Tékozló Homár

A legpechesebb autótulajdonos ever FRISSÜLT

2015.04.17. 09:27 | Homár Hilda | 100 komment

screenshot_2015-04-15_17_11_26.png

Noémi ritka szerencsétlen csillagzat alatt intéződő autóeladási ügye még olvasva is kimerítő. A megoldás kulcsa elvileg a kezében van az összes igazolással és hivatalos papírral, úgyhogy szerintem semmiképp ne idegeskedjen, csak írja meg újra és újra, hogy már nem volt az övé az autó, amikor fizetés nélkül parkolt. Azért futunk egy kört a parkolási társaságnál is, akinek meg van jobb ötlete, ne tartsa magában.

Tisztelt Szerkesztőség!

Kérem, olvassák el az alábbi történetet és adjanak tanácsot, segítsenek nekem, mert már belefáradtam
és magamtól nem tudom ezt az ügyet megoldani.

Eladtam az autómat az autóneppereknek szabályos, tanúk által ellenjegyzett adás-vételi szerződéssel és az autó törzskönyvével. Az eladás dátuma: 2013.10.15. A szóba jöhető hivatalokat megkérdeztem telefonon, hogy az adásvételit el lehet-e küldeni levélben. Azt mondták igen. Tehát így cselekedtem és ajánlott levélben elküldtem az önkormányzatnak és az okmányirodának. Ezzel én lezártnak tekintettem a dolgot.

2014 év elején, elkezdtek jönni valami parkolási birságról szóló levelek. Ferencvárosi felügyelet és a Belváros-Lipótváros felügyelet. Elkezdtem mindkettővel levelezni, de nem jutottam egyik parkolási céggel sem semmire.

Közben, felhívott egy férfi, hogy ő vette meg az autót a neppertől, de nem tudja átíratni, merthogy hitel van rajta!!!!! Mondtam neki, hogy az lehetetlen, mert amikor megvettem az autót, (2007-ben hitelre) utána gyakorlatilag pár hónapra rá kifizettem a hitelt,(felvettem személyi kölcsönt és abból végtörlesztettem az autót) a végtörlesztésről papírom is van. Valamint ugye megkaptam a törzskönyvet és egy igazolást a megfelelő hivatal felé, hogy a tilalom nem áll fen, természetesen ezt az igazolást akkor ajánlott levélben elküldtem a megfelelő hivatalnak. 

Ezzel párhuzamosan szintén az év elején, azt hiszem az önkormányzattól is érkezett egy papír, hogy fizessem be a kocsi után járó súlyadót. És ekkor már úgy éreztem minden összefog ellenem…(természetesen az autót azért kellett eladnom, mert munkanélkülivé váltam…és hát eléggé kínlódtam.. de persze ez magánügy).

Bementem az okmányirodába először, ahol teljesen hülyének néztek, nem is értették, hogy mit
szeretnék. Mondtam ott, hogy bejelentettem az eladást követően az autóm eladását nekik is, csak tudnak nekem erről adni valami igazolást. Megint csak hülyének néztek és közölték, hogy ilyen dolgokkal ők nem foglalkoznak, menjek az önkormányzathoz.

Elmentem az önkormányzathoz, ahol átnézték a papírjaimat, kedvesen, segítőkészen, megnézték a
számítógépbe is, hogy milyen dolgok lettek lejelentve, de az én lejelentésem nem volt ott. A hölgy közölte, hogy menjek el a Lehel-téri okmányirodába, ott vannak az ilyen ügyekkel foglalkozó
emberek.

Elmentem a Béke téri önkormányzattól a Lehel-téri irodába, ahol egy szintén kedves hölgy először
ugyancsak hülyének nézett. De mikor hisztérikus síró görcsöt kaptam lobogtatva az adás-vételim és
hogy higgye el, elküldtem a papírt, de természetesen nem találtam meg az ajánlott szelvényt... Szóval,
a hölgy megsajnált, nyugtatgatott és elkezdett keresgélni valahol hátul, az iratok között... És hopp, egyszer csak meglett a levelem. Ami nem volt iktatva!!!!!!!

Mondtam neki, hogy nézze meg a feladás dátumát. Természetesen nem hazudtam, a feladás dátuma az autó eladását követő pár napon belül volt.(Nos az indok annyi volt, hogy épp akkor költöztek és hát elkeveredett a levelem…) Így aztán akkor kezdte el nekem javítgatni a nyilvántartást és a papírokat és adni nekem mindenféle igazolásokat, hogy tényleg eladtam az autót ( az adás-vételi okmánynak megfelelően) és tényleg eleget tettem a bejelentési kötelezettségeimnek.

Közben az igazolást, hogy még az autó megvételének évében kifizettem a hitelt és ezt lejelentettem,
odaadtam az új tulajnak, aki ezektől a nepperektől vette meg az autót. Az új tulaj elment az ő
városának önkormányzatához vagy okmányirodához és ezzel az én papírommal át tudta íratni az
autót. Szóval, ezzel az autó papírjai rendben voltak végre!

Ezek után elmentem a parkolási cégekhez a papírokkal.

Az egyik cég ügyfél szolgálatán ( a Ferencvárosi parkolási felügyelet) bemutattam a papírokat, egyből
mondta is a hölgy, hogy akkor semmi gond, elvetik az ügyet.

A másik cég ügyfélszolgálatán (Belváros-Lipótváros közterület felügyelet) elkepesztően
minősíthetetlen hangnemben közölte az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy őt nem érdeklik a papírjaim,
meg egyébként is minek jöttem ide, majd kapok levélben értesítést. Mondtam, hogy nem én követtem
el a szabálysértést, ezekkel a papírokkal szeretném bizonyítani, hogy eladtam már régen az autót,
amikor a nepperek, vagy valakik, szabálytalanul, fizetés nélkül parkoltak vele. Szintén minősíthetetlen
módon közölte a hölgy, hogy ez őt akkor sem érdekli, írjak levelet a cégnek, küldjem el a másolatokat
és ha nem én követtem el, akkor nem az enyém a büntetés.

Mivel ezzel az elkepesztően arrogáns és semmiféle empátiát nem tanúsító nővel nem tudtam mit kezdeni, mert már el is ment a pulttól, gondoltam, oké, akkor majd írok levelet es elküldöm a papírokat, amiből a cég láthatja, hogy nem én követtem el a parkolási bűntettet és az adásvételt is időben bejelentettem. Az, hogy az önkormányzat vagy az okmányiroda nem iktatta!!!! az ajánlott leveleimet, szintén nem az én hibám. Azt gondolom, hogy egy adás-vételi szerződés az aláírás dátumától jogszerűen érvényes! Hiszen bármilyen visszaélés esetén az átírásig engem semmi más nem véd meg csak a jogszerű tanúk által ellenjegyzett adás-vételi szerződés! Azt gondolom az igazságnak egy jogállamban nincs határideje!!! Az igazság csak tényeken tud alapulni!!

