Tékozló Homár

Barátokkal órákig sorban hejj, ez ám a buli!

2016.10.05. 09:21 | Homár Hilda | 95 komment

8769-oktoberfest-budapest.jpg

Órákban mérhető toporgásba, és így gigantikus csalódásba torkollott Lászlék jól előkészített haveri sörözése az idei Oktoberfesten. Nem tudom, mi a megoldása a helyzetnek, hiszen nyilván valamekkora befogadóképességű egy rendezvény, de hogy az sem oké, ha az elővételi jegyesnek beláthatatlan ideig kinn kell dekkolnia ugyanúgy, mint egy véletlenül arraténfergőnek, az is biztos. A sztori panaszkönyves része meg úgy gáz, ahogy van.

Kedves Homár,

Gondoltam megosztom Önökkel pár órája történt élményemet, amely a "fantasztikus" budapesti Oktoberfesten ért 2016. Szeptember 30-án. Az eset gyönyörű példája annak, hogyan lehet lehúzni Magyarországon bárkit. Ráadásul jó előre, nehogy véletlenül is zsíros haszon nélkül maradjon a szervező.

Történt, hogy egy baráti társaság kitalálta: annyit marketingelik a budapesti Oktoberfest-et, hogy megér egy próbát. A sört szeretjük, még németül is tudunk ha kell, baj nem érhet. Annak rendje és módja szerint meg is vásároltuk a jegyeket. Online elővételben, nehogy az a szégyen érjen minket, hogy a várható nagy érdeklődés miatt a helyszínen nem tudunk belépőt váltani.

Az online vásárlásról meg is kaptuk az igazolást. Nem volt más dolgunk, mint várni szeptember 30.-át. Ez a nap ma elérkezett, kezünkben a kinyomtatott jeggyel 19.00 órakor átvettük a belépésre jogosító karszalagokat.

Ekkor derült ki számunkra, hogy a karszalag egy valamire jogosít fel. Az órákon át tartó várakozásra. Persze az elején naívan azt hittük, csak pár perc sorban állásról lehet szó, hiszen előre váltott jegyünk van. De gyorsan tudatosították velünk, nem erről van szó.

Telt ház van kérem szépen. Tessenek türelmesen várni, egyszer a szép távoli jövőben lehet, hogy be is jutnak majd.

Ugyan jómagam ezen az információn nem kevés puffogással tudtam csak túltenni magam, de türelmes emberek lévén barátainkkal elkezdtük a várakozást. Mégis csak szórakozni jött az ember, feleséggel, barátokkal, ami nem kevés szervezést kíván. Hiszen gondoskodni kell a kisgyerekek felügyeletéről, vidéki cimborák szállásáról stb. Szóval az ember türelmes és nem vet meg némi várakozást ebben a helyzetben.

Na de mikor egy előre kifizetett szolgáltatást még 1 óra elteltével sem kap meg az ember, akkor azért elfogy a türelem. Jó dolog a barátokkal várakozni, de tehetnénk ezt az ország bármelyik sörözőjében. Főleg, hogy arra kérdésre: "meddig kell még várni", egy válasz érkezik.

Értse meg uram telt ház van. Majd ha kijönnek talán bemehet.

A reménytelenség hevében úgy gondoltam az előre kifizetett 2.000,- Ft fejenként nem egy nagy összeg. De többet ér ha azt valahol valóban sörre, vagy bármilyen valós szolgáltatásra költöm. Felkerestem hát a pénztárat, teljes nyugalommal úriember módjára, hiszen nem a szerencsétlen jegykezelők tehetnek a fejetlenségről. Kérdeztem mit lehet tenni. Több kedves hostess is megerősítette, hogy szerintük semmit.

Ezzel a megerősítéssel a zsebemben ekkor megpróbáltam legalább a jegyek árát visszakérni. Nem lepett meg, hogy erre nekik nincs felhatalmazásuk. Az viszont nagyon meglepett, hogy a hostesseken kívül egy hivatalos szervezőt vagy személyt sem sikerült előkeríteni. Látszólag igen serényen próbáltak a jegyeladók egy kompetens ember nyomára akadni. Hiszen ekkorra már több ember követelte vissza a jegy árát, mint amennyi be akart jutni. De felelős személyt 1 óra elteltével sem sikerült előkeríteni.

