Tékozló Homár

Megszívod.hu

2015.07.31. 09:39 | Homár Hilda | 79 komment

 screenshot_2015-07-17_12_13_25.png

Sokszor mondtuk, hogy olyan helyekről, amiknek így néz ki a kapcsolat oldala, ne nagyon vegyünk semmit, mert 1900 forintért talán még megéri a forradalmi hajcsavaróval együtt járó tanulság, de a fűkaszával mondjuk már 25 ezret bukunk, ha mégsem olyan király, és kontakt meg számla nélkül baromi nehéz reklamálni. Egyelőre mi sem találtunk semmi céget vagy elérhetőséget, ami köthető lenne hozzájuk. Aki tud ilyet, ne tartsa magában!

Kedves Homár!

Szeretnék megosztani veletek egy történetet, melynek eddigi tanulsága az, hogy SOSE legyél türelmes és "jó fej", ha gondod van kézhez kapott termékeddel.

Az egész május közepén kezdődött, mikor egy HD kamerás drónt vásároltunk a www.megveszed.hu-n. A futár megérkezett, a csomagot átadta, majd távozott, ahogy ezt tenni szokták. Én bevittem a cuccot a lakásba és boldogan bontogattam, mert tudtam, hogy mi van benne. Már nagyon vártam, hogy megkapjam. A doboz kinyílt és láss csodát!!! Előbukkant egy HASZNÁLT drón a hozzá tartozó már-már selejtességig strapált távirányítóval. Némileg megdöbbentem. No nem nagyon, épp csak annyira, hogy szóhoz se jussak. Megvártam, hogy a párom hazaérjen és ő is megvizsgálja, majd együtt kitaláljuk, hogy mi legyen a sorsa a becses árunak.

Másnap (május 19.) újra felkerestem a www.megveszed.hu oldalt, hogy valami elérhetőséget találjak. Elsősorban emailcímet kerestem, hogy fotókat csatolhassak a termékről. A keresés nem hozott találatot. Az egyetlenút, amin keresztül kapcsolatba tudtam lépni velük egy form volt, ahol persze nem tudtam a képeket csatolni. Nem vagyok hirtelen haragú ember, bárki követhet el hibát és nem feltétlen kell azonnal letépni egymás fejét ez miatt. Egy meglehetősen diplomatikus üzenetet küldtem nekik, melyben leírtam, hogy a kiszállított termék használt, sőt, sérült és karcos, kértem emailcímet, ahová fotókat küldhetek, illetve megkérdeztem, milyen módon kívánják a helyzetet megoldani.

A válasz nagyon hamar megérkezett és elégedett is voltam vele:

"Kedves Krisztina! A forgalmazó 8 munkanapon belül futárt küld a termékért és cseréli azt. Üdvözlettel: GRANDO"

Megköszöntem a gyors válaszukat és türelemmel vártam 9 munkanapig. (Mint említettem, nem vagyok türelmetlen típus.)

Júni 3.: Jeleztem az ügyfélszolgálatnak, hogy a futár nem érkezett meg a cserével, pedig már a 10. munkanap közepén járunk. Válasz:

"Kedves Krisztina! Kis türelmét kérjük, a csere termék a forgalmazónál beszállítás alatt áll. Üdvözlettel: GRANDO"

Júni 16.: Ismét jeleztem csalódottságomat, mivel már egy hónapja semmi sem történt az ügyben. Leírtam, hogy a drónt azért vettem meg, mert szükségem van rá, de mivel a kiszállított terméket nem fogadtam el, így természetesen nem is használom. Felhívtam a figyelmüket, hogy 1 hónapja ülnek a pénzemen, mivel úgy tekintem, hogy nem kaptam ellenszolgáltatást (terméket). Türelmem már fogytán volt, így megírtam azt is, hogy legkésőbb a hónap végére várom az ügy lezárását. A válasz rövid volt: "Kedves Krisztina! Ez esetben ismét felvesszük a forgalmazóval a kapcsolatot. Üdvözlettel: GRANDO"

Júli 7.: Betelt a pohár. (Épp ideje volt.) Újra írtam az ügyfélszolgálatnak. Elegem volt a várakozásból, a drónt már gyakorlatilag nem tudtam volna arra használni, amire megvettem, de ennél is jobban bosszantott, hogy kezdtem úgy érezni, hiába ígérték, nem áll szándékukban cserélni. A www.megveszed.hu oldalon azóta is fent van a drón "raktáron" jelzéssel. Újra elküldtem a vásárlás azonosítóját, nevem és számlaszámom. Természetesen visszaköveteltem a pénzemet és kértem, hogy mielőbb értesítsenek a futár érkezéséről, aki majd elviszi a csomagot. 

