Tékozló Homár

Gyűrűmizéria a szállodában

2014.10.13. 14:39 | Homár Hilda | komment

4.jpg

Jegygyűrű elvesztése az anyagi káron túl lelkileg sem egyszerű ügy, pláne nem friss házasok esetében. Luca és Dani ügyében innen nem lehet igazságot szolgáltatni, ez a rendőrség dolga. De azon elmélkedhetünk, hogy a hoteltől elvárható lett volna-e bármi egyéb tett a keresgélésen. Engedményt kellett volna adniuk? Az elengedett limonádéktól a gyűrű nem került volna elő, maximum úgy tűnt volna, hogy bűntudatuk van. Vagy együttérzést mutatott volna? Ön mit gondol?

Sziasztok!

Idén szeptember végén volt szerencsénk két éjszakát eltölteni a Pécs mellett található Sikondán. A wellness hétvégét nászajándékba kaptuk 2 kedves rokonunktól az egy hónappal korában tartott esküvőnkre. Megérkezésünk után becsekkoltunk és elfoglaltuk a szobánkat – a hotel, a szobánk rendezett és tiszta volt, az a wellnes részleg kellemes, a vacsora finom, de sajnos a felhőtlen kikapcsolódásunk nem tartott sokáig...

Első reggelünkön miután felébredtünk negyed 10 körül lementünk a közös reggeliző helyiségbe, ahol körülbelül fél órát töltöttünk el. Mikor elhagytuk a szobát láttuk, hogy a szokásos reggeli takarítás már zajlik, a takarítónők sorra járják a szobákat. Háromnegyed 10 környékén visszatértünk a szobánkba, addigra a mi szobánkat is „kitakarították”, ami abból állt, hogy az ágyneműnket félig meddig elrendezték, ezért kár volt bejönniük a szobánkba. A reggelink után indultunk volna el kirándulni, a férjem húzta volna fel a jeggyűrűjét, amit az ágya melletti éjjeli szekrényen hagyott, és hűlt helye volt!

Azonnal szóltunk először a még folyosón tartózkodó takarítőnőknek, ők természetesen semmit nem láttak/tudtak/hallottak. Lementünk szólni a recepción, ahol a hotel igazgatóhelyettesét is megtaláltuk (az igazgató nem dolgozott aznap), ő egyből feljött velünk a szobánkba. Időközben kiderült, hogy a fél óra alatt, míg mi reggeliztünk, négyen jártak a szobánkban, 2 takarítónő és 2 karbantartó is...

Az igazgatóhelyettes jelenlétében feltúrták az egész szobát, áthúzták az ágyneműt, kihúzták az ágyat, látványosan keresték a gyűrűt, ami egészes biztos, hogy az éjjeli szekrényről tűnt el. Mi direkt kimentünk az erkélyre, hogy esélyt adjunk nekik, hogy véletlen „előkerüljön” a gyűrű. Persze nem lett meg... Ami még érdekes lehet, hogy a lopás vasárnap reggel történt, amikor a szállodavendégek nagy része elhagyja a hotelt, de mi még maradtunk hétfőn is. Ezt valamiért meg is kérdezte tőlünk az egyik takarítőnő, hogy mi meddig maradunk...

Feljetentést tettünk a pécsi rendőrségen, ők kihallgatták ezt a négy embert, de ha eddig nem került vissza hozzánk a gyűrű, nyilván ezek után se fog. A történethez hozzátartozik, hogy soha semmilyen szállodában nem hagyunk elől ékszert, mindig minden értéket széfben szoktunk tárolni, de jelen esetben a széf valamilyen oknál fogva nem működött a szobánkba, és a reggeli után akartunk szólni, hogy javítsák meg.

Ami számunkra megdöbbentő, hogy a szálloda semmilyen kárpótlást nem adott nekünk, az utolsó Ft-ig minden megivott limonádét kifizettettek velünk, és távozásunkkor is elismételték, hogy ők nem hiszik, hogy itt bárki lopott volna a személyzet közül. Semmilyen lépést nem tettek annak érdekében, hogy kiderítsék melyik alkalmazottuk volt az, aki egy százezres értékű gyűrűt zsebre tett egy négycsillagos szállodában, pedig összesen 4 embert lehet gyanúsítani ezzel, sőt megkérdőjelezték a mi szavunkat, azzal, hogy azt ismételgették, hogy nem hiszik, hogy itt lopás történt. A gyűrűtolvaj minden bizonnyal azóta is vígan dolgozik a Ambient Hotelben, és járkál be a vendégek szobáiba, hiszen ez a munkája..