Mi a kedves fogyasztó utolsó mentsvára ilyen esetben? A vásárlók könyve. Nehezen került elő nem mondom, de előkerült egy. De vajon mit ér egy teleírt panaszkönyv cégadatok nélkül, bélyegző és szolgáltató részről aláírás nélkül? Jól gondolják. Semmit. Másnap reggel nagy mosollyal vágja a kukába az egészet a szolgáltató. A kedves károsultaknak pedig nagy valószínűséggel hiába fordulnak majd a Fogyasztóvédelemhez egy hiányos dokumentummal. (Ezt még azért várjuk meg, bizalmunk a Fogyasztóvédelem felé töretlen és csak a hétvége után lesz esélyük érdemi lépéseket tenni.)

Természetesen hiába jeleztük a kedves hostesseknek, hogy kéne a bejegyzésre egy bélyegző és aláírás. Ők ilyet nem tudnak, ahhoz kéne valaki a szervező gárdából. Ha jól emlékeznek még ők azok a felelős személyek akiket sajnos pont most nem lehet előkeríteni. Várni kell és nemsokára jönnek.

1.5 órát vártunk valakire akinél van bélyegző és alá tud írni egy panaszkönyv bejegyzést. Nem került elő. Összesen 2.5 órát vártunk már ekkor.

Hogy legyen egy váratlan fordulat is a történetben, ekkor valamiért elindult a beengedés. Egy kedves hostess tessékelt minket:

látják, most már be lehet jutni.

Ja köszi nem, inkább a szerény 1.990,- Forintomat szeretném visszakapni. Amit egészen biztosan más, arra érdemes szolgáltatónál fogok elkölteni. Persze tudom, ilyet nem lehet. De majd a Fogyasztóvédelem, Jegyző, NAV bánom is én remélhetőleg máshogy látja és visszakapom azt, ami ennek a rendezvénynek és szervezőinek semmiképpen nem jár.

Mindenesetre a fent nevezett intézményeket a probléma orvoslására felkérem. Nem a pénz miatt. Hanem inkább azért mert kiváncsi vagyok, hogy ebben az országban létezik-e épeszű jogorvoslat bármire. Vagy ilyen egyszerűen, de nagyszerűen meg lehet lopni egy pénzéért az ígért szolgáltatást elváró embert.

Összefoglalva: Oktoberfest Budapest, köszi soha többet. De a szervező Victus Kft. rendezvényeit is kihagyom. Úgy tűnik nincs ott egy talpraesett személy, aki bármilyen felelősséget vállalna és amikor gond van odaállna a fogyasztó elé egy elfogadható javaslattal. Persze az esélyük még mindig meg van, hogy rámcáfoljanak. Ha így lesz arról is beszámolok, bár erre a tapasztalt fejetlenség után nem sok reményt látok.

Üdvözlettel
B. Laszlo

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrico palazzo 2016.10.05. 09:29:16

Oktoberfest szeptemberben :)

2016.10.05. 09:34:09

amikor olvastam a hirdetésüket, hogy PÉNZÉRT lehet bemenni egy sátorba ahol semmit nem kapsz ezért a pénzért, hanem vehetsz sört - na akkor ment el a kedvem... hahaha..
és ennyi pénzért még azt sem tudták megoldani hogy normálisan ütemezve engedjék be az embereket... impotens szervezősárda, lúzer vásárlókkal... gratulálok, a természetes kiválasztódás nem működik.

The Crazy One 3om 2016.10.05. 09:37:35

Szeptemberben és Budapesten? hogy kerül a posztba a fogyyvéd és a jegyző? Ott volt a postás, a rendőr,a villanyszerelő?

2016.10.05. 09:42:58

Victus Kft, Koós Gusztáv

Terézágyú 2016.10.05. 09:44:54

@The Crazy One 3om:
a szomszéd, a házmester, a díjbeszedő...

Terézágyú 2016.10.05. 09:46:06

Az vótmá, hogy "vadász, vadász...!" ?