... Néma csend ...

Júli 14.: Szakadt a cérna. Egy fokkal ingerültebb levelet írtam, ami a történtek ellenére sem volt tiszteletlen. Mindössze megkérdeztem, hogy tisztában vannak-e vele, hogy 2 hónapja várok az termékemre. Sem a cserét nem kaptam meg, sem a pénzemet nem utalták vissza. Ekkor már egy hónapja nem hallottam felőlük. 24 órán belüli visszajelzést kértem arról, hogy mégis hogyan kívánják zárni a dolgot. Sürgős megoldást követeltem. Válasz:

"Kedves Krisztina! A forgalmazó szerint kizárt dolog hogy használt terméket kapott. Üdvözlettel: GRANDO"

... hát ez egy vicc! Ezt vágják az ember képébe 2 hónap várakozás után? Természetesen válaszoltam, hogy 2 hónap elteltével nem érdekel, hogy mit gondolnak. A TERMÉK HASZNÁLT VOLT! Sőt mi több, SÉRÜLT! Miután jeleztem a hibát, ők nem kérték a fotókat, azonnal ajánlották a cserét a saját kontójukra. (Még szép, hogy!) Nem vagyok egy jogász, de szerintem ez kimeríti az írásbeli megállapodás fogalmát. (A szóbeliét mindenképpen.) Ezt az ajánlatot én elfogadtam, és azóta is várom.

Elkeserítő, hogy ma egy cég is így kezelheti az ügyfeleit. Hogy marad egyáltalán életben az ilyen? Természetesen senkinek nem ajánlom, hogy tőlük vásároljon. Ők most talán nyugodtak, hogy leráztak még egy idiótát, a pénz pedig a konyhán marad. Mivel nagyon türelmes voltam, gondolom nem feltételezik, hogy körmöm szakadtáig harcolni fogok az igazamért, pedig de. Mit tehet ilyenkor egy vásárló? Az első gondoltam nyilván a fogyasztóvédelem volt. (Még ha későn is.) Valójában ezzel kellett volna kezdenem, nem azzal, hogy barátságos és megértő ügyfél legyek.

Utánaolvastam, hogyan tehetek bejelentést az ügyről. Nyilvánvaló, hogy tudnom kellene, hogy kit kívánok feljelenteni. Bejegyzett cégnév, elérhetőség, telephely... Újra meglátogattam a www.megveszed.hu oldalt, gondoltam az impresszumból minden kiderül. ... Kiderülne, ha lenne!!! Semmi, az az ZÉRÓ adat a cégről. Eltekintve a formtól - amin keresztül kapcsolatba léptem az ügyfélszolgálattal - semmilyen elérhetőség, név, akármi. Mint ha rémlene egy ilyen szabály (ne adj Isten törvény), hogy az üzleti jellegű weboldalaknak tartalmaznia kell a cég pontos adatait. 

No, de sebaj, majd a számláról kiderül, hogy kivel is állok szemben! ... Doboz felnyit, számlát keres... (Nyilván a dobozban kell lennie, hiszen a kezembe nem kaptam meg.) ... HOPPÁ! Nincs számla! Feljelenteném őket, na de kiket is?

Egy ártatlan kis vásárlás 2 hónap elteltével ide jutott. Most itt tartok az ügyben, de az biztos, hogy ez még nem a vége!

Üdvözlettel:

Krisztina, a csalódott vásárló

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.31. 09:44:03

Csak nem elso? Na irany olvasni hogy relevancs legyek

szaporito 2015.07.31. 09:45:47

Feljelentést lehet tenni ismeretlen tettes ellen is. Ne halogasd, hulljon a férgese. Amúgy GRANDO-ra rákeresve sincsen semmi?

