Tékozló Homár

Táskával nem lehet vásárolni az abc-ben

2011.07.13. 09:09 | jackyll | 191 komment

Úgy látszik, egyre szarabb fejelet osztanak le biztonsági őrnek az élelmiszerboltokba is. Múltkor egy Sparba nem lehetett bemenni fülhallgatóval, most a Roni ABC-ből tiltották ki naiv ügyfelet, mert táska volt nála. A logikai összefüggés a napnál is világosabb: éjszaka megy vásárolni, tehát tolvaj:

2011. július 12-én este 23:45-kor, miután leszálltam szolgálati buszomról, lévén hogy buszvezető vagyok az igen tisztelt közlekedési Vállalatnál, úgy gondoltam, hogyha megnyílt az ÚJ Éjjel- Nappali RONI ABC az Astoriánál, gondoltam, körbenézek és ha van, veszek estére 4 db zsemlét és 1 dobozos sört az esti számítógépezéshez, mindezt szolgálati egyenruhában. Már kívülről furcsa a biztonsági őr, mert a fülébe dugott zenére úgy rángatta a testét, mintha discoban lenne. Miután beléptem a bejáraton, odaszólt, hogy tegyem le a táskám!

Körbenéztem, vajon kihez szólhatott mert lévén hogy engem megtanítottak köszönni, gondoltam Ő is köszönni fog, ha hozzám beszél. Nem láttam senkit sem magam körül, csak rajtam kívül egy eladót. Megkérdeztem, hogy nekem szólt-e, mert gondoltam a párbeszédet az ismeretlen emberek köszönéssel szokták kezdeni. Megint jött a válasz, hogy tegyem le a táskám. Kérdeztem tőle, hogy miről beszél, mert nem igazán értettem, lévén hogy egy dolgozó ember általában táskával szokott dolgozni járni, számára ez bármilyen furcsa is.

Erre mondtam neki, hogy nem hinném hogy letenném a táskám, mert kicsivel több, mint fél évi fizetése van benne egy fényképezőgép, a pénztárcám és egyéb műszaki cikkek tekintetében. Akkor vigyem be őket! Akkor mondom hova tegyem a kosarat, mert két kézbe ugyan megfogom a cuccaimat, de így képtelenség vásárolni. Akkor se vihetem be. Mondtam neki, hogy a kijáratnál ha gondolja, rendezhetünk zsibvásárt, de én nem teszem le. Akkor nem mehetek be a boltba se. Mondom ez így eléggé érdekes szituáció, akkor próbáljuk meg a másik oldalról.

Megkérdeztem az ott álló rémült arcot vágó eladónőtől, hogy van-e zsemléjük? Egyből készségesen jött is a válasz, hogy van. Gondolkoztam, hogy megkérem, hogy hozzon 4 db-ot, de annyira felidegesített az eset, hogy inkább megköszöntem neki a választ, majd mondtam a biztonsági őrnek, hogy nyugodtan dugja fel magának a zsemlét és borítsa magára a sört.

Erre csak annyi választ kaptam, hogy köcsög BKV-s.

Kérdezem én, mint egy becsületesen dolgozó 27 éves fiatalember, hogy mégis mit jelent a vásárlás. Általában az emberek legyen az fiatal vagy idős, férfi vagy nő, táskával szoktak járni, mondván valahova pakolni kell a tárgyainkat, amik elengedhetetlenek a munkánkhoz. Ha egy éjjel nappali kulturált megjelenéssel, készséges eladókkal veszi fel a versenyt a többi kisebb éjjel-nappalival, akkor 2011-ben:

- a modern technika révén hogyan nem tudják megoldani, hogy a vásárlókat ha már ennyire bizalmatlanok azokkal szemben. megfigyeljék?

- Miért kell minden emberrel úgy viselkednie a biztonsági őrnek, mint egy kutyával?

- Egyáltalán miért kell az ilyet alkalmazni?

Mikor hallotta ezt az egészet több, vásárolni szándékozó fiatal, sarkon fordultak és bementek a mellette lévő kis éjjel-nappaliba, ahol eddig is és ezek után is készségesen szolgáltak ki mindenkit, valamint velük együtt Én is ezt tettem.

Létezik, hogy 2011-ben már annyira alacsony a bizalom az emberek felé, hogy ezentúl csak táska nélkül lehet vásárolni járni?

Köszönettel a „köcsög BKV-s”, aki nap mint nap emberek ezreit szállítja.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2011.07.13. 09:13:20

Amúgy az Aldiba be lehet vinni táskát, az őstermelők pedig adnak, ha nem viszel magaddal.

megamenn 2011.07.13. 09:17:20

dobogóóóóóóó !!!!!!

.lll. 2011.07.13. 09:20:23

hozsanna neked posztoló,hogy minden nap ezereket szállítasz!

a bizt.őrt pedig rúgja tökön az óverdóz

cicmen (törölt) 2011.07.13. 09:26:31

Annyira egyszerű. Vásárlók könyve elkér, eset leír. Bár azt hozzáteszem, hogy te kezdted a dugja fel dumával a bunkóskodás vaskosabb oldalát.

megamenn 2011.07.13. 09:40:20

Az sokezer utas szállítása mellett érdemes lenne megemlíteni a megszámlálhatatlan -főleg- gyalogosokkal és kerékpárosokkal szemben elmulasztott elsőbbségadást...más, apró szemétkedéseket most nem említenék.

gelsystem 2011.07.13. 09:45:07

....dombornyomott haLYrá-EDE pólók jutányos áron eladók....amíg a készlet tart...........

kunfirmenbuchnummer 2011.07.13. 09:46:35

bennem együttérzést váltott ki ez a post! utálom a paraszt biztonsági őröket. várom már az időt amikor RFID és sasszemű kamerák lesznek, akkor ezek az emberek majd mehetnek szotyit hámozni a mogyihoz.

kunfirmenbuchnummer 2011.07.13. 09:47:57

@megamen: írd le ide, hogy neked mi a foglalkozásod, és akkor majd a tiédet is fikázhatjuk. :) kár általánosítani, abszolút értelmes embernek tűnik a poszt-toló.

kispestipeti 2011.07.13. 09:50:33

A nevesincs élelmiszerboltban dolgozó VAGYONŐR (nem biztonsági őr) beszól a BKV alkalmazottnak. Szép kis történetek zajlanak a pesti éjszakában. Meghagyva az ártatlanság vélelmét mindkét félnek, akik akár üde kivételek lehetnek a sok rossz tapasztalat ellenére, azért az általuk képviselt foglalkozási körökben tevékenykedő többség viselkedése alapján alapból kijár az a gyakran emlegetett folyadék tárolására alkalmas agyagedény jelzőként történő emlegetése mind vagyonőrnek, mind békávésnak. Mert bizony az ott dolgozók is nagyban tehetnek azért, hogy olyan, amilyen az alapmegítélésük.
Az pedig, hogy egy esti műszak végén egy bkv alkalmazottnak említést érdemlő (valóban félteni való) értékek lapulnak a táskájában, azt erős túlzásnak és teljesen életszerűtlennek tartom.
Ha rendesen, becsületesen végzik a történet szereplői a munkájukat, akkor miért szívóznak egymással? Nem azért, mert mindkettő szent meggyőződése, hogy a MÁSIK szarul végzi a munkáját? Ezért aztán olyan frusztráltak, hogy ilyen piti verbális karatéra is elragadtatják magukat. Ez így nagyon szánalmas.
Hiszen minden nap találkozhatunk udvarias, segítőkész vagyonőrrel, és fülhallgatón zenét hallgató, nagyon bunkón viselkedő békávéssal. (és fordítva) Mi ezen a Homárra való sztori?

Majdénmegmondom 2011.07.13. 09:54:08

Erre mit mondjak? Egy átlagos napon 6-8 táskába pakolós tolvajt fognak el az áruházunkban. Beviheted a táskát, de akkor ne háborogj, ha kifelé menet megkérnek a bemutatásra. Berakhatod a megőrzőbe, de felelősséget nem vállalnak érte. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás...

megamenn 2011.07.13. 09:55:34

@kunfirmenbuchnummer: én a paraszt biztonsági őrök mellett utálom a paraszt hivatásos sofőröket is, legyen az busz, kamion (na azokat különösen) taxi vagy villamos. Ja, és mostmár -bár nem tudom ki vagy- téged is :)

igazságos 2011.07.13. 09:55:56

Á, az semmi, a múltkor a mester utcai egyik boltban (nem a sparban, előtte), mindenkitől egyenként aláírattak valami papírt, a nevét biztos oda kellett írni, de nagyon nem merültem bele, inkább leléptem, csak utána mehettek be, ez egy élelmiszerbolt. Kérdem én, hol van ilyenkor az adatvédelmi biztos? Ha meg boltot akart csináltatni, akkor ne játssza el mindenkivel ezt a cirkuszt egyenként!!!! Gondolhatjátok, négy-öt ember mindig áll ott sorba, én a helyükben lelépnék. Esetleg valami személyre szabott élelmiszerbolt az, tudja valaki?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.07.13. 09:57:22

Aztat észrevételeztétek-e,hogy a zösszes éllyelnappaliban éccaka hóuz muzsikaszó hallik?
A biztonsági őr szimplán fasz volt. Bár mit vár az ember egy olyantól,aki azzal keresi a pénzét, hogy éjszaka egy boltban bassza a szellőt?

