Tékozló Homár

Inkább gyerekolajozás, mint a rozsdás vas

2011.06.23. 00:07 | jackyll | komment

A gyerekekkel csak a baj van. Mindenbe belemásznak, mindent letörnek, és közben még mindenféle artikulálatlan hangot is kiadnak. A modellkiállítók rémei. De a szüleik is, akik ezt hagyják, vagy esetleg épp ők próbálják a gyerekre kenni a pusztítást. A Vasúttörténeti Park gyerekolajozása egy másik szemszögből:

A szülői leírást olvasva bizony nekem is lett pár észrevételem a témában, amit nem commentként szerettem volna megírni. A vasúttörténeti park kétségtelenül már jó ideje komoly anomálian a magyar modellezés történetében, ugyanakkor sokminden elmondható róluk de az nem, hogy szándékosan zsiroznák a gyerekeket.

Miben téved a szülő:

A mozdonyok karbantartása azért történik, hogy jövőre és a későbbi években is meg tudják nézni a mozdonyokat a látogatók. Ha nincs karbantartva, akkor szó szerint lerohad a vas, és ha rozsdás vas miatt vágja meg magát a gyerek, akkor még esélyes lehet egy tetanusz inyekcióra is ... már ha időben észleli a szülő és tudja, hogy mi a teendő. Nekem is van unokaöcsém, és pontosan tudom hogy a gyerekek másznak mindenre ... de inkább legyen koszosabb picit, mint hogy dokihoz kelljen rohangászni ... (másrészt ezért van a játszóruha).

Minden vasúti kiállítás kosszal jár. Minden gyerek és nadrág/szoknya nagy eséllyel koszos lesz nap végére. Nem véletlen vagy trehányság, és nem csupán "authentikusság volt", hogy mi is munkaruhában dolgoztunk kint. Oda az való. :)

A terepasztalok terén is történnek karbantartások, azonban a vasúttörténeti park immáron több éve tartja a rekordott a letörött plexik és letörött házak mennyiségében. Lehet szidni a karbantartókat és lehet minősíteni is hogy a terepasztalok házai oly sok ragasztással rendelkeznek ... DE talán nem kéne benyulni és fizikálisan az asztalról egyszerűen letörni az éppen megtetsző házakat.

Legmegdöbbentőbb volt számomra az, amikor idősebb szülő borította el a kordont, majd teljes lazasággal a gyerekre fogta. Annyira megszokta sok szülő a "gyereket mint lehetőség", hogy észre sem veszi már magát...

Kétségtelen tény, hogy a gyerekek sokmindent hazavinnének (lehetőleg az összes mozdonyt), de egyre több szülőnél volt tapasztalható az a "módi"/"módszer", hogy amit el tudott vinni a gyerek és nem kaptuk el a kijáratig vagy éppen nem volt lehetőség erőből rászolni. Mégis mi mást tudna tenni egy kiállító, mint hogy exponenciálisan emelkedő hangnemben jelzi nemtetszését.

Budapesten kívül voltunk kiállítani, és 10 kisautóból 10 megvolt a kiállítás végére. Budapesten voltunk kiállítani, és közel 30 kisautó tünt el az első nap délelőttjén. Valóban hivatkozhat arra a szervező és a szülő egyaránt, hogy ez benne van a jegyárban ... de vannak mértékek, amikor már nem. Ezen most lehet, comment vitát nyitni, de ez a "probléma" az elmult években olyan mértékben fajult el, hogy a törvényalkotó is lépett. Így tisztában kell lennie a szülőnek, hogy gyereke miatt akár priuszt is kaphat az idei törvényváltozások miatt. Tettenérés esetén ugyanis nincs értékhatár.

Amiben teljes mértékben igazat adok a szülőnek:
 - Sok ott dolgozót ismerek, és mindazon komoly stressz ellenére próbálják a munkájukat végezni. Igen, valóban nem a legjobb megoldás a szülővel vitázni, hogy nevelje meg a gyerekét. Ez a gyerekre is rossz hatással van, mert szülői tekintélyt nullázza + a gyerek ha szülőtől távolabb kerül ugyanúgy rosszalkodni fog, tehát semmit sem ért vele. Erre konkrét megoldás például az egyik észak budai kultúrházban, hogy rendszeresen a randalírozó gyerek szülőjéhez odamennek és teljesen kultúráltan + normális emberi hangon tájékoztatják, hogy ki van tiltva az objektumból (van még X db kultúrház, lehet máshova járni "szórakozni").

- Sok szülő eléggé nehezen fizeti ki a belépő díjat, amiről persze lehet vitát nyitni hogy drága-e vagy sem. DE ár/érték/plusszok arányban még mindig országos szinten az egyik legjobb áron lévő kiállítás lehetne ... de rendre apró piti dolgokkal szurják el, ami sokszor nem pénz, hanem hozzáállás kérdése.

- Valóban sokminden benne lehetne az árban, de több kiállító azért nem megy már oda ki kiállítani, mert a fenti rekordokhoz hozzá tartozik az is hogy a nem fizették ki az okozott károkat a károkozók. Mondván, hogy nincs rá anyagi fedezetük, vagy mert nem engedhetik meg maguknak. Ha bíróságra is kerül polgári peresen az ügy, ott is az a szitu, hogy a bíróság a szülő javára dönt az anyagi lehetőségeiket figyelembe véve még akkor is, ha gyerek a múzeális agyaghadsereget törte össze. Tehát abban igazat adok neki, hogy nem ez a legkorrektebb megoldás, hogy 10dik gyereknél akad ki valaki. (durván hangzik, de az ilyen nem odavalaó alkalmazott, mert alkalmatlan pszichésen a feladatra)

- Az valóban nem megoldott, hogy a park területén sok gyerek és szülő (!) egyfajta mód megfeledkezik magáról ami más szülőket aztán negatívan érint, amikor gyerekére durvábban szólnak sokkal kisebb dologért, csupán azért mert a gyereke vagy éppen a szülő volt a 10dik. Ez utóbbi téren gondolok azokra akik cigiznek, vagy éppen nagy háti/női táskával érkezve próbálnak eléggé érdekes módon közlekedni.
 
A szülő által elmondottakat én is tapasztaltam, miután velem is minősíthető hangnemben üvöltözött a helyszín biztonsági szolgálata amikor meg akartuk fogni az "elkövetőt" ... úgy hogy mindeközben hagyták elsunnyogni a szülőt a gyerekével "nehogy baja essen, mert még kisgyerek".

 Gyakori kérdések, és a válaszok:
 - Rendre jött a kérdés pont a kertivasútnál (amikor mi voltunk párszor kiállítani), hogy miért nem hagyjuk a gyereket a mozdonyokkal játszani, mert hogy az játék azért van. Volt nagymama, aki kinzásnak nevezte azt, hogy odajött a gyerekkel és csak nézhetik (és ott tukmálta a gyereket, hogy de menjen oda és követelje ki az irányítást). Válasz: ameddig a szülő ténylegesen nem vállalja az anyagi felelősséget vagy nem képes vállalni, addig ne vigye ilyen szituációba gyerekét.

- Kedvenc jelenetem, amikor szülő elengedi a gyereket és a gyerek szó szerint belemászik a kiállítás közepébe... letör dolgokat, majd szülő egyszerűen elmegy, de volt már olyan beszólás, hogy miért nem volt rendesen ráragasztva (és különben is csak pár forintos tétel). Mit szólna a szülő, ha én meg kimegyek a parkolóba, és mondjuk lerugom a visszapillantó tükrét és mondjuk a négy szelepsapkát is kiütném kocsiján ... az is pár forintos tétel. Korrekt válasz: azért mert ez nem normális viselkedés.

- Mit is lehet csinálni egy vasúttörténeti parkban? Pontosan ugyanaz megengedett és pontosan ugyanazokat a dolgokat lehet csinálni, mint amikor valaki egy "lovagi játékra", vagy éppen a várban lévő hadtörtneti múzeumba látogat el.

Én azt javaslom a szülőknek, hogy körültekintéssel és megfelelő ruházattal menjenek kiállításokra, és ne adjanak a divatra illetve pletykákra. Aki pedig öltönyben akar menni kisgyerekkel, mert a suliban szólnak miatta ... akkor az a tanárnő meg fizesse ki saját zsebből a kedves szülőnek a tisztítást  ...  :)

Üdv: Egy régebbi kiállító

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.06.23. 00:38:45

nagyrészt 1@ tudok érteni a poszt tolóval, de egy hejjesírásellenőrzést elbírt volna a poszt, mielőtt beküldi ;)

England win The Ashes! 2011.06.23. 00:43:55

"Legmegdöbbentőbb volt számomra az, amikor idősebb szülő borította el a kordont, majd teljes lazasággal a gyerekre fogta."

Nem értem. Régen, ha a gyerek betörte a lasztival a szomszéd ablakát, leverte a Manci néni muskátlijait, megtaposta Cili néni veteményesét, mikor átmászott a bőrért stb., magától értetődő volt, hogy a szülő rendezi a kárt. Mára tényleg oda jutottunk, hogy a fa hugyozza le a kutyát.

Az olajos ruháról meg az ugrott be, hogy ha a gyerek megérintette az objektumot, megtapasztalta, hogy az bizony koszos, akkor mi a retekért mocskolta magát még jobban? Gondolom némi hiányosságok vannak a neveltetésében.

Egyáltalán: hogy hagyhatta a szülő felügyelet nélkül a lurkókat? Legközelebb küldje ki szegénykéket játszani az autópálya mellé!

Civitas Fidelissima 2011.06.23. 00:43:59

Ilyenkor büszke vagyok a vidéki létemre.

Civitas Fidelissima 2011.06.23. 00:51:26

hova tűnt a hozzászólásom?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.23. 04:02:47

WD 40-el kellett volna befujni a mozdonyokat minden este, oszt jonapot

romesz 2011.06.23. 05:16:11

@hagyma: az nem kenoanyag, hanem viztaszito. De van aki ezt sem tudja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.23. 05:30:12

@romesz: es van aki nem olvas homart rendszeresen:)
aztateremburajat, hogy ijen huje vagyok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.23. 05:33:06

nekem amugy az elso kocsim, Chrysler Lenbaron ajtonyikorgasat 2 fujasra meszuntette
akkor az hogy?
kitaszitotta a vizet es nem nyikorgott tovabb?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.23. 05:34:33

L:ebaron es elso az USA-ban
joccak mindenkinek
amugyis en is videki vagyok

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.23. 06:49:43

Nyilván senki sem szent. De végre egy ember, aki nem csak egy nézőpontot ismer.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.23. 06:52:38

@Dr Jozef Vengloš: Meg ilyen esetekben a gyerek (én is) kapott két akkora pofont, hogy leesett a feje. Többet nem csinálta.

2011.06.23. 06:56:28

"Miben téved a szülő:

A mozdonyok karbantartása azért történik, hogy jövőre és a későbbi években is meg tudják nézni a mozdonyokat a látogatók. Ha nincs karbantartva, akkor szó szerint lerohad a vas, és ha rozsdás vas miatt vágja meg magát a gyerek, akkor még esélyes lehet egy tetanusz inyekcióra is ... már ha időben észleli a szülő és tudja, hogy mi a teendő."
pont.
a többi, szegény kiállítók sirámai vs. bunkó szülők és gyerekek meg h a faszba jön ide? panaszkodtak, h olajos volt minden, és nem jelezték ezt sehol. cserébe hozzáférhetőek voltak. gyerek meg kikente magát. ha valamit karbantartottunk, akkor tán le kellene zárni, vagy keríteni. vagy legalább jelezni. ha már bezárni anyagi csőd. nem mellébeszélni a semmiről.

