Tékozló Homár

A romlott kaja olyan, mint a medve. Nem játék...

2016.09.06. 09:53 | Homár Hilda | komment

auchan.gif

Olvasónk vagy nagyon közel lakik a csömöri Auchanhoz, vagy nagyon messze minden mástól, más magyarázatot nehéz találni rendszeres rossz tapasztalatai ellenére is kitartó húsvásárlási próbálkozásaira, főleg, hogy a panaszára meg fütyültek. Az viszont gyönyörűen látszik, hogy a lelkes tudatos fogyasztóból hogy lesz fásult, rálegyintő vásárló, majd dühös Homár-aktivista.

Sziasztok Homárok,

kaptok egy példányt, mert beígértem nekik. Kalandosztó a csömöri Auchan, ha épp úgy alakul és kirakjátok, nyugodtan megnevezhetitek őket. A romlott kaja olyan, mint a medve. Nem játék...

Kedves Valaki, aki tehetett volna valamit a változásért, de nem tett!

A Csömöri Auchan lelkes vásárlójaként szeretnék gratulálni önöknek, mivel kevés áruházlánc képes ilyen magas szinten tartani magát a szlogen ígéretéhez. Önöknél valóban rendkívüli választék van kalandból: mi sem mókásabb, mint vasárnap este 19.40-kor rohanni vissza a frissnek hirdetett egész csirkéjükkel, mert még a halak is felfordultak a szagától... A gyerek meg ugye olyan faj, hogy ha grillcsirkét ígérnek neki, akkor tanácsos azt is adni.

A kaland fokozásaként mikor hazaértünk kiderült, hogy a csereként vásárolt (szigorúan más márka) szintén friss, mi több, FRISS csirke.... dobpergés.... bizony. Romlott volt. Betudtuk a 40 foknak, és kidobtuk, mivel hétfőig mégis hova rakjak egy zombi apokalipszist idéző illatú csirketetemet? Itt buktuk az első 1500 forintot. 

Aztán az is igazi kaland volt, mikor nem sokkal később beneveztem egy tálca csirkemellre. Persze, ki az a hülye, aki ezek után még húst vesz ott, node a lustaság nagy úr. No meg azt is gondoltam, hogy miután 2x visszavittem a romlott húst (sőt, e-mailben érdeklődtem is mi a teendő, persze válaszra sem méltattak), talán utánajártak a dolgoknak és gondoskodtak a megelőzésről.  A történetem legkésőbb itt válik igazán unalmassá, ugyanis kibontás után a szag kotkodákolva rohant ki a kertbe kapirgálni. Vagy csak vonzotta a szomszéd egész nap süvöltő kakasa? Ki tudja, senkiben sem volt késztetés utánaszaladni. Már vissza se vittem, mert bármilyen meglepő, az egyszeri hülye vásárlónak is van más dolga. Másnapig pedig nem voltam hajlandó a lakásban tudni ezt a förmedvényt. Buktam újabb 1500 forintot, veszett több is Mohácsnál, meg még sok más helyen is, benyeltük. 

Kis szünet után újra rápróbáltam a szárnyasokra. Csak a kutyáknak vettem némi farhátat, és milyen jól tettem... még a kutyák se voltak hajlandóak ránézni. Pedig nekem elhihetik, ezek még a falat is leeszik a házról, és még csak éhesnek se kell lenniük hozzá. Itt "csak" egy ezrest buktam (az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik még nem volt kimondottan büdös. Már-már ehető volt. Mi csak a kutyáknak adunk farhátat, de gondolom milyen lelkesen tipegne vissza Kistarcsa közepéről a 85 éves nénike, mert romlott volt a betevő farhát. Vagy a nyugdíjas is kalandozzon má', nem ér kimaradni a jóból?)

