Tékozló Homár

A Canon szerint a Windows 8-at nem ők írták

2013.01.23. 12:39 | jackyll | komment

Meglepő válasszal szolgált a Canon ügyfélszolgálata naiv ügyfélnek, amikor nem működő nyomtatója rendeltetésszerű használatáról érdeklődött. Windows 8 alatt megtorpant az évek óta problémamentes Pixma MX310, amire az lett a hivatalos reakció, hogy a hiba naiv ügyfél gépében van. Bár az oprendszer egy év nyilvános tesztelés után fél éve hivatalosan is megjelent, az internetezők tapasztalatai szerint vagy Windows 7-es vagy Vistás driverrel érdemes próbálkozni.

A múlt héten kiderült, hogy a Canon support-ot hidegen hagyja, ha nem működik megfelelően a szoftverük, amit a nyomtatókhoz adnak. Mindezt persze politikus válasszal prezentálják, de a szövegből érezhető, hogy " hülye egységsugarú felhasználó, teszünk a problémádra.Történetem a következő:

Van egy Canon Pixma MX310-es multifunkciós készülékem, ami évek óta tökéletesen működik, nagyon a szívemhez nőtt ez a készülék. Karácsony előtt eljött az ideje, hogy az asztali gépemet lecseréljem egy korszerűbbre. Meg is rendeltem, a futár kihozta, ezzel nem volt probléma. Egy 64 bites Windows 8-at raktam fel rá, hogy ki tudjam használni a 4 GB memóriát. Letöltöttem a Canon nyomtató driver-ét, illetve a hozzá tartozó programokat (Navigator MX -> Nagyon jó felhasználóbarát felületet nyújt a scannelés funkcióhoz, könnyen lehet benne rendezni a scannelt képeket, dokumentumokat, timestamp-et feltünteni a fájlnévben, stb). A telepítés során nem is volt gond, de amint el akartam indítani a Navigator MX programot, nem történt semmi, majd még körülbelül 3-szor próbáltam elindítani, aztán 1-2 perc elteltével jött fel a Navigator ablaka.

Következő lépésben utánanéztem, a Task Manager-ben utánanéztem, hogy mi is történik a háttérben, és azt látom, hogy igaz elindul minden indításra a Navigator MX, de csak háttérfolyamatként. És a 4 háttérfolyamatból 1 fog csak felbukkanni rendes alkalmazásként. Ennek "örömére" felkerestem a Canon support-ot:
"Tisztelt támogatás! A fent megnevezett szoftverrel az a problémám, hogy amikor elindítom, nem mindig indul el... felhasználói szemmel ezt tapasztaltam. Volt úgy, hogy többször rá kellett kattintani az ikonra, hogy elinduljon. Megvizsgáltam kicsit jobban a problémát. Azt tapasztaltam, hogy amikor amikor először indítom, akkor háttérfolyamatként (task manager) elindul, viszont a képernyőn nem tapasztalok változást. Majd amikor többször próbálom indítani, akkor újabb és újabb példányok indulnak el a háttérben. Majd 1-2 perc elteltével valamelyik példány átvált futó folyamattá és fel is bukkan a képernyőn a program. Tudnak segíteni az alábbi probléma megoldásában, illetve valamilyen patch-et küldeni a probléma orvoslásra. Várom mihamarabbi válaszukat."

Erre alábbi választ kaptam, ami valljuk be egy általános válasz:
"Tisztelt X Y!
Köszönjük, hogy Canon Pixma MX 310 típusú készülékével kapcsolatban megkeresett bennünket, mert a Canon termékek vásárlóinak minden egyes észrevétele, tapasztalata fontos számunkra, és hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a termékeink értékesítési és szerviz csatornáját, folyamatait folyamatosan, a vásárlók igényeihez a lehető legnagyobb mértékben alkalmazkodva fejlesszük.

Feltett kérdésével kapcsolatban az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt:

Az Ön által tapasztalt jelenséget nem az MP Navigator EX 1.07 nem megfelelő működése okozza, a leírtak alapján valószínűsíthető, hogy az operációs rendszer a felelős. Vélhetően az operációs rendszer újratelepítése orvosolhatja a problémát, de mivel az Ön által használt operációs rendszer nem Canon termék, azzal kapcsolatban nem tudunk állást foglalni.

Javasoljuk továbbá a My Image Garden nevű program használatát, melyet az alábbi linken tölthet le:"

A levélből is látszik, hogy az első bekezdés egy tipikus template, amit kötelező leírni, viszont a levél továbi tartalma egy kicsit ellentmond az első bekezdésnek. Ennek folyamán újratelepítettem az operációs rendszert (bár igaz, hogy eddig is új volt, de ám legyen), majd írtam még 1 e-mailt:
"Üdvözlöm!

az Operációs rendszert újra telepítettem és szintén jelentkezik a probléma.
Van esetleg valami megoldás erre a problémára?"

