Tékozló Homár

Eltűnő Erzsébet-utalványok a Postán

2012.12.13. 14:42 | jackyll | 329 komment

KLA azelőtt írta alá az átvételi ívet, hogy megnézte volna, mit kapott az önkormányzattól a borítékban, így most 5800 forinttal kevesebb Erzsébet-utalványt kapott.

Gyanítom nem vagyok egyedül a következő problémával és szeretném felhívni a figyelmet néhány érdekességre és esetleg tanácsot is kérni. A kormány döntése értelmében a rendszeres gyerekvédelmi támogatásban részesülők idén Erzsébet utalvány formájában kaptak juttatást. Arra most nem térek ki, hogy ez a forma felhasználás szempontjából kinek miért jó és rossz, nem ez a lényeg. Az önkormányzati határozat szerint három gyerekre 17 400 Ft, azaz 5 800 Ft/gyermek összegű utalvány jár. Az utalványt a posta hozta ki tértivevényes küldeményként. Két boríték érkezett, aláírtam, átvettem, felbontottam, megszámoltam és borítékonként az 5 800 Ft meg is volt. Nem problémáztam azon, hogy csak két borítékot kaptam, mert a harmadik gyermek, aki 2,5 éves, máskor került be a rendszerbe, minden vele kapcsolatos küldemény, határozat, stb. külön szokott érkezni. Gondoltam most is így lesz. Ezért a postást, amikor visszafelé indult az utcából, megkérdeztem, nem-e maradt a táskában egy harmadik boríték, hogy ne kelljen azzal feleslegesen mászkálni, de határozottan állította, hogy nincs, és azt is elmondta, hogy nem is lesz több, mert azon a napon mindent ki kellett osztaniuk és már nem lesz több.

Ekkor az önkormányzati ügyintézőt felhívtam és ő is úgy tájékoztatott, hogy kiküldték maradéktalanul az utalványokat, azokat meg kellett, hogy kapjam: egy borítékban a 11 600 Ft értékűt egy másikban az 5 800-t. De mindkét borítékban csak 5 800 Ft volt. Mivel aláírtam, hogy átvettem a borítékot, reklamálni nem nagyon tudtam sehol. Belátom én is mondhatok bármit, mert benne is lehetett volna, én meg letagadom, csak annak mi az értelme? Megsajnálnak és adnak még egy "adagot"? Mondjuk örülhetek is, mert lehetett volna benne csak újságpapír is. De szerencsére csak a fele hiányzott.

Mit lehet ilyenkor tenni? Szerintem semmit. Ezt már elkönyveltem. Aki lenyúlta az utalványokat, nagyon jól tudta ezt. Ha akkor és ott nem bukik meg, a borítékolás alatt-közben, akkor sosem. Gondolom nem közjegyző jelenlétében teszik be az utalványokat a borítékba, nincsenek biztonsági kamerás felvételek, mint egyes pénztárkanál, ahol még azt is rögzítik, hogy mit fúj ki a zsepibe az orrából a pénztáros.

Szeretném, ha minél több emberhez eljutna, ha más nem tanulságként. Főleg azokhoz, akiknek ez módszer a fejében megszületett, de leginkább akik az egésznek a lebonyolítását megtervezték, esetleg felügyelték. Én, bármilyen kényelmetlen is az, elfogadtam volna, hogy csak személyesen adják át a postán, önkormányzatnál, mint a pénzt, nem így, egy zárt borítékban, amiben aztán bármi is lehet, ahol reklamációnak helye nincs.

És szeretnék annak is üzenni, aki ezt művelte: Amikor elkölti azt a néhány 10 vagy 100 ezer forintot, amit így összejött, akkor gondoljon azokra, akiknek talán nagyobb szükségük lett volna rá. És töprengjen el azon, hogy lehet, hogy a következő karácsonykor neki fogja hozni a postás a borítékot, és mit szólna ahhoz, ha abban tényleg csak újságpapírok lennének a várt utalványok helyett.

De az is lehet, hogy csak véletlenül került annyi amennyi borítékba és csak szerencsétlen véletlen folyamán pont velem fordult ez elő. De én már rég nem hiszek a mesékben, kb. 4 éves korom óta... Bár azért még csodák lehetnek. Főleg ha miután egy kis nyilvánosságot kap a téma, hirtelen előkerül az az utalvány...

