Tékozló Homár

Autóüveg fólia vs. műszaki vizsga

2013.05.24. 14:28 | jackyll | 438 komment

Naiv autóst két évvel a hővédő fóliák felrakása után meglepték a műszaki vizsgán, hogy ez igazából sötétebb, mint ami szabályos, és le kell szedni. A ragasztó persze az ablakon maradt. A fóliázó cég ugyan elismerte, hogy nem engedélyezett típust tett fel, de részükről ennyi.

2 éve fóliáztattam le az autót, van róla hivatalos papír, bizonylat. Direkt legális, elsősorban hővédő fóliát kértem, nehogy gond legyen. Nem szeretem, mikor leég a kezem vezetés közben. Fóliával jóval hatékonyabb a klíma is. Összességében megérte megcsináltatni. Szóval én abban hitben éltem, hogy minden szabályos, papírok rendben. Aztán ugye eltelt két év, és műszakira kellett mennem. A szokásos márkaszervizbe vittem, talán mégse oda kellett volna. Egyébként voltam ugyanott műszaki vizsga előtt állapot felmérésen, átmegy-e, illetve van-e valamilyen gond. Akkor azt mondták minden a legnagyobb rendben, mehet a vizsgára. Létezik, hogy nem is foglalkoztak akkor vele?  Mindenesetre fura. A műszaki vizsgán közölték, hogy gond van. Mondom nem lehet, 2 hete voltam, azt mondtátok minden ok. Műszakilag igen, de! Ez így nem szabályos, az első ablakok csak 60%-ban engedik át a fényt, és 70% a határérték. Csak akkor megy át a műszakin, ha leszedik.


A fólia papírján nem volt bepipálva az első fóliák típusa. Plusz lehagyták róla az azonosító számot is, a műszakis szerint. Ezt már nem tudom megnézni, mert letépték. Szerintük ez a fólia sötétebb alapból, mint ami a két engedélyezett típus lehet. Lecibálták a fóliákat, és ugye a ragasztó rajta maradt az ablakon. A bal oldali ablakot nem is lehet lehúzni. Persze ott nem próbáltam ki, mert zuhogó esőben nem érdemes lehúzott ablakkal közlekedni, csak később. Most már cseszhetem a reklamációt. Értem én, hogy rohadtul sietnek, meg tesznek rá magasról ha tönkremegy, de le lehetett volna szedni szebben is, mondjuk hőlégfúvóval. Egy szakszervizben biztos akad. Vagy ne húzza fel az ablakot, ha tudja, hogy úgy is be fog ragadni. Elég kiszúrás szaga van az egésznek, arrogáns volt a műszakis fickó.

Visszamentem a fóliás céghez, természetesen mossák kezeiket. Fő érvük, hogy alapból is színezett az üveg. Na most attól még rátehetnék azt a két fajtát, ami szabályos nem? De nem akarják. Hogy miért nem olyat tettek fel, arra nem adott magyarázatot. Mondjuk most már én se akarok velük fóliáztatni, tele van a tököm az egésszel. Ezek szerint nem is azt a fajtát tették fel, amit lehetne. Fizetni persze nem fognak, és új fóliára se adtak árengedményt. Tipikus ígyjárás esete, 9000 ft bukta. Pedig jó hírnevű cég,

Több kérdés felmerül az emberben:

1. Azok az autók, amiken totál fekete üvegek vannak, és egyáltalán nem lehet belátni, hogy mennek át műszakin, vagy egy közúti forgalmi ellenőrzésen? Mert átmennek, különben nem lenne rajtuk rendszám. És nem úgy jött ki a gyárból, azok is fóliázottak.

2. Ha nem egy Daciáról lenne szó, akkor is kekeckedtek volna? Erre telik, ez van. Ráadásul saját márkaszervizük. Persze a szabály az szabály, de... A Megane a múltkor átment gond nélkül.

3. Rendőr igazoltatott eddig háromszor, nem volt semmi gond. Nem is látszott szinte, hogy van rajta fólia, mert tényleg csak a hővédelem miatt kellett. Még a papírját se kérték el.

4. Nem elég, hogy arrogáns, még direkt tönkrevágja az ablakot is?

5. Mennyit kellett volna a borítékba tenni, hogy átmenjen? :) Másik fórumon 10e körüli összeget láttam. De annyiból újra is lehet fóliázni.

6. Ha eleve nem létezik szabályos fólia, akkor minek árulják? (kétlem, hogy ne lenne szabályos) Vagy eleve az ügyfél a hülye, mert megveszi, felrakatja?

7. Ha nem telik sötét üvegű bmw-re meg merdzsóra, akkor is az ügyfél a hülye :)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zirowe 2013.05.24. 14:40:40

Hővédelemre használjon üveggyapottat!:D

elwood 2013.05.24. 14:49:37

speciel ami szemmel láthatóan sötét az már szabálytalan. aki ült már autóban, és megnézte a 70%-os gyári üveget, az szemmel alig észrevehető.

egyébként zavaró is, mert a harmadik féklámpa amúgy átlátszik 5 autón is, kivéve, ha köbe ékelődik egy ilyen lesötétített agyú barom.

le kell tépni a fóliát az ajtóval együtt. az meg, hogy a látványosan lesötétített autókat nem büntetik, az a szokásos "két hét alatt rend lesz kategória."

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.05.24. 15:00:27

"1. Azok az autók, amiken totál fekete üvegek vannak, és egyáltalán nem lehet belátni, hogy mennek át műszakin, vagy egy közúti forgalmi ellenőrzésen? Mert átmennek, különben nem lenne rajtuk rendszám. És nem úgy jött ki a gyárból, azok is fóliázottak."

Felkerülhet egy ilyen fólia a műszaki vizsga után is az autóra. Mind ahogy nálad is szabálytalan fólia volt az autón két műszaki vizsga között.

"2. Ha nem egy Daciáról lenne szó, akkor is kekeckedtek volna? Erre telik, ez van. Ráadásul saját márkaszervizük. Persze a szabály az szabály, de... A Megane a múltkor átment gond nélkül."

Szerintem egy Suzukit sem engedtek volna át.

"3. Rendőr igazoltatott eddig háromszor, nem volt semmi gond. Nem is látszott szinte, hogy van rajta fólia, mert tényleg csak a hővédelem miatt kellett. Még a papírját se kérték el."

Mert ezt az eltérést a szabályostól szemre nem lehet megmondani.

"4. Nem elég, hogy arrogáns, még direkt tönkrevágja az ablakot is?"

Nem tette tönkre az ablakot. Csak le kell pucolni róla a ragacsot.

"5. Mennyit kellett volna a borítékba tenni, hogy átmenjen? :) Másik fórumon 10e körüli összeget láttam. De annyiból újra is lehet fóliázni."

Legközelebb ajánld fel előre a borítékot, mondd, hogy át kéne, hogy menjen. Ha átmegy, odaadsz egy üres borítékot, és spuri.

"6. Ha eleve nem létezik szabályos fólia, akkor minek árulják? (kétlem, hogy ne lenne szabályos) Vagy eleve az ügyfél a hülye, mert megveszi, felrakatja?"

Létezik. Amit te vettél, az is szabályos lenne, ha nem alapból színezett üvegre tennéd.

"7. Ha nem telik sötét üvegű bmw-re meg merdzsóra, akkor is az ügyfél a hülye :)"

Nem, azért az eemútnyócév a felelős.

xtlight 2013.05.24. 15:10:30

Ismeretségi alapon azt vizsgáztatsz le, amit akarsz. Apróságokért, mint fólia, katalizátor, meg xenon, még jattolni sem nagyon kell. Komolyabb dolgoknál kvázi "szerződéses alapon" csalnak. A fuvarozók mind ezt csinálják, különben egy teherautón sem lenne műszaki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 15:35:11

valaki az engedelyem nelkul a kocsimhoz nyul es nem a helyi sheriff, lovom is le
kerdezes nelkul leszedtek a foliadat?
pereld be oket
rongalas, garazdasag

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.05.24. 15:45:33

"1. Azok az autók, amiken totál fekete üvegek vannak, és egyáltalán nem lehet belátni, hogy mennek át műszakin, vagy egy közúti forgalmi ellenőrzésen? Mert átmennek, különben nem lenne rajtuk rendszám. És nem úgy jött ki a gyárból, azok is fóliázottak."

- Nem veszik észre a vizsgabiztosok és a rendőrök, csak ha nagyon hülye a tulaj: www.haon.hu/rendorautoba-tolatott-a-belvarosban/2269855

"4. Nem elég, hogy arrogáns, még direkt tönkrevágja az ablakot is?"

- Ha a te feleséged lenne terhes a főnöködtől, és a te fiad költözne össze férfikollégáddal, te milyen lennél?

"6. Ha eleve nem létezik szabályos fólia, akkor minek árulják? (kétlem, hogy ne lenne szabályos)"

- Tetőtéri és/vagy déli-délnyugati ablakok üvegére.

"Vagy eleve az ügyfél a hülye, mert megveszi, felrakatja?"
- "Te mondád!"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.05.24. 15:49:04

@elwood: "egyébként zavaró is, mert a harmadik féklámpa amúgy átlátszik 5 autón is, kivéve, ha köbe ékelődik egy ilyen lesötétített agyú barom."
Vagy egy furgon. A lemezen sem látszik át a féklámpa. Vagy egy nagyobb teherautó. No ezért kell követési távolságot tartani, és nem holmi gőzfürdőben megszokott módon a másik seggébe lihegni-nyomakodni.

duddva 2013.05.24. 15:52:26

@elwood: Ilyenkor persze a 3.féklámpa is jól le van fóliázva, és semmi nem látszik belőle.

Atörökk 2013.05.24. 15:52:57

Melyik fóliás cég volt?

elwood 2013.05.24. 15:55:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
jóhogy ahol nem átlátszó a kocsi ott nem, de attól még a legtöbb az lenne, egy biztonsági elemet iktat ki aki szándékosan eltakarja.

ez akkor is segít ha betartod a követési távolságot.
(egyébként a belső sávban csak személyautók meehetnének)

Manyecska 2013.05.24. 15:55:58

Azért kell a sötét üveg hogy ne lássák ahogy ledugják a csövet a mandró torkán....hullák se gyárilag kerülnek a csomagtartóba ugye..@atörökk: dr Oetker, sütőfóliás..:D

elwood 2013.05.24. 15:56:45

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
" gőzfürdőben megszokott módon a másik seggébe lihegni-nyomakodni. "

én még nem jártam ilyen helyen, mesélj milyen !

duddva 2013.05.24. 15:57:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Miért, az nem feltétlen nyomakodik, aki tudni szeretné, hogy mi történik 5 kocsival előtte.

Manyecska 2013.05.24. 15:59:45

Celeb: "film készült a szülésről" csodálatos lehet ahogy együtt nézik a rokonokkal, stb. :D

Landy4x4 2013.05.24. 16:08:14

B oszloptól átrafele bármilyen színű (sötétségű) lehet a fólia.
Csak, hogy a topikhoz is hozzászóljon valaki :)

isti77 2013.05.24. 16:09:30

Egy apróságot nem értek: ha alapból színezett az üveg, akkor minek kellett rá a fólia is? Valószínűleg itt cseszted el a dolgot, önmagában a fólia szabályos lett volna, de a színezett üvegre téve együtt túl sötét lett.
Azt meg kétlem, hogy a hozzájárulásod nélkül szedték volna le a vizsgán. A sztoridból az jön le, hogy még azelőtt tájékoztattak, hogy leszedték volna, tehát nyilván egyeztettétek, hogy akkor mi legyen, leszedjék, vagy elkaszálják az autót a műszakin?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 16:13:54

@duddva: @duddva: jut eszembe errol
fiataloabbak nem tudhatjak
volt regesreg egy csucsforgalom nevezetu musor a Petofin
elfelejtettem a musorvezeto nevet
olyan 25-30 eve lehetett
es megmagyaraztak, hogy a harmadik feklampa, amit az imperialista amerikaiak kitalaltak, az veszelyes
es akinek van az szereltesse le
ez komoly

Sátán meg a Jocó 2013.05.24. 16:23:04

@hagyma: ez így van. A Ludas Matyi nevezetű "vicc"újságban volt is egy karikatúra, hogy az ilyen harmadik féklámpás autók azok tulajdonképpen karáncsonyfaégő-füzérrel vannak felszerelve.

Aztán hipp-hopp..

elwood 2013.05.24. 16:23:33

@hagyma: ja persze 25-30 éve.

akkor még bolsevik rendszer volt itt, az imperialistáktól, meg a nemzetközi pénztőkétől féltettük a munka alapú társadalmunkat, és azt emlegettük, hogy a nyugat haldoklik.

ma mát teljesen más a helyzet ... izé ...

Landy4x4 2013.05.24. 16:24:12

@Manyecska: Igen :), köszi hogy hozzászoltál!
Tudod vannak azok a fura autók amik árút szállítanak (forgonnak hívják) azok sem mind teli üvegesek ugye?
Szóval poszt-tolónak annak idején is ezt kellett volna tennie. A oszlopig totál átlátszó fólia (abból is van ám hővédő) és a B-től hátrafele meg matt feketét is akár.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 16:29:02

@Manyecska: @Sátán meg a Jocó: @elwood:
jaja Petress Istvan, azutan az otodik sebesseg
bazmeg nem vagyok hulye tudom, hogy mas a helyzet de nekem vicces most, hogy tiltakoztak akkor a harmadik feklampa ellen

olyan is volt a musorban, hogy beultettek egy vizsgabiztos melle egy jogositvannyal rendelkezot es mentek a varosban egy kort, majd kiertekeltek
nalunk a gyakorlati vizsga rovidebb:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.24. 16:29:41

@Sátán meg a Jocó: Azért említsük meg, hogy azok a pótféklámpák nem olyanok voltak, mint a mostaniak.