Luca és Dani

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.10.13. 16:06:01

@Black Bride: Én kb az első 10 percben észreveszem ha nem működik a széf, és egyből szólók. Nem pedig másnap reggel. Legfőképpen nem csinálok zálogházat az éjjeli szekrényből.
Tudod van egy olyan jó szokásom, hogy szeretem biztonságba tudni az értékeimet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.13. 16:09:13

@amsz: Nem hát, de eléggé fogadok, hogy nem találják meg.
Az emberek nagy része alapból nem írogat leveleket. Főleg nem olyat, amiből ha rágalmaz, baja lehet. Nagy része alapból nem tudja, mi az a Homár.
Ha már ide ír valaki akkor szokott alapja lenni a dolognak.

"Tudod van egy olyan jó szokásom, hogy szeretem biztonságba tudni az értékeimet."
Ez rendben, de lehet csak este vették észre, amikor bele akartak pakolni. Ettől mg elfogadhatatlan, hogy egy normális szállodában lopjon akárki is. OK, hülye a postoló, hogy ott hagyta a cuccot, de ne legitimáljuk már ennyivel a lopást!

@herk: +1

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.10.13. 16:14:37

@ColT: Senki nem legitimálja a lopást. De 0 bizonyíték mellet ez nem más mint vádaskodás.
Azt kell megérteni, hogy ha állítasz valamit, és valakit lopással vádolsz meg akkor azt bizonyítani is kell.

Azon kívül, hogy rendőrségi feljelentést tettek semmivel nem tudják bizonyítani hogy ellopott. valaki egy gyűrűt.

De visszakérdezek. Szerinted mit kellene tennie a szállodásnak?? Kifizetni a gyűrűt? Ami lehet nem is volt soha a szállodában?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.13. 16:17:42

@amsz: Nem kéne kifizetnie. De egy elnézéskérés belefért volna, vagy akár annyit mondani, hogy végigkérdezik ők maguk is a dolgozókat. Nem valószínű, hogy nem ott dolgozó lopott el bármit.

"Azon kívül, hogy rendőrségi feljelentést tettek semmivel nem tudják bizonyítani hogy ellopott. valaki egy gyűrűt."
Akkor a postoló a hatóság félrevezetését kockáztatja. Szerited ennyire hülye? Azért helyből megvágják, nem kicsit.
Maga egy feljelentés is elég macera, egy szabadidő programon meg pláne baszotttul kellemes.
Ne legyünk már ennyire rosszindulatúak.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.10.13. 16:23:06

@ColT: "De egy elnézéskérés belefért volna, vagy akár annyit mondani, hogy végigkérdezik ők maguk is a dolgozókat."

Ebben igazad van.

---
"Akkor a postoló a hatóság félrevezetését kockáztatja. Szerited ennyire hülye? Azért helyből megvágják, nem kicsit."
Elég sok olyan történt már a történelem folyamán, hogy miután hazamentek előkerült a táskából, kocsiból rosszabb esetben el sem vitte magával, hanem végig otthon volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.13. 16:28:58

@amsz: Jjjjja, de ha feljelentést teszel, előtte mérlegelsz. És ha bejelented a yardon, hogy eltűnt, ők kihallgatnak, és kiderül, hogy megvan, akkor nagyon nagy bünti lehet. És ezt azért végiggondolja az ember, megéri-e, ha nem biztos a lopásban.
Amúgy nem hiszem, hogy meglett után a gyűrű, mivel az események UTÁN, gondolom otthonról írta a csávó a levelet.

Különben azért egy négcsillagos hotel? Laktam olyanban, a seggem kinyalták, ha arról volt szó. Az árak is ezt tükrözték. Hát, ott alap lenne hogy korrektek. ÉS egy **** -osban némi kedvezmény is belefér a meglopott vendégnek, ha nem is 100 ezer. Ugyanis olyan szinten már fontosabb lenne a jó hír.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.10.13. 16:40:15

Alig 1 éve:
Megyek be vén tosztalan középvezetőpitsák szobájába fényt másolni...
Valami szarra rálépek, mer szar kopott talpú birgelimben megéreztem.
Felveszem... dikk má' vagy min. 100ezres perec!
Markomban tartva utánuk megyek a tejakonyhába,(füstben zaccolnak) unottan kegyesen visszaböffennek jóbb napot kíhányva.
-Hölgyeim! Nem hijányzik valemejiküknek valami?? Esetleg megér valakinek egy doboz sört ami a kezemben van?
Bambán, undorral néznek, de azé csak kinyitom markomat, virítva a smukkot..
Mire az egyik savanyúan közli:
-Az enyém..... Köszönöm.