Végül megjegyezném, hogy az önkormányzatnál (Pécs, Sarolta utca) 200%-osan intézték (mindig is), és intézik a dolgokat, rájuk egy rossz szavam nem lehet, és nem is volt soha. Azon a helyen bukott az egész, ahol az utalvány a borítékba került.

Ha esetleg valaki bennfentes tudja a pontos menetét az utalványok kiküldésének, akkor talán tanácsot is adhatna, hogy vajon hol kélhetett lába azoknak?

KLA

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 06:51:19

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Nyolcaskára van egy tippem :D
Azt nem lehet, hogy kiírod a beküldők nevét (az elejére ömlesztve), és lehetne megfeleltetni a neveket a képekkel? :D Mert nemtom kik küldtek be pl.

Manyecska 2012.12.14. 06:54:49

@stillmatic: az UHU volt, amiről beszélsz, az autópálya mellett rakták ki pisálni a fajtatihhhszta, töhörzskönyvezett dögöt, és elvitte pisálás közben egy uhu..:D

Manyecska 2012.12.14. 06:56:28

@Xezs: "az embernél nincs semmi csodálatosabb"..ugye?:( Ha kutya lett volna mellette, az nem engedte volna. Nálunk is ha felemelem a hangom a kutya odaugrik:( :D:D

Szenthomárság 2012.12.14. 07:30:29

Nekem az önkormányzat és a pósta karöltve kilopta a diszkáverit a tévémbűl.

helianthus 2012.12.14. 08:05:40

@uraaam: "Mindegyiknek két ilyen szomszédot kívánok. Jobbról is, balról is. " Ez de sokszor jut nekem is eszembe!

tkti 2012.12.14. 08:12:37

Sziasztok!
Az önkormányzat kamuzik!
3 gyermekem van és én is megkaptam a nevelési utalványokat.
Gyermekenként van borítékolva, tehát 3 boríték jár. Nem kettő, mert ők egybe rakták az egyiket.. Nem is bonthatják fel, gyárilag lezárt boríték kell adjanak!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 08:32:00

@helianthus: megvan a vicc az ikerházról, ahol a cigány háza többet ér, mint a kóser szomszédjáé? :)

Manyecska 2012.12.14. 08:51:25

Mi laktunk 10 gyerekes /!/ cigánycsalád mellett, a telkünkön, inkább ők mint a sok felvilágosult paraszt! :D Nem emlékszem semmi atrocitásra, jóba voltunk, igaz dolgoztak is mert ott volt a gyár mellettünk..! Dehát ez 30 éve volt.

Manyecska 2012.12.14. 08:53:09

Az milyen szép volt amikor elcsavarogtunk a szomszéd gyerekekkel a cigánytelepre, a bringával,.. igazi fíling, Ferinek ajánlanám!:D ..:))) volt egy varázsa, az biztos.

Manyecska 2012.12.14. 08:55:52

Mindig mondták apámnak, milyen szép lányod van! :) /szerényen pislog/ a kék szem arrafelé kuriózumnak számított:D:D..:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 08:56:18

@☺ágica: nekem már mindenféle szomszédom volt, indiai, angol, magyar-cigány, osztrák, német, osztrák-zsidó, színmagyar meg erdélyi színmagyar. legrosszabb az osztrák volt. persze ez nem valami mérhető minta, ugye :)

Manyecska 2012.12.14. 09:06:01

@Manyecska: anyám, olyan szekrénysoruk volt a vályogházban, csak pillogtunk!! :D
Érdekes volt amikor vágták a disznót, átmentünk segíteni mi is /anyám 5dikk kerületi lány, kezébe nyomták a vérestálat:D:D/, érdekes volt kolbászt tölteni ott, a feng-shuival hót ellentétben..:O

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.14. 09:07:15

@Manyecska:
Ezexerint nem svéd fűszoknyás női hőgy vagy.

Szenthomárság 2012.12.14. 09:20:58

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: nálunk a pincében lakik egy osztrák család kábé 10 éve, de még csak az apukát láttuk kijönni.

