Tékozló Homár

Trükkösen emelt árat a BKV (frissítve)

2012.01.19. 10:32 | jackyll | 431 komment

Másfél éve tudjuk, hogy a leghumánusabb megszorítás az, amit nem a zemberekkel fizettetnek meg. Így gondolta a BKV is, ezért kicsit átszervezte a bérletek érvényességi körét, árat valóban nem emelt. Viszont akik az agglomerációból eddig Budapest+környéki bérlet kombóval közlekedtek, azokra most ellenőrök várnak a főváros határán. Ugyanis csak a drágább környéki bérletek érvényesek városhatáron átnyúlva, a Budapest-bérlet már nem. Laci kioknyomozta az egészet nekünk:

UPDATE 01/23: A BKV volt szíves tájékoztatni minket arról, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében nem büntetik a városhatár között jegy nélkül utazókat, ha van 2 érvényes bérletük.

Egy ideig nem értettem miért változtatta meg a BKV a Budapesti bérlet érvényességi körét (2012. január 1 előtt a közigazgatási határt követő első megállóig volt érvényes a bérlet, míg január elsejétől már csak a közigazgatási határon belüli utolsó megállóig). Most ma leesett a tantusz. Környéki bérlet többféle van, s természetesen eltérő érvényességi körrel. Úgymond nem emeltek viteldíjat, de egy laza mozdulattal a külterületről beutazók számára jobb esetben csak 1140HUF (feltéve ha 5km távolságon belüli megállóig utazunk), roszabb esetben pedig 4580HUF (maximum 10km távolság esetén) a havi bérletköltségben a többlet.

Olvasson tovább!

Javíthatatlan Indesit-hűtő

2012.01.19. 08:55 | jackyll | 193 komment

Naiv ügyfél először találkozott a tudomány és a technika csodálatos fejlesztésével, az egy darab alkatrészből álló hűtővel. Szerencsétlenségére 2,5 évvel később kilyukadt az Indesit hűtőcsőve, amit csak az egész doboz 100 ezer forintos cserélésével lehetne orvosolni.

Drága Feleségemmel elmentünk a helyi Corába új hűtőt venni, mert szerinte az én 13 éves Lehel hűtőm kicsi volt és nem is olyan szép. Nos az asszony kiválasztott egy Indesit kombinált hűtőt, amely 2 és fél évig jól is működött, de ekkor hirtelen bekrepált. Szerelő ismerős ki, nyomáspróba 6 ezerért, megállapítja, hogy kilyukadt a hűtőcső. Diagnózis porba döngöl - sajnos nem lehet hozzáférni, mert ezeket a szép darabokat már úgy gyártják, hogy egybeöntik az egészet. Javaslat, próbáljak egyezkedni az Indesittel.

Olvasson tovább!

Fantomizálódott a nemlétező szolgáltatással kuponozó Kedvezményvilág

2012.01.17. 15:16 | jackyll | 219 komment

Nehezen hihető, hogy idén még nem volt kuponos lehúzás, pedig nem, úgyhogy gyorsan itt van egy. Csabáéknak sikerült egy azóta teljesen fantomizálódott kuponos cég nemlétező szolgáltatását igénybevenni,

A „kedvezmenyvilag.hu” oldalon vettem egy hajkiegyenesítés kupont a feleségemnek. Sajnos nem tudott elmenni, mert a cég aki csinálja közben felhagyott ezzel szolgáltatással. Elég ellentmondásos információkat kaptunk a „miért”-ről mind a szolgáltatótól mind a Kedvezményvilágtól is. Végül is az ok mindegy, a lényeg, hogy nem lehet beváltani a kupont a szolgáltatásra. Azt gondolná az ember, hogy sűrű elnézést kérések közepette visszakapjuk a pénzt. Persze nem.

Olvasson tovább!

Szexuális segédeszköz lett a sör a Tescóban

2012.01.17. 13:53 | jackyll | 112 komment

 Feljebb pozicionálták a habzó vizezett alkoholt a Tescóban, így még a Borsodi is lehet menő.

Nem akarom tudni, mire gondoltak, mikor kirakták a figyelmeztető feliratot. (lásd csatolt kép) Mivel már elmúltam 18 megvettem, és jól esett, bár nem vagyok benne biztos, hogy rendeltetésszerűen használtam.

Üdv
Bodesco

Nem lehet kártyán fizetni a NAV-nak?

2012.01.17. 12:18 | jackyll | 103 komment

Sasfióka még nem teljesen érti, miért nem lehet online fizetni a NAV-nak, hacsak nem a kártyás jutalék miatt.

Csak egy gyors állapotjelentés:  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal MÁR NEM fogadja el a bankkártyás fizetést a számlanyitásra kötelezett adózóitól. Magyarra fordítva: ha van egy bankkártyám, amely az adózóhoz tartozó (legyen cég, szervezet stb.) bankszámlához kapcsolódik, akkor SEM fizethetek vele az adóhivatalban. Hanem el kell menni a bankba, át kell utalni az összeget, majd kell kérni a banktól (500-2000 Ft közötti díjért) egy igazolást az átutalás teljesítéséről, ezzel visszamenni az adóhatósághoz, akik ezt követően szóbaállnak az adózóval.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása