett 45 perc. A gép a felszállástól számított 45 perc alatt kb. az országhatárig ér el.
A Tupoljev is, az Airbus is, a Boeing is. Az utazósebessége ugyan mindnek 900-950 km/h között van, de azt el is kell érni, meg felszállás meg útirányra állás meg utazómagasságra eemelkedés ilyenek, és az mind idő.
A leszállásról nem is beszélve.

Korfu nagyjából 1300 km Budapesttől, ez jó 2 órás út. Felszállástól leszállásig, ha semmi gond nem jön közbe, és a gép rögtön kap time slotot is a leszálláshoz.

Szóval valamit te nagyon elnéztél.
45 perc alatt kb. Bécsbe és Pozsonyba érsz el repülővel. Prágába pl. már nem. Pedig jóval közelebb van Korfunál.

spulni 2010.07.14. 11:32:40:
Az orosz gépek semmivel sem voltak rosszabbak, mint a velük azonos korosztályú amerikaiak, sőt, a Tu-154 robotpilótája jobb volt, mint a vele egykorú (sőt, valamivel talán fiatalabb) Boeing-737-esé.
A pilótafülkébe ülést hadd fogadjam kételkedve. A pilóta oda max. légitársasági dolgozókat enged(het) be, és az állását egyik sem kockáztatja.

Papichulo 2010.07.14. 12:41:01:
Már csak azt kéne tudni, mi a franc az, amit te 773-asként nevezel meg.
1100 km/h abban a magasságban a hangsebesség környéke, szóval elég hihetetlen.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 14:34:47

@tasavallan presidentti yön: olvass vissza és úgy meg tuggyuk dumcsizni. Amúgy meg kb. 850 km.

Superba 2010.07.14. 14:35:05

Segítsetek nekem.
www.agrionmedia.com/virservis/fakultativ.html

Ísmeri valaki ezt a céget,vagy utazott már vele valaki?
Kicsit bizalmatlan vagyok

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 14:36:37

Csirke72

én idén a balcsira a családommal (3 fő) szállodában, félpanzióval 6 napra 67 000 forintból mentem el, természetesen + költőpénz.
tök jó volt.nyilván nem egy riviéra, de ár-érték arányban kitűnő. és jól éreztem magam. nahát!

Behajtó70 2010.07.14. 14:37:54

@Hyberoid:

Én meg ismerem a hozzád hasonló tuskókat, akik azt hiszik nekik mindent lehet, és kész átverés sót játszanak a segítségre, jó szóra váró utasoktól, akik kiköhögték a méregdrága út árát!

Egy ilyen hozzád hasonlót majdnem megfejeltem Máltán, pedig fejjel magasabb volt nálam, és már a mozdulatra úgy beszart, hogy három méterről mert csak elnézésekért rebegni, mert átvert egy 80 fontos (Máltai=700 Ft/Font!!!) úttal a lagúnákhoz, ahol végül nem kötött ki a hajó!

Szóval csak azt akarom mondani, hogy az Isten irgalmazzon az ilyen "idegenvezetőknek" ha talákozunk és próbálkoznak. És engem hirtelen felindulásból nem nagyon szoktak érdekelni a következmények!

UFF!

(fogod, kicsirigó?!)

Hyberoid 2010.07.14. 14:49:50

@Behajtó70:
Kedves barátom,
úgy látom, hogy neked az olvasáson és az íráson kívül vannak még egyéb hiányosságaid is.

Zavaros amit írsz, és a zavar egyértelműen a kopasz fejedből ered, de zavaros írásodból azt veszem ki, hogy valami olyasmit képzelsz mögém, ami nem vagyok.

Barátom, én NEM idegenvezető vagyok, hanem utas.

De ismerem a hozzád hasonló, "előbb ütök, aztán meg majd csak igazam lesz" "embereket". :)

Csak hogy tudd, mennyire melléfogtál, feleségemmel a fél Nílust végig tolmácsoltuk, mert az utazási iroda csak angol nyelvű idegenvezetőt tudott adni, és nem akartuk, hogy meglincseljék. Nem esett le az aranygyűrű az ujjunkról attól, hogy fizető utasként beálltunk az idegenvezető mellé tolmácsolni, csak azért, hogy nyelveket nem beszélő honfitársaink tudják, hogy hol járnak.

Fogod, kicsicsíra?

Ordas58 2010.07.14. 14:52:00

Lehet, hogy mindig vannak problémázó utasok, de végül is érthető, ha valaki a pénzéért minőséget akar kapni.

Az idegenvezető és különösen az utazási iroda magatartása minősíthetetlen, én az ilyenek miatt nem utaztam sehova irodával az elmúlt 15 évben.

gitáros 2010.07.14. 14:52:02

@Hyberoid:
"... a görög szigetvilágban a hajók nem járnak mindig... "

Hát, nem tudom, de amikor egy fél évet az Égein dolgoztam, nem tűnt fel, hogy bármikor is eltértünk volna a menetrendünktől.

tasavallan presidentti yön 2010.07.14. 14:58:13

@Rosszindulatú Vászka:
Hiába olvasok vissza, ha hülyeségeket hordtál össze, és ragaszkodsz is hozzájuk.
Mellesleg ha 850 km lenne, akkor is kb. 1 óra 30 perc lenne az út minimum, de mivel minden korfui szálláshely 1300 és 1400 km közti távolságot tüntet fel Budapesttől, valószínűleg az áll közelebb az igazsághoz.

Hyberoid 2010.07.14. 15:02:17

@gitáros:
Gondolom nem kompon dolgoztál... Kréta és Santorini között komp (lenyitható elejű) és katamarán közlekedik - egyik sem szereti a hullámokat. Süllyedt már el így pár komp. Egy normál tengerjárónak - ami csak utasokat visz - egy kicsit szelesebb, hullámosabb idő általában nem probléma.

Egy biztos, Kréta-Santorini vonalon én két napot állomásoztam hajóra várva (egyáltalán, semmilyen hajó nem futott se ki, se be), és korábban olvasgatva a fórumokat, egyebeket egyértelmű, hogy ez nem ritka esemény...

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 15:06:17

@tasavallan presidentti yön: akkor biztos arra is emléxel, hogy írtam, valszeg a felszállás-leszállást nem számolva volt 45 perc.

De legyen neked igazad. és lekközelebb inkább kocsival megyek és magam foglalom a szállást.

Xezs 2010.07.14. 15:08:12

800 ezer Ft-os nyaralással kérkedni ősi román szokás.

ZX 2010.07.14. 15:08:28

@Ordas58: Pénzért minőséget. Igen. Csak épp a magyarok azok, akik 100.000 Ft-ból 5*-os luxusszállodát szeretnének AI ellátással. :P

Id.vez. magatartása minősíthetetlen, jegyzőkönyv 2 utastárs aláírásával és ekkor az utazási iroda is úgy áll hozzá a dolgokhoz. Ha ez nincs meg hiába panaszkodsz, csak ezt elfelejtik közölni egyesek.

ZX 2010.07.14. 15:10:12

@Mr.Treeger: És fizetsz 2x annyit, + van sok hely ahova úgy juthatsz el, hogy megkerülöd a Holdat. Nem kell kizárni az irodát, csak meg kell nézni kivel utazol.

Xezs 2010.07.14. 15:11:12

@ZX: Simán találok neked olyan szállodát, ami 5 csillagos és kijön 100 ezerből. Az más kérdés, hogy ez melyik országban lesz.

Az emberek jó része azt nem fogja fel, hogy a csillagozás nem nemzetközi egyezményeken alapszik, hanem hasraütésszerűen, minden országban más. Ami nálunk x csillag, az máshol y és x<>y.

ZX 2010.07.14. 15:13:31

@Xezs: Olvass vissza, 5*-os luxusszállodát írtam. Nem 5*-os besorolású akármilyen szállodát.
Egyébként M.o.-n elméletileg a nemzetközi besorolás szerinti csillagozást kellene feltüntetni mindenkinek, csak egyes irodák ezt elfelejtik sajnos.

szépjuhászné 2010.07.14. 15:13:31

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: A 4 felnőtt gyerekünkkel jöttünk, nagyon furcsa, hogy már ekkorák, 15 éve nem nyaraltunk együtt. Téllleg mázlista vagyok! (és ők találták ki!)

Xezs 2010.07.14. 15:14:41

@ZX: Találok neked 5 csillagos luxusszállodát 100 ezerért. Így már jó?

ZX 2010.07.14. 15:16:33

@Xezs: Linkeld. Kíváncsivá tettél.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 15:17:30

@ZX: dehogynem, csak ott van apróbetűvel (plusz egy csillag ravaszul) a lap ajkán, hogy heji besorolás szerint.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 15:17:51

@szépjuhászné: Loreál, hát akkor jó nyaralást!
Bár nem 800 000.- és nem a fhanszia hiviéha, szal kétségeim vannak :D

ZX 2010.07.14. 15:21:38

@Rosszindulatú Vászka: Az árakról látszikegyébként mennyit tud a szálloda. Vagy az senkinek nem szúr szemet, hogy egy Vera Club Hotel Mare 5* miért 190.000 Ft szemben egy Calista Luxury Resort 5*-al ami 500.000?

tasavallan presidentti yön 2010.07.14. 15:22:00

@Rosszindulatú Vászka:
Ja, hogy te külön méred, amikor a gép eléri az utazómagasságot, meg amikor elkezd süllyedni?
Nem lenne egyszerűbb, ha beírnád, hogy elbasztad/elnézted/rosszul emlékszel?

Én nem mondtam, hogy mivel menj, csak azt, hogy a 45 perces repülőút ökörség.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 15:23:44

@tasavallan presidentti yön: volt, de nem figyeltél. És akkor szoktam mérni, akkor kezdek uncsizni.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.14. 15:26:29

@Rosszindulatú Vászka:

Vászkának igaza van abban, hogy a Tu-154-es tényleg nagyobb utazóval bír, mint a B-737, vagy A-320. Három reaktornyi hajtómű, ráadásul eldugva hátul, erősen nyilazott szárny, nagy légellenállást keltő, alálógatott hordók nélkül. Egy jó barátom egyebek mellett Tupoljeven oktatott a Malévnál (ma B-737 NG-n repül) ő mesélte, hogy ha beszart az egyik hajtómű, csöndben leállították, és mentek tovább kettővel, nagyjából ugyanannyival, csak az utazómagasságot kellett csökkenteni. Az utasok semmit nem vettek észre. Ez vele egyszer fordult vele, de úgy tudom, hogy a flotta egészét tekintve sem volt újdonság.

Nagyon jó gépek voltak, százezer dollár per darab áron adta el őket a Malév Tadzsikisztánba vagy hova.

Ja, és akkora hodály volt a pilótafülkéje, hogy egész csoportok tudtak bemenni látogatóba.

Bocs, ha OFF volt.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.14. 15:27:45

@Droidfigyelő:

a 45 perces moszkvai út tényleg tévedés, de szerintem ezen már túl vagyunk.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 15:28:19

@ZX: ez sem egészen így van. A thaiföldi szállodák pl. sokkal olcsóbbak, mint az.

ZX 2010.07.14. 15:30:09

@Xezs: Még várom a linket.
Egy Bangladeshi száloda is 152 USD/szoba/éj, szóval kétlem, hogy luxusszállodát találnál olyan áron, hogy repjegygel, illetékkel egyebekkel kijöjjön 100 rongyból.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 15:35:44

jutiseszembe
azért az illeték, illetve annak nagysága mekkora rablás má...
ha egy háromfős család elmegy nyaralni, az illetékbő még elvihetné a nagymutert is... vicc...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 15:45:17

@Csirke72:
Itt mindenki ennyire naiv?????
Ha meg ennyid sincs, maradj otthon:( "

Nem, csak a te arcod nagy!

ZX 2010.07.14. 15:47:44

@Rosszindulatú Vászka: Ok, de ez most hogy jön ide? Xezs kolléga azzal jött, hogy foglal 5*-os luxusszállodát 100e-ből.Ezt megcáfoltam.
Az általad linkelt szálloda Rack rate árai még nem is annyira vészesek, ha pedig irodán keresztül tudod foglalni akkorakár féláron is meg lehet csípni.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 15:52:03

@ZX: azért a lukszus se mindenkinek ugyanazt jelenti. Átlag magyarnak, ha kap napi hároomszor zabát.Ha meg hozzá láccólag ingyér lokál szeszt, akkor már a manyországba érzi magát.

ZX 2010.07.14. 15:55:56

@Rosszindulatú Vászka: :D:D:D Mégis utána rinyál, hogy azért a 100.000 forintjáért "állítólag" nem azt kapta amire számított. Az a helyzet, hogy elég sok ilyen sirámot hallottam már.

-putyin- 2010.07.14. 15:58:19

legalább 6 alkalommal voltam a görögöknél nyaralni, és tudom, h nem a reklám helye, de csak és kizárólag az Apollonnal és soha semmi gond nem volt. Ami le volt írva, az volt, se több, se kevesebb. ha megint megyek, velük megyek.

Stupidella 2010.07.14. 16:02:08

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: az mondjuk érdekes, igen. Én az Egyptairnél 20-22ezret fizettem reptéri illetékre, míg a barátném az irodánál ugyanarra az útra 38ezret szurkolt le ugyanerre.

Papichulo 2010.07.14. 16:02:40

@tasavallan presidentti yön: 773 = 777-300 bar lehet, hogy 77W volt, ami meg a 777-300ER. Mar nem emlekszem.
Ne keverd ossze a ground es az air speed-et. Ami ki van irva a IFE monitorokon az ground speed, tehat egy 200 kmh tailwind es 900 kmh airspeed eseten a groundspeed az 1100 kmh. De a gep csak 900 kmh-val megy, kozel sem hangsebesseggel.

btw: 800k HUF-bol a vilag legtobb pontjara el lehet menni 2 hetre...

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 16:02:49

@ZX: nem magyar szokás, asszem az RTL2-on van egy sorozat ijentájt a nyaralási reklamációkról. Fles, sokkal segítőkészebek az irodák, pénzt is adnak vissza, a reklamációk nagy része mégis csak pinarinya.

ZX 2010.07.14. 16:07:03

@Rosszindulatú Vászka: Na ez így van. Angliában azért perelték be az irodát, mert nem közölték, hogy a tengerben halak lehetnek. ÁÁÁááá. De nálunk is megesett már, hogy azért akartak kárpótlást mert a tenger sós és hullámzot. :S
Komolyan, az ilyen már fizikai fájdalommal jár.
Az ilyen emberek azok akik inkább 2x annyiért mennek valahová nyaralni, mert ők aztán soha többet be nem mennek irodába. Jobb is.