Decens Vizualista (törölt) 2011.06.23. 07:03:11

@Dr Jozef Vengloš:
"ha a gyerek megérintette az objektumot, megtapasztalta, hogy az bizony koszos, akkor mi a retekért mocskolta magát még jobban?"

Mer' kisgyerek? Hát.. ezek ilyenek, a reflex, mely ok-okozati, később alakul ki. Bár nem tudju, a gyerik korát, szerintem pont nem ez a gond, bizonyos kor alatt ez így megy. Aztán kinövi.

"velem is minősíthető hangnemben üvöltözött a helyszín biztonsági szolgálata amikor meg akartuk fogni az "elkövetőt" ... úgy hogy mindeközben hagyták elsunnyogni a szülőt a gyerekével "nehogy baja essen, mert még kisgyerek"."

Kedvencz. Éleslátás, ÉSZ! Fáj.

Egyéves Önkéntes 2011.06.23. 07:40:32

WD 42, az élet értelme.
egyebet nem tudok elmondani.

juhaszvik 2011.06.23. 08:06:00

fogalmam sincs, hogy pontosan mit is akar jelenteni ez a cikk, de tele van gyöngyszemekkel.
és ha már itt tartunk: lehet-e a WD-40-t inyekcióval adagolni?
és az mennyire authentikus, ha a kisvasúthat lethöri az a csinthalan kölyök?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.23. 08:11:15

semmiség az egész!
a mai fiatal szülők döntő többsége egy egocentrikus köcsög, aki méginkább erre neveli a gyerekét.
amikor én anno betörtem a suliban az ablakot, Apám kifizette. amikor tönkretettem a barátom játékát, Apám (szegény, sok gondja volt vele :D ) ha lehetett megcsináltatta, ha nem, vett másikat. amikor tizeccer szálltam le a bringáról úgy, hogy az ment tovább, Nagyapám már nem győzte a pedált kikalapálni. egyik alkalommal a terasz végénél várt és akkora maflást kaptam, hogy a szőlőlugas adta a másikat. majd kezembenyomta a félkilós meg az egykilós kalapácsot és velem kalapáltatta ki.
itt is és mindegyiknél megkaptam a magam "beosztását", nem pedig "jajjmár! gyerek!" felkiáltással hagyták rám.
akkor nem esett nagyon jól, de ma már tudom hogy helyesen cselekedtek.

túl nagy a gyerekek szabadsága, túl nagy a szólásszabadság. mindenki a jogait szajkózza de a maga kötelességéről egy szó sem esik. egoista gyökerek gyülekezete...

mortalwombat 2011.06.23. 08:11:31

Inyekciót smittpali honosította meg mifelénk?

Egyéves Önkéntes 2011.06.23. 08:12:23

Megüti, mint WD40 a darazsat.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.23. 08:17:09

@romesz: és kenőanyag. és (kisáramnál!) kontaktjavító. és jobb a szaga mint a sima olajnak. és szép a doboza. és még szóróspray/helyifújófejes kiszerelésben is van. és még a mikróhoz is jó.
jelezném 10telettel. 8-)

SALE Kálmán 2011.06.23. 08:45:03

@salapapa: Egocentrikus köcsögnek lenni az érvényesülés és a boldogság útja. Nem a szülő (na jó, néha az is) neveli ki őket, hanem a társadalom többi része ami olyan, amilyen. (ostoba, nagypofájú, beleugat mindenbe, véleménye van mindenről, kiröhög és ellehetetlenít másokat ha úgy gondolja, egy kicsit is különbözik tőlük, ésatöbbi)

Ezeket ütni kell, másképp nem boldogulsz velük. Kétféle egocentrikus köcsög van, az első aki ezt elfogadja, a másik féle, aki nem. Abból lesz pár év alatt idegbeteg vagy rákos.

Secnir 2011.06.23. 08:48:43

vasasként mondom újra: ez a posztoló és a kiállítók is amatőrök. NEM KELL minden alkatrészt beolajozni, csak ami mozog. Esetleg zsírozni.
Ami NEM MOZGÓ alkatrész, azt állagmegóvás címén LE KELL FESTENI!
egy vasúttörténeti parkban, ahol a kiállított darabok nem mozognak, nyugodtan le lehet festeni mindent, nem leolajozni...

juhaszvik 2011.06.23. 08:54:13

@salapapa: ezek szerint a WD 40 a kenőanyagok ALDI-ja
mint ahogy Beethowen a zene ALDI-ja (vagy WD 40-e)

Secnir 2011.06.23. 08:55:10

...és én például otthon a kerítést lefestem, nem pedig beolajozom. Nincs annyi olaj, ami elég lenne minden nagyobb savas eső után újra lekenni...

SALE Kálmán 2011.06.23. 08:57:38

@Secnir: Vagy lekenni kontaktméreggel, és mindenkivel aláíratni, hogy tudomásul vette, hogy olyan. :)

Hentes pékné módra 2011.06.23. 08:58:12

@Secnir: olcsóbb végigkenni zsírral vagy olajjal, szépen csillog mint az új, és még hemörájtot se kell venni drága pénzért :D

Secnir 2011.06.23. 08:58:26

"Budapesten kívül voltunk kiállítani, és 10 kisautóból 10 megvolt a kiállítás végére. Budapesten voltunk kiállítani, és közel 30 kisautó tünt el az első nap délelőttjén."

-és ki vitt még oda 20 kisautót?

"Sok ott dolgozót ismerek, és mindazon komoly stressz ellenére próbálják a munkájukat végezni."

-beszélj kicsit bővebben egy teremőr stresszes életéről, kössssszz...

ergbertegon 2011.06.23. 08:58:38

Legközelebb gépzsírral kéne lekenni a gépeket. Fél centi vastagon minimum. Legjobban a felmászók kapaszkodóit, lépcsőket, stb... Minden probléma megoldódik.

É2I 2011.06.23. 09:04:47

@Secnir: A kötelezően megsemmisítésre váró - autószerelőktől ingyen beszerzett - fáradt olajnál nincs olcsóbb.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.23. 09:10:43

El kell vinni a gyereket az Aldiba, vagy az ukránokhoz. Na azok tudják mi a gyereknevelés!

SALE Kálmán 2011.06.23. 09:11:05

@Secnir: Azért lehet ott stressz, amikor megjön a Vadállat család, az ő nyolc kisangyal gyermekével, és nekiállnak randalírozni. Rájuk szólni nem lehet, mert ők fizető vendégek. Ha bármi tönkremegy, a teremőr lesz lebaszcsizva, mert miért nem vigyázott a teremre.

Ilyenkor azért visszasírom a régi szép időket, amikor egy véletlenül elejtett hangosabb szóért is majdnem kizavartak. Mondjuk a szépművészetiből tavaly is, mert 20 centis táskánál nem lehetett nagyobbat bevinni.

juhaszvik 2011.06.23. 09:12:17

@Secnir: teremőr a Vasúttörténeti Parkban. tuti kap korkedvezményes nyugdíjat :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.23. 09:14:20

Az előző poszt toló egy barom. Nem bírja a retkes gyerekét megnevelni,de arra van esze, hogy jártassa a pofáját meg sírjon.
Ha kimegy a gyerek a homokozóba,akkor bizony homokos lesz. (no nem úgy, bár...)

Bakter 2011.06.23. 09:21:54

A vas vezeti az áramot. Van még kérdés?

Secnir 2011.06.23. 09:33:57

@SALE Kálmán:
"[...]is majdnem kizavartak. Mondjuk a szépművészetiből tavaly is, mert 20 centis táskánál nem lehetett nagyobbat bevinni."

persze, mert a legkisebb kép 22 cm * 22 cm...
:)

Sokorai_Atala 2011.06.23. 09:36:34

Én csak annyit mondtam a gyerkeimnek, ha mentünk valahova, hogy legalább addig maradjanak tiszták, amíg odaérünk, ahova indultunk, aztán már bekoszolódhatnak:)

England win The Ashes! 2011.06.23. 09:43:38

@Decens Vizualista: Valóban, a szóban forgó gyerekek korát nem tudjuk. Viszont normális esetben már az óvodáskorú gyerekek is tudják, hogy ha valamitől koszosak lettünk, akkor nem fokozzuk tovább, mert anyu nem örül neki. Nevelés kérdése.

England win The Ashes! 2011.06.23. 09:49:15

@Secnir: Ugyan én nem vagyok teremőr, de pl. egyszer láttam olyat a Nemzeti Galáriában, hogy a bunkó leült egy székre a Munkácsy-teremben, és nekiállt szendvicset majszolni. Mikor a teremőr megkérte, hogy fejezze be, vagy menjen ki és ott fogyassza el, akkor még ő pampogott.

Na most gondolj el hasonló sztorit olyan múzeumokban, ahová még ennyire sem cizellált arcok is benéznek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.23. 10:00:31

@Dr Jozef Vengloš: Hőségriadó esetén az összes olyan múzeum veszélyben van, ami légkondicionált.

Bakter 2011.06.23. 10:01:11

@Dr Jozef Vengloš:
Manapság mindenüt ez megy. A buszon is ahogy fölszállnak a parasztok elkezdenek zabálni. Mert fél óráig sem bírják ki, amíg az célba ér. Tegnap egy fél túrórudit vakartam le a valagamról, mert sikerült beleülnöm. A múltkor egy kiscsaj a még képlékeny rágóba ült bele. Ez egy tuskó ország.

SALE Kálmán 2011.06.23. 10:04:24

@Dr Jozef Vengloš: Ez hatalmas. :D

A Nemzeti pedig viszonylag civilizált.

kunfirmenbuchnummer 2011.06.23. 10:06:17

"10dik"

DIK! DIK! DIK! DIK! DIK!

A maradék ötöt meghagyom nektek.

SALE Kálmán 2011.06.23. 10:09:30

@Bakter: Metrón is. lehetőeg hagymával, ócsó (vagy minél jobban bűzlő) felvágottal, és némelyik böfög meg fingik is néha. Ettől már csak az inkintinens, tömény húgyszagtól bűzlő vénasszonyok-vénemberek cukibbak. A hajléktalanok lassan kiszorulnak még a bűzpalettának is a peremére. :)

zanzibear 2011.06.23. 10:18:09

@Secnir:
Ha egyszer lekenik festékkel, akkor többet nem fogják tudni arrébtolni. Azért egy ránézésre is 60-80t-ás gőzmozdonyt még gurítani sem egyszerű, de daruval arrébbrakni, csak mert lekenték festékkel az összes mozgó alkatrészét, talán még egy kicsit drága is :)

SALE Kálmán 2011.06.23. 10:21:02

@zanzibear: Úgy érted, lusták szétszerelni és darabonként arrébb cipelni? :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.23. 10:29:22

@SALE Kálmán:
Hívni kell egy cigánybrigádot! Azok úgy úgy arréb pakolják a mozdonyokat, hogy sínnel együtt meg sem áll a legközelebbi méhtelepig. Akkor legalább nem keni össze magát a gyerek. Problem solved!

