Tékozló Homár

A Posta már nem csak a házban, de a saját rendszerében is eltéved

2018.02.28. 11:15 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

Péter úgy érezte, tutira megy, amikor a lakhelye vagy a munkahelye helyett a Magyar Posta egyik átvételi helyét, a Vágány utcai MOL kutat jelölte meg átvételi helyként. "Nem posta, ismert a cím, a postás nem téved el, nem dob értesítőt, nem kell sorban állni, idegeskedni a csekket befizető balekok és az életüket elmesélő időmilliomosok között." - gondolta. Aha.

Kedves Homár!

Íme egy remek történet a Postapont nevű valamiről. Posta, Magyar Posta, többet nem fűznék hozzá:

Rohanó világunkban egy kis vitaminhoz szerettem volna jutni, ezért gondoltam, hogy idő hiányában online rendelek majd. Így is tettem, örültem hogy az épp kiválasztott termékre az egyik webshop akciót kínál, sőt ingyenes szállítást ígér Postapont házhozszállítással. Mivel MOL benzinkútra is lehet kérni a csomagot és van is a közelben, gondoltam nem lehet baj. Nem posta, ismert a cím, a postás nem téved el, nem dob értesítőt, nem kell sorban állni, idegeskedni a csekket befizető balekok és az életüket elmesélő időmilliomosok között. Ritka az az alkalom, amikor Postára kell menni, de ez így is van jól.

Vártam, jött az értesítő a webshoptól: megrendelés visszaigazolás, feladási értesítő, majd a központi értesítés a posta.hu-ról, hogy csomagküldemény várható. Péntek reggel pedig a várva várt, csomagja érkezett értesítés, hogy 02.23 12:00-től 03.09-ig átvehető a csomag.

Délután 1- kor átgurultam érte a Vágány u 21-ben található MOL kútra. Vesztemre. 

A kasszás hölgy értetlenül nézett, a postást ma még nem látták és egyébként is én vagyok a hülye biztos nem erre a benzinkútra kértem... E-mail egyeztetés, vélemény: próbáljam később.

Megpróbáltam vasárnap, megint ez a kör...biztos nem ide rendeltem... Ezek alapján a MOL Magyarországnál mindig az ügyfél a hülye. E-mail mutogatás után közölték, hogy néha rossz MOL kútra szokták vinni a csomagot, próbáljak meg a Hungária körúton... 

XXI. század, a posta nem jó helyre viszi a csomagot a saját rendszerében :))) Elképzelem a szituációt, hogy ennyi erővel bármelyik MOL kúton probálkozhatnék, hogy nincs e ott a csomagom.

Nem volt kedvem harmadik alkalommal is potyára menni, ezért hétfőn felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol visszahívás után elismerték a problémát... Rossz helyre vitték... Gratulálok. Ezek után mindenkinek javaslom hogy messziről kerülje a postát, a postapontot szolgáltatás? valamit. Ez a jó biznisz, járassuk a MOL kútra a hülyét, majd tankolhatja az elpocsékolt benzint... Kártérítés? Örüljek ha végül megkapom a csomagot...

Posta.ha email végén ezt a színest lehet olvasni:  "A Magyar Posta Zrt. nem tesz és nem fogad el hivatalos kötelezettségvállalásokat kizárólag elektronikus levél útján, hacsak erről ellentétes tartalmú megállapodás nem született a felek között. Az elektronikus levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a Magyar Posta Zrt. hivatalos álláspontját adott ügyben."

Kérdezem én, hogy akkor a Magyar Posta Zrt. mire vállal kötelezettséget ma? 

Üdvözlettel:

Péter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2018.02.28. 11:20:29

"Ezek után mindenkinek javaslom hogy messziről kerülje a postát"

Okos ember más kárán tanul.
Te csak a sajátodból tudtál...

"Rohanó világunkban egy kis vitaminhoz szerettem volna jutni, ezért gondoltam, hogy idő hiányában online rendelek majd. Így is tettem, örültem hogy az épp kiválasztott termékre az egyik webshop akciót kínál, sőt ingyenes szállítást ígér Postapont házhozszállítással. Mivel MOL benzinkútra is lehet kérni a csomagot"

Vazze, minden sarkon van egy patika, miért nem mentél be az egyikbe? Ennyire elfoglalt vagy? vagy ennyire ócó volt megrendelve?
Még azután is, hogy "Délután 1- kor átgurultam érte a Vágány u 21-ben található MOL kútra. "

Szóval magad mentél érte, sőt kocsival...

