Tékozló Homár

Kábelt meg vegyen magának, ahol akar!

2016.02.19. 09:33 | Homár Hilda | 65 komment

emag_1.png

Péter igazán jóhiszeműen és türelmesen állt a karácsonyi ajándéka hosszan húzódó történetéhez, de kibírta nevetés nélkül az esetet, pedig mint egy rossz bohózatban, úgy röpködnek benne az olyan események, mint a nincs kábel, rossz a kábel, majd rossz a kütyü, és a csúcspoén: a kábelt szerezze be a vevő, ahol akarja.

Tisztelt Tékozló Homár blog!

Az én történetem is még tavaly indult, és eredetileg nem is velem. Sajnos a karácsonyi ajándékommal egy jó kis EMAG-os ügyintézést is kaptam...

Idén karácsonyra kértem édesanyámtól egy laptop hűtőt, mivel az előző már tönkrement, és ezzel egyben az USB hub általi kábelrengeteget is kiválthattam volna.

Hogy neki ne kelljen a típus és egyéb műszaki dolgok tengerében elvesznie, meg is adtam 3 alternatívát, amik nekem megfelelnének. Sajnálatomra az EMAG boltját is linkeltem, mivel még nem tudtam, mire számíthatok. Azóta látom, hogy ez egy igen elhibázott döntés volt.

Megvette, gyorsan ki is szállították, kibontás után látta, hogy tápkábel nincs hozzá, kérte az EMAG-tól, hogy pótolják a hiányt. Ők azt válaszolták, hogy "Az Ön által megrendelt termékhez a gyártó nem mellékel USB kábelt.", de ők küldenek egyet. Ez persze hazugság volt, mivel eredetileg járt volna hozzá, csak valaki hibájából kimaradt (ez még akár a gyártó is lehetett). Ez idáig még nem is gond, elvégre hiba bárhol előfordulhat, inkább a kommunikáció kicsit sajátságos, mintha kegyet gyakorolnának azzal, hogy a hiányt pótolják...

Természetesen nem megfelelő kábelt küldtek. Ezt anyukám jelezte feléjük, de mivel ki akarta próbálni a készüléket vett egyet, amire rákötötte, ventilátor forgott, és ő elégedetten becsomagolta, megírta negatív véleményét az EMAG-nak, akik erre nem reagáltak semmit (ez úgy látom, náluk hagyomány).

Karácsonyra megkaptam a terméket kipróbáltam, és kiderült, hogy a ventilátor ugyan megy, de a HUB nem. Anyukám átküldte a levelezését az Emaggal (innen és az ő elmondásából tudom a korábbi eseményeket), így ezt folytatva vettem fel velük a kapcsolatot. Mivel a szünetben nem voltam otthon így január 4.-én felhívtam az Emag-ot akik azt válaszolták, hogy a vásárlástól már nem tudunk elállni, mert a terméket 40 napja vásároltuk. Karácsonyi ajándékoknál úgy hiszem, ez időnként előfordul, főleg ha valaki el akarja kerülni az utolsó hetek forgatagát... 

Helyette azt javasolták, hogy én vegyek egy ilyen kábelt (!), mivel ők ilyet nem tudnak szerezni (nem náluk kapható ez a termék?), és a következő vásárlásomból jóvá írják az árát (mintha én ezek után akarnék tőlük vásárolni). Ehelyett én írtam egy garanciális csere kérelmet, eltettem a terméket, az általuk küldött nem megfelelő kábelt meg az összes papírt, és január 6-án elvitte a futár.

Január 13-án kaptam egy automatikus választ, a szervizbe kerülésről. Ezután újabb hosszú szünet következett, bizonyára a szervizben komoly fejtörést okozhatott kideríteni a hiba okát (hogy hiányzik a tápkábel). Eközben leveleimre továbbra sem válaszoltak. Január 26-án újabb automatikus e-mailt kaptam arról, hogy a termék állapota az alábbira változott: "MEGJAVÍTOTT". Ezt erősen furcsálltam, elvégre tudtommal nem volt mit javítani rajta, ekkor felhívtam őket, mert láthatóan írni azt nem szoktak. Azt mondták, hogy igen ki lett cserélve a kábel, futárral majd küldik.

