Tékozló Homár

Bréking: lopnak a szabadstrandon

2012.07.11. 15:52 | jackyll | 214 komment

A strand nem a Homár kedvenc helye, ezért hálás, hogy mások letesztelik helyette ezeket a helyeket. Promontor az agárdi Napsugár strandon állapította meg, hogy napsugár az van, árnyék viszont alig. Andrásék a Tóbíró strandot próbálták be, ám amikor otthagyták a cuccaikat 10 percre, azonnal ellopták az értékeiket:

Egy nagyon rossz strandolási élményünket osztanám meg veletek: Az elmúlt néhány 4-5 évben nem volt alkalmam Velencére utazni strandra. Korábban évente többször leutaztunk. Jól bevált területünk volt. A víz is tetszett. A szolgáltatások is (WC lehetőség, gofri-, lángos és egyéb nyalánkságok léte, stb.). Így elhatároztuk, hogy idén újra lemegyünk, ráadásul nálunk vendégeskedett épp egy unokahúg is... Júl 5.-én le is utaztunk... Első meglepetés... a régi jó bevált, tetszetős szabad-strandrész el van kerítve, építés folyik... Azaz folyna, ha nem ott állna évek óta félig sem készen az épületsor... (állítólag lelépett a vállalkozó, vagy becsődölt... így ugrott a beruházás)... Egy szemétdombhoz hasonló terület kezd kialakulni ott... Kerestünk a környéken egy másik szabad strand részt... Így jutottunk a "szörnyű" Tóbíró köz strandra.

A strand napozó helye talán még tetszetős is lenne, tele fákkal, és napozó helyekkel... És vannak büfék is. De a fürdő részen kialakított strand az borzalmas... A gyerekeknek elzárt területünk van, kb. 30-40 cm.-es, ill. 50-60 cm.-es vízzel. A kordonon kívül pedig nyakig érő, de inkább 2m-es, és mélyebb víz van... De messze nem tudsz kiúszni, mivel vízisíelésre kialakított drótkötélpálya húzódik a víz felett... Ott már "zavarnád" a vízisíelőket...

2 éves gyerekem van, így a táskánk tartalma zömében gyerekruhák, pelenkák, kaja, ivóvíz, naptej, stb.. Mégis elkövettük azt a hibát, hogy telefont, lakáskulcsot és napszemüveget is kivittünk a strandra... Mindezt azért, mert nem találtuk biztonságosnak a parkolót (nehogy kilopják), ill. állapotos feleségem nem szeretett volna fürdőzni, így van aki vigyázzon a cuccokra... 10-15 percig volt távol a leterített pokróctól, mivel eljött megnézni, hogy hol tudjuk a gyereket fürdőztetni... Addig két táskánk benne telefonokkal, dioptriás márkás napszemüveggel, lakáskulccsal, pelenkákkal és egyéb csecsebecsékkel eltűnt. Valaki a fogd, és vidd elvét alkalmazta eltulajdonítva értékeinket.

Ami nagyon fájó, előszöris az élmény... Másodszor az ellopott kb 115-120.000 Ft. össz érték... Pótolhatatlan persze nincs, de akkoris pénzbe kerül... Persze a gyerekre nem volt pelenkánk, amit ráadjunk... így a félretett, még nem kidobott használtpelenkát kellet visszakapnia, amivel a rendőrségen eltöltött 1,5 órát és a haza utat is ki kellett bírnia... Nem beszélve azt is, hogy így egy negyed órás fürdőzés után a környék keresgélése, rendőrségre menés, hazautazás, stb. várt ránk... Nem egy kellemes strandolás...

A lopás felfedezése után körbejártam a környéket, hogy hátha eldobták valahol a táskákat, a belőlük kivett értékeket követően... De sajnos nem leltük meg... A mobiltelefonokat azonnal kikapcsolták... Öröm az ürömben, hogy a pénztárcát, és egy másik mobilt nem vittek el.. Sőt az autónk kulcsai is megmaradtak, mivel nem a táskába "dugtam" el....

Az elmúlt 10 év alatt sok vidéki strandon, üdülőhelyen jártunk, meg külföldön is, Görögország ill. Erdély... De soha nem loptak meg...  Nem tudom, hogy hogy jön valaki ahhoz, hogy ellopjon egy kisgyerekes családtól táskákat...?? Ill. hogy hogyan lehetséges az, hogy Velencén nem tudják megoldani a strandok ésszerűbb működtetését... (persze gondolom, ha valamelyik fizetett strandon lennék, akkor kevésbé történik ez meg velünk.)