Agicer 2012.12.14. 09:23:54

Tolmácsolnám a poszt-toló üzenetét:

"Először is köszönöm a nyilvánosságot!

Az ügyet részemről lezártnak tekintem, mert csak az, hogy a posztban leírtakat kiderítsem, az 1-2 ezer Ft-s telefonszámlába kerül(t). A postát képtelenség elérni telefonon, mert 10 perc zenehallgatás után rájöttem, hogy minden valószínűség szerint nekik is "titkos szerződésük" van (mint minden nagyobb multinak) a Telekommal. Személyesen egészségügyi okokból nem tudok intézkedni.

Sok tippet kaptam, a legtöbben azt "nehezményezték", hogy nem bontottam fel a levelet rögtön ha már egyszer utalvány van benne. Igen, ezt elismertem, hogy hibáztam. Viszont éves szinten 15-20 hasonló ajánlott, vagy tértivevényes levelet kapok, és egyikre sincs (mint ahogy erre sem volt) ráírva, vagy akár csak utalás sem volt rajta, hogy utalvány vagy mi van benne. És igen a postások harapnak, ha feltartjuk őket, ez érthető.

A másik ötlet, hogy a sorszámok, meg a fedlap. Az önkormányzatnál azt tanácsolták, hogy várjunk még vele pár napot, egy hetet, hátha megérkezik, de mivel szükség volt rá, elköltöttem a már kiutalt utalványokat. Itt megjegyezném, hogy korábban rengetegen felháborodtak, hogy csak erre, csak arra jó. Érdekes módon nálam nem volt kifogás, hogy mit vettem rajta. (Ha már egyszer "ajándék" akkor felőlem lehetne csak rizsre, tésztára, vagy lisztre, stb. költeni. Sőt, az se okozna problémát, ha konkrétan az ún. jegyrendszer módon, hús, liszt, kenyér, stb. kerülne kiosztásra) A "fedlapot", az egyiket én, a másikat a pénztáros (mivel csak kettő volt) kidobta. Ami feltűnt, hogy az utalványokat nem egyenként húzták be vonalkód szerint, hanem az összeset egy "mintáról" olvasta be a pénztáros a kézi lehúzóval. Szóval itt már megbukott az, hogy nyomon lehetne követni azokat. És végül nem állítom 100%, hogy lenyúlták, mert bármi is történhetett, még akár az is, hogy beesett két íróasztal közé... És ha valamilyen csoda folytán mégis előkerülne, valószínűleg ez lesz a magyarázat rá.

Az önkormányzat a maximálisan segített, még a polgármesteri hivatalban is teljes mértékben segítőkészek voltak, mindent megtettek és elmagyaráztak. Viszont a postával jelen helyzetemben csak szélmalomharcot vívnék.

Üdv: KLA"

Manyecska 2012.12.14. 09:29:28

"És igen a postások harapnak, ha feltartjuk őket, ez érthető." majd ha a főnöke előveszi egyeztetni ezek után, akkor a fél percből lesz másfél óra!

Manyecska 2012.12.14. 09:37:50

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem, a férjem viszont két szóval intézi el a cigánykérdést, őt jobb ha nem kérdezik erről /:D:D/! Hiába győzködöm évek óta hogy vegyen vissza!!:P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 09:39:17

@☺ágica: jaja, hét különböző lakhely 14 év alatt :(

@Szenthomárság: vááá :) azon néha gondóxom, vajon hogy tudtak új "életet" kezdeni szegények.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.14. 09:39:39

@Szenthomárság:
Amstettenbe lax?

@Manyecska:
Akkor vajon mit szól a nyomorult izraeli pógárokhoz?

Manyecska 2012.12.14. 09:43:15

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem szól semmit.. de tényleg,...érdekes.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 09:44:46

Eltűnő postok a Homáron?! Csupi, hát van ilyen?!

@Manyecska: Akkor azok nem c-k voltak :D Vagy valami mutánsok!

Manyecska 2012.12.14. 09:56:10

@dr. phil. Sün‼ ツ: mondjuk ha a híradó megy nem szabad ott maradni, mer ott kezdődik hogy "nnna, már megint itt ez a f.sz....buzi.."stb.stb!:D bizonyos híreknél..:D:D :O olyankor kimegyek. inkább.