Azóta nem történt változás. A január 4-e óta nekik küldött 7 levelem közül egyikre sem válaszoltak. Az utolsót már úgy írtam, hogy a következő már az Európai Fogyasztói Központba fog menni. Telefonon ugyan el lehet érni őket, de úgy érzem, a várakoztatással a végén már többet költenék telefonszámlára, mint maga a készülék ára, és a végén úgyis csak egy sablon választ kapok. 

UPDATE 1. 02.09.

Az eMAG jelezte, hogy azért nem történt meg a csomag kézbesítése, mert hiányosan lett megadva a cím. Természetesen az elmúlt két hétben sem az eMAG, sem a DPD futárszolgálat nem vette fel velem a kapcsolatot a cím pontosítása ügyében, amit biztosan jól is adtam meg, mivel az elszállításnál nem volt semmilyen probléma.
A DPD oldalán a csomag száma alapján rákerestem, és az ott látottak alátámasztják az eMAG állítását, miszerint január 28-án az beérkezett a DPD raktárába. Az eMAG azt javasolja, hogy a futárszolgálattal egyeztessek, míg a futárszolgálat visszairányít a feladóhoz. Mivel ahogy írták: "Mivel a csomagon több napja nem észlelhető mozgás, a csomaggal kapcsolatban kérjük egyeztessen a feladóval."
Ha megfelelően értelmezem, és a csomag a DPD raktárában pihen két hete, akkor mondjuk nyilván nem észlelhető rajta mozgás... 

 

UPDATE 2. 02.19.

 

A kálvária tovább folytatódik.
Az eMAG elismerte, hogy a futár elhagyta a csomagot, és közölték, hogy a számla "hamarosan" sztornózva lesz, ez történt hétfőn. 
Tegnap a szervíz küldött egy másik e-mailt, hogy:
"javításra átvett termék(ek)et a következő státusszal véglegesítettük: CSERÉLVE A JOGOSULT SZERVIZNÉL.
Amennyiben a terméket a(z) eMAG Pickup&Return szolgáltatása keretén belül küldte vissza, akkor azt futárszolgálattal küldjük vissza az Ön által megadott címre."
Ezt most nem tudom mire vélni, kérdeztem is őket, de természetesen nem válaszolnak.
Régóta vásárolok interneten, de ennyire minősíthetetlenül inkompetens bandával, még nem találkoztam...
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.19. 09:38:35

A románok? Még a lovainkat is ellopták, mit vártatok tőlük?

Lalikám 2016.02.19. 09:42:31

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Egyetértek, ilyen bandától semmit nem szabad venni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.19. 09:44:11

@Lalikám: Én is egyszer vettem tőlük, vagy 3 éve egy kétkártyás Nokia butatelefont, és az Istennek se akar tönkremenni.

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 09:45:35

"többet költenék telefonszámlára, mint maga a készülék ára"

70 fillér/perc. Ja, vetetett magának 250 forintos gagyiajéndékot? Ikább örülne, hogy legalább a propeller elindult.

"anyukám"

Kéne egy 12 éves alsó korhatár a poszterekhez.

rarabel 2016.02.19. 10:00:45

Nem is értem!
Erre az EMAG-ra még sosem volt panasz, pedig mindenki tőlük rendel...
(Vadászok előnyben!)

rarabel 2016.02.19. 10:02:38

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Attól menne tönkre, ha semmit nem rendelnének onnan...
:P

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.19. 10:15:22

"Idén karácsonyra kértem édesanyámtól egy laptop hűtőt,"
A csattogós lepke mellé, vagy helyett?

Amúgy oké, szar cég az emag, tudtuk. Következő?

Ádám 2016.02.19. 10:15:38

kábelt az égetés előtt, még időben érdemes venni....:):D

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.19. 10:18:52

@atpijkamo125: +1. Felnőtt ember megveszi magának amit akar, ha baja van, azt meg elintézi.

2016.02.19. 10:45:16

@atpijkamo125:
Pedig tök jó poszt, én elképzelem a gyereket, ahogy a gamer laptopon nyomná a kvéket (vagy mit nyomnak manapság...), de a gonosz emag rossz laptop hűtőt küldött, így hisztizik, mert nem tudja ultra high beállítások mellett játszani a játékát a laptop szétégése nélkül.

Komojtalan 2016.02.19. 11:24:00

Mivel épp halódott a hűtőm tudom az árakat, mennyit próbáltak spórolni a 2-10k -s tételből? 100 forintot? Eddig nem kellett a gép, nem lett volna egyszerűbb bemenni az első boltba és megvenni? Ja, hogy akkor nem Karácsonyi ajándék ... De lehet egyszerűbb lett volna kitakarítani a régit, az enyém is csak tele volt szöszmöttel, kitakarítottam, vissza is állt 40 fokra.

homar4prez 2016.02.19. 11:28:31

@Komojtalan: +1
A laptophűtő egy értelmetlen kiegészítő, de legalább tol még be plusz port a szellőzőkön.

piroshangszóró 2016.02.19. 11:38:51

Felesleges mizéria ráadásul, ezek a hűtőpadok nem nagyon érik meg az árukat. 2 lego-darab a gép 2 hátsó sarkába kb. ugyanannyit ér, mint egy 20ezres hűtő. Pasztacsere, (fél) évenkénti takarítas, és nem lesz vele gond.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.19. 12:03:41

@piroshangszóró: Meg nem kell olyan lapos, ami nem tudja elhűteni magát.
De a sok hülyének el lehet adni ezeket a szarokat is :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.19. 12:03:57

@piroshangszóró: De, jók azok, főleg ha valami puha felületen használja az ember (gyereke). Mondjuk semmit sem von le a használati értékéből ha elromlik és az ember kitöri belőle a ventillátort (ventillátorokat).
A másik lehetőség, hogy vegyen olyan almás szart, az nem melegszik.

PongLenis 2016.02.19. 12:09:43

Az volt mar, hogy a laptophutonek semmi ertelme? Ha nagyon melegszik a masina, akkor egy alapos kitakaritas utan picit meg kellemelni, hogy jobbsn aramoljon alatta a levego. Kez uditoskupak pont megteszi

homar4prez 2016.02.19. 12:18:24

@Kitalátor (másként) gondolkodó: melegszik az almás is, csak ha túl meleg, automatikusan csökkenti a frekit, aztán a user meg csodálkozik, hogy miért ilyen lassú.
@PongLenis: naja. amikor néha mutatom a usernek az összefilcesedett szöszt, amit a lemellákból szedtem ki, akkor már ők is rájönnek, hogy a hűtőpad az ellen nem véd.

A kupak mellé azért kell egy kis rágó is, úgy a tudományos :)
www.youtube.com/watch?v=N9Gc4PHFBQg

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 12:20:35

Az már volt, hogy Firefox és AdblockPlus? Akkor nem megy a rengeteg izgőmozgó flash reklám, és nem pörög a proci állandóan.

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 12:26:40

@piroshangszóró: "2 lego-darab a gép 2 hátsó sarkába"
@PongLenis: "uditoskupak"

-12: két LEGO kocka
13-18: két kólás kupak
19-26: két söröskupak
27-38: két LEGO kocka a gyerek készletéből
39-75: két dzsonivóker kupak
76-: két gumivédő a járókerethez

atpijkamo127 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 12:30:50

@homar4prez: "mutatom a usernek az összefilcesedett szöszt"

www.praktikerwebshop.hu/termekek/elektromos-es-keziszerszamok-tartozekok/kompresszorok/kompresszor/209759-legkompresszor-24l-1-5kw-8bar

A hűtőpropellert is kitépi, ha nem vigyázok, nincs ott szösz egy szem se. :))

piroshangszóró 2016.02.19. 13:04:47

@atpijkamo126: Jah, a kölök készletéből van a LEGO, majdnem a kor is stimmel :)

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 13:08:42

@piroshangszóró: :))

Nagyon várom, már az unokákat, hogy megint legózhassak.