Azt viszont most már értem, hogy miért megy mindenki inkább külföldre nyaralni... Ugyanis ellehetetlenítik a strandolásokat... Eladják a tó területét... és közben elveszítik az oda évekig járó ügyfeleket... Ugyanis megfogadtuk... Belátható időn belül Velencére nem fogunk utazni...

Azon viszont meglelődtünk, hogy a parkolóból való kijövetelünkkor már szedték a pénzt a parkolásra... Tőlünk nem... Bár nem is fizettem volna...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferand1979 2012.07.12. 07:50:38

@FDToth: egynapos strandolásról volt szó. És a legolcsóbb így lett volna a strandolás. (ha nem történik meg a baj).
Azért egy napra leugrani Itáliába, vagy a horvátokhoz, az eléggé nagy stílusú lett volna, még repülővel is

ferand1979 2012.07.12. 07:52:22

@Rózsaszín Lódenkabát: ha szállás lett volna a közelben, hülye volna az aki kiviszi értékeit a partra. A kocsit is feltörik bármikor. Az sem megoldás.

ferand1979 2012.07.12. 07:54:29

@Manyecska: jó hogy mondod. Ha arrafelé járok, majd ott fogok Gárdonyban fürcsizni.

venszivar 2012.07.12. 08:20:25

@Manyecska: "CSAK" azért nem, mert alacsony a Duna víz állása, mint a Haller u.-nál:):D) !!!

kalapocska 2012.07.12. 08:21:30

en csak azt nem ertem hogyha a penztarcat meghagytak miert maradt a szerencsetlen gyerek hasznalt pelenkaban orakig? Nem lehetett volna utban a rendorsegre beszerezni egy csomag pelust???

cicmen (törölt) 2012.07.12. 08:57:20

@kalapocska: en csak azt nem ertem hogyha a penztarcat meghagytak miert maradt a szerencsetlen gyerek hasznalt pelenkaban orakig? Nem lehetett volna utban a rendorsegre beszerezni egy csomag pelust???

Nem! Egy ekkora gyerek még képtelen felfogni mi történt és teljesen részvéttelen! Sajnos ez az egyetlen módszer hogy átérezze , mekkora szarban van most a család! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.12. 09:18:59

@ferand1979: Azért egy bezárt autó, amiben esetleg riasztó is van, nem annyira csábító...

Különben ultimate megoldás.
Kamera a kocsiba, ami egy megfelelő eszközön (netbook, tablet) keresztül a home szerveredre tölti fel a felvételt.
Feltörik? Megvan az elkövető feje...

cicmen (törölt) 2012.07.12. 09:40:10

@ColT: Megvan az elkövető feje..

Igen! Aztán kiteszed a facedre és az összes hülye ismerősöd lájkolja majd mert el sem olvassák ki az!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.12. 09:43:37

@cicmen: Utána megszakítod velük a kapcsolatot, mert ennyire hülyék :D

De a yardot esetleg érdekelni fogja.

Aztán elkapják, és mivel nincs vagyona, a cuccot meg eladta, buktál mindent :)

labi 2012.07.12. 09:46:48

Mindenképpen javaslom mindenkinek, hog strandra legalább 120-150e Ft értákű cuccokkal menjenek ki, hiszen nem nyaralás a nyaralás, ha nam paszkodhatjuk közben folyamatosan telefonjainkat.

És a strand közepén magára hagyott táska sokkal nagyobb biztonságban van, mint egy autóba nem látható helyre rakva.

Jah, és jelzem minden strandon lopnak, itthon és külföldön is, mert a tolvaj urak nem jelölnek ki külön tiszteletben tartott "nem lopós" partszekaszokat.

Tudod kedves postoló az egy dolog hogy nem cseppet voltél hülye, de hogy ezt még világgá is kürtölöd, az a csimborasszója.

labi 2012.07.12. 09:49:06

@ColT: "mert ha elkapják, akkor úgysem lesz meg semmi, de ha nem kapják el, fizet a biztosító..."

Miért ne fizetne a biztosító, ha megvan az elkövető?
Kárra fizet, majd megpróbálja a pénzt behajtani a tolvaj úron. De ez már nem a károsult dolga.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.12. 09:53:49

@labi: Gondolom biztosításfüggő is. Különben én is filóztam rajta, de gondolom megvolt az oka, hogy ezt mesélték nekem.

@cicmen: Különben meg igen, szóval egy levágott emberfejet a yard se tolerál :D

cicmen (törölt) 2012.07.12. 09:56:48

@ColT: De a yardot esetleg érdekelni fogja.