Manyecska 2013.05.24. 16:31:32

@Landy4x4: nemhát, én dobozos postásautót vezettem 18 évesen Sopronból a Baross utcáig Pestre:), nagyon xar volt de a sofőr belázasodott és át kellett vennem..WW Transporter. Tökzárt, tolatni is csak tükörből!:) Nagyon tetszett!

elwood 2013.05.24. 16:31:52

@hagyma: arra emlékszem én is, hogy betiltották leszereltették, aztán egy-két év múlva kötelező lett.

É2I 2013.05.24. 16:38:44

@hagyma: Hozzáteszem a KRESZ tiltotta és a rend éber őrei vadásztak is rá.
Valami olyan volt az indok, hogy túl magasan van és így elvakítja az utána jövőt.

Ha a B oszlop után nem lehetne tök sötét, akkor a furgonok, teherautók nem is lehetnének forgalomban. Mondjuk utálok is utánuk menni, mert nem tudom mi történik előttem. Ha meg annyira lemaradok, hogy ne legyen gáz, tuti befurakszik valami köcsög és be is fészkel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 16:39:21

@elwood: nekem az tetszett, hogy teljesen komoly szakemberek megmagyaraztak hetente, hogy mitol rossz:)
mar nem emlekszem az indokokra, de meg gyerekkent is rohogtem
hogy megzavarhat hogy felvillan szemmagassagban, vagy ilyenek:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 16:40:20

@É2I: tudom, hogy tiltotta es mondom meg is magyaraztak, hogy karos

Agyalap 2013.05.24. 16:43:26

Meg is válaszoltad a kérdéseidet...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.24. 16:50:16

"1. Azok az autók, amiken totál fekete üvegek vannak, és egyáltalán nem lehet belátni, hogy mennek át műszakin, vagy egy közúti forgalmi ellenőrzésen? "

Kenőpénzzel, haver rendőrrel, vagy simán csak leszarja a rendőr. Sokan járnak ilyennel.
Vagy van neki műbzonylata, hamis vagy haverral íratott kamu.

Eléggé gáz a sztori, de utólag már nem nagyon lehet vele mit kezdeni - csak az a bajom, hogy akkor a műszakin miért a vizsgabiztos kedve dönt arról, mi megy át? Még ha legális is a cucc...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.24. 16:51:27

@elwood: Már amelyiken van 3. féklámpa, mert nincs mindenen. Mondjuk nekem van, de az előző tulaj szétgányolta, és nem világít. És átmegy műszakin!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.24. 16:52:25

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ""6. Ha eleve nem létezik szabályos fólia, akkor minek árulják? (kétlem, hogy ne lenne szabályos)"

- Tetőtéri és/vagy déli-délnyugati ablakok üvegére.
"

Árulni nem tilos, megvenni sem, csak autóra rakni ;)

Landy4x4 2013.05.24. 16:52:49

@hagyma: Az indok nagyon is jó volt.
Ugyanis az utólag beépített harmadik (de volt egy idő amikor kettő volt a Videoton hangszórókra építve, tehát 4) féklámpa az utastérben, a hátsó szélvédő mögött volt. És főleg este, fékezéskor nem a mögötted jövőt, hanem saját magadat vakítottad el, mert az üvegről minden visszatökröződött az utastérbe.

2013.05.24. 16:55:20

Melyik cég volt ez?

vénszivar 2013.05.24. 17:20:22

Akkor júliusban meg kell kenni a v.biztost vagy megmutatni neki a machetét...:) Az utóbbi olcsóbb!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.24. 17:50:23

Hol máshol lenne tilos a
Kinder tojás, mint az
Egyesült Államokban. Illetve,
volt tilos egészen mostanáig,
amikor is tíz év küzdelem
után végre legálisnak
nyilvánították azt, ami 1938
óta volt tilos (vagyis a belül
játékot rejtő bármilyen
csokoládé forgalmazását).
Az ilyen csokitojásokat
egyébként azért tiltották be
eredetileg, mert
balesetveszélyesnek találták
a terméket. Ez az álláspont
viszont lassan tarthatatlanná
vált, a határokon minden
évben hatalmas
mennyiségben foglalták le a
becsempészni próbált
Kindereket, annak ellenére,
hogy már egyetlen tojás
birtoklásáért is 2500 dolláros
(kb félmillió forintos)
büntetés volt kiszabható.
A tojásokat azonban
továbbra sem lehet majd az
Európában megszokott
módon árusítani, nehogy a
gyerek egyben a szájába
tömje az egészet, és
azonmód meg is fulladjon.
Ezért ez az amerikai
verzióban a két fél csokitojás
között egy jól látható, élénk
színű műanyag elválasztó fut
majd végig, amely arra
szolgál, hogy a csomagolás
eltávolítása után azonnal
látható legyen, nem csak
csoki van a csomagban.

AtiSnatch 2013.05.24. 17:57:42

8@agresszív kismalac: most mit vársz az amerikai mikróba rakom a macskát száradni emberektől? :D (amerikai magyarokra ez nem vonatkozik,ismétlem: nem vonatkozik :))

igi1 2013.05.24. 18:00:29

@A.Snatch: nna azt is csak a perért és a pénzért csináltâk :)

AtiSnatch 2013.05.24. 18:03:49

@igi1: Hallottál olyan országról ahol egy gyerek azért halt meg, mert megette egyebe a kindertojást?

AtiSnatch 2013.05.24. 18:07:57

@vénszivar: Neked is így lett a szakadt ladádon forgalmi, mi? :D és nem a megkenésre gondolok ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.24. 18:14:52

@A.Snatch: The objects in the mirror are colser than they appear

AtiSnatch 2013.05.24. 18:28:00

@ColT: miből gondolod ,hogy tudok amerikaiúl?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 18:30:03

@Landy4x4: akkor most le kell vennem a kocsiajaimrol?????????
bekem volt zsigulim otthon, de sosem epitettem sem videoton hangszorot sem negyedik feklampat hatra
itt elvileg gyalaztak, meg hat aki annak idejen mar hozott be nyugati kocsit, azzal kiszedettek
nem barkacsrol beszelek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 18:34:37

@A.Snatch: mar mondtam
ezerszer
amerika hulyezes a sikertelen emberek hobbyja
allnak a froccsel a kezukben
penz semmi
azt sem tudjak mi lesz a villanszamlaval
es akkor rakezdenek
nade pajtas, minden amerikai hulye, mi vagyunk itten a janik es hany nobel dijasunk van, meg olimpiai aranyunk a nbarmok meg mikroba szaritjak a macskat
muhhhahaha
igyun meg egyet bela
igyunk jozsi
dobjunk a cserkosba 1000-est felesbe
OK de igyun egy turbot is egy vegyi-gyumit
igyunk
bezzeg amerikaba rairjak a kavera, hogy forro
muhhahaha
es ez megy 15 eve:)
csak akkor mi a fasznak akar mindenki londonba menni, meg svedbe, meg maltara, meg canadaba, meg ide:)
a kerdes koltoi
mara kihomaroztam magam

neha tenyleg be kell nezni feldobja a napomat ha offos vagyok

AtiSnatch 2013.05.24. 18:38:16

@hagyma: na így kivételezen veletek az ember :D
u.i.: nem szeretem a fröccsöt, a többi stimt :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 18:41:39

@A.Snatch: nem kivetelezes:)
en mar amerikai amerikai vagyok:)
es nincs macskam
Mary allergias a macskaszorre
mondjuk en is
de ma meg nem lattam a macskat halistennek
na elkezdem a bacskai rizseshust

AtiSnatch 2013.05.24. 18:45:46

@hagyma: ha lenne macskád beraknád? :) lóétvágyat

Manyecska 2013.05.24. 18:49:43

Bogyiszlón a webkamerás gólyafészekben két napig egyedül maradt az egyik szülő a fiókával, a párja eltűnt /mérget evett sajnos/:(..feldobáltak a helyiek a fészekbe halakat!!:D....aztán a fiókát átpakolták egy kétszülős fészekbe..:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 18:54:08

@A.Snatch: meg meg sem foztem
nincs, ha lenne nem rknam be, de ki tudja mi az igaz az egeszbol es honnan szbadult ide az illeto
az emberi baromsag nem helyfuggo, van abbol europaban is boven
foleg hogy mindenki vandorol
na fozes

Manci néni, a szomszéd 2013.05.24. 18:56:10

Drágáim, a teljesen fekete ablakok úgy működnek, hogy azokat az autókat nem viszik műszakira. Minek is vinnék, úgysem állítja meg őket a rendőr.

Ha esetleg a tulaj mégiscsak elküldi az autót az egyik emberével, akkor a szerviz kifizeti helyette a vizsgadíjat és természetesen mindent rendben találnak. Nehogy baja legyen a szerviz épületének.

FDToth 2013.05.24. 19:01:14

A foilias miert rakta ra a foliat ha latta/tudta hez igy buko lesz vizsgan? A muszakin hogy a jo eletbe kepzeltek h rongaljak az autot? En tuti kicsit tovabbmennek, mert itt a felelosseg a foilazo cegen van!

Leone_510 2013.05.24. 19:04:44

én a B oszlop után tök sötétet tetettem fel, A oszlop után annyira áttetszőt, hogy csak a körvonalam látszik, simán átengedtek a vizsgán

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.24. 19:13:34

@A.Snatch: Ezt a mondatot mindenki ismeri :D

@Manci néni, a szomszéd: Jaja

@FDToth: Miért? Nekik mindegy, a hülye tulaj mit rakat fel.
A kérdés a felrakatás körülményeiben rejlik.

A meredek nekem az, hogy 2 vizsgán jó volt, most meg hirtelen nem.

2013.05.24. 19:17:24

Vagy te a f.szomat "tudatlan" meg "ártatlan". Tudtad te, hogy mi van, mert az első ablakokra ELMONDJÁK TÖBBSZÖR, hogy nincs rá engedély, így is kéred e. Te meg kérted. Mert ha már Dacia, akkor nézzenmánki valahogyan, a kutyaúristenit! Tudtad te, hogy a fólia 5 százalékos, mert az IR fólia már csak ilyen (van 10 is, de az drágább, te meg spúr ge.i voltál, nem vetted meg) és tudtad, hogy az AFet csak a hátsó ablakok kapták meg, mert tuti kérdezősködtél, hogy azok mik, tudtad, hogy a hátsók lehetnek akár feketék is. Hazug vagy baszod, lúzer, fillérb.szó (mert te elviszed, aztán nem 30 ért bárhogyan küldöd át a vizsgán, hanem 25 ér, 5 ből meg táncolsz hajnalig)...és halmozottan vagy hátrányos, mert Daciád van... sötétített.

England win The Ashes! 2013.05.24. 19:19:21

@Leone_510: Engem csak az érdekel, hogy meg volt-e csavarodva a B oszlop? :)

igi1 2013.05.24. 19:20:32

@SUNexecutive: há kell olyan sötét, mint az agya, na

lehetnél egy kicsit megértőbb :)

mer az ilyenen inkább csak kínodba tudsz röhögni

Manyecska 2013.05.24. 19:21:30

@igi1: most érted, akkor legyen telenoros, samsungos, ósanos poszt orrba-szájba mi.... :( Töktutiacsávó.

England win The Ashes! 2013.05.24. 19:22:13

Jé, már megint nem magyar félig sem! :o Biztos páratlan napokon az, párosokon nem.

Atörökk 2013.05.24. 19:23:13

@Dr Jozef Vengloš:
A vödrös B oszlop sosem csavarodik meg.

Manyecska 2013.05.24. 19:23:37

@Dr Jozef Vengloš: :DDD ha ráhuggyoznak a kutyák magától!

igazságos 2013.05.24. 19:24:23

@Manyecska: a poszter fajtája a matricás csávó, tudod, akinek fizetni kell azért, hogy matricával reklámozza az ótóját

il ferros, tudod, kell neki a sötétítés :)

há én sem állítottam mást, Dácia, érted, tökös legin akart lenni a gáton, csak nem jött össze

evvan

Manyecska 2013.05.24. 19:26:41

@Dr Jozef Vengloš: ja,a tévébe olyat láttam beszarok az oszlop átment a csávó fél száján a nyakán át és megúszta!! /life.hu-este nyolc órás műsor, gyerekkel nézzük.:P/..egy fém kerítéstartó oszlop apám:(( na, az meg volt csavarodva:DD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 19:28:13

@Dr Jozef Vengloš: hat igen
van aki abban az orszagban el aminek allampolgara
van aki nem
szar lehet

igazságos 2013.05.24. 19:29:57

@Dr Jozef Vengloš: @Leone_510:

naszóval, tudom, hogy most nem leszek népszerű, de:

B és A oszlop után mi szokott jönni????

