Tékozló Homár

A képi világ káprázatos, csak rossz szögből nézi a béna felhasználó

2015.07.30. 14:38 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-07-17_14_08_51.png

Káprázatos képi világ, csak ennyit szeretett volna Adél. Nem jött össze. Kapott viszont remek tanácsokat (döntse más szögben a képernyőt) meg magyarázatokat (nem hiba, hanem tulajdonság vö. nem vak az, csak bátor). Kár, hogy későn jött ki ez a májusi teszt.

Kedves Homár Hilda!

December óta húzódó szélmalomharcom történetét szeretném megosztani veled és a Lenovo minden potenciális vásárlójával. Előre levonnám a történet tanulságát: ha jót akarsz magadnak, Lenovot soha, semmilyen körülmények között!

Múlt év decemberében vásároltam egy Lenovo Z50-75 típusú laptopot. Középkategóriás gép, de így is jóval 100 ezer forint felett volt az ára új modell révén. 2 év teljes körű garancia, remek multimédiás tulajdonságok, gyors, masszív gép- boldog voltam a választásommal. Ebben az árkategóriában kiemelkedőnek tűnt a FullHD felbontású monitor, ez volt az egyik fő szempontom a vásárlásnál, mivel sokat használom a számítógépet filmnézésre. A gépet az alábbi szavakkal reklámozták (és reklámozzák továbbra is): „Élvezze a káprázatos képi világot a 16:9 képarányú, széles képernyőn, melyhez 15,6"-os Full HD-kijelző (1920 x 1080) is választható.”. Káprázatos képi világ, ez kell nekem!

Nos, hamar rá kellett döbbennem: szégyentelenül át lettem verve rengeteg másik felhasználóval egyetemben.

Miután beüzemeltem a laptopot, első dolgaim közé tartozott, hogy kipróbáljam a kijelzőt egy HD minőségű filmmel. Legnagyobb megdöbbenésemre kristálytiszta kép helyett egy pacás rémség bontakozott ki a szemeim előtt. A jelenségről mellékelek képet a könnyebb megértés érdekében, de igyekszem szavakban is összefoglalni, ami történik (sokan így is ráismernek majd a helyzetre Commondre 64-gyel szerzett élményeik alapján): a színárnyalatok közötti átmenet nem folyamatos, hanem azok élesen elhatárolódnak egymástól, mintha különböző rétegekben jelennének meg- a szürke például nem szürke, hanem világos szürke, kicsit kevésbé világos szürke, sötétebb szürke, sötétszürke, satöbbi. Mivel világunkban kimondottan jellemzőek a színátmenetek, a legtöbb film, fotó az előző modell alapján pacarengetegként jelenik meg a káprázatos képi világot nyújtó monitoromon.

20150710_233811_1.jpg

Az első döbbeneten átesve segítségül hívtam Google barátunkat. Ekkor körülbelül egy hónapja forgalmazták a laptopot, de még így sem telt soká, mire rátaláltam az első magyar nyelvű forrásra, ami említette a problémát. Katasztrofális színmélység, írta egy illető, a szerviz nem csinált vele semmit.

Itt már aggódtam amiatt, ami végül beigazolódott: szériahibáról van szó, ami nemcsak Z50-es, de G50-es modelleket is érint. Hosszasan kutattam „sorstársak” után, egyre több angol nyelvű bejegyzésre bukkantam, amikben erre a hibára keresték a megoldást, minden erőfeszítés ellenére eredménytelenül. Feltúrtam a Lenovo és az AMD honlapját driverek után, de semmilyen frissítés nem segített. Azonban találtam egy korábbi Lenovo modell frissítései alatt egy reményteli javítást: egy olyan hibát orvosolt, ami 16bites színmegjelenítéssel járt 32bites beállítás esetén is. Mivel ez a hiba gyanúsan emlékeztetett a sajátomra, naiv fejemmel úgy gondoltam, hamar intézkednek az én laptopom ügyében is. Komolyan azt mertem gondolni, hogy 2015-ben elfogadhatatlanul nagy hiba, hogy egy multimédiásnak reklámozott laptop 80-as éveket idéző képi megjelenítéssel bír. Gondolom nem nehéz kitalálni: a Lenovo szerint ez nüansz.

A probléma felfedezése után pár nappal nyitottam egy topicot a gyártó hivatalos fórumán, amiben részletesen leírtam a panaszomat és felhívtam a figyelmet, hogy az ábra szerint sajnos nem egyéni balszerencséről van szó. Azóta már több, mint 3000 megtekintésnél jár az eredeti üzenet, rengeteg hozzászóló írta le a saját tapasztalatait és követelt megoldást, teljesen sikertelenül. Nagyjából 3 hónapba telt, mire egy Lenovo alkalmazott felkarolta az ügyet és felterjesztette kivizsgálásra, aminek pár hete született meg az eredménye: a gyártó szakértői azt javasolták, állítsuk a monitort más szögbe és megoldódik minden problémánk.

Szóval van egy súlyos, valószínűleg szoftver-eredetű hiba, amire a Lenovo stábja ezt bírta kiböfögni. Mindeközben sok külföldi panaszos próbálkozott az országa hivatalos Lenovo képviseleténél előre vinni az ügyet, de még egy egységes álláspontot sem sikerült kialakítania a cégnek, valakinek a szerviz a számítógép alaplapját akarta kicserélni, valakivel viszont egyszerűen közölték, hogy ez nem hiba, hanem a laptop egy tulajdonsága. Itt megfogadtam, ha soha nem ismeri el ez a hitvány banda a hibáját és hosszú évekre ezzel a szarral ragadok, akkor is a garanciám utolsó percéig harcolni fogok az igazamért-, ha hibás a laptop, azért, ha ez úgymond egy „tulajdonsága” a számítógépnek, akkor a megtévesztés miatt.

Második felvonás:

Eddig a pontig fel sem vettem a kapcsolatot a magyar ügyfélszolgálattal. Az ok költői: nincs ilyenje a Lenovonak! Nincs egy búbánatos telefonszám, amin fel lehetne őket hívni, egy hivatalos e-mail címet sem találtam (az összehasonlítás kedvéért: a román képviseletet két számon is el lehet érni, ez egyik ezek közül ingyenes). A garancialevélen feltüntetett telefonszám a híres TMX szerviznél csörög ki, ahol a változatosság kedvéért nem beszélhet az ember javításért felelős személlyel, csak futárt lehet rendelni a számítógép elszállításához.