Persze! Bemutatod, beszkennelik, átfuttatják a "rendszeren", az kidobja a nevét és a címét. Öt perc múlva már csenget is nála Derrick felügyelő, miközben Harry szemmel tartja a hátsó kijáratot! Tudom én hogy megy! Állandóan tévét nézek! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.12. 10:06:33

@cicmen: Persze az is lehet, hogy a magyar rendőrségen simán csak megbüntetnének, mert sérted a tolvaj személyiségi jogait :D

VT Man 2012.07.12. 10:20:47

Mi lesz a következő Homár poszt?

Az, hogy a politikusok lopnak?

Vagy az, hogy a gyilkosok embert ölnek?

A posztoló talán szerencsés volt, hogy ilyen felelőtlen hozzáállás mellett eddig megúszta.

Értéket NEM HAGYUNK ŐRIZETLENÜL a strandon! Se az autóban nem hagyunk laptopot!

LenaLondon 2012.07.12. 10:32:27

Anyám. Én nem szoktam a posztolót. De most meglepődtem.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.07.12. 10:59:19

nem kell mindíg a kisgyermek, illetve az állapotos asszony mögé burkolózni.

amikor ellopták a cuccaitokat nem volt ott senki, így kurvára nem tudták hogy kisgyermekestől lopnak, így nem is volt szívfájdalmuk...

azért jár egy fejbebaszás, hogy strandon 120000-nyi cucc van nálatok. normális vagy? jóhogynem vittél laptopot is bazdmeg. szerinted a lábszagú papucsodat, és egy szál törölköződet mennyien fogják ellopni? nem véletlenül vitték el a ti cuccaitokat.

altimus 2012.07.12. 10:59:48

- orizetlenul erteket sehol nem hagyunk. strandolasnal vagy valaki vigyaz a holmira, vagy meg kell kerni egy szomszedot erre.

- autoban lathato helyen _semmit_ nem hagyunk.

- lakasunkat riasztoval, online riasztoval ... vedjuk

- jelentos mennyisegu keszpenzt, ertekpapirt, ekszert ... lakasban sem tartunk, arra valo a banki ertektar.

ezek minimalis odafigyelest igenylo, evidens dolgok. ugy gondolom a lopasok nagy resze megfelelo (nem paranoias) odafigyelessel megelozheto lenne.

(par eve kereste az egyik zenesz az autoban, lathato helyen hagyott, arany fuvolajat, mar nem emlekszem az illeto nevere, de autoban nem hagyunk aranyfuvolat.)

lukit 2012.07.12. 11:05:52

Strandi bölcsesség: ha letakarod törülközővel, akkor tuti nem lopják el.

ArgonX 2012.07.12. 11:10:13

Valamelyik idióta muszlim országot emlegetett.

Engem muszlim országban loptak meg, de a tolvajnak rohadtul nem vágták le a kezét. Bírósági tárgyalás volt, a tolvaj elzárást kapott.

A középkor pár száz évvel ezelőtt volt...

Manyecska 2012.07.12. 11:12:26

@ferand1979: menny! A szabadstrandot én nem szeretem de nem rossz /parkolás nem occsó!/. a poppstrand tuti. kulturált. Homokozós-röplabdás-stb..mi is ott strandolunk ha arra keveredünk /mi oda kajálni szoktunk lyárni a Vadász vendéglőbe, mondjuk pár éve volt az is..Ja, meg van igazi gyógyfürdőjük is a falu végin a tó másik oldalán-aki arra gerjed. Klassz.

Manyecska 2012.07.12. 11:13:59

@lukit: a sorsot hívja ki szerintem aki értéket hagy őrizetlenül, ezek csak azt lesik. Mi is őrizzük vagy megőrző /kocsikulcs, telefon, stb/ , vagy felfújható guminőt a cuccok mellé:P:)) Bocs.

xunilo 2012.07.12. 11:15:18

@labi: "Miért ne fizetne a biztosító, ha megvan az elkövető?
Kárra fizet, majd megpróbálja a pénzt behajtani a tolvaj úron. De ez már nem a károsult dolga"

Mert akkor polgári peres úton neked kell kiperelni belőle...

Jó reggelt, ez Magyarország!

(örülök, h neked még nem volt dolgod magyar biztosítóval. Gondolom. Mert ha lett volna nem írnál ilyet)

Béélaaa 2012.07.12. 11:18:41

1. Szabadstrandra nem megyünk, mert lopnak, ha nem a rabolók, akkor a büfében.

2.Fizetős strandra nem megyünk, mert már a pénztárban meglopnak és utána jön az 1.es pontban említett eset.