Ögyes.

Nick-son 2018.02.28. 11:53:44

Hibák mindenhol vannak, ez önmagában nem extrém szerintem.

Monsta 2018.02.28. 12:17:52

Kérdezem én, hogy akkor a Magyar Posta Zrt. mire vállal kötelezettséget ma?

Arra, hogy a zerzsébet utalványokat a választások előtt kiviszi kormányparancsra.

Dezsike 2018.02.28. 12:23:22

Még mindig egy fokkal jobb, mint amikor a szomszédhoz dobja be, aztán rohangálj érte, már ha otthon van. A mi levelünk is került már szomszédhoz és hozzánk is került két házzal arrébb címzett.

rarabel 2018.02.28. 13:12:35

A Magyar Királyi Vezérkari Posta egy üzleti vállalkozás, ami nyereséges akar lenni, nem törődhet holmi csomagocskákkal, levelecskékkel...
Biztosítást, sorsjegyet ajánlhatok?
A jövő héttől már nagyfröccs is kapható, valamint a főpénztár zárt kalitkájában bárcás-kéjhölgy nyújt szolgáltatásokat.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.28. 13:25:41

@Terézágyú: hát de ingyen volt a kiszállítás.....nem értem hogy nem érted, hogy ezzel igazából ő járt jól.

Darth Revan 2018.02.28. 13:32:44

kb ket eve a doki mondta, hogy extrem alacsony a d vitamin szintem, irt fel vitamint es ugy kb 3 honapig otszoros adagot szedtem.

azutan mar nem irt fel, de mondta, hogy vigyazzak a d vitamin szintre. a gyogyszertarban 20-25 euro korul van a 30-50 darabos d vitamin tablette omega 3-mal. dragalottam.

Az ALDIban 90 darabos d vitamin omega 3-mal 79 cent.

Azt szedem minden nap, azota barmikor ellenorzi az orvos a vitamin szintet nincs semmi baj.

az aldi meg utba is esik es csak 3 havonta kell elmenni amugy is

Tikakukac 2018.02.28. 14:02:24

@Terézágyú: 2 számmal nagyobb cipőt kéne venned, mert tutira szorítja a lábad, azért kreálod meg a sztorik mögé ezeket kereteket. Mondok másik verziókat, amit a valóság ihletett:

"Vazze, minden sarkon van egy patika, miért nem mentél be az egyikbe? Ennyire elfoglalt vagy? vagy ennyire ócó volt megrendelve?"

Nyugodtan feltételezheted az utóbbit, patikás dolgok akkor érik meg, ha nagykeres barátod is van vagy ha lejáró közelében lesz valami és adnak rá 40%-os kedvezményt.

"Szóval magad mentél érte, sőt kocsival..."

Az idiótája, hát még mit nem képzel magáról. Kocsival is meg ilyenek. Még véletlenül sem lehet, hogy neki közelebb van, mint bármi más Posta, esetleg épp útba esik hazafele. Ilyenről szó sem lehet. Tuti a posztoló a hülye.

.Manyecska 2018.02.28. 14:20:48

@Terézágyú: én meg csak még most ebédelek. Van vitamin-outlet háromezer felett meg ingyér kihozzák, tényleg olcsóbb nekem pl. vaspótlás kell a MÉH-telepen nem tudtak segíteni:(

Xezs7 2018.02.28. 15:18:06

Mit tud az a vitamin, amit online kell megrendelni? És a Posta mit tud a sorozatos elcseszéseken kívül?

Terézágyú 2018.02.28. 16:45:54

@Los Alamuszi:
"én nem fogok 2*15 percet autózni a napokban"

Ejnye, látod a pószter eleve úgy kalkulált, hogy majd ő elautókázik a csomagért :)

blueby 2018.02.28. 16:46:40

Nekem egy kínai csomagot a címtől kb. 20 km-re lévő faluban, a cím szerinti utca, házszámú lakás postaládájába dobta be a posta. Az ott lakó rendes volt, felhívott a csomagon lévő tel.számon, és ismerőssel elküldte. A legjobb a panaszra adott postai válasz. A balbla mellett az volt a kifogás, hogy a postásnál nincs mobiltelefon! :)

