Tékozló Homár

Nem kéne minden szendvicskészítőnek kesztyűt viselnie? / Frissült a McDonalds válaszával

2015.10.22. 09:56 | Homár Hilda | 189 komment

mcd-logo.jpg

Hát szerintünk jó lenne, de főleg passz, úgyhogy rákérdezünk  a szabályzásra. 

Kedves Tékozló Homár!

Nem járok hetente, de kéthetente talán betévedek a Mc Donald's-ba. Több hónapja felfigyeltem rá, hogy, akik a szendvics készítéssel foglalatoskodnak, azokon soha nincs kesztyű. Mostanra jutottam el oda, hogy most már írok egy levelet a Mc Dondals-nak, hogy mégis, hogyan lehet, hogy egy ilyen híres gyorsétterem láncban, nem kötelező higiéniai elvárás a kesztyű viselése?!

Levelem:

Tisztelt Mc Donalds! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy hogyan lehetséges az, hogy, akik a szendvicseket készítik, azok nem viselnek kesztyűt a készítés során? Ugyanis nem tartom túl higiénikusnak, hogy mindenki, saját kezével készíti el a szendvicseket.

Válaszukat előre is köszönöm!
H. Viktória

Válaszuk:

Tisztelt H. Viktória!

Köszönjük megkeresését.

A konyhai dolgozóknak 30 percenként kötelezően kezet kell mosni és fertőtleníteni, továbbá minden konyhai belépés előtt ugyanez a művelet szükséges (ha valamiért megszakítja a munkavégzést és ki kell lépnie a területről, akkor is). Bizonyos részfázisokhoz pedig kesztyű viselése kötelező, továbbá egyes folyamatlépéseket csak egy dolgozó végez.

Munkatársainkat a higiéniai folyamatok betartása kapcsán a McDonald’s is és az ellenőrzésre jogosult hatóságok is rendszeresen vizsgálják.

Üdvözlettel:

Info Team

Legközelebb mindenképpen fél óránál többet fogok tartózkodni egy Mekiben, hogy megnézzem, tényleg kimennek-e fél óra után kezet mosni?! Azt gondolom, mindezek ellenére a szendvics készítőknek is kesztyűt kéne viselniük, hiszen fél óra ide vagy fél óra oda, nem tudhatjuk, hogy azalatt a fél óra alatt ő éppen még mit fog és vakar meg, ameddig  elvileg csak a sajtot és a salátát kéne a szendvicsre helyeznie.

Tudom, ha nem tetszik, akkor eleve ne egyek a Mc Donaldsban, de én erre a problémára szeretnék választ kapni. Ez csak nekem szúrt szemet és csak engem zavar? Nem kéne minden szendvics készítőnek kesztyűt viselnie?

Üdvözlettel:

Viktória

UPDATE okt.23. 09:12

A posztot elküldtük a Mekinek, akiktől ezt a - remélejük Viktóriát is megnyugtató - választ kaptuk.

"Tisztelt Homár!

A McDonald’s 1988 óta fejleszti éttermi és beszállítói hálózatát Magyarországon. Az élelmiszerbiztonság és minőségbiztosítás terén alkalmazott gyakorlataink az iparágon belül kiemelkedőek: az élelmiszerbiztonsági rendszert, a HACCP-t már 1996-ban bevezettük minden hazai étteremben, nyolc évvel megelőzve a vendéglátó iparban történő széleskörű alkalmazását, ami az uniós csatlakozással vált törvényi kötelezettséggé 2004. május 01-én. 92 hazai éttermünkben naponta 220 ezer vendéget szolgálunk ki a legmagasabb élelmiszerbiztonsági szabályok alkalmazása mellett.

A kesztyűhasználatot élelmiszerek kezelésénél, ételkészítésnél kötelezően előíró szabályozás nincs ma Magyarországon.

Eldobható kesztyűt és/vagy fogóeszközt minden olyan műveletnél használunk, ahol ez indokolt, például salátakészítés, nyers húspogácsa grillre helyezése, grillezett húspogácsa zsemlére helyezése, fertőtlenített héjú tojás feltörése.

Az olvasó által említett, ún. dresszingeléshez (zöldségfélék, sajt, illetve szószok szendvicsre helyezése) történő kesztyűhasználat élelmiszerbiztonsági szempontból nem előnyös, mivel a hosszú ideig tartó kesztyűhasználat során a kéz beizzadhat, ez a kórokozók elszaporodásához vezethet, a tartósan használt kesztyű pedig akár észrevétlenül is sérülhet, így a kórokozó élelmiszerre kerülhet. Ebben a folyamatban a rendszeres, megfelelően végzett kézmosást alkalmazó higiénés gyakorlattal az élelmiszerbiztonság hatékonyabban biztosítható.