Nos, innentől kezdődik a kálváriám, mert a Belváros-Lipótváros Közterület Felügyelete mindezeket
figyelmen kívül hagyta és ma már a büntetés a sokszorosára nőtt és végrehajtással fenyegetnek….
Teljesen tanácstalan vagyok és segítséget kérek, mert ebből már magam által nem tudok kikeveredni…

Én minden számomra felróható kötelezettségemnek eleget tettem a gépjármű eladásával kapcsolatban,
arról pedig nem tehetek, hogy a bürokrácia útvesztőjében az adás vétel dátumához képest, nyílván lényeges késéssel törölték a nevemről a gépjármű tulajdonjogát! És azt sem értem, hogy az egyik helyen normálisan le lehetett rendezni az ügyemet a másik helyen pedig nem, pedig ugyanazon papírokat mutattam be!… hát hányféle igazság és jog és jogalkalmazás van…. 

Egyszerűen nem fizethetem ki ezt a bírságot, mert nem én követtem el a szabálysértést, hogy lehet az,
hogy ebben az országban mindig a semmirekellő, szemét emberek járnak jól és mindent megúsznak!
Kérem, tegyék közzé a levelemet, hogy mások is okuljanak belőle és talán akad valaki, aki segít nekem felvenni a harcot az ilyen embertelen intézmények ellen, mert muszáj összefogni az embereknek, nem lehet, hogy ennyi időt és energiát kelljen, egy ilyen egyszerűnek látszó ügybe, bele invesztálni. (Gondolják el mennyit szaladgáltam, telefonáltam, veszekedtem és sírtam e miatt, miközben küszködtem a munkahely kereséssel és a megélhetésem előteremtésével…)

Segítségüket és megértésüket előre is köszönve

Noémi

UPDATE 

Jelentkezett nálunk olvasónk, Gonosz Kecske, akinek hasonló, sőt, tök ugyanilyen esete volt pont Belváros-Lipótvárosnál, és felajánlotta segítségét Noéminek. És nem, nem rokona dolgozik ott! Ebben a posztban már leírta, hogy hogyan oldotta meg végül az ügyet.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2015.04.17. 09:29:50

Jó reggelt, jó szurkolást;-)

Már meging egy nick 2015.04.17. 09:34:15

Teljesen megértem és együtt érzek a posztolóval.

Annyi szemétség van már ebben az országban - jó részét maga az állam követi el - hogy ide megszületni is kár.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.17. 09:34:25

"ajánlott levélben elküldtem az önkormányzatnak és az okmányirodának ... de természetesen nem találtam meg az ajánlott szelvényt"

Mi a facé ajánlottan, ha úgyis kidobod a feladóvevényt?

töpörtő 2015.04.17. 09:35:17

Esetleg ügyvédi segédlet?Mert mina irta ebben az orszàgban aki lop,csal,hazudik az tud megélni.

Leadfoot 2015.04.17. 09:41:45

Tanulság: ha lusta vagy személyesen bevinni a papírt, ne veszítsd el a tértivevényt (mert hogy azzal kell küldeni, ennél sokkal kevésbé fontos cuccokat is azzal szoktam).

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.17. 09:45:42

@töpörtő: Gondolod, hogy ügyvédi segédletre szorul a feladóvevény megőrzéséhez? Igazad lehet, de akkor NAGYON sajnálom a posztolót!

Manyecska 2015.04.17. 09:53:04

Egy rappernek kellett volna eladni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.04.17. 09:54:49

SZerintem nem azért írta, hogy még ti is belerúgjatok. Egyébként igaza van, és ha a végrehajtó cégnek van egy kis esze, akkor kihátrál ebből az ügyből. Noémi, ha tovább jönnek a végrehajtási papírok, tényleg menj el egy ügyvédhez. A probléma viszont az, hyg az ügyvéd pénzbe kerül.

MrZed001 2015.04.17. 09:59:33

A magyar államot nem lehet beperelni, mert nem látja el a feladatát ?
Közel sem vicces, ami ebben az országban megy.
A bürokrácia a saját kardjába dől, a közbiztonság haldoklik (mondanám viccesen, de nem vicces a sok ártatlan sérült és halott), egyedül a Viktoriánus rend kiszolgálói élnek jobban (mint 4 éve).

Komojtalan 2015.04.17. 10:07:04

@Leadfoot: Hasonló cipőben járok, csak Csepel. Az eladást be lehet jelenteni már ügyfélkapun is ha nem akar valaki személyesen időt elbaszni egy teljesen felesleges bürokráciával. Mivel a bejelentéshez is szkennelni kellett az adás-vételit ezért elküldtem emailen az ügyfélszolgálatra: Nem nyert, nincs ilyen cím. Volt egy másik email cím arra elküldtem és elfogadták, azt mondták értesítik a rendőrséget, majd lesz valami. Ha én kötelezve vagyok a 8 napos bejelentésre, akkor miért nem nézik át automatikusan 15 nap múlva (ennyi az átírási határidő), hogy át lett e írva? Felszólítást küldeni, 30 nap múlva kivonni a kocsit a forgalomból. Ja, hogy ez munkával jár és pénzt nem látnak belőle ...

waddysnow 2015.04.17. 10:09:17

@atpijkamo: Elolvastad a cikket, vagy csak addig sikerült, hogy találj valamit, amiért bele tudsz rúgni a posztolóba ?

Nem az a gond , hogy elvesztette a feladóvevényt, a levele meglett szerencsére, és el is intézték. Ha meg lett volna, akkor legfeljebb az okmányirodánál kellett volna kevesebbet idegeskednie. A probléma a közterület-felügyeletnél van, de nekik nem a feladóvevény nem megléte miatt .

230e 2015.04.17. 10:11:13

Nem kell ügyvéd. Várja meg a fizetési meghagyást, ami a tartozás miatt jön, mondjon neki ellent, küldje meg akkor az iratokat, és ha tárgyalás lesz, ott is adja ezt elő. Mást úgysem tud tenni most.