3. olyan helyre megyünk, ahol be tudjuk tenni a cuccunkat szekrénybe elzárni, vagy ha van saját nyaraló, egyéb eset nincs.

Démonmac1 2012.07.12. 11:20:33

De bakker 3000 éve is teljesen egyértelmű volt, hogy cuccot nem hagyunk csak úgy ott... ha wc re kell mennie akkor is fogja az értékeket és magával viszi.
nehéz elhinnem, hogy van ennyire naív személy mint a posztoló..ezek szerint mégis.

vidékitapló 2012.07.12. 11:21:55

Értem én, hogy pesti létedre LEutazol vidékre fürcsizni, de azt nem értem, hogy minek? Budapest tele fasza kis fürdőkkel amit pár villamos/busz/troli/metro/riksa/gördeszka után fél óra alatt elérsz, de neked a hattyúszaros velencei tó kell ami élővíz, maga az ocsmányság. Miért kell ezért LEutazni egy halom kemény magyar forintért? A falusiak fürdenek a tavakban, mert az ingyé van és nem zavarja őket sem a döglött hal/hattyúszar/békaszar stb...

ArgonX 2012.07.12. 11:27:33

@vidékitapló:

Hát te aztán tényleg jó nagy tapló vagy :)))

Manyecska 2012.07.12. 11:31:28

@Béélaaa: esetleg viszel magaddal zárható szekrényt! :)))

Nyiri 2012.07.12. 11:32:34

@goes: Nekünk velencei fizetős standon loptak el mindent.

csincsilla72 2012.07.12. 11:33:57

1. @vidékitapló: Pesttől Velence délnyugatra van. Ezért LEutazunk.

2. A posztoló hülye volt, most megtanulta, hogy értéket elöl nem hagyunk. Pláne nem szabadstandon.

3. Lehet védekezni, akkor nincs gyerek és nincs a bosszúság, hogy egy gyerekest is kirabolnak.:-)

Manyecska 2012.07.12. 11:34:19

@vidékitapló: ott ahol a fülzsír megáll a víz tetején?, olyan a strand!:D másik gombás lábkörme a szádba, jobb mint egy orgia, estére automatikusan kanyarogva közlekedek olyan tömeg van!! a víz délutánra pisa. Szerintem gyakorlatilag is.

Macropus Rufus 2012.07.12. 11:47:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
erre találsz az ogrish.com-on egy videót ahhol az ispének az egyik kézfeje már le volt vágva lopás miatt... ismét lopott.
Másik kézfej és az egyik lábfeje bánta.

Ha valaki hülye, az akkor is lopni fog amikor már csak egy torzó lesz... igaz akkor döntetlennel feladná :D

Captain Awesome 2012.07.12. 11:47:59

Szerintem... nem... szabad... magára... hagyni... a... táskát... a... strandon... és... akkor... nem... lopják... el...

fda 2012.07.12. 11:52:59

"kivittünk a strandra... Mindezt azért, mert nem találtuk biztonságosnak a parkolót (nehogy kilopják"

Okos gondolkodás. Egy zárt autóból, ami szirénázni kezd, ha csak hozzáérnek, bizony könnyebb ellopni valamit, mint amit a fűre teszel és otthagyod :-)

lavór 2012.07.12. 11:54:59

"Lopnak a szabadstrandon"

És?

Lopnak még: a fizetős strandon, fürdőben, a buszon, villamoson, az utcán, repülőtéren, kórházakban, iskolákban, lakásból, ólból, termőföldről, lopnak az üzletekben, plázákban, a parlamentben, munkahelyeken.... stb.

Szerintem rövidebb lenne az a lista, ahol nem lopnak. Na az hír lenne. :D

fda 2012.07.12. 11:55:20

@ferand1979: Van lehetőség.
A táska valahol 10000 méteres körzetben van egy kukában, a pénz 100km-es körzetben valaki zsebében, a napszemüveg egy gyerek orrán van, a telefon meg egy használt-teló boltban. :-)

indapass90210 2012.07.12. 11:56:21

Szerintem mivel az emberek túlnyomó többsége becsületes (legalábbis a maga módján az) a melletük helyet foglalót is meg lehet kérni, hogy figyeljen a cuccokra pár percig.... Az összes ilyen lopás nagy részét strandonként ugyanaz az 1-2 ember követi el, így kicsi a valószínűsége, hogy pont a lopót kérjük meg.

fda 2012.07.12. 12:04:17

@labi: Próbáltad már?

