Tékozló Homár

Lusta a posta vagy igazságtalan a posztoló?

2016.05.05. 11:12 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1.JPG

Azt nem lehet a szemünkre vetni, hogy nem szoktunk minden céget és eljárást szidni, amit csak lehet, de ezúttal nem teljesen világos, ha egyszer a küldemény azonosítója nem nemzetközi postai azonosító, tehát nem szerepel a Magyar Posta rendszerében, akkor mégis honnan kéne tudniuk, hogy mi van vele? Megkérdezzük, hogy hogy van ez.

Szia Hilda!

A Magyar Posta hülyesége rendesen kiakasztott. Történt ugyanis még februárban, hogy mivel keveselltem az előlapi USB portok számát a számítógépemen, az AliExpresszről rendeltem két olyan kábelt, amit az alaplapra dugva és a gépházat megfaragva újabb portokat használhatnék. Kb. 3 hétre a rendeléstól számítva meg is jött a cucc, megfaragtam a kasztnit - és kiderült, hogy mindkét kábel döglött. Sebaj, jeleztem az eladó felé, hogy nem oké a cucc, ő meg március elején küldött másik kettőt. Április 25-én már szerettem volna tudni, merre járnak a kábelek, így a következő emailt küldtem a Cs. és Kir. Posta számára:

Tisztelt Posta!

Kínából várok egy rendelést, az eladó majdnem két hónapja adta fel. Érdeklődni szeretnék, hogy megérkezett-e már Magyarországra. A küldemény tracking numberje (egy szép hosszú szám)

Köszönettel:

Én

Mivel az e-mail egy modern és gyors dolog, ezért már 27-én választ kaptam, mely szerint:

Tisztelt Én Úr!

Köszönjük megkeresését. 

Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott (egy szép hosszú szám) sz. küldemény azonosítószám alapján a küldemény helyzetét  nem tudjuk behatárolni. A nemzetközi postai azonosító szám felépítése: kettő betű+9 számjegy+ kettő betű összetételű.
levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
csomag esetében: CA-CZ tartomány
gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány.

A megkeresésben szereplő  (egy szép hosszú szám) szám nem postai azonosító, így igazolást a küldemény eltűnéséről nem tudunk kiállítani. A nemzetközi megállapodások értelmében kézbesítésig a küldemény a feladó tulajdonát képezi. A további vizsgálathoz javasoljuk, hogy a feladó a feladóvevény bemutatásával kezdeményezze a küldemény hivatalos kerestetését (inquiry). Ennek érdekében kérjük, hogy a feladóval szíveskedjen felvenni a kapcsolatot. Megértését köszönjük.

Üdvözlettel:

Egy Postai Dolgozó, Aki Csak a Munkáját Végzi?

Ezen nem kicsit meglepődtem. Olyannyira, hogy izibe' meg is kérdeztem egy válaszemailben, hogy:

Tisztelt Egy Postai Dolgozó, Aki Csak a Munkáját Végzi?!

Tehát ha külföldön feladnak egy küldeményt valamilyen azonosítóval, akkor azt a Magyar Posta figyelmen kívül hagyja és sehol sem rögzíti - ezzel lehetetlenné téve a nyomon követést? Én ezt a számot kaptam, és a feladónak érdeke, hogy minél hamarabb megkapjam a küldeményt, így nem hinném, hogy fals adatot adott meg. A szóban forgó dolog egyébként levélpostai küldemény. 

Tisztelettel:

Én

Nem tudom, mit keverhettek a Postán dolgozó ügyfélszolgálati munkatársak reggeli kávéjába ma, de egy nap után meg is kaptam a választ:

Tisztelt Én Úr!

