Tékozló Homár

Meddig megy el fix díjért a Rádiótaxi?

2010.07.27. 14:31 | jackyll | 664 komment

Ágnes a Rádiótaxi Budapesten belül fix tarifás kedvezményével ment volna partizni a Szigetre egy külső kerületből. A taxis megpróbálta kirakni őket először a Budai hídfőnél, aztán a sziget bejárat kishídjánál:

Évek óta külföldön élek, és azóta igen nehezen viselem a különböző üzletek, ill szolgáltató cégek alkalmazottainak bunkóságát, ami mindig akkor ér, ha látogatást teszek kis hazámban. A szombaton megtörtént eset után azonban köpni-nyelni nem tudtam. Az időpont tehát szombat este, a helyszín Budapest egyik külső kerülete. Mint azt gondolom sokan mások is, egy taxitársaság szolgáltatását vettem igénybe két társammal, méghozzá a fix díjas fuvart, amely Budapest területén belül bárhonnan bárhová 2777 forintos tarifával vállalja az utasok szállítását. Jelzem, sosem volt még problémám ezzel a céggel, előző este is őket hívtam. Tehát felhívtam a társaságot, megrendeltem a taxit, jeleztem, hogy milyen kedvezményes tarifát kérnék, küldték is a taxit azonnal. A Hajógyári Szigetre indultunk, ezt jeleztem a sofőrnek. A taxis egy általam nem ismert útvonalon vitt minket, majd az Árpád - híd budai hídfőjéhez közelítve közölte, hogy akkor nekünk itt kell kiszállni, mire én mondtam, hogy a szigetre szeretnénk bemenni, ő visszamorogta, hogy az legalább fél óra.

Lenéztem a kishídhoz, és mivel még nem volt éjfél sem, így semmi sor nem volt. Mondtam, hogy kb 10 perc alatt biztosan leérünk, így ment tovább, persze padlógázzal, és a kanyarokat is élesen vette. Mire körbementünk, ami nem volt 5 perc sem, már kb 10 autó állt sorban a kishídnál, és megint közölte, hogy szálljunk ki. Én mondtam hogy elnézést, de nem azért hívtam taxit, hogy sétáljak (jelzem, forgalmas időszakokban, főleg szombat este valóban sor szokott lenni, de még soha, egyetlen taxis nem kért ilyenre, és ha más stílusban kérte volna, talán kiszálltunk volna), mire a válasza az volt, hogy neki meg kurvára nem volt kedve 5 km-t körbeautózgatni. Közöltem vele, hogy még mindig mi fizetünk neki azért, hogy elhozzon, erre rávágta: igen, jelképes összeget! Az állam leesett, nem bírtam szóhoz jutni, a barátnőm szólt közbe, hogy ezt az árat az iroda adja.

Mikor beértünk, a bejáratnál ki szerettünk volna szállni, ő direkt nem állt meg, és még azt is hozzátette, hogy mi itt márpedig nem szállunk ki, majd a hátsó parkolóban. Miután kiszálltunk, felhívtam a társaságot, és panaszt tettem a kolléga viselkedése miatt. Hozzátenném, hogy teljesen józanok voltunk, tehát kultúráltan viselkedtünk, tehát nem mi váltottuk ki ezt a fajta viselkedést.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhaszvik 2010.07.27. 14:34:50

elsőre talán félreérthető...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.07.27. 14:35:53

beszarás. nálunk 400 Ft a fix fuvar. igaz hazafelére elfelejtettek értünk jönni, másikat meg direkt nem hívtam, és elsétáltunk. lehet hogy azóta is ott állnak, és várnak ránk.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 14:36:26

Ez nem olyan taxitársaság, hogy fizetést kap a sofőr. Mindenki magának kaparja. Kitalálta valami idióta ezt a promóciót, aztán minden fillérbaszó velük utazik határtól határig. A taxis meg le kell nyelje a békát.

Vkat118 2010.07.27. 14:40:25

Nem tartom fillérbaszónak azt, aki a legkedvezőbb ajánlatot választja ki. Ez lenne a racionális magatartás kérem-szépen.

juhaszvik 2010.07.27. 14:42:54

@atpijkamo: és arról a posztoló tehet, hogy a sofőr mennyi pénzt kap?
ha ilyen jól tartod magad, hogy a 2700 forint aprópénzdugásnak számít, akkor lenne egy csekk, amit be kellene fizetni, 70-et egy 4 telefonos számlára.

posztolóval értek egyet, de tuti lesz majd, aki az miatt osztja, hogy lusta volt sétálni, vagy szegény melóst kell fa.......cikizni.

a taxi meg tuti pókhálós volt...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 14:43:25

@Slaydo: Legalább ennyiért nem tévednek el. Ha fizetsz, azt is szoktak.

@nális coitus 2010.07.27. 14:46:27

Szerintem kultúráltan telefingottátok a kocsit, a baromarcú taxis meg ezen kiakadt, mert azt szerette volna, ha oda is szartok a hátsó ülésre. Ezért volt olyan ingerült.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.07.27. 14:46:34

@atpijkamo: jaja, höhöhö, igaza vót a takszis szakinak, elvégre tuskó paraszt véggye is a másik tuskó parasztot, höhöhö.
na, megyek a panelkonyhába, oszt iszok egy borsodit.
a taxisoknál nem sok nagyobb paraszt van.
aki szerint pedig a posztban leírt eset teljesen normális (?), szintén ostorral kapcsolja a tévét.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 14:50:43

@juhaszvik: "és arról a posztoló tehet, hogy a sofőr mennyi pénzt kap?"

Részben. Nem kell a szerencsétlenekkel a világ végéről a világ végére vitetnie magát. Formálisan nem tehet róla. Tartalmilag igen. Mondhatta volna a híd után, hogy taxisbácsi, köszönöm az eddigi fuvart, most már kapcsolja be az órát, a küszöbig akarom vitetni magam.

Mindenki verje ki az igazát 100%-ig! 200%-ig! Ami belefér. Baszódjon meg a hülye taxis, mér nem ment menedzsernek, akkor ő találhatna ki szivatásokat.

Normális városban egyébként maximálják a taxisok számát, hogy ne menjen az árverseny halálig. Az utas meg örül, milyen olcsón taxizik. Aztán meg panaszkodik, ha csak a mezitlábasok maradnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 14:51:53

Az összeg valóban jelképes, elvégre a bankjegyeken rajta van a Magyar Köztársaság jelképe. Remélem a hazalátogató hölgy (taxisoknál "kűfődi kurva") kért számlát is...

vidéki suzukis 2010.07.27. 15:04:00

Taxis=guruló koldus. A taxisblokád óta nem tudom sajnálni őket, kicsit sem.

Pittykapitány 2010.07.27. 15:05:44

Nekem az egyik Zóna taxis ürge fejtette ki egyszer a reptérre menet, hogy mennyire jelképes az a 3,600 (vagy mennyi) forint, amiért kivisz, valahol megértem őket, a társaság kötelezi őket, így még sumákolni sem nagyon tudnak. De nehogy már rám haragudjon.

Mondjuk a poszter stílusa (nem tudom i lehet a munkája a nagy külföldön, hogy mindent jelezni akart) is megér egy két poofnt nálam.
Vagy még nem lehet a posztert???

P75 2010.07.27. 15:07:31

@atpijkamo: nem kötelező elvállalni a fuvart, de ha már elvállalja, akkor ne tegyen úgy, mintha ő tenne szívességet.

Ooorsi 2010.07.27. 15:11:29

Ilyenkor hol van a "ha ki van írva, akkor ennyit kell fizetni a pénztárnál" hozzáállás?
Szerintem ugyanaz,ha meghirdetik ennyiért, akkor ennyit kelljen fizetni a szolgáltatásért.
Amúgy meg: had taxizzon már aki akar, és oda ahová akar..micsoda hülyeség ez?!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:11:39

@P75: Elvállaláskor nem tudja még, hova kell vinnie. Nem mondtam, hogy a taxis egy angyal volt.

Vkat118 2010.07.27. 15:12:48

Nagyon nem vagy te képben atpijkamo.

Teszkóban miért nem fizetsz 15 forintot a 9 ft-os zsömléért?
Kiárusításnál se ordítasz, hogy sok lesz az 70% engedmény.

A 2777ft-os fuvar egy jó reklám aminek az az ára, hogy bizony néhány fuvar veszteséges lesz. (bár ez közel 10l benzin ára... szóval talán mégsem)

A taxi ilyen árakon versenyképes a tömegközlekedéssel (ami bármennyire szidják elég jó Budapesten) a rádió taxi pedig csak ezzel az ajánlatával messzire éri meg, amúgy jobbik taxi vagy taxi plussal járok (150Ft/km).

Ha meg akarod nézni, milyen amikor drága a taxi menj el Szegedre. 500 ért jön ki és 300/km 70/perc. Nem is jár senki taxival.

Liberálnáci 2010.07.27. 15:14:10

@atpijkamo: Te meg csak fél kiló kenyeret vegyél légyszi mert jelképes az ára. Paraszt.

juhaszvik 2010.07.27. 15:19:07

@atpijkamo: ez most micsoda? ezt ugye nem gondolod komolyan?
ha én azért választok egy taxis társaságot, mert az ő ára a legkedvezőbb nekem, akkor miért egyezzek bele, hogy de az nem is úgy van?
gondolom te mindenhol többet fizetsz, mint ami az eredeti ár...

fade 2010.07.27. 15:20:11

Sokat utazom a Rádió Taxival (mert róluk van szó) és sajna baromi nagy a szórása a taxisoknak: van igényes, normális arc mercedessel, meg lezüllött tapló egy 10 éves renault-val. Igenis a taxitársaság tehet róla, hogy kikkel dolgozik együtt, ez az ő szegénységi bizonyítványuk.
Akiről meg a post szól, egy igazi görény: amikor leütötte a hívást, pontosan látnia kellett hogy fix díjas lesz a fuvar, ő döntött úgy hogy elvállalja. Szarul és bunkón dolgozni nem nagy művészet. Sünt a seggébe, jó sokat!

fade 2010.07.27. 15:23:50

Amúgy a post első három soráért egy szép nagy csicskalángost ki lehetne osztani. Tipikus nagyvilági modoros szöveg, ki a fasz kíváncsi rá hogy te évek óta "külföldön" élsz?
Fura, hogy az ilyen nyominger arcok mindig csak a homályos külföld szót használják, sosem azt ahol tényleg élnek. pl. Finnországban élek három éve. Vagy akármi. Nem bazzeg, ő KÜLFÖLDÖN él! :))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 15:24:28

@Liberálnáci: Ha paraszt nem szarik, sem az úr, sem a taxis nem eszik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:24:56

Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de én emberszámba veszem az alattam lévőket is. A pincér, pizzafutár, taxis jattot kap, a postás újévkor párezer forintot, normálisan, udvariasan viselkedek, nem követelőzök. Érdekes módon nem köpnek a levesembe, elvisznek a kapuig, a levelemet nem a kukába, hanem a postaládámba kapom. Ha látom, hogy túlvállalta magát, nem vagyok a plafonon. Kaptam már pizzát hidegen, túléltem. Igen, ismerem a jogaimat, élek velük, de nem élek velük vissza.

Ugyanakkor egy nagyvállalattal, bankkal, multival szemben kikövetelem ami nekem jár, nem hagyom magamat átbaszni, már pedagógiai okból sem. Nem az egyes szerencsétlen ügyfélszolgálatost cseszegetem, hanem előszedetem a főnökét, minél magasabbról. Kapott már tőlem vezérigazgató kurvavanyázó levelet, ki is akadt rendesen. Engem nem tudnak felhúzni, csak a megfeleő kifejezéseket használom a megfelelő időben. Akkor ez volt a megfelelő.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:30:52

@juhaszvik: "gondolom te mindenhol többet fizetsz, mint ami az eredeti ár..."

Igen, néha van ilyen. Ha üzletet kötök valakivel, és úgy érzem, hogy piszok olcsón megkaptam amit akartam, akkor szoktam utolsó lépésben fölfelé alkudni. Amilyen kerek szemet meresztenek! Mindig jól szórakozom. Nekem úgyis megéri, jó szájízzel csináljuk. Örüljek én is, örüljön ő is.

2010.07.27. 15:31:50

Helló helló! Szolgáltatóipar!!! Ott dolgozó taxis kolléga! El lehet tolni ám a bringát, ha nem tetszik a rendszer! Csatlakoztál az egyik szolgáltatóhoz, tessék betartani a játékszabályokat! 2777 Ft-ért EL KELL(!!!!) vinni az utast! Ez nem megéri/nem éri alapon működik! Miért, ha én csak 3 utcát mennék 2777 Ft-ért, akkor az megérné? De ha már 2000-et meghaladó összeg az útdíj, akkor már nem éri meg? Vagy ez megegyezés kérdése? Ha neked is jó, akkor az utasnak is lehet az, de ha neked nem, akkor nem megy az üzlet? Nem értem én ezt a fajta üzletpolitikát: Nem megérné nektek, hogy folyamatosan menjen az autó? alacsonyabb költségekkel mindenki használná a taxikat! De amíg NEKEM MINT UTASNAK/FIZETŐNEK nem éri meg napi szinten taxit használnom, akkor miért várjátok, hogy ennek ellenére mégis használjam? New Yorkban a kocsik 24 órát(!!!) mennek! Nehéz is 10-12 dollár fölött fizetni egy taxiért a városban! Eső esetén nincs szabad kocsi. Miért? Mert nekem UTASNAK rentábilis az összeg. Amíg itthon az emberek azt érzik, hogy inkább bevállalnak egy zuhit, mint 5-6 ezerért taxiba ülni (milyen már, hogy ez az összeg sok embernek 1-2 napi fizetése) addig ne várjátok a csodát! Budapest keresztben hosszában közel 35 km. Egyik végéből a másikig normál forgalomban átérek 25-30 perc alatt. Nekem ne mondja senki, hogy ez egy negyed tank benzin ára munkaköltséggel együtt. A nevetséges meg az, hogy a kocsik sosem pl. Dacia, hanem nagy passat, meg merci, meg 8 milliós kisbusz. Értem én, hogy azt is nekem kell(ene) kifizetni, de miért nem éri meg kisebb kategóriával járni? Pl az Octavia tökéletes taxiautó. Több miniszterelnök SuperB-vel furikázik, nálunk meg mindig a nagyzolás megy, meg a kivagyiság. 12W Passattal jár az államtitkár bazz! A miniszterelnök nem száll be, ha nem 100 milliós páncélautó viszi el kajálni... hát hol élünk mi? Ha egyszer nincs a taxira fizetőképes kereslet (utas, utas, utas!!!) akkor nem kell nagy kocsi, kell kisebbet venni!

Ooorsi 2010.07.27. 15:32:23

@atpijkamo: látod ez a különbség: szerintem a pizzafutár, taxis, postát nincs alattam, csak azért mert szolgáltató.
Viszont nem arcoskodom a banki ügyintézőkkel sem.
Ha teszem azt, valami számvitellel dolgozol, és az ügyfél hiányosan/rosszul kapja meg a jelentést, utalást, akármit, akkor ő is dicsérjen meg és dugjon egy ötezrest a zsebembe, hogy jól van, te kis alámrendelt, majd legközelebb jobban megy?

Koholmány 2010.07.27. 15:34:30

Én pénteken mentem rádió taxival. Jött-vitt- 2777. Ennyi.
Mindig őket hívom, olcsók és kapitalizmus van.

Monni 2010.07.27. 15:35:30

Zóna Taxi sem különb, legalább is, eddig két külföldi vendégünket(holland és német) verték át,az egyiknek konkrétan nem adtak vissza a 10.000 Ft-ból azzal érvelve, azt hitték borravaló a 6000 Ft.
Repülőtérre kifelé pedig az egyik ZONA taxis engem is kioktatott, hogy ő 3 percet várt rám ezért 400 Ft-ot felszámol.(Megjegyzem 2 perc volt)Mondtam neki, semmi probléma,pont ennyi borravalót szántam neki, akkor az most elmarad:-)))))

juhaszvik 2010.07.27. 15:37:31

@atpijkamo: azzal veszel valakit emberszámba, hogy alattad lévőnek nevezed?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:37:41

@Ooorsi: Félreértettél. Én a munkámat lelkiismeretesen végzem, és ezt másoktól is elvárom. Nem kifogás, hogy rosszul fizetik, menjen el mást dolgozni, nem az én problémám.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:39:30

@juhaszvik: Most lovagolsz a szavakon. Fogalmazd meg nekem jobban.

Ooorsi 2010.07.27. 15:40:44

@atpijkamo: akkor miért nem elvárás egy taxistól, hogy a megadott összegért végezze el a munkáját? (még csak nem is hogy "jól" végezze, legyen kedves, nyissa ki az ajtót, mittudomén).
Felvette a csajt aki A pontból B pontba szeretne menni, akkor oda vigye, és ne C vagy D pontba.

Vkat118 2010.07.27. 15:43:25

akkor szoktam utolsó lépésben fölfelé alkudni. Amilyen kerek szemet meresztenek!

Hát én is kerek szemet meresztettem, még nem találkoztam olyan ... aki magára licitált volna:D Úristen.

jatt az más, azt kap a pizzás, taxis, pincér, szállodai takarító stb. ha az elvárható kategóriánál valamivel többet nyújtott.

Ebben az esetben viszont apróban számoltam volna ki neki a 2775 Ft-ot

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 15:43:34

"Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de én emberszámba veszem az alattam lévőket is. "
Az asszony ennek biztos örül, de más egy demokráciában nem nagyon van alattad. A szolgáltatókkal szemben leginkább kölcsönösség van. Persze elmehetsz máshová, és fizethetsz annak is. De az is csak melletted lesz. )

ámbátor 2010.07.27. 15:47:43

Ez csak azt mutatja, hogy még mindig túl magas a tarifa és kevés a taxis. Ha rászorulna, megbecsülné a 2777Ft-ot, meg hogy van fuvarja.

juhaszvik 2010.07.27. 15:48:51

@atpijkamo: azt, hogy felmerül benned, hogy emberszámba veszel valakit?
egy normális ember nem használja ezt a kifejezést, mivel eszébe sem jut, hogy nem vesz valakit emberszámba.
javaslat: kevésbé fellengzősen!

és csak mert ripacs a posztoló, attól még igaza van...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:49:52

@Ooorsi: Általában igazad van. Csakhogy itt egy nagyokos kitalálta, hogy rögzített alacsony áron taxizzon az ipse, amiből - úgy gondolta - általában ki lehet jönni. A taxis meg vagy megszokik, vagy megszökik. És pont nem az éhenhalást választotta a szerencsétlen. Biztos van a házán kölcsön, vagy valami. Aztán fillérbaszó budapestiek a város legtávolabbi pontjaiból a legtávolabbiba vitetik csak magukat. Biztos volt előzménye a dolognak. Amiről persze a szegény utas nem tehet. Nem gondolkodott, így nem tudhatta, hogy baromi hosszú út baromi olcsón nem olyan jó a taxisnak. Nem mondom, hogy a taxis helyesen cselekedett. Azt mondom, hogy az utason is múlt.

Vkat118 2010.07.27. 15:50:42

Az sem tetszik, hogy sok helyen azt hiszik, hogy a borravaló jár és azért nem kell nyújtani semmit.
Pl. egy jó(?) borospincében ünnepeltem a szülinapomat a barátaimmal. 54,000 volt a számla vége adtam hatvanat. Ezután pár pillanattal levertem egy poharat és a hülye picsája kihozott nekem egy 120 ft-os számlát. Én meg szépen visszakértem 5880Ft-ot. Na akkor volt szép kerek boci szeme, de visszahozta a pénzt:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:51:27

@juhaszvik: Köszönöm a kioktatást!

Te meg nézz utána az irónia szónak a szótárban!

Vkat118 2010.07.27. 15:52:22

@atpijkamo: Magyarázd már el, hogy miért fillérbaszó aki az érte versenyző szolgáltatók közül a legkedvezőbbet választja? HAHÓ! 20 éve kapitalizmus van.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 15:52:26

@atpijkamo: Igaza volt. Te nem ironikus voltál, hanem fellengzős. Vagy taxis. :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:53:27

@Slaydo: Csak nehogy belédharapjon a farkastörvénye!

Vkat118 2010.07.27. 15:54:12

@atpijkamo: Hát ez a rendszer ilyen, de jobbat még nem találtak ki ennél sajnos.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 15:54:25

@Slaydo: Hagyd, szerintem ez egy taxis. Vagy valakije tengődő taxis.

Dr. Panasz Muki 2010.07.27. 15:55:13

Engem is egyre jobban zavar ahogy a taxisok a jattra hajtanak. Én sem kapok borravalót, a párom sem, a gyerekem tantónénije sem, akkor nem értem miért is kellene adnom - különösen a Zónásoknak, akik monopolizálták a piacot a reptéren...
A legjobb, amikor életveszélyes tempóban visznek haza, és közben panaszkodnak, mint egy nyomorult öregasszony (20-40 éves felnőttek).
Nekem meg udvariasan végig kell hallgatni.
"Természetesen" mindig át akarnak verni, mindig a hosszabb útvonalra szóló összeget kérik, én meg mindig a kiszámolt pénzt nyomom a markukba.

A posthoz: én nem fizettem volna ki a taxist, amíg nem visz címre. Ilyen a világon nincs, hogy egy taxis mondja meg, hogy mi a cím. Meg kell írni a taxistársaságnak, kap egy pár napos (hetes) eltiltást.
Az meg végképp a pofátlanság csúcsa, hogy a taxis az ügyféllel vitatja meg a díj jelképes voltát.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:55:53

@Slaydo: Szerintem meg mi vagyunk a rendszer. Normálisan kell viselkedni. Ennyi.

juhaszvik 2010.07.27. 15:56:56

@atpijkamo: a kioktatást akkor köszönd meg, ha elértem vele valamit

Ooorsi 2010.07.27. 15:58:25

@atpijkamo: De ne már!
Ne nekem kelljen mint vásárlónak, felhasználónak stb ilyenekbe belegondolnom!
Ha veszel egy egy faragott szobrot a nénitől a piacon 100Ft-ért, akkor nem fogsz "belegondolni", hogy a néni férje 1500-ért vett kés élezőt, meg 3000 forintért utazott el a gemenci erdőbe, hogy csodaszép fából tudjon faszobrot faragni!!!
Nem a vevő dolga sajnálni a taxist, vagy a cég anyagi helyzetével foglalkoznia.

Ha meg éppen rámjön a szülés egy váratlan pillanatban, akkor menjek-e BKV-val félútig taxi helyett, hogy ne legyen lelkifurdalásom a taxis jelzáloghitele miatt?!

Vkat118 2010.07.27. 15:58:25

@enamel: Erre már én is gondoltam, abba is hagyom, amúgy se vagyok híve az érzelmi alapú vitáknak.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 15:58:44

@Panasz Muki: "Zónásoknak, akik monopolizálták a piacot a reptéren..."

A Zóna az más tészta. Elvitték a piacot a többiek orra elől irreálisan alacson árat ígérve. Aztán az ellenirányú út már sokkal drágább volt, és amint lehetett, nagyot emeltek.

Nem vagyok taxis, csak nyitott szemmel járok, emberekkel beszélek. Bár vállalnám, nem derogál.

juhaszvik 2010.07.27. 15:59:28

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): minden a fair play szellemében történik. most mennek a himnuszok.
atpijkamo jobban áll, mert az én zsebemet húzza a pénz, amit a taxin spóroltam, és így nehezebb szerválni a vízben...

Vkat118 2010.07.27. 15:59:43

@Panasz Muki:

Na igen basszus pár hónapja zónával városhatáron belül megvolt a 200+. :D
Aztakurva. Nem semmi arcok.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 16:01:18

@Panasz Muki: Miért monopolizálták volna? Olyan taxit hívsz oda, amilyet csak akarsz.