A kézmosási eljárások az éttermeinkben működtetett HACCP rendszer részét képezik, és minden esetben fertőtlenítőszeres kézmosást jelentenek. Az eljárások betartását külön tréningen oktatjuk.

A fent leírt rendszert korábban hatósági véleményezésre is bocsátottuk. A szakvélemény szerint az éttermeinkben alkalmazott gyakorlatok  élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek.

Reméljük a válaszunk minden, a témával kapcsolatos aggályt eloszlat.

Üdvözlettel:
Dr. Cselényi Tibor
Minőségbiztosítási Vezető"

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.22. 13:55:43

@CID.: hógyisnemár!!! hát a papír is ki van fizetve!!!

lcsaszar 2015.10.22. 13:56:16

Vannak helyek (pékáruüzlet, stb), ahol az eladó fehér cérnakesztyűt húz, mielőtt megfogja az ételt, amit átnyújt a vevőnek. Mielőtt pénzhez nyúl, leveszi a kesztyűt. Húsáruüzletben PVC kesztyűt szoktak használni. Olyan helyen is szoktam vásárolni, ahol az eladó nem nyúl pénzhez, arra van egy külön ember. Az ételfogó csipesz is jó megoldás, ld. cukrászda.
Mekiben régen jártam, de a másik gyorsétteremben aki a szendvicset készíti, az becsomagolva adja át a kasszánál álló kollégának. Az pedig max. az üdítőket tölti ki, vagy a hasábburgonyát adagolja egy eszközzel, máshoz nem nyúl. Ezt figyeltem meg.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.22. 14:00:16

@Manyecska:

"két hete röhögtem ennyire hörögtem levegőért kapkodva az ágyban- eskü majdnem meghaltam"

Nyugottan hajjá megfele, maj' lopunk valami ócsó' koszorút! :P :D

lcsaszar 2015.10.22. 14:05:08

Különben pedig aki kézzel eszik, az ne legyen finnyás.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.22. 14:10:48

@Yobbágy Fery: Google (Antalvalit meg egyebeket kihagyva is tlaálsz eleget)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.22. 14:26:22

kaptam egy cikláment ajcsiba de hideg helyen kell tartani állítólag, 10-15 fokban. micsinájjak vele?

joska61 2015.10.22. 14:38:45

Annak a szarnak mindegy....

joska61 2015.10.22. 14:39:55

@lcsaszar: Én a spar-ban szóltam rá a minap a vevőktől jól láthatóan undorodó eladóra, mert ugyanazzal a nejlonkesztyűvel akarta odaadni nekem a süteményt, amivel előtte a másik versenyzőnek a sertéslapockát...

kakukk11 2015.10.22. 14:51:23

@sugargiraffusplumps.: Nem kaptam meg, nem biztos elkülted? :)

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.22. 15:05:45

Boldogok a szendvicskészítők (?)

Leone_510 2015.10.22. 15:30:49

szeretném mindazoknak megköszönni akik a fogadós cikkhez hozzászoltak, hogy feldobtátok a napomat , sírvaröhögés miatt a baracklét a pizzára köptem de így nem veszett kárba :) , persze a pokolban fogtok égni majd meglátjátok...és majd az a fogadós főz rátok :)

az utcánkban van egy hamburgeres , annak olyan jóféle béltisztítós a kajája mert garantáltan fosni fogsz utána két napig...nem vicc :)

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.22. 15:58:58

@Leone_510: Pokol? A tapolcai börtönben vaze! :D

Fiona_kedvence 2015.10.22. 16:03:00

nevetni fogtok, de tényleg van visszaszámlálós óra a konyhában és 30 percenként egyesével mennek praclit mosni a kedves alkalmazottak én ezt már többször láttam, általában ki van adva ki figyel rá, az elkurjantja magát, hogy kézmosás és libasorban mennek a csap felé :)

CID. 2015.10.22. 16:12:06

@sugargiraffusplumps.: Tekerd le a termosztátot 15 fokra. Nincs mit ;)

gabors 2015.10.22. 16:19:53

fasznak megy ez poszter a mekibe ???? nem attol szar ugy ahogy van mert nincs rajtuk kesztyu!!!

allamositani a gecibe a mekiket (is) attol lesz higenia

PongLenis 2015.10.22. 16:20:18

Finnyas posztolonak uzenem hogy az ot csillagos etteremben sincs kesztyu a sefen es bizony kezzel igazgazja el a kajajat a tanyeron.

hobbitroll 2015.10.22. 16:21:22

@PongLenis: de azt nem lássa! amiről nem tud, az nem fáj :P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.22. 16:46:50

@CID.: de nálunk akkor is 20 van minimum ha be se kapcsolom a füttést. majd időnként berakom a hűtőszekrénybe :(

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.10.22. 16:50:41

@Homár Hilda: atpival ellentétben én támogatom a moderálási elveidet, de itt most úgy érzem, elrontottad a játékunkat. :(
Az ember házhoz jött a pofonért; stílusával, hozzászólásaival mintegy igazolva minden mondatot a beíró élményeiből. Ha önmaga gerjeszti a flame-et, miért kell leállítani?

Minden mondata kincs volt, amik egy részét még évekig fogják/fogjuk itt idézgetni, erre te lelövöd a posztot, hovatovább kipucolsz nyócvan hozzászólást szakmányban?

Véleményem számomra fontos, köszönöm, hogy megoszthattam önnel. :)

PongLenis 2015.10.22. 16:53:18

@hobbitroll: Ja ok. Akkor inkabb nem meselek konyhas kulisszatitkokat :)

hobbitroll 2015.10.22. 16:57:43

@PongLenis: köszi, nem tartok rá igényt. Vannak dolgok amiket jobb nem tudni :P :D

amindenes.blog.hu 2015.10.22. 17:05:53

<sarcasm>
Szendvics? Még jó hogy nem hamburgert készítenek.
</sarcasm>

CID. 2015.10.22. 17:08:48

@PongLenis: Azt meg se említsd neki, hogy milyen népek dolgoznak némelyik 5*-os étterem konyhájában, mert menten elhányja magát.

Gastroger 2015.10.22. 17:19:41

Nem fázik a kezük, nem is boxolók, akkor meg minek húzzanak kesztyűt? Meg kiejtenék a bucit az egyujjas orkánkesztyüben.Aki ki akarja pattintani a gombóckát, az kesztyüben is megteszi.
Nálunk bizonyos területeken meg hajháló kötelező, van egy nagydarab tök kopasz csávó, bazi nagy szakállal, annak is fel kell venni, semmi bajuszkötő, vagy textilzabla.
Ez nem tudom releváns-e, vagy segíteni tudtam a posztolónak, csak úgy eszembe jutott.

Sárvári Csaba 2015.10.22. 17:20:29

Jónapot kívánok!

Az utóbbi napokban nem voltam itthom. Hallom kerestek, van üzenetem?

Csabci

CID. 2015.10.22. 17:22:24

@sugargiraffusplumps.: 20 fok? Hova az istennyilába költöztetek ti :D

Dikusz 2015.10.22. 17:39:06

@sugargiraffusplumps.: rakd hüttőbe, feldobja a látványt. :)))

Dikusz 2015.10.22. 17:50:04

@CID.: ajánlani kell a posztolónak kínai kajáldát, ott biztosan kesztyűs kézzel nyúlnak minden alapanyaghoz:)

milyennőazilyen 2015.10.22. 18:27:49

Valaki a S.n.m. akadémián tanult, ott csinálnak olyanokat, hogy az előzményeket törlik, a ráadott válaszokat nem, így nincs értelme az egésznek.
Csokis mogyorós fütyülős, nem is rossz.
Mellesleg dolgoztam anno külföldön, ahol nagggggyon szar a nemzeti konyha, hát ott jelentem a mekdonáldsz egy áldás volt, azt kaptam amire számítottam.
Ha nekem csak ennyi problémám lenne, mint a posztolónak, egy boldog ember lennék.

milyennőazilyen 2015.10.22. 18:30:11

@Nem az antiochiai szent kézigránát: Pedig elkezdődött a szünet, miért nem a gyerekkel foglalkozik? Biztos ott sír a sarokban :(

Homár Hilda 2015.10.22. 18:31:58

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: na, akkor elmesélem, hogy eredetileg előmoderáltra szerettem volna állítani, mert nem tudtam folyamatosan nézni, de sajnos a bloghu ezt nem tudja csak egy posztra kezelni, az egész blogon meg nem akartam stoppolni a kommentelés, így lett ez a kényszermegoldás. nem ideális elimerem, de nem volt jobb.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 18:32:30

@AtiSnatch: hébammeg, tényleg...

csodálkoztam is, hogy nem jött több komment. Ennyit a homárpávörről...