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.31. 09:49:58

Kep ugye a kicsomagolas utan keszult? Amugy a poszter helyeben mar regrn ment volna a szerelmeslevel a fogyvednek es per vagy a bekeltetoknek. Csasszolok. Es ezt a posztert nem fogom ekezni, meg ha dront is vett. A tegnapi hulye kapott eleget. Kriszta meg igazabol nem cseszett el semmit. Na csokpacsokozon.

Manyecska 2015.07.31. 09:51:08

@szaporito: de, Grando nappalisor..xdxd engem érdekelne monnyuk. Manapság drónt kell venni megtudtam, jóoké.:)

AtiSnatch 2015.07.31. 09:52:32

na, két zokninak minek drón?

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.31. 09:55:08

@Manyecska: Nade fullhd-e, mert ha nem, visszaviszlek!

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.31. 09:55:36

Minek vesz vki drónt? Ennyire szükség van rá? Csak kérdezem.

AtiSnatch 2015.07.31. 10:00:57

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: mindenki azt vesz, amit akar. de aki ilyen helyről rendeli, az meg is érdemli...

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.31. 10:01:58

@Manyecska: ...most negondold hogy rád szálltunk mint piaci légy,.... szeretünk, törődünk.... iksz y dé :)
Drón meg nem kell. Még használt sem.
A kulcslikon szeretek kukkolnl.

Manyecska 2015.07.31. 10:04:32

@Az antiochiai szent kézigránát: full hádé fejem van, középen csíkoz picit.:DD

Atörökk 2015.07.31. 10:06:37

Nálam olcsóbb a vadászdrón.

FDToth 2015.07.31. 10:18:09

nagyon egyszerűen el lehet ezeket intézni, nekem bevált: elégedetlen vagy, írsz egy levelet. nem nagyon válaszolnak, vársz pár napot és újból küldesz egyet, megemlítve az NFH-t, Békéltetőt, ügyvéd általi fizetési felszólítást és a polgári pert is és leírod h nyert ügyed van, van időd perelni ha kell és minden költséget behajtasz majd. Az esetek 99%-ban reagálni és intézkedni fognak.
pl. Írtam még a Telekomnak h nulla az ügyfélkapcsolati menedzserünk, kérünk egy újat. Ez volt június végén. Nincs válasz. Írtam még egyet, nem válaszoltak erre a kérésemre.Írtam egyet tegnapelőtt, megemlítve az NFH-t és a NMHH-t és 16 órára rá, már jött is a levél h intézkednek :) sajnos fenyegetni kell., mert lusták és nem akaródznak dolgozni...

Egysimaegyfordított 2015.07.31. 10:26:04

Màr megint egy drón... lassan a drónok öntudatra ébrednek. Ikszdé.

pengusz 2015.07.31. 10:26:50

Tudom javasolni unboxing videó készítését, lehetőleg tanú előtt.

craig 2015.07.31. 10:31:02

domain: megveszed.hu
domain-használó: Smart Logistic And Marketing LTD
domain-használó: Smart Logistic And Marketing LTD
cím: 10 Maitland Avenue
cím: CB41TB Cambridge
cím: UK
telefon: +36.702153385

2015.07.31. 10:31:07

Megnézem, vajon a vadaszvadaszteszopnijarszide.hu foglalt-e már, ha nem, nyitok egy webshopot, mert igény az van rá.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.07.31. 10:31:13

@pengusz: Lehet mögötte is, csak legyen audiovizualizálva. Bár most már baszhassák ha nem tették meg.

Manyecska 2015.07.31. 10:32:37

@Egysimaegyfordított: legalább teregetni tudnának...lol

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.31. 10:43:55

"Nincs számla! Feljelenteném őket, na de kiket is?"
Ismeretlen tettes, stb. Csak nekem fura, hogy a Grando válaszol? Mert az a Vatera egyik aloldala.

csakb 2015.07.31. 10:59:30

@csakb: Izé, na, domain.hu.

Egysimaegyfordított 2015.07.31. 11:08:04

@Manyecska: ja!! De télleg mijafrancnak egy drón? Majd ha tuljutok a kérdés beemelésén, megokosodok :)

tsimike 2015.07.31. 11:10:05

Már meg sem lepődök...