Vkat118 2010.07.27. 16:01:42

@enamel: Nem, mert nem hajthatnak be a reptér területére.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 16:01:46

@Ooorsi: Téged egyszer nagyon át fognak baszni. Látsz egy lakást hirdetni a Rózsadombon, 50e/m2 áron, azonnal megveszed. Vagy látsz a kínai piacon egy akármilyen robotgépet tized áron. Hiltit 20e-ért a Praktiker parkolójában bodzaszedőtől...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.27. 16:02:03

@juhaszvik:
Akkor szerintem rosálj be!
Vagy ez nem ulti?

juhaszvik 2010.07.27. 16:02:10

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): de most mennem kell, így hivatalos győztesnek nevezem ki atpijkamo-t, aminek következtében holnap reggelig mindenben igaza van...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 16:03:16

@Slaydo: Hát... pedig a 4-es a múltkor behajtott. Ugyanoda, ahol a többi is állt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 16:03:36

@enamel: "Miért monopolizálták volna?"

Az nem ritka esemény, hogy egy külföldi érkezik Ferihegyre. Mit gondolsz, mivel fog menni? Véletlenül se a Zónával?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 16:05:21

@atpijkamo: Tippelek; az elsővel, ami viszonylag közel áll, és nem néz ki sittesnek a sofőr.

Vkat118 2010.07.27. 16:06:07

@atpijkamo: Vagy egyszer nagyot szakít.
Most pl. hír az indexen, hogy a hozzáértő muki 45 dollárét vette azt a fotósorozatot ami kb 200 millió dollárt ér:D
Nem az árat kell nézni. Az olcsó is lehet jó, a drága is szar.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 16:07:30

@Slaydo: "egy 120 ft-os számlát. Én meg szépen visszakértem 5880Ft-ot."

Ez jó! Jól tetted.

Ooorsi 2010.07.27. 16:10:24

@atpijkamo: engem fognak átvágni? Amikor Te fizetsz többet mint amennyit kérnek? :D

Ooorsi 2010.07.27. 16:14:51

@atpijkamo: jól van zsenikém, majd idebőgöm a bánatomat, ha megesett A Nagy Átverés, aztán jöhetsz az énmegmondtammal.

McBride kiszáll.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 16:19:55

@Ooorsi: Ott ál a néni a piacon a százforintos faragott szobrával, látod a szemén, hogy izgul hogy vegyél tőle, tudod, hogy bűn olcsó. Nem hiszem, hogy nem adsz neki kétszázat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 16:29:37

@Helioport: "5-6 ezerért taxiba ülni (milyen már, hogy ez az összeg sok embernek 1-2 napi fizetése)"
Röhögni fogsz, ez nagyon sok embernek 3-5 napi fizetése, és legalább egy heti megélhetése. Gondolj a papíron részmunkaidőben foglalkoztatottakra vagy az óránként párszáz forintos díjazású látszatvállakozó biztonsági őrökre, biztosítósokra stb.

reunalla 2010.07.27. 16:30:56

@atpijkamo: én meg nem tartom alattam lévőnek a taxist és a pincért...;)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 16:31:50

@reunalla: Most lovagolsz a szavakon. Fogalmazd meg nekem jobban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 16:31:55

@atpijkamo: Én a múltkor 3 kerékpárkulcsot vettem a zsibogón, az öregúr 60 Ft-ot kért érte, és egy százast adtam. Jófej-e vagyok?

Vkat118 2010.07.27. 16:32:51

A néni nem koldul hanem elad. Amúgy is érzékenyek az öregek arra, ha pénzt akarsz nekik adni, mert más a morális felfogásuk. Volt már olyan, hogy megsajnáltam egy nagyon szegénynek kinéző idős nénit aki nagyon számolgatta, hogy mit tud venni a boltban (volt kb. 300ft nála). Ameddig nem figyelt beledobtam egy húszezrest a táskájába.

az okos 2010.07.27. 16:32:57

@atpijkamo: te tényleg egy rosszindulatú irigy vérproli lehetsz mert már máskor is feltűnt a hozzászólásodból de most bebizonyosodott.Ha ennyi az ár promócióban akkor ezért választották ezt a taxitársaságot.És nehogymár a gurulókoldus mondja meg hogy hova akarok menni a pénzemért.Te birka.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.07.27. 16:34:18

Amikor taxizom elmondom, hogy hová szeretnék menni, és milyen kedvezményt próbálok érvényesíteni. Már a diszpécsernek is. Ha nem tetszik, hívok mást. Ha tetszik, a "szerződés" megköttetett: oda fog vinni ahová mondtam. Nem fogom magam meggondolni, hogy akkor másik cím, vagy ha igen, újra számolás. Persze, ha már csak 50 m van és akkora dugó, hogy fél óra múlva sem lennék ott, akkor kap egy kis borravalót aztán kiszállok.

Szóval egy dolog a taxis hozzáállása, de a posztolót sem kell félteni, ezt nagyon nem ebben a stílusban kellene...

az okos 2010.07.27. 16:42:09

@atpijkamo: jólvan na kicsit erős voltam, de azért okos vagyok,jólelkű és nagyvonalú.

az okos 2010.07.27. 16:46:11

@Slaydo: na ezt jóltetted és igazad is van.Én is kértem már vissza borravalót utólagos suttyóságért.Ezek tényleg azt hiszik,hogy a borravaló az automatikusan jár...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.27. 16:46:52

"neki meg kurvára nem volt kedve 5 km-t körbeautózgatni. Közöltem vele, hogy még mindig mi fizetünk neki azért, hogy elhozzon, erre rávágta: igen, jelképes összeget!"
Neki nem szóltak, hogy egy cégnél dolgozik?
Menjen el magántaxisnak, aztán akkor annyit kér, amennyit akar.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 16:54:40

@ColT: Ezek magántaxisok. Egy diszpécser központnak fizetnek havi díjat a fuvarokért.

mqqq 2010.07.27. 16:55:14

Nem akarom védeni a taxisokat, mert a posztban egyértelműen ő volt a bunkó: az utasnak mindig igaza van, még akkor is, ha nincs, de itt ráadásul még volt is :)

De azt azért tudjátok, hogy rohadtul gáz lett a szakma. Nem, nem vagyok az, de szoktam több társasággal is utazni és dumálni a sofőrökkel.

Vannak a gyanúsan olcsó társaságok mint a Jobbik taxi, Taxi Plus stb, ilyen 150-160 Ft-os km díjjal. Miattuk nem tudják normális szintre emelni a többi társaságnál a tarifákat. És hogy nekik miért éri meg? Nem éri meg, mindenkit ott vágnak át, ahol tudnak, főleg ha külföldi, nem ismerős a környéken: vagy hosszabb úton mennek, vagy megy a recskázás a sebváltó alatt.

Vannak a közép árkategóriás társaságok (pl. Taxi4, Budapest Taxi) ilyen 170-190-es áron, ők szívnak a legjobban, mert nincsenek nagy céges partnereik, ugyanakkor őket hívják a legtöbben, mert normálisak a sofőrök és nem csalnak (annyira, mint az előző kategóriában). És hogy miért szívnak? Senki ne higgye, hogy a bevétel = nyereség. Ugye van fix havidíj a társaságnak (80-100e Ft), ezenkívül nem árt tankolni, hetente autót mosatni, szervizelni (mert kicsit gyakrabban romlik el, mint más jármű), ha lízingelve van, még azt is fizetni... és akkor ezen kívül még enni adni a családnak is. Lehet számolni annak tudtában, hogy gyakran van naponta mindössze 4-5 fuvar.

És végül vannak a nagy, de kicsit drágább társaságok( pl. Főtaxi, Tele5, City stb), ahol igazából csak a társaság tulajoknak megy jobban, mert drágább a havidíj. Ezeknél sokszor még kevesebb a civil fuvar, viszont sok céggel állnak partneri viszonyban, így viszonylag sok a megrendelés. A sofőrök ezeknél picit jobban keresnek.

Vannak a felsőkategóriás társaságok, jellemzően hotelekkel szerződve: ők nem hiénák, de rohadt drágák, ők viszonylag jól élnek, de nehéz bekerülni a csapatba.

És vannak a hiénák... a jó nagy árverseny miatt hamarosan csak ők fognak taxizni. Aki valaha tanult közgázt, az érzi, miért.

Megoldás lenne maximalizálni a taxik számát és minimalizálni a km díjt...

szcsongor 2010.07.27. 17:28:18

@fade: Talan azert emlitette a posztolo, hogy kulfoldrol jott haza, mert ezzel probalta magyarazni, miert is akadt ki ismet azon a tenyen, hogy ekkora a kontraszt a hazai meg a tolunk nyugatabbra levo szolgaltatoipar szinvonala meg ugy altalaban az emberek mentalitasa kozott. Viszont kurvara nem jott volna a temahoz az az info, hogy o tortenetesen Finnorszagban el vagy Irorszagban.
Felelmetes, hogy hanyakat frusztral az a teny, hogy masok esetleg kulfoldon probalnak boldogulni...

Vkat118 2010.07.27. 17:53:37

@atpijkamo:

A legtöbb vállalkozás itt-ott trükközik egy kicsit. Az én munkásaim után pl. óránként 1400-1800 -at ad a megrendelő. Ha minden szabályt betartok és fizetek rendesen adót akkor 1600 a költségem. És akkor még nem fizettem az embereknek és nincs profitom. Meg máshol is ez van.

Amúgy taxi plusszal és jobbik taxival soha nem volt bajom. Olcsón pontosan vittek mindenhova. Bár egyszer egy jobbik-taxis azzal inditott, hogy "ugye nem vagy zsidó, mert ez egy zsidómentes taxi", de mivel nem vagyok különösképp nem ütött szíven:D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 18:04:36

Én egy néger zsidó kínai indián szőke cigány kutya vagyok. Ettől most változik a megítélésem?

Lenin is megmondta: gondolkodni, gondolkodni, gondolkodni!

Egy feltűnően csinos nő utazott a vonaton, s elmélyülten olvasott valamit. Vele szemben egy férfi ült. Már jó ideje így ültek, csendben. A férfi bámulta a gyönyörű nőt, végül megszólalt:
- Elnézést, hölgyem, megkérdezhetem, mit olvas olyan elmélyülten?
- Hogyne - válaszolt készségesen a nő -, én szexuálpszichlógus vagyok, és éppen tanulmányt készítek arról, hogy napjainkban kik a legjobb szeretők az ágyban.
- Ó, ez nagyon érdekes! - mondta a férfi. - És megkérdezhetem, milyen eredményre jutott?
- Hát a statisztika azt mutatja, hogy a legjobb férfiszeretők az indiánok és a cigányok.
A férfi elgondolkodott, majd így szólt:
- Ó, bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Kolompár Winnetou.

Vkat118 2010.07.27. 18:12:09

@atpijkamo:

Lenin azt mondta: tanulni, tanulni, tanulni (építeni a kommunizmust)

Amúgy meg persze mindenki mix. itt. Annyi nép megfordult itt, hogy genetikailag magyarok már nincsenek is. Felmenőim között pl. a magyarok mellett oroszok, lengyelek, szlovákok, örmények, kozákok, zsidók is vannak.

És annak ellenére, hogy jóindulattal van bennem 25% magyar vér én még tarthatom magyarnak magam, sőt még szeretem is ezt az országot minden bajával együtt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 18:16:38

@Slaydo: Az hatodik Lenin volt. Én az ötödikre gondoltam.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 18:28:32

Évek óta külföldön élek,....

Ágnes.Ágnes, volt már itt külföldi cég szivatásárol poszt
Homár nem felejt

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 18:41:43

@atpijkamo:
Kitalálta valami idióta ezt a promóciót"

Tessék átmenni egy másik társasághz, vagy pofát sulyba tenni
Elég dokat taxizok mostanság és düdörögnek az 500-1000Ft os esetben ha számlát kérek
El szoktam igazitani az ilyet azonnal
Majd és fizetem a taxit havi 10-15 esetben a saját zsebemböl, ha elszámolhatom
Azóta hiváskor előadom, hogy számlás lesz
Nincs annyi utas hogy pofázhasson a taxis

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 18:44:35

@morrisal_:
ostorral kapcsolja a tévét"

Höhö, Lyó!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 18:46:05

@horex: A Taxi5 mindig ad számlát, sose problémáztak. Egy pici jattot ne sajnálj! Adja hozzá a számlához.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 18:46:56

@Kitalátor feljegyzetei:
A káromra te ne jótékonykoggy!
Amikor én mentem nekem már 100-ért adta
Akkor ez miattad volt
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 18:48:45

@atpijkamo:
Mindegyik ad csak düdörög, jattot meg mindig adok a saját pénzemböl, nem számitom fel a kliensnek
A 2000000-val járok
Én fair vagyok

kigyoemberke 2010.07.27. 18:56:36

Nyilván azért választja valaki ezt a szolgáltatást mert nem egy háztömbnyit megy vele hanem hosszabb távon...
Akkor meg mit van úgy oda.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 19:04:52

@atpijkamo:
Bár vállalnám, nem derogál

Akkor rajta, ha nem drogál, vállald!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.27. 19:07:51

@atpijkamo:
" diszpécser központnak fizetnek havi díjat a fuvarokért."
és fogadják el a cég által szabott km díjat és az akciókat
Nem tetszik el lehet menni mezitlábasnak, 320Ft/km, indulás 500
Aztán nézze meg ki ul a kocsijába

Mylady 2010.07.27. 19:32:55

Nem tudom, volt-e már, de
1. a taxis bunkó volt, amiért hamarabb ki akarta rakni őket
2. a poszt toló bunkó volt, amiért végigváratta a kapu előtt a sort a taxissal (óra nélkül)
Szerintem.
Én utasként, ha azt látom, hogy áll a sor, akkor szólok, hogy "köszönöm, itt tegyen ki". Gondolom, ha nem fix összegről lett volna szó, hanem ment volna az óra, a poszt toló sem várta volna meg, amíg a taxi a kapuhoz ér.

tbb 2010.07.27. 19:56:42

Jól tetted, hogy bejelentetted a sofőrt a társaságnál. Ha normálisak megköszönik az eddigi közremüködését. Aztán majd vagy talál önállóan kucsaftot, vagy bedobja a törülközőt.

igyugyaz 2010.07.27. 20:01:52

@atpijkamo:

Akkor most valamit én nem értek, a Budapest területén bárhonnan bárhova az ezek szerint valójában azt jelenti, hogy nekem ki kell találnom, hogy a taxis mit tartana méltányosnak és odáig szabad csak utazni? Mi van??????? Ezek szerint, ha bemegyek a boltba akkor ott is illik megkérdezni, hogy ne fizessek -e egy kicsit többet mint amennyit kérnek? Fura ez nekem.

BalageDavid 2010.07.27. 20:03:49

MyLadynél a pont. HIbázott a taxis is, de az igazi prosztó a posztíró. Empátia. Az Árpád híd budai hídfőjétől, a buszmegállótól kb 3 perc kényelmes séta a sziget bejárata, ezért szívott szerencsétlen taxis 1 órát...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 20:05:43

@Mylady: "volt-e már"

Pl. sambalabammbumbumm 2010.07.27. 16:34:18

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 20:10:34

@igyugyaz: Bemész a boltba, és a színarany pecsétgyűrű ezer forintba kerül. Az apró fogaskerekek a fejedben nem kezdenek forogi?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 20:17:40

@igyugyaz: Vagy mondjuk van egy étterem, ami 3000 Ft-ért korlátlan kajálást biztosít. Akkor bemész egy kiéhezett tízfős szumócsapattal, és nyitástól zárásig fölzabáltok mindent? És csodálkozol, ha a leves sárga és erősen pisiszagú? A májashurka meg szarszagú.

A szerencsétlen taxis elvitte őket a város legmesszebb lévő pontjáról a Szigetig. Ott látta, hogy még 5 perc gyalogséta, de neki autóval egy óra lesz. Te mit tettél volna? Őszintén!

CBF 2010.07.27. 20:19:06

@atpijkamo: Nagyon sajátodénak érzed ezt a posztot, esetleg rokonod a taxis? Az álszenteskedésed időnként erős túlzás, nevetséges.

igyugyaz 2010.07.27. 20:34:38

@atpijkamo:

Az első pédádnak semmilyen relevanciája nincsen. A másodikkal kapcsolatban: nem járok ilyen helyekre mert a minőséget többre értékelem a mennyiségnél ettől függetlenül egy étteremnek amelyik korlátlan fogyasztást biztosít annak erre fel kell készülnie. Senki nem mondta nekik, hogy legyen ilyen akció, senki nem kényszerítette őket. Ha nem tetszik nekik akkor ne csinálják.

borszakértő 2010.07.27. 20:36:17

BalageDavid igazad van, az évek óta külföldön élő ( biztos Albániában)honfitársunk lehetett volna annyira empatikus, hogy szélnek ereszti a szerencsétlent, hogy szerezhessen még fuvart. A fix áras fuvar miatt volt ilyen jaszkari, mert ha az óra ment volna biztos már a híd közepén mondja, hogy köszi kiszállunk.

trónkövetelő 2010.07.27. 20:38:58

Az ár értékarányhoz én is odaszólnék. A kurdoknál jártam autóval, 4 hetes oda-vissza. Egy tök szép romvárost néztünk meg, seregnyi árus persze. Elkezdi ajánlani a kőből faragott "hand made" 20 centis domborművet, nevetve legyintettem hogy az annyira hand-made mint az útlevelem vagy a kocsim :) De de higgyem el ezt ő csinálta otthon. mondom persze persze. Mentem volna tovább, 20 euróról lealkulduk 10 euróra az árát de még mindig nevettem és legyintettem. Erre kiböki jöjjünk el hozzá (!) megmutatja. Na erre kíváncsi voltam, soha nem voltam még kurd házban (féltünk is). Faltól falig szőnyegek ... ÁÁÁ Az ipse levezet a pincébe (haver kint maradt hátha leütnek) egy szál 100-as izzó dróton, faszi a küszöbre leül, kezébe vett egy vésőt és helyben befejezett egy 99%-osat majd a kezembe nyomta. Láthatólag nem volt kamu, hihetetlen kézügyessége volt. Mondom mennyi idő ezt megcsinálni? Esténként csinálom, egy hét alatt megvan egy, naponta 5-6h éjszaka, de mivel hitetlen voltál odaadom ingyen... Bazz kapott 100 eurót, a domborművet azóta is őrzöm. Két napig a vendégszeretetüket élveztük utána el sem engedtek csak kiadós kaja meg minden csoda után... Na ennyit arról hogy ár-érték arány. Bazz 10 euróért 35-40h-t kalapálni a követ... (a faszi különben ottlétünkkor is folyamatosan dolgozott, 6 gyereket kell eltartania).

És tényleg hand-made.

cskaresz87 2010.07.27. 20:39:10

Hello mindenkinek!

Olvasva néhány kommentet, szerintem nem vágjátok hogy működnek a taxik. Szóval a diszpécser bemond egy címet, és arra szabad a vásár kb. A 777-es taxinál még azt is bemondják, h honnan, hova (mert kérdezik, ha nem, akkor a diszpécser hibázott, nem kicsit) és h fixes a dolog. Innen, ha a parasztja elvállalta, akkor vigyen, annyiért, amennyiért. Ők adják olcsón, kint van, hogy visszavonásig megy az akció, ha nem éri meg, vonják vissza. Csókolom!

vauvauvau 2010.07.27. 20:40:03

@vidéki suzukis:
Te egy guruló fasz vagy.
Vedd észre te hülye, azért szegények, mert nincs utas!
De van egy boltja! Az autója.
Többje van, mint egy alkalmazottnak.
De annál is hülyébb vagy, hogy ezt megértsd!

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.07.27. 20:40:11

Nem vagyok taxis, de azért néhány dologgal itt egyesek kurvára nincsenek tisztában.
Nem tudom már ki írta, de ilyen baromságot, hogy 2777 forint majdnem 10 liter benzin? Ja, Ukrajnában talán, de nem itthon.
Az autóba pedig nem csak benzin kell, ráadásul jobb társaságok folyamatosan szemlézik az autókat, minden apró sérülésért letilthatják a sofőrt, plusz (jobb helyen) folyamatosan tiszta autóval kell fuvarozni...egy normális mosás pedig nem olcsó (a gépi olcsóbb, de szar).
Aki pedig nem tudná, a 2777 forintból még adózni is kell, plusz a taxis társaság tagdíjat kér, ami rohadtul sok szokott lenni. Ezután ki lehet számolni, mennyi marad a taxisnak.

Én nem hívok ilyen fillérbaszó társaságot, inkább fizetek többet, de akkor legyen minden tuti. Télen lekéstük az utolsó villamost és bár nem volt nagy táv, de a hideg miatt taxival jöttünk haza (nem írom melyik társaság). Nem volt nagy a fuvardíj, valami 1200 forint, de mivel teljesen tiszta autóval jött kb. a hívás után 3 perccel, plusz a söfőr is rendes volt, adtam neki majdnem 2000 forintot....és nem azért mert gazdag vagyok. Sőt, mindig őket hívom és eddig soha nem volt gond, mindig tiszta és zsír verdákkal jöttek.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 20:44:19

@igyugyaz: "fogyasztást biztosít annak erre fel kell készülnie. Senki nem mondta nekik, hogy legyen ilyen akció, senki nem kényszerítette őket. Ha nem tetszik nekik akkor ne csinálják."

Vedd észre, hogy ez pont ugyanolyan, mint az internet elérés, az is korlátlan. Nem a cégek akarják, az ügyfelek erősködnek, mert nem tudják mennyit fogyasztanak, a kilobájtot sem tudják megkülönböztetni a megabájttól.

- Ha a szolgáltató normális árat mond átlagos használatra, akkor ráültetsz egy csomó letöltőhuszárt, és megáll a hálózat.
- Ha felkészül hogy csupa letöltőhuszár használja a szolgáltatást, akkor sírsz, hogy magasak az árak.
- Ha pontosan behatárolja mit lehet, akkor sírsz, hogy nem tudod elolvasni az 500 oldalas ASZF-et.

salander 2010.07.27. 20:44:56

@atpijkamo: Mesélek egy történetet. Egy csomó japán kocsmában meg szórakozóhelyen létezik a "nomihodai" intézménye. All-you-can-drink. Mocsok drága, de 3 gintonic és 2 sörön felül jobban megéri mint egyenként rendelni. Ja, a japánok van hogy a felét sem isszák meg egy este mert beesnek a pult alá, így a helynek is megéri.

DE itt jön a lényeg: betévedünk valahova hárman innen Kelet-Európából és nem szól be nekünk senki, kedvesek velünk, ami a legfontosabb este 8-tól reggel 6-ig mosolyogva töltik nekünk jó minőségű whiskeyt, a gintonicot, a sört, stb kérés nélkül. Pedig már az este felénél a magyar árak alatt voltunk egy pohárra leosztva, nemhogy a helyinek. Reggel pedig azt mondják, hogy jöjjünk bármikor. Talán ez hiányzik a legjobban.

Attila F 2010.07.27. 20:52:58

@atpijkamo: Jesszus, egy fogyasztóvédelmi, és nem emberbaráti blog. Az utas nyilván "fillérbaszó budapesti" volt (általánosítás rulez), mert a jelzett áron akart igénybe venni egy szolgáltatást; de a taxis persze nem volt fillérbaszó, mert megpróbált alkudozni/kibújni a vállalt szolgáltatás alól. Értem én, hogy nem a taxis találta ki ezt a szolgáltatást, de az adott utasnak, az adott helyzetben ő jelenítette meg a céget. Ne haragudj, de egy utasnak mi köze van ahhoz, hogy a cég menedzsmentje és vállalkozói nem szeretik egymást?

Szerintem pont azért van nálunk ilyen sok átveréses eset, mert a fogyasztók 90%-a olyan, mint Te: nem követelik meg, hogy a vállalt szolgáltatást/terméket kifogástalan állapotban, minőségben leszállítsák nekik, hanem elnézik ezeket a stikliket, átveréseket.

_John_Doe_ 2010.07.27. 20:54:34

Születésem óta itthon élek, és azóta igen nehezen viselem a különböző üzletek, ill szolgáltató cégek alkalmazottainak bunkóságát, ami mindig akkor ér, ha itthon vagyok kis hazámban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 20:57:39

@salander: Közben azt gondolták magukban, hogy ezek a gájdzsinok eszement primitív bunkók.

A japánok nagyon udvariasak, és mindig mosolyognak. Ha odaszartatok volna az asztal közepére, akkor is udvariasan molsolyogtak volna. Ez egy másik kultúra.