Nálunk valaki a családban igen. Konkrét eset következik:

Ha megvan az elkövető, akkor az a lehetőséged van, hogy saját költségeden feljelented, kéthavonta 3 éven át eljársz a bíróságra, ott félmilliós perköltségen újra kiderítik hogy a bűnös bűnös, de kifizetni nem tud semmit, a megoldás az lesz, hogy az állam ha kegyes hozzád átvállalja a perköltséget, ha te olyan jó fej vagy, hogy lemondasz a kártérítésről.

Na ez az, amiért itt mindent lehet, a lebukás esélye eleve nulla (hogy a fenébe lehetne megtalálni egy közepes testalkatú, rövid hajú, napszemüveges fickót, ilyen épp 2 millió van az országban. Ha meg lebukik, akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy komolyabb büntetést kapna - nincs visszatartó erő.

fda 2012.07.12. 12:09:40

@csincsilla72: "Pesttől Velence délnyugatra van. Ezért LEutazunk"

Aha!
Utaztál már fel Tahitótfalura? (észak)
És Miskolcra felutaztál már? (észak-kelet)

Az átlag pesti bunkó LEutazik az ő városából. Ha meg vezetékes számot ad meg, nem teszi mellé az 1-es körzetet. Ez van.

ferand1979 2012.07.12. 12:12:02

@fda:
"a napszemüveg egy gyerek orrán van"
- nos azt kétlem, mivel a szemüveg dioptriás volt, és prizmás. Ráadásul a két oldala nem is egy dioptria. Ha valaki csak felpróbálja, először szédülés fogja el, majd akaratlan reflex, hogy levegye a fejéről.
A telefonokat meg kellene nézni a környék boltjaiban az imei / sorozatszám függvényében.

Apropó... nincs valakinek eladó Nokia 2330, vagy 2700 classic telója?

ferand1979 2012.07.12. 12:14:20

@vidékitapló: a posztoló NEM Pesti (ja, és nem Budai sem)

csincsilla72 2012.07.12. 12:22:59

@fda: Siófokról FELmegyek Pestre és LEmegyek Bajára. Én mindig így mondom. Az átlagpestibunkót nem ismerem.

Alpika 2012.07.12. 12:30:00

@Putyur: Neked van igazad. :) De attól még nem normális, hogy meglopnak egy szabadstarndon, és hogy Te is már abban nőttél föl, hogy nem hagyunk semmit őrizetlenül. Lehetne ez azért jobb is nem? Tudod olyan gondtalan nyaralós.
A gyerek meg nem sajnáltatásra van, csak védtelen akiről te gondoskodsz, addig ameddig meg nem nehezítik ezt. Na akkor elkkez eluralkodni a pánik az embereken, ami megnyílvánul sajnáltatásban, agresszióban vagy egyébb módon de szerintem ez természetes.

min 2012.07.12. 12:45:50

Én vettem egy nyakbaakasztos vízhatlan tasakot. Abba elfér a mobilom, pénzem, kocsikulcsom. A törülözőmet meg vigye ha kell neki...

Behajtó70 2012.07.12. 12:47:00

Először atz hittem, leírod, hogy már tizedik ismerősödet is kirabolták. Ehelyett balfék vagy, otthagyod a cuccot, és megtörtént a dolog. Mégis milyen alapon általánosítasz? Miért gondolod, hogy ez pl a Balatonon/Pesten/villamoson/akárhol máshol nem fordulhatott volna elő?

Szomorú, hogy megtörténik, de ez nem "velencei" probléma!

(egyébként táskában szabadstrandon értéket otthagyni...okos dolog)

Manyecska 2012.07.12. 12:53:04

@min: na azt hol vetted, szia, akarok én is..trafik?

Manyecska 2012.07.12. 12:55:49

@ferand1979: hülye vagyok, Agárdot akartam írni, :D:D:O vagy azt írtam? mindegy, ahol a popstrand van. Na oda menny. Jó hely! Gárdony mellett..:P

min 2012.07.12. 12:57:55

@Manyecska: Szörfboltban. Van különböző méretben és teljesen vízzáró.

zZz 2012.07.12. 12:58:20

Tegnap este találták meg szerencsétlen 25 éves lányt holtan, meztelenül.
És te azon csodálkozol, hogy pont egy kisgyerekes családtól lopnak?
Sajnos nem tudsz mást tenni, mint elfogadni: ami Magyarországon mozdítható, azt elviszik. Innentől kezdve vagy vigyázol rá vagy lába kél. Nem, nem veled van a baj, de ilyen országban élünk. Megszoksz vagy megszöksz, ugyanis ellene nem tudsz semmit sem tenni.

min 2012.07.12. 13:03:02

@Manyecska: és aquapac a termék neve.