Terézágyú 2018.02.28. 17:08:30

@blueby:
"Nekem egy kínai csomagot a címtől kb. 20 km-re lévő faluban, a cím szerinti utca, házszámú lakás postaládájába dobta be a posta"

Pedig az ember azt hinné, hogy faluhelyen még nem ilyenek az emberek, ott - ha már a település neve nem tűnik fel - legalább a címzett nevére felfigyelnek, hogy ilyet ők nem ismernek...

vizsla_barat 2018.02.28. 17:18:03

@Darth Revan: DEKA. Zsirban oldodo vitaminok. D-vitamint a szervezeted termeli napfeny hatasara. Kimaradt a bigyologia ora? Amugy egyel tobb kutyahust, az Aldiban biztos akad 69 centert. A kutyak tudvalevoleg elo tudjak allitani a D-vitamint.

bl4ze 2018.02.28. 17:18:15

Szoktam MOL kúthoz rendelni "postapont"-tal. Eddig egyetlen alkalommal sem volt gond, mindig ott volt a jelzett időben. Szerrencsére én gyalog megyek el érte, mert közel van a MOL kút a munkahelyhez, így nem kell ezért autózni, és ebéd után jó egy kis séta....

Tron65 2018.02.28. 17:45:07

Többször megkérdeztem már a 10-es postán, hogy egyes véletlenszerűen kiválasztott küldeményemet mért náluk, mértnem a területileg illetékes 103-ason lehet átvenni.
Válasz: mert ott nincs csomagkezelés.
Biztos nincs.
csak feladtam már 10 kilós cuccot, és vettem át dobozolt forgószéket.
Mert lehet, csomagkezelés nincs, csak feladni lehet, meg postapont átvételi hely.

blueby 2018.02.28. 17:50:56

@Terézágyú: Hát ez az. De hát a postásnál nem volt telefon! :)

Xezs7 2018.02.28. 18:12:06

@vizsla_barat: Számtalan oka lehet annak, hogy valaki D vitamin hiányos lesz. És nem feltétlenül azért, mert egész nap egy sötét szobában ücsörög.

vizsla_barat 2018.02.28. 18:38:01

@Xezs7: vagy hogy nem eszik eleg kutyahust. Ertem en.

Brokkoládé 2018.02.28. 19:25:05

Abszolute semmire nem vállal kötelezettséget! Nekem az utóbbi hónapokban rendszeresen problémám van velük, mivel a postás lazán kezeli a csomagokat-leveleket.
Az utóbbi leírás szerint átvehetem a csomagomat itt és itt...Odamegyek, ott nincs a csomagom...Totális káosz van a fejekben..:( Azóta meglett, de utána kaptam egy levelet, amelyben majdnem én vagyok a hibás amiért nem hozza ki a posta a küldeményeket..A végén mindig meglesz, de ezernyi telefon és utánajárás...:( Eddig legalábbis!

Malekith 2018.02.28. 19:40:37

"Postapont házhozszállítással...." Gratulálok.... Na, menjen be kimenni.... Nem is olvastam tovább.... Vajon miért?

.Manyecska 2018.02.28. 19:58:06

@Xezs7: pl.kisbaba, ők egyéves korig kapnak D-t nem kapálnak eleget biztos azért:))@onlajnok: ja, azok kisebbek, gyűjtöm őket:P..inkább bébipatkány ez!
@Malekith: de, de azok jók ha útba esik neki mert napközben ugye nincs otthon cégre meg nem mindig szerencsés elkeverik stb.. mi feladni szoktunk azzal pl. , szeretem.

Pappcs 2018.02.28. 23:11:10

Ez az un. Pèter egy tipikus jópofizó, hazudozó kinyalt majom lehet, aki rohan haza mert meg kell baszni a gazdáját, egy igazi papucspincsi!
Ez az a tipikus birka, aki nem èletet èl, han programot futtat! Vitamint akar, nem begy egy gyógyszertárba, mint minden normális ember ès megveszi, nem, az interneten rendel... Elkèpesztő mennyi hülye van!

Énmégújvagyok 2018.03.01. 03:35:33

@Monsta: Ha megtalálja a címet: "Utca" 57-be címzett utalványt nálam "Utca" 53-ban akarta leadni. K@va nagy szám van a házunk oldalán és jól látható!