És most a nem várt válasz:
"Tisztelt X Y !

Köszönjük, hogy kérdésével a Canon ügyfélszolgálatához fordult!
Feltett kérdésével kapcsolatban az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt:

Az Ön által használt operációs rendszer nem Canon termék, azzal kapcsolatban nem tudunk állást foglalni.

Javasoljuk továbbá a My Image Garden nevű program használatát, melyet az alábbi linken tölthet le:"

Szóval ilyen jó ügyfélszolgálatuk van a Canon-nak. Befejezésül én is válaszoltam:
"Tisztelt Canon Ügyfélszolgálat!

Köszönöm az eddig kapott segítséget. Örömmel üdvözlöm azon elismerésüket, hogy a 2012 augusztus 1 óta hivatalosan is stabil Windows 8 operációs rendszerhez nem tudnak megfelelő terméktámogatást nyújtani.
Kívánok Önöknek a jövőre nézve további szép eredményeket!

üdvözlettel:
X Y"

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.01.24. 01:05:59

@buffybot: Megjegyzésem: Senki nem buta, vagy hülye, esetleg az adott témában téved. (Vidéken: hülye; rusztikusan: buta)

Manci néni, a szomszéd 2013.01.24. 01:13:34

@buffybot: Jaj, drágám, nekem nem kell elmagyaráznod semmit.

Egyébként azon buktam ki, hogy olyan büszkén mondta, hogy neki bizony 4 giga ram van a gépébe. A mai világban, amikor a memóriát lassan ingyen adják.

Manci néni, a szomszéd 2013.01.24. 01:16:29

@buffybot: Ja, meg a másik dolog: ez a "támogatás".

Egyrészt ezt a nyomtatót már nem árulják, hát akkor mi a francért csináljon hozzá új drivert? Heee?

Másrészt különben hogy adnának el új nyomtatókat, ha minden évtizedekig működne? Heee?

Ki van ez tanáva.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.01.24. 01:30:13

@Manci néni, a szomszéd: Egyetértek, erről az elavulási-imperialista-gazdasági szisztémáról már sokat cikkeztek. Hogy vagy ma, Manci?

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.01.24. 01:33:52

Olvastad a "Képes gyermekenciklopédiá"-t? Azon nőttem fel. A kedvencem az elején vol: "A világ bonyolult." :)

England win The Ashes! 2013.01.24. 01:34:01

@Manci néni, a szomszéd: Manci néne, elmondom magának is, hogy a Canonnak nem kell csinálnia az említett masinához drivert. Mert már megtette. :) A poszter baja az volt, hogy az egyik segédprogram (vagy mi a szösz) nem indult.

Illetve indult, de (szerinte) nem elég gyorsan.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.01.24. 01:36:17

@Dr Jozef Vengloš: Hát ez az, a gyorsaság nagyon relatív. Van, aki azt hiszi, hogy lefagyott a rendszere, ha bizonyos időn belül nem válaszol.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.01.24. 01:48:38

@RosszQtya: A bug-okat természetesen a bogarak írták. Ők más logika alapján gondolkoznak, mint az embik. (Vidéken: emberek)

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.01.24. 05:50:26

Az élet már ilyen. Az ügyfélszolgálat feladata az ügyfél lefárasztása. Aki beleun, elmegy és vesz egy másikat:) Az én kis példám, az utolsó két levélből összerakva: A tv gyártó válaszadásért fizetett munkatársa esküszik: Mi, mint gyártó kompatibilissá tettük a készülékeinket a CI+ szabvánnyal.

A kábelszolgáltató szintén: 2013.01.16-án érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy a Sony KDL-32BX400 típusú készülékkel mediacard szolgáltatásunk kompatibilis.

A kedves üzembehejjjező meg szívott egy fél napot. Jó a Pentagont, a KGB-t és Vlagyivosztokot nem hívta, de egy pár telefonos segítséget igyekezett igénybe venni. Végül belefáradva harcba, számos telefonhívás segítségével visszakormányozta a mi Sanyinkat a setét boxhoz. Üdv

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2013.01.24. 06:50:16

@Rózsaszín Lódenkabát: Mondjuk én nem tartom ezt annyira jó dolognak, mert akkor ha már nem támogatják, akkor ne is akadályozzák, ha valaki mégis megírja.
Bővebben itt értekeztem erről éppen tegnap, még az előbbi beírás előtt:
forum.hwsw.hu/topic/167004-microsoft-windows-8-pro-upgrade-frissites.html/page__st__40__p__7270078#entry7270078

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 06:51:00

@Rózsaszín Lódenkabát: "és börtönbe zárnám őket pont mint a korrulpt rendőröket. "
Mondjuk mert szeretnék megtartani a vevőkörüket. Azért.

Meg mert nem szeretnének egy (elvileg az előzővel kompatibilis) szoprendszer miatt új hardvert vásárolni (ha már a szoprendszer is pénzbe került ugye).