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :))

homar4prez 2016.02.19. 13:34:27

@atpijkamo127: azért vakon nem célszerű belefújni egy notiba vagy szívni belőle. Volt, hogy a user porszívóval próbálkozott, és a szösz szépen megakasztotta a ventit.

@atpijkamo130: minek ehhez unoka? :)

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 13:44:32

@homar4prez: "a szösz szépen megakasztotta a ventit."

Előbb ki kell söpörni, minthogy a szöszből összeáll egy nyúlláb.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.19. 14:42:45

@homar4prez: Azt a notit kell megvenni bagóért, mivel "hibás", kitakarítani, és van egy jó notid...

has 2016.02.19. 17:31:53

Klímát se szabad ott venni, mert mivel nem magyar a cég, a behozott klímákat nem veszik nyílvántartásba, anélkül meg csak zugszerelő helyezi üzembe, garancia vesztéssel.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.19. 17:44:53

Postot meg szerezzen a Homárra, ahonnan akar!

@has: "anélkül meg csak zugszerelő helyezi üzembe, garancia vesztéssel. "
A legtöbb jó magyar vevő is csak azal helyezteti, mert úgy olcsóbb.

vanRob 2016.02.19. 18:29:10

Pixmania is szar. Volt már...?

gabors 2016.02.19. 18:53:34

"Idén karácsonyra kértem édesanyámtól egy laptop hűtőt, "

Ez a hetvegi ??? csorokam laptop hutot ker karocsnyra ????

Na mindegy gondolom el leszunk evvel is ...

Amugy vegul mi a gond ??? eMag ???

"Régóta vásárolok interneten, de ennyire minősíthetetlenül inkompetens bandával, még nem találkoztam..." basszus googli nem megy ??? meg itt a homar erdemes elotte elolvasni ... mi varhato !!!

Amugy lesz itt update meg tobb is ...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.19. 20:31:04

Laptophűtő baromság. Nem acer meg asus szarokat kell venni.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2016.02.19. 21:02:36

Normális laptopot kell venni, ahhoz nem kell plusz hűtő meg egyéb baromságok.

The Crazy One 2016.02.19. 21:26:03

hétvéginek ez így elég karcsú. Tuti lesz itt még update…

SAndrás 2016.02.19. 21:31:07

Többeknek:
az megvan, hogy anyukád mindenképp ajándékot akar adni, te kb 3-szor annyi pénzből gazdálkodsz havonta, mint ő, de megbántani nem akarod, ezért a kérdése után kitalálsz valami nagyon komolynak látszó, olcsó, de semmire sem jó "meglepetést" ? (és mivel ez érzelmi kérdés, igenis kiállsz azért a vacakért, de főleg édesanyádért)

Magamból indultam ki, de gondolom, nem csak én vagyok így...

gabors 2016.02.19. 22:30:05

@SAndrás: De jo leleked van basszus, legkozelebb indulj el a papa valasztason .... az egesz homar rad fog szavazni miutan levaltottuk a kardinalisok tanacsat az itt levo mindent tudokkal. :-)

Dikusz 2016.02.19. 23:39:46

@atpijkamo125: remélem nem haragszol meg rám, azért amit írok most, és nem kerülök ki a védelmed alól:
Úgy látom a posztoló hozzászólt (@SAndrás: ). Ha nem ő az, akkor most nagyon igazat adok neki. Nem tudom mennyire hasznos (nyilván nem az, ha többen írtátok) a laptop hűtő, ha így van, akkor mit kellett volna tenni a helyében?

@gabors: a hozzászólásod négy pont utáni része viszi el a pálmát:)). Ha nem lenne ilyen késő, és kávét innék, akkor ráprüszköltem volna a képernyőre. :)
De azért igaza van szerintem.

gabors 2016.02.20. 00:11:17

@Dikusz: "De azért igaza van szerintem. "

Lofaszt van igaza!!! Olyasmit kerni az anyuktol amihez nagy valoszinuseggel fingja sincs mert gondolom nem Carly Fiorina volt a mama neve, eleve "parasztsag" kerjen valami olyat amit a mama is sajat eszevel meg tud venni he nem mas akkor egy jo par kesztyut vagy zoknit ... vagy kerd meg kedvenc kajadat sutidet ...

