Tékozló Homár

AXA - hasonlóan, mint mások

2011.03.01. 09:58 | juszka | 438 komment

Úgy látszik, a bankadó szele Budapest Bank után az AXA-hoz is elért, a keletkezett hiányt pedig szerencsétlen törlesztőktől próbálják beszedni. Lajos három éve fizetgeti a törlesztését, megbízhatóságát pedig egy kis megnövekedett kamattal jutalmazza kedvenc bankja. Bár a bankadó célja ‒ Matolcsy György után szabadon ‒ rendbe tenni az államháztartást, csökkenteni az államadósságot, és a költségvetési hiányt lefaragni, úgy látszik, a pénzügyi szervezetek nem szívesen törődnek bele, hogy az ő kárukon essen 3%-os szint alá az a bizonyos hiány. Félő volt, hogy a magas bankadók nem feltétlen váltják be a tőlük várt reményeket, hiszen a pénzügyi szektor amúgy is nagy nyomás alatt volt a rossz hitelek magas aránya miatt – a szegény ember lehúzása szinte borítékolható volt. Az AXA még gyönyörűen meg is magyarázza a megemelkedett törlesztő részletet – a pénzügyi intézmény kiadásai nőttek, bocsi, a te pénzedből javítanánk ezen.

Nekem is odab@sztak mint a Lopakodó a budakeszi Tesconak! A minap ezt a levelet kaptam tőlük. Meg kívánom jegyezni, hogy lassan már azon kevés ügyfelek közé tartozom több mint három éve, akik megemelkedett törlesztő részleteket mindig időben és pontosan fizetik. Megpróbáltam nekik válaszolni, de nem sok reményt fűzök hozzá.

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe

(nem) Tisztelt Cím!

Alulírott Madár Lajos szerződés szám: XXXXX fenti hivatkozású számú levelükkel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy az 1996. évi CXII. törvény210. § (5) alapján panasszal fordultam a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez.
Véleményem szerint fenti levelükkel megsértették (a teljesség igénye nélkül) az 1959. évi IV. törvény 209. § (1), a 2008. évi XLVII. törvény, 18/1999. (II.5.) Korm. rendelet,valamint a 275/210. (XII.15) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseit.
Sem a Magyarországon a kormányváltás óta bekövetkezett kedvező pénzpiaci folyamatok, sem a legutóbbi 3/2011. (I.24.) MNB rendelet (mivel a jegybanki alapkamat változása nem érinti a devizaalapú konstrukciók kamatfeltételeit) nem indokolja a fenti számú deviza alapú lakáskölcsönöm kamat és kezelési költségének 6,20%-ról 7,10%-ra történő emelését.
Önök fenti tartalmú levelükkel semmibe veszik a kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit, a bankadót*, a kockázatos hitelkihelyezésből származó veszteségeiket*, illetve az ún. bedőlt hitelek terheit* igyekeznek rám, mint becsületesen és erőn felül fizető ügyfélre áthárítani.

* a megfelelő szövegrészlet kiválasztását Önökre bízom

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szmájli / Trollrühellő 2011.03.01. 22:31:29

@enamel:

innye, te nem vagy semmi, hogy ezt így megókumláltad;) büfészakos-e vagy?:D nem baj, ekézd csak tovább a posztolókat a fogyasztóvédelmi blogon, az ám a jellem;) én meg maradok inkább "funkcionális analfabéta"..

Jokkura 2011.03.01. 22:33:07

@enamel:
Szép ,szép a békás hasonlat,de legalább azt tessenek megmondani,hohy melyik irányba induljunk a mászásnak.Nem azt mondtam,hogy emeljék fel a békát,nem azt ,hogy legyünk gólyák,hanem csak értelmes ötletet.Nagyon szép azt mondani ,hogy oldják(oldjuk)meg a problémáinkat,de ha valaki nem az a kimondottan önmenededzselős fajta ,akkor ,hogy? Mindig is kell olyan aki irányit,é solyan akit irányítanak( bizonyos határokon belül persze).A sok "önjáró" ember halmaza anarchiához vezet.
Nem vagyok vitaképes állapotban,csak a kép kicsit árnyaltabb annál,hogy kategorikusan két csoportba oszthassuk őket.

Szmájli / Trollrühellő 2011.03.01. 22:35:17

@enamel:

végülis úgy könnyű, hogy felszopólány vagy a munkahelyen, vagy apa aládteszi a kiépített kapcsolatrendszert, meg a tőkét. no mindegy. jóccakát jeromos!

Szmájli / Trollrühellő 2011.03.01. 22:37:29

@enamel:

ejj, nem vagyok egy agresszív fajta, de most szívesen pofánbasználak egy csákánnyal, ha itt lennél.. ennek se vége, se hossza. kapirgálj tovább a szemétdombodon, és remélem, sosem találkozunk.

Jokkura 2011.03.01. 22:39:54

Széchenyi mondta annó,hogy "kiművelt főkre " van szükség,most tele vagyunk túl művelt fejekkel,de senki sem akarja a fizikai munkát,aki meg elvállaná annak ki akarják szúrni a szemét napi 5-700.--tal és heti 8 nap bejelentés nélkül ( vagy napi 2 óra).Alapvetően ez a rabszolga tartó társadalom ismérve.És emelett még boldogok lehetnek(lehetünk),hogy odabobnak valami alamizsna szerüt.

