Tékozló Homár

Hozott alkatrésszel drágább a javítás

2013.07.01. 08:29 | jackyll | 105 komment

Naiv autós vasárnap délután esett be ékszíjat cserélni a 4Tölgyesi Autójavítóhoz, de kiderült, hogy további problémái vannak. Amikor a szervizben megtudták hogy ő olcsóbban hozza az alkatrészeket, váratlanul felmerült, hogy akkor alapból másfélszer annyi lesz az óradíj, mint amit kiírtak. Aztán persze még több lett:

Évtizede kétlakiként kocsival ingázom minden héten dolgozni Budapestre vidékről. A nagy számok törvénye alapján óhatatlan, hogy az autó néha Budapesten  adja meg magát. Most vasárnap is ez történt, mint utólag kiderült az ékszíj Bp. határában szakadt el, de az autó nem állt meg, ezért bár tudtam, hogy nagy a baj még bejutottam a belvárosba ahol lakom amikor fenn vagyok. Nem lévén töltés, így mindenképpen viszonylag közeli szereldét kellett keresnem. A „lehúzós köcsögök”, akik két éve egy bebikázásért, és egy új gagyi akkumlátorért 47 ezerrel húztak le szóba sem jöhettek. (Bár megjegyzem ők legalább áfás számlát adtak…..Ennek a későbbiekben lesz jelentősége) Nosza túrjuk fel a netet vasárnap délután. „Független” autószereldét kerestem, mert  a márkaszervizekkel nincsenek jó tapasztalataim, plusz vállalható közelségben csak Mercedes és Peugeot volt a XIII. kerületben. Érthető azt hiszem, hogy egyikbe sem vágytam…:-D Fennmaradt a „rostán” pár cég akiket sorra elkezdtem hívogatni hétfő hajnali hét körül.  A munkám miatt mindenképpen még hétfőn délelőtt megoldást kellett találnom, ezért a „sietség”.  "Ezer" helyen nem, de két helyen ugyan felvették a telefont, de semmiféle hajlandóságot nem mutattak, hogy azonnalra fogadjanak… (Ezt egyébiránt fel nem fogom, mert nálunk Zalában panganak a szereldék, kezüket lábukat törik a szerelők az kuncsaftokért, itt meg ? Hiába Budapesten jó világ van:-D)

Végül a 4Tölgyesi Autójavító Kft. 1135 Budapest, Szent László út 99. (XIII. kerület Tahi és a Tatai u. sarkánál) esedékes telefonilletékese mutatott hajlandóságot arra, hogyha azonnal odamegyek, akkor legalább a diagnózist megállapítják. A honlapon előre lecsekkoltam, hogy javítási óradíjuk 4000 Ft. + Áfa. Muszáj idéznem ezzel kapcsolatban a honlapot:

„Rezsi óradíjunk 4.000 ft/h+ Áfa, és mi nem számoljuk fel, az 5-10 perce megkezdett órát, szemben a szakszervizekkel, ahol 8000 ft/h + Áfa díjjal számolnak és az elvégzett munka is sokszor kérdéses.” (Azok a bóhalmas márkaszervizek a nyolcezres díjaikkal….. Muhahahaha)

Vészvillogóval, kormányszervó és töltés nélkül, de kivergődtem Angyalföldre, ahol a műhelyben gyakorlatilag azonnal csápra, és feltárásra került az autó. (10 percig  ha tarott nagyon nagyon bőven számolva) Öröm bódottsáááá, annak ellenére, hogy kiderült, a magammal vitt, már meglevő új szíj mellett még két alkatrész tönkrement. Megkérdeztem a kedvenc alkatrészsszállítomat, hogy mi mennyi, és mikor, és közöltem az irodában üldögélő egyik (gondolom én tulajdonossal), hogy én X forintért tudom hozni legkésőbb kedd reggel hétkor a két alkatrészt, ha van jobb ajánlatuk ne kíméljenek…. Az ifjú harcosnak ez szemlátomást nem tetszett, de közölte, hogy nincs netjük, így nem tud „ajánlatot tenni” a két alkatrészre de felhívnak…

Elvillamosoztam az irodámba, vártam, vártam, vártam, egy jó órát. Közben rendelnem kellett volna a szállítómtól az alkatrészeket, de információ híján nem tudtam dönteni. Végül megrendeltem a szállítómtól a cuccost, erre nem sokkal rá hívtak Tölgyesiék. Az Ő áruk összességében kb 9 ezerrel lett volna több mint az én szállítómé, és ezért mondtam, hogy nem kérem, viszem reggel hétre a két alkatrészt.