Terézágyú 2016.10.05. 09:48:33

@enrico palazzo:
"Oktoberfest szeptemberben :) "

Speciel a németeknél is ekkor kezdik már :)

Drago Brutic1 2016.10.05. 09:57:47

Függetlenül, hogy jogos-e a panasz (jogos) furcsa, hogy egy baráti társaság ahelyett, hogy beülne egy hangulatos sörözőbe, kifizet fejenként kétezret a semmire, valaminek a másolatára, ahol B kategóriás haknimesterek zenélnek, és garantált a tolongás. Furcsa egy baráti társaság. Ők még javában a sorban puffognak, mire mi már rég hangulatban vagyunk...csak a belépő árából és még Szűcs Juditot sem kell hallgatni! Miért nem hagyták ott egy óra múlva a francba az egészet, és ültek be beszélgetni valami közeli helyre? Tíz perc séta az Ajtósi, Jaromir sörkert, húszféle faszányos cseh sör 5-600ért.

Terézágyú 2016.10.05. 10:00:25

@Drago Brutic1:
Bisztoss mert limitált kiadású sört akartak inni :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Drago Brutic1 2016.10.05. 10:04:03

De úgy látom, sznobizmus és kereslet van: jövőre szervezek én is egy hamisítatlan Riói fesztivált az újpesti dunaparton, 5000 forintért mindenki szambázhat, amennyit akar, meghívom a Sanyit és a Kapóreásokat (originalische brazilische discomusik), had szóljon.

Manyecska. 2016.10.05. 10:10:26

@Drago Brutic1: vótma, ilyen fransziaplázs. nem franciáztak, homokkal van felszórva!! :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.05. 10:11:03

@Drago Brutic1: "szervezek én is egy hamisítatlan Riói fesztivált az újpesti dunaparton"

Ha nem vagy fideSS csókos, akkor aranyárban kapod a helyfoglalási engedélyt, és nagyobbat buksz, mint a befektetésed. inkább barátkozz valamelyik orbán lánnyal, vagy költözz arogán mellé, úgy rizikó nélkül gazdagodhatsz, de durván.

Drago Brutic1 2016.10.05. 10:21:23

@Terézágyú: az mi a fene? @Manyecs: De ez nem franszia, hanem brazsileo lesz, tele van a Népsziget a csövik viskóival, az lesz a központi favella, a viájpi, külön húszezerért.

Terézágyú 2016.10.05. 10:22:46

@Drago Brutic1:
a limitált sör? ott van a honlapon, hogy a paulanerből limitált szériát árulnak...

Drago Brutic1 2016.10.05. 10:25:08

@Terézágyú: magyarul az is kifogyott már estére DDD

Manyecska. 2016.10.05. 10:30:58

@Drago Brutic1: jóvan, hozom a perui indián rokonaim, oké??? /:D/ egyik unokatesómnak a felesége..:) /teljesen eu-kompatibilis, szép, meg rendes..:D igaz Sikágóban élnek/ ha az én párom vesz hat sört akkor éjjel fél háromig nem alszunk nekem nem kell semmilyen őő feszt!!! Ennyiért pláne nem:(

Leone_510 2016.10.05. 10:31:37

kukoricadarás sörnek nevezett löttyökért ekkora felhajtás?

Drago Brutic1 2016.10.05. 10:36:26

@Manyecs: látom, van innováció benned, beveszlek az üzletbe.

enrico palazzo 2016.10.05. 10:46:16

@Terézágyú: tényleg! Most csalódtam bennük. Október első vasárnapjáig tart és 16-18 napos. Ki a tököm következetes ezen a világon, ha már a németek sem?

Manyecska. 2016.10.05. 10:47:54

@Drago Brutic1: jóvan úgyis próbálok a Sandritával szót érteni cseten..folyton "élőadásban" van a fészbukkon igazi indián szokás!! :DD
www.youtube.com/watch?v=QqJvqMeaDtU

Manyecska. 2016.10.05. 10:51:47

Ezexerint a gyerekorvosi rendelő is egy sörfesztivál merthogy egy órán át álltam sorba és sört sem adtak hejjj..:( Hová posztolhatnék egy ügyben? Cserébe egy órát visított a fülembe egy bébi, bent meg disznót vághattak olyan visítás hallatszott .../védoltás :D/ On

káposzta 2016.10.05. 10:52:37

Sose értettem ezeket a lófaszfesztiválokat, fizetsz azért, hogy bemehessél, és vehess túlárazott szart a többi seggyhülye között tolongva. Ez olyan, mintha a Tesco csúcsidőben pénzt kérne, hogy bemehess és vásárolhass.