Ezek után a mai szép napon vettem (húst nem, azt már nem merek) egy doboz halloumi sajtot. Mert az milyen finom lesz, jaj, hogy szeretem, micsoda kényeztetés, megérdemlem egy dolgos nap után. Nos, bizonyára finom lesz valakinek. Pincebogaraknak, patkányoknak, és egyéb élőlényeknek, akik a szeméttelepek környékén szerzik be a napi betevőt. Gondolom mondanom sem kell, romlott ez is. Ebben már nincs kaland, mert este 8-kor vigye vissza a radai rosseb, és vigye el magával az önök áruházát is, mert a jelek szerint megérdemlik. 

Ezúton szeretném sorstársaim nevében is megköszönni az egész nyáron biztosított kalandokat, tudom milyen nehéz ilyen színvonalon elszórakoztatni ennyi embert. 

Üdvözlettel, 

Egy igazán nagyon hálás vásárló.

(UI: azért megy ebből egy példány a homárblognak is. Nem görénységből. Önök sem görénységből nem jártak utána, miért hordanak vissza az emberek holmikat. Mert nem csak én vittem vissza, nem csak én jeleztem levélben. Mivel változás nincs, legalább figyelmeztetés legyen az embereknek).

UPDATE szept. 7.

A posztot elküldtük az Auchannak, és megkérdeztük, hogy minőségi kifogással vagy valamely áruházukban tapasztalt rendellenességgel hova és milyen módon fordulhatnak a vásárlóik, illetve van-e valami belső szabályzás arra, hogy az ilyen jellegű levelekre kell-e és, ha igen, mennyi idő alatt reagálniuk, kivizsgálniuk. Íme a válaszuk.

Tisztelt Vásárlónk!

Nagyon sajnáljuk a történteket, az ügyben kivizsgálást indítottunk - egyrészt a hűtött termékek minőségére vonatkozóan, másrészt annak vizsgálatára, hogy a vásárló miért nem kapott választ e-mailben tett panaszára. Arra kérjük vásárlónkat, hogy az info@auchan.hu e-mail címen, az esetre hivatkozva vegye fel velünk a kapcsolatot.

Amennyiben vásárlóink panasszal kívánnak élni, azt vagy az áruházban a Vásárlók Könyvében tehetik meg, vagy az Infocenterünkön (info@auchan.hu) keresztül, írásban. A szóbeli panaszra – melyet vásárlóink az áruházak Vevőszolgálatain tehetnek meg – a vonatkozó jogszabályi előírás szerint, amennyiben a panasz tárgya orvosolható, azt meg kell tenni.

A vásárló által leírtakból úgy értjük, hogy ezt az áruházban igyekeztek megtenni, a vizsgálatunk természetesen arra is kiterjed, hogy ez miért nem sikerült.

Köszönettel:

Auchan Magyarország

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.06. 10:21:59

@API bőrtok kartszmentes eladó: majd tudodki, akinek nem mondjuk ki a nevét, jól kitöröl

@pószter:
Az ANTSZ (vagy nébih? hogy hívják őket ezen a héten?) inkább illetékes ebben a kérdésben, őket (is) kellett volna értesíteni

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.06. 10:23:16

affene ... nemelső, és nem is maradtam le a dobogóról, és még releváltam is. Lehet öregszem? :(

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 10:27:36

A poszterina nem tudhatja a zonbie akolapipszis szagat! Egyszeruen nem. Alairas sincs.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 10:28:56

Uhh. Azert neztek utana a dolgoknak biztosan, mert baxxtak valaszolni? Te tenyleg no vagy. Egyunk most pedig.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.06. 10:29:03

Ha senki nem veszi, mert mindig romlott a hús, persze, hogy rájuk rohad.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.06. 10:29:11

Csak én gondolom, hogy erőltetett és modoros a poszt?

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 10:36:19

Ha visszaviszed adnak helyette nemromlottat?
@atpijkamo116: ((: es itt lep kepben a kapitalicizmus aranytetele: add el ujra!
@kekecke: rendkivul kis vicces ...akart lenni. A 15 perc hirnevet mindenki ki akarja maxolni.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.06. 10:38:39

@kekecke: Hilda ezeket szereti. A fene a gusztusát!