Mayerling 2018.03.01. 07:43:32

Csak az elmúlt hetek, híradó: "1. A postás lelépett a pénzzel, Mosonmagyaróváron fogták el." "2. A betörő jól ismerte a helyszínt, hiszen korábban a Postánál dolgozott." Hát ez az a színvonal, mint a Liszt Ferenc Budapest Airport vagy ahogy a lánykori nevén hívták, a Ferihegyi Reptér. Panta Rhei - ninden elfolyik, illetve pontosabban: mindent ellopnak. Most szerencsére nem ez történt, nem is térek magamhoz, most ez így már majdnem Svájc!

.Manyecska 2018.03.01. 08:40:18

@Pappcs: lehet pl. tele van fosó, hányó influs betegekkel a patika? Lehet jóval olcsóbb neten rendelni sőt, igen. Ti amúgy tesók vagytok??

.Manyecska 2018.03.01. 09:03:12

Össze ne fossátok már magatokat. Van galambpatika is már neten! :D
Küldtek nekem emilt-nagyapám tartott galambokat annó- hogy szép lesz a tollam és remek tojásaim lesznek ha használom mondom jó oké.

Terézágyú 2018.03.01. 09:50:03

"idegeskedni a csekket befizető balekok ... között"

Milyen jó, hogy te voltál balek, pószter.....

ultravox 2018.03.01. 09:50:21

Nálunk most azt játssza a posta, hogy a bedobott értesítőn 1-es posta van megjelölve, megyek oda és ott nincs (biztos átvette a szomszéd szöveg, mii? értesítővel?)
Megyek a közeli postára ott van.

Legközelebb jön értesítés, menjek az 1-esre. Megyek a közelire mert úgyis ott van, hát nem. Most tényleg 1-es.

Harmadszorra megint megszívattak! Szerencsére több csomagom azóta nem jött.

.Manyecska 2018.03.01. 11:58:02

@Terézágyú: Terike ne izgasd fel magad, hamár más sem izgat fel. :DDD

Nyuszi vagy, McFly! 2018.03.01. 12:31:54

@Terézágyú: LOL, pont ezt akartam írni én is. :D

Kotit 2018.03.01. 13:28:01

@Pappcs: "Elkèpesztő mennyi hülye van!" Ebben, és csakis ebben egyetértünk...

turbo2 2018.03.01. 17:29:06

@Pappcs:
Ez a Pappcs egy tipikus lenyalt agyú hazudozós nyugdíjas lehet mert el se tudja képzelni , hogy valaki nem akar sem patikában sem máshol feleslegesen időt tölteni. Azt meg el se tudja képzelni, hogy a neten olcsóbban lehet hozzájutni valamihez..... Nyilván Ő ha narancsot akar akkor elsétál Spanyolországba, ha jégkockát akkor az északi sarkra.
A poszt a POSTA szolgáltatásáról szólt nem pedig az volt a kérdés, hogy ki miért mit rendel és honnan.

turbo2 2018.03.01. 17:34:34

A külföldről feladott csomagküldeményeket már ki se viszi a POSTA . Meg se próbálja!
Pedig a feladó kifizeti. De hát ilyen egy jól működő állami pénzkifizetőhely.
Ha nem lenne egy csomó dologra kizárólagossága, 2 nap alatt bedőlne a fra....ba.
Életképtelen szarhalmaz.

Xezs7 2018.03.01. 18:53:35

@turbo2: te vagy a poszter? :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.03.02. 13:08:33

baj,hogy nem tudom sajnálni ezt a beképzelt fickót,még úgy is hogy a a posta egy nagy széklet?

Bombaló 2018.03.03. 08:50:48

Nekem legutóbb üvegfólia érkezett Kínából, gyári karton csomagolásban. Hát persze, hogy begyűrte a postaládába... Szarrá is tört.

Darth Revan 2018.03.03. 23:38:36

@vizsla_barat:

Van egy kis problema. itt irorszagban az napsuteses orak szama kb. 2 ora / év
Tehat nem veletlenul nem volt a szervezetemben D vitamin.
Amiota az (aldis) vitamint szedem nincs gond. Hmmm. Na, erre varrjal gombot

Darth Revan 2018.03.04. 18:00:31

@.Manyecska:
a patkanynak is kell a vitamin, hol itt a problema?

Xezs7 2018.03.05. 15:59:38

@Darth Revan: hagyd, ő mindenhez ért, igazi fotelforradalmár
süti beállítások módosítása