Köszönjük visszajelzését. Mint arról korábbi levelünkben tájékoztattuk, a könyveltként feladott küldemények a már említett formátumú azonosítószámuk alapján kerülnek rögzítésre a postai nyilvántartásokban. Amennyiben az Ön részére feladott küldemény az adott formátumú számmal nem rendelkezik, az országba való beérkezését követően nem könyvelt küldeményként kezeljük, és a nyilvántartásunkban nem kerül rögzítésre. Ebben az esetben a megérkezéséről a helyi kézbesítő postán érdeklődhet. Ha itt nem tudnak Önnek segíteni, javasoljuk, hogy a feladó indítson küldemény keresést (inquiry) a feladás országában. 

Bízunk benne, hogy válaszunkat megértéssel fogadja.

Üdvözlettel: 

Egy Másik Postai Dolgozó, Aki Csak a Munkáját Végzi?

Itt pattant meg bennem valami, és kérdeztem rá:

Tisztelt Egy Másik Postai Dolgozó, Aki Csak a Munkáját Végzi?

Tehát ha külföldön egy adott azonosítóval adnak fel egy küldeményt, ezt a Magyar Posta önkényesen figyelmen kívül hagyja lehetetlenné (de legalábbis rendkívül nehézzé) téve a küldemény hollétének felkutatását, jó értem?

Konkrétan amit keresek egy 5 dolláros tétel (két darab alaplapra köthető előlapi USB port kivezetés), ami nem egy nagy összeg, ez tény, de szerencsétlen eladó március elején adta fel, és vár a pénzére - igen, az Aliexpresszről vásároltam. Amit egyébként a legjobban sérelmezek a megkeresésemmel kapcsolatban az az, hogy még csak halovány kísérletet sem tett sem Ön, sem a kolléganője arra, hogy legalább megpróbálja megkeresni a szóban forgó küldeményt - ehelyett el lettem zavarva azzal, hogy az általam megadott szám márpedig nincs, és zargassam az eladót. Mintha ő többet tudna tenni Hong Kongból, ha tényleg a Magyar Posta nyelte el a jelek szerint figyelmen kívül hagyva a küldemény számát...

Én

Szóval most itt vagyok kábelek nélkül, két ronda lukkal a számítógépem előlapján, és továbbra is jobbra-balra dugdosva az USB eszközeimet, miközben Kínában egy szerencsétlen a kis öt dollárját várja - mindhiába, mert a Magyar Posta ívből, lilán tojik arra, hogy a külföldről érkező küldeményeket a saját azonosítószámuk alapján visszakereshetővé tegyék. És ez gáz. Meg az is, hogy az ügyfélszolgálati munkatársakat láthatóan arra képezik ki, hogy kifogástalan stílusban ugyan, de elhajtsák az ügyfelet, és még csak a sanda gyanúja sem merül fel annak, hogy segítsenek. Meh...
UPDATE

Annyi fejlemény történt azóta, hogy a második postai munkatárs végül is csak elkérte az adatokat, és elvileg megpróbál utánannézni:

Tisztelt Én Úr!

A küldemény státuszának behatárolásához legyen szíves az alábbi adatokat megküldeni:
-   címzett neve és címe
-   feladó neve és címe (amennyiben ismert)
-   lehetőség szerint a küldemény leírása: mérete, tömege, tartalma, csomagolása.
-   ha a feladóvevény a rendelkezésére áll, kérjük azt is legyen szíves megküldeni. 

A fenti információk ismeretében a küldemény státuszának behatárolására vizsgálatot kezdeményezünk, melynek eredményéről a hazai jogszabályok alapján írásban fogjuk tájékoztatni. 

Mielőbbi válaszát várva,

Ezeket elküldtem, ennek már 5 napja, azóta semmi. Szegény eladó ijedtében meg az egyik kábel árát már visszaadta.

Üdv:

István

UPDATE május. 10.

Ma kaptam egy e-mailt a Postától, hogy egyelőre nem találják a küldeményt. Ha nem, hát nem, én nem fogok amiatt balhézni, hogy eltűnt, annyit nem ér meg a cucc. De legalább most már tudom, hogy csak elkeveredett.