Jegkoko 2010.07.14. 17:20:05

Én tavaj nyáron voltam görögországba, az utazás a szállással kb 40-45 ezer ft volt teljesen kulturált apartmanba közel a tengerparthoz.Amugy meg az egyéni utazás kocsival nem olyan jó mint mondjuk buszon, mert mig az autóba 4 ember már nyomorog addig a buszon kényelmesen lehet utazni, arról nem is beszélve hogy klíma van

The Good Boy 2010.07.14. 17:20:15

A poszt-tolóval maximálisan egyetértek, préseljen ki ebből a sza*** (izé, akarom mondani: kedves) utazási irodából annyit, amennyit csak bír. Ha esetleg csődbe megy a homár powertől, az meg külön öröm lenne.
Azt mondjuk én sem értem, hogy volt lehetősége az idegenvezetőnek elhagyni a süllyedő hajót, azaz a szigetet? Nem valószínű, hogy utazott volna, ha ez velem esik meg! És tényleg: hogy történt a visszautazó csapat kiválasztása? Sorshúzással, vagy ábécé sorrendben? esetleg szimpátia alapján?

Körömlakknak:
látom te nagyon iroda párti vagy (igaz nem olvastam az összes kommentet, ezért lehet hogy már kiderült, hogy érintettként -alkalmazott, vagy tulaj - vagy csak úgy spontán?)
Képzeld, ha valaki önállóan szervezi az útját, az nem kizáró ok arra pl, hogy kulturáltan étkezzen. Ugyanúgy tud "szerezni" félpanziót, vagy mindent bele ellátást, de akár látogathatja a közeli éttermeket is. Én is így szoktam. Ja, és én pl. igazán utálom a reptéri cirkuszt (2 órával előbb ki, gatyavizit, ideg a csomagok miatt stb.),úgyhogy a kontinensen mindig autózok (ráadásul láthat olyankor az ember sok mindent, amit a röpülőből nem). Legutóbb is 12 óra alatt megvolt Görögország, rendőr, és útadó mentesen:)
Azt már csak külön említem meg, hogy 2 fürdős, két szobás, konyhafülkés (hűtővel :D), 5 ágyas földszinti apartman, 50 méterre a tengertől, kb. 20 m2-es terasszal, egy hétre, komoly 56.000. HUF (!!!) volt, augusztus első hetében (azaz a legdrágább u.n. csúcsszezonban), felkapott görög üdülőhelyen.
És mivel én sem vagyok híve a nyaralás alatti fözőcskézésnek (az nem kikapcsolódás szerintem), simán ott ettünk mindig, ahol éppen megéheztünk (szigorúan éttermekről beszélek, nem útszéli büfébódékról). Úgyhogy megy ez a sztori irodák nélkül is. Rá kell szánni pár órát a neten és csoda dolgokat lehet találni. Hidd el:)))

onlame 2010.07.14. 17:42:12

Mocskos rohadek egy banda lehet ez az Anus Turo Iroda vagy mi...

Ettol fuggetlenul meg ma is jokat derulok azon honfitarsaimon, akik nem maguk szervezik az utazasukat. Egyszer estem ebbe hibaba (sitabor, mi mas?), azota csakis DIY modon, ahogy elotte is.

Repulojegyet jo utazasi irodan keresztul szerezni, mert tudnak opcioval foglalni, meg modositgatni, meg sok okossagot, belso infot, amit maganember nemigen. Nekem meger ez plusz ketezer forintot. Nyilvan nem fapados eseten, de hat az tok mas tema.

Szallast meg altalaban olcsobbat es jobbat talalok magam. De a koznep, aki nem okos/eletkepes annyira, hogy el tudja intezni maganak, az hagyatkozzon az utazasi irodakra meg idegenvezetokre mindenben.

Az mondjuk megint nevetseges, hogy emberek mi mindent elhisznek, hogy megkapnak rongyos szazezerert (vagy mondjuk otvenert) profitorientalt vallalkozasoktol.

Haromhetes road tripunk soran, tok ismeretlen kontinensen, minden turat magunknak szerveztunk, es volt, ahol tobbet lattunk (mint a hostelben kiderult este), mint aki idegenvezetovel ment. Sajat tempo, sajat erdeklodes szerint.

Kukettó (törölt) 2010.07.14. 17:44:38

Örüljön, hogy nem volt földrengés.
Amikor mi voltunk éjjel volt 5,4-es rengés (meg még 3 gyengébb).
Csak elmondom, hogy ráadásul a Calderán laktunk és a szar is belénkfagyott.:)
Nem aludtam sokat aznap éjjel.

A rája szarik rája 2010.07.14. 17:48:04

Nincs kedvem elolvasni ennyi kommentet, valaki összefoglalná röviden?

Dr. Körömlakk ® 2010.07.14. 17:48:09

@The Good Boy: nem vitatom, én arra rágtam be, hogy konkrétan az lett leírva,hogy aki utazási irodával megy, az idióta. mindenki úgy megy ahogy akar. mindegyik lehet jó, avagy rossz. sok tényező befolyásolhatja a döntést, úgymint anyagiak, életkor, gyerekek, gyerekek száma, igényszint, stb...
Én úgy szeretek, ahogy leírtam, de ettől nem gondolom azt, hogy aki egyénileg szeret menni autóval, az egy barom.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.14. 18:39:15

@A rája szarik rája:

"A" - azok, akik szerint egyénileg kell utazni görögbe.
"B: - azok, akik szerint utazási irodával kell utazni görögbe.

"A" szerint "B" hülye.
"B" szerint "A" hülye.

Ja, és az egész abból indult ki, hogy egy "B"-t otthagytak szantorin.

nyanyus 2010.07.14. 18:56:54

@Hyberoid: Egyszerűen egy undorító, demagóg, szűklátókörű, irígy ( nem irom le, mert kimoderálnak) f..vagy!
Miért maradna itthon? Azért, mert egy szemét utazási iroda és annak még szemetebb idegenvezetője betett neki?
Ha már felneveltél 2 db ikergyereket 4 éves korig, akkor neked is jogod lesz álmaid szigetét 1 napig kettesben a férjeddel megnézni! A nagyszülők azért voltak ott, hogy minderre lehetőségük legyen. De hát mit pofázok itt! Úgysem érted meg, mert csak hajtogatod a hülye egyiptomni tapasztalataidat, te mindentudó, te idegenvezetők megmentője. Nagy a világ állatkertje!
A posztírónak teljesen igaza van és nagyon sajnálom a történteket és együttérzek vele. Az ittlévő rosszindulatú, irígy és rettenetesen primitív hozzászólásokkal meg nem kell törődni!

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.14. 19:02:37

@Hyberoid: Szia, Kivulallokent olvasgatva a kommentjeidet, te pontosan annak az okostojas, mindenbe belekoto faszagyerek magyarnak tunsz, akiket eppen fikazol.
Lattal te mar angol turistat, ha nem azt kapja meg amit elore igertek neki? vagy franciat? akkora balhet csapnak apan a helyszinen, hogy erdemes videora venni. Arrol nem beszelve, hogy pl a tripadvisor tele van angol, nemet es francia lehuzo, szemetkedo velemenyekkel.
Amugy mielott rakotnel arra, hogy tudom-e mirol beszelek, az elmult negy evben a munkam miatt 4kontinensen, 30 kulonbozo orszagban dolgoztam es rengeteg fele nemzetiseget ismerek, hozzateszem valamelyest.
Es a kotekedoknek uzenem, mert nyilvan lesznek,nem felvagasbol irtam.
Amugy meg egy kerdes.
Ha veszel egy autot pl 5milkoert, es kersz bele automata klimat, a zset persze befizeted, alairod a szerzodest, aztan megkapod az autodat manualis klimaval, mikozben a penzt oda adtad. Nem haborosnal fel? Ehhez sztem nem kell magyarnak lenni. Fizetsz egy szolgaltatasert, nem keveset, utana meg leszarnak es nem foglalkoznak veled, nem beszelve arrol, hogy atbasznak. Ocsem, ha te ezt nem teszed szova, akkor igencsak meg lehet teged vezetni.
Abban termeszetesen igazad van, hogy avnnak tipikus negativ magyar turista szokasok (videozni a svedasztalt....), de ez pont nem az az eset.
A legjobbakat

mammsi 2010.07.14. 19:45:36

Egyszer nekünk is volt szerencsénk hasonló stílusú idegenvezetőhöz, még a megboldogult Eurotours irodával.Be is csődölt hamarosan, pedig előtte rendszeren velük utaztunk. Igaz buszos út az volt az első. Barátokkal Korfura. Buszvezető sakál bunkó, éjszaka még el is aludt vezetés közben, és ez az emeleten az első ülésen ülve nagyon jól látszott. Kikötőbe érve mosolyogva közli az idegenvezető, hogy a Görög hajótársaság sztrájkol (szombat délben érkeztünk) keddig biztosan. Ott dekkolunk a kikötőben, az idegenvezető a buszsofőrökkel eltűnt... csomagteret nem nyitják ki, egy árva fürdőruhához sem jutunk hozzá. késő délután felbukkan az idegenvezető és hiába kérdezzük nem mond semmit. Amikor szóvá tettük, hogy ott van szemben a sziget és ott a kinti kollégája kérdezze már meg őt erre az volt a válasza, hogy csak nem képzeljük hogy a saját telefonján külföldön fog miattunk telefonálni...... Este kb. 10-re egy sztrájktörő kishajó átjött értünk a szigetről, tisztára Exodus hangulat... de végül csak jól sikerült. Az iroda a sztrájkról nem tehetett, senki sem hibáztatta, de a magasról beleszarás a tájékoztatásba sokaknál lecsapta a biztosítékot. Persze panasz az irodánál hazaérkezés után megvolt. Aztán meg az iroda is tönkrement. Bunkó idegenvezető mindenhol akad, és a mi esetünkben még csak véresszájú anyuka sem hergelte a nagyérdeműt. (persze a mi társaságunk kicsit méltatlankodott, pláne a Bolgár határnál amikor leállította motort a buszsofőr és az emeletes busz kezdett dunsztosüvegre hasonlítani és többen pánikolni kezdtek)De a nyaralás ettől függetlenül jó volt. És nem kell az irodával intézni a fakultatív kirándulásokat

tasavallan presidentti yön 2010.07.14. 20:02:36

@Rosszindulatú Vászka:
Ja, hogy onnantól volt 45 perc, amikor elkezdtél unatkozni?
És mennyi telt el addig, amíg ez megtörtént?

@Droidfigyelő:
Na, még egy "szakértő", baszd meg...
Talán oda kellett volna figyelni, amit az oktató barátod (ha van) mondott. Mert vagy ő kamuzott, vagy te most.
Az utazósebessége minden sugárhajtóműves (nem reaktor: gázturbina) utasszállító gépnek ugyanakkora. Azért nem több, mert a hangsebesség szab neki határt, attól tartanak egy jó 15%-os távolságot, nehogy lezuhanjon a gép. Ezért 950 körüli az utazósebesség MINDEGYIKNÉL.
A 3 hajtómű mellé nagyobb tömeg is társult, te elmebajnok... A hátranyilazott szárny pedig a manőverezőképességet segíti (meg kicsit csökkenti az üzemanyag-fogyasztást).
A Tu-154 pilótfülkéjébe a személyzeten (2 pilóta + fedélzeti mérnök) kívül kb. 2 ember fért be, de akkor már szorongani kellett.

@Papichulo:
Nem mondod?
Csak hát mondjuk 200 km/h-s hátszél nincs. Ez apró kis hiba a számításodban.
Az air speed meg akkor kb. 550 km/h, amikor a ground speed 900 km/h. A sebességmérő ugyanis tekintetbe veszi a levegő sűrűségét is.

ZX 2010.07.14. 20:05:45

@onlame: Ahhahaha.

Kezdjük ott, hogy szar id.vez-t bármelyik irodánál mutatok, attól még Anubis az egyik legjobb iroda a piacon. Legközelebb majd más i.v-vel dolgoztatnak, mert már tudjak ez egy gennyláda.
De azért bírom, hogy a kommentek közt mindig van pár nagyarc aki el van telve milyen szuperül olcsón foglal bármit. Pubi gyere be hozzám, mérjük össze mondjuk mennyiért hozol össze egy török, hurghadai vagy éppen mallorcai nyaralást. Ja és iroda kizárva, még repjegyet se vegyél ott, mert azt is tudsz foglalni neten. Aztán nézük meg én mit ajánlok. Lehet állad leesne.

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.07.14. 20:11:46

Azt hiszem idegenvezetőnek születni kell, no meg az emberség!
Szerintem ez lett volna a megoldás eme díszpéldánnyal kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=de2oErVNiT0

Rosszindulatú Vászka 2010.07.14. 20:11:51

@tasavallan presidentti yön: ojan maksz 10 perc :P

Jelzem, mikor Korfun nyaraltam, még nem volt ez a repréri hiszti, meg tenoristakapu, meg tökölés, meg a gépbe várakozás.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.14. 21:22:26

@mammsi: "éjszaka még el is aludt vezetés közben, és ez az emeleten az első ülésen ülve nagyon jól látszott"

Felborult a busz és fejjel lefelé látszott a táj?

Xezs 2010.07.14. 21:48:31

@tasavallan presidentti yön: Már miért zuhanna le hangsebességnél nagyobb sebességnél? Vadászgépet láttál már?

Xezs 2010.07.14. 21:59:59

@ZX: Bocs, de ahhoz túl lusta vagyok, hogy elkezdjek keresni neked itt mindenfélét.

Csupán azt akartam mondani, hogy a csillagozás hasraütésszerű és simán előfordulhat, hogy találsz egy lepukkant putriországban (mondjuk Afrikában valahol) annyi pénzét egy luxusszállodát. Persze a luxus is relatív - pont ez a lényeg. Ami neked normál (vagy szar) az az afrikainak már luxus.

Teshow 2010.07.14. 22:07:31

Az internet korában magunknak foglalni a szállásokat nem nagy kihívás, ha ember "kicsi röfög idegen nyelv". Csakhogy az utazási irodák nagy tételben foglalnak, ezért sokszor a direkt szálláskeresés - főleg üdülőhelyen - nem mindig olcsóbb.

Amúgy a kommentek szokás szerint összemosnak pár dolgot, úgyhogy szerintem:

1. Nehogy már baj legyen, ha a pénzemért a szolgáltatást el is várom.
2. Az időjárásról nem tehet senki, de az idegenvezető vezesse már az idegent, elvégre azért kapja a fizetését.
3. Ha a kihelyezett idegenvezető bunkó, akkor az irodája ne védje már a mundér becsületét, hanem verje pofán, hiszen az ő jóhírével (és pénzével) játszik.