Szmájli / Trollrühellő 2011.03.01. 22:42:07

@Jokkura:

hagyd, ne magyarázd ennek a hülyének, mert megsértődik.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.03.01. 22:44:43

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Akármit próbál meg, ha rossz irányba próbálja.

@Vigyorka / Mázsóm a ketjecben / Göbszikéé: Veled befejeztük, acsargó kutyákra nem vagyok kíváncsi. Ugass a zakkant barátnődnek.

Jokkura 2011.03.01. 22:50:15

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Saját példa: Szakérettségi,technikusi papaír + 3 papíros szakma+ ki tudja hány ,amihez értek ,nagyobb a munkabírásom,mint sok 20 évesnek ( csaknem hebrencs módjára).De abban a "munkakörben" valami hülye OKJ papír kell,hogy dolgozhassak amiben 13 éve vállalkozóként dolgoztam.(ketten voltunk ,nem nagy cég)Most mindenki --úriszabó->autóvillamosságisig --ebben nyomja le az árakat.
Abban igaza volt Enamelnek,hogy nem ebben keztük az életet ,de ha kihuzták a lábunk alól a szőnyeget ,legalább ne tapossanak rajtunk.
Adják meg a tisztességes halál lehetőségét,ne a lassú kínszenvedését.De az "új" nemzedék kitől fog MUNKÁT tanulni?Egy halk megjegyzés: Orbán úr is ez a korosztály ,és ő aztán kurva sokat fogta a kalapács boldogabbik végét.Azt megnézném,hogy apuka kőbányájában kézzel fejtené a követ :)

Jokkura 2011.03.01. 22:55:50

@enamel: akkor tessenek már megmondani,hogy merre is van az a bizonyos jó irány ??
Megyek Északnak -nem jó,megyek Délnek,nem jó ,megyek Keletnek nem jó ,megyek Nyugatnak nem jó ,megyek fel nem jó ,megyek le ( de nagyon gyorsan) nem jó ,akkor merre??
nagyon könnyű azt mondani,hogy 'kisapám nem az a jó irány' de akkor merre?

Ez nagyon is kormányszagú mondat ( bármelyik kormány) Azért nem vagyunk cigány lova!!

Az 5. dimenzióba, a csillagkapun át csússzunk majd valami nirvánába?

Jokkura 2011.03.01. 23:02:28

@Vigyorka / Mázsóm a ketjecben / Göbszikéé: Hmm ...Konkrétumot nem nagyon mondott....
nem jó így nem jó úgy ,de az hogy pl mi a jobb arról már nincs szó .
És még még fogjam be ...
van egy ismerős család,Apa autószerelő 52 éves 130-140 000.- a jövedeleme és min 80 000.- a hitel ( hála a CHF furi mozgásának),felesége leszázalékolva, két gyerek.Állítsa ki a fiát és a lányát az utcasarokra? vagy próbálja meg ,hogy legalább az érettségiük meg legyen? Mert 13-15 évesen még nem is nagyon mehetnének el dolgozni ....

Van egy verspár:
Petőfi : A kutyák dala;A Farkasok dala
Ajánlom mindekinek olvassák el mindkettőt ,egyszerre!!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.03.01. 23:05:38

@Jokkura: Ez azért lehet, mert a kormány kicsit másképp nézi a dolgokat, mint akiknek beszél..... Ők többnyire ajtót látnak ott, ahol a többség falat.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.03.01. 23:28:37

Viszont én most ebbe az egészbe kicsit úgy elfáradtam. Azt hiszem, soha többé nem fogok segíteni akarni senkinek. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.02. 00:56:17

@Dr. Körömlakk ®: És ha még okos is, csak faszfej :D

@enamel: Nagy lófaszt nyalom én bárki seggét is! Azt te csak szeretnéd.
Dr. Körömmel csak eldumáltunk, ennyi.

Ahogy a végét elnézem, én tettem jól, hogy elmentem sörözni :D

Dr. Körömlakk ® 2011.03.02. 08:09:33

@ColT: egyetértek. a nap leszebb demagógnak is rossz lózungja:

"Ez azért lehet, mert a kormány kicsit másképp nézi a dolgokat, mint akiknek beszél..... Ők többnyire ajtót látnak ott, ahol a többség falat."

ízlelgessétek!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.02. 08:23:49

enamel, hulye vagy ha kurvaorszag meg elo nepet felelossegre es gondolkodasra akarod szoktatni...

itt ki kell halnia ket generacionak mire hajlandoak tudomasul venni a felelosseg es ongondoskodas fogalmat.

a noket meg azert nem erted, mert nekik az erzelmek potoljak a realitas. ami egyik nap kek, az a masik nap piros. ami az egyik nap szep, a masik nap ocsmany. ami az egyik nap kedves, a masik nap utalatos.

igy kell elfogadni.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.02. 08:40:36

@az igazi Sipi:
nem gondolod, hogy picit felelőtlenség egy népet (hogy a te szavaidat idézzem) felelőtlennek, és nem gondolkodónak nevezel? és akkor még finom voltam.
valamint, hogy a nőkről úgy beszélsz, mint egy alacsonyabb-rendű, ostoba létformáról, az megintcsak... hogyismondjam... érdekes.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.02. 08:45:30

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Nagyjából mindenkinek, aki nem bank, vagy kurva jól menő üzletember...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.02. 08:47:00

@ColT: Ja, persze, kivéve még @az igazi Sipi: -t... :D

@Dr. Körömlakk ®: Hát, amilyen meberekkel találkozok itt szerteszét, néha igazat adok neki...

cicmen (törölt) 2011.03.02. 09:07:00

@Dr. Körömlakk ®: nem gondolod, hogy picit felelőtlenség egy népet (hogy a te szavaidat idézzem) felelőtlennek, és nem gondolkodónak nevezel?

