Tékozló Homár

Fújhatják a mailboxosok az archív levelezésüket?

2016.11.18. 16:12 | Homár Hilda | 98 komment

screenshot_2016-11-18_12_38_31.png

Két hete technikai zűrről tájékoztatta felhasználóit fb-oldalán a Mailbox. A kommentek alapján a nép meglepő türelemmel fogadta a hírt, ahogy azt is inkább reménykedve, mint kiborulva, hogy csak egy hét után indult meg, akkor is elég döcögősen a levélforgalom, pl. a régiek levelekhez nem lehetett hozzáférni. Reméljük a mailboxosok türelme rózsát vagy legalább is archívleveleket terem. 

update: Erika ma újra jelentkezett most már igazán feldúltan azzal, hogy a Maibox elvesztette az összes korábbi levelezését. Rémes lehet. Ha tényleg kampó a dolog, rajtuk már nem segít, de azért a Ha a felhasznàlónak ingyenes valami, akkor simán bármekkora kárt okozhat a szolgáltató, az ingyenességre hivatkozva? kérdést feltesszük a tanácsadóknak.

Kedves Homár,

jól indul a hét nekem is és pár tízezer másik embernek, aki dolgozna, de egy hete nem látja a leveleit az ingyenes, de végtelenül amatőr szolgáltató miatt. Olvassatok csak bele a kommentekbe.

De tényleg, ha a felhasznàlónak ingyenes valami, akkor simán bármekkora kárt okozhat a szolgáltató, az ingyenességre hivatkozva? Mi a megoldás? Tartsak fenn 3 e-mail címet a biztonság kedvéért, és minden levelem egyszerre 3 címre kérjem attól, aki ír nekem? Hülyének fognak nézni. Siralmas.

Tavaly tavasszal is volt egy könnyű 4 hetünk, amikor is közölték, hogy leválnak a Gmailről. Rövid idő alatt kellett mindenkinek minden üzenetét lementenie, különen törlődött minden. Képzelhetitek a vidéki bácsikát, amint lemegy IT-sba, és vadul ment mindent....

Össze-vissza jönnek, mennek az e-mailek, van, amikor rámtolják az elmúlt egyheti bejövőmet, van, amikor egy-két napig nem tudok küldeni.

Türelmes vagyok, de most betelt a pohár. Szánalmas, amatőr brigád, alkalmatlan eszközökkel. Magyarázkodni, azt mindig tudnak.

Jelentessétek csak meg a levelem, és meglátjátok, mennyi mailboxos fogja kommentelni.

Üdv

Erika

Update nov.10.

Két hét alatt annyit tett a Mailbox, hogy ugyan kapok új e-maileket postafiókomban - azt nem tudom, hogy minden beérkezőt megkapom-e? -, viszont a régi beérkező és elküldött leveleim még mindig elérhetetlenek.

Update nov. 18.

Ön szerint ez nem hír???????? Több tízezer ember két hétig nem tudott belépni a saját postafiókjába, és mára kiderült, hogy el is vesztette ez a szánalmas, komolytalan, amatőr társaság az összes levelünket..... Mire vár még a megjelentetéssel? Minden piti 3e forintos átverést rögtön megjelentet, ez meg nem téma????? Gondoljon már bele, hogy mit szólna ahhoz, hogy ha az Ön postafiókjával és leveleivel csinálják ugyanezt?????

UPDATE 

Igazán jól estek az engem ekéző kommentek, de nem vagyok előrébb.

Arra kérek minden hozzám hasonló amatőrt, aki azt hitte egy percig is, hogy bármely szolgáltató postafiókjában csak úgy, bármikor megnézheti korábbi levelezését: tanuljon a példàmból, és minden lényeges levelét mentse el a gépére, és még egy külső adattárolóra is.

Tanuljon, és azonnal szüntesse meg fiókját a Mailboxnál - ha pedig új felhesználó: eszébe ne jusson nyitni egyet a Mailboxnál. Egy végtelenül felkészületlen, amatőr brigád barkácsolva szerencsétlenkedik a háttérben, akik legalább pökhendiek és kioktatók. Minden mailboxos minden 2016. november 1. előtti levelét sikerült elveszteniük, de legalább nyújtották a percet, mint Udvaros Dorottya. És még mindig mellébeszélnek, ld. a legújabb hozzászólásokat: https://m.facebook.com/story.php story_fbid=1174397409313403&substory_index=0&id=106994042720417

E

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homar-fan 2016.11.18. 16:15:45

Erikát sem az eszéért szeretik, az is biztos!

kajo 2016.11.18. 16:19:28

Ingyenes, de amatőr. Profi de, pénzbe kerül.