Ugyanakkor:

4. Tessék már kicsit körülnézni drága utastársak, hogy milyen kockázatok vár(hat)nak egy kiránduláson, pláne ha kicsi gyerekek várnak a szálláson.
5. Tessék már legalább KICSIT röfög idegen nyelv.
6. Fakultatív kirándulást SOHA nem a telepített idegenvezetőnél fizetjük be, hanem elmegyünk a kikötőbe/turisztoffiszba, és megrendeljük FÉLÁRON!!!
7. Ha mégsem röfög idegen nyelv, akkor barátkoz kicsi másik magyar, aki röfög és segít.

Egyébként pedig tessék venni bédekkert és túrni kicsit (az út ELŐTT) a netet, főleg az elégedettségi oldalakat - ezer féle van belőlük - és ha lehet, okulni más korábbi jó/rossz tapasztalataiból!

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.14. 22:08:48

@tasavallan presidentti yön:

Amilyen az adjonisten: te isten barma, szerinted a B-737 Classic-nak miért 0.74 M az utazósebessége az üzemi magasságban, az NG-nek meg miért 0.78 ugyanott? És ez egy aerodinamikailag 98%-ban azonos típus. És ezt a sebességet, ugye, nem tévesztjük össze a VNE-vel. Illetve, te igen, mert kb. annyi fogalmad van erről, mint egy üregi nyúlnak a kémiáról. Szerinted a Convair 990 hogyan lehetett a korának a leggyorsabb, nem szuperszonikus gépe, úgy, hogy azonos utazón ma is leverné a tömegtípusokat, húgyagyú?

És ugyan, egyszer beszélj valakivel, aki ismeri a szovjet D-30 hajtóműveket, és majd csodálkozol, mi a reaktor és mi nem. És ha egyszer zárt körben hallod a sztorikat és stikliket, pl. felszállás és elemelkedés után gázkar-visszahúzásról Tupoljeven, akkor csodálkozol majd igazán, de az ilyesmi nem publikus, beléd meg minden kár, még az infotovábbítás is. Egyébként meg nem azt mondtam, hogy nem gázturbina, hanem hogy erős, mint a barom. Annyira erős, amennyire ostoba vagy. Vagyis nagyon. Ezért viszi könnyen a 100 tonnás repcsit.

Az erősen, vagy legalábbis a 737 vagy a 320-hoz képest erősen nyilazott szárnynak lófasz köze van a manőverezéshez, illetve, annyiban van köze, hogy kis sebességen éppen csökkenti a manőverezőképességet, ezért kell neki gigasok szárnymechanizáció. Amivel nagyon is szoros a kapcsolat, az a sebesség. Szerinted egyenes vagy nyilazott szárnnyal sikerült átlépni a hangsebességet? Szerinted hány katasztrófa volt, amíg rájöttek, hogy egyenes szárnnyal nem megy?

Úgy színes a világ, ha az ostobáknak is marad benne hely. Viszont kushadj, amikor a felnőttek beszélgetnek, nert égeted magad és anyádat.

ZX 2010.07.14. 22:08:54

@Xezs: A csillagozás szubjektivitásban igazad van. De engem nem érdekel az afrikainak mi a luxus amikor én európai vagyok. Én magunkhoz mértem, hogy sokan fillérekért várnak el luxusszolgáltatást. Márpedig egy IGAZI luxusszálloda az Nigériában, az USA-ban, Nepálban meg Vietnámban is luxusszálloda.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.14. 22:11:17

Mindig furcsálltam azoknak az észjárását, akik befizettek egy hétre egy görög szigetre, kimentek, lement a nyaralás, de valamiért nem hozták őket haza, és ezen sír a szájuk.

Én csöveznék mediterrán szigeten. Szép az idő, szép a sziget, semmi indok nincs arra, hogy ne lehessen a szabad ég alatt aludni.... Ha majd kitoloncolnak, visszajövök. Addig meg nyaralok.

Teshow 2010.07.14. 22:26:17

Saját sztorik:
- a bérautó társaság sofőrje karambolozott, amikor átvitt minket a garázshoz, majd közölték - miután hál'Istennek nem lett bajunk - hogy ne rinyáljunk, hisz nem lett bajunk. Itthon cirkusz kiver, kiderült nem egyedül - a kölcsönző le is került a partnerlistáról!
- a megrendelt bérautó lelakott rom volt, de ez csak használat közben derült ki. Itthon reklamáció - három hét múlva bocskérés+bérleti díj a számlánkon.
- charter kavarodás miatt egy nap elúszott az utazásból. Reklamáció - egy hónap múlva bocskérés+az elveszett idővel arányos törzsutas bónusz.

Tehát ha valami nem gilt, akkor igenis szólni kell!

Jah, telepített idegenvezető:
Egyik utunkon a bejelentkezéskor megjegyezte a kislány, hogy van már a hotelben egy magyar család, de igen faxnisak, semmi se jó nekik.
Később kiderült, hogy a kisgyerekes házaspárt a bejárat fölé szállásolták el, és turnusváltáskor hajnali 2-től már jöttek-mentek a reptéri buszok az üvöltöző utasokkal.
Szerencsére "faxnisék" - amúgy nagyon kedves, béketűrő emberek - jól beszéltek több idegen nyelven is, és így a recepciósok mosolyogva kicserélték a szobát az első adandó alkalommal!

Teshow 2010.07.14. 22:33:39

Ja, és a fenti sztorik mind más-más utazáson történtek, mint ahogy többször cseréltünk mi magunk is szobát szállodában, javíttattunk meg csöpögő WC-t, zörgő klímát.
A helyi személyzet a legtöbbször segítőkész (néha segítőkészebb, mint a telepített magyar idegenvezető) és itt is igaz: egy kedves mosoly sokkal több mindent megold, mint ha azonnal verni kezdjük a recepciós pultot.

Itthon viszont már fordított a tapasztalat: az utazás utáni eredményes reklamációhoz igencsak határozott fellépés kell!

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.14. 22:43:38

@ZX: szia, erre azert racafolnek, Lagos legjobb szallodajaban/apartmanjaban laktunk a kollegammal, a medencebe nem mertem belemenni a sok kicsi aranyos sikloszeru allatka es retek koze, meleg viz neha volt, neha nem volt, a recepciosrol sutott a gyulolet, nem titkoltan, az utott kopott butotokrol es az ossze vissza vert, foltos agynemurol nem beszelve. egy dolog viszont kivetelesen jo afrikaban, a sort iszonyat hidegre lehutik. es ez igaz minden afrikai orszagra, ahol eddig meloztam. az tenyleg 5*

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.15. 00:00:48

@Droidfigyelő: "egyenes vagy nyilazott szárnnyal sikerült átlépni a hangsebességet?"

Nem magyon volt a Bell X1 szárnya nyilazva.
en.wikipedia.org/wiki/Bell_X1

"rájöttek, hogy egyenes szárnnyal nem megy?"

Erre nem jöhettek rá. A Bell X1 szárnya is lehetett volna tök merőleges a testre, rakétával hajtották. Kellő erővel akár egy téglát is fel lehet gyorsítani hangsebességre. A tüzérségi lövedékeknek sincs nyilazott szárnyuk.

Papichulo 2010.07.15. 03:58:01

@tasavallan presidentti yön:
Ugy latom lebogtel a 773-mal kapcsolatban ,most masba probalsz belekotni. Patetikus vagy.

"Nem mondod?"

De mondom, mert ugy latom, hogy ossze-vissza beszelsz hulyesegeket.

"Csak hát mondjuk 200 km/h-s hátszél nincs. Ez apró kis hiba a számításodban."
Nincs? Ezek szerint te rendelkezel statisztakaval az OSSZES meterologia jelentesrol az elmult 50 evet tekintve. En a sajat szememmel lattam, te ala tudod tamasztani valamivel a te allaspontodat? Barmilyen link jo lesz, ami azt bizonyitja, hogy ez lehetetlen. Put up or shut up!

"Az air speed meg akkor kb. 550 km/h, amikor a ground speed 900 km/h. A sebességmérő ugyanis tekintetbe veszi a levegő sűrűségét is. "

Most tenyleg retardalt vagy? Inkabb muvelodj: www.aerospaceweb.org/question/instruments/q0210.shtml

Ne kinlodj, inkabb kerj elnezest ! :)

Papichulo 2010.07.15. 03:59:13

@tasavallan presidentti yön:
Ugy latom lebogtel a 773-mal kapcsolatban ,most masba probalsz belekotni. Patetikus vagy.

"Nem mondod?"

De mondom, mert ugy latom, hogy ossze-vissza beszelsz hulyesegeket.

"Csak hát mondjuk 200 km/h-s hátszél nincs. Ez apró kis hiba a számításodban."
Nincs? Ezek szerint te rendelkezel statisztakaval az OSSZES meterologia jelentesrol az elmult 50 evet tekintve. En a sajat szememmel lattam, te ala tudod tamasztani valamivel a te allaspontodat? Barmilyen link jo lesz, ami azt bizonyitja, hogy ez lehetetlen. Put up or shut up!

"Az air speed meg akkor kb. 550 km/h, amikor a ground speed 900 km/h. A sebességmérő ugyanis tekintetbe veszi a levegő sűrűségét is. "

Most tenyleg retardalt vagy? Inkabb muvelodj: www.aerospaceweb.org/question/instruments/q0210.shtml

Ne kinlodj, inkabb kerj elnezest ! :)

Papichulo 2010.07.15. 04:00:06

@tasavallan presidentti yön:
Ugy latom lebogtel a 773-mal kapcsolatban ,most masba probalsz belekotni. Patetikus vagy.

"Nem mondod?"

De mondom, mert ugy latom, hogy ossze-vissza beszelsz hulyesegeket.

"Csak hát mondjuk 200 km/h-s hátszél nincs. Ez apró kis hiba a számításodban."
Nincs? Ezek szerint te rendelkezel statisztakaval az OSSZES meterologia jelentesrol az elmult 50 evet tekintve. En a sajat szememmel lattam, te ala tudod tamasztani valamivel a te allaspontodat? Barmilyen link jo lesz, ami azt bizonyitja, hogy ez lehetetlen. Put up or shut up!

"Az air speed meg akkor kb. 550 km/h, amikor a ground speed 900 km/h. A sebességmérő ugyanis tekintetbe veszi a levegő sűrűségét is. "

Most tenyleg retardalt vagy? Inkabb muvelodj: www.aerospaceweb.org/question/instruments/q0210.shtml

Ne kinlodj, inkabb kerj elnezest ! :)

Papichulo 2010.07.15. 04:00:52

@tasavallan presidentti yön:
Ugy latom lebogtel a 773-mal kapcsolatban ,most masba probalsz belekotni. Patetikus vagy.

"Nem mondod?"

De mondom, mert ugy latom, hogy ossze-vissza beszelsz hulyesegeket.

"Csak hát mondjuk 200 km/h-s hátszél nincs. Ez apró kis hiba a számításodban."
Nincs? Ezek szerint te rendelkezel statisztakaval az OSSZES meterologia jelentesrol az elmult 50 evet tekintve. En a sajat szememmel lattam, te ala tudod tamasztani valamivel a te allaspontodat? Barmilyen link jo lesz, ami azt bizonyitja, hogy ez lehetetlen. Put up or shut up!

"Az air speed meg akkor kb. 550 km/h, amikor a ground speed 900 km/h. A sebességmérő ugyanis tekintetbe veszi a levegő sűrűségét is. "

Most tenyleg retardalt vagy? Inkabb muvelodj: www.aerospaceweb.org/question/instruments/q0210.shtml

Ne kinlodj, inkabb kerj elnezest ! :)

ZX 2010.07.15. 08:11:35

@ossuser1: Attól még, hogy valami a legjobb szálloda x helyen, még nem biztos luxusszálloda.

De akkor mutatok neked párat.

www.tophotels.com/de/index.html

Stupidella 2010.07.15. 08:41:36

@neccharisnyás útonálló: ezzel én is pontosan így vagyok! De sajnos még nem felejtettek eddig ott sehol. :)

Santorini/ Kréta 2010.07.15. 09:34:37

Olvastam, a blog.on közzétett , panaszukat...erre kivánnék reagálni.
Hadd tudja meg , mindenki, aki olvassa...nem minden ugy van, ahogyan Amy azt leirta!!!!
Nagyon fontos megjegyeznem:
1.'.A Santorini kirándulást, NEM az ANUBIS TRAVEL szervezi ! (hanem a hajótársaság, Flyingcat 4. )
2,' A Santorini fakultativ program szintén a hajótársaság szervezése...és jómagam (Erzsébet )..ezen a napon, a hajótársaság alkalmazottja vagyok.
Nem képviselek, semmilyen magyar utazási irodát..., KIZÁRÓLAG a hajótársaságot !
Tehát, a munkával -fakultativ programmal kapcsolatban, a társaság utmutatásai alapján kell eljárnom.
(sem az Anubis Travel..sem más iroda , nem adhat utasitást, a programmal kapcsolatban! )
Semmilyen magyar utazási iroda, sem velem, sem a program esetleges változtatásának jogával NEM RENDELKEZIK !!!
Pontosabban: az én dolgom, a Santorinin, a hajóból kiszálló magyar csoportot , autóbuszra tenni, végig kisérni a sziget turán, majd ezt követően, a kikötőben, utbaigazitani...hogyan szálljanak be a hazautazáshoz.
- FAKULTATIV PROGRAM A SZIGETEN, ezért kapom a fizetésem, ezen a napon.
A hajón, idegenvezető , csoport kisérő nincs! (PL. a franciák id.vez,je, Santorinin, a kikötőben várja a csoportját, mert ő Santorinin lakik. )
Ez egy menetrendszerűen közlekedő hajó, közel 150-200 , 1 napos Santorini turára érkező turistával, és másik 250-300 egyéni utazóval, turistákkal, helyiekkel...
Tehát a hajó minden utasa egyénileg utazó,okosan,egyedül,elengedett kézzel utazó személy.A hajón,ilyen,mint külön túristacsoport, NEM LÉTEZIK.
Csoporttá akkor válik,amikor leszáll a hajóról,és beszáll a kiránduló buszba.
Ha bármilyen nemű KOMOLY reklamáció felmerülne, melynek valóságalapja is van (nem ugy..mint jelen esetben...) akkor az,a hajótársaságot illethetné.
A vendég panasza nagyon sok helyen NEM FEDI A VALÓSÁGOT !
Ezért is ragaszkodom ahhoz, halgattasék meg a másik oldal" is ! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Az idegenvezetőnek is van becsülete,és kötelessége,hogy megvédje azt,amikor alaptalan vádaskodások érik.
Idézek a blogban szereplő panaszlevélből:
"-az iroda által szervezett" kirándulás"...-NEM az Anubis Travel , a program szervező !
" az utazási iroda idegenvezetője eltűnt" a hajón, az odafelé uton.:.......-Nem vagyok semmilyen utazási iroda idegenvezetője...én is csatlakozhattam volna a csoporthoz Santorinin, a hajó kikötése után, u.ugy, mint francia kollégám. ( érdekes, a francia turisták ezért soha nem reklamálnak...???????)..az csak "véletlen..hogy én is azon a hajón utaztam. Egyébként a hajót ugy dobálta a szél ill.a hullámok, h. nem lehetett biztonságosan lábon, talpon állni..és erre figyelmeztették az utasokat is , a hajón szolgálatot teljesitő alkalmazottak !

