Tékozló Homár

Az Xperia Z3 se mind bírja vizet

2015.07.28. 09:06 | Homár Hilda | 178 komment

Úgy tűnik, a Sony Xperia Z3 pont annyira bírja a vizet, mint a Z2 bírta tavaly, ráadásul a kommentek alapján nem olvasónk az egyetlen áldozat. A fenti videó készítője szintén pórul járt a tesztelésen, de ahogy a beszámoló folytatásában elmondta, a telefon 2 nap fejjel lefelé lógatás után megjavult, amiből ő azt a tanulságot szűrte le, hogy a Z3 valamennyire vízálló (water-resistant), de nem vízhatlan (waterproof).

Kedves Tékozló Homár, ezt a nevetséges sztorit küldtem ma a Sonynak, remélem válaszolnák rá.

Tisztelt SONY Magyarország!

Miután májusban megvettem a "vízálló" telefonjukat, Sony Xperia Z3-at gondoltam eleget teszek a leírásának, és szerettem volna egy víz alatti képet készíteni a medencében, de abban a pillanatban ahogy vizet ért, meghalt a készülék.

Garanciába vissza küldtem a 3 napig használt telefonom, de közölték, "hogy biztos olyan mélyre vittem illetve sokáig volt lent, hogy attól ment tönkre!" Nem tudom jobban hangsúlyozni, hogy mihelyst beletettem a vízbe rögtön meghalt!!!!!!!!!!!!!! Nem búvárkodni készültem vele, de ezt nem tudom bizonyítani, megvonták tőlem a garanciát, és PÉNZÉRT se csinálják meg!!!!! És akkor kérdem én, ilyenkor mit csináljon az ember ?!

Na most szerintem ez mindennek a teteje volt, úgyhogy ma elmentem átvenni a GYÁRI hibás telefonom, és úgy kaptam vissza , hogy törött a hátulja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TÖRÖTT!!!!!!!!! Én nem így adtam le !!!!!!!!!!! Az Alle bevásárló központban a gsmben megérdeklődtem, hogy ők mennyiért csinálnák meg, de közölték, hogy a HÉTEN már a 3.(!) Sony Xperia Z3-at viszik oda, beázás miatt!!!!!!!

Komolyan nem tudom feldolgozni, hogy éjjel nappal dolgoztam, több hónapig egy oylan telefonért, amit évekig akartam használni , így rászántam 130 ezer forintot, amit több havi spórolásból engedhettem meg magamnak, és konkrétan dobhatom ki a kukába ?!!!!!!!!!!!! Milyen világot élünk, hogy ilyet megengednek maguknak?!!!!!!!!! Nem tudom feldolgozni, csak zokogok már 1 órája, hogy voltam olyan hülye és másodjára is SONY telefont vásároltam.

Ahol csak tudom, megteszek mindent, hogy visszakapja sértetlenül a telefonom, vagy az árát, hálistennek a Ridikül magazin szerkesztője kérés nélkül megírja ezt a cikket, illetve az RTL klub gyártásvezetőivel is nagyon jóba vagyok, nekik már megírtam ezt a "nevetséges" történetet a Sony új "hipertelefonjáról".

Üdvözlettel:

K.J.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezsike 2015.07.28. 09:11:57

Csak addig vízálló a telefon míg le nem veszed a hátlapját - onnantól kezdve hogy levetted, mert pl bele akarod tenni a SIM kártyát, cseszheted a vízállóságot.

milyennőaz ilyen 2015.07.28. 09:12:03

130 ezer, hogy víz alatt tudj fényképezgetni? Azigen.... Fontos dolog.

herk 2015.07.28. 09:15:41

A gari idő első felében, tehát kb. fél évig _nekik_ kell _bizonyitani_, hogy te voltál a hibás.
Tehát ha te azt mondod, hogy ők a hibásak, ők azt mondják, hogy te vagy a hibás, akkor a gari idő első felében neked ad igazat a biróság.
Tehát a bizonyitási teher az eladón van.

Másik, hogy mikor leadtad, akkor készült egy munkalap, amit ugye megkaptál, amin ugye rajta van, hogy a telod újszerű, sértetlen állapotban adtad le.
Miért vetted át törötten?

AtiSnatch 2015.07.28. 09:18:23

@Dezsike: te láttál már Z3-at?

poszter: látom a nyelvtantanároddal nem vagy/voltál jóban.

LatexMátrix 2015.07.28. 09:21:30

jóba van? Igi lesz ez. Külömbenmeg meg ha annyit spóroltál rá miért nem cseppállóként kezelted vízálló helyett? Én biztosan ezt tenném, főleg, mert tudom mit jelent spórolni és nélkülözni az áhitott cél miatt. Fiatal kis nősténycsíra lehetel, ez sugárzik minden ízéből a írás. Külömbenmeg #2; 130? Nórmális? Látjatunk mayd a Ritikülbe, esetleg fókuszriport? Szóval olyan riportokat néz az ország, amiket ismerősök nyomnak be, vezetnek fel a szerkesztőség részére, aha, értem. Hát te ne menjél ilyen szerkesztői pájára. Heveny-hamvas ostobaságod miatt nem látsz az idegtől, ami valahol érthető is, de semmiképp sem érett. Eleve, hogy nem vigyáztál rá eléggé, aziseleve, hoyg kisdedhez méltón csapkodsz most, amellett, hogy ez is érthető, nézzélmár magadra. Tudod valamennyi józan ész mellett minimális műszaki véna segíthetne elkerülni az ilyet, ezek hiányában tejes egészében a marketingszövegek irányícsák a usert - ahogy téged is. Sanda gyanúm van olyanirányba, hogy azt gondolod tanultál ebből az esetből most, de lényegileg nem tanultál semmit, hiába hiszed. Lekközelebb majd más gyártó termékével csinálsz hülyeséget, akkor meg azt kürtülöd. Érettséggel legyél inkább jóba, ne a bulvár/női médiamagazinokkal.
Fakjú.

LatexMátrix 2015.07.28. 09:24:26

@herk: ezerszászázalék, hogy nem kötötte-töltette ki a munkalap ezen részét, épp ezért is tudták meglépni, hogy eltörték. Meredek és nem semmi, de sokadik ilyen sztori már, amit hallunk. A világ gecigonosz és önérdekelt.
Elsőfélév: papírforma szerint valóban. Gyakorlatban ilyen esetről én nem tudok (ettől még lehet).

Dezsike 2015.07.28. 09:27:33

@AtiSnatch: Nem. De valami nyílás biztos van rajta ahova bele kell dugni. A nyílásban lévő olvasó eszköz pedig minden bizonnyal közvetlenül az alaplapra csatlakozik, ha pedig az alaplapot víz éri akár az olvasón keresztül is game over. Egy telefon max akkor lehet garantáltan vízálló ha semmilyen csatlakozó nincs rajta - ma már meg lehetne ezt oldani beépített simmel és vezeték nélküli töltővel, de ha jól láttam a mellékelt videóból ez nem ilyen teló.

rarabel 2015.07.28. 09:27:39

Az RTL Klub gyártásvezetőivel "jóba" lenni, az egyszerűen elképesztően hatalmas dolog!
De jó neked!
Ha még Klaudiával, vagy Győzikével is jóba lennél, na akkor téged irigyelne a fél ország...

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.28. 09:32:22

hát szerintem a posztoló vegyen egy új Z3-at oszt gyugja azt is a víz alá, hátha a másik már vízálló lesz. maóóóórgitttt.

AtiSnatch 2015.07.28. 09:36:23

@Dezsike: van rajta 2 vagy 3 gumival szigetelt fülecske, ha a poszter nyitva hagyta, akkor bukta. ha nem, akkor a Concorde-nál elméletileg nyomáspróbázzák és ha bemegy a víz nyomáspróba alatt, akkor cserélik. Csak sajnos Sony-s körökben nincs éppen túl jó híre a Concorde-nak...

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2015.07.28. 09:39:46

Z1 compact telefon. Fél éves se volt mikor magától elrepedt a kijelzője. Szakember válasza: Valószínű, hogy egy kis kavics repesztette meg. Értik egy ütésálló telefont, úgy hogy fólia van rajta és sehol semmilyen külsérelmi nyom nem látható....

Manyecska 2015.07.28. 09:41:52

Afrikában meg éheznek. Faxér' kell bedugni a víz alá inkább vettél volna fényképezőt 30ezer HUF-ért vízállót..most ajcsi hátizsákkal kapható!