Bakter 2011.06.23. 10:29:33

@SALE Kálmán:
Tegnap olvasom, hogy mára belőtték a hőségriadót. Mondom a kolléganőmnak: na akkor csütörtökön tele lesz minden öregasszonnyal. Szerinted mi volt reggel?
Jött a kedvencem is: a min. 70 éves múmia. Aki mindig szidja a mai tizenéves lányokat, hogyan öltöznek. Ő is úgy öltözik, mint a mai tizenéves lányok.:)

Decens Vizualista (törölt) 2011.06.23. 10:29:34

Mai szavunk: bűzpaletta!:D

@SALE Kálmán: jóól beszélsz, acceptálom teljességében. Egy ellentmondás csak; az ellehetlenítő köcsög má' mé' lenne rákos? Ezeknek a legnagyobb a lelkinyugalmuk. A többit meg stresszelik, mert rettegnek, s óvodás módon reagálják le a világot. Felnőtt korban is, simán. Másokat is igyekszenek idegállapotba hozni. Sajnoshogy ez egy neverending story. Nem ütni kell, darálni.

SALE Kálmán 2011.06.23. 10:36:10

@Bakter: A tizenéves lányokat én is szoktam szidni. Az a fajta a kedvencem, akinek be van dugaszolva a füle, nehogy kiszabaduljon az agya (ami gáznemű), rágódzik (ez a rágó és a kérődzés között lévő tevékenység), és akkora a segge, mint az öklöm. Ennek ellenére imád beállni úgy a placc közepére, nehogy közlekedni lehessen tőle. És ahonnan kizárólag arrébblökéssel lehet elmozdítani, mert mást nem ért, meg nem is hall.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.23. 10:46:44

@SALE Kálmán: Odébb mennek azok egy diszrét lábukra lépéstől vagy egy közepes erősségű hagymásbab-párlat kiengedésétől is...

esef 2011.06.23. 10:52:06

én egy olyan bunkó szülő vagyok aki egy Nohabot akarna hazavinni. csak sajnos zsebben nem fér el, így egy kicsit feltűnő lenne :)

kunfirmenbuchnummer 2011.06.23. 11:15:36

"...még akkor is, ha gyerek a múzeális agyaghadsereget törte össze."

azért az a gyerek jó erőben lehet!

SALE Kálmán 2011.06.23. 11:27:22

@kunfirmenbuchnummer: Igen, ahhoz kellene legalább egy kisebb óvodai gruppen.

kunfirmenbuchnummer 2011.06.23. 11:38:47

@SALE Kálmán: vagy arra gondoltam, hogy dominó-effektus. feltételezve, hogy az agyaghadsereg libasor taktikai formációt alkalmazott.

KecskeDotyi 2011.06.23. 11:40:45

@kunfirmenbuchnummer: Csak az elsőt kell megdönteni, aztán dolgozik a dominó effektus.

KecskeDotyi 2011.06.23. 11:41:57

@kunfirmenbuchnummer: Lassú vagyok, korán van még :)

Secnir 2011.06.23. 11:43:44

@KecskeDotyi:
"aztán dolgozik a dominó effektus."
és ha nem viszem magammal?

KecskeDotyi 2011.06.23. 11:47:26

@Secnir: Termelsz még egy munkanélkülit? :)

kunfirmenbuchnummer 2011.06.23. 11:53:00

@Secnir: zsebben az is elfér! csak a hozzá tartozó blokkot őrizd meg, különben a Sparban befenyítenek a biztiőrök, hogy onnan loptad.

Secnir 2011.06.23. 12:33:13

@zanzibear:
nem értem.
egy vasúttörténeti parkban, ahol egy mozdony ki van állítva, sínen van, jelképesen előtte-mögötte van 5 m sín.
az miért menne bárhová is?

Civitas Fidelissima 2011.06.23. 13:04:46

@Secnir: már azt az 5 métert is sajnálod tőle?

Géza, kék az ég! 2011.06.23. 13:32:55

Igaza van a szülőnek, aki mérges, mert a gyerek drága ruháit összekoszolta az olajos mozdony.

De vajon ennyi esze van egy felnőttnek, hogy szabadtéri kiállításon (bárhol amúgy) meg sem nézi, tiszták-e a kiállított tárgyak? S vajon miért lenne az egy gőzmozdony?! Engedje fel nyugodtan a gyereket a gépre, de számoljon már vele, hogy az koszos, olajos, rozsdás!

Igaza van az alkalmazottnak, sok manapság a bunkó, viselkedni nem tudó látogató.

Ha viszont gyerekeknek IS szól a kiállítás, akkor gyakorló szülőként (és korrekt üzletemberként) tisztában kell lennie azzal, hogy a gyerek (főleg a bunkó szülő gyereke) nincs tisztában a helyes viselkedéssel. Oda fog nyúlni, le fogja törni, megeszi stb. Hiába írja ki: tilos - a kisgyerek nem tud olvasni és nem érdekli a tiltás, hacsak nem otthonról hozza magával az illendő viselkedéskultúrát.

A szabadtéri múzeumok fémtárgyait időről-időre restaurálni kell, ez van. Vannak kiállítóhelyek, ahol megtapogathatod a kiállított tárgyakat (leginkább azokat, amikben nem tudsz kárt tenni, pl a Citadella szabadtéri fegyverkiállítása), másokat nem piszkálhatsz, mert nem bírnák ki sokezer ember zsíros keze nyomát, kíváncsiságát, ügyetlenségét. Célszerű a bejáratnál és akár az értékesebb tárgyaknál jól láthatóan kiírni: ne nyúlkálj hozzá, paraszt! Esetleg hozzáférhetetlenné tenni. esetleg gondolkodni, mielőtt cselekszel - ja, ez nálunk ritka, szóval felejtős...

SALE Kálmán 2011.06.23. 13:41:27

"tisztában kell lennie azzal, hogy a gyerek (főleg a bunkó szülő gyereke) nincs tisztában a helyes viselkedéssel. Oda fog nyúlni, le fogja törni, megeszi stb."

Azért van vele drága jó szüleje, hogy rászóljon. Ha nem megy máshogy, a seggére-kezére verjen. Egyébként a nem túl okos, és nem túl jólnevelt gyerekek vesznek mindent a szájukba, ha kell, ha nem. Ez a magatartásuk később is megmarad, de a tinikorban már ezt díjazza az ellenkező nem.

SALE Kálmán 2011.06.23. 13:42:42

Nehogy már a park személyzetét kárhoztassuk azért, mert egyes anyukák képtelenek rendesen nevelni a gyereket. :)

Koky_ 2011.06.23. 13:42:50

@salapapa: Teljesen egyetértek. A szülők egyáltalán nem nevelik a gyerekeiket. Szentendrén a Közlekedési Múzeumban a gyerekek a kiállított buszokon rohangáltak, ugráltak az üléseken, apuka és anyuka meg vigyorogva, büszkén figyelte a csemeték rongálását. Miután megjegyeztük nekik, hogy talán rá kéne szólniuk picit, unott fejjel rákiabáltak a gyerekeikre, hogy "nem szabad". Kiskorban kellene elkezdeni a gyerekekbe nevelni, hogy oké, játsszon szépen, de ne törjön-zúzzon, pláne nem egy múzeumban.

SALE Kálmán 2011.06.23. 13:44:40

@Koky_: Szerintem meg azt kéne bevezetni, hogy ha a gyerek randalírozik és apukaanyuka gyönyörködve áll mint bálám szamara, kivezetni a gyereket. Pl. ráírni a jegyre, hogy nem megfelelő viselkedés esetén ez történik, és a szülő ezt tudomásul veszi.

labi 2011.06.23. 13:46:04

@Secnir:
Miért ne menne?
Jöhetnek-mehetnek újabb kiállítási darabok, x év után eltoligálják egy nagyjavításra, hogy pótolják a kallantyúkat, mérőórákat amit a látogatók hazavittek, valakinek kedve támad működőképes állapotba hozni, mit tudni.

Osztyapenkó melletti suli udvarán soksokévig álló gőzöst az iskola jellegének megváltoztatása után vagy 30 kilométerrel odébb láttam viszont.
Szegénnyel az iskola udvarán külön szakkör foglalkozott, remek állapotban volt. Pár év múlva amikor az új helyén "mászókává" alakítva viszontláttam, iszonyat le volt pusztulva a szerencsétlen.

Géza, kék az ég! 2011.06.23. 13:54:18

@SALE Kálmán:

Nyugodt lehetsz, nem fog rászólni. ő maga sem tudja, mit illik, mit szabad, nemhogy a drága, egyszem (sokszem) szeme fényét megnevelje.

Ezért kell(ene) előrelátóan számítani rá, hogy lesz ilyen személy, aki képtelen viselkedni. Más kérdés, hogy sok esetben a személyzet is ugyanennek a csoportnak lelkes tagja, csak egyenruhában.

666E 2011.06.23. 15:17:19

sokszor amúgy tudatosan ilyenre nevelik a gyereket, mert a szülők is rájöttek, hogy a mai világban mindenki nyúl és következmények nélkül lehet elvenni ezt-azt.
gyermekfogorvosi rendelőben hallottam a következőt:
két szülő szokás szerint versenyez, hogy kinek a csemetéje a menőbb (pont úgy mint ahogy a kis trónörökösei is példálóznak az apukáikkal)

- Kicsi Lackó már kész férfi, 8 éves de már többet tud a világról mint mások egész életükben.. Érted, elveszi ami kell, mindenkivel felesel.. de én is pont ilyen voltam, hát ismersz. Bazeg, néha még nekem is beugat, de mocskosul büszke vagyok rá, meg hát tudod, imádom és mindent megengedek neki.

Ilyen családokban a gyermekre nem, hogy nem szólnak rá, de talán még meg is dicsérik ha lezúzza a kisvasutat.
Oda kell csapni, aztán nem érdekel, hívják csak a rendőrt is, úgyse a szülőknek adnak igazat mert szerintem őket is felbosszantja a dolog. Behajtani ugyan az impotens törvénykezés miatt semmit nem fognak, de legalább a gyerek fejében tudatosul, hogy hoppá olykor visszanyal a fagyi

SALE Kálmán 2011.06.23. 15:28:50

@666E: Valamelyik fórumon egy anyuka nyenyergett, hogy az ő gyereke lakmusz, vagy indigó, vagy a franc tudja mi, és az a köcsög tanítónéni rászól, meg nem hagyja hogy a többieket verje meg összemarja. Pedig az a gyerek csak kiteljesedni akar, mert sokkal okosabb mint a többi, és miért nem értik, hogy ez egy csodálatos dolog, és igenis az ő gyerekének ez jár.

Namost, ez a kedvesszülő nincsen sem közveszélyesnek, sem gyermeknevelésre alkalmatlannak nyilvánítva. És
gyanítom, nem ő az egyetlen ilyen.

tocibacsi 2011.06.23. 15:46:43

@Secnir: hát azért hallod napi 8 órában rengeteg ordibáló rohangáló gyerekke közt túlélni az pedagógusi képzést igényel... :D - a HR-est kell kirúgni...

tocibacsi 2011.06.23. 15:48:29

@SALE Kálmán: pofán kell az anyukát is baszni egy benga péklapáttal és ha nyafog utána, akkor tudtára adni, hogy bocs, de téged is így neveltek, és te is okosabb vagy nála...

kammatty · http://www.a1hitelcentrum.hu/ 2011.06.23. 16:11:34

erről van szó kérem szépen, az állandóan kielégítetlen szülőt, embert, vásárlót, oké, hogy ki kell szolgálni, de azért egy szívlapát a seggére, hogy térjen észhez, hogy nem csak körülötte forog a világ :)

egyébként is körülöttem forog a világ, akinek erről más a véleménye bizonyítsa :)

666E 2011.06.23. 16:26:33

nem tudom volt-e már a sztori, hogy ül az büszke anyuka, mellette egy halál-metál pólós rágózó hosszú hajú egyed. másik oldalán a rakoncátlan gyereke, amellett pedig egy idős asszony.
gyerek folyton rugdossa a nénit, aki persze tűr, de közben az anyukára néz kérdő szemekkel. semmi hatás. mire megszólítja, hogy miért nem szól rá a gyerekre, erre az ráförmed, hogy hogy meri korlátozni a fiacskáját aki csak játszik stb, erre a rocker kiveszi a szájából a rágót és a büszke anyuka hajába keni, majd így szól:
"engem se korlátoztak kiskoromban."

főboszorka45 2011.06.23. 16:31:38

Bakter: mér nem nézed meg, hová ülsz?
Én máér megtanultam, igaz nem is vagyok mai csirke, hogy egy nőmindig nézze meg, hogy hová mibe ül bele, mert aztán beleül a cimiba és kész is a baj...