C oszlop

igazságos 2013.05.24. 19:31:34

@hagyma: az még szarabb, hogy van, aki állampolgár és ott is él ezen országba, mégse képes elfogadni, hogy már nem az elhagyott ország lakóit kéne gyömöszölni

te érted, foglalkozzá mán a saját országbeli problémáiddal az ámerikás fórumokon, blogokon

ja, ott állambácsi figyeli a terroristákat

Anomalocaris (törölt) 2013.05.24. 19:31:42

Az ügyintéző felvette önökkel telefon a kapcsolatot ahol azt a választ kapta egy technikustól, hogy a kijelzővédő fóla fordítva van rátéve. HÜLYÉNEK néznek? A védő fóla később lett rátéve mint ahogy az a hiba jelentkezett + ezt tesztkor miért nem vették le, vagy jelezték ha ez lett volna a megoldás + levette az ügyfélszlgálatos - megnézte két ügyintéző is hogy fordítva nem lehet rátenni + ugyanaz a hiba jelentkezett fólia nélkül is!! Tehát nem fólia hiba.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 19:33:05

@igazságos: en ugy ismerkdetem meg a harmadik felesegemmel, hogy annyira integetett hogy lefejelt e v oszlopot
/v egyenlo villany/
igy ismerkedtunk meg
de azutan eljottem amerikaba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 19:35:25

@igazságos: nem erted, hogy nekem ket orszagom van?
neked egy
en amerikai is vagyok meg magyar is
es errol papirom is van
es most nevetni fogsz, de megesik, hogy olvasok angliarol, nemetorszagrol, kenyarol, vagy akar zimbabwerol
nem is beszelve venezuelarol, vagy cubarol

megleptelek?
bar teny amerika es magyarorszag a ket fo irany
mert ennek a ket orszagnak vagyok polgara

igazságos 2013.05.24. 19:36:12

@hagyma: elmondásod szerint egy országod van, hiszen lenézed azt, aki nem állampolgára annak az országnak, amiben él

akkor neked sincs két országod

igazságos 2013.05.24. 19:37:32

@Böritigin: hát csodálkozol, azt se tuggyák, melik van elöl és melyik hátul?

szerintem még te se tudnád ezt embiként :)

England win The Ashes! 2013.05.24. 19:38:20

@atörökk: Dehogynem, ott van az a dokumentumfilm is róla, hogy "Csavart B, mint Beckham".

England win The Ashes! 2013.05.24. 19:39:25

@igazságos: A görög autókban állítólag korinthoszi oszlop is van. :)

Atörökk 2013.05.24. 19:39:26

@Dr Jozef Vengloš:
Az nem csavart, hanem kevert, de az megint más :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 19:40:30

@igazságos: dehogy nezem
csak szar lehet
hajt is ra rendesen
amugy minden orszag az enyem
hazam ketto van
egy szulo es egy befogado, orszagom mind
2 utlevellel mehetk barhova
/mar mondtam igi, miota letrejott a nagy aptikamano, cseh szovetsegi kapitany Igi harmas, egyre tobb hulyeseget irsz
bocs, de igy van
ja es meg valami, en sosem piszkalok senkit ennek a vengelosnak meg napi programja hogy kostolgasson
nem tobb mint egy olcso vigasz

isteni bacskai rizsest hust fozok, utana veszek sort es ennyi nekem doszt eleg:)/

Manyecska 2013.05.24. 19:40:47

@atörökk: az a karthauzi. Vagy az egy macska?:P:DD korinthoszi. jón. dór. ión.

Manyecska 2013.05.24. 19:42:21

@hagyma: én meg úgy a másodikkal hogy évekig hajtogatta "mért kellett pont ahhoz a f..hoz hozzámenned????" :D aztán öt év bujálkodás után megkérte a kezem..ugyan még férjnél voltam :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 19:46:03

@Manyecska: es miert kellett ahhoz a faszhoz hozzamenned?

England win The Ashes! 2013.05.24. 19:46:22

Nem cseh, szlovák. Vagy csehszlovák. Vagy mittomén, már megzavarodtam, mint vasorrú bába a mágneses viharban.

Ja, itt egy link a doktor egyik emlékezetes meccséhez:

www.youtube.com/watch?v=WqjhibX9kc4

Anomalocaris (törölt) 2013.05.24. 19:47:39

@igazságos: És még a Sparból is kirúgatott az a köcsög Kristóf. Nincs több kedvezményes szardinella :(

AtiSnatch 2013.05.24. 19:51:50

@vénszivar: mi van, nem megy a vasazás? :D

igazságos 2013.05.24. 19:53:54

@Böritigin: na ugye, hát ennél több nem is kell mára

@A.Snatch: most a gombázás a menő

ojjan kis tudatlanok vagytok, na

Manyecska 2013.05.24. 19:54:47

@hagyma: pisztolyt tartottak a fejemhez:DDD mellesleg ahhoz a faszhoz kétszer mentem hozzá:P

vénszivar 2013.05.24. 19:56:45

@Dr Jozef Vengloš: Ebben a vérzivataros időkben a niggerek még a fán+a gyapotföldeken voltak, mert a pályán NEM!? Aztán beözönlöttek kelet eu szemetei, ekkor akkora fos lett az ország, hogy azóta mindegy már... '95 után összeengedték őket még az ázsiai, afrikai szeméttel s lőn a fostenger!!! :):D

vénszivar 2013.05.24. 20:00:38

@A.Snatch: Te tartósan be voltál zárva?

vasazás? Olvass, fejlődj! Addig maradj csöndbe, mert nem áll jól a GYENGE "jó pofizás" :)

Manyecska 2013.05.24. 20:01:48

@hagyma: nehéz eset. most is asszongya hétre hazajönnek a gyerekkel. Oszt nyolc óra.

England win The Ashes! 2013.05.24. 20:05:43

@Manyecska: Mondta, hogy melyik hétre? Naugye.

Manyecska 2013.05.24. 20:06:36

@Dr Jozef Vengloš: :D najóvan..lehet csajoznak. szemétláda..:D

vénszivar 2013.05.24. 20:07:55

@Manyecska: Nem lenne csoda! Drukkolok nekik! :)

Manyecska 2013.05.24. 20:11:43

@vénszivar: nem, itt vásárolgatnak a bótban. Bisztos megint valami károsat:D

England win The Ashes! 2013.05.24. 20:12:47

@Manyecska: Ez olyasmi, mint sok éve egy párbeszéd apám meg nagyapám között. Utóbbi pénzt várt egy bizonyos cégtől (nem mennék részletekbe). Apám kérdi, mikorra ígérte az igazgató? Nagyapám mondja, hogy mikulásra (november vége volt). Apám erre visszakérdez: "papa, azt is mondta magának, hogy melyik mikulásra?"
Még most is elröhögöm magam, ha eszembe jut. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 20:17:53

@Manyecska: na aze' vigyazza, olvastam az indexen, elloptak egy gyereket dunakeszin vagy hol

igi1 2013.05.24. 20:25:39

@hagyma: mindenhol buzizás meg a köcsögözés

ezekkel a cigógyilkosokkal se fognak semmit se csinálni, nem akárkik

Röviden

Ebbe a zorszàgba úgyis mindenki azt csinál, amit akar, ha bizonyos körökből jött

Ez nálatok is így van, véégre valami közös a fejletlen vs. Fejlett orszag között

Manyecska 2013.05.24. 20:28:25

@hagyma: jó apa kifejezetten, ami elég érdekes annak a függvényében mekkora állat:P

Manyecska 2013.05.24. 20:29:34

@igi1: Érik már a bodza, most kéne aláaknázni pár bokrot:DDD!

igi1 2013.05.24. 20:30:10

Ha véégre eltünik a tv2 és az rtl, èn örök rajongója leszek viktornak

Nagyon helyes, fizessenek ezek is

igi1 2013.05.24. 20:31:14

@Manyecska: håt biza, hamar leszedik a bodzát az ügyesek

Ami sokat fog èrni majd, az a diö

Manyecska 2013.05.24. 20:31:41

@Dr Jozef Vengloš: na, én is azt bírom az uramban én rojtosra pofázom a szájamat a gyereknek néha napokig:D, ő meg kicsit felemelt hangon rászól és két mp alatt rend lesz:D..:O

Manyecska 2013.05.24. 20:33:21

@igi1: de a bodza akkor az igazi amikor túlérteket szednek le, anyósom csinál mindig! Remélem nem a temetőből szedi jut eszembe:D

igi1 2013.05.24. 20:35:38

@Manyecska: igen, a gyerek annak nem fogad szót annyira, akivel mindig többet van

pl. Se a mamának, se a papának, de a keresztszülőknek, nagymamának igen

Manyecska 2013.05.24. 20:37:02

@igi1: most pl. a ruhakefével fésüli a kutyát..:)))

Manyecska 2013.05.24. 20:44:13

Na, lámpaleó, jóéjt..

igi1 2013.05.24. 20:55:33

@Manyecska: akkor megsértődött :O

England win The Ashes! 2013.05.24. 21:02:41

@igi1: Ez fordítva is igaz. Nagyapám minket jobban szeretett, mint a többi unokáit, mert velünk töltött több időt.
Meg tudta, hogy ha valami apró szívességet kér, akkor az meg is lesz csinálva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 22:27:45

angliaban nyilt utcan kaszabolnak nyilvantartott terroristak

hova jut a vilag?
nem csak sejtil, de tudjak, nyilvantartjak, es azok bekesen olnek

England win The Ashes! 2013.05.24. 22:39:28

Bizony, mindig mondtam, hogy a hülye Blairnek nem kellett volna belemennie a hülye Bush hülye háborúiba, erre tessék! Állj a barmok mellé, téged is annak néznek.
Szerencsére ezek a barmok szedtek fel némi kultúrát Európában, a civileket nem bántották.
Ahogy néztem a Mail tegnapi címlapját, valami néger volt, a vonásai alapján cseh nemzetiségű lehetett, mert feltűnően hasonlított Kunderára. Majd a Cia megmondja a tutit. Prágában gondolom már aggódnak a Typhoonok miatt.

igi1 2013.05.24. 22:41:16

@hagyma: ezeket se tudtåk megãllítani, pedig ugyangy megfigyeltèk őket, mint a bostoni merènylőt

Titkosszolgàlatok, ugyan màr

Meg arab, muszlimok

Ezek is azt csinálnak, amit akarnak

igi1 2013.05.24. 22:42:50

@Dr Jozef Vengloš: pedig állítólag pràgàt nem lehet elpusztítani

Most reklámozzák nàlunk ezt a vàrost

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.24. 22:43:02

@Dr Jozef Vengloš: Hagyományosan az usa európai szövetségese. Nem tehetett mást.

igi1 2013.05.24. 22:44:35

Ugyanezen barmok akarják rllenőrizni, korlâtozni a netet...

minek?

Ha még a nyíltan merènylettel kérkedőket is letojják

England win The Ashes! 2013.05.24. 22:44:52

@igi1: Hát páran már próbálták, de nem megy. Libuše és Přemysl keze örökre felettük.

AtiSnatch 2013.05.24. 22:48:04

@vénszivar: kuruc.info/r/20/112616/

Akkor ezt is biztos a svédek csinálták! Bocs ,hogy tudatlanul próbáltam egy újabb bűnt a nyakatokba varni! Mélya Kupa! :)

igi1 2013.05.24. 22:48:20

@Dr Jozef Vengloš: egy pillanatra aszittem, a magyar rendőrök bénáztak, de nem, mikor làttam, hogy feketék

England win The Ashes! 2013.05.24. 22:49:33

@igi1: Így van. Megy is a kritika ezerrel a sajtóban, hogy miért nem léptek hamarabb. Arra kíváncsi vagyok, lesz-e felelős ezért a SY-nál vagy a megfelelő intézményeknél.

@atpijkamo: Akkor is hiba volt. Ez már 2005-ben is látszott, de ha jól emlékszem, a kormány akkor is süketelt. Kíváncsi vagyok, a mostani PM mit lép, eddig nem sokat tudni, mert még csak pár nap telt el.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 22:58:44

@igi1: nana
ezek mar 8 eve nyilvantartott terroristak voltak
de csahszlovak szovetsegi kapitanyod, csak az FBI-ban lat problemat
az angolok okosak
az amerikaiak hulyek
es ha az angolok a hulyek, akkor az az amerikaiak miatt van
ezt akarta kozolni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.24. 23:03:24

es ez a pasi is bush miatt gyilkolt az utcan
orditott hogy le bussal majd olt
igy tortenhetett

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.24. 23:04:41

@Dr Jozef Vengloš: "Akkor is hiba volt."

Hagyományos szövetségesüket cserbenhagyni sokkal nagyobb hiba lett volna.

"a kormány akkor is süketelt."

Ez a dolguk. Politikusok.

"a mostani PM mit lép"

Nézd meg, hogy egy jól beolajozott angolna hogyan bújik ki a szorult helyzetból. Hát azt.

Atörökk 2013.05.24. 23:06:00

@atpijkamo:
Lásd még a "lószar ugyanaz, csak a legyek mások" doktrínát...

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.24. 23:06:51

@Manyecska: "Na, lámpaleó, jóéjt.."

Mi van nyuszi, a csirkékkel fekszel?
.... eh!
Mi van csirke, a nyuszikkal fekszel?
....

Atörökk 2013.05.24. 23:12:11

@atpijkamo:

Szóval nagy változás itt nem lesz. Talán mindenkinek a maga háza táján kéne söprögetni, de hát ez utópia, mert akkor sose lenne háború, akkor meg jó néhány bank és cég csődbe menne.

vénszivar 2013.05.24. 23:46:11

@A.Snatch: "Meghallgatlak", elolvaslak, írok neked, de a huncut infót nem nyitom meg! Nem kell semmit senki nyakába varni, mert az nem szép dolog. Lógjon a férgese..., de minden férgese!!!

vénszivar 2013.05.24. 23:51:02

@atörökk: Ma olvastam a zsindexen, hogy a bankok EDDIG IDÉN MEGDUPLÁZTÁK BEVÉTELÜKET! Tehát lesznek továbra is háborúk s lesz kik "megfinanszírozzák"!!!