A Facebook oldalukon sikerült felvenni a kapcsolatot egy alkalmazottal, akivel néhány rövidebb levélváltás után tettünk egy kört a nagy semmi körül. Részletesen leírtam a hibát, képi és írott forrásokkal támasztottam alá a panaszomat, kiemeltem, hogy nyitottam egy topicot a hivatalos fórumon és többen valószínűsítik, hogy a dithering funckió hiánya okozhatja a gebaszt (szégyenteli, hogy a felhasználók oknyomozása ennyivel előrébb mutasson, mint a cég szakijaié). Hosszú hallgatás után a következőt fundálta ki a drága hölgy: küldjem be a TMX-be a laptopot és majd ők jól megnézegetik. Homár Hilda bejegyzéseit észben tartva erről az ötletről igen hamar lebeszéltem.

Következő, állítólag hosszú konzultációt követő javaslata a következőképpen hangzott: frissítsem a drivert „16 és 32 bit között” (Homár népe, segíts megfejteni, ez mit jelenthet!). Letisztáztam, hogy minden drivert százszor frissítettem az elmúlt fél évben. „Kérem szépen regisztráljon a következő oldalon, ahol a kollégáimnak már jeleztem a problémáját és várják a leírását az ügyével kapcsolatban, hogy minél előbb megoldást találjanak rá”- szólt ő, majd belinkelte a saját fórum topicomat, igen, azt, amit az első üzenetemben elküldtem neki forrás gyanánt, ja, és ez véletlenül ugyanaz a hely, ahol fél éve tojik a Lenovo mindenki fejére. Szörnyen boldog vagyok, hogy ennyire várják a problémám leírását és oly nagyon igyekeznek megoldást találni rá! Itt tartunk most, teljes a patthelyzet.

Hogy ezek után mennyi reményem maradt? Nyilván semennyi, nem is azért írom ezt a levelet, mert bármi változást várok. Azt szeretném, ha minél több emberhez eljutna ez a történet, talán később őszül meg a hajuk, ha a Lenovo helyett egy korrektebb cégtől vásárolnak. Mondjuk olyantól, akik letesztelik a termékeiket mielőtt azok gyártósorra kerülnek, vagy ha esetleg sikerülne piacra dobniuk egy csomó selejtet, igyekeznének jóvá tenni azt. Ha valaki azonban mégis a Lenovo mellett teszi le a voksát, cinikus hozzáálláson kívül mást ne nagyon várjon. Én szóltam!

u.i.: Mivel a Lenovo fórumán kimoderálnak minden üzenetet, ami a cég elleni cselekvésre buzdít, itt szeretném megkérni a magyar hozzászólókat és olvasókat, hogy jelentsék az esetet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, hátha valaki meghallja a szavunkat!

Adél

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KaTe 2015.07.30. 20:03:54

@Az antiochiai szent kézigránát:
Kérlek, segíts megértenem, hogy 200.000 forint felett mi az ****-ra tudja kihasználni egy egyszeri otthoni felhasználó a laptopot? Ha munkához veszi, még meg tudom érteni, meg ha esetleg nem akar kapásból SSD-t rakni az új laptopba, mert félti a garanciavesztést.

Mi a francot tud kihasználni az egyszerű felhasználó egy I7 processzorban? Egy maximum 150.000-200.000 forintos konfigurációban már minden benne van, ami csak egy laptopban benne kell, hogy legyen. Én biztosan nem áldoznék többet rá.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:03:59

@ColT: Sajna garis, így kénytelen vagyok bevinni. Ja pluszba meg meg is barnult a hátlap... na lehet ezért kérnek hozzáférést a fiókomhoz :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:08:09

@KaTe: Nem a poszter vagyok, így nem tudom, mire kellhetne neki egy erős gép( hacsak nem kéksugár nézésre). De mint mondottam volt, pont miattuk vannak ezek a notik. Akinek mindegy, csak piros legyen, az vesz egy alsókategóriás gépet ( de mondjuk az értelmesebbje utánaolvas vagy ha van ismerőse aki ért hozzá megkérdezi), akinek meg azért lényeges mit használ az inkább asztalit vesz, vagy spórol egy jobb gépre. Te meg hogy mire használod, az a te dolgod. Internetezni jó a 90 ezres is.

Aureliano Buendía 2015.07.30. 20:10:12

@ColT: az tény. hogy a mostani filmek java része szar. Érdemesebb a régieket újranézni.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:13:01

@ColT: Ha mondom :D Pedig nem szoktam szoliban használni ( ennek lehet ahhoz köze, hogy nem szolizok :D ). Nem bírta a műanyag a hiHHHHHetetlen tellyesítményt :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:16:08

@sugargiraffusplumps.: persze. Poszter is vett egy len-óvót. csak hát nem szép. vagymi.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.30. 20:19:42

@ColT: Mint írtam össze kötöm őket, bekapcs, és azonnal rángatózik a kép 45 fokos szögekben törve sűrün egymás után amig szét nem húzom
Pedig írták a gép fórumján hogy lehet hozzá külső vinyót akasztani.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.07.30. 20:22:33

@Az antiochiai szent kézigránát: monnyuk nemtom mit rinyog ennyit, vágódeszkának még beválhat, vagy zenelejáccónak is.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:28:33

@sugargiraffusplumps.: Szerintem ennél amúgy prózaibb a helyzet. Letöltött egy xvid-et mert hát azcsak egy giga, nem 6 mint egy dvd minőség, azt sír. Nekem is 15.6-os fhd kijelzős a notim (ráadásul lenovo, igaz nem ilyen filléres szar), de soha nem volt vele gondom. Még a film is szép ( jó, a betekintési szög elég érdekes, de ezt még kibírom)

Dani23 2015.07.30. 20:36:57

Olcsó húsnak híg a leve...

