Tékozló Homár

Kéne a kecske, de nem adja könnyen vissza a lóvét a Tippmix

2017.09.13. 11:53 | Homár Hilda | 23 komment

tippmixpro-logo.png

Hazánk egyetlen legális online sportfogadó oldala a Tippmixpro. Az oldal magyar nyelvű, a nyeremény adómentes, így nyilván próbálkozik is rajta mindenki, akit ez a fajta izgalom vonz. Balázs is belekóstolt, aztén inkább kecskét venne, csak nincs miből.

Kedves Homár,

Meg kell valljam sose hittem volna, hogy valaha is írni fogok nektek, mert a hülye és a hülyeségtűrő képességem meglehetősen határtalan. De. A szerencsejáték Zrt még engem is képes kiakasztani ami azért nem semmi.

Elkövettem azt a hibát, hogy befizettem 7 500 forintot a Tippmixpro felületére egy kis játék kedvéért. Pár nap után realizáltam, hogy ez nekem nem tetszik és úgy egyáltalán unom. Ezt a pénzt az örült összegű 9897 forintig duzzasztottam fel és mivel ez a pénz már majdnem egy millió vagy olyasmi így gondoltam kiveszem.

Kifizetés - Katt Bankszámlaszám javítása újra - Katt Összeg beírása - Katt
Válasz - Nincs elég pénz a számlán. Arc - Mivaaan?

Nézegetek kutakodok. Semmi.

Rákattintok az egyenlegemre és ezt kell, hogy lássam:

penz.jpg

Tippmixpro egyenleg 9 897 Ft Ebből felvehető: 8 372 Ft

Most a buta arcot és a kicsúszó értetlenkedő szavakat nem írnám le, de mivel elsőre erre magyarázatot sem találtam így mit tehet egy sejt aki mit se sejt, mint, hogy ír az ügyfélszolgálatnak.

Akik több levélváltásnyi és sok sornyi érthetetlen szabálymagyarázat után csak annyit tudtak mondani, hogy ha teljesen törlöm magamat a rendszerből akkor tudják csak és kizárólag kifizetni a bent lévő pénzem teljes egészét. Minden más esetben nem.

Hiába próbáltam észérvekkel hatni rájuk, hogy az én pénzem az én pénzem. Nem első befizetés nem bónusz. Semmi. Az észérv lepattant.

Csak ezt kaptam:

Mint mai napon folytatott levelezésben jeleztük; a belső egyenleg teljes összegének visszautalására abban az esetben van mód, amennyiben Ön véglegesen zárolja vagy zároltatja regisztrációját.

Meg ezt:

Első levelünkben szerepel, hogy Részvételi Szabályzat II. 7. §. (1) b./ bekezdése rendelkezik a befizetett egyenlegről, melynek értelmében „a fogadó az egyenleghez rendelt összeget csak és kizárólag a fogadás tétjének kifizetésére, vagy az SzZrt. elektronikus játékrendszerébe történő átvezetésre fordíthatja.”

Tehát ha befizetek akkor annak a pénznek annyi. Csak a nyereményemet vehetem fel. Azt a pénzt ha nem költöm el akkor már sose. Illettve csak akkor ha törlöm magamat. Tehát ha befizetek 100 000 forintot, de mégse akarok játszani, mert rájöttem, hogy inkább vennék belőle 5 kecskét akkor azt a pénzt az Szrt nem adja vissza. Az már az övé. 

Pedig most már vennék neki kecskéket bőven.

Hát ez az én bajom kedves Homár.  Jól van ez így? Miért van ez így? 

Üdvözlettel:

Balázs

Megkérdeztük, rendben van-e ez így:

Kedves Balázs!

Szerencsejáték Zrt. honlapjára regisztráló felhasználók a regisztrációval magukra nézve kötelezőnek fogadják el az adott játékra vonatkozó részvételi szabályzatot.

A részvételi szabályzat alapján minden felhasználó egy több részből álló belső egyenleggel rendelkezik. A belső egyenleg részei a bónusz egyenleg, a befizetett egyenleg és a nyeremény egyenleg.