Mennyire fontos az a levelezés? Biztonsági mentés kell mindenről. Még a biztonsági mentésről is. Mennyire profi egy olyan cég, ami a munkával kapcsolatos dolgokat ingyenes megoldásokkal intézi? Profi megoldások viszonylag elérhető áron is beszerezhetők.
Nincs annál amatőrebb dolog mint amikor Xykft@gmail.com vagy xykft@freemail.hu vagy xykft@bármilyeningyeneslevelezőrendszer.tetszőlegesdomain megoldást használ egy vállalkozás.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 16:22:13

A saját dolgaiért mindenki maga felelős. Ha beteszem a bankba a pénzem, az is elveszhet, bát ott az OBA, ami valameddig kártalanít. Az a tuti, ha a párnám alatt tartom. Bárcsak lehetne a pénzről biztonsági másolatot készíteni!

Szerintem poszter forduljon a békéltető testülethez.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.18. 16:26:43

Házhoz jött a pofonért? Azért Hildának mégis van szíve. Elsőre nem tette ki, hogy ne égessék szénné, de ha ennyire akarja...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.18. 16:33:47

@kajo: Ha csak annyit csinált volna, hogy egy POP3-on, vagy IMAP-on keresztül leszedi a leveleit a saját gépére, most előbbre lenne. És ehhez nem kell informatikusnak lenni, akinek az IQ-ja a cipőmérete fölött van, az meg tudja csinálni, mert a levelező rendszerekben általában elég szájbarágósan le van írva az eljárás. (Indexen, frímélen tuti)

kajo 2016.11.18. 16:45:02

@Csokis: pölö ez is megoldás, de voltam én már bajban meghalt merevlemez miatt nem helyreállítható outlook archívummal. Olyankor jó volt a felhőben tárolt mentés.

The Crazy One 3om 2016.11.18. 16:46:39

jahogy most a hilda kirakta nesze teakartad alapon? szép :D

The Crazy One 3om 2016.11.18. 16:48:49

én most egy ügyvezetővel osztozok. Neki @citromail.hu címe van. Nehéz komolyan venni.

The Good Boy 2016.11.18. 16:49:46

@kajo: pont a múltkor néztem az ozone network csatornán, hogy a müsornak, meg a müsorvezető kovácskokoistvánnak is freemail-es email cime van. Szerintem elég gáz.

A poszt tolót már szabad? Muszáj ilyen korán rákérdezni, mert ma ő erősküdütt, hogy idejöjjön a pofonért

The Good Boy 2016.11.18. 16:51:33

helyesen: mŰsornak, meg a mŰsorvezető

The Good Boy 2016.11.18. 16:53:00

címe

nem is folytatom, elég helyesírástalan lett a fenti kommentem...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.18. 17:19:50

@kajo: Ha a diszkem, meg a frímél egyszerre hal meg, elmegyek, és veszek egy lottót.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2016.11.18. 17:34:22

MIREVÁRMÉÉÉÉG? :DDDD

made my day. köszönöm!

Dr. Archivum Pál 2016.11.18. 17:40:01

Ahogy Lenin elvtárs is megmondta: menteni, menteni, menteni. Viccet félretéve megértem a posztolót, hogy milyen kellemetlen lehet neki az adatvesztés. Nekem is volt néha (jóllehet, ott én csesztem el a dolgokat a saját gépemen). Sajnos nem hiszem, hogy bármit is tehet ez ügyben. Esetleg jó lenne átrágni a TOS-t/Ászf-t, ahol a MailBox minden bizonnyal leírja, hogy miért felel és miért nem.
Illetve érdemes mondjuk venni saját domaint és mondjuk a Gmail-nél előfizetni a premium fiókra. Akkor sincs kizárva az adatvesztés, de akkor már nagyobb erővel lehet az asztalt verni.

Darth Revan 2016.11.18. 17:43:09

A szolgáltatás ingyenességéből adódóan az Üzemeltető nem szavatolja a szolgáltatás szünetmentességét, nem tehető felelőssé továbbá a szolgáltatás felfüggesztéséért vagy megszüntetéséért. Az Üzemeltető az oldal működése során előálló esetleges zavarok, működési problémák elhárítására törekszik, azokért azonban felelőssé nem tehető. Az Üzemeltető a felhasználók magatartásáért felelősséget nem vállal.

gabors 2016.11.18. 17:44:10

ez a hetvegi ??? eleg gyenge ....

pöndörödő macskaseggszőr 2016.11.18. 17:56:43

Ne bassza már! Van, aki még ezt használja?

Ha most valaki benyomja, hogy ő meg a citromot vagy a frímélt használja, bokán fosom magam.....

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.18. 18:13:01

kedvest apéniás erika. úgy kb. pont annyi joga van reklamálni, mint amennyit fizetett érte.
legközelebb keressen fizetős szolgáltatót, vagy fáradjon valamelyik nagyhoz (ms, google, yahoo, etc.).
DE, mindenekelőtt dugassa meg magát. Baszatlansága téren és időn át ívet húz.