KecskeDotyi 2011.07.13. 09:57:29

@Majdénmegmondom: Fel is ajánlotta a posztoló h utána megmutatja a táskáját, de a f@sztarisznya biztiőrnek ez nem volt jó. Rohaggyonel az ilyen.

megamenn 2011.07.13. 09:58:17

@kunfirmenbuchnummer: Majd ha a homáron rinyálok, és a mellem döngetem, mint a nép támasza és megsegítője, akkor fikázhatod. Ja, egyébként politikus vagyok, másodállásban pedig APEH ellenőr. Őőőő...mi is a foglakozásod ? :)

kunfirmenbuchnummer 2011.07.13. 10:03:16

@megamen: ha elárulnám, azt tuti szénné fikáznád. :D gyakori homártéma :P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.07.13. 10:17:53

Megvan a fényképezőgépem, amit egy BKV-buszon felejtettem?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2011.07.13. 10:20:22

Megvan ennek a maga pszichologiaja. Ket eset letezhet: a biztonsagior
1) felti az allasat, hisz' ha bizonyos idokozonkent nem nyilvanul meg verbalisan, olyan, mintha ott sem lenne, meg rasutnek, hogy nem csinal semmit a penzeert
2) egyszeruen csak jolesik iranyitgatni.
Mindket esettel talalkoztam mar, mindket esetet onszajukkal vallottak be. Mi a titok? Par higgadt kerdes/kijelentes utan minden ki szokott derulni. Persze lehet balhezni is, de
- abbol soha a budos eletben nem tanulsz semmi hasznosat
- rossz szajizzel/elmenyekkel tavozol.
Ildomos mindent es mindenkit a sajat helyen kezelni, szituacionak megfeleloen megszolitani, illetve reagalni.

megamenn 2011.07.13. 10:28:14

- Tárirá-tárirá, de jó lesz nekem! Négy zsömle meg egy kis pia, indulhat a netes p.na...
- Táskát lé!
- ...param-param, de jó lesz...
- Tegye má lé a táskát!!! He!!!
- Elnézést uram, nekem szólt?
- Neköd-neköd! Táskale!
- Értem. Ha megkérem, megmutatná, hol zárhatnám el a táskámat?
- Tögyed ide az ajtó mellé, nem mondom többsző.
- Ön minden bizonnyal a munkáját végzi -ezt tiszteletben tartom- ám meg kell értenie, ez a táska túl értékes ahhoz, hogy csak úgy, őrizetlenül hagyjam. Kérem, tegye meg, hogy vigyáz rá.
- Hö...kisfaszom nem kéne?
- Lehet, hogy nem voltam egészen világos -hiszen egész nap keményen dolgoztam, emberek ezreit szállítottam egyik helyről a másikra, tudja, buszsofőr vagyok- kérem nézze el nekem, de ebben a táskában -hozzávetőlegesen- fél évi fizetésem van fényképezőgép, pénz, részvények, tiltott drogok és aranyrudak formájában. Megérti, hogy nem válhatok meg tőle?
- TÁSKÁT LE !!!
- Csak pár zsemlyét szeretnék, ígérem nem lopok!
- Húzzá ki!
- Akkor dugd fel magadnak a zsömlét és öntsd magadra a sört, te-te......nem jönnél el velem szobára?
- Már azt hittem sose kérdezed ,meg!

aha, persze 2011.07.13. 10:33:00

Kedves Posztoló!

Feltehetőleg valamelyik, a kedves anyukája által meg nem nevelt kollégád által a biztonsági őr felé elkövetett sérelem csattant rajtad. Látod, néha visszanyal a fagyi.
Azzal ne áltasd magad, hogy előbb volt bunkó veletek az utazóközönség, és ti BKV-sok ezért lettetek bunkók.
Hogy te jónevelt voltál, hát... kivétel erősíti a szabályt.

Üdv: nemrég a buszvezető által leparancsolt, túl nagy címletű bankjeggyel menetjegyet váltani szándékozó (majdnem) utas.

zsiráffff (törölt) 2011.07.13. 10:43:06

@megamen: ROFL :D:D egyik kedvenc jelenetem.

izé, a posztolónak üzenem, hogy a táskába tessék váltás ruhát tartani, munka után átöltözni bankigazgató-jelmezbe, vagy opcionálisan hajléktalannak, illetve nagydarab kigyúrt kopasz fémgyűjtő szakmunkásnak.

amúgy meg nem a zsömlét kéne magáévá tennie abunkózó őrnek, hanem a sörösdobozt.

dosszié 2011.07.13. 10:44:24

Az egyik ismerősömet nem engedték be a Spárba mert babakocsival volt. Indoklás: Sokan lopnak a babakocsit felhasználva rejtekhelyül a szajrénak.
Gondolom az orkok/ brazilok/ svédek miatt szív a normál júzer is.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.07.13. 10:47:16

Jól mehet a boltnak, biztos van forgalom... Hát gondolom sok vásárló lehet,ha kidobót alkalmaznak. Ha kevés lenne, akkor bedobó állna az ajtóban,aki bedobálná a kedves vásárlókat.
Hát azt tudtátok-e, hogy hát-al nem kezdünk mondatot?

Dr. Kix 2011.07.13. 10:53:48

@KecskeDotyi: Azt tudtam, hogy a körmöd néha mocskos, de hogy a szád is? :)

Sokorai_Atala 2011.07.13. 11:08:00

Az volt már, hogy volt-e ballonos víz?:)

KecskeDotyi 2011.07.13. 11:12:36

@Kix: Hehe :D

Akkor hallanál, ha mérges vagyok. Még a saját hajam is égnek áll tőle :P

KecskeDotyi 2011.07.13. 11:15:06

@Kix: Amúgy a biztonságiakat kifejezetten utálom. Egerben volt h a DM-ben a nyakamba lihegett szinte. Mikor ránéztem, akkor elnézett másfelé, szóval még hülyének is nézett. Odamentem hozzá és közöltem vele, h az épp rajtam lévő ruha is többet ér egy egész havi fizetésénél (akkor tényleg úgy voltam felöltözve), szóval jó lenne leakadni, mert morcos leszek. Bkén is hagyott.

Igaz, vannak normálisak is. Itt mellettünk egy Rossmann van, ott annyira jófej az őr, köszön, segít, még beszélgetni is lehet vele.

2011.07.13. 11:19:40

@Majdénmegmondom: a megoldás? - kérem elmondom: AZ IZRAELI CSAPATOK AZONNALI KIVONÁSA LIBANONBÓL ! :)

pruntyike 2011.07.13. 11:26:42

Kínzó kérdés: Nem Settenkedtél-e BKV-s létedre?

kunfirmenbuchnummer 2011.07.13. 11:31:14

"veszek estére 4 db zsemlét és 1 dobozos sört az esti számítógépezéshez"

és aztán belemártogatta, vagy hogyan hogyan történt az elfogyasztás?

másik kérdésem:
"2011. július 12-én este 23:45-kor" ... "az esti számítógépezéshez"
az nem-e inkább hajnali számítógépezés, és hogy az illetőnek van-e lvl 85-ös paladinja-e netántalántán.

csakhogy megamen örüljön, hogy kötekszem kissé a kedves emberszállító poszt-tolóval.

Dr. Kix 2011.07.13. 11:33:17

@KecskeDotyi: Felidegesítselek? Bár hallani akkor sem hallanálak. Szóval inkább nem. :)

A koetschoeg biszti-bojokkal én lábbal szoktam elbánni: nem megyek oda többet.

ex-dr. vuk 2011.07.13. 11:36:12

En a szegedi OBI-ban talalkoztam hasonlo eljarassal, annyival kiegeszitve, hogy a biztonsagi or leginkabb egy alkoholista hajlektalan kinezetet oltott mind fejszerkezet mind ruhazat tekinteteben (szakadt rovidnadrag, polo). Nem is ertettem ki a fasz es mit akar es miert engednek be hajlektalanokat.
Szoval szartam le es bevittem a taskat.
Kifele persze kotozkodott de leszartam. Mutogatott egy tablara, ami azt irta, hogy hasznalHATom a megorzot. Semmi arrol, hogy kotelezo lenne letenni, szoval javasoltam neki, hogy valtoztassak meg ha kotelezo letenni, de ez esetben en nem megyek be. Van meg bolt ahol kell a penzem :)

Manci néni, a szomszéd 2011.07.13. 11:53:51

@kispestipeti: "Az pedig, hogy egy esti műszak végén egy bkv alkalmazottnak említést érdemlő (valóban félteni való) értékek lapulnak a táskájában, azt erős túlzásnak és teljesen életszerűtlennek tartom."

Mijé? Csak vitte hazafelé a buszon hagyott cuccokat. Fényképezőgép, ájfón 6-os, laptop...

uni1002 2011.07.13. 12:00:57

Egyszer, egy barkácsáruházban 10 perccel zárás előtt bementem szólni a rokonomnak, aki ott dolgozott, hogy eljöttem érte kocsival (ez még a történelem előtti korban volt, nem volt mobilunk), látom, hogy egy fekete ruhás kiscsaj, oldalán stukkerrel, kísér, jön mögöttem egy méterre.
Megállok, ő is. Elindulok ő is. Tesztelgettem.:-))
Meglátom a rokont, jó hangosan odaszóltam, hogy a kocsi a bejárat előtt, és megtiszteltetés, hogy ilyen csinos a kíséretem. Ebben a pillanatban a lányka csendben elhúzott...

KecskeDotyi 2011.07.13. 12:10:31

@Kix: Hál' istennek már rég találkoztam idiótákkal. Esetleg ma már őket is megválogatják?