B! 2013.05.24. 23:55:14

Ha van műbizonylat, ha nincs, ugyanúgy szabálytalan a B oszlop előtt 70% alatti fényáteresztő képességű fólia használata. Tudtam én is 4 éve mikor felrakattam. Tavaly őszig volt a helyén, akkor futottam olyan rendőrbe, aki elvette volna a forgalmit, ha nem kaparom le ott helyben. Próbálkoztam, addig működött, ennyi... Viszont nem kellett f*sni, hogy amit nem tudtam kipakolni a kocsiból este, az megtetszik valakinek, mert látja.

vénszivar 2013.05.24. 23:59:58

@B!: Ugyan már! Az enyémet, éppen azért törte fel három srác, mert kíváncsivá tette őket, hogy vajon mi van a csomagtérbe... ENNYI!

igazságos 2013.05.25. 00:08:44

@hagyma: tényleg aszittem, hogy itthon van valami, ahogy elmondták, hogy fél óra múlva értek ki

mondom, ne már, már megint mit csináltak a magyar rendőrök

England win The Ashes! 2013.05.25. 00:15:13

Emlékeim szerint, kedves zöldség, Irakot nem a UK borította lángba, ők "csak" a gázpalack csapjánál álltak.
Észak-Írországot (avagy Ulstert) igen, kapták is érte az áldást vagy két évtizeden át. Azt sikeresen be is fejezték, lásd még David Trimble és John Hume címszavaknál az enciklopédiában. Meg mintha a Véres Vasárnapért is bocsánatot kértek volna (hosszú volt az út odáig, az igaz). Afganisztánért már kért valaki? Irakért? Kiengedték a szellemet a palackból, most tessék.

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.

Ja, ha már Fbi: szemináriumot tarthatnának a SY-nak és a Metnek nyitott kapun való átmászásból. :)

@atpijkamo: "Hagyományos szövetségesüket cserbenhagyni sokkal nagyobb hiba lett volna."

Nem tudom, lehet. Meg kéne válogatni a cimborákat, pláne ha ekkora suttyók. A spanyolok voltak a másik brigád, akik hanyatt-homlok szálltak be a buliba. Azóta már ők is bánják, hogy hallgattak arra az elmeháborodottra és sleppjére.

"Nézd meg, hogy egy jól beolajozott angolna hogyan bújik ki a szorult helyzetból. Hát azt."

Ettől tartok én is. :(
Asszem legközelebb nem megyek választani. Milibandet eleve nem csípem. Nem mintha lenne értelme, itt csak egyéni körzetek vannak, a város meg a Labour egyik legnagyobb fellegvára.

England win The Ashes! 2013.05.25. 00:16:50

"az amerikaiak hulyek
es ha az angolok a hulyek, akkor az az amerikaiak miatt van"

Ezt nem kell közölni, ez axióma. :D

England win The Ashes! 2013.05.25. 00:27:40

"es ez a pasi is bush miatt gyilkolt az utcan"

Irakot és Afganisztánt emlegették. Azt pedig, ha jól tudom, Bokor úr elmebaja égette fel.

AtiSnatch 2013.05.25. 00:35:43

@vénszivar: arra reagáltam csak, hogy a céknél nem divat a vasazás :D egyébként meg télleg lógjon minden fehér barna fekete sárga kék ember aki megérdemli :)

England win The Ashes! 2013.05.25. 00:36:29

Persze, még mielőtt ugranál: ITT ÉS MOST naná, hogy a briteket hibáztatom! Tanulhattak volna az ír példából, hogy hová vezet a háborúskodás, de gyorsan felejtenek.
Ideje lenne hazahozni az összes katonájukat a világból...
Nemcsak nekik.

vénszivar 2013.05.25. 00:42:31

@A.Snatch: LEGYEN ÚGY! ámen (na azért a hupikék törpikéket, talán ne :):D )

England win The Ashes! 2013.05.25. 00:50:21

@vénszivar: Mostanában kicsit agresszívabb vagyok a kelleténél. Pedig ma voltam, hogy úgy fogalmazzak, "feszültséglevezető tréningen". Meg is fájdult bele a karom. :(

England win The Ashes! 2013.05.25. 01:06:09

@vénszivar: XD

Nem. Egy kolléga boxedzésre hordja a fiát, aztán rádumált, hogy menjek velük, mert látja rajtam, hogy gond van. Kaptam egy pár kesztyűt, odatoltak egy zsák elé, aztán hajrá. Azt mondták, ilyen hülyén még senki nem püfölte, de olyan indulattal sem. Nem volt nehéz, odaképzeltem egy arcot (nem amerikai arcot, európait). :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.25. 01:10:26

@vénszivar: "@Dr Jozef Vengloš: Recskáztál?"

:))

vénszivar 2013.05.25. 01:12:01

@atpijkamo: Aludj papi! Én is megyek, ha nem válaszol gyorsan.:)

vénszivar 2013.05.25. 01:18:26

@atpijkamo: Felébredt az asszony! Salátát eszik (pari, l.hagyma, papr., cukkini, stb. s kínálja... Brrrr

Mennem "kell". Szevasztok!

LÉPEM!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.25. 01:18:54

Fiatal házaspár fekszik az ágyban. A feleség odahajol a férjhez:
- Mondd nekem, hogy szeretlek angyalom!
- Szeretlek angyalom!
- Most mondd azt, hogy imádlak aranyom!
- Imádlak aranyom!
- Most mondj valamit magadtól!
- Aludjál már, hülye picsa!

vénszivar 2013.05.25. 01:19:51

@atpijkamo: :DDDDD Na ezt KIPRÓBÁLOM!!!:)

England win The Ashes! 2013.05.25. 01:37:57

@atpijkamo: te ezen nevetsz? Szégyelld magad! :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.25. 01:40:07

@Dr Jozef Vengloš: Naná.

"feszültséglevezető tréningen". Meg is fájdult bele a karom."

Nagyon jól kijött. Szétröhögtem a fejem.

England win The Ashes! 2013.05.25. 01:56:01

@atpijkamo: Mikor leírtam, volt egy sejtésem, hogy valaki rácsap erre, de aztán arra gondoltam, késő van már.
Nos, nem úgy lett. :D

gabors 2013.05.25. 03:22:15

@Dr Jozef Vengloš: mikortol van ez mert gondolom 70-eve mikor gyarkolatilag a land-lease programon keresztul megmentettek a UK-t ez meg a wikipediaban is benne van

es utanna a hulye usa tobbe kevesbe egesz europat vedte az szovjetektol (a balkant es mo-ot nem) na jo rendben sajat erdekei is voltak ...

es a hulye usa gyakorlatilag csodbe kenyszeritette a cccp/ussr-t a valoban kicsit szenilis Reage n "Star War" programjaval.

De Reagen es tobbek kozott valami UK avgy mi Prime Minister Thatcher nelkul Mo es a tobbi "kommunista" orszagban is valoszinuleg maig tarthatott volna a bal .. bar lehet akkor Orban ma a miniszterelnok. Csak akkor nem vesztette volna egyszer sem :-))

Xezs 2013.05.25. 03:27:34

Mikor felejtik már el végre az emberek azt a kurva fóliát? Tele a net hasonló sirámokkal. Vadász, vadász...

Troppauer_Hümér 2013.05.25. 05:17:36

Aki fóliáztat az buzi. Vagy kertész.

Vagy buzi kertész: egyik melegágyból ki, a másikba be...

vénszivar 2013.05.25. 07:02:08

@Dr Jozef Vengloš:@atpijkamo: Hol vagytok?! Aki éjjel legény az nappal is..., legyen itt reggel 7-kor !!! :):D

Jó reggelt Európa!

England win The Ashes! 2013.05.25. 09:01:33

@gabors: "mikortol van ez"

Ab ovo. :)

Reagan jó arc volt, a hárommal elõtti elõdje és az összes utódja viszont egy rakás balfasz. Nem mindegyik egyformán, és nem mindegyik ugyanazért.

"es utanna a hulye usa tobbe kevesbe egesz europat vedte az szovjetektol"

Ebbõl max. a hulye usa igaz. :) Pont olyan fellengzõs szöveg, mint a "Magyarország védte Európát a töröktõl.

vénszivar 2013.05.25. 10:50:23

@Dr Jozef Vengloš: Nem válaszoltál egy kérdezősködésemre! (13.05.25. 01:09:40) :):D Vagy hagyjuk? :)))

igazságos 2013.05.25. 11:14:14

@Xezs: SOHA!!! Hiszen ezek a külföldi rendszámos autókat se tudják feledni...

na meg az il ferros féle matricáztatást pénzér....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.25. 11:37:28

@igazságos: Szerintem ez nem ugyanaz a csoport. A külföldi rendszámosokat ráadásul vegzálni sem lehet a fólia miatt.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.25. 11:46:51

az ilyen mér nem jár inkább tankkal? abba rohadt nehéz bekukucskálni, sőt még kifele se egyszerű.

igazságos 2013.05.25. 11:47:01

@ColT: a típusra értettem :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.25. 12:23:00

@ColT: egy árva kukkot se értek belőle, de granulálok! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.25. 13:03:01

@zsiráfffff: :D:D:D:D:D
Az elején le van írva, mi a lényege :)

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 16:25:21

Amíg a tésztűt elősütöd, készítsd el a tölteléket.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 16:26:53

@ColT: Fogadjunk, hogy batgirl sikoltozni fog.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 16:30:39

Kedves Gruber Gergely! Nem lenne rossz, ha egy cikket közre ad, átfuttatná egy helyesyrás ellenőrzésen!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.25. 16:38:37

@Böritigin: mondjuk, hogy ezt eltartott balkisujjal írta. A sznobság ára.

igazságos 2013.05.25. 16:56:59

@Böritigin: ezt azután, vagy azelőtt tette, hogy nem adta oda a nyugdíját?

nem mind1

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 17:31:41

@Kellemes Zérókomponista: Ma szombat van, és szombat az ágyből tévézős-iszogatós nap, nem úgy mint péntek, ami gép előtt ülős-izsogatós nap. De ma mindenhol ez a hülye meccs megy, ami nem érdekel, viszont a gépet meg nem látom az ágyból. Mi lehet a megoldás?

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 17:35:18

@igazságos: Na most képzeld el, mennyibe fájna, ha minden embi ilyen sokáig élne.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.25. 17:38:46

@Böritigin: nem tom, de én határozottan meg akarom szüntetni a laptopomat mostmár. Jobban növekszik a pocak az örökös ágyban fetrengéstől is. Lehet, hogy csak 3 csatornád van neked? A focimeccs az valóban rémunalmas tud lenni. Bár ezt nem szabad kijelenteni, mert nincsenek tudatában, hogy nem értik meg azt, aki nem kultiválja azt a szart, s egyenesen azt gondolják mirólunk, hogy mi nem értjük meg őket! Holott dehogy, mer forditva, dehát ez sose' fog kiderülni számukra. Tölts le dokumentumfilmeket katasztrófákról! Nekem a cserno-bili az egyik kedvenc. 5 littyós bor csúszik a torkon? Két megoldást látok:
1) elcseréljük gépeink
2) szakrálisan, pontosan ugyanabban az időpillanatban (ezt jól be kell gyakorolni előtte) kinyírjuk egymást. Az ezt követő állapot általában lefed minden egyéb problémát, semmissé teszi őket. Szerintem nagyon jó.
@igazságos: ó, igíí. A rakott krumplira nem tudtam odaérni (tárdjalásom vóólt). De a holnapira meghívatsz! Mi lesz holnap?

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 17:52:30

@Kellemes Zérókomponista: Hát az Én burkom pocakja rohadtul nem akar növekedni, sőt inkább állandóan fogy, hiába minden szardinella és sültkrumplis halrudacska. A foci meg csak akkor jó, amikor Türkiye a 92. percben gólt lő. De itt most nincs Türkiye :/ Szerencsére a német hírcsatornákon mindig szokott lenni valami világűrös ismeretterjesztő. Vagy ilyen börtönös doku, ahol lehet nézni magánzárkákban őrjöngő embiket, akik bélsárral kenegetik a falat. Ha esetleg félresikerül a 2)-es megoldás, mi is kipróbálhatjuk utóbbit.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 18:08:45

Viszont van indexes percről percre, sejthetően megszámlálhatatlan elgépeléssel majd. Mindennek van jó oldala. /Paulo Coelho/

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 18:10:15

Szép gőlt lőtt a chelsea-s Ramires a Tottenham elleni bajnoki rangadón 39. percében szerda este

CID 2013.05.25. 19:04:07

Vergődsz kretén, vergődsz?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.25. 19:09:17

@CID: nem inzultálod, mert kapsz egy pofont. Vagy ha nekem szólt, hát akkor is kapsz. Mi a szarért nem bír nyugton maradni a fajtád? Intézd el magadban, leginkább sülj be. Többiekhez pedig nem szólsz, ha nem vagy szalonképes állapotban. Szerencsétlen.