Aureliano Buendía 2015.10.22. 18:36:52

@Homár Hilda: szerintem meg visszahozott valamit a klasszik, nem steril, nem kiherél homárságból.

HülyeHilda 2015.10.22. 18:37:05

@Homár Hilda: De ez még mindig nem magyarázat arra, hogy kiraksz valami irreleváns dolgot, majd törlöd azokat a kommenteket, amik úgy érzed, hogy sértik a posztert ( aki mellesleg tényleg idióta). Nem értelek, hogyan kéne hozzáállnom ezekhez? Semmi fogyasztóvédelem nincs a posztban, mert nem sérültek a csaj jogai. Sürgősen változtatnod kéne a hozzáállásodon, vagy itthagyni az egész kócerájt. Siralmas amit művelsz.

És továbbra is törlöd ami nem szimpatikus. Te tényleg egy idióta vagy.

Ahoj- 2015.10.22. 18:43:35

Aham. Mikor én dolgoztam felmosás után azonnal berángattak húst sütni, mert annyi vendég jött. közöltem hogy lemegyek kezet mosni - közölték hogy erre most nincs idő, álljak be azonnal a grillhez. Szóval hagyjuk a hihiéniát!

milyennőazilyen 2015.10.22. 18:43:40

@milyennőazilyen: pont erről beszélek
@Aureliano Buendía: téged is most heréltek

Homár Hilda 2015.10.22. 18:47:25

@HülyeHilda: engem nyugodtan sértegethetsz, nem érdekel, de ha azt megengedném, hogy a posztolót falkába verődve alpári módon cincáljátok, akkor egy idő után senki nem akarna ide írni. Elvileg ezt ti sem akarhatjátok, hamár ennyire a liblingetek a homár.
És mielőtt belémkötne valaki, nem, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet leírni, ha hüyeséget ír a posztoló vagy szerinted nincs igaza, arról van szó, hogy ezt milyen módon teszi valaki, hogy messzebb ne menjek: a másik leidiótázása szerintem nem egy jó mód.

Gastroger 2015.10.22. 18:53:44

Hilda néni! Nem hobibol csinálja, 23 éve! Akkor nem kel letiltani, tiztességes ember megvédi, majd el-e lesz dönteve, ki megy feljelentés alapu biroságra, asztat majd én eldöntöm! Vagyis a Sanyio.
Ekkora lejáratás, asztán mostanra meg alig Győzik az asztafoglalást a hírverésre!
Mert ételre nem volt panasz, a tálcás ügy mek nem idde tartózkodik!
Öreghegyfogadó nem vén fogadó,
Van ott minden fogadra való.
Na ezzel zárom, viszontlátázsra!

HülyeHilda 2015.10.22. 18:56:08

@Homár Hilda: De vedd már észre, ha a szar posztokat rakod ki, és a hamis igazságérzetüktől túlfűtött embereknek teret engedsz, senkitől se várhatod el, hogy együttérezzen. Nem tudom feltűnt-e, hogy ha olyan volt a poszt, hogy a beküldőnek valid panasza volt és csorbultak a jogai, nem volt trollkodás, segítettünk.
Rólad meg csak a megnyilvánulásaid által levonható következtetést írom, mert az, hogy szart posztolsz és utána még törtlöd mindazt, ami ezt szóvá teszi, a te szellemi szegénységedre vall. Tudod, ez ellen nem úgy kell tenni, hogy magadat fényezed, hanem úgy, hogy releváns tartalmat szolgáltatsz. Ha ez nem megy, akkor tényleg húzz el a francba és keress magad helyett valakit, aki legalább képes arra, hogy normálisan vezesse a blogot. Engem meg annyiszor tiltasz amennyiszer jólesik, mivel a blogmoci egy kalap szar, semmiből se áll egy új aliast csinálni és írni ( mivel a ban aliasra működik, így technikailag semmit se ér... Ráadásul accountot se egy ördöngősség regelni és azzal minden kezdődik előről)... Ennyit rólad

Gastroger 2015.10.22. 18:56:16

Mondom: Viszontlátázsra!!!
Mék hányszor kel elmondanom a kukac ipc betyár fenyegetőzésősökne a!

