Tékozló Homár

Uránkútból jön a Nestlé-"forrásvíz"?

2006.09.12. 08:09 | jackyll | 1 komment

A Nestlé igazán szívén viseli az emberiség jövõjét, nonprofit alapítványával terjeszti az igét pl. a vízkészletek fontosságáról. Ezért aztán különösen furcsa, hogy saját márkájú Aquarel vizükön nem sikerült eltalálni a pontos meghatározást. Az Ivoviz.hu szerint ugyanis a cég "Cédrus-forrása" nem más, mint egy kutatófúrásból hátramaradt kút:

A magyarországi Nestlé Aquarel "Cédrus természetes forrásvíz", a PET csomagoláson jelölt káli-medencei "Cédrus-forrásból" kerül a fogyasztóközönség elé. A valóságban a Cédrus-forrás nem létezik, és a palackozott víz nem forrásvíz, hanem egy technológiailag épített kútvíz.

Nem Cédrus-forrás, hanem Urán kút, amely egy a földkérgi urán-kutatófúrásból maradt hátra. A Nestlé Waters kútja nem egy természetes, önmagától felszínre törõ forrásvíz, hanem egy 256,5 méter mélyrõl felszivattyúzott és 3,7 km hosszú speciális vezetéken a csomagoló üzemhez vezetett kútvíz.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MosoMasa 2013.11.13. 09:01:10

Legalább olvass már, ha olvasol. Azt írják:
"A NESTLE AQUAREL Cédrus forrás elnevezésű kútja ..."
Érted: elnevezésű!
Banyek.
süti beállítások módosítása