Persze nem feltétlenül _kell_ a hw gyártónak support biztosítania, csak akkor írja ki a nagy marketingduma mellé, hogy driver frissítés max. 1 évig!

Szoktam röhögni, hogy windózra az azonos chippel szerelt, eltérő gyártó által készített cuccokhoz külön driver kell, Linuxon meg az adott chip drivere viszi az összes olyat. Biztos hülyeség, mert az működik :D

@Lrdx: A mikrofosnál semmi nem garantált.

@Manci néni, a szomszéd: Aki hülye, az meg szopik vele. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 06:52:52

@buffybot: "
A poszt írója azért buta, mert a Windows-ban van kompatibilitás beállítás ha ezt megteszi nem rosszalkodott volna a program, és ha az idióta support helyett egy szakértői fórumba írt volna "

1. akkor sem biztos, hogy működött volna az a szar

2. ha a support nem segít, akkor mi a f*omért is fizettél (nem beszélve arról, hogy elvileg az oprendszerért is fizetnie kéne? :D)

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.01.24. 07:33:59

Oprendszert csak minden második nemzedéknél szabad váltani.
W3.11 > W98>XP>W7

Nagyon-nagyon trágár és az emberi méltóságot sértő kifejezéseket ignoráltam a faszfej posztoló története kapcsán.
Tegye időrendbe.
A Canon elkészítette a drivert, MAJD a Microsoft megírta a W8-at. A Canon tegyen időutazást a múltba és készítse fel a nyomtatóját a jövő oprendszereire?

Vagy írjon egy W8 drivert? Esetleg, de nem divat egyébként. A Canon termékek 10 a 28-on hatványértékben megbízhatóbbak, mint a Mikrofosé (nahát, milyen mexikói hangzása van, így fonetikusan leírva).

indapass90210 2013.01.24. 07:38:24

@ColT: "Szoktam röhögni, hogy windózra az azonos chippel szerelt, eltérő gyártó által készített cuccokhoz külön driver kell, Linuxon meg az adott chip drivere viszi az összes olyat. Biztos hülyeség, mert az működik :D"

Általában nem kell. Legfeljebb az installer reklamál, de azt többnyire ki lehet hagyni. Amúgy linuxos körökben még mindig sikk nem érteni a vindózhoz? :)

Egyéves Önkéntes 2013.01.24. 07:39:13

Amióta Steve Jobs meghalt, a Canon nem talál magára.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 07:39:21

@Őrjöngő Sandy: Fejlettebb országokban szokás a még nem outdated termékekhez drivert írni. Mármint normális gyártók esetében.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 07:40:51

@Dövan: "Általában nem kell. Legfeljebb az installer reklamál, de azt többnyire ki lehet hagyni."

:D:D:D:D:D Tapasztalat, hogy nem...
(Inf. file-okba belenéztél már?)

"Amúgy linuxos körökben még mindig sikk nem érteni a vindózhoz? :) "
Inkább fordítva. (Sajnos a melóhelyen windózt supportálok... évek óta...És használtam is olyat sokáig...)

indapass90210 2013.01.24. 08:11:39

@ColT: mi az az inf file? :)

Volt már, hogy "bütyköltem" össze drájvert, sőt, az infeket is módosítottunk anno, de ez már olyan régen volt... meg ezek a dolgok ahhoz képest sok időt és felkészültséget igényelnek, hogy mennyire lehet belőlük megélni.

Egyébiránt utoljára pont notebookok windows7-esítésénél jött elő a probléma, ahol nem volt hozzá gyári drájver. Ott is össze sikerült vadászni fórumokból, hogy mondjuk valamelyik dell-re valamelyik lenovo meghajtóját kell tenni, és jó lesz (és jó lett).

De sok cucchoz van generic meghajtó a csipgyártótól, az általában alapfunkcióknál fasza.

Átlag melóhelyen meg mindig vindóz lesz, azt tudja már az egybites júzer is nagyjából készségszinten használni.

SZDSZPistike 2013.01.24. 08:25:13

SZ.A.R. INDEX!

Négyet (!4!) kell kattintani, hogy egyáltalán hozzá lehessen szólni a poszthoz, és hármat (3!), hogy egyáltalán végig tudd olvasni

BRAVÓ EZ ám a felhasználóbarát újítás!!
Gondolom az informatikusok sok lét felvettek ezért a történelmi visszalépésért.

Át fogok szokni az Origóra, mert ez egy rakás szerencsétlenség, ami év eleje óta, az index2 megjelenésekor kialakult.

Még Bill Gates is belátta a Vista fejlesztésekor, hogy SZ.A.R.
Akkor az Index kiadóinak kutya kötelessége lenne megszüntetni ezt az anomáliát!