D2 2016.11.18. 18:14:11

@pöndörödő macskaseggszőr: használok frímélt (pop-on), az összes feliratkozós-szemetelős regihez. Ha kinyiffan/üzemszünet van az se visz csődbe :)))

The Crazy One 3om 2016.11.18. 18:17:20

gondolom a tegnapitól lehet venni emailfiókot is. Na ott aztán lenne párbeszéd...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.18. 18:27:14

@Dr. Archivum Pál: "Illetve érdemes mondjuk venni saját domaint és mondjuk a Gmail-nél előfizetni a premium fiókra."
Itt két kizáró ok is van.
1) saját domaint venni
2) gmail prémium acc előfizetés
mindkettő pénzköltéssel kapcsolatos. És, mivel a nyomorultja a terméket nem látja, semmi kézzelfoghatót nem kap a pénzéért, azt hiszi, ha nincs termék, akkor az tulajdonképpen nem is létezik, tehát őt átverik, hisz csillió cég ad ingyen olyan szolgáltatást, amit most pénzért akarnak rásózni (pedig aki ért is hozzá, nagyon jól tudja hogy nem, de annak nem is kell magyarázni a fentiek létjogosultságát), tehát ő nem hajlandó fizetni érte. Aztán amikor (mert nem az a kérdés, hogy "ha", hanem az, hogy "mikor") megtörténik a baj, az ingyenélők szája habzik a legjobban.
Innen üzenem: I.J. kis szarrágó fillértöcskölő buzik! Legközelebb keressetek normális szolgáltatót :P

"Akkor sincs kizárva az adatvesztés, de akkor már nagyobb erővel lehet az asztalt verni. "
Ami elveszett, azon nem segít az asztalverés :( Talán némi kárpótlást lehet eszközölni az ügyben, vagy ha bizonyíthatóan valami komolyabb üzlettől esett el az adatvesztés örömére, egy bírósági perben jó eséllyel lehet kártérítésért indulni. (persze nem egy kispista levelező bt-je ellen)

EurósParaszt Lite 2016.11.18. 18:28:00

A halmozott kerdojelezes mindig segit! ...felbaszni az agyamat.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.18. 18:31:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "Szerintem poszter forduljon a békéltető testülethez. "

Ezt ugye csak viccből írtad? Valami fáradt angol humor?

EurósParaszt Lite 2016.11.18. 18:42:20

m.hvg.hu/gazdasag/20161118_webaruhazak_online_kereskedelem_birsag

Magazta Hildat, LOL.:) Azon csodalkozom, hogy nem freemailes a szentem, azok szoktak ekkora esszel es meg annal is nagyobb vehem mentsziaval ragasz-tapadni a szarhoz.
Valoban szopoka-amator dolog a szolgaltatas reszerol egy ilyet elkovetni, de rogton mellette itt van az a jau magyar mentalitas is, hogy vegtelen pitisegunkben es tajekozatlansagunkban egy diletans szallj-hagyomany utjan terjedo free-"josag" mellett tesszuk le a voksunk, aztan ha az lerohad, minden kimuvelt oroszlanuvoltesunket egyszerre eresztjuk ki, mert hat szofisztikaltak is vagyunk es a termekvalasztashoz is van erzekunk (az ilyenek szoktak az azolcsosag.fos jellegu domainekhez vonzodi, tipikussann). Meg veletlenul sem semmifele onvizsgalatot tartani es nem szabad meg csak tavolrol sem egalban lennie a kivalasztott xoolgaltatas szintjje es a mennydorgosnek szant jajveszekelesunknek. Az a legjobb, ha forditottan aranyos! Ha megfigyeljuk az eletet, valoban forditottan aranyos a legtobbszor. Jogos, meg minden, de legkozelebb (soha) majd lesz benne annyi igenyessegi veszcsengo, hogy egy jobban csengo valamire bizza _a munkajat, bazdmeg_. Nem erdemel munkat egyebkent. ...vagy egy koreiben szakkertelmeben nemesebben csengo nevu/hangu/szepen csillogo szemu es szexi mosolyu valakire bizza a valasztast. De mivel zart kaszt az ilyen es az utvalasztas is, igy ritkan van kikanyarodas a "tutibol", kiveve az ilyen esetek, de meg ezek sem garantaljak, nem am, entroa-enterr, ugy bizony! Nem csak mailrol, s Erikarol van szo itt, ez egy peldabeszed csupan e poszt (eposz-t).

EurósParaszt Lite 2016.11.18. 18:51:17

@The Good Boy: ott kooperacio van, ha a vegen megnezed ott a free(fos)mail, mint tamogato. Szoval ott ezert van igy. Egyebkent Wagner Szilvianak is freemailes van.
@Csokis: vesztettem igy el weblap-osszesseget. 2 iranybol tamadott be a karma. Vagy Murphy. Vagy ki tudja. Am penznyeremeny nem tarsult vele es meg mason se nyertem! Igaz, nem is probalkoztam. Azokat birom a legjobban, akik _totoznak_. Az milyen aranyos/szanalmas/proli/erdekes/erdektelen mar.