Mellesleg nekem is kedvencem a VAsúttörténeti, csak engem úgy neveltek, és én is a srácokat ( igaz az enyém mér a huszas éveiben jár) hogy helyet adunk másoknak a járdán, nem állunk meg mindenki őtjában, mindent a szemnek, semmit a kéznek....

Mellesleg az egyik rokon gyerek osztálytársa apja ott melózik. Múltkor is elloptak egy modell mozdonyt, vagy két éve. Állítólag több, mint egy millió Ft-ot ér.Valaki felrakta 20 ezerért a vaterára... Simán el is kapták...
Nyolván nem "gyerekkorú" volt az illető, tehát mondjuk a 14 éven felülieket sem kell félteni.
Nekem is megvan a véleményem pl a házbeli hülyegyerekekről is, csak artikulátlanul üvöltve tudnak kommunikálni....

nandras01 2011.06.23. 16:32:21

@SALE Kálmán: sőt, talán még szavazati joga is van...

romesz 2011.06.23. 16:35:26

@salapapa: az egy dolog, hogy mindenre hasznaljak. De nem arra valo es nem is vegzi tokeletesen.
WD-40= water displacement formule 40.
Mivel 40dik kiserletre keszult el.
Annak idejen az Atlas raketak korrozioja ellen keszult.

főboszorka45 2011.06.23. 16:44:12

Ja mégegy.. Pár éve említett csibész fiam ( akkor volt húszeéves) a gőzösversenyen járt. Van ott a parkban egy kis híd, onnan kiválóan lehetett fotózni.
Nosza, fel is mászott ( nyugodtan fel lehet rá menni, semmi nem tiltja) Hanem a gőzös átment a kis híd alatt. Így a kölök sikeresen kormos lett.... Mikor megjelent itthon, gurultam a röhögéstől, majd megkérdeztem, hogy nem talán te vezetted a mozdonyt? Mondta nem, csak jó fotózóhelyet keresett. Hát istenem, ezzel is számolni kell... Csak eszembe jutott a kis versike: kormos volt a kemence....)))Szóval Vasúttröténetibe sohasem gálaruhában kell menni, hanem kényelmesben és amit nem sajnál az ember annyira....

Thrasher 2011.06.23. 16:56:50

inyekció
ostoba barom

joskarola 2011.06.23. 17:31:49

Annyira elemetekben vagytok...régen szórakoztam ilyen jól a kommenteken! Csak így tovább.

valerio 2011.06.23. 21:30:15

Gyereket 4 évesen vittem a Vasúttörténeti Parkba, többször is, haverjait is. Nem kenték magukat össze, nem renitenskedtek. Azért voltam ott. Akkor is jó zsíros volt minden vas, és - csodálatos módon - én ezt láttam, és mutattam a fiúknak. Nem értem, hogy ez ma kinek lehet probléma, és hanyas IQ alatt...

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 22:16:29

"- Mit is lehet csinálni egy vasúttörténeti parkban? Pontosan ugyanaz megengedett és pontosan ugyanazokat a dolgokat lehet csinálni, mint amikor valaki egy "lovagi játékra", vagy éppen a várban lévő hadtörtneti múzeumba látogat el."

mi van valtozott a koncepcio?
w.blog.hu/2010/09/01/akit_a_tankszag_elkerult_avagy_muzeumkritika
"Be van ám riasztózva a német Kübelwagen is, a kevés látványosabb darab egyike. A pisztolygolyót még csak-csak felfogja, de egy hároméves széttépné, ha nem figyelne a teremőr néni. Az még azt is elmondja, hogy ez „nem játszótér”, és nyilván büszke, hogy ilyen komoly helyen dolgozik, ahol egyébként gyerek ritkán fordul elő. Valószínűleg még nem hallott arról, hogy egy jó múzeum, ami nem akadémikusoknak van fenntartva, az igenis játszótér. Sőt vidámpark."

ugy tunik a poszt tolo mentalitasa gajra fogja vagja a vasuttortenetit...

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 22:21:16

komolyan aki ennyire nem szereti a munkajat miert nem megy el hullamosonak?
ott nincsenek izgo mozgo kisördögök es idiota szulok

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 22:26:49

@Decens Vizualista: "Bár nem tudju, a gyerik korát, szerintem pont nem ez a gond, bizonyos kor alatt ez így megy. Aztán kinövi."

eppen a napokban olvastam a viztocsa es kisgyerek viszonyulasarol...

ha abban a korban van a gyerek, akkor nincsen mit tenni ott fogdosas es elmeny lesz...
egyetlen megoldas lenne, hogy ki kell tiltani a 3-4 evesnel kisebbeket

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 22:27:57

@hagyma: ha tigazad van a WD40 a csodaszer ha mar 600e -s sutoket megolajoz akkor a mozdonnyal is csak elbir

SALE Kálmán 2011.06.23. 22:36:18

@SvenH.:
"Valószínűleg még nem hallott arról, hogy egy jó múzeum, ami nem akadémikusoknak van fenntartva, az igenis játszótér. Sőt vidámpark.""

Namostankérem, ez konkrétan, baromság. Mondjuk nem hinném, hogy a posztolónak igénye lenne egy jó múzeumra. Az sem biztos, hogy beengednék bele.

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 23:27:01

@SALE Kálmán: az altalam idezett posztban a vasuttorteneti es a hadtorteneti volt osszehasonlitva, sot nem hinnem hogy a hadtortenet alatt a Lehet kurtjet vagy a damaszkuszi acelpenget ertette volna...

amugy meg ne jatsszuk az agyunkat ok?
muzealis erteke a vasuttortenetinek nem hinnem hogy van...
ha lenne akkor mea culpa, vegyek ki azokat a gyujtemenybol es vigyek el jo messzire a gyerekkezektol

most az a kerdes hogy a szepmuveszetire vagy egy jatszoterre akar hasonlitani?
a szepmuveszeti jellegube viszont gyerekek nem fognak menni...
ha viszont gyerekekre alapoznak akkor meg ne sirjanak ha a gyerek valamihez hozzanyul...

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 23:33:27

irtak a szepmuveszetit nehanyan es tenyleg az agyam eldobom!!!
szepmuveszeti:
"A kisgyermeket babakocsiban, vagy a szülőn elölről rögzített babahordozóban lehet a kiállítóterekbe bevinni. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldást nem ajánlunk. "

de most komolyan a szepmuveszetihez kell hasonlitani egy penzes jatszoteret ahol regi leselejtezett vonatok vannak osszegyujtve, szepen lefestett allapotban, a veszelyes reszek gondosan eltavolitva
ohh pardon, most mar nem csak lefestve hanem agyonzsirozva...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 01:25:32

@romesz: nemnemnem... WD-40 egy ügynök volt, Leslie Nielsen alakította a Drágám, add az életed! című alapmesterműben! :D

www.filmkatalogus.hu/Dragam-add-az-eleted--stablista-f1645#top

@SALE Kálmán: az a társadalom amely eltűri ezt, meg is érdemli hogy copjon!
a lehetőségekhez mérten én próbálok tenni e-fajta ellen, több-kevesebb sikerrel de még mindig nem sikerült nyarat csinálnom. 8-)

@juhaszvik: o^o én úgy tudtam, hogy Beethoven a zene Mozartja! legalábbis Fábry mindig ezt mondja. ;)

@Secnir: viszont a festéket meg kell venni, míg a (fáradt)olaj rendelkezésre áll a MÁVtól.

@Bakter: LOL! :D

@SvenH.: nem. azok fogják tönkrevágni -és nem csak a vasúttörténetit!-, akik elrontják, eltörik, ellopják a kiállított dolgokat mert úgy hiszik, nekik mindent szabad.
hülye példának tűnhet, de így halnak ki a védett állatok is. egyesek felhatalmazva érzik magukat hogy kisajátítsák, avagy csak simán öncélúan kilőjék őket.
ezek (direkt nem akik!) a vandálok pedig amennyi dolgot tönkretesznek, lassan már nem lesz ember aki megjavítsa azokat, így "kipusztulnak".
ahogy a mesteremberek is, mert mindenki csak íróasztal mögött szeretne dolgozni.
kiölték, elveszett az egyensúly. mindenhonnan.

bizony, bizony! ha azt akarod, hogy a gyereked szépunokája is megismerje, akkor vigyázni kell(ENE!) rá.
dehát...........
N.C.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 01:35:17

@salapapa: elegge hulye pelda volt ja...
az az allatkihalasos, kb annyira korrekt mintha kifejtened, hogy nem szabad csirkehust enni mert kihal a tibeti tigris

de latom nem erted a problemat...
van sok mozdony, ok?
az fut es fut es fut, ok?
ha sokat futott, akkor leselejtezik, ok?
a helyett hogy beolvasztanak a helyett vigyek el a vasuti parkba, ok?
mi itt a problema, egy kohoszokevenyt meg nehany kisgyerek tovabb nyustol? ez nem picasso hogy mennyit er...

MosoMasa 2011.06.24. 09:24:08

@salapapa: Hazugság és merő demagógia amit itt összehordasz, és főként az hogy általánosítasz.
ccc... Bezzeg a mi időnkben! Hagggyukmá!
Minden kornak, generációnak megvoltak a maguk stiklijei, még azt sem lehet mondani, hogy kisebbek, vagy szolídabbak voltak... legfeljebb mások részben.
Az hogy kit hogyan neveltek/nevelnek... hát .... hogy perpill azt találod etalonnak, ahogy téged apád, vagy bárki nevelt, az meg megint tévedés és elfogultság.
Nem kell válaszolnod, mert nem érdekel.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 09:35:18

@MosoMasa: ha nem érdekel a másik véleménye, akkor mi a retkes faszé' írsz? maradj magadnak, ne válaszolj csak oszt meg a kis rezidenciádon a gondolataidat. :)
rólad és a hozzád hasonszőrűekről szóltam fentebb.

@SvenH.: én értem az álláspontodat, csak nem osztom. ahogy te sem az enyémet és többünkét.
ne ragadj le egy 120tonnás mozdonynál! az sem szép dolog, hogyha tönkreteszik. nem, nem a 25tonnás 40es kazánvasból készült égésteret. nem! annál inkább a kapcsolókat, karokat, tekergethető-állítható-kiálló pöcköket. az ÚGY egész, nem pedig megcsonkítva.
de nézd csak meg azokat a kis maketteket, modelleket amiket tönkretesznek és nincs belőlük több! mert az aki készítette már lehet nem is él, újat pedig senki sem gyárt.
ezeket tör9k, lopják...

és ami a baj, hogy senki nem szól rá a kisköcsögre, hogy "apád faszát tépjed!", mert akkor maga a rendcsináló tesz rosszat.
kifordult a világ...