É2I 2016.09.06. 10:47:42

@API bőrtok kartszmentes eladó: De legalább ecetes vízben megmoshatták volna. Elvéve a zöldes színt, meg a szagát. Így meg is főzte volna a poszter, akár még nem is hányná össze tőle magát.
on: Egy NÉBIH üzenetet megérne ( www.facebook.com/nebIh.hu/ )

Manyecska. 2016.09.06. 10:49:07

@API bőrtok kartszmentes eladó: 15 perc modortalanság az ágyban jó tud lenni, hmmm!!!:D
Pont tegnap csináltam sajtos-tejszínes csirkét az is hmm! Jó a poszt, na. @atpijkamo116: Te, nem ezek mentek el Bulgáriába nyaralni:..?? :D

Manyecska. 2016.09.06. 10:50:48

@É2I: de a toxinok ott vannak akkor is az hullaméreg, magyarán. Ezek szerintem a csömöri Hullaházban vásárolhattak....mingyá' elolvasom a poszt. A NÉBIH-nek van zöld számja-úgy tudom- ilyen esetekre is tbk.

Manyecska. 2016.09.06. 10:54:55

Már az is baj ha önjáró a kaja-házhoz megy- ....:P Egyeseknek semmi nem jó. Nincs valami jó kis hentesbolt arrafelé? Nálunk a csülök mellé receptet is adnak :)

Bruszli 2016.09.06. 11:04:01

Húst inkább kisebb üzletekben lehet jót kapni, és az sem baj, ha az ember ismerős is ottan.

szelidorzo 2016.09.06. 11:10:40

A csirkehúsok romlottságában igaza van a posztolónak. Sikerült nekem is többször hasonlóan járni a csömöri Auchanban.
Nincs is attól szívderítőbb dolog, amikor kora reggel vesz az ember a jelzett áruházban egy csirkét, hogy abból ebédet főz a családjának. (csirke 5 perc alatt hazaér a hűtőbe) 2 óra múlva kivétel és felbontás után a dögszagtól öklendezés, becsomagolás és kukába kibaszás. Irány másik boltba venni valami ehető alapanyagot.
nem vittem vissza, mert nem akartam egy hétre büdössé tenni az autót, de valószínű egyszer tüzet fogok, visszaviszem és megetetem velük úgy rohadtan, nyersen.

É2I 2016.09.06. 11:12:41

@Manyecs: Ezt mond meg a dögös cigányoknak is. Hátha megijednek ;)

Manyecska. 2016.09.06. 11:17:05

Csomószor /monnyuk félévente járok ósanba/ látni hogya pénztárnál valami "drága" vásárló odatossza a húst a polcokra-óvszerek, csokik közé-simán el tudom képzelni hogy visszarakja valami lelkes dolgozó... dehát ezeket meg kell szagolni még fólián át is érezni jó esetben ha bukés, kicsit nyálkás,stb.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.06. 11:18:16

Lehet, hogy megcsáklyázták a dögkutat.

KaTe 2016.09.06. 11:26:03

Miért csak hazaérve lehet ellenőrizni a csirke állagát?
Ha már egyszer befürdött vele a poszter, akkor közvetlen a fizetés után is felbonthatja. Egyből kiderül szagos -e vagy sem.

Manyecska. 2016.09.06. 11:29:01

@Tehetséges ugandai buzi: :ddd @É2I: minek? :P
Húst csak a legaljáról, és a hütttő legbelseLYéből veszünk alapszabály. Ezért szoktak befedzeni hátulról ha behajolok a mélyhüttőpultba de ez más kérdés.

