Tékozló Homár

Két hónap után csekkolta a bank a külföldi kártyahasználatot, akkor viszont tiltott is azonnal

2015.09.09. 14:25 | Homár Hilda | 77 komment

k_h_logo_a3.jpegKolbász leveléből kiderült, hogy a K&H-nál nagyon vigyáznak pénzre, még a gazdájának is nehéz néha megszerezni. Plusz, hogy a élet külföldön sem fenékig tejfel. 

Kedves Homár!

Szeretném elmesélni hogyan üldözött el magától a K&H Bank.

A történet megértéséhez annyit kell tudni, hogy barátnőmmel karöltve fogtuk magunkat és repülőre ülve külföldre indultunk munkát keresni. A célország és a dolog morális oldala a történet szempontjából lényegtelen.

Mivel sejtettem már idővel, hogy ez be fog következni, és az általunk választott ország árazása is hajmeresztő Magyarországhoz képest, időben elkezdtünk spórolni a külföldi kezdéshez, tekintve, hogy legjobb esetben is egy hónapig ki kell bírnunk saját költségvetésen. A megtakarításaimhoz egy K&H devizaszámlát választottam, melyre eurót gyűjtögettem. Végeredményben persze jobban jártam volna a kézpénz felhalmozásával, de hittem a „csábító” kamatozásnak, amiből természetesen a különféle kezelési költségek miatt szinte semmi nem maradt, nem is beszélve arról, hogy a svájci frank hitelekhez hasonlóan ez a számla sem látott soha eurót, mert egy forint alapú, de euró árfolyam elszámolású szuperkombó, amivel csak a bank jár jól.

A történet az indulásunk előtti napon kezdődött, amikor egy K&H bankfiókban fel szerettem volna venni a számláról 2500 eurót. Alapvetően a kártyás fizetés híve vagyok, de előreláthatólag volt pár dolog, aminek kifizetését csak kézpénzben tudtam rendezni. 

A bankfiókban közölték, hogy a 2000 eurót meghaladó pénzfelvételt egy nappal előre kell jelezni, mert nem tartanak annyi eurót. Körbefordultam, mert azt hittem a szomszéd vegyesboltba mentem be a bank helyett. A hölgy egy gyűrött papírra mutogatott, ami a kassza üvegére volt kiragasztva, közölvén a fent említett információkat. A probléma egy másik bankfiók felkeresésével megoldódott, de keserű szájízt hagy az emberben.

A következő gondom az albérletünk megszerzésénél volt. Ebben az országban is Angliához hasonlóan eléggé elfajzottak az árak, ráadásul a jó helyekért szó szerint sorban állnak az emberek. Egy nagyobb összeget, az első 3 hónapot ki kell fizetni azonnal, ami fél millió forintot meghaladja. Ez azért fontos, mert ennyi K&H-nál a napi készpénz felvételi limit. Persze gondolkozhattam volna előre is, de gyorsan jött a lehetőség, és ugyan így el is ment. A limit módosítására nincs mód. Semmilyen. Sírhatunk, kiabálhatunk, de nem lehet módosítani. Természetesen az én biztonságom érdekében. Köszönöm. Megvédték a pénzem, nem fértem hozzá. Ha tegyük fel elrabolnak és 501000 forintot követelnek vagy a vesémet, most vese nélkül maradok.

A kegyelemdöfés ez után következett. Közel két hónapos külföldi tartózkodás után már nem tartottam bekapcsolva a magyar telefonszámom, ismételten az én biztonságom érdekében fogták és letiltották a bankkártyám, mivel nem tudtak elérni telefonon. Nem az első nagy összegű vásárlás után hívtak (amikor még elértek volna), nem a második vagy akár a 10. után, nem. Kb két hónappal később, random időpontban próbáltak érdeklődni. Érdekes események sorozatát indította el a dolog, hogyan néz ki, amikor az ember külföldön van gyakorlatilag egy forint nélkül.

A problémát egy novemberi hazalátogatásom alkalmával a gyökerénél kiirtottam, megszűntettem a folyószámlám. A történetet előadtam kommentálásra bocsájtva nekik is a bankfiókban, mélyen egyetértő bólogatással jelezték, hogy „hát ez van”.

Csak, hogy tovább keserítsék az életem az új külföldi bankom is egy halom guanoval egyenértékű. De ezt majd elsírom az itteni homárnak.

Kolbász

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.09. 14:35:04

" A probléma egy másik bankfiók felkeresésével megoldódott,"
Kisebb fiókokban egy bank sem tart nagyobb mennyiésű kápét, jó reggelt kívánok.

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.09. 14:39:38

Külföldön, forint nélkül? Nem gáz. Ilyenkor nincs alternatìv elérési út, mondjuk e-mail? Miért nem migráltad át a pénzt menet közben az ottani számládra? Vagy ennyi zseton keletkezett hirtelen, hogy már mindegy volt és szarhattál az egészbe? Mert ezt tetted. Ha 3 is indokolatlan cirkalmassággal körbejárod Az Országot, a picsáért nem lehet beírni? Végül mibôl indultatok el?

ancsika 2015.09.09. 14:40:07

legalább rájöttél mennyit ér a bankban tartott pénz... semmit... de a te védelmedben :D

Manyecska 2015.09.09. 14:43:30

kézpénz" nyihhhahha xd

Denton85 2015.09.09. 14:45:24

Huzamosabb ideig (azaz nem csak 2 hetes nyaralásra) külföldön, magyar számlával, magyar telefonszám nélkül..

oké....

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.09. 14:47:16

@ColT: Igazából egy bankról beszélünk, nem??? Egy tisztességes bankrabló hogy menjen így rabolni??????
A bankban pénz van. Ezért a neve bank. Ha csak adnisztratív dolgokkal foglalkozik, akkor írja ki, hogy csak ügyintézés.

A mosónők korán halnak 2015.09.09. 14:48:00

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: tuti hogy a malacperselyt törték össze, fogadok!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 14:48:07

Hogyis van a reklám?

... elérhetőségnek megadott telefonszámot kikapcsolva tartani - megfizethetetlen

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 14:52:00

Azt imádom, mikor a kiccsalád egy bankkártyával indul földkörüli útra, oszt az emberevők földjén azon vergődnek, hogy nincs egy garasuk se, mer a bank letiltotta a kártyát, vagy valami más okból nem tudják használni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.09. 14:53:07

@batgirl: Mondom a kisebb fiókokban. A bank sem hülye, pont ezért nem tartanak _nagy_ mennyiségű pénzt egy útszéli fiókban, adott városban általában csak a legnagyobb fiókokban van igazán sok pénz.

A bankban meg már régen nem sok kápé mozog. A fiók inkább azért van, hogy ügyintézz. Különben nekem pl. nem is nagyon szokott hiányozni, mert van netbank is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.09. 14:54:12

@atpijkamo: +1

"Azt imádom, mikor a kiccsalád egy bankkártyával indul földkörüli útra, oszt az emberevők földjén azon vergődnek, hogy nincs egy garasuk se, mer a bank letiltotta a kártyát, vagy valami más okból nem tudják használni. "
Itt viszont na. Volt kápéjuk, és valóban hülyén néz ki, hogy hónapok múlva egyszer csak a bank letilt.

Doryyka 2015.09.09. 14:55:59

Kedves poszter, svajcba kellett volna jönnöd. Szemrebbenes nelkül kifizette a bank keszpenzben a lakaskaucion összeget (tizenharomezer Frank, akkor 2,5 millio HUF). Utana meg az utca masik oldalan a ferjem csekken be.

sarostehen 2015.09.09. 14:57:12

"A bankfiókban közölték, hogy a 2000 eurót meghaladó pénzfelvételt egy nappal előre kell jelezni, mert nem tartanak annyi eurót. "

A nagyon összegű forint kivételt is jelezni kell. Mert messze nem biztos, hogy lesz a bankban annyi pénz.
És ez nem 2 hete van.. jóreggelt...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 14:57:32

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: Nah, azért adott iránypontokat: repülővel kell menni, de nem Anglia, és Euró a fizetőeszköz.

Skandinávia nem lehet, mert a hidegre nem panaszkodott. Én a benelux államokra tippelek.

kajo 2015.09.09. 14:57:46

Érdemes a banknak még utazás előtt bejelenteni, hogy külföldön fogod használni a kártyát - akár huzamosabb ideig, pláne ha készülsz is rá, tudod hova utazol, mennyi időre. Esetleg megadod nekik a külföldi telefonszámot amin el tudnak érni. Hidd el, nekik nem gond külföldi számot hívni. Én akárhányszor megyek, szólok nekik. Érdekes módon egyszer sem volt probléma a külföldi kártyás fizetésekkel/letiltással/korlátozással.

Nézzük egy másik oldalról: Adott kártyán az utóbbi időben furcsa tranzakciók mutatkoznak. A bank úgy gondolja megkérdi a kártya tulajdonosát, vajon rendben van-e, hogy a kártyáját külföldön használják? Oopsz! Nem elérhető az ügyfél. Talán ellopták a kártyáját/baleset érte/megszerezték az adatait? Amíg ez ki nem derül, biztos, ami biztos megvédjük (őt is, magunkat is)! Hiszen nem tudjuk ellenőrizni mi történik. Többet már ne bukjon/bukjunk!

Nézzük még egy másik oldalról: Nem kért az ügyfél SMS szolgáltatást a kártyás fizetésekről. Már két hete valaki külföldön költi a pénzét - akár a tudta nélkül - amiről majd valamikor tudomást szerez, amikor elolvassa a bankszámla kivonatot. Ha egyáltalán elolvassa. Majd az ügyfél posztol a Homárnak, hogy a bank nem volt képes figyelmeztetni vagy letiltani a kártyáját, amit valaki külföldön használ, de nem ő.

Bár igaz, hogy az ügyfélnek mindig igaza van, és az ügyfélnek joga van ahhoz is, hogy hülye legyen, csak ne panaszkodna

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 15:00:49

@sarostehen: "nem biztos, hogy lesz a bankban annyi pénz"

De lesz, csak azt mások veszik ki kisebb összegekben, nekk tartják fenn. Ezt meg tudják előre saccolni a statisztik aalapján. A sokmilliósakat nem tudják.

sarostehen 2015.09.09. 15:04:28

@atpijkamo: Nem biztos, hogy lesz annyi pénz.

Kétlem, hogy minden bankban tartanak 50-100 millió Kp-t. naaugye...

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.09. 15:14:01

@atpijkamo: nem tudják? Hát alkalmazzanak csillagjóst! (tv2-n éjjel lehet BErendelni)
@hakapeszi maki from bukkákeszi vadaspark: karöltve.

yuden 2015.09.09. 15:21:53

Azt elfelejtitek, hogy devizaszámláról van szó, azzal azért ne legyen már furcsa (gyanús) a külföldi használat..

sarostehen 2015.09.09. 15:24:11

@yuden: Nem az a furcsa. Hanem az hogy nem érik el a számla tulajdonosát. Simán lehet visszaélés.

Gerilgfx 2015.09.09. 15:28:46

a bankkártyás egyenlegek az nem pénz igazából. letilthatja, ellophatja, zárolhatja bárki. az a pénz, amit meg lehet fogni, a többi hazugság.

lcsaszar 2015.09.09. 15:33:35

@atpijkamo: Nyilván BE, ott is vannak furcsa dolgok, ami a bürokráciát illeti.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 15:34:27

@Gerilgfx: Az arany a pénz. Amit te fogsz, az csak papír meg fémdarabka. Vagy adnak érte valamit, vagy nem. Van úgy, hogy papírként többet ér, mint a címlet, ami rá van nyomtatva. Ekkor kifehéríted, kimosod, és eladod írópapírnak. Innen van a pénzmosás kifejezés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.09. 16:07:32

@Gerilgfx: Egyik sem pénz. K.b akkor van nálad érték, ha aranyrudaid vannak, csak azzal elég macerás fizetni az ebayen.
A 2008-as "válság" fő okai a nem létező pénzek voltak, illetve az azokból épült cégek...

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.09. 16:39:34

@sarostehen: Tanulni kell ezt a bankszakmát is.
@Gerilgfx: a készpénzedet is elophasák.
@yuden: taio?
@ColT: szerintem ez flexibilis. Környezet- és igényfüggõ. Soha nem fogom megérteni mitõl értékes az arany.

kakukk11 2015.09.09. 16:45:54

Röviden: Hülye voltál, azt hitted... ahelyett hogy tájékozódtál volna, és ezért a szemét bank a hibás.
Az van, hogy nem mindenkinek való ez a sok bonyolult rendszer, mert olvasni kell hozzá, meg kérdezni. Maradtál volna a kp-nél, ez volt az egyetlen értelmes gondolatod.
Gondolom a bank a kondíciós listát is titkolta, ezért csak utólag derült ki, hogy a költségek elviszik a kamatot, vagy esetleg hiányoztál azon a matek órán, amikor az összeadás és kivonás volt a téma?