Manyecska 2012.07.12. 13:07:23

@min: kösziszépen!!
Te fel tudsz állni 1 szörfdeszkára, irigyellek! én próbáltam de nem bírtam, folyton hátast dobtam..:P :)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.07.12. 13:22:14

@fda: aha, kétvilágiként (pesti és vidéki is) ez örök ellentét lesz, babám. Ha hozzáteszem a telefonszámhoz, hogy 1-es körzet, az a reakció, hogy minek nézem, nem buta paraszt ő, hogy ne tudná. Ha elmegyek Miskolcra (sztem ez lenne inkább a polkorrekt és nincs luxuspicsogás), akkor jajdemekkorapesti vagyok, Pesten meg, jajdevidékilyány... szertintem ennek nincs jelentősége, általában csak az ilyen nagyon lokálpatrióta díszfaszok akadnak ki rajta.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.12. 13:28:30

@zZz: Ez volt ám a furfangos logikai vonalvezetés.

min 2012.07.12. 13:29:02

@Manyecska: de legalább kellemes az esés:-) Türelem kérdése az egész:-)

Manyecska 2012.07.12. 13:41:13

@min: :) zavartak a hullámok!! olyan voltam az uram szerint mint amikor Mari néni tápászkodik fel az ülésről /4 cekkerrel/ a 7-es buszon..!:( De ő paraszt. :P

Manyecska 2012.07.12. 14:19:15

Esetleg lehetne nagymamákat bérelni erre a célra /strandon/..!:) "Humán-térfigyelő rendszerek..":p ha nincs,kitömni..

euAgWzgmmtq7K 2012.07.12. 15:57:01

20 éve nyaralok a Balatonnál, és egy értékesebb papucsot/törülközőt nem hagyok őrizetlenül a parton. Ez egy ilyen ország. Lopnak.

záporeső 2012.07.12. 15:57:10

Siófokiként minden hozzánk érkező nyaralónak elmondjuk, hogy strandra csak ócska ruhában, mindenféle irat, műszaki cikk nélkül és csak annyi pénzzel amit el tervez költeni az ember érdemes menni.
Ha meg mégis felpakolva megy valaki, akkor tényleg nem otthagyni őrizetlenül a cuccokat, mert nemhogy 15 perc, de kettő is elég ahhoz hogy ellopjanak valamit. Van idő kifigyelni, hogy melyik táskában mi van, így még keresgélni se kell.
És ez már 10 éve is így volt, nem tudom min csodálkozik a posztoló. Ja és nem csak Siófokon a szabad strandon, hanem bármelyik szabad/fizetős strandon.

euAgWzgmmtq7K 2012.07.12. 16:05:03

@fda: oké, és akkor mi van, ha vidéken arról beszél egy helyi, hogy jövőre FELköltözik pestre? mert nem egy ilyet hallottam, tehát használják. lehet, hogy ez már nem is helyhatározó, hanem módosult a használata, mint a tökéletesen értelmetlenül használt albérlő/főbérlő szavakban.
ja és a vidékiek következetesen meg vannak győződve róla, hogy lenézem őket, meg nagyképű vagyok. pedig őszintén szólva leszarom, hogy ki "hovávalósi", a megyéket azt se tudom hol vannak és egyáltalán nem is érdekel ki hol lakik meg született.

euAgWzgmmtq7K 2012.07.12. 16:08:23

@d.hardman: viszont voltam ex csajom szülőfalujában, és bemutatkozás után egyből közölték hogy én vagyok a tápos pesti gyerek, meg hoztak paradicsomokat, hogy én ilyet még biztos nem ettem. nyilván ezek alapvetően kulturális különbségek de vidéken mégiscsak paraszt módon viselkednek az emberek velem, fővárosban meg nyugatdunántúlon pedig nem

vidékitapló 2012.07.12. 16:20:59

Remek, témánál vagyunk!
Főváros és a vidék. Akkor nem is létezik más csak a főváros és a környéke? Az nem zavarja egyik Pestit sem, hogy ők vannak 1.7 millióan amíg Magyarországon 9.98-1.7 millióan? Akkor elmondom nektek drága Budapestiek, hogy:

1. Nem leutaztok vidékre, hanem elutaztok Szolnokra

2. Nem felmegyünk Budapestre, hanem elutazunk Budapestre.

Magyarország nem a Budapest vidéke, hanem 328 város és párezer falu egysége.

Hogy a témához is hozzászóljak, 2012 -ben 400 forintos benzinnél nehogymár a retkes tavakban fetrengés legyen a legnagyobb gond. A tó természetes viz, beleszarik/beledöglik az összes állat ami ott él a haltól - a sok repülő szarig. Ti meg abban pancsikáltok és fizettek ki egy halom pénzt vonatra/benzinre.