LatexMátrix 2015.07.30. 20:44:21

@KaTe: "Egy maximum 150.000-200.000 forintos konfigurációban már minden benne van, ami csak egy laptopban benne kell, hogy legyen."
Kivéve a minőséget, koncepciózius tervezést és tartósságot. Egyébként tényleg minden...ami széthullik és befordulsz, ha csak ránézel is. Esztétikai-, műszaki érzék nem volt a gyerekszobádban? A poszternek volt 3 napja elállni. Utána megromlott!
@sugargiraffusplumps.: nagyon szeretlek és nagyon hiányzoll! Puszika.

Troppauer_Hümér 2015.07.30. 20:46:18

Mondjuk jó nagy faszfejek vagytok, élen ezzel a gecigránáttal.

Egy átlag hozzáértésű júzer vesz egy átlag lapospécét, majd annyit észlel hogy szar a gép, kitartó netbuzerálás után kiderül hogy gyárilag ilyen fos a gép és akkor ő a hülye?
Hát a jó kurva anyátok, az.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.30. 20:49:45

@LatexMátrix: az en gepeim nem szarok
szo sincs csucskategoriarol, de nekem nem jatekra kell
van sonyvaio, hp dell, macbokk
a legfiatalabb /hp/ is 2 eves, tokeletesen teszik a dolgukat, hiba nelkul
most a hatterben eppen a Debrecen meccse megy teljesen jo minosegben
ha nagyobban akarnam nezni, de nem akarom, akkor "bedugom a madzagot a tv-bol" oszt ennyi
a csere kerdese nem azon mulik, hogy mi az arfekvese es szar-e vagy nem
sima termekeknel honapokig visszavihetem, azzal az indokkal, hogy meggondoltam
computereknel asszem az ido rovidebb, de nem 3 nap, nem tudom mert meg sosem kellett visszavinnem, mukodnek
olyan 2-3 eve vettem tv-t tevedesbol samsungot, jonak tunt
azutan otthon neztuk, nezegettuk a musorokat es nem voltam elegedett vele es rajottem a szobankba 1 szammal nagyobb is kell
1 honap mulva visszavittem es kicsereltem 1 nagyobb sonyra
a csere 5 percig tartott
/szoval van ilyen kereskedelmi hozzaallas is, vagyishat gondolom a torveny is eloirja
a posztolonak is csere kellett volna, igy nehez less, mert a jelek szerint nincs konkret hibaja, cask a minosege szar
nehez ugy

LatexMátrix 2015.07.30. 20:52:42

@Troppauer_Hümér: túl sok kommersztermék túlszar, ennyi. Ezért írtam a szatyor-kőalatt élethelyzeteket. Kinyaljuk a seggét akkor. Anyánkat. Valamikor át kell esni az ilyenfajta tűszkeresztségen. De akkorse fér a fejembe, hogy sose látott még a környezetében laptopot? Vagy öreg és azthitte, ami új az jó és ilyen egyszerű? Én lennék a gecigránát? Sirály.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:54:39

@Troppauer_Hümér: Az, hogy rövid pályafutásommal kivívtam egy ilyen öreg motoros elismerését, mint a tiéd, majdnem annyit jelent nekem, mint amikor Hilda tiltott ki :)

AtiSnatch 2015.07.30. 20:55:22

@Troppauer_Hümér: várjá má, homok került a gépezetbe. (4decis sopronit iszok, de csak azért, mert ez maradt a legénybúcsúról) egyébként nem derült ki a 3. nap előtt, hogy szar? Szerintem ennyiben van igazuk a többieknek. Meg már nem is vagyok egyedül :D löszarom.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 20:57:52

@LatexMátrix: rám gondolt, úgy sejtem :D Mondjuk meg is értem :P

Troppauer_Hümér 2015.07.30. 20:59:11

@LatexMátrix: Nem, te Kellemetlen Nullakomponyista vagy.

@AtiSnatch: De egyből hülye picsa, hisztis kurva? Szerintem ennél az esetnél pont nem. Én csípem az olyan nőket, akik egy számukra ingoványos területen megpróbálnak utánajárni dolgoknak. Kár hogy kicsit későn, de pacsi a kitartásáért, mégha sokra nem is megy vele.
Négydecist meg baszd ki, Hejnekken Hungáriát bojkottálni kell hogy észheztérjenek!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 21:02:32

@Troppauer_Hümér: Na de a hangnem mi már? Én is jártam így, a dellemet ( jelzem az se egy olcsó vas volt) ötször sétáltattam meg és konkrétan csak a vázat nem cserélték, de továbbra is szar volt. Kultúráltan is meg lehet az ilyet írni és nem kell keresztes hadjáratot indítani a márka ellen. És igen, időben utána kell járni a dolgoknak. Nem ciki, ha nem ért hozzá, én se értek feltétlen mindenhez ( még számítástechnikán belül se), de kérdezek és nem csak megyek a fejem után.

AtiSnatch 2015.07.30. 21:04:23

@Troppauer_Hümér: erre nem tudok mit mondani, mer egy másik HP itt próbálja összerakni a siratósképválogatást mellettem :D

Troppauer_Hümér 2015.07.30. 21:09:52

@Az antiochiai szent kézigránát: Ugyan, a férfyállatok pont ugyanilyenek az autókkal. Muksó beszopik egy rosszul kifogott darabbal, utána bojkottálja a márkát, és 20 év múlva is, mikor az utolsó menedzser/beszállító/melós/komplett termékpaletta is kicserélődött a gyárban, még mindig bőszen hangoztatja hogy az xy egy rakás fos, aki azt vesz a buzi, barom, nem ért hozzá!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 21:12:26

@Troppauer_Hümér: No ezért járok békával. Nem köll ide autó.Meg ha ne adja isten mégis lesz, hát tuti olyannal megyek aki azért nem keveri össze az ékszíjat a kardántegnellyel. :D

Troppauer_Hümér 2015.07.30. 21:13:19

@AtiSnatch: Mijaza a sirítóskép? Miért szidod mikor még el sem vetted?