Manyecska 2015.07.28. 09:43:07

@AzUtazó: pláne hogy másfél méteres ütésállóság elvileg kell legyen, esetleg belülről történt sziklaomlás..xd

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.28. 09:51:23

"Na most szerintem ez mindennek a teteje volt, úgyhogy ma elmentem átvenni a GYÁRI hibás telefonom, és úgy kaptam vissza , hogy törött a hátulja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TÖRÖTT!!!!!!!!! Én nem így adtam le !!!!!!!!!!! "
A !!!!!!-n kívül : nem gyári hibás, mert te vizezted össze. A törött hátlapo a szerviz sara, már megszoktuk.
A vízhatlanságot nem tudom, hogy gondolja a Sanyi, mert látható, hogy kurvára nem vízhatlan, max. cseppálló. Ez arra jó, hogy esőben nem lesz (talán) (azonnal) baja annak a szarnak, de ha vízbe teszed, tuti megdöglik.

Ettől még félrevezeti a vásárlót a cég, mert nem vízálló a teló.

Mondjuk tök jó lenne, ha lenne némi fogalma az embereknek műszaki területekről, így nem szopnák be az ilyen marhaságokat.

AtiSnatch 2015.07.28. 09:54:58

@ColT: z1 compactom vízálló.

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.28. 10:03:29

@ColT: a z3 teljesen vízálló teló, max másfél méterig és max harminc percig. ez csak édesvízre vonatkozik és klórmnetes vízre, de arra is csak akkor ha az összes lezáró dugója rendesen be van tapasztva a telóba.

monnyuk értelmes ember nem gyugja a mégoly vízálló telóját sem víz alá hanem a víz alatti fotókhoz vesz egy vízalatti eldobhatós kamerát a dm-be cirka háromezerért.
ha meg profi víz alatti foóts akkor tessen beruházni egy vízalatti kamerába ami monnyuk 500 ojrónál startol de egész biztosan nem fog beázni.

ez a teló arra való, hogy a kádban is is nézhessen pornót a júzer és nem gond ha vizes (is) lesz a telója.

230e 2015.07.28. 10:08:55

@ColT: Vízállóként reklámozzák
www.kozpontiszalon.hu/termekek/sony/sonyxperiaz3compact.html

Itt pedig leírják hogy mire figyelj:
support.sonymobile.com/hu/dm/water-and-dust-resistance/

Ez alapján IPX6. Erős vízsugár ellen legalább 3 percig védett.

AtiSnatch 2015.07.28. 10:09:09

@Józsi, a köcsög: "monnyuk értelmes ember nem gyugja a mégoly vízálló telóját sem víz alá"

ezt csak azét nem veszem magamra, mert a z3ról beszélsz. :D

buksikutya 2015.07.28. 10:09:11

vettel volna kinabol telefont otodennyiert + vettel volna vizes fenykepezogepet szinten otodennyiert, es meg a sporolt penzed is megmaradt volna.

230e 2015.07.28. 10:10:10

@230e: Bocs, hülyeséget írtam. Porálló és 1 méternél mélyebb vízbe történő folyamatos merítés hatása ellen védett. Az egyes készülékekre érvényes pontos feltételeket a gyártó adja meg.

Józsi, a migráns köcsög 2015.07.28. 10:13:23

@AtiSnatch: hol van ez még a milliónyi almajúzertől akik ész nélkül tolták a telókat a mikrósütőbe merhogy a hoax szerint ott lehet feltölteni 30 másodperc alatt? :D nyihhhhhh :)

KaTe 2015.07.28. 10:13:58

Továbbra se értem mit keres egy telefon a víz alatt. Tényleg ennyire elveszi a marketing az emberek maradék józan eszét is? Ezért kellett menőzni a 100+ ezer forintos telefonnal, megmutatni a haveroknak / barátnőknek hogy mekkora ász vagy az ász telefonoddal? El tudom képzelni a pillanatot, amikor a mosoly egyik pillanatról a másikra fénysebességgel lehervadt az arcodról.

Gondolom a nagy idegtől, meg a felkiáltójelek sokaságától arra már nem maradt elegendő RAM, illetve CPU teljesítmény az agyadban, hogy odafigyelj, mit töltetnek ki veled a telefon szervizbe történő leadásánál, valamint, hogy még ott esetleg megpróbálj élni a fogyasztói jogaiddal, ahelyett, hogy most itt háborogsz nekünk - utólag - amikor már valószínűleg drámaian csökkent az esélyed arra, hogy valaha is valaki neked azt a telefont a gyári garancia keretein belül javítaná.

A történetből nagyjából semmivel nem lettem okosabb, azon kívül, hogy esztelen butaságot csináltál. Egy dolog nincs a sztoriban, egy morzsányi, amit pozitívnak tudnék értékelni, maximum, hogy ide írtál. Így legalább tájékozódhatsz, máskor mit, s merre érdemes.

AtiSnatch 2015.07.28. 10:16:41

@Józsi, a köcsög: nem, az almások a vízálló appot töltötték le.

230e 2015.07.28. 10:19:49

@KaTe: Amennyiben egy készülékbe próbálják sűríteni, a telefon/fényképező/minden kombinációt, és ezért elkérik egy használható telefon és fényképező árát, akkor igenis az a készülék működjön úgy, ahogy ezt reklámozzák.
A posztolónak viszont f...szkorbács a felkiáltójelekért, majd kiégett a szemem.

KaTe 2015.07.28. 10:29:59

230e: Értem, persze, a fogyasztó mindent elhisz, az intelligens mosópor pedig beszél hozzá, ahogy az a 67500 jótékonynak reklámozott gyógyszer meg vitamin, amit ha mind be is vesz, lehet ott fog megdögleni tőlük.

Továbbra se hiszem, hogy a józan észnek azt kellene diktálnia, hogy egy nehezen, hosszú idők alatt összespórolt készüléket azonnal, pont a víz alatt kellene kipróbálni - ha támogatja ezt, ha nem. Az egyszerű embernek, legalább is nekem, a víz és az otthoni elektromos eszközök nem férnek meg egymás mellett, főleg, ha az elsődleges funkciója nem az, hogy víz alá merítsem. Más az, ha egy készüléknek a rendeltetése az, hogy víz alatt működjön és más, ha egy extra, úgynevezett "kényelmi" paraméterként áll fenn a lehetősége.

Manyecska 2015.07.28. 10:33:56

@buksikutya: arra az egy képre az eldobhatós faLYta a legjobb valóban. Xarér'-hugyér'..

Manyecska 2015.07.28. 10:36:32

@ColT: "Mondjuk tök jó lenne, ha lenne némi fogalma az embereknek műszaki területekről, így nem szopnák be az ilyen marhaságokat. " akkor kiből élnének, mit gondolsz....?? ..nem kell hozzá más csak logika, különben.

230e 2015.07.28. 10:52:59

@KaTe: Azok nem igazán mérhető dolgok, a készüléket viszont egy szabvány alapján minősítették. "más, ha egy extra, úgynevezett "kényelmi" paraméterként áll fenn a lehetősége". Ez utóbbi eset áll fent a fenti készülék esetén. Ez egy extra, és ezért reklámozott funkció.

Escaped 2015.07.28. 10:56:25

Akkor most vízmentes, vagy cseppmentes?

A medencében klórmentes édesvíz volt? A szervizlapon szerepelt, hogy milyen állapotban vették át a vizet nyelt gelót?
Felkiáltójel Jucus sok kitiltást provokál itt ki! Mi baja a Sunyival? Az S700i, szintén rohadt drágán hat évig bírta. Cseppmentesen.

Trolljainknak: ha azt állítja a cég, hogyilyn meg olyan feltételek mellett vízálló, hát legyen is az!

joska61 2015.07.28. 10:56:39

Tosznak költenek az emberek ennyit reklámra... Sosem fogom megérteni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.28. 10:59:11

@230e: A videón sem védi a víztől magát sokáig.

@Józsi, a köcsög: Vízalatti kameratokba mondjuk.

"ez csak édesvízre vonatkozik és klórmnetes vízre,"
Na ne, ha nem folyik bele, akkor mindegy, mi :D

Amúgy igen, ez nem arra való, hogy merülj vele.
De ha a reklám félrevezet... És itt az a nagy szó, hogy a reklámban nem nagyon van róla szó, hogy milyen védettségű, hanem hogy "vízálló".

@AtiSnatch: Még

Escaped 2015.07.28. 10:59:11

@KaTe: Ha a cég vállalja, hogy vízmentes -ha így meg úgy használom-, hát legyen is az! Egy ősrégi modellük tényleg cseppmentes volt. De nem is állították, hogy fürdőjáték!

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.07.28. 11:02:20

Mennyire megnéztem volna a poszter fejét amikor villantani akart a haverokkal hogy majd ő jól lefényképezi a nemtommit (mi a faszt lehet a víz alatt fényképezni ami olyan érdekes??) a százharmincezres telefonjával, és nem jött össze. hát mennyire kiröhögtem volna már.