"Santorini helyett, IOS szigetén"kötöttünk ki.....-előtte megpróbálták kikötni a hajót Santorinin.
Több mint 1 órás. hiábavaló próbálkozás után, a kapitány ugy döntött, az utasok biztonsága érdekében, hogy a sokkal szélvédettebb, biztonságosabb, a közelben fekvő IOS szigetére viszi a hajót és utasait.
A 3 órás ott-tartózkodás , (szabad program), amiatt volt, talán, mérséklődik a szél..és visszafordulhatunk Kréta felé az esti orákban.
"a hajóra, az id vez, szállt fel először".......-Az értünk a kora esti órákban IOS-ra érkező hajó, menetrendszerinti járat volt.
Nekünk erre a hajóra NEM VOLT jegyünk...azaz, az utasoktól beszedett(Kréta-Sant. odautra szóló "fél") jegyekkel tudtuk igazolni feléjük...mennyi utas száll majd fel a hajójukra... (ezért álltak jegy nélkül a kikötőben..)
Logikusan, először, a jegyet megváltó, utasaikat engedték be a hajóba., ezt követően, a mi csoportjainkat.
Láttak már olyan idegenvezetőt,aki a csoport végén kullog???
Az, hogy magukra hagytam..NEM IGAZ ! Tőlük kb, 3 m.re, ültem le a kollégáimmal, akik mind a hajótársaság idegenvezetői+ a teljes csoportért felelős személy,
Ezen az 1 órás IOS-Santorini között eltelt hajóuton, már "lincshangulat volt..megfenyegettek...nagyon csunya szavakat használtak...és kioktattak, minek is vagyok én..és mi az én dolgom, szerintük.
Fő hangadó, természetesen..a panszalevelet fogalmazó "'AMY"és ..ahogy irja "szerető férje" volt.
Követelték, azonnal intézkedjek, h, hazajussanak Krétára...SENKI NEM akarta megérteni...sem hajó..sem repülő nem közlekedik már azon a napon! Ekkor, ott a hajón közöltem: aki marad velünk másnap is,velük végigcsináljuk a fakultativ programot...
Akik , nem akarják,azok saját költségen, repülővel visszamehetnek Krétára...Hajó másnap sem közlekedett !
Megjegyzem: nekem a dolgom, a fakultativ program lebonyolitása volt..semmi egyéb!
Ebből lett még nagyobb "ordibálás"...a vendégek részéről....felém...

" egy utitársunk kiharcolta a reggelit"....- Este, miután megkaptuk, a hajótársaságtól az informáciot, mely szálláshelyekre tudnak bennünket fogadni...ezek szerint, igyekeztünk, minden utasunkat nemzetiségtől függetlenül a kollégáimmal elhelyezni.
A magyar vendégek kérdésére, lesz-e reggeli..akkor még nem kaptam választ , és ezt nekik is továbbitottam. Azt igérték, reggelre biztosan eldől..kiderül..mi lesz a reggelijükkel. Később, 2 óra mulva , jelezték felém , IGEN..mindenkinek biztositanak reggelit.
Tehát, NEM az utastárs intézte el..NEM is én..hanem a hajótársaság igy rendelkezett!
"23-an hazautaztak !? -akik nem fértek fel a hajóra...azok maradtak"......- Kirándulásunk utolsó állomása Pirgos városa volt.
Ott, a kikötőbe való indulás előtt , kaptam a munkáltatóm, ill,. annak képviselőjének utasitását, számoljam meg, hány olyan MAGYAR UTASUNK VAN, AKIKNEK MÁSNAP, AZAZ SZERDÁN...BUDAPESTRE SZÓLÓ REPÜLŐJEGYE VAN ! ŐK VOLTAK 23-AN !!!!
U.ekkor, nekem azt az utasitást adták, h. elvégeztem a munkámat, a fakultativ kirándulást..ezért a többi idegenvezetővel együtt., mi is hazautazunk a hazamenő csoporttal.
A társaság vezető képviselője, az összes ottmaradt utassal továbbra is Santorinin maradt...és intézte a csoport szállását, étkezését és másnap a hazautazásukat is.( ez 1 személy volt)
23-an,Nekik mindenképp vissza kellett térni Krétára, h. ne veszitsék el charter jegyüket...és hazajussanak Magy. o.ra.
Felszálltam a buszra..kértem nyujtsa fel a kezét , aki másnap repül Bp.re.
Felvettem a mikrofont, és bemondtam, akkor 23 magyar utas hazamegy egy másik hajóval (ami nagyobb,és elinditották ezen a szeles napon).
Ekkor "panaszlevelünk" irója-„Amy szeretett férje„ felugrott a helyéről, felemelte az öklét a fejem felé és már ütött is volna...ha az első 4 ülésen ülő francia turista nem fogja le...
Ledobtam a mikrofont...és menekültem..le a buszról..A busz előtt állt 3 sofőr és a hajótársaság kirándulásait irányitó kolláganőm.
A fedühödött utas ( aki panaszában, azt irta , hogy idegesen számon kért...)...szó szerint ezt üvöltötte: "-SZÉTBASZOM AZ ARCODAT, KITÉPEM A KARODAT ÉS LENYOMOM A TORKODON..A KURVA ANYÁDAT..HÁT NEM ÉRTED, H,NEKEM HAZA KELL MENNEM..A CSALÁDOMHOZ"
EZ VOLT AZ ő IDEGES SZÁMONKÉRÉSE" !!!!!
Én nem tudtam megszólalni sem..nemhogy válaszolni....remegtem a félelemtől...MENEKÜLTEM!!!!!
Letépte magáról, az Őt lefogó francia turistákat...és rohant utánam..le a buszról...ahol a 3 sofőr fogta le..ill. mások..akik épp ott álltak.
Az egyik sofőr , azonnal kimenekitett..és egy másik buszra kellett szállnom (saját testi épségem, biztonságom érdekében)...
IGY..ebben az értelmezésben, valóban otthagytam a csoportomat...Pirgos-tól Santorini kikötőjéig, ami kb, 15perc autóbuszut!
A kikötőig, a buszsofőr felhivta a kikötői rendőrséget...
A rendőrök szedték le az örjöngő..és ököllel, igazát kereső kedves Anubis travel utast.
Én külön, másik rendőr kiséretében mentem be az hivatalukba. Külön szobában kérdeztek ki bennünket...
MINDENKI !!!! A HAJÓTÁRSASÁG kirándulásaiért felelős kolléganő...a buszsofőrök is látták, mi történt...Mindenki!!!!!...a rendőrök szintén...: !!!!
-Azt javasolták..mindenképp fel kell jelentenem !
Hogy soha ilyet még egyszer ne merjen csinálni...hogy soha ne felejtse el..igy nem lehet viselkedni. Ököllel, érvényesiteni az akaratát!!!???
-NEM tettem feljelentést !!!!!!

'1. HOGY NE OKOZZAK KELLEMETLENSÉGET AZ ANUBIS TRAVEL.nak..ill. a Krétai kolléganőmnek..akinek ezzel az üggyel még sok baja lett volna.( és lett is...panaszlevél formájában....)
'2. Arra gondoltam, ugyis pár nap mulva hazamegy...nem akadályozom meg abban...hogy a csoportjával ( és a családjával ) hazatérjen..
Ha feljelentem, akkor min,. 1 hétig benn tartották volna...és birósági tárgyalást is lett volna belőle..Ki tudja mikor?
Akkor a rendőrök azt mondták...vagy Ő megy el Santoriniről..vagy nekem kell mennem....HA nem teszek feljelentést.
Még mindig megpróbáltam áthidaló megoldást keresni...
Felajánlottam neki a jegyemet, ami az esti hazautazó hajóra szólt...MENJEN::ha menni akar! Az asszony AMY", gunyosan rámnézett...és csak annyit mondott : Ezzel nem vagyunk kisegitve,,mi ketten vagyunk"...Mindez a rendőrségen zajlott le, 3-4 rendőr jelenlétében..nehogy ököllel érvényesitse igazát ...vagy próbája ..ujra...
Persze , a rendőrségen..nagyon igyekezett, "Uriember lenni...
És arról ott sem esett szó..miért esett nekem ököllel...CSAK, h. neki a családja Krétán maradt...h. mindenképp vissza akar jutni oda....
Ezek után, a rendőrök tanácsára...Vagy Ő megy , vagy én......el a szigetről, Santoriniről...És az általam felajánlott jegyemet sem fogadta el...
Felszálltam a hajóra , a hazatérő magyar csoprorttal, a 23 magyar ,szerdán Bp.-re utazó turistával.
„Az oroszok id.vez.tője elintézte a vacsorát"......Hát..ez sem igaz..mert az oroszok id,vezetője is..mint minden id,.vez. haza lett vezényelve,,,egyetlen id.vez, nem maradt Santorinin..szerdán este !!!
A hajótársaság egyetlen képviselője, (görög nő, aki 3 nyelven viszi a fakultativ pogramot), maradt az 2.ik éjszakát is ott töltő csoporttal.
1,. Nem ő intézte el a vacsorát..Hanem a hajótársaság igy rendelkezett.
2.:a másnapi hajót sem. tudta volna Ő intézni... Enyhébb lett a szél...és a kikötői rendészet, engedélyt adott a hajónak, a kikötő elhagyására ! !!!!
"3 nap" -ot kénytelen volt AMY.és "szerető férje" a családja nélkül nyaralni"...vagy szenvedni..Santorinin!????.......
- 2 nap volt...Kedden reggel indultunk, kedd-szerdán ott aludtak..és csütörtök hajnalban, hazahozták, a maradék utast is ! Őket is !

Csak ennyit szerettem volna ÉN IS ELMONDANI"...mert az nagyon szép, hogy a vendégnek mindig igaza van...DE ! BÁRMI ÁRON!??? KÉRDEM ÉN?

A Santoini-Június 21.-ei ottragadt túristák idegenvezetője….

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.15. 09:53:23

@ZX: Figyi ZX, ebben tokeletesen igazad van, amit irtam, azt ezzel a mondatoddal osszefuggesben tettem:"Márpedig egy IGAZI luxusszálloda az Nigériában, az USA-ban, Nepálban meg Vietnámban is luxusszálloda. ".

Nigeriaban nincs IGAZI luxusszalloda, csak luxusszalloda. Tisztaban vagyok vele, hogy mire gondolsz luxus alatt, de hidd el nekem, nagyot koppannal, ha ezt varnad el Lagosban, es ha pattognal a recepcion, az iz lehet, hogy elvernenek, mint a szart. Mas lenne, ha mondjuk UK-bol lennel, de mivel lovese nincs Mo-rol, ezert ugyanugy banna veled, mint egy akarkivel.

Megneztem a likedet az IGAZI nigeriai luxuszallodakrol, kettot talaltam, egy Hiltont es egy Sheratont.
Azt tudni kelle, hogy ami itthon vagy Europaban Hilton vagy Sheraton, az Afrika legpudvasabb orszagaban csak neveben az. Hidd el legyszi ezt nekem. Laktam mar afrikai Hiltonban es Sheratonban is. Jobbak mint a helyiek, de kozel sem IGAZI luxus.
Ha pedig mindent elhiszel, amit egy weblapon irnak le akarkik (tophotels.com), akkor itt is van egy link:

www.bathmate.hu/

Stupidella 2010.07.15. 09:56:08

@Santorini/ Kréta: hát igen, mindig érdekes meghallgatni a másik felet az ő szemszögéből is.

Személy szerint pont Görögországban annyi tapló kivagyi magyar turistát láttam már, hogy semmin nem csodálkozom.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.15. 10:04:29

@Santorini/ Kréta:
Hat, ha ez igaz, hangsulyozom HA, egy az egy ellen, akkor ez teljese n mas megvilagitasba helyezi a dolgokat es azt kell mondjam, kedves Amy, te egy hazug ripacs paraszt vagy a ferjeddel egyutt. Aki a viselkedesebol itelve egy 8 altalanost vegzett, de feltetlenul BMW-vel vagy Mercedes-sel jaro, arannyal telepakolt, kivart epitkezesi vallalkozo.

ZX 2010.07.15. 10:04:58

@ossuser1: :D:D:D

Először is, akkor érted, hogy mire gondoltam. Akkor vesd össze azzal amit írtam, hogy nem mind luxusszálloda ami x helyen a legjobb. Ebből máris látod, hogy egyezik a véleményünk, csak mindketten másképp fogalmazunk. Ennyi.
Mindenesetre gondolom nem olvastad a korábbi kommentjeim, mivel akkor láthatnád, hogy szakmabeli vagyok, tehát tudom, hogy hol milyen szállodára lehet számítani és mit jelentenek a helyi csillagok a valóságban.
Az egész luxusszálloda vita abból indult csak, hogy a magyarok fillérekért várnak el minőséget.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.15. 10:13:41

@ZX: sajnos nem volt idom vegigolvasni minden kommentet, ezert a hamar levont kovetkeztetesemert bocsi. Nem okoskodni akrtam. Elolvasgattam amiket irtal es gyakorlatilag tenyleg ugyanarrol beszelunk. AMugy en altalaban megprobalom vedeni a magyar turistat, hogy nem akkora suttyo, mint sokan allitjak, ugyanez megvan mas nemzetiseguben is. Viszont kezdem ugy erzni, hogy mar en sem hiszek ebben.
Az utolso mondatoddal mindennek ellenere egyetertek. Nalunk tenyleg azt hiszik sokan, hogy befizet 100-150e ft-ot es azert neki korbe van nyalva a segge. REpjeggyel es szallassal egyutt.
Azok a szallodak, ahova minket tesznek a cegemtol, atlagos 4*-os businnes hotelek es ha europarol beszelunk, akkor atlag 110-140 euros arak vannak.
Ha csak a 110-zel szamolunk, a het ej ara akkor is kb 220e ft. Plusz meg erre jon repjegy es transzfer.
Kb 400e az osszkoltsege egy hetnek, ezzel szemben amit te is irtal, sokan 150000 ft-ert varjak el minimum ugyanezt, de meg lehet tobbet. es mindezt NYARALO helyen.