(na azóta sem mozog a gigám a sörétöl)

Balfas Maximus

Rosszindulatú Vászka 2014.10.13. 16:48:45

Szauron is elhagyta a gyűrűjét, oszt hogy beszopta a végén. Beolvasztották neki. Hát így megy ez.

gyorossyerno 2014.10.13. 16:58:41

Nekem az egész nem áll össze.
Friss házasok ilyen drága jegygyűrűt éjjeli szekrényen hagynak

Széf nem nyílik és PONT reggeli után akartak szólni

Ezt a limonádés dolgot pláne nem értem. Ki a faszt érdekel pár ezer forintnyi kedvezmény? Min segített volna?

Még ha igazuk is van, ha a szálloda elismeri akkor elszabadulna a "pokol". Megélhetési gyűrűlopás-áldozatok járnának szállóról szállóra.

Bocs, de ez így súlyos gondatlanság posztoló részéről. A csomagok között még hagyján otthagyni valamit, az más tészta hogy a vendég csomagját feltúrja-e a takinéni hátha van mit ellopni, illetve ha az asztalon ott van hagyva kikészítve az ékszer.

gabors 2014.10.13. 17:06:54

@Serivor: "Alapszabály, hogy amikor nincs leadva a kulcs, akkor a személyzetnek _tilos_ belépnie a szobába."

He ???? Hol elsz Te ?? Hany szallodaban voltal?

Van ahol van a "Do Not Disturb" tablacska amit esetleg kiteszel a kilincsre de ezt sem kotelesek betartani es MINDEN hotelban (legyen az kulfoldo 5* stb) a szobaban hagyott targyakert nem felelnek (Persze nagy preztizs veszteseg ha valamelyik komolyabb szallodarol kiderul hogy meglopjak a vendegket. De hogy nem vallalnak felelosseget az biztos)

Igy a posztolol volt kicsit nagyon naiv hogy jegggyurut leveszzsuk es az ejjeli szekrenyre tesszuk mint otthon ??? Es otthon is csak reggeli utan van fenn a jeggyuru ??? Ja friss hazasok meg kell ezt szokni gondolom ... en a karoramat is csak furdeskor veszem le aludni nem ...

diszkriminans (törölt) 2014.10.13. 17:10:55

@ColT:
Ha százalékot kap belőle a tulaj, akkor nem rontja a bizniszt, sőt... Főleg mert itthon az ilyen wellness szállodáknak kevés a visszajáró vendége, ráadásul kevés ilyen ügyből lesz homár poszt.

diszkriminans (törölt) 2014.10.13. 17:13:31

@Serivor:
Ott a pont. Az ékszereket, pénzt, stb. be lehet tenni a széfbe, de laptop már nem fér bele, akkor azt szabadon el lehet lopni? Egy szállodának elvileg vigyáznia kellene, hogy ne vegyen fel lopós alkalmazottakat. Itt viszont védik a mundért úgy, hogy van köztük legalább egy tolvaj.

Aureliano Buendía 2014.10.13. 17:14:02

@atpijkamo: én lehet, hogy lucát megvigasztalnám. Kéccer.

diszkriminans (törölt) 2014.10.13. 17:15:18

@amsz:
Mivel a szálloda nyilván nem köteles megtéríteni a kárt, még ha elismeri, hogy lopás történt, akkor sem, ezért nehezen hihető, hogy a posztoló találta volna ki, hogy ellopták a gyűrűt.

Aureliano Buendía 2014.10.13. 17:16:46

Azt azért tényleg nem értem, hogy mi a fasznak veszi le a gyűrűt. Ha már házasság, nem véletlen került az oda.
Vagy akkor alvás közben nem házas? Hogy is van ez?

dailyvicodin 2014.10.13. 17:17:28

@Aureliano Buendía: reggeli közbe azér mégsenem...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.13. 17:18:20

@Aureliano Buendía: :)) Ah, a hamvas, frissen házasodott Lucák. Bár lehet, hogy a negyedik férjét fogyasztja, vigyázz!

Aureliano Buendía 2014.10.13. 17:20:41

Szerintem elhagyta a dzsákudzziban, oszt rá akarta kenni szegény takarítóra.:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.13. 18:10:33

@diszkriminans: De ha valahova sok a feljelentés, akkor nem biztos hogy meg fogja érni.

@Rosszindulatú Vászka: Ennyi :D

@Aureliano Buendía: A csajban maradt, aszondod? :D

@gabors: "(Persze nagy preztizs veszteseg ha valamelyik komolyabb szallodarol kiderul hogy meglopjak a vendegket. De hogy nem vallalnak felelosseget az biztos)"
4 csillagnl erre illene ügyelni.