HülyeHilda 2015.10.22. 18:57:08

@Gastroger: Neked meg azért javaslom a helyesírási szótár forgatását. Szívesen

Aureliano Buendía 2015.10.22. 18:59:26

@Homár Hilda: nem nagyon akarok kötekedni, de még az előtted való időszakban - Jeckyl idején pl. - pont olyan volt a Homár, mint a vendéglőd posztban. Téged idézve: szétcincáltuk a posztolókat, mégis megvolt a napi 4-5 poszt, mert a panaszosok igenis szerettek írni, és nem, nem merült ki a forrás. Hacsak nem az történt, hogy Jeckyl üres idejében posztokat írt.

Az idióta posztolók - és hidd el ők voltak/vannak/lesznek többségben - mindig is le lettek idiótázva. Mert a Homár arról is szól, hogy az idiotizmus szorgalommal párosul, és a posztolók bizony szorgalmasak, mikor posztot kell írniuk a vél sérelmeikről.

Csak az utóbbi napokból: 8 nap 7 éjszaka Törökországban mennyi is valójában. Áfacsaló hülye nem tudja visszaküldeni, amit céges számlára vett, mert nem magánszemélyként vette (ugyebár az áfa visszanyerése miatt).

Biztos vagyok benne, hogy a napi két posztodhoz bőven van miből válogatnod.

HülyeHilda 2015.10.22. 19:01:52

@Aureliano Buendía: Abszolút egyetértek. Ideje lenne már, hogy Hildának is leessen a dolog.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:02:34

@HülyeHilda: szerintem abból főt, ami van. Kb. ezt írtam le én is az előbb (itt: @Aureliano Buendía: ).

Abból főz, ami van. Csak ő azt gondolja, ha elmondjuk az őszinte véleményünket a posztolóról (lásd még: hülye), akkor majd elmaradnak a posztok. Pedig önérzetes hülyék mindig is lesznek gazdagon.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:05:16

@HülyeHilda: azért sem fog, mert vélhetőleg a zindeksz felől nehezedik rá egy nyomás, hogy milyennek is kéne lennie a homárnak.
Nyilván, akik ezt kitalálták, kurvára nem értik a homár lényegét.

Egy olyan dolog van, ami nekem szimpatikus a rendszerben, az pedig az, hogy elég sokszor elküldi az érintett félnek is véleményezésre.

Mert ugyebár az esetek döntő többségében a frissítés más megvilágításba helyezi a történetet. Kivétel: AAA Autó, Orinzsvéjsz, emag...

HülyeHilda 2015.10.22. 19:06:23

@Aureliano Buendía: Pedig nagyon nem így van. A magyar különösen szeret panaszkodni és ebben az se gátolja, ha ezt egy olyan fórumon teszi, ahol ekézik a hülyéket. Ez abból adódik, hogy minden posztoló szentül meg van győződve arról, hogy ő igenis jogosan panaszkodik és vele basztak ki. Nem fog leesni neki, hogy már n+1 hasonló posztot küldtek be és mindegyiket szétszedtük, mert azok hülyék voltak de bezzeg ő! Ráadásul a legtöbbje a "telepítsék fel a gépre az internetet meg a fészbúkot" szellemi szintet képviseli. Valaki valamikor rászabadította őket a világhálóra és most itt kárognak, mert támogatókat keresnek saját igazuk alátámasztására. Ezek után tényleg nem értem, mit vár el tőlünk Hilda.

HülyeHilda 2015.10.22. 19:08:34

@Aureliano Buendía: Persze a legtöbb ilyen cég ( főleg a visszatérő vendégek) csuklóból tagadnak mindent, vagy elkenik a dolgokat. Sokszor van, hogy a poszter be akarja csak sározni a céget, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahog az az ő kis kobakjában megszületetet. És az epszilonnyi maradék lesz az, akit valóban megkárosítottak, átvertek, megszivattak és igenis kell a nyilvánosság ereje, hogy igazságot szolgáltassanak neki.

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:12:24

@HülyeHilda: azt hiszem, ugyanarról beszélünk. Mit iszol?:D

Nem tudom, Hilda, vagy a főnökei mit várnak. Illetve de. Kattintásszámot, ami pörgeti a hirdetést.

Asszem van itt is hirdetés, ugye? Nekem az adblocker nem mutassa:)

HülyeHilda 2015.10.22. 19:14:39

@Aureliano Buendía: Most mán nekem se :D Amúgy egy jó angol sörnek most örvendnék :P

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:15:42

@HülyeHilda: háááát, kurvára kevés a valóban jogos poszt amúgy.