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.09. 17:10:32

@kakukk11: haggyad, átlagpolgár csak. A barátnéjának mekkora mellei lehetnek? Mi a munkájuk? Biztos szegény prolik.

Hentes pékné módra 2015.09.09. 17:13:05

Én vagyok a poszter, lehet rugdosni :D Sorban:
@Denton85: Alapvetően a felhalmozott pénzt elkölteni vittem ki. Számolgattam hogy éri meg, így buktam a váltással legkevesebbet. KP-t nem éreztem túl biztonságosnak. A telóm majdnem 1,5 hónapig be volt kapcsolva, naponta legalább 3x használtam a kártyát.
@sarostehen: 2000 euro kb 600e forint nehogy már ne legyen egy bankban ennyi... Nyilván ez régóta így van, de nettó faszság. Egy jobb kisboltban összejön ünnepnap ennyi, nemhogy egy bankban.
Jöttek az sms-ek, kb minden másnap becsekkoltam a netbankba a chipkártyámmal, plusz nem a louis vuitton boltban költöttem hanem egyértelműen azonosítható napi szintű felhasználás volt. Plusz: Volt megadva egy kezes a számlához akinek magyarországi elérhetőségei is voltak, őt nem hívták.
@kajo: Na ez az. Én úgy mentem be a bankba, hogy "csókolom, külföldre költözöm, adjonak egy kártyát és egy számlacsomagot amit gond nélkül használhatok." A hölgy a számlanyitás közben megkérdezte hova utazom, és mennyi ideig leszek ott. Pötyögött a gépen, tehát részemről ezt a dolgot lezártnak tekintettem. Ezek szerint csak egy irigykedő ribanc volt és kiváncsiskodott.
Volt megadva egy kezes a számlához akinek magyarországi elérhetőségei is voltak, őt nem hívták.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 17:17:34

@Hentes pékné módra: Ez mind szép és jó, de azt hogy magyarázod ki, hogy az elérhetőségnek megadott telefonszámot kikapcsoltad?

Aureliano Buendía 2015.09.09. 18:32:37

de ha meg Omár, a sarki fűszeres klónozza a kártyádat, és így nyúlja le a pénzed, akkor meg abból lett volna poszt.

Aureliano Buendía 2015.09.09. 18:33:44

@ColT: a poszt elolvasása során arra jutottam (még a vége előtt), hogy nem való mindenkinek a bankszámla.

Aureliano Buendía 2015.09.09. 18:34:46

@batgirl: és akkor itt jön a képbe a haverom vesszőparipáka, a teremtett pénz:D

(lett meghívód?)

Hentes pékné módra 2015.09.09. 18:39:51

Azt sehogy, de akkor miért lehet további meghatalmazottakat rögzíteni egy számlához? Az ő elérhetőségei ott voltak, és bacták felhívni.

Aureliano Buendía 2015.09.09. 18:41:06

@Hentes pékné módra: jogodban állt hülyének lenni, és visszaéltél a jogoddal:D

Elsőre már az, hogy elhiszed, hogy egy bankban jól jársz ájrós számlával. Amúgy azt hagytad figyelmen kívül, hogy nem olvastad el a kondíciós listát. Jobban jártál volna, ha a párna alatt gyűjtöd.

És igen, vannak fiókirodák, ahol nincs hirtelen 2000 éjró kéznél, ez nagyon sok helyen ki van írva, de még az internet is a barátod;)

CID 2015.09.09. 18:42:25

Hová jut a világ, régen mekkora pénz volt a guanoban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.09. 18:43:02

@Hentes pékné módra: Akkor a bankkal együtt hoztátok ezt össze. Jó, a bank sárosabb.

Hentes pékné módra 2015.09.09. 18:58:49

@Aureliano Buendía: A legfőbb bajom az általuk megszabott max kézpénz limit és a kártya letiltása volt. A másik kettő csak "kellemetlenség"

Aureliano Buendía 2015.09.09. 19:09:26

@Hentes pékné módra: kérdés az, hogy ezek szerepeltek-e a kondíciós listában, szerződési feltételekben, tehát előre tudhattad-e?