Szenthomárság 2012.12.14. 09:56:31

@dr. phil. Sün‼ ツ: szabadulás után ott szeretnék új életet kezdeni. arra gondoltam, hogy a föld alatti mozgalmat erősíteném.

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: küldeném a képemet akkor

Szenthomárság 2012.12.14. 09:57:35

@Manyecska: már többször felmerült bennem, hogy a nejem fórumozik a nicked alatt.

helianthus 2012.12.14. 10:12:00

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: fújjmár! Hol van ez? Miért nem rohant rá a tek és teperte le közszeméremsértésért, ami egyrészt a pucikodásért jár neki másrészt a (öhömm-öhömm) szóval nem túl formás, sportügyileg kissé elhanyagolt testéért jár neki?

Atörökk 2012.12.14. 10:12:30

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz:
'reggelt.
Ijen alien-napszemüveget hun lehet kapni? :D

Szenthomárság 2012.12.14. 10:13:36

@☺ágica: keresem, de sajnos elkeveredett a képe

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: na segíccs akkor, melyik gombot kell nyomni az ályfonon? :)

Szenthomárság 2012.12.14. 10:16:40

@atörökk: küklopsz-store.hu, szemtelenül alacsony árak! :)

@helianthus: ne kritizáld a testem lécci! ugyanígy nézek ki, csak nekem nem kell ekkora fekete csík! :)

Atörökk 2012.12.14. 10:18:26

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz:
Jaaaa, megvan. A bolt, amelyik úgy hirdet, hogy szemesnek áll a világ!

Szenthomárság 2012.12.14. 10:20:25

@atörökk: Egyszemesnek áll a világ! a szlogenjük.
A Könnytár mellett van boltjuk is, egy szem eladó van benne.

Szenthomárság 2012.12.14. 10:23:26

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: nem bánom, de mi az esélye, hogy pont nálad esek le? :D

Atörökk 2012.12.14. 10:25:07

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz:
Erről hallottam. Azt mondták, a zeladó fél szemét állandóan az üzleten tartya.

helianthus 2012.12.14. 10:27:19

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: tisztázzunk valamit. Hova nem kell ekkora csík? Alulra vagy felülre?

Szenthomárság 2012.12.14. 10:31:14

@☺ágica: ebben sajnos verhető vagyok, küklopszként egy szemmel csak fele akkorát tudok sírni. :)

@atörökk: Igen, a szemfüles főnök megmondta neki, hogy vagy megszoksz vagy küklopsz! A szemét!

Szenthomárság 2012.12.14. 10:32:52

@helianthus: melyiknek örülnél jobban? :)

Manyecska 2012.12.14. 10:34:36

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: na, azért nem örülnél egy édeshármasnak, ez esetben!?:D:D:D bocs:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 10:36:01

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: majd kirakom a trampolinot meg a vidijókamerát az erkélyre, ha netán mégis .

helianthus 2012.12.14. 10:36:08

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: húha, ez egy eldöntendő kérdés? Hát imádom a nagy szemeket, bár a kicsivel sincs bajom, lsd:
users2.ml.mindenkilapja.hu/users/kimnamgil/icons/l23460200.jpg

Azt hiszem ugyanez igaz a másikra is. ;)

Szenthomárság 2012.12.14. 10:36:40

@Manyecska: édeshármas nem jó, cukorbeteg vagyok!

Szenthomárság 2012.12.14. 10:38:34

@helianthus: kiköptem a teát :D

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: jó, és ha szerencsém van, akkor a kamerára esek, te meg nézel a trampolinról. win-win! :D

Szenthomárság 2012.12.14. 10:41:52

@helianthus: elég ferde szemmel néz ez az embi, ki ez?

amúgy a kínai küklopsz ferdeszemű szerintetek?

Atörökk 2012.12.14. 10:45:19

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz:
Viszont tiszta szerencse, hogy legalább két füle van...