Attila F 2010.07.27. 20:58:31

@atpijkamo: Még egyszer elnézésedet kérem, hogy ilyen késői órán nem értek Veled egyet, de ezek a példák megintcsak az alulfejlett magyarországi fogyasztói jogérvényesítést mutatják.
Ha van egy hely, ahol 3000-ért all you can eat akciót hirdetnek, akkor bizony benne van a pakliban, hogy egy 10fős szumóbanda megy be. Ez van, így jártak, erre nyilván lehetett számítani akkor is, amikor ezt kitalálták. Ezen a bolton vesztenek, azon meg nyernek, amikor 10 anorexiás marketing asszisztens sétál be hozzájuk.
A BKV is nyilván veszít némely bérleten, a többin meg nyer, mégsem mondják az utasok egy részének a hónap közepén, hogy mostantól akkor a metróra nem érvényes a bérleted, ecsém, szorrik vagyunk.

Taxomükke (UK) 2010.07.27. 20:58:42

@Slaydo:
"Bár egyszer egy jobbik-taxis azzal inditott, hogy "ugye nem vagy zsidó, mert ez egy zsidómentes taxi", de mivel nem vagyok különösképp nem ütött szíven:D"

Ja, ja, :D, aha... gratulálok. Hát én sem vagyok zsidó, de azzal a tahóval biztosan nem utaztam volna.
A többi hozzászólásod jobban tetszett.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 21:01:51

@Attila F: "vállalt szolgáltatást/terméket kifogástalan állapotban, minőségben leszállítsák nekik"

Inkább egy órát pöffeszkedsz a kocsiban, min hogy 5 percet sétálj. Mert az neked jár! Jellemző.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.27. 21:05:23

@Attila F: egyebkent sem a mennyiseg a lenyeg az ilyen buffet jellegu ettermekben, kulonosen ebdnel kozkedvelt, gyors nagy valasztek van,. leves, sok salata 2-3 foetel 2-3 koret sutemenyek, sajtok stb.
amugyis a sumosok csak a rizst toljak
ebedre kifejezetten kedvelem a buffet rendszert, vacsorara mar szivesebben megyek ha kiszolgalnak es eluldogelunk

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 21:06:02

@Attila F: "Ezen a bolton vesztenek, azon meg nyernek, amikor 10 anorexiás marketing asszisztens sétál be hozzájuk."

Marketingessel beszélgettem, és az mondta, hogy nyugaton ez tényleg így van, de Magyarországon nem.

Attila F 2010.07.27. 21:08:54

@atpijkamo: Hát, ha jól értem a sztorit, valójában csak 5 perces út volt az az egyórás.
De pont erről beszélek: a taxis MAGÁBAN gondolhatja, hogy mekkora egy tulok ez az utas, még 300 métert sem bír sétálni, de ha már egyszer vállaltak valamit, akkor vágjon jó képet hozzá. Már csak azért is, mert megőriz egy utast cégének. Így meg legalább egyet elvesztett, meg potenciálisan azokat, akik olvassák ezt a posztot.

(És ez nem csak erre az esetre igaz, hanem pl. a hideg pizzás példádra is: ha Te átveszed hidegen is a pizzát, sőt, felteszem még busás borravalóval is honorálod, akkor a pizzafutár majd azt gondolja, hogy ez így tök korrekt, és mindenkinek viheti hidegen. Aztán majd neki áll feljebb, amikor a hozzám hasonló fillérbaszók, persze kizárólag Budapesten, szóvá merik ezt tenni.)

Attila F 2010.07.27. 21:10:29

@atpijkamo: jó, de ha ez nem így van Magyarországon, és ezt ilyen csudajól tudják, akkor mi a jól életnek hirdetnek meg ilyen akciókat?

igyugyaz 2010.07.27. 21:12:35

@atpijkamo: Azt szokták/kellene csinálni, hogy felmérik/megtippelik hogy mennyi letöltő huszár van és azt belekalkulálják a költségekbe. Utána ez alapján meghatározzák az árat.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 21:13:32

@Attila F: A magyar viszonyokkal tisztában lévő hozzáértő marketinges nyilván nem hirdetné meg.

Ezek nem triviális dolgok. Elképzeled, hogy az emberek mit miért csinálnak, és juszt se úgy csinálják.

2010.07.27. 21:16:42

Én 6 éve gyakorlatilag mindig velük járok (persze alkalmi, vagyis nem napi rendszerességgel). Még nem volt gondom velük. Némelyik panaszkodik ezért a tarifáért (bajom azért sose volt, de azért ha beszélgetünk, megjegyzik). Ezért ha ezt akarom igénybe venni akkor szoktam mondani a célt is telefonon, olyan jöjjön, akinek "megéri" (néha megéri nekik még ha akér 0-ban is jön ki, mert pont arra menne vagy valami, mittomén).

Biztosan vannak náluk is bunkó taxisok, mint mindenhol nem azért, csak gondoltam leírok egy pozitív véleményt is. Rajtuk kívül még zónással mentem párszor (reptéren ők vannak), de leszoktam róla és inkább telefonon mást hívok ki, mert az a banda nekem nem tetszik. Más céggel nincs tapasztalat...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.27. 21:17:26

@igyugyaz: Egy letöltőhuszár száz normális ügyfél forgalmát viszi el. Neked jólesik, hogy a havidíjad felét más helyett fizeted?

igyugyaz 2010.07.27. 21:23:28

@atpijkamo: Ez minden szolgáltatásnál terméknél van. Neked jól esik, hogy azért fizetsz többet a telefonodért mert másokra hatnak a reklámok és a gyártó egy halom pénzért reklámkampányokat forgat?

angxdd 2010.07.27. 21:38:27

ki nem szarja le, hogy amit fizetek valamiért az sok vagy kevés vagy több vagy kevesebb.

mit vállal, mennyiért?

szerződés létrejön, ő teljesít én fizetek.
és ezzel szemben nem lehet soha sehol indok, hogy dehát olcsó! ki nem szarja le! akkor ne vállalja.

ez olyan de olyan tipikus magyarság, hogy ha valami olcsó(bb), akkor az elfogadott hogy hibásan van teljesítve. lószart!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.27. 21:38:47

@Attila F: "ha Te átveszed hidegen is a pizzát, sőt, felteszem még busás borravalóval is honorálod", akkor úgy baszol ki vele, mint a csavaros eszű gyáva Kohn a bunkó antiszemita kölyökkel.
Aki ahogy meglátta őt Grünnel, elkezdett kiabálni:
- Hülye zsidók, hülye zsidók!
- Gyere csak ide!
A kölyök odament,és vigyorogva elszaladt, amikor kapott egy eurót. Grünn nem állta meg szó nélkül:
- Nu, ez kiabál, lehülyéz minket, és te meg adsz neki még pénzt is?
- Adok hát.
- Nu, aztán meg miért?
- Nu, hát azért, mert így jól elszemtelenedik, és előbb-utóbb csak összeakad egy erősebb zsidóval, aki majd istenesen elveri!

demagofób 2010.07.27. 21:41:16

@Kitalátor feljegyzetei: "Röhögni fogsz, ez nagyon sok embernek 3-5 napi fizetése, és legalább egy heti megélhetése."

Egy etiópnak meg az egész évi fizetése.

Vladimir Harkonnen 2010.07.27. 21:43:20

@trónkövetelő: Még akkor is jól keres :)
Afganisztánban napi 1 dollárért dolgoznak a mákföldeken!

dissipation 2010.07.27. 21:43:55

nem vagyok taxis....
ma nem lehet utcáról taxiba szállni, utasként se, taxisként se
múltkor próbáltam, kínhalál volt, csak a telefon marad
ergo: a CÉG
a cég, aki kitalálja a havidíjat (50-100e), aki megálmodja az állandó tarifákat (2777 bárhová, nonszensz)
a cég, aki attól működik, hogy leszerződött fűvel-fával, nagy cégekkel, akik csekkel fizetnek a vállalkozó taxisnak, aki sorban áll, hogy két-három nap múlva hozzájusson a pénzéhez, ha van épp a pénztárban annyi pénz.... de akit aznap éjfélkor letiltanak a rádióról, amikor nem fizetett.
és ha másnap nincs pénztár, akkor még két napig le van tiltva, holott a tagdíja egyébként még két HÉTIG érvényes...

tehát én csak azt mondom, hogy vannak bunkó taxisok, de a fejétől bűzlik a hal, a nagy cégek teszik tönkre ezt az iparágat is, módszeresen.
és lehetetlenítik el a dolgozót, aki NEM alkalmazott, tehát van egy csomó költsége és csak a jószerencsén múlik, mennyi bevétele, mennyi idő ésenergiaráfordítással.

személy szerint nem csodálom, ha egy-egy bulizó spórolós elrúgja náuk a pöttyöst.

és igen, az ilyen más megélhetési forrást fog keresni.. ha talál (ha pl meg tud szabadulni a hitelre vett, e pillanatban igen értékes munkaeszközétől, az autójától - már bukott a történet)

Vkat118 2010.07.27. 21:45:40

@Tibi bácsi: Most erre mit mondjak, utazni akartam, nem a zsidók jogait védeni. Majd csak megvédik magukat valahogy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.27. 21:46:24

@atpijkamo: Valójában azért a forgalom egy igazán nagy szolgáltatónak költségként mindegy. Főleg ha övé a hálózat.

Viszont kiválóan lehet érte pénzt kérni.

Vkat118 2010.07.27. 21:48:13

@demagofób: Bezony, de ott az árak is mások.... Etiópában nem voltam, de Egyiptomban pl. 7Ft a dízel, 15 forint a benzin és egy átlagos taxi út 100Ft.

Shinjuku 2010.07.27. 21:48:28

@hagyma: No igen.... Ezzel én is így vagyok... De NC-ban vagy TX-ban azért mások a fogyasztási szokások. :)

dissipation 2010.07.27. 21:49:13

és előre szólok: nem, NEM tudta, mit vállal:-)
a havidíjat folyamatosan növelik, a tarifákat képtelenül csökkentik
egyeztetés, előzetes figyelmeztetés nélkül

ez a cégek árversenye, amiben megint az emberek mennek tönkre

taxis és utas egyaránt.

Attila F 2010.07.27. 21:52:06

@dissipation: ez nyilván nagyon szomorú, de ez pont az, amiről az utasnak egyáltalán nem kell tudnia. A taxisnak ezek szerint a saját menedzsmentjével van gondja, akkor miért az utason vezeti le a feszültségét?

dissipation 2010.07.27. 21:53:18

@Attila F: mert nincs eszköze
ezért mondom, hogy aki eléggé elfásul és talál egy egérlyukat, az menekül
ha tud.

Attila F 2010.07.27. 22:00:05

@dissipation: oké, szerintem meg az egész cég, benne a taxissal, abból él, hogy elégedett utasokat fuvaroznak. Nekem már az is furcsa, hogy a taxis a saját cégét leszólja, bírálva az átalány tarifát. Az utas mit gondol vajh, milyen cég ez?
Aki taxival jár, nyilván inkább olyat választ, ahol nincsenek "elfásulva", kinyitják az ajtót, mosolyogva köszönnek, nem panaszkodnak, stb. Ezek mind olyan dolgok, amik nem kerülnek semmibe. De persze könnyebb szidni a nagy, gonosz CÉGET, ahova persze maga a taxis is becsatlakozott, és onnan kapja a pénzét, de ez nem jut el a tudatáig.

dissipation 2010.07.27. 22:02:44

@Attila F: tudod, az a cég, ahol nincsen mit leszólni, drágább (=élhető) tarifával dolgozik.:-)
ha mosolyt akarsz, ilyet hívj.
olcsó húsnak híg a leve.

Ooorsi 2010.07.27. 22:03:45

@Slaydo: jófej vagy, szegény meg majd belebolondul, hogy milyen számlát nem fizetett be, vagy kinek a pénze van nála, és hogy került hozzá :D

dissipation 2010.07.27. 22:04:47

@Attila F: és még egy fontos tény: a taxis NEM a naaaagy, mindenható cégtől kapja a pénzét, az csak elveszi tőle.
max az utasokat kapja a rádión, ha elég gyors, elég ügyes és elég tiszta meg előkelő, és a cégen múlik, hogy milyen utasokat, 2777 forintért földkörüli útra vágyókat vagy napjainkban élő, matematikát ismerőket:-)

agi02 2010.07.27. 22:06:50

Utálok magyarországon taxizni.
Nem szeretem végighallgatni ahogy anyázik a többi vezetővel, vagy kommenteli a közlekedést. A taxióra rendszerint el van fordítva kicsit, hogy az utas hátulról ne lássa jól és megy az alkudozás.
És pl lehet úgy is csinálni mint Párizsban.

Már a dosztnál sincs tülekedés a reptéren mert van egy alkalmazott aki odainti a legközelebbi járművet és te szépen sorban állsz. Segít tolmácsolni az általában csak franciául beszélő sofőrnek.

És eddig ahány taxiban csak ültem mindegyiktől kaptam névjegyet, hogyha bármikor taxi kell akkor nyugodtan hívjam őt. És a taxióra jól látható, soha nem próbáltak átverni.
Egyébként mocsok drága a reptér Párizs fuvar kb 100 euro.

salander 2010.07.27. 22:11:24

@atpijkamo: Lehetne, csak nem így van. Inkább azzal függ össze amivel az, hogy minden étteremben ehető a kaja, meg mindenhol tisztességes a kiszolgálás és nem vernek át. Ahogy kb minden sarkon van éjjelnappali, ahol minden háztömbben van egy étterem, ahol egy épületen belül akár 4-5 kocsma van... ott a vevő az isten, legyen akármilyen. Mert ha bármi nem klappol, akkor nem jön többet meg nem hozza ide másnap a japán haverjait, akiken 10-szer visszajön amit elivott aznap.

És ha mégis így lenne: miért érdekeljen engem, hogy a másik mit gondol amíg előre köszönnek amikor belépek és ők köszönik meg nekem a vásárlást? Azt gondol amit akar, az a magánügye. A cikkben említett taxis is azt gondolhatott volna amit akar, de a száját ne húzza.

roadrunner 2010.07.27. 22:17:08

@Slaydo: Ez igaz?
Ha igen nem tudok mit mondani.
Remelem megtalalta es nem nem szorta el.

Shinjuku 2010.07.27. 22:19:57

... a svéd taxisok mind fűszoknyában (vidéken: pendely) nyomják...

demagofób 2010.07.27. 22:30:48

Úgy jártam egyszer, hogy nagyon jót vacsoráztunk egy helyen. Akartam kb 10% borravalót. Mondta nekem a pincér csaj, hogy ó azt nem fogadhatja el, mondom neki ,de de de, tényleg nagyon elégetettek voltunk a kiszolgálással fogadja el. Majd odaadtam kártyámat és végül csak hozzáadta a borravalót. Majd jött vissza lelombozva, hogy nem fogadja el a kártyát a gép. Próbálja még 2x3x, de még mindig semmi. Sebaj volt annyi KP nálunk. De ekkor már tényleg nem fogadta el a borravalót és pontosan visszaadott nekünk. Bár ez a történet Lyonban eset meg velem.

De hogy legyen magyar is. Mentem éjszaka taxival. Megállunk odaadom a kártyámat, majd kezében a géppel megkérdezi, hogy mennyit üthetek? Mondom az órára van írva...

Xezs 2010.07.27. 22:48:39

Jó írás, csak homáros posztot nem szabad azzal kezdeni hogy "Évek óta külföldön élek" mert abszolút támadási felület.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.27. 22:55:40

@Mr. Ray: A taxitársaságnak 40 ezret fizetsz havonta. Múltkor mondta az egyik, gondolom mindegyiknél kb ennyi. Sztem nem olyan sok.

2010.07.27. 23:05:51

Bp területén belül 2000 - ért bármikor bárkit.

Attila F 2010.07.27. 23:06:05

@dissipation: Mondjuk, gondolom, azért csatlakozik be valaki egy taxitársasághoz, mert az több utast hajt fel neki, mintha magányosan álldogálna a Kunigunda utca balszélén. Tehát ez így nem igaz, hogy a taxitárság "elveszi" a kiszolgáltatott taxisok pénzét. Inkább a taxis fizet a címekért. Felteszem, ha nem éri meg ez a bót, akkor ki lehet szállni, és menni magányoskodni a Kunigunda utcába.

Xezs 2010.07.27. 23:09:25

Szerintem hagyjátok atpijkamot, látszik hogy szándékosan tetteti a hülyét és fújja a hülyeségeit. Nyilvánvaló provokáció a fillérbaszó kifejezés, provokáció a felfele alkudozás és az is, hogy a taxist kell sajnálni mert valaki él az ajánlattal.

Én ma pl. féláron ettem a Burger Kingben Vodás akcióval. Tudom, egy szar szemét vagyok, ne is mondjátok.

A taxisok védelmében annyit mondanék, hogy a leginkább bunkók azok szoktak lenni, amelyikeket semmilyen társaságba nem veszik fel és magánzónak állnak. Na azokhoz nem szabad beülni. Én Tele5-tel szoktam menni legtöbbször, amit valaki itt elég magas szintre sorolt árfekvésében. Ezt nem tudom megítélni, érzésem szerint sosem fizettem nagyon sokat náluk (5 ezret szerintem még életemben nem fizettem ki egyszerre, mindig bőven alatta) viszont a sofőrökre soha semmi panaszom nem lehetett. Ha olyanom volt beszélgettem velük, ha látták rajtam hogy hulla fáradt vagyok akkor csak csendben figyelték az utat. Meg van egy másik az baromi olcsó, azokkal is mentem, nem rosszak. Csak nem tudom a nevüket :)

Xezs 2010.07.27. 23:12:15

@Attila F: Az csak hagyján hogy kap címet, de a cégér a taxisoknál ugyanolyan mint mondjuk egy tévé esetében. Nem biztos hogy a Husiguya nevű tévét fogod előnyben részesíteni egy Samsunggal szemben. Taxinál dettó (kívánt nevek behelyettesítendőek a mondatba).

Attila F 2010.07.27. 23:14:25

@Xezs: Ezt a Husiguyát hol lehetne megvenni? Valahogy igényem támadt rá.

Xezs 2010.07.27. 23:21:03

@Attila F: Én gyártom, kutyaszar az alapanyaga. Érdekel? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.27. 23:22:58

en weawervilllbol jottem haza ketszer taxival
10 perc a gyorsforgalmi uton, se tobb se kevesebb
elso ejjel kijott a manus
kellemesen elbeszelgettunk / ingyen allnak ki, ott kapcsolta be az orat $16 volt adtam egy huszast total orult neki, meg be is mutatkozott, lekezeltunk
minden happy
masnap ejjel ez a tarsasag nem vette fel a telefont, hivtam egy masikat
rom kocsi, sofor bagozik, de lexarom 10 perc
erre raszolnak az irodabol hogy + 10 dollart szamoljon amennyit az ora mutat mert varoson kivukre jott
10 perces utra

16 lett volna na fuvaf az extra 10
na mondom neki akkor egyedul megy vissa
igy is lett, hivtam egy harmadik ceget
mondjuk ha mar a rendelesnel mondja szolok, hogy kosz nem
igy jartak
nem vagyok milliomos megkozelitoleg sem de 10 dollar nem vagott volna foldhoz
csak az eljaras

Xezs 2010.07.27. 23:25:25

@hagyma: És teljes mértékben igazad van. Van, hogy magamtól odaadok egy százast borravalónak, de amikor sunyi módon megpróbálják elrakni, akkor mindig visszakérem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.27. 23:28:18

@Xezs: azert ilyet eletemben nem hallottam, hogy uzletet kotok es kapok egy arajanlatot es ugy dontok fizetek tobbet
etteremben meg ha buffet van annyit eszek amennyit akarok, de ki az a hulye aki csakkazert tomi magat, mert mar kifizette
a fonok inkabb akkor kerdezoskodott, ha tobb kaja megmaradt a szokottnal, hogy talan nem volt jo?
es mindig rahagyassal foznek, megy annyi a szemetbe ami eleg 4-5 sumosnak
bar en meg eletemben nem lattam eloben sumozot

Xezs 2010.07.27. 23:30:17

LOL, kicsit félreérthető az előző kommentem.

Szóval nem azt a százast kérem vissza amit már önszántamból odaadtam :) Hanem mikor trükköznek a visszaadással. Akkor semmit se adok pluszba.

Eszembe jutott egy sztori. Egyik este ittunk-ittunk-ittunk, mígnem reggel lett. Akkor még mindig ihatnékunk volt (előfordul) és hívtunk egy taxit hogy vigyen a belvárosba és valami kocsma környékére ha lehet. El is vitt egy taxiskocsmába, ahol nem is lett volna baj, ha a csaj nem úgy ad vissza, hogy visszaadja a fémpénzeket, aztán papírt meg nem ad. Persze, látta rajtunk hogy be vagyunk nyomva, de annyira még nem voltunk minthogy gondolta. Vártam vagy 5 percet illedelmesen (ráértünk) de aztán beugrott hogy itt szándékos elfelejtés van. Mikor szóltam akkor hirtelen eszébe jutott és még pontosan tudta is a hölgy hogy mennyit kell visszaadni. Ja és persze nem a nagy pörgés miatt nem tudott visszaadni (reggel nem túl nagy a forgalom egy kocsmában). Szóval pl. ilyen trükközésekre gondolok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.27. 23:32:20

@Xezs:
ertem en hogy nem allhatnak ki ingyen akarhova, de ez rovidebb ido volt mint ha a varoson belul hivom valahova
a 3-ik exit ashevilltoles lehet haladni is
bukott a ceg 16-ot a sofor 4-et meg 2 liter benzint
oszt jonapot
en meg 10 perccel kesobb ertem haza

Xezs 2010.07.27. 23:36:07

@hagyma: Hát de érted ez olyan hogy Veterán valamit megveszek aztán szólok a srácnak hogy figyu már, ez olyan kevésért ment el, adok többet. Nonszensz. Ő hirdette meg annyiért, akkor annyit adok érte.

Xezs 2010.07.27. 23:37:22

@hagyma: Ezt (hagyma 2010.07.27. 23:32:20) most nem teljesen értettem de nem gond :)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.07.27. 23:39:27

@juhaszvik: azért tegyük hozzá, hogy a budai hídfő az azt jelenti, hogy lent a busvégállomásnál. onnan valóban 1-1,5 perc laza séta a bejárat, míg ha körbemész, bizony a legközelebbi bejárat ahonnan le tudsz menni a kívánt átjáróig, az a Bogdáni út felé (VW-Audi márkaszerviz) van és 3 lámpa, valamint rengeteg kanyargással jár.
ha sietek is 5-7 perc, ha betartom a szabályokat akár 10-12 is lehet.
ha hozzátesszük a hídon való sorbanállást meg a parkolótól a visszasétát, már a második kanyar koktélt issza aki inkább besétál.

ettől függetlenül költözzön süncsalád a taxis ülése alá!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 00:07:25

@Xezs:
a taxik ingyen allnak ki vartoson belul
es en ha szigoruan nezzuk varoson kivul voltam
ezert akartak megdobni egy tizessel
de egy 16 dollaros fuvarra meg ratenni 10 et, mert egy merfolddel kijebb jott mint az asheville tabla az baromsag

Xezs 2010.07.28. 00:43:14

@hagyma: Ja értem. De ha ez a szabály hogy városon kívül +10 akkor ez a szabály. Persze az hiba hogy nem szóltak előre. Vagy te nem tájékozódtál előre. Valaki hibázott ez tény.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 01:05:37

@ColT: "igazán nagy szolgáltatónak"

Én nem mondtam, hogy igazán nagy szolgáltató. Te szeretsz náluk szopni?

"költségként mindegy"

Van egy adott hálózat. Vagy megtelítik a letöltőhuszárok, és az ügyfelek morcosak. Vagy bővíteni kell. Vagy eleve túlságosan túl kell méretezni. Nem jó feleslegesen költeni. Végül is a te havidíjad fedezi azt is.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 01:09:01

@salander: "nem jön többet"

Akkor elmegy következő héten a szentélybe, és hálaimát rebeg.