Bár, pár héttel ezelőtt sétáltam el reggel a pláza mellett és ott volt kettő is, kőkemény ropi testtel, folyamatosan dumálva a "vokitokiba" (mert az nagyon menő) és feszítve. Tudod mekkora erőfeszítésbe telt h visszafogjam a röhögést?:D

uni1002 2011.07.13. 12:11:39

@kispestipeti:
"Az pedig, hogy egy esti műszak végén egy bkv alkalmazottnak említést érdemlő (valóban félteni való) értékek lapulnak a táskájában, azt erős túlzásnak és teljesen életszerűtlennek tartom."

Én meg teljesen életszerűnek.
Jogsi, a munkához, többi irat, pénztárca, stb.
A fényképezőgép alapkövetelmény, ha baleset van, jó géppel lehet sötétben jó fotót csinálni, a biztosítónak, és a bíróságnak.
Én sem adtam volna ki a kezemből a táskámat, az az én személyes szférám.
Egyszer engem sem akartak táskával beengedni egy önki. ruhaboltba, visszafordultam. Tönkre is mentek, bezártak vagy egy hónapja. hehehe...

manes 2011.07.13. 12:26:50

"
Mikor hallotta ezt az egészet több, vásárolni szándékozó fiatal, sarkon fordultak és bementek a mellette lévő kis éjjel-nappaliba, ahol eddig is és ezek után is készségesen szolgáltak ki mindenkit, valamint velük együtt Én is ezt tettem." Ez tetszett a legjobban:):) Bár lehet,hogy a kisboltos lefizette a ajtónállót:):)

dosszié 2011.07.13. 12:36:38

Én lefújtam volna az őrt WD40-el. Attól nem nyikorgott volna tovább.

KecskeDotyi 2011.07.13. 12:48:47

@Kix: Hál' istennek már rég találkoztam idiótákkal. Esetleg ma már őket is megválogatják?

Bár, pár héttel ezelőtt sétáltam el reggel a pláza mellett és ott volt kettő is, kőkemény ropi testtel, folyamatosan dumálva a "vokitokiba" (mert az nagyon menő) és feszítve. Tudod mekkora erőfeszítésbe telt h visszafogjam a röhögést?:D

isti77 2011.07.13. 13:14:19

Tény, hogy a BKV vezetői és alkalmazottai is sokat tettek a népszerűségükért, még ha nem is mindig azon csattan, aki ehhez hozzájárult.
De a te visszaszólásod sem maradt el a biztonsági őr stílusa mögött.
Amúgy már többször meg akartam kérdezni egy illetékestől: nektek nincs saját ruhátok, vagy öltözőtök a munkahelyen, hogy munkaidőn kívül, utcán is állandóan BKV-s göncben jártok? Vagy büszkék vagytok rá, hogy ott dolgoztok, ezért hordjátok mindig? Erre mondjuk nem sok okotok van.
Vagy ezzel jelzitek az ellenőrök felé, hogy "kolléga, nem turista", és ne is menjen oda b.sztatni a jegyért?

Géza, kék az ég! 2011.07.13. 13:36:40

Talán kissé elvetetted a sulykot, amikor ánuszba kívántad a zsemléket, nem? Erre bizony megérdemelted az ominózus választ.

Persze lehet kőkeményen tolni, de nem éri meg, most már te is látod. A végsőkig türelmesnek kell lenni, egészen addig, amíg veledszületett szelídséged és akár éjfélkor is pengeéles logikád valamint ezekhez társult 32 fogas mosolyod lefegyverzi a zordon diszkópatkány őrt. Ezek hatására meghajol akaratod előtt és bemehetel megvenni vacsorádat akaratod szerént. Alleluja!

Joindulat SC 2011.07.13. 15:08:29

Várom már a posztot amiben a "köcsög BKV-s" nem engedi fel a buszra a tahó vagyonőrt :) Biztos szórakoztató lesz !

Camappa 2011.07.13. 15:09:45

Ilyenkor kell úgy viselkedni, mint az összeomlásban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.13. 15:11:38

Táskát értékmegőrzőbe nem rakok, mert újabban már a Szabó Ervin Könyvtár számzáras(!) biztonsági szekrényeiből is kilopják az éppen utcáról betévedők a javakat. A "belépek, polcra ledobom a zsákszatyrot, míg bevásárolok" becsületes időknek sajna már vége. Marad a holmit magammal, max. majd biztiőrnek mutogatom a félig üres tamponosdobozt. Had főjön a feje, hogy női táskában kutakodik.

Ja, ha már itt tartunk. Múltkor sikerült egy jó taktikát találnom a drogéria-edisön követő-modulos biztonsági őrökre. Roppant diszkréten és villámgyorsan bírnak köddé válni, amint tipikusan női, illetve fogamzást megelőző segédeszközöket tartalmazó gondolák közé mész.

Magam_a_Mondomét! 2011.07.13. 15:27:32

BKV-s : Biztonságis

azt hittem jobb mecs lesz... hiszen két hasonló színvonalú versenyző.

Döntetlen :(

gelsystem 2011.07.13. 15:27:49

amatőr.......a következő diskurzusnak kellett volna lezajlania:
postoló: HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!
droid: ?????????
postoló: tudod ki vagyok én?!?!?!?
droid: honnan a faszomból tudnám......
postoló: A VÁSÁRLÓ, BAZZZEEEEEEEE!!!!!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.07.13. 15:34:09

@isti77: Újabban már egyes orvosok is munkaruhában közlekednek, nem is kell sorban állniuk a véres ruhás sebészeknek sehol...

Jackni Konzol 2011.07.13. 15:44:17

Hasonló esetem volt pár éve egy rossmannban, ahol a belépéskor a vállamon lévő laptop beindította a riasztót. Erre kiugrott a polcok mögül egy higanymozgású mamika és köszönés nélkül kapásból letegezett hogy mutassam a táskám. Mondtam neki hogy jó napot kívánok, éppen befelé tartok - tehát még ha akartam se tudtam volna lopni, úgyhogy inkább nem mutatnám meg! Ezen aztán elrágódtunk pár mondat erejéig, majd közöltem vele hogy vásárló megtartásának nem az a módja ha vegzáljuk és hogy többet ebbe az üzletbe pénzt én nem hozok - majd kijöttem és azóta se mentem be oda..

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.13. 16:04:08

@Jackni Konzol: Rézkarkötőm pláza mobilboltjánál csinált hasonlót. Bementem, csipogott. Kimentem, csipogott. Őr nagyokat nézett -olyan gönc, táska se volt rajtam, amiben lophatnék- end of story.

Murderface 2011.07.13. 16:04:23

Gondolom ugyanez a biztonsági őr remegve bújik el a raktár legsötétebb bugyraiba, amikor bejön a boltba egy 10-20 fős kiccsalád, egyértelműen nem vásárlási szándékkal (mármint az árut azt vinni fogják, természetesen).

reccs 2011.07.13. 16:08:07

@Jackni Konzol: ja, engem egy hasonló az otp-ben szívatott, hogy nem teljesen ugyanaz az aláírásom, mint a kártyán. Jópár aláírást kellett produkálnom, mire befizethettem! a saját számlámra. Nem nagyon értettem a logikát, hogy ha vki lop egy kártyát, akkor arra miért fizetne be még pénzt, de a néni biztos élvezte, hogy ő dirigál.

vemalsar · http://freealternativegames.blogspot.com/ 2011.07.13. 16:09:10

Hát ahova nem engednek be táskával, oda nem megyek. Megmutatom én ha érdekli, de letenni nem fogom sehova, nem bízom senkiben.

a katona fehérben 2011.07.13. 16:11:05

Nem nagyon értem, hogy a záró beszóláson kívül mi volt a relevanciája a történetben a mesélő foglalkozásának. Sőt, a záró beszólás is lényegtelen, arra a legegyszerűbb céljellemzőt találni, ha nem egyenruhában van, akkor lett volna helyette köcsög szemüveges/dagi/kopasz/..., vagy csak simán köcsög.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.13. 16:16:10

Szatyorka biztonsági őr, és éppen szolgálatban van. Már lejárt a munkaideje, bevókitókizik a központba, hogy mi van már, meddig tart még a szolgálat?
A központból megnyugtatják: Ne aggódj, mindjárt jön a vál(l)táska...

Csak ennyit akartam mondani, kérem kapcsolja ki...

HOLNAP INDUL EDE!!!!
HAJRÁ EDE!!!!!!!!!!

EZ FONTOSCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bazd meg 2011.07.13. 16:32:19

Beteg a magyar tarsadalom, ennyi ;^) Ott a balkanon jol elvagytok hihihi

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.13. 16:40:32

@KecskeDotyi: soha nem értettem az efféle gizda dumákat. És akkor mi van, ha drága rongy van rajtad, szerinted érdekel bárkit? Nem, bármennyire is viszket, hogy valakinek eldicsekedj vele (lehetőleg egy kis belerúgással is vegyítve, majd a homáron gondosan elhintve, ahogy azt gizdáéknál szokás). Nyugodt lehetsz, hogy a biztiőr tisztában van vele: gizdáék között is bőven van lopós, nem csak csóróék között.
Szar ügy, ha a nyakadba lihegve lohol utánad, de szépen is meg lehet kérni, hogy távolabbról kövessen.

nyehehe 2011.07.13. 17:17:52

@isti77: és hol öltözzön át a BKV-s? Öltöző eleve nincs, max egy iroda meg egy wc. De ez is jellemzően csak az egyik végállomáson. És abszolút nem biztos, hogy ott végződik a műszak. Szóval ez nem büszkeség, hanem kényszer. Amúgy meg azért közlekednek BKV-s ruhában a buszon, mert jellemzően a reggeli állomáshelyen van az autójuk, amihez ugye vissza kell jutni valahogy. (ha autóval jár)

nyehehe 2011.07.13. 17:24:44

a csipogóhoz:
egy idő után hajlamosak a ruhák visszamágneseződni. Érdekes, hogy ha csak egy-egy ilyen ruha van rajtad, azt a kapu még nem érzékeli.
De velem már előfordult, hogy olyan ruhák voltak rajtam, amiket egyszerre vettem (cipő-nadrág-pulóver) és pár hónap után egyszerre visszamegneseződtek. És véletlenül pont mind rajtam volt, így bejelzett a kapu. Sokat teszteltük az őrökkel, hogy mi a frász csipog rajtam, és egyesével nem volt gondja a kapunak (csak a kezükben lévő érzékenyebb műszer jelzett)... viszont ha minden rajtam volt , és úgy mentem át, akkor a kapu is csipogott..