Adják vissza a régi bevált Indexet a népnek!

helianthus 2013.01.24. 08:26:13

@Rosszindulatú Vászka: javaslotadat köszönettel fogadom és megfontolás tárgyává teszem.
"Kapásból nem fáj a fejed és nem szól a szád
De akkor mér' van szükség szájra meg fejre?"
:D

helianthus 2013.01.24. 08:30:53

@Rosszindulatú Vászka: na most a DOSt az Amig 100-re tetted vagy van már Amiga 4000T-d?
MErt ha nincs szerezd be gyorsan, ne tudd meg azon milyen gyorsan megy a Mario!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 08:35:29

@helianthus: Atpinak rossz hírem van.
Ez 40+.
...vagy kocka.

helianthus 2013.01.24. 08:37:20

@agresszív kismalac: szintén kocka....őőőő...zenész? Én már nem annyira itt-ott szépen kigömbölyödtem. :P

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 08:38:34

@SZDSZPistike: Továbbá- a krumplileves legyen krumplileves, picsábamár!

Szenthomárság 2013.01.24. 08:39:51

@agresszív kismalac: ritka szar lett az új index.
nekem van mi be se jön, csak darál

Void Bunkoid 2013.01.24. 08:41:02

Én leginkább azon vagyok meglepődve, hogy mennyi ember használ még 2013-ban windows xp-t oprendszernek.

Kb egyenértékű röhejfaktorban a szintén sok ember által még mindig használt turbópaszkálban DOS alá írt számlázó/könyvelő dinoszauruszokkal.

Tudom, hogy mindenhol kosztkátting van meg jaj meg juj, de bazmeg, egy 2-3 évvel ezelőtt kiadott nyomtatóba egy tintapatron/toner többe kerül, mint egy újabb fejlesztésű, valszeg már win8cal IS működő driverekkel megtámogatott vadiúj nyomtató.

Most ennyire garasoskodnak a népek hardverre költeni, hogy esetenként tizenéves hardverekkel - és sokszor tizenéves szoftverekkel is... - a természetesen warezolt új oprendszerük alatt szopjanak, és még nekik álljon feljebb?

Szenthomárság 2013.01.24. 08:42:38

@helianthus: küldjél képet a gömbölyű részekről!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.01.24. 08:47:31

@SZDSZPistike: balga gondolat. nem fogják visszatenni a régit ha egy csomó munkát öltek az újba.

helianthus 2013.01.24. 08:48:34

@agresszív kismalac: hol? Emlékszel az Elsüllyedt világok című mesére? Abban volt a Popócici nevű hölgy*. Én is ott valahol, ahol ő.

* www.urban-eve.hu/wp-content/uploads/2011/02/lesmondes04-300x221.jpg

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 08:50:05

@Dövan: Nem erről beszéltem.
Adott egy Leadtek tuner, bt878 chippel.
Adott egy Avermedia, ugyanezzel.
Az Avermedia driverét nem teheted fel a másikhoz.
Pl.
De van egy csomó más eset. Amikor a generic drivert teszed fel, akkor igen, a hw gyártótól származót (ha van!), de ha másik HW id-vel rendelkező (más gyártotta), ám ugyanolyan chipes eszközhöz próbálnád meg feltolni a drivert, akkor már bukta van.

Arról már nem is beszélve, hogy drivereket egyenkétnt telepítgetni ősi román szokás, rendes oprendszerben ilyet nem nagyon kell tenni (mondjuk VGA kártya kivétel, de ha csak képet kell adnia, akkor az oprnsource driverek is megfelelnek).

"Átlag melóhelyen meg mindig vindóz lesz, azt tudja már az egybites júzer is nagyjából készségszinten használni."
Az ember soha nem fog tudni repülni!
A Holdra nem lehet eljutni :D

Hogy készségszinten mit tudnak, azt inkább hagyjuk, amíg teljesen sötét az átlaguser, addig igazából mindegy, mihez az...

@Void Bunkoid: Garasoskodnak - lehet, hogy nincs pénz, de egy szar driver miatt, ami az előző oprendszerrel még működött, az új alatt már nem, dobja ki az amúgy jól működő nyomtatót?
A toner/tintapatron árakkal meg ne legyél annyira biztos :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 08:52:19

@Void Bunkoid: Mondjuk az is igaz, hogy ha meg kéne a windózt venni (mert mondjuk anélkül nem műxene), máris nem lenne olyan népszerű.