A befizetett egyenlegen található összeget a felhasználók csak és kizárólag a fogadás tétjének kifizetésére, vagy az elektronikus játékrendszerbe történő átvezetésre fordíthatják.

Kifizetés csak a nyeremény egyenlegből törtéhet, azonban itt is szükséges betartani a részvételi szabályzat rendelkezéseit.

A befizetett egyenleg visszautalására is van lehetőség a regisztráció törlése nélkül is a részvételi szabályzat önkizárásra vonatkozó pontja alapján, ha a fogadó úgy dönt, hogy véglegesen vagy egy határozott ideig nem kívánja igénybe venni a rendszert. Önkizárás esetén a regisztráció nem törlődik, a fogadási és egyenlegfeltöltési lehetőségeken kívül a fogadási rendszer többi funkciója elérhető a fogadó számára. A fogadó írásban kérheti a befizetett egyenleg visszautalását legalább három hónap időtartamot elérő önkizárás esetében.

A befizetett egyenleg visszautalása érdekében javasoljuk elsőként tehát az önkizárás írásbeli bejelentését legalább három hónap időtartamra. A kérelemben kifejezetten igényelni szükséges a befizetett egyenleg visszautalását is. Ha a Zrt. a kérelemnek nem adna helyt, akkor az igény választásod szerint az illetékes békéltető testület vagy közvetlenül a bíróság előtt érvényesíthető. Szerencsejáték Zrt. feletti állami felügyeletet pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya látja el.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.09.13. 12:00:40

De akkor miért nem szünteti meg? Akkor visszakapja az egészet, és még elégedett is lesz, hogy nem pénzeli az államot a továbbiakban.

metal · http://electric.blog.hu 2017.09.13. 12:22:07

Ha nem tetszik, akkor miért gond, hogy meg kell szüntetni?

Im just here for the comments 2017.09.13. 12:28:09

Nekem sem világos, miért nem szünteti meg az accját. Visszakapná az összes pénzt. Mellesleg ha valaki nem olvas szabályzatot, akkor min van felháborodva?

WiZZu 2017.09.13. 13:58:20

Az, hogy a poszter valamiben nem látja a logikát, még egyáltalán nem biztos, hogy nincs. Mindenesetre tessék csak a szabályzatokat továbbra is ész nélkül fogja elfogadni... van itt a homáron is "pár" jó ajánlat :D

FDToth 2017.09.13. 14:05:31

1. aki elolvas több oldal ászf-t és még meg is érti, na ott le a kalapppal
2. állami szerv, onnan nem szabadulsz egykönnyen
3. nem tudom miért hivatkoznak minidg arra h ami az ászf-ben van, az seznt és sérthetetlen. ha ellenkezik a ptk-ban megfoglamazottakkla, vagyis a fogyasztóra nézve hátárnyos, akkor nem érvényes az ászf (az mrá más kérdés h ezt bíróságon kell kierőszakoni)

SZIGMA 2017.09.13. 14:22:14

1. apróbetűs rész (FDToth, igazad van... )
2. Ki is sorsolhatnák, hogy ki kaphatja vissza a teljes pénzét, ha kéri és arra is lehetne fogadni :)

Nick-son 2017.09.13. 14:53:23

Én úgy tudom, hogy olyan összeget nem lehet visszautaltatni amit vagy nem tett kockára, vagy nyerte meg.

Tehát ha valaki feltölt 7.500 Ft -ot, 500 Ft -al játszik és felduzzasztja kilencezer valamennyire akkor azt a részét nem veheti fel amit nem tett kockára.

De ha felteszi a 7.500 -at és abból nyer és lesz belőle kilencezer valahányszáz akkor azt kiveheti.

Úgy tudom le is van írva, meg más helyeken is így van.

Valószínűleg kisebb tétekkel játszott és amit nem utaltathat most vissza az még nem volt megkockáztatva.

Gondolom az az oka, hogy ne arra használják, hogy belököm a pénzt, aztán visszautaltatom aztán ha valamit teljesíteni kell a bankszámlán - pl. hogy érkezzen rá bizonyos összeg... és máshogy nincs meg - akkor ne ezt használják erre.

