Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tékozló Homár

Közszolgálat: vigyázat, lyukas óvszer alert! FRISSÜLT A DUREX VÁLASZÁVAL

2017.11.07. 12:32 | Homár Hilda | komment

image_6483441.JPG

A Durex az egyik legrégebbi és legismertebb óvszermárka. El is hisszük nekik, ha azt mondják: "nem egyszerűen betartjuk a világszerte érvényes biztonsági előírásokat, de túl is teljesítjük azokat." Mégis kipukkadásteszt ide, vízteszt oda, több romániai - köztük számos magyar nyelvű - lap is beszámolt idén nyáron arról, hogy fogyasztói panasz nyomán lyukas és lejárt szavatosságú Durex óvszereket találtak kereskedelmi forgalomban a kolozsvári fogyasztóvédők. Az extra safe óvszer 0010815033-as gyártási szériájának 2020-as lejárati határidővel jelölt darabjai közt találták a hibás termékeket.  "A fogyasztóvédők 30.000 lej értékben róttak ki bírságot, ugyanakkor elrendelték a hibás termékek kereskedelemből való bevonását és megsemmisítését." - írta a Transindex.

Sajnos a Kolozsváron megsemmisített kondomok tuti nem védik meg a nem várt meglepetésektől a biztonságos szexre hajtó magyarokat, úgyhogy figyelem: olvasónk azt mondja, hogy a Báthory és a Vadász utca sarkán lévő Báthory ABC-ben sikerült vásárolnia egy dobozzal a nem olyan vicces hibával bíró óvszerből!

Fogalmam sincs, hogy egy szériába hány doboz óvszer készül, és azokat hogyan terítik a forgalomba hozatalkor, mindenestre akármilyen heves is az az együttlét, nem árt csekkolni a számokat a dobozon.

Dear Homar box staff,

I bought and used fake Durex condoms in Budapest Hungary. The shop I bought them from is located in 5 District on the intersection of Vadász utca and Báthory utca.

screenshot_2017-11-07_10_11_59.pngI realized they are fake immediately and upon checking online I found the same fake lot reported in Romania earlier this summer according to this article https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-35/durex-despre-prezervativele-cu-gauri-de-la-cluj-erau-contrafacute-135436.html with same lot id   #0010815033 Please see the attached photos. It’s dangerous because they were reported to have holes in them and are of really bad quality. If you check the link above it has a YouTube video.

image_6483441_1.JPG

I have one sealed package and one opened one if you need proof.  I tried to send emails to Reckitt Benckiser to both   office-Hungary@rb.com   and office-Magyarorszag@rb.com but they email doesn’t exist anymore. I wrote them on Facebook for their support however got no answer. I think the Hungarian public deserves to know this and the fake lot should be taken away from sale immediately

Thanks,

B.G.

UPDATE nov.8. 22:46

A posztot elküldtük a Durexnek, kaptunk is választ, íme:

Tisztelt Szerkesztőség!

A Reckitt Benckiser a világ vezető, fogyasztói egészséggel és higiéniával foglalkozó cége különös figyelmet szentel nem csak a termékek minőségének, de a fogyasztók visszajelzéseinek is. Engedjék meg, hogy pár gondolatban reagáljunk 2017. november 7-én megjelent bejegyzésükre:

  • A bejegyzésben olvasható óvszer nem hivatalos Durex® termék, hanem hamisítvány. Gyárunkból nem került ki ezzel a gyártási sorozatszámmal ellátott árucikk. A hamisított termékek minőségi hiányosságaiért nem tudunk felelősséget vállalni.
  • A hivatalos Durex® óvszerek nem csak megfelelnek, de sokszor túl is teljesítik mind az országos, mind a világszerte érvényes biztonsági előírásokat. Így például a nemzetközi szabványok szerint a „kipukkadási tesztben" minden egyes óvszernek 18 liter levegőt kell megtartania, nálunk a minimum elvárás 22 liter, de egy Durex® óvszer jellemzően 40 liter levegőt tud megtartani kipukkadás nélkül.
  • A bejegyzésben említett office-Hungary@rb.com és office-Magyarorszag@rb.com e-mail címek nem a hivatalos elérhetőségeink, így nem kaptuk meg az említett levelet, és semmilyen egyéb fórumon nem kaptunk megkeresést.
  • Termékeink csomagolásán telefonszámot, címet, honlapot és e-mail címet is fel szoktunk tüntetni (info@rb.com), ahol a fogyasztók fel tudják velünk venni a kapcsolatot. Ezenkívül a www.durex.hu oldalunkon is elérhetnek minket a kapcsolat fülön, illetve Consumers_HU@rb.com e-mail címen is fogadjuk a fogyasztói panaszokat, visszajelzéseket, amelyeket minden esetben nagyon komolyan veszünk és megfelelő kivizsgálás után meg is válaszolunk.