ZX 2010.07.15. 10:21:54

@ossuser1: Pont múlt héten volt ilyen esetem, hogy hozzámvágták, hogy akkor remélik minden rendben lesz és leadom időben a foglalást, ha már ennyi pénzt befizettek. (Komoly 100.000 Ft-ot 4 főnek olasz apartmanért :P majdnem megmutattam, hogy előtte 2 főre fizettek 1.100.000 Ft-ot, úgyhogy ne verje a nyálát.) És sajnos az ilyenből van több.

szépjuhászné 2010.07.15. 10:29:25

@neccharisnyás útonálló: Csak a bankszámlámat töltse föl néha valaki!:)

labi 2010.07.15. 10:34:19

Én elfogadom hogy valaki utazási irodával szeret utazni, hiszen pár napja azt is láttam egy éjszakai csatornán hogy vannak akik azt szeretik ha egy tűsarkúval ütögetik a heréit.

Étterem drága átlagfizuval témára:
Nos, görögben pont nem, első nap sétálsz egyet és keresel egy kedves kis olyan helyet, ahol helyiek kajálnak (görögben ez éppen könnyű, hiszen az öreg csókák pörgetik a gyöngyöt így felismerhetőek) így jobbat és olcsóbban fogsz kajálni, mint ahová az utazási iroda cipeltet menüre...

labi 2010.07.15. 10:45:34

Hmmm... azért Santorini/ Kréta hozzászólása megérne egy re-postot. :)

ZX 2010.07.15. 10:52:30

@labi: Irodával is lehetsz szabad, met semmi sem kötelező. Ugyanakkor leveszik a válladról a szervezés gondját. Ezenkívül egyéb dolgokban is többet ad. De persze a másik felet is értem, csak én nem fizetnék 2-3x több pénzt azért amit olcsóbban is megkapok.

labi 2010.07.15. 11:06:55

@ZX: "Ezenkívül egyéb dolgokban is többet ad."

Vagy legalábbis többet ígér. :)

Csak saját tapasztalatok miatt mondtam le az irodák szervezett utazásokról. Nem nagy dolgok, mert sosem hagytak ott sehol, de legtöbbször a tökéletes kiszolgálás a teljes összeg kifizetéséig tartott. :)

Azóta inkább sok ismerős jó tippjei, akkor nem lesz az, hogy egy állítólag szép tengerparti apartman amúgy nem szép és 800 méterre van a tengerparttól, hanem ennél olcsóbban lehet olyat is, ahol csak a korláton kell áthajolni, hogy az öreg halászbácsi a hajójáról odanyújtsa neked a frissen fogott halat.

De természetesen elhiszem hogy vannak korrekt utazási irodák kedves alkalmazotakkal, csak még nekem nem sikerült megtalálni.

ZX 2010.07.15. 11:19:44

@labi: Gyere hozzánk ;) Az a helyzet, hoyg sokan a szervezőhöz mennek be. Ezzel nincs is gond, csak azt tudni kell, hogy ők először a saját útjaikat akarják eladni, míg egy közvetítő általában azt ajánlja ami neked jó. (Persze itt is vannak kivételek). Függ attól is persze, hogy adott ügyintéző mióta dolgozik a szakmában és mennyire van képben, meg még sok mindentől, de hidd el lehet igen kiválóakat kifogni.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.15. 11:34:58

@ZX: az iazsag kedveert el kell mondanom, hogy harom nyaralast toltottem Gorogorszagban eddig, es mindet irodan keresztul. Mi is a 100000 ft koruli illetve vmivel magasabb arat fizettuk fejenkent, de nem vartam csodat. nekem arra volt szuksegem, hogy charterrel odavigyenek, elvigyenek a szallodaba, ha van esetleg reggeli, akkor valamit tudjak hatrapni es ennyi. Soha nem fizettunk be az iroda altal szervezett programokra es autot sem az altaluk "legolcobbnak" mondott (PL: avis, bruhaha) cegtol bereltunk. Minden sarkon van maszek kolcsonzo es kb harmad, na jo felaron megkapod ua az autot. ez volt a helyzet a hajokazassal is. amikor ugy gondoltuk, hogy hajozni akarunk, kimentunk a kikotobe, 1-2 arcot megkerdeztunk, utba igazitottak es talaltunk magunknak.
Mindezt arra irom, hogy a 100 rugo, az annyira eleg, hogy odavisznek, van egy zuhanyzod meg egy agyad es talan egy reggeli, jo esetben fp. Ha valaki ennel tobbet akar ennyi penzert, az az a kategoria akirol irtal. Pokhendi, kivagyi es sotet.

ZX 2010.07.15. 11:49:09

@ossuser1: Így van. Te tudod, hogy ennyi pénz ennyire elegendő és kész. De sokan nem olvassák el még a szerződést sem, csak aláírják, aztán meg reklamálnak.

nyanyus 2010.07.15. 11:57:14

@Santorini/ Kréta: Hát, nem tudom!
Szép-szép a hajótársaságra kenni mindent, de hát itt az a kérdés, hogy a fakultativ Santorini utat kinél vették meg az utasok. Ki árulta őket, kinek a kezébe adták a pénzt. Amennyiben a hajótársaság kezébe, akkor van abban valami, amit irsz. Amennyiben te árultad a hajótársaság útját, akkor minden esetben( nem jogilag, de erkölcsileg mindenképpen) te vagy a felelős azokért, akik nálad bármit kifizettek. Nem teheted meg, - semmilyen esetben sem-, hogy a haza nem szállított utasokat otthagyod. Itt hivatkozhatsz a rendőrségre,a munkáltatód utasítására( ami szerintem nem olyan utasítás, amivel nem lehetne vitatkozni) meg az égegyadta világon mindenre, Lehet ezt magyarázgatni minden módon, de valahogy mégsem az illik a képbe, hogy az utasokat kisérő, magyarul beszélő idegenvezető- akitől esetleg az utat vették- eltünik a képből.
Nagyon sok ember csak most kezd el megtanulni külföldön nyaralni. Sokan nem beszélnek idegen nyelvet( sajnos), mások meg egyszerűen félnek egyedül bárminek is nekivágni, ezért veszik igénybe az utazási irodákat. Itt jön képbe az idegenvezető, aki azért van, hogy segítse és tájékoztassa őket mindenben. Ha egy ilyen utas, mint amilyen Amy és b. férje volt elveszíti a fejét, akkor egy jó idegenvezető le tudja őket csitítani, meg tudja magyarázni, hogy mi miért van. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyha értelmesen és türelemmel te mindezt megtetted, akkor valaki felugorjon és ököllel essen a másiknak. Valami a történetben ezek szerint sántít és valószinűleg a viselkedésedben volt egy-két annyira nem szimpatikus vonás, ami - többek között- ezt idézte elő.
Ha valaki idegenvezető lesz, akkor azzal is számolnia kell, hogy emberekkel kell foglalkoznia, ráadásul végtelen nagy megértéssel és türelemmel.

Dr. Körömlakk ® 2010.07.15. 12:09:52

@Santorini/ Kréta:
ez hasznos volt, köszönjük, ennek tükrében én is azt mondom, a kedves utas egy tahó.
mea culpa.
(tényleg megérne egy posztot)

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.15. 12:13:50

@nyanyus: szia, nem lehet tudni, hogy kinek van igaza. egy allitas egy masikkal szemben, de azt hiszem egy noi idegenvezeto viselkedese, nem adhat okot arra egy ferfinak, akarmilyen ideges, hogy megusse. el lehet kuldeni a picsaba, vagy ahogy egy ismerosom szokta mondani, ha mar olyan ideges vagy, hogy legszivesebben megutnel egy not, akkor inkabb kopd le. Kicsit olyan erzesesm van a kommenteddel kapcsolatban, hogy mintha jogosnak erezned a ferj viselkedeset, az utesre gondolok, felteve, ha igaz, hogy meg akarta utni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.15. 12:28:02

@Santorini/ Kréta: Ideges ember sok mindent mond, amikor ideges vagyok, én is szoktam. Különbeket is. Nem kell komolyan venni, rád rontani valószínűleg nem fog, kivéve ha te is tahó vagy, akkor meg leszedi rólad a többi utas. :)

Ha erre nem vagy rákészülve, ne adj okot arra, hogy az utasok idegesek legyenek.
Utasként adott pillanatban engem nem nagyon érdekelne, hogy Te kinek az alkalmazottja vagy, és mi a konkrét feladatköröd, azt mondták, hogy te vezeted az utat, akkor Te vezeted az utat, és kész. Ha gond van, oldd meg.

Fakultatív programokra egyébként nem érdemes menni, mert 1. drágák (ugyanazt megkapod olcsóbban és jobb minőségben ha magadnak szervezed, vagy igénybe veszed valamelyik céget aki ezzel foglalkozik kint, mert az utazási iroda is ezt csinálja, csak rányomja a saját költségeit is), 2. mindig lesz valaki, aki hülye és/vagy cirkuszol, 3. időpocsékolásnak és pénzkidobásnak fogod érezni.

Ezt leszámítva utazási iroda párti vagyok, és viccesnek találom az önszervező utastávsak felsőbbrendű megnyilatkozásait. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.15. 12:32:20

@enamel: akkor fogjunk kezet, ne érezzem má magam annyira egyedül. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.15. 12:35:04

@ZX: Ezt vitatom. A magyarok általában félre vannak tájékoztatva, mert ha bemégy egy utazási irodába, mindenki mosolyog, és hülyeségeket mond, ahelyett hogy közölné, hogy igen, ennyiért itt ezt kapod, duplaennyiért meg ennyivel többet. Viszont aki eladja a saját jutalékát nézi, ami egy 4 csillagos útnál mondjuk 30 ezer, egy ötnél meg 35, de te lehet hogy már nem fizeted ki az 5 csillag árát, és elesik a 30-tól is.

Először, új országban, a többség szerintem megszopja.

ZX 2010.07.15. 12:54:04

@enamel: Mármint az iroda jutalékára gondolsz, nem az ügyintézőére. :) Hidd el nem a csillagok számától függ. :D tudok mondani drágább 4*-ost mint 5-öst.
Nem tudom, én még nem tájékoztattam félre senkit, mert általában azért az ember tudja mennyiért utazik, és ahhoz nézünk szállást. Ami kirivóan rossz szálloda arról én lebeszélek mindenkit, ha nem ismerem adott szállást azt is megmondom, vagy kollaganőmtől kérek segítséget hátha ő ismeri.
Ja és egyébként napi szinten kapunk köszönőlevelet. Mert nem beszélünk hülyeségeket. :P Mivel az a célunk, hogy jövőre is velünk utazzon. A válság amúgy is most jócskán szűrt.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.15. 12:59:35

@ZX: Nem, én tényleg az ügyintézőére gondoltam.. ő nem kap külön? Melyik iroda vagytok amúgy?

Dr. Körömlakk ® 2010.07.15. 13:02:07

@enamel: jó. akkor rendben van az utazási irodás utazás, és punktum.

ZX 2010.07.15. 13:08:09

@enamel: :D De jó is lenne egy egy foglalás utan 30-35 ezret leakasztani :D
Van jutalék , de annyira minimális, hogy attól aztán nem leszünk gazdagok. Irodát max. privátban írom meg ;)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.15. 13:13:35

@ZX: engem is érdekelne, ha nem gond.

labi 2010.07.15. 13:47:31

@ZX: "Gyere hozzánk ;)"

Nos nem bánom, amint orvasom majd itt Dr Körömlakk és enamel "boldog ügyfél" postjait, futok veletek is egy kört. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.07.15. 13:51:47

@labi:

az a poén, épp ezért írtam enamelnek re-t, mert én idén épp az ő Irodájukkal voltam a Családommal nyaralni, teljesen spontán. azazhogy nem igazi "olyan" nyaralás, hanem Rajtuk keresztül találtunk megfelelő árú hotelt, amit a zsebünk kibírt, viszont ár-érték arányban a legjobbakat kínálták akkor abban a pillanatban.
mindig mindentől van jobb és rosszabb...
mi nagyon meg voltunk elégedve.
kevés pénzünk volt, így tudtam, hogy amennyiért kaptuk, azért mit várhatunk. pont azt kaptuk, nem volt parasztvakítás.
ennyi.
(a 800 000-es francia riviérás jót röhöghet, de igazából leszarom.:))

ZX 2010.07.15. 13:55:59

@labi: :D Az a helyzet minden szakmában vannak kontárok, láttam én már kőművest is aki nem tudott egyenes falat felhúzni, meg bútorasztalost aki nem azt gyártott amit kértek tőle, hanem amit ő gondolt, mégse magam építema házam és gyártom a bútoraim. :D:D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.15. 14:14:18

@Stupidella: Hát engem se. Mondjuk pénzem se nagyon volt újabban puccos helyre utazgatni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.15. 14:19:05

@szépjuhászné:
Láttam egy riportot holmi német ex-orvossal. Tönkrement az élete, lement melózni random szigetre a Baleárokon. Kirúgták. Ő maradt. Azóta is ott csövezik egy barlangban - ami ugye mediterrán éghajlaton nem nagy kín. Kaját, miegyebet úgy szedi össze, mert ott is hajlamosak a még romlatlan élelmiszert kicseszni a kukákba. És frankón elvan. Ha némi pénzre van szüksége, üres üvegeket vált vissza, mint honi homeless-eink.
Jó, mondjuk ehhez nem kis hippivér szükségeltetik, ami, elismerem, nincs meg mindenkiben.

kisvirágszál 2010.07.15. 14:27:11

Kedves Mindenki,

Én is olvastam ezt a blogot és érintettként (én is részt vettem a krétai nyaraláson és ezen az úton) szeretném megosztani a tapasztalataimat.

Sajnos az idegenvezetőnek, Erzsébet kommentjének több fontos állítása is félrevezető. Bár az igaz, hogy Amy férje nyomdafestéket nem tűrő hangon beszélt az idegenvezetővel, de semmiképpen sem szándékozott megütni, ami miatt Erzsébetnek félelemre lett volna oka.

Akkor a részletek: a Santorini-utat az Anubisz irodánál kellett befizetnünk (MOn-n vagy Krétán), az iroda kitelepített idegenvezetője vette át a pénzt, így azt gondolom, az Anubisnak kell végső soron mindenért felelősséget vállalnia, az utasoknak pedig nem feladata, hogy az Anubis és Erzsébet viszonyrendszerével tisztában legyenek.

Az Anubis kitelepített idegenvezetője (aki átvette a pénzt) - más irodák idegenveteőihez hasonlóan - azért nem vett részt a kiránduláson, mert oda valamennyi iroda Erzsébetet - az egyedüliként görögül is beszélő - idegenvezetőt küldte. Így azt gondolom, Erzsébetnek - mint az irodák megbízottjának - kellett volna kézben tartania az ügyeket a faultatív úton, de sajnos ezt nem tette meg. Sőt, bicskanyitogató stílusával sokunk ellenszenvét kivívta.