LatexMátrix 2015.07.30. 21:16:08

@Az antiochiai szent kézigránát: na igen, de! Ahogy tanulni is tanulni kell, így kérdezni is tudni, a jó kérdések felkúrásához (feltevéséhez) pedig egy minimális logikai alap/tapasztalat megléte szükséges. Valahol jogos az, hogy van egy márkanév, aminek egyik főfeladata ugye a stabilitás, a bizalom felébresztése, onnan nézve mi bonyolítjuk túl, ugyanakkor mi vagyunk közelebb a csúnya, komplexebb valósághoz is. Azt a brendet, azt a logót lássa, azt savazza, tovább nem érdekli. Rossz hír hozóját is ki kell nyírni. A szolgáltatók, gyártók se semmi, de az ilyen károgó majmok is tudnak kárt okozni rendesen (ok, ezen gyártó ezen jelen szegmensében nem lehet kárt okozni, mert néptermék, olcsón, így veszik, mint a cukrot).
@AtiSnatch: ezt sehogy nem tudom összeegyeztetni fejben, lehet nem fejjel kéne próbálkozni?
@Troppauer_Hümér: remélem nem utálsz és csak bebasztál. Igen, ezt tényleg kiemelhesük, hogy elbotorkált számáraviszonylag érdektelen területekre. Ám tanult belőle!(remélyük) Ennyivel is kevesebb elvárást támaszt a mindent elintéző pasik felé, ugye. Kicsit belekóstolt. Bajez?

AtiSnatch 2015.07.30. 21:16:15

@Troppauer_Hümér: képválogatás megható szöveggel, amit lakziban projektorral vetítenek. Nem szidom, csak hisztizik, hogy sörözök :D

Troppauer_Hümér 2015.07.30. 21:19:04

Ehol: laptopsystem.hu/adatlap/14340209786919

Vesz hozzá huszonötért egy SSD-t meg 4 giga RAM-ot és halleluja. Mármint legközelebb.

Troppauer_Hümér 2015.07.30. 21:20:46

@AtiSnatch: Mondjuk ha nem böfögsz rá, lehet nem hisztizik.

Képválogatás? Az biztos megható lesz! Főleg ha belecsempészel a válogatásba egy-két hálószobai képet is!

Atörökk 2015.07.30. 21:23:46

@AtiSnatch: szarni bele, addigra úgyis be leszel állva, mint a gerely!

AtiSnatch 2015.07.30. 21:24:52

@Troppauer_Hümér: há nem olyan családbúl származom én :D

AtiSnatch 2015.07.30. 21:25:56

@Atörökk: az előző válasz neked is megfelelő :D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 21:31:55

@LatexMátrix: Egyetértek. Várok amúgy egy posztot, amiben végre a poszter is normálisan leírja, mi a baj. Akkor van is értelme a konstruktív kommentnek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.30. 22:15:28

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: MiJen gépezet ez? Milyen tápról használod?
Amúgy lehet, csak kérdés, mi okoz ilyet, mert semmit nem kéne okoznia. Viszont a szar minőségű tápok olyan zavarokat is át tudnak engedni (a szar elektromos hálózatról) hogy pl. a tablet érintója meg a tapipad kipusztul tőlük, akkuról meg rendesen megy :D

@Az antiochiai szent kézigránát: Miért, amúgy miJen sznű? De nem bírja a meleget gondolom, amit a LCD termel.
Bár én még normális Lenovot csak feketét láttam :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.30. 22:19:03

@Az antiochiai szent kézigránát: Az mindegy, te csak releválj! A konstruktivitás nem szempont :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.30. 22:20:31

@Troppauer_Hümér: Ennyi. És egy ilyen, ha kap egy SSD-t, akkor megy mint a golyó. Tapasztalat. Cégnél meg havernál van 6410, nekem Lenovo T410 van (ugyanez a belseje). Ezek mindent kibírnak.

Egysimaegyfordított 2015.07.30. 22:24:55

Nem tudok emiatt rendesen alunni. Egyszerűen nem fogom fel, hogyha valaki vesz egy ilyen gépet és a "képi világ" nem az, amire várt , hát MIÉRT NEM VISZI VISSZA??!! Ehelyett kommenteket írogat, angolul is ofkorz, meg nézegeti a weboldalakat, értékeléseket. Hát, komolyan, nem találok már szavakat.

KaTe 2015.07.30. 22:33:04

@LatexMátrix: Ezt aztán baromira megmondtad, **** ****-ja az nem volt a gyerekszobámban.

Ha számodra a laptop dísztárgy amit a szobád közepére helyezel, ahelyett, hogy használnád, akkor az a te egyéni szükségleted. Ettől még nem kell egy átlagfelhasználónak 200.000 forintnál drágább laptop, mert nem használja ki semmire.

gabors 2015.07.30. 22:42:13

@KaTe: "egy átlagfelhasználónak"

az meg milyen allat ???

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 22:43:19

@KaTe: Ja, utána meg itt rinyál. Amúgy mit csillagozol ki? Tán csak nem a pinkódod?
@ColT: de akkor jön Hilda és megint jól kitilt :(

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 22:57:29

@ColT: egy szürke miix táblagép. Amiben tablet létére becsületes vas van. Na az oszt termeli a hőt valóban. Csak azért asse ma vettem és ennyiért azért ne barnullyon na.

Vándor Tomi 2015.07.30. 22:59:28

Nekem ugyanilyen laptopom van, az elején sokat szerencsétlenkedtem vele, de driver frissítésekkel sikerült elérnem azt amit ígért. Ha jól emlékszem a videokártya volt egy picivel bonyolultabb, de azóta tökéletesen működik.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.30. 23:00:18

@gabors: kihalt. Ma már csak okos átlagfelhasználó van. AKA egységsugarú :D

2015.07.30. 23:46:38

faszom, megint le leszek sznobozva, de a macbookommal semmi gond már 2-3 éve...

fasszameg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.30. 23:57:32

@faszópo: hat en altalaban a 4-5 eves asztaliHP-t hasznalom es semi gond vele
van egy kb 8 eves mac is, meg siman megy
az hp laptop 2 eves, semi gond
a vaio mar doglodik, de az 12 eves, azt mar nemigen hasznaljuk
mondjuk sonybol tv-n kivul semmit nem veszek
a tv-juk OK

TH 2015.07.31. 00:00:35

"Középkategóriás gép, de így is jóval 100 ezer forint felett volt az ára új modell révén. "
Valakinek nagyon téves elképzelései vannak a "középkategóriáról"...Ez egy ócska gagyi, nem középkategóriás modell.

Escaped 2015.07.31. 00:19:04

@faszópo: Anyám használtan vett ősi Dell-je is cak megy, megy, megölni sem lehet!