Az a véleményem, hogy igaza van! Nagy része az! Mik történtek itt jó ideig?
Disznóságok.
És mit tett erre a nép?
Nézte a Mónika showt!

2011.03.02. 09:08:55

@Dr. Körömlakk ®: én egyetértek veled, szimpi is vagy. csak azt nem látom, miért függ az életed attól, hogy enamelt meggyőzd a te igazadról. Ha azt belátod, hogy a világ nem fekete-fehér, akkor azt miért nem tudod elfogadni, hogy ő meg képtelen elfogadni a te álláspontodat ?
rókafogtacsuka

cicmen (törölt) 2011.03.02. 09:18:51

@Kulics: Enamel jól teljesített tegnap, ahogy visszaolvastam. :))))))
Viszont olvastam valami meglepőt is.
Azt, hogy ez fogyasztóvédelmi blog! Azt gondoltam, hogy a hülyék napközije! :)))

2011.03.02. 09:21:40

@enamel: de mi az érved arra a TÉNYre, hogy 1000 munkavállalóra jut 100 db állás ? Te csak addig látod a történetet, hogy TE bekerülj a 100 darab álláshoz jutott közé. Ez oké.
De mi van a 900 másikkal ? Azokat lőjük a Dunába? Gondolod, hogy mindegyikük életképtelen ?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.02. 09:24:16

@Dr. Körömlakk ®: az orszag gazdassagi es mentalis allapotat figyelembe veve nem tudok mast mondani.

mivel az uregi nylak, az alfa centaurirol erkezo foldonkivuliek, a tengeri algak nem hibaztathatoak az orszag allapotaert.

azok felelnek erte, akik itt elnek, itt eltek. mas nem.

elhiszem, hogy egy kurva kenyelmes allaspont a masokra mutogatoscsak eppen ertelmetlen, es elegge - khm - szar emberi minosegre utal...

Dr. Körömlakk ® 2011.03.02. 09:30:25

@Kulics: igazad lehet. ilyen vagyok.
@az igazi Sipi: bár senkire sem mutogattam, pusztán arról szerettem volna érdemi beszélgetést folytatni, hogy ma azért nem olyan rózsás a magyar gyarmat helyzete, hogy aki nehézséggel küzd munkavállalás terén, az nem mind egy élhetetlen amőba, de legyen neked, szar ember vagyok. nem megsértődésből, csak hogy meg legyen a nyugalmad.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.02. 09:37:09

@Kulics: hibázol, szerinte nem állás kell (az már a legalja), hanem mindenkinek zseni vállalkozónak kell lennie. lehetne nyilván mindenki szőlőtermesztő, asztalosüzem-tulaj, mittomén. csak nem tudom, akkor is ki végezné el a droid melót, nyilván ő.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.02. 10:08:53

@Dr. Körömlakk ®: ezzel a demagogiaval nalam semmire sem mesz. lelkiismeretfurdalast sem tudsz bennem ebreszteni azzal, hogy direkt felreerted amit irok es aztan martirkodsz. egyszeruen nem vagyok az az ember, akit ezek a trukkok meghatnak.

szoval probalhatunk beszelni intelligens emberek modjara, ervek es racionalitas menten. vagy megprobalhatsz manipulalni de az meg nem fog menni, viszont belolem agressziot valt ki.

a te dontesed, hogy viszonyuljak hozzad:-)

Dr. Körömlakk ® 2011.03.02. 10:13:47

@az igazi Sipi:
látva az itteni, és az MT blogon kifejtett véleményeid, és álláspontod, szerintem kár lenne az időt pazarolni arra, hogy akár Te, akár én meggyőzze a másikat, tekintve, hogy Te is, és én is biztosak vagyunk a saját meggyőződésünkben.
manipulálni, trükközni, lelkiismeretfurdalást kiváltani rejtve sem volt szándékom.
nekem teljes mértékben lényegtelen, hogy hogyan viszonyulsz hozzám, annálisinkább, mert kicsit sem ismerjük egymást. a világot sem akarom meggyőzni, Téged sem.

É2I 2011.03.02. 10:25:21

Na tépitek egymást?
Mondjuk nem csodálom ilyen sz@r posztfelhozatal mellett. Hol vannak már azok az Edei szép idők....;)

Pittykapitány 2011.03.02. 10:37:33

Hujj de jó volt így korán reggel végigolvasni a tegnap esti szájkárátét.