Manyecska. 2016.09.06. 11:31:47

Kollégám csinálja jól, a Haller utca mellett lakik, 25 m2-es konyhakertje van, tyúkjai/kacsái, két kecske /nem röhög, neje is van../

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 11:32:10

@Manyecs: mar amennyiben barmilyen kontextusban is beszelhetunk "jo eset"-rol ilyen nyalkasfennforgas eseten.
Itt gnocchi keszul, martogatosat akartam multkor, de teljesen felesleges ilyen szoszos idoszakban kenyeret aztatni a lebe. Jobban veszi ki magat a tesztagolyo/tesztaamorf.
@Bruszli: igen, ez valahogy az altalanos joerzes resze (kene, hogy legyen mindenkinel, de hat ugye nem), ahogy tablettas borot sem fogyasztunk nylonszatyorbol aria nezese, s hallgatasa kozben kozossegben. Aztan megis van, akinek semmi sem gond. Hust csak kis helyekrol! Tehat ha hullaevesre kerul a sor, az okosabbja csak a kisseggu nok seggjebol lakmaroz. Ez gyenge volt. De nem maradhatott benn.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.06. 11:32:52

@API bőrtok kartszmentes eladó: ez szerintem max. 15 másodperces lehetett... Már, ha valaki gyorsan átfutotta. :)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.06. 11:34:33

@atpijkamo116: lehet, hogy csak a mi tűrőképességünket teszteli. :D

Komojtalan 2016.09.06. 11:35:04

Hogy a fenébe néz ki a romlott hús? Én még soha nem vásároltam romlottat, igaz nem is az Auchanba veszem hanem a megszokott hentesektől és még azt sem mondanám hogy drágábban, mert minden áruház sunyiban felvitte az árakat. 20 éve tényleg megérte venni, mert volt pár 100 forint különbség, múltkor haver kiment az Auchan után a piacra 300 -al olcsóbban megvenni a tuti friss csirkemellet ...

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 11:35:07

@KaTe: azt azert megsem illik! Meg megsertene A Rendszert! Egy jofogyasztonak az szent am, onnan kapja az eledelt. Neked honnan a nicked?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.06. 11:35:42

@Manyecs: zöld szám - zöld hús... :D LOL. (milyen kis humoros vagyok ma, mi? :P )

Manyecska. 2016.09.06. 11:40:09

@API bőrtok kartszmentes eladó: az enyém nem kicsi..:D@kekecke: nagyon! Nem véletlen zöldszám!:D Tuti!

Nick-son 2016.09.06. 11:42:11

Szerintem még 10-15 alkalommal próbálj rá a szárnyasokra :)

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 11:42:38

@kekecke: akkor az annyi, mint 1 atlagos menet! En sosem futom at, ha olvasom, elolvasom, ha nem, ugy teszek kommentileg, mint aki mar igen. Hogy mikor jarok jobban? Amikor jobb cipo van rajtam. EgyertELMU. Türhőképesség.

Manyecska. 2016.09.06. 11:50:05

@API bőrtok kartszmentes eladó: milyen az a mártogatós gnoccsi? :P ez valami roppant perverz dolog lehet.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.06. 11:56:52

@kekecke: :)) Pár éve teszteli. ... Ennyien maradtunk.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 12:06:09

@Manyecs: valamit osszemostal (igy lett a baletti tullom tinipicsa-pink, holott elote lila volt!). 2 kulon dolog: kenyerrel akartam martogatni, de tul frissel akartam a szoszba belemenni. bele is mentem. olyan lett 98%-lek bann, mintha siman galuskat foztem volna bele. Tehat emiatt nem eri meg kenyerrel szorakozni. Vagy varj vele egy kicsit, mig kihul. De legfolegkepen szaraz kenyerrel szoktak ezt jatszani. Az olaxx kultura nagy hype- es nyalverest koritett a paradicsomszosz es a szarazkenyer krealt misztikuma kore, kozben meg csak siman a szegenyek etele volt mindig is. Gondolj csak bele.
@atpijkamo116: nincs az annyi. Mikor is vette at ez a szar ezt a szart? Te is belegondolhatsz.