KecskeDotyi 2011.07.13. 17:41:25

@Réka ‎: Gizda neked a jó......

Mondom AKKOR te ^%::&++!

találjatokkivalamit 2011.07.13. 17:42:07

Mi a pénisznek kell zsemle a sörhöz? Sőt minek kell sört innia egy csökött agyúnak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.13. 17:45:56

@nyehehe: levetted a gatyadat, meg a cipodet, pulcsit, mindent?

KecskeDotyi 2011.07.13. 17:47:01

@Réka ‎: Majd' elfelejtettem: Shut up bitch!

Kérje meg szépen az, akinek hét anyja van. Lehet ezt a melót normálisan is csinálni. Ha meg nem tetszik, akkor lehet tovább is járni abba a riherongy iskolába.

G®eg_W 2011.07.13. 17:51:37

Már megint nem kell minden őrt egy kalap alá venni ... Nekem , és sokaknak köszön a TESCO-s biztonsági ajtónálló * Nappal nem igazán , inkább kora reggel , és este * Gondolom akkor még van ereje hozzá :) nekem sem lenne napi több száz-ezer embernek köszöngetni (nem Budapesti helységről van szó , kultúráltabb környék !! :D.. Emberek :D Embere válogatja .

nyehehe 2011.07.13. 17:54:14

@hagyma: igen. De az őr szobájában. Az már felöltözve is világos volt, hogy nem loptam semmit, de azért a végén már engem is érdekelt, hogy miért csipogok. A nadrágot, cipőt, pulcsit egyesével kivitték a kapuhoz. Semmi nem történt. De együtt már bejelzett. (az őr kezében lévő érzékenyebb műszer egyesével is bejelzett)

valakitalánvagyok 2011.07.13. 17:57:01

Nem voltál elég éhes és szomjas!
Egy éhes ember küzd!

Kaelon 2011.07.13. 18:14:33

A biztonsá... bocsánat! Vagyonőr, szerintem azért volt pipa a poszt tolóra, mert egyszer jegy nélkül utazott, és jól megbaszták a száját. Ezért lett bizto... picsába! Vagyonőr, mert így a kis markában összpontosul a hatalom a zsömlék és a sör felett...

Egyébként tök jellemző, hogy mindig arra haragszunk, aki a munkáját végzi...

mqqq 2011.07.13. 18:38:27

Két proli szóváltása mióta fogyasztóvédelmi téma?

Circus 2011.07.13. 18:46:08

@Réka ‎: csipogott a találatjelző itt feljebb :)

Nekem a csilivili XVII kerületi BaumaXX-nál volt egy olyanom, hogy a biztonsági őr rám se nézve se szó, se beszéd elkezdte ráhúzni a bevásárlókocsira az ajtót a pénztárnál, merthogy zár a pénztár (illetve valami kínja volt a pénztárnak). Még álltak mögöttünk páran, szóvátettük, hogy talán lehetett volna 1, kultúráltabban, 2, előre 3, és egyáltalán közölni - merthogy mégcsak ránk se nézett. Ja, otthagytuk az egész kocsit a placcon, és kijöttünk.

Eszembe jutott nekem is az ominózus jelenet a B+ én vagyok a VEVŐ! fordulattal.

Amúgy ebben a kánikulában mindenki a strandon szenvED-E?

rosszindulatú bértrollnok 2011.07.13. 18:48:08

nem akarok senkit elkeseríteni, napi 5258 hasonló beszélgetés esik...
Réka! Tetszenek a fotóid!

Circus 2011.07.13. 18:49:32

@mqqq: proli. Te meg még csak az se vagy.

(ezt csak azé', hogy érezd, milyen jó, ha beszólnak valami irreleváns dumával)

SALE Kálmán 2011.07.13. 19:34:16

@Circus: Szerintem nincs is olyan ambíciója, hogy az akarna lenni. :)

Ez hülye szituáció, nincs rá jó megoldás, csak kimenni, esetleg ellőni egy kurvaanyádat távozóban. Mondjuk az is prolis. Viszont jól esik. És az is prolis, hogy azon gondolkodom, ki szerint vagyok prolis.

Összefoglalva, hasonló esetnél a kurvaanyádos távozás javasolt.

SALE Kálmán 2011.07.13. 19:40:21

@Réka ‎: A DM-es biztonsági őr külön állatfaj. Egyébként tényleg nézik, kin milyen cucc van, lopás ide vagy oda.

Múltkor egy óraboltból (ami egyébként egy tesco előterében van, szóval vicces) nézett rám úgy egy eladókiscsaj mint a rongyra, mert mackónadrágban merészteltem bemenni az üveg tejemért, és megtetszett valami a kirakatban.;)

Ahoj- 2011.07.13. 19:41:20

köcsög izomagyú biztonságiőr nem tilthat ki sehonnan sem. Hívjá rendőrt.

SALE Kálmán 2011.07.13. 19:42:34

@bazd meg: Nekem is ez jutott eszembe a minap. Márhogy beteg. A balkáni egyelőre még nemteljesen.

fanta (törölt) 2011.07.13. 19:43:08

Nem (csak) a biztonsági őrökkel van a baj, hanem általában a kurvára lecsúszott munkásosztállyal.

Az b+ amikor egy darab, egyedül hazafelé igyekvő kb. 17 éves, kicsit jobb testi adottságokkal rendelkező, kicsit jobban öltözött lányt, 5db. 40-60 éves igénytelen bkvellenőr lófasz a legszemérmetlenebbül megbámul, onnantól, hogy feltűnik a csaj a lépcsőn (mindegyik odafordul), odáig, hogy a kijáratnál eltűnik (fordulnak mind az öten), na az gáz.

Az egyre nővekvő számű suttyók országa ez b+.

SALE Kálmán 2011.07.13. 19:49:20

Na, összefoglalom a magyar társadalom hívójeleit, amire minden szövegkörnyezetben észnélküli fröcsögés a válasz;

1. BKV
2. Bagó
3. Gyerek (elmebeteg gyerekesek kontra normális gyerekesek kontra nemazok)
4. Kutyások (uaz mint a gyerekkel)
5. mobiltelefon, nevesített szolgáltatóval
6. Áruház, mindegy mi, csak nevesítve
7. Parkolás
8. Bármilyen prémiumkategóriás termék vagy szolgáltatás igénybevétele
9. Pina

Az a furcsa, hogy a pina csak a kilencedik helyen áll.

A társadalom nem kicsit beteg. :(

megamenn 2011.07.13. 19:51:28

@Réka ‎: vagy csak egyszerűen (ahogy már itt a homáron egyszer javasolta valaki ) egy retteneteset kell fingani :) Egyszer ki fogom próbálni, szerencsére könnyen megy, mert egy igazi prusnya disznó vagyok :)

fanta (törölt) 2011.07.13. 19:53:28

@SALE Kálmán: ez egy erős leegyszerűsítés Kálmán, hogy a társadalom beteg, itt komoly gondok vannak, nem egyszerűen beteg.

megamenn 2011.07.13. 20:03:34

@SALE Kálmán: Az lehet, hogy a pina csak a kilencedik, viszont alkalmas az összes többi helyettesítésére, akár egyszerre. Ekkor a lista így néz ki:
1 pina
2 pina
3 pina
4 pina
5 pina
6 pina
7 pina
8 pina
9 pina
+1 pina.
De szép lista!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.13. 20:06:20

@Circus: @SALE Kálmán: az a baj, hogy a bunkozas (ebbe beletartozik a draga goncokkel valo henceges is) csak teged minosit, nem a hulye biztiort. Megoldani plane nem fogja a helyzetet, de van akinek szuksege van arra, hogy a napi feszultseg levezetese gyanant velt vagy valos igazat vedve belerugjon valakibe.
Edzoterem-berletnel olcsobb, annyi szent.

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:12:08

@Réka ‎: Hencegés? Tehát ha felveszel egy drága ruhadarabot, az már hencegés? Vagy nem tudom hogy érted.

Ha bele akarok rúgni valakibe, ide jövök, vagy az indexre. Ott mindig van olyan, aki pitizik érte.
Élőben meg vissza tud ütni. :)

Csak az a fura, hogy élőben mindenki vagy szinte mindenki normálisan viselkedik. Kimondottan bunkót évente kettőt ha látok.

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:13:16

@fanta: A betegnél is? Mi lehet annál komolyabb gond? :)

Circus 2011.07.13. 20:15:01

@Réka ‎: autózz! blog. Ott van pár emberke, aki pörgeti a f..... bocsánat, slusszkulcsot. Az mégjobb ilyen tekintetben. Igaz, az esetleg drágább.