1gazsagos1 2016.11.18. 18:59:00

@homar-fan: téged se

rossz vagy

attól még hogy ingyé van nem kellene szívatniuk

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: GMAILT YAHOOT ELFELEJTENI ÖRÖKRE!!! MiÉRT? MIND MEGY A TITKOSSZOLGÁLATOKHOZ!!! Okos ember messziről kerüli őket mint a pestist

@EurósParaszt Lite: gyenge idegzetű gyorsan kicsinálható egyed vagy, ne is szívd hiába a levegőt mert egy rossz csúnyán rádnézéssel elintézhetnek :)

Dr. Archivum Pál 2016.11.18. 19:03:46

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Anyám! Mennyi szóismétlést követtem el. Jár magamnak a tockos... Egyébként meg egyetértünk és az jó :D S én is arra gondoltam, hogy adatvesztés után nem segít a visszaállításban az asztalverés. De a kárpótlásért (természetesen fizetős szolgáltatásnál) és az idegesség levezetéséért még csinálhatja. Nemde? :)

Dr. Archivum Pál 2016.11.18. 19:08:04

@1gazsagos1: "GMAILT YAHOOT ELFELEJTENI ÖRÖKRE!!! MiÉRT? MIND MEGY A TITKOSSZOLGÁLATOKHOZ!!! "

Mint sok minden más is. Erről is szólt az NSA körüli botrány.

Krisztian5 2016.11.18. 19:41:13

@Dr. Archivum Pál: már azt is tudják az emberről hogy mikor szarik, sőt minél többet netezik, kommentel az ember annál nagyobb lesz az "internetes lábnyoma".
Ha valaki nagyon paranoiás csináljon magának otthoni levelezőszervert.

1gazsagos1 2016.11.18. 19:44:28

@Dr. Archivum Pál: :)

akkor meg mér baj ha egy noname free mailboxot választ az ember ?

én nem tudom de ezt a yahoot hinteném be elsőként sóval

Hipóallergiás 2016.11.18. 19:49:23

@1gazsagos1: Azért mert pl. úgy jársz mint fenti példa? Kevesebb support, kevesebb erőforrás a háttérben stb...

1gazsagos1 2016.11.18. 20:07:20

@Hipóallergiás: mindennek van ára, a drágábbnak is és az ingyenesnek is.

De attól még rohaggyanak meg a gmail és a yahoosok is.

Itt valszeg nincs adatmentés, vagy arra kapacitás, nem tudják visszaállítani karbantartás esetén a cuccost.

hát van az úgy na :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 20:27:47

@The Crazy One 3om: "a tegnapitól lehet venni emailfiókot is"

Nyilván. Ott is elvesznének a levelei, de kapna hozzá életvezetési tanácsokat is, hogy kellett volna rendszeresen menteni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 20:30:50

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: "fáradjon valamelyik nagyhoz (ms, google, yahoo"

A titkosszolgálatoknak nyitott könyv, ahogy Igzságos mondja. A titkosszolgálat meg az amerikai vállalatok érdekeit szolgálja. Úgyhogy ha egy amerikai versenytársa egy nappal előbb adja be ugyanazt a szabadalmat, akkor ne csodálkozzon a magyar feltaláló.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 20:34:39

@Csokis: "leszedi a leveleit a saját gépére"

És akkor jobbkézzel a saját bal orcáját tudja verni, ha meghal a merevlemez.

chili wili 2016.11.18. 20:37:04

A mailbox 10 éve egyszercsak elérhetetlenné vált számomra, nem tudtam belépni a jelszavammal. Írtam a helpdesknek, amire annyi történt, hogy egy héten belül törölték az accountomat. Rendes cég.
A posztoló viszont kicsit idegbeteg.

gabors 2016.11.18. 20:42:10

@Krisztian5: 'Ha valaki nagyon paranoiás csináljon magának otthoni levelezőszervert. "

Nagyon nem erthetsz hozza ... mert akkor tudnad hogy ehhez eleg sokminden kell legfokebb komolyabb hozzaertes is (ami nincs ingyen) normal szolgaltatok nem is engedik meg egy "mezeil otthoni internet" kapcsolaton....

Es semmivel sem lesz biztonsagosabb hacsak nem postgalambokbol all rendszer. Mert az osszes titkoszolgalat a nagyszolgaltatok belepesi pontjain hallagatjak le az informacio folyamot ... igy ez paranoian sokat nem segit.

Amugy milyen faszan sult ez pl Hillary-nak is :-)

Békéltető testület (törölt) 2016.11.18. 20:50:04

Nyugoggyá' meg, Erika!