A korábbi kocsimon ugyanez volt, igaz ott az autópályások cseszegettek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.04.17. 10:17:21

Köszönjük a magyar államnak, hogy az adónkért cserébe szopat minket, és működésképtelen hivatalkoat tart fent.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.04.17. 10:18:36

"A másik cég ügyfélszolgálatán (Belváros-Lipótváros közterület felügyelet) elkepesztően
minősíthetetlen hangnemben közölte az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy őt nem érdeklik a papírjaim, "
Azért az laza

@batgirl: Nem baj, ha rájuk lehet húzni a zaklatást, akkor még kártérítést is kap :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.17. 10:18:37

@waddysnow: Értő olvasés, nem erősséged, eh? Egy szinten vagy a poszterrel.

Egyetlen problémája volt, hogy elkeverték a levelét, és a feladóvevényt is elvesztette. Nagy mákja, hogy a hisztijével kiverte a biztosítékot, és mégis előkaparták a szemétkosárból vagy honnan a levelét.

Most már csak azon kell erőlködnie, hogy az ajánlott küldeményeket átvegye, a fizetési felszólításoknak ajánlott levélben ellentmondjon, és valahogy ne veszítse el a feladóvevényeket.

Serivor 2015.04.17. 10:23:21

A bíróságra kell menni, a bíró majd elhajtja a parkolócéget.

Nekik erre van egy ügyvédjük alkalmazottként, semmibe nem kerül a per. Ezért nem törlik a bírságot nyilvánvaló esetben sem. Margitka nem vállalja azt, hogy elkezdjék cseszegetni, hogy milyen jogon törölte a bírságot. Ha csatolni tudja a jogerős ítéletet, akkor alszik nyugodtan.

Mi is eljátszottuk már ezt egy használtautó-vétel után, akkor mondta az ügyvédjük a tárgyalás előtt, hogy ez így megy.

Leadfoot 2015.04.17. 10:25:56

@230e: Én meg azt mondom - és ez tényleg nem cseszegetés, hanem jó tanács - hogy az ember álljon a sarkára.
Ha bemegy a hivatalba, és ott egy szir-szar alcsicska-helyettes eljátssza a kiskirályt, és elküldi a picsába, hát nem szabad elmenni, hanem ott helyben balhét kell csinálni.

Én is nagyon jámbor, nyugodt ember vagyok, nem szeretem a konfliktust, de az ilyenbe muszáj beleállni. Ha az ember hagyja, hogy a fejére szarjanak, akkor meg is fogják tenni.

@Komojtalan: Már korábban eszembe jutott, de ehhez passzol: a nepper szerepe is érdekes a dologban, oda is el lehetne menni kurvaanyázni.
A posztoló októberben adta el neki a kocsit, utána elkezdtek jönni a büntetések, viszont az új vevő a következő év elején akarta az autót átírni (gondolom, közvetlen azután, hogy megvette a neppertől).

A nepper nyilván nem veszi saját nevére a kocsit, hiszen az neki plusz felesleges költség lenne. Akkor meg hogy az édes anyjába közlekedett (és gyűjtötte a büntetéseket) az autó saját rendszámával? (P rendszámmal lehetne, de akkor nyilván nem a posztolónak jött volna a büntetés.)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.17. 10:28:33

@Serivor: "Nekik erre van egy ügyvédjük alkalmazottként, semmibe nem kerül a per."

Dehogynem. Ki kell fizetniük az alperes ügyvédjét, ha veszítenek. Nem mintha ez nagyon visszafogná őket attól, hogy csakazért is faszkodjanak.

mjordan 2015.04.17. 10:33:53

Latom,a fogyatekosok megtalaltak a sztori egyetlen pontjat,ahol hibazott szerencsetlen...igaz,hogy megtalaltak a levelet,szoval semmi jelentosege nincs,hogy nem lett meg az ajanlott szelveny,de azert csak hajra,jo magyar szokas szerint cseszegessetek csak gyoker modon,es ne a lenyeggel foglalkozzatok.

VT Man 2015.04.17. 10:41:07

Szerintem a bíróságon simán igaza lesz a posztolónak, teljesen egyértelmű az ügy.

Az eladás megtörtént, tanúk voltak, az illető beküldte a papírokat, a hivatal megkapta, stb.

"Ki kell fizetniük az alperes ügyvédjét, ha veszítenek."

Haha, én azért azt hallottam, hogy általában nem ítélik meg a teljes költséget.
De ha van olyan ügyvéd aki ezt saját kockázatra bevállalja, akkor mehet.

230e 2015.04.17. 10:43:31

@Leadfoot: Van benne igazság, de "Mancika" nem fogja törölni a büntetést, pont 1-2 sorral felettem írta valaki hogy egybites ügyintézőként tökéletesen belesimul a rendszerbe, azaz nem fog önállóan döntést hozni. Az önkorinak jobban megéri így is átadni egy ügyvédnek az egészet, aki majd eljátszik vele.

Mondom persze úgy, hogy hasonló helyzetben "Mancika", "Mancika" főnöke, és az okmányirodai ügyintéző és az ő vezetője sem tette volna zsebre amit kapott volna tőlem.

A kocsimat ugyanígy nepper vitte el, nem íratta át, autópálya matricát nem vett, és az új tulaj is hívogatott, mert nem lett a kocsija átírva, így áldottam az eszemet hogy bejelentettem az eladást.

Manyecska 2015.04.17. 10:45:46

Elolvastam. pff. Pereld be őket magánúton, még a gatyájukat is, kártérítés, vesztes fizeti a kőccségeket, azt menjenek a ....

230e 2015.04.17. 10:46:51

@Leadfoot: + még egy dolog, a neppernek kedvezményes pár ezer forintos átíratási illetéke van, csak nem fogja átírni, mert cégként a kocsi után lehetne szavatossági igényt érvényesíteni, illetve nem tudja kizárni a szerződésben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 10:55:15

elmondtam mar ezerszer
szemelre szolo rendszamot, nem kocsira
eladod,
rendszam levesz, az uj tulaj nem tudja hasznalni mig nem irtja at es szerez rendszamot
nix problem
fejlettebb autoskulturaju orszagban ez igy mukodik

venszivar 2015.04.17. 11:26:02

hildus! mi lett a teszt eredménye? széna v. szalma?:)

CID 2015.04.17. 12:32:59

@venszivar: nem mindegy neked, mit raksz a kecskéid alá? :D

igi1 2015.04.17. 12:46:29

@atpijkamo: sose dobok ki ajánlott feladószelvényt

nincs sok belőle másrészt inkább elégetem ha nem olyan fontos

Az ajánlot csak arra an h hivatalos evél vagyis valakinek át kell venni iktatni stb kell

De ilyet nem dobnèk ki mert későbbkellhet

Itt is b@szott valamelyik csicskás iktatni a levelet márpedig akkor súlyos gondok lehetnek azon a helyen posaügyileg...

igi1 2015.04.17. 12:51:28

@Leadfoot: a balhéval csak megutáltatod magad és megjegyzik a fejed egy idő után

a szánalmasan pitiző, esetenként rimánkodva sirós inkább bejön

A poszter esetében is

ez elég súlyos gond hogy ajánlott leveleket is simán elb@sznak a hátsó sarokba

pedig itt az új tulaj is susmusol vagy a nepper mert ha tudta h hitel an rajta meg h nem az ő nevén van akkor ott valaki kamuzott

Szerintem lenyúlták az új tulajt is

Leadfoot 2015.04.17. 12:57:40

@igi1: Tapasztalat, hogy az ajánlott levél lófaszt nem jelent. Semmit nem bizonyít.