FDToth 2016.09.06. 12:11:15

az auchanos friss csmell ócska, barna és szagos. javaslom az aldit vagy a lidlt, igaz h drágább, de azon kívül h szép a csomagolsáa nincs vele semmi esztétikai és illat_probléma...
cba meg ugye alapból felejtős :D

Manyecska. 2016.09.06. 12:14:19

@API bőrtok kartszmentes eladó: talán inkább s e..gemre kéne reagálni..! OFF

2016.09.06. 12:17:00

Hat en tegnap Csomori osan konkurenciajanal bementem es mondtam a kiscsajnak "olyan szalamit adj amit te is meg mernel enni" erre hatulrol !!! Elohuzott egy bajor sonkat ...es finom is volt friss is volt ...
Csomori osanba is azert van a nejlonzacsi h kis lyuk es szagloszervek indulnak. Igen ott is megy tonkre hus de ki lehet okosan vedeni. Meg kell szagolni mit veszunk bar en ahogy latom okos vasarlo nem latja h mas okos vasarlok megsetaltatjak a hust kiolvasztjak majd 5-6 ora setaltatas utan ujat vesznek aztan pechesebbje meg azt veszi meg ez van Osan es testverei Teszko stb teli van etel es termek setaltato nyugdijas/kamasz/kismama vasarloval ...

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 12:29:22

@Bellocska: meg mindig nem Tom, hogy adnak-e nemromlottat romlottert+blokkert cserebe. Sosem vettem meg hust ilyen helyen. De nemigaz, hogy a kamaszt leszamita a tobbi nem bir akkora rutinnal, hogy.
A jowo ettrendjei mik lesznek esetleg? Lexx ilyen, hogy "nem eszek hust, mer' alatkiserlet es szegenyek, mert olyanok, mint a gyerrmekek es hogy nez, ellenben emberhust siman eszek"? Bar ahogy sokan elnek, inkabb guilisztat. A Foldbull!
Van odebb egy struccfarm, na az kiraly. Demert csak a tulaj neje elegge szep. Nem kostoltam meg meg azt a fayta husit.

Par eve volt csirkes poxt itt, elfolyosodott/szivacsosodott csirkecsonttal, mely eredeti helyen lett olyana, korulolete a hush, nem kulon puhult meg.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 12:32:17

@Manyecs: Not Tom (nem tom) milyen a segged, soha nem kuldtel meg tangas nagy(vagy kis)seggkozelit mikozben epp ettem es megrokonyodtem volna amiatta, ugyis arrol vagyok hires (HiRes). Ujposzt, mert odaeg ez a szar. Entroa.

2016.09.06. 12:34:19

@API bőrtok kartszmentes eladó:
Hat en meg tudom h szegeny jobaratom most kapott etelmergezest es hogy milyen csilunya nyavalya lehet romlott husbol. A csomori osan korul osszes konkurencia es netto harom hentes van ... En vega vagyok (ferfiakat leszamitva) igy a problemakor se szarnyas se kurta farku malacos resze nem aktualis ;)

Terézágyú 2016.09.06. 12:43:36

Nem igaz, hogy milyen kibmodoros ez a poszt :((
Miért kell jópofizni, vazze???????????????
Ahelyett, hogy a tényeket írnád le, jópofizol.

Manyecska. 2016.09.06. 12:51:00

@Terézágyú: miért????? :D tökjó..!!!! :P amikor behánytak kotkodácsolva a kakas közé az tetszett /v. hasonl/!!! És végre nem KÁRtérítést kér. Szegény pára pedig megérdemelné.
leírta a tényeket, vadászposzt lett volna okos a pószter :D !!
@Bellocska: :) eskü úgy olvastam hogy az ósan körül össze van f.sva .:D ON...
@API bőrtok kartszmentes eladó: a párom szerint nagyonjó.de ő romlott. hálisten.:D

2016.09.06. 12:53:53

@Manyecs: paraszt lanyka vagyok ne varj mast tolem csak (nevetesbol adodo) f@@@ -T
;))

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 13:23:40

@Bellocska: oke. Vannak kerdesek, melyek orokre vakfoltra vannak itelve. Feladom. ADNAK-E NEMROMLOTT PORTEKAT ROMLOTTERT CSEREBE A GECIKURVA ELETBE MAR, mindenki viszaviszegeti, de nem vagom minek.
@Manyecs: ertem. Mar is felizgultam.