Ezt el nem tudom kepzelni egy ertelmes embertol. "Rendicsek ha mar muszaj kernem valamit, akkor vegyel nekem egy laptop hutot online" ....

atpijkamo97 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 00:57:54

@Dikusz: Hogy mit kellett volna tennie? Húhh, ez hosszú lesz.

1. Használni a központozást. Nem ördöngösség. Legegyszerűbb, ha hangosan elmondja, amit ír, és a hangsúlyoknál kitesz egy vesszőt.

2. Felnőni. És akkor az mondani, anyám, vagy édesanyám, és nem anyuci, anyu, meg ilynek.

3. Nekem csöndes a ventillátorom, de ha csönd van, mert nem csiripelnek a kertben a madarak, akkor azért hallom, és zavar. Firefoxot használok és AdblockPlust, és letiltom az ugráló hirdetéseket, azok futtatása se melegíti a procit, leáll a hűtőventillátor.

Na de ha nagy számításigényű programot futtat, pl. atomrobbantást szimulál, vagy kvéket jáccik, akkor melegedni fog a proci, és ha szar a gépe, akkor belepusztul. Szerintem nem segít egy ilyen szar, de tegyük fel, hogy tényleg hasznos.

4. Akkor, ha ismeretlen helyről kezd vásárolni, érdemes megnézni, hogy az illető cég magyar-e, van-e egy iroda, ahova be lehet menni asztalt csapkodni, ha esetleg oda kerül a dolog. Vásárolhat külföldön, ha valóban megéri az árkülönbség a várható nehézségek lekűzdését, abba való beletörődést.

5. Ha látom, hogy beszoptam, nem idegelem magam, egy 5000 forintos kütyü küldözgetésébe nem feccölök 10000 forintnyi munkát. De remélem, a poszter problémája a sok bénázás ellenére végül megoldódik.

Összesen van talán 3 fajta USB kábel. Minden kütyühöz adnak egyet, csak örülnék, hogy ha az egyikről lefelejtik, mert kidobni nem lenne szívem. A propellerek pár hónap alatt el fognak romolni, de garancia után egy nappal mindenképpen, és akkor lesz egy 20x30 cm-es USB hub-ja. Roppant praktikus.

atpijkamo98 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 01:09:07

@gabors: "vegyel nekem egy laptop hutot online"

Hány éves lehet egy ilyen fiatal gyereknek az annya (anyuja) ? Maximum negyven. Én sokkal öregebb vagyok, mégis tudtam onlány venni neki egy nagyképernyős okostelót. Jó ajándék volt, mert sokat használja. Persze mindenre, csak nem telefonálásra, arra ott van a butatelója.

SAndrás 2016.02.20. 07:57:00

@gabors: Köszönöm. (és jót nevettem)
@Dikusz: Asztali gép fan vagyok, nincs laptopom. Van viszont kínai ágyneműm, sálam, kesztyűm, pulóverem stb. amiket édesanyámtól kaptam (,és még sosem használtam).

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.20. 08:19:05

@SAndrás: "kitalálsz valami nagyon komolynak látszó, olcsó, de semmire sem jó "meglepetést" ?"
Akkor meg 1. nem azon fogsz picsogni, hogy nincs kábel, 2. értelmesebbet is lehet kitalálni.

Dikusz 2016.02.20. 09:31:09

@gabors: erre mondják azt (magamra gondolok): ha csendben maradok, bölcs(?) maradtam volna.
Hirtelen azt hittem nekem írtad a lófaszt. De igazad van abban amit írtál. Még az a szerencse, hogy én nem vettem a fiamnak ilyen laptophüttőt, előtte megkérdeztem tőle, vehetek-e neki. Gondolhatod mit mondott (rendszergazda), és megkért mielőtt bármit is veszek neki, előbb kérdezzem meg tőle. Nem sértődtem meg, nem gyerek már, hogy titokban kellene tartani mit kap ajándékot.