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 09:37:42

@MosoMasa: az lehet, hogy régebben is voltak stiklik, de például a mi iskolánkban nem verték a tanárokat akkor még
és én még emlékszem, amikor balhé volt abból, hogy az osztálytársamat nyolc óra után látta a tanár az utcán

MosoMasa 2011.06.24. 10:19:05

@EÖ: Először is volt. Legfeljebb nem hallottál róla, nem nyomta az arcodat tele vele a média, legfeljebb nem ennyi....
Ha kicsit olvasol, talán még a szépírodalmoban is találsz rá példát.
Pl. J.S.Bachot is megverték a diákjai, az pedig nem ma volt, de nyilván egyéb példa is akad.
Tény hogy ez nem jó irány, de ebből általánosítani, hogy a mai szülők köcsögök, és hová ez a nagy szabadság, mer az rossz... hááát elég visszaás.
A kedves hozzászóló sem tudott volna ilyen kommentet hozzátenni ugye, mert akkorban nem volt internet - ezt csak egy példának mondom, a nagy szabasdág ellenességre.

MosoMasa 2011.06.24. 10:20:07

@EÖ: Ez a nyolc órás dolog is csak egy dolog - ugye ahogy írod, ettől függetlenül kinn voltak az utcán, ugyebár?

kunfirmenbuchnummer 2011.06.24. 10:27:54

lassan megjött a kedvem, hogy elmenjek ebbe a vasúttörténeti parkba.
aztán majd jól összeolajozom a maketteket!

labi 2011.06.24. 10:32:53

@SvenH.: "mi itt a problema, egy kohoszokevenyt meg nehany kisgyerek tovabb nyustol? ez nem picasso hogy mennyit er..."

Mint már példával mondtam, egy jó állapotú kiállított (évente egyszer fel is fűtött) gőzöst miután átrakták olyan helyre ahol sokan mászókának nézték, alig pár év alatt siralmas állapotba sikerült hozni. A gőzmozdony nem egy egybeöntött fémhasáb, éppen elég dolog van rajta amit le- és össze lehet törni.
Eredeti pótalkatrészt találni hozzá meg szinte lehetetlen.
És ugye nem az a cél, hogy a hülye postoló hülyegyereke lássa egyben utoljára.

MosoMasa 2011.06.24. 10:34:17

@MosoMasa: @EÖ: Aztán ugye ha megfordítod a dolgot: a te idődben vagy ugye előtte, a tanár nádpálcával fenyíthette a gyereket pl., akkor azt is visszasírod az előző korral együtt? Csípnéd, ha a gyerekeddel így bánhatna?
nyilván akkor azért vernéd a melled.
És lehetne folytatni a példákat.

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 10:34:23

@MosoMasa: hát ha szerinted ilyen volt régen is, akkor én elhiszem neked.
öreg vagyok már, nem tudok visszaemlékezni
szépirodalommal meg ne gyere, asse tudom mi az, sőt már arra sem emlékszem, hogy J.S.Bach hátvéd volt vagy kapus a cselsziben

kunfirmenbuchnummer 2011.06.24. 10:44:45

@EÖ: "már arra sem emlékszem, hogy J.S.Bach hátvéd volt vagy kapus a cselsziben"

i lol'd :D

MosoMasa 2011.06.24. 10:49:58

@salapapa: személyeskedsz, hülye vagy, tudálékos, mer neked a seggedben is fejed van, ugye?
korlátolt vagy, begyebesedett, azt hiszed, hogy a te alternativád az egyetlen és üdvözítő.
Hát nem, főleg hogy közhelyeket puffogtatsz csak.
A véleményed meg leírtad már, arra válaszoltam.

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 10:54:34

@EÖ: százszor inkább nádpálca mint ez szdsz-féle liberalizmus.
amúgy mondtam már, igazad van, semmi nem változott.

MosoMasa 2011.06.24. 10:55:52

@EÖ: Ez így csak cinizmus.

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 10:59:43

@MosoMasa: ÁÁÁÁÁH!
"Nem amit mondasz, hanem ahogy mondod!" :DD

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 11:00:59

@salapapa: "annál inkább a kapcsolókat, karokat, tekergethető-állítható-kiálló pöcköket. az ÚGY egész, nem pedig megcsonkítva."

a vasuttorteneti parkba fokent kisgyerekek jarnak, abbol van a jegybevetel

amugy en is szorgalmazom hogy csinaljanak a magadfajta nagybarmoknak is egy kulon jaccoteret ahol az utolso kicseszett pocok is a helyen van, es allitsak ki a magadfajtanak...
csak lehet hogy azt nem termelne ki a jegybevetel, aztan az egesz hobelevanc menne a kohoba fel ev mulva...

mirol is beszelunk? a kisgyerekeknek nem kell az utolso pocoknek a helyen lennie, neked kell, akkor ugy tunik te rossz helyre jarsz...

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 11:09:29

@labi: "Mint már példával mondtam, egy jó állapotú kiállított (évente egyszer fel is fűtött) gőzöst miután átrakták olyan helyre ahol sokan mászókának nézték, alig pár év alatt siralmas állapotba sikerült hozni."

miert nem alakitasz non profit tarsasagot es mented meg az ilyen "ertekeket"?
miert vittek oda maszoka helyett azt a mozdonyt?
miert a kisgyerekek voltak a hibasok? azok mar csak olyanok, hogy piszkaljak a dolgokat, es eltorik...

ha te nem ilyen voltal akkor kurvara szar gyerekkorod volt, es csak sajnalni tudlak

England win The Ashes! 2011.06.24. 11:16:34

@SvenH.: "miert vittek oda maszoka helyett azt a mozdonyt?"

Ezt kérdeztem én is a Louvre-ban, mikor a pulya felmászott a Milói Vénuszra. A városi legenda szerint ezért hiányoznak a végtagjai.

:)

kunfirmenbuchnummer 2011.06.24. 11:18:44

@MosoMasa: tölcsért csinálok a kezemből...

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 11:24:39

A drezdai képtárban is lehetne egy külön terem a sok hülye műértő bőcsésznek, meg egy nekem, hogy gyerek festhessen a képekre, mert azért némelyiken még van hely bőven.

Navarone 2011.06.24. 12:09:58

@salapapa: abszolút ott a pont!
A mostani gyerekek nagy része neveletlen kisköcsög, a szüleivel együtt!

Mi is kaptunk pofont, ha megérdemeltük, rögtön tudtuk, hogy miért!! Ezek meg...
Szánalmas! Jövőnk zálogai! Jövőnk zálogai? Na szépen vagyunk....

MosoMasa 2011.06.24. 12:36:02

@Navarone: Nyilván a sok pofontól letél sérült.

MosoMasa 2011.06.24. 12:54:28

@Navarone: Ja, letél!
Uggyanmá barátom, tudjál már különbséget tenni!

SALE Kálmán 2011.06.24. 13:11:42

"muzealis erteke a vasuttortenetinek nem hinnem hogy van..."

Kétlem, hogy pont te lennél hivatott azt eldönteni, hogy minek van muzeális értéke. :)
Tehát a te kis életedben amit betesznek egy múzeumba, az muzeális, és kész. Neked meg jogod van eldönteni, hogy oda mégy, vagy nem, de ha odamentél, kéretik tisztességesen viselkedni.

Ez nem agyjátszás, hanem az emberi viselkedés alapjai, amit a drága jó édesanyád nem magyarázott el neked idejében. A baj már megtörtént, na de mostantól innen tudod. Na.

SALE Kálmán 2011.06.24. 13:13:00

@salapapa: Nem tudom mi olyat lehetne ellenük tenni, ami nem 8+ napon túl gyógyuló. Nevelni ezeket már nem lehet, irtani nem engedik, elviselni nem hagyják magukat. Nem jó ez így sehogyse.

Navarone 2011.06.24. 13:21:03

@MosoMasa: Tudok. Például az értelmes kommentelő és közted ;-)

Navarone 2011.06.24. 13:22:37

@SvenH.: "muzealis erteke a vasuttortenetinek nem hinnem hogy van...
ha lenne akkor mea culpa, vegyek ki azokat a gyujtemenybol es vigyek el jo messzire a gyerekkezektol"

Jézusom, ember, gondolkozz már, legalább próbáld meg! "Vasúttörténeti" = a vasút történetét mutatja be. Ez neked nem elég muzeális érték? Vagy például a Közlekedési Múzeumnál lévő 424-001-es mozdony, az sem az? Gondolkozz!!!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 13:30:51

@MosoMasa: valószanüleg... sőt! biztosan -hisz em,léxem rá- amikor én fiatal voltam is megvoltak a stiklik, akkoris voltak renitensek.
csak tudod más volt a %arány mint ma.
de tudodmit? én pár évtizeden belül kipusztulok, de ti majd "élvezzétek" amit csináltatok magatoknak! a jelzőket meghagyom neked. :)
ha ajánlhatom 666E ezen hozzászólását:
homar.blog.hu/2011/06/23/inkabb_gyerekolajozas_mint_a_rozsdas_vas/fullcommentlist/1#c13820736

@SvenH.: biztosan igazad van. de neked is csak ugyanazt tudom ajánlani, mint MosoMasának. :)

@Dr Jozef Vengloš: sérültek vagyunk és pont. megmondták, fogadd el! ma ez a módi. :)
amúgy lehet ezért volt tatarozás miatt zárva a Couestau múzeum amikor be akartam menni? pedig úgy elhoztam volna az egyik tengeralattjárójának a botkormányát. 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 13:35:36

@SALE Kálmán: tartok tőle, hogy ma már semmit. akkor késtünk el, amikor egy kicsit többet engedtünk meg a gyerekeinknek mint ami nekünk jutott.
basszus, még 44 sem vagyok de már így írok?! o_O
jaaaaaa... engem még nem növesztettek, hanem neveltek ha -mint feljebb olvashatjuk- meg is sérültem közben. :)

@Navarone: möbius...
látod, itt felesleges. vedd vigyorra! :)

England win The Ashes! 2011.06.24. 13:44:08

@Navarone: Ahogy anno Hofi mondta: "A jövő záloga. Rohadjak meg, ha kiváltom."

@salapapa: Csak ismétlem magam: manapság már a fa hugyozza le a kutyát.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 13:50:31

@Navarone: ha van muzealis erteke akkor miert hasznaljak jatszoteri maszokanak?

amugy neked is tudom javasolni...
csinaljatok egy "mentsuk meg a regi mozdonyokat" mozgalmat es mentsetek ki onnan a 3 evesek karmai kozul...
csak ne sirjon a szatok ha azt az uj muzeumost senki nem fogja latogatni :)))

Navarone 2011.06.24. 13:55:16

@SvenH.: én nem ismétlem magam, csak egyszer mondom: gyereket a játszótérre, ne a múzeumba vigyétek, vagy vegyetek neki játékot otthonra ;-)
Egy háromévesnek bőven elég a libikóka meg a hinta, majd ha tud viselkedni (bár a szülőket elnézve kétes az eredmény :P), akkor lehet emberek közé vinni, és múzeumba. :)

siófoki35 2011.06.24. 13:55:35

@Secnir: Minden mozdony folytonos vágányokon van kiállítva, vagy pedig a fordító körüli rövid síneken, de akkor a fordítóra rátolva lehet kitolni a helyéről. Egy mozdony sincs "bebetonozva" a helyére.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:02:27

@Dr Jozef Vengloš: Ahogy anno Hofi mondta: "A jövő záloga. Rohadjak meg, ha kiváltom."

:DDD nagyon jókat mondott az Öreg!
a baj csak az, hogy még ma is aktuális.
tegnap előtt volt szerencsém elmenni a Roger Walters koncertre. The Wall... az is bőven húszontúli és ma is igaz a mondandója.
ez van! - mondta a süni és lemászott a drótkeféről.