Atörökk 2014.10.13. 18:16:29

@Aureliano Buendía:
Az is.

Ja, szegény posztoló. Kibaszottul sajnálom. Igazánnagyon.

Manyecska 2014.10.13. 18:28:50

@Aureliano Buendía: lehet hogy tégedet pofántoszna a férje. Kétszer!:DD

Aureliano Buendía 2014.10.13. 18:43:35

@Manyecska: nos, ha az oldalkocsim veszítette volna el a gyűrűjét kb. a nászúton, már nem lenne az oldalkocsim.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.13. 18:53:26

Mé veszi le, mé veszi le?
Hát mer zavarta az arát petting közbe, azé vette le.
Na, ez a rész tisztázva.

Manyecska 2014.10.13. 18:59:22

@dr. phil. Sün‼ ツ: hát ha a gyűrű a legkeményebb akkor az gáz...

Manyecska 2014.10.13. 19:16:42

Bezzeg a tengerimalacom nyugodtan hagyja hogy kenjük a tappancsait közben lóg a kezemben függőlegesen mint egy báb és ZABÁL kétpofára. Ideális pasi!! :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.13. 19:17:01

@Manyecska:
Mongyuk nekem úgy jött le, hogy az ujján hordta, nem a fábol készült téli közlekedési eszközén....

Manyecska 2014.10.13. 19:31:34

@dr. phil. Sün‼ ツ: á hagyjuk is, rég voltam nővel.:) :DD

Manyecska 2014.10.13. 19:42:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: á. azt nézem a jeggyűrűmet ugye szétfúrták teljesen a fogorvosi fúróval:D de semmi nem látszik rajta mert utána összeolvasztotta az ékszerész:)) pedig belinkeltem volna. Álati volt.

Manyecska 2014.10.13. 19:49:13

erősen OFF @Manyecska: ..vagy húsz percen át fúrta a dokinéni ambulánsan az esztékába-mert a sebészeten már nem tudták lecibálni a gyűrűt sőt miután ellőtték és az ájulásból visszatértem- átszúrta a csont az ízületet- sza a hideg víz alatt próbáltam lerángatni de már akkor duplája volt az ujjam..- ...sza teljesen szét kellett fúrni, pedig jó vastag ugye egy karikagyűrű. Azt hittem megbolondulok, forró is volt..:D nagyon jól szórakozott a dokinéni ellenben, bearanyoztam a napját..:DDDDD

Bluemotion 2014.10.13. 20:05:34

Az éremnek két oldala van. Lehet, hogy a friss házasok profi szélhámosok, akik most felfedték az egyik ősrégi trükkjüket, amely egy nem létező jegygyűrűk elvesztéséről szól és lehetséges, hogy evvel a technikával, jó pár szállodából kilehet húzni plusz szolgáltatásokat ingyen. Egyébként tippnek valóban nem rossz. :)

Manyecska 2014.10.13. 20:11:06

@dr. phil. Sün‼ ツ: bassz, hét évig kosaraztam a BSE-ben, sose lőtték el:((:D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.10.13. 20:11:50

Egy ötvenes, őszülő férfi, péntek este, karján egy szép fiatal nővel besétált egy ékszerboltba. Azt mondta az ékszerésznek, hogy egy különleges gyűrűt szeretne vásárolni a barátnője számára.

Az ékszerész végigtekintett az árukészletén, majd egy 5.000 dolláros gyűrűvel tért vissza. Az idős férfi azt mondta:

- Ön nem értett meg. Én valami egészen különleges dologra gondoltam.

Erre az ékszerész sarkon fordult, és a páncélterembe vonult, majd kisvártatva egy újabb gyűrűvel állt elő.

- Ez a káprázatos gyűrű potom 40000 dollárt ér - mondta az ékszerész.

A fiatal hölgy szemei felcsillantak, s izgalmában egész testében remegni kezdett. Ezt látván az ötvenes, őszülő férfi azt mondta:

- Ezt szeretnénk!

Az ékszerész a fizetés módja után való érdeklődésére, az őszülő férfi azt válaszolta, hogy csekkel fizet.

- Tudom, hogy ön biztos szeretne lenni benne, hogy a csekkemnek van fedezete, ezért megírom most, és ön hétfőn felhívhatja a bankot, hogy ellenőrizze, én pedig majd hétfőn délután beugrok a gyűrűért - mondta.

Hétfőn reggel, egy nagyon lehangolt ékszerész telefonált az ötvenes őszülő férfinak.

- Uram azon a számlán nincs pénz.