HUNited80 2015.07.31. 11:13:43

Írtam a shoprenternek, kíváncsi vagyok mit válaszolnak, mivel ők hosztolják ezt a szart, ami azért nem kicsit zavar (én is üzemeltetek náluk shopot).

whois.domaintools.com/212.52.166.178

Homár Hilda 2015.07.31. 12:47:48

@ColT: nem, én is néztem, de egyelőre a hasonló néven kívül nem találtam kapcsolatot. A grando.hu (ez most az emag.hu-ra visz) tenyleg a vateraval egy cégcsoport, lasd: allegrogroup.hu/our-team/) a másik a grandoshop.hu, ami automatikusan a .com-ra dob át, ez barátunk, a megveszel.hu oldala.

PITTA 2015.07.31. 12:58:09

@szaporito: Tudtommal a Grandó már megszünt, a Vaterának volt egy ilyen aloldala ahol cégek termékeit lehetett a saját webáruházukon keresztül megvenni. Most Emag van helyette, mint szürkeimport központ :-)

csakb 2015.07.31. 13:00:34

@PITTA: Ááááá, basszus, tényleg! /o\

Manyecska 2015.07.31. 13:02:47

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: téged is követnek két hónapja? kiwi vagyok a drónt mikor küldik be.xd ikszpé

szelidorzo 2015.07.31. 13:31:45

Csuklótámasszal ellátott csúzli (3mm-es erőgumival-27kg szakítószilárdsággal) eladó. 3db felett mennyiségi kedvezmény!

A csúzlihoz 10db 10mm-es csapágygolyó tartozékként mellékelve, illetve 50db-os csomagokban rendelhető jutányos áron.

HD KAMERÁVAL SZERELT DRÓNOK VADÁSZATÁRA 40 MÉTERES TÁVOLSÁGIG HATÉKONY ESZKÖZ!

(fácánra is jó)

hobbitroll 2015.07.31. 14:16:20

juteszembe ...
meg lehet őket is szoptatni.
Ugyebár futárral szállítanak ki. A szállító/fuvar levélen szerepelnie kell a feladó nevének/címének is (elvileg). Nakérem. Adja magát a megoldás (és a szivatás). Rendelni kell egy csomagot, a papiros tüzetesen átalvizslatni. Azon szereplő adatokat felírni, aztán lehet közölni a futárral, hogy meggondoltam magam. (meg kell legyenek a feladó elérhetőségei, ha nem találják a címzettet, vagy bármi kérdés felmerül, el kell tudniuk érni a feladót -is, plusz az utánvétes csomagok árát is el kell juttatniuk a feladónak).

Szóval poszter, én a helyedben valami közeli rokonnal megbeszélném.
Másrészt megérdemelsz némi savazást. Pár hete volt egy szinte ugyan ilyen eset. Azt kell mondjam, ennek fényében megérdemled a sorsodat

Blogger Géza 2015.07.31. 14:36:46

Aszongya kell neki a drón (mire?), de két hónapja még sincs neki. Hogy éli ezt túl? Kezdek aggódni...

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.31. 14:38:03

@Manyecska: Off: Uff ;)
Engem is követnek... két nagydarab ember, .....valamijen hátul megköthető kifordított fehér zubbonyszerű van náluk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.31. 14:39:41

@Homár Hilda: Akkor lehet, hogy nekik se ártana kicsit megmozdulni, mert ez leze hírnévrontás...

Manyecska 2015.07.31. 14:40:49

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: nemnem. @Blogger Géza: héliummal töltött tengerimalac kamerával a nyakában/v. bomlási fázisban ..kiválóan reptethető. kis vékony madzaggal rögzíted a csuklódhoz, hátnem hátde. Tényleg, volt ilyen kitömött repülő mókus :D valami állat megcsinálta. márhogy repüljön kitömve brrr.

Tapmancs 2015.07.31. 14:42:16

Nem tudom a poszter hogy lehet ennyire szerencsétlen a nyomozásban. Mint már írták előttem, egyik nyom a domain tulajdonosa, a másik a futárcég.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.31. 14:46:41

@ColT: Mondjuk hülye vagyok, az allegro hírét tovább rontani?

szelidorzo 2015.07.31. 14:57:39

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:

Aztán nehogy macskapöri legyen nyúlként tálalva!

Tapmancs 2015.07.31. 14:58:25

:DDD

"Miben más a Megveszed.hu a hasonló gyűjtőoldalakhoz és közösségi vásárlási oldalakhoz képest?