Személyi sérülés nem történt? :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.02. 10:41:51

@Dr. Körömlakk ®: ez a beszed..
legalabb rugdosodas nelkul megbeszeltuk, hogy nekunk teljesen felesleges
szoballanunk egymassal...

minden jot:-)

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.02. 10:49:14

Ej blogmotor, ez már a hétvégi vagy az év végi :)))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.02. 11:14:40

@az igazi Sipi: helló, nincs kedved lecserélni az avatorodat?Esküszöm, mindig megijedek tőle..

É2I 2011.03.02. 11:17:16

@batgirl: Hát rondább, mint én, az tény :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.02. 11:18:20

@batgirl: o a focenzor asszonysag.

majd ha a fidesz lecsereli a mediatorvennyel egyutt, en is lecserelem..:-)

en nem jarok utcara zaszlot lobogtatni es jelszavakat skandalni, nem gyujtok kukakat, nem tamadok szekhazat, nem torom el rendorok labat betonkoloncokkal...

en csak igy csendesken tiltakozom:-)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.02. 11:28:00

@az igazi Sipi: de ezzel mindég a frászt hozod rám! Hát van neked lelked!

igazságos 2011.03.02. 17:21:07

Nos, hogy enyém legyen az utolsó szó joga, bátran elmondom, hogy én csak segíteni akartam xy emberen. Mégpedig azzal, hogy azt tanácsoltam neki, ne adja fel, mert ha feladja, akkor vége.

Keressen barátokat, menjen emberek közé, tanuljon, és az élet úgy fogja hozni, hogy lesz állása.

Nagyon nevettem, hogy egyesek kiragadtak mondatokat, és belemagyaráztak olyat, ami nincs is ott, és közben halvány gőzük sem volt arról, mit mondott az illető.

Mi enamellel segíteni akartunk rajta, azt mondjuk, hogy tegyen magáért, ne keseredjen el, az önsajnálat senkin nem segít. Aki így viselkedik, hogy sajnálja magát, és semmit nem csinál, csak várja a sült galambot, az ne számítson semmi jóra. SEGÍTS MAGADON, AZ ISTEN IS MEGSEGÍT.

Nagyon várom a pillanatot, hogy Körömlakk és a többiek a fejükhöz csapnak, hogy jé, tényleg, igazam volt. Várom azért a további beszámolókat, mi lett a sorsa...

az igazi Sipi is azt mondja, hogy előrelátásra, és felelősségre kellene oktatni a népet, hogy a legrosszabb helyzetben is legyen hová fordulni, legyen egy utolsó menekülési útvonal.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.02. 19:08:08

@igazságos:
olvass már vissza, oszt jöjjé rá, hogy nincs mire várnod, te terézanya. meg szójjál az enamelnak is, hogy nehogy fölöslegesen akarjatok segíteni olyan nagyon ezekkel az okos tanácsokkal, amit egyébként senki sem tud magától, úgy 15 éves kora körül, annyira bonyolult, és titokzatos dolgokat mondotok. közhelygyűjteményt lehetne nyomtatni azokból a kitűnő tanácsokból, amit ketten összehadováltatok, nyilvánvalóan a rögvalóság tapasztalatának teljes hiányában.
a valóság kimondása nem azonos az önsajnálattal. valamikor majdcsak felfogod kislányom.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 08:06:32

@igazságos: sosem fogod tudni megamagyartazni az onallosagot annak, aki mindig mastol varja a problemai megoldasat, mindig masra mutogat es soha nem sajart magaban keresi a hibat.

en levettem a kezem kurvaorszagrol es thaigetos-pozitiv neperol.
huzok innen a picsaba. 20 evig probalkoztam, de eleg volt ebbol a toketlen, beszari bandabol. majd visszajovok, ha del-szlovakia, vagy nyugat-romania leszunk.

ez a nep csak megszallva tud magabol kihozni valamit. magaban egy tetves lofaszt nem er.

20 evet pazaroltam el az eletembol erre az orszagra munkaval. hiba volt. nem erdemli meg.

a leggerinctelenebb, leggusztustalanabb, legparasztabb dolog pedig az, hogy amikor kiutat probalsz mutatni, az ujjadba harapnak ezek a kis gecik.
mert nehogyma' okosabb legyel naluk, akik a sajat hugyukban-szarukban fetrengve sirnak! mert ha magyar vagy, akkor szarban-hugyban a helyed sirva!

kulonben haza- es nemzetarulo leszel egybol.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 08:31:22

@az igazi Sipi: értem értem, ne túráztasd magad. inkább csomagolj. minél gyorsabban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 09:20:28

@Dr. Körömlakk ®: nem arrol volt szo, hogy nem beszelunk...?

lepattogzott volna az a ververes, ha elfojtod az utolsoszo-maniadat, ugye?

de legalabb hozzatehetem azt is, hogy raadasul egy igen gerinctelen banda is ez, aki szarik mindenfele egyeszsegre, megallapodasra, gentlemen's agreementre, ha egy centi elonyt nyerhet, vagy kielheti mentalis betegsegenek tuneteit...

ebbol az elonyszerzest meg megertem, de hogy valaki azert harcoljon, hogy meginkabb belesullyedjen a sajat pszichozisanak pocegodrebe, szamomra teljesen ertehetetlen...