FDToth 2016.10.05. 10:55:49

ez az oktoberdeszt köszönővizsnyban sincs az eredteivel. 2 éve voltunk, kalap szar az egász, rita ócska utánzat. a maryarországra ejllmező bürokratikis elemek itt is megtaláhatóak...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.05. 10:58:39

@Manyecs: "gyerekorvosi rendelő ... egy órán át álltam sorba"

Azt értem, hogy fiatalosan nézel ki, de nem viszed túlzásba? :))

Terézágyú 2016.10.05. 11:00:47

@enrico palazzo:
"Ki a tököm következetes ezen a világon, ha már a németek sem? "

Ki, ki... hát orbánviktor!!!!!

ancsika 2016.10.05. 11:14:17

mindig csak urizálni, ahelyett, hogy a sarki kiskocsmában innátok a kisfröccsöt...

EurósParaszt Lite 2016.10.05. 11:20:13

Es mi az a valami? Egy valami helyett az egyvalami szerencsesebb lett volna. :antiXDe'

Yobbágy Fery 2016.10.05. 11:23:28

Két éve, alig lézengett pár ember, nem tudom mi történhetett, hogy idén meg ennyien voltak. Jó, lehet hogy azért, mert vasárnap mentem haverokkal, gondolom az, hogy a hétfő munkanap, én meg pont előtte dobbantottam az előző mukahelyemről, szóval pont lesz*rtam, ha másnapos leszek. :)
Voltak jó sörök drágán, meg nagyon drágán, pocsék sörök drágán, meg nagyon drágán, Tibi atyánál meg vállalhatatlanul részeg egyetemisták.
Mindenesetre még az is jobb lett volna, ha lemegyünk Csepelre a Rizmájerbe vagy beülünk valamelyik cseh/szlovák sörözőbe.

EurósParaszt Lite 2016.10.05. 11:40:47

@káposzta: en fizetek a tescos buliert. Es meg ki is oltozok!!
@Yobbágy Fery: de ahhoz el kellet volna mennui a cseh/szlovak orszag teruletjere. Hejj, en forro teat ittam nyaron Pragaban, istenkem, de meno is voltam...
Prague-legue.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.05. 11:42:43

@Terézágyú: "következetes ... hát orbánviktor"

B+! Ne ilyen korán reggel! Leköptem kávéval a képernyőt.

Manyecska. 2016.10.05. 11:47:30

@EurósParaszt Lite: én is forró teát iszok nyáron, főleg vasalás közben élmény :D

EurósParaszt Lite 2016.10.05. 11:52:21

Elkezdtuk a varakozast : ez viszont hatalmas.:) Suldo kis zoldes fuluek ezek.
A "nem sok remenyt latok" kozben kifejezetten egy tal, 8bit-style gulaba rakott zserbot lattam magam elott. Ez rejtett termekkapcsolas, nonspot reklamozas!

EurósParaszt Lite 2016.10.05. 12:04:06

Vasalas, ez valami noi, titkos kifejezes? Nem ismerem. Ahogy a mosogatast sem!

Trejo 2016.10.05. 12:06:03

A panaszosnak nem jött össze a bulibáróskodás aznap este.

szelidorzo 2016.10.05. 12:07:19

Vadász, vadász......
2 rugó a belépőjegy egy tömegrendezvényre, ahol sorba kell állni a bejutásért, majd külön várni, hogy kiszolgáljanak végre egy sörrel jó drágán? megérdemled.....

Elmegyek valamelyik jó sörözőbe és kedves vendég leszek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.05. 12:09:15

@EurósParaszt Lite: A vasalás az, hogy nagy faládákra tenyérnyi széles acélpántokat szögez. Tipikus női munka. Nyáron nagyon beleizzad, azért kell a tea. A mosás meg gaynús banki művelet nagy pézekkel.

