Tékozló Homár

Autósiskola minimál

2016.02.26. 10:19 | Homár Hilda | 28 komment

screenshot_2016-02-24_11_59_15.png

A Fehérvár Autósiskola a honlapján azt hirdeti, hogy a KRESZ vizsga után "szinte azonnal" megkezdheti a jogosítványra vágyó a gyakorlati oktatást, egyszerűen a "nincs más dolga, mint befáradni az irodába és kiválasztani a neki tetsző oktatóautót. Ezután az oktató időpontot ad és indulhat a vezetés.". Ez elég jól hangzik. Kár, hogy olvasónk beszámolója alapján ennél nem is több. És, ha tényleg csak 1 kocsival üzemel a suli, talán javítani kéne ezt a részt is: "Lehet-e oktatót/autót választani? Igen. A választás lehetősége a tanulóé."

Szeretném Önökkel megosztani a Fehérvár Autósiskolával kapcsolatos tapasztalataimat.
Úgy tűnik, a jog adta lehetőségeket kimerítettem és elszomorít, hogy ma Magyarországon ez legálisan megtörténhet. Mégis leírom, hátha valakinek sikerül okulni belőle és nem jár úgy, mint én.

A cég dunaújvárosi tanfolyamán vettem részt. A következő a szlogenjük: " HAT HÉT ALATT JOGSI " Nyilván, ez irreális elvárás. Nem is ennyi idő alatt terveztem megszerezni, a dolog pikantériája éppen az, hogy az elméleti vizsga letétele után ( amire a felkészítés is hagy kívánnivalót maga után) éppen ennyi idő múlva akart először egyeztetni a gyakorlati oktató időpontot, de akkorra sem garantálta. Mint az első 10 óra befizetése után kiderült ugyanis, hogy a tájékoztatóban ígért 5 autó helyett, csak 1 áll rendelkezésre, ezért belátható időn belül nem is számíthatok arra, hogy sorra kerülök.

Mivel pénz-visszafizetési garanciát vállaltak arra az esetre, ha probléma merülne fel, jeleztem is a cég felé, hajlandó vagyok kifizetni a városban szokásos elméleti díjat, de a különbözetet és a meg sem kezdett gyakorlati díjat kérem vissza, amellett, hogy másik iskolához megyek át. 

Ekkor még ők akartak fizettetni velem, hogy nem náluk fejezem be a tanfolyamot.

Száz szónak is egy a vége. A közjegyző által kiállított fizetési meghagyásra sem voltak hajlandók vissza adni a pénzemet. Mint utóbb kiderült, éppen erre játszik a cég. Gyorsaságra hivatkozva extra drágán tartják az elméletet, utána pedig nem vállalják a felelősséget azért, mert nem biztosítják a gyakorlati oktatást és akinek ténylegesen szüksége van a jogosítványra, kénytelen másik iskolát keresni.

Mielőtt a Fogyasztóvédelmet ajánlanák, ott is jártam. Még csak jegyzőkönyvet sem vettek fel az ügyről, azt a tanácsot kaptam, hogy az irodából egyből menjek a helyi újság szerkesztőségébe.

Hihetetlen, hogy annyi embert átvertek és még sincs semmi nyoma, pedig többször hallottam így utólag, hogy hány ember ismerőse járt így mint én. Ma ez egy működőképes, jövedelmező vállalkozás. Szomorú.

Üdvözlettel:

Zsóka

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napalm 2016.02.26. 10:25:24

Baseballütő arra az egy szem autóra.
Utána legalább nem lesz egy sem....

FDToth 2016.02.26. 10:30:25

NFH? haha... Inkább önbíráskodás, azzal még úgy ahogy elérsz vmit...

rarabel 2016.02.26. 10:33:57

Lehetőségek:

1. A fizetési meghagyás jogerőre emelkedését követően végrehajtóhoz fordulni, még mielőtt felszámolják az autósiskolát.
2. Sajtóhoz fordulni, még mielőtt felszámolják az autósiskolát.
3. Felkeresni az autósiskolát a Fradi Security népszavazási kezdeményezések benyújtásában szívesen közreműködő osztlopós tagjaival, és szigorúan hegeli dialektikus, valamint arisztotelészi filozófiából kölcsönzött észérvekkel történő ráhatás alapján megkísérelni meggyőzni a pénz visszakövetelésére vonatkozó igényed teljes megalapozottságának fennállásáról.

sáros_tehén 2016.02.26. 10:51:10

Ha már volt közjegyző általi fizetési meghagyás, akkor végig kell vinni.
Egy autós iskolát nem olyan egyszerű lecserélni, mint egy sima KFT-t.

A végén ki fogják fizetni.

Nick-son 2016.02.26. 11:04:36

Nem vagyok jogi szakember, de úgy tudom a fizetési meghagyás egy dolog, viszont nem jelenti automatikusan hogy megkapja a pénzt. Csak akkor, ha a vállalkozás nem mondott ellent, de miért is nem mondott volna ellent, ha egyszer éppen erre játszik.