2011.03.03. 09:34:20

@igazságos: modorosblog. Megvan ? XD

2011.03.03. 09:36:47

@az igazi Sipi: csak tudod kurvanagy égés lesz majd beballagnod akárhová hivatalba nyugaton és elővenni a magyar útleveledet, hogy igazold magad.
Szopás hogy ide születtél de ki kell inni a poharat fenékig, az utolsó cseppet is lenyalogatni a szád széléről és lenyelni... :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 10:01:08

@Kulics: ha neked ciki magyarnak lenni, akkor legyen

en elsosorban ember vagyok. az pedig semmikeppen nem ciki. az, hogy ide szulettem csak egy lutri eredmenye, se nem erdem, se nem szegyen es semmire sem kotelez.

2011.03.03. 10:07:23

@az igazi Sipi: Igazad van. De az immigrant officert ez nem fogja meghatni: te máshol csak koszos kis outsider vagy gastarbeiter lehetsz. Persze ember is.

2011.03.03. 10:09:24

@az igazi Sipi:
ezt írod: "ez a nep csak megszallva tud magabol kihozni valamit. magaban egy tetves lofaszt nem er."
Utána meg az én szememre hányod, hogy "ha neked ciki magyarnak lenni, akkor legyen"

Elmebaj, ismerős a kórkép?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 10:23:25

@Kulics: marmint a hozzad hasonloan gondolkodo gumicsizmasok szerint...

na pont az ilyen emberek 1000 fore eso tul nagy aranya miatt megyek innen.

es mielott azt mondanad,hogy mashol sincs maskepp, de. maskepp van. nem a penz a jobb. az alig velemivel tobb. egyszeruen nem ilyen gerinctelen, rosszindulatu aljas gecik az emberek, mint pl te, aki az en kedvemet akarod letorni csak azert, mert en tenni akarok magamert. es nehogyma' nekem jo legyen, amikor egy ilyen gumicsizmas paraszt nem tud boldogulni a sirankozassal...

pedig neki jar!

kosoznom, ebbol eleg volt. olyan kornyezetre vagyom, ahol nem egy kihalasra itelt allatfaj utolso kepviseloit latom magam korul, akik raadasul haldokolva is azt horgik, hogy "dehat mi csinaljuk jol, a vilag a rossz"

2011.03.03. 10:46:54

@az igazi Sipi: miért törném le a lelkesedésed ? Menj isten hírével.
Csak én meg már visszajöttem és láttam a másik oldalt is.
De te csak menj, sok szerencsééééééét.

Amúgy látszik mekkora szájkaratés vagy, ha tényleg mennél nem itt a futtatnád magad hanem a kinti életedet készítenéd elő... miért nem azzal foglalkozol. Tanulj nyelvet, keress állást, nézz albérletet... rohadt sok tennivaló... iért itt pazarlod az idődet a saját magad fényezésével.

Remélem erre már nem válaszolsz mert a bőröndödet pakolod :)

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 10:48:51

@az igazi Sipi: de arról volt szó, de akkor leszel szíves nem idehányni valamit, amiről a vak is látja, hogy nekem szánod. ha mégis megteszed, leszel szíves elviselni, hogy ráhányok egy lapáttal.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 10:49:58

@Kulics: dehogy pakol, ezek elindulnak százszor, azt sose érnek oda.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 10:53:26

@Dr. Körömlakk ®: oda hanyok ahova akarok es neked semmi kozod hozza.
ignoralhatsz, ha nem tetszik, d enem kell, hogy minden szarban fuckanal legyen a nyelved a subbatol a homarig. egyszeruen az en tyukanyomo nem vagy. meghuztuk a demarkacios vonalakat, amit te atlepkjedsz, ne akard, hogy ugy beszeljek veled ahogy megerdemelned, ignoralj szepen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 10:55:00

@Kulics: "Csak én meg már visszajöttem és láttam a másik oldalt is. "

veled szemben en nem csak itt tudok boldogulni, hanem barhol.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 10:58:08

@az igazi Sipi: akkor szíveskedj olyat írni, ami nem nekem szól, főképp ha nem akarod, hogy úgy beszéljek veled, ahogy megérdemelnéd.

2011.03.03. 11:07:02

@az igazi Sipi: Nem. Te nem tudsz boldogulni. Akkor épp valami munkahelyen kreatív munkát végeznél, ami lekötne, boldog lennél és jó fizetést kapnál, a munaktársaid szeretnének és velük beszélgetnél.
Nem pedig itt munkaidőben győlölködnél meg köpködnél. Aki ilyen reakciókat csinál az nem boldog elégedett ember, hanem megkeseredett. Vagy éretlen 11 éves sulinetes.
Válaszd ki melyik kategóriába esel.

De hogy sikeres nam vagy az biztos.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 11:08:54

"oda hanyok ahova akarok" te
"nem kell, hogy minden szarban fuckanal legyen a nyelved a subbatol a homarig" én

?????

mindegy, nem kell válaszolj, csak mondom te vagy-e a beosztó, hogy kinek lehet, kinek nem.