Ezen a fiatalember eléggé feldühödött, közölte, hogy amit én viszek, arra nem vállalnak garanciát, és különben is, ha a kuncsaft által hozott  alkatrészt építenek be az másfélszeres óradíjat jelent!!! Erről persze szó sincs a honlapjukon..... Elkezdődött a lehúzás gondoltam, de mert már ott volt az autó, és osztottam szoroztam is ( egy óra max a szerelés, így 5000 helyett lesz majd kb 7500, légy boldog vele/költsd gyócerre köcsög )  ragaszkodtam ahhoz hogy én vígyem a cuccost.

Ma reggel hétkor ott voltam gyorsan neki is álltak, kb 40 perc alatt kész is lett a szerelés tokkal vonóval. A szerelés megítélésem szerint tökéletes volt. A teljes szerelési idő tehát még egy órát sem tett ki, (ahogy a saját otthoni szerelőm előre megmondta :-) ) öröm bódottsááá kérem a számlát főúr! :-D 15.000 ideírom leírva is TIZENÖTEZER lesz közölte az ifjú, és persze a körülményekből nyilvánvaló volt, hogy számlát sem kapok.

Kifizettem szó nélkül. Miért? Mert még náluk volt a kocsim, a forgalmim, és a kulcsok is, és régebbi tapasztalataim szerint a „reklamálás” ilyen helyeken vagy további pénzbe, vagy némi önbecsülésbe fáj… Egyiket sem szerettem volna. Tapasztalataim csak azért osztottam meg, hogy kerüljétek messzire ezt a lehúzós helyet, ahol a nettó órabér 15000 forint, ellentétben a szemét lehúzós márkaszervizekkel…..

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Supreme* 2013.07.01. 08:42:07

jajjdejó lehet fészbúkkommentelni is. Kellett mint egy falat kenyér

CBF 2013.07.01. 08:52:35

@Supreme*: mint zsebbe a szar :)

Martinicske 2013.07.01. 08:53:13

A szervizek százalékot kapnak az alkatrészek után. A pénz az alkatrészben van, nem is igazán a munkában. Szép-nem szép ez van.

A rezsi óradíjak úgy vannak megállapítva hogy akkor éri meg csak a javítás, ha van százalék az alkatrészből.

Nálunk még olyan szerviz is van, ahol nem kérnek munkadíjat, ha ők rendelik az alkatrészt.

Én is tudok 40% kedvezménnyel alkatrészeket venni, de sose viszek a szerelőmnek, mert tudom hogy akkor ugrana a javadalmazásának a jó része. Ha meg nincs normálisan megfizetve akkor normális körülmények se lesznek a szervizben, meg rendes munkát se lehet végezni.

NIKI LAURA 2013.07.01. 08:56:58

Sehol sem szeretik az ügyfél által hozott cuccot,mert az nem tartalmazza a szervizek profitját.
Kecskeméti VW márkaszerviz autója a Bardi elött áll,onnan hozza a kinai szűröket,ami töredéke pl a gyári "Mann"filternek.(ügyfél persze gyárit fizet)
A márkaszervizek ráadásúl nem engedik az ügyfelet az autója közelébe javitás alatt(balesetveszélyre hivatkozva)mert így minden lát az ügyfél.
Ennek ellenére,a poszt toló a hibás!
Szembesíteni kell a munkafelvevőt a kiirt rezsióradij,és a ténylegeses kért ár között.
Figyelem,a szervizek "munkapoziciók"alapján dolgoznak,tehát ha valami 3 h a nagykönyvben,de 10 perc alatt megcsinálja a szerelő,AZ NEM AZ ÜGYFÉL HASZNA,TEHÁT A 3H LESZ KISZÁMLÁZVA!

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.07.01. 09:04:49

Vasárnap egy megkezdett óra bruttó 5 ezer, hétfőn megint 5 ezer, másfélszer, az 15 ezer.

Totálcaron ezerszer le volt írva, hogy a műhelyek a beépített alkatrészeken keresnek, ők a szállítótól azt jelentős engedménnyel kapják.
Lehúzás amit a műhely tett, fillérbaszás amit az ügyfél.