"miért érdekeljen engem, hogy a másik mit gondol"

Az baj, hogy nem érdekel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 01:12:40

@Xezs: ez nem szabaly
a diszpecsr igy gondolta, a sofor se ertette
ez meg nagyon asheville, es sokkal nagyobbat szopott volna ha mondjuk az Ashevillen beluli Biltmorehez hivom
es elotte valo nap a masik tarsasagnakk eszebe sem jutott-e gondolat
orultek, hogy fuvaruk van nem olyan nagy varos ez
es szinte mindenki vezet, meg ejjel is
nem volt gond visszament ahonnan jott
meggondolhatom magam meg akkor is ha nincs a 10 dollar ez benne vana taxizasban meg ha nem is fair playes cselekedet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 01:16:22

ja a hol meg lakom, az utca tuloldala mar Woodfin
most akkor oda is megcsardzsol?
ritkan taxizunk de sejted ezek utan melyiket hivom helyben is?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 01:17:54

@igyugyaz: "azért fizetsz többet a telefonodért mert másokra hatnak a reklámok és a gyártó egy halom pénzért reklámkampányokat forgat?"

Igen, ez szokott zavarni. Ezért nem ítélem el alapból az MLM-et, mert kihagyják a táplálkozási láncból a kiskert és a reklámokat.

Xezs 2010.07.28. 02:44:00

@hagyma: ja hát ha nincs is ilyen szabály akkor tényleg balfaszság az egész.

Xezs 2010.07.28. 02:45:08

@atpijkamo: Ha te nem ítéled el az MLM-et, akkor már értem miért írsz ilyen furákat ide :)

neurotikk! (törölt) 2010.07.28. 07:09:57

Nekem a fix aras taxis az idojarasbol kiindulva az elso 2 kilometer alatt elmeselte milyen szornyu feltetelekkel dolgozik.
Rosszul ereztem magam nem jattolni, es utolag rosszul ereztem magam hogy jattoltam.
Hulye manipulativok.
Legkozelebb olyantol vasarolok inkabb akit nem probalnak kihasznalni? Maradt ilyen?

hááááát 2010.07.28. 07:49:06

Oké a posztolónak abban igaza van, hogy nem kéne ilyen stilusban reagálnia a taxisnak.Azonban sokat elárul róla és a kedves barátnőjéről, ha 5 perc séta sok neki és inkább fél órát áll a sorban.

Mérgező Hulladék 2010.07.28. 08:35:56

@mqqq: "És vannak a hiénák... a jó nagy árverseny miatt hamarosan csak ők fognak taxizni. Aki valaha tanult közgázt, az érzi, miért"

Nem csak ők fognak. A többiek ilyenkor "összezárnak". Legutóbb Tokajban, a fesztivál ideje alatt jött ki jó néhány taxis Nyíregyházáról, hogy a vasútállomástól az üdülőterületig vigye el az arra igényt tartókat. Ezt szerette volna tenni egy helyi középkorú arc is a tizenpáréves Suzukijával (jóval olcsóbban, de azért reális áron). Másnap a bokrok között találták meg félholtra verve.

@atpijkamo: illik a blogod nevéhez, amit itt művelsz. Pedig amúgy tetszik az oldalad :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 08:57:09

@demagofób: A 3. világ lakosságának nagy része nem is végez bérmunkát, tehát nincs is fizetése. Nagyapámnak sem volt, mégis jól éltek, amíg meg nem szabadították...

Echinaforce 2010.07.28. 09:00:49

Látom, néhány félreértés történt a kommentelők körében, nem Budapest legtávolabbi kerülete volt, 20km-es útról beszélünk. Borravalót így is kapott a taxis, mert nem számoltatom ki fillérre pontosan a visszajárót. nem a buszvégállomásnál akart kirakni, hanem a villamosmegállónál, ami kb 10 perc séta lett volna, míg körbemenni kevesebb, mint 5 perc. Ha megy a taxióra, akkor is a szigetre megyek, nem az Árpád-hídig, ezzel az erővel mehetnék villamossal is, ha sétálni szeretnék. A sor nem félórás volt, mindössze ha 2 percet álltunk ott. Nagyjából egy 10 perces kerülő miatt volt a balhé, amit megértek, hogy sok, de ő vállalta el a fuvart, én pedig fizettem érte, nevezzetek fillérbaszónak, de ha én nem hívom őket, akkor az adott estére -3000 forint a taxisnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 09:03:34

Ez a poszt engem a tegnapira emlékeztet. Kísértetiesen. Ti hogy vagytok ezzel?

Hosegawa 2010.07.28. 09:19:53

Van egy pizzéria az utcánk végén, MixeR vagy valami ilyesmi a neve, az a lényege, hogy van egy kb, 20 feltétből álló listájuk, arról akármennyi feltétet kérhetsz a pizzádra, akár kettőt, akár 18-at, akkor is csak ugyanannyiba kerül.

Nagyon meg vagyunk velük elégedve, nagyon kedvesek meg pontosak, finom a pizza és nem is drága 1.390 -ért.

Azt akarom ezzel mondani, hogyha meghirdették, hogy ugyanannyi pénzért annyi feltétet kérek amennyit akarok, és a taxitársaság is így reklámozza magát, akkor a taxis ezt tegye is meg.

Ahogy főnököm mondaná "Ez egy ilyen bicigli, és te felszálltál rá".

Echinaforce 2010.07.28. 09:24:28

@juhaszvik: Józanul a Hajógyárin? :) érdekes :)

juhaszvik 2010.07.28. 09:28:38

@Kitalátor feljegyzetei: én semmi hasonlóságot nem vettem észre. szerintem paranoiás vagy :)

@Echinaforce: azt meg úgy hogyan sikerült összehozni? :)

Bubu99 2010.07.28. 09:28:55

Szerintem egyértelműen a taxis volt a bunkó!
Mivel ő szolgáltat, akármekkora az ellenszenve is az utassal szemben, azt a szolgáltatást kell nyújtania amiért az utas fizet. Ha az háztól házig van, akkor háztól házig. Kár belekeverni az érzelmeket. 1 kilo kenyér a boltban 140 forint. Akkor is annyi, ha éppen 20 percet kell sorban állni és akkor is annyi, ha nincsenek a kasszánál. Ez a taxisra is igaz pro és kontra. Nem akarta elvégezni a szolgáltatást úgy, ahogyan az a megállapodásban szerepel. Mivel ő alkalmazott, vagy szerződéses munkaviszonya van, így rontotta a társaság jó hírét. Általában ilyenkor elveszik a kódját egy hétre, tehát addig nem tud dolgozni. Ha sok a panasz elbocsátják. Tehát az ügyfélnek igaza van. Az érzelmeket kéretik az ülés alá tenni, ha dugó van.

Én az utas helyében nem szálltam volna ki, míg vissza nem visz a bejárat elé. A taxisnak fontosabb lett volna a köv. fuvar. És még egy érdekes sztori.

Éjszaka taxival szerettem volna a külső Bécsi útra menni taxival a Római partról. Taxi jön: Kérdem óra nélkül 2500 forintért elvinne-e? Szó szerint az arcomba hahotázott. Oké, menjünk órával...próbált szóval tartani, de néztem az órát, sorompót kaptunk de az óra vadul számolt olyan ütemben, mint haladás közben. Így 5500 forint lett. Nem messzi benzinkútnál megálltunk, kérdem én hogy e neki, ha most adok 2500 at és mehet tovább, vagy hívom a társaságot és a rendőrséget is csalás miatt... jó volt neki, de miután kiszálltam elküldött az anyámba... érdekes mentalitás

cicmen (törölt) 2010.07.28. 09:30:08

Van egy Tele5-ös haverom, akinél szopással is lehet fizetni!
Áfás számlát is kérhetsz!
Persze ő is a parkolóig vinne, mert a bejáratnál cikis lenne rendezi a cehhet!

szépjuhászné 2010.07.28. 09:34:43

@atpijkamo: Próbálták, de az Alkotmánybíróság a vállalkozás szabadságát fontosabbnak tartotta!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 09:38:59

@cicmen: Hm szopással könnyű fizetni, de elfogad-e üdülési csekket és
számol-e rá áfát?

cicmen (törölt) 2010.07.28. 09:42:20

@horex: Melegkajás utalványt is elfogad (a cumit sorlhatjuk is ebbe a kategóriába) az áfa a csöcsörészés!

Echinaforce 2010.07.28. 09:43:47

@juhaszvik: úgy, hogy másnap utaztam vissza.

cicmen (törölt) 2010.07.28. 09:45:38

@Kitalátor feljegyzetei: Hozzá kellett volna tennem, hogy jobb nők fizethetnek így! Akkor nem tudnád játszani a hülyét!

PuruttyaIrto (törölt) 2010.07.28. 09:46:40

Na akkor PuruttyaIrtó rendet tesz, kiirtja a puruttyákat:

1. Nem vita tárgya, hogy ha 2777 F-ért ígérik a fuvart, akkor annyiból el is kell vinnie, és nem rakhat ki máshol csak a végcélnál. Aki ezen vitatkozik, az egy kis puruttya, akit vissza kell buktatni 7. osztályba, mert az alapvető természeti törvényeket nem érti.

2. Nem kell többet adni a taxisnak egy fillérrel sem, mint 2777 Ft, még akkor sem, ha a város egyik széléről visz a város másik szélére, udvarias volt, jófej. Nem kell! Aki mást mond, annak mars vissza a 7. osztályba, megtanulni, hogy 2+2 az 4, és mindig 4.

3. Az, hogy külföldön él nagyon is számít, mert a szövegkörnyezetből kiderül, hogy nyugati típusú kapitalista országban dolgozik, ahol az ilyen 7. osztályos témákat nemhogy a Homár fórumozók, de a taxisok, felszolgálók és állami alkalmazottak is tudják. A téma pedig az, hogy akitől a pénzed kapod azzal udvariasan kell viselkedni, mert ez az egész életed, az egész ország mozgatórugója. Ez alapszabály. Akitől a pénzt kapod, azzal udvarias vagy, még akkor is ha ő nem az veled. Egyetlen más lehetőséged van: nem fogadod el a pénzét, és akkor esetleg egy kicsit még udvariatlan is lehetsz. Minden politikust, BKV, MÁV Posta alkalmazottat, felszolgálót, taxist be kellene csukni egy szobába, és amíg nem tudja ezt a kapitalista alaptételt oda és visszafelé is elmondani, 40-szer egy perc alatt, addig nem szabadna emberek közelébe engedni.

4. Miért volt rendszerváltás kis puruttyák, ki tudja? Miért változtattuk meg a rendszerünket? Válaszoljatok csak kis puruttyák! Hadd hallom? Mi volt a fő célja? Na akkor elárulom: a fő célja a rendszerváltásnak az volt, hogy kapitalizmus legyen, mint USA-ban, NSZK-ban, Ausztráliában, hogy lehessen venni Adidas pulcsit, hogy lehessen venni Audit, hogy aki többet tanul, az többet is kereshessen, hogy legyen McDonalds. Tetszik, nem tetszik, leszarom, hisz senkit nem érdekel, hogy te nem ezt akartad, mégis megtörtént, és jobb ha tudod, kis puruttya, hogy magyarszarország a nyugati típusú országokat próbálja utánozni, olynok akarunk lenni, mint a "külföld". Amíg külföldön sok dolog már simán megy, például autó átírás angliában, addig magyarszarországban ezért szennvedni kell, hisz még nem értük el a "külföldi" szintet. Ezért aztán tisztelni kell azt aki nyugatni országból jön, hisz Ő okosabb nálad, mert már tudja, hogy hogyan kell okosan intézni a dolgokat. Ugyanígy tisztelned kell azt aki külföldön dolgozott, mint például engem, mert az már látta, hogy hogy csinálják az okosok, és te is profitálhatsz belőle.

Szóval ez van, sok kis puruttya fórumozó, ne támadjátok külföldről hazatért, bölcs földiteket, hisz ő már olyan tudás birtokában van, ami nektek is értékes lenne, ha végre elfogadnátok. Ne a post írót támadjátok, hisz ő abszolút korrekten járt el, hanem a rádiótaxinak írjatko panaszlevelet.

juhaszvik 2010.07.28. 09:50:46

@cicmen: nem vagyok képben, de a "jobb nők" kategória 2-3000 ezerért kicsit áron alulinak tűnik.
ha haverod ilyet mondott, akkor csak nagy a szája, és ő lenne legjobban meglepődve, ha ez megtörténne vele.
(amúgy nagyszájú taxis nem létezik)

cicmen (törölt) 2010.07.28. 09:54:01

@PuruttyaIrto: A taxisok tényleg megérik a pénzüket és még néhány szakma képviselői itthon! De! Azt ne próbálja bemesélni, hogy máshol nincsenek piti gengszterek, csak itt! Nem írta hogy mennyire külföld ahol éldegél! Vatikán?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 09:55:16

@cicmen: Eléggé sajátélmény-szerűnek tűnt a tájékoztatás, és a képedről nem igazán látszik, hogy jó-e nő-e vagy. A mai világban, pláne Pesten, különösen taxisoknál meg már semmi sem természetes...

juhaszvik 2010.07.28. 09:56:53

@PuruttyaIrto: te meg tanulj meg nem szelektíven olvasni , és vedd észre, hogy max 2-3 ember osztja a posztolót, a többi szerint jogosan háborodott fel.

de hát aki puruttyátlanítással foglalkozik, azt előbb utóbb megeszik.

cicmen (törölt) 2010.07.28. 09:58:15

@juhaszvik: Éjjel nem volt pénze a csajnak és megkérdezte, megoldható így is az ügy. Az volt! Mi nem reális a történetben? Vannak akik hobbiból csinálják!

cicmen (törölt) 2010.07.28. 10:01:45

@Kitalátor feljegyzetei:Miből gyanítod hogy saját élmény te kis süni? El vagy te tévedve haver!

vazze... 2010.07.28. 10:03:45

Csak hogy mennyire kevés az a 2777 Ft!

Tavasszal 22 ker(nagytétény) legvégétől 14 ker Örsig rendeltem. Semmi gond nem volt, azt mondta hagyja az órát és ha eléri a 2777 akkor kikapcsolja. Vazze majdnem a stadionnál volt mikor elérte. Onnan még 1 km a cél. Szóval azért nem olyan kevés az a 2777 Ft.

juhaszvik 2010.07.28. 10:04:14

@cicmen: ha valóban ezt történt, akkor a csaj nagy valószínűség szerint prosti volt.

hobbi, hogyne.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 10:06:33

@cicmen: Vannak akik hobbiból csinálják! "

A taxizást????

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 10:10:11

DoQ tv-n Jim Carrey munkássága megy
Leesek a fotelböl a röhögéstöl

upci 2010.07.28. 10:42:20

nemtaxizok... azérse!

Bubu99 2010.07.28. 10:43:47

@PuruttyaIrto: Nos ez tökéletes megfogalmazás. A fizetésért dolgozni kell, pont annyit, amennyire a fizetés szól, vagy annyit legalább.

mqqq 2010.07.28. 10:45:55

@Bubu99: Az 5500 valóban soknak tűnik, de az mióta új neked, hogy várakozás közben is ketyeg az óra? Jó reggelt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 10:51:42

tegnap is volt egy taxis poszt, nem?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 10:52:07

@upci: És taxizás nélkül hogy állsz a témához (@cicmen: témájához)?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 10:56:35

"Meddig megy el fix díjért a Rádiótaxi?"
- A végletekig.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.28. 11:03:29

Erről a friss ropogós posztról amúgy egy klasszikus juthat a kommentelő eszébe:

- 5000-é' mit vállalsz?
- Mindent.
- Akkó' gyerünk betonozni!

Blogopédus 2010.07.28. 11:05:50

Én eddig azt hittem, hogy a taxisok a korrektség mintaképei.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.28. 11:11:07

@Blogopédus:
Engedj meg egy kissé személyes kérdést:
Te eddig melyik bolygón éltél?

juhaszvik 2010.07.28. 11:18:56

@upci: sokan nincsenek döntéshelyzetben ezzel kapcsolatban

Ooorsi 2010.07.28. 11:18:57

Vagy ott van az a dialógus a Men In Black-ből.
Valahogy így:
K: A legtöbb földönkívüli beilleszkedet, becsületesen dolgozik.
J: Tudtam, hogy valami nincs rendben a taxisokkal!!
K: Mondom becsületesen dolgozik.
:D

juhaszvik 2010.07.28. 11:20:06

amúgy lehet annak a szónak szexuális kicsengése, hogy "döntéshelyzet"?

upci 2010.07.28. 11:21:03

@juhaszvik: még jó h a kivétel én vagyok, ehhhehhe :D

Blogopédus 2010.07.28. 11:21:50

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Irónián, ahonnan a vasalók is származnak.

upci 2010.07.28. 11:23:10

@juhaszvik: bizonyos értelmezésben... jah

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 11:27:55

@Kitalátor feljegyzetei:
abban a delben mikor syn bejelenti
kehet kicsit elobb, de mindenkeppem ,ielott a jomarok elmennek pizzazni ebed celjabol

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.28. 11:28:21

reklám: hívjátok a budapest taxit (4333333)
jó fejek a sofőrök, szinte mindenhová kijönnek 5 perc alatt (kivéve rákosborzasztón és tétényrettentőn hajnali 3kor)
mindenféle különleges igényt teljesítenek, törzsutaskártyával kedvezményesen visznek. ha pesten bulizok, és nincs kedvem a 908-as buszra 55 percet várni, akkor viszonylag olcsón hazavisznek budára, eddig mindig max. 2ezret kellett fizetnem. mindig adok nekik jattot, mert megérdemlik.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.28. 11:30:12

a taxis jó modorról tökéletes minta a GTA4-ben Roman Bellic taxisofőrjei, akik igényesen válogatott káromkodással beszólnak az utasnak.

juhaszvik 2010.07.28. 11:32:25

@Don Bandi: GTA4-et nem spoilerezni, amíg nem szereztem be egy jobb számítógépet :)

2010.07.28. 11:35:39

Ha a taxis azt mondja, hogy "Bájos kisasszonykák, megtennék, hogy innen legyalogolnak, mert ha lemegyek, vesztek fél órát, ami alatt vesztek két fuvart" - akkor elegáns lett volna, ráadásul biztos ki is szálltak volna az utasok. Így viszont paréj lett, és valszeg le is tiltották egy időre. Így tanulnak egyesek...

juhaszvik 2010.07.28. 11:41:19

@shitgun: aki erre nem jött rá magától (hogy legyünk kedvesek az ügyféllel), az nem tanul semmiből.
butaságra nincs más gyógyír, csak a csirkepaprikás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 11:48:06

@Don Bandi: "mindenféle különleges igényt teljesítenek"
Betonozástól a szopásig?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.28. 11:53:59

Most akkor megszoptatták diszkréten, vagy nem?

cicmen (törölt) 2010.07.28. 11:56:18

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Na ezt kár volt tennem, hogy hozzászólok! Többen szopógörcsöt kaptak! Sorry vagyok!

Bubu99 2010.07.28. 11:57:00

@mqqq: Nekem nem új, hogy van várakozási idő is, de azt kevesebbért mérik... lassabban számol olyankor a taxi óra nehezen jött volna ki a kemény 5-7 km 5500-ra

Lehet, hogy ez neked új, főleg, mivel az utazás ára km-ben van megadva... persze lehet jönni fórumozni kötekedési céllal is, de akkor ne butaságba köss bele

cicmen (törölt) 2010.07.28. 11:59:29

Nem baj itt a 12! Jön a dél van c. boldog rikoltozás! Jó szórakozást, én megyek dolgozni. (nem taxival, nem taxizni, nem szopni, nem szopatni)

Blogopédus 2010.07.28. 12:07:59

A szigeten is van olyan hölgy, aki fix díjért megy el.

mqqq 2010.07.28. 12:10:25

@Bubu99: Te meg tanulj meg szöveget értelmezni. Én is azt írtam, hogy az 5500 soknak tűnik, bár számít az is, hogy a külső Bécsi melyik része, milyen társaság és a nap melyik szakában. Akár össze is jöhet annyi ha szopás van. Te viszont csak annyit írtál csodálkozva, hogy jé, akkor is mért az óra, amikor a sorompónál álltatok. Erre reagáltam.

juhaszvik 2010.07.28. 12:10:49

kérnék egy Dé(l) hangot...

amúgy meg első!

cicmen (törölt) 2010.07.28. 12:11:04

@Blogopédus: Hát persze! És most jöjjön egy kis anál!

Bubu99 2010.07.28. 12:13:30

@mqqq: Nos, éjjel kettő volt. 10 perc a sorompóval együtt.

mqqq 2010.07.28. 12:30:26

@Bubu99: Maradjunk annyiban hogy az 5500 sok vót. A 2500 meg szerintem kevés. Bár óra nélkül valszeg másnak megérte volna. Ha hülye útvonalon megy, simán lehet 15 km Google Maps szerint, ha 240 a km díj, akkor az már eleve 3600 Ft + 300 alapdíj = 3900 + amit várakozni kell (pl. sorompó).

Én sose szoktam taxissal vitázni, ha gyanúsan nagy az összeg, akkor elkérem a taxióra blokkját + áfás számla, felírom a rendszámot, ha nincs rajta, megnézem otthon hány km volt, kiszámolom és utólag reklamálok a társaságnál. Így sokkal többet érek el, mert valószínűleg megválnak az illetőtől, a pénzt is visszatérítik és a helyszínen se kell hogy felbasszon az ideg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.28. 12:31:42

Mennyit kell várni még új postra a Homáron?

mqqq 2010.07.28. 12:35:21

@Don Bandi: Budapest taxival egy gáz van, hogy szétesnek a kocsik alattam. Nem, nem azért mert egy mázsa vagyok, hanem mert annyira nincs minimum követelmény a gépjárműre...

Én a kicsit drágább City Taxival szoktam járni (225 törzskártyával), viszont cserébe makulátlan, angolul beszélő sofőröket kapok (az mondjuk csak akkor fontos ha külföldivel vagyok), tiszta, új, tágas autókat és nem utolsó sorban a legtöbb címet fejből vágja a sofőr, azt is hogy hova esik a házszám. Nem véletlen, hogy sok-sok év tapasztalat a felvételi követelmény náluk. Ja, és minden autóban van kártyaolvasó.

Ha olyannal megyek, aki nagyon akar spórolni, akkor még a Taxi4 jöhet szóba nálam...

juhaszvik 2010.07.28. 12:41:28

@mqqq: te tolmácsnak használod a sofőrt? vagy miért fontos, hogy angolul tudjon, amikor külföldivel vagy?

közben összeállt a kép, hogy sok taxisofőr miért nem használ gps-t: mert az a legrövidebb úton viszi el a kijelölt címre. az meg ugye neki nem jó.

mqqq 2010.07.28. 12:46:34

@juhaszvik: nem, de ha valamit kérdez tőle, azért tudjon már nyögni rá egy választ. Vagy előfordulhat az is, hogy előbb szállok ki én.

Xezs 2010.07.28. 12:46:40

@PuruttyaIrto: "Ugyanígy tisztelned kell azt aki külföldön dolgozott, mint például engem"

Mindig csak a provokáció... De most nem jött be.

Ooorsi 2010.07.28. 12:47:36

@juhaszvik: ez mondjuk így nem igaz, mert a GPS-en is be lehet állítani, hogy legrövidebb út, vagy leggyorsabb vagy mittudomén (az a különbség, hogy mondjuk van egy útvonal, ami 5 km, de tele van 30as táblákkal, meg van egy útvonal, ami 10 km, de mehetsz főútvonalon ésatöbbi)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 12:48:44

@ColT: "Mennyit kell várni még új postra a Homáron?"

Ha ez a hétvégi, akkor közel 5 napot.

PuruttyaIrto (törölt) 2010.07.28. 12:50:46

@juhaszvik: látom, hogy sokan kiálltak mellette, nem is nekik írtam a dolgot, hanem annak a pár 7. osztályba visszabuktatandó puruttyának, aki például azzal jön, hogy ő fel szokta alkudni az árat. Alkudja ahová akarja, csak ne csorbítsa ezzel a poszt erejét, hisz senkit nem érdekel, hogy ő milyen kifordult elmebeteg szabályok szerint éli léetét, hisz itt kapitalizmusnak kell lennie, nem pedig felalkudásnak.