Amúgy volt régen egy Sharp telefonom, egy bebaszós disznóvágás alkalmával véletlenül megúsztattam az abálóban, ráadásul nem is vettem észre azonnal. 2-3 percet biztos főtt szegény mielőtt kipecáztam volna. Kiszárítás és kijózanodás után még egy évig használtam. Pedig vízálló se vót. Igaz 130-ba se került.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.28. 11:02:25

@joska61: Sokat lehet vele keresni. Mondjuk én azt nem értem, miért vesz valaki valamit azért, mert reklámozzák.
Ha valamit akarok venni, utánanézek, mit érdemes :)

Artech 2015.07.28. 11:15:41

@AtiSnatch: Ja, meg áll benne a víz...

KaTe 2015.07.28. 11:23:26

Escaped: egy cég sok mindent vállal, sokféle megkötéssel. Ha viszont a megkötés olyan részeket tartalmaz, hogy az eszközt csak bizonyos időtartamig, vagy bizonyos méterig garantálja a víz alatt történő hibamentes működést, akkor a józan ember elgondolkodik rajta, hogy megéri-e ezzel rizikózni. A jelek szerint nem, nem éri meg, bármit is állít a marketing.

Ha nekem lenne pénzem egy ilyen telefonra, biztosa nem ez lenne az első funkció, amit kipróbálnék.

AtiSnatch 2015.07.28. 11:24:17

@Artech: persze, ha nincs nálam a kulacsom, akkor abból iszok. egyéb okos észrevétel?

Escaped 2015.07.28. 11:30:03

@KaTe: Ha vállalja, tejesítse is! Persze, ha oldalakra rúg az ,,apróbetű", inkább kihagyom. De attól még a gyártó teljesítse, amit vállal!

Egysimaegyfordított 2015.07.28. 11:35:02

Fóliâba köllött volna előtte betekerni és tutira nem folyt volna belè a vìz

davv2 2015.07.28. 11:35:34

130 ropiért Z3? Ennyiért max GSM boltban, szürke import, bolti garancia, még jó hogy nem javítják gariban. Rendes boltban kellet volna vásárolni ahol nem 0% ÁFA-s számlát adnak, akkor lehet javítanák + nem törnék el a kijelzőt. Nem a telefon a gyári hibás hanem a poszter. Ezek után azon sem lepődnék meg ha nem tudná rendesen bezárni a takarókat.

Z1c-m lassan másfél éves, többször volt víz alatt használva. Buliban ráborult a pia, csap alatt le lett mosva. Semmi baja, tökéletesen működik. Ésszel kell használni nem pedig utána pislogni.

Atörökk 2015.07.28. 11:54:52

Felhéberítő!!!!!!! Mocskosmulti!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Államosítani a gecibe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ptspts 2015.07.28. 11:57:29

Ha a gyártó azt állítja, hogy vízálló, és azonnal elromlik a víz tetején, akkor úgy helyes, hogy a gyártó vagy a forgalmazó cseréli. (Nem törvényileg, hanem erkölcsileg.) Amíg ez nem történik meg, addig a vevő jogosan panaszkodik. Az nem mentesíti a gyártót, hogy a marketingszövegben túlozni és/vagy hazudni szoktak.

Én a magam részéről nem veszek semmilyen Sony készüléket (és másokat is lebeszélek róla) mindaddig, amíg a Homárra meg nem jön az update, hogy a posztoló kapott cserekészüléket, vagy visszakapta a telefon árát.

A posztoló életvezetési, pénzfélretevési és fogyasztási elveit nem a Homár-kommentelők feladata kéretlenül véleményezni.

Ha egy telefon vízálló, az nem csak víz alatti fényképezésre jó, hanem akkor is, ha ráömlik valami folyadék (már írták kommentben), vagy beleesik a vízzel teli fürdőkádba. Ezekért érdemes lehet plusz pénzt fizetni (egy hasonló tudású, de nem vízálló modellhez képest).

Egysimaegyfordított 2015.07.28. 11:59:08

Szerintem amugy azért reklâmoztâk igy,mert biztosak voltak benne hogy nem lesz olyan ember a földön,aki TÉNYLEG mobilteloval akar fotózni víz alatt. Pedig de.

Zizzz 2015.07.28. 12:02:55

Halihó. Az egyém Z1 compact, sztem olyan fél éve vettem. Többször megmostam csap alatt, és vízbe tettem, semmi baja.

Amúgy tökéletes telefon. Szeretem.

KaTe 2015.07.28. 12:03:58

ptspts: Kedves az okfejtésed, tökéletesen helyes is. Csak azt felejted el, hogy jelenleg a szerviz elutasította a garanciális igényét, mivel a telefont nem rendeltetésszerűen használta, a víz alatt túl hosszú időt töltött el a készülék. - szerintük. Innentől kezdve évekig lehet rugózni rajta, hogy kinek van igaza, ezért tényleg megérte. Másrészt ha a posztoló külön megemlíti a történetben, hogy hosszú idő alatt spórolt a telefonra, akkor igen is az olvasóra tartozik, hogy véleményezze, hogy ostobaság -e az, hogy egy nehezen megkeresett pénzből vásárolt "álomtelefont" az első adandó alkalommal meg kellett mártóztatni a legközelebbi "tócsában". Tényleg ennyire felül kell hogy írja a jog a józan észt? Jogom van hülyének lenni? Persze.

szamaritánus 2015.07.28. 12:05:58

ridikül magazin, omg, még a kamatokat is visszafizeti a sony

Atörökk 2015.07.28. 12:10:39

Megáll benne a víz? Igen. Akkor vízálló, hátnem, hátde.

cupcake25 2015.07.28. 12:21:58

Azt hiszem anno a Z2-vel kapcsolatban is abban maradt mindenki, hogy hiába hirdetik vízállónak vagy vízhatlannak (amúgy mi a különbség a kettő között?), inkább ne próbáljuk ki, na nem azért mert nem mondanak ezzel igazat, hanem azért mert utólag nehéz bebizonyítani, hogy te nem vitted mélyebbre a készüléket vagy nem volt tovább a vízben mint azt ők javasolják vagy előírják. Szívás, de ez van.

piroshangszóró 2015.07.28. 12:26:44

Gratula a posztolónak. Ha már összespórolod a pénzedet, hogy vegyél egy telefont, akkor vigyázni kellene rá utána, nem pedig egyből vízbe mártani, te kreténalátét.
Vízálló, hogyne. Benne van a reklámban, te meg kajálod. Valamennyire biztos az, ismerős is beleejtette a kádba a Z2-jét, nem lett semmi baja, mert nem állat, hogy 40 percig úszkáljon vele.

Egy magyar tanárt azért keress fel, hátha "jóba" vagy egyel... szánalom.

AtiSnatch 2015.07.28. 12:29:02

@piroshangszóró: "egyel", most burkoltan leparasztoztad?

piroshangszóró 2015.07.28. 12:34:20

@AtiSnatch: dehogy, én csak bátorítani próbálom :) Hátha jönnek még tőle hasonló írományok. Reggel 10-re munka helyett pont jól jött, szórakoztató.

cupcake25 2015.07.28. 12:35:30

@LatexMátrix: mármiért gondolod alapból hogy nőnemű? azért mert zokog? a pasik is tudnak zokogni, meg hisztizni meg hajj...

AtiSnatch 2015.07.28. 12:44:02

@piroshangszóró: remélem, mert egyelni a sárgarépát szokták.

sarostehen 2015.07.28. 12:51:41

Akinek hónapokig kell gyűjteni egy adott telefonra, az NEM ENGEDHETI meg magának.

Manyecska 2015.07.28. 13:31:42

Ezeknek itt nincs hányásálló teló??
XD

igazságos 2015.07.28. 13:52:59

Ajjaj.

Szóval ha a reklám szerint lehetsz nyugodtan öngyi, akkor mindenki kipróbálja és lesz nyugodtan öngyi.

Az megvan, hogy a reklám csak tájékoztató jellegű!?

Oké, hogy víz alá vitte, a reklám szerint meg tudja, de a poszter felelőssége is, hogy az eszközt rendeltetésszerűen használja.

Most ha azt mondja a reklám, hogy nyugodtan ráönthetsz egy kiló kólát, akkor csodálkozol, ha a telefon tönkremegy, mer a reklám nem ezt ígérte!?

@sarostehen: DE MEGENGEDHETI lásd a posztot.

igazságos 2015.07.28. 13:56:32

Ha 130 ezres telefont így kezeled, hogy egyből bedugod a vízbe, legalább vízálló tok, vagy mifene.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.07.28. 13:56:32

tessék már mondani, lehet vele víz alatt telefonálni?

igazságos 2015.07.28. 14:01:31

Nem tudom, megcsinálhatta volna azt a rohadt medencés fényképet b+.

Milyen telefon ez már, na.

igazságos 2015.07.28. 14:02:48

Ja, az IMEI - számot is illett volna kitörölni, mert az sem közérdekű adat.

megamenn 2015.07.28. 14:12:53

amit a posztból tudtam meg:

- a poszter hajlandó éjjel-nappal dolgozni egy telefonért
- a poszter olyan piszok menő, hogy nagyon "jóba" van az RTL gyártásvezetőivel
- a poszter vadász...
- valahol biztos akciós volt a felkiáltójel

amit a poszt nélkül is tudok:

- a nagy név nem garancia a minőségre
- nincs rendes szerviz magyarisztánban
- pinálni jobb mint a telefonálni

igazságos 2015.07.28. 14:18:06

A poszter szerint AZONNAL meghalt a telefon, mihelyt vízhez ért.