A többinek meg a 95%-át meg lehetne előzni, ha előtte tájékozódnának a nagybecsű posztolók.

Kedvencem:
-utólag olvastam, hogy mások is pórul jártak, de mit javasoltok?
-hallottam, hogy sokan megjárták a céggel, de bíztam benne, hogy én szerencsés leszek.

És akkor a fillérbaszókról még egy betű nem hangzott el, és akik amúgy a posztok zömét adják.

HülyeHilda 2015.10.22. 19:17:27

@Aureliano Buendía: Vagy mint ez, aki igazából csak sértve érzi magát ezért gyorsan talál valamit amibe beleköthet és ír róla. Biztos rendes kólát kapott a light helyett a mcroyal mellé és most fél, hogy el fog hízni :D

Aureliano Buendía 2015.10.22. 19:21:26

@HülyeHilda: ez az a típus, aki otthon is a szomszédokat lesi. Talán azért, mert valójában nincs saját élete.

Még valami eszembe jutott a Homárról: olyan ez az egész, mintha egy józsefvárosi kifőzde azt szeretné elérni, hogy kapjon egy mislen csillagot. Csak épp az Auróra utcában van, és az alapanyagokat is a piactól szerzi, valamint az étlap legbonyolultabb étele a rántott hús:)

Rosszindulatú Vászka 2015.10.22. 19:43:29

Nem értem a hisztit.

Ha a poszt bitangja nyígott, ezelőtt is ment a gyomlálás. Nem ti fizetitek a jogászokat, ellenben a tudomány mai állása szerint az index felel jogilag a kommentekért is, nem ti lesztek tárgyalásra citálva. Mindegy kinek van igaza, a hirdetők nem szeretik a jogivircsaftot.

Jó móka volt, de elmúlt, ugorgyunk, majd lesz másik.

A posztminőséget firtatni kár, tőletek is függ, mit lehet kihozni belőle.

Sztem.

HülyeHilda 2015.10.22. 19:48:32

@Rosszindulatú Vászka: Egészen addig, amíg valamilyen alapon nem történi diszkrimináció ( faji, vallási, szexuális, etc.), nem sértünk személyiségi jogokat, becsületet, satöbbi, addig semmi jogi vonzata nincs a dolognak. A hülyézés vagy idiótázás beledér a szabad véleménynyilvánításba. Amúgy még igazad is lenne, ha nem csak találomra lennének törölve a negatív felhangú posztok ( amik bökik hilda seggit), hanem egytől egyig mind ( igaz akkor kb magának posztolhatna :D

Gastroger 2015.10.22. 19:53:13

@HülyeHilda: a hejesírási szótár nindzs meg itthol, csak a delfinkönyvsorozatbó a Kétélű ember.
.
Ki annak az íronia? Aszt tudod? Elolvastaga korábbi posztot, vagy csak tálcán kínálta Önnek a hirtelen véleményt-e?

gabors 2015.10.22. 19:58:56

@Dikusz: "....meg a szurt kommentek alatti dolt betust megjegyzést, de akkor is."

ezt hol latod? en nem latok semmi ilyesmit pedig ki guvad a szemem a fej embol

gabors 2015.10.22. 20:13:12

@Homár Hilda: " de sajnos a bloghu ezt nem tudja csak egy posztra kezelni,"

hatha csak ennyi lenne a gond a blogmacival mar oromtancot jarnank !!!

csak szolok, elomoderalassal mar reg sikerult volna leallitani a homart (amit amugy is meg tudnal tenni) nem lenne spam es trollkodas sem persze :-)

HülyeHilda 2015.10.22. 21:20:47

@Homár Hilda: Dehogy van jól. Ha végre rendben lesz a blog, akkor lesz jól.

hobbitroll 2015.10.22. 22:48:02

@HülyeHilda: ezt a kört már egyszer lefutottuk Hildával :/

Dikusz 2015.10.23. 01:15:56

@gabors: bocsi, a szűrt kommenTEK helyett - szűrt kommentelőket kellett volna írnom. Ott van leírva, hogy kellene viselkednünk. Nekem is összeakadnak a szemeim, a szállítócéges posztnál tyüttyögtem, oszt ide most jöttem visszaolvasni. Nem tudok aludni, megint sok kávét ittam.
@Aureliano Buendía: nem könnyű egy ilyen blogot vezetni, nyilván vannak utasítások is. Az nekem is tetszik, hogy időnként megkeresi a bepanaszoltakat is. Nehéz lehet mindenkinek megfelelni.
Nem tudtam kikövetkeztetni, hogy mióta, és miért vannak a nézeteltérések Hilda és a hozzászólók között. Azt sem, hogy a régi homározók között miért (bár ezt sejtem). Mind a kettő ronthatja a hangulatot. A kitiltások sokszor jogosak, de ha más nickkel vissza lehet jönni ugyanazzal a stílussal, akkor nincs értelme az egésznek.