Dikusz 2016.02.20. 09:58:37

@atpijkamo97: az én válaszom hosszabb lesz a listádra:)

1. Hamut szórok a fejemre, de utána kellett néznem a központozás jelentésének. Írtam már régebben, egyáltalán nem voltam jó tanuló. Az egyetlen amiben jó voltam tanulás nélkül, az a helyesírás, fogalmazás volt, ezért a nyelvtannal nem is foglalkoztam. Az írásjeleket sikerült mindig a megfelelő helyre tennem a központozás fogalmának ismerete nélkül is. Attól eléggé ki tudok akadni, ha valaki minden mondat végére felkiáltó jelet tesz (pláne ha többet).

2. Ha posztot írnék, akkor én sem írnék anyukámat, az "anyum"-tól megszólítástól meg kiráz a hideg. Viszont a szüleimet sosem tudtam anyám-, apám-, mutter-, faternak szólítani. A családban természetesen lehet használni különböző beceneveket.

3.Az előző asztali gépemnek a ventillátora olyan hangos volt, hogy túlzajongta az előttünk beálló régi 47-es villamosnak a kattogását, valamint a (2.emeleten lakunk) az alattunk levő trafó zúgását is. A mostani is kicsit hangosan pörög, de nem annyira mint az előző. Nem értek a számítógépekhez, nem kell nekem új gép. Ez is, az előző gép is használtan lett véve, de a fiam rendelte meg, nem én partizánkodtam.

4. A posztolónak valamiért (ő tudja miért, le is írta) kellett a laptophűtő. Ha én lettem volna az édesanyja helyében, odaadom a fiamnak a pénzt, vegye meg magának. Az én hozzáértésemmel kis túlzással lehet a Zanussi-márkaboltban keresem a laptophűtőt.

Dikusz 2016.02.20. 10:02:06

@SAndrás: akkor neked tényleg csak egy laptophűtő kell a többi ajándék mellé, pláne ha nincs is laptopod.
Saját tapasztalat alapján, ha ajándékot veszek, akkor meg szoktam kérdezni (a felnőttektől), minek örülnének.

Dikusz 2016.02.20. 10:07:42

@atpijkamo98: erre a negyven éves kisgyermekre eszembe jutott egy vicc, bár lehet, hogy ismered.

Mama panaszkodik egy társaságban:
- Borzasztóan szégyellem magam, ha társaságban vagyunk, a kisfiam mindig előveszi a
kukiját és játszik vele.
- Nem olyan nagy baj - mondja valaki - mennyi idős is a kisfia?
Mire a mama: - Negyven éves.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.20. 11:48:02

@atpijkamo97: miért ne hívhatnám anyunak az édesanyámat felnőtt emberként?

Dikusz 2016.02.20. 14:09:15

@sugargiraffusplumps.: szerintem arra értette, hogy nyilvános levélben/posztban ne tegye. Otthon, családi körben persze, hogy lehet. Édesanyámnak mindig szerettem beceneveket adni, amit csak családban használtunk.

gabors 2016.02.20. 14:51:37

@atpijkamo98: az mindegy hany eves attol mig lehet hogy fingja sincs technologia dolgokhoz (mint a pelda mutatja)

Neked meg van tech affinitasod mint latjuk atiijkamo125 !!! meg a kitorolt valaszok osszegyujtesebel .... de valami olyasmit is kerhtnek esetleg toled amihez meg te nem ertesz semmit ....

ja bocs olyan nincs :-)

atpijkamo98 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 15:45:59

@gabors: "olyan nincs"

:)) Dehogynem. Mondjuk kvantumszámítógépet. Akkor nagyon meg lennék lőve. Vagy kémiai reaktort. Asse tudom, eszik vagy iszák.

@sugargiraffusplumps.: Hát @Dikusz: érti.

"Feleségem, hozd be a sört a hűtőből!" vs. "Cuncimókuci, hozd be a sört a hűtőből!"