Ami engem bosszantott a dologban az az, hogy a Posta egyből elhajtott azzal, hogy ha nem kompatibilis a szám, akkor semmit nem tud tenni. Én elhiszem, hogy elfoglalt emberek dolgoznak ott is, na de ha van egy megkeresés, akkor legalább megkísérelnének segíteni. Az én esetemre konkretizálva: hiába nincs rendes követési szám, azért legalább egy kísérletet megtenni azért, hátha előkerül az a csomag. És lám, csak meg lehet ezt tenni, mint az utólag kiderült.

A másik dolog maga a követési szám. Elhiszem, hogy rend a lelke mindennek, a nemzetközi szám a mérvadó, de ha a Posta esetleg fontolóra venné, hogy valami megjegyzés rovatba ezeket a számokat felvenné, kereshetővé tenné, talán segíthetne a dolgon. Akár úgy is, hogy ha valaki csak ilyen számot tud megadni, akkor a Posta következmény nélkül tájékoztassa az ügyfeleket (tehát nem lehet a nyakába varrni, hogy elvesztette a csomagot, vagy hasonló).

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rarabel 2016.05.05. 11:28:13

Kínai kábelt rendelni ősi román átok.

Répázó 2016.05.05. 11:34:49

@rarabel: első akartam lenni. Amúgy nem értem. USB hub. Olcsó és nem kell faragni, no meg kapható Magyarországon is. Ennyi

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2016.05.05. 11:37:33

Tippre az a baj, hogy Kínából föladja a csávó valami olyan módon a cuccot, ami totál nem kompatibilis a nemzetközi tracking szabványokkal. (Valószínűleg úgy annyiba kerülne, hogy egy 5 dolláros cuccot nonszensz lenne úgy küldeni.)

Szóval erős a gyanúm, hogy itt nem a Magyar Posta lesz a ludas.

The Crazy One 2016.05.05. 11:38:42

István nem tud angolul csomagszámot kérni az eladótól. A poszt erről szól.

Ügyfeleink is szokták a UPS-t hívni azzal, hogy rendeltem egy mosógépet, ez az ügyfélkontóm száma: 1515451. Hol a csomag?

rarabel 2016.05.05. 11:40:27

@Dávid András: de neki kínai kell, mert az ócó, kettőt veszel, három eltűnik....

Répázó 2016.05.05. 11:41:27

@rarabel: na ezen kifeküdtem. LOL

FDToth 2016.05.05. 11:42:35

AZ MPL az egyetlen 'futár' szolgálat, akinél nem lehet még időintervallumra sem megbeszélni a kézbesítést... Amikor jön, akkor jön...

Zsidófalvi Zsidó 2016.05.05. 11:46:09

Kedves István!

Mi a faszt nem értesz meg azon, amit a M. Csász. és Kir. Magyar Posta dolgozója többször is leírt neked, hogy a NEMZETKÖZI postai azonosítószám az ilyen, meg olyan?

Abból, hogy NEMZETKÖZI, én nagy ojróösszegbe le merném fogadni, hogy akkor valszeg a Népi Nemzeti Kínai Posta is hasonló felépítésű azonosító számot használ, vagy legalább is, azt kellene, ha csatlakozott a posták nemzetközi világszervezetéhez.

Ha neked nem áll a rendelkezésedre egy olyan formátumú szám, akkor itt vége a történetnek. Vagy átbasztak, vagy a hülye kínai eladó tévedésből a leltári számot küldte el neked nyomkövető szám gyanánt. A további levélváltás tök felesleges volt. Kábé mint egy középső csoportos hülyegyerek. Adja meg az azonosítószámot! Tessék. Ez sajnos nem felel meg a számformátumnak. De nekem csak ez van. Akkor sajnos nem tudok segíteni. Dehát nekem ezt adták meg! Uram, akkor sem tudok segíteni. Te ezt ötször eljátszottad.