Void Bunkoid 2013.01.24. 09:02:59

@ColT: valamennyire igazad van, előbb-utóbb mindig akadnak lelkes barkácsdeveloperek, akik írnak mindenhez drivert minden alá, de amúgy a "nem működik az ötéves nyomtatóm, aminek már három éve lejárt a supportja is a gyártónál a kéthete kijött oprendszer alatt" kb olyan jellegű panasz, mintha valaki azért reklamálna, mert nem játssza le a DAT-kazettáját a bd-lejátszó, pedig hát mindkettő digitális adathordozó, na. :)))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 09:04:49

@helianthus: Akkor most már Atpit értem. ...Félit (aki valószínűleg Rástrakúta Gopalával azonos) még nem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 09:06:45

@Void Bunkoid: Akkor most az a baj, hogy valaki még mindig XP-t használ, vagy hogy lopta a Win8-át?

helianthus 2013.01.24. 09:08:14

@agresszív kismalac: na ez kedves. Egyékbént Félit azért nem érted, mert elvesztetted a fonalat. Nem Ő szerelmes belém, hanem én Belé.
És üldözöm a szerelmemmek kitartóan hónapok óta.
És már Ő sem emlékszik, hogy Ő nem szerelmes belém, ezért tűnthet úgy, hogy igen.

helianthus 2013.01.24. 09:09:25

@agresszív kismalac: ja és Aptit miért érted? Szerinted a koromra bukik vagy a súlyomra? Vagy gondolod, hogy mindkettőre?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 09:10:34

@helianthus: Ah, so! Akkor most azt nem értem, hogy te mit eszel benne.

helianthus 2013.01.24. 09:12:55

@agresszív kismalac: mit-mit? Hát az egészet, úgy ahogy van, Odristól, szőröstül bőröstül. Ez annyira egyértelmű.
Főleg, ha még azt is elárulom, hogy a szerelem vak.

helianthus 2013.01.24. 09:15:12

@agresszív kismalac: azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem minden százszázalék ám, amit állítok. Ezt csak azért, nehogy Apti csalódjon, merthogy kedvelem őt és nem szeretném ezt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 09:16:21

@helianthus: Jó, jó, hát én is egy perverz állat vagyok, de azt hittem, mindennek van határa.:-)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 09:18:31

Ma jól indul a napom. Váratlanul találtam tiszta zoknit.
És nem is felemás!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 09:20:20

@Void Bunkoid: Normálisabb gyártók odafigyelnek, hogy azokhoz a termékeikhez, amiket jó esetben még használnak az emberek, legyen driver. Az Nvidia milyen sokáig támogatja a legfrissebb drivereivel a régebbi VGA kártyákat...? Elég sokáig, pedig azok azért gyorsabban avulnak, mint a nyomtatók.

De a legfaszább példa a Creative. Ők legalábbb őszinték voltak.

@helianthus: Micsoda taktika :D

Void Bunkoid 2013.01.24. 09:21:24

@agresszív kismalac: mind a kettő :)

az első tétel alapvetően megakadályozza a legmodernebb kütyük modern feature-jeinek az ésszerű használatát, így legtöbbször maradnak is a régi kütyük, VISZONT utána amikor a user lewarezolja a hipermodern win8at, akkor ne csodálkozzon, hogy már nem ismeri meg a nyugdíjas hardvereit.

Igen, amikor valaki ilyen három-négy generációkat ugrálva vált alapvetően oprendszert, akkor legtöbbször le köll csereberélni hozzá a hardverparkot is. Nem hülyék a hardverfejlesztők sem, és igenis szeretnék ők is az állandó bevételforrást, nehogymár egy özönvíz előtti tűs nyomtató majd működjön harminc év múlva is :)

indapass90210 2013.01.24. 09:36:46

@ColT: jó, biztos vannak speciális esetek. Azok erősítik a szabályt. :D

Az átlaguser meg a világ minden táján tökegyforma :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 09:53:18

@Dövan: Nem. A szopást erősítik.
Tizenéve szopok a windózzal, szerencsére otthon már nem.

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.01.24. 09:57:17

@agresszív kismalac: Nincsenek határok. Már a rejtői klasszikusokban felbukkan Melanie, a létra (tanult kollegám, Vászka utalt rá a minap), akihez gyengéd szálak fűzik a hajózó élet egyik neves figuráját. Igen, a neve most nem jut eszembe.

Nyrségi Trolls (törölt) 2013.01.24. 09:58:34

Driver fronton ott van elszúrva a helyzet, hogy a számítógép már olyan természetes, szerves része a mindennapjainknak, mint a százas szög. Tehát egyrészt hasonlóan egyszerűen kellene működnie, illetve a hülyejúzereket szidó kockák figyelmébe ajánlanám, hogy kisfiam, mások élik az életüket és nem a monitor előtt recskáznak, tehát sem idejük, sem kedvük Linux-telepítéssel elbaszni az idejüket. Nekik elég az egybites ismeret.

Ez a szélsőségeseknek szólt.

vénszivar 2013.01.24. 10:21:59

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: hol máshol? Áááá, talán MI?lédinél! a panelban...

indapass90210 2013.01.24. 10:41:47

@ColT: tény és való, hogy a gagyi gyártó által gyártott gagyi hardverrel nagy szopás a vindóz.