hobbitroll 2015.10.23. 02:53:25

@Dikusz: "...Az nekem is tetszik, hogy időnként megkeresi a bepanaszoltakat is..."
Ez nekem pl. nem tetszik. Vagy keresse meg a másik felet is minden esetben, vagy hagyja a fenébe. Másrészt van egy olyan érzésem, hogy a poszt megjelenése _után_ keresi meg a bepanaszolt felet (a re-poszt mindig napokkal később érkezik, ezért gondolom így). Ha komolyan gondolja, hogy normális (komoly) fogyasztóvédelmi blogot akar csinálni a homárból, akkor előtte kellene, egy ésszerű határidőt szabva a válaszra.

Manyecska 2015.10.23. 06:17:49

@hobbitroll: nyáhhh :D lehet verekedés is lesz?? :D Szúrt kommentelőket olvastam! xd

Manyecska 2015.10.23. 06:21:45

@sugargiraffusplumps.: mondd csak ki hogy konkrétan fosol tőle mint állat, nem mindenkinek bírja az úri gyomra az olajtot..tapasztalat..

Souky Sanjay 2015.10.23. 08:04:43

Teljesen jogosnak tartom a felvetést.Régóta figyelem pl.a televíziós főzőműsorokat is,ahol azt látom,hogy a szakács nem azzal kezd,hogy kezet mos,hanem rögtön belevág a dolgok sűrüjébe.Aztán,amikor közelről mutatják a kezüket,látszik,hogy egy-kettőnek kifejezetten kosz van a körme alatt.Erősítik az immunrendszerünket.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.23. 09:00:38

@Souky Sanjay: jó meglátás. Én azzal kezdeném a műsorot, hogy az illető állat szülei megszültnek és boldog tápon felnővén, naponta feredve nemzik a sütőbe kerülő jószágot. Meglehet, így 6-8 órás lesz egy sniccli, de mégis más érzés.

dervish69 2015.10.23. 09:39:49

Ne járj mekibe. Menj káefcébe, vagy hasonló moslékgyárba.

Aureliano Buendía 2015.10.23. 10:50:49

@hobbitroll: ha előre keresi meg, nincs poszt, mert akkor már minek:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.23. 11:33:11

@Manyecska: áááááááá, nekem parasztgyomrom van, a vasszöget is gond nélkül. de ezektől tényleg fosok meg émelygek.

hobbitroll 2015.10.23. 12:26:46

@Manyecska: b+ :D KV előtt homározol? Nem szégyelled magad? :D

@Aureliano Buendía: attól még lehetne pószt :P

Aureliano Buendía 2015.10.23. 12:28:33

@hobbitroll: akkor már minek?
Pont jó ez így. A baszatlan ráérős poszter megírja a hülyeségét, mi elmondjuk róla a véleményünket, majd jön a meki, és megírja pont ugyanezt.
Pont jó ez így:D

HülyeHilda 2015.10.23. 16:23:56

@Aureliano Buendía: Dehogy jó, hisz látod, hogy rephed a banhammer. Csak nekem két aliasom bánta :D Mindegy, spájzoltam még párat :D Hilda fogja előbb megunni, meglásd :D

Aureliano Buendía 2015.10.23. 16:28:11

@HülyeHilda: az megint más kérdés, hogy Hilda milyen elvek alapján töröl, tilt. Illetve az, hogy ez az eév mennyire rugalmas:)

HülyeHilda 2015.10.23. 16:45:14

@Aureliano Buendía: Szerintem attól függ, mennyire van seggfájása :D Vagy épp mióta nem vette be a bogyóit... :D

hobbitroll 2015.10.23. 20:03:45

@HülyeHilda: a szó amit keresel: tükör. Amibe bele kellene nézned.