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:15:20

@megamen: Jobb, jobb, de hát itt azt nehéz. És nem is mindenki vevő rá, például a nők nagyobb része nem, azt a párat meg majd nyilvánoskivégezzük, ha teljesen ingerszegénnyé válik a média. Régen is azért csinálták, mert uncsiztak.

fanta (törölt) 2011.07.13. 20:16:12

@Réka ‎: 1. az edzőterem bérlet drága, a fizetés kevés, 2. napi 12-+ óra álldogálás után hullafáradtan menne edzőterembe?

fanta (törölt) 2011.07.13. 20:20:31

@SALE Kálmán: a beteget meg lehet gyógyítani, vagy ha nem, meghal, esetleg kezelni - na, uez a modell manapság a társadalom esetében kicsit komplexebben működik

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:23:51

@fanta: Hagyjátok lógva.
Az a gáz tudod, hogy akik gyógyítgatni akarják, ugyanolyan barmok. És a gyógyítók jó szokása szerint a saját zsebük sokkal jobban érdekli őket, mint a beteg élete. Az életminőséget már meg sem említem.

megamenn 2011.07.13. 20:28:08

@fanta: A beteget meggyógyítani tilos, hiszen akkor nem vesz több gyógyszert! Csak a tüneteket szabad kezelni, lehetőleg jó drágán.

Dour 2011.07.13. 20:28:42

@megamen:
Tudod, a hivatásosokkal az a baj, hogy profik.
Te viszont lúzer vagy.
Ennyi.
Ja, és paraszt.
(Nem a földművesekre gondolok.)

megamenn 2011.07.13. 20:29:20

Szááááááázadik !!!!! Hejjjj!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.13. 20:29:39

@SALE Kálmán: nem, az nem neked szólt, hanem fennebb a miszpicsának, aki a ruhája árával óhajtotta elkápráztatni a biztiőrt. A slusszkulcsforgatás női megfelelője? Nemtom :D
Miért kell egyáltalán rugdosni?
@Circus: nem szoktam olvasni, de gondolom megy az önigazolás+fényezés ezerrel :) ja de, egyet olvastam nemrég, ahol a csajszyka meg volt győződve, hogy ő lélekben egy tökös pasas, aki az összes többi csajsykával ellentétben - természetesen egyedüli kivételként - magabiztosan és sportosan vezet. :DD

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:31:38

@megamen:
Navárjál, ha behelyettesítem, akkor...

1. A pinát nem engedték be táskával a boltba,
2. a pina büdös volt és ezt mások szóvá tették,
3. a pina hangoskodott, ezt egy nempinás kifogásolta, ezért a pinások nekiestek
4. a pina széthagyta a mocskát (és hangoskodott), ezért a pinások háborogtak
5. a pina túl sokba kerül
6. vettem egy pinát, nem működött
7. a pina rossz helyre állt
8. a pinába beletört a sütősín, és nem sehített a wd40 sem
9. simapina

Igen, ez így tényleg sokkal életszerűbb!

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:34:53

@Réka ‎: Hát ilyenkor van az, hogy pofabejányom, azt hordod, amid van. Nehogy már vegyek még egy nadrágot negyven ezerért!

Szóval lehet hogy csak elnyomják.

Circus 2011.07.13. 20:35:26

@SALE Kálmán:
"
5. a pina túl sokba kerül
"
ez itt az eredője mindennek :)

fanta (törölt) 2011.07.13. 20:36:02

@SALE Kálmán: Igen, kicsit 22es csapdája szerű. Nincs közös morális/erkölcsi minimum.

Circus 2011.07.13. 20:36:40

@Réka ‎: érdemes, izgalmas esettanulmányok vannak ott. Én mondjuk már kiszoktam onnan, mert néha szeretnék értelmes FELNŐTT emberekkel társalogni. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.13. 20:37:03

@SALE Kálmán: igen általában a rugdosottak akarnak rugdosni a legjobban. De ez már nagyon filozofikus vonal lett :)

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:37:38

@Circus: Jah, én meg stressz alatt hülye leszek. Ha így maradok, bekattantam. De ti legalább sokat röhögtök majd.

@fanta: Hála istennek. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.13. 20:40:11

@Circus: és akkor átjössz a HOMÁRRA?????

Mekkora :D visítok

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:40:33

@Réka ‎: Nem feltétlenül. Ha azt veszem, hogy ha porrá alázom, az az ő lelki épülését szolgálja, és ennek figyelembe vételével nyalatom fel vele képletesen vagy közvetlenül a szépművészeti előtt lévő placcot, és közben néha meg is rúgdosom, akkor én tulajdonképpen jó fej vagyok.
A szent inkvizíció pl elég sokáig működött ebben a szellemben.

kvadrillio 2011.07.13. 20:42:06

ha-ha-haaa....ez csak a szalámis Bakács bűne lehet ! :DDDDD

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:42:14

@Circus: Olcsó pinának híg a leve!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.07.13. 20:42:48

@SALE Kálmán: háát, ha ez megnyugtat, veheted akár ezt is ürügyként. Ha én gonoszkodni akarok, akkor simán kijelentem, hogy néha a gonosz énemnek is kell érvényesülnie és ígyjárás. A másik lelki épülését leszarom :)

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:47:40

@Réka ‎: Homáron márpedig vannak értelmes emberek. Pénzük is van. Mi írjuk össze nekik. :)

megamenn 2011.07.13. 20:47:44

@Dour (the sociopathic): Hm ! Szóval, ha egy hivatásosnak baja az, hogy profi, akkor a hibátlan hivatásos nem profi. Hanem...hanem...amatőr? Ugye, hogy azt sem tudod mit beszélsz? Biztosan te is profi vagy.
Hogy lúzer és paraszt vagyok, azt nem volt nehéz kitalálni, már magam is többször leírtam. Egy profitól azért többet várna az ember.

SALE Kálmán 2011.07.13. 20:51:40

@megamen: Sztem úgy érti, hogy egy hivatásos nem megy el havi százért alvállalkozni a teszkóba:) Aki elmegy, az olyan lesz, amit ennyiért kapni.

Vagy olyan, aki nem kell hivatásosnak. Ezek közül vannak olyanok, akik már nem kellenek. Meg olyanok, akik sosem kellettek.
Na az a valódi lúzer. :)

megamenn 2011.07.13. 20:52:49

@SALE Kálmán: Nem tudom mi a gond pl azzal, hogy a pinába beletört a sütősín, és wd-fóti sem segített? Teljesen életszerű. Szerintem eü-s dolgozók ennél sokkal cifrábbakat is láttak már :)

Mylady 2011.07.13. 21:39:05

@nyehehe: Ilyet én is tapasztaltam már sokszor, de sosem értettem, hogy mi a baj.
A múltkor az egyik Deichmannban csipogott be kifelé jövet a kapu. Idősebb biztiőr szigorú arccal odarohant, elkérte a táskámat. Nem nézett bele, csak belengette a kapunál. Nem csipogott. Mondta, menjek át a kapun. Nem csipogott. Ezt eljátszottuk még kétszer, mire becsipogott a kapu, pont, amikor kifelé kellett átmennem rajta. Visszamentem, nem csipogott.
Erre az ürge elkezdte elölről: táska, én, megint táska, megint én stb. Nem csipogott. Már nem kínos volt, hanem röhejes, ahogy ott svédtornázunk.
Aztán szigorú arccal visszaadta a táskát és intett, hogy mehetek. Kimentem. Erre becsipogott a kapu. De arra már csak legyintett.

Egy héttel később egy másik plázában ugyanúgy Deichmann, mentem befelé, becsipogott a kapu. Megtorpantam, megláttam, hogy elindul felém ugyanaz a biztonsági őr, de csak intettem egyet és távoztam :)

Mylady 2011.07.13. 21:45:40

@fanta: Hagyján, hogy megnézik (bár szerintem az is bunkóság), de mifelénk egy időben a metróban ácsorgó reggeli orkok kommentelték a látottakat. Normál hangerővel, nyálcsorgatós megjegyzésekkel. Kielemezték az előttük elhaladó nők lábát, fenekét, mellét.
Szerencsére két metrómegálló között félúton lakom, így átszoktam a másik megállóra. Ott sokkal nagyobb a forgalom, nem érnek rá trécselni.

SALE Kálmán 2011.07.13. 21:47:42

@Mylady: Nekem a könyvek szoktak csipogni. Szerencsére általában befelé is. :)

Circus 2011.07.13. 21:50:32

Auchan benzikút, beállok. Átok töltőajtó nem működik, hiába nyomogatom, feszegetem. Megunom, a töltőpisztoly érintése nélkül kitolatok félreállni, hogy megpiszkáljam.