2011.03.03. 11:31:13

@Dr. Körömlakk ®: kicsihuszár másfél év alatt 5500 kommentet írt: nyilván itt éli az életét nem a valóságban.
Az igazán sikeres embereknek nincs ilyesmire szükségük, mert a monacoi yachtjuk nagyobb örömet jelent mint a homáron futtatni magukat. Asszem... legalábbis úgy emlékszem, mert tavaly már nem újíttattam meg a kikötőbérletemet... megunja azt is az ember :)

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 11:50:35

@Kulics: hát nem tudom, nekem olyanom nincs :) de tény, hogy gyanús, ha valakinek nem jön össze, mást hibáztat, ahelyett, hogy magába nézne. mondja ő. közben azon tipródik, hogy így járt. ezt nevezik a saját farkába harapó kutyának? vagy paradoxonnak? vagy pusztán ostobaságnak? :D

2011.03.03. 12:02:08

Lelepleztük, ide már nem jön vissza :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 12:35:35

@Dr. Körömlakk ®: nem neked szolt.
kussolj kerlek, ha meglatsz. ennyi. csitu van. nem kell rogton lemenni kutyaba, ahogy meglatsz es elkezdeni uugatni. tegyel lakatot a nagy lepcses szadra. vagy pedig turd, hogy elkluldelek a picsaba. elore megmnondtam, nem fogom elturni, hogy VELEM - nem itt, kis demogog, hanem VELEM - igy beszelj. ha hozzamszolsz, le leszel oltva. egyre es egyre durvabban.

leszarom, ha megsertodsz mert egy utolso senki vagy a szemeben, szemrebbenes nelkul beletiprok a lelkedbe ugy verbalisan, hogy sirvafakadsz.

elkerulheted, ha szimplan bekenhagysz. ahogy en pontosan azert, mert undoritott az affektelos mumaca stilusod soha nem is szoltam hozzad.

hat tartsd magad is ehhez, ha nem akarod, hogy igy beszeljek veled. ne rugj fel megallapodasokat. utana meg jatszodd itt amartirt..
ugyan mar, kiralylany. minden forumon/chaten/kozossegben van egy ilyen onjelolt mindenki anytukaja, aki azt hoiszi, hogy mennyire kibaszott jo fej, hogy mindenkirol es mindenrol van velemenye. engem nem erdekel, sot, kifejezetten kerem, hogy ne szolj hozzam.

mit nem ertesz meg ebben? mi olyan nagyon nehez ennek a felfogasaban? miert csip olyan kibaszott modon a piusi, hogy nem tudod befogni a szadat, ha kellene?

es az pedig, hogy a magadenak tekinted a bloghu forumait kifejezetten gusztustalan. nem te szabod meg, hopgy kinek irok es mit irok. sem itt, sem mashol.

azt irsz, amit akarsz, akar rolam is, de NE SZOLJ HOZZAM, MERT UNDORODOM AZ ILYENEKTOL. aki turi a szuzkurvas/anyakiralynes stilusod, azzal enyelegj. en kopok rad.

eleg egyertelmu voltam, vagy legyek meg egyertelmubb?

ha nem irsz viszza azt mar tudomasulvetelnek veszem. ha visszairsz, akkor van meg ott, ahonnan ez jott.

2011.03.03. 13:03:42

@az igazi Sipi: és tényleg. Most lebuktam !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 14:00:23

@Kulics: en csak arra kivantam utalni, hogy semmilyen korulmenyek kozott nem jatszunk egy ligaban.

a te kudracod nem predesztinalja az enyemet.

2011.03.03. 14:31:07

@az igazi Sipi: milyen kudarcról beszélsz te idióta !? Most már dugulj el, nem látod, hogy ez a blog nem a te pályád ? Futtasd magad ott, ahol nem látnak át rajtad, te szerencsétlen.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 14:37:31

:D
írj még még még, mutatkozz be alaposan :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 14:44:32

@Kulics: te magad mondtad, hogy kimentel de nem talaltad meg a szamitasodat.
ez kudarc.

es azt mondod, hogy en is kudarcot fogok vallani, mint te. nem. en nem fogok. mert jobb vagyok.

az en palyam az, amit en valasztok. nem pedig amit te. te ugyis csak elkurnad, ha helyettem akarnal valasztani:-)

2011.03.03. 14:52:42

@az igazi Sipi: Már kívántam sok sikert, miért nem bőröndöt csomagolsz, miért itt jártatod a szád még mindig ?
Már kielemeztelek, hogy ha sikeres ember lennél az életben, akkor nem egy blogon arctalanul menőznél.
De itt vagy.
Tehát az életben sikertelen.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 15:08:27

@Kulics: sztem keresi a szótárban, hogy tudna még inkább alázni engem :) de én úrinő maradok csakazértis :) hogy a különbség megmaradjon :)

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 15:19:17

@Kulics: aszonnya :

"leszarom, ha megsertodsz mert egy utolso senki vagy a szemeben, szemrebbenes nelkul beletiprok a lelkedbe ugy verbalisan, hogy sirvafakadsz." (addig ne szarjon, míg én sírvafakadok)

nade! nem ez a lényeg! hanem az, hogy ez akar külföldön érvényesülni????