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:02:42

@salapapa: Ismerős mondta egyszer a szomszéd gyerekére, hogy "mindent megengednek ennek is, csak a gázcsapot nem."
Mondjuk az övé ugyanolyan volt.

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:06:29

@SvenH.: Láthatóan nem az a réteg vagy, akinek múzeumra lenne igénye. Ez nem baj, nincs is szebb az öntudatos proletárnál, akinek szilárd véleménye van mindenről és mindenkiről.

Legyél büszke magadra, mert ti alkotjátok a társadalom alapját, ott a mélyben lent. Mi értetek dolgozunk. További sok sikert kívánok!

(A számítógépet majd a start gombbal állítsd le, ha visszaviszed a szomszédnak.)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:08:45

@SALE Kálmán: en azt probaltam eddig is pofazni hogy az nem eppen muzeum...

ha ennyit se fogtal fel akkor tenyleg a jovo elkorcsosulasa elkezdodott...
csak az a helyzet hogy nalad...

Navarone 2011.06.24. 14:08:49

@SvenH.: ja és azért használják játszókának, mert a szülők nem szólnak rá a gyerekre, az őrök pedig még nem vágták ki szülővel együtt az idióta gyerekeket. :) Én megnézném, ahogy repülnek :)

golyóstroll 2011.06.24. 14:09:42

@MosoMasa: te ma menstruálsz? vagy mi bajod?

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:11:10

@SvenH.: Próbállak nem sajnálni. Tényleg.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:11:20

@salapapa: "The Wall, lead singer Roger Walters had a near death experience with an overdose of heroin. Other members of the band had also had encounters with the law from use of drugs. One of Roger Walters songs, Comfortably Numb, gives the audience his interpretation of his life while he was on heroin."

neked is uzenem...
nem magadbol kell kiindulni hogy milyen otvar szar lesz a jovendo, vannak meg szulok akik normalisan nevelik a gyerekuket...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:12:24

@SvenH.: tudod mi a baj ezzel a bejegyzéseddel?
leragadsz a mozdonyoknál. ne tedd!
ugyanez érvényes akár a játszóterekre is amiket többmillióból felépítenek, majd pár kölyök így vagy úgy tönkreteszi.
komolyan! tudod miért voltak a mi korunkban -úristen, nem vagyok én olyan öreg!- tarttósabbak a játékok?
mert nem attól óvtak, hogy jajjistenembeveriapicifejét, meg jajjmegsérülazujjacskája, hanem kemény vas meg fa meg beton volt minden.
képzeld, pár kivétellel felnőttünk. természetes kiválasztódás? nevezhetjük így is. akik életerősek voltak, felnőttek. akik nem annyira, azok max a honvédségnél főbelőtték magukat.
ma?
ehh... egyre selejtesebb a világ. de abban már nem én fogok jáccani! :D

@SALE Kálmán: lehet, nekem szerencsém van? 1-2 nézeteltérést leszámítva normális a kölyök. tudja hol a határ nem csak velem, hanem másokkal is. csak reménykedni tudok, hogy ő lesz a Nagy Túlélő és az ő fajtája fogja a világot uralni, nem pedig ezek a sírógörcsös nyámnyila visszaugatók.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:12:55

@Navarone: vagjak ki!!!

az hogy az orok utanuk repulnek 2 honap mulva az meg a jarulekos veszteseg ugye?
mert ha nincsen jegybevetel akkor nincsen melo sem

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:14:30

@salapapa: Ismerős mondta egyszer, hogy a fia egyetemre jár, nem drogozik, és nem lett buzi. Innentől ő boldog ember.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:14:33

probalnam meg egyszer feleveniteni...

szepmuveszeti:
"A kisgyermeket babakocsiban, vagy a szülőn elölről rögzített babahordozóban lehet a kiállítóterekbe bevinni. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldást nem ajánlunk. "

irjak ki a vasuttortenetire is ezt ki!!!
akkor en nem oda fogom vinni maszokara a gyereket, elfogadom, hogy nem jatszoter!!!

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:16:43

@SvenH.: Az miért van, hogy ha valaki annyit tud a világ működéséről mint te és odaadják neki a guglit, akkor az nem a hiányosságait pótolja mint a veszettkecske, hanem itt bizonygatja, mennyire impotens?

Navarone 2011.06.24. 14:23:00

@SvenH.: te az a tipikus hülye vásárló/vevő vagy, akinek ki kell írni azt is, hogy macskát nem szárítunk mikróban, ugye? :D Nekem és még más intelligens embereknek egyértelmű, hogy a több tonnás mozdonyok nem egyenlők a játszótérrel :D Vagy otthon a kis terroristák irányítják a szülőket, nem ti a gyereket? :D :D

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:23:44

@SALE Kálmán: ha neked nehezedre esik felfogni hogyha nem mennek gyerekek a gyerekeknek valo parkba akkor nem lesz bevetel? es akkor bezarhat a bolt?

tenyleg igazad volt a selejttel kapcsolatban, de megint csak ismetelnem magamat... apad valoszinuleg nem vert elegge hogy ekkora barom lettel

Navarone 2011.06.24. 14:25:35

@SvenH.: nem vágják ki, ha jogosan teszik ki azokat a látogatókat, akik nem tudnak viselkedni, mint te és a kölkeid :P :P

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:26:47

@Navarone: ha nincsen gyereked, nem gond elmondom...

mi nem tartunk lent kest pl.

hiaba magyaraznam egyszer csak megnyalna az elet...

nem gond ha nem tudtad, majd te is leszel szulo es megtudod...

a ket masik (SALE Kálmán es salapapa) szuloje anno hogyan oldotta meg veressel a dolgot hogy ne jatsszanak a kessel en nekem fogalmam nincsen :)
biztos jo sokat kellett utni a fejuket :)))

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:26:51

@SvenH.: Szerintem neked nem kéne gyereket nevelni. Azt javaslom, az örökbeadáson gondolkodj el.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:28:08

@SvenH.: bocsi a barom rossz helyre ment!!! osszekevertelek salapapaval
elnezest!!!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:28:17

@SvenH.: ügyes vagy, csak kicsit slendrián! keresgess, olvass csak tovább!
valahol megtalálod a multik, az erőszak, a háború, a korlátok és egyéb a világ rákfenéiről szóló dolgokat is.

ami pedig azt illeti de, múzeum. tudod mi a hivatalos neve?
Magyar Vasúttörténeti Park - www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/32

értelmezzük e szócskát: "történeti"
szerintem valami olyasmit jelenthet, hogy valaminek -jelenleg a vasút- a történetét kezdetektől napjainkig mutat be. így hát a kezdetekbeli gőzmozdony szétszedése bizonyáéra normális dolog, mert ki a szart érdekel, hogy pl 15-20-x év múlva még meg lehet-e mutatni valakinek az akkori ketyeréket? érdekel a francot! az a lényeg, hogy a kiskölyök letörje, tönkretegye és ha van egy barom aki önszántából, ingyen a családjától elvett időben megcsinálja lesz mit nézni a jövő korosztálynak, ha nem lesz ilyen barom aki megcsinálná, akkor le van szarva.
így is lehet...

a "Park" szócskát gondolom nem kell bemutatni, de azért rákérdeznék.
ugye jelen esetben nem egy kiállítást jelent a park szó, amit figyelembevéve az ott fellelhető KIÁLLÍTOTT dolgokat múzeumnak hívunk?

lehet belekötni a szavakba, de a jelentése ugyanaz marad. MÚZEUM.
fizetős játszótérnek ott van a vidámpark! HOPPÁ! az is csak PARK! :)
ott tegyél tönkre akár te, akár a csemetéd valamit!
kérlek, de most nagyon komlyan! menjetek el és törjönm le valamelyikőtök egy biszbaszt valamelyik játékról és számolj itt be nekünk az utóhatásáról! :D

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:35:16

@salapapa: megeroltetem magam hogy egy nimand narkos omlengesere valaszoljak... ha mar apad csak verni volt kepes teged...

ugye millyen szep igy beszelni? kb olyan mint amikor egy 3 - 5 eves gyereket lekisköcsögözöl

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:37:54

@salapapa: Szerintem ne bántsuk tovább. Láthatóan nem érti, a gyereke is értelmi fogyatékos, van ennek úgyis elég baja.

Navarone 2011.06.24. 14:38:23

@salapapa: Sventől ne várj agyi tevékenységet ;-) Buta, mint a tök...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:39:36

@SvenH.: nekem személy szerint úgy oldották meg, ahogy nálad: eltették úgy, hogy ne férjek hozzá.
aztán -merthogy elég kreatív voltam már kicsinek is- amikor mégis elővettem, egyet a kezemre csapta: "nem szabad, mert megvágod magad úgy, mint Mami!"
képzeld, felfogtam!
mai napig csak nézek mosolyogva, amikor valamelyik ügyfelem 437eccerre próbálja ugyanazt elmondani másképp. azt mondják, elég gyors a felfogásom.
lehet az általad elképzelt sok pofontól (mert a nevelés az csak verés és csak pofon lehet mi? LOL!) annyira begyorsultak a neuronjaim, hogy máig pörögnek? :)

amúgy Apám tényleg nem vert. összesen 2 maflást kaptam tőle és a mai napig emléxem rájuk. már akkor tudtam, hogy nem volt jogtalan. Nagyapámtól azt az egyetlen maflást kaptam, amikor a lugasnál elengedtem nyóccázhuszötöccörre a bringát.
én az a fajta vagyok, aki más kárán szeret tanulni, nem az az önsorsrontó, mint itt egyesek.
ING!

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:41:08

@Navarone: Régi jó ismerős9k vagytok? :)

Navarone 2011.06.24. 14:41:23

@SALE Kálmán: én is csak sajnálni tudom. Az viszont elszomorító, hogy ilyen ember létzik a világon, mint ő.

Navarone 2011.06.24. 14:42:51

@SALE Kálmán: ha az réginek számít, hogy pár órája olvasom a bugyutaságait, akkor igen :P

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:44:09

@salapapa: www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/33
"2000. július 14-én nyitotta meg kapuit Európa első interaktív vasúti parkja"
"Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Vezethetnek gőzmozdonyt, kipróbálhatják a sínautót, hajtányozhatnak, tehetnek egy utat a fordítókorongon, utazhatnak a lóvasúton."

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:45:38

@SvenH.: előszöris megnézzük, ki írta.
másoccor elgondolkodunk, érdemes-e vele szellemi párbajt vívni. amikor rájövünk hogy fegyvertelen, akkor csak ennyit válaszolunk:
én is szeretem az okos embereket! arra amit írtam null reakció, helyette személyeskedés. menj, fogj egy puszit valahol! :)

@SALE Kálmán: nem. szerintem nem a gyerekével van a baj. a gyerek olyan, amilyenné nevelik.
én bűnrossz voltam, de a fiam ugyan ebben a világban nő fel, mégis 100szor jobb mint akár én, akár a mai narkósok. SvenH majd akkor lesz szomorú, amikor neki is a hajába ragaszt egy punk egy rágót. :)
(mibe fogadsz, hogy azon a bejegyzésen csak átfutott? ;) )

@Navarone: látom. csak próbáltam kicsit terelgetni. elkéstem... 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:48:29

@SvenH.: az a te bajod, hogy csak azt látod meg ami a te nézeteidnek megfelel. az, hogy mi a KÖZÖSSÉG jelentése, nem tudod.
bocsi, több időt nem fordítok rád. felesleges. :)

isóráz, most figyelmesebben:
homar.blog.hu/2011/06/23/inkabb_gyerekolajozas_mint_a_rozsdas_vas/fullcommentlist/1#c13820736

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:50:13

@Navarone: Egyébként most úgy elgondolkodtam. Egy ideje az az rzsem, hogy létezik egy emberfajta, akit a szó szoros értelmében hiába nevelsz, próbálsz művelni, adsz meg neki mindent. Egyszerűen nem érti, és a legfurcsább, hogy ő ezt önmagáról nem veszi észre.