Biztonsági őr úr jön, miért is tolattam ki???? Mutatom, aztán megjegyzem, hogy hozzá sem értem a pisztolyhoz, nem teljesen értem... mire ő: a 'kamera' jelezte, hogy tolatok, rászóltak bentről, hogy nyüzsögjön. Értem én valahol, de azt nem jelezte egyúttal, hogy NEM tankoltam???

agi02 2011.07.13. 22:13:37

@SALE Kálmán: aki felvesz egy drága ruhadarabot majd annak az árával dicsekszik az csak azt jelzi, hogy számára ez az árkategória viselése nem természetes.
Ha tényleg megengedhetné magának, hogy mindennap ilyet viseljen akkor eszébe sem jutna mennyibe kerül.
Szóval aki a nála lévő cuccok árát hangsúlyozza eleve lúzer.

szgy 2011.07.13. 22:26:52

egyszer hozzám (az azóta bezárt nyugati téri kaisers-ben) odajött hozzám egy srác, mindenféle bemutatkozás nélkül kérdezte hogy megnézhetem a hátizsákodat? erre mondtam: persze, tök jó, most vettem, nemtudommár mennyiért, semmi baja nincs, kényelmes. ott is hagyott :-)
ha nem mondja kicsoda, mit akar...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.13. 22:30:35

@nyehehe: beszarok
engem maximum Mary vagy Cameron Diaz vetkoztethet le

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.13. 22:42:27

o
nalunk miert nem lognak a nyakunkban a "vagyonorok" es miert nem akarnak belenezni a taskamba?
mondjuk nincs egyaltalan taskam,de lehetne
tenyleg be kell valljam , nekem egy darab elbaszott taskam sincs
van egy hatizsakom, ami vel jottem par eve, de azzal ritkan bevasarlok:)
Marynek van ritikulje- harom negyszaz- az tenyallas, de O no....

zed911 2011.07.13. 22:56:07

Auchan benzinkút? Na gratulálok. Aki oda megy meg is érdemli, hogy bizti őr loholjon a nyakán.
Aztán majd eladod az autót mint alig használt megkímélt vasat azután a szemét után amit beletankolsz ott?

zed911 2011.07.13. 22:58:21

Aki meg lopni megy az nem a táskába rejti hanem a gatyóba varrt titkos zsebbe...

Napkutya 2011.07.13. 23:43:14

Én rendre megszívom ezt késő este a fotós hátizsákkal, ha munkából megyek be a xxxxx-ba.

(Nagy büdös pakk, két váz, objektívek, akksik, egy nagy rakás szir-szar, máig harcoló német alakulat..., stb.)

Jobban szeretem, ha inkább kérdeznek, mintha valamelyik csak jön utánam.

Egyszer én is beleszaladtam egy szokatlanul lelkes b.őrbe, ahol ÉN ajánlottam, hogy ugyan nézze már meg MIÉRT nem próbálom berakni a cuccot egy olyan szekrénybe, amibe nem is férne be, -és amúgy is egy falakat szintű kulcsa van.

Mellesleg, mindegyik bokszra ki van írva, hogy gyakorlatilag, SEMMI felelősséget nem vállalnak az ott hagyott cuccokért.

Ebből a szempontból egyedül a MM korrekt.

Odaadom a pakkot a biztonságiak helyén valakinek, ad egy cédulát, és le van tudva a dolog.

Nagyon korrektek, volt, hogy a fickó szólt, hogy valamelyik cipzár félig nyitva van a tatyón...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.13. 23:53:36

@Napkutya: en tenyleg nem jarok taskaval vasarolni, mert tenyleg nincs, tehat nem annyira ismerem az itteni szabalyokatm, de igen csodalkoznek ha valaki le akarbna teteni velem barmimet
az ki van teve az ajtora, hogyu ne vigyek be fegyvert, ne menjek be felmeztelenul es cipo nelkul, de mas szabalyra nem emlekszem

Napkutya 2011.07.14. 00:12:59

@hagyma: Nem az a baj, ha megkérdez, sőt, az sem baj, ha meg akarja nézni, mi van a tatyóban!

Tényleg.

Ha udvariasan csinálja, fél perc, -megtette a dolgát-, engem meg rohadtul nem zavar.

A sötétebb fajta, -az csak jön utánad. Ott áll, mondjuk, amíg válogatok a felvágottak, vagy a klotyópapírok között.

No, az, néha felidegesít.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.14. 00:18:12

@Napkutya:
nekem baj
bar meg soha nem akarta megnezni senki mi van a taskamban
/ami ugye nincs is, mint emlitettem/
de engem qrwara zavarna ha bele akarna nezni
repteren, birosagonm fbi-nal elfogadom, hogy atmegy a szalagon a cuccom, mert tudom, hogy a biztonsagom erdekeben tortenik
de ha azert mert ugy gondoljak, akar lophattam is
hat azt nem.....
tebyleg nem tudom ,itt hogy van, mert tenyleg sose nincs nalam semmi ha vasarolok
probafulkenel adnak szamot, hogy hany dolgot vittem be
az ki van irva a klotyora nem vihetek ki semmit stb
de hogy megnezzek a taskamat vagy kipakoltassak a zsebeimt?????????
lehet itt is joguk van hozza, itt meg ilyen nem tortent, de ha tortenne, nem tennem meg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.14. 00:21:50

mondjuk nekem mar az is gaz, ha a probafulkenel ulo neni, megnezi hany darabot viszek be es ad szamot
mert ugye......
de azert meg nem nez bele a szemelyes holmimba, tehat meg hatareset

Napkutya 2011.07.14. 00:23:38

@hagyma: Engem, talán ebben az esetben azért nem zavar, mert "szerszámok" vannak benne. Ha kíváncsi rá, hát egye fene...

Nyilván, -ha pl. nő lennék-, akkor természetesen senkinek semmi köze hozzá, hogy van-e nálam épp tampon, vagy mit tudom én mi minden.

Az a baj, hogy ezt is embere válogatja.

Nyilván nem filozófusok és asztrofizikusok mennek biztonsági őrnek...

BaradlayR 2011.07.14. 00:23:42

ELLENŐRNEK NÉZTEK! Így jártál.
Ennyi történt. Máskor mondd, hogy sofőr vagy. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.14. 00:24:30

ja es otthon sem tennem meg, hogy kinyitom a taskamat
maximum ha rendor jonne es elrendelne
de elotte megkerdeznem, mi a vad ellenem es kernek mindenrol jegyzokonyvet felvenni
attol, hogy bemegyek egy boltba, az nem jelenti azt hogy azt csinalnak velem amit akarnak

BaradlayR 2011.07.14. 00:27:12

@BaradlayR:
(bár az imázs így se makulátlan)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.14. 00:29:50

@Napkutya: nem erre gondoltam
tok mindegy mi van benne
az az enyem, senkinek semmi koze hozza, akar fel kilo karaj, akar franciakulcs van benne, akar a kedvenc guminom
ha gyanus vagyok es megallitanak, felrehivnak, majd rendort hivnak az OK
aztan majd lesz valami
de kispista nem fog a taskamban turkalni
amugy gondolom joga van nem beengedni, bar azert ezen is lehetne rugozni...
de kifele felejtse el a zsebeimet meg a taskamat
ha bejelez a szar, akkor ha akarom onkent megmutatom, mert akar a turo varni, ha nem akarom, akkor meg nem nezheti meg
mert milyen alapon?
ha lopassal vadol hivja ki a rendort

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.14. 00:31:45

@Napkutya: tartok tole filozofusokkal meg tobb bajunk lenne........
gondold el TGM-el ken beszelgetned, mikor besipol a jelzo...........

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.14. 01:39:29

Jaj de szeretem ezt a "Többet ér a rajtam / nálam lévő cucc, mint az éves fizetésed" dumát.

Honnan tudod mennyi az éves fizetése? Meg mit érdekel az téged? Ha drága cuccot tudtál venni, örülj neki, azért mert van. Ha az kell az örömödhöz, hogy mindenki tudja mennyibe került, írd ki a hátadra. Hátha megtetszik valamelyik színesfémgyűjtő, bodzatermesztő kisiparosnak is...

Megdobbent 2011.07.14. 02:53:55

Kocsog bkv-s. Biztos egy zsebvitezi volt a taskajaban, es rabiztak, hogy orizze meg reggelig.

hááááát 2011.07.14. 07:18:21

10 évig dolgoztam egy cégnél aki a BKV-nak szállított, javított.Megjártam az összes garázst.Ott tényleg mindenki lop.A takarító nő a hypót, a szerelő az ultradermet ill. csavart, szerszámot.A vezetők pénzt.
Szóval ha egy BKV-t tolvajnak néznek , ne csodálkozzon

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2011.07.14. 08:22:49

Egyszerűen nem értem az embereket, mintha attól lenne Valaki, hogy hol dolgozik. Minden nap azzal kell szembesülni, hogy a munkahelyével vágnak fel az emberek. Nálunk is úgy jelentkeznek be,hogy "tudja én vagyok az újpesti bankból". Ha a nevét mondaná az is bőven elég lenne. Vagy a belvárosi cipőboltból. Már az első személyes beszélgetésnél mindig beleszövik, hogy hol dolgoznak és milyen nagy emberek ettől, hogy tudjuk kik is ők valójában.Ami senkit sem érdekel. Baráti körünkben orvosok, mérnökök, ügyvédek vannak érdekes tőlük ilyet soha sem hallottam.

Napkutya 2011.07.14. 08:25:43

@hagyma: Nekem az a meglátásom, hogy nem is az élvezetes diskurzusok miatt tartják őket. :)

A legtöbb bolti őrrel meg olyan lenne vitatkozni, mint lóval kártyázni...

Ahol normális biztonsági szolgálat van, ott talán nincs is ilyen probléma. Mondom, vannak jó tapasztalataim is.

Azt nem tudom, hogy megy, ha rendőrt akar hívni valaki, de el tudom képzelni, hogy másfél óra fölösleges matyizás, ami csak a vásárló idejét cseszi el, mert az őrnek ez nyilván a munkaideje, úgyhogy lesz.rja...

2011.07.14. 08:48:40

"Miért kell minden emberrel úgy viselkednie a biztonsági őrnek, mint egy kutyával?"

Rá se ránts, ez Magyarország. Itt az emberek, amint valami kis hatalmat kapnak a kezükbe, rögtön vissza is élnek vele. Egy öntudatos biztonsági őrnél ez hatványozottan igaz.

