Tékozló Homár

Elfelejtette az APEH, kinek fizetik a tb-jét

2010.10.05. 20:15 | jackyll | 614 komment

Adót fizetni jó, hiszen az állam cserébe szinte mindig segít a bajban. Néha azért becsúszik egy-egy hiba, mint naiv ügyfél esetében, akinél 7 év után derült ki, hogy a felesége után fizetett tb-t szétosztották a rászorulók között, mert nem szerepelt az adatbázisokban. Nem lehetne, hogy az állam nem szolgáltat semmit, cserébe nem fizetünk jövedelemadót? Elég lesz az áfa, köszönjük.

Családi vállalkozásunkban dolgozunk (betéti társaság.)1999 óta feleségemmel együtt. 2000-ben megszületett a fiam és annak rendje és módja szerint feleségem GYES-re ment. A három év lejárta után új munkába állt. A következő években rendes vállalkozó (ne nevess, tényleg!) módjára fizettünk az éppen aktuális járulékokat (adó, tb, stb) 2010. júliusában a következő szövegű levelet kaptuk az APEH-től:

"Tisztelt Ügyfelünk!
Nyilvántartásunk szerint az elmúlt időszakban olyan Ön által foglalkoztatott személy(ek)re nyújtott be járulékbevallást, akik sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, sem az Apeh adatai szerint nem szerepel(nek) az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak nyilvántartásában.

Olvasson tovább!

Azt hitte az APEH, hogy 50 milliárdba került a ház (18+)

2010.10.05. 09:20 | szily | 420 komment

A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most behívták az adóhivatalba, ahol leesett az álla. Kiderült, hogy a cég könyvelőjének ezerszeres elírása nem tűnt fel az APEH-nek, és úgy vették, hogy a vállalat 50 milliárd forintért adott el egy házat. Nem lett volna rossz épület. Lendületes történetvezetés hajtás után.

Olvasson tovább!

Eurónál is 5-re kerekít a pénzváltó

2010.10.04. 17:54 | jackyll | 78 komment

ML tapasztalata szerint egyes helyeken még az eurót is le bírják kerekíteni. Vagy lehet, hogy csak a buta külföldieknél szokták meg? Nekik úgyis mindegy.

Az imént esett meg velem, Aréna pláza Tesco melletti pénzváltó....Litván pénzt váltani, az nem volt, ezért 30.000 ft-ért kértem eurót....Leszámolja nekem kétszer, aztán odaadja a nő a 105 eurót a papírral. Fordulok kifele lépek kettőt, erre nézem a papíron, hogy 105 euro 29.295 FT.

Olvasson tovább!

Rántott gomba pókkal

2010.10.04. 16:47 | jackyll | 152 komment

A Homár még fagyasztott rántott gombát se látott, de most rögtön pókkal együtt:

Nagyjából egy hónapja vettünk a közeli ALDI-ban egy zacskó Gebackene Champignons nevű fagyasztott rántott gombát. Kisütés után rögtön neki is láttunk az evésnek, ám egy kis meglepetésre lettünk figyelmesek már rögtön az első gombánál. A panírba ugyanis belesütöttek egy kis plusz fehérjét, vagyis egy pókot. Mit ne mondjak kicsit elment az étvágyunk, nem mertük megnézni a többi gomba vajon miket rejteget még. Szóval, ha netán megkapjátok a kedvet egy kis rántott gombára, akkor csak óvatosan ezzel a márkával.

Olvasson tovább!

Nem mindenki bírja, ha az alatta lakók hangosan élveznek

2010.10.04. 00:05 | szily | 60 komment



Talán a felemaszokninál talált, "Epizódok egy budai lakóközösség életéből" című backdoor üzenet a legtrágárabb, amit valaha publikáltunk. Fantasztikus elképzelni, milyen előtörténete lehet annak, ha valaki autentikus reppernyelven fordul a közvetlen lakótársaihoz. Hősünk egy pillanatra sem próbálja titkolni, hogy kicsoda, nem lennék a második emeleti pár helyében. A szappanopera újabb fordulatairól, ha tudunk, beszámolunk.

 

süti beállítások módosítása