A Durex® több mint 80 év hálószobai tapasztalattal a háta mögött elkötelezett amellett, hogy inspirációt nyújtson a szerelmeseknek a biztonságos szex terén. Ezért a Durex® folyamatosan dolgozik az olyan újításokon, amelyek fokozzák a szexuális örömöt, így segítve a párokat abban, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és fokozzák együttléteik minőségét. További információ www.durex.hu oldalon található.

Kérjük, a fenti információkkal frissítsék bejegyzésüket, illetve kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel:

Kertes Gábor
Reckitt Benckiser Kft.

UPDATE 2. nov.9. 17:57

A fenti nyilatkozat után még rákérdeztünka Durexnél, hogy milyen lépéseket szoktak, tudnak tenni, ha a tudomásukra jut, hogy a márka nevével visszaélnek. Tesznek-e lépéseket azért, hogy a vásárlókhoz ne juthasson belőle? Jelen esetben például megkeresik-e a boltot esetleg, ahol olvasónk vette az óvszert vagy indítanak kampányt a helyzetről a vevők téjékoztatására? Íme a további válaszok:

Amennyiben tudomásunkra jut, hogy boltokban vagy webshopokban forgalomba kerül olyan termék, amelynél visszaélnek a Durex márkanévvel, vagy amelynek eredete bizonytalan, akkor azonnal jelentjük az esetet a cég központi Hamisítás Elleni Részlegének (Anti-Counterfeit Unit). Ezt most is megtettük.

A részleg megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy felderítsék a szóban forgó termékek eredetét, illetve megszűntessék gyártását és továbbforgalmazását. Ezeket a helyi hatóságokkal közösen látja el, amely már a Reckitt Benckiser Kft. hatáskörén kívül helyezkednek el. A közvetlen intézkedést minden esetben a hatóságok teszik meg, a boltok ellenőrzése és a termék eredetének felderítése a vámhatóság feladata.

Proaktívan nem kommunikálunk a hamisítványok elkerüléséről, azonban mindent megteszünk, hogy a probléma forrását megtaláljuk, és megszüntessük, így akadályozva meg ezeknek a termékeknek a terjedését.

A Hamisítás Elleni Részleg egyébként szoros kapcsolatot ápol helyi jogi irodákkal, valamint a vám- és pénzügyőrséggel, és a nemzeti rendőrséggel minden olyan országban, ahol a Reckitt Benckiser üzleti tevékenységet folytat. Ezenkívül a digitális csatornákon elkövetett visszaélések ellen olyan ügynökségekkel működik együtt, akik nyomon tudják követni az esetet, illetve intézkedéseket tudnak tenni, hogy az adott weboldalakat elérhetetlenné tegyék.

UPDATE 3.

Jelentkezett az említett bolt vezetője nálunk, kérésének megfelelően természetesen közöljük a teljes levelét.

Tiszteletem!

Az Akcióbátor Kft. 1054, Bp., Báthory utca 19. (Báthory Abc) ügyvezetője vagyok.

Mai nap keresett fel két újságíró, hogy állítólag nálunk hamis, óvszert lehet vásárolni. (Nem az Önök újságírói voltak, hanem olyan újságírók akik szeretnek utánajárni egy állítás valódiságának, egy cikk megírása előtt).