Neela _ t 2013.07.01. 09:05:57

Kora reggeli hírek? :O
:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:07:17

Na, most ha ráért kedden is megcsináltatni az autót, akkor mire volt a nagy kapkodás?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.07.01. 09:07:48

a lehúzás akkor is szemétség, ha megmagyarázzák, hoyg az hozott anyag miatt van.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.07.01. 09:08:23

Ja, és fogadjunk az az ár sincs kiírva a honlapra, hogy mi van akkor ha nem csak az alkatrészt viszi az ügyfél, hanem saját maga javítja a kocsit, a műhely szerszámaival.
Szerintem így el lehetne még érni pár forint engedményt, nem?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:11:57

@NIKI LAURA: Amelyik szervizben nem bízok meg, oda nem viszem az autót.
Amúgy sok helyen be
-lehet menni a szerviztérbe
-üvegfal van
-kamera van.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2013.07.01. 09:12:42

Ismerem a helyet, közel van hozzám. Nagyon gáz... Nagy vizsgán-a-szart-is-áttoljuk típusú hely.

És tényleg inkorrektek.

CBF 2013.07.01. 09:15:04

Ez azért érdeks, hogy náluk a kulcs meg a forgalmi és addig nem adják vissza, amíg nem fizetsz. Ilyen esetben ki lehetne hívni a rendőröket a tulajdon visszatartása miatt, vagy a NAV-ot a számlaadás hiánya miatt, nem?

Neela _ t 2013.07.01. 09:18:55

Nosza nosza a szívósszemű Márta :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:19:36

"Naiv autós vasárnap délután
esett be ékszíjat cserélni..."
kontra
"Fennmaradt a „rostán”
pár cég akiket sorra
elkezdtem hívogatni
hétfő hajnali hét körül."

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.07.01. 09:25:32

@agresszív kismalac: Négyen vagyunk a családban. Apa, anya, 2 gyerek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:29:17

@Neela _ t: Egészségedre!
...szerintem igyál még egyet.
...és fogd rá a nyuszira.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.07.01. 09:34:52

@agresszív kismalac: márkaszervizbe viszem a kocsikat. az évi olajcserébe (stb) nem rokkanok bele.
3-4 évesen meg cserélek, így a fillérbaszó posztoló is viszonylag új autóhoz jut.

Atörökk 2013.07.01. 09:36:09

Megint egy modoros idióta. Amúgy valaki meg tudja mondani, milyen a bóhalmas márkaszervíz?

Landy4x4 2013.07.01. 09:44:39

Hát azért az alkatrészesek is elmehetnek...
Tönkrement az ablaktörlő motorom, felhívom az alkatrészboltot, válasz:
- van bontot 35, na jó legyen 30-ért, új 70.
- köszi, na ezt nem kérem.
Net, Anglia, házhoz szállítással meglett 20 alattból. Ja és az angol is kisker áron adta nekem...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:48:38

@régebb óta vagyok Subban mint te: Hm... a Totalcaron az is ezerszer le volt írva, hogy mik történnek egyes márkaszervízekben.
Érintőleges tapasztalataim még nekem is vannak.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:50:19

@atörökk: Ahol bóhalmak vannak. Nem lehetsz ilyen értetlen.

Atörökk 2013.07.01. 09:52:16

@agresszív kismalac:
Még nem hatott a KV. Ilyenkor bóhalmasan értetlen vagyok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 09:54:15

@régebb óta vagyok Subban mint te: Üdvözlöm, gróf úr, itt a való világban. Hogy szolgál a kedves egészsége?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 10:00:42

@atörökk: Igyál inkább mínusz ötöt! Az egyből hat.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.07.01. 10:02:31

@agresszív kismalac:
annyi borzalom van ebben a világban. olyan hülyeség miatt, hogy a márkaszervizben felszámolják a drága olajat, de csak olcsó szart töltenek bele, egyszerűen nem akarok foglalkozni. pont leszarom.
Ráadásul semmi nincs bennem don quijote-ből.

Jokkura 2013.07.01. 10:03:08

erre a szervizre többször rászállt már az APEH/NAV is , amikor megnyílt volt ott valami nagy pukkantás is ( tűzoltó stb is gyakorlatozott) .
Szóvak BP.egyik legnemajánlottabb szervizét találtad meg.
Az árlistán pedig FEL KELL TÜNTETNI azt is, ha a hozott alkatrészeket más óradíjban cserélik,épp úgy ,mint azt is ,hogy a hozottra nem vállalnak garit ( ez mondjuk jogos)
Itt a belvárosban is van szarviz ( igaz valami varrógépműszerész üzemelteti) de nincs annyira rossz híre .Az öreg playboy(Ernyey) is itt csináltatta meg az "OT"-s mercijét

England win The Ashes! 2013.07.01. 10:22:18

Errõl jut eszembe, hogy règ nem làttuk salapapàt.