A fenti posztban pedig 10 perc alatt is víz alatt volt, nem mind1, hogy használjuk.

Lehet, hogy a poszter nem megfelelően kezelte a telefont, esetleg klóros volt a víz, nem mindegy a víz minősége sem.

Én értem, hogy meg akarta javíttatni, de a víz alatti telefontartás nem azt jelenti, hogy korlátlanul lehet vele úszkálni a medencébe egész nap víz alatt tartva a telefont.

Mondjuk szerintem a szűrt csapvíz minősége sem egyenlő a medencés vízével, de ez már csak szőrszálhasogatás.

Há nem tudom, most én is elbizonytalanodtam rendesen. Az a baj, hogy a poszter szeretné megúszni azt, hogy balf@sz volt, fene tudja. Lehet, hogy a vízálló telefont nem úgy értik, hogy b@szd bele egy pohár vízbe, hanem hogy ha véletlen megázik, ráöntöd a vizet akkor továbbra is működik!?

Ha víz alatt akarsz képeket csinálni b+, vegyél víz alatti kamerát, oszt cső, vagy vízálló tokot.

Ha ilyen fontos a telefon, meg nem engedheted meg magadnak, NEM KOCKÁZTATSZ, hogy esetleg tönkremehet a vízben.

Más kérdés, hogy 1,5 méteres medencében 30 perc áztatást is bírnia kéne a telefonnak, nem juthat víz vagy por a telefonba, ha minden fedetlen.

Vagy a poszter hibázott, vagy a Sony, de valami nem kerek, az tuti.

Az, hogy vitte oda a poszter, lehet bizonytani, én pl. lefényképeztem az iPademet szervizelés előtt, hogy ne tudjanak mást elszámolni.

A gond az, hogy lehetsz te akármilyen RTL-es médiaguru poszter, attól még hatalmas barom hülye vagy, akit ugyanúgy meg lehet szívatni, de nem is kell, mer magadat csinálod ki.

Yobbágy Fery 2015.07.28. 14:51:46

Aki csóró, mi a fenének akar hatszámjegyű összegbe kerülő telefont venni? Vagy ha már az a vágya és hónapokig gyűjtögeti rá a pénzt, akkor legalább vigyázzon rá és ne b*ssza bele a strandon a medencébe még akkor se, ha vízállónak mondták.
Az én Z1-esem pár esőcseppen kívül sose látott vizet. Nincs is semmi baja (leszámítva persze, hogy ha 10 percnél többet játszom az Assassin's Creed Pirates-szel, akkor Elton John mélyhűtő hozzá képest).

igazságos 2015.07.28. 15:11:31

@Yobbágy Fery: mondjuk ha egy gyakornok, a médiába, akkor nem feltétlen keres 50-60 ezernél többet, viszont lehetnek jó kapcsolatai, továbbá a prestízs miatt KELL A MÁRKÁS TELEFON. Mert kinéznének a többiek, ha nem lenne neked is egy minimum megjelenési szinted.

ptspts 2015.07.28. 15:18:21

A készülék honlapján a ,,vízálló'' meg van csillagozva, itt a plusz infó:

A Sony Xperia Z3 a bámulatos IP65/68 besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ennek a vékony, karcsú okostelefonnak a teljesítményét sem a víz, sem a por nem akadályozhatja.

A két számjegyű IP-besorolás első számjegye a szilárd tárgyakkal, többek között a finom porral szembeni védettség szintjét jelzi. A második számjegy a készülék vízállóságának mértékét mutatja.

Az IP65 és az IP68 besorolásnak megfelelően az Xperia Z3 védve van a por behatolásától, és vízálló. Ha minden port és fedél megfelelően zárva van, a telefon (i) porálló, és (ii) az IP65 besorolásnak megfelelően minden ésszerű irányból védve van a kisnyomású vízsugaraktól; és/vagy (iii) az IP68 besorolásnak megfelelően 30 percig 1,5 méter mélységű édesvízben tartható. A készülék nem rendeltetésszerű használata esetén a jótállás érvényét veszti. További információért lásd www.sonymobile.com/testresults

A vízálló Xperia Z3 telefon birtokában a legjobb okostelefon-kamerával készíthetsz fényképeket édesvízben, úszás közben, 30 percig. Sőt akár 1,5 méter mélyre is lemerülhetsz vele. Csak ne feledd, hogy a micro USB-port, a micro SIM kártya és a memóriakártya fedelének szorosan zárva kell lennie.

---

A fenti leírás és a poszt alapján a posztolónak van igaza (feltéve, hogy édesvízű medencében próbált vele víz alatt fényképezni), és jár neki a csere vagy vissza a pénz. Valószínűleg bírósághoz kell fordulnia, és el fog húzódni az ügy (tehát sok pénzébe és idejébe fog kerülni). A bíróságon a gyártó feladata bebizonyítani, hogy a posztoló nem a feltételeknek megfelelően használta.

A posztnak örülök, mert megtudhattuk az alábbiakat:

* A ,,vízálló''-nak is több alkategóriája van, vásárlás előtt érdemes elolvasni az apróbetűt. (A posztolón ez sem segített volna.)

* Ha a feltételeket betartva vízben mégis elromlik a telefon, akkor a Sony próbál kibújni felelősség alól, és könnyen lehet, hogy más gyártók is így tesznek. A vevő számára macerás és drága lesz érvényesíteni az érdekeit. Ezt is érdemes vízálló telefon vásárlása előtt mérlegelni.

AtiSnatch 2015.07.28. 15:23:00

@ptspts: "akkor a Sony próbál kibújni felelősség alól" nem a Sony, hanem a szervize (Cordon).

Yobbágy Fery 2015.07.28. 15:30:31

@igazságos: Aki a "médiába" dolgozik, az akkor tanuljon meg hejessen írni, meg nem ártana valami stílust is magára erőltetni. Egy drága telefontól még nem lesz neki.
Szerintem a hölgyet fodrászként vagy körmösként foglalkoztatják - szigorúan minimálbérre bejelentve - a Camponában, onnan az ismertség.

ptspts 2015.07.28. 15:32:24

@AtiSnatch: Szerintem mindketten (a Sony és a szerviz) is próbálnak kibújni. A Sony ott hibázott, hogy nem szervezte meg úgy a magyarországi szervizelést, hogy a beázott vízálló telefonok panaszait szakszerűen és a vevőbarát módon bírálják el. A Sony ott is hibázott, hogy a sok panasz után nem hívta vissza a modellt, hanem továbbra is vízállóként árulja.

Ha a Sony olyan feltételeket teremt a szerviz számára, hogy a szerviznek ne legyen érdeke meghamisítani a szakvéleményt, akkor a szerviz nem fogja meghamisítani.

AtiSnatch 2015.07.28. 15:35:34

@ptspts: Magyarország a Sonynak kb. akkora piac, mint Balatonfenyvesnek a CBA.

metal · http://electric.blog.hu 2015.07.28. 15:36:35

Megérett a világ a pusztulásra. Az idióták képesek hónapokig spórolni egy telefonra!

igazságos 2015.07.28. 15:40:26

@metal: az nem gond, csak az a baj, hogy utána egyből beb@sszák a telefont a medencébe, legalább használta volna kicsit érted, ha te fényképezgetni akarsz, akkor fényképezőgépet vegyél, víz alattit.

NEM AZÉRT VESZEL TELEFONT, MERT AZ VÍZÁLLÓ.

Mint ahogy vibrinek se haszáljuk csak azér, mert rezeg és bárhová fel lehet ...

Az, hogy a reklámban meg mit állítanak, már igenis fogyasztóvédelem, lehet perelni.

Azért viszont nem, mert a poszter balf@sz volt, és ki tudja, hogy b@szta bele a vízbe azt a rohadmányos telefont.

Senki se tudja igazolni, hogy rendeltetésszerűen gondoskodott mindenről a poszter, úgy rakta bele a vízbe a telefont, ahogy kellett. Oké, hogy itt videóztak. Na meg az a másik, hogy a vízálló nem arra van, hogy 10 percig rakjuk folyamatosan a vízbe, hanem hogy ha egy pillanatra beleejted, kiveszed, esik az eső, elázik egy picit, akkor nem fog tönkremenni, mert a micro USB - port fedett.