De jó hardverrel nincs vele gond. Nekem általában vagy asus, vagy dell alapon futnak a gépeim, és nincs se kékhalál, se fagyás, se semmi. A gépnél, aminél most ülök (Dell Optiplex 980, Windows 7 Enterprise x64) 10/01/2013 03:22:00-kor volt utoljára újraindítva.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 10:43:05

@Őrjöngő Sandy: "Ezt az embert Nyolc­emeletes Drugicsnak is hívták, mivel éppen nyolc fokból állt a létra, melyet állandóan magával hordott. Senki sem tudta, hogy a Hallgatag (vagy Nyolcemeletes) Drugics miért hord állandóan létrát magával, amelynek nyolc foka kevés ahhoz, hogy betörésnél használja. Drugics a létráját Melanie-nak nevezte. Mindig vele volt, és senki sem tudta, hogy miért?"
Örülök, hogy segíthettem.
...és üdv a klubban.

indapass90210 2013.01.24. 10:53:41

@Nyrségi Trolls: a számítógépet enyhén többféle dologra lehet használni, mint egy százas szöget.

Csak egy sima szövegszerkesztőt is lehet írógépmódban használni, legfeljebb szarul fog kinézni amit előállítasz. Ja, hogy az már akkor nem üti meg a szintet, és emiatt aztán meg kell tanulni használni? De kurva anyját annak, aki az egészet kitalálta, ráadásul úgy, hogy a gép nem csinál meg mindent maga?

Szerencsére erre is van megoldás: el kell menni szalag mellé betanított munkásnak, ott elég 1-2 egyszerű mozdulatot betanulni :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 11:15:19

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Egy nagyon okos ember mondotta, hogy kétféle ing létezik: koszos, valamint koszos, de még hordható.:-)

helianthus 2013.01.24. 11:32:36

@agresszív kismalac: dehogy van határa, a minden(ek) végtelen, nem tudtad? Tiszta zokni rulez, felemás csak akkor gáz, ha bokavillantós gatyában vagy félcipővel. Amúgy nem látszik. :D

helianthus 2013.01.24. 11:36:02

@ColT: női! De azért használd egészséggel, ha gondolod. :P

@Nyrségi Trolls: ezzel most mélységesen egyet kell értenem, mindezt úgy, hogy volt kockaként már lehet gondot okozna, ha Linuxot kéne telepítenem. Már annak is örülök, ha egy excelt el tudok menteni. JJJ

helianthus 2013.01.24. 11:37:36

@Őrjöngő Sandy: Hallgatag vagy Nyolcemeletes Drugics: Ő verte állba Wágner urat, aki ettől beleszédült a hajófestékbe. Melanie-t, a nyolcfokos festőlétrát mindenhová magával viszi. Bányász és robbantási szakértő volt régen, most az alvilágban páncélszekrény-robbantási szakértő. Ha a létra hatodik fokán támaszkodva énekel, akkor az nagyon magas fokú részegségre utal.

helianthus 2013.01.24. 11:40:07

@Dövan: "el kell menni szalag mellé betanított munkásnak, ott elég 1-2 egyszerű mozdulatot betanulni "
Látszik, hogy csak tévében láttál még szalagmunkást. LY

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 11:47:56

@helianthus: A múltkor volt egy olyan poszt valahol, hogy kinek ki a kedvenc Rejtő-figurája. Tán a könyvesblogon.

helianthus 2013.01.24. 12:10:48

@agresszív kismalac: ááá, még jó, hogy nem láttam, nem frusztráltam magam a választással.
Ugyanis nincs kedvencem, egytől-egyig imádom őket.
Ha pisztolyt fognának a fejemhez, hogy de akkor is választanod kell, akkor és csak akkor a Fülig Jét mondanám persze, mert azokat a leveleket, amiket ő írt, azt nem lehet feledni.

netnepper 2013.01.24. 12:19:47

A Microfos új szoprendszert csakis és kizárólag már a legyártásuk pillanatában is ipari hulladéknak számító hádverek mindig újabb és újabb eladhatósága érdekében ad ki. Az újabb windóz "természetesen" már csillió GHz-es CPU-t, jóval több RAM-ot, bikább videó kártyát, újabb nyomtatókat, szkennereket...stb. és persze mindehhez drivereket is igényel.
A paraszt meg juhééé..., egyből futás a bótba, me' mostan a táccsszkrín laptop a legújabb hype.
Az Office 2030-ben azért mégiscsak szebbek a menü gombok, tényleg megérte ez a cirka félmillás beruházás:-))))

Hegyirablo 2013.01.24. 12:35:46

Az volt már, hogy egybegépet venni ősi román szokás?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 12:44:42