Terézágyú 2016.10.05. 12:12:57

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"A mosás meg gaynús banki művelet"
és főleg homoszexuálisok csinálják??

Nick-son 2016.10.05. 12:13:59

Helikopterrel le kell szállni középen.

Mégis ki állítana meg?

Egyébként ha jól fizettek bejöhettek az udvaromba és én is adok sört még külön pénzért.

-JzK- 2016.10.05. 12:20:00

Majd odamegy pár "újnémet", aztán lesz fickificki meg allahakbar meg bumbum, aztán vége az egésznek:)

Drago Brutic1 2016.10.05. 12:21:40

@Trejo:
Hát ja.
- Lacám, ezer éve nem találkoztunk, röffenjünk má össze Pesten!
- Jó ötlet! Tudok egy színvonalas rendezvényt, neves fellépőkkel, limitált szériás német sörökkel.
- Kurvajó! Há! Repülünk!
- Akkor megveszem online elővételben előre a jegyet, és kinyomtatom, csak a spontaneitás kedvéért, és lebookingolom a szállásotokat , valamint gondoskodom a kiskorúak felügyeletéről.
- Wow! Let's go party!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.05. 12:42:08

@-JzK-: Öreg, most azonosítottad magad kurva nagy faszként. Szerintem itt fejezd be, ne ronts rajta tovább.

trolololo 2016.10.05. 12:42:16

Néhány méterre a városligetbe egy ugyanolyan kaliberű, ráadásul ingyenes fesztivál volt (Budapest feszt). Miért nem ment oda a posztoló?

EurósParaszt Lite 2016.10.05. 12:50:20

@trolololo: ami helyben van az soha nem eleg egzotikus. Ahhon, hogy elnyomhatna az ultratre kategorias masoltesemenyek mentalis buzet a fejekben. Mert ha eleg eros lenne, a posztolo meseje is tovabb tartott volna. Pontosabban: meg sem szuletett volna.

gratulálok, atermészetes kiválasztódás nem működik..
Ez lesz az uj nickem, csak tul hosszu. A faszert valasztodtam ki megszuletesre.

2016.10.05. 12:51:10

Jó sokáig tartott megfogalmazni az esetet a sértettnek. Magyar ember meg igyék bort amúgy.

Tehetséges ugandai buzi 2016.10.05. 12:54:01

Kedves B. Laszlo!

A múltkor bementem egy irodaházba. A hatodikon volt dolgom. Odamentem a lifhez. A lift elég kicsi volt. Ki volt rá írva, hogy befogadóképessége maximum négy fő. Már volt a fülkében négy ember, többek közt egy iszonyú nagy segg-köb-fogatú dagadt nő. (Biztos most jött Al Bundy cipőboltjából.) Én hiába mondtam, hogy nekem előre foglalt helyem van a liftbe, nem fértem be fizikailag! Panaszt fogok tenni a CERN-ben, meg a fizikai Nobel-díj bizottságnál, hogy nem tudom leküzdeni a 3D tér korlátait!

dez01 2016.10.05. 13:08:16

Anno a VINCE-n jártam hasonlóan, márint nem lehetett azonnal bemenni de ott meg lehetett úszni kb 15 perc várakozással, és a demokratizmust mutatja, hogy előttem a főszponzor- amúgy piacvezető magyar bank elnök-vezérigazgatója állt személyesen!!! sorban türelmesen... Meg is lepődzünk kicsit (ez kb 3-4 éve volt)...

Medgar 2016.10.05. 13:30:21

@Drago Brutic1: Anno 9x-ben valamelyik szombat délelőtt sikerült jegyet eladnunk éppen az oktogonon zenélő indián zenekar " koncertjére" japán turistáknak. Mondjuk kellett hozzá egy erős pénteki buli

SzerződésSertés 2016.10.05. 13:36:54

Titeket legalább nem fogdostak össze, mint a münchenieket. Az is valami, nem?

ekat 2016.10.05. 13:45:42

Abszolút ne sajnálja, hogy nem jutott be. Mi is előre vettünk jegyet (2.490/db.) és szintén 30-án olyan 1/2 6 körül minden különösebb várakozás nélkül be is jutottunk.
Hatalmas tömeg volt eleve, ülőhely nuku, de a helyzet egyre csak fokozódott, moccanni sem lehetett, népszerű zenekar koncertjének az első soraira emlékeztetett az egész tolongás. Miközben az ember a hiányzó kockakövek lukaiba lépett állandóan....