Az sem igaz továbbá, hogy nem csoportként, szervezetten vettünk részt, illetve, hogy az utat nem az Anubis szervezte, hiszen a díjat is nekik fizettük ki!

Egyébként hozzáteszem, Amyék sem voltak túl udvariasak, de ez az adott helyzetben érthető volt és sokunk véleményét kimondták.

nyanyus 2010.07.15. 14:30:48

@ossuser1: Ezek szerint nem ugyanazokat a betűket olvassuk!
Semmiféle önbíráskodással nem értek egyet, de az tény, hogy valaki csak úgy, hipp-hopp nem emel kezet a másikra. Ott kell lennie valamilyen ellenérzésnek az idegenvezetővel szemben, amit egyértelműen ő okozott.
Egyébként pedig az ismerősöddel még véletlenül sem értek egyet. A köpés talán még undorítóbb a verésnél. Köpködni a cigányok szoktak.A normális emberek meg uralkodnak- minden szituációban-magukon. Nem ütnek, nem köpnek, hanem nyelnek kettőt.

nyanyus 2010.07.15. 14:34:16

@kisvirágszál:
Na erről beszélek! Bicskanyitogató stílus, fölényesség stb. nem kell ahhoz túl okosnak lenni, hogy kideüljön egy kellemetlen szituációban az ok és az okozat.

ZX 2010.07.15. 14:44:10

@kisvirágszál: Na akkor utánanéztem pár dolognak a komment miatt.

1. Katalógus 29. oldal: ...A külföldi partner (!) fenntartja a jogot a fakultatív programok tartalmának megváltoztatására!

2. Anubis ASZF 18. pont: Az Anubis Travel felel az utazási szerződés nem, vagy hibás teljesítéséből eredő károkért, kivéve ha....
a, a szerződés teljesítésében mutatkozó hiányosságok az utas magatartására vezethetők vissza, vagy
c, vis maior esete következett be...

17. pont: Az Anubis Travel nem szerződésszerű teljesítéséből
eredő igény érvényesítésének feltétele, hogy az utas a hiba felfedezése után haladéktalanul köteles a kifogását az
utaskísérővel és a helyszíni szolgáltatóval közölni, aki köteles azt jegyzőkönyvezni. A közlés késedelméből eredő kárért az utas felelős...

labi 2010.07.15. 14:56:26

@ZX: Nekem mondod? Nem régen építkeztem, decemberben lett kész. :)

Viszont ott megvan az az előnyöd, hogy a jómunkásembereknek illetve a fővállalkozónak megmondod hogy munka elvégeztével vagy készültségi fokonként fizetsz és ha szar lesz akkor nem.

Így pl a burkólócsapattal amikor azt modták hogy kész, szépen leverettem újra az egész fürdőszobát. Aztán amikor másodikra sem sikerült, akkor szépen elküldtem őket üres zsebbel és egy másik csapat csinálta meg jól. Ami plusszköltség járt ezzel, az a fővállalkozó zsebére ment.
Minden jómunkásemberrel így állapodtam meg a földmunkástól a bútorasztalosig, akinek ez nem tetszett annak szevasz, jön helyette majd másik.

Azért ezt egy utazási irodával nem lehet így megcsinálni, van egy igéret, fizetsz, utazol, aztán ha minőségi probléma van, akkor futhatsz a pénzed után.

labi 2010.07.15. 15:02:00

@ZX:
No igen az ilyen irodás szerződések is olyanok ugye, hogy:

"Az iroda felel mindenért*
Minőségi kifogás esetén a pénzt visszafizetjük**

* Nem felelünk
** Nem fizetjük vissza"

:)

ZX 2010.07.15. 15:02:20

@labi: Miért futhatnál a pénzed után? Ha jogos a panasz akkor visszakapod a zsetont. De mivel messziről jött ember azt mond amit akar, ezért kell jegyzőkönyvet felvetetni. Ezt viszont sokan elmulasztják és akkor panaszkodnak mikor már hazaértek. Na ezért nem kapnak kártérítést. A jegyzőkönyv kötelező, mivel nagyon nagyon sokan próbálkoznak utólag mindenfélére hivatkozva jogtalanul pénzt visszakövetelni.

ZX 2010.07.15. 15:04:39

@labi: Olvastál már el úgy tényleg figyelmesen utazási szerződést?
Csak megjegyzem, a ptk. és az ez alapján írt ÁSZF az irodákat is nagyon szabályozza.
Na és akkor tegyél mellé egy banki szerződést. Na vajon melyik az inkorrekt?

Dr. Körömlakk ® 2010.07.15. 15:15:25

na akkor mindenki hülye, és senkisem az.
nem foglalok többé állást. sok szerencsét magamnak a jövőbeni utazásaimhoz!
ámen

labi 2010.07.15. 15:25:44

@ZX: "Na és akkor tegyél mellé egy banki szerződést. Na vajon melyik az inkorrekt?"

Mind a kettő. :)
Most ne kezdjük azzal, hogy "mások is". Elismerem szívesen hogy a bankok és biztosítok is genyák (valamint a kőfaragók és a balettáncosok is) de ez hogy jön most ide? :)

Jegyzőkönyvezés sem ultimate weapon, gondolom ezt te is tudod jól.
Mert ugye a "kilátás a tengerre" ha alaposan kihajolva két tűzfal között látszik egy darabja, akkor már megvalósult és elhajtanak a fenébe. Ugyan ez a "strandhoz közeli" rész, amit elég relatívan tudnak kezelni.
No meg próbáld meg jegyzőkönyveztetni az idegenvezetővel azt hogy az idegenvezető egy paraszt. :)

És ugye átbaxott, a pénzük után futó (és azt soha meg nem kapó) utasokról sem hallottunk még soha, valamint fizetésképtelenné vált, aztán más néven újranyitott irodákról sem... De valóban, a ptk és az ászf szerint az átbaxott ügyfélnek volt igaza, de mire ment vele? :)

ZX 2010.07.15. 15:34:30

@labi: Mondom én nem olvastál még el ÁSZF-et A-Z-ig.
Azért ugye te sem gondolod komolyan, hogy mondjuk egy 4-5*-os (de akár 3*-os esetében is) 2 tűzfal között lehet kilátás a tengerre? A strandot meg általában kiírják hány méter, mert van olyan utas aki képes mérőszalagot vinni és lemérni. Komolyan.
Azt is tudnod kell, hogy id.vez nélkül is lehet jegyzőkönyvet felvetetni 2 tanú aláírásával.
Persze vannak "átbaxott" utasok, de olyanok is akik minden szarért "milliókat" követelnének vissza.

szépjuhászné 2010.07.15. 15:54:06

@enamel: Ez mondjuk a mai viszonyok között lúzerség. Tele a net levelezőlistákkal, azt is meg tudod kérdezni, hogy merre van a legközelebbi bolt, persze itt is vannak hülyék. A kedvencem (hosszú lesz!): Ifjú anya kérdezi, férje Krétára megy vendégelőadónak az egyetemre,kicsi gyerekük van,ő csak németül tud, mi lesz vele, lehet-e a fővárosban pelenkát kapni? Ezen csak röhögni lehet.

labi 2010.07.15. 16:01:30

@ZX: "Azért ugye te sem gondolod komolyan, hogy mondjuk egy 4-5*-os (de akár 3*-os esetében is) 2 tűzfal között lehet kilátás a tengerre?"

Említettem valahol csillagszámot? Az ígérettől való eltérést mondtam, lényegtelen, hogy azt sokcsillagos, kevéscsillagos szélloda, panzió vagy apartman mellé írják. Az ASZF-ben nemláttam olyat, hogy "A tengerre néző ígéreteink csak 5, 4, valamintáltalában háromcsillagos szállodák esetén érvényesek, a többinél nem kell komolyan venni" :)

Szép dolog hogy véded a mundér becsületét, de kicsit visszolvasol itt is találsz olyan írásokat, ahol az iroda a panaszokat lexarta, a békéltető testületet lexarta (mert az nem kötelező érvényű) aztán a bíróságon lett végül igaza az ügyfélnek sok év után. Aki nem viszi végig mert az iszonyat macera, az már tiszta nyereség az irodának. Aztán hogy a pár év jogi hercehurca végére létezik-e még egyáltalán az iroda, az se biztos...

Amúgy mik azok a "minden szarok" amiért egyesek milliókat követelnének vissza?

ZX 2010.07.15. 16:13:58

@labi: Pl. ferde volt a kép a szobában a falon, kártérítési igényünk 50.000 Ft.

De viccet félretéve, volt olyan (utazásszervező irodánál dolgoztam akkor), hogy Svájcban ragadt a csoport mert az áradás elöntötte az utat. Béreltünk a hegyen a csoportnak szállást, +vacsorát és reggelit. Ez pár milka többletköltséggel járt az irodának. De volt ott egy japán csoport is, akiknek ugyanez az akció ha a hegyen maradnak akkor több tízmilliós kár lett volna, ezért nekik helikoptert béreltek +4-5 milláért (ez a mi csoprtunk teljes árbevételét meghaladta). És utána az egyik utas 5 oldalas panaszlevelet írt, hogy mit képzelünk mi, miért nem vittük le őket is helikopterrel és be fogja perelni az irodát.
De az ilyen apró cseprő dolgokért is panaszkodnak, hogy pl. a belga szálláson nem volt paprika és paradicsom a reggelihez. A szobájában vasútállomás volt. (Csak neki, másik 44 utasnak nem.) Hidd el még hosszasan lehetne sorolni.
Régen sok jogos panasz volt, de ma már a legtöbb nagy utazási iroda nem igér olyat amit nem tud betartani.

Hyberoid 2010.07.15. 17:04:00

@nyanyus:
Kedves nyanyusom,
azt hiszem az utazásszervező válasza elég beszédes. Tökéletesen olyan embert festett le, mint akit én is elképzeltem a levele alapján. Bizonyos embereknek nem fáj teljesen elferdíteni az igazságot, csak hogy bebizonyítsa, hogy "igaza legyen". A levél alapján számomra egy felelőtlen, ostoba szülő rajzolódott ki.

Az általad használt minősítő szavak valójában téged minősítenek.

Én persze felvállalom, hogy "irigy és szűklátókörű" vagyok, csak nagyon érdekelne, hogy számodra ez pontosan miből derült volna ki. :)

Ha jobban megnézed, valójában az történt, hogy simán pártját fogtad egy begőzölt tyúknak, mert beleélted magadat az ő helyzetébe - nyilván hasonló tapasztalat alapján. És nem tetszett, hogy valaki megtámadta a te pártfogoltadat. Sajnálom, de azt kell mondjam: nézz magadba.

Hyberoid 2010.07.15. 17:09:36

@ossuser1:
Én is sokat utazom a munkámból kifolyólag, és szerencsére kedvtelésből még többet. Persze nem 30 országban (ami kicsit túl kerek számnak tűnik), de nem is kevésben, és ha jól számolom már túl vagyok az 5 kontinensen is...

Ismerem a magyar turista típust, és azóta magunkat inkább utazónak hívom. A magyar turista típusnak köszönhetően szervezem pár éve már inkább saját magam az útjaimat - magyarokat külföldön inkább ne is lássak...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.15. 17:14:57

@szépjuhászné: Nem, ez nem lúzerség. Ezt udvariasságnak nevezik, amikor bemégy valahová, és feltételezed az ott dolgozókról, hogy értenek ahhoz, amiért fizetik őket, és nem fognak hazudni neked. Ezt alapbeállításként mindenkinek gyakorolnia kellene, külön kérés nélkül.
Az, hogy te utánanézegetsz neten, meg itt-ott, 2 db dolgot árul el; 1.: Te szoktál hazudni másoknak. 2.: Rengeteg időd van. és 3. (ez a legszomorúbb): Azzal hogy ezt így le merted írni elismerted, hogy szerinted ez a természetes.

A levelezőlistákról meg megvan a magam külön bejáratú kis véleménye, de úgy lehetne összefoglalni, hogy erősen szubjektívak.

Xezs 2010.07.15. 19:17:55

@Santorini/ Kréta: Huh, ilyen pocsék helyesírású emberre biztos nem bíznám magam külföldön, mint amilyen te vagy. A kultúráltság és a helyesírás ugyanis nagyon is összefügg.

@atpijkamo: Nono, van ám olyan lövedék, aminek nyilazott szárnya van (igaz, nem kettő):

en.wikipedia.org/wiki/File:Trigat-LR-detoured.jpg

Xezs 2010.07.15. 19:28:29

@Papichulo:

Köszi a linket, egész érdekes oldal. Kapásból találtam rajta egy cikket, ami cáfolja tasavallan presidentti yön egyik korábbi kommentjét:

www.aerospaceweb.org/question/performance/q0109a.shtml

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.15. 19:31:32

A PARS 3 LR rakétára gondolsz. Az speciel nem tüzérségi lövedék, hanem rakéta.

De valóban létezik olyan tank lövedék, olyan uránból készített rúd, aminek a végén vannak stabilizátor szárnyak. Szaddam tankjait azzal intézték el, esélyük se volt.

"A tüzérségi lövedékeknek jellemzően nincs nyilazott szárnyuk." Így jó?

A lényeg a lényeg, hogy szuperszonikus repüléshez nem elengedhetetlen a nyilazott szárny.

Persze a nyilazott szárny bizonyos szempontból előnyösebb. Ilyenkor mindenféle vektorokat szoktak felrajzolni, ami megmutatja, hogy szuperszonius repülésnél is lehet az egyik komponens szubszonikus, a másik meg nem játszik.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.15. 19:35:22

@atpijkamo:

Ok, ez jogos, akkor annyiban módosítok, hogy az X-1-es mindennemű vízszintes repülésre képtelen volt a rakétahajtómű üzemanyagának kifogyasztása után, vagyis erőből nyomta át a hangsebességet. Vagyis nem véletlen, hogy azóta minden szuperszonikus repülőgép szárnya nem egyenes.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.15. 19:40:10

@atpijkamo:

Ja, és még egy: olvasd el Yeager visszaemlékezését az X-1 irányíthatóságáról.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.15. 19:53:16

@Droidfigyelő: "az X-1-es mindennemű vízszintes repülésre képtelen volt a rakétahajtómű üzemanyagának kifogyasztása után"

Ez nem egy erős állítás. Minden levegőnél nehezebb szerkezet képtelen tartósan vízszintesen repülni meghajtás vagy más külső segítség nélkül. (Pl. vitorlázógépek termikben azért hosszasan emelkedni tudnak.)