További magyar hang 2015.07.28. 15:42:29

"voltam olyan hülye és másodjára is SONY telefont vásároltam."
Ezexerint már volt korábban SONY telefonod, amiben csalódtál. Valaki kényszerített, hogy újra csak ilyet vásárolhatsz?
LG, Samsung, Alcatel, iPhone, HTC, Lenovo, Huawei, ASUS, Acer, CAT, Motorola...
Van valaszték, az internet arra való, hogy mielőtt elköltesz egy kazal pénzt, legalább tájékozódj a termékről, amitt vásárolni készülsz.

igazságos 2015.07.28. 15:45:30

@Yobbágy Fery: hát ha hónapokig gyűjtöget, abban biztos lehet mindenki, hogy 50-60 ezernél többet nem keres.

fda 2015.07.28. 16:06:46

"éjjel nappal dolgoztam, több hónapig egy oylan telefonért, ... így rászántam 130 ezer forintot"

Most komolyan, normális vagy? Több hónapig tényleg ezért dolgoztál? Egy hülye kis mobilért? Megérte? Nem érzed úgy, hogy túlvásároltad magad?

FDToth 2015.07.28. 16:07:48

ne higgyünk a reklámoknak, mert ez a telefon nem vízálló, hanem csepp-álló. és kb. 1 méterig néha-néha víz. de ha lemész a medence aljára és ott tartod a telót 1-2 percig, akkor tönkremegy. Ne telóval fényképezzünk víz alatt, erre vannak direkt olyan fényképezőgépek (20-30ért, aki tud venni 130-as telót, az vízálló fényképezőt is).
a posztoló visszamegy a szervizbe (de jobb ha a vásárlás helyszínére) és kéri, hogy bizonyítsa a Sony egy független akkreditált véleménnyel azt, hogy a fogyasztó hibájából keletkezett a kár. ha nem tudja, akkor meg kell h javítsák, ha bizonyítanak, akkor a posztoló fizeti a javítást, de a jótállást nem vonhatják meg, mert előfordulhat olyan hiba a későbbiekben, melyhez semmi köze nem lesz a beázáshoz.

Doryyka 2015.07.28. 16:08:34

Szombaton kirandulni voltunk , egy zsebbe raktam egy iphone-t egy rosszol lezart zacsko nedves keztörlövel... Hat nem nezett ki jol a telefon. Most megy hibatlanul, de a beazas nyoma a kijelzön latszik. A folyadekindikatorok hofeherek (a SIM-foglalatnal es a Jackaljzatban is). Holnap este az appleboltban szetszedik, kivancsi leszek az iteletre...

igazságos 2015.07.28. 16:14:04

@fda: most mért ne, szakadjunk már le erről a témáról, mindenki azért dolgozik, amiért akar, amennyiért akarja

Én is hónapokig gyűjtögettem az ipademre, oszt!?

Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy aki hónapokig gyűjtöget valamire, az utána úgy vigyáz rá, mint egy ritka kincsre, nekem legalábbis 4 év után is még működik, és csak egyszer volt javítva, de anélkül is menne.

Atörökk 2015.07.28. 16:18:46

@ptspts: téged fejberúgott egy galamb, attól beszélsz igiül, vagy romlott magzatvízben úszkáltál annak idején?

ptspts 2015.07.28. 16:37:20

@Atörökk: Egyetlen galamb nem tud akkorát rúgni.

Atörökk 2015.07.28. 16:39:40

@ptspts: akkor mi az oka? Esetleg csak a macska rohangál a klaviatúrádon?

Macropus Rufus 2015.07.28. 16:41:01

@Dezsike: minek beépített sim???
Vegyél egy CAT telefont oszt nézd meg jól: minden csatija vízhatlan dugóval van ellátva. Le lehet venni a hátlapját is mert a sim-et bele kell tenni, de ettől nem veszít el a vízhatlanságát. Nem vízáló, vízhatlan. Konkrétan egy korsó sörbe dobtuk bele majd hívtuk fel. Jó móka a fél liter sörben csörgő telefon. 130k-ért vet a poszter egy szart. A CAT meg csak 40-50k Igaz nem okos cucc, de lehet telefonálni vele és egy telefonnak ez a lényege. (vagy van még okos CAT cucc is de az már 100k környékén van... Viszont az is hozza a törés álóságot meg a vízhatlan kivitelezést)

ptspts 2015.07.28. 16:41:47

@Atörökk: Nem rohangál, hanem táncol. Be van tanítva, hogy magánhangzóról mássalhangzóra lépjen, és viszont.

AtiSnatch 2015.07.28. 16:42:31

@igazságos: szerintem arra célzott, hogy ráborult egy kamionnyi postagalamb.

Macropus Rufus 2015.07.28. 16:44:29

@AzUtazó: vagy csak simán feszűltsűg volt a kijelzőjében. Nem kapott nagy ütést, hiszen nincs sérülés, de annyira elég volt, hogy a feszültség miatt megrepedjen a kijelző. Nekem egy 8700g BB-vel volt ilyenem. Kb. 30cm-ről eset le. Felvettem és láttam amit a repedés szépen komótosan elindúl az egyik sarkából a másik felé. Gy.k. állat módjára tették be az lcd-t, ezért megveszűlt és az ütéstől kiengedett, gy.k. elrepedt,

ptspts 2015.07.28. 16:45:25

@sugargiraffusplumps: Az sem segítene, a Nap belsejében még melegebb van.

GQ 2015.07.28. 16:51:46

@Firestarter.18: most menő vagy a nemvízálló-óccsó telefonoddal.

a lényeg az, hogy vízállónak adják el. hogy mi a f@szt akart fényképzeni a víz alatt, nem teljesen mellékes?! ha veszel bármit, amire azt mondják, hogy ezt tudja, és mikor oda kerül a sor, akkor mégsem, akkor nem sírna a szád?! gondolkoggyá' má', még ha nehéz is. lehet a usert ekézni, de nem volt ostoba, csak qva sok felkiáltójelet használt.

a többi okos seggfejnek is ezt tudom mondani.

fda 2015.07.28. 16:51:51

@igazságos: Igaz, igaz.

Akkor beszéljünk a lényegről: a Z3 a sony szerint akkor vízálló, ha édesvizet kap, másfél méternél nem kerül mélyebbre, be van zárva az össze csatlakozófedele, és így is csak legfeljebb 30 percig.
Azt hiszem egy vadiúj telefon esetében a szerviznél van a bizonyítás feladata, tehát kérni kell, hogy bizonyítsák be, hogy a használat nem felelt meg a fentieknek. Ha ezt nem tudja a szerviz bebizonyítani (márpedig bizonyítani elég nehéz lehet, hogy pl. mennyi ideig volt víz alatt, vagy hogy a dugó jól be volt-e nyomva), akkor meg köteles kijavítani.

apanna 2015.07.28. 16:54:08

Nekem kompakt van, az a vízálló.

Atörökk 2015.07.28. 16:56:14

@sugargiraffusplumps.: már 20 évvel ezelőtt is késő lett volna.

chili wili 2015.07.28. 16:57:37

Jaj, a Sony márkaszervize ilyen (Újpest), nem szabad oda leadni a telefont.
Be kell őket perelni, a telefont pedig csak sérülési jegyzőkönyvvel átvenni.

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 16:58:43

"Komolyan nem tudom feldolgozni, hogy éjjel nappal dolgoztam, több hónapig egy oylan telefonért, amit évekig akartam használni "

ez itt az alapvető baj. takaró - nyújtózkodás eete

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 17:04:57

Egyébként tökre nem értam mi a nagy kihívás egy vízálló telefonban, nekem a zsebfényképezőm 50ezer forintért úgy vízálló több méterig (és tényleg az, sokat videozok vele viz alatt), hogy van rajta vagy 10 fizikai gomb, az oldalajtaját minden töltésnél ki kell nyitni, van neki hangszórója.

amindenes.blog.hu 2015.07.28. 17:06:54

Van 5 körül Motorola víz por és ütésálló. Vagy ott vannak a Bear Grills féle katonai telefonok, na azok körberöhögik az Xperia-t. BTW ha a Z3 130.000FT hogy lehet a Z2 200.000FT a Telenorba? Vagy a Telenor full kretén és rápakolta rendesen az áfát(aka megfordult a polaritás mivel régebben a telefon üzletekbe volt olcsóbb) vagy a Sony belátta hogy hülye és levitte az árakat főleg mert kevesebben dőlnek be a vízállóságának. Erősek a telefonjaik és nem olyan rossz a szoftver hardver mint egy nyolcmagos kínai dogee-ba de a vizet nem bírják..egy se bírja 15-30 percnél tovább legalábbis az ilyen díszek nem.

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 17:25:17

@ptspts: " A Sony ott is hibázott, hogy a sok panasz után nem hívta vissza a modellt, hanem továbbra is vízállóként árulja."

Az fel se merül benned, hogy sok gyp-s juzer szimplán leszarja a juzermanuált és pl nem precizen (vagy egyáltalán nem) dugdossa be a gumidugókat és aztán sír a szája.