1gazsagos1 2016.11.18. 20:51:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: hja a technika ördögén nem lehet kifogni

ami elromolhat az el is romlik

1gazsagos1 2016.11.18. 20:51:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: hja a technika ördögén nem lehet kifogni

ami elromolhat az el is romlik

1gazsagos1 2016.11.18. 20:53:08

mint például most kétszer küldött el 1 kommentet :)

láthatjátok

1gazsagos1 2016.11.18. 20:57:37

@gabors: én megmondtam márciusban hogy HILLARY ALKALMATLAN ELNÖKNEK

pontosan ezen húzások miatt

Krisztian5 2016.11.18. 21:37:15

@gabors: Akkor nincs mit tenni, aki fél hogy minden egyes lépését megfigyeli az összes hárombetűs az bújjon be egy barlangba. Ilyen világban élünk. Hileri ezt tanusíthatja :D

1gazsagos1 2016.11.18. 21:57:32

@Krisztian5: persze persze utólag nagy a mellény mi? mikor mindenki őt várta győztesnek akkor nem erről volt szó :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 22:30:41

@1gazsagos1: "én megmondtam márciusban hogy HILLARY ALKALMATLAN ELNÖKNEK "

Megmondhattad.

De ugye nem azt akarod implikálni, hogy az amerikai plebs felelősen el tudja dönteni, hogy ki alkalmas elnöknek? Például Obamát is megválasztották, oszt mit csinált? Semmit. A kis Bush-t is megválasztották, Al Gore-t meg nem.

Antalbaba 2016.11.18. 22:37:11

Már nem él (nem is tudom, melyik levelező volt), de volt olyan cím a családban, hogy:
KOPASZ @ levele.hu
Cuki, nem?

gabors 2016.11.18. 23:21:09

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "Vagy használjon PGP-t. "

Az csak mindket fel egyuttmukodesevel tudod csinalni es bar en sokat jatszottam ezzel haverokkal de mar egy harmadik fellel nem tudsz mit csinalni... nem terjedt el elegge ... meg most sincs benne a gmail-ben ... sot barmilyen webes levelezes eseten valami "trusted" hely is kellen ahol a titkos kulcsodat tartod (vagy pers usb-key ami mindig nalad van??) ha ezt a Google teszi akkor "baszhatod" akar NSA-nek is elkuldheted elore ... szoval nem trivialis

neked van pgp public kulcsod, elerheto ha mondjuk neked akarnek "titkos/encrypted" emial-t irni ???

jelentkezzen akinek van !! ... pedig vannak nyilvanos helyek ahova feltoltheto ... lenne (az enyem par eve expired) nem terjedt el ellegge az egybites felhasznalok meg fel sem tudtak fogni hogy miert jo es hogyan kellene hasznalni ...

amugy csak gyanut kelt .... mer nehogymar barki azt gondolja hogy a harom betusok mindenki minden emailjat bongeszik .. LOFASZT aki celpontta valik valamiert azt igen (esetleg) Akkor pedig pgp-t is feltorik ha nagyon kell vagy magat eszkozt ...

A szerverek kozotti titkositas nagyajbol mar mukodne (vagyis magan az interneten a csatorna maga titkositott hasonloan az https-hez) De meg ez sem 100%-osan hasznalt

Reactor 2016.11.18. 23:33:50

Javaslom a gmail-t, az ingyen van, és fényévekkel profibb.
Sajnos sok hazai e-mail szolgáltató nem követi ezt a trendet, és brutál szarul szolgáltat. Leveleket nem küld el, leveleket nem kapsz meg. Úgy 14 éve még a freemail is kiváló levelezőrendszer volt, aztán "fejlesztés" címén elkezdték szétverni, mostanra egy használhatatlan fos lett. Fogalmam sincs, mi szükség van "tökéletesíteni" valamit, ami működik, egész addig, amíg teljesen használhatatlan nem lesz. Ha valami nincs eltörve, NEM kell megjavítani. Period.

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Én se viszem bankba a lóvémat, a számlavezetési díj felzabálná 2-3 hónap alatt. Nálam jobb helyen van, és nemkell sorbaállni se, meg bankkártyát váltani hozzá, ha költeni akarok belőle.

A lehallgatás/megfigyelés ellen meg van egy csomó temporary meg anonim e-mail szolgáltató, azt aztán nyomozgathatják :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 23:47:56

@Reactor: "lehallgatás/megfigyelés ellen meg van egy csomó temporary meg anonim e-mail szolgáltató"

Aminek egy részét a CIA működteti?

@gabors: "csak mindket fel egyuttmukodesevel"

És? Három kattintás installálni. persze, csaka akkor, ha titkolni valód van. Az unokák képeit megosztani nem kell.

"sincs benne a gmail-ben"

Nah, a gmail az, amit kurvára leszarok.

"Akkor pedig pgp-t is feltorik"

Asszem azt nem.