A Sven ilyennek tűnik. Azon filozofálgatok, hogy mi válthatja ezt ki. Valami genetikai dolog, vagy a kisgyermekkorában volt valami, vagy egyszerűen ilyen és kész?

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:51:43

@salapapa: Eleve veszett dolgokra nem fogadok. :)
Ha a gyerek olyan amilyennek nevelik, őt mi nevelhette? Gőzmozdonyok a dzsungelben?

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:51:49

@salapapa: apad idejeben aki Roger W -t hallgatott az narkos volt

probaltam egy kisse indirekt lenni, hogy ez a karogasod a masik S betussel hogy minden mai gyerek kiskocsog nem annyira allja meg a helyet fokent hogy te is anno ugynevezett narkos zenet hallgattal
valoszinu a te idodben is a ven faszok szornyulkodtek, amivel semmi gond nincsen szerintem :) ok arra valok

en is poenra vettem a te hulyesegedet a hova jut a jovo meg egyeb marhasagot

SALE Kálmán 2011.06.24. 14:53:20

@salapapa: Amúgy tényleg nem bántani akarom (most), csak rácsodálkoztam. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:54:14

@SvenH.: most maganka mondok ellent, de ez még kell...

ha kölcsönkapod egy barátod/barátnőd/rokonod/bárki autóját, valószínűsítem, hogyha egy pöcök (pl egy 30ezres ablaktörlőkar vagy egy 70ezres ablakvezérlő modul) tönkremegy vagy letörik az áldottjó gyermeked kezei átal, azt te természetesnek veszed és visszaadod úgy. ha megkérdik hogy mégis ezt hogy gondolod akkor elmondod, hogy csak a gyerek játszott vele és leszarod, nem fizeted ki.
ugye igazam van?
én így látom az idéázetedet. :)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:55:40

kedveskeim...

szoval csak UGATUNK vagy ti pl. voltatok kint a vasuttorteneti parkban az elmult 5 evben illetve mentek-e ki belathato idon belul?

en ki fogok menni 1-2 ev mulva a gyerekkel...

ha ti nem akkor a csunya szavakat a kovetkezo posztban mondanam el...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 14:57:55

@SvenH.: ha narkós zenének lehet nevezni a Kraftwerket, a Depeche MOdet, Kim Wilde-ot, a Dire Straitset, akkor igen.
ehhhh... de miért is válaszolok? :D
na pá, élvezd az életed, élvezd amíg lehet! nyajjuk a fagylaltot.... :)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 14:58:15

@salapapa: valaszolnek szivesen sot a megelozore is amiben az a vicc volt,
de legyszi elobb egy statisztikat kertem toletek elobb a latogatasotokkal kapcsolatban...

nem szeretek elvi sikon vitazni...
es olyat sem akarok hogy az aki nem vesz reszt valamiben az allandoan szabadon beleugat a masok dolgaba

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 15:00:01

@SvenH.: én a SztLászlóban lakom, a park bejáratától cca 600méterre. majd szólj!

VAU, narkósan, részegen verős apukájú kisanyám! :D

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:01:51

@salapapa: hanyszor voltal az elmult 5 evben?

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:04:33

@salapapa: "fokent hogy te is anno ugynevezett narkos zenet hallgattal
valoszinu a te idodben is a ven faszok szornyulkodtek, amivel semmi gond nincsen szerintem :)"

legyszi minden szot ertelemzzel benne

ugy mint...
ugynevezett
a te idodben
ven faszok

nem nagy dolog am a funkcionalis olvasas, neha 2szer kell atolvasni egyes embereknek
fokent akiknek az apjuk csak a fejet verte :)))

(itt az a smiley az el akarta volna venni az elet, egyfajta vicc volt az a dolog a fejveressel)

MosoMasa 2011.06.24. 15:13:22

@salapapa: "Bölcs" válasz nagyon, a sztori meg kb ezer éves és egy kabaréból ment át urbanlegendbe.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:15:04

Navarone es SALE Kalman!!!

varom a valasztok!!! hanyszor voltatok az elmult 5 evben??? illetve terveztetek a kozeljovoben?

vagy csak beleugatunk masok dolgaba?
ti vagytok a nagy lájkmesterek? akik csak lajkolni tudnak de tenni semmit?

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 15:50:38

@SALE Kálmán: figyelj ide te genetikai hulladek
ha az idiota apad nem tanitott meg viselkedni, pedig valoszinuleg jo sokat vert, az nem gond de szemelyt igy ne nevezz:
"van ennek úgyis elég baja."

azert az tirpaksagnak es bunkosagnak is van hatara

Barnebyte 2011.06.24. 15:57:57

Én a lecsóba is szoktam tenni WD-40-et.
Bájdövéj, ha valaki el is olvassa, mi van a palackra írva, könnyen rájöhet, hogy ez a csodaszer nem más, mint petróleum, egy kevés kenőanyaggal.
Vagyis tisztításra/csavarlazításra tőkéletes, kenőanyagként viszont korlátozottan használható. Pl. egy zsanérba belefújhatod, de számíts rá, hogy kioldja a zsírt (ha van), illetve hogy gyakrabban kell majd kenegetned, mert a petróleum elpárolog a kenőanyag meg túl "finom" és kevés.
De lecsóba okés.

MosoMasa 2011.06.24. 16:12:14

@salapapa: Okoskodsz, de sajnos nem tudod mi a különbség a park és a múzeum között, mert óriási funkcionális eltérés van alapvetően.
Persze neked hiába magyarázza bárki is, te nem úgy tudod, oszt akkor az nem úgy van.
Okoskodni persze lehet, de minek?
Ritka arrogáns és öntelt alak vagy.
Talán egyszer meg kellene próbálni nyitott szemmel járni a világban, esetleg olvasni, vagy valami hasonló.

Azért arra is kíváncsi vagyok, miként szedik szét a 6 éves gyerekek a gőzmozdonyt, aminek a legkisebb alkatrésze is van vagy 5 kiló és az is le van hegesztve.

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:21:29

@MosoMasa: "Okoskodsz, de sajnos nem tudod mi a különbség a park és a múzeum között, mert óriási funkcionális eltérés van alapvetően."

Akárhol a saját lakásodon kívül illő és elvárható rendesen viselkedni. A rendes viselkedésbe a következők tartoznak bele: nem nyúlsz hozzá semmihez, ami nem a tiéd, nem teszed tönkre, nem csinálsz olyasmit, ami mások számára zavaró vagy undort keltő (pl ha egy kormos angyalka nekiszalad a fehér nadrágomnak, ideges leszek), és mindent megteszel, hogy mások is abban az állapotban élvezhessék a közterületet, amiben te találtad, pl nem szemetelsz. Továbbá általában véve csendben vagy.

Ezt egy nem hülye (hiperaktív, értelmi fogyatékos, stb) gyerek 4 évesen már megérti, ha van egy olyan szülő, aki értelmesen elmagyarázza neki.

Itt nem volt, ennyi a dráma lényege. A tragédia az benne, hogy ez a felnőttek többségének is új.

MosoMasa 2011.06.24. 16:31:10

@SALE Kálmán: Na a park lényege épp az, (még ha történeti, jelen esetben közlekedés történeti, és múzeum jellege van), hogy a kiállított tárgyakra fel lehet mászni, ugrálni lehet rajtuk, stb.
Többek között ezért van lépcső oadtámasztva, ezért van nyitva az ajtaja, stb. Érti-e?
A többi amit írtál, pedig egy nagy marhaság.
Jóhogy már nem azt mondod, hogy a gyerekek libasorban közlekedjenek, vigyázzállásban nézelődjenek, és fogják be a szájukat.
De még jobb lenne ugye, ha otthon videón nézni meg, fejhallgatóval az a büdös kölyök. És egy gyerek ne szaladgáljon, kussoljon, ás ha lehet dolgozzon is bassza meg, nem azért szülték a világra, hogy csak úgy legyen, játsszon, tanuljon... mint egy gyerek ugye...

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:34:21

@MosoMasa: "Jóhogy már nem azt mondod, hogy a gyerekek libasorban közlekedjenek, vigyázzállásban nézelődjenek, és fogják be a szájukat."

Ezt tényleg nem mondtam, de tudod mit? IGEN. Érdekes módon ez még 20-25 éve is probléma nélkül működött.

Szaladgálni otthon kell, a kertben, játszani meg játékokkal kell, amiket meg kell neki venni.
Vagy a másik járható úőt, hogy megveszed neki a teljes vasúttörténeti parkot, és akkor úgy randaalírozik benne, ahogy jólesik neki.

MosoMasa 2011.06.24. 16:39:19

@SALE Kálmán: Látom nem érted.
20-25 éve sem volt ilyen, de elmondom neked, hogy régebben sem.
Tudod mit: javasold, hogy azt a sok büdös kölyköt egyszerűen tiltsák ki a közterekről, mindenhová csak eminens felnőttek mehessenek be, de ők is csak libasorban.

Lenne itt rend kérem.

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:42:01

@MosoMasa: Hogy a fenébe ne lett volna. :) Akármelyik óvónéni tudott csendesen, libasorban, hisztériázás nélküli gyerekcsapatot varázsolni. Mondjuk akkoriban nem volt ennyi hülye, azénkölykömnek mindent lehet mamuci.

SALE Kálmán 2011.06.24. 16:42:59

@MosoMasa: Nem akarlak elkeseríteni, de egy mai, szerinted "átlaggyerek" pár éve a nevelési tanácsadóban kötött volna ki, beilleszkedésre képtelennek nyilvánítva.

MosoMasa 2011.06.24. 16:49:56

@SALE Kálmán: Most is tud.
Csak ugye itt egy olyan helyről beszélünk, ami nem arra lett kitalálva, hogy a gyerek birka módjára kussoljon!
A másik hsz-ed is csak találgatózás, és legfeljebb a saját véleményed lehet, ezt az égvilágon semmi nem támasztja alá, általánosítani abból meg nem lehet.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:57:28

@MosoMasa: "Többek között ezért van lépcső oadtámasztva, ezért van nyitva az ajtaja, stb. Érti-e?"

en sem ertem ezt az apro tenyt miert nem kepesek az agyukkal felfogni? probaltam mar a fejuk gyerekkori utlegelesevel parhuzamba hozni de mar latom ezeket csecsemokent raztak is...
hat azt szabadott regen, tok elfogadott volt...

amugy ha fontos egy mozdony akkor rakjanak kore gyereket tavoltarto racsot, az a legegyszerubb, de az ocska kohoszokevenyt a gyerekek rancigalni szeretnek, ok azert fizetnek

most ha a gyerekemnek megtiltjak nem megyek oda... menjen ez a nehany lajkmester habar meg mindig kussolnak hanyszor is voltak ott...

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:59:26

@SvenH.: "de mar latom ezeket csecsemokent raztak is..."

most kerek elnezest...
"de mar latom őket csecsemokent raztak is..."

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.24. 21:56:36

@MosoMasa: sajnálom, ha csak a szavakat látos és nem vagy képes a mondandóját észrevenni.