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 17:27:36

Egyébként meg 30ezerért nikon vízálló fényképezőt hajigálnak az ember után, aki annyira kretén, hogy a 1xx ezres telefonját - amiért hónapokat kell güriznie - viszi magával fürdeni az megérett a kihalásra.

Thule 2015.07.28. 17:30:53

A fikázók és a Sony-t oltók elgondolhatnának a poszttal kapcsolatban az alábbiakon: 1) a posztoló ennyi pénzért nem vehetett független gyári (2 év!!) szavatosságú telefont, mert ennyiért nem lehet. Tehát vagy 0% ÁFA-s 'kisbolti 1 év garis' telefont vett, vagy szolgáltatótól vette. Nagyon nem mindegy, hogy HOL vette és HOVA vitte szervizelni? Mert tuti nem a Sony hivatalos magyarországi szervizébe (Cordon). A felkiáltó jelek mennek a posztban de a tények leírása már nem megy. Ez az információ lenne a lényeg, hogy hol vette a telefont és milyen szavatossági feltételt kapott rá! Minden kulturált helyen vásárolt legális telefonra 2 év teljes körű szavatosság jár.

2) Világosan le van írva, már fentebb linkelték is sokan, hogy a telefon bizonyos feltételek teljesülése esetén vízálló csak. Ha lemerülsz vele, akkor annak annyi. A 1,5 métert szigorúan be kell tartani de ez inkább arról szól, hogy a vízfelszín alá rakod a telót és úgy fényképezel vele. A 30 perc pedig 30 perc, nem 45 és nem 60.

3) A LEGFONTOSABB a zárófedelek állapota. Akinek ilyen telója van az pontosab tudja, hogy az USB töltést is eldugták egy ilyen zárófedél mögé, amit állandóan nyitogatni kell, máskülönben vezetékkel nem tudod tölteni. A posztoló esetében nyilván pár nap alatt ez a fedél nem tudja a vízzáróságát elveszíteni de kb fél év alatt a folyamatos ki-be nyitogatástól, használattól függően a műanyag záró fedél elkopik és a fedél maga szemmel eleinte alig láthatóan elhajlik. Utat engedve ezzel a víznek. Tehát, hogy ezt elkerüldd, vagy mágneses töltést használsz (nem véletlenül van!), vagy vezeték nélkülit, vagy ha mindenáron vizezni akarsz és USB-vel töltesz akkor viszont zárófedél csere szükséges kb 4-5 hónaponta Otthon elvégezhető 30 másodperces művelet, nem jár garivesztéssel mivel nem kell szétszedni semmit.

Ennyi a lényeg, tájékozódni kellett volna azelőtt mielőtt megvetted a telódat.

- egy évek óta Sony Xperia tulaj akinek még sose ázott be a telója

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 17:32:22

@fda: "Ha ezt nem tudja a szerviz bebizonyítani (márpedig bizonyítani elég nehéz lehet, hogy pl. mennyi ideig volt víz alatt, vagy hogy a dugó jól be volt-e nyomva)"

Nem olyan nehéz ezt bizonyítani, rendesen lezárva beteszik a vizbe 30 percre és ha nem megy be a viz, akkor a lezárással volt a hiba, Mert olyan nincs, hogy rendesen lezárva egyszer belemegy a víz utána meg nem.

Thule 2015.07.28. 17:32:55

*jótállás és nem szavatosság, bocsánat elírás

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 17:39:35

@Thule: "Minden kulturált helyen vásárolt legális telefonra 2 év teljes körű szavatosság jár."

Izé, a szavatosság minden magyar eladóra vonatkozó törvényi kötelezettség, viszont azt a juzer a hajára kenheti, mert a szavatosságnál neki kell bizonyítania, hogy a termék a hibás. A jótállás az ahol az eladónál van a bizonyítási kényszer, mondjuk pl a Sony márkaboltok 2év jótállással adják 170ért, a sufniGSM-ek meg 130ért 1év bolti jótállással.

Thule 2015.07.28. 17:44:47

@eßemfaßom meg áll: már javítottam (volna) előtted ha lehetne szerkeszteni :D Hívhattam volna garanciának és akkor mindenki tudja mi van de ugye a 'garancia' szó a jogszabályban nem létezik. Fogyvéd blogon meg ne írogassunk már olyat ami nincs (de ne is hívjuk a jótállást szavatosságnak :P)

A lényegen összességében a garancia/jótállás szavak nem változtatnak, a sufniboltos olcsó szarnak amit az okosgyerek javít a függöny mögött ránézésre, ez az ára. Az ilyen emberek írnak a Sony-nak leveleket, tájékozódás nuku, információ gyűjtés nuku, csak a hiszti megy, "vízálló oszt jóvan rakom a tenger aljára"... utána meg írom az ezer felkiáltó jelet, attól aztán jobb lesz.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 18:19:18

Sose volt vizallo telefonom, igy nem tudom megmondani, elbaszta-e poszter vagy sem. Mindazonaltal pont ezekert soha nem is lesz. Ha a mostani vizet er, nem is lesz kerdes ki baszott el mit. De azert drukkolok a posztrrnek
Masreszrol ekkora hisztis picsat is reg lattam itt. Mintha az ovodaban arulkodna z ovoneneinek. Javaslom, hogy faradjon be a sonyhoz, vagja magat a foldhoz es bomboljon. Eleg szegenyes jellem ha valaki a "kapcsolataiva" fenyegetozik( valoszinuleg termeszetesen a fele se igaz, de ettol is nagyobb embernek tunik).

Aureliano Buendía 2015.07.28. 18:43:23

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lesz még itt máunikásóóó

Aureliano Buendía 2015.07.28. 18:45:32

@AtiSnatch: nem baj, valakit ismer az ertéelnél. Pláne, ha ő a takarítónő.

Ilyen helyesírással mást elképzelni nem tudok.

Aureliano Buendía 2015.07.28. 18:48:43

@Józsi, a köcsög: jah, hát nem érted ezt, hisz élete fotóját készítette volna el a medencében gy nagyon fontos és ismert blog számára.

Aureliano Buendía 2015.07.28. 18:54:12

rém egyszerű: víz alatt minyonos bőröndbe kell csomagolni, akkor a mobilnet keretét sem fogyasztja

Aureliano Buendía 2015.07.28. 19:08:26

ha a poszter értelmes lény lenne, akkor elmondhatnánk neki (és meg is értené), hogy ebben az esetben a gyártó (és szerviz) kell hogy bizonyítsa azt, hogy ő nem rendeltetésszerűen használta a telefont.

De ott van az a ha... mert még az is lehet, hogy baszott a leírásra, el sem (tudta) olvasni (depláne értelmezni).

Meg sérülten átveszi az épen leadott telefont? Érdekes na.

Az meg már a non plus ultra, hogy miért vesz meg valaki olyan dolgot, aminek a megszerzése nagyon komoly anyagi áldozattal jár, és annak elvesztése újabb egzisztenciális problémákhoz vezet? Volt az a régi szólásmondás a takaróval.

RTL-es ismeretséggel, (híresnek gondolt) blog támogatásával dicsekedni, pláne ilyen trágya helyesírással... tipikus szürke kisember a posztoló, aki nagyobbik részt önmagát szopatta be.

Amúgy sajnálom a posztolót, de nem a telefonja miatt. Elmondanám neki, hogy miért, de úgysem értené meg.

Ugyanakkor drukkolnék neki. Hátha egyszer sikerülni fog (bár tudom, hogy úgysem).

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 19:11:08

@Aureliano Buendía: Vigyazz, mert be leszel kopve az rtl-es gyartasvezeto ismeroseinek es blogokon fog sarazni. En a heJedben bocsanatot kernek es vennek egy telefont a poszternek( es fizetnem az agybeultetest... Manapsag draga az ilyen)

sarostehen 2015.07.28. 19:16:13

@igazságos: Nem. Nem engedheti meg magának.

Telefon = használati tárgy.
Ha elromlik, elveszik stb veszünk másikat és haladunk tovább.

Az ilyenek vesznek fel fejetlenül lakás, és/vagy autóhitelt, aztán megy a csipogás hogy nem tudják fizetni, és valaki mentse meg őket.

Nekem most S4 mini van. bármikor megvehetnék egy S6-ot, vagy iPhone 6-ot. De pont leszarom, és nagyon nincs kedvem kiadni több százezret egy telefonért...

Aureliano Buendía 2015.07.28. 19:24:40

@Az antiochiai szent kézigránát: de legalábbis ki kéne raknom néhány felkiáltójelet.

Agybeültetés? Tom Criuse épp most forgat róla filmet.

Atörökk 2015.07.28. 19:25:12

@Aureliano Buendía: te ezt rosszul látod, és egyáltalán nem érted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

netrunner71 2015.07.28. 19:31:53

@sarostehen:

Ezt már én is leírtam egy másik vadásznak.
Ha valaki egy heti nettó fizetésénél többet költ telefonra az azt jelenti, hogy erején felül költekezett.
Magyarán, a pénztárcájához képest luxus terméket vásárolt.
Azt azért megértem, hogy ez volt az álma, de akkor talán nem ezzel kezdem a tesztelgetést.
Sajnálom a posztolót a több havi spórolásért...