Ha nagyon izgulok, akkor ráteszek XOR-ral egy véletlenszámgenerátor által készített maszkot, és a gyíkemberek se törik fel 1Mrd. év alatt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.18. 23:56:29

@gabors: Globális felmelegedés 1,5 fok, a francokat. 20 fokkal melegebb van az Északi-sarkon. Nézd meg jól a jegesmacikat, nem látod többet, mert kihalnak. Már pingvint se találsz egyet sem. :))

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.19. 02:00:23

@Dr. Archivum Pál: ez nem is vitás, aki úgy véli, hogy az NSA már a spájzban van, az tudja, hol levelezhet, ahol (talán) még nem látnak bele, a többinek meg úgyis mindegy :D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.19. 02:24:10

@Reactor: "..."fejlesztés" címén elkezdték szétverni..."
Úgy kb. amikor megvette a t-com. HJE eredetileg valami alapítvány üzemeltette (C3? vagy mi a frász volt a nevük).
A tulajdonosváltás környékén valami hihetetlen szar volt. Ahhoz képest most egész használható.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.19. 02:46:22

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: és úgy konkrétan mit hallgatnak le? a hétvégére megbeszélt banzájhoz milyen kellékeket (sör/bör/pálesz/hús/etc) viszek? hagyjatok már a hülyeségetekkel. Mi olyan kib*szottul fontos dologról levelezik átlagjóska, amit nem szar le több millió (milliárd) másik? Akinek meg vaj van a füle mögött, az úgyis futtat magának saját szervert, használ pgp-t, tor-t, etc. (a xor jól hangzik, de marad-hat- utána egy minta, amit az ember felismer-het- én még rotálnék egyet a biteken ;).

gabors 2016.11.19. 02:52:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

"
És? Három kattintás installálni. persze, csaka akkor, ha titkolni valód van. Az unokák képeit megosztani nem kell."

azert ennel kicsit tobbet kell tudni es nem tudok olyat ami egyszeru lenne web-based email-lel vagyis csak adott eszkozrol megy es az egesz PGP azon fog mulni hogy a titkos kulcsod mennyire is tudod megvedeni ... minel tobb eszkozon ott van annal kevesbe biztonsagos ... (ssh ugyanez) .... szoval meg mindig nem normal usereknek van Neked (nekem) nem gond sem megerteni sem hasznalni

"
"Akkor pedig pgp-t is feltorik"

Asszem azt nem.

Ha nagyon izgulok, akkor ráteszek XOR-ral egy véletlenszámgenerátor által készített maszkot, és a gyíkemberek se törik fel 1Mrd. év alatt. "

Snowden szerint igen ha meg nem akkor siman megszerzik a kulcsodat ha tenyleg kell...

Ezt XOR-ors dolgot nem ertem mert akkor meg kell osztani a kulcsot (szimmetrikus encryption) megint csak a masik oldali "trust" -al van gond.

A lenyeg hogy emial mint olyat nem titkos kommunikaciora talaltak ki ... ket fel aki bizik egymasban mas kerdes azt meg lehet oldani (mar 15 eve) de altlanassan titkositott emailzes nincs (egyelore valszeg nem is lesz) csak ha zart rendszerben.

gabors 2016.11.19. 02:57:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

En mar 20 eve hiszek a globalis felmelegedesben tobbszor is talalkoztam az UNFCC vezetojevel engem nem kell meggyozni errol (hasonloan a 6 UNEP foigazgatobol 5-ot szemelyes ismertem (ketto mar meghalt)....

gabors 2016.11.19. 03:00:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "Már pingvint se találsz egyet sem. :)) "

eszaki sarkon nem is de van egy par az allatkertben meg egy jo csomo a deli-sarkon :-))))

Jessybátsi 2016.11.19. 07:20:22

"Közölték, hogy leválnak a Gmail-ről"? Hogy mi?!? Mi az, hogy leválnak? Minden értelmes szolgáltatónak van POP3, IMAP szervere, vagy legalább automatikus levéltovábbítás. Ezért kellett volna ekkor a Gmail-t választani :) Amúgy meg minden free szolgáltatásban van egy "absolutely no warranty" sor. Így kérdezhetsz akármilyen szakértőt, ha garancia kell, akkor ott vannak a fizetős szolgáltatások.

The Crazy One 3om 2016.11.19. 09:52:00

Nyugodjék legénykoromban előfordult, hogy kaptam ilyen szentképeket mindenféle hölgyismerőseimtől. Szóval jól olvasom, hogy az összes cc-ben ment a ear@cia.gov címre?

Manyecska. 2016.11.19. 10:11:38

@Charlie Wax: :DD honnan tudtad hogy a párom-aki teológus!- ezt kiáltotta pont akkor amikor ezt írtad..? t.i. épp az ágy szélén ült én meg utójáték gyanánt ráugrottam két méterről és ledöntöttem hanyatt..tényleg belátni basszus??? Amúgy ja, szemből a szállcsikból mega víztoronyból fullra sajnos. :D istenem,istenemmmmm, istenemmmm ja ezt már tegnap elsütöttem. :D

Manyecska. 2016.11.19. 10:16:26

@The Crazy One 3om: a páromnak is van ilyen gyűjteménye /pedig ők eretnek álláspontot képviselnek /:P Amúgy röhögni fox a szentképeknél jelentéssel bír hogy áll a keze, stb. a Máriának.:) valami filozófussal levelezik az ember na abba belenéznék bár nem értenék semmit belőle már a nihilizmusnál ledobtam a láncot. óhhh lánc, hmmm. olyan szexi hosszú lábai vannak a pasimnak és olyan jó nagycsontú pont nem a nihilizmus jut róla eszembe :P najó megyek ablakot pucolni jó éjt:D

2016.11.19. 10:49:14

.. most ide írtam egy csomót, de kitöröltem, inkább megyek leveleket gereblézni a kertbe.