Tudom - felelte az őszülő férfi - de el tudja képzelni micsoda hétvégém volt?

gabors 2014.10.13. 20:20:06

@dr. phil. Sün‼ ツ: mi van nincs masik ulya meg keze ?? csak gyurus ???

ha meg az osszes ulya kellett a movelethez akkor egy gyuru mar igazan nem szamit :-D

Manyecska 2014.10.13. 20:28:58

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: :DDDD pedig volt ötvenes, öszülő pasim évekig. igaz pénze is..:DD

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.13. 20:29:08

@Manyecska:
Én aszittem, hogy ottan kosárra mefy a játék, nem fogra!4!

@gabors:
Nem addig az, Bélám!
Hárfáztá te má ilyen hangszeren?
A finom muzsikához kell a letisztult, csupasz szellemiaég.
Áthatottan, az alany szellemiségével átitatva, magasztosan kell pengetni a húrokat!4!!
Hát hogy lehetne eszt jegygyűrűbe véghezvinni?
Az csak amúgyis úri huncutság, dicsekvés a külvilág felé.
Vett vóna a pószter rézgyűrűt a sarkon 5ezeré, aszt nem sírna!

gabors 2014.10.13. 20:36:09

@ColT: legtobb helyen vigyaznak is, es belso biztonsagi emberek/rendszerek vannak erre is.

ha meg nem is talaljak a lopott cuccot, altalaban hamar kiszurik kik vannak benne foleg ha gyakrabban elofordul...

gabors 2014.10.13. 20:37:15

@dr. phil. Sün‼ ツ: harfrazni csak pontosan es szepen ahogyan a csillag megy ez egen gyurus ulyyakkal lehet :=-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.13. 20:41:36

Ellopta a takarítónő az arany péniszgyűrűmet, amit a kredencen hagytam. Máskor nem veszem le egy percre se.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.13. 20:46:27

@Manyecska: Ezt magyarázd már részletesebben! Szóval gondolom úgy kezdődött, hogy nem tudtad lehúzni a karikagyűrűt az ujjadról, és ahogy erőltetted, bedagadt. Mentél a sebészetre. Ot mit csináltak? A végét már értem, a fogorvos szétfúta.

SzerződésSertés 2014.10.13. 20:54:37

Biztos túl régóta élek Magyarországon kívül, de szerintem döbbenetesen proli dolog, hogy a meglopott embert hibáztatjátok. Normális országokban a szállodai szobában bármit elöl lehet hagyni, senki nem lop. Hihetetlen ez a begyepesedett "minek hagytad elöl, akkor meg is érdemled" hozzáállásotok. Nem normális, ahogy kényszeresen dugdostok mindent, meg mindenből a legolcsóbb szart veszitek, mert egyrészt nem tellne jobbra, másrészt meg készültök rá, hogy úgyis ellopják. Mindezt nem magas lóról mondom, ez szomorú.

venszivar 2014.10.13. 20:55:07

VÁLÓOK !!! Már nászút alatt leveszi a gyűrűt!?! Akkor úgy sem szerették igazán egymást... vagy mindegyik mást!:)

Be kell venni a takarító jányokat gruppenbe, oszt "akkor járna" nekik a gyűrű....:)

venszivar 2014.10.13. 20:57:06

@SzerződésSertés: melyik az a CSODÁLATOS orszáG, ahol SEHOL, SENKI NEM lop ?

Manyecska 2014.10.13. 20:58:54

@atpijkamo: legelső hsz-emben leírtam:) muszáj volt leszedni mert gipszelni kellett:(( naló éjt:)

Manyecska 2014.10.13. 21:01:37

@SzerződésSertés: sajnos ez realitás!!! apám sírjára nem tudtam réztáblát rakni, szóltak hogy NE mert lelopják úgyis..@venszivar: Antarktisz, valszeg.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.13. 21:16:41

@SzerződésSertés:
Kapaszkoggyá meg, elmesélek egy szeméjjes sztorit:
Egy haveromnak Amszterdamba pattintottak meg 500 ojróját hasonló módon.
Ott vótam, vele egy szállóba, egy időbe.
Rendőrség, stb.
Semmi nem lett a dologbú ofkorsz.
Pedig az má huhuhú, de nagyon nyugat!!!4!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.13. 21:18:47

@venszivar:
Szerintem az Dreamland, én errű az egy országrú tudok, ahol nincsen ilyen!4!!

venszivar 2014.10.13. 21:28:18

@dr. phil. Sün‼ ツ: Fiam, aki angliai útján, motelban szált meg Liverpool meccs okán...
Mire visszament a szobában hagyott tabletjét vágták pofán. Még jó, hogy a flancos okos telóját magával vitte + az igen komoly Canon gépét+objektívjeit.
Perfektül beszéli az angolt (mi lenne,HA NEM!?!), SEMMIT NEM ÉRT EL! A cuccot ELVITTÉK AZ UFOk...:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.13. 21:36:58

@venszivar:
Eszt mondom én is!
Pedig a mi esetünk vagy tíz éve vót!4!
Aszonta egy marokkóji munkatársam akkó, hogy Kalasnyikov, más itt nem segít!
És igaza vót!!44!!