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 19:35:11

@Aureliano Buendía: Lehet a poszter az egyik főszereplő...
@netrunner71: Én nem sajnálom. Nagyon nem.

netrunner71 2015.07.28. 19:47:08

@Az antiochiai szent kézigránát:
Nem pont úgy sajnálom. :-P

Tudom, nem az én dolgom megmondani, hogy mire költse a pénzét.
De. Ha valakinek az az átkozott telefon a fontos, annyira, hogy hónapokat koplal érte, ott komoly gondok vannak.
Sajnálom, a posztert, hogy ilyen a felfogása. Bár, nem tudjuk, hogy hány éves az illető, én 17 évesen elmentem hétvégenként bútort pakolni, hogy megvegyem az első (hehe az is Sony volt) Walkman-emet.Beleszakadtam, de meglett! :-D

(Igen, vén hülye vagyok,akkor még menőnek számított egy ilyen cucc:
i.ytimg.com/vi/FBQZHcQpjV8/maxresdefault.jpg)

eßemfaßom meg áll 2015.07.28. 19:56:05

@netrunner71: 2xMEGABASS asztakurvaaaaaa mifelénk az Unitra sétálómagnók között egy ilyennel istencsászár lehetett az ember kölke

Aureliano Buendía 2015.07.28. 19:58:35

@Atörökk: hááááát... talán nem is baj. Ha ilyen ismerősöm lenne, elég sok energiát emésztene fel, hogy letagadjam őt.

@Az antiochiai szent kézigránát: a félkegyelmű?:D

netrunner71 2015.07.28. 20:04:42

@eßemfaßom meg áll:

:-D Drága is volt mocskosul, 6500(!!!!) Forint. Csak az összehasonlításért: 75 forint volt egy lityi benzin, 25 egy liter tej, 310 egy kg sertéscomb.

pete_r 2015.07.28. 20:05:33

Az ősöreg Motorola Defy-m tényleg vízálló. Ütésálló is, kőlépcsőn tesztelve (bár nem szándékosan...). Nem utolsósorban újonnan 53 eFt volt (amikor az aktuális alma százonezer). Mostanra kissé lassú de még küzd! :)
A Z3 marketingesei az említett f***korbácsot érdemlik a marketingért, a szerviz a törött hátlapért, de főleg a hozzáállásért, a poszter meg amiket előttem sokan leírtak.

pete_r 2015.07.28. 20:08:19

@pete_r: helyesen a vége: "a poszter meg azért, amiket előttem sokan leírtak."

Netuddki. 2015.07.28. 20:14:58

@Thule: "A LEGFONTOSABB a zárófedelek állapota. Akinek ilyen telója van az pontosab tudja, hogy az USB töltést is eldugták egy ilyen zárófedél mögé, amit állandóan nyitogatni kell, máskülönben vezetékkel nem tudod tölteni."

Ebből látszik neked nem ilyen telefonod van. Ha lenne tudnád, hogy nem USB-n hanem a dokkolójával kell tölteni. Amihez semmit nem kell nyitogatni rajta.
Legalábbis a Z1-nél így van. Fürdőben simán kibírta a vízalatti videózást.
A Z3-at meg nem ismerem, de annál sem lehet máshogy...

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 20:17:14

@Aureliano Buendía: Valamiért nekem ez ugrott be a poszter és a köztünk lévő különbségről. ( az agyhiányt nem vettem figyelembe):

youtu.be/OXVpQ3MN_Qw?t=1m42s

Sandor Akarki 2015.07.28. 20:23:47

130000... hónapokig dolgozott érte... noooormááális?

Atörökk 2015.07.28. 20:40:46

@Aureliano Buendía: ha ilyen ismerősöm lenne, már nem lenne.

Aureliano Buendía 2015.07.28. 20:51:32

@Atörökk: apropó!!!!!!!!!!!!!!

@Az antiochiai szent kézigránát: nekem a posztolóról csupa irodalmtörténeti klasszikus jut eszembe. Dosztojevszkij, Hugo... A félkegyelmű, Nyomorultak... :)

netrunner71 2015.07.28. 20:57:10

@Aureliano Buendía:
Esetleg a hazai irodalomból a Szegény gazdagok...

Körömcsiga 2015.07.28. 21:04:42

Há nem értem, szétmarta a víz? Nem? Akkó vízálló! Ki mondta, hogy működik is utána??? :) A motorola defy ugyanez a történet, beázás miatt nem javították gariban...

robogó 2015.07.28. 21:29:19

Ne bántsátok már szegény srácot, én például most akartam venni sony xperia z-t ergo nem veszek! Maradok az Alcatel C7-nél legfeljebb nem teszem vízbe. A spórolásról annyit én 1992-ben spóroltam össze 165000Ft-ot egy Yamaha motorra. Vért izzadtam meg szartam!

fillérbaszó vadász 2015.07.28. 21:37:36

Javaslom a poszternek, hogy dolgozzon és gyűjtögessen pénzt 3 éven keresztül, vegyen egy kurva nagy 4ks led tv-t egy millióért és bassza tönkre azt is. Sőt vegyen egy kocsit is és egy szakadék előtt kísérletezzen, hogy valóban annyi-e fékútja mint ahogy a leírás írja.

AtiSnatch 2015.07.28. 22:05:17

@bértrollbosszantó_kovi1970: ebből látszik, hogy egy kommentet nem bírsz végig olvasni.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.07.28. 22:09:30

ez nem egy igazi panasz, csak trollkodás. Nincs olyan ember e Föld kerekén, aki hónapokig spórol egy telefonra, majd egy mozdulattal a víz alá dugja.

Én ezt nem hiszem el, ez a stílus, ez a poszt, ez trollkodás kell, hogy legyen.

Thule 2015.07.28. 22:28:24

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ha saját magad ismered be, hogy nem Z3-ad van akkor miért vádolsz meg másokat azzal, hogy nekik tuti nem olyan van? Elárulom akkor Neked, hogyan működik a töltés a Z3-on.

1) Kinyitod a zárófedelet a telefon oldalán (több fedél is van) és ott találod az USB töltő csatlakozóját.

2) Fogod a telefont és belerakod a DK48-as gyári Sony dokkolós töltőbe, amiben ugye oldalra kell dönteni mivel a mágneses töltő csatlakozó a telefon oldalán van. Ebbe a dokkolóba tokkal együtt nem tudod belerakni a telót, max a Style Cover-el. Pl a Krusell tokok, amiket árulnak Sonynál, nem kompatibilisek a dokkolóval.

3) Veszel egy mágneses töltőfejet (pl Magtron) rárakod az USB tőltőkábelre és a mágneses töltőfejet rakod a mágneses csatlakozóhoz.
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR8dB0ONFehd6VIcnWQcJzuMpicYWXax0Rkv5yyphw5fxndmnWIbQ

4) NFC-n keresztül vezeték nélküli töltéssel töltöd 'söralátét' jellegű kör alakú töltőpaddal, amire a telót tok nélkül kell rátenni.

Most akkor kinek nincs Z3-a? :) Semmi bajom azzal ha tévedek és kijavítanak, beismerem. Viszont az ok nélküli alaptalan vádaskodást gyűlölöm, amit hozzám vágtál az az volt. Egyébként nem mondtam sehol, hogy Z3-m lenne :) Azt sem, hogy nincs.

Black Hole 2015.07.28. 22:31:41

De ha egyszer ez a K.J. vett egy kurva telefont, amit víz alatt is lehet használni, mert a gyártó azt mondja, akkor nehogy már ő legyen a fasz, amiért vízbe rakta. Lehet az a mániája, hogy a kádban készít fotókat, vagy videót arról a pillanatról, amikor az ánuszát elhagyja egy gázbuborék. Namost ha ezért vett egy nem olcsó telefont ami erre alkalmas, akkor már had legyen elvárható, hogy az első alkalommal ne ázzon szarrá. Szerintem küldeni kellene egy emailt a Sony-nak, hogy így járt, ilyenkor mi van?

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 22:49:29

@Black Hole: De az értelmi szintje nem terjed idáig. Nyilván hatásosabb a sokat elért áltiskolás osztálytársakkal fenyegetőzni, mert nyilván majd a sony összeszarja magát ( holnap reggel amúgy nézni fogom az rtl híreket, hátha az lesz a vezérhír, hogy a sony átbassza a vízhatlan telefont vásárlókat).
Amúgy a talafon vízálló és nem hülyeálló. Olyan telefon sajnos nincs :(

ati27 2015.07.28. 22:49:54

Z1 compactom van, usb-n keresztůl töltöm a telefont. Viszont a fedél visszazárása alőtt mindig csekkolom fedél tömítését. Elég gyakran fürdik a telóm! ☺ igaz nem is hónapokat spóroltam rà!! :)

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 22:56:21

@robogó: ha srác létére a ridikül magazint olvassa akkor én kérek elnézést :D

AtiSnatch 2015.07.28. 22:58:25

@ati27: na válassz másik nikket, mer még asszongyák, hogy kamu profillal védem a Sonyt:D

Egyébként a mágneses töltőfej nem hülyeség, ebayről már 2000 alatt tudsz rendelni :)

Beer Monster 2015.07.28. 22:59:00

Azért törték el, hogy ne kelljen cserélni.