A BEll X-1 azért vígan repült meghajtás nélkül. A videón látszik, hogy elengedi a nagy madár, és rövid vitorlázás után csak később gyújtja be a rakétahajtőművet.
www.youtube.com/watch?v=hs8Gdsy466M
Még orsózni is szépen tudott. (0:20)

"erőből nyomta át a hangsebességet"

Igen. Ezt próbáltam mondani (2010.07.15. 00:00:48): "Kellő erővel akár egy téglát is fel lehet gyorsítani hangsebességre."

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.15. 19:56:56

Sugárhajtóművel sokat erőlködtek, de nem bírták átlépni a hang határt. Pedig a hajtóművek épp elég erősek voltak hozzá. Nagyon nem értették. Az volt a megfejtés, hogy másképp kell elhelyezni a szárnyat és a hajtóműveket, mint ahogy a józan tervező először gondolná.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.15. 20:04:06

@Droidfigyelő: "az X-1 irányíthatóságáról."

Hát nem műrepülésre készült, az biztos. Arra tervezték, hogy elsőnek átlépje a hang határt, és élve visszahozza a pilótát. Ennek a kettős feladatnak tökéletesen megfelelt. Meg persze egy csomó mérést is végeztek vele mellesleg.

A jútub videón, amit belinkeltem 0:30-nál mondja a pilóta, hogy az pusztán egy lövedék volt szárnyakkal, nem volt optimalizálva szuperszonikus vagy szubszonikus repülésre.

Xezs 2010.07.15. 20:22:11

@labi: Pontosan mi volt a baj a fürdőszobával, hogy leveretted a csempét? Még nem építkeztem, de ha fogok akkor inkább tanulok a te hibádból :)

Xezs 2010.07.15. 20:34:11

@atpijkamo: Igen, valóban egy rakétát linkeltem be, de azért mertem ezt megtenni, mert ugye ezeket is tankból lövik ki, simacsövű ágyúból. Éljenek a lövedékek (és a tankok)!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.15. 23:45:06

@Xezs: Lépj be a hadseregbe, utazd be a világot, ismerj meg új emebereket - és öld meg őket!

Én meg Nynfus vagyok. 2010.07.16. 00:36:59

@Hyberoid: okes, utana szamoltam, 28, es a pontossag kedveert, ebbol 2 orszagban csak az atszallas miatt toltottem 1-1 napot.

2002 2010.07.16. 01:49:22

@Santorini/ Kréta:

-Pontosabban: az én dolgom, a Santorinin, a hajóból kiszálló magyar csoportot , autóbuszra tenni, végig kisérni a sziget turán, majd ezt követően, a kikötőben, utbaigazitani...hogyan szálljanak be a hazautazáshoz. -

Megtetted? Nem.

-Felvettem a mikrofont, és bemondtam, akkor 23 magyar utas hazamegy egy másik hajóval-

Öhm. Azt is bemondtad, hogy MIÉRT?, hogy ne veszítsék el a rep. jegyet? Mert ebből nem úgy nézett ki. Ott ülök. Vissza akarok menni a szálásra már végre. Erre az idegenvezető odajön, és megmondja, én nem mehetek. Hát bennem is felmenne a pumpa. Pláne akkor, ha vár rám a két 4 éves gyerekem. És nagyon nem érteném azt se, hogy miért részesítik előnyben azokat az embereket, akiknek másnap megy a gépük, hiszen én ugyanúgy befizettem ugyanazt az összeget mint ők. De ezt mondta a hajóstársaság.

--Letépte magáról, az Őt lefogó francia turistákat. és rohant utánam..le a buszról...ahol a 3 sofőr fogta le --

Nem tudom, de szerintem Amy férje kb egy 2 méteres kigyúrt állat lehet. Francia turisták az legyen két ember, plusz három sofőr, így összeségben 5 embert gyúrt le Amy férje egymaga! Én is félnék tőle :D

--3 nap" -ot kénytelen volt AMY.és "szerető férje" a családja nélkül nyaralni"...vagy szenvedni..Santorinin!????......--

Újra önmagamat ismétlem, család fele nincs ott, reggeli nem biztos, és 4 órás utazásból lett 3 nap. gg.

Talán nagyon a cikkíró oldalán vagyok, de sokat utaztam utazási irodákkal, volt pár kellemetlen élményem, idegenvezetőkben nem lehet bízni.

Hyberoid 2010.07.16. 09:23:04

Talán össze lehet foglalni viszonylag objektív szemszögből a történteket:

1. Anyuka+apuka egy meglehetősen viharos tengeren elindul az álmai szigetére, gyerekeiket hátrahagyva, egy kb. 150 km-re lévő másik szigeten.
2. Meglepetésként éri őket, hogy nem tudnak visszamenni. Nem az időjáráson kérik számon, nem is saját magukon, hanem az idegenvezetőt szemelik ki bűnbakként és rátámadnak - verbálisan, és az idegenvezető álláspontja szerint fizikailag is (mindegy, hogy történt-e valódi támadás, az idegenvezető úgy érezte).
3. Anyuka és apuka az idegenvezető minden további cselekedetét úgy értelmezi, hogy az közvetlenül ellenük irányult. Jól tudjuk, hogy egy felhergelt ember, egy "kicsinyeit védő anyatigris" eléggé ködösen, szélsőségesen, elfogultan érzékelheti a külvilágot, így ebben semmi meglepő nincs.
4. Végül megkaptuk az idegenvezető nézőpontját, amiből kiderül, hogy ő sem egy velejéig romlott, ördögien gonosz lény (ahogy a fórumozók többsége az anyuka leírása alapján látni vélte), hanem csak egy EMBER, aki megpróbálta ellátni a feladatát, de aki bizonyos helyzetekben meg tud ijedni a testi fenyítés veszélyétől, és neki is el tud durrani az agya, ha huzamosabb ideig k...anyázzák.

Anyuka és apuka tipikusan a "félig üres pohár" esetének tűnik. Nyilvánvaló, hogy a mindig mogorva arcú emberekkel rendszerint valami csoda folytán többnyire rossz dolgok történnek, a mosolygós arcú emberekkel pedig - ugyancsak csoda folytán - többnyire jó dolgok. Valójában az egyik ugyanazt az eseményt katasztrófaként éli meg, a másik pedig kalandként.

Szerintem:
- kevés pénzből ne utazzon külföldre, aki nem bírja a kalandot, mert annak a legkisebb bökkenő is rémálmot okoz
- ha nem bírja a kalandot, vagy azt várja el, hogy körülugrálják, és körülötte forogjon a világ, és maradéktalanul megvalósítsák az álmait, az sokkal többe fog kerülni, de minimum 10x-es a szorzó
- a gondolkodás és az előrelátás még a mai, fogyasztói világban sem luxus. Viharos tengeren nem indulunk neki 150 km-nek úgy, hogy a gyerekeinket hátrahagyjuk. És végképp nem hibáztatunk másvalakit, és főként, nem akarjuk megverni. Nem, kedves anyuka, ez nem szép dolog.
- a gondolkodás és előrelátást persze negatívan befolyásolja, ha nem áldott meg bennünket túl magas IQ-val az ég, és ha olyan (vélhetően kopasz) férjet fogtunk ki magunknak, aki a vélt igazának erővel próbál érvényt szerezni
- persze lehet, hogy volt előrelátás, és apuka csak após-anyóst szerette volna 150 km-re maga mögött tudni, még azon az áron is, hogy a gyerekek hátramaradtak túsznak - ez egy kicsit kedvezőbben festené le a helyzetet :)

Na, anyázzatok engem tovább...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.16. 10:17:25

@Hyberoid: Levezetnéd nekem, hogy ezt a tízszeres szorzót hogyan számoltad ki? :)

Hyberoid 2010.07.16. 10:57:37

@enamel:
Krétán 4*-os szálloda 100 EUR/éj és 400 EUR/éj között van. A "körülötte forog a világ" típusnak 300 EUR-t ki kell pengetnie éjszakánként, fejenként - 7 napra csak a szállás és kaja önmagában 600 ezer jó magyar pénz, fejenként. Komolyabb légitársaságok 200 ezertől reptetnek téged Krétára. Ha apuka-anyuka még egy-két fakultatív programra is elnéz - a maguk igényszintjével (kisrepülő, vagy jacht + túravezetés), bőven 1 millió felett vagyunk fejenként, szemben az anyuka-féle útra, amit úgy 100-120e-re becsülök, fakultatívostól.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.16. 11:15:31

@Hyberoid: És a szállodai szobák árai miért függenek a vendég mentalitásától? :)

Nem mondom, borravalón már meglátszik, esetleg azon is, hogy milyen zsolgáltatásokat veszel igénybe, na de ágyat meg kaját tökugyanennyiért kapsz.

ZX 2010.07.16. 11:21:52

@Hyberoid: Ha Kréta akkor nézzük mondjuk az Aldemar Knossos Royal Village 5*-t ami nem éppen rossz, akciósan AI ellátással 199.900-ért már van, egyéb költségekkel sincs több 250 ezernél/fő. Már csak a fakultatív programok maradnak. Szóval azért ez nem 10x-es szorzó.

Anubis Travel 2010.07.16. 17:58:07

Kedves Utasunk!

Nagy csalódás volt számunkra az Önök levelét olvasni egy internetes fórumon, mely levélben több megalapozatlan és inkorrekt dolgot állít rólunk.
Mielőtt egy ilyen levelet tesz közzé az interneten, meg kellene várnia az utazási iroda válaszát (hiszen panaszlevelét megkaptuk). Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a hatályos jogszabályok alapján valótlanság állítása, vagy bárki rossz hírének keltése internetes fórumon vagy bármely nyilvános médiában jogellenes.
Sajnáljuk és csalódottak vagyunk, hogy ilyen módon írt az Anubis Travel-ről tudván, hogy mindig jó szolgáltatást nyújtunk, mellyel minden évben több ezer utasunk elégedett. Hiszem, hogy Önöknek is jó szolgáltatást nyújtottunk, hiszen már tavaly is velünk utaztak és nem volt semmilyen problémájuk.
Szeretném elmondani, hogy Erzsébet nem a mi idegenvezetőnk és nem az Anubis Travel-nek dolgozik. Mindezt nem azért említem meg, hogy mentegetőzzek, mivel úgy gondolom, hogy semmilyen hibát nem követtünk el, amiért ilyen rossz nyilvánosságot kellene kapnunk, ennek ellenére szerettem volna tisztázni, hogy Erzsébet nem az Anubis Travel, hanem a hajótársaság alkalmazottja.
Remélem, hogy sikerült tisztázni a helyzetet és ezzel lezárni a témát, annak tudatában, hogy minden panaszt törvényes úton kell rendezni és nem helytelen vagy inkorrekt módon egy internetes hírveréssel, amely egyben törvénytelen cselekedet is.

Köszönjük, hogy velünk utazott és remélem, hogy a jövőben jobb szolgáltatást tudunk nyújtani Önnek.

Tisztelettel,
Anubis Travel vezetése

KCicó 2010.07.16. 18:04:41

Utazási irodával már csak azért olcsóbb a repjegy, mert charterjárat amit sokkal olcsóbban ad a légitársaság. Ugyanez okból pl egy karib sziget londoni indulással irodával (kuoni.co.uk)mondjuk 300.000huf, míg ha csak jegyet veszel kb 240.000 és a szállás is kb ugyanennyi (direkt összehasonlítottam a kettőt,lehet ellenőrizni)

Xezs 2010.07.16. 19:13:53

@atpijkamo: Te, ez nem is hangzik rosszul :)

szépjuhászné 2010.07.16. 23:40:34

@enamel: Én a lúzerséget az első útján idegen országban mindenki megszopja mondatra értettem. Az természetes kell legyen, hogy az irodában igazat mondanak. Azt meg egyszerűen nem értem, hogy abból, hogy a neten utánanézek dolgoknak a helyről, ahová utazni akarok, miért következik, hogy hazudni szoktam másoknak (egyébként nem), nem értem. Utazási irodában eddig mindíg igazat mondtak, nem is volt problémám. De: ha elutazom egy idegen országba, azt tartom természetesnek, hogy tájékozódom a helyi viszonyokról. ezt tehetem utikönyvből v. pl. levelezőlistákból, honlapokról.

szépjuhászné 2010.07.16. 23:57:37

@enamel: A lúzerséget az új országban először mindenki megszopja kitételre értettem. Idézett példámmal arra próbáltam utalni, hogy egy feltehetőleg értelmiségi, idegen nyelvet beszélő ember is képes baromságokon problémázni. Azt sem értem, hogy szerinted a levelezőlista olvasásből és a neten való tájékozódásból miért következik, hogy hazudni szoktam másoknak (egyébként nem)?

szépjuhászné 2010.07.16. 23:59:06

@szépjuhászné: bocs, ez az előbb nem látszott.

Xezs 2010.07.17. 00:10:34

@szépjuhászné: Ne foglalkozz ezzel. Az igazság az, hogy manapság olyan mennyiségű és olyan sok forrásból származó információ zúdul az emberre, hogy majdhogynem kötelező több forrás adatait is összevetni.

Ezzel azt akarom mondani, hogy teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy nem árt ellenőrizni amit egy iroda (vagy akárki más mond). Nem azért mert hazudok, nem azért mert üldözési mániám van, egyszerűen csak jó ha az ember bebiztosítja magát. Azt a pár percet meg igazán rá lehet szánni amíg az ember megguglizza a dolgokat.

nyanyus 2010.07.17. 10:32:28

@Hyberoid:
Abszolút nem írom alá, amit mondasz. 1 milkából már Taiföldön vagyok másodmagammal 3 hétig.
Aki mármilyen görög szigetre AI és 4-5 csillagos szállodába foglal, az egyéb hülyeségekre is képes.
16 éve járjuk( többek között) a görög szigeteket. Soha nem estünk pofára, semmilyen tekintetben, de ha ennyi pénzből kellene nyaralnunk, amit emlitesz, hát tökön szúrnám magamat.
Tavaly, extra luxus körülmények között, közvetlen tengerparti( ha nagyon igyekeztem volna, belelógathattam volna a lábam)40 m2-es apartmanban, kocsival együtt( repülőtéren vettem fel és 22 nap után ott is adtam le)mindennapi tavernázással és fakultativokkal Rodoszon 500 ezer Ft-ért voltunk ketten úgy, hogy szeptember 15 után már nem volt magyar gép,amiivel hazajöhettünk volna, így a Lauda Airel jöttünk haza Bécsig.
Ebben az összegben minden benne volt!

Hyberoid 2010.07.17. 14:16:43

@nyanyus:
Az világos, hogy nem érted, hogy miről beszélek.
Hol beszéltem én apartmanokról, meg miniatűr bérautókról?
Én "engem márpedig körbe kell ugrálni" nyaralásról beszéltem.