Jim Raynor 2015.04.17. 13:14:24

na hát pont az ilyenek miatt, amikor eladtam a kocsimat, szépen beballagtam az okmányirodába, leadtam az adásvételit, és van róla pöcsétes papírom, mert ebben az országban a pöcsétes papír a minden. szóval nem sajnálom azt az egy órát, amit rászántam, mert innentől mindenki kinyalhatja a valagamat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 13:22:01

@Jim Raynor: en meg leszedtem a renszamot
es raszantam 2 percet
onnantol a vevo dolga

Manyecska 2015.04.17. 13:37:53

@hagyma: ..én több részletet nem akarnÓk tudni :P :D

Jim Raynor 2015.04.17. 13:39:27

@hagyma:

az se rossz, a lényeg, hogy a lustaság sosem kifizetődő :)

hobbitroll 2015.04.17. 13:41:04

@töpörtő: nincs szükség ügyvédre.

@posztoló: küld el tértiv.levélben a qkacoskodó parkolós tolvajoknak, és ne foglalkozz vele. Ha kapsz tőlük még egy levelet, hogy fizess, elég csak annyit írnod, hogy "majd b*szok! ha nem teccik pereljetek be!" (nem feltétlen ezekkel a szavakkal, esetleg újfent csatolhatod a papírok fénymásolatát), bíróságon bemutatod a papírjaidat, és megnyerted. Ráadásul még kérhetsz költségtérítést is.

herk 2015.04.17. 13:52:39

@Jim Raynor: "mert innentől mindenki kinyalhatja a valagamat"
Ez sajnos nem igy van. Az egy dolog, hogy te lejelentetted. De amig a másik nem iratja a nevedre, addig a te neveden van.
Ezért nem adunk el akárkinek 200 ezer alatti kocsit akárkinek, mert ő nem fogja átiratni, tehát a te neveden marad.
Ők nem fizetnek parkolás, matricát, tilosban hajtanak, bűncselekményt követnek el vele, te pedig nyugodtan alszol, amig a rendőrség rád nem nyitja a lakásajtót hajnali 3-kor, mint a kocsi jelenlegi tulajdonosa

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 13:58:38

@Manyecska: @Jim Raynor: most egesz komoly vagyok
cask a homaron van evi tucatnyi beiras
parkolodij
gyorshajtas
stb.
es a megoldas pofonegyszeru
vegye meg a rendszamat
tegye fel es adios
ha hosszu sor van sem tobb fel oranal
odaadni egy nevemen levo kocsit nevemen levo rendszammal....

hat nem

Manyecska 2015.04.17. 14:03:05

@hagyma: ahh, közben itt kitaláltuk hogy kettőnk közül Ákos megy majd gyesre, zseniális vagyok:P..ON tkp.meg is szülhetné helyettem :DD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 14:03:43

plane ha kersekdesnek /nepper/ adta el
leveszem a rendszamot, a kereskedenek meg van joga papirrendszamot adni, ami egy honapig ervenyes
egyszeru, mint a pofon
dehat inkabb birosag ugyved rendorseg
az ugy olcsobb es simabb

Manyecska 2015.04.17. 14:05:12

Ezeket a rappereket nem lehetne elhajtani a vérbe..?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 14:05:20

@Manyecska: aszittem Stephen a ferjed
nalunk a GYES ertelmezhetetlen fogalom
vagyis 2 honap szabi, oszt jonapot

Jim Raynor 2015.04.17. 14:20:32

@herk:

nem nem. addig van a nevemen, amíg az okmányiroda a beadott adásvételi alapján le nem írja róla. az, hogy a vevő mikor írattatja át magára, ettől független.

pont azért jelentem le, hogy ne maradjon az én nevemen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.04.17. 14:32:26

@Jim Raynor: Ja, aztán vagy megteszik, vagy nem, vagy az átírás után is inkább téged baszogatnak, vagy nem...
Totalcaron pont mind a két esetre van sok cikk...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 14:35:51

@ColT: errol beszelek es a megoldas pofon egyszeru

Rosszindulatú Vászka 2015.04.17. 14:43:43

Na ezért járok én tengeralattjáróval.

A megunt kocsiaimat meg nem adom el, hanem kitolom a rancs vágibe a kedvencek temetőjébe. Nehogymár gyalogoljak feltámadáskor.

herk 2015.04.17. 14:44:40

@Jim Raynor: értem én, hogy mit szeretnél, de ez nem igy működik. Olyan nincs, hogy a kocsi csak úgy lebeg az éterben tulajdonos nélkül.
Tulajdonosváltáskor tulajdonost váltanak. Másszavakkal valakiről valakire száll a tulajdonjog.
Onnan indul a művelet, hogy az eladó _is_ bejelenti és a vevő _is_ bejelenti a dolgot. Amig ez nem történik meg, addig az eladó nevén marad.
Persze lehet biróság és végrehajtó előtt lobogtatni, hogy eladtad, de ettől még a rendőrség bekopogtat hajnali 3-kor és nekik magyarázhatod, hogy hát el lett adva, csak nem nem lett átirva.