Ja, és ki kell javítsalak. Az eladónak - ha esetleg netántalán át akar baszni - akkor kurvára nem az az érdeke, hogy te minél előbb megkapd a cuccot. Láttunk már olyan USB pendrájvot, amibe egy lecsapott lengőaljzat volt beleragasztva:

pcworld.hu/apix/0909/cheap_usb_key.jpg

De ne mondd, hogy nem vagyok konstruktív a problémáddal kapcsolatban: javaslom, menj be az első szembejövő sufni számtekboltba és kérj egy pár USB front panel kivezetést. Az eladó nagy valószínűséggel bele fog túrni a használt vackos dobozába, előhúz egyet és unott pofával odaveti eléd. Tán még ki se kell fizetned.

CID. 2016.05.05. 11:58:33

5 $-ért veszel valamit, amit a föld másik oldaláról küldenek, és elvárod, hogy a Magyar Királyi posta mind2n embere a te szarodat keresse? Idióta...

Praetorian 2016.05.05. 11:59:20

A poszter fogyatékos. Következőt.

Manyecska. 2016.05.05. 12:01:30

A posta nem lusta múltkor is megkérdezte egy női postai dolgozó-biztosítást akar rásózni a páromra- hogy "akkor dugunk?", eskü.. :DDD Soroksári út. Jó hogy írom mert mondtam a páromnak vigyem oda, agyonverem.. :D ..ON

Répázó 2016.05.05. 12:02:22

@Zsidófalvi Zsidó: +1 Ilyen kis vacakot onnan rendelni... Kicsit azért nem mert minek, nagy dolgot meg azért mert vagy nem azt küldik vagy nem küldik vagy küldik de nem jó aztán nyűg kicserélni. Ilyen egyszerű.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.05.05. 12:04:52

A posztolo nem csak igazsagtalan, de hulye, arrogans, idegesito a stilusa, raadasul buszke a hulyesegere es egy poppet magasan hordja az orrat.
Ha baszki valaki harom tok korrekt emailbol sem tudja felfogni a dolgokat, es meg a homarra is kiposztolja buszken, az aranyermes barom.

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.05. 12:04:54

@tejfölbiztosítás: Ugggyan, dehhhogy lopnak! Hogy mondhatsz ilyent?!? Van a póstának egy központi levélfeldolgozó üzeme Budaörsön. Na, ott már úgy be vannak kamerázva, hogy dolgozik mondjuk kétszáz póstás és a hátuk mögött áll kétszáz biztonsági őr, akik csak azért vannak, hogy azt nézzék, lop-e a póstás?

(Na de félre a tréfával, ettől függetlenül továbbra is lopnak, csak most már a biztonsági őr is benne van a balhéban...)

The Crazy One 2016.05.05. 12:06:44

bezzeg most nem jönnek azzal, hogy nade kérem én önökkel kötöttem szerződést, önöktől vásároltam, nem az én dolgom a szállítóval egyeztetni....

Beerhead 2016.05.05. 12:34:58

T. prosztoló legközelebb pipálja be +1$-ért a tracked package menüpontot a kosár összesítésénél, és minden ilyen gondja megoldódik.
Cs. Kir. Postával emberkedni, ráadásul ilyen hangnemben, nem vall sikerességre.

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.05. 12:54:23

@rarabel: "kettőt veszel, három eltűnik..."

:))

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.05. 12:58:44

Lusta a posta ÉS igazságtalan a posztoló.

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.05. 13:06:25

@Beerhead: "Cs. Kir. Postával emberkedni, ráadásul ilyen hangnemben, nem vall sikerességre. "

:)) Ej, be szépen megfogalmaztad!

rarabel 2016.05.05. 13:20:55

@tejfölbiztosítás: De legalább ezek már meglopták magukat.
Megy egymást is.

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.05. 13:28:41

Na, már megint itt a gebasz. Dörg és villámlik.

Terézágyú 2016.05.05. 13:37:40

@atpijkamo113:
" "Cs. Kir. Postával emberkedni, ráadásul ilyen hangnemben, nem vall sikerességre. "

:)) Ej, be szépen megfogalmaztad!"