"És akkor képzeld, Cuncimókuci behozta a sört a hűtőből." vs. "És akkor képzeld, a feleségem behozta a sört a hűtőből."

gabors 2016.02.20. 16:07:14

@atpijkamo98: ":)) Dehogynem. Mondjuk kvantumszámítógépet. Akkor nagyon meg lennék lőve. Vagy kémiai reaktort. "

Nem tudom de ezeket egyelore meg az amazon sem arul online :-0 lehet ok sem ertenek ehhez

Na de flux capacitor-t azt mar tutti kerhetsz ajandekba venni is lehet tutti online ...

atpijkamo98 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 17:19:03

@gabors: "fingja sincs technologia dolgokhoz"

Pedig azok nagyon egyszerűek. A TPA 1140-et pl. úgy kell beindítani, hogy beállítod bitenként a kezdőímet a címregiszerbe, aztán szintén bitenként a kezdő szóértéket az adatregiszterbe, és elindítod. Egy csimpánz is megcsinálja, ha kap elég mogyorót. Pik-pak megvan, gyorsabban elindul, mint egy vindóz vagy android.

hampage.hu/tpa/1140fkis.jpg

Nagyon kultúrált gép, 16 bites, többszintű megszakításkezelés, 8 általános célú regiszter, 256 kByte ferritmemória, Pascal fordító, 3 MByte-os cserélhető minidiszk... Jó, hát hatvan centi átmérőjű minidiszk, de nagyon vékony, és alig 3 kiló, simán elfér egy nagyobb táskában.

Az RSX-11M multitaszkos oprendszer van olyan jó, mint a Unix, nyugodtan ez is elterjedhetett volna.

VT340 1200 bps, 16x80 karakteres terminál. Most is ilyeneket használok, csak virtuálisakat, van amelyik magasabb vagy szélesebb.

atpijkamo98 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 17:20:31

@gabors: "flux capacitor-t azt mar tutti kerhetsz"

Na de honnan veszek hozzá 10 mikrogram sötét anyagot vagy -energiát?

gabors 2016.02.20. 17:41:31

@atpijkamo98: " Na de honnan veszek hozzá 10 mikrogram sötét anyagot vagy -energiát? "

az mar nem az eMAG gondja .... akartal flux capacitort ... nesze bazmeg itt van .... majd a meg lex a flux-od hozza mukodni is fog addig meg csak nezegesd :-)

Dikusz 2016.02.20. 19:41:07

@atpijkamo98: pár évvel ezelőtt az egyik mobilcég kérte az ügyfeleit, hogy küldjenek SMS-ben szerelmes becéző szavakat. Egész elképesztő beceneveket küldtek be, azt hiszem a Nyünyő lett a nyertes. Bár nekem a Bibefasírtkám tetszett. A Cuncimókuci nem volt a listán.

Sandor Akarki 2016.02.20. 19:50:26

Namost, ha jól értem:
1. Poszttoló kinézte magának az eszközt.
2. Kinézett 3 lehetőséget, ahonnan meg lehet venni.
3. Átküldte anyjának, hogy vegye meg neki.
4. Anyja random megrendelte egytől.
5. Odaadta neki.
-- Noooormááális vagy Maaaargit? ---
Miért nem szimplán elkérte a pénzt oszt jóvan? Megrendeli, szív vele, anyját kihagyja.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.21. 13:48:06

@atpijkamo98: Zsír cucc, rengeteget olvasgattam róluk :)

atpijkamo100 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.21. 14:16:29

@Semmitnemérszakitiltással: Még a VAX jó. A terminálján nem ugranak az új sorok, hanem egy másodperc alatt felkúsznak. Ezt sehol máshol nem láttam.

hampage.hu/vax/egyeb/vt100.jpg

joska61 2016.02.22. 10:23:24

Nekem hiánytalanul gond nélkül megjött minden, amit rendeltem. Igaz, egy vásárlásnál belistázott 3 termék 3 csomagban, de megjött.

Mostanában (törölt) 2016.02.23. 09:56:02

ezt az ajándékozásos sztorit én is beszoptam 1-2x...
sajnos ki kell bontani és kipróbálni... aztán visszacsomagolni...

Lengyelpiac Hu 2016.07.21. 11:06:34

Guminő hasznosabb lett volna...
süti beállítások módosítása