Meg ovlt egy kis puruttya, aki szerint ki kellett volna szállni és gyalog menni. Őneki is évismétlés a jutalma a 7. osztályban, ugyanis ki lehet szállni és sétálni, de ezt nem a taxis dönti el, hisz ő leszerződött ajtótól ajtóig.

Tehát én osztom a véleményed, de van itt egy két buktatni való puruttya rajtunk kívül sajnos.

PuruttyaIrto (törölt) 2010.07.28. 12:52:29

@Xezs: ha én prvokálni akartam volna, akkor te most nyüszítenél a sarokba összekucorodva és remegnél az idegességtől, kis puruttya.

Én sak leírtam korrektül, hogy kapitalizmus felé megyünk, így mindenkit aki akadályozza ezt azt vissza kell buktatni 7. osztályba, hogy elmagyarázzák neki újra a pénz hatalmát.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 12:53:15

@shitgun: "Ha a taxis azt mondja, hogy "Bájos kisasszonykák, megtennék, hogy innen legyalogolnak, mert ha lemegyek, vesztek fél órát, ami alatt vesztek két fuvart""

Nem tudjuk mit modott, csak az egyik fél verzióját hallottuk. Akár ezt is mondhatta.

PuruttyaIrto (törölt) 2010.07.28. 12:55:47

@atpijkamo: nincs igazad. A kapitalizmus lényege: az ügyfél legyen elégedett.

Ez az ügyfél elégedetlen, tehát a taxis mindenképpen hibázott, hisz nem a kapitalizmus szabályai szerint járt el.

Ha sarkítani akarnám, azt is mondhatnám, hogy mivel magyarszarország a kapitalizmus felé tart, elvileg ez már bizonyos fokú kapitalizmus, ezért a taxis a magatartásával ezt a rendszert megkísérelte megdönteni, így rendszerellenes. Na jó, ez már tényleg nagyon sarkított kevesen fogják felfogni :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 12:58:41

Az indiai hajóbontó munkásoknak is el kellene magyarázni a kapitalizmus lényegét. Napi egy dollárért, védőfelszerelés nélkül dolgoznak napi 12 órákat 40 fokban, azbeszt, olaj és mindenféle mérgező vegyianyagok társaságában. Dehát ők vállalták, tessék lelkiismeretesen végigdolgozni a munakidőt! Ja, mit is beszélek, azok a szerencsétlenek kidolgozzák a belüket, betegen is dolgoznak, nem akarják elveszteni a munkájukat, minden felszabaduló helyre tíz jelentkező akad.

juhaszvik 2010.07.28. 13:01:55

@Ooorsi: olyan opció van a gps-en, hogy fuvaronként úgy egy ezrest termeljen a hosszabb út megválasztásával? :)

@mqqq: ne érts félre, én úgy gondolom, hogy minimum angolul mindenkinek tudnia kellene (vidéken: kéne), de a fontos szót használtad, ami itt a homáron jelentős szerepet takar.

@PuruttyaIrto: amúgy miért pont 7. osztály?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.28. 13:04:34

@atpijkamo: Akkor már majdnem ott tartanak, mint az átlag magyar vállalkozó. :)) Csak őket nem baszogatja mindenki, hogy milyen rohadékok.

mqqq 2010.07.28. 13:05:51

@juhaszvik: amire te gondolsz, az a FONTOSCH!!!

Xezs 2010.07.28. 13:07:28

@atpijkamo: Az indiaiakat kár idekeverni, semmi közünk hozzájuk. Nem mi tehetünk arról hogy nekik szar, szóval lapozzunk.

juhaszvik 2010.07.28. 13:12:16

@atpijkamo: minden tiszteletem azoké, akik családjuk megélhetésének biztosítása érdekében minden munkát elvállalnak.
viszont az jutott eszembe Indiáról, hogy miért vállal valaki egy olyan világban sok gyereket (vagy akár egyet is), ahol nem biztosított azok ellátása? miért kell 8-10 gyereket összehozni nyomorult körülmények között? értem én, hogy "sok gyerek, sok boldogság", de (persze nem feltétlenül) él a "sok hülye, sok gyerek" összefüggés is. ám de ez már elég távol került a témától...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.28. 13:12:36

@Xezs: Ők sem tehetnek róla, hogy nekünk mirét szar... arról mi tehetünk...
De nem fogunk.

juhaszvik 2010.07.28. 13:13:46

@mqqq: fonetikuschan írtam le :)

Xezs 2010.07.28. 13:15:34

@enamel: Nekem nem szar, öröm-bódottá van.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 13:17:25

@juhaszvik: Ezen én is sokat gondolkoztam. Egy faktor a tudatlanság, a védekezés hiánya. Másik faktor a vallás, tradíciók. Aztán meg a sok gyerek amolyan nyugdíjbiztosítás, hogy öreg korára ne haljon éhen.

Az miért is baj, hogy távol kerülünk a témától? Szerintem ebben a posztban nincs túl sok potenciál.

A focivébé befejeződött már? Argentína nyert?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.07.28. 13:24:19

@atpijkamo: Igen! Annak hogy ha alkalmi kurválkodásból élsz külföldiekkel, mert másból nem tudsz, és ők csak gumi nélkül csinálják, vagy hogy orvost csak akkor látsz ha eladod az egyik vesédet, továbbá hogy a tablettya annyiba kerül, mint amennyiből amúgy vagy két hónapig eltengődsz, ezeknek nyilván semmi szerepe nincs benne.. tudatlan vadbarmok ezek! Meg még milyen hülyeségekben is hisznek!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.28. 13:24:43

@atpijkamo:
A vuvuzela-szezon már véget ért.
Most uborkaszezon van.

panjabi 2010.07.28. 13:27:11

Ezek a liberális kurvák miért nem mentek inkább gyalog? Biztos ráizgultak a kiéhezett kotonfejű impotens taxisra, aki nem tudott mit kezdeni a helyzettel és inkább ki akarta rakni őket! Menj haza külföldre és ott majd elvisz rázni a picsádat valami rozzant török bevándorló taxis!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 13:29:08

@mqqq:
Mé kell nyelvet ismerő sofőr?
Ércse hogy ti mit beszéltek, vagy te nem beszélni madzsar?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 13:35:02

@panjabi: E szép vót, bár kissé Lkapatod magad!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 13:38:41

@juhaszvik: Gondolkozz akkor még egy darabig! Ha utána is olvasol, fogysz találni még pár demográfiai paradoxont. Ha meg szétnézel a (4-) 8-10 gyerekesek között, akkor fogsz igazán meglepődni...
Értelmiségiek, diplomahalmozók, nem is mind vallásos, többeknek tévéjük is van és mégis vállalják azt, hogy megharmadolják, megnegyedelik, akár meghetedelik az egy főre eső jövedelmüket, és ezzel több nagyságrenddel kevesebből élnek meg, mint az alacsonyabb végzettségűek. Nem mondhatnám, hogy szegényebbek, mert ami kell, az meg szokott lenni, a dogmatikus szociológia meg a birtokolt javak alapján állapítja meg a szegénységet.
Nem telik nekik viszont:
- kocsmára (egy fél + egy sör + egy doboz cigi + 200 Ft az automatába, amit primitívék naponta beáldoznak, nekik legtöbbször meghaladja az egy napra jutó egy főre esőt, a lakásrezsin és a lakáshitel-törlesztésen felül)
- taxira
- éttermi étkezésre
- külföldi mobilnetezésre és csilivili mobilokra (kivéve, ha cégesként tudják elszámolni)
- Utazási irodákra (esetleg a nagyobb gyerekeket fenyegetik, hogy kiküldik őket az ÁtkúrToursszal Tanganyikába bivalyokat ivartalanítani, hátha nem hozzák vissza...)
- Flancrendezvények (flancbálok, flancversenyek, flancmegnyitók) belépőire

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 13:39:41

Egy skótdudás ezredes belép a helybéli gumijavítóhóz. Kinyitja táskáját és kitesz a pultra egy használt, szakadt óvszert.
- Uram, ezt szeretném megvulkanizáltatni!
- Ezredes úr! - hökken meg a boltos. - Ez körülbelül negyven pennybe kerülne. Ötvenért pedig már lehet újat is kapni.
- Meggondolom a dolgot, uram - mondja az ezredes, és elcsomagolja a gumit.
Másnap újra felkeresi az üzletet, ismét előveszi az óvszert és azt mondja:
- Uram! Megbeszéltük az ezreddel a dolgot. A fiúk mégis inkább a vulkanizálásra szavaztak!

juhaszvik 2010.07.28. 13:41:34

@enamel: azért vannak 1,1+ milliárdan az indiaiak, mert egyesek alkalmi kurválkodásból élnek, és mert drága a tabletta?

és a kultúra/hit/vallás igen is közrejátszik a szegénység-sokgyerek témában, szerte a világon van rá példa, itthon is bőven.

kerítésszaggató betonalkoholpista 2010.07.28. 13:49:05

Van a régi mondás is, hogy úgy beszél, mint egy kocsis, - szóval a kocsis ha bunkóparaszt, nem meglepődni rajta, ha meg nem az, hát jééé, mik vannak

juhaszvik 2010.07.28. 13:50:11

@Kitalátor feljegyzetei: nem értem, hogy mit akarsz mondani nekem. én azt feszegetem, hogy aki nem teheti meg, hogy gyereket vállaljon (fenn áll a kockázata, hogy nem tudja eltartani), az miért teszi?
hogy jön ide az amit mondtál?

pár szó Indiáról (forrás - wiki): "Az ország lakosságának 64,8%-a rendelkezik alapműveltséggel ... India lakosságának 39,1%-nak van biztos állása."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 13:50:15

@enamel: Vannak még olyan tudatlan vadbarmok is, akik pl. a szabad versenyben hisznek...
@juhaszvik: A kultúra/hit/vallás vs. szegénység összefüggésben csak remélni merem, hogy nem azokra(!) gondolsz, akiket a pénz jobban szeret...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.28. 13:50:50

Az volt már, hogy mennyit kell itt várni egy új posztra?

juhaszvik 2010.07.28. 13:58:41

@Kitalátor feljegyzetei: rejtélyeskedésben nagyon ott vagy, mert az "azokra" nekem nem mond semmit, de ha a témát megvizsgáljuk, akkor nem tudom, hogy miképp jöhet szóba valaki, akit a pénz jobban szeret...

akikre gondoltam azok a szegényebb népcsoportok, akiknek például a Vatikán azt üzeni mondjuk Afrikába(n), hogy a fogamzásgátlás rossz dolog, és ne használjátok.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 13:58:49

@juhaszvik: "India lakosságának 39,1%-nak van biztos állása."

Akkor előttünk járnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 14:00:02

@juhaszvik: Azt akarom neked mondani - minden megbántás nélkül - hogy amit leírtál, az egy drágabolgárúr szintű bulvárközhely, ugyanis az élet, a gyermekvállalás nem csak ennyi. Sem Indiában, sem itt. A gyermekszám és a családi kulturális színvonal között egyre nyilvánvalóbban rajzolódik ki az a bizonyos U-alakú görbe.
A Wiki sohasem volt híres a megbízhatóságáról, bizonyos szócikkei hamisak, mások meg csúsztatnak, ismét mások meg tudatlanság következményei. Kíváncsi lennék, hogy pl. Skócia lakosságának hány %-a rendelkezne az indiai szubkontinensen a létfenntartáshoz és a társadalmi létezéshez valóban nélkülözhetetlen "alapműveltséggel"! Erős a gyanúm, hogy a nem tisztelt szócikkszerkesztő az angol nyelven történő írás-olvasást tekintette alapműveltségnek...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 14:00:38

@juhaszvik: "Az ország lakosságának 64,8%-a rendelkezik alapműveltséggel"

Ha ez a helyesírást is magában foglalja, akkor a homározók előtt járnak.

Ooorsi 2010.07.28. 14:00:48

@atpijkamo: na ne dramatizáljuk túl azért :D

Xezs 2010.07.28. 14:01:24

Sok vallás tiltja a gumióvszert, legalábbis nem helyesli. A pápa is mindig elmondja a hülyeségeit a témáról aztán aki hívő az általában betartja, aki meg egy kicsit is konyít a családtervezéshez az magasról leszarja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:02:16

@atpijkamo:
az meg eszedbe sem jutott, hogy letezik apai es anyai osztom
egy gyerek az bp;dpgsag
a szegenyektolsem vehetjuk el ezt a jogot
eletem legboldogabb napja volt mikor a fiam megszuletett
aki nem erzi at a gyerek milyen csoda az ne szuljon akkorse ha kogazdag

Ooorsi 2010.07.28. 14:05:15

@juhaszvik: nyilván az afrikai sokgyerekesek egy barlangban tákolt rádión próbálják venni a Vatikán Rádió adását, és gondolja úgy, hogy ez az érthetetlen nyelvű pasas arról beszél, hogy ne védekezzenek gyermekáldás ellen :D

Már elnézést, de szerintem a nevezett réteg szarik a Vatikán nézőpontjára.

Módosítok: nem is hallott róla.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:05:18

de ebben a temponam 100-200 ev es nem lesz magyar
/nincs hazassag, aki tud kulfoldre megy, aki gazdag az nem akarja magat letkotni gyerekkel, aji szegeny nem tud gyereket valllani
csak gratulalni tudok/

Xezs 2010.07.28. 14:06:14

@hagyma: Az ember nem azért ember mert uralkodni tud az ösztönein? Utcán haladva napi 5 embert biztos tarkónbasznék csak úgy ösztönből, dehát ember vagyok, társadalomban élünk.

Gyerekvállalással meg akkor van baj ha ésszerűtlen. Ha valaki minimálbérből tengődik az ne vállaljon 10 gyereket mert nem fogja tudni megadni nekik azt ami a normális fejlődésükhöz kell (nem N900-as Nokiára gondolok hanem kajára, tananyagra, stb).

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.28. 14:06:14

@juhaszvik: nincs meg véletlenül az Episodes from LC bővítmény? mert nekem csak az hiányzik.
@mqqq: eddig csak tökéletes műszaki állapotban levő kocsikat raktak a popsim alá. néha kifogtam mercit meg bmw-t is. de nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy roncsok is vannak köztük. ettől függetlenül jó a szolgáltatás, és nem olyan irtózatosan drága. némelyik sofőrrel jókat lehet beszélgetni.
@Kitalátor feljegyzetei: ennyire azért nem. de arra nem vennék mérget, hogy nem lehet a kocsiban pelenkázni és diszkréten szoptatni.

kerítésszaggató betonalkoholpista 2010.07.28. 14:09:06

Lenéztem a kishídhoz, és mivel még nem volt éjfél sem, így semmi sor nem volt.Na akkor őt is meg fogja baszni az APEH!Nem kell többet adni a taxisnak egy fillérrel sem, mint 2777 Ft,te kis süni. El vagy te tévedve haver!A legtöbb földönkívüli beilleszkedet, becsületesen dolgozik.Mindig adok nekik jattot, mert megérdemlik.Többen szopógörcsöt kaptak! Sorry vagyok!Az ügyfél legyen elégedett!!!!

Xezs 2010.07.28. 14:09:13

@Ooorsi: LOL azért te is jól kiforgatod az ember szavait. Amit írtam az egy példa volt, nem kell ráhúzni az egész emberiségre.

Csupán azt mondtam hogy a vallás sokszor gátló tényezője az ésszerű mértékű gyermekvállalásnak. Természetesen van egy még nagyobb gátló tényező, ez pedig a tudatlanság. Az általad említett példában inkább ez játszik szerepet.

(---Flúgos Buszos---) 2010.07.28. 14:09:26

De elmennék taxisnak Budapesten

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 14:09:42

@juhaszvik: Speciel a Vatikán nem azt üzente, hanem azt, hogy a félrebaszás káros a lelki üdvösségre - és mellesleg a testi- lelki- szociális egészségre. A Föld népességének robbanásszerű növekedése véletlenül szépen egybeesik a fogamzásgátló szerek és eszközök globális elterjedésével. Használatuk ugyanis csak a meséskönyvek, meg a jól meggyőzhető egységsugarú fogyasztók szerint családtervezési célú. A fogamzásgátlók használatának a valódi célja a promiszkuitás következményeinek részbeni csökkentése, az engelsi alapú genderizmus kibontakozása által megvalósuló "szép új világ" eljövetelének elősegítése. Egy olyan világé, amelyben az emberiség ha nem is képes "fölemelkedni" a hímnős csigák szintjére, de legalább a fekete özvegy pókok és az imádkozó sáskák szintjéig eljut...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2010.07.28. 14:10:59

@juhaszvik:
"@PuruttyaIrto: amúgy miért pont 7. osztály? "
Mert akkor osztalytarsak lesznek ...

Xezs 2010.07.28. 14:11:47

@Ooorsi: Ja bocs ez nem nekem jött de igazából nem is baj hogy reagáltam rá.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 14:12:39

@atpijkamo: Nálunk mennyi, olyan 20-25% körüli?
@Don Bandi: Az nem különleges igény, olyanokat saját (sőt: kölcsönkért) autóban is lehet...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:14:59

@Xezs:
holvan mar a 10 gyerek
mar a ciganyoknal sincs
nem ugy gondolom eluralkodott az utobbi 20 evben kulonosen, a fiatal vagyok 30 eves koromig tanulok, bulizok tandijat nem akarok fizetni, bebaszok, megdugok akit lehet, koltok mindenre, mobilra computerre stb.
de nem a gyerekemre
majd egyszer
talan
most inkabb elmegyek taxiva aszigetre hol bebaszunk, pacsalom a penzt megveszem 30 evesen az uj PC jatekot es nyomom neki
lizinfelek kocsit mert meno leszek
mekit eszek es pizzat
hat en innen igy latom
/nem kell hozzatennem jogy tisztelet a kivetelnek, aki inkabb csaladban gondolkodik es nem pacsalja a penzt
koszonom a figyelmet

Ooorsi 2010.07.28. 14:19:10

@Xezs: nyilván sarkítottam, ahogy Ti is.
Egyébként meg nem az a baj, hogy 10 gyerekük van, hanem hogy az életforma öröklődik.

Nem úgy van, mint a szuper hálivúdi produkcióban, csórógyerek, tanul, kitör, gazdag lesz -akkor semmi baj nem lenne a 10 gyerekkel.
Ugyanazt az életformát követik.

juhaszvik 2010.07.28. 14:19:28

@Kitalátor feljegyzetei: elbeszélünk ám egymás mellett. én csupán annyit állítok, hogy nyomorban nem kell gyereket szülni. egy szót nem szólok az U görbe másik száráról.
tehát amennyiben nem értesz egyet az állításommal, akkor mond azt, hogy "de, a nyomorban élők szüljenek minél több gyereket".

@Ooorsi: milyen lenne a világ, ha az emberek nem csak rádióból hallanák az egyház álláspontját... (eddig irónia)
nekem úgy rémlik, hogy a katolikus egyháznak nagyon komoly befolyása van Afrikában és Dél-Amerikában (mondhatni sokkal nagyobb mint Európában). csak mert mi a neten/tévében hallunk erről... szóval nem elbagatellizálni a dolgot...

@Don Bandi: nekem meg a komplett játék nincs meg + vas sincs, amin futna :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:24:23

@juhaszvik: szegeny embernek is joga van hogy gyereket nevelhesen
nem erted?
nem veheted el a jogat az elettol, es a gyerektol
esetleg ha nem 10 millios fizetesek ropkodnenek jutna nekik segitseg
de a magyarok szokas szerint atestek a lo tuloldalara

Ooorsi 2010.07.28. 14:25:23

@juhaszvik: najó, hát dél-amerikában még a pálmafák is katolikusak ez nem téma.
És nyilván igazad van, a misszionáriusok sok és hasznos munkát végeznek, orvosi ellátás, oktatás stb, de szerintem kicsit naív dolog azt hinni, hogy a fekete kollégák a katolikus egyház okán ne védekeznének.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 14:25:48

@Kitalátor feljegyzetei: "Nálunk mennyi, olyan 20-25% körüli?"

A magyar foglalkoztatottság, vagy a homározók alapműveltsége?

Szerintem azért mindkettő ennél kicsit magasabb.

juhaszvik 2010.07.28. 14:26:01

@Kitalátor feljegyzetei: :) már majdnem azt hittem, hogy komolyan gondolod amit írtál :)
amúgy a témának nézz alaposabban utána, mivel az egyház elutasítja még az óvszer használatát is.
a népességrobbanás-fogamzásgátlás meg olyan összefüggésben van mint a szúnyog és a szúnyogriasztó, teljesen félrebeszélsz :)

@hagyma: csak ez a két véglet van? (pénzt szóró majmok vs családban gondolkodók)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:27:19

@atpijkamo:
erre a baromsagra meg nem is reafaltam
gen ez volt az eszunkben a nekemmel
gyere annyul vallalunk gyereket, mert hipp hopp eltelik 40 ev oszt lesz aki eltart
hat ez beteges

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 14:30:55

@Ooorsi: A vatikán nem elefántcsonttoronyban ül és osztja az észt. Képzeld, a papok kimennek az emberek közé és prédikálnak. Misszionáriusok elmennek távoli és veszélyes vidékekere. Tanítanak. Stb, stb.

(Nem mintha ezt az agresszív viselkedést támogatnám.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:33:10

@juhaszvik:
sajnos egyre inkabb csak 1 veglet van
ne mond hogy nem latod mar az 1 gyerekis nagy dolog a 2 meg csodaszamba megy
de 10 milleres kocsi a haz elott,, meg nyaralunk evente tuneziaban
nekem 8
a mi vilagunk mas volt
en mar gyerekben enm gondolkodom kozel az 50-hez, mar az unokat varom

mifelenk azert sokkal fiatalabban szulnek a janyok
kb mint nalunk a 70-es 80-as evekben
de hat ahhoz felelosseg is kell
nem tudok kimenni minden hetvegen a dizsibe nyaron hemperegni a szigetre meg a balcsira
ez a felelosseg eltunk 80%ban

nekem sikerult megoldanom kitomboltam magam 23 eves koromig aztan nekilattunk a csaladalapitasnak es nem bantam meg
sot
de most neztem a videot meglett ferfiak sorban allnak a 15 ezres starcraftert
mas ez a vilag mint amit en szerettem
itt azert mas
itt a tinik alszanak a bolt elott

juhaszvik 2010.07.28. 14:34:43

@hagyma: jogok és kötelességek. mindenkinek joga van gyereket hozni a világra, viszont kötelessége felelősen gondolkodni.

@Ooorsi: nem tudom, hogy hány embert befolyásolt a kijelentésével, de attól még felelőtlenség, hogy ezt állítja egyház...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 14:37:02

@hagyma: Ne haragudj, de nem nagyon értem mit akarsz mondani. Ahogy általában. Ha tagolnád valahogy a mondanivalódat, helyesírást, írásjeleket, nagybetűket, ékezeteket használnál, mint a többiek, akkor nem tennék az elütések ennyire értelmetlenné a szövegedet.

Ha a nyulakra gondolsz, valóban, nagyon sok utódot nemzenek. De vannak ragadozóik és élősködőik is, és így kialakul egy egyensúly.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:38:05

@juhaszvik:
igen ami abban is all, hogy esetleg nem csak a sajat szorakozasomra szorom a penzt hanem gyereket nevelek
uppsz
csak akkor nem rugokba hetente ketszer, nem cigizek
kis kocsit veszek, ne adj isten bkv-zok
es dolgozom, nem a negyedik felesleges diplomamra hajtok
vagy ha nagy a tanulasi vagy akkor dolgozom mellette
nekem ez a felelos gondolkodas
es akkor meg a jatekgepek, a markas cuccok
jo is az
de emellet tuti nem megy a gyerek
naturlich

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.28. 14:39:14

@atpijkamo: Ahogy elnézem, nem akarja magát Szily megerőltetni...
Aztán meg hisztiznek, hogy sok az off :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:42:15

@atpijkamo:
en az osszes elutesemmel nem irtam le annyi baromsagot amit neked sikerult az eltelt 2 napban
nem irok ezkezettel
nem hasznalok nagybetuket
a helyesirast nagy valoszinuseggel jobban ismerem mint TE
ha nem ertetted, mert nem megy
leirom meg egyszer

nincs olyan idiota aki azert alapit csaladot, hogy de jo lesz majd 40 ev mulva eltart a fiam
a Te agyadban maximum
ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:44:19

@ColT:
ez nem off komoly tarsadalompolitikai kerdesek a taxisoktol kezdve a szopason at a csaladalapitasig

mar neked is el kell gondolkodni a dolgon
hehe
mar az utolson

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 14:44:32

@juhaszvik: Az U-görbe első szára viszont kb. annyira "természetidegen", mint az, hogy erős inger taszít, gyenge inger vonz.