A melóhelyi ÓcsóHP-m is megy-megy, csak közben néha meg meg áll a fostos win8 alatt.

2015.07.31. 00:24:22

Ez a laptop egyáltalán nem közép kategóriás, hanem alsó kategóriás. Nem a hardver szempontjából mondom, hanem a minőség szempontjából. A consumer kategórián belül is alja. Ja, paraméterek alapján szépen hangzott, ebben az árban nyilván a legjobb paraméterei voltak, ezért dőlt be a sok hülye, sőt egyes plakátokon gamer laptopként árulták, ami vicc, mert egy gamer laptop 300-400-tól kezdődik, nem véletlenül. Viszont az nem jutott el az agyukig, hogy laptopot nem a paraméterek alapján veszünk, hogy full HD felbontás, FX-7500 meg dual vga (egyig az igp), hú de jó (maga a hardver is nagyon-nagyon messze van a gamer kategóriától, az FX-7500 egy kis fogyasztású processzor, nagyjából az U-s i3 és U-s i5 közötti teljesítménnyel). A Lenovo gyárt fasza laptopokat is, de nem ilyen áron.

A net meg egyébként tele volt azzal, hogy ennek, meg az Inteles változatának is übergagyi a full HD kijelzője (mert soka vadásznak full HD-s laptopra, ebben az árkategóriában jellemzően nincs is). Talán előbb kellett volna utánajárni. Ja, meg azzal is, hogy a Lenovo hazai szervíze milyen fos.

2015.07.31. 00:27:34

@KaTe:
"Ha szerinted 250.000-300.000 forintot kell kiadni azért, hogy egy laptopon meg tudj nézni egy filmet FULL HD-ban akkor ott valami gond van."

Le lejátssza a full hd filmet a legolcsóbb új laptop is, csak külső monitor kell hozzá. Mindenesetre tény, hogy ebben az árkategóriában, amiben a poszter vásárolt, nincs full HD kijelző, vagy olyan van, ami sokkal rosszabb minőségű, mint ugyanebben a kategóriában az 1366*768-as társai.

2015.07.31. 00:36:06

@KaTe:
Pl. az anyagminőség, gyártás minősége, stb. Az én laptopom például alapból 150 volt (rosszabb paraméterekkel, mint a poszter gépe), de SSD-vel (kerettel, optikai meghajtóhoz dobozzal), ram bővítéssel már túllépte a 200-at. Pedig sehol nem voltam az i7-től, ugyanez a típus U-s i5-el 200 körül volt. Pedig üzletiből alsó kategória, egy normál (tehát nem valami csúcsszuper) üzleti gép 300 körül van, és van aki megveszi magáncélra is, mert nem akarja, hogy szétessen.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.31. 06:33:41

@Manyecska: Elég sokat köllhet veled kínlódni, ha csak hajnalra tucc "elmenni" elsőre...ikszdé :)

Manyecska 2015.07.31. 08:31:59

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: hápppersze. De zizi vagy te is.
Vérre lenne szükségem azzal kínlódom másfél hónapja psszt. Vane? már hálni jár belém a lélek:(((

Manyecska 2015.07.31. 08:33:00

@faszópo: az egy mosópor-márka?:P

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.31. 08:36:04

@Manyecska: Ja... akkor Te is olyan lehecc, ha mellém bújnál, hogy lefagyna a seggem. Meg oda a libikókám! XDé
Dobjá bé 2 felest!

Manyecska 2015.07.31. 08:57:12

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: ja, lehet, reggel az állatorvos kigyött a váróba, fél kezében egy döglöttnek láccó macskával!! /másikban injekcióstű/nabameg mondom. Kérdezem mibaja, asszonya: macska-aids.. mondomköszi jövök később. Szegény cirmos szerintem nem éli meg a hétvégét sem..:(((

Manyecska 2015.07.31. 09:05:24

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Azt hagyjuk mán ezt a süket szöveget Gogolák elvtárs hameg valami vérmes nőszemély rátokveti magát csak pillogtok mint hal a szatyorban..:P XD XD Akkor meg az a baj ne ugrálj rajtam-ne térdelj belém-stb.:D

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.31. 09:10:01

@Manyecska: Vard mar meg a reggeli posztot, oszt azala relevalj :D ja es ikxszde

Manyecska 2015.07.31. 09:15:40

@Az antiochiai szent kézigránát: hát nem érzed, már remegek mint állat a posztért! de nincs:D!! Pedig idő van.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.31. 09:27:47

@Manyecska: Azé az a lényeg ne keverjen össze az nőszeméj, se a kandallóval, se a csemballóval.
Fűteni tikteket, nonstop vonyózni, az már feláras szolgáltatás.
Haggyatok néha sörözni, haverezni, pecálni.... hamár 1X uraljátok a bank kártyánkat is. iXDé

Manyecska 2015.07.31. 09:47:18

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: ??? én a férjemmel is külön kasszán voltam. Amiről te beszélsz az a qrwanéni.xd Oszt tudod hogy én hagyom az uramat /:D/ haverozni, sörözni-de mértékkel..

FDToth 2015.07.31. 10:12:02

@KaTe: ez kb. olyan, mint van pl. lg full hd-s 102 centis tv 125-ért, de van ugyanúgy full hd-s 102 centis 300-ért. mindkettő full hd, de mégis más a minőség (a drágább tv-ben több képjavító biszbasz, jobb porci, több ez meg az)
vagy a legjobb példa: menyi autós kamera van ami full hd: van 20-ért és 60-ért. Néz meg a különbséget.
Jó persze ez egy laptop képernyője, de sajnos van különbség, főleg ha hdmi-n képernyőre vetíted :)

KisIst79 2015.07.31. 12:21:59

@metal:
Na igen, ez az amit én sem értek... Ha veszek egy laptopot amin xar a képminőség nem fórumokba irogatok, hanem viszem vissza a vételi helyre, vagy ha kicsúsztam az időből, akkor a szervízbe...