CID 2013.05.25. 19:25:34

Megjegyzem, a melegekkel semmi bajom, a buzikat rühellem. Kinek nem inge, nem veszi fel gatyának.

vénszivar 2013.05.25. 20:22:43

Nyomorultak! Hogy nem tudtok békében, békességben, állandó baszakodás nélkül meglenni !?! behányok...:P

igazságos 2013.05.25. 20:25:57

@Kellemes Zérókomponista: olyan aranyos, pedig na

régen haragudtam rá, de mára már csak szánom, így kezdem megkedvelni

most amúgy epres túrótorta van, kérsz?

meg szalonnás núdli :D (mind a kettőt utálom, úgyhogy adok)

@CID: melegekkel semmi bajod, a KÖCSÖGÖKET utálod

megértem :D

gabors 2013.05.25. 20:26:29

@ColT: ugyes vegul en is jatszottam ilyennel de en zonemindert probaltam ossze hozni ilysemire ment is csak tul sok "resource"-ra volt szukseg az akkor szerveremen ment. CSak nem talaltam ertelmes kamera poziciot egy atlag usb kabels kamerat nehez jol elhelyezni valoszinuleg wifi jobban ment volna...

gabors 2013.05.25. 20:27:46

@Böritigin: minek vannak itt magyar tanarok akik szeretik kijavitani az ilyesmiket... :-)

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 20:36:30

@Kellemes Zérókomponista: @igazságos: Senki se áll már szóba vele, ezért őrjöng tombolva.

igazságos 2013.05.25. 20:43:22

@Lhokseumawe: a múltkor nekem is durván beszólt, de én túlságosan vajszívű vagyok, senkire se tudok sokáig haragudni

ahhoz nagyon köcsögnek kéne lenni, az pedig csak akkor sikerül, ha lóvét is adok hozzá :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.25. 20:46:13

@gabors: Azt erre is rá lehet akasztani, de igazából én csak kíváncsiságból próbálkoztam ezzel. Ha lesz valami home szerver szerűségem, azt el tudom rakni úgy, hogy a kamera a közelében legyen.

Illetve egy Armduinoval sem lenne rossz kombó.

gabors 2013.05.25. 20:56:22

@ColT: Nalam az volt a gond hogy a bejarat elotti teruletet akartam volna becserkeszni de csak a nappali ablakabol ment volna oda azert megsem ... vannak kulteri megoldasok de megint usb ott nem idealis ... de tesztkent erdkes kis project volt zonakat csinalni... ejjel meg minden az utcan elmeno kocsit fel tudtam venni meg ilyesmi de vegul praktikus felhasznalas nem lett belole ..

CID 2013.05.25. 21:00:21

Anyád tombolt örjöngve, mikor meglátta kit szart a világra, te ATEV szökevény!

CID 2013.05.25. 21:06:22

@vénszivar: Szar a kecskeánusz te nyomi? Te főzted, edd+ :P

gabors 2013.05.25. 21:09:11

a baszott eso mar majdnem 24 oraja esik itt. Most kora delutan 12C fok van reggel volt 5 !!! be kellett kapcsolni a futest ... ja nem alaszkabol irok... haromnapos meg a legibemutatot is lefujtak Jones Beachen pedig az jo szokott lenni ... talan a holnapit megtartjak... ki tudja...

gabors 2013.05.25. 21:11:05

@Lhokseumawe: nem tudom de volt valaki aki 25 pontban javitott ki egy postot itt vesszoktol kezdve mindent ... mintha valami bolcsesz disszertaciot irnank

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.25. 21:12:43

@gabors: Igazából raspberryhez való ez. Illetve azért szekuritire se hülyeség, pl. hogy belövöm vele a szoba bejáratát, vagy a lakásét, nem mindegy? Ha valaki betör, és üres a kecó, át fogja nézni az egészet, és rajta lesz a képeken.

vénszivar 2013.05.25. 21:15:19

Hozzám "beszélsz", te félkegyelmű? :):D

igazságos 2013.05.25. 21:22:19

@gabors: én most a munkahelyi terrorban olvastam egy lidls posztot

azóta fáj a fejem

gabors 2013.05.25. 21:24:32

@ColT: Igen ertem ... en is linux-ban dolgozom most bongeszem megint a Linux Magazine rasberry-ro szolo szamat !!!

Ertem amit mondasz nekem van aws accountom sot ha nagyon kell a ceg-et is tudnam hasznalni ... ha eztmint biztonsagi kamera instalacionak akarnam ...akkor mindezt jol vegig gondolnam es nyilvan nem a hazi mozi VHS kazettera vennem fel. :-)

de akik ilyen betoreseket csinalnak azert nem valoszinu hogy pont a linuxomba tudnak majd keresni barmit meg ha el is viszik (home encrypted raid nem olyan trivialis hogy explorerer megnezi a kepeket )

gabors 2013.05.25. 21:27:06

@igazságos: akar a felenel is abbahagyhattad volna ... akkor fele annyira lenne fejfajasod ... persze lehet hogy valami nem linearis rendszerrol van szo hiszen lidls es nam aldi

CID 2013.05.25. 21:27:45

@vénszivar: nem baszod, szopjál lovat, nem sokkal több eszed van, mint ennek a félkegyelműnek:)

igazságos 2013.05.25. 21:29:13

@gabors: ilyenkor direkt az idegesít, hogy egy kurva szót se értek a posztból

és addig nyüstölöm, amíg csakazértis huszadszorra mindent elolvasok és utána még huszadszorra felfogom

:)

amúgy legközelebb alkalmazom a tanácsodat, de akkor meg zavarna, hogy már a fele időt erre pazaroltam

gabors 2013.05.25. 21:34:41

@igazságos: kuul van link ??? mert ma delutan nagyon hianyzik egy kis fejfajas kevesebb pia fog fogyni :-)

gabors 2013.05.25. 21:36:24

nezen ezt regi sci-fi filmet valamelyik csatornan amit nem is tudtam hogy van ...

a "Red Planet" Voros Bolygo ... kezd nagyon izgis lenni ... fej fajas meg nincs ..

vénszivar 2013.05.25. 21:36:42

???????? :):D
melyiknek? :

-@ColT: lófasznak?
-@Lhokseumawe: pina bubusnak?
-@igazságos: nagy csöcsűnek?
-@Kellemes Zérókomponista: transz segszuálisnak?
-KUSS-nak?

gabors 2013.05.25. 21:39:13

@vénszivar: van ehhez valami app-od hogy igy tudod sorolni ???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.25. 21:49:16

@gabors: Ja, úgy értem, hogy ha valaki bemegy betörni, akkor valszeg elviszi a számítógépet is, mint értéket. A raspit nem biztos, mert nem tudja, mi az, de ha meglátja a kamerát, akkor talán.

De ha a felvett dolog nem ott helyben rögzül, akkor még így is megvan a bizonyíték :D
Csak egy streamet nem érdemes online rögzíteni, arra jobb a képmentős cucc.

@igazságos: Ez nem ritka ;)

gabors 2013.05.25. 21:49:20

@vénszivar:mintha kicsit rovid lenne a szotarad ... ennel jobbat nem tudtal kitalalni ??? sajnallak

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 21:49:23

Als Flachzange eines Morgens aus unruhigen Träumen erwachte, fand er sich in seinem Bett zu einem ungeheuren Ungeziefer verwandelt.

CID 2013.05.25. 21:50:02

Persze, hogy lófasz, egyébként a másiknak a pina az mumus.

igazságos 2013.05.25. 22:00:24

@gabors: index címlap

MTerror blog

Embertelen, ami a Lidlben megy

gabors 2013.05.25. 22:02:58

@ColT: ahogy mondod en is csak igy csinalnam ... nekem csak kiserletezes volt meg ahogy Te is a cikkben "make it to work" utana altalaban nem erdekel mert nekem eppen nem kell...

De mint uzlet es valami eladhatot produkalni ebbol szerintem siman lehet rasbperpi/cloud alapon siman de eddig ez mind csak theory... engem az uzleti resze nem erdekelt soha, di ki tudja ha van valaki ezt egy eladhato termekke akarja fejleszteni ... miert ne .. szerintem van benne fantazia ...

igazságos 2013.05.25. 22:04:07

@vénszivar: a mellem nem fájhat, csak ha hason fekszem :D

gabors 2013.05.25. 22:07:16

@igazságos: most eppen semmi ilyen nincs az index.hu oldalon ... masodik lehetoseg hogy en vagyok huje (sp)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.25. 22:07:29

@gabors: Nekem kéne, csak nincs rá erőforrás. Mármint lóvé, hogy menjen valami mindig.
RasPI-ra sincs pénz.

Mondjuk egy kínai IP kamera is tök megteszi ehelyett, viszont az csak erre jó, ezt a cuccot viszont felteheted egy home serverre, ami amúgy is megy 24/7, és akkor nem kell plusz eszköz.

De mondjuk cégeknek is hasznos lehet, vagy akármilyen live stream megoldásnak.

Pl. a pcbonto.hu -n van minden boltról stream.

England win The Ashes! 2013.05.25. 22:08:29

@Lhokseumawe: attól félek én is. :) "Biete hier 2 Karten für Borussia Möncjengladbach gehen Gortuna Düsseldorf am Samstag." :DDD

England win The Ashes! 2013.05.25. 22:09:31

@gabors: Mondanom sem kell, hogy te vagy hülye. :)

Tényleg ott van a címlapon, a jobboldali sávban.

England win The Ashes! 2013.05.25. 22:11:11

@igazságos: Így van! Egyszer elveszett náluk a bankkártyám. Azt mondták, nem találták meg. Később lecsekkoltam a tranzakciókat, tényleg ott használtam utoljára. Letagadták a nyüvesek.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 22:48:27

@Dr Jozef Vengloš: Na ez már majdnem irbán udejéén-kategóriájú! Tökéletes.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.05.25. 22:51:25

Előre nem is mernék fóliáztatni, mert ez Magyarország. Külföldön senkit sem érdekel, hogy le van-e fóliázva meg műbizonylat... csak nálunk.
Nekem a kocsimon csak a hátsó üléseknél és a csomagtartónál van lefóliázva, mert arra nem kell semmi papír. Előre csak a bonyodalom meg a műbizonylat "cipelése" és a kötözködések sorozata várja a kedves sofőrt.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.25. 22:58:27

Megint leadják a nem-tudunk-visszamászni-a-hajóra-filmet. Végülis miért is ne.

England win The Ashes! 2013.05.25. 23:19:20

@Lhokseumawe: Ha már Fortuna (akarom mondani Gortuna) Düsseldorf, illetve Bayern (akarom mondani Bazern), akkor kössük össze a kettőt egy laza mozdulattal:

www.youtube.com/watch?v=2enCPTeHcCc

(Ez a verzió jobb: www.youtube.com/watch?v=mgSm_byvDpc )

gabors 2013.05.26. 02:42:38

@Dr Jozef Vengloš: aha ... az is cimlap resze akkor rendben.

gabors 2013.05.26. 02:49:49

@igazságos: kosz de vendeglos "brutalis" noszogatasara megtalaltam azt hittem hogy index cikkrol van szo ezert nem talaltam.

ez szar ugy de aki elore erzi hogy valami nincs rendben miert nem nez utanna es miert ir ala kozos megegyezest ha Neki abbol semmi elonye nincs... munkahely mar ugrott legalabb irjanak okot... milyen negativ dolog tortenhet van hatranya ?? nem tudom de tenyleg.

gabors 2013.05.26. 04:05:40

@ColT: RasPI kb $35 plus a kartya amit beleteszel nem tunik soknak ... plusz persze a tap de arra a legolcsobb micro usb telefon tolto is megteszi gondolom.. mostanaban mar kevesebbet hardwerezek de most a sajat epitesu firewallomban az flash haldoklik ugyhogy valamit csinalnom kell majd. Firewall sajat epitesu HDD-mentes ipcop ... szervert is magam raktam ossze ott nincs sajat buhera csak a szoftware sajat config debian 6.0 2.2T RAID-1 .. sporolas miatt az ISP-nel lemondtam web/mail lehetosegrol de igy is elerheto a kutyu ssh-n keresztul ami eleg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 07:52:44

@gabors: Tudom mennyibe kerül a raspi, de nem biztos, hogy van rá lóvém. Meg annyira viszont igény sincs rá, mint amire másra kell a pénz.
(Táp kell neki 1A :S )

Inkább Arduinokkal szórakozok, azzal néha még keresek is.

A saját FW is ilyen, én is gondolkodtam rajta, csak úgy vagyok vele, hogy minek? Viszont a távoli elérés nálam is megy, itthon meg az ember jobban teszi, ha nem használja az ISP mailszolgáltatását, mert az a cím költözéskor kakukk.

vénszivar 2013.05.26. 08:14:07

Hol a nap? lófasz! Sírj még, hátha küld lóvét valamelyik áááámerikai...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.26. 08:56:20

nagy ember lettem. Nem vagyok itt kétnapja, mégis szórakoznak velem.
Még nem tudtam eldönteni, hoyg örüljek ennek, vagy q-ra szánalmasnak tartsam.

England win The Ashes! 2013.05.26. 09:06:51

@gabors: Miért, azt hitted, az már a következõ oldal, csak a postás összegyûrte a címlapot?

Továbbá javaslom, böngészd át ezt a weblapot is: www.yelp.co.uk/c/nyc/opticians

XD

Manyecska 2013.05.26. 09:31:25

Mi ez a Lok Schauma??:D ez már a hétvégi?
És mi a kérdés???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 09:32:28

Ez az óvodás meg mit hisztizik, azt hiszi érdekel?

El-kúrom 2013.05.26. 09:36:06

Veszprémben van egy trafipaxos opel amin olyan fekete fólia van mint egy halottaskocsin.
Valaki szóvá tette a helyi napilapban, erre a rendőrség így reagált : A szóban forgó járműnek érvényes műszaki vizsgája van.

Ezek szerint a rendőrautók nem baj ,hogy nem felelnek meg az előírásoknak?