Azért vegyük észre, hogy a pószter NEM használta egyszer sem a "szar" szót... Ez egy jó pont neki...

Bruszli 2016.05.05. 13:51:44

A sarki fűszeresnél is lehet kapni ilyen bizbaszt, de egy fél évet is vár rá lyukas számítógéppel. Ez borzalom, ilyen rettenetes dolog történt vele, nem is találok szavakat

Nick-son 2016.05.05. 13:55:56

Abban az esetben, ha a kis kínai hasára ütött és küldött egy számot? vck341341453574673235414562362 Vagy küldött egy olyat amit feladott valóban, de hát nyilván úgy fog 5 dollárból ide érni a szutyvadék, ha azt az ég világon semmibe nem regisztrálják be amiért fizetni kellene.

Egy normális szállítás belföldön kerül 5 dollárba...

Az ügyfél meg kutyázza a postát olyasmiért ami lehet hogy nem is létezik. Mi van ha azért nem lehet megtalálni mert nincs?

Aki vállalja a kockázatot vállalja azt is ha pofára esik 300 Ft -ért.

Persze jó dolog kikerülni a kiskereskedőt, lehet spórolni 300 Ft -ot, meg az áfát szuper. Esetleg egy 10 éve nyitva tartó boltban olyat adtak volna ami elsőre működik (mert hiába occó minden, mégse minden kínai termék egyforma minőségű), de ha mégsem akkor félre dobják és kapsz másikat.

Nem a legjobb a posta az biztos, de ez szerintem nem feltétlen az ő hibájuk.

PITTA 2016.05.05. 14:00:14

@Bruszli: Az más kérdés hogy egy aktív USB hub nem lett volna-e jobb választás...

Jóska Pista 2016.05.05. 14:04:33

Leszoktam a kínai rendelésről. Ha értékesebb árut rendelek, megy rá a 27% ÁFA, (kell a mocskos tolvajnak az újabb stadion) ráadásul +2 ezer, mert a posta végzi a vámolást úgy hogy azért minden szar iratot tegyek alájuk, ha olcsóbb cuccom jön, azt meg ellopják (vagy fene tudja, de hozzám nem érkezik meg). Kb. 30 ezer forint a lopott cuccok értéke.

AtiSnatch 2016.05.05. 14:05:28

na né'mán, egy írástudó szarvasmarha.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.05. 14:19:18

nem is vagyok haLYlandó elolvasni. Ki az a debil, aki egy külföldön feladott cuccot a magy.kir.posta webódalán akar követni? És még ő vergődik, ha szar tracking numbert ad meg. Maaaargit, nóóóóórmáááááális?!
Dobjátok a padlóla le, de dúlván!négy!

Bruszli 2016.05.05. 14:19:47

@PITTA:
Megmondom őszintén, ennyire nem értek hozzá, én csak belepofázni tudok.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.05. 14:27:47

@Zsidófalvi Zsidó: a d-link nem gyárt pendrájvot. ráadásul amit linkeltél egy wifi akar lenni (ld. MAC address) :P

Zsidófalvi Zsidó 2016.05.05. 14:33:59

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Kössé' bele, bazdmeg! Kössé' bele! Hát nem tök mindegy, hogy miért nem működik? Azé', mert hamis pendrive, vagy mert hamis wifi? Nem mindegy, hogy felről le, vagy lellről fel?