A Megveszed.hu a vásárlás után sem „engedi el a vásárlók kezét”, legyen szó garanciális ügyintézésről, elállástól vagy a kiszállítással kapcsolatos problémákról. Nekünk a legfontosabb a vevő elégedettsége, ezért mindezeket egyfajta közvetítőként a Megveszed.hu intézi a forgalmazóval."

www.megveszed.hu/egyeb_informaciok_6

Escaped 2015.07.31. 15:50:01

@szelidorzo: drónpép kamera feltéttel

M1nd1 (törölt) 2015.07.31. 17:32:51

@Escaped: Rejtő Dávid Pál a Webenlét domain és tárhelyszolgáltató tulajdonosa.. nem az övé a weboldal.

Webenlét Kft. 2015.07.31. 18:05:11

@Escaped: Kedves Escaped!

Kérem, ne keverje az ügyfelünk által regisztrált domain nevet cégünkkel. Cégünk 11 éve van jelen a domain és hosting szolgáltatói piacon, több ezer regisztrált domain neveink közül egyik a megveszed.hu, amit ügyfelünk regisztrált nálunk. Az említett domain névnek csak a regisztrátorai vagyunk, a tárhelyet is más cég biztosítja hozzá. A céggel történő kapcsolattartásra a technikai kapcsolattartónál rendelkezésre álló adatokat (telefonszám, e-mail cím) tudják használni.

Problémamentesebb online vásárlást kívánok a jövőben!

Üdvözlettel,
Rejtő Dávid
Webenlét Kft.
ügyvezető

Aureliano Buendía 2015.07.31. 18:15:02

@hobbitroll: ugyan, a vadászok mindig előre fizetnek, a hajtók előre kérik a pénzt.

Aureliano Buendía 2015.07.31. 18:17:38

nem tudok elmenni a kérdés mellett: de ugye itt olcsóbb volt 2e forinttal, mint más oldalakon?

Netuddki. 2015.07.31. 18:25:54

@Webenlét Kft.: Mellesleg ha már belecsaptunk a lecsóba.

Mi a véleményed egy olyan webshopról ahol egy fia elérhetőség nincs kirakva? Cégjegyzékszámról, adószámról nem is beszélve. Lehet még számlát se adnak.

Érdekelne, hogy ha a céged tulajdonában lévő domén név alatt bűncselekményt követnek el akkor ez téged mennyiben érint? Mit szándékozol tenni ezek után a neveddmeg.hu-val? Akarom mondani a megveszed.hu-val?
Ennyi erővel a 15 éves Pistike is lehet ezen webshop mögött, aki mégcsak nem is számlaképes...

Netuddki. 2015.07.31. 18:40:12

A levélírónak meg javaslom a fogyvédet. Ha nem kapott számlát, akkor a NAV-ot is. Ügyfélkapun keresztül seperc alatt megtehető a bejelentés...

Netuddki. 2015.07.31. 18:41:59

@bértrollbosszantó_kovi1970: Vagyis ez már nem is fogyvéd lesz, inkább GVH.

Szóval nem igazán értem ennyire birka legyen valaki. A bosszú hidegen tálalva a legjobb (régi klingon közmondás).

Webenlét Kft. 2015.07.31. 18:44:16

@bértrollbosszantó_kovi1970: Kedves bértrollbosszantó_kovi1970!

Ahogy az előző bejegyzésben is írtam, az említett weboldalhoz tartozó domain nevet cégünknél regisztrálták, más közünk nincs hozzá.

A .hu domain regisztrációs szabályzat 12.4 pontja alapján .hu domain név adminisztratív kapcsolattartója csak magyar lakcímmel rendelkező cég vagy személy lehet.
A már idézett whois lekérdezésből is látszik, hogy a domain igénylője külföldi cég. Mint ahogy sok más .hu regisztrátor cég, mi is biztosítunk ilyen esetben saját adminisztratív kapcsolattartót az ügyfélnek kérés esetén (mint ahogy Te se tudnál például .de domain nevet venni anélkül, hogy előtte vennél vagy bérelnél egy ingatlant Németországban, így ez egy bevált megoldás a domain regisztrációs piacon).