2016.09.06. 13:28:19

@API bőrtok kartszmentes eladó: kapsz csere termeket csak az is elkepzelheto hogy rossz lesz pl: nyarmeleg van egyik huto bedoglik x kg hus fel majd lemelegszik meg szallmanella is lehet benne (etelmergezes stb) szoval kapsz csere hust de kerdojel a minosege en a penzt vissza es uccu a henteshez verziot valasztanam .....
Amikor amikor meg hust etel formajaban vettem osanban en mindig odafigyeltem Szin-szagmintat vettem es ezutan vasaroltam ....

Manyecska. 2016.09.06. 13:35:52

@API bőrtok kartszmentes eladó: én az áraktól...max. :( :D Hol van gyászruházat-bolt? vajon? ON

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.06. 13:42:47

@Bellocska: uccu: nepmeset meselsz?:D En meg eleve nem is megyek nagyaruhazba husert, igy 2.-asodik pont megsporolodik, megpedik ugy, hogy 1-llsove lep elo. Miert, manapsag mar szobatapetakent veszed a hust?
@Manyecs: a dildo- es analplug-lerakat mellett kozvetlenul? A halal olyan, mint a xerelem vagy a bepisalas: mindenki tudja koruloted, csak te magad nem. Es mar nem is fogod! Ez a csodas a halalban.

Terézágyú 2016.09.06. 14:08:45

@Manyecs:
egy hivatalos panaszlevél így megírva???????
ez egy barom.

Manyecska. 2016.09.06. 14:43:14

@API bőrtok kartszmentes eladó: a párom kinőtte az esküvői öltönyét-hosszában-rácsodálkozott.:D OFF @Terézágyú: dehát írt hivatalost is..!!!!!

Terézágyú 2016.09.06. 14:46:24

@Manyecs:
Ezt írta:

"Sziasztok Homárok, kaptok egy példányt, mert beígértem nekik"...
és
"megy ebből egy példány a homárblognak is. "

EBBŐL. Tehát ugyanezt küldte el panaszlevélként is.

Manyecska. 2016.09.06. 14:50:40

@Terézágyú: igen de előtte is már írt amire nem válaszoltak. amúgy halat kell enni :D www.nlcafe.hu/gasztro/20160906/halsutode-ellenorzes/

Mérgező Hulladék 2016.09.06. 15:33:34

Most meg nincs itt egyetlen vadászozós komment sem, amikor teljesen indokolt lenne?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.09.07. 10:39:09

Az fel sem merült a poszt toló HP-ban, hogy legalább záróra előtt a cserehúst kibontsa a kasszánál?
Más kérdés, hogy a túlzott szagérzékenység agydaganat tünete is lehet...

Treff Bubi 2016.09.07. 11:20:24

A NÉBIH spiclivonalát kell hívni, romlott étellel nem szórakozunk. Annyi a szabály, hogy csak akkor kötelesek kivizsgálni az esetet, ha megadod az adataidat; névtelen bejelentés esetén ők döntenek a vizsgálatról.
Egyébként nemrég szerepelt a hírekben, hogy a munkaerőhiány miatt problémák vannak a hipermarketek áruszállításával és feltöltésével, ez is benne lehet a pakliban.

Freddy a Krüger 2016.09.08. 02:29:44

Be kellett volna a farhátat ragasztani a vásárlók könyvébe.

mechanikus körte 2016.09.08. 10:01:37

@API bőrtok kartszmentes eladó: bocs, ez off, de hol van az a struccfarm? Két éve próbálok strucc tenderloint szerezni, több helyről elhajtottak (telefonon), hogy már rég megszűnt a cég - ehhez képest a weboldalon időnként frissül a kínálat.:-)

encir 2016.09.08. 16:40:00

@Manyecs: nyokki, de mindegy.

Egyszer jártam így, hogy romlott húst vettem, azóta ott helyben felbontom.
Ha jó, úgyis megveszem, ha nem, akkor más se vegye meg és szólok az eladónak.
süti beállítások módosítása