Manyecska 2013.05.26. 09:39:41

@ColT: teszek fel napi spamet! Orient Expressz, pont a mi vonatunk előtt indult tegnap, kva nagy:) 15 kocsi, első osztályon 900.000 Ft a jegy /nem elírás/ Bécs-Berlin-London!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 09:46:35

@Manyecska: Lássuk!

@El-kúrom: "NEKÜNK SZABAD, KUSSOLSZ" szabad fordításban.

Manyecska 2013.05.26. 09:51:16

@ColT: talán ma estére oda is érnek már.:O
www.kepfeltoltes.hu/view/130526/F_nyk_p0452_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ez jó xar kép telefonnal csináltam:(
étkező, hálókocsi, anyámkínnya, hatszáz biztonsági ember..:D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.26. 10:01:07

@Manyecska: ez az egyik nagy álmom, utazni az Orient expressen, de így nézve az árát..nem hiszem hogy teljesítem.

CID 2013.05.26. 10:10:03

@vénszivar:
"Nyomorultak! Hogy nem tudtok békében, békességben, állandó baszakodás nélkül meglenni !?! behányok...:P"

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 10:11:17

@Manyecska: Erre pont jó egy telefon. Nem újságba megy.
Ilyesmi kocsiknak az átadóját pont fotóztam egy régi Pécsi Napokon :) Voltak hozzá korhű ruhás emberek, kalauzok, ilyesmik, nagyon hangulatos volt :)

@batgirl: Vagy igen, de akkor egy ideig nem eszik a család :)

Manyecska 2013.05.26. 10:26:15

@CID: ja!@ColT: megnéztük, tegnap reggel kilenckor indult, most hagyta el Párizst egy órája..!

Manyecska 2013.05.26. 10:35:19

Marha érdekes hangja van a mozdonynak amikor szolmizálnak:D gyerek azt mondja a váltóáram miatt..:Owww.youtube.com/watch?v=2BHWyqELAlU
a nevelőapám egy ilyen Taurussal hajtott bele a cigánylakodalomban akik valamiért figyelmen kívül hagyták a pirost! Ott aztán volt ereszdelahajam!!:D Pff, keresztbe a szénásszekéren százzal..dudált mint állat, le is tért a sínről:P mint a viccben..

Manyecska 2013.05.26. 10:40:40

- Hogy szól be a cigány a mobiltelefonba?
- Nokiá.

gabors 2013.05.26. 13:08:25

@ColT: a mail-nel nem arra gondoltam hanem extra penzert engedik a port 25 vagyis sajat domain (ami van) teljes mail rendszerem lehetne (ugyanez port 80) csakhogy mindezt APP siznten szurik nem lehet mas portokkal sem varialni. port 22 viszont megy igy sajat privat dolgokkal lehet varialni... 1 A kell a raspi-nak eddig ez nem tunt fell ez kb azt jelenti hogy az olcso telefon tolotokkel nem megy ...

Arduin-t nem ismerem meg googlizom mivel emlitetted...

gabors 2013.05.26. 13:33:18

@El-kúrom: nem azt mondtak hogy megfelel az eloirasoknak hanem azt hogy ervenyes muszakija van .. vagyis/lehet hogy sotet folia azutan kerult fel... rendorsegi ellenorzestol meg gonodolom nem kell tartania...

vagyis rendorseg igazat mond ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.26. 14:51:19

@El-kúrom: lehet masok az eloirasok?
van rendorkocsi amin szirena is van es megis atmegy a vizsgan
a tied nem menne at
sot van amelyik egyenesen vizagyu

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 15:17:11

@gabors: Ja, hát buzi szolgáltatók akkor nem csak itt vannak :S A Digi is egy csomó mindent nem enged, de azért ssh, vnc, ftp, www, magas portok mnnek.

1A -es USB töltő is van, csak az kicsit több mint $2 :)

Az Arudino kicsit más kategória, az mikrokontroller :)

England win The Ashes! 2013.05.26. 16:29:35

@ColT: Monaco? [ásítás] Unalmas. Este Indy Ötszáz, az klasszisokkal jobb. Pláne, ha Franchitti nyer. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 16:48:18

@Dr Jozef Vengloš: Ja, azt mondták az elején is, hogy hátha lesz még m autóverseny :D

De amúgy nem volt unalmas.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 17:07:10

@Dr Jozef Vengloš: Azt kell mondjam, hogy még soha nem hallottam az amerikai humnuszt csak CA előadásában

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:09:40

@Dr Jozef Vengloš: "Indy Ötszáz"

Az, az, amikor csak köröznek a kocsik végeláthatlanul? Ferdére is építik akocsikat, mert csak egy irényba kanyarodnak.

Cseppet sem volt unalmas a montekarlói futam. Mondjuk előzés az nem volt túl sok, de törték a kocsikat rendesen.

A tévében is van valami foci, a Fradi Szomália ellen. Érdekes, hogy a szomáliaiak lőttek gólt, mégis a Fradi vezet. Fura ez a mai foci.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:17:51

@Lhokseumawe: Nekem ez tetszett legjobban:
Steven Tyler messed up the national anthem !
www.youtube.com/watch?v=BglNflHCpXg

Messed up? Hülyeség! Ha nem ebben a stílusban akarják hallani, nem a Steven Tylert kell felbérelni.

Persze gitárkísérettel sokkal jobb lenne.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:19:57

Ezen a szaron meg semmi gitárkiséret nem tud segíteni.
www.youtube.com/watch?v=7OzenmvXisU
Hülyeamerikaiak.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:21:18

@Lhokseumawe: :)) Ja. Lehet, hogy hiradó volt közben.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 17:24:40

@atpijkamo: "Mészáros és Spitzmüller a két Lapos."

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 17:27:05

@ColT: Gyönyörű kompozíciót alkotó fotó és a torony részleteinek az érvényesüléséhez, nagyban segített a felhús égbolt.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:29:51

RUN-DMC - Walk This Way
avagy
Aerosmith - Walk This Way
www.youtube.com/watch?v=4B_UYYPb-Gk

A flegma gitáros 1:56-kor.
Cipőfűző nélküli tornacipők 2:32-kor.
Nagyon nagy, szerintem.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 17:37:45

"Greuther Fürsz" :D Nyomorult.

England win The Ashes! 2013.05.26. 17:39:31

@atpijkamo: Az. A kétezer-hatos (ekkor volt utoljára, hogy amerikai versenyző nyert, az amúgy nagy kedvenc Sam Hornish Jr.). Minden másodperce izgalmas volt.
Az oválon történő verseny tényleg nem nagy etwas, manapság már csak talán négy van belőle a naptárban. De Indianapolis más. Általában körömrágás végig, sosem tudhatod, ki nyer, mert egyrészt (nagyjából) egyformák a gépek, másrészt nem tudod, mikor jön a PC, és ki hogy spórolja a metanolt.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:42:12

@Dr Jozef Vengloš: Nem tudok unalmasabbat elképzlni. Talán csak a bézból vagy az amerikai futball ütheti.

Xezs 2013.05.26. 17:45:33

@igazságos: De érted, kivagyi hülyegyerek fóliáztat, hogy a telepi suttyók előtt lehessen mivel vagizni, aztán meg itt sír hogy nem szabályos. Mintha nem tudta volna. Áh, soha nem fogom megérteni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 17:49:52

2012 Indy 500 Highlights
www.youtube.com/watch?v=_O_pil-TKz0

Egy üldözéeses kerékpárverseny határozottan izgalmasabb.

vénszivar 2013.05.26. 17:52:31

@Xezs: Te soha ne, értesz semmit...:):D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 18:15:46

@Lhokseumawe: Mást nem nagyon szokott

"Gyönyörű kompozíciót alkotó fotó és a torony részleteinek az érvényesüléséhez, nagyban segített a felhús égbolt. "

Az viszont nem az én képem :) A PF egy olyan oldal, amir mindenféle amatőrök tehetnek fel képeket, még engem is beengednek :D

@atpijkamo: Hát még a rablók vs rendőrök autóverseny :D

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 18:22:00

@ColT: A gotózni kívánt tárgy férjen már bele a keretbe, és ne is érjen neki, ne is lógjon ki belőlle.

England win The Ashes! 2013.05.26. 18:22:44

@atpijkamo: Üldözéses kerékpárverseny rulez!

www.youtube.com/watch?v=Dvfn2anmLNU

Indyből a kétezer-hatost vagy a kétezer-tizenegyest keresd (utóbbit csak felvételről láttam, akkor már tudtam a végeredményt, de úgy is tetszett).

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 18:26:55

Csákváron szombaton egy helybeli férfi baltával a kezében feldúltan rohangált az utcán, majd több alkalommal megütött és megkergetett egy másik férfit, aki mindezt jelentette a rendőrségen – olvasható a Fejér Megyei Rendőr-kapitányság honlapján. Ezt követően a baltás férfi a sértett kerékpárjára többször ráütött a baltával.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 18:39:34

@Lhokseumawe: Linkelhetnéd a kérdéses képet :) Amúgy ez sincs kőbe vésve, ahogy egy szabáJ se nem :)

Csákváron meg gondoltam hogy tetszeni fog neked a őrjöngésss

Manyecska 2013.05.26. 18:56:42

Mit szóltok a szabad 1 táncra legfrissebb fészbúk-tömörüléshez??:D

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 18:58:11

@ColT: Kérésére a megadott e mail címre küldök fotőt!

England win The Ashes! 2013.05.26. 18:59:52

@atpijkamo: Az viszont nem az üldözéses, hanem a sprint. Vicces, hogy pont így hívják, de ez van. :) Mikor először láttam, röhögtem rajta, de később, mikor fizikából előjött a légellenállás és ilyesmi, akkor jobban megértettem a szituációt.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 19:05:27

@Dr Jozef Vengloš: Nem fizika, hanem taktika. Persze a fizikát is kell hozzá tudni (érezni), de a robbanékonyság és a kitartás még inkább meghatározza.

Manyecska 2013.05.26. 19:06:57

@Lhokseumawe: áhhh. pacalos-lecsós kotont osztogatnak meg hagymást..:D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 19:08:26

@Lhokseumawe: Ha tudom, hogy nekem csinálták, biztos elmentem volna.

Hívtam egy délceg urat, de nem jött el

Főleg idős hölgyek és turisták várták izgatottan, hogy vasárnap délután elkezdődjön az állami párkereső

www.origo.hu/itthon/20130526-riport-a-budai-varban-rendezett-allami-parvalasztorol.html

England win The Ashes! 2013.05.26. 19:11:44

@atpijkamo: fizika is. Kb. hatvan a végsebességük. Ha az egyik a rajttól hajtaná a lovakat, a másik röhögve bemegy mögé szélárnyékba, aztán a célegyenesben kibújik.
A taktika ott van, hogy mikor érdemes indítani. Még így is annak a jobb, aki hátrébb van, persze csak ha szélárnyékba megy (itt a videón Kenny nem tette, mert már nem volt értelme, nem nyert volna rajta semmit), de az élen állót kompenzálja az a másfél méter, amivel előrébb van.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 19:11:59

www.origo.hu/utazas/hirek/20130526-biztonsagose-a-ryanairrel-utazni.html

Biztonságos-e a Ryanairrel utazni?

Egyre növekszik a feszültség az ír fapados cég menedzsmentje és a Ryanair Pilot Group (RPG) között, amely azt állítja, hogy a légitársaság alkalmazási modellje biztonsági aggályokat vet fel.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 19:13:01

@Dr Jozef Vengloš: Igen, valahogy így. Még helyzeti energia is belejátszik.

Manyecska 2013.05.26. 19:23:22

@Manyecska: ugyanmár vitorlás:P, gyerek eccer ezt kormányozta picit /szolgálaton kívül/ akkor fejeltem le a mosdóban a tükröt amikor megpróbált kikötni egy jobbmozdulattal. Asszonta a kapitány: 40 millió és 25 tonna...:P:DD

igazságos 2013.05.26. 19:27:37

@vénszivar: jóvanna, hát még nem ért fel a te kategóriádhoz

de ilyen iramban, hamarost majd te nézel nagyot ! :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 19:32:55

@Manyecska:

- Na, kislányom, mit hallottál az óvodában?
- *&^%$#@!

Manyecska 2013.05.26. 19:35:59

@délcegúr: magunkból kiindulva: "Mi a fasz van Dóórika??" :D

vénszivar 2013.05.26. 19:39:55

@igazságos: Bele kell húzni, mert már át esek a kecskéken... alig látok! Igaz hajnali 3ó volt s lámpást sem gyújtottam.

Manyecska 2013.05.26. 19:40:01

@délcegúr: az volt. Volt még egy, a bölcsiben a fiam ráüvöltött -csak úgy- a társára: "oroszlánvagyokVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"- az meg bőgni kezdett:DD :O

Manyecska 2013.05.26. 19:41:44

@délcegúr: nem megyünk pogózni??:P jut eszembe... :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 19:43:59

@Manyecska: Csak, ha szöges bakancsban mehetek. Te is élvezd annyira, mint én!

(Gy.k.: nem szeretek táncolni.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.26. 19:45:07

@Manyecska: Ez a valóság :D

@délcegúr: Elég az acélbetkós is :D

Manyecska 2013.05.26. 20:04:13

@ColT: olyan lenne a mozgása mint a meglőtt vízibivalyé:DD!

igazságos 2013.05.26. 20:07:43

@vénszivar: minden valamirevaló cigány visz magával lopott lámpát, te

ha más nem, a fejével világít, esetleg bekap egy negrót

cccc

@ColT: cuki vagy, köcce

csak a kurvasok reklám rontja a hatást :D

vénszivar 2013.05.26. 20:08:08

Riszáljuk úgy is úgy is...