A másik bejegyzésedben nem én vagyok a kompetens beszélgető partner, ez az adóhivatalra/fogyasztóvédelemre tartozik.
Mint már említettem, a domain nincs a cégem tulajdonában.
Mi nem vagyunk se nyomozati szerv, se adóhatóság, az Ő hatáskörükbe tartozik a tényállást megállapítani és ha részünkről szükséges bármilyen lépést tenni, akkor azt velünk tudatni.

Hivatalos megkeresésnél természetesen a nálunk rendelkezésre álló adatokat, szerződéseket kiadjuk feltételezett visszaélés esetén.

Üdvözlettel,
Rejtő Dávid
Webenlét Kft.
ügyvezető

Netuddki. 2015.07.31. 19:14:20

@Webenlét Kft.: Akkor sem értem. Miért nem az admin kontaknál szerepel az UK cég egy alkalmazottja, vagy tulajdonosa?

Egyáltalán cégnevet lehet itt megadni?
A telefonnál pedig miért magyar 70-es szám van megadva? +36.702153385

Mellesleg a megadott UK címre 71 cég van bejegyezve. Jópár magyar nevű is van. De érdekes módon a "Smart Logistic And Marketing Ltd" nincs köztük.
Van egy ugyanilyen nevű cég, valami cseh nőé:
www.bizdb.co.uk/company/smart-logistic-and-marketing-ltd-09316457/
De ott meg a többi adat nem stimmel.

Szóval van egy magyar aki Angliában jegyeztetett be egy céget (ha bejegyeztette), aztán nyit egy magyar webshopot, hogy "elkerülje" az adózást. Aztán mivel számla nuku, se Angliában, se itt nem adózik.
Gondolom a csomagot is Magyarországon adták fel. Szóval ez sima NAV-os, GVH-s ügy, amiben téged is elővehetnek még szerintem...

Netuddki. 2015.07.31. 19:18:22

@bértrollbosszantó_kovi1970: Már ha a levélírónak és a többi átvágottnak van annyi vér a pucájában, hogy megtegye a megfelelő helyen a feljelentést.

Mellesleg a csóka se csinálhat mást mint megrendeli BangGoodról freeshippinggel, aztán pár ezer forinttal többért+szállítási költségért továbbadja palimadaraknak.

Sandor Akarki 2015.07.31. 19:24:11

Most olvasom, mas is mondta. Rendorsegre kell menni, csalas miatt feljelentest tenni. Nav meg megnezheti honnan fizetett domain regisztratornak a ceg es regisztralt-e egyaltalan mint csomagkuldo.

Webenlét Kft. 2015.07.31. 19:33:57

@bértrollbosszantó_kovi1970: Az admin konktaktnál csak magyar lakcímmel rendelkező személy/cég szerepelhet. Lehet, hogy nincs ilyenje az ügyfélnek, vagy nem akarja megadni.

Magyar cég (vagy külföldi, magyar címmel) szerepelhet admin kapcsolattartónál, igen.

Általánosságban elég sok ügyfelünk használ titkosított domain regisztrációt, amit meg is lehet érteni, nagyon sok lehúzós próbálkozás van, ahol megpróbálnak domain hosszabbításnak álcázott célzott emailben elég szép összeget elkérni az ügyféltől. Tehát nem feltétlenül kell feltételezni, hogy maffiózó, aki ezt a szolgáltatást igénybe veszi.

Továbbra is csak a nyomozó hatóságokhoz tudom irányítani a sértettet, mi saját hatáskörből nem intézkedhetünk.

Többieknek meg kellemes hétvégét kívánok!

Escaped 2015.07.31. 20:29:05

@Webenlét Kft.: már csak az a kérdés: hogyan fizet egy névtelen, címtelen webshopocska a szolgáltatásért?

Kellemes hétvégét!

Escaped 2015.07.31. 20:35:46

@Webenlét Kft.: Kár, hogy nem intézkedhetnek saját hatáskörn, ha egy-egy ilyen pana során az önök cégét , találja meg" az embr a címtelennwebshop helyett.

Gyanítom, a hatóságok jó idő múltán gumibottal üthetik a ,,shop" nyomát. Ha a sértett egyáltalán elmerészkedik hozzájuk számla nélkül.:-(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.31. 20:36:54

@Escaped: Ellenőrizheted is hogy kinek a tulaja a manus. Ha az tényleg cska egy webhosting cégecske, akkor nem érdemes izmozni, mert rágalmazol.