:-D

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2016.05.05. 14:36:36

"Tényleg, ha már tracking - nyomkövető szám (TN number):
Aliexpress esetén kötelező adni TN számot! Ezt sokszor kitrükközik az eladók, hogy pl. ~10$ alatti rendelések esetén adnak egy számot, de az egy kamu TN, mely annyit tesz, hogy attól még a csomagot feladták neked - csupán nem regisztrált (ajánlott levélként), hanem sima levélként/csomagként, melyhez a valóságban nem tartozik nyomkövető szám - nem követhető a neten a mozgása...
Egy free shipping-es trackinges regisztrált levél TN formátuma így kell kinézzen
pl.: Rx123456789CN
Ennek a "jelentései":
első karakter: R betű - mely azt jelöli, hogy Registered, azaz regisztrált (ajánlott) küldeményről van szó
a második karakter egy random betű, mely lehet A,B,C,E,F,I,L,N,O,R,S,X, igazából bármilyen angol betű
utána jön 9db random szám
végül az utolsó 2karakter az adott országpostakódja...
pl.:
CN - Kína
HK - Hong Kong
SG - Szingapúr
NL - Holland
SE - Svéd
CH - Svájc
HU - Magyar
stb.

Kamu TN pl.: a Yanwen féle (YN123456789CN),
WS-shipping (WS123456789CN) vagy az ami csak számból áll (pl.: 33049543815)!"

junkieeeboy.blog.hu/2015/05/05/rendeles_kulfoldrol_aliexpress_kezdoknek

Terézágyú 2016.05.05. 14:41:01

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Nem, nem gondolok a háromponttizennégynára.

Miért kérded??vessző??

AtiSnatch 2016.05.05. 14:44:19

@Terézágyú: akkor biztos egy sörnyitóra gondolsz. :)

McZozo 2016.05.05. 14:45:10

Altalaba nem szoktam egyeterteni a posztolo ekezesevel, de kivetelesen igaza van a Trolltomegnek :) A jelek szerint mit masok irtak is te nem a postai nemzetkozi koveto szamot kaptad meg, hanem vagy kamut vagy cask valami lokalis kovetesi szamot. Ez alapjan ha aposta a feje tetejere all akkor se kepes neked valaszolni. MEg igyis jofejek hogy ugy nez ki vegul e nelkul is porobalnak keresni. Kivetelesen ez a poszt pont ellenkezoleg a posta jofejseget bizonyitja nem azt hogy milyen gazosok.

Manyecska. 2016.05.05. 14:57:50

@McZozo: "egyszéphosszúszám" - ez alapján gyanús is, felettébb!!!! :D Valami Zámbó Jimmy számot kért volna inkább mindenkinek lyobb lenne bár nekem így is jó volt. :D

Phil Necro 2016.05.05. 15:20:22

@Sipovicsné Zahedli Krisztina:
sima,nem konyvelt kuldemenykent adja fel,csak ezt az ali nem engedne,ezert ad vmi kamu tracking numbert.

KaTe 2016.05.05. 15:32:16

Nem igazán értem a posztolónak mi köze a postához? Kapott egy tracking numbert a nyomkövetéshez, oké. De amúgy a postával ő milyen jogviszonyban áll? Maximum az eladóval, akitől a terméket vásárolta illetve aki feladta a csomagot. A posztoló vegzálja az eladót, az eladó meg keresgélje a csomagot a saját idején, pénzén, ahogy és ahol akarja. Ha nem jön meg határidőre, az az eladó felelőssége, nem a postáé. Posztoló meg tudhatná, hogy kínaiak reklamációnál előszeretettel játszák el ezt a "jó, jó, elküldjük mégegyszer csak fogd be" dolgot, közbe semmit nem küldenek, mert egyrészt nem éri meg nekik, másrészt a vevők is így próbálnak ügyeskedni. Én csak simán visszakérem a vételárat, nekem ne küldjön el semmit se újra. Majd megveszem mástól, ha akarom.

The Crazy One 2016.05.05. 15:41:27

@KaTe: a postának lehet ilyen szép, modoros levelet írni magyarul , dong wanggal meg kézzel lábbal kellene kommunikálni. Talán a WTF kevés, többet meg nem nézek ki a poszterből.

KaTe 2016.05.05. 16:12:53

"Szegény eladó ijedtében meg az egyik kábel árát már visszaadta." - Ó szegény kicsi éhező kínai eladó, há' mi lesz most vele? Hogy fog ezután nyugodtan aludni? Még rászkok az alkoholra meg a drogra és öngyilkos lesz! Ez is persze a posta felelőssége lesz, ki másé!

zserzsenne 2016.05.05. 16:41:58

Csatlakozom a trolltömegekhez én is, a posztoló jó eséllyel indul a legjobb vadász címért idén.