@hagyma: ilyet lehet, hogy én csak úgy leveszem a kocsi rendszámát (Magyarországon)? És mit csinálok vele? Leadom az önkormányzatnál?
És hogy viszi el az új tulaj a vásárlás helyétől? Vagy ilyenkor leparkolok a háza előtt és ő majd intézi a rendszámot?

herk 2015.04.17. 14:46:28

ja és a kulcsszó: átiratás :-)
nem leiratás, meg magamra-iratás, hanem átiratás, azaz valahonnan valahova.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 14:54:34

@herk: en az amerikai peldat mondtam, mivel itt elek par napja
nem itt nem kell leadni
nekem van vagy 5 a kandallo felett:)
arrol gyozkodom a nepet, hogy ez job rendszer
amig nem iratod at a kocsit, amihez kell biztositas es jogsi, addig nem kapsz rendszamot, igy nem tudod hasznalni
problem absolve

venszivar 2015.04.17. 14:58:26

barom! mi az a renszam? barom!

vendriner aladár 2015.04.17. 15:12:39

Én eladtam egy autót már vagy fél éve és nem jelentettem be, de a vevő viszont igen van dolgom?

szekertabor · provo.blog.hu 2015.04.17. 15:52:09

@herk: "Onnan indul a művelet, hogy az eladó _is_ bejelenti és a vevő _is_ bejelenti a dolgot. Amig ez nem történik meg, addig az eladó nevén marad. "

Ez így nem teljesen pontos. Ha az eladó hiteles közokirattal (adásvételi szerződés) bejelenti az adásvételt, de a vevő nem íratja a saját nevére a kocsit, akkor közigazgatási eljárásban törlik az eladó nevéről, és megpróbálják a vevőt elérni. Ha kiderül, hogy a vevő pl. hamis személyivel vette meg a kocsit, akkor sem marad az eladó nevén, sem a névleges vevő nyakába nem sózzák, hanem kivonják a forgalomból.

Mivel az átlagember nem okmányszakértő, nem várható el, hogy a vevő esetében feltűnjön neki, hogy az illető lopott igazolványt használ és álnéven vásárol (hacsak egy férfi nem női igazolvánnyal igazolja magát). Ettől még az eladó részéről a közokirat hiteles és érvényes. Ellenkező esetben az eredeti tulajdonos soha nem szabadulhatna meg a kocsi tulajdonjogától és az ezzel járó terhektől.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.17. 16:02:02

@szekertabor: "az eladó hiteles közokirattal"

Az nem fog menni.

hu.wikipedia.org/wiki/Okirat_a_magyar_jogban
A közokirat olyan dokumentum, amit hatáskörében eljárva bíróság, közjegyző
vagy más hatóság állított ki. Minden egyéb okmány magánokiratnak minősül.

PepeXVI 2015.04.17. 16:27:14

Kedves Noémi!

Teljesen megértem a felháborodásodat az itteni hivatali ügyintézéssel kapcsolatban.

Nem tudom elírtad-e, vagy tényleg ajánlva küldted a leveleket a hivatalnak, de jó tanácsként csak annyit tudok mondani neked, hogy nem ajánlva, hanem tértivevénnyel kell minden ilyet küldeni. Az aláírt visszaigazoló-szelvényt pedig széfben kell őrizni legalább 100 évig. Ez az egy amit tehetsz.
A jog az ajánlott levelet nem ismeri el, csak a tértit. Minden hivatalos ügyet tértivel tessék intézni!

Sok sikert és szorítok, hogy normálisan megoldódjon a problémád!

Dzsémsz Bond 2015.04.17. 16:36:39

@Leadfoot: a nepper azert nem veszi a nevere az autot mert akkor jotallast/szavatossagot kell vallalnia es ha barmi gond van neki kene helytallnia, igy meg mossa kezeit, hogy neki semmihez semmi koze... Ha a tulaj adja el az masnak minosul mintha egy kereskedo, no meg ha kp-s akkor zsebreteszi a jutalekot, mig ha megvenne akkor adoznia kene utana...

Dzsémsz Bond 2015.04.17. 16:37:50

@hagyma: ki nem szarja le hogy te amerikaban hogyan adtal el valami romot? Mennyire erdekes ez nekunk itt?

allegravelli 2015.04.17. 16:54:24

@Leadfoot: A poszter csak ajánlva adta fel, nem tértivevényesen.

Leadfoot 2015.04.17. 17:19:41

@allegravelli: Elolvastad, amire válaszoltál? :-)

Leadfoot 2015.04.17. 17:21:04

@Dzsémsz Bond: Igen, már más is írta. Akárhogy is, aggályos ha a nepper a kocsival jár (vagy ha mégis, legalább egy P-rendszámot tenne rá).

atörökkk 2015.04.17. 17:32:57

Én nagyon sajnálom az autóneppert.

Dzsémsz Bond 2015.04.17. 18:34:02

@Leadfoot: elvileg nem mehet vele egy metert sem P-s rendszammal meg plane.

nickM 2015.04.17. 19:14:02

Na most vajon Noémi olvassa, vagy nem olvassa?

1, Ugye azért legalább írásban (_TÉRTIVEVÉNY!_) mondtál ellent a fizetési meghagyásra? (Az "egyszerűen nem fizetem ki", az nagyon jól hangzik, csak semmit nem ér.)
2, EMPAMO

Annyira poszterbarát vagyok, hogy csak na, de most komolyan a nagy munkahely-keresésben (tényleg :(, ma sajnos nagyon nem egyszerű) nem lett volna időd bemenni az okmányirodába/ügyfélablakba és pöcsétes papíron átvetetni Mancikával?
"Ajánlott" levél az pont semmi - pláne szelvény nélkül, ha elintézendőd van a "szent hivatallal" akkor minimum tértivevény + opcionálisan postai lezárás.
Ism: NE felejts el _időben_ ellentmondani mindenféle fizetési felszólításra/meghagyásra, különben fújhatod!

(Egyébként a mai rendszer már ügyfélbarát ám! Amikor még nem volt kötelező az eladónak is bejelenteni az okmányirodában az adás-vétel tényét, akkor az volt a hivatalos álláspont, hogy vagy előkeríted a vevőt - és mellesleg fülénél fogva bevonszolod magaddal a bíróságra - vagy fizeted a bírságot és polgári pert indítasz ellene.)

Advanced Flight 2015.04.17. 21:19:17

Ad1. Poszter rettentő felelőtlen volt, hogy nem intézte az ügyet személyesen. Gyakorlatilag az átlagemberrel egyetlen ingósága baszhat ki: a kocsija, mert arról van közhiteles nyilvántartás. És mindenki onnan tájékozódik - ellenkező bizonyításig. A minimum, hogy meggyőződünk róla, hogy tényleg törölték a hitelt és tényleg lekerült a nevünkről. Ehhez pedig be kell menni és ott ülni a seggünkkön, amíg Pirike oda nem adja a JÁROK rendszerből kinyomtatott, aláírt papírkát.