A Paulaner sátorban iszonyú fülsértő módon hangosított zenekar játszott.

Aztán két-két sör után vécére mentünk volna, orrfacsaró bűzben sötét TOI-TOI vécék előtt közelharcoló emberek.
Na itt mentünk haza.... szintén soha többet, meg is írtam már akkor is Facebookon.

Kollégám akkor tett le - szerencséjére - az egészről, mikor már 4.490 volt online a jegy.

Szóval az egész tényleg egy nagy gagyi magyarosch lehúzás... pedig amúgy se a belépő, se a magas(abb) árak ellen nincs kifogásom, ha cserében igényes a hely. Na ez távolról nem volt az. (És kedves hozzászólók, egy rendezvény elvileg rohadtul nem ugyanaz, mint ha beülnék valahova. Ahhoz, hogy tudjam, hogy azzal jobban jártunk volna, mint az Oktoberfest-tel, előbb be kellett menni...)

Terézágyú 2016.10.05. 13:47:42

@ekat:
"Ahhoz, hogy tudjam, hogy azzal jobban jártunk volna, mint az Oktoberfest-tel, előbb be kellett menni..."

Na, hát mások bemenés nélkül is tudták :)

ekat 2016.10.05. 14:03:19

@Terézágyú: Tavaly is voltunk, és akkor nagyon tetszett. Ilyen tömeg sem volt, meg a vécék is normális(abb)ak voltak, nem TOI-TOI-ok. Meg a a Boney M-es csajszi normálisan énekelt, és normálisan volt hangosítva - nem mintha szerettem volna, de legalább nem volt zavaró.

Terézágyú 2016.10.05. 14:05:45

@ekat:
"akkor nagyon tetszett. Ilyen tömeg sem volt"

Nyilván mindenkinek tetszett. És most mindenki vitt magával még egy embert.
És akkor tömeg lett.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.10.05. 14:14:24

@ekat: még túl fiatal lehecc. én az ilyen helyekről már látatlanban megmondom hogy szar és akkor se mennék oda ha nekem fizetnének ötezret érte.

az évek meg a tapasztalat kérlexépen :D

Manyecska. 2016.10.05. 14:21:08

@Terézágyú: szakasztott, mint a páromnál a pénteki bulik na azok indultak így.:D

ekat 2016.10.05. 14:25:25

@Terézágyú:
:)
A tömeget amúgy úgy-ahogy bírtam volna, a szarul hangosított szar zene csak lelombozott, de végképp a vécéktől akadtunk ki. Még jó, hogy zuglóiak vagyunk, hamar haza tudtunk érni. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.05. 14:25:49

A Homár Lilitje megint eltörte a vótmá mérőt. Legalább elsőzzetek egy jót az újposzton, csicskák!

ekat 2016.10.05. 14:32:50

@FelhasználónévemailURL:
Izé..... 50+. :) És a Gourmet fesztivált pl. évek óta imádom. Főzdefeszt is nem egy volt, ami tetszett (az Andrássyn), és Food Truck Fesztivál is. (A Dürer kertben.)
Tud az ilyeneknek azért hangulata lenni. Csak nem ennek most, itt a legkomolyabban és egyértelműen a minél több pénz bevétele minél kevesebb/vacakabb szolgáltatásért volt a koncepció. Tavaly volt a jegyünkben valami sör, meg virsli, na azok már akkor is vacakok voltak....

Manyecska. 2016.10.05. 14:35:27

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Vótmá. Te mit tennél ha benéznél az ágy alá és valaki beköltözne az ágyadba..? :DD Vótmá!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.10.05. 14:41:53

" annyit marketingelik a budapesti Oktoberfest-et"

Sosem hallottam róla.

Jegkoko 2016.10.05. 14:49:35

Már kb évekkel ezelőtt az első ilyen kamu októberest után is megírták, hogy az egész valami hihetetlenül gagyi és csak a pénzlehúzásra megy. Ezek után csodálkozom azon, hogy van olyan ember aki ide elmenne önként saját akaratából.