És akkor még ennek a hülyének az összes cuccát ellopják a cigányok...

Hülyenépség.

venszivar 2012.07.12. 16:38:32

@vidékitapló: Jól nyomod, DE a Budaiakat miért hagytad ki ? :)

euAgWzgmmtq7K 2012.07.12. 16:43:25

@vidékitapló: Megszólítva érzem magam, hiszen a témában irtam kommentet én is. A vidék per definitionem az ország fővároson kívüli része. Ettől még megsértődhetsz rajta, szerintem nem érdemes. Azonkívül a "felkerülni/felmenni" Pestre szöveg vidéken is használatos. Még akkor is, ha konzekvensen Pestnek nevezik Budát is, ami meg nem az.

Putyur 2012.07.12. 17:10:44

@Alpika:

Valóban nemnormális dolog hogy lopnak; ezen kívül még sokminden van a világban, ami nemnormális. Dehát ez van; az ember vagy mártírt és áldozatot csinál magából készakarva, amikor kihívja a sorsot maga ellen; vagy ésszel él, és preventív módon elhárítja a lehető legtöbb veszélyforrást magától. Például azzal, hogy nem hagyja ott a cuccát őrizetlenül sehol.

Amúgy 48 éves vagyok, tehát nem ebben a miliőben nőttem fel; annakidején még nyugodtan ott lehetett hagyni a strandon a holmidat, nem vitte el senki (mondjuk nem is voltak kószáló mobiltelefonok akkoriban).

Idézet a posztból: "... hogy jön valaki ahhoz, hogy ellopjon egy kisgyerekes családtól táskákat...?? ..."
Nos, az a helyzet, hogy a tolvaj nem nagyon nézegeti, kinek a táskáját emeli el, a Robin Hoodok már kimentek a divatból. Tehát a gyereket (mint mentő/súlyosbító körülményt felemlegetni színtiszta demagógia.

LenaLondon 2012.07.12. 17:32:35

@vidékitapló: Annyira a tököm tele van ettől a dumától. Bazzeg pesti vagyok, sőőőt belvárosi, már az apám is az volt és a nagyapám is.
Ha Vácra megyek azt mondom: felmegyek baszki mert északon van, ha Szegedre, akkor lemegyek, mert délen van.

Ebben nincs semmi lenézés. Viszont ha megmondom, hogy pesti vagyok olyan mélységesen tudnak lesajnálni a helyiek, hogy az már fáj. Szabolcsban csoportosan jártak utánam a tinilányok és röhögtek, hogy na itt egy hülye pesti.

szamaritánus 2012.07.12. 18:01:01

odamentel a felesegeddel, akit azert vittel, hogy vigyazzon az ertekeidre. elment 15 percre, nem vigyazott rajuk. cigany ellopta. asszonyt lebasztad-e?

Anomalocaris (törölt) 2012.07.12. 19:02:10

@vidékitapló: A legnagyobb hülye te vagy, hogy ilyeneken rugózól őrjöngve, nomen est omen. Persze ha csak trollkodsz, akkor jól csinálod :)

fda 2012.07.12. 19:38:04

@d.hardman: "ha vidéken arról beszél egy helyi, hogy jövőre FELköltözik pestre?"

Vannak vidéki bunkók is :-))

Egyébként ez a középkori városok szóhasználatából maradt meg szerintem, és manapság rosszul használják

Manyecska 2012.07.12. 20:10:15

Nem tom, úgy vagyok vele, emberek vagyunk, megkülönböztetni csak a bunkók szokták egymást,..vica-versa.. :D

venszivar 2012.07.12. 20:25:47

@Emberiségellenes háztartási gép: @Manyecska:

Én meg attól a dumától vagyok kiakadva, hogyasszondja : "földim" . Akkor aki nem a tájt lakik, akkor az Holdid ? te ütődött........ezt, sosem hagyom ki.
nem olyan családból származom.........?))

Manyecska 2012.07.12. 20:33:36

@Emberiségellenes háztartási gép: nem most csak trollkodom..:P olyat hallottam ma hogy sikongató lábrázást kapok:((
Nem érdekes..