Szenthomárság 2012.12.14. 10:48:54

@atörökk: A vakok közt küklopsz a király.

helianthus 2012.12.14. 10:56:51

@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: a kedvenc dél-koreai színészem Kim Nam Gil. Egy időben az örületbe kergettem egy másik (több másik) bloghavelomat azzal, hogy számolgattam a napokat, ami a kötelező katonai szolgálatából még hátravan, mert azt nemrég töltötte le.

☺ágica (törölt) 2012.12.14. 10:58:22

@helianthus: már letöltötte? nem is mondtad;) hogy repül az idő...:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 11:00:10

@Manyecska: Meg már amúgy sincsenek benne hírek. A balesetekkel mit kezdjek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 11:10:24

@Manyecska: kitalalhatom a ket szot?
"dogojjenek meg!" /?:)?

Manyecska 2012.12.14. 11:12:51

@hagyma: valami kőbánya is van benne, néha..@ColT: az biztos.

England win The Ashes! 2012.12.14. 11:34:26

@atörökk: Nézőpont kérdése (pláne a küklopsznak): ha egy füle van, nem kell házimozi-rendszerre költenie, mert úgyis csak monóban hallja a műsort. :)

Manyecska 2012.12.14. 11:35:59

Ismeritek a legszebb kék-színt??::P:D:D itt elszabadult a pokol, képeslapot terveznek a fijjúg..

Manyecska 2012.12.14. 11:40:13

"az a bajom hogy nem látom a színt eléggé!.-.."Mer' nem szívsz elég füvet.., b..zdmeg!.." :D:D

England win The Ashes! 2012.12.14. 11:40:57

@Manyecska: Persze. Az a legszebb kék, amilyen színű mezben játszik a City. :)

Atörökk 2012.12.14. 11:41:44

@Dr Jozef Vengloš:
Az egyfülű az a halmozottan hátrányos helyzetű küklopsz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 11:57:58

ne basszatok mar fel a kluklopsznak egyaltalan nincs fule
annak szeme van
egy

Manyecska 2012.12.14. 11:59:38

@ColT: igen!@hagyma: hát szerintem is!
Te se ismered a legszebb kéket?? :O :P:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.14. 12:01:49

@ColT:
Majd utána hazautaznak hétvégézni.
Hétfőn reggel 8-kor indul a menet tovább.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 12:06:03

@hagyma: támasszad alá tudományos cikkekkel, hé! :D

emmán a hétvégi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 12:21:31

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: brit tudosok szerint nincs
de ahogy tanulmanyoztam , meg kell mondjam, van ammelliknek van, van amelliknek nincs
noi kluklopsznak tuti nincs

vilagvegi
de en mar felkeszultem, nem vagyok olyan osotba mint minden homarlako
en koltom el az osszes penzunket meg 21-e elott, adok el mindent, csak eszunk iszunk netezunk
mar fel is mondtunk a meloban
hawai van

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 12:26:30

@dr. phil. Sün‼ ツ: Jaja.
Bár, melyik bölcsész marad mostanában péntekig? Ismertem pár bolonyais szabadbőccsészt, amiknek már csütörtökön se volt órája...

@Manyecska: A mit?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.14. 12:28:04

@hagyma: ne add el, ajándékozd el, hát minek az a pénz neked már, hátnemhátde.

Manyecska 2012.12.14. 12:29:59

@ColT: nem, nem lehet, itt kulthúremberek vannak..!:D:D

Manyecska 2012.12.14. 12:33:05

Ahhh, hallottam a Gangnam-sztájlt a Last Christmassal összekeverve, gyönyörű lett!!!:D

Atörökk 2012.12.14. 12:34:34

@Manyecska:
Megjelenhetne magyarosch kiadásban is, monnyuk a Jólacibetyár, esetleg a Dupla Kávé előadásában is. :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.14. 12:39:20

Spammol, jólesz az. Nettszempontbó intergalaktikus nyelviidióták korszaka nem lejárt már? Azthittem, de tévedtem és most befordultam és sírok? Ráadásul címben, holazsebkendő, adjatok, nagyon zokogok, időnként azt se értem miért járok ide, igen? Igen!