@atpijkamo: A biztos munkahellyel rendelkezők számára gondoltam, de a magyar nyelven írni-olvasni valóban képes homározók száma sem sokkal magasabb (és nem a véletlen elütésekre gondolok).

@juhaszvik 2010.07.28. 14:26:01:
Kivételesen komolyan gondolom, olvasd csak el még egyszer: "Speciel a Vatikán nem azt üzente, hanem azt, hogy a félrebaszás káros a lelki üdvösségre - és mellesleg a testi- lelki- szociális egészségre." Tudatom továbbá, hogy az óvszer a fogamzásgátló eszközök kategóriájába tartozik. Én egyébként már azon sem tudnék meglepődni, ha - bár odaírtam a "véletlenül" szót - kiderülne, hogy egyes vegyi konszernek a korábbi inszekticidekre rezisztens génkezelt szúnyogokat szaporítanak, amelyeket csak az ő szerükkel lehet eredményesen gyéríteni. (Lehet, hogy most adtam ötletet a BP-nek a feltámadásra?)

juhaszvik 2010.07.28. 14:44:36

@hagyma: ha szerinted a "10 milleres kocsi a haz elott,, meg nyaralunk evente tuneziaban" a jellemző a mai fiatalokra, akkor szeretnélek figyelmeztetni, hogy kevés mintaszámból nem érdemes következtetéseket levonni. Sherlock Holmes (A. C. Doyle) is mondta: "It is a capital mistake to theorize before one has data."
én 27 éves vagyok, és úgy gondolom (velem egykorú ismerősömmel együtt) felelősséggel gondolok a jövőmre, valamint az esetleges jövőbeli családom jövőre, és épp ezért nem lennék hajlandó sok gyereket "csinálni" erre a világra.

Ooorsi 2010.07.28. 14:46:34

@hagyma: szerintem tök nincs igazad.
23 éves vagyok, októberben férjhez megyek (3 éve vagyunk együtt, 2 l, amint lehet, szeretnék gyereket is, minumum 2t. Megteremtettük a körülményeket, van munkám, lakásunk, van egy diplomám, jövő ilyenkorra valószínűleg lesz még egy.
Egyedül lennék ezzel? Nem hiszem.

(aztán most majd jöhetnek a fikázások, hogy jajj, hülyevagy, nem tudsz semmit az életről, 1 év múlve elválsz, mert fiatal vagy, blablabla - persze mert ha várok 10 évet és akkor csináljuk ezeket, akkor minden máshogy lesz, nem? Vagy még kurassam körbe magam 5 éven át, hogy biztosan megtaláltam-e az igazit? Hagyjuk máár!)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 14:47:21

@hagyma: Nem tudom mennyi baromságot írtál, mert nem olvasom a hozzászólásaidat. Nagyon fárasztó olvasni.

Az a tény, hogy a szegényeknél a gyermeknemzés egyik mozgatórugója az, hogy legyen aki öreg korára eltartsa, az én maximális agyamtól teljesen független. Olvass utána!

Ooorsi 2010.07.28. 14:48:48

@Ooorsi: 2 l: két éve élünk együtt - nem tudom hogy sikerült 2 litert írnom :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:51:39

@juhaszvik:
nem csak a fiatalokrol beszeltem, akikre ez jellemzo, azok sem nagyon vallalnak gyereket
fiatalokra inkabb a penzszoras jellemzo
ram is az volt, de akkor kisebbek voltak a tetelek

sok gyereket nem is kell -1-2-ot illik
es szerintem most vagytok korban
a fiam is 27
nyaggatom is
nala az a baj hogy meg nincs meg az igazi
ilyen is van
meg olyan is hogy kenyelmi szempontok miatt nem vallalnak
nincs 2 egyforma eset
de hogy a lakossag csokken az tenyallas:)
az is hogy 10-15 evvel kitolodott a gyerekvalllasi ido

ja es rogton hozzateszem, mindenkinek teljesen szuveren joga ekdonteni vallal-e gyereket es mennyit
nekem meg szuveren jogom az "uj korrol" velemenyt mondani
es szuveren jogunk eszmet cserelni, mert nincs uj poszt:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 14:52:47

@juhaszvik: "felelősséggel gondolok a jövőmre, valamint az esetleges jövőbeli családom jövőre"
Dicséretes. A jövőbeli családod kultúrán belüli jövőjéhez viszont legalább 2,7 gyereket kellene felnevelnetek...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 14:52:52

@Kitalátor feljegyzetei: :))

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21006.pdf
Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2010. április-június
2010 II. negyedévében a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 779 ezer fő volt, 0,5 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 18 százalékkal, 473 ezer főre nőtt, ami 1,5 százalékponttal magasabb, azaz 11,1%-os munkanélküliségi rátát eredményezett.

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf001.html
2009 3781900 49,2%

juhaszvik 2010.07.28. 14:53:09

@Kitalátor feljegyzetei: ez teljesen igaz az U első szára tényleg természetidegen, már legalább is evolúciós értelemben. de egy kommentben kiállni az evolúció és az egyház mellett kicsit furcsa :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 14:54:41

@hagyma: ... pedig még mindig nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy a nyugdíjbiztosítók tartanak el, amikor azt a pénzt el ők is tudják csalni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:55:17

@Ooorsi:
azt mondod nincs igazam?
hat ezt mondtam
ez a normalis
23 vagy hazasodtok
3-4 even belu akartok 2 gyereket
errol pofazok
es ehhez bizony le kell mondani 1-2 dologrol, de hidd el megeri
@atpijkamo:
sokat
gorgess csak nyugodtan
ott az efer kozepen van az a bigyo
@ColT:
helyes
@Kitalátor feljegyzetei:
meg tudnam kezratetellel de szarok bele:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 14:57:43

@Ooorsi:
Ha gondolnád mennyi magas labda van az írásodban....

Na, de nem adok ötleteket másnak
:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 14:58:15

@Kitalátor feljegyzetei:
Tae is komolyan azt hiszed ,hogy 23 evesen azert vallaltunk gyereket, hogy majd oregsegunkre eltart
fel is kotnem magam ha ra lennek szorulva
en dolgoztam egesz eletemben, most is dolgozok
2 orszagbol fogok nyugdijat kapni, ami olyan 3 ezer dollar lesz 12 ev mulva
meg Mary is tesz hozza 2-ot
inkabb en fogom az unokakat segiteni
de ha valaki 23 evesen elfonti, legyen gyerekunk es 0.000001 %=ban is felmerul, mert jo lesz oregsegunkre az nem szazas

Ooorsi 2010.07.28. 15:00:30

@hagyma: Azt mondom, hogy azért nincs igazad, mert nem mi vagyunk a fehér holló a magyar valóságban, akik így akarnak élni - hozzáteszem, számomra is ez a normális.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:03:51

@Ooorsi: nem is gondoltam
de azert Teged a beirkalasaid alapjan egy atlag 23 evesnel komolyabbnak gondolak
he nem is feher hollo
de minimum szurke:)
ez bok volt
de nem kell felni nem hagyom el Maryt:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 15:09:16

@juhaszvik: B+!Keress már újabb brossúrákat!
1. "Az U-görbe első szára viszont kb. annyira "természetidegen", mint az, hogy erős inger taszít, gyenge inger vonz." Ez azt jelenti, hogy az a természetes, hogy a létfeltételek javulásával csökken az utódszám. Ami ettől több és emberi és újabb felismerés, az az, hogy van másik szára is annak az U-nak.
2. A (katolikus) egyház és az evolúció viszonyáról talán nemcsak a nagypapa marxista-leninista füzeteit és a mama Őrtorony újságjait kellene lapozgatni, meg Kuruc.infót olvasgatni.

@atpijkamo: Ebből a mi 37,8 %-unkból - szemben az indiai 39,1%-kal - mennyi a biztos munkahely?

Xezs 2010.07.28. 15:11:42

@hagyma: Ezt most nem mondod komolyan hogy 10 millás fizetések röpködnek idehaza? Jó rég jártál itthon ha így gondolod. Meg még ha így is lenne, mi köze lenne ahhoz hogy valaki csóró? A csórók legtöbbször nem tesznek lófaszt se azért hogy ne legyenek csórók. Ülnek aztán várják hogy valaki megsegítse őket, de a saját sorsukat kézbe venni az már büdös.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 15:12:50

@Kitalátor feljegyzetei: Én 49%-ot láttam nálunk, de elképzelésem nincs, mennyi ebből a biztos állás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:17:58

@Kitalátor feljegyzetei:
a 11.1 szazalekbol5 dolgozik feketen
@Xezs:
dehogy gondolom, azt akartam mondani egy eleg szuk reteggel igen elszaladtak a jovedelmek
en nem tudom, de azt tudom bizonyos esetekben nehez a sajat sorsod a kezedbe venni
a hypergazdagok segithetnenek
/mint agogy itt meg is teszik/
csak a most felkapott peldat mondom
a fof-fo bankarnak kell 8 millio havonta?
meg amerikaban sem keres annyit a hasonlo pozicioban levo
jo tudom, csepp a tengerben
de sok a csepp
ha 2-re lecsokkentik meg jol el
evi 72 millerbol bizony lehet segiteni par falun es iskolan
a banyaszokat elzavartak a picsaba, ha BKV-s mond fel kap 12 milliot
jo ez igy?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 15:18:41

@hagyma: "na vegre van uj poszt"

Szerintem csukd be az üveget, ma már eleget ittál. Amikor érteni amit írsz, az akkor is hülyeség.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 15:20:27

@hagyma: Nem akarlak stresszelni, de még egy-két mesterségesen generált pénzügyi válság, és baszhatod mindkét nyugdíjadat! Ott is, itt is. Ja, hogy még nem volt olyan? Semmit nem jelent.
A vonatkozó kor környékén több ok is lehet a gyerekcsinálásra (lakástámogatás, defekt, véletlen, stb). Nálunk az volt, hogy szeretjük egymást, és ez olyan jó, hogy tovább kellene adni. Nem blogot írtunk, hanem igyekeztünk továbbadni az életet és a szeretetet, mert az jó...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:20:44

na politikat, szopatast es taxit befejeztem
megyek reggelizni
rantotta bacon kobasz meleg biszkit kv sult krumpli

Xezs 2010.07.28. 15:22:11

@hagyma: Egyébként atpijkamo nem mond hülyeséget. Neked elképzelhetetlen de tényleg van olyan társadalmi modell ahol a fiatalok tartják el családon belül az időseket. Főleg olyan helyekre jellemző ahol a nyugdíjrendszer mint olyan egyszerűen nem létezik vagy egy nagy rakás szar. Nem rólad van szó és nem is a nagy Ámerikáról, ahol tudjuk hogy minden tökéletes, mindenki időben vállal gyereket, csak Magyarország ilyen szar szemét banda. Köszönöm, hogy elmondod ezt nekünk több ezer km-ről, biztos jobban tudod hogy kinek milyen autója van itt mint azok akik idehaza élnek.

Korábban már figyelmeztettelek hogy tengerentúlról elég sokminden máshogy látszik és nem biztos hogy illik beleugatni az itteni dolgokba a tények ismerete nélkül. Ahogy itt valaki megjegyezte, nem biztos hogy a mintavételezési eljárásod helyes.

Egyébként meg miért zavar hogy fogy a népesség Magyarországon, ha hátat fordítottál az országnak már elég régen?

Ooorsi 2010.07.28. 15:22:14

@Xezs: jah, nincsenek 10 millás fizetések, de láttam már főiskolást full extrás BMW-vel.
És nem sajnálom, ha apuci megkereste a rávalót, tőlem aztán oké, csakhogy ez az a szintű pénzpacsálás, ami tényleg totál felesleges, de jellemző.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:23:52

@atpijkamo:
emlitettem neked azt az izet ott az eger frontvpnalan
dobozos sort iszok es nem reggel
@Kitalátor feljegyzetei:
Te en nem felek attol
egyreszt vannak megtakaritasaim, masreszt amerikaban, ahogy otthon sem, az utobbi nehany evtizedben nem halt ehen senki
de ha minden kotel szahad kikoltozunk Maryvel a hegyekbe es majd lovok vadakat meg horgaszok
epitek egy kis kunyhot
fat is tudok vagni
enegem ne felts

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.28. 15:25:24

@Ooorsi: A férfiaknál az autó elsődlegesen pénisznövelő szer. Van aki úgy érzi, nagy batárra van szüksége.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 15:26:03

@Ooorsi: "láttam már főiskolást full extrás BMW-vel" Köcsögduda is volt már rajta, vagy régebbi, esetleg nem kelet-EU-ba szánt modell?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 15:27:34

@hagyma: Nagyapám halála után szegény sérült nagynéném napokig tüzelte a pengőt meg a hadi- és békekölcsönöket...

Xezs 2010.07.28. 15:28:48

@hagyma: Te kevered az állami korrupciót a profitorientált vállalatoknál elérhető fizetéssel. Azt meg nehogy már elhiggyem, hogy Ámerikában a bankvezérek nem keresnek sokat. Még a mezei banki csinovnyik is sokkal többet keres mint itt egy átlagos banki alkalmazott, vagy mégis mi a búbánatos faszért szerveznék ki ide (meg indiába meg manilába) a munka nagy részét a nemzetközi bankok?

Na meg egyáltalán, ha egy banknak jó bevétele van, miért ne ossza meg azt bőséggel azokkal, akik megérdemlik, akik tettek a jó eredményért?

És mint minden más, ez sem fehér vagy fekete mert a magyarországi bankok alkalmazottai előszeretettel vesznek részt önkéntes munkákban, pl. iskola kifestése, faültetés. Szerintem ezt a külföldi bankok is megteszik.

Egy nemzetközi bank gyakorlatában nem sok különbség van itthon és máshol.

A csórókról meg annyit hogy legutóbb egy diplomás nő nyilatkozott hogy az önkormányzat adott volna neki munkát de ő nem vállalta mert neki _rosszul esett volna_ hogy az utcát kell sepernie. Na az ilyennek lófaszt se adnék, segítse meg a hóhér.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:29:41

@Xezs:
1 nem forditottam hatat ide nosultem
2. elegge kepben vagyok ha nem is vagyok naprakesz
3. be forditsd ki amit mondtam, nem azt mondtam, hogy bizmyos helyzetekben, foleg ha a szulo raszorul a gyerekek nem segitenek, azt mondtam a szulo, aki normali s a gyerekvalllalas idejen nem erre gondol
oriasi kolonbseg
4. igen irigylesremelto az autopark otthon
hidd elnekem
Marynek 93-as Pontiackja van
es meg nem all meg nem csereli le
bezonyam
es a benzin is sokkal olcsobb erre, de bizony nagyon lecsokkent a nagy dogok iranti kereslet
5 semmit nem tudok jobban de ha kedvem van a Holdrol is elmondhatom a velemenyemet, nem tartok igenyt az engedelyedre
ha jogos a velemenyem jogos hanem nem
nem hiszem Te otthon elve tudod a tutit
amerikarol meg plane nem, ha tudnad mennyit olvasok rola mi van itt
na tenyleg reggeli teketizi

Xezs 2010.07.28. 15:30:02

@Ooorsi: De mégis mi a baj a full extrás BMW-vel? Az hogy neked nem telik rá? Nekem se, megnyugodhatsz, de ha tellne akkor vennék kettőt is, csak azért mert megtehetem. Ilyen egyszerű ez.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.28. 15:30:03

Azt mostmár tudjuk, hogyan van ez ámerikában, nade hogyan lehet a svédeknél?

juhaszvik 2010.07.28. 15:30:45

@Kitalátor feljegyzetei: ááu, ez fájt, nem személyeskedni!
1. "az a természetes, hogy a létfeltételek javulásával csökken az utódszám." pont hogy nem. ha közelebb mész a természethez, akkor láthatod, hogy erősebb élőlény jobb körülményeket tud kiharcolni magának, ezért több utódot tud a világra hozni. ez az evolúció egyik törvénye (egyed és faj fenntartás).

2. sajnos az egyház és az evolúció viszonyáról annál többet tudok, mint amit az említett "forrásokról" írtál. de csak felbosszantom magam rajta, ahogy próbálnak tudományos maszlagot (pl. intelligens tervezettség) gyártani az evolúció ellenében.
a vallás maradjon a hit kérdéseinél, nem hittudományi kérdésekben ne villogjon.

Xezs 2010.07.28. 15:33:40

@hagyma: Tudom hogy nem tartasz igényt az engedélyemre, csak még mindig nem értem hogy mi értelme van több ezer km-ről beleugatni mások dolgaiba ráadásul úgy hogy max. újságból értesülsz dolgokról. Más az mikor az utcán látod hogy mi történik, hidd el.

Tékitízi meg písz meg minden...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:33:46

@Xezs:
ezt hazai sajto irta az otthoni jegybankelnoken/ Simor/ magasabb a fizetese mint az amerikainak/
es nem a blikk

hat ha tanar lennek/ ami papiron meg vagyokis/ en sem sopornek utcat szivesen
ha semmi mas bevetelunk nem lenne akkor marad a vadaszat
itt az appalache
mar mondtam Marynek ha baj lesz kikoltozunk
de egyelore nincs baj

juhaszvik 2010.07.28. 15:35:33

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): ha a taxis a jattot visszaadja, az ősi svéd szokás.

ellenben a taxis lányok :) őket lehet jattoltatni, de csak diszkréten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 15:36:07

@Xezs:
en magyar amerikai vagyok
kettos allampolgar
anyukam otthon el
erdekel ami otthon van
de ide is irok amerikai oldalra

idezzek a magyar oldalakrol hany gyalazkodo bejegyzes jelenik meg amerikarol
na en itt az amerikai es az otthoni oldalakon sem teszek ilyet
az utobbi 20 evben rossz iranyban ment az orszag ez a velemenyem,d e remelm ez nem veglelges
de ehen doglok
csao

Ooorsi 2010.07.28. 15:39:30

@Xezs: nincs semmi baj, és mint írtam, tőlem legyen boldog vele. De ha az én gyerekem lesz főiskolás, összeszarja magát egy autóért, mert anélkül nyilván nem lehet érni, akkor MAX kap egy használt, jó műszaki állapotban lévő relatíve biztonságos autót -mert ugye vezetni is tudni kell jól ez alap.
De az, hogy hülyegyerek megkapja a jogsiját, apuci azonnal vesz neki egy bmw-t, amit két nap után totál károsra összetör -persze neki nem lett baja, szerencsére, és másnap kap egy másikat, az aztán mindennek a teteje, ez már nem gazdagság, hanem hülyeség.
És ez megtörtént, az egyik baráti családban. congratulation

Xezs 2010.07.28. 15:43:59

@hagyma: De megint egy állami szektort keversz a piaci szektorral. A jegybank állami intézmény, ott valóban nem biztos hogy indokolt a nagy fizetés.

De ha bankot mondasz ott a legtöbb ember (én is) kereskedelmi bankra gondol, ott pedig tőlem olyan fizót adnak amit jónak látnak, mivel az egy profitot termelő magánvállalat.

Xezs 2010.07.28. 15:45:48

@Ooorsi: Az tényleg hülyeség ami a baráti családban történt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 15:45:54

@hagyma: "az utobbi 20 evben rossz iranyban ment az orszag" Bezzeg addig, ugye?!

@juhaszvik: Mit hagytam ki a forrásaid közül? A sz(K)eptikus blogot meg a Wikipédiát? Szerintem kezdd el a biológia újratanulását az alapoktól...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 15:50:12

@Ooorsi: Olyanról is tudok, ahol mégsem élte túl a csimota, a milliárdos szülők meg azóta sem tértek magukhoz. Meg olyanról is, amikor a kiscsaj egy fél családot irtott ki a 18. születésnapjára kapott kocsival, és létezett az az összeg, amivel el tudták intézni, hogy ne kerüljön egy napra se sem előzetesbe, sem börtönbe.

Ooorsi 2010.07.28. 15:57:01

@Kitalátor feljegyzetei: Jesszusom!
erről eszembe jut, a kresz oktatóm, aki mondta, hogy jogsival, autóval 3 helyre lehet menni: sitt, kórház, temető.

juhaszvik 2010.07.28. 15:57:18

@Kitalátor feljegyzetei: indulatból ne írogass semmit! mély levegő, újragondol, nem személyeskedik.
ezzel csak magadat minősíted. nem fogok veled vitatkozni, mivel egy épeszű érv sincs amellett, hogy az erkölcsi tanításain túl a vallásnak lenne bármilyen alapja más tudományos témákban hozzászólni.

AlulírottFentemlített 2010.07.28. 15:58:55

Én csak azután érdeklődnék, hogy:
- meddig megy el fix díjért a rádió taxi?
- Svédország még belefér?
- Kreditprövningen megfeleltem, ha az a feltétel.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 16:00:59

@Kitalátor feljegyzetei:
Bezzeg addig, ugye?!"
AZ általános morált figy.véve,igen
És ebbe sok minden belefér, nem az udvariasságrabecsületességre gondolok csak.
Tegyük hozzá a látbiztonságot, a műveltséget és máris együtt minden ami kell
Hab az egészen, 90-ig az összes adósságunk valami 20milliárd USD volt, amit feltornáztunk nem tudom mennyire
Mennyiben is volt szarabb az a rencer?

Jaaaj, nem kuldhettem a picsába nyilvánosan Kádárt, nem akkor utazhattam amikor akartam stb.
Jó csere volt?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 16:02:54

@Ooorsi: Jó, de ez utóbbi esetben ki hozza vissza az autót?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 16:14:08

@juhaszvik: Indulatról szó sincs, csak "egy épeszű érv sincs amellett,hogy" kívülről bárki bármilyen elvárást merészeljen támasztani, vagy korlátokat felállítani akár egy nemzettel, akár egy egyházzal, akár egy politikai párttal szemben.
Egyébként a vallási tanítások között nincsenek is ún. természettudományos témák, viszont a mértékadó (nem, nem a mértékvevő) tudósok között elvétve van ateista vallású vagy felekezetmixelt. V.E. Frankl frappáns megfogalmazása szerint a vallás a lélek üdvösségét, a pszichológia a lélek egészségét akarja, viszont pont ebben az írásban szólt arról, mennyire átszövi egymást a kettő - és ez természetesen nemcsak a lélekre igaz, hanem az egész emberre is. Mint írtam is, kétségkívül indexen felnőtteknek is remélhetőleg érthetően, a (mondjuk így szépen) promiszkuitás "káros a lelki üdvösségre - és mellesleg a testi- lelki- szociális egészségre".
Létezhet ugyanis olyan tevékenység is, ami a lelki üdvösség szempontjából indifferens vagy akár hasznos is, és mégis, káros az egészségre, például ha valaki hite miatt börtönbüntetést, kínzásokat, vértanúhalált szenved, de olyan is előfordul, hogy egy bizonyos cselekvés látszólag nem károsítja Isten templomát (t.i. az emberi testet), sőt, akár építi is azt, és mégis, a lelke, a lelki üdvössége a kárát vallja, mert pl. meg akarja tartani magát, szeretet nélkül.