@Manyecs:
jeeee nagycsontú a pasid ?? és a csont "ott" van neki !???!

2016.11.19. 10:51:00

@gabors: sajnos akkor a TE HITED okozza a globális felmelegedést.. amiben hisznek az megvalósul, mert a hitnek teremtő ereje van. Vigyázz, fehér elefántra NE gondolj soha.

Manyecska. 2016.11.19. 11:41:59

@Kulics: jól van összerakva! :D ON

KaTe 2016.11.19. 12:40:52

A posztoló helyében a problémát nem egy ingyenes szolgáltatásban, hanem saját magamban keresném. Számtalan ingyenes levelezőprogram létezik, számítógépre telepíthető és ezek a postafiók tartalmának a teljes bejövő / kimenő levélforgalom másolatát a merevlemezen tárolják. Biztosan kezelik a szánalmas mailboxot is illetve futnak Windows vagy Linux alatt. Amit ebben a posztban megtudtunk, hogy a posztoló végtelenül naív, tudatlan, felelőtlen, vagy csak simán lusta.

Egy ideig volt az a nagyszerű fotoalbum.hu - szintén ingyenes szolgáltatás, ismerősöm több gigabyte képet tárolt ott. Aztán egyik napról a másikra megszűnt az egész, a képek pedig elvesztek. Mondjuk neki nem volt nehéz dolga, hiszen a forrás ott volt a merevlemezen. Vajon lett volna bármi jogalapja a szolgáltatóra fújni, ha tegyük fel letörölte volna a képeket a merevlemezéről bízva abban, hogy a fotoalbumon a végtelenségig megmarad? Vajon mekkora naivitás azt feltételezni egy ingyenes szolgáltatótól, pláne egy mailboxtól, hogy az ott tárolt levelezés az örökkévalóságig be van biztosítva náluk? Simán be is zárhatnának már holnap, akkor se lenne a posztolónak semmilyen joga a követelőzésre.

gabors 2016.11.19. 15:52:47

@Kulics: nem ez en hitem vagy barki tagadasan mulik ez ma mar tudomanyos meresekkel is alatamasztott teny de mint teoria tobb 20 eve a tudomanyos korokben kezdodott... mara epp monst volt COP22. Mara ez evvel foglalkozok donto tobbsege (99%)-a egyetert nem csak avval hogy globalis felmelegedes tortenik hanem avval is hogy ez az emberi bevatkozas kovetkezmenye CO2 kibocsajtas metan kibocsajtas es egyeb meg ezeknel is rosszab (az uveghazhatas szempontjabal) gazok HFCs pl.

kb hasonlo volt az "ozon hole" vita. Azt is a UNEP javaslata alapjan egy nemzetkoz megallapodas a "Montreal Protocol" forditotta vissza a nemzetkozi kozosseg. Hasonloan azt is tudomanyos teoria majd kesobb meresek alapjan bizonyitottak ... azt sem volt olcso de sok nagysagrenddel olcsobb mint a mostani

De tudom a hit nagy Ur mint Galileo is megtapasztalta.

Manyecska. 2016.11.19. 18:28:16

kiaz a Krisztián Bél? valami hites film lesz hétkó a kettőn. OFF

ptspts 2016.11.20. 14:58:53

A nem mailboxosok sincsenek biztonságban, még azok se, akik fizetnek a webmail-szolgáltatásukért! Akinek fontos, hogy meglegyenek az e-mailjei, gondoskodjon gyakori és lehetőleg automatikus másolatkészítésről. Ha nem tudja, hogy lehet kényelmesen és olcsón másolatot készíteni, kérdezze megy egy informatikus ismerősét.

Manyecska. 2016.11.20. 17:56:18

OFF valaki tudja hol lehet kapni kezdő férfinak :P korcsolyázni való nadrágot ami némiképp víztaszító és nem a Hervisben? Egyáltalán létezik olyan ruházat? Aszondja hogy kétfelé képes esni simán elhiszem róla, mérnök..:D ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.20. 23:14:05

@Manyecs: Mínuszban menjen korizni, amikor nem olvad a jég. Sima farmer megfelel, csak leporolja a havat.