teltaru 2015.07.31. 12:44:59

@LatexMátrix @Az antiochiai szent kézigránát: , meg a többiek... :) Sziasztok! Itt a poszter. Tisztáznám: nem azért nem ajánlom a Lenovot továbbra sem, mert csak gagyit gyárt éjjel-nappal, hanem mert inkorrekt és ócska a szervizháttere. Az én hibám lehet, mert jóformán senkinek sem esett le: az van itt zokon véve, hogy egy eséllyel JAVÍTHATÓ állapotról van szó, amivel a Lenovo nem hajlandó foglalkozni. Mivel több felhasználó megerősítette, hogy léteznek modellek ugyanezzel a panellal de hiba nélkül, nálam hozzáértőbbek arra következtetnek, hogy szerencsétlen hardware- software kombó eredménye, hogy nem működik a dithering. A gyártó ezzel szemben addig jutott el, hogy állítsuk más szögbe a monitort... Ez itt gond. Még valami: hangsúlyozni szeretném, hogy mikor vásároltam a laptopot, egy darab német nyelvű tesztet találtam a laptopról, ami nem említette a fentebbi állapotokat. A valós felhasználói értékelések később kezdtek befutni. Talán hiba volt így megvenni, de akkor mindenki hibázik a világon, aki friss terméket vásárol. Mi van, ha a friss marhahusiról kiderül, hogy ló? Kár, hogy olyan elhamarkodottan megvettük... :)

Még valami: sokat kaptam a fejemre azért is, mert olcsót vettem. Azért választottam ezt a laptopot, mert nekem minden további paraméterében megfelelt. Nincs szükségem bika gépre, teljesen átlag felhasználó vagyok. Ennél többet nem tudtam és nem is akartam rászánni. Azt pedig tegyük hozzá, hogy nem szuperjóajánlat.hu-ról vettem mekbúkot 50-ért, tehát úgy érzem, valami elvárásom mégis lehetne a cég felé, aki elvileg garanciát vállalt.

Zöldegér 2015.07.31. 13:12:00

@LatexMátrix: Mondjuk, mert qrva bonyolult magammal cipelni a tévét meg a lejátszót, ha pl. hosszú úton szeretnék filmet nézni...

teltaru 2015.07.31. 13:18:19

@Aureliano Buendía: Akkoriban még nem volt minek utánaolvasni. Az, hogy vásárlás után fórumok mélyén találtam erre utaló információt inkább a szerencse műve, de legalábbis annak köszönhető, hogy konkrétan kerestem rá a problémára. Vásárlás előtt egy darab tesztet sikerült feltárnom Google barátunk segítségével, ebből nem derült ki semmi a fent említettekből. Új volt a modell. Az sem állja meg a helyét, hogy szlogen alapján vásároltam. Megnéztem mi van a gépben, úgy véltem, ez elég lesz- ennek fejében pedig ugyebár multimédiás felhasználásra volt hirdetve, nem tudom, miből kellett volna arra következtetnem, hogy ilyen hibája lesz a gépnek. TN monitor ide vagy oda, azért a dithering még működhetne.

teltaru 2015.07.31. 13:19:50

@Zöldegér: Örülök, hogy valaki érti miért van szüksége az embernek egy laptopra TV vagy asztali helyett. :)

gabors 2015.07.31. 15:18:14

@teltaru: "Még valami: sokat kaptam a fejemre azért is, mert olcsót vettem."

Nem nem ezzel volt gondja sokaknak hanem evvel:

" ha jót akarsz magadnak, Lenovot soha, semmilyen körülmények között!"

ja meg evvel:

"... Lenovo Z50-75 típusú laptopot. Középkategóriás gép..."

az hogy a Lenovo-nak nincs sajat szervize es ami van az meg nem foglalkozik evvel az masik kategoria ... nagyon valoszinu hogy a szerviz nem tud mitcsinalni evvel mert NEM hibas !!!

ptspts 2015.07.31. 15:39:18

Az én kedvenc Lenovo modellem a T400 (2008-ból), 1400x900 felbontással. 8 GB memóriát és SSD-t téve bele elég gyors. eBay-ről rendelve 100 ezerből kijön.

Biztos vagyok benne, hogy hozzáértők 100 ezer Ft-ból ki tudnak hozni egy ennél is erősebb (de még nem vadonatúj), jól működő Lenovo configot.

teltaru 2015.07.31. 15:46:30

@gabors: Ha valaki feltétlenül Lenovot szeretne vásárolni, nem azért nem fog, mert én azt mondtam. Saját tapasztalatom azt mondatja, hogy nem érdemes tőlük vásárolni. Addig minden rózsaszín, ameddig nem megy szőr a karburátorba, de utána foghatja a fejét az ember... lásd, Facebook oldaluk. Szerintem kritikán aluli egy ekkora cégtől, hogy egy telefonos ügyfélszolgálatot sem működtet. A szerviz működéséről pedig sokat lehetett már a Homáron olvasni- az enyémnél magasabb színvonalú számítógépek megjavításán sem törték össze magukat. Az pedig végleg nevetségessé teszi a céget a szememben, hogy megoldottnak nyilvánítják az ügyet azzal, hogy állítsuk a monitort más szögbe. Nem a magyar szerviz mondta, hanem a Lenovo külföldi képviselete.

Mindenki le van akadva ezen a középkategóriás kérdésen... szerintetek komolyan ez volt a lényege ennek a bejegyzésnek? Az én pénztárcámnak ez volt a középkategória. Értem én, amit írtok, de annyira nem lényeges, hogy ilyen kategória, vagy olyan kategória... fizettem valamiért, nem azt a valamit kaptam. Tök mindegy, hogy 5 ezerbe, 100-ba, vagy 300-ba került, akkor sem korrekt dolog a false advertising. Az is teljesen tiszta, hogy maga a TN panel nem hibás! Viszont a TN gyengébb színmegjelenítő képességét a színek imitálásával kellene ellensúlyoznia a videokártyának, ez az, ami nem történik meg, valószínűleg a helytelen gyári konfigurálásnak köszönhetően. Azt szerettük volna sokan elérni, hogy vizsgálja meg a Lenovo ezt az eshetőséget és erre nem hajlandóak reagálni több, mint fél éve.

Aureliano Buendía 2015.07.31. 17:50:00

@Troppauer_Hümér: ehh, csak el kellett menned teszkózni?

Aureliano Buendía 2015.07.31. 17:58:49

@teltaru: idézlek:

„A gépet az alábbi szavakkal reklámozták (és reklámozzák továbbra is): „Élvezze a káprázatos képi világot a 16:9 képarányú, széles képernyőn, melyhez 15,6"-os Full HD-kijelző (1920 x 1080) is választható.”. Káprázatos képi világ, ez kell nekem!”