Secnir 2010.07.28. 16:45:58

b+
kicsit nem figyelek, és egy prosztó taxistól elkanyarodtunk a valláshoz, a gumihoz meg a gyerekvállaláshoz!

nem semmi.

tudnék hozzászólni, de hát egyszerre mindhez?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 16:57:10

@horex: Nekem is szelektív a memóriám, de bizony a '80-as évek közepére megszűnt, elrohadt a soha meg nem gyökeresedett "szocialista erkölcs", beindult a klasszikus eredeti tőkefelhalmozással azonos erkölcsi alapokon álló, spontán privatizációnak becézett szabadrablás.
Az a "csak" 20 milliárd dollár adósság egyrészt akkor sem annyi volt, másrészt meg mivel nem beruházásokra fordították, hanem "guruló dollárok" formájában személyesen az akkori külügyminiszter, Horn Gyula hordta ki Moszkvába a világforradalom és a nemzetközi munkásmozgalom (mai kifejezéssel az iszlám, karibi és közép-afrikai terrorizmus) támogatására, a maradékot meg kiszartuk, és azt mondtuk, hogy mi jól élünk, nem úgy, mint a románok meg a tótok meg a lengyelek. Ami nagyjából szinte igaz is volt, ugyanis nálunk nem kellett költeni a mi korosztályainkra annyit, mert nálunk '56-tól '91-ig 4,5 millió magzatot öltek ki az anyja szíve alól, az ő felnevelésük, oktatásuk, munkára nevelésük nem került pénzbe.
Nincs is elég ember, aki dolgozzon. Ez akkor is így van, ha most látszólag jelentős munkanélküliség van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 17:03:12

@Secnir: Szerelőként legalább a gumihoz szólj hozzá, különben nem lesz meg a 400!

upci 2010.07.28. 17:19:38

gyorsítást adok a 400hoz... merénse vagyok hajlandó vitába szállni... mert nem érdekel... viszont a taxis véleménye érdekelne a születésszabályozásról!

Don Quixote de la Ferko 2010.07.28. 17:24:10

Tetszik a poszt. Tökéletes példa, hogyan lehet bármire "bolgárurazni".

Xezs 2010.07.28. 17:27:44

@horex: Én mondjuk nem éltem a volt rendszerben csak egy nagyon kicsit gyerekként, de amennyit tudok róla az alapján nekem bőven elég hogy ne akarjak még egyszer olyat ide.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 17:27:47

@upci: Állítólag valami terhességmegszakító gépet emlegetett (Moldova nyomán), ami a nőt bassza agyon. "Se asszony, se gyerektartás!"

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.28. 17:27:56

@Ooorsi: én ezért nem járok autóval.
minden ember kórházba, majd temetőbe kerül a sok kipufogógáztól, bár inkább sittet érdemelnének emberiség- és környezet-ellenes bűntettért. szerencsére nincs hatalmam ahhoz hogy ez így történjen.
(az autósok börtönében meg biciklisek lennének az őrök, akik bringájukkal fel-alá tekernek és szabálytanakodnak)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 17:31:43

@luciferko: Drágabolgárurazni! Csak pontosan, szépen, tudod...

@Xezs: Vicces lenne viszont az USA-ban, bár ezt a poént Jack London már lelőtte...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.28. 17:35:16

@jackyll! Jössz egy sörrel a 400-ért!
(400+) 1.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.28. 17:56:40

@Kitalátor feljegyzetei:
Nem igy van!
Gondolod én sanyargatnám magam, hogy azt mondom jobb volt az a rencer?
Melós voltam, nem főelvtárs

Mindegy, ugorgyunk!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.28. 19:44:21

@Kitalátor feljegyzetei:
az akkor behatarolt politikai korulmenyek kozott beke volt es nyugalom
nem oltek naponta rendoroket pl
a 70-es 80-as evek nagyon ir endben voltak
elotte xar volt
most meg "mas"
par evet eltem otthon rencervaltas utan is
az elso 4 ev meg vicces is volt, vagyis lett volna
ha nem adnak el hugyer szarert mindent
na megyek ebdelni
lasagna lesz asszem
meg vala,i zoldsegkoret

Rosszindulatú Vászka 2010.07.28. 21:35:56

Nekem kissé talányos és mókás is egyben annak a komcsi időkre való nosztalgiázásnak.

Behajtó70 2010.07.28. 22:27:46

De miért nem tudtál legyalogolni a felső rakpartról? Nyilván lehetett volna, mivel írtad, hogy "senki nem állt sorban" tehát láttad. Toronyiránt 10 lépés lett volna, a te módszereddel meg 3 liter benzin, plusz a visszaút!

Szerintem csak egy kicsit keménykedni akartál a taxissal, csak egy kicsit szívatni, csak egy kicsit megmutatni, hogy mekkora nagy külföldön élő köcsög vagy!

Húzzál vissza, és az újhazádban szívasd a török taxisofőröket! Gondolom azt nem mered!

Xezs 2010.07.29. 01:32:11

@hagyma: attól miért ne hívhatná komcsi időknek? a komcsik itt voltak nálunk egy komcsi országból.

legvidámabb barakk LOL

Shinjuku 2010.07.29. 04:56:59

Látom messzire kerültünk a taxizástól...

Shinjuku 2010.07.29. 05:03:02

Tudom hogy hívatlan prókátornak mi a fizetsége, de sok mindenben egyetértek hagymával. Manapság nem kell otthon lenni ahhoz hogy el lehessen képzelni mi a helyzet, annyi az info. Sőt, ha valaki érdeklődik, sokat olvas akkor többet is tudhat róla, mint egy átlag otthoni proletár. Érdekes amit mondott a gyerekvállalásról... Ez a generáció (már az enyém) valami miatt ilyen lett... Én is iskolából iskolába mentem és sokat buliztam... de még nem éreztem szükségét hogy gyerekem legyen... akkor meg minek ha nem gondolom hogy elég felelősség szorult belém ahhoz hogy gyereket vállaljak... én most jutottam el eddig... 38 éves koromra. A feleségem 32 ugyhogy ő még időben van :) :)

Shinjuku 2010.07.29. 05:05:11

@Xezs: A Szovjetunióban sem volt Kommunizmus soha... Az valami ideális állapotként lebegett a Marxista-Leninista uton járóknak, ahova majd egyszer el kell jutni... egy utópia.

Shinjuku 2010.07.29. 05:14:18

@Shinjuku: Még mielőtt valaki belekötne: a "kommunista" jelző használata a Szovjet befolyás alatt álló országokra nyugat felől terjedt el és mostanában valóban mindenki ezt használja annak ellenére, hogy a Marxista értelemben vett "kommunizmus" sohasem valósult meg ezen államok egyikében sem... mert az egy utópisztikus világrend...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 05:16:11

@Xezs: hat en a 70-es 80-as evekben voltam, amellett hogy 3 evente mehettunk nyugatra es 5 evet kellett varni egy uj kocsyra en igen jol ereztem magam
mondjuk 80-ig taxi is alig volt az is vallalati talan Volan?
90 utan a ftrdovizzel egyutt repult a gyerek is
nem vagyok benne biztos hogu itt nem surubb a szocialis halo

Shinjuku 2010.07.29. 05:18:53

@Xezs: Az előzőekkel persze nem okoskodni vagy frankót megmondnai akartam csak amint a mellékelt ábra mutatja annyira unatkozom hogy saját magammal beszélgetek.. és én még a régi rendszerben kezdtem el a gimnáziumot is így nem csak a tankönyvekből ismerem a szitut... Szerintem egyébként érdekes ilyenekről olvasgatni csak egyelőre tul sok indulat tapad hozzájuk...

Shinjuku 2010.07.29. 05:20:24

@hagyma: Főtaxi... a Volán csak később szállt be... a Lindában az Emődi már Volántaxis volt ha jól emlékszem... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 06:03:14

@Shinjuku:
Eherben tuti nem fotaxi volt:)/az volt a kockas/
na;unkk asszem volan volt
taxisnask bejutni kihalalos alapon lehetett, meg benzinkutasnak
aztan egyszercsak mehjelent az elso city taxi
es volt egy taxiallomas a belvarosban meg kimentek az allomasra mikor jott a pesti vonat
es ataxiallomason folt egy dobozbana telefon azt cette fel a sofor ha eppen ott volt
hat igy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 06:04:57

Eher= Eger
a tobbi kis kepzeloerovel olvashato:)

Shinjuku 2010.07.29. 06:36:10

@hagyma: Hehe... igen... Pesten volt a kockás. De nekik volt URH rádiójuk mint a rendőröknek... Aztán persze később jöttek a CB taxik... az már naggyon májer volt...

A rája szarik rája 2010.07.29. 07:03:01

Ez a poszt messze menően emlékeztet a keddire. Akkor ez már a hétvégi-hóvégi lesz.

Shinjuku 2010.07.29. 07:21:43

Még a kommentek is hasonlóak...

juhaszvik 2010.07.29. 07:25:38

miről szól ez a vadiúj poszt? vannak benne taxisok?

Énbagoly 2010.07.29. 07:35:39

Az életben nem lesz új poszt?

cicmen (törölt) 2010.07.29. 07:56:43

@Énbagoly: Ez az új poszt! Addig új, amig nem lesz másik! Ócó taxi hétvégére!

juhaszvik 2010.07.29. 07:58:38

ezt a sztorit mintha már halottam vagy olvastam volna valahol 1-2 napja.

cicmen (törölt) 2010.07.29. 07:59:07

A posztolónak meg csak annyit, hogy 2777 forintért még így is megérte!
Mit sír a szája?

Énbagoly 2010.07.29. 07:59:30

@cicmen: ócó taxinak híg a leve...

cicmen (törölt) 2010.07.29. 08:03:00

@Énbagoly: Híg hát! Mit akart a csaj ennyiért? Brad Pittet limoval és ölbe vigyék a bárpulthoz?

Eric_Cartman 2010.07.29. 08:03:33

Öcsém, te se fogsz a történelem főutcáján taxizni. (Alonso pedig akkor is buzi, ha kimoderálják.)

Énbagoly 2010.07.29. 08:04:43

@cicmen: dehogy, bradpitt már öreg. Jó lesz valaki fialalabb is, és limó helyett helikopter. Nem olyan igényesek manapság a fiatalok.

cicmen (törölt) 2010.07.29. 08:08:26

Ha valaki már írta, bocsánat, de ha beviteti magát akkor a taxis hatalmas kerülővel hosszú várakozás után tud kimenni a szigetről. Tehát utas az isten ide, seggnyalás oda, fixtarifás utat így megszívni persze hogy nem akarhatta.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.29. 08:14:14

akkor ez most a hétvégi, vagy a nyári szüneti poszt?

cicmen (törölt) 2010.07.29. 08:15:49

@Énbagoly: Ha Brad Pitt nem jó neki akkor jöjjön Bajor Imre! Az beugrik egy felesre is! Vagy vigye a Stohl Buci, az meg szerez egy kis kábszert, hogy pörgős legyen az este!

Énbagoly 2010.07.29. 08:21:58

@cicmen: szerintem a második a nyerő. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 08:22:07

Csóró csaj hazalátogatott, aztán fanyalog
Ha engem érdekelne egy ilyen banzáj megvennémaz egészet,épittetnék kulön
e-célra egy szigetet a parkomban levő tóra
Nehogymá' én mennyek a szigethez, jőjjön az
Max a nappalimbol a saját taxivállalatom egyik kocsijával mennék, a kb.20m-re levő "kishídhoz"
Onnan már a gyaloghintó megteszi.
Áhh, sok panelproli

cicmen (törölt) 2010.07.29. 08:27:08

A buli sem lehetett valami nagy szám!
A jó buli ismérvei: nem tudod hol vagy amikor felébredsz, nem tudod hol voltál, nem tudod kivel voltál, reméled, hogy semmi szörnyűt nem csináltál. Ha még az is meg van, hogy a taxis mit csinált akkor az babazsúr volt!
Pasi felébred másnaposan reggel.
Fáj a feje. Viszket az ágyéka. Maga mellé néz az ágyba. Mellette fekszik egy öreg, meztelen cigányasszony. Kirohan a fürdőbe, belenéz a tükörbe és látja, hogy tiszta véres a szája környéke. Ahogy jobban nézi, megpillant egy szájából kilógó cérnát. Felkiált.
Istenem! Add, hogy teafilter legyen!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.07.29. 08:34:58

na mivan ez a hétvégi??

vagy megették a homárt vacsorára?

Ooorsi 2010.07.29. 08:35:14

@cicmen: ettől a vicctől visszakívánkozik a reggeli kakaó.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 08:37:48

@hagyma: Rendőröket akkoriban is öltek, csak az elkövetők "felfüggesztett" büntetést kaptak. Kötél általi felfüggesztést. Az meg nem rendszer- és ideológiafüggő, hogy a rendőrök a monitor mellől felálló magyarkodó szájkaratésokkal, Szíriuszról beutaltakkal, babakocsis kismamákkal, hídon kerékpározókkal, a 12 pontot ismertető történelemtanárokkal kurva kemények, de a valódi bűnözőktől, a bedrogozott (pl. rendőrgyilkos) celebektől és a részeg cigányoktól úgy fosnak, mint a Murányi kutyája, mert utóbbiaknak jogaik vannak, és sajtótájékoztatón oszthatják az észt, szemben a - számomra nem is kedves - politikai foglyokkal, elsősorban Budaházyval.
Minden tisztességes országban egy ilyen rendőrgyilkos ámokfutóba ahogy széttaposta a rendőrt, legalább 40 kiló ólmot lőttek volna bele, és betolták volna az égő kocsiját a legközelebbi folyóba/tóba/tengerbe. Hogy mellette volt az "ártatlan" rányija is? Így járt, nem a rendőrök kényszerítették oda. Persze utána kivizsgálnának az esetet, és megbüntetnének az áldozat parancsnokát, mert a néhai nem (jól) vette fel a kukásmellényt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 08:40:19

@Ooorsi: "VUK" márkájú?
"Hipp-hopp, jön Vuk"

Vagy csak arról van nagyba' szó, hogy áldott állapotba kerültél (Pesten: bekaptad a legyet)?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 08:40:28

Ez a most hétvégi vagy a következő hétvégi?

A rája szarik rája 2010.07.29. 08:47:49

A Sün megette a Homárt reggelire.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 08:51:32

@Kitalátor feljegyzetei: kn azt mondod ami nem tetszik ottjon
de azert jeleznem nem ihazan oltek rendorolet
olyan 20 evig szinte csak a Ssrol beszeltek
akit jogosan fel is kotottek
szolas is volt rola: veged van mint Soosnak
egyebSt nagy igazsag a diktaturakban mindig jobb a kozbiztonsag
nekunk meg szerencsenk is volt mert azt a rettenetes diktaturat nem erzekeltuk, de a kozbiztonsag bizony jobb volt
nem kicsit

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 08:58:36

@atpijkamo: Hóvégi.

@hagyma:Diktatúrákban nemcsak a közbiztonság jobb, hanem a sajtója is... Ráadásul tudományosan igazolhatóan a sajtó kontrollja javítja a közbiztonságot. A háború után nem sokkal egy svájci kantonban megegyeztek a helyi lapok és rádiók, hogy egy éven át nem adnak hírt öngyilkosságról. A korábbi és későbbi évek, valamint a szomszédos kantonok jól kiegyensúlyozott átlagának a tizedére esett vissza abban az évben abban a kantonban az öngyilkosságok (lakosságarányos) száma, pedig az országos- és a nemzetközi rádióadók adásai és országos lapok oda is eljutottak...

juhaszvik 2010.07.29. 08:58:52

@hagyma: tényleg így lehetett. és még hozzátenném, hogy az embereknek volt munkája, vagyis nem értek rá bűnözni, de ez mondjuk másodlagosan kapcsolódik ide :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 08:59:56

@A rája szarik rája:
a sun maximum gilisztat tud enni,nem homart
de lehet neki az a "homar" deltajban
bagy legallabis ezzel altatja a nyulat, aki kifejezetten kaposztaban es repaban utazik
tehat a nyul is kisebbsegi, viszont a roka a nyulat kergeti, tehat O a "sun" es a kor bezarult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:03:17

@Kitalátor feljegyzetei: hidd el nekem diktaturakban erosebb a kozbiztonsag mert erosebb a rendorseg, nagyobbak a buntetesek es erosebb a kontroll
ez tenyallas
@juhaszvik:
hat kevesebben hevertek az utcan
akinek 3 honapig nem volt meloja azt lecsuktak
kmk.
nade ne hogy az jojjon le hogy az volt az orszag fenykora
de az a 20 ev az nem volt rossz

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:04:43

@juhaszvik: Nem munkája, hanem munkahelye volt az embereknek. A "kapun belüli munkanélküliség" a szociális ellátás helyett adott egyfajta létbiztonságot a felesleges embereknek. Hitelből. Nem mellesleg hihetetlen mértékű munkahelyi lopások voltak akkor is, meg mindenféle függetlenített- és sportállások, vezetői javadalmazásért, azaz ugyanúgy működött és ment tönkre az ország, mint ahogy egyre több mai szocialista(-etető) nagyvállalat példája mutatja. Csak most néha meg is tudjuk...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:04:47

az is teny, hogy sokan meritenek hirekbol es mozikbol
ez van

cicmen (törölt) 2010.07.29. 09:05:30

Ez a szutyok ma is megy partizni, hétfőre lesz új poszt: dohányzott a kidobó a bejáratnál.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:08:05

@hagyma: Írtam, hogy "nemcsak".
Amúgy nemcsak az állami vörös- vagy barna (nemzetközi vagy nemzeti szocialista) diktatúra képes ilyet produkálni: mesélik, hogy pl. Szicíliában is csak addig volt rend és közbiztonság, amíg a maffia birtokolta a helyi hatalmat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:08:28

@Kitalátor feljegyzetei:
ez csak reszben igaz
egyreszt sokan kemenyen dolgoztak
es az arra alkamtlanok is soportek legalabb gyarudvart

hitelro meg szot sem, mert kb tizszeresere ment fel kesobb, amellet hogy meg el is adtak mindent

sportallas
ja
Bene Albert meg Fazekas meg focizni is tudtak es villamossal jartak edzesre
200 Ft volt a meccspremium
mai aron 20000
ennyit ma vesztes meccs ytan kapnak az aranylabu dragagyerekek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:11:07

@Kitalátor feljegyzetei:
az is egyfajta rend
a koznepnek szuksege van a rendre
lehet az rendor vagy gardista vagy maffia
elvarjak,jogosan, ha dolgozom aes normalisan elek vedjenek meg es haggyanak beken
itt amerikaban iszonytato szamu rendorseg van rettenetes kemeny buntetesekkel
es a tobbseg ezt elfogadja

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:11:14

@cicmen: Indexeseknél ennyiféle igekötő egy bekezdésben nem értelmezhető, valami olyan téma lesz inkább, hogy "Nem hagyták bebaszni a kuplerájban"

juhaszvik 2010.07.29. 09:14:07

@Kitalátor feljegyzetei: Dél-Afrikában meg van taxis maffia. és körbeért a kör :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:15:00

@cicmen: 4 napig partizik?
nem semmi
es ha a bedobo a kijaratnal?
vagy
olajcsere az elektromos funyiroban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:16:14

@juhaszvik:
a kor az mindig korbe er
attol kor

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:18:58

@hagyma: na hajnali 4
befejeztem amelot
rantotthus kivanok rozzsel, de nincs pofam kloppfolni a szomszed miatt
ecetes hagyma-paradicsomsalataval lesz es zoldsegkoret-rizs hasabkrumpli
de csak nyoc utan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:20:44

3:19
es rizzsel nem rozzsal

de mindegy
koltsetek fel ha uj poszt van
thx

juhaszvik 2010.07.29. 09:27:40

@hagyma: éreztem, hogy nem jó a mondat, de egy vigyoripofán kívül mást nem tudtam javítani rajta...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:29:30

@juhaszvik: Budapest is Dél-Afrikában lenne? A szagok olyanok, de oroszlánt meg pingvint még csak az állatkertben láttam...

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 09:30:18

@hagyma: latszik agyadra ment az idegenszivuseg :)))

Ka kezedbe fogod a vagodeszkat és ronyggyal vagy nejlonfoliaval letakarod a hust, akkor nem dong, csak tuti teniszkonyok a vege.

Remelem segitettem :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 09:30:50

Úgy rémlik, hogy tegnap is valami hasonló poszt volt kirakva.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 09:31:56

@cicmen: Höhö, fazon a macsek
Egyszer volt egy ilyen kismacskám, Zokni volt a neve, 4mancsa fehér volt
Amikor adtam neki párizsit felrohant a farmeros lábszáramon érte
Jött a barátnőm, ő nem kedveli a macskákat, de mondtam neki "nézzd milyen aranyos, adjál neki egy kis párizsit"
Macsek persze felrohant a csupasz lábszárán, mert shortban volt
Nem kicsi sikitás volt
:))

cicmen (törölt) 2010.07.29. 09:32:46

@Rosszindulatú Vászka: Tekerje rongyba, addig jó és utánna menjen rá kocsival!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 09:37:15

@hagyma: Mer különben körcicc-men lenne

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:38:39

@cicmen: Ne célozgassál már, Hagyma nem rendőrgyilkos!
;-/
Tudod, hogy miben különbözöl a Pharmatextől?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 09:40:49

A zsindex ma katapultálta magát, vagy csak fehér tintával írnak újabban?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:44:18

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Kilátót készítenek az Index.hu parki Rózsadombra. A világ leglaposabb dombját az ország egyik leglaposabb portáljáról fogják elnevezni. (kitalator.blog.hu/2010/07/29/kamut_parkot_nevez_el_az_indexrol) Csak azt nem tudom, hogy névadó lesz, keresztelő vagy körülmetélés...

cicmen (törölt) 2010.07.29. 09:44:34

@Kitalátor feljegyzetei: Az isten óvjon meg mindenkit a tréfás balfasz sünöktől!
Na itt az én találós kérdésem!
Mi a különbség az őserdő és a cipőd között?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 09:46:51

@Rosszindulatú Vászka:
Te se laktal meg amerikai apartmanba
14-en ebrednek fel ha el kezdek kloppfolni
@cicmen:
ez nem rosz otlet de mar ittam ket doboz sort. nem vezethetek
Mary jon reggel, lehet hoz reggelit es akkor csak vacsora lesz belole
imadja a rantotthust, elottem aztse tudta mi az
,rantottat szinte csak csirkeben ismreik
meg esetleg halban meg sajtban

cicmen (törölt) 2010.07.29. 09:52:52

@hagyma: Az más! Azok a rendőrök nem veszik be, hogy a látszat ellenére te most nem vezetsz, hanem főzöl!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:54:12

@cicmen: Kikérem magamnak, én nem balfasz vagyok, hanem jobb. Nem jobbik, jobb.
Kérdésedre bizonyára az a válasz, hogy a cipőmnek, mint biotópnak több nagyságrenddel kisebb a fajszáma (1- (néha gombával 2), mint az őserdőnek (több millió). És te hogy haladsz az önmeghatározással a Pharmatex függvényében?

cicmen (törölt) 2010.07.29. 09:55:48

@Kitalátor feljegyzetei: Az őserdőben sok majom van, de kicsik. A te csukádban csak egy van, de az nagy!
Megüti a te tréfád szinvonalát?

Eric_Cartman 2010.07.29. 09:56:52

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): ne cirkuszolj Sün, mert még a szily stílszerűen válaszol, hogy aszongya hogy : "Ki a fasz vagy te, hogy engem felelőségre vonsz?"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 09:58:17

@Shinjuku: "Én is iskolából iskolába mentem"
"- Mit csinál a cigány, ha végez az egyetemen?
- Átmegy egy másik építkezésre."

cicmen (törölt) 2010.07.29. 09:59:55

@Eric_Cartman: Jobb mint ha lezsidózza!
Zsidó sün! Shalom!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 10:01:02

@hagyma: igaz. Ellembe Svejcban ijesmiert simán meglincselnek. Otthon csak a Nejem vagna at a torkom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 10:05:57

@Kitalátor feljegyzetei:
"Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés."
Ez hetyke kis poszt lett!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 10:07:11

@Eric_Cartman:
A szily?
Lehet, már nem is él.
Ment érte a fekete limuzin, ahogy hallottam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 10:09:20

@Rosszindulatú Vászka:svedorszagban viszon egyaltalan no problem
maximum a javorszarvas nez be az ablakon

cicmen (törölt) 2010.07.29. 10:09:41

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): rögtön itt a dél! Pontos időt őstermelőtől! Ágneset sunáznám!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 10:12:37

@cicmen: milyen del?
hajnali 4
Maryt varom a reggelivel mert nem merek kloppfolni
milyen agnest?