Első hozzászólásom ehhez, hogy az Önök által lyukasnak, illetve a Durex állásfoglalása által hamisnak titulált óvszer nem hamis hanem szériahibás (lyukas). (helyreigazítás 1. a két szó teljesen távol áll egymástól, és a Durex ne mossa kezeit azzal, hogy hamisnak titulál egy szériahibás, visszahívott óvszert, melynek visszahívását, megsemmisítését a cikk állításai alapján "olvasónk azt mondja", hibásan és szakszerűtlenül teljesítette, tudomásom szerint, illetve józan paraszti eszem szerint egy visszahívott és megsemmisített termék nem kerülhet újra kereskedelmi forgalomba, ha minden rendben megy a visszahívás és megsemmisítés során,mert az Önök állítása szerint ami nem igaz, nálunk lehet ilyen hamis/visszahívott óvszert vásárolni).

Maximálisan ki akartam az ügyet vizsgálni (nem szeretek helytelent, hamisat, légből kapottat állítani, nehogy a Tékozló Homár megkeressen levelem után, hogy helyreigazítást kérnek), lássuk mi sült ki belőle. ;) A nálunk kereskedelmi forgalomban kapható óvszereket az LM-Land Kft-től vásároljuk, 20 éves múltra visszatekintő nagykereskedelmi cég. Ők, telefonos megkeresésemre elmondták, hogy kizárólag a magyarországi hivatalos forgalmazótól (Reckitt Benckiser Magyarország Kft.) vásárolnak. (számla mellékelve, és visszakanyarodva az első pontra, ha nálunk a Durex szerint hamis, Önök szerint szériahibás /lyukas/ óvszer kapható, akkor az a magyarországi hivatalos forgalmazón keresztül jutott el hozzánk). (helyreigazitás 3. nem kapható nálunk hamis/szériahibás óvszer).

Ezzel én meg is nyugodtam, de biztos ami biztos kibontottam egy csomag óvszert, illetve több irányból lefotóztam a nálunk kapható óvszerek mindegyikét. (helyreigazítás 4. egyik nálunk forgalmazott óvszer sorozatszáma sem egyezik az Önök cikkjében megjelenttel)

Kérem Önöket, hogy az én hivatalos válaszomat is közöljék cikkjük kiegészítéseként, a szöveges részt teljes egészében, illetve képekkel (számla, óvszerteszt képek, videó, illetve az óvszerek több oldalról készült fotói), szintén kérem Önöket, hogy mielőtt megemlítenek egy bármilyen kereskedelemmel foglalkozó céget negatívan bármelyi cikkjükben, előtte informálódjanak személyesen, telefonon, facebookon (mindegyik csatornán könnyen elérhetőek lettünk volna) és ne az "olvasónk azt mondja" típusú hiteltelen cikkel próbáljanak olvasótábort növelni. Elhiszem, hogy ez az egyszerűbb megoldás, de némi utánajárással elkerülhető lett volna ez a helyreigazításokkal tarkított cikk. Persze kevesebb olvasójuk lett volna, és így már érthető is, hogy megjelent az írás... ;)

Egyben köszönöm az ingyen reklámot, és várunk minden kedves leendő óvszer és nem óvszer vásárlót kisboltunkban!

Tisztelettel:

Berecz Sándor
Akcióbátor Kft. (Báthory Abc)
Ügyvezető igazgató

A kísérlet videóban ezen a linken tekinthető meg.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick a banya 2017.11.07. 12:44:01

Na most akkor gyári hibás az óvszer, lejárt, vagy hamisítvány? A fake ugyanis hamisat jelent.

.Manyecska 2017.11.07. 13:02:29

bazdm...tegnap volt küreten egy ismim pont emiatt!..

FDToth 2017.11.07. 13:12:12

a poszt az vhol rossz, mert nem derül ki, hogy ez most szériahiba, vagy hamis termékek kerültek a boltok polcirais.

temprasordog 2017.11.07. 13:22:17

@FDToth: azért írt nekik hogy mi van, de bsztak válaszolni

Darth Revan 2017.11.07. 13:27:47

Eletem legszomorubb tortenete:
elkezdtuk az egyetemet, 3 baratommal bekoltoztunk egy alberletbe es vettunk egy csomo ovszert, hiszen mink mindenkit megdugunk aki el es mozog.

az ovszerek rank romlottak, lejart a szavatossaguk es alig par darab hianyzott beloluk (azokbol is lufit fujtunk :)

Im just here for the comments 2017.11.07. 14:01:57

"I think the Hungarian public deserves to know this"
Kár, hogy a Hungarian public nagy része azt se tudja kihámozni egy angol mondatból, hogy hol az eleje meg a vége, de azért appreciated, thanks :D

.Manyecska 2017.11.07. 14:14:31

@Darth Revan: a kecskék meg lufit finganak azóta is. Happinesssss!

pocokgeci 2017.11.07. 14:37:42

aza búziknak vallo nem?