Anomalocaris (törölt) 2012.07.12. 20:40:28

@Manyecska: Akkor jó. Már majdnem azt hittem leembiztél.

brummancs 2012.07.12. 23:15:17

Egyszer szívesen teletömnék egy hátizsákot robbanó fossal, hadd lopja el valaki a strandon, aztán mehet rögtön fürdeni.

min 2012.07.13. 00:17:48

@Manyecska::-)) Gyere Gárdonyba és segítek :-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.07.13. 09:10:27

@fda: én mindig azt hittem, hogy a fel/leutazás észak-déli tengelyen mozog, aztán pesti ismerősök kijavítottak, hogy Egerbe nem fel-, hanem leutazik az ember. Sose tudtam rászokni :)

Manyecska 2012.07.13. 11:32:56

@min: hová, merre?:D ott szoktál szörfni??? :)

Manyecska 2012.07.13. 11:34:04

@brummancs: kissé, hangsúlyozom: kissé..antiszociális beütést tapasztalok nálad, bár igazad van:D.. :))

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2012.07.13. 13:03:18

ha 50 éve velence felé se fingtál honnan tudod egyből, hogy 5 éve építik a szabadstrandot? kamu

tuono 2012.07.13. 17:26:51

Barátom nehogy csalódás érjen, de külföldön is lopnak ám, épp az odaszakadt balkán hordák, köztük remek honfitársainkkal is...

Xezs 2012.07.13. 18:47:12

@d.hardman: Már ne is haragudj, de ez nettó hülyeség. A vidék az, ahol 3 km-es körzetben csak egy gémeskutat látsz meg egy parasztviskót. Na az a vidék. Egy Debrecen vagy Miskolc szintű város rohadtul nem vidék.

Csak Bp-en sokan így mondják.

Egyébként meg mesterséges dolog ez az egész Bp-i VS nem Bp-i szembenállás. Fölösleges acsarkodni, mindenki húzzon a dolgára a saját városában/falujában oszt kész.

euAgWzgmmtq7K 2012.07.13. 18:49:57

@Xezs: ha már nettó hülyeség, akkor a nettó hülyeség kifejezést magyarázhatnád meg, hogy mit jelent.

a vidék definició az értelmező kéziszótárból való, úgyhogy a panaszaidat velük beszéld meg.

szerintem is mesterséges dolog a vidékiek budapesttel szembenállása, és nem értem, miért része az identitásuknak.

Xezs 2012.07.13. 19:11:45

@d.hardman: Értelmező kéziszótár? Légyszi linket! Ezt nem hiszem ugyanis.

euAgWzgmmtq7K 2012.07.13. 19:15:15

@Xezs: A definiciókban nem hinni kell. Keresd ki.

Xezs 2012.07.13. 19:40:33

@d.hardman: Nem. Ha hivatkozol valamire, neked kell előadnod azt, amire hivatkoztál.

De ne valami blikk szintű weboldalt linkelj ide.

euAgWzgmmtq7K 2012.07.13. 20:09:24

@Xezs: mar megjeloltem az elobb: Magyar ertelmezo keziszotar. Ertelmisegi kozegben odamesz a polchoz, es leveszed. Vagy kigooglezod az online valtozatot, de ezt nem teszem meg helyetted.

2012.07.16. 01:15:18

És az volt már, hogy "állapotos feleségem nem szeretett volna fürdőzni, így van aki vigyázzon a cuccokra... 10-15 percig volt távol a leterített pokróctól"?

Dr.Zomboss 2012.07.16. 10:50:28

Én nem tudom, hol él a csávó, a holdon? Jéééé!Lopnak! Nahát! Az különösen nagy észre vall, hogy a felesége, aki "vigyázott" a motyóra, 1/4 órán keresztül nézte meg, hol fürdik a család.

Dr.Zomboss 2012.07.16. 10:52:15

@Pörög a lufi: Elment megnézni, hol tudják fürdőztetni a gyereket.Vízbe. Gondolom. Ő nem gondolta.

Manyecska 2012.07.16. 11:33:02

@Pörög a lufi: lehet, csak pisilni ment, ilyen állapotos asszonyoknál sűrűn előfordul. Én azért vittem volna magammal a cuccost:(

alien power1 2012.07.19. 13:36:38

Ha megyek strandra viszek magammal ásót legközelebb és csapdákat csinálok 5m-es körben, hehehe...

Manyecska 2012.07.19. 14:22:16

@alien power1: :D:D:D van, aki a fára akasztja a cuccát, nem tudom az mennyiben válik be:D:D?

venszivar 2012.07.19. 15:46:14

@Manyecska: Talán úgy a vízből is látja !

Manyecska 2012.07.20. 10:50:40

Esetleg pár aknát kiélesíteni..

agymester_b 2012.07.23. 02:41:38

Az alkalom szuli a tolvajt. Posztolo irja fel a tablara egymillioszor.
süti beállítások módosítása