Manyecska 2013.07.01. 10:26:30

Temetéseken siratóasszonyi teendőket is vállaltok?:D

elwood 2013.07.01. 10:34:47

ahova én járok ott nem csak alkatrészt nem kell vinnem, hanem a rossz autót is ők adják.

ha én viszem akkor drágább.

duddva 2013.07.01. 10:46:12

Hogy én mennyire imádom az autószerelőket..
egy szép vasárnap délután, jó messze az otthonomtól lerobbant a kocsim. Körülnézek, és mit ad isten, pont ott egy autószerviz, ráadásul nyitva!
Betolták a kocsit, és készségesen neki is álltak a javításnak. Árakról érdeklődve csak mosolygás, és "nem lesz drága" volt a válasz. Sajnos csak miután ízekre szedték az autót, derült ki, hogy itt egy baromi nagy lehúzás forog fenn: a javítás 200.000 Ft, persze számla nélkül.
Végül némi ordítozás után, trailerrel elvitettem a darabokban levő autót, és megcsináltattam a szokásos szerelőmmel. Még így is kb feleannyiba került az egész, mintha az első lehúzós helyen hagyom.

bigmac 2013.07.01. 10:53:04

....Azért vannak normális autószerelök is...yo tény hogy nem sok és nem márkaszerviz:)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.07.01. 11:16:26

Nem írja a poszter, h pontosan mi baja volt az autónak (mi volt a két alkatrész amit cserélni kellett és az amúgy is rossz volt vagy attól ment tönkre, h elszakadt az ékszíj), de ha csak az ékszíj volt a baj azt egy rendes autósnak ki kellene tudnia cserélni.

Milyen kocsi volt ez? SL AMG Merci, vagy miért nem nyúlt hozzá a gazda?

Tormas Torontal 2013.07.01. 11:19:44

Peugeot kulcs műanyag borítása szervizben 16000 + szerelés, neten 4000 és azzal az egy csavarral én szerelem össze .

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.07.01. 11:23:21

Vidd le szabolcsba, egy üveg pálinkáért is megcsinálják már. Hihetetlen, hogy ekkora a különbség Pest és a vidék között...

England win The Ashes! 2013.07.01. 11:27:19

@agresszív kismalac: igen. Azt, hogy szokjon ide vissza. Amennyiben lehetsèges.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.07.01. 11:34:03

Az autójavító szakterület meglehetősen kaotikus manapság :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.07.01. 11:36:14

Tovább!

Fekszünk a vöröslő, sötétedő ég alatt.
Kezünk összeér, szomszédunk a sötétzöld erdő.
Az alkony párás, vidám mezei illatot ad,
sátrunkat megbillenti egy halvány szellő.

Hamvába holt az esti tűz,
csak néhány későn alvó madár rikolt visszhangzó hanggal.
A Hold világít, fénye elűz
minden rágcsálót, és itt a hajnal.

Szárnyatört madarak botladoznak a fűben, a földön,
a nagyfeszültségű vezeték végzetessé válhat.
Megégtek egy ütközéstől, de őrzöm
örök repülési álmát egy madárnak.

Sokan vannak, talán túl sokan,
de segíteni mindig lehet,
hogy továbbszálljanak bután, s boldogan,
így megmenthetünk egy-két életet.

Győr, 2013.07.01.

É2I 2013.07.01. 11:37:07

@klarky: Seatom van, még a motort sem láttam 8éve, mert le van burkolva és fogalmam sincs hogy kell kicsomagolni. Nem úgy, mint anno a trabantom amin a hengerfejtömítést is én cseréltem. :}

Manyecska 2013.07.01. 11:38:51

@agresszív kismalac: azt b+ hogy menjek szemészetre, a bal szememmel egyáltalán nem tudok olvasni már:(((! Dehát születésem óta így volt. Nade!!:O

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.07.01. 11:43:00

@É2I: Én meg a kis Polski-mat szereltem annak idején napi szinten, az egyszerű volt :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.07.01. 11:49:44

Nahát, új betűtípus a Homáron, LCD-re optimalizálva :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 11:53:16

@Dr Jozef Vengloš: Azt én is javasoltam. Aszongya, sok a dolga.
Ez van.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 11:57:09

@klarky: Ahogy azt Móricka elképzeli. A Vectrámon példának okáért a(z emiatt két részből álló) motortartó bakon volt átfűzve a szíj.

vvddsg34tz56745z (törölt) 2013.07.01. 12:00:16

főoldalon faszé nem látni a kommentek számát?