Mert ha igen, akkor javarészt magadat szívattad meg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.09. 19:34:54

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: Ritka. Mondjuk nem nagyon volt még annyira értékálló semmi a történelemben :)

@Aureliano Buendía: Ez igaz, de azért a bank is küzd kihívásokkal jelen esetben.

Hentes pékné módra 2015.09.09. 19:45:37

@Aureliano Buendía: A 15 oldalas apróbetűsre gondolsz? Fogalmam sincs, de átnézem.
De egyébként tökmindegy, a lényeg, hogy logikátlan hülyeség.
Én meg nem vagyok sikeres ember, de ez van...

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.09. 20:00:58

@Hentes pékné módra: hol éltek, mi a munkátok, mennyit kerestek, boldogok-e? Önök.

A mosónők korán halnak 2015.09.09. 20:10:05

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: a parom szerinz kenyszerkepzeteim vannak allahra mondom.xd lol lehet ismer mar?? meg persze no vagyok...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.09.09. 20:40:25

@Hentes pékné módra: A történet miatt együttérzésemről biztosítalak, de ha még egyszer leírod, hogy kézpénz, rádgyújtom a commentboxot!

Tudom, külföldön már nem lesz szükséged a helyes magyar nyelvre, de itthonra addig ne írj, míg nem verted a fejedbe, hogy készpénz! Köszi

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.09.09. 20:46:38

@Hentes pékné módra: Fejleszthető, de csak, ha érdekel. Általában nem szokta érdekelni az embereket.
Viszont nagyon örülök a "mindig" helyes leírásának, ezért most be is írok egy pirospontot neked ;)

Aureliano Buendía 2015.09.09. 21:38:22

@ColT: minden bank így van (de talán minden szolgáltató).

Aureliano Buendía 2015.09.09. 21:39:26

@Hentes pékné módra: a kondíciós lista azért nem 15 oldal:)

De, hogy ennyi év Homár után még hiszel a bank marketingszövegének, az szomorú;)

Vadászbaszó nyúl 2015.09.10. 00:23:46

Önvadász, és még büszke is rá. Szerintem az agyáért sem fizették ki a váltságdíjat. Ja, nem. Azért nem is kértek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.10. 03:41:22

hat roviden
-ha 1 bankfiokban nincs 2000 euro, az zarjon be /tuti volt, cask a szabaly az aszabaly/
- ertelmezhetetlen, hogy egy bank letiltja a kartyamat, mert nm akarok veluk telefonon beszelgetn- erthetetlen, miert nem lehet leirini az orszag nevet ahova ment, mert job otszor korbeirni
- tavaly, mikor voltunk otthon, vittem 3 fele kartyat es kp-t is dollarban
biztos ami zicher
/kartyat nem is hasznaltuk, jol valtottak a dollart/

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.10. 06:53:47

@hagyma: a biztonsagi policy ertelmezhetetlen? ...... Ne jatszd a hulyet. Jol valtatni nem lehet, csak kevesbe szarul. 3 kredit kard&dollar? Felnezek rad.

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.10. 07:14:34

homar.blog.hu/2007/07/11/re_onbiraskodas_a_grobyban
homar.blog.hu/2007/08/15/a_halott_cobain_a_jo_cobain_akciofigura
@aptijkamonak. Írtad tegnap, hogy a Homárnál jobbat nem találni. Ím néhány pillanatkép a régi hangulatból. Mert ilyenkorra még igaz.

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.10. 08:10:02

Egyes taxik a csomagtartójukban is szálitótak menekülteket.:olx&dlol

Martinicske 2015.09.10. 08:28:04

A K&H -tól én is megszabadultam már évekkel ezelőtt. Életem egyik legjobb döntése volt.

Nincs még egy bank amelyikben ennyi bunkó lekezelő ügyintéző lenne.

11 órától délután 3 -ig meg ebédelnek. Mind egy kivételével. Ügyfél nuku és ott ülsz másfél órát, miközben farkasszemet nézel azzal az egy hátrahagyott ügyintézővel aki pont nem intézheti a te ügyedet.

A biztonsági őrök meg hallgatóznak. Ez is egy undorító szokás ebben a bankban.