Trejo 2017.11.07. 14:49:16

Azzal jaszkarizik a csávó, hogy óvszert vett?
Hűha, gratulálok!

Skywatcher 2017.11.07. 14:57:16

Demostakkó ezek durexek vagy nem? Vagy tájföldi durexek? vagy egyébként is ott gyártják, csak ezek szériahibásak? Most nemértem. És a vásárolt dobozban lévők ki lettek próbálva, és lyukasak, vagy előre félünk, ezért ki se próbál lyuk! ?
Most aggódok, mert énis durexet vettem nemrég, bár nem ilyen dobozosat (extranagy kiszerelésűt :D )

Amúgy a posztíró sem echte angol, mer jócskán van pár helytelen nyelvtani szerkezet, lásd pölö: "but they email doesn’t exist anymore."

SZIGMA 2017.11.07. 15:16:10

Bát(h)or(y) Vadász
ez egy nomen est omen Homár-kompatibilis gumivásárlás volt :)
Ja,most már ideje feltenni a téligumit

DFK 2017.11.07. 15:53:35

Stílusosan szólva a vevő ráb@szott...

valamilyennev 2017.11.07. 16:08:51

@stakeholder Manyecs: Hogy micsoda? Küreten az ismi? Lefordítanád magyarra?

rarabel 2017.11.07. 16:42:52

Abin volt a nyanyi spannja.

azbest 2017.11.07. 17:50:05

@Nick a banya: a linkelt cíkknél is azt mondja a google fordító, hogy hamisítványokról van szó.
Occó, kicci, kinai

Nick a banya 2017.11.07. 17:53:01

@azbest: no, azt nem olvasom. De akkor ez konkrétan bűncselekmény, nem?

2017.11.07. 22:27:47

@Darth Revan: ez nem csak az életed legszomorúbb története, hanem az internet legszomorúbb története.

2017.11.07. 22:31:02

@Skywatcher: lehet, hogy a posztoló anyanyelve nem angol, de angol anyanyelvűek is írnak hajmeresztő dolgokat olykor. Például their helyett there-t, you're helyett your-t írni is teljesen átlagos dolog netes kommentekben.

Erőlködj csak 2017.11.08. 03:28:18

Hilda! Te hulyebb vagy mint gondoltam.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.11.08. 06:51:20

@Colonel H. Stinkmeaner: azok a más országok beépített angoljai...
Nálunk is csak az nem tud a kurucon szép helyes magyar anyanyelvén írni, aki betelepített magyar. ;)

Engem nem basznak át, biztos, ami biztos 2016-os lejáratút fogok használni... :)

.Manyecska 2017.11.08. 07:49:55

@rarabel: te most ne hallgass ide, felesleges..:DD @f..sztudjamilyennév:...nem abon, küreten, rh-ellentét , de három hónapon belül kétszer, elhaltak:( viszont ezt a márkát használták!!! Ezt is, meg más móccereket IS de érdekes eddig nem történt ilyen velük..

.Manyecska 2017.11.08. 07:54:52

Esetleg megmondhatom melyik város!!..csak hogy feleslegesen ne szaporodjatok..:DDD ON

.Manyecska 2017.11.08. 08:06:11

@rarabel: egy 23 éves orvostanhallgató a kislány, 11 hetes ikreit kellett először elvetetni, most meg a másodiktól már toxémiás lett, vesemedence-gyulladása lett mert mérgezte már rátették dialízisgépre is, hasonló jókat kívánok!:( Csak Durexet használtak ezt a márkát..:((

evilwolf 2017.11.08. 10:12:17

Lehet, hogy a NER utasítására forgalmaznak likas kotont a szaporulat érdekében?

Kondom Keselyű 2017.11.08. 10:22:44

@evilwolf:
siman lehet. eddig is eleg sok otletett lopott a vezerunk Roman elodjetol. remelem a befejezest is sikerul lemasolni.