Disznó Úr 2014.10.13. 22:13:38

@SzerződésSertés: Egyetértek sertéstársam. Teljesen pontos a jelző, irígy, kárörvendő prolik mentalitása ez a "minek ment oda", "úgy kell neki" attitűd. Végre egy alkalom, amikor egyszer "okos" és "dörzsölt" lehet.

Black Hole 2014.10.13. 22:22:39

A szolgák lopnak, és lopakodnak.

Black Hole 2014.10.13. 22:33:57

@dr. phil. Sün‼ ツ:
-Vedd le a gyűrűt drágám!
-Ez már az óra szívem!

ptspts 2014.10.13. 23:04:41

Szoktam írni, hogy aki utazik, kockázatot vállal. A posztoló a szokottnál nagyobb kockázatot vállalt azzal, hogy egy magyarországi szállodai szobában jól látható helyen hagyott egy drága gyűrűt. Nincs az a biztosítás a piacon, amely ebben az esetben fizetne, és ügyes tolvaj esetén a rendőrség sem tudja felderíteni. A posztolónak nincs más lehetősége, mint hogy enyhítés nélkül elszenvedi tettei (a vállalt kockázat) következményeit. Azért jól tette, hogy jelentette a gyűrű eltűnését, és hogy feljelentést tett, ezzel növelte az esélyét, hogy előkerül.

Azon kiakadni, hogy Magyarországon több a lopás, mint máshol, fölösleges. Jó, ha mindenki tisztában van a jelenlegi helyzettel. Aki komolyan változtatni akar a helyzeten, az tegyen érte, és fogjon össze. (Nem vagyok túl optimista, de örülni fogok utólag, ha tévedtem.)

A szálloda igazgatóhelyettese szerintem helyesen járt el. A helyesség szerintem tág határok között mozog. Az is helyes lett volna, ha ad százezer forintot a posztolónak. Az is helyes lett volna, ha meghívja őket vacsorára. Az is helyes lett volna, ha a posztoló szeme láttára kirúgja mind a négy alkalmazottat. Az is helyes lett volna, ő maga tesz feljelentést. Az is helyes lett volna, ha csak sajnálatát fejezi ki (és nem gondoskodik a szoba átvizsgálásáról), és arra hivatkozik, hogy ők előre kírták, hogy felelősséget nem vállalnak.

Persze a szálloda megítélése és jövőbeli profitja függget attól, hogy hogyan jár el az igazgatóhelyettes. Nehéz helyzetben volt, szerintem jól döntött, hogy elrendelte a szoba átkutatását. Szerintem két koktél vagy limonádé még befért volna a gesztus kedvéért, de egy vacsora már túlzás lett volna.

Der Sün!! 2014.10.13. 23:09:08

@Aureliano Buendía:
Asztat nem tom, mer nem bírtam végignézni!
Elfárattam vagy tíz perc után!44!!

Aureliano Buendía 2014.10.13. 23:09:48

@SzerződésSertés: vajon melyik országra gondolt itt a szerző?
Én még a létező országok legboldogabbikában is bérelnék széfet, mivel azt gondolnám, hogy dolgozhat ott a világ boldogtalanabbik feléből is bevándorló/vendégmunkás/stb.
Meg, mert van bennem ennyi egészsége önvédelem.

Ismered a régi angol mondást az istenbe vetett bizalomról és a puskaporról?

Aureliano Buendía 2014.10.13. 23:12:43

@Disznó Úr: rád is rád férne egy kiadós dugás. Ahogy látom, csak az „ittmindenkikárörvendő” mantrát tudod hajtogatni. Elég sivár életed lehet.

Der Sün!! 2014.10.13. 23:15:31

@Aureliano Buendía:
Szeruntem inébb igyá egy valamit!4!

Disznó Úr 2014.10.14. 00:01:41

@Aureliano Buendía: De még milyen sivár! Ülök egy szobában (függöny nincs, csak reluxa), összekukázott bútorok, egy csomó befizetetlen sárga csekk az asztalon és névtelen levelekben feljelentem a szomszédokat. Mert kárörvendőek.

Der Sün!! 2014.10.14. 00:20:38

Főleg a szólógitár érdekes!
Angus Young!!!