Black Hole 2015.10.24. 13:54:56

Mondjuk a mekiben dolgozók helyében én bizony önként és dalolva húznák kesztyűt! Félnék azt a sok műkaját fogdosni. Utána meg megfogom ugyanazzal a kézzel legnemesebb testrészem, mikor szólít a természet, majd nem győzöm ellenőrizni, hogy nem nől-e rá köröm, vagy valami más rendellenesség? Ezekről az ételekről az jut eszembe mindig, hogy valahol ott felejti az ember, majd egy év múlva a gyereke megtalálja, megeszi, nem is veszi észre, hogy nem friss, de baja sem lesz tőle! Valami nem stimmel velük :)

Dikusz 2015.10.24. 17:19:31

@Black Hole: Köröm nem nő csak úgy rá magától, valakinek azt kell kívánni rá. :)
A természet szólít akkor is, ha pl. a fű növését akarja az ember hallgatni, csak akkor éppen nem a kezedre kell húzni a kesztyűt :)))

Black Hole 2015.10.24. 17:26:04

@Homár Hilda: ebből csak én érzem ki egy kicsit, hogy "kabbeköcsög", vagy tényleg bele van gondolva?

Black Hole 2015.10.24. 17:34:41

@Dikusz: réten sem mosunk lábat zokniban :)

august 2015.10.24. 18:59:20

haha. A burger kingben 20 percenkent kotelezo a kezmosas. Nem kell fosni, minden ugy van kitalalva hogy esely sincs arra hogy barmit is elkaphass.

HülyeHilda 2015.10.24. 19:52:23

@Black Hole: nem érdekel, hogy hilda bekapja-e, vagy sem :D

Black Hole 2015.10.24. 19:56:32

Vagy szerelmes évődés? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 22:20:44

@Dikusz: "Mi értelme van a már leírt kommenteket törölni?"

Az, hogy egy konzisztens minimum stílus meglegyen. De Hilda véletlenszerűen töröl, zsigerből, nem ésszel, így esetünkben a válasz a kérdésedre: semmi.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.24. 22:26:35

@CID.: "Figyu @atpijkamo: , az átlagon, úgy is lehetne javítani, ha befejeznéd a kommentelést :DDDDDD"

:)) Köszi, tudtam, rád mindig számíthatok.

@Homár Hilda: CID fenti kommentét köszi, de nem kellett volna törölni. Csak évődött, nem gonosz.

CID. 2015.10.25. 07:32:18

@atpijkamo: nem is törölte, annyira azért nem gonosz :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.25. 08:17:59

@CID.: Ja, nem találtam. Megkövetem Hildát, én kérek elnézést!

Majmász Gedeon 2015.10.26. 15:17:33

@ColT: Helyesen: Szevasz, Majmász! :)
Egyébként nem én voltam, mert én nem szoktam szidni senkit, inkább csak kijavítom a hibákat, hogy legközelebb jól írják. Továbbá ritkán írok el valamit.

A poszthoz:
A McDögleszbe nem csak azért nem jár épeszű ember, mert káros adalékanyagokat használnak, hanem mert egy itt eladott hamburger húspogácsájába akár több ezer marhából is kerülhet hús. Márpedig ezek közül elég, ha csak 1-2 beteg. Érdemes megnézni ezt a filmet, ebben bemutatják, hogy mi lehet a gond ilyenkor:
www.youtube.com/watch?v=7G9ugNYZf0s
Ebben pedig azt, hogy miért ostobaság húst, tejtermékeket és hasonló állati eredetű "ételeket" fogyasztani:
www.youtube.com/watch?v=N80ocuZe40Y

CID. 2015.10.26. 17:07:54

@Majmász Gedeon: bocsássá mög, de akkó mit kéne önni, zőccségöt, mög tengerit? Azt ögyön a lábasjószág, mög té;)

Majmász Gedeon 2015.10.27. 14:50:35

@CID.: Ötféle fő csoportból tudja összeállítani magának az étrendet, aki egészségesen szeretne táplálkozni: zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak, gabonafélék (ebből is inkább a teljeskiőrlésűek).

CID. 2015.10.27. 17:52:39

@Majmász Gedeon: Gedeon bácsi, így nem leszel sokáig a nők bálványa :D

Bombaló 2015.10.28. 13:59:10

A cím elolvasása után már tudtam, hogy csak nő lehet. A poszt végigolvasása után pedig azt, hogy maximum plázacsipa szint...

KCicó 2015.11.19. 03:02:53

Szerintem korrekt válasz, nyilván egy ilyen gigacég le van védve, nehéz belekötni.

Engem az zavar, mikor (színesre) lakkozott karmú eladó fogja meg az ételt.

Ha jól tudom a mekiben pl tilos a körömlakk, pont azért, mert bármikor leválhat akár szabad szemmel nem/alig látható lakk-darab ami az ételben landol.