JaksaM · http://mindennapiember.blog.hu 2011.07.14. 08:51:15

Biztonsági őrök, kicsit könnyedebb formában:

mindennapiember.blog.hu/2011/06/23/szekuriti_4

Illetve egy sztori egy fasziról, akit azért elvittek "hátra", mert 40 fokban is kabátban járt:

mindennapiember.blog.hu/2011/06/09/columbo_habitusa_es_forrest_gump_futasa

2011.07.14. 08:52:25

@Josephine B.: "Jaj de szeretem ezt a "Többet ér a rajtam / nálam lévő cucc, mint az éves fizetésed" dumát"

Szerintem a kolléga nem kérkedésből írta le. Én sem szeretek megválni a cuccaimtól vásárlásnál, miután sehol nem vállal senki felelősséget érte, ha esetleg eltűnik, ellopják, tönkreteszik. Egy drága készüléktől meg pláne nem.

SALE Kálmán 2011.07.14. 08:56:23

@anitám83: Gondolom mert látszik rajtad, hogy el vagy ájulva, hogy leereszkednek hozzád... Ha már választani kell kivel barátkozom, ezerszer inkább biztonsági őrrel, mint az általad említett népséggel.

SALE Kálmán 2011.07.14. 09:05:40

@BaradlayR: Ahelyett hogy vásárlónak nézték volna, mi? :)

mqqq 2011.07.14. 09:07:15

@hagyma: Pont ez történik, csak kevés vásárló tudja, mihez van joga.

Ugye az üzlet magánterület, tehát valóban nincs joga beengedni. Max bojkottálod a helyet, többet nem mész oda, valamint írogatsz a Homárnak.

Kifelé más a szitu, ha kéri, hogy mutasd meg a táskád, jogod van azt mondani, hogy nem. Neki meg ebben az esetben joga van rendőrt hívni és igen, joga van visszatartani is téged, ha bűncselekmény gyanúja áll fenn.

A fentieket felülírja, ha az üzlet bejáratánál jól láthatóan ki vannak függesztve a feltételek, melyeket automatikusan elfogadsz azzal, ha bemész. Ott szokott lenni szó pl. a kifelé motozásról. Itt is az van, mint az elsőnél: ha nem tetszik, nem mész be.

2011.07.14. 09:21:46

Drága cuccokat én sem szeretek letenni, a dicsekedéshez köze nincs, inkább az ellenkezője... túl csóró vagyok, hogy fényképzőgépet, notebookot stb. trollokra bízzak.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.14. 09:41:55

@Jankove: @randomgenerator:

Én se rakom le sehol a táskámat, de nem azért mert hüüü de nagy értékű cuccok vannak benne, hanem mert az enyém és pont.
No meg azért, mert anélkül is, hogy fényképező meg notebook lenne benne állandóan, nagy érvágás elveszíteni egy táskát:
Iratok újracsináltatása
Nálad lévő kp. + a bankkártyák letiltása
Új telefon, új SIM kártya, a régi SIM letiltása

és akkor még semmi értékes nem volt nálad, csak a szokásos alap dolgok.

Na én ezért nem teszem le soha sehol a táskámat, de ettől még nem érzek kényszert arra, hogy minden orkkal közöljem, mennyi értékes cuccom is van nekem....

SALE Kálmán 2011.07.14. 09:44:15

@mqqq: És fizeted a kedves tulajdonos munkanélküli segélyét, meg a tiédet is, ha már kirúgott mert annyi emberrel viselkedett úgy hogy bojkottálják, hogy csődbe ment. így gondoltad, feltételezem.

SALE Kálmán 2011.07.14. 09:48:58

@mqqq: Persze ha valami pénzmosodában vagy ajtónállófiú, ott teljesen mindegy, mert nem a vevőkből élsz:)

@Josephine B.: Te nem nagyon értetted meg a lényeget, ugye?

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2011.07.14. 09:54:35

@SALE Kálmán:Lehet, hogy Te onnan ítéled meg az emberek, hogy honnan jött vagy mit dolgozik, de én nem. Szerintem nem ismersz, szóval ne törj pálcát a fejem felett. Arra szerettem volna kilyukadni, hogy szerencsére vannak olyan tanult emberek (is )(nem csak orvosokból, ügyvédekből áll a baráti körünk) akik egyáltalán nem gizdák, sőt meg is merem kockáztatni, hogy sokkal segítőkészebbek, mint aki olyan nagyra van a munkahelyével és azzal, hogy ő ott milyen nagy ember. Hozzám pedig senkinek sem kell lealacsonyodni, tudom hol a helyem és mit értem el, szerencsére a saját erőmből.

mqqq 2011.07.14. 10:02:15

@SALE Kálmán: Te miről beszélsz? Én a vevő oldaláról világítottam rá a dologra, üzletvezetőként nyilván más a követendő viselkedés...

SALE Kálmán 2011.07.14. 10:10:34

@anitám83: Én egyáltalán nem ítélem meg az embereket. Viszont látom őket, pedig tényleg minden lehetségest elkövetek, hogy ne kelljen nézni. :)

@mqqq: A vevő oldala kb annyi, hogy bemegyek, mosolyognak, köszönök, köszönnek (lehetőleg ha én magázom őket, ők is engem, ez valamiért a legtöbb helyen nem működik, aztán ha megkérdezem hogy hol kondáskodott, ahol ezt tanulta, akkor durcizás van), megnézem mit árulnak, kiválasztom, a kasszához viszem, fizetek, távozom.

Ennyi. Ha ebbe bármilyen hiba csúszik, akkor én nem kaptam meg vevőként amire vágytam.

mqqq 2011.07.14. 10:12:43

@SALE Kálmán: Tévedsz. Vevőként is vannak jogaid és kötelességeid. Ld azokat, amiket írtam.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.14. 10:15:17

Számtalanszor jöttem ki a Tescoból vásárlás nélkül, a hátamon hátizsákkal. Még sosem állítottak meg. Biztos nagyon félelmetesnek látszom :)

KecskeDotyi 2011.07.14. 10:33:29

@Jankove: Hidd el, vannak normálisak. A már említett Rossmann-os biztiőr jó fej. Múltkor hajfestéket vettem, kifelé csipogott. Odajött, nem feltűnően meg nem keménykedve megkérdezte h van-e blokk. Elővettem, de nem nézte meg, csak látta h blokk (szóval simán lehetett volna az előző boltban kapott is :P), megnézte a festéket, kivette belőle a belső mágnescsíkot és elnézést kért, mert még betanuló a kasszás és előfordulhat ilyen hiba. Mindezt mosolyogva, kedvesen.

Ezzel máris el lehet érni, hogy a vevő legközelebb is oda menjen, mert "gázos" helyzetben se járatják le, hanem kulturáltan elintézik az ügyet.

Circus 2011.07.14. 11:45:56

@zed911: érdekes, ismerek egy marék embert, akinek semmi baja, pedig évek óta ott tankol. Én úgy tudom, hogy ugyanazt kapod, mint máshol, csak nem adalékolják tele spéci nyálakkal. Tehát semmi baja, ellentétben a S****-nél többször kapott vizes trutymónál, a M**-nál, ahol bár majdnem mindenkit ő lát el anyaggal, meg ő a hazai benzinkút, de ő a legdrágább (...), folytassam?

Ja, igaz, nekem nem derogál ilyen helyen tankolni, sem pedig névtelen fórumon a nevemben hirdetni a f****m méretét (vagy a mesebeli f****m méretét?), hadd lássa mindenki :). Engem pl. nem hat meg, mert helikopterrel járok, csak nem reklámozom.

Csigorin 2011.07.14. 16:49:31

"Mikor hallotta ezt az egészet több, vásárolni szándékozó fiatal, sarkon fordultak és bementek a mellette lévő kis éjjel-nappaliba, ahol eddig is és ezek után is készségesen szolgáltak ki mindenkit, valamint velük együtt Én is ezt tettem."

ennyi, itt a megoldas.

varvizib 2011.07.14. 17:47:42

Én hasonló helyzetben beírtam volna a panaszkönyvbe.

Egyszer velem is előfordult ilyen, a barátnőmmel vásároltunk éppen, amikor az őr ki akart küldeni mindenkit, de olyan stílusban hogy "mindenki kifelé, záróra". Beolvastam neki, erre röhögött a parasztja. Ekkor megkérdeztem tőle ki a főnöke. Még mindig csak röhögött, mondván neki nincs főnöke. De amikor egy bolti eladót kérdeztem meg, hogy ez mégis melyik cég, majd a bolt vezetőjét hívattam, akkor már neki se volt annyira vicces. Próbált elsomfordálni a felelősségre vonás elől.

Végül ott azt hiszem nem lett panaszkönyv a dologból, nekem elég volt annyi, hogy a bolt vezetői tudnak róla, és megteszik a szükséges lépéseket. Meg aztán nem kirúgatni akartam az embert, hanem csupán kioktatni, hogy legközelebb normális stílusban kérje távozásra a vevőket.

varvizib 2011.07.14. 18:02:47

Nekem furcsa, hogy miközben állítólag munkanélküliség van, rengeteg olyan ember dolgozik, aki totál alkalmatlan a feladatára, vagy legalábbis úgy viselkedik.

Néha nem értem a cégek tulajdonosai miért nem röptetik meg ezeket az embereket, vagy miért nem küldik el őket valamilyen továbbképzésre.

Nemrég például a barátnőmnek vettünk egy interneten kinézett ruhát egy shopból. Az eladó nem tudta megmondani, melyik méret lenne jó, felpróbálni nem lehetett, látszott rajta hogy nem ismerte a terméket, ő úgymond "csak forgalmazza". A kérdésemre válaszolva megmondta, hogy ha nem jó, akkor viszont nem veszi vissza.

A barátnőm kérdezte hogy megvegyük-e.