Egyébként meg keressen egy jó csajt, és fogja annak a kezét. Esés nélkül is meg lehet tanulni korizni. Jól becsajozni meg méginkább. Én is ott lőttem mostani szíven szerelmét.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.20. 23:18:44

@gabors: Én meg hittem a Római Klub jelentésében, A növekedés határaiban. aztán nagy poféraesés lett, mert megnégyszereződtek a termésátlagok. Lassan megint ki lehetne adni azt a jelentést. :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 07:45:38

Legalább 16 ember meghalt, és 50 megsebesült Líbiában, miután egy déli városban, Szabhában rivális csoportok között négy napja tartanak az összecsapások. (Líbiának ezen a részén, Tripolitól 660 km-re Kadhafi halála óta gyakoriak a fegyveres konfliktusok.)

Az ott lakók és helyszíni jelentések szerint az összecsapások azután törtek ki, hogy két rivális tábor összetűzött, miután az egyik boltos majma megtámadott egy csoport arra járó iskoláslányt. A majom lehúzta az egyik lány fejkendőjét, emiatt pedig egy másik törzshöz tartozó férfiak bosszút álltak, és a boltos törzsének három tagját is megölték, plusz a majmot.

A második és harmadik napon úgy eldurvult a helyzet, hogy tankokat, aknavetőket és nehézfegyvereket is bevetettek. A heves harcokban nők és gyerekek is megsebesültek, a törzsi vezetők pedig hiába próbálták szüneteltetni az összecsapásokat. Mostanra már mérséklődtek a harcok, de még mindig áll az élet a városban.

Igaz, mindezt a Reuters anonim források alapján írta meg.

Manyecska. 2016.11.21. 08:26:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: hát eszt mondtam én is, én megyek vele /igaz milf-kategória vagyok :D/ aztán tandemugrás következik így f@sálló gatyát is kell vennem.OFF :D

Manyecska. 2016.11.21. 08:32:30

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: ki halt meg? Nekem egy rokonom /távoli/ nem tudom hogy fogják szórni +3 fokban -hóesés lesz????? Ezt nem viccnek szánom. elgondolkoztat:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 08:42:34

@Manyecs: Ha vízzel elkeverik, szembe, szájba nem kerül. Orvosi maszkor azért vigyél.

Terézágyú 2016.11.21. 09:06:03

Digitális világ.
vagy digitálisz?

Terézágyú 2016.11.21. 09:29:16

"Ha a felhasznàlónak ingyenes valami, akkor simán bármekkora kárt okozhat a szolgáltató, az ingyenességre hivatkozva? "

Nem kárt OKOZHAT, csak pusztán a felhasználónak nem lehet kártérítési igénye, mivel a dolog ingyenes, és valószínűleg benne is van a felhasználási feltételekben, hogy a cég nem vállal felelősséget...

2016.11.21. 10:13:19

remélem citromail-ről írta a levelet... :D

joska61 2016.11.21. 10:41:46

Ami fontos, azt nem ingyenesen intézem. És saját gépen tárolom a leveleket.... Igaz, azért fizetni kell. Nem rágok kakit...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 11:12:52

@Manyecs: Most figyejjé oda, mert van új poszt. ... Miket beszélet? Új? Eh!

Audrey80 (törölt) 2016.11.21. 13:47:32

Sivár életem van, magam törlök minden levelet. Minek a magánlevelezést megtartani? Nehogy elfelejtsem, mit írtam? Ami meg fontos, menjen nyomtatásba, ha hivatalos ügy.
Ha meg céges, aggódjon a cég, jöjjön a rendszergazda az outlookkal, ne vicceljünk már mailboxszal egy cégnél.
Egyébként nem, nem fontos. Kis bosszankodás, örülj, hogy mélezhettél eddig is ingyen.

Dikusz 2016.11.21. 14:50:58

@Manyecs: Mountex-boltokban kaphatsz, vagy a Decatlonban. De nem biztos, hogy f@sálló (nem pont ennek olvastam :))

Hipóallergiás 2016.11.22. 10:19:11

@Audrey80: de mi van ha leég a házad? Akkor oda lesz minden amit nyomtattál?

Audrey80 (törölt) 2016.11.22. 10:30:37

@Hipóallergiás: Ha annyira fontos valami, akkor több címen szoktam őrizni, elküldöm magamnak, nem valószínű, hogy 2-3 mélező is bedőljön. A nyomtatást opciónak írtam. De magánlevelezést minek őrizni, még mindig nem tudom. Mi lehet benne? Recept?

dr poljakov 2016.11.22. 11:21:30

@Dikusz: A Dekatlont TH-val írják. Vágod? Mint a MargiTHíd.

ZebWolf · http://vietnamihetkoznapok.blog.hu/ 2016.11.22. 23:28:50

Mindig meglepődöm azon akik freemailt citrommailt es társaikat használják.

Amúgy külső programot kell használni mint Mozillanak a levelezője ami ugye gépre letolti az összes emailt a szerverről ergo biztonsági másolatnak is tekinthető.

Amennyi időt panaszkodasra használt Erika annak a felével már az első gondoknal megtenni az ovintezkedeseket. Volt legalább egy hónapja.
süti beállítások módosítása