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.07.01. 12:00:29

@É2I: Én meg abban a tudatban éltem, hogy nem Seatod van, hanem szemek a tenyereiden, és a föld alatt élsz. Ideje lenne felnőnöm...

Manyecska 2013.07.01. 12:01:13

@agresszív kismalac: mivan?? nem látom!! Írjál nagyobb betűkkel!! De belehalnak ha nem látják balról a HÉV-et..meg ilyenek. Mostanában önveszélyes vagyok: forró tea ölembe, a lábas úgy megégetett hogy maradandó csík van a csuklómon:(:DD
Ki kéne már lőni lehet...

CID 2013.07.01. 12:02:43

@Manyecska: Időnként, nagyon segítőkész vagyok. Csak szólj :D

Manyecska 2013.07.01. 12:05:33

@CID: kösz kivégzem magamat is. Pechetekre tíz ujjal gépelek. "Vakon"-szó szerint..

CID 2013.07.01. 12:07:51

@Manyecska: Magadnak ártassz, meglásd pokolra jutsz.

Manyecska 2013.07.01. 12:08:33

@agresszív kismalac: nem vagyok hóbagoly!!! akkor meg jobbról ütnek el nem mindegy? Különben: van új poszt vagy csak én nem látom??

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 12:09:25

@Manyecska: A sorozáson:
- Van valami baja?
- Még hogy van-e?
A gyomorfekélyem
naponta bevérzik, a
tüdőm egy rossz
szivacs, a lábam
fordítva van
beakasztva és
félvak vagyok.
- Alkalmas!
Magának megváltás
lesz a hősi halál!

Manyecska 2013.07.01. 12:12:27

@agresszív kismalac: ez nem vitzes a doki már nem is ír fel újabb dioptriát mer azt mondta ennek már mindegy:(( és ez egy főorvos!! Há dikk!! Kimaradtok az életemből majd:P úhhhhde jó nyugi lesz!!:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.01. 12:15:52

@Manyecska: Ja, nálam? 1előre pass'partout versét próbálom formázni.

Manyecska 2013.07.01. 12:23:47

@Manyecska: mondjuk kommentolni nem lehet..

FDToth 2013.07.01. 12:29:17

15 nettó? nem kaptál számlát? Ott autód, ott a kulcsod, forgamid? Tárcsázod a rendprséget vagy NAV-ot. Rögtön ad számlát 15-ről. Az a baj h a legtöbb ember vmiért fél azoktól a szolgálttaóktól, akik nem adnka számlát..

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.07.01. 13:42:52

@É2I: A burkolatot levenni percek kérdése, az csak egy darab műanyag. Ha lent van meg kell nézni merre megy a szíj, szerencsés esetben a generátort meg kell lazítani, új szíj fel, generátor megfeszít és kész.

@agresszív kismalac: Nem mondtam, h minden autón meg lehet csinálni az út szélén állva egy svájci bicsakkal, azért is kérdeztem, h milyen típus volt, mert alapesetben ez nem egy ördöngös művelet.

Az persze más kérdés, h teljesen érthetetlen okokból a mai autókat miért csinálják kvázi javíthatatlannak, úgy is kérdezhetném, h kinek áll ez érdekében?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.07.01. 15:22:59

az alkatrészezés az k nagy maffia nálunk.
a szerelő kapásból kap 20% körüli kedvezményt az árból. legalábbis ezt mondja neked, hogy ennyivel olcsóbban vesz ő mint te.
de ennél sokkal többet kap. szóval magával az alkatrészbeszerzéssel már eleve keresett rajtad, és így tud alacsonyabb rezsióradíjat tartani. persze közbe még örülsz is mert olcsóbb volt az alkatrész mintha te intézted volna.

posztoló sem véletlenül tudott olcsóbban alkatrészt, mert ő nem basz át, és ő tényleg annyiért adja amennyiért beszerezte...

és mivel magasan tartják az árakat, a bontott cuccok is horror árakon mennek. pl nekem külső műanyag kilincs 8000 Ft. közben kintről 2000-ért hozták meg full gyári hologramos dobozban.

Don Quixote de la Ferko 2013.07.01. 16:54:38

@Dr Jozef Vengloš:

Itt van az a köcsög valami sokadik néven.