Xezs6 2017.11.08. 15:18:41

Dear Homar olvasók,

I'm lenni foreign visitor and jönni ide hogy fuck magyar prostik. They're really olcsó and beautiful. But I don't want to elkap any sexual diseases so I'm a bit szomorú now.

Xezs6 2017.11.08. 15:21:00

@Colonel H. Stinkmeaner: Amitől nekem is durván égnek áll a hajam.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.11.08. 17:12:35

@Xezs6:
A prostik helyere a fiatal egyetemista lanyok is behelyettesitheto. This way they would also learn some idegen nyelv.

Xezs6 2017.11.08. 17:17:20

@Facelessbook: Yes, fiatal egyetemista prostik are also fine for us, foreign fuckers.

Erőlködj csak 2017.11.08. 19:18:03

Amugy ha nem lenne lyuk az ovszeren, hogy huzna fel a joember?

Xezs6 2017.11.08. 20:32:20

@Erőlködj csak: Egy igazán jó kotonba születni kell!

otgorbebogre 2017.11.09. 07:20:21

oke a cucc hamis. homar nem kene esetleg a boltnak is irni hogy megis honnan akadt ez a szalitmany durex? esetleg a durex nem akar feljelentest (adohivatal vagy valami ) tenni az ugyben? itt mindenki mossa a kezeit de kozben valaki buncselekmenyt kovetett el, a durex hirneve serul es ki tudja hogy hany embernek lesz baja belole

anr96 2017.11.09. 18:49:24

Úgy igazán kíváncsi lennék a posztoló arcára amikor Google Tranlete-tel elolvassa a posztokat. Wtf?

Xezs6 2017.11.09. 21:37:18

@otgorbebogre: Nézz már rá arra a kirakatra, szerinted ez olyan bolt, amelyiket érdekli, hogy mit ad el?

Zephyré 2017.11.15. 16:11:52

plot twist: az eredeti posztot is a kisbolt küldte, hogy utána a nagy becsületes kereskedő kártyával comebackeljen! ti meg beszoptátok és ingyenreklámoztok. :D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.11.16. 20:44:11

@Homár Hilda
Nem tudom, hogyan, de el lehetne érni valahogy, hogy amennyiben update érkezik valamely poszthoz, akkor az RSS-ben ismét megjelenjen?
Most is csak azért értesültem a változásról, mert Zephyré kedveskedett beleírni a hozzászólásába egy célzás formájában.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2017.11.21. 16:10:56

Van egy tippem arra, hogy hogyan lehet "kiszúrni" (hahaha!) hogy melyik a hamisítvány:
az európai mérete 18,5cm és 52mm
az ázsiai piacra gyártottak 15,5cm / 45mm kaliber, vagy valami ilyesmi, valaki utána nézhetne a pontos méreteknek.

Amúgy likasat, gyári hibásat láttam már én is: mivel minden darab elektronikusan tesztelt a készülék megjelöli a lyukat kis sötét folttal (grafit? korom?). Még összeteketve is látszódott. Hogy került csomagolásra, kiszállításra? fene tudja, de több darabbal is találkoztam 2013-15 körül

Tommy1111 2018.02.09. 14:07:37

Számtalanszor szakadt ki nekem óvszer, és már kezdtem nagyon megelégelni a dolgot. Valahol ezt még ma sem tudom megérteni, hogy a mai világban, tömeg-gyártás ide vagy oda, gyenge óvszerek kerülhessenek ki a piacra. Ezért extra erős faló óvszert kerestem, és rátaláltam az Amor óvszerekre.
www.maszkulin.hu/amor-strong-extra-eros-ovszer-3db-t517710

Na ezek tuti jó minőségűek. Több félét is használtam már, az erekciós óvszerüket, a késleltető óvszerüket, de az ízesítetteket is, és egyikkel sem volt bajom eddig.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2018.03.02. 11:53:32

@Tommy1111: Nem akarok célozni semmire, de nekem eddig valahányszor kilyukadt, az a felhasználási feltételek megsértéséből fakadt.
Ha betartottuk a leírásban szereplő dolgokat, nem történt baj...
süti beállítások módosítása