Végül is valaki vagy játszik, vagy nem játszik, valahol érthető, de mégis időről időre van aki meglepődik ezen a szabályon.

Nick-son 2017.09.13. 15:32:09

Nem megtévesztő. Akkor lenne baj, ha nem így lenne.

Gondolj bele, ha nem így lenne. Bankkártyával feltöltöd az egyenleget - nem feltétlen a sajátoddal, más is feltöltheti neked - aztán kiutaltatod magadnak.

Egyrészt megkerülöd a banki utalás rendszerét, nem látni kitől kinek... ugye terrorizmus finanszírozása...

Másrészt B embernek aki kiveszi megvan a jövedelmének az igazolása, hisz az "nyeremény", még bodzázni sem kell...

Na, de legalább kockáztassák meg még ha akármilyen kevés szorzóval is.

Harmadrészt azért annak, hogy a kártyával feltölti valaki az egyenleget van egy költsége - amit nem terhelnek rád - aztán amikor kiutalják annak is van egy költsége. Na most azt el tudom képzelni, hogy a szerencsejáték zrt. szívesen megfinanszírozza és átvállalja ezeket a költségeket azoktól akik játszanak - akár nyernek, akár nem - no de akik még csak nem is játszanak?

A.C. 2017.09.13. 15:45:27

mi is a probléma?

2017.09.13. 16:24:36

Semmi, user error.

Darth Revan 2017.09.13. 17:06:04

Azért nem lehet a befizetett összeget egyből visszautalni a számlára, mert akkor a drogugyletekbol összegyűlt pár milliót a dealer befizeti majd vissza igényli és az APEH nak meg azt mondja most nyertem, mekkora mákom van

psbm 2017.09.13. 18:41:34

Nevetséges, hogy ilyeneket megjelentettek, ami minden fogadóirodánál így van. Persze mikor én küldtem levelet, hogy az egyik cég Gilette csomagolásban szar rozsdásodó gagyi utánzatot árul, azt nem sikerült megjelentetni, aminek van egy kis társadalmi haszna is. Következőnek a tékozló homárról fogok nektek küldeni bejelentést, mert nevetséges, amit csináltok.

psbm 2017.09.13. 18:42:41

Ja és ez nem az ő kitalációjuk, hanem a pénzmosás elleni törvények kötelezik rá őket.

Xezs6 2017.09.14. 16:39:04

Újabb nagyszerű példája annak, hogy ha valamit nem értesz, attól még nem biztos, hogy hülyeség.

Majmász Gedeon 2017.09.15. 14:02:15

Meg kell valljam sose hittem volna,... -> Be kell vallanom, sose hittem volna,...
stb.

zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one 2017.09.15. 14:32:46

@Majmász Gedeon: megmondom az őszintét, a faszom de gondúta volna

Szia majmász, jó látni

M. Péter 2017.09.15. 18:57:11

@Darth Revan: Ezt könnyen ki lehet játszani, pl. egy teniszmeccsen mindkét játékosra fogad megfelelő összegekkel, akkor kb. 10%-ot bukik, de máris "tiszta" a pénz.

psbm 2017.09.18. 15:22:11

@M. Péter: 1.8-1.8, ha egyenlő az odds tippmixpron, tehát 20%-ot bukik. Maximálva vannak a feltehető tétek 100 ezer Ft-ban, tehát mondjuk 1 milliót tisztára lehet mosni így, de azt meg minek. mondjuk 200 milliót már kicsit macerásabb, mert addigra meg kell tenned 2000 (1000-1000 db 100 000 Ft-os fogadást) fogadást, ők se hülyék tuti feltűnik nekik, és pénzmosás gyanúja esetén zárolhatják a számlád.

Xezs6 2017.09.18. 19:44:22

@M. Péter: Igen Péter, könnyű kijátszani, mert csupa hülye ül a túloldalon, akik még életükben nem hallottak pénzmosásról. Ennyire azért ne legyél már naiv.
süti beállítások módosítása