Ad2. Itt sokan keverik a tulajdonjogot és a hatósági nyilvántartást. A vevő onnantól tulajdonos, hogy aláírta az adásvételit. A nyilvántartás ugyanis nem keletkeztet tulajdonjogot, csak rögzíti a tényeket. Ezért elegendő bejelenteni az eladás tényét, mert az már elég mind az adóirodának, mind a közterület-felügyeletnek stb. Egyébként ilyenkor az új tulaj nevét is bevésik a rendszerbe, és ha 15 napon belül nem veszi a nevére a kocsit, felszólítják erre, majd ha nem reagál - kivonják a kocsit a forgalomból. Ettől még az ő tulajdona lesz, csak épp nem használhatja közúti forgalomban, max. a kertben körözhet vele vagy eladhatja.

230e 2015.04.17. 21:28:15

@Advanced Flight: Olyan verziót is hallottam hogy nem vonják ki az autót, hanem a NAV-nak átadják az ügyet hogy a meg nem fizetett illetéket hajtsa be.

killerkaller 2015.04.17. 22:07:36

@Advanced Flight: "Ezért elegendő bejelenteni az eladás tényét, mert az már elég mind az adóirodának, mind a közterület-felügyeletnek stb."

Akkor annak a nyűves parkolótársaságnak miért nem elég?

rexcramer 2015.04.17. 22:10:05

@herk: te, ezt a faszságot még hányx írod ide?

rexcramer 2015.04.17. 22:27:10

van egy kis gond..hiába jelented le, sétálsz be személyesen, vagy tértivevénnyel küldöd, a parkoló társaság/ főleg a Józsefvárosi/ baszik rá.....küldenek egy fizetési meghagyást közjegyzővel/ és ha nem mondasz ellent időben akkor fizetsz....

Aureliano Buendía 2015.04.17. 22:46:30

@batgirl: igen, olcsóbb lett volna bevinni személyesen, valamint az ajánlott küldemény igazolását elrakni.
Ja, ér tértivevényesen feladni, és azt sem elhagyni. Igen, drágább, és sajnálom a posztolót is.

Reszelő Aladár 2015.04.17. 22:54:04

Nekem olyanom volt, hogy eladtam, másnap reggel jelentettem.
Jött a gyorshajtás bírság, új tulaj persze nem írta át.
Ment is a levél a hatóságnak az okmányos érkeztetett lepecsételt adásvételi másolattal, akik nagyjából 4-5 nap alatt válaszoltak, és megírták, hogy felveszik a kapcsolatot a vevő címéhez tartozó illetékes okmányirdával, és az új tulajnál landol majd a dolog. Nekem ezzel dolgom nincs, és sorry a zavarás miatt.

Lehet szidni az államot, de egy dolgot ne felejtsünk el. Emberek dolgoznak benne! Valaki jól teszi a dolgát, valaki beleszarik, valaki pedig sportot űz a gecizésből.

Egy dolog biztos: egy mosoly és némi kedvesség még sosem akadályozott.

The Good Boy ! 2015.04.18. 00:57:29

összefoglalom amit értelmeztem abból a részből amíg olvastam:
1./ eladta az autót
2./ ajánlva feladta az adásvételit az ocsmányirodának (meg korábban az elidegenítési tilalmat törlő papírt is a jelek szerint
3./ munkanélküli lett azért adta el az autót

Na itt álltam meg. Tavaly a feleségem és a lányom autóját is eladtam, illetve lecseréltem. Korábban amikor a hitellel terhelt autón megszűnt a hitel, én is kaptam ilyen elidegenítési tilalom törléséről szóló papírt.
Na már most: én picit többet dolgozok, mint a munkanélkülivé vált poszter (amiért sajnálat érte), mégis meg tudtam oldani (pedig nem volt egyszerű, mert tényleg minimális a "szabadidőm"), hogy bemenjek az egyik ocsmány irodába (újkori nevén már kormányhivatal), és kijelentsem az autó, meg töröltessem az elidegenítési tilalmat.
Ráadásul a kijelentésnél kap a páciens egy papírt, hogy ki lett jelentve a nevéről az autó (korábban dátum és bélyegző került az adásvételire, ezzel igazolva, hogy megtörtént a kijelentés).
nem utólag kell picsogni, hanem , ha már rászakadt a munkanélküliek végtelen szabadideje (még egyszer írom, sajnálom, hogy munkanélkülivé vált), és sétáljon el legközelebb saját maga elintézni. Olcsóbb is, mert nem kell postaköltséget fizetni.
Ráadásul az elidegenítési tilalom törlésének költsége van, arra mit gondolt, ki fogja befizetni? a manók? (mondjuk ez is abszurd, 2,xxx.- HUF-ot elkérni azért, hogy a rendszerben kitöröljenek egy sort...)
Pl. a feleségem autóját vasárnapi napon adtam el, szerdán kijelentettem, mire az ocsmányirodai hölgy mosolyogva közölte, hogy milyen tisztességes vevőnek adtuk el, mert már hétfőn át is íratta. Érdekes módon, nekem még soha nem jött eladott autó után pályamatrica hiányáról, tilosban parkolásról, gyorshajtásról, vagy teljesítményadó következő évi befizetéséről papír, mert én teszek is érte, hogy ne jöjjön. nem a postára adom fel a cetliket ész nélkül. Bocs!

The Good Boy ! 2015.04.18. 01:02:36

@Advanced Flight: "és ha 15 napon belül nem veszi a nevére a kocsit, felszólítják erre, majd ha nem reagál - kivonják a kocsit a forgalomból. Ettől még az ő tulajdona lesz, csak épp nem használhatja közúti forgalomban, max. a kertben körözhet vele vagy eladhatja."

És elvileg kap egy 15.000.-es csekket, vagy feljelentésnél 30.000.-s, mivel az adatváltozást 15 napon belül be kell jelenteni (azaz át kell íratni)

Lajos57 2015.04.18. 03:22:42

22-ik kerületi okmányiroda:jogsim honosítási kérelme beadva fél éve,azóta minde hónapban érdeklődtem személyesen,tegnap újra,és végül kiderült hogy elfelejtették póstázni fél éve.

Advanced Flight 2015.04.18. 18:29:07

@killerkaller: mert nem lett bejelentve, pontosabban a bejelentésnek nincs nyoma a rendszerben. Ezért írtam, hogy személyesen kellett volna intézni, mint ahogy minden fontos dolgot úgy intézünk Mo-n, és nem bízunk abban, hogy a hivatal majd végzi a dolgát, magától.

killerkaller 2015.04.18. 20:15:10

@Advanced Flight: Abban teljes mértékben egyetértek, hogy hivatalos ügyeinket, beleértve banki, közműszolgáltató, stb.... leghatékonyabban személyesen tanácsos intézni. Poszter tisztában volt ezzel, de élethelyzetéből adódóan a postai utat választotta. Ennek a lehetőségnek utána járt, és a hivatalnok tájékoztatása szerint cselekedett.
Ez az a pont, ahol az egész történet kisiklott. Beüt a ménkű; parkolási bírság; sírás-rívás; a hivatalnok jó fej (talán érzi, hogy elcseszték), és sínre teszi a dolgot, papírok rendben.