Cégügynök 2013.07.01. 19:53:05

Kedves Homár!

Világosan nem vasárnap ment a kuncsaft a lehúzdába, hanem HÉTFŐN:

"Fennmaradt a „rostán” pár cég akiket sorra elkezdtem hívogatni hétfő hajnali hét körül."

Aztán pedig KEDDEN lett kész az autója:

"Ma reggel hétkor ott voltam gyorsan neki is álltak, kb 40 perc alatt kész is lett a szerelés tokkal vonóval."

Gondolom még aznap kedden írta meg nektek a történetet.

Charles63 2013.07.01. 20:20:14

@régebb óta vagyok Subban mint te: Az olajcserével már én is jártam így. Volt egy Passzátom, amihez sajnos spéci motorolaj kellett. Szegeden a VW márkaszervizben mondják, 7500/liter és ebből kell 4,5 lityi. Mondom, én tudok hozni 4500-ért, ugyanazt a minőséget. Mondják, nem jó, mert a cserében benne van az is, hogy a használt olajat, mint veszélyes anyagot eltárolják, 1000 Ft/liter. Nagy itt dobtam egy hátast. MOndom, nem kell betárolniuk, majd én elviszem. Azt nem lehet, mondták. Elvittem maszekhez, aki a szemem előtt töltötte be az általam vitt olajat, nem kért pénzt a fáradt olaj tárolásáért se, és és így kb. 20-ast spór0ltam. Korrektség alapján pedig bárkinek ajánloma Soltvadkerti VW márkakereskedést és szervizt!

kwisatzh 2013.07.01. 20:35:16

Tisztelt Kommentelők!

Én voltam a szenvedő fél. Ahogy írják fenn, nem vasárnap volt a szervízbevitel, hanem hétfő reggel, és kedd reggel vittem a két alkatrészt, és akkor csinálták meg a kocsit.

Az autóhoz nem értek, de ha értenék sem tudnám szerszámok, és emelő nélkül kicserélni a szíjat, mert kissé zsúfolt a motortér.
A két másik alkatrész ami tönkrement, a főtengely szíjtárcsa volt ( Ő tépte el a szíjat) és az egyik görgő.

A cserékhez mindenképpen csápra kell tenni az autót, és azért bár nem tart sokáig, de nem egyszerű.

Rendőrség, Nav hívás. Nem gondolnám, hogy a rendőrség ilyenkor kijönne, és a NAV sem a TEK, szóval nem gondolom, hogy azonnal gyorsreagálású apeh revizor érkezett volna.

Kérdezzetek..

kwisatzh 2013.07.01. 20:36:20

Jah,és ha tud valaki korrekt autójavító helyet a VI-XIII kerület környékén, NE KÍMÉLJEN, adja kérem közre.

kwisatzh 2013.07.01. 20:41:31

Köszönöm. Látom van a Klapka utcában. Nem tudom miért nem találtam meg őket...

Legközelebb.

kwisatzh 2013.07.02. 05:58:32

: Na jóó, megfogtál, beismerem. A nyomi homokféreg szakította el az ékszíját...:-D

lajhar 2013.07.02. 08:59:28

Összesítve: 9K-t spórolt az anyagon és vesztett 9K-t a szerelésen, azaz így, vagy úgy 6K-be került a szerviz, ami 1620 ÁFA-t tartalmazhatott a 4380HUF munkadíj felett egy óra munkáért, meg egy kicsiért előző nap.
A gond csak a kommunikációban van. Mindkét félnél.

megjegyzés: jártam már a tölgyesi szerviznél, velem korrektek voltak, én ajánlanám...

kwisatzh 2013.07.02. 09:56:50

"9K-t spórolt az anyagon és vesztett 9K-t a szerelésen"

Az egyenleg valóban nulla, de azért mert LEHÚZTAK.

"A gond csak a kommunikációban van. Mindkét félnél."

Szerinted én mit kommunikáltam rosszul?

Szemét, aljas módon lehúztak a meghírdetett óradíjuk majd NÉGYSZERESÉVEL.

Persze ez sokkal sokkal többe fog nekik fájni mint az a 10 rugó amivel lerántottak.......

Nagyon sokkal többe.

Sosem értettem az olyan embereket akik úgy szivatnak meg másokat, hogy fogalmuk sincs az illetőről...
Az igazán buta ember ilyen.