Ja, ellopták a gyűrűjét a hotelbe!
Mielőtt...

gabors 2014.10.14. 02:17:09

@SzerződésSertés: @Der Sün!!: ez nagyon hagymas !!!!

Te Pirezaban elhetsz :-)

AtiSnatch 2014.10.14. 07:58:54

@ColT: "Százezres gyűrű elmegy a picsába, asszony is ilyen 60-80 ropikért akar, mondom he?"

Jártál mostanában ékszerésznél? :D Egész szolid asszonyt sikerült összeszedned :D A 80 az "reális" ár (perfő).

Manyecska 2014.10.14. 08:00:07

@Disznó Úr: szerinted miért veszik le friss házasként a jeggyűrűt? Komolyan érdekel.

Manyecska 2014.10.14. 08:01:19

@AtiSnatch: aha, nekünk majd 20 éve volt annyi.:DDD

AtiSnatch 2014.10.14. 08:05:49

@Manyecska: jó, de ti burzsujok vagytok. :D meg alap gyűrűről beszélek, nem gyémántpónisról :)

Manyecska 2014.10.14. 08:07:04

@AtiSnatch: ja.ki is rúzsoztam az előbb a számot ne tűnjek prolinak...:)
Tanulópénz poszternak.Nek. Van akinek semmi se drága, na.

Manyecska 2014.10.14. 08:10:27

Gyűrűt akkor vesz le a pasi ha félrelép.. /Vagy ráteszi a nyakláncára./:D
IgiCoelho.
Banán, csokoládé megvót, jöhet a kávé..
Sünnek: www.youtube.com/watch?v=Rjpf0r7p7vY
amíg beértem ezt hallgattam végtelenítve mer lusta voltam kikapcsolni /fiam telefonja volt../:)) nagyon dúlva max.-on:D

Manyecska 2014.10.14. 08:13:06

Tényleg, uram is ha levette felfűzte a nyakláncára. Igaza van Atpinak: 10 db 10ezrest is otthagynának..? Bisztos véletlen felejtették ott de MIÉRT vették le, kínzó kérdés!!? :P

AtiSnatch 2014.10.14. 08:18:12

@Manyecska: nekem is a nyakláncon lóg, de csak ritkán veszem le.

Manyecska 2014.10.14. 09:12:14

@AtiSnatch: szerintem beszéljünk Einstenin relativitáselméletének egyik passzusáról miszerint létezik vörösfény-eltolódás /nem a zebránál/:DDD mielőtt prolinak tűnünk végtelenül!:D Lehet a éjjeliszekrényről is eltolódtak. Tényleg poszter a földön nézted?? :D :O

AtiSnatch 2014.10.14. 09:23:25

@Manyecska: há még a Marson is nézte má csóri. (ha egyáltalán volt mit nézni, ne legyen igazam).

Vagy csak azt hiszi, hogy otthagyta. Én a múltkor asszonynak mostam a haját és akkor vettem észre, hogy nincs meg a gyűrűm, majdnem levágtam a haját meg sűrűfésűvel néztem át a fürdővizet. Erre másnap bent a cégnél megtaláltam a földön, hülye sofőrrel hógolyóztunk és közben leesett. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.14. 09:45:31

@AtiSnatch: Reálisnak reális, csak a mi pénztárcánkban van irreálisan kevés lóvé :)

AtiSnatch 2014.10.14. 09:49:50

@ColT: sajnos az már egy másik kérdés :/

2014.10.14. 10:26:39

@Serivor: ha nincs leadva a kulcs akkor nem lehet belépni a személyzetnek ???
ezt te álmodtad, ilyen nincs ! takarítanak, bemennek, ráadásul pont a poszter kérte meg hogy javítsál meg a széfet.
A vendégek simán magukkal viszik a kulcsokat és nem adják le.

2014.10.14. 10:30:36

@SzerződésSertés: egy ideális világegyetemben teljesen igazad lenne.
Ez azonban nem az.
Egy szálloda igazgató nem tud mit tenni, ilyen munkaerőt kap. Ilyenekből áll ez az ország. Ilyen emberekből, akik ellopnak ottfelejtett gyűrűket.
Kirúghatja ezt a négy alkalmazottat, de akik jönnek helyettük azok pont ugyanilyenek.
Kis naiv vagy, de jól áll neked :-)

Manyecska 2014.10.14. 10:55:47

@dr. phil. Sün‼ ツ: azt virág, udvarlás, megvót-e?:DD óóóó!

joska61 2014.10.14. 11:50:31

"férjem húzta volna fel a jeggyűrűjét" Miszarnak vette le? Nem értem az egészet.

boom2 2014.10.14. 12:05:38

Elkészültek már a hozzáépítéssel, kibővítéssel?