A kérdésem erről szól. Miért nem jó ez az egyik társaságnak, és miért fogadja el minden gond nélkül a másik?

neet 2015.04.18. 21:08:39

Én is adtam el már kocsit nem megfelelő embernek... szerencsére Pesten nem parkolt vele, de vidéken igen, meg ment vele pályán is. Egy darabig jöttek a levelek, mindenkit felhívtam, mindenhova elküldtem az okm.ir. által lepecsételt papírt (adásvételi), de mivel a jóska nem íratta át, még mindig a nevemen van. Bár kivonatva, stb. Ha beviszem a papírt, kapok rá pecsétet, faxér nem lehet levenni a nevemről? Kergessék ők az új tulajt (ők=akik pénzt akarnak látni a kocsiból), ne engem izélgessenek, akinek papírja van róla, pöcséttel, h skh innentől.

neet 2015.04.18. 21:12:16

Ami még jobb: lopott kocsidat is neked kell kivonatni valami 3000-ért, kül.ben jön a súlyadó meg a többi. Az tök8, h van egy R-i papírod, h nyomoznak v lezárták, vagymi, amíg nem vonatod ki, az okmányir. fizettet. Noormális?

joska61 2015.04.20. 08:56:58

Hasonló esetből tanulva, én már semmit nem postázgatok ezeknek. Odamegyek az okmányirodára, átadom, átvetetem az adásvételi másolatát az eredetire írt aláírással, bélyegzővel együtt.

wombi73 2015.04.20. 19:17:28

@atpijkamo: Nem dobtam ki a szelvenyt.

wombi73 2015.04.20. 19:19:53

@Leadfoot: Nem lusta voltam, hanem dolgom volt. A volt vallalkozasommal, a leendo munkam intezesevel, a restauratori tevekenysegemmel, majd az ujabb papirugyek intezesevel, majd hogy munkanelkuli lettem, de tulkepzett, ezert dogoljek meg... sorolhatnam.. De minek :)

wombi73 2015.04.20. 19:21:37

@batgirl: Koszonom, kedves vagy es tenyleg, az a baj az ugyveddel, hogy draga. Emellett en mar Londonban elek szerencsere, szoval ez is neheziti a dolgot....

wombi73 2015.04.20. 19:39:02

@atpijkamo: Ostobasaggal nem tudok mit kezdeni, de azert leirom megint. Telefonon direkt megerdeklodtem, hogy az adasveteli fenymasolatokat mindket helyre el tudom-e kuldeni ajanlott levelben. A valasz hatarozott igen volt. Ezert tettem ezt. Mivel ha a valasz nemleges, akkor bemegyek szemelyesen. Mielott megkerdezne, dolgom volt, azert volt szukseg erre, hiszen nem akartam kicsuszni a hataridobol.
Nos, ezt is megismetlem. Az idoben beerkezett ajanlott levelemet nem iktattak. Itt kezdodott a gond. Amirol en nem tudtam, hiszen nem ketelkedtem a hivatal munkajaban. Ennyi.
Amugy meg a parkolasi birsagom miatt irtam, hiszen egyik ceg elfogadta a papirjaimat, a masik ceg nem. EZ most a problema.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.20. 19:48:33

@wombi73: "beerkezett ajanlott levelemet nem iktattak"

És kidobtad/elvesztetted mittomén a feladóvevényt de mázlid volt, a hisztiddel kiverted a biztosítékot, és mégis előkaparták a szemétkosárból vagy honnan a leveled.

"Amugy meg a parkolasi birsagom miatt irtam, hiszen egyik ceg elfogadta a papirjaimat, a masik ceg nem. EZ most a problema."

Ez nem probléma, nem kell vergődnöd rajta.

Most már csak azon kell erőlködnöd, hogy az ajánlott küldeményeket átvegyed, a fizetési felszólításoknak ajánlott levélben ellentmondj, és valahogy ne veszítsed el a feladóvevényeket.

wombi73 2015.04.20. 19:56:14

@atpijkamo: Koszonom ezeket a fantasztikus tanacsokat. Mintha nem ezt tennem honapok ota. Vagyis konkretan nem en, hanem az Edesapam, mert szerencsere tavaly ota nem elek mar abban az orszagban. Es nem is szandekozok visszamenni.

wombi73 2015.04.20. 19:59:08

@PepeXVI: Koszonom szepen. Es sajnos ajanlott volt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.20. 20:01:29

@wombi73: Akkor mit vergőcc? Várd meg a fizetési meghagyást, és mondj ellent! Nincs más teendőd.

wombi73 2015.04.20. 20:05:05

@nickM: Ajanlott leveleket kuldtem. Es nem veletlenul kerdeztem meg telefonon, hogy be tudom-e jelenteni ilyen modon az adas-vetelt. Ha nem lett volna dolgom, akkor bemegyek szemelyesen. Egyebkent mikor eppen az autot eladtam, ha jol emlekszem a rohadt Varkert Bazar keramiait restauraltam napi 10-12 oraban, olyan korulmenyek kozott, amiert mindenkit fel lehetett volna jelenteni. Szoval, ezt hagyjuk, hogy miert nem szemelyesen mentem be a papirokkal.

wombi73 2015.04.20. 20:08:19

@Advanced Flight: Egy masodperccel ezelott irtam eppen, de azert most megint. Nem veletlenul kerdeztem meg telefonon, hogy elkuldhetem-e. Ha jol emlekszem, eppen a Varkert Bazar rohadt keramiait restauraltam abban az idoben, olyan korulmenyek kozott, ami szinten feljelentesert kialltott volna, napi 10-12 oraban, szoval tenyleg hagyjuk azt, hogy miert nem mentem be szemelyesen.

wombi73 2015.04.20. 20:12:23

@The Good Boy !: Olyan konnyu okoskodni. Amikor eladtam az autot, a Varkert Bazarban dolgoztam napi 10-12 orat embertelen korulmenyek kozott. EZERT nem mentem be szemelyesen, hanem megkerdeztem, hogy el lehet-e kuldeni a fenymasolt iratot. Utana lettem munkanelkuli, de szinten katasztrofalis ugyintezessel es persze mivel tulkepzett vagyok az egyetememmel, szartak ram... Hagyjuk inkabb az okoskodast...