Erre mondtam neki (az eladó füle hallatára), hogy értelmes döntést csak megfelelő információ birtokában lehet hozni. Itt úgy látszik ilyet nem kapunk, mert nincs senki aki értene hozzá. (Tudnám, akkor a cég vezetőjének miért éri meg hogy őt alkalmazza.) Tehát ez innentől kezdve szerencsejáték.

Végül megvettük, és szerencsére jó volt rá a ruha. Ha nem így lett volna, akkor minden fórumon megírtam volna, milyen szar az ő cégük.

Én nem értem, hogyan lehetséges, hogy rengeteg, tényleg rengeteg helyen az az alap, hogy az eladó nem ért ahhoz, amit forgalmaz, nem ismeri a saját termékét, nem tud válaszolni az ezzel kapcsolatos tipikus kérdésekre.

varvizib 2011.07.14. 18:11:28

"Erre mondtam neki, hogy nem hinném hogy letenném a táskám, mert kicsivel több, mint fél évi fizetése van benne egy fényképezőgép, a pénztárcám és egyéb műszaki cikkek tekintetében."

- Akkor lesz szíves a fél évi fizetésemet VISSZAADNI, a műszaki cuccokat pedig visszarakni a polcra. Esetleg megvárjuk a rendőr urakat.

:-D

SALE Kálmán 2011.07.14. 19:41:47

@varvizib: Kaptál volna a pofádra nem keveset, hogy milyen lúzer vagy, aki nem képes egy tisztességes rongyot venni a nőjére. :)
Fiam, az eladó nem nagyon hatódik meg tőled, meg a véleményedre is. Nem őt alázod meg, csak magadról állítasz ki bizonyítványt.

SALE Kálmán 2011.07.14. 19:43:05

@mqqq: Persze, kötelességem kifizetni azt, amit elviszek. Más nem nagyon.

mqqq 2011.07.15. 09:41:55

@SALE Kálmán: Te rém korlátozott vagy. Ezek szerint azt hiszed, hogy ha kifizeted amit veszel, akkor bevihetsz négy szatyor - a boltban is kapható - terméket, bent hangosan üvöltözhetsz, a földre szarhatsz, miközben elfogyaszthatod az ott lévő kakaóscsigát (amit majd kifizetsz!), minderről fényképeket készíthetsz. Nem, sajnos nincs igazad. Egy halom szabályt kell betartanod.

mohopasi 2011.07.15. 10:31:29

@varvizib: Ez errefelé népi játék. Az emberek többsége olyan poszton dolgozik, amire teljességgel alkalmatlan. Lásd parlamenttől a boltig.

megamenn 2011.07.15. 12:38:14

@mqqq: ...és még azt is képzeli, ha valaki csak 100000 petákot keres, akkor az értékes ember nem lehet. Na ez a beteges, nem az, hogy a hím pinát akar :)

SALE Kálmán 2011.07.15. 13:30:44

@megamen: Nem egészen ment át nálad sem a lényeg. :))

Gyk; embernek lehet értékes, mint biztonságis, biztos hogy nem lesz az.

Csodabűbájoshercegnő 2011.07.16. 00:04:28

Tisztelt Köcsög BKV-s!

Nem elég hogy a ti hírnevetek mocskos, még egy újonnan nyíló üzlet nevét is be akarod mocskolni! Végig néztem a kamerafelvételt az általad említett szituációról és az mind hazugság. Te bementél az üzletbe a biztonsági őr valóban szólt hogy a nagy telepakolt táskádat helyezd el a kasszához,és úgy menjél vásárolni mert az sokkal kényelmesebb. Te sem engedsz fel a buszra biciklivel. Vannak szabályok! Amiket neked is tudomásul kell venni ha nem a buszt vezeted. És nem az orrom előtt csukod be az ajtót amikor már a fél lábam fent van. Azt is azonnal írjam meg egy blogra!? Ameddig te korlátozod az utasokat addig te is korlátozva vagy máshol! A drága fényképezőgépet a buszon találtad? :D Miért nem adtad le a talált tárgyak osztályán. Mellesleg a Biztonsági őrünk nem csak a boltot hanem a vevők értékeit is védi! Tudtommal a törvény szerint 10.én meg kellet volna kapnod a fizetésed akkor miért volt tele a táskád lóvéval? Csak nem loptad? ne látod az ilyenek miatt vannak a boltba őrök! Kérdezem én ha egy vadbarom részeg lett volna bent a boltba és nincs biztonsági őr de a táskádat elveszi akkor meg azért blogoltál volna? Most akkor tegyük fel a kérdést magunknak,melyik a helyes! Ha van a boltba biztonsági őr vagy ha nincs?

u.i: EGY ABC-S DOLGOZÓ!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.16. 04:24:41

köcsög a BKV-s is, meg a rángatózó gizdafonos őrsurmó is.

nnna.

SALE Kálmán 2011.07.16. 12:04:12

@Csodabűbájoshercegnő: Ezzel most tényleg jó hírnevét költötted a boltnak. További rágalmazásnak helye nincs. Ez betölti.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.16. 12:51:24

@Csodabűbájoshercegnő: kiegészíteném eddigi kkommentemet e "cikkhez":

köcsög "egy ABC-s dolgozó"!

affenéébemár. :P

köcsög BKV-s 2011.07.16. 13:06:01

hmm. De érdekes dolgokat írsz le. Kiváncsi lennék tegnap este akkor miért nem mondtad ezeket a szemembe? Nem vagy egy kicsit kétszínű?
Valamint a Te szádból hangzott el az is, hogy volt más is aki emiatt panaszt tett, méghozzá egy hölgy.
Végignézted a kamerafelvételt, és láttad hogy nagy a táskám, ha leveszem akkor könnyebb lesz vásárolni. De kérdem én! Nem dönthetem el mégis egymagam, hogy hogy akarok vásárolni? Ha vásárolni szeretnék 10 kg-os táskával akkor azzal akarok vásárolni. Nem kötelezhet arra senkisem azon a "néven", hogy könnyebb lesz vásárolni. Tegnap érdekes mód már nem volt ott a biztonsági őr.c Állításod alapján szabadnapos volt.
Sőt! Egyetlenegy biztonsági őr nem volt ott, Te álltál az ajtónál és nagyon érdekes módon nyugodtan be tudtam menni a boltba, megvettem a GO energiaitalt 155Ft-ért. Vettem volna cigit is, de még nem kaptátok meg az engedélyt rá és nem volt semmilen cigaretta sem.

köcsög BKV-s 2011.07.16. 13:09:19

Én nem az üzeletet akarom bemocskolni, hanem a biztonsági őrt kirugatni a viselkedése miatt. Írtam is még a címadó levélben, szó szerint idézem:

"Megkérdeztem az ott álló rémült arcot vágó eladónőtől, hogy van-e zsemléjük? Egyből készségesen jött is a válasz, hogy van."

Tehát nekem se a dolgozókkal, se az üzlettel nincs bajom, szimplán a biztonsági őr volt az, aki miatt nem tudtam vásárolni.

köcsög BKV-s 2011.07.16. 13:10:25

Látom ezt sem sikerült elolvasni:
"Ha egy éjjel nappali kulturált megjelenéssel, készséges eladókkal veszi fel a versenyt a többi kisebb éjjel-nappalival, akkor 2011-ben:"

Szerinted ebben a leírásban hol írok olyat, hogy az üzlettel van bajom? Ne legyél már ennyire agresszív.

köcsög BKV-s 2011.07.16. 13:19:24

A Többeiknek pedig!
Nem gizdáskodásból írtam le, hogy mi van a táskámban, hanem azért, mert nem fogok letenni a táskámat, ha értékes dolgok vannak benne. Ha nem lett volna benne semmi érdekes, akkor letettem volna. De azért éjszaka, a belvárosban a 7.kerület szélén a bejárat mellett felkeltheti egy indiai érdeklődését. A Biztonsági őr meg nem fog utánafutni, hogy az a vásárlóé.

köcsög BKV-s 2011.07.16. 13:21:45

@Csodabűbájoshercegnő:
Én ma este is be fogok menni hozzátok úgy 23:50 körül, ugyanúgy táskával, megbeszélhetjük.
Mellesleg másodállásban fotós vagyok, Én csak nem akartam megvállni a munkaeszközömtől.

SALE Kálmán 2011.07.16. 14:25:07

@köcsög BKV-s: Csak aztán meg ne lepődj ha bemégy, és elrikkantod magad hogy "Kezicsókolom, a csodabűbájoshercegnét keresem!", erre a biztonságiőr szégyenlős mosollyal elkezdi letolni a gatyóját, és kirakja a zárva táblát.

Manyecska 2011.07.19. 12:14:52

Hádde.., nekem a kosaram visszavitte a biztonsági őr fizetés után..:))..valaki lettem. Igaz bugyi nem volt rajtam.
Én spéciel ha bemegyek köszönök előre /őrnek is/ és onnantól kezdve lexarom követ-e bárki is... Az intim betétekig szoktak:)))))

Manyecska 2011.07.19. 12:28:57

Az igazi bunkók idejárnak a mellettünk lévő konditerembe.Vékonyak, szőkék /karonülő kisgyerek../..és kizárólag a járdán szeretnek közlekedni ezerre,l miközben majd összef@sod magad mert lássuk be ijesztő egy hangtalanul suhanó kocsi negyven centire tőled...és még nekik áll feljebb ha bemutatsz:)! Innen is üzenem hogy dugják fel a kocsit a dubajozós büdös /9.sz."hívójel"/..jukba!!:)
Bocs mindenkitől..
süti beállítások módosítása