Ebből nekem az jött le, hogy elkábított a szlogen. Mondd el, hogy miért nem?:)

Mondom, azt becsülöm, hogy így utánajártál a dolognak, kár, hogy nem előtte. Vagy besétáltál volna egy MM-ba, és ott megnézed, melyik laptop mit csinál.

„Tisztáznám: nem azért nem ajánlom a Lenovot továbbra sem, mert csak gagyit gyárt éjjel-nappal, hanem mert inkorrekt és ócska a szervizháttere.”

Melyiknek nem az? Addig vagy fontos, amíg megveszed. Onnantól, ha reklamálsz, már csak költség vagy (ügyintézésre fordított erőforrás (ember, áram, gép, stb.=költség), azt meg melyik cég szereti? A bevétel rovatból átkerülsz a kiadás rovatba.

Filmet meg mondjuk 40 hüvelykes képernyőn jobb nézni, mint 16,5-en. Ha gondolod, egyszer szívesen megmutatom:P

teltaru 2015.07.31. 20:01:08

@Aureliano Buendía: Nézd, elismerem, hogy több ponton hibáztam ebben a történetben, de azért nem úgy történt ez a vétel, hogy jaj, de szupi, káprázatos kép, akkor hol adhatom a banki adataimat?! :) Így is rohadt hosszú lett az egész és a történet szempontjából irrelevánsnak tartottam a komplett döntési folyamat leírását. Utánaolvastam a processzornak, Kaveri, nem a legnagyobb durranás, de megfelel a célra, 4GB RAM bővíthető, a videokártya néha egy kis Skyrimre megteszi, szóval minden megfelelt. Ezután olvastam, hogy remek a kijelző, oké, akkor jók vagyunk. Ha akkor azt olvasom, hogy TN kijelző, akkor is megveszem, mert fogalmam sem lett volna, hogy ez mit jelent. Sokkal idősebb laptopjaimon kitűnő volt a képminőség, nem számítottam rá, hogy visszafelé kezdünk el fejlődni. :) De mint már sokadszorra leírom: az, hogy nem tud 32bitet a TN még elviselhető lenne, csak legalább játszaná el, hogy tud... :)

A megtekintésről annyit, hogy egy db Euronics üzlet van a lakhelyem közelében, ott nem forgalmazták abban az időszakban ezt a modellt. Nem tudom a Media Marktban lehetett-e kapni, utazhattam volna érte, tény. Nem tudom merre élsz, de itt világ vége vidéken nem nehéz belefásulni abba, hogy a legprimitívebb dologra (elmegyek megnézni a laptopot) is egy teljes napot rá kell áldozni. Esetemben győzött a kényelem. Erre rácsesztem.

Köszi a felajánlást, láttam már nagy képernyőn filmet, csak egy kicsit röhögnének ha azzal felülnék az IC-re. :D

2015.07.31. 21:23:36

valahol megvetted aszt a szart nem (, bazz)? tavaly én is egy lenovót toltam vissza a pics?ba a teszkónak mert egy határ szar volt az egész. háromszor visszavittem, oszt mondtam h ide a lóvét.

Arcade Macho 2015.08.01. 00:19:11

en a 24" -os MVA panelos moncsit csereltem 27" -os IPS moncsira
ep esszel fel nem birom fogni hogy valaki egy 15.6 " -os laptop kijelzotol mit kepes elvarni...
jo lehet hogy az eppl 700e -s gepebe mar rendeset betoltak, de erosen ketlem

Aureliano Buendía 2015.08.01. 10:24:03

@Troppauer_Hümér: a kommeneted alapján az jött le, hogy épp haragszol a világra, annak pedig ez lehet az oka:)

Vagy az, hogy csak 4 dekás hejnekem volt a boltban.;)

Aureliano Buendía 2015.08.01. 10:33:57

@teltaru: nos, nekem valóban szerencsém van, mert a vízfejben élek. Laktam ugyan falun, de még abban az időben, amikor az emberek legnagyobb vágya nem egy laptop, hanem egy kiló banán volt. Nekem meg akkoriban inkább a villanyvasút iránti olthatatlan vágy töltötte ki a napjaimat.

Aztán persze változtak az idők, és benne változunk mi is, de volt néhány év, míg fél lábbal szinte egy tanyán éltem, úgyhogy az talán egy fél pontot ér, de legalábbis emlékszem rá, milyen az, ha valamiért be kell jutni Szegedre. Nem egyszerű, de nem is olyan borzasztó.

Meg lehet (biztos), hogy én vagyok maradi, és mellettem ment el az idő, de mikor anno vonatoztam (nagyjából minden második hétvégén retúr), valahogy mindig beértem azzal, hogy van nálam egy könyv. Meg a nézelődéssel, újra és újra meg tudtam bámulni ugyanazokat a helyeket, amiket már ezerszer láttam.

Troppauer_Hümér 2015.08.01. 11:02:09

@Aureliano Buendía: Semmi ilyesmi. Csak most feleslegesen voltak sokan gyökerek a posztolóval.

Hejnekken ellen teljes bojkott, dzsihádot hirdetek a négydekás ellen!

Aureliano Buendía 2015.08.01. 11:05:07

@Troppauer_Hümér: szerintem ebben a posztban is ugyanolyanok a hozzászólások, mint a többiben.

Szerintem te a Lenovonál dolgozol.

Ellenben Adél felkeltette az érdeklődésem, lehet, hogy (természetes) vörös?:)

Troppauer_Hümér 2015.08.01. 11:43:21

@Aureliano Buendía: Nem dolgozom náluk, ha ott dolgoznék nem védeném Adélt.

teltaru 2015.08.01. 20:06:29

@Aureliano Buendía: Én is mindig tartok magamnál könyvet, nem is egyet, hanem sokat- egy e-book olvasón. Ez a mi generációnk... nem bírja bitek nélkül. :) Az, hogy használni is tudom-e (avagy érdemes-e) erősen az utazóközönségtől függ, de ezt a jelenséget tapasztalt vonatozóként biztos te is ismered. Van, mikor egyszerűbb bedugni a fület és nem tudomást venni a környezetünkről. :)

teltaru 2015.08.01. 20:11:16

@Troppauer_Hümér: Köszönöm jó szándékod :)

Aureliano Buendía 2015.08.01. 21:59:02

@teltaru: én egy (de)generációval odább tartok, és bár imádom a vonatokat, már átszoktam az autóra. Max akkor vonatozom, ha megyek kirándulni, és nem ugyanoda szeretnék visszajutni, ahonnan elindultam. Vagy, mikor körbebringázzuk a Velencei tavat.