Drago Brutic1 2016.10.05. 14:53:30

@ekat: Normál vécét hogy lehet a Ligetbe telepíteni? Becsatornázzák a Felvonulási teret? Vagy beengedik a tömeget a Műcsarnokba?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.05. 14:54:46

@káposzta: Pedig van ilyen. Elmész egy bevásárlóközpontba, persze autóval, hogy haza tudd vinni a vásárolt árut, és fizetsz a parkolásért.

FikkFakk 2016.10.05. 15:01:16

Először aszittem, valahogy a valódi német októberfesztre mentetek (bár így okt 5-én kicsit lehetetlennek tűnt). Osztán leesett, hogy vmi bp-i rendezvényen jártatok.

Bakker, a kiskocsmák meg pubok fővárosa lettünk, igazán minden igényt kielégítő kínálattal. Tényleg fizetni akarsz azért, hogy sörözhess valahol?

Amúgy a panasz jogos.

káposzta 2016.10.05. 15:10:27

@Csokis: Nincs autóm, és furcsán nézek azokra a tízezrekre is, akik kocsival mennek ki a Tescoba :) Amennyivel drágább a helyi nemtesco, annyival többet költenek benyára.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.05. 15:41:36

@káposzta: Biztos így van, de hétvégén vettünk például egy komódot. Mire betettem a kocsiba, majd' beszartam. Ha busszal kellett volna hazahoznom, valószínűleg válóoknak tekintettem volna.

Mérgező Hulladék 2016.10.05. 15:49:18

Két éve voltam, péntek este teljesen élvezhető volt a dolog, még akkor is, ha fizetni kellett a belépésért. Vasárnap kora délután csak kintről láttam, hogy lézengtek bent. Tavaly szombat kora este már kibírhatatlan volt, bemenni épp be lehetett, de egyszerűen túl sokan voltak, egy órát sem voltunk bent végül. Most már eszembe sem jutott, hogy egyáltalán a környékre menjek.
A panasz ettől függetlenül jogos. Ha eladják elővételben a jegyeket, akkor oldják meg, hogy be is lehessen jutni, és nem két órán keresztül várni, hogy talán valaki kijön. És ugye még akkor is csak a heringparty van... A gond az, hogy semmi sem készteti őket a szolgáltatásuk javítására, ameddig így is egymás lábán topognak bent (meg a bejáratnál) az emberek - legfeljebb jövőre kétszer ilyen drágán adják majd a jegyet.

Ybl 2016.10.05. 15:54:57

Fúj de szar, szemét stílusban lett ez megírva.

asdf 2016.10.05. 18:29:51

A fogyvéd dolognak mindenképp érdemes utánamenni, mert egy zsírúj vásárlók könyve úgy kezd, hogy összes oldal előre lepecsétel és ha jól rémlik, a használat kezdete előtt még a helyi jegyző is aláírja, eztán lehet csak megkezdeni a használatát.

mechanikus körte 2016.10.05. 18:54:34

Voltak dirndlis debellák is, literes söröskorsókkal egyensúlyozva?:-)
Nem tehetek róla, nekem az Oktoberfestről mindig a Rózsaszínű Párduc idevágó jelenete jut eszembe, ezért úgysem tudnék inni a röhögéstől. Ez a kamu budapesti bajor buli meg - hát, aki képes érte fizetni, az meg is érdemli, hogy órákig sorbaálljon.

quisum 2016.10.05. 20:25:10

Oktoberfest csak egy van, Münkenban.

Irbisz 2016.10.05. 20:48:09

@quisum: Tevedes, a müncheni az "Az" Oktoberfest, de azon kivül ilyen neven van n+1 rendezveny szerte a vilagban, meg az USA-ban is :)
www.columbusoktoberfest.com/
Mondjuk az olvasottak alapjan a budapesti csak amolyan balkani rendezveny lehet :/

Márk_Márk 2016.10.05. 20:53:42

@enrico palazzo:
Lepődj meg: a müncheni is akkor van.

Márk_Márk 2016.10.05. 20:56:19

@Manyecs:
Ennyire megkanosítja 6 sör, hogy hajnal fél 3-ig dugás van?
Nem semmi...