Tiborfalvi Tibor 2013.07.02. 14:25:18

@kwisatzh: Kicsit nem életszerű nekem az, hogy ott kussban farokbehúzva kifizetted a lehúzást, most meg te vagy maga a keresztapa, minden NAVos és rendőr ősatyja, merhogy' nagyon sokkal többe fog nekik kerülni, hurr-durr.

Azért remélem nem törnek be a kommandósok hozzám ezért a kommentért (egy gatyát most azért veszek fel mondjuk, ha jönnének), mert gondolom te azt is elintézed

kwisatzh 2013.07.02. 15:16:02

@Tiborfalvi Tibor: Olyant magyarázol bele a szövegembe, ami nincs benne.

Nem szeretem a vitát, veszekedést, ne adj isten a megveretést, ezért fizettem ki. Leírtam világosan. Ott helyben szinte sosem lehet "igazad". Kipróbáltam már párszor hidd el.... (Persze ha két méteres 5 danos karate mester vagy, ahogy én nem, akkor bátrabban próbálkozhatsz...)

Szóval mire gondoltam:
A gyengébbek kedvéért leírom akkor világosan.

Már ez a poszt is azt hiszem elég sokba kerül majd nekik, mert azért a homárt elég sokan olvassák, és páran biztosna elkerülik őket eztán, hiszen a net nem felejt, feljön majd a találati listákban...

Ahhoz meg, hogy még enél is sokkal többe kerüljön, sem kerszetapának sem "ősatyának" nem kell lenni, mindössze, írni kell a nyugtaadás elmulasztása, meg a lehúzás miatt a fogyasztóvédőknek, meg a NAV- nak.

Kényelmesen, simán emailban, ahogy a homárnak is elég volt...

Írni meg tudok ugye...

kwisatzh 2013.07.02. 15:24:34

Szóval úgy értettem, hogy mert a forgalmiban benne volt a nevem meg a lakcímem is, ebből valószínűleg úgy gondolták, hogy vidéken ahol lakom, még jurtákban lakunk, internet nincs, e-mailról meg még nem is hallottunk....

Szivassuk meg a vidéki köcsögöt, úgysem szaladgál sehova sírni.... kb ezt gondolhatták.
Nem is szaladgálok. Ez tény.

euAgWzgmmtq7K 2013.07.02. 17:08:14

Persze, hogy drágább a hozott alkatrész beszerelése, mert azon nincs annyi haszon, mint amikor valami bontott vagy raktárban félredobott cuccot szerelnek be a kocsidba

kwisatzh 2013.07.02. 19:28:51

@d.hardman:
Rendben. De akkor ki kell írni a honlapra: Ne hozz alkatrészt köcsög, mert amit keresnénk az alkatrészeiden ígyis úgyis rádverjük munkadíjban.

Ez tiszta beszéd lenne....

Taxomükke (UK) 2013.07.03. 00:41:04

@NIKI LAURA: Aki benzinszagú, mind gazember!

Pörög a lufi (törölt) 2013.07.03. 02:04:06

@Martinicske: a normális fizetés az 15 netto/40 perc? Te hülye vagy, már bocs.

vega4 2013.07.04. 06:27:11

" még bejutottam a belvárosba ahol lakom amikor fenn vagyok."
Biztos szegedi, mert nagyjából onnan lehet felmenni Pestre. Én általában le szoktam menni, mert magasabb tszf-i magasságban lakom.

dr. trafik nomac 2013.07.04. 12:17:29

Eddig soha nem szoltam be a posztolonak, de o egy barom. Ki az a hulye aki garanciat ad masok altal hozott alkatreszekre ?? Plusz altalaban kap egy rakas kedvezmenyt a szerviz a vasarolt darab szam utan, amit a rezsi oradijba bekalkulanak, valamit sok szivas tud lenni, a nem megfelelo utangyartott cucokkal is beszereleskor. Megint mas, hogy atalaban pont a kedevezmnyek miatt a alkatresz ar olcsobb tud lenni mintha boltba veszed. Masreszt elszamolni sem lehet cegesen a hozott alkatreszt.

csőcsere 2013.07.04. 19:00:39

Kifejezetten szimpatikussá vált a szervíz, ezek tudják, mit csinálnak. Úgyis keresek szervízt, kipróbálom őket.
Én is szolgáltatásból élek, nem lettem volna ilyen türelmes, mint ez a szervíz, két lépcsővel hamarabb elhajtottam volna a posztert. Ez a szervíz meg tudja különböztetni a jó ügyfelet a rossztól és vannak rendszerei, hogy ha egy fillérbaszó kerül be hozzájuk, mi a teendő.