AtiSnatch 2014.10.14. 13:05:08

@boom2: nem kicsi volt a gyűrű, hanem nagy. :)

Aureliano Buendía 2014.10.14. 18:00:19

@Disznó Úr: szerintem te itt laksz nálunk, te akarod kisajátítani a rokkant parkolót magadnak a verolexeddel:D

Aureliano Buendía 2014.10.14. 18:01:39

@AtiSnatch: már 5 éve is kb az volt a reális, szerintem még a számla is megvan róla:D

MacikaG 2014.10.14. 20:57:32

Nekem egyszer a mosógépből került elő egy zokniból. Máig se értem, hogy nem vettem észre, hogy a zokni levételekor a gyűrű is ment. De a lényeg, hogy meglett. Amúgy praktikusan semmit nem hagyok elöl, főleg nem szállodában. De azoknak is igaza van, aki azt mondja, hogy atól, hogy valaki nem rakja el, még nem "illik" ellopni. Ez olyan, mint a mostanság "nagyon divatos" erőszak téma. attól, hogy a nő hogyan öltözik, meg felmegy a lakásra még nem lehet (büntetlenül?) megerőszakolni

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2014.10.14. 21:15:14

@Jani haverja: legalább láttam két cuki csacsit aa bligoh.

venszivar 2014.10.14. 21:25:30

Úgy izgulok!

Meglettek a MÁR a nászúton lehúzott gyűrűk? :)

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2014.10.14. 21:36:37

@Manyecska: Egy ismerős úr a szülei halála után felvette az örökséget a bankból, majd kiment a temetőbe. Csak addig hagyta az ősöknsírján a tasit, míg vizet eresztett a kútnál. Mások addig sem.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2014.10.14. 22:15:31

@venszivar: csak a péniszgyűrű a takarítónő Gandolfini-ujján!

Advanced Flight 2014.10.14. 22:16:40

Megint csak a Ptk:

A szállodai letéti szerződés

6:369. § [Szállodai letéti szerződés]

(1) A szálloda felelőssége azokban a dolgokban bekövetkezett károkért áll fenn, amelyeket a vendég a szállodában kijelölt, illetve általában erre rendelt helyen vagy a szobájában helyezett el, vagy amelyeket a szálloda olyan alkalmazottjának adott át, akit dolgai átvételére jogosultnak tarthatott. A szálloda felelőssége alapján a kártérítés mértéke legfeljebb a napi szobaár összegének ötvenszerese. A felelősség ezt meghaladó mértékű korlátozása vagy kizárása semmis.
(2) Az értékpapírokért, készpénzért és egyéb értéktárgyakért a szálloda felelőssége akkor áll fenn, ha a szálloda a dolgot megőrzésre átvette, vagy a megőrzésre átvételt megtagadta. Az így elhelyezett dolgokért a szálloda felelőssége korlátlan.

Már elég régóta alap a szállodák felelőssége a szobákban hagyot cuccokért....

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2014.10.14. 23:19:16

@Advanced Flight: Tényleg? Ezt nem tudtam. Habeleírja a szarződésbe, hogy a szobáért nem felelős, én meg aláírom, akkor az az érvényes, vagy ez?

Disznó Úr 2014.10.15. 00:20:59

@Der Sün!!: Nem rossz szám, amíg fiatal buzi voltam, az ironmaident és metallicat szerettem, de most hogy vén buzi vagyok ez is tetszik.

Disznó Úr 2014.10.15. 00:25:29

@Aureliano Buendía: Te vagy az Kovács?
Tönkreteszlek!!!! Letépem a plombát a villanyóráról. Buendia baszod...

venszivar 2014.10.15. 07:44:26

NO,de MÁR a nász úton MIÉRT VESZI LE valaki a karika gyűrűjét???

szorít? már ki hízta? akkor igen keveset kamatyolt! mi lesz később...
vagy sokat zabál s már újra hízik
netán karmolnak a beültetett gyémántok?!:)

MIÉRT VESZI LE valaki MÁR a nászúton a karika gyűrűét?!

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2014.10.15. 17:44:18

@venszivar: mert nyom. Jobb esetben nem az óra.

Aureliano Buendía 2014.10.15. 19:17:39

@Disznó Úr: leeresztem a tolókocsid kerekét, lelopom a gumilábat a járókeretedről!:)

ahanem01 2014.11.13. 13:08:09

Lehet az a baj, hogy "becsekkoltál", ha csak bejelentkeztél volna nem jársz így. Hülye lotyó.
süti beállítások módosítása