@Webenlét Kft.: Neked meg nem kéne itt magyarázkodni, ha nem te vagy a hunyó, mert ha véded a mundért, akkor gyanús leszel.

csakb 2015.07.31. 20:40:04

@HgGina: Köszi, de elgépeltem a domaint, ez nem az a cég... :$

PannonBoy 2015.07.31. 21:15:38

Krisztina!
A Grando és társai azért élnek meg, mert amíg az emberek ilyen könnyelműek, addig nekik nem érdekük komolyan venni az üzletelést.
Úgy látszik, érdemes ostoba emberekre építeni üzleti modelt. :(

PannonBoy 2015.07.31. 21:31:51

@ColT: Miért lenne gyanús, ha valaki a saját legális üzletét akarja megvédeni?
Ez tipikus magyaros hozzáállás. Valaki csak a saját jó hírnevét akarja megvédeni, mások pedig mögé gondolnak mást is.

A vásárló a naív, hogy vásárlás előtt nem győződik meg a megbízhatóságról. Vannak nehezen lelephezhető oldalak, de ezt pl. könnyű beazonosítani. Ha egy honlapon nem tüntetnek fel egy létező céget, akkor az már bukó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.31. 21:33:39

@PannonBoy: Mert ha neki semmi köze ahhoz, hogy a tárhelyén mit csinálnak... akkor nincs. Khm.

Amúgy ha minden igaz, akkor nem a Grando-ról rendelt, vagy valamiről lemaradtam.

PannonBoy 2015.07.31. 22:08:27

@ColT:
Valóban, csak később néztem meg, hogy nincs köze a Grando-hoz.
Viszont a posztíró lehetett volna alaposabb a vásárlás előtt.
Nekem mondjuk egy Grando sem üti meg a színvonalat.

gabors 2015.07.31. 22:10:41

@bértrollbosszantó_kovi1970: "Érdekelne, hogy ha a céged tulajdonában lévo domén név alatt buncselekményt követnek el akkor ez téged"

mar miert lenne a tulajdonukban ....??

csak regisztraltak ott ettol meg nincs a tulajdonukban ...

Bombaló 2015.07.31. 22:22:17

Elolvastam a bevezetőt. Hát mondom, ez biztos nő lesz, megnézzük gyorsan a poszter aláírását. Nő. Elolvassam? Ehh.

Bombaló 2015.07.31. 22:25:30

Elolvastam. Hosszú volt. Vadááááász... Ehh.

konigjanos 2015.08.01. 07:39:22

" a drónt azért vettem meg, mert szükségem van rá"
mint egy falat kenyér...

Netuddki. 2015.08.02. 08:49:26

@gabors: Olvass vissza bammeg! Azt írja a csóka:
"Az admin konktaktnál csak magyar lakcímmel rendelkező személy/cég szerepelhet. Lehet, hogy nincs ilyenje az ügyfélnek, vagy nem akarja megadni."

Ezért a saját nevét adja meg kontaktnak? Jajj, de jó szíve is van!

hobbitroll 2015.08.03. 11:24:24

@Aureliano Buendía: www.grandoshop.com/egyeb_informaciok_6

"A forgalmazóinktól kizárólag utánvétes szállítási módot fogadunk el. Ez a jelenleg legbiztonságosabb módja az online vásárlásnak, hiszen a termék vételárát Ön csak a termék átvételekor a futárszolgálatnak fizeti."

a jelexerint itt pont nem, szóval szopóálarc feladási lehetőség adott (6)

Ustim 2015.08.03. 21:22:42

Domain adatok:

admin-kontakt: Rejtő Dávid Pál
cím: Hajdú köz 7.
cím: 1131 Budapest
cím: HU
telefon: +36706414121
telefax: +3619997986
hun-id: 2001365475

tech-kontakt: Smart Logistic And Marketing LTD
cím: 10 Maitland Avenue
cím: CB41TB Cambridge
cím: GB
telefon: +36.702153385
telefax:
e-mail: smart.log.marketing@gmail.com
hun-id: 2004728395

zone-kontakt: Smart Logistic And Marketing LTD
cím: 10 Maitland Avenue
cím: CB41TB Cambridge
cím: GB
telefon: +36.702153385
telefax:
hun-id: 2004728395

regisztrátor: Webenlét Ltd.
regisztrátor: Webenlét Kft. (Registrar)
cím: Hajdú köz 7.
cím: 1131 Budapest
cím: HU
telefon: +36 70 6414121
telefax: +36 1 9997986
hun-id: 1000913882