CID 2013.07.04. 19:05:25

@csőcsere: hubazdmeg, ennyi hosszú i-t, szerviznél, lesz nemulass:D

csőcsere 2013.07.06. 16:38:36

@CID: tudok még í betűs szavakat:
ízig-vérig ítélkező= nyelvtannáci.

Davide 2013.07.11. 13:39:39

Te nem naiv autós vagy, te egy hülye fasz vagy.. Ahogy látom, közöd nincs a kereskedelemhez, de a közel 5000 posztoddal, még az élethez sem nagyon ahogy látom..
Bujdosol a kis betűid mögött ahelyett, hogy normális ember módjára, ezt ott élőben tetted vna szóvá, ami emberi szempontból még elvárható is lehetne.. De akkor nyilván nem tudnál itt siránkozni, meg szart dobálni olyan emberekre, akiket nem is ismersz.. Mi is oda visszük az autóinkat, és korrektek, soha nem volt semmi gond! (Érdekes)
De akkor egy kis matek, csak hogy megértsd te is a "LEHÚZÁS" lényegét, mert ezt ahogy látom, el kell vkinek magyaráznia úgy, hogy meg is értse az ilyen suttyó, mint TE..
Ha Te viszed a szarjaidat, ők nem lehetnek biztosak abban, hogy milyen minőségű cuccokat sóznak rá a hozzá nem értő átbaszható fejedhez, ami után, ha szar, te őket ócsárolnád megint itt (Személyesen biztos nem), és ők nem is tehetnének róla, mert TÉGED basztak át..
Magyarra fordítva, tök jogosan, nincs GARANCIA.. ;)
Másik fele a dolognak, hogy minden műhelynek van rezsiköltsége, amit a munkadíjon túl, az anyagár kedvezményével biztosít hónapról hónapra, magyarán, ha te nem fizeted ki ezt a különbözetet, többe kerülsz a kis szar problémáddal a műhelynek, mint amennyit ott hagysz, ebből fakadóan, ők nyíltan közlik mindenkivel, hogy ez a 1.5-es szorzó, és a gari elvesztését jelenti ez a buli.. Tudom, mert nekem is mondták egyszer.. ;)
Magyarul, te itt lefikázol mindent, és mindenkit, közben az életben meg csak vigyorogsz mint egy fasz, igazi KÉTSZÍNŰ rohadt kis senki lehetsz, csak sajnálni tudlak.. De mivel ilyen rosszindulatú vagy, inkább nem.. ;)
Elgondolkodnék az életemen a helyedben, mert ezt nagyon szegényesnek tűnik, szerezz egy nőt/pasit, agyadra mehetett a hokizás.. (Vagy válts kezet) :D

Zselé_j 2013.07.24. 12:05:37

Ennek a hozott alkatrész dolognak mindig olyan bájos respektje van. És a legtöbb blogban szemétláda ehy hely az, ahol a hozott alkatrészt "kezelési költségelik", meg nagyobb óraszorzót használnak, vagy csak húzzák a szájukat....
A márkaszerviz nemmárkaszerviz témát ne is említsük. Mert egyikben természetes elvárás, hogy legyen WIFI, munkafelvétel, profi diagnosztikai műszer, hozzáértés, meleg-kényelmes ügyfélváró, alkatrészkészlet azonnal, őrzött-védett terület az éjszakára ott maradt gépkocsiknak.
Csak drága ne legyen. Ezek legyenek MIND INGYEN!! :)

Visszatérve a hozott alkatrészre.

Ki volt már úgy étteremben, hogy vitt oda két szelet húst, hogy ezt rántsák ki nekem, meg 2 tányért villával, késsel, hogy ebbe szolgálják fel...?
Ki volt már úgy fodrásznál, hogy vitte a sampont a hajmosáshoz, a hajlakkot a frizurához, aztán a hajvágás végén maga söpört össze...?
Ki volt már úgy, hogy felszállt a buszra és megkérte a söfőrt, hogy cseréljenek helyet, majd ő elvezeti az Őrs-vezér térig a járművet...?

Ezek miért nem jutnak az emberek eszébe??

Tényleg úgy van, ahogy páran írják-gondolják.
A szolgáltatás költséggel jár. Ez a költség van beleépítve a munkadíjba és az alkatrészárba.

:)

Krétagarbó 2014.08.05. 17:25:01

@Landy4x4: Gondolom örömmel fizetnéd a szolgáltatás (munkadíj) Angliában szokásos árát is...
süti beállítások módosítása