Manyecska 2013.05.26. 20:27:52

@délcegúr: aha, én meg találtam a gépen unokatesók egymás közt cseteltek:
"ne izéjé HE, KÚSSÓJÀ MÁ more, azt a 7 meg a 8 át dicsák" VAZZE HÁ MI VÓN KŐ A BÁHÉ "HUZZÁ VISSZA FÉMETÓVASZTANI" délután még normálisnak tűnt a gyerekem:DD

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:35:10

@Manyecska: Mit szóna a gyereked, ha megtalána itt a homáron, hogy miket gagyogsz? Letagadná hogy valaha is látott.

England win The Ashes! 2013.05.26. 20:36:48

@Manyecska: Ez a "HUZZÁ VISSZA FÉMETÓVASZTANI" jó, még nem tudom, hol, de használni fogom. :)

Manyecska 2013.05.26. 20:38:19

@délcegúr: HÖ? "KŐ A FÁJÁS??"@Dr Jozef Vengloš: :D:DD "mi van te mágnespicsájú" :DD

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:40:20

@Manyecska: Mi? Kell e fájás?

Nem, kösz, nem akarok gyereket szülni, nem érdekel az élmény. Engem rúgtak már tökon.

Manyecska 2013.05.26. 20:42:04

@délcegúr: de az pár percig tartott...

Manyecska 2013.05.26. 20:43:54

@ColT: kőll neked is a fájás?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:45:33

@Manyecska: "pár percig tartott"

Jó volt, érdekes volt, de nekem pont elég volt. Nem vágyom többre.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:47:14

Golfpálya valahol Angliában. Egy angol úr egyszer csak így szól egy másik angol úrhoz:
- Uram, ön eltalálta a feleségemet!
- I'm very sorry - feleli a másik angol méltóságteljesen, majd odanyújtja a golfütőjét, és rámutat a saját feleségére: - Parancsoljon!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:48:23

Egy nő elmegy golfozni, és olyan ügyetlenül üti meg a labdát, hogy az egyenesen az arrafelé játszó férfiak egyikének megy, aki rögtön térdre csuklik, és a kezét az ágyékához szorítva, hemperegve nyöszörög. A nő ijedten odarohan, lehajol hozzá, és megnyugtatja, hogy ő tulajdonképpen ápolónő, és legyen szíves engedje meg, hogy segítsen neki. Miután a férfi bólint, a nő elkezdi szép finoman masszírozni a tojásait. Már csinálja vagy öt perce, mikor megkérdezi a férfitől:
- Jobban van egy kicsit?
- Köszönöm szépen - mondja a férfi vigyorogva - sokkal jobban vagyok, bár a hüvelykujjam még mindig nagyon sajog!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:49:56

Ha az űrgyíkok olyan okosak, hogy bírnak utazni az űrben, akkor miért mindig a leghülyébbeket rabolják el?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:55:21

A bíró mondja az alperesnek:
- Maga ellopott egymillió forintot. A fizetése felét átadja a sértettnek, amíg meg nem térül a kár!
- Nem lesz az jó, bíró úr, ahhoz sok idő kellene.
- Na jó, akkor kap két évet!

igazságos 2013.05.26. 20:55:26

@délcegúr: a hülyék szerencséje miatt

túl sok van belőlük! :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:57:02

Déli gyümölcs - narancs.
Téli gyümölcs - síparadicsom.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 20:59:27

Bemegy az öreg székely az állatkereskedésbe, mert olyan papagájt szeretne, ami 2 nyelven beszél. Elmondja, hogy mi járatban van. a kereskedő mutatja a madarakat:
- Ez csak 1 nyelven beszél, ez is csak 1 nyelven...
Aztán mutat egy szép, fiatal és erős jákó papagájt.
- Ez viszont két nyelven beszél.
- És melyik az a két nyelv? - kérdezi a székely.
- A magyar és a német.
A székely nagyon megörült, mert pont ilyen papagájra gondolt.
- És hogy kell őt rávenni, hogy egyes nyelveket beszéljen?
- Ha a jobb lábát húzza meg, akkor magyarul, ha a balt, németül.
- És mi van, ha mindkét lábát egyszerre húzom meg?
Erre a jákó:
- Hát akkor hanyattesek, te ütődött!

Manyecska 2013.05.26. 21:00:43

@ColT: vááá, csípőficam.utoljára másfél hónapos koromban volt amikor is kengyelbe raktak pár hétre:( :DD nem látszik, csak jobban riszálom az uram szerint:P

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:02:25

A kórházba egy kék-zöld fejű sebesültet hoznak:
- Nős? - kérdezi az orvos.
- Nem, egy autó ütött el.

Manyecska 2013.05.26. 21:03:06

@délcegúr: @ColT: :D ..kitolási fázis nem volt gondolom.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:03:37

A kutya tényleg az ember legjobb barátja. Ha nem hiszed el, próbáld ki a következőt:
Zárd be a kutyádat és a feleségedet a kocsid csomagtartójába.
Egy óra múlva nyisd ki!
Melyik örül neked jobban, amikor meglát?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:05:40

@Manyecska: "kitolási fázis"

Már le volt szállva a herém.

A karatésok visszanyomják föl a heréjüket, mert a csatorna még megvan. Így nem lehet őket tökön rúgni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:07:19

A kislány nézegeti az édesanyja krémjeit a füdőszobában:
- Ez mire jó? - kérdezi.
- Hogy szép fényes legyen a hajam.
- Hát ez mire való?
- Hogy szebb legyek.
- Akkor ezt kidobhatod, mert semmit sem használt.

England win The Ashes! 2013.05.26. 21:14:59

@délcegúr: Najóvan, de azt is megnézted, ki töltötte fel az általam linkelt videót?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:15:26

www.youtube.com/watch?v=VhT9LRkJJh0
Russian Road Rage and Accidents October 2012 [18+] ☆ SFB

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 21:28:12

@délcegúr: Bizonyára fantasztikus élmény lehetett. Már bánom hogy nem mentem.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:29:03

www.youtube.com/watch?v=qWx7zdMLVgQ
2012 Crazy Car Flips Upside Down On Tram Wire Russia Dash Cam!!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 21:30:19

@Dr Jozef Vengloš: Vászka?

@Lhokseumawe: Én szeretek röhögni. De ez csak kínos lehetett.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 21:44:24

@délcegúr: Meg kellett volna gondolniuk azt az ingyen vodkát.

vénszivar 2013.05.26. 21:57:01

Kurvára fáj a fogam! Valaki nem tud a közelben vagy egy kurvát vagy egy fogorvost?

holdlányka 2013.05.26. 22:12:33

-Apa, kurvára fáj a fogam!
-Nekem is fiam, menjünk, de anyádnak egy szót se!

vénszivar 2013.05.26. 22:13:59

@holdlányka: KÖSZ A DEMOKRATIKUS SEGÍTSÉGET.

holdlányka 2013.05.26. 22:19:00

@vénszivar: Mondok gyakorlati tanácsot is.
Fogj egy erős madzagot, egyik végét kösd a fájós fogadra, a másikat egy nyitott ajtó kilincsére, és b**szd be teljes erőből az ajtót!

Vagy keress fel egy fogorvosi ügyeletet.

Esetleg némi házipálesz jót tesz neki.

CID 2013.05.26. 22:55:44

@vénszivar: dobj az asszonynak egy huszast, majd jól pofánver, hátha az odvas fogad hullik ki:)

Anomalocaris (törölt) 2013.05.26. 22:59:28

Hi,
Most kaptam Átfedés a profilját, azt hiszem, tetszik. Küldjön e-mailt
(joy.harry41@yahoo.co.uk), hogy mi is cserélnek képeket és know
jobb.
Kiss
Joy Harry.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.26. 23:36:37

1. Az én kedvesem egy olyan lány, akit hóbortos álmok tépnek... Az egyik álom F1 = ( 240 j – 120 k) [N] erővel, a másik álom F2 = ( –320 j + 320 k ) [N] erővel hat az én 80 kg tömegű kedvesemre.

a) Írjuk fel az én kedvesem gyorsulásvektorát!

b) Hol lesz az én kedvesem 3 s múlva és mekkora lesz a sebességének nagysága, ha a t = 0 s-ban az r0 = ( 5 i + 9 j – 2 k ) [m] pontból indul v0 = ( 2 i – j ) [m/s] kezdősebességgel?

c) Mekkora az én kedvesem elmozdulásának nagysága az első 3 s alatt?

index.hu/tudomany/2013/05/22/hany_newton_tepi_byealex_kedveset/

England win The Ashes! 2013.05.27. 00:16:43

@vénszivar: Namost én elmondom neked, hogy nálam mi vált be extrém nagy fogfájás esetén, de:

1. nem könnyű beszerezni, pláne vasárnap éjjel

2. CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!! Nem örülnék, ha még megmakkannál itt nekem, szóval ha kipróbálod, előtte olvasd át a mellékelt papírt.

Szóval anno egy szakértő a kezembe nyomott egy Algifen ampullát (igen, ampullát), de nem injekcióként löktem be, hanem egy háromdecis bögrében, vízzel felhígítva (mármint három deci vízben). Tíz percen belül elmúlt a fogfájás.

Még egyszer: CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

vénszivar 2013.05.27. 06:36:56

@Dr Jozef Vengloš: Kösz!

Remélem lófasz nem sértődik meg, hogy "elsőztem" :):D

Egyéves Önkéntes 2013.05.27. 07:47:38

"Nem szeretem, mikor leég a kezem vezetés közben."

Üvegen keresztül nem ég le a kéz, mint az köztudott.

Egyéves Önkéntes 2013.05.27. 07:52:03

@délcegúr: na végre nem egy elcsépelt stílusú feladat

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 07:57:10

@Egyéves Önkéntes: Úgy tudom, csak az UV-B sugarak jutnak át a sima üvegen. Azok a bőr mélyebb rétegeibe jutnak le, és ott roncsolnak.

Egyéves Önkéntes 2013.05.27. 08:03:09

@délcegúr: az lehet, de a jobbról érkező kukásautó még az UV-nél jobban roncsolja a bőr mélyebb szöveteit.
nem véletlenül van kitalálva, hogy ki kell látni, meg be kell látni...

ami pedig a sötét üvegű és sötét emberek autóit illeti azt egész egyszerűen kivonnám a forgalomból, a műszakiztató kollégát pedig beidézném a rendőrségre, mert eljárásában némi aggályt vélnék felfedezni.

Ha a játékgépektől egy nap alatt meg tudott védeni a kormány, akkor ettől miért nem tud??

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:06:58

@Egyéves Önkéntes: "ki kell látni, meg be kell látni..."

Nem is tudnék jobban egyetérteni.

"kivonnám a forgalomból"

Helyes.

Szépen átlátni az előző kocsin, fékezhetek veszély esetén. Az ilyen fóli
ázott szarokon, ablak nélküli kistehereken nem lehet átlátni. Inkább nem is megyek mögöttük, ha lehet.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:09:09

@vénszivar: Köszi, hogy szóltál, megvolt. (Majd elfelejettem.)

holdlányka 2013.05.27. 08:10:48

@délcegúr:
Tulajdonképpen pont az UVA sugarak jutnak át, (hiszen ezek vannak közelebb a látható fényhez) az UVB és UVC sugarakat nagyjából kiszűri.
Leégni viszont nem fog üveg mögött. Legfeljebb szürkehályogos lesz, hiszen az UVA elsősorban a szemre van káros hatással.

holdlányka 2013.05.27. 08:12:09

Az ellen viszont csak az UV szűrő hatásos, a mezei fólia nem.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:12:22

"a vízben sem tudunk elmenekülni az utlraibolya sugarak elől. Félméteres vízrétegen az UV-B több mint fele, az UV-A fény csaknem egésze áthatol. A laza szövésű nyári ruha sem állítja meg a sugarakat, sőt még a felhőkön is átjutnak. És az üveg sem nyújt védelmet, az autókban használt üveg ugyanis az UV-B sugarak nagy részét kiszűri, de szinte teljesen hatástalan az UV-A fény ellen."

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:14:21

@holdlányka: OK.

" Az autó ablaküvege 80 százalékban engedi át az UVA-sugarakat, ezért használjunk legalább UV-filterrel ellátott nappali krémet. UV szűrő ugyanis a régebbi autótípusokban csak a szélvédőben van, az oldalsó ablaküvegekben nincs.

Korábbi kutatások kimutatták, hogy a sofőrök bal oldali testrészein (bal kar, bal arcfél) gyakrabban fordult elő melanoma, mivel erről az oldalról érte őket döntően napfény.

Aki a napernyő vagy fa alatt hűsöl, azt csak az UV-sugarak 50-80 százaléka éri, ami bőven elég ahhoz, hogy lebarnuljon. Fél méterrel a víz felszíne alatt az eredeti sugárzás 40 százaléka mérhető, és mivel a bőrt a víz folyamatosan hűsít, nem is érezzük, hogy égünk, így ilyenkor használjunk vízálló terméket."
www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/8198/napozasi-tanacsok

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:15:31

"Az UVA-sugaraktól nem égünk le, de hosszú távon ez felelős a bőr öregedéséért és bizonyítottan szerepet játszik a legrosszabb indulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásában is. A bőr barnaságáról és a leégésről is az UVB sugarak gondoskodnak, amelyek szintén hozzájárulnak a bőrrák kifejlődéséhez. Minél nagyobb tengerszint feletti magasságban nyaralunk, annál erősebb UVB-sugárzásnak vagyunk kitéve."