2011.03.03. 15:42:56

@Dr. Körömlakk ®: Vannak olyen országok, ahol ezzel a mentalitással tud csak érvényesülni: Izrael, Kongó, Nyasszaföld... ilyesmi.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.03. 15:44:53

@Kulics: nyugi..
mar keszulodok:-)

de ugye tudod, hogy a bloghu kulfoldrol is elerheto?:-DDDD

dosszié 2011.03.03. 16:11:22

Olyat nem lehet hogy:
Az emelkedő üzemanyagár következtében megnövekedtet költségeim miatt az eddigi 40 ezer helyett mától csak 35000-et fizetek.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.03. 16:20:20

@Kulics: EZZEL NEM ERTEK EGYET:)kocsog kepszlok:)
szal szerintem ez egy ilyen becsipodes:)
Erdekes megyek jobbra-balra, hivataltol-iskolaig,stb. en meg sose vettem eszre, hogy leneztek volna mert nem vagyok oslakos:)
szemelyfuggo, ki hogyan eli meg a kintletet..

@az igazi Sipi: szeretnek de rohanok:(

2011.03.03. 16:51:53

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: A lenézés persze erős szó, főleg Angliában, ahol megtanultak viselkedni. Azt fejezném inkább ki, hogy sosem fogadnak be maguk közé, idegen maradsz. Van ember akinek az anyagiak fontosak, ő jól elvan ezzel a helyzettel. De neki meg arra van szüksége hogy hazajárjon és itt futtassa magát mekkora nagyember lett őbelőle.
Rosszabbak el se mentek még, de itt nagyarcoskodnak a blogon :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.03. 17:25:53

@Kulics: ezt az utolso mondatodat nem birtad nem leirni ugyi?:DDDDDDDDDDD
Kijottem, a landladymmel osszeismerkedtem(oslakos), es az utobbi fel ev esemenyei fenyeben (miota elkoltoztunk)nyugodtan mondhatom, hogy baratok vagyunk, hetente talakozunk, pletyizunk telefonon, ha barmi bajunk van, segitsegre van szuksegunk siman meg tudjuk egymast kerni, oda-vissza. De vannak masok is, csak hirtelen kiragadtam egy peldat...
Szoval szerintem ez csak onbizalom kerdese, de az is lehet csak az artatlan kek szemeim miatt:))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.03. 17:43:05

@igazságos: Tevedsz! Az a mondas egy normalis racionalis ember szajabol igy hangzik: SEGITS MAGADON, ISTEN UGYSE SEGIT!
majd egyszer talan te is megtapasztalod a valos vilagot:))))
hidd el az a 24 ev, akarmennyi tapasztalat is van az eletedben, meg semmit nem er.
Majd ha fel tudod dolgozni a tortenteket, el tudod rakni a megfelelo helyre es amikor szukseged van ra eloveszed, sot csak emlekezel, hogy van ilyen elpakolva, na majd akkor lehetsz esetleg megmondoember:) Addig csak ures frazisok puffogtatoja leszel, es hidd el maskepp nez ki monitoron olvasva, mint ahogyan te gondolod...

Dr. Körömlakk ® 2011.03.03. 18:31:06

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:

volt egy mese, általános iskola 2. vagy 3. osztályában volt az olvsókönyvben, idősebbek talán emlékeznek rá, már akiben hagyott némi nyomot.
én máig emlékezek rá, nyilván nem véletlenül.
iskolában a gyerekek tízóraiznak, egy nem eszik. kérdik a többiek, miért nem eszik. mert nincs uzsonnája. mindegyik elmondja a jótanácsát, a nagy bölcsességét (máskor ne hagyd otthon, figyelmetlen vagy, stb...) egy kislány odamegy, egy kukkot sem szól, csak eltöri félbe az övét, és odaadja neki.
miért írtam le?
mert lehet, hogy egy szentimentális barom vagyok, ez érzelmi alapon döntő naív picsa, vagy egy elviselhetetlen "mumaca", vagy sorolhatnám, de azt tudom: akiben szemernyi empátia, szociális érzékenység sincs, az mehet grönlandra is, ott is csak egy mutogatni való, neveletlen tapló lesz, az érvényesülési esélye éppen annyi lesz mint itthon.
mindenki annyit vegyen magára ebből, amennyit az önkritikája elbír ;)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.03. 19:57:29

@Dr. Körömlakk ®: asszem manapsag az empatia olyan, mint a balneologia szo:)))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.04. 10:15:11

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: a kor nem erdem, nem szegyen, hanem allapot...

valakinek a velemenye nem a kora alapjan kellene ertekelni, hanem onmagaban.

de ha mar mindenkeppen ezen lovagolsz, akkor en 38 eves vagyok, 20 ev munkaviszonnyal es meglehetosen hasonloan latom a vilagot es a boldogulas utjat, mint akit leszoltal a kora miatt...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.04. 10:38:59

@az igazi Sipi: te ezt most nekem?????
varjal, vagy rohadtul nem hatott a kvm vagy te nem tudsz ertelmezve olvasni?:)))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.04. 10:42:59

@az igazi Sipi: nem leszoltam, ennek elozmenyei vannak:) Es az lehet, hogy a kor egy allapot, viszont az eltelt evek tapasztalatai alapjan bolcselkedjunk mar ne ures frazisokat puffogtassunk.
Azt hiszem 24-evesen meg nincs akkora multja senkinek, hogy o osztogasson tanacsokat:)))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.04. 10:55:52