@helianthus: Azé' a Török Szultánnak is volt egy stílusa.:-)

helianthus 2013.01.24. 12:48:49

@agresszív kismalac: Most esett le, mit írtál korábban. Nem hiszel a generációkat átívelő szerelemben? Egyszer régen láttam egy filmet, fiatal nő, idős férfi. Annak a végén hangzott el, mikor a nő nem a fiatalabb férfi udvarlót választotta, hogy inkább legyen 10 jó évem, mint 40 rossz. :D

netnepper 2013.01.24. 13:49:42

@Nyrségi Trolls: Sajnos hozom a rossz hírt, a számítógép soha nem volt és nem is lesz olyan mint a "százas szög". Mégpedig annak okán, hogy nagyon nem az, sőt kifejezetten bonyolult rendszer mind hardver, mind pedig szoftver oldalon.
A fejlesztők igyekeznek lehetőleg foolproof dolgokat összehozni, ám mint ahogy a mai modern kocsikat is egyre több kényelmi funkcióval látják el a józerek kényelme, vagy az optimális motor működés érdekében, az esetleges problémák áttekintése és megoldása is egyre nehezebbé vált, egyre kevésbé lehet "az út szélén" megoldani, úgy ez a folyamat érvényesül a számítógépek esetében.
Nem vagyok elkötelezett linux fan, de az biztos, hogy egy mai átlagos linux disztribúció telepítése a júzerek által leggyakrabban használt szoftverekkel egyetemben töredék annyi szívást nem igényel, mint amennyit egy windows estében kell szopni mire minden a helyére kerül. Az operációs rendszerek közötti stabilitásbeli különbségről és a támadások elleni védettségükről akkor még nem is szóltam.

Manyecska 2013.01.24. 14:38:29

@helianthus: mi a jó abban hogy az utcán nem mehetsz kézenfogva mert hülyének néznek?? /jobb esetben!!!/:P:))

helianthus 2013.01.24. 14:41:55

@Manyecska: ebben az a jó, hogy engem nem érdekel, és sosem érdekelt asszem, ha bármiért is hülyének néznek. Szoktam kívülállni és rájöttem, hogy ott sem vagyok egyedül, mert már állnak kívül is páran. Már ha érted mire gondolok. :S

helianthus 2013.01.24. 14:51:04

@vénszivar: biztos van az is. Én inkább abban hiszek, hogy van az a szerelem.

Manyecska 2013.01.24. 14:53:47

@helianthus: értem. Tedd át a gyakorlatba megérted!:) illetve ne, csak hátránya van:((..@vénszivar: :D:D

vénszivar 2013.01.24. 15:02:48

@helianthus: "Engem ezzel hagyjál békén. Köcce!" :)

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.01.24. 15:33:09

@helianthus: Ez az! :)
Ha nagyon válogatni kell a kedvencek közül: Piszkos Fred, Fülig Jimmy, Wágner.

Szerintem ez a windózos gyerek túlreagálta a dolgot, de az oprendszert tuti lopta. Javaslom, hogy menjen be vagy Ballmer vagy a Canon vezér irodájába és személyesen tegyen panaszt. Hehe.
Régi hardver új oprendszeren nem megy, ilyen szar a világ, öreg. Tulajdonképpen már azzal szívességet tettek, hogy a drivert megírták win8-hoz, sem a Genius, sem más nagyobb gyártók nem vesződnek ilyesmivel, legalábbis +5 év után. A PDA- és laptopgyártók pedig ennyi idő után simán leveszik a honlapjukról a terméket, mintha nem is gyártottak volna soha ilyesmit. Tapasztalat.

helianthus 2013.01.24. 15:45:08

@Manyecska: már megértettem. :)

@vénszivar: na ez most roppant frappáns volt. Remélem jól esett. :)

@Őrjöngő Sandy: a Kékszakállú Wagner úr?

Intelli 2013.01.24. 18:08:09

A supported OS között ott van a Windows 8 64 ettől kezdve igaza van a posztírónak. Akkor ne írják ki, hogy támogatott OS és probléma megoldva + egy egysoros levéllel le lehet koptatni a felhasználót (nem támogatott os, szevasz...)

Az a fütyi másik vége, hogy biozny Windows-al óvatosan kell bánni, általában csak az amatőrök használják fullba a friss Windows-okat. Én a helyedben visszaraknám a 7-et, aztán majd egy Windows 8 Update 1-nél elgondolkoznék, vagy figyelnéma Canon oldalát, hogy mikor frissítik a drivert.
Esetleg írhatsz a USA Canon-nak, ha tudsz angolul, hogy ez a gond, aztán ha írnak enkik 8000-en, akkor ráállítanak két szakit, akik egy hét alatt fixálják a problémát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.24. 19:44:25

@agresszív kismalac: KUbuntu 12.04

@Dövan: Ja, ha van pénzed Dell-re...
(Dell-be hogy teszel combos VGA kártyát, aminek kell 500W táp? :) Ö
Amúgy milyen gagyi gyártó? A Leadtek meg a Canon gagyi?
A Creative gagyi?

Akkor már inkább az Asus a túlárazott, és feleslegesen csicsás...