Strex 2015.10.11. 11:51:06

Helló Krisztina!
Ha még olvasod a kommenteket, kérlek írj nekem az ishtvan.sabov@gmail.com címre, mert kb. ugyanígy kezdek járni én is ugyanezzel a társasággal, és szerintem jó lenne koordinálni az akciót. Már ha azóta nem oldódott meg a te problémád...

kicsigeszti 2015.11.05. 09:36:21

Jó lett volna, ha előbb rátalálok erre a blogra... Még mielőtt rendeltünk volna a megveszed.hu oldalról...
Tisztelettel fejet hajtok azok előtt, akik egész életükben körültekintőek tudnak/tudtak lenni és soha nem húzták be őket egyetlen csőbe sem! Nem tartom magam kezdőnek, de sajnos mi is belesétáltunk a megveszed.hu csapdájába. Miután már megtörtént a baj, "örömmel" olvasom, hogy nem egyedüli károsultak vagyunk.
Jó lenne összefogni és lépni, mert egyszerűen hihetetlen, hogy a mai világban egy ilyen kamu cég, még létezni, rendeléseket tud felvenni...
Várom a károsultak kommentjét, jelentkezését, hátha tudunk valamit tenni!

Béláné Balázsi 2016.01.15. 14:16:58

Helló Krisztina!

Sajnos én is így jártam,hogy nem teljes az áru és borzasztóan dühös vagyok.Szerintem tenni kellene valamit.

Hammer Andrea 2016.01.27. 21:40:22

Kedves Krisztina!
Sajnos én ugyanígy jártam velük egy turmixgéppel, ez már 2 hónapja volt, nekem is ugyanezeket a sablon üziket küldték.Természetesen én sem szeretném annyiban hagyni, de olvasva tapasztalatodat eléggé lehangolódtam :(
Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot emailbe, hátha együtt többre megyünk!
emailem: pandyy88@gmail.com

Majdnemkárosult 2016.02.17. 11:45:58

Kedves Károsultak!

Bár elég körültekintőnek érzem magam, én is majdnem belecsúsztam ebbe a csapdába. Mivel nem voltak elég gyorsak a kiszállítással, ezért utánanéztem pár helyen, hogy ki is ez a cég. Természetesen én is csak a bajbajutottak történeteit találtam meg. A futár viszont ma ki akarta hozni, (annak ellenére, hogy tegnap elálltam a vásárlástól) és így kaptam egy üzenetet:
"Tisztelt Címzett!
Értesítjük, hogy a(z) 0123 Imei Ltd. partnerünk által az Ön részére feladott csomag(okat) futárunk a mai napon kézbesítésre átvette..."
A (www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek&pid=5&mid=11) oldalon viszont ott a címük: 1095 Budapest, Soroksári út 31.

Ha valaki Budapesten él és el szeretne látogatni hozzájuk...

Sok sikert a behajtáshoz.
Üdv
V

BTZ 2016.06.17. 21:51:33

Ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenni. A megveszed.hu domainnév regisztrátora ez a cég:

regisztrátor: Webenlét Ltd.
regisztrátor: Webenlét Kft. (Registrar)
cím: Hajdú köz 7.
cím: 1131 Budapest
cím: HU
telefon: +36 70 6414121
telefax: +36 1 9997986
hun-id: 1000913882

Ezen a nyomon el is lehet indulni a rendőrségnek. A webenlétnek jelezni kell, hogy az általuk regisztrált domainnel szervezett bűnözés keretében csalásokat hajtanak végre, működjenek együtt a hatóságokkal. Ha több bejelentés is érkezik ellenük, akkor a tulajok nagyon hamar rácsmögé kerülhetnek!

BTZ 2016.06.17. 21:57:13

@szaporito: Vaterát is üzemeltető csoporté ha jól tudom!
süti beállítások módosítása