Amit leírtál, 22 napra, minden nap vacsorával , apartmannal és autóval (meg persze benzinnel) nekem nagyon-nagyon alulárazottnak tűnik, valamit kifelejthettél, vagy Rodosz sokkal olcsóbb Krétánál. Én hasonló szervezéssel Krétára 2 hétre számolok 2 főre 700 ezret - a szeptemberi utószezonra (repjegy+autó+apartman+tavernás vacsorák).
Pedig ez egy meglehetősen fapados nyaralás, olyan "fennforgásokkal" amitől anyukának lázálmai lennének. :)

Thaiföld 1 millióból, 3 hét, 2 személyre? Komolyan érdekelne, hogy kitől veszed a repjegyet és mikor mész (gondolom nem a monszun alatt). Írd meg kérlek.

Silenzio 2010.07.17. 15:21:31

Szívesen elkapnám ezt az idegenvezetőt. Annyira megverném, hogy a saját családja nem ismerne rá. Lehet, megkeresem. :P

nyanyus 2010.07.17. 16:48:08

Érdekes egyszerű emberek mindíg azt irják, amikor valaki nem ért velük egyet, hogy" nem érted, hogy miről beszélek" Rögtön a másikat hülyézik.
De értem! Épp az elején mondtan, hogy aki 4-5 csillagos AI-s foglalást tart jónak bármelyik görög szigeten, az egyéb hülyeségekre is képes. Most már érted, vagy még most se?
Monszun? Keresed rajtam a fogást? nem monszun!Qatar Air. 2011 feburár 5. vissza 2011. március 5. Kicsit több, mint 3 hét, azaz 4. A repülőjegy mindennel együtt kettőnknek 316 ezer. Saját szervezés, nem körbeugrálós 5 csillagos, de nem is fürdőszoba nélküli és persze a különféle szigeteken tengerparti szállás.
Ha nem jövök ki a többivel 700 ezerből, akkor az nem én vagyok:))

nyanyus 2010.07.17. 17:10:34

Természetesen Quatar Air.( kimaradt az u)
Te meg nyugodtan számolj Krétán 700 ezerrel. Ha sokan vagytok, akkor miniatűr kocsiba úgyse fértek. Mi ketten voltunk és a Toyota Aigo pont elég volt.Rodosz pedig nem olcsóbb Krétánál. A 700 ezerbe meg a minden esti koktélozás Hersonissosban sem fér bele.

agni 2010.07.17. 17:33:45

Nos,15 év itt(Krétán)lenyomott idegenvezetősködés és 10 év folyamatos itt élés után,úgy h a szóbanforgó fakultatív kirándulást is 15 éve csinálom és az említett kolleganőt is személyesen ismerem, engedjétek meg h ezt a vitát ne itt döntsük el,mert lehetetlen.A dolog annyira összetett h nagyon sokféle nézőpontot kell megvizsgálni és ütköztetni ahhoz h ebből egy korrekt döntést vagy egyértelmű véleményt ki lehessen hozni.Én ott kezdeném h a tyúk volt-e előbb vagy a tojás és már ugye ennek eldöntése sem egyszerű.Gondolok pl arra h akár az utazási irodákban,akár az adott külföldi desztinációkban a megfelelő emberek látják-e el szakszerűen a feladatukat vagy a legolcsóbb fizetésért is munkát vállalni hajlandó (esetleg kényszerülő) "jövő-menő" alkalmazottak,akiknek semmi tapasztalatuk nincs az adott területről
vagy témában.Persze ez elsősorban nem az alkalmazott hibája,hanem az alkalmazót minősíti, amiért megelégszik ilyen szintű alkalmazottakkal, Isten bocsássa meg,gazdaságossági okból épp ilyeneket keres!
A külföldi utazások valós árai és a last minute-es szolgáltatások között igenis óriási árkülönbségek vannak,de ehhez már megfelelő utazási tapasztalattal és némi szakmai tapasztalattal is rendelkezni kéne h az adott összegeket és az érte kapott szolgáltatásokat korrektül vessük össze.
Abban h ,ha vki kiszámíthatatlan időjárási viszonyok és egyéb esetleges vis major okok ellenére is vállal bármilyen programot vagy igénybe vesz szolgáltatást, sztem senki másnak nem tehet szemrehányást csakis önmagának,azért pedig főleg nem h a saját döntése alapján a család másik felét hátrahagyja, ez végképp a saját rizikója.
A fakultatív programok valós háttérinformációinak ismeretei nélkül ismét nem tartom korrektnek a csak egyoldalról való megítélést, úgy ahogy a kolleganő egyértelmű elítélését sem és az említett házaspár véleményezését sem. Ezt olyan vki tudná korrektül megítélni,aki maga is ott volt az adott szituációban és megfeleően ismeri mindkét oldalt, a hivatalit is és az általános utaspszichológiát is.
Nem akarok tovább elmélyülni a témában,mert évek óta "melengetett" ötletem épp ilyen jellegű könyvet írni az évek során összegyűjtött tapasztalatok alapján,pro-és contra is.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom és minél több kellemes és sikeres nyaralást!

Hyberoid 2010.07.17. 18:41:33

@nyanyus:
Ennyi pénzből valóban eljutsz Bangkokig, de azt nem nevezném egy kifejezetten tengerparti városnak. Szigeteknek meg végképp nem. De azért nem rossz ár.
Hogy találtad?

Krétára most megyek vissza harmadszor. A 700 e az két főre értendő - és ha koktél nem is, "ház bora" lesz benne - ha Rodosz drágább, akkor az 500-at három hétre csak kolbász+konzerv-hozzátáplálással tartom reálisnak, és/vagy úgy, ha az autót csak nézegetitek. Persze Kréta "picit" nagyobb, több benzint lehet ellőni ott.

nyanyus 2010.07.18. 01:21:54

Bangkokban összesen 3 napot töltünk. Ezen felül pedig 3 szigeten a többit. Aztán, hogy te mit hiszel, vagy mit nem, a te dolgod.
Krétán 2x voltunk, aztán a többi szigeten is megfordultunk egy párszor. ( Naxos, Paros, Santorini2x, Rodosz 2x, Ios, Kréta 2x, Korfu 2x, Mikonosz és a fene tudja, Kolbászt és konzervet pedig nem eszünk( magadból indulsz ki? ) Az autót pedig nem nézegetjük általában, hanem használjuk. Krétát is kihozzuk ennyiből( ha akarjuk) és közben rákot és kagylót eszünk non-stop. Ne kritizálj, ne kételkedj, hanem csináld utánunk!

Uhu20 2010.07.18. 10:38:03

@Anubis Travel:

Üdv az olvtársaknak,

Alapvetően magam szervezem az útjaim, több ok miatt, de régebben voltam utazási irodák által szervezett utakon is.

A konkrét poszthoz kapcsolódva csak pár dolgot emelnék ki.
Bármilyen szolgáltatást végző cégnek alapvető fontosságú az ügyfelek elégedettsége. Így egy utazási irodának feltétlen törekednie kell arra, hogy a törvények betűjén túllépve igyekezzenek mindent megtenni az utasok jó hangulatáért.

Az idegenvezetők egy részével szerintem sok gond van (ez az egyik ok, amiért kerülöm az utazási irodákat). Szakmai felkészületlenség (pl. gyenge tárgyi tudás az adott kirándulási helyszínekről), közömbösség, rugalmatlanság....azaz, sok telepített idegenvezető inkább afféle idegenforgalmi szalagmunkás, mint olyan, akinek ez a hivatása.

Az Anubis érve, miszerint az adott hölgy nem az ő alkalmazottjuk, nem teljesen releváns. Az, hogy jogileg mennyire támadható-ez (hiszen, mint a posztból és pár utólagos kommentből kiderült, az utasok az Anubis-on keresztül jutottak el a fakultatív útra (az Anubisnál jelentkeztek, ott fizettek, nem is tudták, hogy nem az Anubis szervezése az út), én inkább a dolog morális oldalát emelném ki: attól függetlenül, hogy az adott hölgy nem az Anubis alkalmazottja, az utasok mégiscsak az Anubis-é - így az Anubisnak annak ellenére foglalkoznia kellene az üggyel, hogy munkajogi kapcsolat van vagy nincs a cég és az adott hölgy között.
Kb. olyan ez, mint a hipermarketekben a biztonsági szolgálat. Ha engem (indokolatlanul) molesztálna egy biztonsági őr, akkor nem fogadnám el az áruházvezető azon érvelését, miszerint a biztonsági őr nem az ő alkalmazottja...azért írom ezt a példát, mert már volt részem benne. (Ott az áruházvezető nagyon szégyellte magát és elnézést kért tőlem.)

Természetesen nem ítélem el az egész idegenvezető szakmát.

nyanyus 2010.07.18. 18:43:20

@Hyberoid: Bocsi, elfelejtettem a lényeget.
Mi a Neckermannál vettük 2 hete.( Szt. István krt, a Nyugatinál)

2010.07.19. 16:54:43

nem tudom mi volt az igazság a poszt esetében, de Santorinival mi is jártunk úgy, hogy vihar miatt nem indították 2 napig a kompot és emiatt buktuk az athéni repjegyet. Gyakorlatilag duplaáron kellett új repjegyet venni. Saját szervezés volt, fapados repülő.
Én kit pereljek be? Poszeidón istent ?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.19. 16:56:54

@Kulics: Magadat. Most már okosabb vagy, legközelebb hagysz a végén 2 napot Athénra.

2010.07.20. 10:50:04

@atpijkamo: jaja ehhez tudni kell, hogy Santorinin vannak viharok, amikor nem jár a komp. A posztoló se tudta ezt, meg még a sok milliárdnyi többi földlakó sem :)
Az egész konfliktus ebből jött.

Mr.Opinion 2010.07.22. 22:30:31

Nos, előszóként egy gondolat. Elolvastam Amy és a vélelmezett idegenvezető (Erzsébet) irományát. Tudom, hogy nem tartozik szervesen a tárgyhoz, hovatovább személyeskedni sem célom, de, ha valaki írásra adja a fejét, legyen szó akárcsak egy véleményről, próbáljon meg úgy írni - magyar anyanyelvű lévén - hogy annak olvasása ne okozzon kínokat. Soha életemben ennyire olvashatatlan, már-már értelmezhetetlen mondatokat nem láttam, az írásjelek helytelen használatától kezdve gyakorlatilag az általános iskola 4. osztályában elsajátítható nyelvtani szabályok ignorálásával bezárólag volt minden. Nagyon úgy fest, az idegenvezető nem okosabb, mint egy ötödikes. Tényleg nincs bennem egy cseppnyi rosszindulat sem, de így írni a 8. főbűn. Valami stilisztika órára vagy mit tudom én hova, kérlek menj el Erzsébet, a saját érdekedben.

És akkor csapjunk a lovak közé.

A történet végtelenül egyszerű. El kell dalolnia a sztorit egy, az ezzel a problémával foglalkozó hivatalos szervnek, aztán majd kiderül, hányas a kabát. Megjegyzem, nyugati kultúrában ilyen nem fordulhat elő. Cizelláltabban, előfordulhat nyilván, hiszen vihar bárhol, bármikor keresztülhúzhatja bármilyen szolgáltatás számításait. De! Ilyen esetben nem képezi vita tárgyát a kompenzáció. Pont. A 4 órából vagy 3-ból 3 nap lett. Na bumm, szívás. Ilyenkor bizony a szolgáltatást nyújtó alanynak bizony a zsebébe kell nyúlnia. Meg lehet viszonylagos pontossággal tudni a XXI. században a várható időjárást. Ha a szervező vagy felelős személy úgy ítéli meg, rizikós elindulni, akkor ezt nem hiszem, hogy egy turista ne értené meg. Ha viszont elindultak, akkor vállalni kell a visszaút lebonyolítását, megszervezését. Ha ez nem megy, fel kell ajánlani kártérítést, vagy mittudomén, nem ismerem a jogi hátterét egy ilyen blamának nem.

De egészen bizonyos, hogy voltak kommunikációs problémák Erzsébet részéről, hiszen - és bocsásson meg érte -, aki így ír, nem hiszem, hogy tökéletesen kommunikál. Ilyen reakciót, ökölrázást, mifene csak akkor lehet „kicsikarni” egy kultúrlényből, ha leszaromság játszik a játékban. Persze, ha fegyenceket szállítottak volna oda, nyilván egy rossz pillantás után is életveszélybe kerülhetett volna Erzsébet, nem hiszem, hogy ilyen attitűdű emberről van szó. Én úgy érzem, és persze tévedhetek – hisz nincs zsebemben a bölcsek köve – hogy a következő történt. Egy család elment nyaralni a két kisgyerekével. A szülőkkel együtt a gyerekeket hátrahagyva a pár kicsit kettesben akart lenni. Teljesen érthető, hogy egy kisgyereknek nem lehet megmagyarázni, miért nem jön apa és anya, mikor azt mondták: „estére itt leszünk gyerekek, addig legyetek a nagyival”. Egészen bizonyos az is, ha gyerekek nincsenek, a pár sem lett volna ideges, sőt, örültek volna, hogy így alakult. De onnantól, hogy a gyermekedről van szó, megbolondulsz, ledobja az agyad a szíjat, főleg úgy, hogy pökhendi stílust kapsz, őszinte bocsánatkérés helyett. Érződik a levélből a gúny, az irónia, egy hibáját belátó embernek nem ilyen a reakciója. És hogy nem ő hibázott? Kihez kellett volna menni ebben a pánikhelyzetben? A parton horgászgató „őslakoshoz”?

Nem szaporítom a szót, ez a pár sor az én aspektusom, tévedhetek, nincsen objektív igazság.

Az persze jogos, hogy bármilyen extrém helyzetről is legyen szó, egy ember attól ember és nem vadállat, hogy megpróbálja megőrizni hidegvérét, önuralom miegymás. Amy férjének agyát nyilván elöntötte a forró f_s, emiatt elmarasztalható, de mivel szerintem ez egy színtiszta ügy, és ok és okozat összefüggésében itt semmi sem fekete vagy fehér, az egyik probléma következik a másikból. Egy banális példával érzékeltetve, ha teszem azt a felelős személy odamegy az utasokhoz és azt mondja: gyerekek, mindenkinek itt van egy rúd arany, és bocs, hogy a 3 órából 3 nap lesz, Amyhoz jöjjön el George Clooney, a férjét meg dolgozza meg két Playboymate bocsánatkérésünk jeléül, nem hiszem hogy ökölrázásig fajul a sztori.

Ugye-ugye?:)

Take it easy, life is hard, play more!!!!
süti beállítások módosítása