@SvenH.: van bizony! az írásaidból az jön le, hogy egy fiatal kis misszpicsa lehetsz és leugatsz a magad mentalitásával, elég gyér tapasztalatával-életszemléletével és jelzőzöl egy nálad lényegesen tapasztaltabb embert.
no kisanyám, ez a gusztustalanság!

masa, hülyeséget beszélsz és okoskodsz itt nekem. sajnállak, ha nem veszed észre a szavak jelentését.
ne ragadj le! a múzeum nem azt jelenti, hogy zacsipapucsot húzol a pipellődre és csendesen suttogva végigevickélsz, mint a Festetics kastélyon.
ahogy a park nem csak egy fákkal-bokrokkal teli nyílt légterű szabad terepet jelent.
szóval ahogy SALE Kálmán is mondta nem csak ott, hanem MINDENHOL egy elfogadható viselkedésformát kellene gyakorolni, betartva az emberi összeférhetőséggel kapcsolatos szabályokat (gy.k: megtenni a kötelességedet!) és aztán pampogni itt és máshol a saját és gyereked jogaiért.
volt idő, hogy faltam a könyveket. ha látnád a "könyvtáramat", nem skatulyáznál így be.
ha pedig megpróbálnál értelmezni is nem csak szemellenzősen végigrongyolni a szavakon és vagdalkozni habzó szájjal, okosabb lennél.

MosoMasa 2011.06.24. 23:48:06

@salapapa: Én ne ragadjak le? Olvasd már el irományaidat.
Ha valaki nem érti a jelentéseket barátom az te vagy.
Mást okítasz hogy ne jelzőzzön, meg egyebek, közben két sorral fentebb meg mit is írsz?
Uggyan már.
Mondom én, hogy egy buta, öntelt hólyag vagy. Egy igazságot ismersz, az meg csak a sajátod lehet. Pedig hát ezt nagyon rosszul látod.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.25. 00:29:56

@MosoMasa: értettem! kérek engedélyt meghunyászkodni!

LOL! :D

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 01:52:15

@salapapa: az az allitolagosan nalamnal tapasztaltabb ember elegge furcsakat mondott, kb mint a 80+ venemberek...

ami nem gond, csak gyereknevelesbe na ugasson bele, fokent ne az idiota elvevel jojjon, hogy mindent eroszakkal kell megoldani, es hogy a gyerekek regen sokkal jobbak voltak...

England win The Ashes! 2011.06.25. 10:13:37

@SvenH.: Ki beszélt itt erőszakról? Ne keverd a szezont a fazonnal!

belekotyogok 2011.06.25. 10:24:21

@MosoMasa: hajjaj. van ilyen is, hogy vadaspark. ez azt jelenti, hogy az ott "kiállított" állatokat nyugodtan lehet vérmérsékletnek megfelelően macerálni?

Ugyanmár. Park mint elnevezés gondolom arra utal, hogy nem fedett területről van szó, szóval ne lepődj meg, ha sáros lesz a cipőd, mert előző éjjel esett az eső. Tök mindegy, hogy park, vagy múzeum, a kiállított tárgyak nem arra valók, hogy egy rakás gyerek törjön-zúzzon. Még ha fel is lehet mászni rá, mert ott a kislétra. Mer ugyanis ha nem lenne ott kislétra, akkor is felmászna a kedves apuka, csak még kurvára balesetveszélyes is lenne.
Akkor reklamálj, ha az van kiírva, hogy játszótér és nem engedik a gyerekednek, hogy mindnere felmásszon.

A vasúttörténeti parknak van interaktív része is. Ahol külön pénzekért lehet interaktivitáshoz való jogot vásárolni.

Te nyilván az állatkertben is engeded, hogy a gyerek kaviccsal dobálja a tigrist, ha az épp sziesztázik, csináljon kunsztokat, hisz kifizettétek a belépőt, nektek ez JÁR, de beperled őket, ha az egyik állat megkarmolja a kis kezét - bár ahhoz, hogy elérje azt az állatot, át kellett mászni védőkorlátokon, miegymás.

Azt még nem tudom,hogy hogy nevelem majd a leendő gyerekeimet. De azt biztosan tudom, hogy milyennek nem fogom.

MosoMasa 2011.06.25. 13:34:35

@belekotyogok: Hát kedves belekotyogok kár volt belekotyogni, mert amit itt összehordtál az már kimeríti a merő hülyeség fogalmát, zsírra csak kötözködés és dolgok ferdítése, összemosása.

SALE Kálmán 2011.06.25. 13:44:11

@belekotyogok: Örömmel látom, hogy nem ment el még itt sem mindenkinek az esze.
A gond csak az, hogy neked nincs gyereked, ennek a rakás surmónak meg van. :(

belekotyogok 2011.06.25. 20:18:15

@MosoMasa: fóromos éveim alatt mindig tartózkodtam attól, hogy kommentelőket minősítsek, de most muszáj: te tényleg eléggé hülye vagy, nem csak annak látszol.

@SALE Kálmán: én tökre ledöbbentem, hogy Mosómasa és Sven közel száz hozzászóláson keresztül ontotta a fasságot, és csak ketten vettétek észre...
(pedig a homárt nem szoktam ennyire komolyan venni.)

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 21:31:32

@belekotyogok:
ez a mondat:
"bár ahhoz, hogy elérje azt az állatot, át kellett mászni védőkorlátokon, miegymás."

kimeriti az idiota hulye fogalmat...

koszi hogy belekotyogtal!!!

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 21:41:33

@belekotyogok: "bár ahhoz, hogy elérje azt az állatot, át kellett mászni védőkorlátokon, miegymás."

meg azert izlelgessuk hogy hogyan lehet egy ilyen idiota faszparaszt valaki...

tehat te debil barom azt allitod hogy en pl. atmasznek a tigrishez es csodalkoznek ha megkarmolna a 3 evest?
az a megkarmolas ebben az esetben azt jelentene hogy szetmarcangolna...

elegge ostoba es otromba volt ez a dolog...
es ezt hogy a salapapa ezt irta ra: "Örömmel látom, hogy nem ment el még itt sem mindenkinek az esze. "
hat oneki is valami tenyleg elment otthonrol... valoszinu a vita heveben MEGINT nem volt kepes FUNKCIONALISAN OLVASNI, egyszer mar elkovette itt...

amugy idezd mar be te idiota hol irtam en ilyenhez hasonlo boduletes ostobasagot!!!

MosoMasa 2011.06.25. 22:40:36

@belekotyogok: Miért is?

Szerintem meg várd meg míg elmúlik a menszeszed és aztán gondolkozz kicsit, hátha rájössz valamire - bár kevés az esélye úgy is, de hátha...

SALE Kálmán 2011.06.25. 22:57:48

@belekotyogok: Én itt már semmin. :) Ez a hülyeanyuka+vadállatkisgyerek kombó évek óta vérre menő vitákat szól itt, az értelmesebbek egy ideje elkerülik.

A debilebbje még örül neki hogy van hol megnyilatkoznia, de ők is csak akkor vannak elemükbe, ha valaki ellentmond nekik. Ez van, itt tartunk értelmileg ma, 2011-en, magyarországon. Üdv a bányásznéka segge alatt. :)

SvenH. (törölt) 2011.06.26. 00:34:55

@SALE Kálmán: "Nem tudom mi olyat lehetne ellenük tenni, ami nem 8+ napon túl gyógyuló. Nevelni ezeket már nem lehet, irtani nem engedik, elviselni nem hagyják magukat. Nem jó ez így sehogyse."

en se csodalkozok nemely idiota megnyilatkozasan
de ha az en gyerekemet valamelyk militarista gyerekvero idiota meguti utana en nem fogok jotallni magamert...

ugye ebben az volt leirva hogy 8+ napon TUL gyogyulo, szoval egy ket pofon meg belefer mi?

mondom ussed az idiota apadat aki ilyen baromnak felnevelt...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 00:37:22

készült már tábla az újkori "szülőknek" is. azoknak, akik nem nevelik hanem növesztik csemetéiket:

gigalajk.blog.hu/2011/06/22/jatszoter_hogy_is_van_ez

bár ezek a csemeték másznak be a tigrincshez is, mert nincs kint 2métrenként hogy tilos. ez már egyértelmű...
:DDD

SALE Kálmán 2011.06.26. 00:55:38

@salapapa: Ezek nagyon jók. A fasza lángoson felröhögtem. Rakjam a fészbúkra? :)

SALE Kálmán 2011.06.26. 00:58:02

@SvenH.: A következő életedben lehet hogy mosópor lehetsz, és te is megtapasztalhatod az intelligencia magasztos érzését. Addig viszont dugulj már el.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 01:06:46

@SALE Kálmán: én is megosztottam párat, hadd röhögjenek az ismerőseim. ;)

SvenH. (törölt) 2011.06.26. 01:18:47

@SALE Kálmán: mi van most igaz vagy nem igaz hogy azt allitottad volna, hogy nyugodtan lehet verni mas gyereket csak 8 napon belul begyogyuljon?

ez egy komoly dolog...

habar en 20 eve sem emlekszem ra hogy megengedtek volna...

SALE Kálmán 2011.06.26. 01:22:15

@SvenH.: Nem igaz, te nem érted, ami le van írva. Ez azért van, mert hülye vagy, mint a segg. De nem baj, azért szeretünk, és ha elmentél végre, akkor megígérjük, hogy hiányozni fogsz. Ott az ajtó, szia.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.06.26. 01:54:45

@SALE Kálmán: nemár! még foglalkozol vele?
gondold csak át!
mi már abban a korban vagyunk, akinek a gyereke már akkora, hogy azt nevelni már nem tudjuk. amit megtettünk kész, tovább nincs. ráérünk a gépnél dekkolni, ha a párunk olvas, vagy már alszik.
e leány pedig fiatal, a párjának kedves, talán még kicsi gyereke is van -bár ha csak 2 év mulva akar menni a parkba az azt jelenti, hogy még csak most van pocaklakója!- és mégis itt ül a gép előtt mintha semmi dolga nem lenne.
szerinted megéri? hagyd magának! még hadd fröcsizzen kicsit, aztán úgyis abbahagyja. ;)
ahogy BruceWillis mondotta az utolsó cserkészben: "gyönyörű vagy! mosolyogj te barom!". :D

Paddy 2011.06.27. 22:08:48

A mai fiatalság, neveletlen és antiszocializált faj. Én egy nagy bútorcég üzletében vagyok eladó. Minden nap akad 1-2 neveletlen kölök a drága szüleivel. Tegnap pl. az 5-6 éves gyerek fogta és magára rántotta a kiállított vitrint, amit szerencsére egy másik szekrény megtartott, így csak megijedt.. A mama tőle 2méterre pletyizett és fel sem tűnt neki a gyerek balesete.
Odamentem leemelni a gyerekről a vitrint, és mondtam neki itt az eredménye a futkározásának és a neveletlenségének. A mama ekkor odajött és lecseszett, hogy mit bántom a kölkét, mire én elmondtam neki ami fel sem tűnt számára, és hogy a gyerek akár ki is nyiffanhatott volna. A nő elmondott mindenféle geci meg fsznak. A tanulság: legközelebb hagyok akkora helyett a szekrények között, hogy az agyonzúzza a kölköt + a sérült darabot kiszámlázom a drága szülőnek.

Mindennaposak a rohangáló és bútorok között rohangáló kölkök, és a rájuk sz@ró anyucik, apucik. Bejönnek, ropival, fagyival mi meg takarítunk utánuk, arról nem is szólva milyen szexi a csoki fagyi foltja a fehér matracon.

Nevelni kéne a kölyköt, hogy tudja mit illik, és mi a játszótér.
süti beállítások módosítása