Aureliano Buendía 2015.04.20. 20:38:14

@wombi73: na, most akkor munkanélküli lettél, vagy a Várkert bazárban dolgoztál?

Má' nemazé.

De amúgy: tértivevény, nem sima ajánlott. Legyen rajta aláírás, hogy ki és mikor vette át. És rakd el olyan helyre, ahol megtalálod, utólag láthatod, ezen elég sok múlik.

Ezentúl meg minden szarnak tértivevényesen, írásban ellentmondani, leírták sokan eddig is.

Ja igen. Ez a tanulópénz.

nickM 2015.04.20. 21:17:07

@wombi73: Ooopsz, talán megint sarkosan fogalmaztam? :) Ha igen bocs, de ugyanezzel a társulattal boxoltam magam is, bár kicsit korábban. (Az ajánlott és a tértivevényes levél között - sajnos - fényévnyi különbség van. Továbbra is javaslom, hogy keresd meg az EMPAMO-t, talán tudnak segíteni. A 15 napos határidőn belül pedig mindenképp mondj ellent a felszólításnak, különben nagyon ráfázhatsz! :( Az ugye megvan, hogy érted vagyunk morcosok, nem ellened?)

wombi73 2015.04.20. 21:27:05

@Aureliano Buendía: Mutargy restaurator vagyok. Ugyhogy dolgoztam vallalkozokent, szerzodessel, maganembereknek, megbizasival az egyetemen oktattam, stb. Az adott idoszakban, jelenlegi kormanyotok miatt az allando szerzodesem megszunt, munka nelkul lettem. Ekkor elmentem szerzodessel dolgozni, majd alkalmazottnak, ennek a vege lett a teljes munkanelkuliseg par honapra ra. Az auto eladasakor eppen a Varkertben szivtam. Es igen, lehet, hogy nem volt eleg az ajanlott, de most nem ez a lenyeg, ezt megtanultam, hanem hogy az egyik parkolasi ceg miert fogadja el, a masik meg nem az igazolasaimat...

wombi73 2015.04.20. 21:30:23

@nickM: Igazad van, elnezest. De ha ujra erre a dologra gondolok, olni tudnek... Es a hivatalokban is csak azert nem orditottam, hanem mosolyogva, kedvesen, konnybe labadt szemmel adtam a hulyet, hogy egyaltalan valamit tudjak intezni... Megnezem majd mit lehet tenni, bar mar Londonban elek, szegeny Edesapam foglalkozik a nevemben az uggyel...

Aureliano Buendía 2015.04.20. 21:40:55

@wombi73: én elhiszem, ámde ettől még erős ellentmondások vannak abban, hogy mi mikor történt.

Ugyanakkor nem ez a lényeg, csak egy érdekes adalék.

Leírtuk párszor, hogy tértivevényes ellentmondás minden fizetési meghagyásra. Oszt majd a bíróságon folyt. köv.

Amúgy a jelenlegi kormányunk a te kormányod is volt, feleslegesek az ilyen kitételek szerintem.

És azt tudtad, hogy az édesapám kisbetűvel írandó? Hacsak valóban nem ez a keresztneve. Kovács Édesapám. Kicsit furán hangzik, nem?;)

wombi73 2015.04.20. 21:55:00

@Aureliano Buendía: Szarok arra, hogy neked mi ellentmondas es mi nem, nem az en eletemet eled es gondolom nehez feldolgozni, amit irtam a munkarol es a nem munkarol. Havi 240 ezer netto fizetes elvesztese neked nem egyenlo a munkanelkuliseggel, gondolom. Bar az osszeg nem erdekes, de nekem ez volt az allando jovedelmem. A nem allando jovedelembol pedig eleg nehez megelni es fizetni a hitelt, koltsegeket, mindent. De tulajdonkeppen ezt sem kene leirnod, viszont most mar tenyleg bosszant a sok hulye komment. Edesapam szot pedig ugy irom, ahogy akarom, ez neked ne fajjon. Ne irj, ha csak ezen tudsz cinikuskodni, mert folosleges.

wombi73 2015.04.20. 21:57:29

@Aureliano Buendía: Ja, es az a kormany sohasem volt az en kormanyom, mert az eletben egyszer sem szavaztam rajuk. Nem a kormanyom es soha tobbe nem az orszagom az a hely.

Aureliano Buendía 2015.04.21. 18:36:12

@wombi73: már megbocsáss, de én igyekeztem hozzád tisztelettel szólni, de a stílusod alapján nem érdemelted meg.
Szóval akkor baszódjál meg, és szenvedj a saját ostobaságod miatt. Ja, és ne hazudozz idióta.

wombi73 2015.04.22. 01:47:45

@Aureliano Buendía: Es meg vicces is vagy, nem csak egy bunko :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.04.22. 19:10:21

Nekem is ilyen a történetem, Dunakeszi okmányiroda, eladás után azt hiszem 11 évvel (a pontos adat a múlt ködébe vész) parkolási bírságok, súlyadó stb. illetve egy költözés miatt pesti kerületből is súlyadó.

Az átíratás napján személyesen mentem be az első okmányirodába ahol a hölgy lemásolta az adárvételit és a kartonom mellé tűzte (1997-ről beszélünk, akkor még nem volt ilyen központi nyilvántartó)

Amikor elkezdem kapni ezeket a fenyegetőzéseket először csak az adásvételi másolatokat küldtem én is amikor meg már durvult a dolog visszautaztam Dkeszire és amikor a hölgy mondta 2008-ban, hogy de hát értsem meg ez van a "gépben" benne, mondtam neki, hogy tessék hátramenni az irattárba, ott lesz lefűzve és iktatva a papírom, oda tette a kolléganője egy évtizede. És tényleg ott volt. örülök, h nem hagyták el, mert 97' ben semmi igazolást nem adtak arról, hogy én ilyesmit leadtam nekik.

A pesti önkormi meg küldött egy szép igazolást, hogy mivel megtalálták a visszadátumozott átírást a rendszerben így eltekintenek a további sarctól. A parkolótáraságok is küldtek valami olyasmit, hogy felkeresték az én adásvételimen megadott tulajdonost aki azt mondta, hogy ismeretlen embernek eladta, de igazolni nem tudja és jelenleg sem tulajdona sem jövedelme nincsen.

Csodálkozom, hogy leálltak a behajtással, nekem még mindig megvannak a Trabant 601 papírjai, '81-es volt a kedves kék járgány :)
süti beállítások módosítása