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: en tobbet tapasztaltam a 38 evem alatt, mint mas halalaig, 25 evesen bolcsebb voltam sok 40-50 evesnel, akik ingerszegeny kornyezetben tengettek az eletuket es az egyetlen ervuk az volt, hogy "mert en mar oregebb es tapasztaltab vagyok". na ebbol az oregebb volt igaz egyedul.

nem a kor szamit. az szamit, hogy az eltelt idot mennyire intenziven elted meg, mennyit tapasztaltal es a tapasztalatokat mikent epitetted be az eletedbe tanulsagokkent, szabalyokkent.

de az, hogy ezt hany evesen teszed meg, teljesen lenyegtelen.

termeszetesen ez nem torvenyszeru, de ugy velem, senki velemenyenek erteket nincs jogunk ketsegbevonni a kora alapjan. ketsegbe lehet vonni a logikai bukfencek miatt, ketsegbe lehet vonni, mert nem illeszkedik a vilagkepunkbe, ketsegbe lehet vonni barmiert. a kora miatt viszont imho egyszeruen gerinctelenseg.

mert a bolcsessegen, tapasztalatain barki tud valtoztatni. a koran nem. nem o tehet rola, ogy fiatalon tobb esze van, mint sok nala idosebbnek. a nala idosebbek szegyene, hogy hulyek maradtak. es jellemzoen ezt szeggyellve hivatkoznak a korukra es probaljak negligalni a velemenyet az o koraval.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.04. 11:01:40

@az igazi Sipi: 1. menj es olvasd el Igazsagos posztjait, talan megerted mirol beszelek:)
2. a tapasztalatszerzes az ido mulasaval egyenesen aranyos:))) ezen nem lehet valtoztatni, legfeljebb negativ iranyba:)

igazságos 2011.03.04. 16:38:42

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Jóvanna, én még kezdő vagyok. De netcelebbé akarok válni, és ez nem könnyű. :)

Amúgy meg semmit nem veszek magamra, amit az interneten olvasok, inkább csak jól szórakozok azokon, akik feldühödve írogatnak. Nincs is, csak egy posztom, de azt meg már régen írtam. Jó, hogy észrevetted, márciusban. Lewykének tartozom, de azon még gondolkodok. És igen, imádom a közhelyeket, meg azok megcáfolását.

a tapasztalatszerzes az ido mulasaval egyenesen aranyos:))
Hát, én ezzel vitatkoznék, mert vannak, akik az idő múlásával egyre hülyébbek. Ja, és nem magamból indultam ki... :DDD

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.04. 20:13:41

@igazságos: egyebkent Lewyke milyen reg varja a posztodat!Min gondolkodsz ilyen sokaig?
ugy kell netcelebbe valni, hogy kiposztolod a cicid, hidd el kikerulsz a cimlapra rogton es hirosse valsz:)

igazságos 2011.03.04. 22:21:33

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: tudod mit, rád hagyom.

nagyon jól szórakozok rajtad ám, bírlak, de Lewykét senki se múlhatja felül, ő volt a legszuperebb.

mellesleg csak 1 posztom volt, na. Kínos szárnypróbálgatás. Látod, van önkritikám, ki is töröltem.

A melleimet meg csak bizonyos emberek láthatják, én nem állok be a celebek sorába. Tudom én, hogy kell fenntartani az érdeklődést, hiszen még most is ezzel jönnek...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.04. 22:45:27

@igazságos: nemar! Lewyke jobb, mint en?Miben? Hogyan?
Na mindjart utannaolvasok a kommentjeinek!
Amugyis milyen ember lehet aki becezgeti magat? Lewy-ke. eleg nyalasan hangzik:))))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.04. 22:48:05

@igazságos: nem kellett volna kitorolnod!!! Kezdetnek jo volt!

mokas_gizi 2011.03.08. 23:42:55

Nem tudom, hogy tőlünk nyugatabbra mi a helyzet,de az biztos, hogy itt a biztosítók és a bankok bármit megtehetnek az "ügyféllel" max egy nevetséges bírságot kapnak...

Engem pl az Allianz akart lehúzni, de nem jött össze nekik, természetesen jött a sablon levél hogy nem tudnak mit tenni, utána jött a belső emberke, aki jegyzőkönyvet vett fel, akivel közöltem ,hogy a teljes beszélgetésről amit az ügynökükkel folytattam fel van véve és át is küldtem a hangfelvételeket láss csodát rögtön ment minden azonnal...

Tehát megkaptam a jogos pénzemet, de szerintem a nagyobb részét az ügyfeleknek betudják csapni és eltudják lopni a pénzt...
+ büntetést nem kapnak, bíróságra meg nem fogok feleslegesen járkálni...
Örülök hogy pénzemet vissza kapom...

mokas_gizi 2011.03.08. 23:44:21

@mokas_gizi:

+ bankadó és társai is vicces elején még a kormány igéretett tett, hogy az ügyfelekre nem háríthatják át a bankok, de áthárították elég látványosan ennyit erről az országról és a vezetéséről is...

imkindabusy 2011.03.12. 18:59:13

A bankadót a bankok nem hárítják az ügyfelekre? :) Tegyük fel, hogy bevezetik a pékadót. Az adóval járó pluszkiadásokat ki a tököm fogja megfizetni?
A, Pék.
B, Vevő.

Megfelelő aláhúzandó:)
süti beállítások módosítása