Darth Revan 2016.02.26. 11:11:23

Anno en is kivalasztottam egy szimpatikusnak tuno autos oktatot, kifizettem elore 20 orat. Az elso ora utan azonban folyton elmaradtak az orak. Az utolso megbeszelt idopontban varom az oktatot, amikor meglatom az ablakombol, hogy je, ott megy az urge. Hivom, erre, o csengetett de nem valaszoltam.Nyilvan nem csengetett, de bedobta a kartyajat a postaladaba. Ezutan felhivtam, elkuldtem a busba es kertem vissza a penzem. Meg is igerte, de azutan nem fizetett, mire a birosagra mentem, na, ekkor volt hajlando fizetni az urge.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.26. 11:36:28

@kowee: Ennyi. Csak amíg nem kell fizetni, lazán megélnek belőle.
A postoló meg választhatott az 1db autóból, és nem választotta :D

Nick-son 2016.02.26. 11:39:45

@kowee: Hát kérdés a tanuló vezető mennyire van felkészülve a pereskedésre anyagilag, időben, meg idegekkel. Illetve az autósiskola milyen cuccokkal biztosította be magát ilyen esetekre a szerződésben amit aláíratnak, mert ha tényleg erre játszanak akkor elképzelhető, hogy lefutották a jogi köröket és tudják mi lesz a vége.

Minden esetre sok sikert kívánok a posztolónak. Én 5 kategóriából 5 különböző helyen csináltam jogosítványt, undorító az egész. Tisztelet a kivételnek.

Lady Ann 2016.02.26. 13:04:24

@Nick-son: Azon szerencsés kevesek közé tartozom, akiknek elsőre sikerült az összes vizsgája, de hogy ne legyen jó, nem engedték elkezdeni a gyakorlati órákat a kresz vizsga után, mert nem voltam még 17. Ezt valamiért a beiratkozásnál elfelejtették mondani. Aztán pechük volt, mert végül nem csúsztam ki az egy éves határidőből, így pótórát se vettem tőlük :)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.02.26. 14:08:00

@Lady Ann: Hehe ezzel én is így voltam. Elkezdtem a kreszt tavasszal és még iskolaidőben le is vizsgáztam, de csak június végén töltöttem a 17-et, így 2 hónapig ülhettem a babérokon, mire elkezdhettem vezetni :D.

Ádám 2016.02.26. 14:54:56

Tavaly éppen egy éve, egy közép korú női ism. nekikezdett s minden elméletit simán megcsinált. Mikor vezetnie kellett volna, NEM VOLT ótó! Egy ismerős ajánlott egy "valakit", ki egy másik cégnél oktatott...., az meg a 4.óra után infarktus gyanúval haldoklásba kezdett. Addig én életemben először, egy nagy piac parkírozójában oktatgattam a nőt. Meglepett, hogy milyen jól vezetett. Két hónap várakozás után, 18órát vezetett az oktatóval s SIMÁN átment. Azóta is kistehert vezet. Mint az élet minden területén, van ilyen s van amolyan meg még amolyanabb story! Mint MINDENHEZ az életben SOK-SOK SZERENCSE IS KELL! Még +ba.....:)

asdf 2016.02.26. 21:05:19

@Nick-son: afaik amennyiben ellentmondanak, akkor automatikusan per lesz belole, ha nem mondanak ellent, akkor viszont be lehet faradni a ceg szamlavezeto bankjahoz a fizetesi meghagyas tarsasagaban ami egy darab inkasszora jogosit fel, es maris megvan a zseton (mar ha van penz a ceg szamlajan).

atpijkamo133 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.26. 23:23:59

@Ádám: Tegnap a ferihegyi gyorsforgalmi halálútra előttem hajtott fel egy oktatóautó. Ment stabilan 49-cel. A tanuló persze nem tehet róla, azt csinálja, amit az oktató mond. De mi van az ilyen oktatónak a fejében???

Ádám 2016.02.27. 05:39:34

@atpijkamo133: Talán a tanuló nyomott neki egy tizest, hogy hagy vezethessen "zárt gyorsasági pályán".... Jól nyakon kellett volna baszarintani, mármint az oktatót! Miért nem a "szerviz" úton ment?

megjött a barom? :):D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.02.27. 17:08:06

@asdf: én is ezt olvastam ki a törvényből, mégis nekem kellett keresetlevelet írnom és megfizetni a fmh és per illetéke közötti különbözetet a t. bíróságnak.

ixub 2016.02.27. 18:20:50

Mondjuk Dunaújvárosban ott van az UNO és No1, mint két ezeréves helyi iskola sok autóval. Miért kell egy fehérvári cégnél tanulni?

Szubrina 2016.02.28. 11:06:26

Amúgy milyen elméleti oktatás van egy autósiskolában?

Én a Kreszt a könyvből tanultam meg, illetve a segédprogrammal gyakoroltam, ami rohadt jó cucc volt, azóta sajna nem találom, pedig arra is jó lenne, hogy az emberek felelevenítsék a kresz-szabályokat.

Leraktam a kreszt, akkor következett a rutin, egy tanpályán vezettem életemben először, nem emlékszem hány óra volt a rutin, de talán 5.

Meg kellett tanulni könyvből szintén a gumikról valami zagyvaságot, meg a féklámpál ellenőrzéséről blabla...

Vizsgát tenni, pofon egyszerű volt.

Aztán élesben kezdtem vezetni 25 óra kötelező volt, de én még 10-et rányomtam, mert bizonytalan voltam, aztán csont nélkül levizsgáztam, kenő pénz nélkül.

Így került 125 ezerbe az egész jogsi 8 évvel ezelőtt.

Nem volt sehol kenőpénz, egyedül annyi, hogy az oktatóm láncdohányos volt és el kellett viselnem a füstöt a kocsiban.

Rihards 2018.07.23. 17:38:20

Awsome driving school in Latvia, Riga - krustojumi.lv/b-kategorija/
süti beállítások módosítása