Aureliano Buendía 2013.01.24. 20:10:30

@ColT: nálad, ha jól vettem ki az írásodból, az fut
kérdés, mennyire mennek rajta a mostani dolgok, vagy azok helyettesítése

buffybot 2013.01.24. 21:14:40

@ColT: Lehet, hogy nem működött volna de attól még a probléma nem megoldhatatlan. Az informatikában ritkán van olyan ami megoldhatatlan hacsak nem hardveres korlátról van szó. Nem a supportnak kellene rinyálni mert mialatt válaszolnak átnézhető az egész internet, csak nagyon sokan nem tudnak három szót se beírni a google-be...

buffybot 2013.01.24. 21:16:46

@l4c1: Azért használtam a hülye szót mert Manci néni így fogalmazott, olvass vissza vagy értelmezz mielőtt okosítasz :)

buffybot 2013.01.24. 21:19:43

@Manci néni, a szomszéd: Az tényleg gáz volt de betudom annak, hogy laikus, sokan még 500gigás vinyót is nagynak tartják.

No de attól, hogy régi és nem gyártják attól lehet hozzá naprakész szoftver. Nekem is mind a tintasugaras mind a lézer nyomim nem mai darabok de tekintve, hogy teszik a dolgukat nem kell új, és szómiszó mérges lettem volna, ha a win7 miatt nem tudom már használni őket mert nincs hozzájuk driver vagy ilyesmi... Ez nem így működik.

helianthus 2013.01.25. 12:16:20

@buffybot: "sokan még 500gigás vinyót is nagynak tartják. "
Most ebben mi a gáz? Hogyne lenne nagy. Tudod te az mennyi a 8 bithez képest? Na ugye!

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.01.26. 19:42:17

Az imént derült ki, hogy a Doom I. nem megy Win7-en. Erről bezzeg nem írnak posztot!!!!!
:)

Dervenkal 2013.01.28. 13:22:55

Kicsit megkésve, de:

- cégen belül frissítettük a laptop állományt, a választott gépek csak win8-cal érhetők el.
- win8 egy fos, főleg UX kérdéskörben, de mindegy
- viszont bármilyen nyomtatót próbáltunk eddig, a win8 magától keresett és talált drivert egy percen belül, hálózati nyomtatás és szkennelés is ide tartozik. Ebből a szempontból nem értem mi a baj a canon-nal.

magyarcsarda · http://magyarcsarda.blog.hu 2013.01.29. 15:00:37

Az ügyfélszolgálat indiában van helyi lakosok írnak neked vissza. Minden kérdésre van válasz azt kell kiválasztaniuk és elküldeniük. Az a hülye aki supportal társalog, nem arra találták ki!
Epsonnal semmi probléma win8 alatt... dobd ki és vegyél azt :D

buffybot 2013.01.31. 17:28:44

@helianthus: ugyan legalább olvass vissza. csak arra utaltam, hogy relatív.. manci néni azért hülyézte le az posztírót mert az el volt szállva a 4 giga ramtól, erre írtam ,hogy sokan az 500 gigától ugyanígy elvannak szállva, attól függ kinek mennyie van. ha az a szerencsétlen 512-vel élt mire 4 gigára bővített jó, hogy soknak gondolja...

Dr Wholkán 2015.07.08. 13:06:43

A kedves "Naív ügyfél" igazából megtanulhatna a sorok között olvasni.
A IT cégünknél 13 különböző gépen fut az MP Navigator EX program, ebből kompatibilási okokból 8-on Win 8 operációs rendszer található. Ezen kívül MX310-esünk is van, ennek ellenére nem merült fel eddig probléma a szoftverekkel. Ergo a program és a nyomtató működik a rendszeren. Erre utalhattak abban a részben is, hogy fordulj a Microsofthoz, hisz amennyiben elérhetővé válik egy szoftver egy operációs rendszerre, akkor általában azt előtte tesztelik és azért publikálják, mert működik. Ugyanez a helyzet Epsonnal és HP-vel is. Nem a nyomtatóval és nem is Windows 8-al van gond, hanem a levelet író felhasználó operációs rendszerének változatával. Ebben az esetben újratelepítheti többször is a hibás változatot, a probléma konstans lesz. Az ügyfélszolgálat válaszlevele egészen amatőr, de utalnak arra, hogy egy informatikus tud neked segíteni, természetesen azt nem írhatják le, amit én. Viszont, ami akár bosszanható is lehetne, hogy még alternatívát is felajánlanak. A My Image Garden is megtalálható az összes irodai gépen, azon keresztül is lehet szkennelni... egyik dolgozó azt használja, másik meg az MP Navigatort, kinek melyik. Mindkettő az illesztőprogramot generálja végülis.
A Windows 8 valóban nem Canon termék, a két említett program viszont igen. Azok viszont működnek, ezt érdemes lenne cikkírás előtt tesztelni ezeket.
Nem feltétlenül védném a szóban forgó céget, mert amióta a mi cégünk szerződést kötött a Canonnal, azóta több probléma is felmerült a nyomtatókkal, amelyből egy tucatnyit vásároltunk. A szoftverekkel kapcsolatos problémák ahhoz képesek elenyészőek...
süti beállítások módosítása