InTheGajd 2016.05.05. 16:52:57

Megint egy olcsójancsi panaszkodik. Vedd meg itthon te skót ***********, ha meg nem tetszik a posta szállíttasd ki más céggel. Ja, hogy úgy már (jó) pár száz ft-al többe kerülne... Nem írom le, hogy mit gondolok az ilyen ***** ***** ********** ****-ről, mert úgy is moderálnának.

Phil Necro 2016.05.05. 17:29:21

@InTheGajd:
eleve vicc az az uzleti modell,ahol olyan temreket postazol,ami olcsobb,mint konyvelten feladva.
egyik magyar oldalon van egy csavo,ausztriabol kuld haza foliakat,postaval ezer forint kronyeken.
Ha valakinek nem erkezik meg,es panaszt tesz ra,akkor ki van kelve magabol,hogy 900 masiknak megerkeezett,es mit kepzel magarol ezt a szemet vasarlo,biztos megkapta,es akar meg egyet ingyen :DD

The Crazy One 2016.05.05. 18:01:26

Rég volt extreme digital poszt. Tán becsődöltek?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.05. 18:30:33

@Phil Necro: csak nem molvany-ra célozgacc? Aki korrekten elmondja a "játékszabályokat", aztán mossa kezeit, ha baj van? :D

bendeguz75 2016.05.05. 19:07:50

Kedves Istvan! Komolyan kinabol rendelsz 5 dollarert kabelt ami itthon mondjuk 10? :D Amugy ha van egy nemzetkozi norma kuldemenyek feladasanak es a kici sajga belfoldi azonositot adott meg nemzetkozi jelzesek nelkul, az nem a kiralyi posta hibaja, meg akkor sem, ha egyseg dolgozonak leeshetne, a dolog amikor kezbe veszi a kinabol erkezett csomagot.

lutria 2016.05.05. 19:40:05

@FDToth: Pedig lehet,pl.reggel 9-ig vagy 12-ig(EMS gyorsposta)és ha nem érkezik meg 5X-ös árat igényelhetsz kártérítésként és szó nélkül fizetnek.-és behajtják azon a postáson/kézbesítőn aki hibázott-

Dezsike 2016.05.05. 21:49:36

USB hubról nem hallott a posztoló? Amúgy valószínűeg inkább az alaplapi csatlakozó vagy vezérlő döglött, vagy a táp túl gyenge (6 eszköz 500 mA árammal simán megfektet egy olcsó tápot, főleg ha az alaplap a készenléti áramot küldi bele és nem a sima +5V-t).

konigjanos 2016.05.06. 06:29:21

5 dolláros tétel soha nem küldenek trackinges csomagban...

Tron65 2016.05.06. 07:34:01

@Dezsike: És Te hallottál már arról, hogy egy csomó dolog nem működik HUB-ról? és az áruk? 6 db előlapi kivezetés kijön egy 4-es hub árából. Főleg, ha USB3-ról beszélünk. Amúgy meg mi a bánatnak építenek az alaplapra néha 6-8-10 nem kivezetett csatlakozást?
Amit a posztoló akar, az teljesen logikus.

Az, viszont, hogy szerinte az 5dolcsis cuccot nyomkövetéssel adták fel irreális (az ibéjen 20-30 alatt nem nyomkövetnek)

ace22 2016.05.06. 08:00:36

A csomagok jöhetnek nem "nemzetközi" szabványú, de működő tracking number-rel (Mytrack, Faspeed, Yanwen, Wedoexpress, 17Track, stb.) feladott küldemények, amik közös jellemzője, hogy a határig igen, de onnan tovább nem mutatják a küldemény útját. Ha onnan tűnik el, onnan erősen felvetődik a Posta felelőssége.