Márk_Márk 2016.10.05. 21:08:42

Egyébként tényleg van olyan hülye, aki kifizet egy kocsmába (még ha az szabadtéri is, és levitézlett banyák tátognak közben a 40 évvel ezelőtti, CD-ről szóló "slágereikre" - ebben az az az egyetlen szép, hogy ki hogy tud improvizálni arra, amikor a CD ugrani kezd) belépőre 2000 Ft-ot, hogy ott bent 3000-ért megihasson egy liter sört?

Mert azok akkor címeres ökrök.

Artie 2016.10.05. 22:13:33

Kölnben a Final4-on kértem két sört a csapolós csávótól. Nyolc euró volt, nem tudott húszból visszaadni. Mondtam neki, hogy nem gáz, gyere vissza később, nyomsz még három sört. Nem járt arra már szombaton, és másnap a bronzmeccs végéig sem.

Lesétáltam az infópulthoz, elmeséltem, mi az ábra. Ügyfélmenedzser három percen belül lejött. Hívta a csapolós gyerekek főnökét. Elmondtam, mi van.

Kezembe adott 12 eurót, és elnézést kért.

Az ügyfeles csaj meg feljött velünk a helyünkhöz legközelebbi büfébe, és soron kívül családostól hozta, amit kértünk, mintegy megerősítve, hogy tényleg bocs.

Tessék mondani, Helsinki, az már nyugat?

compass 2016.10.05. 22:44:21

2016 augusztusa óta NAV végrehajtás van a cég ellen. Gondolod ezek után kezüket törik hogy egy fillért is visszaadjanak?

Márk_Márk 2016.10.05. 22:45:06

@Artie:
Nem. Helsinki az észak. :-)

De Köln nem is Helsinkiben van, nem kellett volna annyit innod azon az utolsó 4-en.

Tony Almeida 2016.10.06. 09:00:23

Ráadásul a hostess letegezte, értitek? LETEGEZTE.

Plumper_ 2016.10.06. 09:54:59

úgy hallom, régóta csak orbitális lehúzás az egész. kinek van kedve ehhez?!
olyan, mint a budai várban rendezett különféle "fesztiválok", csak nagyban, és németül beszélnek.

ekat 2016.10.06. 13:52:50

@Drago Brutic1: Tavaly normális vécé volt, sőt, a Vörösmarty téri adventi vásáron, a városligeti Főzdefeszten és sok más helyen is meg tudják oldani, hogy nem TOI-TOI-ok vannak. Nem egy komplett fürdőszobát hiányoltam. :)

ekat 2016.10.06. 13:54:51

@Márk_Márk: Te aztán komoly kisebbségi komplexusokkal küzdhetsz... igen, rajtad kívül mindenki hülye és címeres ökör, remélem, most jobban érzed magad. :)

PiszkosFreddy 2016.10.06. 14:20:39

@ekat: meg kell mondanom őszintén,Márk_Márk hozzászólásával nagyjából egyet kell értenem a fenti történet figyelembe vételével ... a mások megítélésének kivételével.

PiszkosFreddy 2016.10.06. 14:25:25

@Márk_Márk: valszleg nem láttad a Csinibaba c.filmet, ott hangzott el ez az örökérvényű megjegyzés...
www.youtube.com/watch?v=wup1RkAkflk

PiszkosFreddy 2016.10.06. 14:29:00

@PiszkosFreddy: bocs,kiegészíteném: ... a mások PEJORATÍV megítélésének kivételével. :)

Márk_Márk 2016.10.06. 15:29:41

@ekat:
Ezek szerint te is azok közé a hülyék közé tartozol, aki kifizet 2000-3000 Ft-ot csak azért, hogy beléphessen egy olyan helyre, ahol aztán kurva drágán sörözhet (borozhat stb.), és a belépőért nem kap semmit, csak jogot a belépésre?

_Neville 2016.10.06. 20:19:32

Haveri sörözéshez ajánlom az ún. kocsma nevű intézmény. Stabilan bevált évezredek óta, s nem okoz csalódást, mint egy tömegrendezvény.
süti beállítások módosítása