AtiSnatch 2015.07.28. 22:59:45

@Az antiochiai szent kézigránát: nem mondta, hogy olvassa, csak a hetero barátjának ott dolgozik a barátnője! :D

Black Hole 2015.07.28. 23:05:47

@Az antiochiai szent kézigránát: az RTL még hagyján, de a Ridikül magazin, az nagyon odabasz :-)
Engem egyszer valaki azzal fenyegetett meg, hogy a haverja idegenlégiós volt. Gondolhatod, hogy a gatyámat szippantós kocsival kellett takarítani, annyira összeszartam magam.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 23:06:41

@AtiSnatch: Erről valamiért a Jay és Néma bob visszavág ugrott be :D

a barát barátnőjének a barátja pedig a gyártásvezető az rtl-nél? :D

Black Hole 2015.07.28. 23:07:47

@AtiSnatch: szerintem itt valakinek nincs akváriuma :-)

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 23:14:02

@Black Hole: Amúgy hazudik a nyomorultja... Bátor voltam és végigpörgettem a ridikült, de egy fia cikk sincs erről... És most meg kell néznem valami belezős cuccot, hogy helyreálljon a lelki egyensúlyom

@Poszter: Ha hazudsz, legalább úgy tedd, hogy ne bukj le gyorsan. Idióta.

AtiSnatch 2015.07.28. 23:15:09

@Black Hole: egy nyamvadt aranyhalat nem bíznék rá ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

AtiSnatch 2015.07.28. 23:17:40

@Az antiochiai szent kézigránát: megírták, csak nem ért oda lapzártáig... De legalább holnap ez lehet a vezető hír. Ja, nem.

AtiSnatch 2015.07.28. 23:19:31

@Az antiochiai szent kézigránát: képes lenne szájon át lélegeztetni. Hiányzik az nekem, hogy rám küldjék a négytappancsot?

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 23:23:47

@AtiSnatch: merülj a víz alá, akkor nem találnak meg :D Csak jól zárd be a réseidet :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.28. 23:24:59

@Az antiochiai szent kézigránát: ja és csak fél óráig maradj ott max és ne menj másfél méternél mélyebbre :D :D :D

Verghaust 2015.07.28. 23:36:45

En belecsusztam az Ipolyba a Samsung S4 Active-ommal, es siman kibirta. Pedig a jack aljzaton nincs is gumisapka, siman belefolyhat a viz. Igaz egy oraig, amig ki nem szaradt, azt erzekelte, hogy fules van bedugva :)

_Chegue 2015.07.29. 08:49:52

Nekem egy közel 2 éves XperiaZ-m van (első generációs). Soha nem jutott még eszembe, hogy pl a medencében, vagy a tóban a víz alatt fényképezgessek vele.
De nem kímélem, mert porban már fetrengett, esőben már ázott és 2x repült ki a kezemből lépcsőről járólapra kijelzővel lefelé. Eddig semmi baja nem történt. A kifelző nem tört be, por nem ment bele, a széle nem pattant le, mert van egy gumi kerete. Szóval ésszel használva szinte kivégezhetetlen. Csak is ilyet vennék újra.

2015.07.29. 09:16:55

Víz alatt telefonálni ősi román dolog.
Aki éjjelnappal dolgozik egy telefonért az sikeres ember nem lehet.
Fospunpa volt ma már ?
és ede ?

2015.07.29. 09:20:33

@fillérbaszó vadász: nincs igazad. ha a telefont vízállóként reklámozzák akkor legyen is az !
ha az autót szakadékállóként adják el akkor mehet vele szakadékba is.
A te példáid rosszak, kérj elnézést.

joska61 2015.07.29. 09:21:07

@ColT: Mitől lehet többet keresni egy 2-300.000-es telefonnal, mint egy 50.000 alattival?

Jegkoko 2015.07.29. 10:12:22

@Thule: Nem hiszem, hogy azért ázott volna be a telefonja mert szürke importos bolti garanciális példány volt.Ennek semmi köze az egészhez.Ezt a telefont is a 4 éves kinai kisgyerekek csinálják, ugyan ugy mint amit megveszel hivatalos garanciával jóval drágábban.Csak éppen a bolti garanciálisnál nem javítják mindenféle kamu indokra hivatkozva, mig a hivatalos garanciával meg igen.

szabogyula 2015.07.29. 10:13:30

Sziasztok ! Nem olvastam végig a kommenteket nemtudom volt-e már ....nekem azt tanácsolták nyissak ki minden fület a telón , minden kártyát vegyek ki belőle , tegyek egy tálba rizst kb 2 cm vastagon , bele a telót nyitott fülekkel , megint 2 centi rizs , hagyjam úgy két napig , és a rizs kiszivja a nedvességet ......és láss csodát bejött ,,,működik megint .

2015.07.29. 10:41:35

@szabogyula: ugyanez van pétisóval is csak ott 5 centi vastagon kell beteríteni a telefont vele és a holdtöltekor, éjfélkor ki kell vinni a keresztúthoz.

szabogyula 2015.07.29. 10:56:04

@Kulics: szerintem ezt a " humorérzék " nevü dolgot még gyakorold , pláne ha valaki konstruktivan kiván hozzászólni ....

2015.07.29. 10:59:32

@szabogyula: igen igen, most gyakorlom. bocsánat ha neked nem tetszett, a san remoi dalfesztivált pedig megnyertem vele 1968-ban.

KaTe 2015.07.29. 12:19:31

@Verghaust: Biztos bedugult a füle a víztől...

@Kulics: Szerencsére az emberek többsége azért fenntartásokkal kezeli a reklámokban elhangzó sületlenségeket. :)

Bírom, amikor a reklámban egy termékre olyan szavakat használnak, amiket amúgy a büdös életbe nem hallanék normális embertől, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben olyan tulajdonságokkal ruházzák fel azokat, mintha az univerzum egyik - eddig még fel nem fedezett - csodájáról beszélnénk.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.29. 12:49:54

Bzd+ Gayver! Ez telcsi, nem svájci bicska!

fillérbaszó vadász 2015.07.29. 13:06:20

Egyik ismerősőm mesélte, még kb. tíz éve, hogy volt akkor egy telefon (nem emlékszem milyen márka), amit víz és ütésállóként reklámoztak. Akkor még nem voltak érintőképernyős telefonok. A csávó részeg volt és menőzőtt a kocsmában a haveroknak, hogy ütésálló. Ledobta teljes erőből a kőpadlóra, majd beletett a sörbe. Mondta, hogy semmi baja. Majd kimentek egy kerítéshez, ahol ilyen tűskés acélrúd volt, a csávó teljes testsúlyával, ráugorva rányomta a telefont és a telefon ketté tört. Az is egy balfasz volt, meg a poszter is.

Black Hole 2015.07.29. 14:41:09

@Az antiochiai szent kézigránát: persze, hogy még nincs benn a Ridikül magazinban. Ilyenkor minek? Majd a karácsonyi számban, a bejgli recept mellett! Az milyen ütős lesz. Akkor majd azok is olvasni fogják, akik most tanulnak magyarul azért, hogy karácsonyra el tudják olvasni a bejgli receptet, mert azt akarnak sütni a családnak, így aztán Brazíliától, Új-Guinea-ig bezárólag mindenhol tudni fogja a nagyvilág, hogy micsoda árverés ez az egész vízálló Sony telefon. Ki van ez találva nagyon!

Az idegenlégiósról meg nincs infóm, azt az ijesztgető titokban tartotta, hogy konkrétan ki az? Lehet, hogy valami aknára lépett kripli, aki max úgy tudott volna elintézni, hogy agyondob a mankójával.

Black Hole 2015.07.29. 14:55:06

@AtiSnatch: erről meg az jutott eszembe, hogy az aranyhal elmegy szabadságra, és a cápa ugrik be helyette. Aranyhal elmondja az instrukciókat, hogy ha valaki kifogja, akkor visszadobás fejében teljesíteni kell kívánságokat.
Szabi után aranyhal megy vissza, hogy visszavegye a pozícióját, és kérdi a cápát, hogy "volt valami?". Cápa mondja, hogy "igen, kifogott egy cigány, és az volt a kívánsága, hogy földig érő farka legyen". Aranyhal kérdi, hogy "és meg tudtad oldani?". Cápa erre: "hát persze. Leharaptam a lábait tőben."
süti beállítások módosítása