Eric_Cartman 2010.07.29. 10:16:18

Volt már csomó elsőm, Charles BRONZ-onom, egyszer egy (majdnem) delem, de 500-am még nem.
Köszönöm Klyde békának, Torkosnak, Bradbary rendőrnek, Kennynek, Buttersnek, Stannek, Timmynek, Mrs Garrisonnak és Szőrmókseggnek. Kyle-nak nem.
Ja és ne buzgárkodjatok! És most 4 nap foma1!
emmmmmm!!! emmmmmmmm!!! eeeeeemmmmmmm!!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 10:41:05

@Kitalátor feljegyzetei:
1. Mikroblogger-e vagy?
2. Hová lett az előző kommentem?
3. Hová lett a zsindex?

Pittykapitány 2010.07.29. 10:43:00

Most akkor 500 komment után kiderült, hogy ki is volt a bunkó?
Szerintem erős döntetlen a taxichauffer és küfföldi Ágnes metse...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 10:52:01

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
1. Még nem, de tényleg fogyni kellene.
2. Fin(n)gom(b) sincs.
3. Megvan az, csak fél az erdeiektől. meg kellene igazítani a kábeles interneted tányérját.

Ooorsi 2010.07.29. 11:13:09

Valaki találjon már ki valamit és írja meg a homárnak.
Annyira unatkozom, hogy lassan nekiállok dolgozni.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.07.29. 11:23:26

A blogmotor MTI hez eljuttatott közleménye:

Szabadságra mentem, a kommentelök meg várják meg a delet, majd Sün jelzi ha eljő :)))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 11:24:51

@Ooorsi:
Netégyilyent!

@Kitalátor feljegyzetei:
3. Asszem, rakok fel egy zsindexfogó anternát, talán akkor nem homokórázik a tüzes rókám.

Caprica99 2010.07.29. 11:31:44

Na mi van?
A Homár is szabadságra ment?

cicmen (törölt) 2010.07.29. 11:45:48

@horex: Szimulált! Neked is gyanús? Sztem egy vekker szögesdróttal körbetekerve!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 11:50:23

@horex:
Hát néha nekem is kidüllednek a szemeim, ha erre gondolsz.
Ez főleg a tölgyfa tövében fordul elő, mikor kábelt fektetek.

cicmen (törölt) 2010.07.29. 11:50:40

Hol a homár? Forr a víz!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 11:51:08

@horex:
Akarom mondani
3ma shalom

Ha lesz uj post nem kéne beleirni, itt is ekézhetjuk az ottani posttolót

cicmen (törölt) 2010.07.29. 11:53:51

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Azért rossz a vételed, mert ilyen kábelt fektetsz! Használj koaxot, vagy ezt csavard be alufóliába!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 11:55:14

A blogmotornak purhabot a kipufogójába!

Amúgy DonBandinak itt egy kellemes hír. Megtörtént, amit követeltünk!
Paliklaci lemondott!
sportgeza.hu/forma1/2010/07/29/palik_laszlo_utolso_nagydijat_vezenyli/

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 11:59:47

@horex:
Nem igazán szoktak megnyomni.
Inkább én szoktam Sünnét.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 12:00:47

@horex: Aki megnyomja, az kiált Sün!-t. Délben különösen.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 12:02:46

Én megnyomtam Sünt és márse tudott south-ot jelenteni
Válcsuk le Sünt a déli harangozásrol, megbizhatatlan!

cicmen (törölt) 2010.07.29. 12:03:14

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Ez most karcsu volt! Hol a régi pontos sünmester?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 12:05:59

@cicmen: Blogmotort próbál indítani. Különben is, ebben a posztban kétszer már volt dél.

cicmen (törölt) 2010.07.29. 12:06:00

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Te most fektetted a kábelt és bepárásodott a szemed az erőlködéstől, vagy elhagytad az erdei tisztáson a másodpercmutatót?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.29. 12:09:36

Léptem olvtársak , jókat, majd

cicmen (törölt) 2010.07.29. 12:10:50

Meddig megy el fix díjért a Rádiótaxi?
A távolságot nem tudom, de már két napja megy!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 12:10:55

@cicmen:
Kissé beázott a bioatomnapórám a záporban.

(---Flúgos Buszos---) 2010.07.29. 12:14:06

Jó az új poszt,most olvastam el.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 12:16:33

@1 Fószer: ja. Ojan kemény volt, már le is szették. Nem mentette le valaki?

AlulírottFentemlített 2010.07.29. 12:19:24

homar.blog.hu/2010/07/29/svedorszagban_nem_fix_dijas_a_taxi

juhaszvik 2010.07.29. 12:27:52

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): oda akartunk menni piknikelni, de most már mindegy...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 12:29:44

@juhaszvik: A sünszartól még ugyan jól lehet piknikelni, sőt gombaszni is!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:31:58

Szerintem ha egy indexes betántorog az irodába, és elküldi a felgyülemlett posztokat, olyan cunamit kapunk, amire nem volt még példa.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:34:50

@Ooorsi: "Valaki találjon már ki valamit és írja meg a homárnak."

Nesze:

A múltkor egy tizessel kevesebbet adtak vissza a boltban. Beírtam a panaszkönyvbe. A boltosnéni csúnyán nézett rám.

Szerintem száz kommentet megér. Kezdem számolni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:37:31

Keressen ki már valaki a 2006-os posztokból egy jót, és másolja ide!

juhaszvik 2010.07.29. 12:37:51

@atpijkamo: mi a poszt címe? (meg persze neve foglalkozása)

szerintem a posztoló külföldi és nem érti, hogy itthon a boltosnak is jattolni kell, mert ez ősi egyiptomi szokás. a boltosnéni meg toljon sünt!

neet 2010.07.29. 12:42:16

Kérdezhetek celebest?
A minap egy balatoni nyaralóban a kezembe akadt egy régebbi újság, talán 2005-ös vagy 2006-os. Ilyen celebes. Beleolvastam, hátha hallok valami szaftosat, és azt olvastam, h Palik és Marsi szakított 2 év együttlét után. Most mi van? Én úgy tudtam, van 2 gyerekük és happy minden, de valszín kimaradt nálam pár kör. Mondjuk jól alszom infohiányosan is, de hátha okosabb lennék egy olyan társaságban, ahol ez pl előjön. (Vagy olyan társaságba inkább ne járjak, ahol celebeznek?) De most már kiwi vagyok hogy mi az igazság, vagy mi van a szövegértésemmel... kösz.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:42:40

@juhaszvik: Szerintem legyen ez a címe: "A múltkor egy tizessel kevesebbet adtak vissza a boltban. Beírtam a panaszkönyvbe. A boltosnéni csúnyán nézett rám."

Az egyiptomiak nem hogy jattoltak! Piramist építettek! Képzeld mi lenne, ha a pincérnek építenél egy pitamist.

--

Volt egy kutyám, Egyiptominak hívtam. Minden szobában szart a szőnyegre egy piramist.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:43:48

@neet: Azért szakítottak, mert Palikot kirúgták a Hungaroringtől.

Timewarp.

neet 2010.07.29. 12:44:32

Még kérdés:
az miért van, h manapság jegyzőkönyvet vesznek fel minden adatommal, ha visszaviszek valami gagyi kínai cuccot a tescoba? Máshol is bevett dolog ez, vagy újabb támadási felület az adathalászoknak?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:45:16

- Hogy hívnak?
- Tomi.
- Milyen Tomi?
- Egyiptomi.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 12:48:00

Ellembe Palik Vilike egy csoda. Már most annyi esze van, mint az apjának.

juhaszvik 2010.07.29. 12:52:26

@neet: egyetem alatt az albis lakótársaimmal meg voltunk győződve róla, hogy Eriq La Salle (Benton doki) meghalt, és egyszer csak olvassuk az újságban, hogy új filmje készül :) biztos valahol valamikor bevettünk valami kamu hoaxot...

@atpijkamo: "Képzeld mi lenne, ha a pincérnek építenél egy pitamist." - szerintem ugyanúgy csütörtök :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 12:53:51

Ki tud a kommentelők neveiből értelmes mondatokat összeállítani?

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 12:55:48

@atpijkamo:

1. ajak mi top
2. ajk ami top
3. ajk ima top
4. ajk mai top
5. ajk tompai
6. ama kopj ti
7. ami ja kopt
8. ami jak top
9. ami kap ojt
10. amik ja top

11. amit kopja
12. ampa ki ojt
13. ampa OKJ ti
14. ampa tojik
15. apa kim ojt
16. apa mik ojt
17. apa mit OKJ
18. API MTA OKJ
19. apja mi tok
20. apja mit ok

21. ima ja kopt
22. ima jak top
23. ima kap ojt
24. ipa MTA OKJ
25. ja ki ma top
26. ja ki tompa
27. ja kopt mai
28. ja maki top
29. jak mai top
30. jak tompai

31. jampi toka
32. kaja mi top
33. kap mai ojt
34. kapa mi ojt
35. kapi ma ojt
36. ki maja top
37. koma pajti
38. komi pajta
39. kopja ma ti
40. ma ojt pika

41. ma ok pajti
42. ma OKJ pati
43. mi ok pajta
44. mi OKJ pata
45. MTA OKJ pia

Koholmány 2010.07.29. 12:57:27

ez már évezred-végi poszt?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 13:01:03

@juhaszvik: Ez a Michael Jackson-nal történt meg.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 13:01:18

@Rosszindulatú Vászka:
Mivé lesz a világ!?
Most már nem tudjuk követelni azt sem, hogy paliklaci monnyonle!
A joógabi monnyonle!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 13:09:18

@neet: Azzal csak elkábítanak, hogy beléd ültethessék a csippet.

juhaszvik 2010.07.29. 13:14:26

@Kitalátor feljegyzetei:
homár "humor":
Melyik a két legfontosabb kulcsszó a homáron?
Csipp és dél.

(jól van na, ebéd után fáradt vagyok...)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 13:20:19

@juhaszvik:
Ne feledkezzünk el a fűszoknyáról sem!

@Rosszindulatú Vászka:
Kijaza "kallóz"?

juhaszvik 2010.07.29. 13:31:17

@Kitalátor feljegyzetei: begyűjtöttem egy csirkés burgert meg sült krumplit + fagyit...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 13:37:50

Mary nem hozott semmi reggelit es leekudt horkolni
most meg ezert nem tudok kloppfolni
most azon gondolkodom elmehyek a karib szigetekre pincernek fel evre

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 13:38:59

vagy a benzinkutra sorert
meg gondolkodom

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 13:43:28

@hagyma: tik váltásba dolgoztok? Vagy mindketten éjjel?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 13:44:08

@juhaszvik:
Akik az űrgyíkokat terelgetik, na azok meg az űrgyíkpásztorok.
Vezetőjük Ashtar Sheran.

@Rosszindulatú Vászka:
Mé' ne?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 13:50:31

@Rosszindulatú Vászka:
en osszevissza
Mary 2-szer ejjel 3-szor delutan

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 13:51:26

@juhaszvik: Mindegyiket másik szomszédtól, azért volt olyan fárasztó?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 13:52:18

@Kitalátor feljegyzetei:
szeretem ha horkol
addig nem beszel
most ketszer ejszaka volt a hotelben 3-ig tuti alszik
hala istennek

É2I 2010.07.29. 13:52:40

Na mi van Homár is befuccsolt, mint a Dezsőblog?
Azért hatszázat csak eléri a kommentszám.

Egyébként valaki tudja még miről is szól a poszt?;P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 13:54:49

@É2I: hogyne egy hulye picsa kis joszandekbol nem volt hajlando 5 percet setalni egy bunko taxis meg ugy dontott megneveli, de nem baszta ki a kocsibol
a kulfoldon dolgozo meg hazaszaladt irni a homarnak mert nem kufircoltak meg a szigeten
hat igy kb

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 13:56:01

@É2I:
Én tudom ám!
A külföldön élő (ez fontosch!) Ágnest diszkréten megszoptatta egy taxisafőr.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 13:56:21

tenyleg nezek egy allast valami hajon, meg ez itten horkol
mire felebred behajozok
mindig erdekelt a tema

juhaszvik 2010.07.29. 13:59:23

@Kitalátor feljegyzetei: lehet úgy is? én hülye meg elmegyek megvenni az eladótól...

@É2I: persze: nincs wifi a taxiban, és ez nem teszett a posztolónak ezért visszakérte a jattot. a taxis hívta a haverjait, akik beültek az utas mellé és cigiztek. a végén 2777 méter után kiszállt az utas a Lánc-hídon. Vagy valami ilyesmi...

faqtya 2010.07.29. 13:59:39

600. Eddig visz el.

POSZT LEZÁRVA

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 14:01:16

@hagyma: Ha kiklopfolod, beszéáléni sem fog. Mire meg megtalálják, messze jár a hajó...

Pittykapitány 2010.07.29. 14:04:25

Hány kommentnél szabályoz le a blogmotor?

rezsöatya 2010.07.29. 14:06:01

@atpijkamo: én ezt úgy ismertem, hogy:
- Hogy hívnak?
- Tom.
- Milyen Tom?
- Nemtom.

É2I 2010.07.29. 14:11:54

@faqtya: 2777-ig biztos nem áll meg. :)

@Pittykapitány: Ha jól emlékszem EDE olyan ötezernél szabályozódott le.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 14:15:28

@É2I:
Ezt asszem, @hagyma: kolléga tudná egészen pontosan megmondani.

juhaszvik 2010.07.29. 14:17:47

én már hallom, hogy egy új poszt morajlik valahol. majd ámulunk és bámulunk, annyira nagy volumenű és érdekes beszámoló lesz.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 14:18:53

@juhaszvik: juj de izgalmas. Vajon póstásos, futárosos, vagy pidzás lesz? Vagy nem köszönős kommandósos?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:22:12

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
5.500 korul volt
ofelia 5000-ig mentette
es szerenysegem zarta
az azota is meltan hires mondattal
girl, you'll be a woman soon
/mert eppen a ponyvaregenyt neztem akkor/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:24:58

@É2I:
ja es nerm leszablyzodott csak EDE pert helyezett kilatasba az INDEX /ezen belul GE/ ellen
es jobbnak lattak zarni
majd toro;ni cakk pakk
igy csak keveseknek van meg a a littledickNS hiteles tortenete

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:28:02

basszus, annyi alas van a karibtengeri hajokon, meg hawaii-on hogy csak kapkodom a fejem
komolyan el is gondolkoztam egy hawaii koktelbar izen, bar azt mondjak draga a szallas
majd Maryt megkerdezem, mi a hozzaallasa

juhaszvik 2010.07.29. 14:28:36

@hagyma: erre vetemedett Ede? ez nem lehet. nem tehet ember eme lehetetlent. ezzel felhergelte e webegyletet.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 14:31:52

Most mér? Pegazuss Peti is addig hisztizett, míg törölték a nokiás posztokat. Lehet, hogy már akkor tudott valamit a nokiás dobozokról...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:33:25

@juhaszvik:
hat erre
szerintem meg most is menne
a homar zaszloshajoja volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:34:51

@Rosszindulatú Vászka:
na meg a rovidgatyas ettermi latogato a HIT gyulekezettol vagy honnan

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 14:37:03

@hagyma:
Na, megleltem.
5588 komment volt egészen pontosan.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 14:41:25

@Rosszindulatú Vászka: Kitörölték a nevét és a pozícióját? Szörnyű!
Kivóta?

É2I 2010.07.29. 14:41:32

@hagyma: Tudom, itt voltam :) bár olyan háromezertől már nem követtem.
Ellenben újra fellángolt, amikor EDE-nk a Kossuth rádión "nyilatkozott", hogy mekkora kár érte és befenyítette a társaságot. Már a hozzászólók személyes adatait is akarta volna.
Hát a nagy lóphaszt:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:45:48

@É2I:
az enyemet akasr most is megado neki ha kell
en nem basztattam, mindig mondtam, hogy nevezze el a vendeghazat
" nyaralo a kis faszeneshez"
es uvegasztaltoro verseny a kek szalagert
stb
nem latta benne a reklamot

juhaszvik 2010.07.29. 14:46:59

nekem még az aerovivás, gyerekfürdetőket zaklató fickó is mélyen él az emlékeim között...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:49:10

de most tenyleg mi van?
minden homarok szulnek es nyaralnak????
megyek is a malackarajra vagy a zugugycedre
Tota az tuti nyaral, ami ra is fer

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:50:24

@juhaszvik:
ez mar veg ha nosztalgiazunk
mindjart jonnek a katonatortenetek

É2I 2010.07.29. 14:51:00

@Kitalátor feljegyzetei: Volt valami hapcientológus, aki rövid gatyába akart bemenni egy menő helyre, de nem engedték be. Akkor elment gatyát venni, akkor meg más lett a baja, már nem emlékszem.
Vagy nem ő volt a dolche gabanás? Á!!! Öregszem....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.29. 14:52:07

na a malackarajon meg sutemeny van
elmegyek a boltba veszek zsirt, mert ez az olaj amit Mary vett az fortelmes rantotthushoz
itt meg egy normalis napraforgoolajat se lehet kapni

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 14:54:03

@hagyma: nagyon hejes, olaj a motorba köll kenésnek, főzni-sütni a zsír való. A rántotthús is meg a rósejbni is finomabb úgy.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 14:56:31

@hagyma:
Mivel nemsokára EDE-évforduló lészen, összeszedtem, ami még fellelhető ezügyben:
sunews.blog.hu/2010/07/29/nem_sokara_ede_napja_leszen

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 15:08:29

Most akkor tényleg kirúgták a 3,14csába a homárblog-szerkesztőket a zindextől? Akkor meg miért nem írnak egy szolgálati közleményt?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 15:11:04

@Kitalátor feljegyzetei:
Arra gyanuzok, hogy mi egy halott blogra írunk momentán.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 15:13:35

@Pittykapitány: "Hány kommentnél szabályoz le a blogmotor?"

1

Utána már csak nyekereg.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 15:16:27

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): megfőzték a rákokat? Volt a múltkor a mi tévénkben valami homárevő verseny...

juhaszvik 2010.07.29. 15:17:12

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): a gyanú fennáll, de kérdem én, akkor ez most kegyeletsértés-e, és ha igen, akkor miért?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 15:17:57

@Kitalátor feljegyzetei:

Szolgálati közlemény. A Zindex munkatársai kifeküdtek a Balaton partra, és 7-es UV sugárzás következtében szénné égtek. A homárfüggők között tömeges öngyilkosság várható, nyugágyakkal a hónuk alatt vonulnak, és visszautasítják a naptejet.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.29. 15:18:57

Különben lehet, hogy minden rendben van, csak a blogmotor most a posztokkal szarakodik.

juhaszvik 2010.07.29. 15:22:34

ezen az e-mail címen lehet kérdezni őket: homarbox1@gmail.com

Dr. Körömlakk ® 2010.07.29. 15:23:31

de bírom, hogy egyes napokon félóránként tolják az új posztokat, ez meg má két napja itt büdösödik.
nincs ezen időzítő? vagy ahogy jön, tegyük be, osz csókolom?
ezér tart itt...

Pittykapitány 2010.07.29. 15:25:47

Lehet, hogy elfelejtette a lyeszavát a Homár, nem tud belépni szegény a levelesládikójába.
De azis lehet, hogy a kormányváltás miatt nekik is menniük kellett. De erre gondolni sem merek.

Inkább írjon valaki egy postot ide kommentbe!!!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.29. 15:26:19

Csak rinyájjatok, majd innen is jól ki lesznek bannolva az elégedetlenkedő kritizálkodók.

Én szóltam.

A csetelést meg lehet abbafejezni, ezek miatt nem lehet rendesen releválni.

Na hol is tartottam, szal ki volt EDElénybe? Egész belebetegEDEk ebbe a posztotlanságba. MegzeberEDEk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 15:27:03

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!: Forradalom esetén falhoz állítás vagy Dunába lövés?
Látszik amúgy, hogy az Index.hu nem az MFB tulajdonában van. Azoknál a cégeknél most mindenki a seggére ragasztott székkel rohangál, az íróasztalát cipelve állítólag...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 15:32:03

@Rosszindulatú Vászka: Én a múltkor. Szépen látszott a házakon az új irányadó vízszint. De azért továbbra is állítólag:
"Edelényben, Edelényben huncutok a lányok
Szoknya alól, szoknya alól kilátszik a lábok
Szoknya alatt bugyogó
Bugyogóban pertli
Pepepertli, pepepertli, gyere rózsám szedd ki!

Edelényben, Edelényben huncutok a srácok
Gatya alól, gatya alól kilátszik a lábok
Nagygatyában kisgatya
Kisgatyában nagy fasz
Nananagyfasz, nananagyfasz, gyere rózsám, kaphatsz!"

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 15:34:55

A blogmotorból meg buriccsák ki az olajat!

Dr. Körömlakk ® 2010.07.29. 15:37:03

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
azért, mert nincs rajta motor-olaj-leeresztő-szelep?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.29. 15:44:24

@Dr. Körömlakk ® - SZIA!:
Pontossan!
Szakmai berkekben ezt úgy hívjuk, hogy seggszelep.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.29. 15:52:00

@horex: maga a megtestesült kirekesztés! mi vagy te, fajgyűlölő? pfejj.
@Eric_Cartman: szeretnék ott lenni sportíbóként, de nem osztottak be :( vígaszdíjam egy autocross verseny lesz túrkevén, meg talán kijutok lemans series-re a ringre. esetleg ferrari challenge-re is.

Ficak 2010.07.29. 16:28:41

Volt szerencsém Mauritiuson nyaralni (egy nyereményútvolt, sajnos azért ezt nem enghedhettem volna meg magamnak). A hely taxissal kb. 9,000 Ft-nak megfelelelő összegben állapodtunk meg, hogy egy EGÉSZ NAPOS szigettúrára elvisz bennünket. A benzin ára kb. magyarországi, a kocsi pedig egyy 4-5 éves francia márka (ergó az sem lehetett sokkal olcsóbb, mint magyaroroszágon). Egész nap ide-oda vitt minket, idegenvezetést tartott. Ennyi.......

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.29. 17:23:26

@Ficak: No de ott:
- nem kell fűteni
- nem épül 30 éve a 4. metró
- se kommunizmus nem volt, se rendszerváltás, se spontán privatizáció...

2010.07.30. 15:58:19

hatszázötvenhat.
búcsúszex volt ?

juhaszcs 2010.07.30. 22:31:37

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Sündisznó a juhászokról leszállni,mert kénytelen leszel saját magadat kikakálni!:-))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.02. 10:05:30

@juhaszcs: Mi van sorstárs? Megugrott közben a kezes bárányod? Mért nem állítottad be gumicsizmába a hátsó lábait közben?
Prügyi-e vagy?

Jó Estét 2010.08.05. 16:26:23

Azer jo sok sotet komment volt mar megin :D Ha te bemesz a tescoba es akcios a sor, akkor oke hogy csak 4 deci van benne, es azis hugy izu? :D

Ez egy szerzodes, amely szerint elvisznek barhova 2777 Ft-ert, akkor vigyenek is, nem kene tan mindenkitol elvarni, hogy majd hirtelen elkezd fejben szamolgatni, hogy a benzin meg az amortizacio koltsege, es csak addig megy amig a taxis meg jol tud keresni rajta...

Taxis bacsi meg menjen mas tarsasaghoz, ha nem tetszik a zarkepzes, pl taxiplus 150Ft/km-el megy, sztem nekik nagyobb szivas ez mint a fix 3 ropi (sztem emberek 80%-a nem ker vissza 3000bol mar.

Ja es pesten kurvara nincsen sok taxi, ennyit siman elbirna a varos, csak vannak balfaszabbak, meg kevesbe balfaszabbak, na most a kevesbe balfaszabbak tudnak keresni...

City, mini, taxiplus, meg egyik sem baszott at, es vannak nagyon szorakoztato soforjeik is :)

puffancs 2010.08.07. 14:10:29

@Slaydo: en is szegeny vagyok...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.11. 16:08:29

Vajon mi a baja az Index.hu-nak ezzel a céggel? Ma is őket szapulják. Aki nem fizet, az a Hommárra kerül?
süti beállítások módosítása