Manyecska 2013.05.27. 08:19:30

@ColT: ezek jók!!:) kirepültek a kisszarkák /1 db!/ csináltam még az ágyból képet:D + a kisvarj is nyilatkozott /naggyon édes/, cérnahangon: "káár?" :)

2013.05.27. 08:22:39

Nem szeretem, mikor leég a kezem vezetés közben.

Én sem! Ezért nem vezetek gőzmozdonyt!

Manyecska 2013.05.27. 08:24:46

Ezért kell munkáskesztyűben maszturbálni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.27. 08:25:34

@Egyéves Önkéntes: Fogdoss napon felmelegedett kormányt ;)

@Manyecska: Lássuk!!!! :)

@Cicmen: De mondjuk Ferrarit se érdemes.

@délcegúr: Az ablak nélküli kistehereket mégsem lehet kivonni a forgalomból.
Követési távolság. Jó dolog.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:25:45

@Manyecska: Nem is értem. Az egész család által szeretett kutyust elaltatják, ha eltöri a lábát, az anyóst meg hagyják szenvedni feleslegesen.

Manyecska 2013.05.27. 08:27:14

@délcegúr: a kutya még jó üvegmosó-kefének utána..

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:27:26

@ColT: "Követési távolság. Jó dolog."

Nem jó dolog, mert minden bunkó azt hiszi, neki készítettem a helyet, és bevág elém. Így egyre hátrébb és hátrébb jutok, végül visszajutok a kiindulási helyemre.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:28:40

@Manyecska: Feltéve, hogy az üveg nyaka pont döglöttkutya alakú.

Manyecska 2013.05.27. 08:28:47

@ColT: olyanok mint a nagyok csak feleakkorák, nagyon bájosak:) nemtom miért csak 1 max. 2 szarka kelt ki amikor 4-5 tojást raknak, szerintem a varj rabolt. De a hőnimádott cukker mókusok is kirámolják ugyanúgy...na mindegy.

Manyecska 2013.05.27. 08:37:49

@délcegúr: mondjuk megértem:D, tegnap hajnalban olyan sár volt hogy a kutyát belevágtam utána a kádba...reggeli helyett hosszútávú hajszárítózás volt:DD...tök habosbabos hófehér lett))

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:41:33

@Manyecska: Nincs is jobb, mint egy tiszta, sampon szagú blöki... olyan 3 másodpercig.

gabors 2013.05.27. 08:43:02

@ColT: szerintem sem volt unalmas de nem azert mert nagy vezetesek lettek volna foleg az elol menok kozott ...

ha massa nem csinal tormeleket a ferraibol mar el is aludtam volna... ja maldonado is alakitott

Manyecska 2013.05.27. 08:46:29

@délcegúr: ja. különben az első kutyánknak döglöttkutya formájú sírt voltunk kénytelenek ásni mert január közepén hunyt el. A macskánál már vittünk csákányt is, de a farkát be kellett hajtogatni... D

gabors 2013.05.27. 08:47:19

@délcegúr: az nem tudom vendeglosnek mi abban izgalmas... tudom a szabolyok komplikaltak ki mikor miert all meg ... ja pontozas sem teljesen trivialis ez teszi talan izgalmassa...

ha mar amerikai maradnek a klasszikus baseball-nal bar azt sem tudom vegig nezni egy normal este.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:48:21

@Manyecska: Pedig tavaszig jó kerti dísznek. Csak nekidöntöd a kerítésnek. Olvadáskor meg könnyebb ásni.

2013.05.27. 08:48:51

@ColT: Túl van ez ragozva. Ha simán sétál az utcán akkor is befóliázza magát?
Az UV sugarak elől nehéz elbújni! Szerintem az UV sugarakat a naptejgyártók találták ki!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:50:23

@gabors: "vendeglosnek mi abban izgalmas"

Általában a sportrajongókat nem értem, mi jó abban, ha csak nézi.

Manyecska 2013.05.27. 08:51:50

@délcegúr: :DDD a macskát meg felkötöm egy fára a varjak miatt:D@Cicmen: emléxem nyolcadikban volt egy UV-óránk:D azt ragozták mi lesz ha eltűnik az ózonréteg mert akkortájt lett lik..na, nem hittünk neki:)! Mostmeg pikkpakk leégtem május elején legelő szőr.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:52:16

@Cicmen: "Ha simán sétál az utcán akkor is befóliázza magát?"

Az. Falun: naptej. De tei sírod.

Manyecska 2013.05.27. 08:53:51

Állítólag a retinát is tönkrevágja hosszútávon az UV. Kenjétek be naptejjel:D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:54:27

"Kenyában elfogták az egyik londoni gyilkost"

Azt tuttam, hogy ámerikában mindenféle hülye falunevek vannak, Párizs, Budapest, ilyenek... De hogy Kenyában is?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:55:27

@Manyecska: "a retinát is tönkrevágja"

Én lefóliázom. Kapható ilyen univerzális fólia, minden mobilhoz jó.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 08:56:27

@Manyecska: "a macskát meg felkötöm egy fára"

Annak a cinkék is örülnek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.27. 09:00:55

@délcegúr: Nem hátrafelé kéne közlekedni :D A hülyék meg siessenek csak a traffi karjaiba.

@Cicmen: Tutira összeesküvés-elmélet :D

Az uccán meg keresed az árnyékot :)
(Ja meg sikeres ember a szomszédba is kocsival megy, nem tudtad?)

@gabors: Ja hát az eleje az elég nagymama tempó volt...
Idióta szabályok vannak, az a igasság. Mondjuk nálam kiverte a biztostékot, hogy pl. csak egyszer lehet irányt váltani, ha védekezel. He? Ez egy verseny...!

@Manyecska: Egyetemen UV nagyon sok volt, de mondjuk csak néha számított égésnek :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.27. 09:02:54

@ColT: Mitt traffi-kolsz itt nekem? Idióták negyvennel közlekednek városba, megakasztják az egész forgalmat, azért olyan izgatottak a bömösök, hogy egy incifinci helyre is befurakodjanak.

vénszivar 2013.05.27. 09:13:05

Szerdán UV-zek... Állítólag addig nem kell félni az UV-től, tehát mehetek félmeztelenül.

Manyecska 2013.05.27. 09:40:25

@zsiráfffff: nagyon jó:D erről eszembe jutott amikó a templomi esküvő előtt bementem a klotyóba azt mondta a pap tessék-tessék mert hosszú lesz a ceremónia, :D azt valahogy a nyakamba vettem az abroncsos szoknyámat:D..még jó..., de valami olajosbödönt felejtettek ott azt tiszta trutyi lett a ruhám:DDD egyhavi fizetésemből béreltem!! A szaténkesztyűmmel ott álltam talpig olajban mint egy műhelyben basszus:D

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.05.27. 09:41:27

Gyertek harmadikozni az új posztba!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.27. 09:47:26

@délcegúr: Aztán akkor kinek mi baja lesz, ha nem baszhatja szét ötvennel a futóművet a káytús utakon? :D Meg a 30-as korlátban minek megy negyvennel :D

LOL?
Nem kéne úgy közlekedni, mintha élet-halál múlna azon, hogy odaérnek-e.

ancsur24 2013.05.27. 10:37:48

király, hogy 2 év után derül ki

England win The Ashes! 2013.05.27. 11:51:03

@gabors: Ha kimosod a csipát a szemedből, és úgy nézed, akkor értenéd. :) A pontozás egyébként triviális, annyi az extra, hogy bónusz jár annak, aki a versenyben a legtöbb kört az élen tölti. A kiállási szabályok meg csak hangyányival "bonyolultabbak", mint az F Egyben. Börni pár éve átvett pár elemet belőle, de a marhája későn jött rá, hogy vagy teljesen kellett volna, vagy sehogy.

Ja, muhaha, megint nem amerikai nyert. Illetve de, csak déli. :)

El-kúrom 2013.05.27. 15:06:13

Egyébként miért fáj a hatóságnak a fólia ?
Mi van a gyárilag színezett üvegekkel?
Jártam olyan helyen ahol az első szélvédő is be volt fóliázva a buszon.
Szerintem ez magánügy! Persze nem a fekete öntapadós tapéta meg a kátránypapír!

gabors 2013.05.27. 16:22:50

@vénszivar: de ... csak add meg mi a kozelben ...(oda kuldjuk a dzihadizokat )

gabors 2013.05.27. 16:24:27

@ColT: ez amit mondasz eleg uj szabayl sokaknak nem tetszik csak ugy mint Neked ... nekem sem aki elobbre van csinalhasson azt amit TUD ...

gabors 2013.05.27. 16:25:56

@vénszivar: az jo met akkor nem kell temetni

gabors 2013.05.27. 16:27:51

@Dr Jozef Vengloš: ugy sem ertem sokszos nem az gyoz aki elso ... ez eleve nem lehet jo ... ott koroznek fel napig es ha nem nezed az egeszet akkor az sem szamit ki az elso ... nekem ez nem nyero DE NAGYON orulok hogy valami USA dolgot TE szeretsz .... hitet ad :-)

England win The Ashes! 2013.05.27. 16:48:00

@gabors: Te mit szedsz? Hogyhogy nem az nyer, aki az első? Vagy ez valami új szabály, amiről lemaradtam volna?

Más: azóta csípem, mióta NEM amerikaiak nyerik. ;) Lásd Franchitti, Castroneves, Dixon, szegény Dan Wheldon vagy most Kanaan.

vénszivar 2013.05.27. 16:59:45

@Dr Jozef Vengloš: Ehhez a manushoz még egyszer SEM szóltam. Elejétől fogva "csak" ezt nyomtam neki. Bizonyos ok miatt...:):D Nos, ha már elkezdtem folytatom, de ez nem veszi magát észre.:D
Ezek odaát tényleg ennyire egyedül vannak!!! Nyomoroncok! :):D

England win The Ashes! 2013.05.27. 17:09:43

@vénszivar: Ja, értem miről beszélsz. Én újabban a másikkal vagyok így, egy két ritka alkalmat leszámítva.

gabors 2013.05.27. 17:24:05

@vénszivar: ne hazudj hacsak nem ez al-taqiya ... akkor ok ...

meg keressem ???

gabors 2013.05.27. 17:29:44

es mi van az allami tancolunk egyutt izevel ...

vénszivar 2013.05.27. 17:33:40

?????????????????????????????????????????

websterhp · http://websterhp.eu 2013.05.28. 21:29:07

Van az a pénz hogy étmenjen, nekem se szolnak

McZozo 2013.05.29. 13:53:45

Tudtommal magyarorszaron meg mindig egy nem eu kompatibilis debil szabalyozas van e teren. Igy logikat abban ne keress evek ota igertek hogy harmonizaljak az eus szabalyozassal megmondom oszinen nem tudom megtortent e. De a gyakorlat az volt hogy vizsgan kivul nem igen kotott bele senki. Nekem 6 evig volt egyik automon elol 40% koruli hatul korbe meg 100% os sotetites. Vizsgan egyszeruen kenopenzel ment at. az utolso vizsgan nem adtam mar csak kenopenzt mert tudtam hogy adom el igy mondtam ha nem tetszik huzzak le. De nekem igenyesen leszedtek vegul. Meg ujkoraba kotott belem egyszer egy jaror kozuti igazoltatas soran hogy ezt most igy hogy es fenyegetozni kezdett. De mar akkor lehetett erezni hogy csak penzt akar. Fenyegetozott hogy o most ujravizsgaztatasra utalja az autot es irgum burgum en meg beolvastam nekik hogy egy uj autoval tud szorakozni egy folia miatt de kozbe 10 olyan auto ment el melettunk ami fustolt pofogott csalen alt. hogy ne e inkabb azokkal kene szarakodni nem velem, vagy ugy gondoljak belolem tobb penzt tudnak kizsarolni. Erre puffogva elhordtak magukat. Aztan soha semmi folyomanya n em lett, igy gondolom ok is ugy gondoltak felesleges papirmunka. Szoval osszefoglalva en ugy tapasztaltam hogy emiatt nem kekeckedtek a rend orei. De aztan lehet hogy azota a valsag miatt mar racuppantak erre a temara is.

McZozo 2013.05.29. 15:28:43

@Dr Jozef Vengloš:

Algopirin ampullaval is muxik a dolog csak nehez beszerezni az ampullat es nem kell higitani en siman beloktem egy huzasra :)

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 10:59:00

@Babette_: meg vagyok lepve, mert mindig is úgy halottam, hogy üvegen keresztül nem lehet leégni és mégis le lehet, bár nem könnyű:

1. Have you wondered if you can get sunburn or tan through a window? A window acts like a sunscreen. It does not block all the UV radiation but it does block the most dangerous wavelengths of UV radiation. Glass absorbs short wavelength ultraviolet light, but it does pass 350 to 400 nanometer ultraviolets. While this longer wavelength ultraviolet is less harmful than the shorter wavelength variety, you can still tan or burn if you get enough exposure. You will burn much more quickly when driving with the windows down and exposed to the sun as compared to driving with the windows up and exposed to the sun.

FreeComment 2013.06.05. 09:35:47

Ennyi trollt! Nem sok témába vágó hozzászólást kaptam... Amúgy megoldható, szerezni kell skyfoll matricát. Új fólia meg 4000/ablak.

2013.06.05. 21:17:14

Kapja be neked a fogaskerék édes bátyám! A fogaskerék... :D teeeeffaasz...
süti beállítások módosítása