Bevallom, a tömeggel ritkán közlekedem, autó, vagy bringa inkább. De mikor igen, akkor kb. azt látom, hogy az emberek ~60%-a egy kis pöcsöm képernyőre bámul. Sajnos néha az autósok is.

Ők a kékfejűek.

teltaru 2015.08.01. 23:06:43

Én sem ismertem egész életemben a számítógépet és elkábulva néztem az első antennás mobiltelefonunkat, szóval tudom mihez mérni a (hordozható) technológia fejlődését, belátható, hogy a korábbi generációnak még nehezebb lépést tartani (vagy éppen megbékélni) azzal az iránnyal, amerre a világ tart. Nem csak a technológia fejlődéséről van szó, hanem egy teljes átformálódásról- hogy jó, vagy rossz irányba haladunk az perspektíva kérdése. Nagyot ugrottunk azóta, hogy a szomszédság összeült tévét nézni- én már abba a népes csoportba tartozom, akik ezt a ketyerét
egyáltalán nem hiányolják az életükből. Felváltotta a személyre szabható szórakozás. A saját korosztályom mértékeivel nézve talán nem vagyok tipikus "kékfejű", te lehet, hogy annak tartanál. :) Nekem a mobilom a titkárnőm (bár inkább kockahasú titkárfiúként szeretek rá gondolni), az újságom, a postaládám, a bankom, a fél életem. Lehetne élni nélküle? Hogyne, a homo erectus is elvolt valahogy. Nekem praktikusabb így- és azért látsz annyi kékfejűt, mert nekik is. Még a facebook mámorban élő tinilány és tinisrác is azért nyomkodja, mert neki az valamilyen absztrakt szempontból praktikus.

Az autósnak remélem csak a GPS praktikus, mert esetükben más nem tolerálható. Ha csak a saját bőrét vinné vásárra, talán...

Troppauer_Hümér 2015.08.02. 09:41:23

@teltaru: Nos, a TN panelos olcsókategóriás cuccok valóban a legalja. Amit nem értek, hogy miért kell forgalomba hozni olyan vasakat, amelyek képi világát egy 15 éves CRT monitor is felülmúlja? Egy ismerősöm szerint a Magyarországon eladott laptopok 70 százaléka veszteséges a gyártóknak, csak azárt vállalják be az olcsó piacot mert jelen KELL lenni a piacon. Cserébe a 8 giga RAM mellé kapsz egy gagyi kijelzőt. Elég logikátlan ezen spórolni, mikor a magyar emberek csont nélkül kiadnak 300 darab ezrest egy okostelefonra. Mindenesetre a szervizes csaj nem mondott fasságot: www.youtube.com/watch?v=DWXcNlh85Ps

De esetedben nem csak ez a probléma. Valóban elég nívón aluli a hazai Lenovós support, erre már több ismerősöm is panaszkodott. Mindenesetre a kollégám személyesen ismeri a hazai Lenovós górét, és figyelmébe ajánlja ezt a cikket. Ha reagál valamit, bármit, írd meg a Homárnak. Ha nem, akkor a Lenovo szarjon sünt.

Troppauer_Hümér 2015.08.02. 09:45:30

@Aureliano Buendía: Jól van Matula bácsi, én is kurva sokat buszoztam 5-6 órákat a lakhelyem és a kollégiumom között az út végén lemerülő walkmannel a fülemen, a századik út után már ismertem a huszadik kisfaluban lévő kocsma teljes teraszon ülő törzsközönségét micisapkástól, gumicsizmástól. Húdenagyélmény.

Jó lett volna, ha a mi időnkben is lettek volna hasonló technikai kütyük, hagyjuk már ezeket a hamis kádári nosztalgiákat!

Aureliano Buendía 2015.08.02. 12:58:49

@Troppauer_Hümér: ahelyett, hogy leszálltál volna, és iszol velük egy valamit meg egy akármit;)

Arra próbáltam célozni, hogy az emberek egyre többet bámulják a kijelzőjüket a való világ helyett.

Troppauer_Hümér 2015.08.02. 13:10:14

@Aureliano Buendía: Ez igaz. Ahogy az is, hogy ez néha teljesen érthető ebben az országban.

Indexen szavaztál már a leglepusztultabb vasútállomásra?

Aureliano Buendía 2015.08.02. 13:24:31

@Troppauer_Hümér: én szeretek nézelődni, vizsgálódni. Ezért is volt anno a névcsere, mert az oldalkocsim szerint olyan vagyok, mint az ezredes a regényben:)

Szavaztam. Az a helyzet, hogy testközelből én hármat ismerek, a többi sem rossz amúgy.

PongLenis 2015.08.02. 14:13:58

Biztos en vagyok a furcsa szerzet de en vasarlas ELOTT szoktam utanaolvasni egy muszaki cuccnak, nem UTANA. Mondjuk en nem is szeretem szopatni magam.

Troppauer_Hümér 2015.08.02. 14:19:06

@PongLenis: Akkor ezért cserélted ki a P és az L betűket?

János Pécsi 2016.04.08. 10:13:02

Sziasztok, akinek ilyen jellegű baja van a 21. Században egy frissen telepített számítógéppel, először esetleg próbálja meg telepíteni a gyártó oldalán található szoftvereket.... ez a tipikus 256 szín van mert gyári eszközillesztő helyett a windóz univerzális, legalább kép legyen illesztő fut... persze hogy ilyen a kép, ha előbb olvastam volna be linkeltem volna mit kell felrakni, de gondolom ez idő alatt meg is oldódott... lényeg a lényeg hozzá nem értésből leszólni a gyártót, nem szép dolog. És valószínű pár héttel később valaki felrakta a gépre ami kell és jó lett, de azt már senki se írta ide h bocsi mi nem értettünk hozzá mégiscsak tökéletes a képe...
süti beállítások módosítása