Manyecska 2012.12.14. 12:49:10

@atörökk: egyfajta agrár-rock, azt szeretem én is:D..Muzsika tévén nem adják sajnos!!:))@Kellemes Zérókomponista: Igen??:O:O

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 12:51:48

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: hat de most meg egy hetig nagyon fogunk elni, kell a zsozso elviszem Maryt meg tancolni is

☺ágica (törölt) 2012.12.14. 12:54:34

@ColT: bezzeg én H-CS 8-6-ig bent voltam, meg még pénteken is dél-2-ig...

helianthus 2012.12.14. 12:56:13

@☺ágica: le-le! :D

@Kellemes Zérókomponista: ezt a másik posztba szántad, hát nem? Hát de! És azért jársz ide, mert kedvelsz minket. És én* is kedvellek téged.

*a többiek nevében nem nyilatkozhatok, nincs rá felhatalmazásom és személyiségi jogaik vannak vagy valami ilyesmi.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.14. 12:57:39

@Manyecska: nem tom! Amúgy ennek a helinek nem akar szólni valaki a halovány sejtésemről énnekem? Hogyaszondja: erősen nem biztos, deviszont valószerűen lehetséges, hogy ez a keleti szupersrác nem is tudja!! hogy ez a heli létezik. Ezenfelül a rajongásáról sem tud, elképzelhető ez? Ilyen megtörténhet tényleg? Naplóba vele. Előttem van, ahogy Vujics Trvtko konferálya fel a sztorit? Élőttem, van, persze. Igen!!! Posztolgató életmódot folytatunk. Nem jegyzi eszt a módot egy antrpológijai könyv sem. Még. Átalakulunk, tudtátok?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.14. 12:59:40

@helianthus: biztos oda szántam volna, ha lehetett volna hozzászólni. Akkor épp nem lehetett, én meg nem fogok itt várakozni mint egy KEZDŐ. Tolom az igét. Mint igi. Attól tanultam. Ja igen, tehagyjál. Én már nem kedvellek. Határozatlan ideig nem.

helianthus 2012.12.14. 13:03:05

@Kellemes Zérókomponista: NEM kedvelsz? Na végre! Nehéz fáradságos munka volt, de sikerült. :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.14. 13:05:01

az volt mar, hogy
szemesnek all a vilag
vaknak meg a fasza?

na megyek az osanosba, utana meg reggelizni

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.14. 13:09:56

@Manyecska: Tényleg itt a világvége bazeg.

@☺ágica: Én is. Mivel nem vagyunk mi bőcsészek.

Xezs 2012.12.14. 21:39:11

@Manyecska: A kutya is képes megkattanni, nem egy eset van mikor agyonharapott valakit.

NyilasMisi 2012.12.15. 13:13:43

@hagyma: Miféle éhezésről beszélsz? Magyarországon nincs éhezés. Autókkal járnak az emberek és havonta több kiló kenyeret szórnak a kukába.

Nyika73 2013.01.11. 22:25:33

Egy kollégámnak az étkezési jegyéből hiányzott egyszer 500 Ft, amit a melóhelyen adnak. Össze van fűzve és nem számolta meg, amikor kapta. Akkor derült ki, amikor a boltban odaadta a pénztárnál 5 000 Ft-ként, és a pénztáros jelezte, hogy kevesebb. Aki ezeket borítékolja, fűzi ezek szerint nincs ellenőrizve, és ha csak havi néhány ember borítékjából hiányzik némi pénz, az már elég komoly bevétel a csalónak.

Janos Kertesz 2016.12.29. 09:56:53

Mások okulására.Tegnap megkaptam az Erzsébet-utalványt a borítékra rá volt írva 10000 Ft. érték.Felbontottam a borítékot amelyben 2 darab 2000 Forintos és 1 darab 1000 Forintos
utalvány volt, amely ugye pont a fele annak ami a borítékon és a levélben fel van tüntetve.talán vissza is kellene küldenem,de ki hiszi el nekem,ugyanis a borítékot otthon bontottam fel.Ezért kérek mindenkit aki még nem vette át az utalványt akár a postán akár a postástól,ott helyben előttük bontsa fel a levelet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 10:03:05

@Janos Kertesz: A közepén lévő perforációnál hajtsd félbe, és óvatosan tépd ketté. Mindjárt meglesz a 10000.
süti beállítások módosítása