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.10. 09:15:16

@atpijkamo: kiderítettem, Zalakaros. Ott már Euró van. Tán városállam. Vajh ilyen esetben hogy alakulna a roaming?
Újposzti energiákat lekérem FENTRÕL.

anarch 2015.09.10. 09:21:30

Megjegyzés - pár éve még az volt a szokás, hogy Németországban csak akkor nyithattál bankszámlát (a legtöbb banknál), ha be voltál jelentve német lakcímre. Mivel neki a szállásra kellett a pénz (3 havi előleg) ez így 22-es csapdája, amit valószínű így próbált feloldani.

Alternatív megoldások persze vannak, de időbe telik a felkutatásuk, időbe amit inkább mondjuk álláskereséssel, a hely feltérképezésével töltene az ember.

anarch 2015.09.10. 09:29:21

@atpijkamo: Skandináviában egyedül Finnországban euró a fizetőeszköz. Helsinki már nyugat :)

joska61 2015.09.10. 09:32:36

Erdész Tamás, te vagy az? :)

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.10. 09:38:54

@anarch: én szoktam idõt spórolni: mekkérdezek másokat. Tuti mócer. Ne restellj infót akasztani az Akashából.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 09:44:51

@anarch: "Helsinki már nyugat"

Már régóta az. Még az első világháború táján megvívták a háborújukat az oroszokkal. A finnek nem egységesek a kérdésben, de szerintem Mannenheim marsal 110%-osan kiérdemelte a lovasszobrát. Papíron vesztettek, az oroszok elcsatolták Karéliát, de a függetlenség megtartása fényes győzelemmel ér fel egy kis nemzet részéről a hatalmas Szovjetúnió ellen.

Magyarok is mentek segíteni, de későn érkeztek.

2015.09.10. 09:47:15

1: A célország és a dolog morális oldala a történet szempontjából lényegtelen.
2:A bankfiókban közölték, hogy a 2000 eurót meghaladó pénzfelvételt egy nappal előre kell jelezni, mert nem tartanak annyi eurót

Rákérdezek. Izrael.

2015.09.10. 09:55:11

@atpijkamo: "ha még egyszer leírod, hogy kézpénz, rádgyújtom a commentboxot!"

Titeket kislánykorotokban megerőszakolt nyelvtan korrepetáláson a tanár?
Nem mindegy hogy írja, ércsük mi azt!

szelidorzo 2015.09.10. 10:16:48

"külföldre indultunk munkát keresni. A célország és a dolog morális oldala a történet szempontjából lényegtelen."

Dubaiba sikerült menni? :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.10. 11:58:07

@Cicmen: Ott lehet euróal fizetni? :)
Németország lesz :)

McZozo 2015.09.10. 17:55:43

@ColT: Azert 2500 ajro meg nem az kimondott Rockefelleri penzosszeg. De tudom hogy ez a szabaly csak bosszanto. Anno en BP bank kartyajaval sz@ptam Ausztriaban es Citibankeval Romaniaban

khkommunikacio 2015.09.11. 10:24:29

Kedves Kolbász!
Mivel kiemelten fontosnak tartjuk minden ügyfelünk elégedettségét, ezért rendszeresen keressük a minket érintő visszajelzéseket, így találtuk meg ezt a bejegyzést. Sajnáljuk, hogy külföldön nehézségekbe ütközött pénzügyeinek intézése során, és a számla megszüntetése mellett döntött.
A bankfiókjainkból felvehető pénzösszeg maximális mértékével és a készpénzfelvétel lehetőségeivel kapcsolatban holnapunkról és hivatalos ügyfélszolgálatunkon is tájékozódhat. Bár sajnos nem ismerjük a konkrét részleteket, több kritériumnak kell teljesülnie kell ahhoz, hogy kollégáink gyanúsnak ítéljenek meg adott tranzakciókat és a bankkártya letiltása mellett döntsenek.
Sajnos nem áll rendelkezésünkre elegendő információ panaszai részletes és alapos kivizsgálásához, ám amennyiben bármiben a segítségére lehetünk, keressen minket emailen a bank@kh.hu címen vagy telefonon a (36 1/20/30/70) 335 3355 telefonszámon.
Bízunk benne, hogy a jövőben újra elégedett ügyfeleink között üdvözölhetjük.

Üdvözlettel,
K&H

Gerilgfx 2015.09.12. 01:44:21

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: ahogy a south park mondaná: aztat el. de nem két kattintással egy adatbázisban.
süti beállítások módosítása