Olyan TN, ami a posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes oldalon is megjelenik, ritkán ugyan, de küldenek $5 alatt is, de lehet külön venni, ha valaki szeretné...

tejfölbiztosítás 2016.05.06. 09:01:24

Sose' felejtem el; kórházi büfénél egy mentősfiú kért egy pohár tejet. Műanyagpohárban megkapta, aztán azt itta.

10 REM Hilda a homárd élén van
RUN
?SYNTAX ERROR

Háhá! Faszom.:/

Manyecska. 2016.05.06. 09:41:24

Igazságos a posztoló??? :P ON

joska61 2016.05.06. 09:47:26

Szép történet a fillérekről, és azok nemi életéről...

2016.05.06. 10:03:47

azta büdöskurvaéletbe....
ezt amodoros balfaszt...

100x rendeltem aliexpressről, a chinapostos trackinget h a faszba látnák?
ez itthon már csak egy sima levél, mivel ingyenes szállítást kértél, te gyökér...
ha nem kapod meg, írsz és küld másikat

2016.05.06. 10:10:37

@JunkieeeBoy: nekem múltkor működött a yanwenes tr n... (persze nem itthon :D)

joco2057 2016.05.06. 10:53:32

Én nem védem a postát mert elég primitívek de most speciel igazuk van!
A nyomon követhető formátum valóban az amit írtak!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2016.05.06. 12:57:15

@gyíksegg: A yanwen egy ordas nagy kamu generált tracktörténettel dolgozik, nézd meg! Az összes csomagot 0:00 éjfélkor csippantjáká le, illetve az LH721-es járattal jön!

2016.05.06. 16:10:18

@JunkieeeBoy: végülis, most h mondod, nekem is azt írta... :D :D (de megjött a cucc végül)

Koboldoroszlángyík 2016.05.07. 13:30:37

Itt egyértelműen a posztoló volt türelmetlen és teljesen érthetetlen. A posta korrekten leírta, hogy ők milyen TN-eket tudnak csak követni, amelyek mellesleg a szabvány nemzetközi formának felelnek meg. Kínai barátaink kismillió futárszolgálatot üzemeltetnek amik mellé kismillió fajta TN-t is adnak. Kb. öt perc google-zba került volna a posztolónak kideríteni, hogy a kapott TN-e valószníűleg csak Kína területén él, onnantól fogva nem.

Következőnek inkább nézze meg itt: www.17track.net/en/carrier
, hogy milyen TN-t kapott. Ha ez nem tudja követni, akkor a fent említett típusú TN-t kapott.

Nem mellesleg elég merész, hogy újraküldést kért, mert kis barátaink nagyon hajlamosak arra, hogy nem küldik el. Mindig pénzt kérj vissza és ha az megjött rendeld meg újra mert akkor újra lesz vásárlói védelmed.

metal · http://electric.blog.hu 2016.05.09. 09:47:40

Istvánnak nem sikerült általános iskolában a szövegértés alapjait elsajátítani. Erről szól a poszt. Lapozzunk!

ember a holdon? 2016.05.13. 20:32:25

Ha még nem érkezett meg: www.faspeed.com/
kínai barátaink szeretnek ilyen ismeretlen számmal küldeni, ami valamiért, valahogy trackeli, de semmi más nem ismeri, 17track sem..

Tyto Alba 2016.05.24. 18:14:32

@Zsidófalvi Zsidó: "De ne mondd, hogy nem vagyok konstruktív a problémáddal kapcsolatban: javaslom, menj be az első szembejövő sufni számtekboltba és kérj egy pár USB front panel kivezetést. Az eladó nagy valószínűséggel bele fog túrni a használt vackos dobozába, előhúz egyet és unott pofával odaveti eléd. Tán még ki se kell fizetned."

Kipróbáltam, nekem a régi dupla hubom ment tönkre és kaptam helyette egy négyest és tényleg nem kellett fizetnem :DDD köszi a tippet! Vendégem vagy egy sörre
süti beállítások módosítása